اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
خرداد ١٣٩٤
اعتراضات
تجمع جوانان برای اشتغال
١٧خرداد: با اقدامی ابتکاری جوانان جویای کار سیرافی جلوی آتش نشانی ورودی سیراف که متعلق به منطقه ویژه پارس است، دست به تجمع اعتراضی زدند. و خواهان مار و اشتغال شدند. این تجمع تا پاسی از شب نیز ادامه داشت.با توجه به عدم بکارگیری صفر درصدی نیروهای این آتش نشانی از سیراف، جوانان سیرافی با این دلیل و مجموعه دلایل دیگری که همه آن ها از عدم بکارگیری آن ها در صنایع مربوط به منطقه ویژه نشات می گیرد، اقدام به تجمع نمودند.جوانان این شهر خواستار بکارگیری آن ها در صنایع مرتبط به منطقه ویژه در شهرستان کنگان و به خصوص داخل و اطراف سیراف، شدند. جوانان میگویند؛ تعریف پروژه های متعدد منطقه ویژه پارس در سیراف و اطراف آن، باید با اشتغال زایی برای جوانان این منطقه نیز همراه باشد.
تجمع کارگران «نیروگاه تبریز» در اعتراض به تلاش دولت برای خصوصیسازی!
١٧خرداد: بیش از ٢٠٠ کارگر نیروگاه تبریز در محوطه شرکت مدیریت تولید برق آذربایجان شرقی تجمع کردند. این کارگران به از سرگیری تلاش دولت برای خصوصیسازی نیروگاه تبریز و عقبافتادگی ٩ماهه بخشی از مزایای خود معترضاند. معترضین میگویند؛ خصوصیسازی امنیت شغلی آنها را به خطر میاندازد. اعتراض کارگران به خصوصی سازی ها و باز گذاشتن دست کارفرما در جمله به معیشت و دستمزدهایشان در چند سال گذشته در جریان است. کارفرما از ٩ ماه پیش بخش عمدهای از مزایای این کارگران از جمله اضافهکاری، پاداش روز کارگر، مبلغ تعمیرات، کارانه و … را قطع کرده است. «از زمانی که تصمیم گرفتهاند نیروگاه را خصوصی کنند، مزایای کارگران را به میزان قابل توجهی کاهش دادهاند تا این مجتمع صنعتی را سود ده نشان دهند.»
اعتراض مجدد کارگران «سبز مهاباد» به تعویق ١١ ماه حقوق
١٧ خرداد: ٦٠ نفر از کارگران مجتمع چهار گانه سبز مهاباد برای چهارمین بار طی یک هفته اخیر در مقابل دفتر مرکزی تجمع کردند. اعتراض کارگران «سبز مهاباد» به تعویق ١١ ماه حقوق و سنوات پایان سالشان است و در همین رابطه در روزهای دوشنبه و سه شنبه (١١و ١٢خرداد) هفته گذشته در اقدامی اعتراضی، کار در بخشهای مختلف مجتمع همچون «کشتارگاه هما مرغ» و «کشت و صنعت» را متوقف کردند. همچنین در اقدام اعتراضی دیگری، کارگران شیفت شب مجتمع هما مرغ که شمارشان به ٦٠ نفر می رسد شب گذشته (١٦خرداد) کشتار را از ساعت ٢٢تا ٢٤متوقف کردند. کارگران مجتمع کشت وصنعت مهاباد میگویند، روز گذشته نیز (١٦خرداد ماه) در محوطه مجتمع مقابل ساختمان مرکزی تجمع کرده بوند ، اما بدلیل اینکه پاسخ نگرفته اند به اعتراض خود ادامه میدهند. به گفته کارگران سبز مهاباد در پی تجمعات روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته گذشته، کارفرما وعده پرداخت همه مطالبات کارگران را تا روز شنبه ١٦خرداد داده بود اما بدلیل عملی نشدن این وعده کارگران در ١٧ خردا مجددا تجمع کردند. در مجتمع چهار گانه سبز مهاباد که شامل «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می شود بیش از ٢٠٠کارگر کار می کنند که از تیر ماه سال گذشته حقوقی دریافت نکردهاند.
٢١ روز اعتصاب کارگران ایران برک
١٨ خرداد: اعتصاب کارگران اعتصاب کارگران «ایران برک» به بیست و یکمین روز رسید و این کارگران در اعتراض به تعویق پرداخت ٩ ماه دستمزد و نداشتن امنیت شغلی در محوطه کارخانه دست به تجمع زدند. علاوه بر دستمزدهای پرداخت نشده کارگران ایران برک حق سنوات خدمت٦ تا ١٠ سال (بسته به کارگر) به همراه عیدی سالهای ٩٢ و ٩٣ خود را بطور کامل دریافت نکرده اند. همچنین این کارگران به عدم امنیت شغلی خود و به طور مشخص به اخراج ٢٠نفر از کارگران که عمدتا زن هستند و در فروردین ماه بدلیل پیگیری مطالباتشان به اتهام تحریک سایر کارگران به “اغتشاش” با وجود ٥ تا ٦ سال سابقه کار اخراج شده اند، اعتراض دارند. موضوعات دیگر اعتراض کارگران اینست که کارفرما حدود ٧ سال است از دادن یک وعده غذای گرم به کارگران خوداری می کند و همچنین یکی از دو سرویس ایاب و ذهاب کارگران حذف شده است. به گفته کارگران، در این کارخانه با وجود گرد و خاک فراوان از سوی کارفرما به کارگران ماسک تحویل داده نمیشود و آنان خود هر چند روز یکبار این ماسکها را خریداری میکنند. قرار بود سال گذشته برای پرداخت بخشی از مطالبات معوقه کارگران یکی از فروشگاهای زنجیرهای کارخانه که در منطقه گلسار رشت مستقر است به فروش برسد اما کارفرما با سود حاصل از فروش این فروشگاه بزرگ، بخش دیگری از بدهیهای کارخانه را پرداخت کرد و تنها چیزی که عاید کارگران شد، وعده بود. کارگران ایران برک اعلام کرده اند که اگر پاسخ نگیرند تاگزیر تجمعات خود را به بیرون از کارخانه انتقال خواهند داد.
تجمع اعتراضی کارگران مس سرچشمه در مقابل درب ورودی کارخانه
١٩ خرداد: به گزارش ایلنا، جمعی از کارگران قراردادی مجتمع مس سرچشمه از صبح امروز در بخش هایی مانند معدن، ذوب و تغلیظ دست از کار کشیده اند و به نمایندگی از سایر کارگران در مقابل درب ورودی این مجتمع تجمع کردند.
به گفته یکی از کارگران معترض، با وجود اینکه مدتهاست وعده استخدام نیروهای قراردادی از سوی مسولین این شرکت به آنها داده شده اما همچنان مسله عدم تبدیل وضعیت قراردادها مهمترین معضل کارگران قراردادی مس عنوان میشود.
این کارگر می گوید، کارگران قراردادی از حقوق و مزایای مناسب برخوردار نیستند در نتیجه تفاوت در پرداخت آنها را نسبت به ادامه شرایط تحت پوشش قراردادهای موقت و پیمانی نگران کرده است.
پیش از این نیز برخی از کارگران شرکتهای پیمانکاری طرف قرارداد با مس سرچشمه، اعلام کرده بودند که امتیازاتی که شرکت مس سرچشمه برای سایر کارگران خود قائل میشود به آنها تعلق نمی گیرد.
شناسایی تعدادی از شرکت کنندگان در تجمع جویندگان کار عسلویه
١٩ خرداد: به گزارش ایلنا، دوشنبه هفته گذشته (١١ خرداد) جمعی از جوانان جویای کار که از اهالی شهرستانهای نزدیک به منطقه ویژه عسلویه بودند با تجمع در دفتر واحد کار و خدمات اشتغال این منطقه نسبت به توزیع ناعادلانه فرصتهای شغلی اعتراض کردند.
این اقدام اعتراضی از آن جهت حائز اهمیت است که به دلیل مقررات کار خاص حاکم بر بازار کار مناطق آزاد، بسیاری از حقوق صنفی کارگران این مناطق با توجیه «ایجاد فرصتهای شغلی» نادیده گرفته شده است.
با این حال شرکت کنندگان در تجمع هفته گذشته خواستار آن بودند تا کارفرمایان و پیمانکاران پروژههای نفت و گاز منطقه عسلویه به هنگام استخدام کارگر، سهم بیشتری را برای بومیان در نظر بگیرند.
در این رابطه «بوهندی کمالی» رئیس شورای اسلامی منطقه «چاهمبارک» به ایلنا میگوید: هرچند در پی تجمع اخیر مسئولان اداری منطقه بصورت جدیتری به خواستههای صنفی کارگران جویای کار توجه می کنند اما هنوز این مطالبه محقق نشده است.
به گفته این فعال صنفی در منطقه چاهمبارک، این روزها که زمزمههای جذب نیرو در واحدهای پتروشیمی و پالایشگاهی مختلف از جمله پتروشیمی تخت جمشید، جم و بوشهر شنیده میشود از نظر اهالی منطقه میزان سهمیه اختصاص یافته به کارگران بومی معیار مناسبی برای راست آزمایی وعدههای مسئولان است.
وی در عین حال میگوید: باوجود این توجه و همگرایی مطلع شدهایم که بعد از ماجرای هفته گذشته برخی از شرکتکنندگان در تجمع شناسایی و مورد بازخواست قرار گرفتهاند.
این مقام مسئول منطقه چاه مبارک ادامه می دهد: بصورت مشخص این افراد کسانی بودهاند که در حال حاضر به عنوان کارگر پیمانکاری در منطقه عسلویه کار میکنند و برای حمایت از جویندگان کار در تجمع مذکور شرکت کرده بودند.
کمالی که عقیده دارد شاغل بودن دلیلی نمی شود تا افراد در جستجوی فرصت شغلی بهتر و پایدارتر نباشند، یادآور شد: اقدامی که هفته گذشته افتاد یک اجتماع مسالمت آمیز صنفی بود که شرکت کنندگان پس از وعده رسیدگی مسئولان به آن خاتمه دادند.
وی ادامه می دهد: اما واقعیت این است که وضعیت کارگران شاغل در این منطقه نیز مطلوب نیست و به نظر می رسد که از این بابت باید مقررات اشتغال مناطق آزاد مورد بازبینی قرار بگیرد.
این مقام صنفی یادآور شد: مطابق قوانین موجود، سرمایهگذاران پروژههای منطقه ویژه عسلویه موظفاند تا بخشی از نیروهای انسانی مورد نیاز خود را از میان اهالی مناطق عسلویه، پارسیان، مهر، لامرد، کنگان و برازجان استخدام کنند که زادگاهشان در شعاع ٣٠٠ کیلومتری این منطقه قرار دارد.
کمالی افزود: بومیان منطقه عسلویه و به ویژه ساکنان مناطق همجوار پروژههای نفت و گاز از یکسو در معرض آلودگیهای صنعتی قراردارند و از سوی مقابل با وجود آنکه در میان آنها نیروهای متخصص و تحصیل کرده هم وجود دارد اما کافرمایان کمتر به جذب آنها تمایل نشان میدهند.
هرچند این فعال کارگری از نهادی که کارگران معترض را شناسایی کرده نام نبرده است اما به نظر میرسد این اقدام توسط نیروهای انتظامات مستقر در واحدهای مختلف عسلویه با کارگران شاغلی که در تجمع جویندگان کار حضور پیدا کرده بودند انجام گرفته باشد.
اعتراض کارگران شرکت استیم پتروشیمی ایلام
١٣خرداد: ٥٠٠نفر از کارگران شرکت استیم پتروشیمی ایلام دست از کار کشیدند و مقابل درب ورودی شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. کارفرما از کارگران خواسته بود تا از ساعت٧ و نیم صبح الی ٧ و نیم شب کار کنند که مورد اعتراض کارگران واقع شد اعتراض کارگران تا ساعت ١٠ صبح طول کشید و در ادامه کارفرما متعهد شد که ساعت کار کارگران را به صورت ٧ و نیم صبح الی ٥ و نیم عصر بپذیرد و تعهد کتبی مبنی بر پرداخت دو ماه از چهار ماه حقوق معوقه تا ٢٠ خرداد را به کارگران داد.
گزارش
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: ٤٠درصد بیکاران ایران، دانشگاهی هستند.
١٧خرداد: علی ربیعی در حاشیه مراسم چهارمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی مهارت آموزی و اشتغال در جمع خبرنگاران، افزود: با فارغ التحصیلی حدود چهار میلیون دانشجو از دانشگاه های کشور، تعداد فارغ التحصیلان بیکار در آینده افزایش می یابد.
حقوقهای پرداخت نشده
عدم پرداخت ٩ماه دستمزد کارگران کارخانه نوپوش
در فووردین ماه امسال هفتاد نفر از کارگزان کارخانه نوپوش اخراج شندند. با وجود بیکارسازی ها کارفرما ٩ماه دستمزد و مزایای کارگران را پرداخت نکرده ست.
١٠٠ کارگر «گسترش مانا ساز» در سال جاری حقوق نگرفتهاند
کارگران کارخانه «گسترش مانا ساز» در شهرستان آبیک قزوین حقوق دو ماه ابتدای سال را دریافت نکردهاند.
کارگران کارخانه تولید کننده مواد غذایی کیوان حقوق ماههای فروردین و اردیبهشت ٩٤ را دریافت نکرده اند.
کارگران می گویند قرار بود در هفته گذشته دستمزد معوقهشان پرداخت شود اما تاکنون خبری از پرداخت معوقات حقوقی نیست. در همین حال ٤ نفر از کارگران حق سنوات خدمت سال گذشته خود را دریافت نکردهاند.
عدم پرداخت دستمزد کارگران شهرداری نقده
سه ماه است که دستمزد و مطالبات کارگران شهرداری نقده پرداخت نشده است. شرکت پیمانکاری شهرداری نقده به بهانه نرسیدن بودجه ٣ماه است که از پرداخت دستمزدهای کارگران بخشی از شهرداری خودداری می کند و آنان را به شهرداری حواله می نماید. شهرداری نیز در پاسخ به مراجعات کارگران عنوان می کند که این امر به آنان مربوط نیست و پرداخت دستمزد به عهده پیمانکار می باشد.
نا امنی محیط کار
گازگرفتگی ١١ کارگر پشت درهای قفل شده توسط کارفرما!
١٦خرداد: ١١ کارگر هنگام استراحت در محل اقامتشان در زیرزمین یک ساختمان مسکونی گرفتار گاز گرفتگی شده بودند که با حضور آتشنشانان نجات یافتند. در این حادثه که در ساعت ٢٣ و ٢٥ دقیقه شب گذشته (١٦ خرداد) به آتشنشانی گزارش شد ١١ کارگر که در اقامتگاه خود در یک انبار واقع در زیر زمین ساختمانی ٤ طبقه در خیابان ولیعصر تهران در حال استراحت بودند دچار گاز گرفتگی شدند.
مرگ کارگردر فاضلاب شهر ماهان
١٥خرداد: یک کارگر تبعه افغانستان هنگام کار در شهر ماهان استان کرمان کشته شد.این کارگر بر اثر ریزش کانال فاضلاب شهر ماهان جان باخته است.
سقوط لوله جان کارگر پالایشگاه ستاره خلیج فارس را گرفت
١٥خرداد: یکی از کارگران شاغل در پروژه ساخت پالایشگاه ستاره خیلج فارس براثر وقوع حادثه کار کشته شد.
اخراج و بیکارسازی
١٨ کارگر بیکار شدند
١٨کارگر درکارخانه کیوان در همدان از ابتدای سال جاری اخراج شده اند.
کارگران
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران! در خصوص تعرض همه جانبه برای جلو گیری از اعتراضات کارگران بنا برگزارش منتشره ایلنا در تاریخ ١٦/٣/٩٤ در باره ی قرارداد های جدید برای مقابله با اعتصابات کارگری در مناطق آزاد، به گفته کارگران پیمانی شاغل در فازهای ١٥و١٦ منطقه ویژه عسلویه در متن جدید قراردادهای کار آنها آمده است که درصورت اعتصاب، پیمانکار می تواند با آنها بدون پرداخت مزد تسویه حساب نماید.این تعرض ودست اندازی آشکارکارفرمایان به حق طبیعی کارگران ، در پی اعتراض ماههای اخیرصدها کارگر پیمانکاراین منطقه به عدم پرداخت دستمزدهایشان که از٢ تا ٥ ماه به تعویق افتاده بود، صورت گرفت. طبق این نوع قراردادهای جدید کارفرمایان نه تنها کارگرانرا برای خاموش کردن ازطریق محروم نمودن ازحق مسلم اعتراض واعتصاب تحت فشار قرارمیدهند بلکه با تسویه حساب بدون پرداخت مزد آشکارا قصد دزدیدن دستمزد کارگران رادارند برکسی پوشیده نیست که با گذشت هرروزازعمردولت یازدهم،شواهد موجود حکایت ازعزم بی سابقه این دولت برای سرکوب سیستماتیک اعتراضات کارگری با هدف سرریزکردن کل باربحران اقتصادی کشوربردوش طبقه کارگر دارد. در طی سه دهه گذشته با ممنوعیت امراعتصاب برای کارگران سعی دولت و کارفرمایان براین بوده تا روز به روزشرایط بغایت برده وارتری را برطبقه کارگر ایران تحمیل نمایند. اما طبقه کارگر ایران همواره در مقابل تعرض دولت و کارفرمایان به شرایط کار و زیست خود در هرکجا که امکان داشته دست به اعتراض زده و هیچگاه تسلیم این همه بیحقوقی نشده است که امار رسمی سالانه هزاران اعتراض در مراکز مختلف کارگری شاهدی براین واقعیت است. کار سرکوب اعتراضات کارگری و تحمیل حداقل مزد به جائی رسیده است که دایره بازداشت و احضار کارگران معترض، دیگر محدود به اعضا تشکلها و نهادهای مستقل کارگری نیست و هر کارگری، حتی اعضای تشکلهای دست ساز دولتی که بدلیل عدم پرداخت مزد، خواست افزایش مزد و یا مسائلی از قبیل اخراج صدایش در میاید بطور هماهنگی هم از سوی کارفرما و هم از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی بشدت مورد تعرض قرار میگیرد. وجود چنین وضعیتی مطلقا امری اتفاقی در نتیجه تصمیم خودسرانه یک کارفرما و یا بخشی از نیروهای انتظامی و امنیتی نمیتواند باشد و نیست. سیاست سرکوب توده های معترض کارگران دراقصی نقاط کشور چه ا سوی کارفرمایان و چه از سوی نیروهای امنیتی بعنوان یک سیاست کاملا مدون در دولت یازدهم زمانی بیشتر قابل درک است که شرایط پیش روی وضعیت اقتصادی (که حل آن به گرده طبق کارگر نهاده شده ) مورد توجه قرار گیرد. از بدو سر کارآمدن دولت روحانی ما همواره بر این امر تاکید نموده ایم که بر خلاف ادعاهای دولت در خصوص بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی، روز به روزشرایط بدتر وبرده وارتری را به کارگران تحمیل نموده اند و ازسوی دیگر جهت مرعوب و خاموش نمودن کارگران از هیچ تلاشی فروگذار نیستند.برخوردهای بشدت امنیتی و قضایی با کارگران معترض، بازداشت نمایندگان کارگران اعتصابی معدن چادرملو وصدورحکم غیرانسانی شلاق علیه ایشان ونیزکارگران معترض پتروشیمی رازی درماهشهر،دستگیری و صدور احکام بیرحمانه برای فعالین جنبش کارگری و اخیرا دستگیری شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده به اتهام نمایندگی و حمایت کارگران کارخانه لوله و نورد صفا که اعتصابی قدرتمند را به پیش بردند، همه نمونه هایی هستند که نشان میدهد دولت و کارفرمایان سیاست خاموش نمودن کارگرانرا برای تحمیل شرایط برده وار بر طبقه کارگر ایران بیشتر از پیش در سردارند.
نمونه اخیر قراردادهای جدید در مناطق آزادعسلویه نشان دهنده عزم دولت وکارفرمایان در قانونی کردن سرکوب و تحمیل شرایط بیشتر ریاضتی بر کارگران است. منطقه ویژه اقتصادی چه در ماهشهر وچه درعسلویه برای کارگران از چه نظر ویژه است؟ منطقه ای بشدت محروم و دورازمرکزوامکانات شهرهای بزرگ ، با بدترین نوع آب وهوای گرم وآزار دهنده ونفسگیر، آلوده ترین مناطق ایران از نظرآلاینده های زیست محیطی. مهاجرپذیرترین نیروی کار با حداقل استانداردهای معیشتی برای نیروی کار. اغلب هفته ها و ماهها دور از خانواده واسکان یافتن دربدترین شرایط . این است بخشی از مختصات وشرایط منطقه ویژه اقتصادی. اگر به این ویژه گی ها عدم پرداخت حقوق های معوقه و اخیرا” قرارداد جدید یعنی اخراج بی چون وچرا وبدون مزد کارگر معترض واعتصابی توسط کارفرما را اضافه کنیم، آیا این شرایط ، رجعت برده داری در قرن ٢١ نیست؟ اما چیزی که در این میان مسلم است، این است که چنین رویکردی از سوی دولت یازدهم در تلاش برای تحمیل فقر و فلاکت بیشتر بر کارگران و سرکوب اعتراضات صنفی آنها بر خلاف خواب خوشی که اتخاذ کنندگان چنین سیاستهایی دیده اند تلاطمات اجتماعی شدیدی را در گستره ای بزرگ پیش خواهد آورد و بی تردید هیچ ابزار سرکوب و یا زبان تهدیدی نخواهد توانست طوفان اعتراضات کارگری را منکوب و دوره ای دیگر از فقر و فلاکت را بر زندگی میلیونها خانواده کارگری تحمیل کند. اتحادیه آزاد کارگران ایران با تاکید بر حق مسلم کارگران برای برپائی اعتصاب و تجمع در هر نقطه و مکانی و در هر ابعادی، نسبت به اعمال هرگونه سیاست سرکوبگرانه ای در برخورد به اعتراضات کارگری و تشدید ستم بر طبقه کارگر ایران هشدار میدهد و و بدینوسیله کارگران و تشکلها و نهادهای مرتبط با جنبش کارگری را به عکس العمل در برابر رویکرد دولت نسبت به سرکوب اعتراضات کارگری فرا میخواند ما در اتحادیه آزاد کارگران ایران با اعلام انزجار از این عمل کارفرمایان اعلام مینماییم که طبقه کارگر ایران هرگز تن به چنین ذلتی نخواهد داد ورویای به خاموشی کشاندن کارگران ایران را نقش بر آب خواهند کرد. بخصوص همکارانمان در منطقه ویژه عسلویه را فرامیخوانیم که درمقابل این نوع ازقراردادهای ظالمانه بایستند و با آگاهگری درمورد این نقشه جدیدکارفرمایان، بساط این نوع از قراردادها را برچینند. اتحادیه آزاد کارگران ایران ١٧ خرداد ٩٤
ادامه بازداشت جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد در زندان ساوه!
اتحادیه آزاد کارگران ایران :امروز شنبه ١٦ خرداد بار دیگر خانواده های جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد، به شعبه یک دادگستری شهرستان ساوه جهت پیگیری وضعیت همسرانشان مراجعه نمودند. خانواده ها بعلت بیخبری از وضعیت این دوفعال کارگری ،خواهان یک تماس تلفنی ولو کوتاه با آنان شدند که بازپرس شعبه یک با شاکی بودن از درج اخبار آنان ورسانه ای شدن پیگیری وضعیتشان به خانواده ها هشدار میداد که هر بار اینجا آمدید یک ساعت بعد خبرها و مطالبی که من گفتم روی سایتهاست و از خانواده ها میخواست که اطلاع رسانی نکنند اما کماکان بر ممنوع الملاقات بودن این عزیزان پافشاری کرد و اجازه تماس تلفنی داده نشد. گفتنی است بعد از ماجرای اعتصاب کارگران کارخانه لوله و نورد ساوه که در اعتراض به پرداخت نشدن ٥ ماه حقوق معوقه وعدم واریز کردن ١٧ ماه حق بیمه خود از طرف کارفرما که ٣٥روزبه طول انجامید ، کارفرما و مسئولین دولتی شهرستان ساوه نومید از بی نتیجه ماندن تلاشهایشان برای قانع کردن کارگران جهت پایان دادن به اعتصاب، خشمگینانه و با عصبیت ابتدا شاپوراحسانی راد را (عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران، مشاور قانونی کارگران اعتصابی لوله و نورد صفا، نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه و نماینده ١٠٠٠ کارگر در شکایت از غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی است ) در ساعت ده شب ٢٦ اردیبشهت ماه درمنزلش به اتهام تحریک کارگران اعتصابی کارخانه بازداشت کردند و در ادامه جعفر عظیم زاده (فعال کارگری سرشناس ، رئیس هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران، و نماینده کارگران فولاد زاگرس و نماینده ١٠٠٠ نفراز کارگران شاکی و معترض به اختلاس تامین اجتماعی ) نیز روز یکشنبه سوم خرداد در جریان همراهی کردن خانواده شاپور احسانی راد که در بازداشت به سر میبرد ، دستگیرکردند اتحادیه آزاد کارگران ایران تداوم محاکمه و بازداشت شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده وادامه این فشارها ومحدودیتها را شدیدا” محکوم نموده و مصرانه بر آزادی فوری این دو فعال کارگری پای می فشارد وخواهان آزادی بی قید و شرط تمامی کارگران زندانی میباشد اتحادیه آزاد کارگران ایران ١٦ خرداد ٩٤
بیانیه کارگران شرکت ریسندگی پرریس در دفاع از جعفر عظیم زاده!
ما نمایندگان و کارگران شرکت ریسندگی پرریس سنندج از نزدیک جعفر عظیم زاده را به واسطه دفاع و راهنمایی هایش در مورداحقاق حقوق خود به خوبی می شناسیم اوکسی است که جزءبه احقاق حقوق کارگران به چیز دیگری نمی اندیشد و همیشه دوشادوش کارگران در اعتراضات حق طلبانه شان حضور فعال داشته وچهره خوشنام کارگری ست. همه خواسته ها وتلاشش به خاطر زندگی فلاکت بار خود و هم طبقه ای هایش میباشد. بزرگی این فرد آن چنان است که هیچ گاه به سود خود گامی بر نمی دارد او از جنس ماست بی ریا و دلسوز.
لذا ما کارگران ریسندگی پرریس که در جریان یکسال مراجعه به اداره کار و دادگاه ودر سایر مواردی که مطلع هستیم ، جعفر عظیم زاده را درکنار کارگران و یار ویاور خود دیده ایم ، لذا کینه ورزی و بازداشت ایشان توسط دستگاه قضایی که بخاطر تلاشش در راه بهبود زندگی کارگران بوده است، را محکوم کرده و آن را بر خلاف میثاق جهانی و حقوق بشر و مقاوله نامه های سازمان جهانی می دانیم. اتحادیه آزاد کارگران ایران ١٥ خرداد ٩٤
کارگران شرکت استیم دست از کار کشیدند!
اتحادیه آزاد کارگران ایران : امروز ٥٠٠ نفر از کارگران شرکت استیم پتروشیمی ایلام دست از کار کشیدند و مقابل درب ورودی شرکت تجمع نمودندطبق خبرهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز ساعت ٧ صبح چهارشنبه ١٣ خرداد ٩٤ پانصد نفر از کارگران شرکت استیم پتروشیمی ایلام که در ١٥ کیلومتری شهر ایلام واقع شده است جهت اعتراض به افزایش ساعت کار و ٤ ماه حقوق معوقه ی خود دست از کار کشیدند و در مقابل درب ورودی شرکت تجمع نمودند طبق اخبار ارسالی کارفرما از کارگران خواسته بود تا از ساعت٧ و نیم صبح الی ٧ و نیم شب کار کنند که مورد اعتراض کارگران واقع شد اعتراض کارگران تا ساعت ١٠ صبح طول کشید و در ادامه کارفرما متعهد شد که ساعت کار کارگران را به صورت ٧ و نیم صبح الی ٥ و نیم عصر بپذیرد و تعهد کتبی مبنی بر پرداخت دو ماه از چهار ماه حقوق معوقه تا ٢٠ خرداد را به کارگران داد با این تعهد کارگران به اعتصاب خود پایان دادن ١٣ خرداد ٩٤
شکنجه و آزار و اذیت بهنام ابراهیم زاده تا کی؟
بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری ، عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری و کارگر کارخانه را پس از شش روز نگهداری در سلول انفرادی در زندان گوهر دشت کرج به اندرزگاه یک ( بند یک) انتقال دادند ، ٧ روز قبل وی را از بند ٢ به سلول انفرادی بردند و اکنون به جای انتقال او به سالن ١٢ سیاسی که حتی بنا به قانون خودشان باید تحت تفکیک جرائم در سالن ١٢ سیاسی باشد اما متاسفانه ماموران جمهوری اسلامی بخصوص اعضای اداره اطلاعات که دشمنان قسم خورده آزادی و انسانیت و بخصوص دشمن سازمان یافته علیه طبقه کارگر هستند بهنام را جهت تنبیه غیر قانونی و غیر انسانی با انتقال از بندی به بند دیگر و اکنون به بند یک که بدترین بند زندان است انتقال دادند تا شاید بتوانند از مقاومت او بکاهند،زندانیان در بند یک به دلیل اینکه محکوم به اعدام هستند و با توجه به اعدام های گسترده هر روزه در حال انتظار کشندن بسر می برند در نتیجه تعادل روحی ندارند و همچنین بسیاری از زندانیان در بند یک دچار بیماری های مسری مانند ایدز، هیپاتیت و قانقاریا هستند ، در نتیجه بند یک برای بهنام بسیار خطرناک هست. بهنام ابراهیم زاده که به ناحق محاکمه شده و ٥ سال است در زندان بسر می برند که باید با اتمام پنج سال آزاد می شد اما ماموران جمهوری اسلامی با پرونده سازیهای دروغین بر علیه بهنام , وی را به ٩ سال و ٤ ماه دیگر محکوم کردند، و باز هم دست از سر بهنام بر نداشته به ٢٠٩ بردند و هر از چند گاهی با گرداندن او در بند های مختلف او را مورد شکنجه های روحی و جسمی قرار می دهند ، و علنان هدف جمهوری اسلامی سرمایه داری نابودی بهنام و دیگر زندانیان سیاسی است ، تنها و بزرگترین گناه بهنام کمک به بر قراری و ایحاد تشکل های مستقل کارگری است ،( سندیکا ، اتخادیه ها و … ) که تنها ابزاری تخت مطالبات مورد استفاده کارگران است، تا طبقه ٥٠ میلیونی کارگران در مقابل دستمزدهای یک چهارم خط فقر ، قرار دادهای سفید امضا و موقت ، نابودی تمامی قوانین حمایتی از جمله بیمه های بیکاری ، بازنشستگی و بیمه های درمانی ، حذف یارانه و افزایش مداوم قیمت مایحتاج عمومی ، آب و برق و گاز و نان و دیگر سیاست های دولت سرمایه داری در گرسنگی تزریقی طبقه سرمایه داری علیه کارگران و زحمتکشان در حمایت از حداقل های زندگی برای زنده ماندن دفاع کند و این گناه در نظر دزد ها و چپاول گران ثروت های عمومی مردم نابخشودنی می باشد ، جمهوری اسلامی می داند در صورت وجود تشکل های سراسری کارگری ، اعتدالیون و دلواپسان ولایت مطلقه نمی توانند علنان ٢٢٠ هزار میلیارد تومان بانکی که نزدیک به رقم بودجه یک سال کشور که ٢٦٠ هزار میلیارد است یا ٥ و ٣ دهم میلیارد دلار پول نفت را بالا کشیده و رهبرشان که یکی از ٦٧ میلیادر دنیا شود.
فریاد کارگران و ستمدیدگان و مردم ٩٩ در صدی ایران لازم است تا علیه زندان و شکنجه و برای آزادی زندانیان سیاسی مبارزات خود را تشدید کنند. فریاد و اعتراضات بهنام ابراهیم زاده ها ، رسول بداقی ها، شاهرخ زمانی ها ، جعفر عظیم زاده ها و دیگر فعالان در بند فریاد آزادی ، برابری و عدالت اجتماعی برای مردم ستم کش ایران است. در نتیجه باید در جهت آزادی کارگران زندانی و زندانیان سیاسی دست به اعتراضات متحدانه و گسترده بزنیم. کمیته حمایت از شاهرخ زمانی ١٨خرداد ١٣٩٤
اخبار بین المللی
شیلی – تظاهرات دانشجویان با خواست آموزش رایگان برای همه
هزاران دانش آموز و دانشجو پنجشنبه شب٢٨ مه بار دیگر در اعتراض به وضعیت تحصیل و آموزش در شیلی در پایتخت این کشور دست به تظاهرات زدند. تظاهرات پنجشنبه شب در سانتیاگو پس از دخالت نیروهای پلیس به خشونت گرایید و نیروهای انتظامی برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور و ماشین های آب پاش استفاده کردند.جنبش اعتراضی دانشجویان در شیلی از سال ٢٠١١ خواهان بهبود سیستم آموزشی و نیز رایگان شدن کامل تحصیل برای همه در این کشور است. معترضین طرح اصلاحی ارائه شده از سوی میشل باشله رئیس جمهور این کشور که رایگان شدن تحصیل برای دویست و شصت هزار دانش آموز و دانشجوی بی بضاعت از سال آینده پیش بینی شده کافی نمی دانند.
بر اساس این طرح اصلاحی قرار است تا سال ٢٠١٨ که دوران ریاست جمهوری باشله به پایان می رسد دست کم هفتاد درصد از دانش آموزان و دانشجویان کم بضاعت بتوانند از امکانات تحصیل رایگان در این کشور استفاده کنند و در سال ٢٠٢٠ تحصیل برای کلیه فرزندان خانواده های فقیر رایگان شود.
آمریکا – کشته شدن روزانه دو نفر توسط پلیس
روزنامه واشنگتن پست گزارشی منتشر کرده که نشان میدهد تعداد افرادی که در آمریکا هدف تیراندازی پلیس قرار میگیرند، بسیار بیشتر از آمار رسمی است بر اساس اطلاعاتی که این روزنامه جمعآوری کرده در طی پنج ماه اول سال جاری میلادی دست کم ٣٨٥ نفر در تیراندازی پلیس کشته شدهاند. بنا بر این آمار، در ماههای گذشته بیش از دو نفر در روز در تیراندازی پلیس کشته شدهاند که این میزان، دو برابر نرخ اعلامشده در آمارهای رسمی طی یک دهه گذشته است. واشنگتن پست میگوید که از ٣٨٥ مورد تیراندازی منجر به مرگ در سال ٢٠١٥ تنها سه مورد (کمتر از یک درصد کل موارد) به اعلام اتهام علیه افسران پلیس منجر شده است. گزارش واشنگتن پست نشان میدهد که شمار سیاهپوستانی که در تیراندازی پلیس کشته میشوند –به ویژه درمیان قربانیان غیر مسلح– نسبت به بقیه کسانی که هدف قرار میگیرند، بسیار بالاتر است. در ماههای اخیر پروندههای مربوط به سیاهپوستان غیر مسلحی که توسط پلیس هدف قرار گرفته و کشته شدهاند بسیار جنجال آفرین بوده است.
آلمان – اعتصاب دامنه دار مربیان مهدکودک ها
به گزارش خبرگزاری ها، اعتصاب نامحدود مربیان مهدکودک های آلمان وارد چهارمین هفته خود شده است. برای نخستین بار از سه هفته گذشته اعتصاب نامحدود مربیان مهدکودک های آلمان در اعتراض به سطح نازل دستمزدها آغاز شده است. اتحادیه مشاغل عمومی آلمان موسوم به “وِردی” و کارفرمایان طبق برنامه از پیش تعیین شده قرار است در رابطه با خواست و مطالبات مربیان با یکدیگر دیدار و گفتگو کنند. با این حال اعتصاب در مهدکودک های آلمان همچنان جریان دارد. اتحادیه وردی خواستار افزایش حقوق حدود ٢٥٠ هزار مربی شاغل در مهدکودک های آلمان شده است. روز سه شنبه ٢ ژوئیه هزاران نفر از مربیان کودکستانها از سراسر کشور در شهر دوسلدورف تجمع کردند و برای افزایش دستمزد دست به اعتراض زدند.
ترکیه – پایان موفقیت آمیز اعتصاب کارگران کارخانه پتروشیمی ازمیر
اعتصاب در کارخانه پتروشیمی در ازمیر ترکیه شب اول ژوئن به دنبال توافق نماینده کارگران با مدیریت این شرکت سرانجام پایان یافت. حدود یک هزار نفر از کارگران این کارخانه ٢٨ ماه مه در اعتراض به وضعیت شغلی خود در کارخانه شرکت پتروشیمی پتکیم در استان ازمیر واقع در غرب ترکیه اعتصاب کردند. احمد اوکتای رئیس اتحادیه کارگران این کارخانه در این خصوص گفت بر اساس توافق با مدیریت ، کارگران از افزایش شش درصدی حقوق و دستمزد خود و نیز اضافه پرداخت در ماه رمضان برخوردار شدند. وی افزود اعتصاب کارگران به دنبال این توافق پایان یافت و به زودی جزییات بیشتر درباره این توافق اعلام خواهد شد.
پرتغال – اعلام اعتصاب پرستاران در اعتراض به سیاست ریاضت کشی
پرستاران در پرتغال در اعتراض به سیاستهای ریاضت کشی دولت اعلام کردند روزهای ٤ و ٥ ژوئن بمدت ٤٨ ساعت دست از کار خواهند کشید. آنها اعلام کرده اند که این اعتصاب در اعتراض به سیاستهای دولت مبنی بر افزایش ساعت کار از ٣٥ به ٤٠ ساعت در هفته، کاهش پرداختی برای اضافه کاری، و محروم کردن آنها از ارتقا شغلی صورت میگیرد. دولت دلایل این اقدامات خود را صرفه جوئی برای باز پرداخت بدهیهای ٧٨ میلیارد یوریی اعلام کرده است که این کشور بمنظور تامین هزینههای مالی خود قرض گرفته است.
بریتانیا – اخراج هزاران کارمند از بانک اچ اس بی سی
بانک بریتانیایی “اچ اس بی سی” در نظر دارد یک برنامه وسیع تجدید ساختار را به مرحله اجرا درآورد.به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، تا سال ٢٠١٧ میلادی بین ١٠ تا ٢٠ هزار نفر از نیروی کار این بانک بزرگ حذف خواهد شد. نیروی کار اچ اس بی سی در سراسر دنیا به رقم ٢٦٦ هزار نفر می رسد. اچ اس بی سی که به خاطر درگیری در پرونده های رسوایی مالی زیادی جریمه های سنگینی پرداخته است سعی دارد با اجرای این برنامه در هزینه های خود صرفه جویی کند. پیش از این در ماه آوریل این نهاد از طرح خود برای انتقال دفتر مرکزی بانک از لندن به هنگ کنگ پرده برداشته بود. تصویب قوانین سختگیرانه بانکی و مالیاتی در بریتانیا موجب شده این بانک از زیر بار این مقررات شانه خالی کند.
مکزیک – معلمان معترض صندوقهای رای را به آتش کشیدند
اعتراض معلم های مکزیک به اصلاحات انجام شده در سیستم آموزشی این کشور ادامه دارد. معلمان معترض، در جریان این اعتراض ها، هزاران برگۀ رای را در حوزه های رای گیری این کشور به آتش کشیدند. این اعتراضات در آستانۀ انتخابات میاندوره ای پارلمان مکزیک، دولت را در برابر یک معضل جدی قرار داده است. معلمان معترض مردم را به تحریم این انتخابات دعوت کرده اند.
در نتیجۀ این اعتراض ها که توسط سندیکای کارکنان آموزش مکزیک رهبری می شود، چندین مدرسه تعطیل شده اند. این اعتراض ها در پی لغو آزمون ورودی و ارزیابی معلمان توسط وزارت آموزش مکزیک آغاز شده است.
آرژانتین – هزاران نفر خشونت علیه زنان را محکوم کردند
هزاران نفر در بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین در تظاهرات محکومیت خشونت علیه زنان شرکت کردند. تظاهرات مشابهی در چندین شهر در شیلی، مکزیک و اروگوئه نیز برگزار شد. رسانههای آرژانتینی گفتند که بیش از دویست هزار نفر در این تظاهرات شرکت داشتند. چندین مورد اخیر خشونت علیه زنان در آرژانتین که مردم این کشور را در بهت فرو برده است؛ در ماه آوریل امسال، در استان مرکزی کوردوبا، شوهر یک معلم مهدکودک در برابر شاگردانش گلوی زنش را برید. یک دختر ١٤ ساله حامله نیز اخیرا به قتل رسید. دوست پسر این دختر متهم است به دلیل حامله شدنش، او را کتک زده تا جان داده است. یک زن نیز در ملاء عام در کافهای در بوئنوس آیرس توسط دوست پسر سابقش به ضرب چاقو کشته شد. گروههای فعال حقوق زنان، اتحادیههای کارگری، احزاب سیاسی و کلیسای کاتولیک آرژانتین از برپایی این تظاهرات حمایت کرده بودند. شعار این تظاهرات “یک زن دیگر هم نه” بود که اشاره به توقف کشتار زنان دارد. شماری از تظاهرکنندگان در بوئنوس آیرس پیراهنهایی پوشیده بودند که روی آنها تصاویر قربانیان خشونت خانگی در آرژانتین نقش بسته بود. لیونل مسی، فوتبالیست مشهور آرژانتینی از این تظاهرات حمایت کرده و در فیسبوکش نوشته بود: “کشتار زنان بس است.” آرژانتین در سال ٢٠١٢ قوانین جدید و سفت و سختتری برای مقابله با خشونت خانگی به تصویب رساند. سایر کشورهای آمریکای لاتین نیز قوانین مشابهی را به تصویب رساندهاند اما فعالان اجتماعی میگویند که این قوانین به طور موثر به اجرا در نمیآیند. یک گروه فعال حقوق زنان گفته است که سال پیش ٢٧٧ زن در آرژانتین در خشونتهای خانگی کشته شدند.
افغانستان – اعتصاب معلمان برای افزایش دستمزد و بهبود شرایط کار
دهها مدرسه در ١٩ ولایت افغانستان با آغاز تحصن آموزگاران افغان بسته شده است. آموزگاران تحصن کننده، شاکی اند که مقامات دولتی به وعدههای شان عمل نکردهاند و آنها مجبور به تحصن شده اند.آموزگاران خواهان افزایش حقوق ماهانه شان، زمین برای ساختن خانه، لغو قانون منع ترفیع شغلی شان و کم کردن ساعات درسی شان هستند. آموزگاران در افغانستان از محروم ترین کارمندان دولت هستند که حقوق ماهانه شان بین صد تا دویست دلار است. محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان در آغازین روزهای کاریاش به آموزگاران وعده سپرد که وضعیت زندگی آنها را تغییر خواهد داد و به مشکلات شان رسیدگی خواهد کرد. یکی از آموزگاران تحصن کننده در لیسه حبیبیه کابل میگوید: “حقوقم تنها ده هزار افغانی است و این تنها مخارج زندگیام برای ده روز میشود.” شماری از فعالان مدنی و نمایندگان پارلمان هم با معلمان هم صدا شده اند. رمضان بشردوست، نماینده مجلس افغانستان میگوید: “دولت برای ع و غ (اشاره به رئیس جمهوری و رئیس اجرایی افغانستان) و معاونان و مشاوران شان حقوقهای بلند دلاری دارد اما برای معلمین ندارد؟” تحصن کنندگان میگویند وزارت آموزش و پرورش تاکنون در پاسخ به خواستهای آنها سکوت کرده است.