اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
٢٦خرداد ١٣٩٤
اعتراضات
تجمع کارگران ذوب آهن اردبیل
٣١خرداد: کارگران ذوب آهن اردبیل در اعتراض به عدم پرداخت ١٦ماه حقوق و دستمزدها در برابر استانداری اردبیل تجمع کرده و خیابان را بر روی خودروها بستند. نیروهای امنیتی به تجمع حمله کرده، با استفاده از گاز اشک آور قصد پراکنده کردن کارگران را داشتند و با تنی چند از کارگران درگیر شدند.
تجمع کارگران کارخانه سیمان شهرکرد درمحوطه کارخانه
٣١خرداد: کارگران شرکت جهاد توسعه و خدمات زیربنایی ساخت فاز دوم کارخانه سیمان شهرکرد در اعتراض به پردخت نکردن حقوق و دستمزدها در محوطه کارخانه دست به تجمع اعتراضی زدند.
تحصن کارگران کارخانه فارسیت دورود
٣٠خرداد: تحصن ۱۶۵ کارگر کارخانه فارسیت دورود در تهران و در مقابل وزارت کار وارد پنچمین روز اعتراضی شد. کارگران که سوابقی از ۱۴ سال تا ۲۰ سال دارند در پلاکاردی که به نرده های وزارت کار نصب کرده اند چنین نوشته اند: ما کارگران فارسیت دورود لرستان با سوابق ۱۴ تا ۲۰ سال به علت سو مدیریت پس از گذشت ۴ سال همچنان دربلاتکلیفی بسر می بریم . ما همچنان ایستاده ایم. در ساعت ۶ سه نماینده کارگران که به داخل رفته بودند توسط مامورین انتظامی به خارج از وزارت کار هدایت می شدند که با اعتراض کارگران به داخل وزارتخانه برده شدند. نماینده این کارگران احمد فولادوند در انتظار یکی از مسوولین وزارت کار همچنان در حیاط وزارتخانه سرگردان بود. با اینکه این کارگران ۵ روز است در تهران به دنبال جوابیه ای از مسوولین هستند نماینده شهر این کارگران به نام عباس قادررحمت به دیدارشان نرفته است. کارگران می گویند تا شنیدن یک جوابیه مناسب در تهران خواهند ماند آنچه که در این میان به چشم می خورد کمک اهالی محل و آوردن نان و میوه و آب برای این کارگران است.
تجمع کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین
٣٠خرداد: کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین دراعتراض به عدم پرداخت٦ماه حقوق و٢سال عیدی وپاداش،دست به تجمع مقابل استانداری زدند. نیروهای نظامی و انتظامی در اطراف تجمع کنندگان جمع شده و حراست استانداری از هرگونه عکس برداری و مصاحبه با کارگران معترض جلوگیری به عمل می آورد. لازم به ذکر است نیروهای نظامی و انتظامی در اطراف تجمع کنندگان جمع شده و حراست استانداری از هرگونه عکس برداری و مصاحبه با کارگران معترض جلوگیری به عمل می آورد.
اعتصاب کارگران «ایران برک» رشت، ٢٨خرداد وارد سی یکمین روز متوالی شد.
کارگران ایران برک که از ٢٧ اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق ٩ ماه حقوق و مزایا دست از کار کشیدهاند، پایان اعتصاب خود را به دریافت ٨ماه حقوق معوقه منوط کردهاند.
اعتراض کارگران «فنرسازی ایندامین»
٢٥خرداد: اعتصاب کارگران «فنرسازی ایندامین» از روز دوشنبه ٢٥ خرداد ماه شروع شد. و به مدت سه روز ادامه داشته است. در این مدت کارگران در ساعت کار در محوطه کارخانه تجمع میکردهاند. مطالبه کارگران فنرسازی ایندامین، پرداخت حقوق معوقه، افزایش مزد پایه، بازبینی طرح طبقه بندی مشاغل، افزایش پاداش تولید است.
تجمع اعتراضی معلمان اصفهان
٢٧خرداد: معلمان اصفهان در مقابل درب اداره کل آموزش و پرورش اصفهان تجمع کردند. تجمع کنندگان خواستار تحقق مطالباتی هستند که چندین سال است روی هم انباشته شده اند. در این تجمع از همه معلمان در سرتاسر ایران در خواست شد به مناسبت سیزدهم مهر، روز جهانی معلم، در مقابل مراکز آموزش و پرورش استان ها تجمع کنند.این پیشنهاد با تایید همگان در سطح استان اصفهان تصویب شد. در این تجمع اکبر زارعین یکی از فعالین معلمان اصفهان سخنرانی کردند. ایشان در این سخنرانی به اهمیت آگاهی معلمان از حقوق حقه خود در رسیدن به خواسته هایشان پرداخت. اکبر زارعین همچنین به اهمیت اتحاد بین معلمان پرداخت ایشان گفتند که بدون داشتن اتحاد بین صفوف معلمان امکان دست یابی به مطالباتی که چندین ساله انباشته شده نخواهند رسید. یکی دیگر از سخنرانان به اهمیت خبر رسانی در بین معلمان پرداخت. این سخنران تاکید بر تحرکات هدفنمد و با برنامه برای رسیدن به اهداف معلمان کردند. همچنین در این تجمع از همه معلمان در سرتاسر ایران در خواست شدبه مناسبت سیزدهم مهر، روز جهانی معلم، در مقابل مراکز آموزش و پرورش استان ها تجمع کنند.این پیشنهاد با تایید همگان در سطح استان اصفهان تصویب شد.
یورش نیروی انتطامی به تجمع کارگران بیکارشده شرکت معدنجو وجان باختن یک کارگر معترض و خودسوزی وجان باختن کارگر اخراجی کارخانه فراسو.
«محمد علی میرزایی» که در اثر برخورد با تریلر حامل زغال کشته شده، ٤٠ساله و دارای دو فرزند. به همراه سایر کارگران شرکت معدنجو در اعتراض به ٣ ماه اخراج پس از تعطیلی معدن در ابتدای جاده پابدانا حضور یافته بود. به گفته کارگران حاضر در این تجمع، ٦٠ نفر از کارگران شرکت معدنی معدنجو از ساعت ٦ (٢٦خردادماه) در اعتراض به توقف فعالیت این معدن و بیکاری بیش از ٣٥٠کارگر با تجمع در ابتدای جاده پابدانا، اقدام به بستن جاده کرده بودند. پس از بسته شدن جاده، مامورین به قصد متفرق کردن کارگران و باز شدن جاده برای عبور کامیونها از گاز اشکآور استفاده کردهاند. بنا بر این ادعا که هنوز از سوی نهادهای ذیربط تایید نشده است، در همین هنگام محمدعلی میرزایی که از ناحیه چشم آسیب دیده بود و دید خوبی نداشت، ناگهان با تریلر حامل زغال که قصد عبور از بین تجمع کنندگان را داشت برخورد کرد و کشته شد. پس از کشته شدن این کارگر تجمع کارگران ادامه پیدا کرد و پس از آن با حضور نماینده دادگستری و وعده وی مبنی بر رسیدگی به وضعیت کارگران معدنجو ظرف ١٥ روز آینده، خاتمه یافته است.
تجمع و راهپیمایی کارکنان اداره برق رشت
٢٦خرداد: کارکنان اداره برق شهرستان رشت در اعتراض به اخراج از کار و عدم پرداخت مطالبات درطول ٧سال اخیر در مقابل استانداری گیلان تجمع کردند. کارکنان معترض با بیان اینکه تجمع ما در مقابل استانداری تاکنون بی نتیجه بوده است ، افزودند: قصدداریم هم اکنون با حرکت به سوی فرمانداری و تجمع در آن محل ، به بیان مشکلاتمان با مسوولان فرمانداری بپردازیم. شرکت پشتیبانی صنعت برق گیلان در کیلومتر ٦ جاده تهران سهراه سنگر واقع است و از سال ٨٦ خصوصی شده است. شرکت پشتیبانی صنعت برق گیلان تولیدکننده تیر برق و تنها تعمیرگاه ترانس برق گیلان است.
تجمع کارگران بازنشسته کارخانه پوشش رشت
٢٤خرداد: کارگران بازنشسته کارخانه پوشش مقابل واحد مرکزی سازمان تامین اجتماعی رشت دست به تجمع زدند.
اعتصاب کارگران چوکای تالش
٢٦خرداد: کارگران صنایع چوب و کاغذ ایران «چوکا»، در اعتراض به تعویق حقوق و دستمزدها در مقابل درب ورودی این کارخانه در تالش تجمع کردند. در صنایع چوب و کاغذ ایران«چوکا» بیش از ٤٠٠ کارگر حضور دارند که از دو ماه پیش بدون قرار داد و بیمه مشغول به کارند. کارگران چوکا در این تجمع اعتراضی خواستار رفع مشکلات بیمهای خود شدند. همچنین تجدید قرارداد کار کارگران از دیگر مطالبات کارگران عنوان شده است. کارگران میگویند بخش عمدهای از مشکلات صنایع چوب چوکا پرداخت نشدن به موقع مطالبات کارخانه از سوی خریداران محصولاتش است. به همین دلیل اخیرا مدیران این کارخانه برای جبران کسری منابع مالی از یکی از خریداران محصولاتش به مراجع قضایی شکایت کرده و با حکم قضایی این واحد را پلمپ کرده است.
گزارش
۴.۵ میلیون دانشجو متقاضی کار. کارفرمایان تمایلی به جذب فارغ التحصیلان ندارند
نتایج یک تحقیق جدید نشان می دهد نرخ بیکاری مردان تحصیل کرده ۱۸.۹ درصد و بیکاری زنان به ۳۳ درصد رسیده و دولت به شدت نگران اتمام تحصیل ۴.۵ میلیون دانشجویی است که بهزودی متقاضی کار خواهند شد. مهر نوشت: سالهاست که گفته می شود فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور در وضعیت بدی از بیکاری به سر می برند و بازار کار، شرایط آنها برای واگذاری تصدیهای شغلی را نمی پذیرد. علاوه بر آن، کارفرمایان تمایلی به جذب فارغ التحصیلان ندارند و تحصیلات آکادمیک آنها چندان جدی گرفته نمی شود.............کارجویان درس خوانده همچنین این امکان را ندارند که بتوانند از طریق توانمندیهای خود، نظر کارفرمایان را جلب کنند. اغلب دانشجویان میگویند در بازار کار چیزهایی از آنها خواسته می شود که در دانشگاهها آن را فرا نگرفته اند و یا آموخته ها تفاوت فراوانی با واقعیت بازار کار دارد. به صورت کلی شرایطی برای کارجویان فارغ التحصیل دانشگاه ها به وجود آمده که بیکاری آنها را میلیونی کرده است. درست برخلاف تصوری که در دهه های گذشته درباره تحصیلات دانشگاهی و فراهم شدن زمینه های مناسب کار در آینده برای خانواده ها پیش آمده بود، امروز جمعیت فارغ التحصیل دانشگاهی، مهمترین گروه بیکار کشور را تشکیل می دهند.............نتایج یک تحقیق ارائه شده از سوی وزارت کار نشان می دهد تعداد دانشجویان کشور از ۲ میلیون نفر در دوره زمانی سالهای ۸۲ و ۸۳ به بیش از ۴ میلیون و ۴۳۵ هزارنفر در سالهای ۹۱ و ۹۲ رسیده و در واقع ورود به دانشگاهها و میل به تحصیل در فاصله کمتر از ۱۰ سال، بیش از ۲ برابر شده است. بررسیها نشان میدهند سهم افراد دارای مدرک تحصیلی لیسانس و همچنین دانشجویانی که در این مقطع تحصیل می کنند، از سایر گروهها بیشتر است. پس از آن بیشترین فارغ التحصیلان و دانشجویان کشور دارای فوق دیپلم هستند. به صورت کلی، طی یک دهه اخیر تعداد دانشجویان زن و مرد در کشور تقریبا برابر بوده و در هر سال حدود ۱.۱ درصد کل جمعیت کشور را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل داده است. مقامات دولتی می گویند تحصیلات دانشگاهی افراد باعث شده تا آنها نگاه کاملا متفاوتی نسبت به گذشته درباره بازار کار داشته باشند و توقعات جدیدی از اشتغال داشته باشند. چهار و نیم میلیون دانشجو ......که یک و نیم میلیون فقط در ۲۱ رشته متمرکز هستند که این آمار نشان میدهد رشته های دانشگاهی متناسب با نیاز کشور نیست و گروه های آموزشی و نوع دانشگاه دچار مشکل است.
وزارت کار دستورالعمل حمایتی از کارگران موقت را به درخواست کارفرمایان پس گرفت
ایلنا: خبرگزاری کار ایران به سندی دست یافته که نشان میدهد دستورالعمل ممنوعیت انعقاد قرارداد کار کمتر از یک سال در مشاغل دائمی، به درخواست رئیس انجمن صنفی کارفرمایان ایران لغو شده است. به گزارش ایلنا، یک هفته پس از ابلاغ دستورالعملی از سوی معاون روابط کار وزارت کار به مدیران کل کار استانها که بر اساس آن قراردادهای کمتر از یک سال در مشاغلی که ماهیت دائمی دارند بیاعتبار میشدند، دیروز این وزارتخانه دستورالعمل مذکور را پس گرفت و دلیل آن را «ضرورت بررسی مجدد و به منظور شفاف سازی» اعلام کرد. حسن خلیلی عراقی، رئیس انجمن صنفی کارفرمایان ایران در نامه مذکور که خطاب به حسن هفده تن معاون روابط کار وزارت کار تنظیم شده، نوشته است: «چون به نظر میرسد اجرای مفاد دستورالعمل شماره 40 روابط کار نیاز به بررسی بیشتر با حضور نمایندگان کارفرمایان و نمایندگان کارگران و مسئولین محترم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دارد، تقاضا مینماید با انجام جلسات مربوط در این زمینه و حصول نتیجه قابل عمل، دستور فرمایید در صورت امکان فعلا مفاد دستورالعمل اشاره شده اجرا نگردد. در حاشیه این نامه، معاون روابط کار وزارت کار خطاب به مدیران کل کار استانها نوشته است: «نظر به درخواست کانون عالی انجمنهای صنفی کارفرمایان ایران مبنی بر برگزاری جلسات کارشناسی بیشتر سه جانبه تا اجماع کامل شرکای اجتماعی، دولت پیرامون موضوع دستور فرمایید اجرای دستورالعمل شماره 40 عجالتا کن لم یکن و متوقف گردد.»
حکایت گوشت در معیشت ما
گرانی ترکیب رژیم غذایی ایرانیها را بیصدا تغییر داده است. «عیسی کلانتری» مشاور معاون اول رئیسجمهوری و وزیر پیشین کشاورزی به «شهروند» میگوید در شرایطی که ترکیب رژیم غذایی جهان بر پایه ٣٠درصد منابع حیوانی و ٧٠درصد منابع گیاهی استوار است در ایران تورم موادغذایی سبب شده است تا مردم به گیاهخواری روی آورند. بهطوری که این ترکیب به نسبت بیشتر از ٩٠درصد منابع گیاهی و کمتر از ١٠درصد منابع حیوانی تغییر کرده است. این موضوع درحالی رخ میدهد که تازهترین گزارشهای سالانه سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی (فائو) مربوط به سال ٢٠١٥ میلادی نیز نشان میدهد که مردم ایران برای تأمین کالری مورد نیاز روزانه خود به مصرف بالای نان، برنج، شکر و روغن روی آوردهاند. همزمان با این رخداد گوشت قرمز نیز آرامآرام در سبد مصرف خانوادههای ایرانی تحلیل میرود. براساس گزارش اتاق بازرگانی ایران سرانه (میزان مصرف یکسال تقسیم بر جمعیت) مصرف گوشت قرمز برای هر ایرانی به زیر ٧,٥ کیلوگرم در سال رسیده است. درحالیکه در برخی نقاط کشور و دهکهای ابتدایی هر ایرانی سالانه تنها ٩٠٠ گرم گوشت قرمز مصرف میکند. در این میان حبوبات که به «پروتیین فقرا» مشهور است، به دلیل افزایش قابل توجه قیمتها که در برخی اقلام نرخ هر کیلوگرم از آن به بیشتر از یک کیلوگرم مرغ رسیده است، جایگاه خود را در سبد غذایی ایرانیها از دست داده است و حدود یکپنجم میانگین جهانی مصرف میشود. مصرف شکر و روغن ایران بالاتر از میانگین براساس آمار سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی در سال ٢٠١٥ سرانه مصرف شکر برای هر ایرانی حدود ٦ کیلوگرم افزایش داشته است. بررسی گزارش سالانه این سازمان نشان میدهد که هر ایرانی در سال ١٩٨٧ میلادی سالانه ٢٦,٩ کیلوگرم شکر مصرف کرده است اما این رقم در سال ٢٠٠٦ به ٢٨.٩ کیلوگرم رسیده و آخرین آمارها حاکی از مصرف بیش از ٣٣ کیلوگرم شکر توسط هر شهروند ایرانی است. این درحالی است که میانگین مصرف شکر در جهان ٣٠ کیلوگرم است و براساس این گزارش شکر در رژیم غذایی ایرانیان حدود ٣ کیلوگرم بالاتر از میانگین جهانی است. براساس این گزارش در شرایطی که متوسط مصرف روغن در جهان ١٢,٥ کیلوگرم است، این سرانه میان ایرانیها ١٧ کیلوگرم است. به این ترتیب هر شهروند ایرانی سالانه ٤.٥ کیلوگرم روغن بیشتر از مردم جهان مصرف میکند. ایرانیها ٧ برابر اروپاییها برنج و ٣ برابر نان میخورند. آخرین گزارش فائو حاکی از آن است که ایرانیها حدود ٧ برابر اروپاییها و حدود ٣ برابر کشورهای توسعهیافته برنج مصرف میکنند. سرانه مصرف برنج برای هر ایرانی بین ٣٦,٦ تا ٤٠ کیلوگرم ثبت شده است. این درحالی است که متوسط مصرف برنج در کشورهای توسعهیافته ١٢.٤ کیلوگرم و در کشورهای اروپایی ٥.٣ کیلوگرم است. البته این سرانه برای کشورهای درحالتوسعه با ٦٨ کیلوگرم از ایران نیز بالاتر است. شهروندان ایرانی همچنین در مصرف گندم و نان یکی از رکوردداران جهان به شمار میآیند چراکه هر ایرانی سالانه ١٦٧,٦کیلوگرم گندم مصرف میکند. در مقابل سرانه جهانی مصرف گندم ٦٧.١ کیلوگرم و در کشورهای توسعهیافته ٦٠کیلوگرم درج شده است. به این ترتیب هر ایرانی حدود ١٠٠کیلوگرم گندم، بیشتر از مردم جهان مصرف میکند که با این حساب میزان مصرف گندم ایرانیها تقریبا ٢.٥ برابر میانگین جهانی آن است. ٩٠٠ گرم در سال، مصرف گوشت دهک اول. گزارشهای رسمی منتشر شده حاکی از کاهش مصرف گوشت قرمز بین خانوارهای ایرانی بهخصوص دهکهای پایین درآمدی است. براساس گزارش سالنامه آماری کشور در فاصله سالهای ٨٠ تا ٨٧ میزان مصرف گوشت میان خانوارهای ایرانی حدود ٧کیلوگرم کاهش داشته است. این در شرایطی است که دیگر منابع مانند اتحادیه مرکزی دامداران نیز برکاهش سرانه مصرف گوشت قرمز درایران تأکید دارند. آمارهای وزارت کشاورزی در دولت دهم حاکی از آن است که سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران برای هر نفر حدود ١٠ تا ١٢ کیلوگرم است. این در شرایطی است که پژوهش سایر نهادها این موضوع را رد میکند و رقم سرانه را بسیار کمتر از ارقام منتشر شده در دولت دهم میدانند. در این زمینه اتاق بازرگانی ایران در «همایش علمی و تخصصی ارزیابی امنیت غذایی کشور» که در زمستان ٩٢ برگزار شد اطلاعات دیگری از سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران منتشر کرد. براساس این گزارش سرانه مصرف هر ایرانی به کمتر از ٧,٥کیلوگرم در سال رسیده است. این گزارش اضافه میکند که سرانه مصرف گوشت در برخی مناطق کشور و در دهک یک و دو (اقشار کمدرآمد) به ٩٠٠ گرم در سال نیز رسیده است. این درحالی است که سرانه مصرف گوشت قرمز در دهکهای بالا تا ١٧ کیلوگرم هم گزارش شده است. همچنین براساس آمار منتشرشده ازسوی فائو میانگین مصرف گوشت قرمز در دنیا بین ٣٠ تا ٣٥ کیلوگرم است. مرغ در سفره ایرانی جانشین انواع پروتیین بررسی وضع مصرف سایر انواع پروتیین حیوانی در ایران واقعیتهای دیگری را فاش میکند. سرانه مصرف ماهی و آبزیان در ایران سالانه حدود ٦ کیلوگرم است درحالیکه میانگین مصرف جهانی آن ١٦ کیلوگرم گزارش شده است. با وجود کاهش سهم گوشت قرمز و ماهی در سبد مصرف خانوادهها، شهروندان ایرانی برای تأمین پروتیین موردنظر خود دست به دامان گوشت مرغ شدهاند. بنابراین گزارشهای منتشرشده وزارت کشاورزی و اتحادیه مرغداران کشور حاکی از آن است که سرانه مصرف مرغ در کشور بین ٢٠ تا ٢٥ کیلوگرم است، این درحالی است که میانگین مصرف مرغ در جهان برای هر نفر ١٥ کیلوگرم است و به این ترتیب ایرانیها با مصرف ٥ تا ١٠ کیلوگرم مرغ بیشتر تلاش کردهاند کمبود سایر منابع پروتیین را از طریق گوشت مرغ جبران کنند. پروتیین فقرا در ایران گرانتر از گوشت مرغ اما حبوبات که به پروتیین فقرا یا پروتیین ارزانقیمت گیاهی معروف است نیز در سبد غذایی مردم ایران جایگاه خاصی ندارد. بخش اعظمی از حبوبات مصرفی در ایران از سایر کشورها وارد میشود و افزایش قیمت هر کیلوگرم حبوبات در بازار ایران به اندازهای بوده که نرخ خرید آن از گوشت مرغ نیز گرانتر یا پایاپای آن است. براساس اعلام معاونت تولیدات گیاهی وزارت کشاورزی سرانه مصرف حبوبات در ایران زیر ١٠ کیلوگرم است درحالیکه رقم منطقی و میانگین جهانی برای آن ٥٠کیلوگرم برای هر نفر است. سقوط مصرف لبنیات پس از حذف یارانهها. مصرف لبنیات در ایران نیز شرایط چندان مناسبی ندارد، بهطوریکه سرانه ٩٠ کیلوگرمی مصرف لبنیات در کشور پس از اجرای طرح هدفمندی یارانهها و حذف یارانه شیر به ٧٠ کیلوگرم سقوط کرد. اما در مقابل میانگین مصرف لبنیات در جهان ١٦٠کیلوگرم است که این رقم در کشورهای اروپایی و توسعهیافته به ٢٥٠ تا ٣٠٠ کیلوگرم نیز میرسد. پنجمین تولیدکننده بزرگ جهان کمبود مصرف میوه دارد! با وجود آنکه بنا به اعلام فائو، ایران پنجمین تولیدکننده بزرگ میوه و سبزیجات در جهان است اما سرانه مصرف میوه و سبزیجات در کشور یکچهارم میانگین جهانی است. هر ایرانی سالانه حدود ٣٠کیلوگرم میوه و سبزیجات مصرف میکند درحالیکه میانگین مصرف میوه و سبزیجات بین مردم جهان ١٢٠ کیلوگرم است. کمبود قابل توجه گروههای اصلی غذایی در رژیم ایرانیها در شرایطی گزارش میشود که ایران در زمینه واردات گندم، شکر، چای، برنج، گوشت و روغن یکی از بزرگترین واردکنندگان جهان به شمار میرود. این موضوع در شرایطی رخ میدهد که کشور ما براساس گزارش فائو یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات غذایی در جهان نیز به شمار میآید اما مهمترین عاملی که باعث کاهش دسترسی شهروندان ایرانی به گروههای اصلی موادغذایی شده است، تورم موادغذایی و قیمت بالای آن در ایران به شمار میرود چنانکه براساس گزارش فائو، ایران در زمینه تولید گران و با هزینه بالای موادغذایی رتبه پنجم جهان را از آن خود کرده است. تورم ٣ رقمی در بازار موادغذایی
بررسی گزارش ٨ ساله (١٣٨٧ تا فروردین ١٣٩٤) بانک مرکزی از نرخ ٧گروه موادغذایی در خردهفروشیها نشان میدهد که تورم در بازار موادغذایی بالاتر از تورم عمومی کشور بوده است. حداقل افزایش قیمت اقلام خوراکی در این مدت، ١١,٣درصد و حداکثر ٤٩٨درصد بوده است که هر دو این نوسان قیمت در گروه میوه و سبزیجات تازه رخ داده است. بررسی سایر گروههای موادغذایی نشان میدهد بیشترین افزایش قیمت مربوط به برنج خارجی با ٣٤٦.١درصد است و پس از آن گوشت گاو با رشد ٣٤٤.٥درصد رکوددار گرانی در ٨سال اخیر به شمار میآید. سایر موادغذایی با رشد قیمتی که در ادامه میآید در رتبههای بعدی قرار میگیرند: شکر ٣٤٠.٣درصد، لوبیا قرمز ٣١٦.٢درصد، پنیر ٣١٢.٦ درصد، عدس ٣٠٣.٧درصد، گوشت گوسفند ٢٨٩.٢درصد، برنج ایرانی ٢٧٦.٩درصد، نخود ٢٦٨.٧درصد، ماست ٢٥٦.٢درصد، قند ٢٤٨.٥درصد، شیر ٢٠٠.٢درصد و مرغ ١٦١.٣درصد. نوسان شدید قیمت میوه و سبزیجات در شرایطی که سایر گروههای موادغذایی در این دوره زمانی ٨ساله، تقریبا روند صعودی رشد قیمت را تجربه کردهاند در گروه میوه و سبزیجات نمودار رشد قیمت با بینظمی و نوسان شدیدتری همراه است که گویای بروز گاه و بیگاه شوک قیمتی در این بازار است. بهعنوان مثال هر کیلوگرم گوجهفرنگی در فروردین سال ٨٩ با میانگین قیمتی ٧١٥ تومان عرضه شده است اما همین کالا دوسال پیش از این و در همین ماه با متوسط نرخ هزارو٥٦٢ تومان فروخته شده است. این درحالی است که گوجهفرنگی در فروردین سال ٩٢ به متوسط قیمت ٣هزار و ٢٤٠ تومان نیز رسیده است و در بازههایی از سال ٩٣ قیمت ٨ تا ١٠هزار تومان را نیز تجربه کرده و دوباره به سطح قیمتیهزارو٧٠٠ تومان بازگشته است. نوسانهای شدید قیمت در بازار میوه و سبزیجات موجب شده است که نهتنها اقشار ضعیف که گاه اقشار میانی جامعه نیز دسترسی پایداری به بازار میوه و سبزیجات نداشته و به حسب تغییرات قیمتی در این بازار از بخشی از نیازهای غذایی خود در گروه میوه و سبزیجات صرفنظر کنند. علاوه بر این بررسی روال گزارشهای هفتگی و سالانه بانک مرکزی از نرخ موادغذایی نشان میدهد که گروه کالایی میوه و سبزیجات تازه، با اختلاف فاحش تقریبا یکی از پایههای ثابت افزایش قیمت در این سالها به شمار میرود.
بیش از یک میلیون معلول بیکار
بر اساس آمار رسمی سازمان بهزیستی ٤٣٠ هزار معلول ساکن در روستاها و بیش از ٧٠٠هزار معلول ساکن در شهرها که نیازمند خدمات ویژه حمایتی، تخصصی، آموزشی و توانبخشی هستند.
حداقل دستمزد در نقاط مختلف جهان اعلام شد: درآمد یک کارگر ایرانی معادل 4 هزار تومان معادل 1.3 دلار به ازای هر ساعت کار خواهد بود، که تنها در سطحی کمی بالاتر از کشور مکزیک قرار دارد
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه که به نظارت و بررسی ٣٤کشور می پردازد, نمودار حداقل دستمزد خالص را در توییتر خود منتشر کرد. به گزارش خبرنگار ایلنا، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه که به نظارت و بررسی ٣٤کشور میپردازد، نمودار حداقل دستمزد خالص را در توییتر خود منتشر کرد. این نمودار ارزش حداقل دستمزد ساعتی را بعد از کسر مالیات و بر حسب دلار آمریکا نشان میدهد. براساس این گزارش، استرالیا و لوکزامبورگ با دستمزد ساعتی بالای ٩ دلار در صدر قرار دارند و لاتویا و مکزیک با دستمزد زیر ٢ دلار در انتهای این جدول قرار دارند. همچنین ایالات متحده آمریکا که حداقل دستمزد 7.25 دلار آن بعد از کسر مالیات به 6.26 دلار میرسد، در رتبه یازدهم قرار گرفته است. البته اگر ایالت های آمریکا را جداگانه بررسی کنیم ارقام متفاوت و متنوعی را مشاهده می کنیم. حداقل دستمزد در واشینگتن بالای 9 دلار و در وایومینگ نزدیک 5 دلار است. دولت آمریکا 152 میلیارد دلار در سال برای کمک به خانواده هایی که درآمد آنها برای تامین نیازهایشان کافی نیست، هزینه می کند. اما در ایران حداقل حقوق ماهانه یک کارگر تعیین شده از سوی وزارت کار، برابر با 780 هزار تومان است.با در نظر گرفتن 44 ساعت کار هفتگی و در نتیجه 2294 ساعت کار سالانه، متوسط ساعت کاری کارگران 191 ساعت در ماه می شود. حال با در نظر گرفتن حقوق ماهانه 780 هزار تومان، و متوسط کار ماهانه 191 ساعت، درآمد یک کارگر ایرانی معادل 4 هزار تومان معادل 1.3 دلار به ازای هر ساعت کار خواهد بود، که تنها در سطحی کمی بالاتر از کشور مکزیک قرار دارد.
اخراج و بیکارسازی
خراج دسته جمعی اعضای بخش کارگری ایلنا
خبرگزاری ایلنا پس ازغیرفعال کردن بخش کارگریش طی ٢روزگذشته،امروز دست به اخراج دسته جمعی اعضای بخش کارگریش زد. بنا به توضیحات مسئول بخش کارگری ایلنا درصفحه توئیترش تمامی اعضای بخش کارگری این خبرگزاری بطوردسته جمعی اخراج شدند. وی درباره این اخراج دسته توضیح داد،در پنج سال گذشته سمت اداری ام "دبیر گروه کارگری" بود اما همه اهالی ایلنا میدانستند گروه ما شورایی اداره می شود. این شد گروهی اخراج مان کردند وی افزود، دلایلش قابل حدس است اما به زودی توضیحاتی منتشر میکنیم.
۱۱ کارگر «کاشی گلچین» در یزد بیکار شدند
کارگران کارخانه کاشی گلچین میگویند در یک ماه گذشته ١١ نفر از کارگران قراردادی و پیمانی این واحد تولیدی بیکار شدهاند. در کارخانه کاشی گلچین واقع در میبد یزد، بیش از ٤٠٠ کارگر قراردادی کار میکنند.
حقوقهای پرداخت نشده
١٠ماه اخراج و عدم پرداخت دستمزدها
با گذشت ١٠ ماه از اخراج ٣٣نفر از کارگران کارخانه «آفتاب ارومیه»، هنوز کارفرما مطالبات حقوقی و حق سنوات کارگران اخراجی را پرداخت نکرده است. این کارگران در زمان اخراج ٩ ماه حقوق دریافت نکرده بودند. بیست و هفتم مردادماه سال گذشته(٩٣) ٣٣ نفر از کارگران کارخانه «آفتاب ارومیه» در استان آذربایجان غربی، با تمدید نشدن قرارداد کار اخراج شدند.
نا امنی محیط کار
کشته شدن یک داربست کار در اثر برق گرفتگی
٢٧ خرداد: مشهد. یک کارگر نصاب داربست در اثر برق گرفتگی. هنگام نصب داربست در طبقه دوم یک بیمارستان در دست احداث در انتهای بلوار فکوری واقع در شهرک دانش و سلامت دچار برق گرفتگی شد و بر اثر این حادثه جان خود را از دست داد.
کشته شدن یک کارگر مقنی بر اثر تخریب چاه
در خیابان دروس، میدان هدایت در منطقه سه شهرداری تهران دو کارگر مقنی در حین حفر چاه بر اثر تخریب دیواره دچار حادثه شدند.در اثر این حادثه یک کارگر افغان ٢٢ ساله که در زیر آوار مدفون شده بود، جانش را از دست داد. این حادثه در هنگام گود برداری در قطعه زمینی به مساحت ٧٠٠ مترمربع زمانی اتفاق افتاده که در ضلع شمالی آن، کارگران برای ستون گذاری مشغول حفر چاه به عمق ٢٠متر بودند.
درسال ٩٣ براثرحوادث ناشی از کار در خراسان رضوی١٠٨کارگر جان باختند
در سال گذشته ١٣٠٢حادثه ناشی از کار در استان خراسان رضوی رخ داد و١٠٨کارگرجانشان راازدست دادند.
٥کارگر درحادثه تصادف سرویس رفت وآمد کارخانه سیمان کشته وزخمی شدند.
٢٧خرداد: مینی بوس که در حال جابجایی کارگران کارخانه سیمان بود در محور علویجه - دهق با کامیون تصادف کرد که ٢ نفر بر اثر شدت جراحات وارده کشته شده و سه نفر دیگر زخمی شدند.
کارگران
پنج روز تحصن کارگران کارخانه فارسیت دورود مقابل وزارت کار
امروز ۹۴/۰۳/۳۰ پنج روز است که ۱۶۵ کارگر کارخانه فارسیت دورود در تهران و در مقابل وزارت کار به تحصن نشسته اند و شب ها برای خواب به بهشت زهرا می روند .این کارگران که سوابقی از ۱۴ سال تا ۲۰ سال دارند در پلاکاردی که به نرده های وزارت کار نصب کرده اند چنین نوشته اند: ما کارگران فارسیت دورود لرستان با سوابق ۱۴ تا ۲۰ سال به علت سو مدیریت پس از گذشت ۴ سال همچنان دربلاتکلیفی بسر می بریم . ما همچنان ایستاده ایم. در ساعت ۶ سه نماینده کارگران که به داخل رفته بودند توسط مامورین انتظامی به خارج از وزارت کار هدایت می شدند که با اعتراض کارگران به داخل وزارتخانه برده شدند. نماینده این کارگران احمد فولادوند در انتظار یکی از مسوولین وزارت کار همچنان در حیاط وزارتخانه سرگردان بود. با اینکه این کارگران ۵ روز است در تهران به دنبال جوابیه ای از مسوولین هستند نماینده شهر این کارگران به نام عباس قادررحمت به دیدارشان نرفته است.
کارگران می گویند تا شنیدن یک جوابیه مناسب در تهران خواهند ماند آنچه که در این میان به چشم می خورد کمک اهالی محل و آوردن نان و میوه و آب برای این کارگران است . ما از همه شهروندان تهرانی می خواهیم که به این هموطنان دردمند کمک کنند تا بتوانند پس از دریافت جوابی مناسب شهرمان را ترک کنند.روابط عمومی سندیکای کارگرن فلزکارمکانیک ٩٤/۰۳/۳۰
کارگران شرکت صنایع فلزی کوشا از ابتدای سال تا کنون حقوق دریافت نکردند
اتحادیه آزاد کارگران ایران : کارگران شرکت صنایع فلزی کوشا واقع در جاده قزل حصار استان البرز از ابتدای سال تا کنون حقوق دریافت نکردند بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز دوشنبه 25 خرداد 94 بیش از 50 نفر از کارگران شرکت صنایع فلزی کوشا در اداره کار استان البرز جهت تنظیم شکایت از کارفرما در این اداره تجمع نمودند. کارگران این شرکت که حدود 100 نفر میباشند از سه روز گذشته جهت اعتراض به عدم پرداخت حقوق های خود دست به اعتصاب زدند. سابقه کار این کارگران از 5 سال تا 25 سال میباشد. کارفرما نیز از روز شنبه 23 خرداد جهت مقابله با اعتصاب کارگران سرویس ایام و ذهاب و ناهار کارگران را قطع نموده است و کارگران را تهدید کرده است که اگر فردا سه شنبه سر کار خود حاضر نشوند و اعتصاب را پایان ندهند همگی کارگران را اخراج خواهد کرد. درضمن در دو روز گذشته کارفرما تعدادی از کارگران را مجبور به دادن تعهد مبنی بر عدم اعتراض و اعتصاب در صورت پرداخت نشدن حقوق کرده است و کارفرما به کارگران میگوید شما باید این شرایط را به رسمیت بشناسید که پول نیست و حقوق خود را نخواهید اما کارگران از دادن هرگونه تعهدی امتناع نمودند. به همین جهت امروز ساعت یک بعدازظهر کارگران در اداره کار استان البرز تجمع نمودند که با مذاکره با مسئولین وزارت کار قرار براین شد که دو نفر به نمایندگی از طرف کارگران شکایتی بر علیه کارفرما جهت نپرداختن دستمزدهایشان تنظیم نماید. اتحادیه آزاد کارگران ایران - 25 خرداد ماه 94
تجمع کارگران بازنشسته کارخانه پوشش رشت
امروز صبح 31 نفر از کارگران بازنشسته کارخانه پوشش مقابل واحد مرکزی سازمان تامین اجتماعی رشت دست به تجمع زدند. این کارگران که در اسفند ماه سال 93 بازنشسته شده اند و ارتباط کاری آنها با شرکت قطع گردیده هنوز جهت دریافت حقوق بازنشستگی به بانک معرفی نشده اند و حسابی جهت پرداخت حقوق آنها باز نشده است. این کارگران نه تنها از اسفند ماه تاکنون هیچ حقوقی دریافت ننموده اند بلکه عیدی سال 93 نیز به آنها پرداخت نشده است. کارگران بازنشسته کارخانه پوشش برای پی گیری خواسته هایشان ابتدا به استانداری مراجعه و سپس مقابل سازمان تامین اجتماعی دست به تجمع زدند. آنها اعلام کردند تا زمانی که وضعیتشان مشخص نشود همه روزه مقابل این سازمان دست به تجمع خواهند زد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
سوء مدیریت در شرکت واحد اتوبوسرانی باز هم قربانی گرفت
روز پنج شنبه ۲۸ خرداد ساعت ۱۰:۳۰ یک دستگاه اتوبوس دوکابین خط یک BRT در توقفگاه دپوی شرق واقع در سه راه تهرانپارس متاسفانه کارگر توقفگاه، مرحوم مصطفی حوائجی را زیر گرفته و پس از برخورد با دکل برق متوقف می شود. شدت حادثه آنچنان بوده است که اتوبوس مذکور تا صندلی اول آسیب دیده است. متاسفانه به دلیل سوء مدیریت کارگران همیشه در معرض چنین خطرات جانی هستند. از مسئولین مربوطه در وزارت کار درخواست می شود محیط های شرکت واحد را مورد بازرسی قرار داده تا از تکرار چنین فجایعی جلوگیری شود. درگذشت جانگداز این همکار زحمتکش مان را به خانواده، بستگان و کلیه همکاران تسلیت گفته و از همکاران نیز می خواهیم ضمن مراقبت و دقت در رانندگی موضوع ایمنی کار را از مدیریت شرکت واحد پیگیری نمایند. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ٢٨ خرداد ۱۳۹۴
مصاحبه با محمود صالحی پیرامون دستگیری های کارگران و فعالین کارگری در ماه های اخیر و مسایل جنبش کارگری
موج دستگیری و فشار بر کارگران و فعالین کارگری در چند روز مانده به اول ماه مه با بازداشت عثمان اسماعیلی، ابراهیم مددی، داوود رضوی، محمود صالحی، پدرام نصرالهی و.... به اوج خود رسید، همچنین طی ماه های اخیر دهها تن از کارگران وفعالین کارگری از سوی نهادهای امنیتی بازداشت و تهدید شدند که بسیاری از آنان در محاکم قضایی یا به زندان محکوم شده اند و یا در انتظار صدور احکام علیه خود هستند. یکی از این بازداشت شدگان، چهره شناخته شده جنبش کارگری ایران آقای محمود صالحی هستند که مصاحبه ای از سوی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد در چند بخش با ایشان که به تازگی از زندان آزاد شده اند و در بستر بیماری بسر میبرند، ترتیب داده ایم که نظرتان را به آن جلب می نمایم.
در این مصاحبه می خواهیم چگونگی بازداشت ایشان و دلایل فشارهای امنیتی بر کارگران و فعالین کارگری در ماه های اخیر را جویا شویم همچنین گذری داشته باشیم در رابطه با وضعیت درون تشکیلاتی تشکلات مستقل موجود کارگری و مشکلات و معضلاتی که این روزها با آن دست و پنجه نرم می کنند نیز نقش کنونی آنان در پیشبرد مبارزات جاری کارگران و جنبش کارگری ایران بطور اعم را با ایشان در میان بگذاریم، جناب آقای صالحی ضمن تبریک آزادی شما از اینکه در چنین وضعیتی قبول کردید که این گفتگو صورت پذیرد تقدیر و تشکر می نمایم. ابتدا از خودتان آغاز می کنیم و اولین بخش از این گفتگو را به شما اختصاص می دهیم. س. لطفا توضیح دهید کی و چگونه بازداشت شدید؟ من هم با تشکر از شما و به امید آزادی همه فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی و عقیدتی، خدمتتان عرض کنم که بنده عصر روز سه شنبه مورخ 8/2/94 در منزل شخصی ام توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت و به سلولهای انفرادی اداره اطلاعات سقز منتقل شدم. س. آقای صالحی شما را پس از بازداشت به اداره اطلاعات سنندج انتقال دادند ، دلیل اعزام شما به سنندج چه بود؟ ج . بنده از انتقال خود به سنندج کاملا بی خبر بودم ، چون با گذشت یک ساعت از بازداشتم در سقز یکی از مسئولان بازداشتگاه اطلاعات سقز به من اعلام کرد که خود را جهت اعزام به شهرستان دیگری آماده کنم . من را چشم و گوش بسته سوار ماشین کردند در حین سوار شدن متوجه شدم که عثمان اسماعیلی سخنگوی کمیته دفاع از کارگران مهاباد را هم نیم ساعت قبل از من در محل کارش بازداشت کرده اند. هنگام حرکت از سقز از مقصد بعدی خود خبری نداشتیم پس از چند ساعت وقتی چشم و گوشم را باز کردند مطلع شدم که در بازداشتگاه اطلاعات سنندج هستیم و پس از ثبت هویت، من را به سلول انفرادی انتقال دادند. س . آقای صالحی آیا شما در بدو ورودتان تفهیم اتهام شدید یا خیر؟ ج. هنگام دستگیری هیچ دلیلی از سوی مسئولان بازداشتگاه اطلاعات سقز برای بازداشتم به بنده اعلام نگردید اما پس از انتقالم به سنندج روز چهارشنبه 9/2/94 یکی از بازپرسین مجتمع قضایی سنندج با حضور در محل بازداشتم من را تفهیم اتهام نمود، بازپرس اعلام نمود که شما به اتهام عضویت در حزب کمونیست ایران و کومله و تبلیغ علیه نظام متهم هستید آیا قبول دارید؟ بنده با رد این اتهام بری بودن خود را از هرگونه ارتباط سازمان یافته و یا غیر سازمان یافته با حزب کمونیست ایران و کومله و یا هر حزب دیگری اعلام کردم نیز اضافه کردم که هیچ گونه تبلیغی علیه نظام نکرده ام. سپس بازپرس اعلام داشت که شما عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلات کارگری هستید، قبول داریثد؟ بله بنده از اعضا و از بنیان گذاران کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلات کارگری هستم و آن را قبول دارم. بدین ترتیب اتهام من عضویت در کمیته هماهنگی اعلام شد. س. آقای صالحی کمی هم در ارتباط با بیماریتان بگویید، آیا مسئولان بازداشتگاه اداره اطلاعات مطلع بودند که شما دیالیز دارویی می کنید؟ ج . بله هم ارگان دستگیر کننده و هم نگه دارنده از وضعیت جسمانی و بیماری که با آن دست و پنجه نرم می کنم آگاهی داشتند چون هنگام ثبت هویتم در دفتر اندیکاتوری بازداشتگاه برای مسئولان توضیح دادم که بنده دیالیز دارویی انجام می دهم و دارو مصرف میکنم و تنها برای شش روز دارو بهمراه دارم. س. آقای صالحی طبق شنیده ها مطلع گشتیم که وضعیت سلامتیتان به دلیل خودداری مسئولین مربوطه بازداشتگاه اداره اطلاعات از تحویل داروهایتان به خطر افتاده بود، آیا این گفته ها صحت دارد؟ ج. بله صحت دارد، چون بعد از پنج روز به مسئولان بازداشتگاه که یک آذری زبان بود اطلاع دادم داروهایم رو به اتمام است و تنها برای یک روز دیگر دارو دارم لطفا یا خودتان آن را تهیه کنید یا خانواده ام را در جریان بگذارید تا برای تهیه داروهایم اقدام کنند. اما متاسفانه با برخورد غیر انسانی و غیر مسئولانه آن شخص روبرو گشتم ، پس از اتمام داروهایم به همان مسئول بازداشتگاه یادآوری کردم اما هیچ اقدامی از سوی آن فرد صورت نگرفت . یک روز و نیم به دلیل عدم مصرف داروهایم از هر دو بینی خون دماغ شدم ، فشار خونم آنقدر بالا رفته بود که خون به هیچ عنوان بند نمی آمد چندین بار به مسئول بازداشتگاه هشدار دادم اما او هر بار با گفتن این جمله " برو بمیر " درب بازداشتگاه را قفل می کرد و می رفت. سرانجام بعداز چند ساعت خون ریزی من را به بهداری بردند و در آنجا برای پایین آوردن فشار خونم یک قرص کاپنوپریل را زیر زبانم گذاشتند و چند قرص دیگر به من دادند که پس از مصرف آن فشار خونم پایین آمد و کم کم خون دماغم قطع شد. از آن روز به بعد بیماریم همراه با درد شدید و خارش هر دو پایم عود کرد س. آقای سالحی آیا مسئولان رده بالاتر بازداشتگاه اداره اطلاعات از وخامت جسمانی شما در بازداشتگاه مطلع نگشتند؟ اگر مطلع بودند هیچ اقدامی انجام دادند؟ ج . چندین بار مسئول بازداشتگاه را مطلع کردم که فورا نیاز به پزشک نفرولوژ دارم اما وی هیچ گاه به این خواسته من توجهی نکرد ناچارا زمانی که بازجویی میشدم برای بازجوها وضعیت جسمانی ام را شرح دادم و آنان هم اعلام می کردند که بازداشتگاه دکتر دارد و ما به مسئول بازداشتگاه اطلاع می دهیم که شما را پیش دکتر ببرد اما هرگز این اتفاق نیافتاد. س . آقای صالحی پس چه اتفاقی افتاد که شما را به بیمارستان انتقال دادند؟ آیا این گفته را تایید می نمایید که در بیمارستان توحید شما را با نام دیگری پذیرش کرده بودند؟ ج . در روز ششم خرداد افزون بر اینکه دستشویی رفتن برایم تقریبا غیرممکن شده بود نمی توانستم غذا هم بخورم شب همان روز حول و حوش ساعت 23:30 جهت بازجویی من را به اتاق بازجویی بردند در آن هنگام تب و لرز شدیدی داشتم و تنها آنقدر هشیار بودم که از روی صندلیم به زمین افتادم . یکی از بازجوها کتش را تنم کرد و یکی دیگرشان پتویی آورد و دورم پیچید وقتی چشمم را باز کردم ساعت دو نصف شب بود و یکی از نگهبانان در اتاقم حضور داشت وقتی وخامت جسمانی من را دیدند به یک سلول دیگر که یک زندانی در آن بود منتقل کردند. همان شب ادرارم بند آمده بود و درد بسیار بسیار شدیدی را از ناحیه شکم متحمل می شدم، صبح روز هفتم مسئولین بازداشتگاه را از وخامت جسمانی ام مطلع کردم اما آنها هیچ توجهی به حرفهای من نمی کردند. سرانجام ساعت یک ظهر من را به بهداری بازداشتگاه بردند ، بهدار من را به یکی از توالت ها برده و یک شی ء باریک فلزی که حدودا یک متری می شد را برای آزاد کردن راه مجاری ادرارم به من فرو کرد درد کشنده ای را تحمل کردم خون زیادی توامان با درد بسیار زیاد از بدن خارج می شد یکی از مسئولین با سراسیمگی گفت هر چه سریع تر وی را به بیمارستان انتقال دهید. بلاخره ساعت 14 من را به بیمارستان بعثت انتقال دادند در آنجا برایم یک سوند وصل کردند و با انجام آزمایشاتی که تا ساعت 19 بطول انجامید، پزشکان اعلام کردند که هیچ کاری از دست ما برای ایشان برنمی آید می بایست وی را به بیمارستان توحید انتقال دهید. ساعت 21 شب 7/3/94 من را به بیمارستان توحید بردند و در بخش اورژانس مامورین سعی در پنهان کردن هویت من را داشتند چون به پزشکان می گفتند که ایشان یکی از دوستان ما هستند که برای مسافرت به سنندج آمده و ناگهان کلیه هایش دچار مشکل گشته است. بلاخره در بخش اورژانس من را به اسم محمد احمدی شماره پرونده 61147 نام پزشک افشین زندی پذیرش کردند، پزشک معالج با مشاهده آزمایشات دستور داد سریعا من را در بخش دیالیز بستری کنند چون کلیه هایشان را تماما از دست داده اند و نیاز به دیالیز دارند.بدین گونه روزهای هفتم و هشتم ونهم خرداد در بیمارستان بستری بودم که در طول این مدت دو بار زیر دستگاه دیالیز رفتم و یک واحد خون به دلیل اینکه خون زیادی از دست داده بودم به من تزریق کردند. س. آقای صالحی درباره آزادیتان توضیح دهید ، چگونه آزاد شدید؟ چون طبق خبرهای منتشر شده قرار بازداشت موقتتان تا روز 31 خرداد تمدید شده بود. ج. من هیچ اطلاعی از آزادی خودم نداشتم ، روز نهم که هنوز در بیمارستان بستری بودم مسئولین امنیتی قصد داشتند به هر طریق ممکن که شده من را ترخیص کنند اما پزشک معالج گفته بود که بایستی برای ایشان مشاوره قلب صورت پذیرد و تنها راه ترخیص ایشان رضایت خود بیمار می باشد، مسئولین امنیتی از من خواستند تا رضایت بدهم که ترخیصم کنند بنده هم این کار را انجام دادم بعد از بستن پرونده، من را با یک آمبولانس به بازداشتگاه آوردند در حین حضور در بازداشتگاه لباس ها و وسایل شخصی ام را تحویل دادند و سپس من را چشم بسته سوار ماشین کردند ایتدا گمان می کردم که دارند من را به زندان مرکزی سنندج انتقال می دهند، وقتی چشم بندم را برداشتم خودم را در یک سالن دیدم من را به یک اتاق راهنمایی کردند و وقتی درب اتاق را باز کردم نجیبه همسرم و سامرند پسر بزرگم نشسته بودند، یکی از مسئولان آمد و به خانواده ام گفت که این محمود صالحی سالم تحویل شما داده ایم می توانید او را ببرید. بدین ترتیب مستقیما از بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج آزاد شدم س. محمود صالحی عزیز،شما قبل از دستگیری در وضعیت جسمانی و شرایط روحی بهتری بودید اما بعد از آزاد شدن تان کلیه هایتان را از دست داده اید و هم اکنون می بایست هفته ای دوبار شنبه ها و سه شنبه ها زیر دستگاه دیالیز رفته و دیالیز کنید آیا در این رابطه هیچ شکایتی از مسئولین بازداشتگاه اداره اطلاعات دارید؟ آیا در این راستا اقدامی صورت داده اید؟ ج. قطعا نسبت به عملکرد و بی توجهی مسئولین بازداشتگاه در قبال سلامتیم سکوت نخواهم کرد اما تاکنون بدلیل ضعف جسمانی و عدم توانایی در ایاب و ذهاب هیچ اقدامی را صورت نداده ام.
محمود صالحی عزیز با تشکر دیگر بار از شما که در بستر بیماری قبول زحمت کردید، بخش اول از گفتگویمان را در اینجا به پایان می رسانیم. به امید بهبودی هرچه زودتر شما.... کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد بیست و هشتم خرداد ۱۳۹۴
تیم پنج نفره بخش کارگری ایلنا (خبرگزاری کار ایران) ، بصورت گروهی اخراج شدند!!!
اتحادیه آزاد کارگران ایران : دیروز شنبه 30 خرداد تمامی اعضای گروه کارگری خبرگزاری کار ایران ( ایلنا) دریک تصمیم غیرمنتظره وناگهانی یکجا اخراج شدند طبق خبر منتشر شده در فیس بوک آقای اسماعیل محمد ولی دبیر گروه کارگری ایلنا ، هر پنج عضو این گروه کارگری دیروز اخراج شدند در فیس بوک ایشان آمده است : برای آنها که پرسیده اند فعلا همینقدر بگویم که تیم پنج نفره کارگری ایلنا امروز اخراج شدند. هرچند سمت اداری من دبیر گروه کارگری بود اما همه اهالی ایلنا می دانستند گروه ما شورایی اداره می شود. این شد که همگی ما را اخراج کردند. دلایلش برای کسانی که پیگیر اخبار کارگری بودند واضح است اما به زودی بعد از فروکش کردن عصبانیت و با تصمیم جمعی توضیحاتی منتشر خواهیم کرد. لازم به ذکر است که بخش کارگری ایلنا علیرغم اعمال محدودیتها وفشار از بالا در این مدت توجه ویژه ای به موضوع عدم امنیت شغلی و اخراج دسته جمعی کارگران وانعکاس بخشی از مبارزات واعتراضات کارگران نشان داده و اخبار و گزارش هایی را بدون تحلیل خاص وصرفا" درچارچوب وظایف خبرنگاری منتشر کرده است که ظاهرا" این مقدارانعکاس خبری را هم سیاستگذاران ایلنا نمی پسندند اتحادیه آزاد کارگران ایران 31خرداد 94
حمایت سندیکای کارگران فلزکارمکانیک از اعضای سرویس کارگری ایلنا و کارگران فارسیت دورود
ما ضمن حمایت از کارگران فارسیت دورود که ۵ روز در خبابان های تهران آوراه اند از خبرنگاران زحمتکش ایلنا نیز حمایت کرده و این برخوردهای غیر حرفه ای و امنیتی را محکوم می کنیم . بنابر اخبار واصله، اعضای سرویس کارگری خبرگزاری ایلنا بصورت یکجا در تاریخ ۲۸خرداد، اخراج شدند. ایلنا تنها خبرگزاری رسمی ایران که اخبار کارگران را پوشش میداد، حالا خود دست به اخراج دستجمعی خبرنگارانش زده است. اخراج دستهجمعی، قراردادهای موقت و یکطرفه و نبود امنیت شغلی یکی از موضوعاتی است که ایلنا بارها درباره آنها خبررسانی کرده است..پس از توقف دو روزه انتشار خبر در بخش کارگری خبرگزاری کار ایران، دبیر این بخش در اکانت توئیتر خود نوشت:« اعضای سرویس کارگری این خبرگزاری بطور دسته جمعی اخراج شده اند. دلایل این کار برای ما قابل حدس است اما به زودی توضیحاتی را به صورت رسمی منتشر خواهیم کرد». گفتنی است که پس از ۲ روز از غیر فعال ماندن بخش کارگری این خبرگزاری، این بخش با اخباری مربوط به مسائل عادی تامین اجتماعی و اخباری کاملا مدیریت شده به فعالیت خود ادامه داده است. در روزهای اخیر حمله و تهدید فعالین کارگری حتا فعالین خانه پرستار مدتی است در دستور کار قرار گرفته و امروز می بینیم که حتا اخبار سانسور شده کارگری که توسط خبرنگاران زحمتکش ایلنا منتشر می شود هم قابل تحمل برای مجموعه ای با دید امنیتی نیست. ما ضمن حمایت از کارگران فارسیت دورود که ۵ روز در خبابان های تهران آوراه اند از خبرنگاران زحمتکش ایلنا نیز حمایت کرده و این برخوردهای غیر حرفه ای و امنیتی را محکوم می کنیم .
روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ٩٤/۰۳/۳۰
اخبار بین المللی
ایتالیا - تظاهرات مهاجرین در مرز ایتالیا و فرانسه
صدها نفر از مهاجران آفریقایی که قصد دارند با عبور از مرز ایتالیا خود را به فرانسه برسانند روز شنبه۱۳ ژوئن در مرز دو کشور تظاهرات کردند. این تظاهرات در اعتراض به ممانعت پلیس فرانسه از ورود آنها به خاک این کشور انجام شد. اغلب مهاجران کسانی هستند که با عبور از دریای مدیترانه خود را به جنوب ایتالیا رسانده اند. یکی از آنها می گوید: "ما زندگی مان را در مدیترانه به خطر انداختیم. سخت بود، ما به کمک نیاز داریم، اینجا هیچ چیز نیست، انسانیت وجود ندارد. ما آماده ایم در صورت لزوم باز هم از دریا بگذریم، ما نمی ترسیم " این مهاجران قصد دارند با خروج از ایتالیا خود را به سایر کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه، سوییس و آلمان برسانند. در یک هفته گذشته پلیس فرانسه نزدیک به هزار و پانصد مهاجر غیر قانونی را در منطقه مرزی با ایتالیا بازداشت کرده است
.جهان - ۱۷۰ میلیون کودک کار در دنیا
نزدیک به ۱۷۰ میلیون کودک در سراسر جهان مجبور به کارند. این کودکان که بیشتر آنها سنی بین ۵ تا ۱۴ سال دارند، تمام روز بدون دریافت هیچ نوع آموزشی و بدون داشتن چشم اندازی نسبت به آینده کار می کنند. به گزارش سازمان جهانی کار این کودکان عملا به بردگی گرفته می شوند، دستمزدی که به آنها پرداخت می شود بسیار ناچیز است آنهم برای انجام کارهایی بسیار خطرناک، همچون کار در معادن و یا کارهای مربوط به ساخت و ساز. بنا بر گزارشی که روز ۱۲ ژوئن به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودک منتشر شده، از حدود ۱۷۰ میلیون کودک کار در جهان، ۷۸ میلیون کودک در آسیا و اقیانوسیه زندگی می کنند که در مجموع ۱۰ درصد از کل کودکان این دو قاره را تشکیل می دهند. در کشورهای جنوب صحرای آفریقا ۵۹ میلیون کودک مشغول کارند، یعنی از هر ۱۰ کودک ۲ نفر. به این ترتیب این کشورها، بالاترین شمار کودکان کار را در خود جای داده اند. در آمریکای لاتین و کشورهای حوزه دریای کارائیب شمار کودکان کار به ۱۳ میلیون نفر می رسد و در خاورمیانه و شمال آفریقا تعداد آنها حدود ۱۰ میلیون نفر است. در کشور هند و بطور ویژه در زاغه های حومه دهلی نو، کودکان زیادی مجبور به کارند. قانون هند به کودکان زیر ۱۴ سال اجازه می دهد که در مشاغلی که خطرناک محسوب نمی شوند، کار کنند. برای کار کودکان ۱۵ تا ۱۸ساله نیز محدودیتهای کمتری در نظر گرفته است. یک رفته گر ۱۰ ساله هندی می گوید: "دوست دارم به مدرسه بروم. گاه دستانم به دلیل تمیز کردن زباله های خیابانها زخمی می شود اما مجبورم به پدر و مادرم کمک کنم" پدر این کودک می گوید: "من بدون کمک سه فرزندم نمی توانم کاری به پیش ببرم. اگر آنها کار نکنند ما پولی برای غذا نخواهیم داشت. من و همسر و فرزندانم کار می کنیم و با این وجود به سختی می توانیم ۷ یورو در روز به دست آوریم "
اسپانیا - انتخاب چپگراها بعنوان شهردار مادرید و بارسلون
دو شهر مادرید و بارسلون اسپانیا، بزرگترین شهرهای این کشور اکنون توسط ائتلاف چپگرایان اداره میشوند و دو زن به عنوان شهرداران این شهرها انتخاب شدهاند. تغییر در اداره مادرید، پایتخت اسپانیا و بارسلون به دنبال برگزاری انتخابات محلی در اسپانیا و شکست حزب راستگرای حاکم صورت گرفت. اداره شهرهای والنسیا و زاراگوزا نیز در اختیار فعالان چپ قرار گرفته است و حزب حاکم مردم از ده شهر بزرگ اسپانیا تنها دو شهر مالاگا و مورسیا را اداره میکند. ظهور حزب چپ رادیکال پودموس (به معنی ما میتوانیم) در اسپانیا باعث شده تا صحنه سیاسی این کشور تغییر کند. این حزب، در چندین انتخابات اخیر، از جمله انتخابات محلی اخیر، موفقیتهای قابل توجهی داشته است. در مادرید که بیش از ۲۰ سال در اختیار حزب راستگرای مردم بوده، مانوئلا کارمنا، یک قاضی بازنشسته و فعال حقوق بشر به عنوان شهردار این شهر انتخاب شده و سوگند خورده است. در این شهر جبهه "هماکنون مادرید" به رهبری خانم کارمنا و سوسیالیستها ائتلاف کردند و به سلطه حزب مردم در پایتخت اسپانیا پایان دادند. خانم کارمنا با خصوصی سازی مخالف است و گفته است که با فساد مبارزه خواهد کرد. شهردار جدید مادرید گفته است که تغییرات ایجاد شده در دوران مدیریت راستگراها را لغو خواهد کرد. از جمله این تغییرات، خصوصی سازی خدمات شهرداری است. پابلو ایگلسیاس، رهبر حزب پودموس گفته است که هدف این حزب شکست دادن حزب راستگرای مردم در انتخابات سراسری است در شهر بارسلون نیز آدا کولائو به عنوان اولین شهردار زن این شهر انتخاب شده و امروز سوگند یاد خواهد کرد. خانم کولائو مدتهاست علیه نابرابریهای اجتماعی در این شهر مبارزه میکند. او رهبری گروهی را به عهده داشته که حامی خانوادههایی بود که در زمان اوج بحران اقتصادی دولت آنها را به دلیل پرداخت نکردن اقساط، از خانههایشان بیرون میکرد. خانم کولائو اختصاص ۴ و نیم میلیون دلار از بودجه بارسلون برای میزبانی مسابقات فرمول یک را زیر سوال برده و گفته است با این پول میتوان برای تمامی کودکان نیازمند مدارس دولتی، غذای مجانی تهیه کرد. پابلو ایگلسیاس، رهبر حزب پودموس که از ائتلافهای چپ در سراسر کشور حمایت کرده بود، گفته است که هدف این حزب شکست دادن حزب راستگرای مردم در انتخابات سراسری است.
انگلستان - اتحادیههای کارگری دولت را تهدید به اعتصاب کردند اتحادیههای کارگری انگلیس دولت محافظهکار این کشور را تهدید به اعتصابات گسترده و سراسری کردند. بزرگترین اتحادیه کارگری انگلیس، دولت دیوید کامرون، نخست وزیر محافظهکار این کشور، را دولتی متخاصم خواند و درباره احتمال درگیری بلند مدت میان اتحادیههای کارگری و این دولت هشدار داد.
رهبر این اتحادیه گفت: اگر دولت انگلیس بخواهد اعتصابات قانونیِ کارگران این کشور را غیرقانونی اعلام کند ، آنگاه ما به اعتصابات غیرقانونی برای مقابله حذف فرصتهای شغلی و محدود شدن دستمزد کارگران، دست خواهیم زد. دولت انگلیس قصد دارد لایحهای را در مجلس عوام این کشور به تصویب برساند که بر اساس آن ، فقط زمانی اتحادیههای کارگری مجاز خواهند بود به طور قانونی اعتصاب کنند ، که دست کم چهل درصد از اعضای اتحادیه ، به اعتصاب کردن رأی مثبت داده باشند.
دولت انگلیس این معیار را حتی برای خودش نیز اِعمال نکرده است، زیرا کمتر از یک سوم از مردم این کشور به حزب محافظه کار حاکم انگلیس رأی دادهاند. رهبران اتحادیههای کارگری میگویند: از آنجایی که دولت انگلیس درنظر دارد با تشدید سیاستهای ریاضتی، هشتصد هزار کارمند بخش دولتیِ این کشور را تا سال ۲۰۱۹ میلادی اخراج و آن فرصتهای شغلی را نیز برای همیشه حذف کند، این دولت تلاش دارد قوانین انگلیس را به حدی سختگیرانه کند که هیچکس نتواند در اعتراض به سیاستهای غیرمنصفانهی آن، دست به اعتصاب زند. دولت انگلیس تلاش دارد دوازده میلیارد پوند از بودجههای عام المنفعهِ دولتی را حذف کند که برای طبقه کارگر و زحمتکش این کشور از لحاظ معیشتی و اجتماعی، بسیار مشکلساز خواهد شد. دولت انگلیس با همکاری رسانههای این کشور تلاش دارد اعتصابهای اتحادیههای کارگری را به طرز بدی جلوه دهد که مردم انگلیس از آن منزجر شوند. مثلاً دولت انگلیس چنین القاء میکند که کارگران انگلیسی از دستمزدها و مزایای مکفی برخوردارند و فقط کارگرانِ عضو اتحادیههای انگلیس که بسیار حریص و سودجو هستند، برای زیادهخواهیهای خود حاضرند، بخشهایی از کشور، مانند بخش حمل و نقلِ آن را فلج کنند تا به خواستههای خود برسند. چنانچه گزارشهای رسانههای انگلیسی درباره شرایط بد معیشتی کارگران این کشور و فشارهای کاریِ آنان به صورت منصفانهتری تهیه و پخش میشد، احساس حمایت و همدردیِ مردم انگلیس با کارگران این کشور که با سیاست های ریاضتی بسیار سختگیرانهی دولت انگلیس مخالفند، بهمراتب بیشتر میشد.
جهان - اوج بحران پناهندگی پس از جنگ جهانی دوم
سازمان عفو بینالملل اعلام کرده که درگیریهای مسلحانه در سطح جهان، بحران پناهندگی را پس از جنگ جهانی دوم به اوج خود رسانده است. این سازمان حقوق بشری اعلام کرده که جامعه جهانی در کمکهای امدادگرانه به آوارگان جهان بسیار ناموفق بوده است. در گزارش عفو بینالملل آمده است که سازمانهای جهانی توجهی به حقوق آوارگان ندارند و به همین سبب میلیونها آواره در خطر مرگ یا زندگی در شرایطی بسیار نکبتبار هستند. عفو بینالملل در این گزارش یادآور شده که در حال حاضر حدود یک میلیون نفر پناهجو در سراسر جهان منتظرند به کشوری مطمئن منتقل شوند، اما آوارگانی که مکانی برای زیست یافتهاند نیز نباید تنها گذارده شوند و کمکهای بعدی باید به این پناهجویان نیز برسد.
به گزارش سازمان عفو بینالملل تنها چهار میلیون شهروند سوری سعی میکنند در اردوگاههایی در ترکیه، لبنان، اردن، عراق و مصر در بدترین شرایط زندگی کنند. این سازمان حقوق بشری همچنین خاطر نشان میکند که در جنوب قاره آفریقا نیز بیش از سه میلیون نفر آوارهاند. در دریای مدیترانه در سال ۲۰۱۴ حدود ۳۵۰۰ نفر پناهجو غرق شدهاند. شمار قربانیان پناهجو در دریای مدیترانه در نیمسال اول سال ۲۰۱۵ تاکنون ۱۸۶۵ نفر بودهاند.
دیدهبان حقوق بشر: عربستان به میدان مرگ تبدیل شده است
سازمان دیدهبان حقوق بشر میگوید عربستان سعودی از آغاز سال جاری میلادی تاکنون ۱۰۰ نفر را اعدام کرده است. رقمی که از کل مجازاتهای اعدام سال گذشته در این کشور ۱۲ مورد بیشتر است.
دیدهبان حقوق بشر میگوید ۴۷ نفر از محکومان، در امر قاچاق مواد مخدر فعالیت داشتند اما جنایتی مرتکب نشده بودند. در میان محکومان، ۵۷ نفرشان اتباع سعودی بودهاند و پاکستانیها، بیشترین شمار اتباع خارجی اعدام شده را تشکیل دادهاند. در سال ۲۰۱۴، تعداد اعدامها در عربستان ۸۸ مورد گزارش شده بود. خانم سارا لی ویتسون، مدیر بخش آسیا و آفریقای سازمان دیدهبان حقوق بشر میگوید مجازات اعدام به خودی خود بد است اما بدتر آن است که افرادی را به خاطر جرایم غیرجنایتکارانه، به اعدام محکوم کنیم. لی ویتسون میافزاید: "عربستان در سال ۲۰۱۵ به میدان مرگ مبدل شده است."
۱۴ نفر از افراد اعدام شده بر اساس "حدود اسلامی" و به طریق گردن زدن مجازات شدهاند. خبرگزاری «سعودی پرس» مینویسد ۴۰ نفر آنها قصاص شدهاند و شیوه اعدام ۵۶ نفر باقیمانده نامعلوم مانده است.
در عربستان قوانین امروزین مجازات وجود ندارد و قضات بر اساس تشخیص فردی، نوع و دامنه جرم و شکل مجازات را تعیین میکنند.
خبرهای کوتاه
آمریکا
شرکت رسانه های گروهی "والت دیزنی" در آمریکا ۲۵۰ تن از تکنسین های خود را بیکار و به جای آن کارگران مهاجر هندی را که نیروی کار ارزان هستند استخدام کرده است. بنا به گزارش "نیویورک تایمز" کارفرمای این شرکت در اقدامی ضدکارگری اعلام کرده است فقط به آن عده از تکنسین های بیکار شده حق سنوات می دهد که به تکنسین های تازه استخدام شده آموزش بدهند. شرکت والت دیزنی یکی از بزرگ ترین شرکت های رسانه ای و سرگرمی در جهان است.
جهان
بانک جهانی و سازمان جهانی بهداشت با انتشار گزارشی اعلام کردند در جهان دستکم ۴۰۰ میلیون نفر از دسترسی به ابتدایی ترین خدمات بهداشتی محروم هستند. بر اساس این گزارش که مبتنی بر اطلاعات سال ۲۰۱۳ میلادی است دستکم ۴۰۰ میلیون نفر در جهان از دسترسی به ابتدایی ترین خدمات بهداشتی مثل مراقبت های قبل از تولد، واکسیناسیون کودکان، درمان سل و دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند. بانک جهانی اعلام کرد این گزارش که نخستین بار خدمات بهداشتی را در ۳۷ کشور بررسی کرد همچنین نشان می دهد شش درصد ساکنان این کشورها با فقر شدید رو به رو هستند و روزانه فقط با درآمدی معادل یک دلار و ۲۵ سنت زندگی می کنند.
شیلی
دهها هزار دانشجو و معلم در سانتیاگو در شیلی دست به تظاهرات گسترده در اعتراض به اصلاحات آموزش در این کشور زدند. پیش از این نیز معلمان مدارس در سراسر شیلی در اعتراض به این اصلاحات که توسط رئیس جمهوری این کشور اعلام شده است، دست به اعتصاب زده بودند. پلیس برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک آور و آب پاش استفاده کرد. صدها نفر از تظاهرکنندگان نیز توسط پلیس بازداشت شدند. به گفتۀ مقامات آموزش شیلی، این اعتصاب ۲۲۰۰ مدرسه را به تعطیلی کشاند.