اخبار کارگری -اخبار کارگری ٢٦خرداد ١٣٩٤ نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

٢٦خرداد ١٣٩٤

اعتراضات

تجمع کارگران  شرکت واحد اتوبوسرانی  تهران و حومه

٢٤خرداد: کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض  بلاتکلیف بودن طرح مسکن بلاعوض در مقابل شهرداری تجمع نمودند. علیرغم حضور نیروهای امنیتی و لباس شخصی و تهدیدات امنیتی اما کارگران به تجمع خود ادامه دادند و بعد از حضور رئیس اداره تعاون رفاه در بین کارگران و شنیدن صدای اعتراض آنان ، از کارگران خواسته شد تا نمایندگانی را جهت مذاکره با مسئولین شهرداری تعیین نمایند سه نفر از کارگران جهت مذاکره انتخاب شدند و بعد از اتمام مذاکره نمایندگان کارگران با مسئولین و قولهای مساعد داده شده مبنی بر حل مشکل در کوتاه ترین زمان مشکل ،این تجمع در ساعت ٢.٥ بعد از ظهر خاتمه یافت

تجمع بازنشستگان صنعت فولاد در برابر استانداری اصفهان

٢٤خرداد: کارکنان بازنشسته صنعت فولاد از شرکتهای فولاد مبارکه و ذوب آهن در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالبات خود در برابر استانداری اصفهان تجمع کردند. برای دومین بار در سال جاری بازنشستگان صنعت فولاد استان اصفهان از شرکتهای فولاد مبارکه و ذوب آهن دست به تجمع در برابر استانداری اصفهان در اعتراض به عدم دریافت حقوق معوقه خود زده اند و خواستار دریافت مطالبات خود هستند. بیش از ٢ هزار نفر از این بازنشستگان هم اکنون در کف خیابان به حالت اعتراض نشسته اند و خواستار رسیدگی مسئولان استان برای کمک به احقاق حقوق خود هستند. گفتنی است بر اساس گفته این تجمع کنندگان شرکت ذوب آهن و دولت امیدنامه‌ای امضا کرده اند که براساس آن بخش خصوصی خودش را موظف کرده بود که هزینه های بیمه و درمان و عیدی سالانه، بن خرید کالا و مابه التفاوت را پرداخت کند که این اتفاق نیفتاد. یکی از بازنشستگان ذوب آهن که اعلام می‌کند بارها و باره در این تجمعات در مکان‌های مختلف از جمله استانداری اصفهان، روبروی مجلس شورای اسلامی و روبروی پاستور حضور یافته، به خبرنگار خبرآنلاین می‌گوید: تنها مطالبه ما دریافت حقوق عقب افتاده و مابه‌التفاوت سودی است که از محل برداشت حقوق بازنشستگی در زمان فعالیت ما در ذوب آهن به دست آمده است. وی که از حقوق چندین میلیون تومانی برخی از کارکنان ذوب آهن سخن به میان می‌آورد، ادامه می‌دهد: چرا برخی‌ها باید چندین برابر حقوقشان دریافتی داشته باشند و ما نتوانیم حقوق اصلی خودمان را هم دریافت کنیم. این بازنشسته ذوب آهن که معتقد است در حال حاضر بازنشستگان ذوب آهن برای درمان بیماری‌هایی که در دوره فعالیت در این شرکت دچار آن شده‌اند با مشکل روبر هستند، می‌افزاید: از این رو ما خودمان به هم کمک می‌کنیم و هزینه‌های بیماری همدیگر را پرداخت می‌کنیم. وی ادامه می‌دهد: مطالبه برخی از این تجمع کنندگان به ٤و ٨ و ١٦سال پیش بر می گردد و این در حالی است که ما می‌دانیم دولت توان پرداخت بدهی ما را دارد ولی نمی‌دانیم چرا اقدامی صورت نمی‌گیرد.

اعتراض کارگران پیمانکاری معدن البرز شرقی به تعویق بیش از سه ماه حقوق

٢٤خرداد: کارگران پیمانکاری معادن زغال سنگ البرز شرقی واقع در منطقه طرزه استان سمنان، در اعتراض به تعویق بیش از سه ماه حقوق در محوطه معدن مقابل درب ورودی تونل مادر تجمع کردند. در این واحد معدنی حدود ٦٠٠ کارگر به صورت رسمی و ٨٠٠ کارگر به صورت پیمانکاری اشتغال دارند که تجمع امروز مربوط به کارگران پیمانکاری است که از اسفند ماه سال ٩٣ حقوق نگرفته اند. علاوه بر تاخیر ٣ ماهه د‌ر پرداخت حقوق کارگران پیمانکاری، دو ماه حقوق کارگران رسمی نیز به تاخیر افتاده است. همچنین گفته می‌شود ٥٥ نفر راننده اتوبوس و کامیون نیز سه تا چهار ماه است که دستمزدشان را دریافت نکرده‌اند. این کارگران تحت قرارداد یک شرکت پیمانکاری با معدن البرز شرقی برای جابجایی کارگران و زغال سنگ استخراج شده همکاری دارند.

تجمع  پرستاران بیمارستان بهشتی قم

٢٠خرداد: پرستاران و پرسنل بیمارستان بهشتی شهر قم در اعتراض به اجرای «طرح مبتنی بر عملکرد» برای محاسبه حقوق‌شان، تجمع اعتراضی برپا کردند. معترضین عمدتا پرستاران هستند اما در میان شان نیروهای کار بخش بهیاری، آزمایشگاه و خدمات هم حضور دارند. یکی از پرستاران معترض اجرای طرح مبتنی بر عملکرد را ناعادلانه خواند و در این باره توضیح داد: این طرح تنها باعث درآمدزایی برای پزشکان و بیمارستان‌ها شده است اما در عین حال کیفیت خدمات به بیماران را کاهش داده است. در این تجمع اعتراضی پرستاران شعارهایی را در قالب پارچه نوشته طرح کردند از جمله «مبتنی بر عملکرد، خیانت است به ملت»، «مسئله ما صنفی است، سیاسی نیست»، «طرح تحول سلامت = پرستاری بی‌حمایت» و «تعرفه‌گذاری پرستاری، انگیزه است به خدمت».گفته می‌شود دقایقی پس از تجمع پرستاران، رئیس این بیمارستان با حضور در جمع معترضین آنان را به سالن اجتماعات فراخواند و گفته می‌شود برخی مسئولین وزارت بهداشت که اکنون در قم به سر می‌برند قرار است برای مذاکره با معترضین به این بیمارستان بیایند.

اعتصاب کارگران در فاز ١٢ پارس جنوبی

١٨خرداد: کارگران بخش تعمیرات گروه روتاری و فیکس فازهای ١٢ پارس جنوبی در اعتراض به وضعیت حقوق ماههای آخر سال و نپرداختن عیدی دست به اعتصاب زدند. این دو گروه ازکارگران از زمان بهره برداری تا کنون به طور منظم حقوق خود را دریافت نکرده اند. این اتفاق در فاز ١٢ پارس جنوبی که در کنگان افتاده است که روزانه ١٤ میلیون دلار درآمد دارد جای بسی تامل دارد که درآمد یک ساعت آن می تواند حقوق چندین ماه کارگران خود را بپردازد. بخشی از حقوق ها از بهمن ماه پارسال پرداخت نشده است و شرکت فریمکو هم یک ماه و نیم است از دادن حقوق کارگران خود طفره می رود. عدم پرداخت معوقات کارکنان شرکت های پیمانکاری منطقه ویژه اقتصادی پارس جنوبی کارگران وکارکنان زحمت کش را با مشکل روبرو کرده این کارگران نیز راهی جز تجمع نیافته و اقدام به تجمع خواهند کرد.مسئولان حوزه نفت و گاز با توجه به تعداد شرکت های پیمانکاری و تعداد کارگران و کارکنان مشغول در این شرکت ها باید ترتیبی اتخاذ کنند تا حق و حقوق این کارگران به موقع ومنظم پرداخت شود.

تجمع کارکنان موسسه منحل‌شده میزان

١٨خرداد: ١٢٠٠نفر از کارکنان موسسه منحل شده میزان دراعتراض به انحلال این موسسه که سبب بیکار شدن حدود هزار و٢٠٠ نفر می‌شود برگزار شد.

تجمع جوانان متقاضی کار در دفاتر اداری مدیریت کار و خدمات اشتغال منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس! کارحق مسلم ماست

جوانان و اهالی شهرستان عسلویه، بخش چاه مبارک و شهرستان پارسیان نسبت به عدم استغال در شرکت های مستقر در پارس جنوب اعتراض کردند. جوانان بیکار خواهان؛ در اختیار گذاشتن فرصت های کار هستند. جوانان بیکار دارای مدارک تحصیلی هستند. و تا کنون شانس پیدا کردن کار را نداشته اند. توسط مدیریت شرکت و با دخالت نیرهای امنیتی این تجمع به پایان رسید.

اعتراض كارگران شركت ماشین سازی اراك به عدم پرداخت٣ماه حقوق

١٩خرداد: كارگران شركت ماشین سازی اراك، پیمانکار احداث تقاطع غیرهمسطح چهارراه شهدای بجنورد خواستار پرداخت ٣ ماه حقوق عقب مانده خود شدند.

دربیست و سومین روز از آغاز اعتصاب،مذاکره کارگران ایران برک و فرماندار رشت بی‌نتیجه پایان یافت

٢٠خرداد: در بیست و سومین روز از آغاز اعتصاب١٢٠ کارگر ایران برک، فرماندار شهرستان رشت به همراه مدیر این کارخانه در سالن اجتماعات این واحد تولیدی حاضر شدند و با وعده پرداخت دوماه حقوق قصد متقاعد کردن کارگران معترض را برای ادامه تولید را داشتند که در نهایت این پیشنهاد با مخالفت کارگران روبرو شد. کارگران درباره دلیل رد این پیشنهاد گفتند:که در جریان اعتصاب سال گذشته (٩٣)، شخص فرماندار و مدیرکارخانه همین وعده‌ها را به کارگران داده بودند و پس از آنکه کارگران اعتماد کردند و به اعتصاب خاتمه دادند، وعده‌ها محقق نشدند. آنان امروز گفتند «ما نمی‌خواهیم از یک سوراخ دو بار گزیده شویم.

در بیست و دومین روز اعتصاب: کارگران ایران برک مقابل فروشگاه «برک گلسار» تجمع کردند

١٩ خرداد: همزمان با بیست و دومین روز از شروع اعتراضات کارگران کارخانه «ایران برک» کارگران این واحد صنعتی در اعتراض به انباشته شدن حجم مطالبات معوقه خود از جمله حقوقهای پرداخت نشده در مقابل ساختمان فروشگاه اصلی این کارخانه در محله گلسار رشت تجمع کردند. ١٢٠کارگر «ایران برک» در اعتصاب هستند.

کارگران مس سرچشمه با وعده پاسخگویی به مطالباتشان در١٠ روزآینده به کار بازگشتند

٢٠خرداد: اعتصاب کارگران مس سرچشمه با وعده رسیدگی به مطالبات آنان تا ده روز آینده خاتمه یافت.

پس از مذاکره کارگران اعتصابی با مسئولین کارخانه، کارگران از عصرگاه دیروز(١٩خرداد) به کار بازگشتند. ظاهرا نمایندگان مدیریت به کارگران وعده داده‌اند تا ده روز آینده وضعیت قراردادهای کار و حقوق و مزایای آنان تعیین تکلیف خواهد شد. در ١٩خرداد ٢٠٠نفر از کارگران مس سرچشمه در اعتراض به دستمزدهای نابرابر و محقق نشدن وعده استخدام رسمی از سوی شرکت مس، دست از کار کشیده‌اند.


وعده پرداخت مطالبات کارگران نیروگاه تبریز بدنبال تجمع اعتراضی

٢٠خرداد: در پی ‌تجمع اعتراضی کارگران نیروگاه تبریز، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی وعده داده است مطالبات معوقه این کارگران را به زودی پرداخت کند. این وعده‌ها پس از آن داده شده است که بیش از ٢٠٠ کارگر نیروگاه تبریز روز یکشنبه (١٧ خرداد) در محوطه شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی تجمع کرده بودند. این کارگران به از سرگیری تلاش‌‌ دولت برای خصوصی‌سازی نیروگاه تبریز و عقب‌افتادگی ٩ ماهه بخشی از مزایای خود معترضند. معترضین معتقدند خصوصی‌سازی امنیت شغلی آنها را به خطر می‌اندازد. ظاهرا کارفرما از ٩ ماه پیش بخش عمده‌ای از مزایای این کارگران از جمله اضافه‌کاری، پاداش روز کارگر، مبلغ تعمیرات، کارانه و را قطع کرده است. گفتنی است نزدیک به ٤٣٠ کارگر در نیروگاه حرارتی تبریز کار می‌کنند. بهره‌برداری از این نیروگاه برعهده شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی قرار دارد. نیروگاه تبریز که نقش «دیسپاچینگ» برق در منطقه شمال‌غرب کشور را بر عهده دارد، در کیلومتر ١٦ جاده تبریز به سمت آذرشهر در مجاورت دهستان لاهیجان، بخش خسروشهر واقع شده است.

تلاش ناکام پیمانکار پتروشیمی ایلام برای الزام کارگران به اضافه‌کاری اجباری

در نتیجه اعتصاب کارگران توانستند ١٨خرداد دو ماه حقوق های پرداخت نشده زا دریافت کنند.

١٢خرداد: اعتصاب یک روزه ٥٠٠ کارگر شرکت استیم. هنگامی که کارگران شرکت استیم به محل کار مراجعه کردند، با ابلاغ افزایش ساعت کاری مواجه شدند و در اعتراض به این موضوع دست از کار کشیدند. ساعت کاری در شرکت استیم از ٧ صبح تا ٥ و نیم عصر است، پیمانکار در ١٢خرداد تصمیم گرفته بود ساعت کاری را به ٧ و نیم صبح تا ٧ و نیم عصر تغییر دهد. کارگران در اعتراض به تصمیم پیمانکار که آنها را به اضافه‌کاری اجباری ملزم می‌کرد، دست از کار کشیدند. افزایش ساعت کاری در شرایطی اعلام شده بود که پیمانکار حقوق سه ماه گذشته کارگران را پرداخت نکرده بود. در پی این اعتصاب، پیمانکار با نمایندگان کارگران جلسه گذاشت. بر اساس توافق‌نامه‌ای که در این جلسه به امضای طرفین رسید، ساعت کاری به روال همیشگی برگردانده شد و مقرر شد دو ماه از سه ماه حقوق معوقه کارگران پرداخت شود. علاوه بر این مقرر شد سرویس‌های رفت و برگشت، کارگران را براساس ساعت کاری جا‌به‌جا کنند، چرا که پیمانکار از دو هفته پیش‌تر از سرویس‌های برگشت خواسته بود ساعت ٧ و نیم عصر کارگران را به خانه بازگردانند تا برای اجباری کردن اضافه‌کاری زمینه چینی شود.

گزارش

بازنشستگان آموزش و پرورش :دو صد گفته چون نیم کردار نیست

قطعنامه تجمع روز سه‌شنبه ١٩/ ٣/ ١٣٩٤ بازنشستگان آموزش و پرورش. امروز ما نمایندگان فرهنگیان بازنشسته در سازمان برنامه و بودجه گرد هم آمده ایم چون این سازمان نیز هم چون نهادهای دیگر قدمی برای حل مشکلات معیشتی و بهبود وضع بیمه ی ما انجام نداده و در مقابل درخواست های مکرر حق طلبانه و قانون مندمان پاسخی جز وعده های بی سرانجام و جلسات بی ثمر نصیب ما نگردیده است . خواسته های ما عبارتند از : ١ـ اجرای کامل قانون مدیریت خدمات کشوری از سال ١٣٨٦ تا پایان سال ١٣٩٤ برای بازنشستگان از جمله : الف _ اجرای ماده ١٢٥ از سال ١٣٨٧ و پرداخت افزایش اثر این ماده بر حقوقمان از سال ١٣٨٧ تا کنون. ب _ اجرای تبصره ٣ ماده ٦٥ برای ضریب١/ ١ حق شغل آموزشی که با توجه به ماده ٦٤ به بازنشستگان فرهنگی که شغل آموزشی داشتند نیز تعلق می گیرد از سال ١٣٨٦ که سال اجرای این قانون برای بازنشستگان می باشد هستیم. ج _ رفع ایراد جداول حق شغل بازنشستگان زیر نظر معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری و اصلاح احکام بازنشستگان همانند شاغلین از بدو اجرای این قانون برای بازنشستگان ٢ـ برخورداری از بیمه ی کامل و جامع شامل بستری ، خدمات دیگر و دارو مانند سایر وزارتخانه‌ها و عقد قرارداد با شرکت های بیمه معتبر و مساعدت دولت در تامین هزینه هزینه‌های آن در پایان ما بازنشستگان آموزش و پرورش خواستار اقدام قطعی و عملی سازمان برنامه و بودجه به خواسته هایمان هستیم ، چرا که : دو صد گفته چون نیم کردار نیست بازنشستگان آموزش و پرورش. منبع:حقوق معلم وکارگر

اقدامات امنیتی ـ پلیسی علیه تجمع اعتراضی جوانان بیکار در عسلوېه!

٢٠خرداد: در ١١خرداد جوانان جویای کار که از اهالی شهرستان‌های نزدیک به منطقه ویژه عسلویه بودند با تجمع در دفتر واحد کار و خدمات اشتغال این منطقه به بیکارسازی و عدم فرصت‌های شغلی اعتراض کردند. این اقدام اعتراضی از آن جهت حائز اهمیت است که به دلیل مقررات کار خاص حاکم بر بازار کار مناطق آزاد، بسیاری از حقوق کارگران این مناطق با توجیه «ایجاد فرصت‌های شغلی» نادیده گرفته شده است. در تجمع ١١خرداد جوانان خواستار آن بودند تا کارفرمایان و پیمانکاران پروژه‌های نفت و گاز منطقه عسلویه به هنگام استخدام کارگر، سهم بیشتری را برای جوانان آماده بکار در نظر بگیرند. دولت و کارفرماها نه تنها به خواسٺ جوانان جوېاې کار رسیدگی نکرده اند، بلکه با یک اقدام امنیتی تعدادی از شرکت‌کنندگان در تجمع را شناسایی و مورد بازخواست قرار داده اند. درخبرها آمده اسٺ که بصورت مشخص این افراد کسانی بوده‌اند که در حال حاضر به عنوان کارگر پیمانکاری در منطقه عسلویه کار می‌کنند و برای حمایت از جویندگان کار در تجمع مذکور شرکت کرده بودند. جرم افراد شناساېې شده دراېن ٺجمع اعٺراضې اېن بوده اسٺ که چرا ازجوانان جوېاې کار حماېٺ کرده و ېا اېنکه چرا خودشان با وجود داشٺن کار دراېن ٺجمع شرکٺ کرده اند.

خصوصی‌سازی «فولاد آذربایجان» سرانجام لغو شد

قرارداد واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی با توافق خریداران ]گروه مالی بانک ملت و یک شخص حقیقی] فسخ شد. کارخانه فولاد آذربایجان در پی لغو موقتی خصوصی‌سازی به سازمان ایمیدرو ]شرکت هلدینگ زیر مجموعه وزارت اقتصاد[ بازگردانده شده است و ظاهرا قرار است از ابتدای ماه آینده، تولید در این مجتمع صنعتی از سر گرفته شود. علاوه بر این سازمان ایمیدرو در روزهای گذشته با تزریق دو و نیم میلیارد تومان به حساب کارخانه فولاد آذربایجان، سه ماه از چهار ماه حقوق معوقه کارگران را پرداخت کرده است. این کارگران علاوه بر یک ماه حقوق معوقه، عیدی و یکسری از مزایای سال ٩٣ را نیز طلب‌کارند. گفته می‌شود سازمان ایمیدرو در حال حاضر به دنبال تعیین هیات مدیره و مدیرعامل جدید کارخانه فولاد آذربایجان است. دولت قصد دارد کارخانه فولاد آذربایجان را بعد از اصلاح ساختار، تعیین وضعیت کارگران، تعیین وضعیت وام‌های طرح‌های توسعه، حسابرسی و ارزش‌گذاری مجدد بار دیگر به بخش خصوصی واگذار کند اما این بار با این شرط که امنیت شغلی هر ٥٧٣ کارگر این مجتمع صنعتی تامین شود. این در حالی است که شورای تامین میانه نیز پیش از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان به بخش خصوصی مقرر کرده بود «کارفرمای جدید این واحد تولیدی حق ندارد هیچ کارگری را اخراج کند»، اما بخش خصوصی تنها چند روز پس از تصاحب کارخانه در اواخر آذر ماه ٩٣ ، ٤٠ کارگر پیمانی را اخراج کرد و دو ماه بعد در پایان بهمن ماه نیز پس از اخراج حدود ٢٤٠ کارگر قراردادی دیگر، تولید در این مجتمع صنعتی را به دلایل نامعلوم متوقف کرد. گفتنی است کارخانه فولاد آذربایجان با نزدیک به ٣٣٠ کارگر قراردادی و ٢٤٠ کارگر رسمی به عنوان بزرگ‌ترین کارخانه فولاد شمال غرب کشور و تنها کارخانه تولید فولاد در آذربایجان شرقی در سال ١٣٨٠ در زمینی به مساحت ٤٦ هکتار در سه کیلومتری جنوب شرق شهر میانه احداث شده است

طی ٢سال گذشته دولت یازدهم هیچ مبلغی ازبدهی ٩٠هزارمیلیارد تومانی خودبه سازمان تامین اجتماعی را پرداخت نکرده است!

١٩خرداد: نایب رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی ضمن اعلام جزئیات بدهی دولت به تامین اجتماعی، گفت: دولت در دو سال گذشته هیچ مبلغی از بدهی خود را پرداخت نکرده و در صورت ادامه این روند نمره منفی دریافت می کند. وی به بدهی های دولت به این سازمان اشاره کرد و افزود: تا پایان سال گذشته بدهی دولت به تامین اجتماعی ٦٠ هزار میلیارد تومان بود که با احتساب ١٥ هزار میلیارد بدهی جدید در سال جاری و ١٥ هزار میلیارد سود بدهی های قبلی تا پایان سال مبلغ کل بدهی ها به ٩٠ هزار میلیارد تومان می رسد. وی گفت: در دولت فعلی که دو سال از عمر آن می گذرد هیچ مبلغی از بدهی ها به تامین اجتماعی پرداخت نشده است اما در دولت قبل نیز ٥ درصد سهام مخابرات و حدود ٥ الی ٦ هزار میلیارد تومان سهام دیگر به تامین اجتماعی داده شد. نایب رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: دولت قبل بازپرداخت ٣٥ هزار میلیارد تومان از بدهی تامین اجتماعی را مصوب کرد، اما متاسفانه در زمان ریاست مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی این مصوبه منتفی شد و معدن گل‌ گهر که دولت قبلی آن را به تامین اجتماعی داده بود، دولت فعلی پس گرفت. وی تاکیدکرد: وعده های زیادی برای پرداخت بدهی های سازمان داده شده اما متاسفانه هیچ یک تاکنون عملی نشده است.به گفته وی، ادامه روند فعالیت دولت برای بازپرداخت بدهی های تامین اجتماعی مانند دو سال اول نمره منفی بزرگی خواهد بود و همین باعث می شود که دولت قبل در خصوص بازپرداخت بدهی های دولت نمره بهتری نسبت به سایر دولت ها بگیرد. وی با اشاره به اینکه عده ای کسری بودجه و تحریم ها را بهانه ای برای عدم پرداخت بدهی از سوی دولت می دانند، گفت: این توجیه درستی نیست چون سهام در بودجه در نظر گرفته نمی شود و دارایی دولت محسوب نمی شود. به گفته وی، چنانچه ٣٥ هزار میلیارد تومانی را که مصوب شده بود به تامین اجتماعی پرداخت می کردند، هیچ کمبودی در بودجه ایجاد نمی شد، چون سهام دارایی نیست و حتی می توانند از آن مالیات نیز بگیرند، بنابراین پرداخت بدهی در قالب سهام به نفع دولت خواهد بود. نایب رئیس هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی گفت: رشد بدهی‌های دولت به تامین اجتماعی در دهه گذشته روند صعودی داشته است به گونه ای که این سازمان را از بخش قابل توجهی از حق بیمه ای که باید هر ماه و هر سال دریافت و بر اساس آن خدمات و تعهدات به بیمه شدگان انجام دهد محروم ساخته و با بحران نقدینگی جدی مواجه شده است. وی اظهار داشت: تامین اجتماعی مجبور است برای تامین نقدینگی یا سهام و ذخائر خود را بفروشد و با اینکه تسهیلات بگیرد و هزینه تامین مالی برای سازمان به شدت بالا می رود. وی گفت: طبق تبصره (٢) ماده (٢٨) قانون تامین اجتماعی دولت مکلف است حق بیمه سهم خود را به طور یکجا در بودجه سالانه کل کشور منظور و به سازمان پرداخت کند و

وعده پرداخت مطالبات کارگران نیروگاه تبریز بعد از تجمع اعتراضی

در پی ‌تجمع اعتراضی(١٧خرداد) کارگران نیروگاه تبریز، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی وعده داده است مطالبات معوقه این کارگران را به زودی پرداخت کند. بیش از ٢٠٠ کارگر نیروگاه تبریز روز یکشنبه (١٧ خرداد) در محوطه شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی تجمع کرده بودند. این کارگران به از سرگیری تلاش‌‌ دولت برای خصوصی‌سازی نیروگاه تبریز و عقب‌افتادگی ٩ ماهه بخشی از مزایای خود معترض‌اند. معترضین معتقدند خصوصی‌سازی امنیت شغلی آنها را به خطر می‌اندازد. کارفرما از ٩ ماه پیش بخش عمده‌ای از مزایای این کارگران از جمله اضافه‌کاری، پاداش روز کارگر، مبلغ تعمیرات، کارانه و را قطع کرده است. نزدیک به ٤٣٠ کارگر در نیروگاه حرارتی تبریز کار می‌کنند. بهره‌برداری از این نیروگاه برعهده شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی قرار دارد. نیروگاه تبریز که نقش «دیسپاچینگ» برق در منطقه شمال‌غرب کشور را بر عهده دارد، در کیلومتر ١٦ جاده تبریز به سمت آذرشهر در مجاورت دهستان لاهیجان، بخش خسروشهر واقع شده است.طبق ماده (٤٩) همین قانون مطالبات سازمان جزو دیون ممتازه است.

اخراج و بیکارسازی

اخراج ٩٠٠کارگر «ریخته گری سهند» با توقف فعالیت کارخانه

از زمستان سال گذشته(٩٣) فعالیت آزمایشی شرکت ریخته‌گری سهند برای تولید فرآورده‌های آهنی شروع شد و به مرحله ی تولید شمش چدنی هم رسید اما در اواخر اسفند ماه(٩٣) به دلیل مشکلاتی که در تامین مواد اولیه پیش آمد به کارگران گفته شد برای انعقاد قرارداد جدید تا بعد از تعطیلات سال نو صبر کنند. یکی از کارگران در این باره گفت: پس از تعطیلات نوروز در حالی‌که هنوز حقوق بهمن و اسفند سال ٩٣ را دریافت نکرده بودیم، برای بستن قرارداد جدید مراجعه کردیم اما گفتند هنوز مواد اولیه تامین نشده و چون در ایام عید به دلیل محدودیت های حمل و نقل وسایط سنگین، امکان بیرون بردن شمش های چدن تولیدی وجود نداشت فعلا نمی توانیم پاسخگوی کارگران باشیم به همین دلیل از ما خواستند تا چند هفته بعد مجددا به شرکت مراجعه کنیم. به گفته ی این کارگر، رفت و آمد کارگران به شرکت به همین روال ادامه پیدا کرده اما با وجود رایزنی‌های فراوان و جلسات متعددی که برای رسیدگی به وضعیت شرکت ریخته گری سهند از سوی مسولین استان صورت گرفته هنوز وضعیت شروع به کار مجدد این شرکت مشخص نیست و کارگران هم در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

حقوقهای پرداخت نشده

١٩٠کارگرکارخانه فولاد البرز سه ماه حقوق نگرفته‌اند

١٩٠کارگر کارخانه فولاد البرز در شهرستان تاکستان استان قزوین در ٣ ماه اخیر دستمزد دریافت نکرده‌اند. کارگران که با سوابق کاری بالا و در شرایط طاقت ‌فرسا کار تولید انواع میلگرد را انجام می‌دهند، از اسفند ماه سال گذشته تا کنون حقوق و دستمزد دریافت نکره‌اند . همچنین هنوز حق عیدی سال ٩٣ و بن دو سال ٩٢ و ٩٣ به کارگران پرداخت نشده است. کارگران می گویند معوقات حقوقی کارگران پیش از ٤ ماه بود که اخیرا کارفرما یک ماه حقوق مربوط به بهمن ماه سال ٩٣ را پرداخت کرده است. همچنین قرار است حقوق اسفند ماه ٩٣ در تیر ماه ٩٤ به کارگران پرداخت شود.

تعویق ٢ ماه حقوق کارگران فولاد و چدن دورود

با وجود گذشت نزدیک به سه ماه از آغاز سال جدید، کارگران شرکت فولاد و چدن دورود امسال هنوز حقوقی دریافت نکرده‌اند. گفته می شود تعدادی از کارگران هم در یک ماه اخیر به دلایل نامعلومی بیکار شده اند.

تاخیر یک ماهه در پرداخت مزد نگهبانان پایانه و مخازن ماهشهر

٢٤خرداد: در شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی ماهشهر ٤٠ کارگر در قسسمت نگهبانی و انتظامات مشغول به کارند و به گفته یکی از این کارگران، با گذشت ٢٤ روز از خرداد ماه هنوز دستمزد اردیبهشت آنها پرداخت نشده است.

تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق کارگران پیمانی معادن ٢ و ٤ گل گهر سیرجان

٢٤خرداد: عدم پرداخت حقوق و مزایای کارگران دو شرکت پیمانکاری مجتمع سنگ آهن سیرجان طی سه ماه گذشته . این کارگران به واسطه شرکت‌های پیمانکاری «فتح جنوب شرق» و «شهسوار ماشین» در مجمتمع سنگ آهن سیرجان مشغول به کارند.

تاخیر در پرداخت مطالبات حقوقی کارگران چشمه پودنه

تعویق سه ماهه در پرداخت مطالبات حقوقی بیش از ٢٤٠ کارگر معدن چشمه پودنه. در یک سال اخیر پرداخت حقوق کارگران این معدن بارها به تاخیر افتاده است. به گفته یکی از کارگران این معدن، از اسفند ماه گذشته تاکنون مطالبات حقوقی کارگران معدن چشمه پودنه پرداخت نشده و حقوق بهمن ماه کارگران نیز سی ام اردیبهشت ٩٤ پرداخت شده است.

نا امنی محیط کار

مرگ دو کارگرجوان به دلیل گاز گرفتگی در عمق چاه یک شرکت صنعتی

٢٠خرداد: تهران. دو کارگر چاه كن به دلیل گاز گرفتگی در عمق چاه در حال حفر در شهرک حکیمیه، خیابان پیشوا، جان خود را از دست دادند..

مصدومیت کارگر تولیدی صندلی‌های اداری در جنوب تهران

در یک کارگاه تولیدی صندلی‌های اداری دست یک کارگر ٤٠ساله در دستگاه «خم لوله» گیر کرد و باعث مصدومیت انگشتان شصت و سبابه وی شد. این حادثه در جنوب تهران منطقه صالح‌آباد غربی رخ داد.

مصدومیت شدید کارگر سد شنجور بر اثر سقوط از ارتفاع

ایلنا: شب گذشته کارگری که قصد تعمیر موتورخانه سد شنجور رزن را داشت بر اثر سقوط از ارتفاع به شدت مصدوم شد. به گزارش دریافتی ایلنا، این کارگر ٣٣ ساله شامگاه روز سه شنبه (١٩ خرداد) برای انجام تعمیرات و سرویس فنی به قسمت تاج سد شنجور رفته بود که در هنگام کار از ارتفاع سقوط کرد.

بر اثر این سانحه قسمت های سر، صورت و گردن این کارگر به شدت مجروح شده و دست و پای وی نیز به علت شدت و سرعت سقوط شکسته است . بنابراین گزارش، پای کارگر مذکور هنگام سقوط به یک اهرم فلزی گیر کرده و همین امر منجر به معلق ماندن وی در بین زمین هوا و جلوگیری از سقوط وی به کف سد شد. مدیر روابط عمومی جمعیت هلال احمر همدان درباره عملیات نجات این کارگر گفته است: پس از انجام کمک های اولیه بر روی فرد مصدوم و آتل بندی قسمت های شکسته شده این کارگر توسط تیم فوریت های پزشکی به مرکز درمانی شهرستان رزن منتقل شد. سد سنگریزه ای شنجور با ٥.٥ میلیون مترمعکب حجم و ٢٩ متر ارتفاع از کف در٣٠ کیلومتری شرق شهرستان رزن قرار دارد.

مرگ یک کارگر هنگام لایروبی قنات روستای ترخاص

بر اثر ریزش دیواره قنات در روستای ترخاص شهرستان خوشاب، یک کارگر هنگام لایروبی جان باخت.

در این حادثه دو کارگر هنگام لایروبی در عمق زمین مدفون شدند. کارگر اول با وجود آنکه در نواحی دست و پا دچار شکستگی شده بود نجات یافت اما نفر دوم ١٠ متر پایین‌تر از نفر اول مدفون شده بود که جان خود را از دست داد.

کارگران

بیانیه جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان به مناسبت روز جهانی مبارزه با كار كودكان

با درود فراوان به فعالان حقوق كودك در ایران و جهان كه خستگی ناپذیر با تمام فشارها و مشکلات، پرچم لغو كار کودک را برافراشته نگاه داشته اند. نام گذاری ١٢ ژوئن، روز مقابله با كار كودكواكنشی بود از طرف سازمان جهانی كارILO) ) به كنگره جهانی كودكان كار سرتاسر جهان که توسط فعالان لغو كار كودك در شهر فلورانس در سال ٢٠٠٤ برگزار شد*. پیام نشست همانا اعتراض برای پایان بخشیدن به ظلم و بی عدالتی در حق همه ی كودكان جهان بود. از خواسته های این نشست می توان به لغو کار، بهره كشی از کودکان و از بین بردن همه ی اشكال سو استفاده از آنان و نیز حمایت و تامین همه جانبه كودكان تا سن ١٨ سالگی توسط دولت ها، اشاره کرد. با گذشت ١١ سال از آن تاریخ و تداوم مبارزه بی وقفه ی جنبش لغو كار كودك و با وجود پذیرش اجباری حقوق بنیادین کودکان توسط نهادهای بین المللی و برخی دولت ها(هر چند در حرف)، نه تنها بهبودی در شرایط زندگی كودكان صورت نگرفته بلکه با توجه به بحران جهانی و جنگ های ناشی از آن نظیر جنگ عراق، فلسطین، افغانستان، لبنان، یمن و به طور كل خاورمیانه و كشورهای جدا شده از شوروی سابق و هجمه به دستاوردهای رفاهی در آمریكا و اروپا؛ تعداد كودكان كار از مرز چهارصد میلیون** بسی فراتر رفته است. این رشد روز افزون و بی رویه، اتفاقی و یا ناشی از سوء مدیریت نیست، بلكه نمایان گر بنیان سیستمی است كه حیات و ماندگاری اش در كسب سود و ارزش اضافه پنهان شده است و توجهی به از بین رفتن ارزشی گرانقدرتر از سود و پول ندارد كه همانا كودكی بیش از نیمی از كودكان جهان است.( از هر دو كودك یك نفر زیر خط فقر زندگی می كند؛آمار از وضعیت كودكان جهان، یونیسف ٢٠٠٦) وضعیت در ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. سیاست های اقتصادی نظیر تعدیل ساختاری و به تبع آن قانون هدفمند کردن یارانه ها، خروج کارگاه های زیر ١٠ نفر از شمول قانون کار، فقدان قانون های حمایتی از مهاجرین و شرایط رشد آمار کودکان کار را فراهم ساخته است. فشار سنگین هزینه ها و مخارج زندگی بر دوش میلیون ها زحمتکش و خانواده هایشان، حتی بر سر ابتدائی ترین اقلام معیشتی مانند نان؛ فرصت بقا را محدود و محدودتر می سازد. دور جدید مبارزات پیگیر و بی وقفه برای رهائی از شر فقر و فلاكت در قالب اعتصاب و اعتراضات در صفوف کارگران، معلمان، پرستاران و غیره بیان گر عرصه ای تنگ برای زیستن است. وضعیت اسف بار اقتصادی و اجتماعی برای آنان که اکثریت جامعه را تشکیل می دهند، چاره ای جز وارد شدن به میدان جنگ برای بقا باقی نگذاشته است. جدال برای رفع تبعیض و نابرابری و برپاكردن یك زندگی انسانی آغاز شده و هر روز نمود بیشتری می یابد. جنبش لغو کار كودك بخش جدایی ناپذیر همین مبارزه وسیع و رو به گسترش است و با فریاد یك زندگی بهتر برای كودكان ایستاده و مطالبه لغو كار كودك یکی از مطالبات محوری این جنبش هاست. این روزها شاهد آنیم که بعضی از سازمان ها و نهاد های دولتی و وابسته به دولت شتاب زده در صدد سطحی کردن و به انحراف کشاندن تلاش ها و مبارزات مشخص و برحق جامعه هستند، تلاشی كه تضمین كننده فردایی است كه در آن كسی گرسنه نباشد. كسی بی سواد نباشد، كسی شب را در خیابان به سر نبرد، كودكی از گرسنگی و سو تغذیه جان خود را از دست ندهد، استعداد و خلاقیت هیچ انسانی به خاطر تولدش در صفوف طبقه كارگر و محروم نابود نشود. سهم جوان از زندگی؛ بیكاری و تباهی آینده اش نباشد. آرزو و آمال توده ی انسان مزدبگیر به خاطر سود و انباشت سرمایه به خاك سپرده نشود. خرافات و تحجر و عقب ماندگی، زندگی مردم را در چنگال خود به اسارت نگیرد. كسی برای زندگی ناچار نباشد نیروی كار خود را به فروش برساند و كار فعالیتی كسل كننده و عذاب آور نباشد. هر کس به میزان توانش در رفع نیازمندی های جامعه بكوشد. کار کودک غیر قانونی، غیر انسانی و وحشیانه است به این وحشی گری خاتمه دهید. چکیده ی خواسته های انسانی برای کودکان این چنین است: ١ـ لغو کار و هر گونه بهره کشی از کودکان ٢ـ بیمه فراگیر و همگانی اجتماعی و درمانی ٣ـ حق تحصیل اجباری و رایگان برای همه ی کودکان ٤ـ برابری كامل حقوق كودكان جدا از جنسیت، رنگ پوست، نژاد و تعلق ملی، مذهبی و موقعیت اجتماعی در خانواده. ٥ـ تامین و تضمین حقوق شهروندی برای کلیه کودکان مهاجر افغان توسط دولت. ٦ـ به رسمیت شناختن دستاورد بین المللی در ارتباط با سن کودکی که معادل ١٨ سال تمام می باشد. ٧ـ دادرسی ویژه کودکان مطابق با استانداردهای سازمان ملل و مصونیت کیفری کودکان زیر ١٨ سال. ٨ـ تضمین آزادی تشكیل و فعالیت سازمان ها و نهادهای غیر دولتی مدافع حقوق كودكان.

٩حقوق برابر برای زنان در مقابل مردان در همه مراجع و مراحل قانونی.

جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان. ١٢ژوئن ٢٠١٥ (٢٢ خرداد ١٣٩٤)

 تجمع کارگران  شزکت واحد اتوبوسرانی  تهران و حومه  مقابل ساختمان شهرداری

اتحادیه آزاد کارگران ایران : حدود ٢٠٠ نفر از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه جهت اعتراض  بلاتکلیف بودن طرح مسکن بلاعوض در مقابل شهرداری تجمع نمودند طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران این کارگران از ساعت ١٠ صبح امروز یکشنبه ٢٤ خرداد ٩٤ در مقابل شهرداری تجمع نمودند حضور نیروهای امنیتی و لباس شخصی چشمگیر بود و کارگران را هشدار میدادند که پراکنده شوند و تجمع کارگران را غیر قانونی میخواندند اما کارگران به تجمع خود ادامه دادند و بعد از حضور رئیس اداره تعاون رفاه در بین کارگران و شنیدن صدای اعتراض آنان ، از کارگران خواسته شد تا نمایندگانی را جهت مذاکره با مسئولین شهرداری تعیین نمایند سه نفر از کارگران جهت مذاکره انتخاب شدند و بعد از اتمام مذاکره نمایندگان کارگران با مسئولین و قولهای مساعد داده شده مبنی بر حل مشکل در کوتاه ترین زمان مشکل ،این تجمع در ساعت ٢.٥ بعد از ظهر خاتمه یافت کارگران شرکت واحد بعد از سال ٨٨ که شرکت واحد اتوبوسرانی زمینی را به مبلغ ٧٥ میلیارد تومان فروخت تا از این محل بودجه تامین هزینه مسکن کارگران را تهیه نماید تا کنون نتوانسته پاسخ درستی به مشکل مسکن کارگران بدهد تعدادی  از کارگران در پروژه های سهیل و سپیدار ٢ و ٣ با اینکه ٧٠ در صد هزینه ساخت را متحمل شده اند ولی تا کنون نتوانسته اند از مزایای مسکن مناسب  بهره مند شوند و تعدادی از کارگران مجبور شده اند در خانه های نیمه کاره ی بدون آب و برق در محیطی کارگاهی سکونت داشته باشند بخشی از کارگران نیز با توجه به قانون شهرداری که جهت هر کارگر بالای ٥ سال سابقه متعهد میباشد مسکن تهیه نماید از این مزایا بی بهره هستند اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٤ خرداد ٩٤

برگزاری گلگشت به مناسبت ١٢ ژوئن روز جهانی مبارزه با کار کودک توسط جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز ٢٢ خرداد ماه ١٣٩٤ به مناسبت روز جهانی مبارزه با کار کودک، گلگشت پرشکوهی از سوی جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان برگزار شد. بنابر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در این گلگشت که بیش از ١٥٠ نفر از کودکان تحت پوشش جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان (کودکان مهاجر و کار)، مسئولین این جمعیت، مددکاران جوان دختر و پسر، تعدادی از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و برخی کارگران شرکت واحد تهران به عنوان میهمان برگزار شد، شرکت کنندگان در فضائی مملو از احساسات والای انسانی لحظاتی به یاد مادنی را خلق کردند. بنا بر این گزارش، کارگران شرکت کننده عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و شرکت واحد تهران در این گلگشت، لحظه به لحظه مسئولین و مددکاران جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان را مورد تقدیر قرار دادند و با ستایش از کار بزرگ و انسانی این عزیزان، با آنان در فعالیت عظیم و تحول خواهانه ای که به پیش می برند اعلام همبستگی کردند. این گلگشت در حاشیه رودخانه جاجرود از حدود ساعت ده صبح آغاز و تا ١٦ عصر ادامه داشت و کودکان شرکت کننده در آن، از همان لحظات اولیه حضور در کنار رودخانه تا پایان گلگشت، غرق در دنیای خود ساعات دلپذیری از دوران کودکی را تجربه کردند. در این گلگشت، جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان به ازای هر پنج کودک شرکت کننده در مراسم یک مددکار جوان و پر نشاط و با تجربه را تدارک دیده بود.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٢ خرداد ماه ١٣٩٤

جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد آزاد شدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران : امروز چهارشنبه  ٢٠ خرداد سال  ٩٤ جعفر عظیم زاده بعد از ١٨ روز و شاپور احسانی راد بعد از ٢٧ روز بازداشت ، در مجموع  با وثیقه ٢٠٠ میلیونی از زندان مرکزی شهرستان ساوه آزاد شدند . شاپوراحسانی راد را (عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران، مشاور قانونی کارگران اعتصابی لوله و نورد صفا، نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه و نماینده ١٠٠٠ کارگر در شکایت از غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی است ) در ساعت ده شب ٢٦ اردیبشهت ماه درمنزلش به اتهام تحریک کارگران اعتصابی کارخانه بازداشت کردند جعفر عظیم زاده را نیز (فعال کارگری سرشناس ، رئیس هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران، و نماینده کارگران فولاد زاگرس و نماینده ١٠٠٠ نفراز کارگران شاکی و معترض به اختلاس تامین اجتماعی ) روز یکشنبه سوم خرداد در جریان همراهی کردن خانواده شاپور احسانی راد که در بازداشت به سر میبرد ، دستگیرکردند اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن تبریک به مناسبت آزادی جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد به خانواده ایشان و تمامی کارگران باردیگر خواهان توقف دستگیری ها  و اعمال فشار بر کارگران و رهبران کارگری و آزادی بی قید و شرط  کلیه کارگران و فعالین کارگری در بند می باشد. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٢٠ خرداد ٩٤

اخبار بین المللی

آلمان اعتراض به جلسه سران کشور‌های جی‌ ٧ برای تحمیل فقر بیشتر به مردم

درحوالی کوه های آلپ در ایالت باواریای آلمان و در فاصله یکروز تا برگزاری نشست سران هفت کشور بزرگ صنعتی موسوم به “جی هفت“، اعتراض به سران این کشورها شدت گرفته و شمار تظاهرکنندگانی که در نزدیکی محل جلسات تجمع کرده اند، در حال افزایش است. یک مرد جوان آلمانی که در این تظاهرات حضور دارد، می گوید: در پایان روز، سران جی هفت باید نتایجی را که به آن دست یافته اند اعلام کنند. ما نمی خواهیم اینجا در دل زیباییهای آلپ تصمیمی گرفته شود که به کابوس فقرای جهان مبدل شود. ما قاطعانه علیه شدت گرفتن فقر می ایستیم جلسات جی هفت درون قلعه ای تاریخی با نام المائو برگزار خواهد شد تا به گفته “آنگلا مرکل” صدراعظم آلمان جلوه ای تازه از زیباییهای آلمان به مهمانان نشان داده شود و به موفقیت آمیز بودن جلسات کمک کند یک شهروند آلمانی دیگر که در جمع اعتراض کنندگان است می گوید: ساکنان منطقه “گارمیش” هر روز به ما سر می زنند. برایمان کیک و شیرینی می آورند و با ما گفتگو می کنند. شبها هم با ما آبجو می خورند. همه چیز خوب است و هیچ ترسی نداریم هزینه برگزاری تازه ترین جلسات سران هفت کشور بزرگ صنعتی در یکشنبه و دوشنبه آینده، در حدود ١٣٠ میلیون یورو برآورد شده است.

هندوراس هزاران نفر بر علیه فساد مالی دولت دست به تظاهرات زدند

هزاران نفر در هندوراس روز جمعه ٤ ژوئن در اعتراض به فساد مالی دولت در پایتخت این کشور تظاهرات کردند.  تظاهرکنندگان همچنین با تحویل نامه ای به دفتر سازمان ملل در پایتخت هندوراس از جامعه بین المللی خواستند درباره رسوایی های فساد مالی که مقامات بلندپایه این کشور در آن دست دارند، تحقیق کنند.  این تظاهرات پس از آن برگزار شد که خوان اورلاندو هرناندز رئیس جمهور هندوراس اذعان کرد ستاد انتخاباتی وی از تجاری که در رسوایی اختلاس امنیتی اجتماعی دست داشتند، پول دریافت کرده است. به گفته بازرسان، در رسوایی اختلاس امنیتی اجتماعی مزبور میلیاردها دلار حیف و میل شده است. تظاهرکنندگان با حمل مشغل و پرچم هندوراس، و سردادن شعار برای استعفای رئیس جمهور موجب اختلال در فعالیت های روزمره در تگوسیگالپا، پایتخت شدند. این تظاهرات از طریق رسانه های اجتماعی سازماندهی شده بود.  گابرییلا بلا، برگزارکننده این تظاهرات گفت: ” مردم هندوراس بیدار شده اند و این تازه آغاز کار است. ما خواستار تشکیل یک کمیسیون بین المللی برای جلوگیری از مصونیت مقامات متهم به فساد مالی هستیم  به گزارش آسوشیتدپرس از تگوسیگالپا، نتیجه تحقیقات کمیسیون کنگره نشان می دهد میزان پول کثیفی که در مبارزات انتخاباتی هرناندز استفاده شد، بسیار بیش از آن بوده است که هرناندز گفته است. هرناندز پیشتر گفته بود حزبش به وی اطلاع داده که این وجوه شامل ده فقره چک به ارزش کلی حدود ١٥٠ هزار دلار است.  تحقیقات دیگر نیز حاکی از فساد مالی در نظام بهداشت عمومی هندوراس است.این فساد مالی شامل دریافت پورسانت، اختلاس و خرید داروهای غیراستاندارد است.

عربستان سعودی تائید حکم ضدّ انسانی‌ ١٠٠٠ ضربه شلاق به یک وبلاگ نویس

دیوان عالی عربستان حکم ده سال زندان و هزار ضربه شلاق رائف بدوی، وبلاگ‌نویس سعودی را به جرم توهین به اسلام تایید کرده است. در پی انتقادهای شدید بین‌المللی از صدور حکم اولیه و بعد از اجرای پنجاه ضربه اول شلاق، این حکم اوایل زمستان گذشته با دستور پادشاه وقت عربستان به دیوان عالی فرستاده شد. از آن زمان حکم شلاق که قرار بود به صورت هفتگی اجرا شود، به دلایل پزشکیتعلیق شد. همسر آقای بدوی و فعالان حقوق بشر هشدار داده بودند که در صورت ادامه اجرای حکم ممکن است او جان خود را از دست بدهد. دولت عربستان حدود سه ماه پیش، از حجم انتقادهای جهانی ابراز نارضایتی و شگفتیکرد و آن را دخالت در امور داخلی این کشور دانست. آقای بدوی که یکی از موسسان سایت شبکه لیبرال سعودیاست، در سال ٢٠١٢ در جده بازداشت شد. این سایت در ٢٠٠٨ راه اندازی شد و هدف موسسان آن تشویق کاربران به بحث و گفتگو درباره مسائل مذهبی و سیاسی در عربستان سعودی بود. اتهام او توهین به اسلام از طریق شبکه‌های الکترونیکاعلام شده بود.

افغانستان معلمان کابل دست به اعتصاب زدند

معلمان مدارس کابل برای حقوق بیشتر و بهبود شرایط کاری دست به اعتصاب زده اند.فاضل احمد فاضل، رئیس شورای معلمان افغانستان با تاکید بر مشروعیت مطالبات معلمان گفت آنها تا احیای کامل حقوقشان، به کلاس های درس بازنخواهند گشت. اعتصاب معلمان از ١٥ مدرسه در کابل شروع شد اما به مدارس بیشتری در پایتخت افغانستان کشیده شدشرایط معلمان در سراسر افغانستان نامناسب است. بخاطر مشکلات مالی دولت اغلب حقوق معلمان را با تاخیر پرداخت می کند. وزارت آموزش و پرورش افغانستان می گوید با نمایندگان معلمان در حال رایزنی است اما بهبود شرایط آن ها زمان می برد و معلمان باید به کلاس های درس باز گردند.

بریتانیا برنامه اخراج ٥٠ هزار تن‌ از بانک اچ‌ اس‌ بی‌ سی‌

بانک بریتانیایی اچ اس بی سی برنامه تعدیل نیروی کار بزرگی را به مرحله اجرا درمی آورد. این برنامه حذف مشاغل در چهارچوب اجرای یک طرح تجدیدساختار وسیع در این بانک، با هدف آن صرفه جویی اقتصادی معادل ٥ میلیارد دلار تا سال ٢٠١٧ است. بدین ترتیب از ٢٦٦ هزار نفر نیروی کار بانک اچ اس بی سی ٥٠ هزار نفر پست خود را از دست خواهند داد. از این بین ٨ هزار پست در بریتانیا حذف خواهد شد. فعالیتهای این نهاد در برزیل و ترکیه متوقف خواهد شد و ٢٥ هزار نفر در این دو کشور از کار برکنار می شوند. در نهایت در سایر نقاط دنیا حذف مشاغل این بانک به رقم ١٧ هزار نفر می رسد. همزمان اچ اس بی سی قصد دارد بر شدت فعالیتها و سرمایه گذاریهای خود در قاره آسیا، که از رونق نسبی اقتصادی برخوردار است بیافزاید. اخیرا این بانک در پرونده مربوط به پولشویی و تقلب مالیاتی برای گریز از تعقیب کیفری موافقت خود را برای پرداخت مبلغ ٣٨ میلیون یورو به دادگستری سوییس اعلام کرده است.

یونان مردم همچنان مخالف تشدید ریاضت کشی‌ اقتصادی

با عمیق تر شدن بحران بدهی های یونان، مردم این کشور همچنان مخالف برنامه های ریاضتی هستند. بستکاران یونان خواهان بازار کار رقابتی تر، افزایش مالیات و کاهش حداقل دستمزد در این کشور هستند. ناپلئون ماراوجیاس، استاد اقتصاد، می گوید: “در جریان این بحران، خانواده های یونانی بطور متوسط بیش از ٤٠ درصد درآمدشان را از دست داده اند و برخی خانواده ها حتی زیان بیشتری دیده اند. نه دولت یونان و نه هیچکدام از احزاب سیاسی نمی توانند مردم را متقاعد کنند که اقدامات ریاضتی بیشتر، راه حلی برای مشکلاتشان است.” در آخرین دور از مذاکرات، بستانکاران یونان خواستار افزایش مالیات بر ارزش افزده در برخی محصولات و خدمات، از جمله برق از ١٣ درصد به ٢٣ درصد شده اند. این در حالی است که بسیاری از مردم حتی توان پرداخت قبض های کنونی را هم ندارند و برخی با قطع شدن برق شان از چراغ های نفتی استفاده می کنند. یکی از شهروندان آتن می گوید: “٢٣ درصد مالیات بر ارزش افزده برای برق، مثل بازی دومینو باعث افزایش قیمت کالاهای دیگر می شود. در این شرایط دشوار، چنین سیاست هایی کاملا اشتباه است.” خواسته دیگر بستکاران بین المللی یونان، کاهش حقوق بازنشستگان است. بر مبنای آمارهای دولتی، ٤٥ درصد بازنشستگان یونانی زیر خط فقر به سر می برند و ٦٠ درصد آنها حقوق ماهانه ای معادل ٧٠٠ یورو یا کمتر دریافت می کنند. یکی از بازنشستگان می گوید: “من بیش از حد از کاهش حقوق بازنشستگی ام، آسیب دیده ام. دیگر کافی است، چیز دیگری باقی نمانده که بخواهند از ما بگیرند.” یونان در حالی زیر فشار بیشتر برای اعمال اصلاحاتاقتصادی است که از فقر فزاینده رنج می برد و بسیاری از بیکاران و افراد مسن در مراکز توزیع غذای رایگان در انتظار جیره غذایی روزانه هستند.

خبر‌های کوتاه

عراق

کارمندان شرکت دولتی نفت شمال روز سه شنبه ٢ ژوئن (١٢ خرداد) در کرکوک در اعتراض به عدم دریافت دستمزد و پاداش دست به اعتراض زدند.

این کارگران که تعدادشان به ٢٠٠ تن‌ بیرسید جلوی دارن دفتر مرکزی این شرکت دست به تجمع و اعتراض زدند.

ترکیه

روز یکشنبه ١٧ خردادماه اعتصاب کارگران کارخانه پتروشیمی پتکیمدر استان ازمیرترکیه به دنبال توافق نماینده کارگران با مدیریت این شرکت با موفقیت پایان یافت.
به گفته رئیس اتحادیه کارگران این کارخانه بر اساس توافق با مدیریت، کارگران از افزایش شش درصدی دستمزد و مزایای خود برخوردار شدند. گفتنی است حدود یکهزار کارگر این کارخانه بیش از ده روز در اعتراض به سطح نازل دستمزدها و وضعیت شغلی خود دست به اعتصاب زده بودند.

آلمان

کارکنان شرکت سهامی پست آلمان (دویچه پست) بعد از رد درخواستهایشان برای افزایش دستمزد و بهبود شرایط کار، تصمیم گرفتند روز دوشنبه٨ ژوئن دوباره دست به اعتصاب بزنند.

چندین دور اعتصاب تاکنون بشدت فعالیت های دویچه پست را مختل کرده است. هفته گذشته سندیکای کارکنان طرحی را برای افزایش دستمزد ١٤ هزار نفر از کارکنان به مسوولان شرکت ارائه کرد اما این طرح مورد قبول قرار نگرفت.