همکاری نکردن با دموکرات، شرط آزادی محمد نظری
محمد نظری نزدیک به 22 سال است که در زندانهای ایران در حبس است
«محمد نظری» زندانی سیاسی کُرد محبوس در رجایی شهر، تحت فشار قرار گرفته تا تعهد دهد “دیگر از حزب دموکرات کردستان ایران حمایت نمیکند.” منابع مطلع گفتهاند تهدید این زندانی در پی احضار به بند سپاه و مشروط کردن آزادیاش پیش آمده است.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، «محمد نظری» زندانی سیاسی کُرد محبوس در زندان رجایی شهر کرج، روز چهارشنبه 3 تیرماه 1394، به بند 8 این زندان موسوم به بند سپاه احضار، و از وی خواسته شده تعهد دهد که از حزب دموکرات کردستان ایران حمایت نمیکند، تا سپس او را آزاد کنند.
منبع مطلعی از وضعیت این زندانی در این رابطه به کمپین گفته: “این زندانی با رد درخواست اخذ تعهد، در جواب میگوید که بعد از ۲۲ سال تحمل زندان حاضر به تعهد دادن نیستم و من این سالها را تنها به خاطر حمایت از این حزب در زندان به سر بردم.”
این منبع افزود: “محمد نظری پس از ۳ ساعت به سالن ۱۲ سیاسی بازگردانده شد.”
این زندانی سیاسی کُرد در ۲۲ سالگی دستگیر شد و هماکنون ۴۵ ساله است. او به اتهام “ارتباط با حزب دمکرات کردستان” قریب ٢٢ سال از عمرش را در زندان به سر برده است.
«محمد نظری» فرزند «حمدالله» ساکن شهر «شاهین دژ» از توابع استان «آذربایجان غربی»، در تاریخ ۸ خردادماه 1373، در سن ۲۳ سالگی به اتهام “عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران” از سوی نیروهای امنیتی در شهر «بوکان» بازداشت شده و سپس از سه ماه نگهداری در سلولهای بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات این شهر به زندان مهاباد منتقل شده و در آنجا نیز از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب شهر مهاباد به عضویت در حزب دمکرات کردستان مورد محاکمه قرار گرفت.
پس از ۶ ماه پرونده این زندانی سیاسی به شعبه یک دادگاه انقلاب شهر ارومیه به ریاست «قاضی جلیلزاده» ارجاع داده شده و در این دادگاه نیز به این اتهام محاکمه شده و به اعدام محکوم شد. با وجود اعتراض این زندانی سیاسی به حکم صادره، این حکم قطعی شد و در نهایت در عید قربان 1378، مورد یک درجه بخشش قرار گرفته و به حبس ابد کاهش پیدا کرد.
این زندانی سیاسی پس از تحمل نزدیک به 13 سال و نیم حبس در زندان مرکزی ارومیه، همراه چندین زندانی سیاسی دیگر در آذرماه 1386، به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد.
دو تن از همبندیهای این زندانی سیاسی که به همراه او از زندان ارومیه به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بودند، به نامهای «ظاهر مصطفایی» (فوت در فرودینماه 1389، پس از ۱۷ سال حبس و به دلیل بیماری در زندان) و «محمد مهدی زالی» (فوت در خردادماه 1391، پس از ۲۱ سال حبس به دلیل بیماری) به دلیل بیماری و بیتوجهی مسوولین نسبت به مداوای آنها به صورت تدریجی در زندان فوت کردهاند.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
اسماعیل عبدی به دادسرای اوین فراخوانده شد
«اسماعیل عبدی» پس از ممنوعالخروج شدنش از کشور، امروز چهارشنبه 3 تیرماه، برای پیگیری موضوع به معاونت قضایی دادستانی کل کشور رفته و در آنجا گفتهاند که او باید به دادسرای اوین مراجعه کند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، مراجعه این عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان در حالی صورت گرفته است که او روز یکشنبه ۳۱ خردادماه 1394، زمانی که از مرز جلفا راهی کشور ارمنستان بود، اجازه عبور از گیت را نیافت و ممنوعالخروج شد.
«حقوق معلم و کارگر» در همین رابطه نوشته: “در معاونت قضایی نامهای به شماره 9001/173/240 مورخه 1394/3/6 از طرف دادسرای زندان اوین به وی تحویل داده و خواستند که به اوین مراجعه کند. با مشورت پیمان حاج محمود عطار، وکیل کانون صنفی معلمان ایران، قرار شد که روز شنبه آینده به دادسرای اوین مراجعه کند. به گفتهی عطار براساس قانون، 72 ساعت پس از ابلاغ نامه فرصت مراجعه وجود دارد.”
در بخش دیگری از این گزارش آمده: “لازم به ذکر است که به گفته یکی از ماموران معاونت قضایی کد 240 پایان شماره نامه مربوط به بند سپاه پاسداران و کد 350 مربوط به وزارت اطلاعات است. با توجه به این که رسول بداقی نیز به بند 2 الف اوین منتقل شده است و این بند نیز به سپاه تعلق دارد، احتمال میرود که پروندهها به سپاه ارجاع داده شده است.”
«اسماعیل عبدی» پیشتر سابقه بازداشت داشته و در آخرین مورد بازداشت خود، به ۱۰ سال حبس محکوم شده است. او در اردیبهشتماه سال جاری، همزمان با تجمعات اعتراضی معلمان در سراسر کشور، احضار و عدم اجرای حکم حبس وی منوط به استعفای او از هیات مدیره کانون صنفی معلمان شده بود، که این استعفا مورد قبول هیات مدیره کانون صنفی معلمان قرار نگرفت.