حکم اعدام سهیل عربی لغو شد
حکم اعدام «سهیل عربی» زندانی محبوس در زندان اوین، از سوی شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور لغو شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ اوین، که به اتهام “سبالنبی” (دشنام به پیامبر)، “اهانت به امامان شیعه” و همچنین “توهین به علی خامنهای، احمد جنتی و غلامعلی حداد عادل” به اعدام محکوم شده بود امروز شنبه ۶ تیرماه ۱۳۹۴، از سوی شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور لغو و برای رسیدگی مجدد به شعبهای از دادگاه بدوی ارسال شد.
«سهیل عربی» به همراه همسرش «نسترن نعیمی» در آبانماه ۱۳۹۲، از سوی «قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران» دستگیر شد. همسر وی پس از چند ساعت آزاد شد، اما او به مدت 2 ماه را در سلول انفرادی گذراند.
این زندانی سیاسی سپس به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد. او براساس مطالبی که در فیسبوک شخصیاش منتشر کرده، متهم و در آذرماه 1393 به اعدام محکوم شد. این حکم بعدا در دیوان عالی کشور به تایید رسید.
گفته شده “تلاش وکلای وی برای اعاده دادرسی و ارجاع پرونده به دیوان عالی کشور تاثیرگذار بوده و با پذیرش اعاده دادرسی، در نهایت حکم اعدام او در شعبه ۳۴ این دیوان لغو شد.”
پیشتر نیز در برخی از سایتهای داخلی ایران و بعضا وابسته به حکومت، اخبار و گزارشهایی غیر واقعی درباره اتهامات «سهیل عربی» منتشر شده بود که در نهایت “با اعتراض خانواده، وکلا و انتشار تصویر حکم دادگاه مشخص شد اتهام آقای سهیل عربی سب النبی است و این سایتها اقدام به نشر اکاذیب علیه این شهروند زندانی کردهاند.”
در گزارش ویژه یکی از این وبسایتها، ضمن رد اتهام “توهین به پیامبر”، صدور حکم اعدام «سهیل عربی» به دلیل «تجاوز به عنف» اعلام شده بود.
به دنبال آن وکلای «سهیل عربی» از خبرگزارىهای «فارس»، «جهان نیوز» و «دانا» سه وبسایتی که درباره این زندانی دروغپردازی کرده بودند شکایت کردند، که سرانجام بازپرس پرونده براى یکى از این سایتها قرار تامین صادر کرد.
«سهیل عربی» با توجه به حرفهاش که عکاسی بوده است، از فعالان در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی از جمله فیس بوک به شمار میرود که مطالبی را در نقد دولت و در مواردی با رویکرد طنز منتشر میکرده است. او از جمله قربانیان پروژه سالهای اخیر اطلاعات سپاه برای برخورد با شهروندان فعال در فیسبوک است که با دستگیری و پروندهسازی مواجه شده است.
«سهیل عربی» و وکیلش با اعتراض به اتهام “سبالنبی”، بارها اتهام انتسابی را رد کردهاند. آنها همچنین به ماده ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی در مورد اتهام سبالنبی استناد میکنند که میگوید: “هرگاه متهم به سب، ادعا نماید که اظهارات وی از روی اکراه، غفلت، سهو یا در حالت مستی یا غضب یا سبق لسان یا بدون توجه به معانی کلمات و یا نقل قول از دیگری بوده است، سبالنبی محسوب نمیشود.”
پیشتر «امیر سالار داودی» وکیل این زندانی با ابراز امیدواری گفته بود: “دستگاه قضایی کشور با اعاده دادرسی موافقت نموده و هر چه سریعتر حکم را متوقف مینمایند.”
همچنین سال گذشته سازمانهای جهانی خواستار نجات جان این زندانی شده بودند. سازمان دیدهبان حقوق بشر اتهامات ایراد شده علیه «سهیل عربی» و همچنین صدور حکم اعدام علیه وی را حیرتآور اعلام کرده بود. این سازمان دولت ایران را به بازنگری در قوانین جزایی این کشور و لغو آن دسته از موادی فراخوانده بود که بیان آزادانه عقاید را جرم شناخته و آن را مجازات میکند.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
مسعود باستانی به مرخصی اعزام شد
مسعود باستانی روزنامهنگار اطلاحطلب، امروز شنبه 6 تیر ماه 1394، به مرخصی 3 روزه اعزام شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، مسعود باستانی روزنامهنگار امروز شنبه 6 تیر ماه سال جاری، در آخرین روزهای حبس خود به مدت 3 روز به مرخصی اعزام شد.
مسعود باستانی سردبیری وبگاه جمهوریت را برعهده داشته و سابقهٔ خبرنگاری در روزنامههای شرق، جمهوریت و کارگزاران را داشتهاست. وی چندین بار به دلیل فعالیتهای شغلیاش بازداشت و زندانی شدهاست. پس از اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم در دادگاه بدوی به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شد و در زندان رجاییشهر به سر میبرد.
در سال ۱۳۸۳ نیز در دادگاه تجدیدنظر اراک به ۶ ماه حبس، ۵ سال محرومیت از کار مطبوعاتی و ۱۰۰ ضربه شلاق مجکوم شد. او همچنین در جریان اعتصاب غذای اکبر گنجی و بستری شدن او در بیمارستان میلاد به پوشش خبری وضعیت گنجی پرداخت که به این دلیل چندین روز بازداشت و به شلاق و ۳۵۰ هزار تومان جریمه نقدی محکوم شد.
همسر او مهسا امرآبادی نیز از روزنامهنگاران اصلاح طلب و زندانیان سیاسی است.
اسماعیل عبدی بازداشت شد
اسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران که برای پیگیری علت ممنوع الخروج بودنش به دادسرای اوین مراجعه کرده بود پس از ساعتها بازجویی بازداشت شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، اسماعیل عبدی دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران امروز شنبه 6 تیر ماه 1394، بعد از مراجعه به دادسرای اوین جهت پیگیری علت ممنوعالخروجی بعد از ساعتها بازجویی بازداشت شد، این در صورتی است که بیش از 70 نفر از دوستان و همکاران اسماعیل عبدی در مقابل دادسرای اوین منتظر بازگشتش بودند، همچنان در حال تحصن هستند.
«اسماعیل عبدی» پیشتر سابقه بازداشت داشته و در آخرین مورد بازداشت خود، به ۱۰ سال حبس محکوم شده است. او در اردیبهشتماه سال جاری، همزمان با تجمعات اعتراضی معلمان در سراسر کشور، احضار و عدم اجرای حکم حبس وی منوط به استعفای او از هیات مدیره کانون صنفی معلمان شده بود، که این استعفا مورد قبول هیات مدیره کانون صنفی معلمان قرار نگرفت.اسدالله هادی جراحی شد و به زندان بازگشت
«اسدالله هادی» زندانی سیاسی بیمار، ساعت 10 و 45 دقیقه دیروز جمعه ٥ تيرماه، پس از انجام عمل جراحی در بیمارستان شهدای تجریش تهران، به زندان رجایی شهر بازگردانده شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این زندانی سیاسی سه روز پس از انجام عمل جراحی از ناحیه کمر، بدون طی دوره درمان، استراحت پزشکی و گذشت دوره نقاهت، با کمک صندلی چرخدار به سالن 12 رجایی شهر کرج بازگردانده شده است.
گفته شده این زندانی سیاسی بیمار در وضعیت وخسم جسمی به سر میبرد و از انجام امورات شخصی خود ناتوان است.
«اسدالله هادی» پیشتر نیز در فروردینماه سال جاری، به همراه «علی سلانپور» دیگر زندانی سیاسی بیمار زندان رجایی شهر کرج، در بیمارستان تجریش تهران بستری شده بود.
این زندانی سیاسی در جریان اعتراضات مردمی پس از انتخابات سال ۱۳۸۸، بازداشت و به اتهام “اقدام علیه امنیت ملى” و “اخلال در نظم عمومى” به تحمل 5 سال حبس محکوم شد.
«اسدالله هادی» علاوه بر “بیماری قلبی و عارضه مىنیکس زانو” از “مشکلات گوارشی و کلیوی” نیز رنج مىبرد. او از زندانیان دهه ۶۰ نیز بوده است.
تصویر زیر مربوط به دیدار «محمد بنازاده امیرخیزی» و «افشین حیرتیان» دو زندانی سیاسی سابق، با «اسدالله هادی» در بیمارستان تجریش تهران است.مهران زکی نژاد احضار، دستگیر و به زندان گچساران منتقل شد
«مهران زکی نژاد» فعال سیاسی و از بازداشتشدگان “اربعین 1392″، چهارشنبه 3 تیرماه، در زمانی که به دادسرای شهر گچساران احضار شده بود، دستگیر و به زندان این شهر منتقل شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این فعال سیاسی که پیشتر به اتهام “توهين به ماموران دولتی (اطلاعات) در غیاب آنها”، به تحمل 6 ماه حبس محکوم شده بود، در روز چهارشنبه 3 تیرماه 1394، به دادسرای شهرستان گچساران احضار شد.
گفته شده در احضاريه «مهران زکی نژاد»، مهلت 20 روزه برای معرفی وی به زندان قيد شده بود و در زمان بازداشت 15 روز از آن مهلت باقیمانده بود.
منبع مطلعی از وضعیت این زندانی سیاسی به کمپین گفته: “آقای زکی نژاد در زمان مراجعه به دادسرا، با برخورد بد و ناپسند آقای رشيدی قاضی اجرای احکام مواجهه میشود و در حالی که 15 روز تا معرفیاش به زندان فرصت داشت، در مقابل چشم خانوادهاش به دستور قاضی اجرای احکام، با دستبند و به زور به زندان گچساران برده شد.”
این منبع افزود: “زکی نژاد یکی از هفت نفری بود که در اربعين سال 92 توسط سپاه دستگیر شدند.”
اشاره این منبع به «مجتبی پورحسن»، «عباس صادقپور»، «حمید بزرگزاده»، «حمید مظاهری»، «مهران زکینژاد»، «احسان ارشدی»، «محمدرضا مبارکی» و «علیرضا نژاد» از جوانان روستای «دیل» از توابع شهرستان «گچساران» در استان «کهکیلویه و بویراحمد» است که در دیماه سال 1392 به اتهام “تهیه و توزیع اطلاعیه علیه حکومت اسلامی و رهبر آن خامنهای” توسط سپاه پاسداران بازداشت شدند.
«مهران زکی نژاد» هماکنون در زندان شهرستان گچساران نگهداری میشود.