اخبار کارگری-اخبار کارگری ١٢خرداد ١٣٩٤ نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

١٢خرداد ١٣٩٤

اعتراضات

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری منطقه ٣ همدان

گرحقوق نگیریم ؛ شهر را به هم میریزیم!

٥ خرداد: صد نفر از کارگران پیمانکاری فضای سبز منطقه ٣ شهرداری همدان در اعتراض به ٤ ماه دستمزد پرداخت نشده خود دست به تجمع اعتراضی زده و اعلام کردند که اگر اگر دستمزد معوقه آنها پرداخت نشود شهر را به هم خواهند ریخت . دستمزد پرداخت نشده معضل بخش وسیعی از کارگران در ایران است. بر سر این موضوع هر روز اعتراض و مبارزه است. گفته اعتراضی کارگران شهرداری منطقه ٣ تهران بطور واقعی گفته همه جمعیت میلیونی کارگرانی است که با این معضل روبرویند. 
نپرداختن بموقع دستمزدها یک جرم آشکار است. کارفرمایانی که دستمزد کارگران را بموقع پرداخت نمیکنند، باید مورد پیگیرد قرار گیرند.

تجمع کارگران پیمانی ورزشگاه آزادی

١٠خرداد: کارگران پیمانی مجموعه ورزشی آزادی مقابل ساختمان وزارت ورزش و جوانان تجمع کردند. این کارگران که با واسطه یک شرکت‌ پیمانکاری برای کار در ورزشگاه آزادی استخدام شده‌اند طی دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند. کارگران معترض علاوه بر دریافت حقوق معوقه‌شان، خواستار تبدیل وضعیت قرارداد کارگران از پیمانکاری به قرار داد مستقیم شدند.

تجمع اعتراضی کارگران قند کامیاران 

٧ خرداد: ٣٠ نفر از کارگران رسمی قند کامیاران در اصفهان در اعتراض به بدقولی کارفرما در خصوص پرداخت دستمزدهای معوقه شان در مقابل درب ورودی کارخانه دست تجمع زدند. کارگران در این روز با انتخاب نمایندگانی برای شکایت به اداره کار خمینی‌شهر اصفهان مراجعه کردند. این کارگران علاوه بر حق عیدی سال ٩٣(معادل دو ماه حقوق) دستمزد بهمن و اسفند سال گذشته و همچنین حقوق ماه‌های دی و بهمن سال ٩٢را نیز دریافت نکرده‌اند. به گفته کارگران کارفرما پیش از این وعده داده بود تا روز ٢٥اردیبهشت ماه بخشی از معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند اما با گذشت ١٢ روز از موعد مقرر هنوز حقوق‌شان را دریافت نکرده‌اند. این حرکت اعتراضی ادامه دارد

تداوم تجمع کارگران معدن ذغال سنگ شمال شرق آزادشهر دراعتراض به عدم پرداخت ٤ماه حقوق

٦خرداد: کارگران معدن ذغال سنگ شمال شرق آزادشهر به دلیل به تعویق افتا دن بیش از ٤ماه حقوق و سنوات گذشته خود در محوطه معدن تدست به تجمع اعتراضی زدند. پیش از این مدیر عامل شرکت ذغال سنگ شمال شرق آزادشهر بدنبال تجمع کارگران در سال گذشته قول پرداخت معوقا ت آنها را داده بود .

تجمع اعتراضی کارگران رجاء به تاخیر ٢ ماهه دستمزدهایشان

٦ خرداد: کارگران پیمانی رجاء با وعده دریافت بخشی از مطالبات به اعتصابشان خاتمه دادند. به دنبال اعتصاب ٥خرداد کارگران پیمانی برخی شرکت های پیمانی زیرمجموعه رجاء بخشی از مطالبات معوقه کارگران به حساب شرکت های پیمانکاری واریز شد و قرار است این مبالغ در حساب های کارگران باشد. کارگران رجاء در اعتراض به تعویق پرداخت دو ماه دستمزد خود در برخی از بخش‌ها از جمله برق، فنی و موتوریست ها دست از کار کشیدند و در مقابل اداره تعمیرات و نگهداری شرکت رجاء تجمع اعتراضی برپا کرده‌اند. بهانه کارفرما مثل همه جای دیگر نبود بودجه کافی برای پرداخت دستمزدهاست.  برای خرید هر کالایی اول باید پولش را پرداخت کرد، تا بتوانی انرا در اختیار داشته باشی ، اما در ایران نپرداختن دستمزدها ، تحت عنوان کمبود نقدینگی به یک نرم عادی تبدیل شده است و کارفرما با زورگویی تمام دستمزد کارگر را نمی پردازد و جنگی هر روزه بر سر این موضوع در محیط های کاری در جریان است.  کارگران رجاء دستمزد ماههای فروردین و اردیبهشت را طلب دارند و دستمزد اسفند نیز در برخی از بخش های آن کامل پرداخت نشده است. به گفته کارگران روز ٤ خرداد با ادامه یافتن اعتراضات کارگران به تاخیرهای صورت گرفته در پرداخت دستمزدها ، از سوی شرکت‌های پیمانکاری رجاء، به آن‌ها وعده داده شده بود «تا ٥ خرداد » بخشی از معوقات حقوقی‌شان پرداخت می‌شود. قبلا نیز در تاریخ ١٠ اردیبهشت ماه از سوی دفتر مدیرعامل رجاء، اعلام شده بود کلیه معوقات حقوقی کارگران پیمانی رجاء در شرف پرداخت است. و وقتی کارگران روز ٥ خرداد از طریق نمایندگان‌شان که برای مذاکره با مدیران رفته بودند متوجه شدند رجاء اعلام کرده است در حال حاضر اصلا بودجه‌ای برای پرداخت مطالبات کارگران در اختیار ندارد و نمی‌تواند معوقات حقوقی را به طور کامل پرداخت کند. در نتیجه کارگران برای گرفتن حق و حقوقشان دست به اعتصاب زدند.کارگران تهدید شده‌اند که در صورت بروز واکنش اعتراضی با تعطیلی کامل بخش یا واحد مربوطه، با آنان برخورد خواهند شد. بویژه اینکه برخی از بخش‌ها در حال حاضر تنها در ایران فعال هستند و کارفرما چماق بیکار ی را بر روی سر کارگران گرفته و میکوشد آنها را تسلیم این شکل برده وار کار کند. بنا بر خبر شرکت رجاء بدهی ای میلیاردی به راه آهن و شرکت های پیمانکاری دارد و این کارگرانند که باید خسارت بدهی های کارفرما را بپردازند. و بدون دریافت دستمزدی کار کنند. کارگران این را نمی پذیرند. یک موضوع اعتراض دیگر کارگران رجاء عمیق شدن شکاف مزدی بین سطوح مختلف کاری در این شرکت است. به گفته کارگران تا چند ماه پیش اختلاف‌ها بین ٥٠٠ تا ٦٠٠ هزار تومان بود اما در چند ماههٔ اخیر اختلاف در پرداخت‌ها بین بدنهٔ رجاء و مدیران بخش‌های مختلف، میلیونی شده است و آنوقت برای پرداخت دستمزد کارگر میگویند نقدینگی نیست. شرکت رجاء، یکی از شرکت‌های زیرمجموعه شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) است و گفته می‌شود نزدیک به ٣٠ هزار کارگر پیمانی دارد. نپرداخت دستمزد کارگران رجاء بخش دیگری از داستان دزدی های میلیاردی در تامین اجتماعی و شرکت های زیر مجموعه آنست.


تجمع دانشجویان پرستاری در شیراز : «نه» به طرح تربیت بهیار یک ساله

٦خرداد: دانشجویان پرستاری و اساتید دانشکده پرستاری شیراز در اعتراض به اجرای طرح جدید وزارت بهداشت برای تربیت ده هزار بهیار (کمک پرستار) یک ساله در حیاط این مجتمع آموزشی تجمع اعتراضی برپا کردند. تعداد تجمع کنندگان ٢٠٠ نفر اعلام شده است. تجمع کنندگان طرح «تربیت بهیار یک ساله» را حرکتی عجولانه از سوی وزارت بهداشت با همکاری نظام پرستاری دانسته‌اند و خواستار توقف هرچه سریع‌تر اجرای آن  شدند. طرح تربیت بهیار یک ساله که این روز‌ها با اعمال نظر شورای عالی نظام پرستاری به تربیت کمک پرستارتغییر نام پیدا کرده، مخالفتهای گسترده‌ای را از سوی جامعه پرستاری در پی داشته است. بر اساس این طرح که زمینه‌های اجرای آن با کمک  نظام پرستاری، معاونت پرستاری ، بورد پرستاری و انجمن های پرستاری توسط شرکت تعاونی کارکنان نظام سلامت اجرا می‌شود، متقاضیان می‌توانند با داشتن حداقل مدرک دیپلم متوسطه و معدل کل ١٤ از هر رشته‌ای برای گذراندن دوره آموزشی یکساله بهیاری ثبت نام کنند. پرستاران می‌گویند، اجرای این طرح که به گفتهٔ آن‌ها در واقع‌‌ همان طرح قدیمی «تربیت بهیار شش ماهه» است، منجر به بکارگیری نیروی غیرمتخصص و به خطر انداختن جان بیماران و اختلال در عملکرد سیستم درمانی کشور خواهد شد. در پایان این تجمع اعتراضی بیانیه‌ای با ٢٠٠ امضاء، قرائت شد که طی آن از نظام پرستاری خواسته شد اجرای این طرح را که به گفته ی آنها طرحی عجولانهاست، متوقف کند. برخی از پرستاران معتقدند هدف وزارت بهداشت از اجرای این طرح بکارگیری نیروهایی با سطح تحصیلات پایین‌تر و حقوق و مزایای کمتراست تا ضمن جبران کمبود پرستار، به جای بکارگیری فارغ التحصیلان بیکار دانشکده‌های پرستاری، از زیربار اجرای طرح‌هایی چون تعرفه گذاری خدمات پرستاری هم شانه خالی کند.

تجمع تاکسی داران مقابل فرمانداری جیرفت در اعتراض به تک نرخی شدن بنزین

٦خرداد: جمعی از تاکسی داران خطوط شهری جیرفت در ایستگاه تاکسی و مقابل فرمانداری این شهر در اعتراض به تک نرخی شدن بنزین و ثابت ماندن کرایه ها تجمع کردند. این تجمع که در پی تک نرخی شدن بنزین و باطل شدن سهمیه سوخت ٧٠٠ تومانی خودروهای عمومی شکل گرفته بود پس از حضور اتوبوس های شرکت واحد شهرداری جهت انتقال مسافران و حضور نماینده تاکسیرانان در فرمانداری خاتمه یافت.

گزارش

فعالین کارگرې درزندان; کارفرماې سابق و چاقوکش صناېع پوشش اېرانآزاد و مشغول مضروب کردن کارگران!

درمملکٺې که سردمداران حکومٺ آن دزد و آدمکش هسٺند; غارٺگران سفره مردم ارٺقاې شغلې مېگېرند کارفرماې سابق کارخانه اې مٽل صناېع پوشش اېران نېز جراٺ مېکند که خود را همچنان کارفرماې سابق کارخانه بداندو بهمراه اوباشان خود وارد کارخانه شده, کارگران را مضروب کند و راسٺ راسٺ درجامعه بگردد. واېن درحالې اسٺ که فعالېن کارگرې نظېر شاپور احسانې راد و جعفر عظېم زاده بدلاېل شرم آورې نظېر ٺحرېک کارگران به زندان مې افٺند و خانواده هاې آنها مورد ٺحقېر قرارمېگېرند. برطبق اخبار رسېده روز ٥ خرداد کارفرمای سابق کارخانه پوشش ایران به همراه حدود ٣٠ نفر از ماموران بخش خصوصی که لباس فرم به تن داشتند، با مضروب کردن یکی از نگهبانان کارخانه بنام «علی حق دوست» از درب پشتی وارد کارخانه شدند.بنا بر ادعای کارگران، عوامل کارفرما با ورود به بخش رختکن، درب اتاق و کمدهای لباس کارگران را شکسته و همه وسایل شخصی آنان را بهم ریختند، اما پس از اطلاع‌رسانی نگهبانان شیفت به ماموران کلانتری ١٣ شهر رشت، ماموران انتظامی وارد کارخانه شدند و تنش تا حدودی فروکش کرد.کارگران ماجرای درگیری را اینطور روایت می‌کنند که بعد از بررسی موضوع از سوی ماموران پلیس و خروج آنان از کارخانه، کارفرمای سابق به همراهان خود دستور درگیر ی با کارگران را داد که در این بین ٨ نفر از کارگران مورد تهاجم قرار گرفته و مصدوم شدند . این ٨ کارگر که در نواحی متفاوتی از بدن دچار آسیب دیدگی شده اند برای تکمیل پرونده قضایی خود از پزشکی قانونی گیلان طول درمان گرفته اند. بله درسٺ مٺوجه شده اېد. بعداز دخالٺ ماموران انٺظامې ٺنش ٺا حدودې فروکش کرد! و کارگران آسېب دېده برای تکمیل پرونده قضایی خود از پزشکی قانونی گیلان طول درمان گرفته اند“. به اېن مېگوېند مملکٺې که درآن قوانېن اسلامې حاکم اسٺ.


پیمانکار حکم پرداخت مطالبات کارگران اخراجی فولاد زاگرس را اجرا نمی‌کند

٦خرداد: شرکت «خوان گل»، پیمانکار کارخانه فولاد زاگرس پس از گذشت نزدیک به دو سال مطالبات معوقه کارگران اخراجی این واحد تولیدی را پرداخت نکرده است. این شرکت پیمانکاری در سال ٩٢ طبق حکم اداره کار قروه موظف به پرداخت این مطالبات به کارگران شده بود. نماینده کارگران اخراجی فولاد زاگرس : حدود ٢٥٥ نفر از کارگران بعد از فاصله کمی از اخراج از شرکت پیمانکاری خوان گل در اداره کار قروه شکایت کردند. اداره کار‌‌ همان زمان پیمانکار را به پرداخت مطالبات معوقه کارگران محکوم کرد اما این شرکت تاکنون حاضر نشده است این مطالبات را پرداخت کند. از طرفی اداره کار جریمه‌ای برای دیرکرد پرداخت مطالبات معوقه تعیین نکرده است. به طور مثال اگر پیمانکار همین امروز تصمیم بگیرد معوقات حقوقی کارگران را پرداخت کند، این معوقات را بر مبنای دستمزد سال ٩١ پرداخت می‌‌شود. هر یک از کارگران فولاد زاگرس حدود یک میلیون و ٣٠٠ هزار تومان از پیمانکار طلب دارند که با یک حساب سرانگشتی متوجه می‌شویم پیمانکار بیش از ٣٠٠ میلیون تومان به کارگران بدهکار است و حدود دو سال هم این پول را نزد خود نگه داشته است. او افزود: در سال ٩٢ وقتی که متوجه شدیم پیمانکار قصد ندارد مطالبات حقوقی ما را پرداخت کند، تصمیم گرفتیم از کارفرما شکایت کنیم، اما اداره کار قروه در یک اقدام غیرقانونی این شکایت را نپذیرفت. این در حالی بود که تبصره ١ ماده ١٣ قانون کار می‌گوید مطالبات کارگر جزء دیون ممتاز است و کارفرمایان موظف‌اند بدهی پیمانکاران به کارگران را برابر رای مراجع قانونی از محل مطالبات پیمانکار، من‌جمله ضمانت حسن انجام کار، پرداخت کنند.

وی در ادامه گفت: شغل ما در کارخانه فولاد زاگرس سخت و زیان آور بود. بر اساس ماده ٥٢ قانون کار ما باید ٦ ساعت در روز کار می‌کردیم اما به مدت ٧ سال (از سال ٨٣ تا ٩٠) ٨ ساعت کار می‌کردیم. ما برای دریافت طلب این ٢ ساعت کار اضافی در آن ٧ سال نیز از پیمانکار که در دو سال ابتدایی شرکت «چدن گستر» بود و در ٥ سال بعدی شرکت «خوان گل»، در اداره کار شکایت کردیم اما اداره کار در کمال ناباوری اعلام کرد صلاحیت بررسی این شکایت را ندارد. این کارگر اخراجی در پایان اظهار کرد: هنگامی که در دادگاه سریش آباد [از توابع شهرستان قروه در استان کردستان] شکایت کردیم، این دادگاه در مجموع پیمانکار را به پرداخت فقط ١٠٠ هزار تومان محکوم کرد، در حالی که باید پیمانکار را به پرداخت ٢٠ برابر این مبلغ به هر کدام از کارگران شاکی محکوم می‌کرد.


سه سال انتظار کارگران کارخانه آزمایش مرودشت برای بازنشستگی

٦خرداد: ١٧٠ کارگر کارخانه آزمایش مرودشت که از شهریورماه سال ٩١ با تعطیلی این کارخانه در بلاتکلیفی به سر می‌برند، خواستاررفع مشکلات بازنشستگی‌شان شدند. کارخانه آزمایش مرودشت که در زمینه تولید لوازم سرمایشی و گرمایشی منزل فعالیت دارد؛ مرداد ماه سال ٩١ به دلیل افزایش مشکلات مالی تعطیل اعلام شد و از آن تاریخ حدود ٢٠٠ کارگر بیکار شدند. کارگران کارخانه آزمایش مرودشت می‌گویند، در زمان تعطیلی کارخانه ٢٠٠ کارگر در این واحد صنعتی مشغول بکار بودند که تعداد ١٠٠ نفر از آن‌ها در‌‌ همان زمان با سوابق کار بین ٢٠ تا ٢٨ سال بازنشسته شدند اما کارفرما تا به امروز به دلیل آنچه که کمبود منابع مالی عنوان می‌کند از پرداخت حق سنوات و سایر مطالبات قانونی کارگران بازنشسته خودداری کرده است. به گفته کارگران آزمایش مرودشت در سال ٩٣ حدود ٤٠ نفر دیگر از کارگران این کارخانه بازنشسته شدند اما پس از ابلاغ آئین نامه جدید بازنشستگی قانون مشاغل سخت و زیان آور و افزایش سه درصدی سهم پرداختی کارفرما به تامین اجتماعی، در پرداخت مبلغی که لازمه بازنشستگی این تعداد کارگر است دچار مشکل شده و به همین دلیل مستمری این کارگران بازنشسته هنوز برقرار نشده است. همچنین گفته می‌شود، تعداد ٣٠نفر از کارگران قدیمی این واحد که در ماههای آینده امکان بازنشسته شدن می‌یابند به دلیل مشکلاتی که در سوابق بیمه‌ای‌شان وجود دارد در موعد مقرر با مشکل مواجه خواهند شد و هنوز تکلیف بازنشستگی آن‌ها مشخص نیست.

ریزش دیواره چاه وپروژه دارالقران در شهرک اکباتان!

بنا بر خبرهای منتشر شده ,در شهرک اکباتان تهران یک کارگر ساختمانی براثر ریزش دیواره چاه فاضلاب یک ساختمان در حال احداث دچار حادثه شد. براساس خبرها به احتمال قوی این حادثه در محل احداث پروژه‌ دارالقرآن اتفاق افتاده است.گفٺنې است که اهالی شهرک اکباتان به موضوع ساخت دارالقران در زمین‌های مشاع فضای سبز فاز دو شهرک اکباتان، اعتراض کرده و وجود آنرا مخل امنیت محل داستند.چندې پېش، نامه‌ای با بیست و پنج هزار امضا برای توقف ساخت دارالقران به شورای شهر رسانده بودند. ماه پیش مقابل ساختمان شهرداری در خیابان بهشت تجمع کردند و بارها مقابل ساختمانی که این روزها دیوارکشی‌اش هم اتمام یافته، جمع شده‌اند و اعتراض کرده‌اند.  اېن اظهارات در حالی است که اهالی شهرک اکباتان می‌گویند که آنها از قبل در خصوص اینکه محل احداث پروژه در مجاورت با کانال فاضلالب قرار دارد و احتمال وقوع حادثه وجود دارد هشدار داده بودند. مردم شهرک اکباتان دارالقران نمیخواهند. مردم شهرک اکباتان فضای سبز میخواهند

حقوقهای پرداخت نشده

١٤ ماه اعتراض ٧٠ کارگر اخراجی کارخانه اکسین لوله برای دریافت حقوق

٦خرداد: کارگر کارخانه «اکسین لوله» ١٤ ماه بعد از تعطیلی این واحد تولیدی با وجود صدور حکم توقیف اموال کارخانه هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه حقوقی و حق سنوات خدمت خود را دریافت کنند. گفته می‌شود بانک ملی پیش از کارگران اموال کارخانه را برای وصول طلب میلیاردی‌اش توقیف کرده است. کارخانه «اکسین لوله» در اهواز از تاریخ ٢٥ فرودین ٩٣ به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکلات مالی» خوانده می‌شد تعطیل اعلام شد، طی ١٤ ماه بیکاری کارگرانش هنوز بخش عمده مطالبات حقوقی و حق سنوات خدمت آنان پرداخت نشده است. کارگران می‌گویند کارفرما در زمان اخراج کارگران وعده پرداخت مطالبات‌شان را حداکثر تا روز ٢٩ فروردین ماه داده بود اما بعدا به بهانه‌های مختلف از جمله مشکلات مالی از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت. کارگران درباره روند پی‌گیری حقوقی دریافت مطالبات‌شان می‌گویند «بعد از بدقولی کارفرما‌ همه کارگران به اداره کار اهواز شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده به دادسرای اهواز انتقال پیدا کرد».

به گفته کارگران، بعداز کش و قوس‌های فراوان حدود ٣٠ نفر از کارگران توانستند مطالبات خود را دریافت کنند. اما ٧٠ کارگر باقی مانده که هر کدام مبالغی حدود ٥ تا ١٠ میلیون تومان از کارفرما طلب دارند در چهارده ماه گذشته بلاتکلیف بوده‌اند. کارگران اخراجی «اکسین لوله» می‌گویند پس از پی‌گیری‌های حقوقی سرانجام توانستند حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلب‌شان بگیرند اما پیش از کارگران، بانک ملی بابت طلب میلیاردی خود تمامی اموال کارخانه را مصادره کرد و اکنون دست کارگران به جایی بند نیست.

عدم پرداخت ١١ماه حقوق کارگران شاغل

بیش از ٢٠٠ کارگر شاغل در شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد که  شامل«کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می شوند، بیش از ١١ماه است حقوقی دریافت نکرده اند. کارگران در تشریح جزئیات معوقات خود می گویند؛ این معوقات حقوقی مربوط به ٩ ماه حقوق سال ٩٣ (از تیر ماه ٩٣ تا کنون) است و در سال جاری نیز کارگران حقوقی دریافت نکرده‌اند. به این ترتیب کارگران طی ١١ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند. کارگران شروع مشکلات شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد را از سال ٨٦، یعنی زمانی می‌دانند که این مجتمع کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شد. یکی از کارگران با اشاره به سوابق ١٨ تا ٢٨ ساله کارگران این مجتمع  کشاورزی، گفت: امنیت شغلی کارگران با افزایش مشکلات این مجتمع کشاورزی بیش از پیش به خطر افتاده است به طوری که ١٥٠ نفر از کارگران در سال ٩٣ با سوابق بیش از ١٧ سال بدلیل اعتراض به افزایش مشکلات کارگران، با پایان قرار داد کاری اخراج شده‌اند. به گفته کارگران؛ اکنون قریب به ٨ سال است که این مجموعه به دلیل ناتوانی در پرداخت تسهیلاتی که از بانک‌ها و موسسات مالی دریافت کرده و از سوی دیگر فروش داریی‌های مجموعه با «وضعیت بحرانی» به کار ادامه می‌دهد.

٣٠کارگر پروژه تونل انقلاب سنندج ٧ماه حقوق نگرفته‌اند

٣٠ کارگر نگهبان شاغل در شرکت پیمانکاری « معتبر» که در احداث تونل انقلاب در میدان نبوت شهر سنندج فعالیت می کنند ٧ ماه است که حقوقی دریافت نکرده اند. شرکت پیمانکاری «معتبر» که مجری احداث تونل انقلاب در شهر سنندج است به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی شرکت از سوی شهرداری سنندج، حقوق کارگران را طی ٧ ماه گذشته پرداخت نکرده است. در این پروژه عمرانی بیش از ١٠٠ کارگر کار می کنند که تعداد ٣٠ نفرشان مامور محافظت از اموال کارگاه هستند. پرداخت حقوق این کارگران نگهبان که به صورت ٢٤ ساعته کار می کنند به تعویق افتاده است. کارگران با بیان اینکه معوقات حقوقی‌شان مربوط به ٥ ماه حقوق سال ٩٣(از آبان ماه) و دو ماه حقوق سال جاری می شود، علاوه بر ٣٠ کارگر نگهبان، بخشی از مطالبات حدود ٢٥ کارگر استادکار نیز از آبان ماه سال ٩٣ پرداخت نشده است.

عدم پرداخت٣٦ماه حق بیمه ١٥٠کارگر کشتی‌‌های لایروب شرکت نگین سبز خاورمیانه

حق بیمه تامین اجتماعی١٥٠ نفر از کارگران نگین‌سبز خاورمیانه که در کشتی های لایروب اسکله بندر رجایی فعالیت می کنند در دو مقطع زمانی به حساب تامین اجتماعی پرداخت نشده است. کارگران می‌گویند با وجود پی گیری های مکرر برای حل مشکلات بیمه‌ای نه کارفرما و نه تامین اجتماعی شعبه یک بندر عباس  هیچ تلاشی برای رفع مشکل  انجام نداده‌اند. کارگران نگران ایجاد فاصله در سوابق بیمه‌ای‌شان و به تبع ایجاد مشکل در هنگام بازنشستگی هستند.

نا امنی محیط کار

سقوط مرگبار کارگر میانسال در چاهک آسانسور

٦خرداد: کارگر٤٨ ساله ای درحین کار در یک ساختمان در شهرک اکباتان خیابان بیمه یک، به داخل چاهک آسانسورسقوط کرد و جان خود را از دست داد.


مرگ کارگر٢٥ساله حین خالی کردن لوله‌های فلزی شرکت آبیاری تنگه حمام”  

٩خرداد: یک کارگر ٢٥ ساله اهل کرمانشاه در حین تخلیه لوله‌های فلزی از یک خودرو دچار سانحه جاده‌ای شد و در دم جان باخت.

اخراج و بیکارسازی

کارفرما پروژه قطار شهری اهواز٤٠کارگرمعترض رابه مرخصی اجباری فرستاد

کارفرمای پروژه قطار شهری اهواز،بدنبال تسویه حساب قطعی با٦٠کارگرمعترض بتاریخ ٢٤اردیبهشت، ٤٠ نفردیگرازکارگران معترض را به مرخصی اجباری سه ماهه فرستاد. پیش ازاین کارفرما بتاریخ١٩اردیبهشت درسیزدهمین روزاعتصاب با تهیه لیستی١٧٠نفره ازکارگران معترض،ضمن  تهدیدبه اخراج این کارگران ، روز٢٠اردیبهشت مانع ازورودشان به کارگاه شده بودکه با واکنش اعتراضی کارگران اعتصابی مواجه گردید. کارفرما روز پنج شنبه ٢٤ اردیبهشت با ٦٠ نفر از کارگران معترض تسویه حساب قطعی کرده بود. قطارشهری اهواز حدود ٩٠٠ کارگر قراردادی در بخش های حفاری، تاسیسات، خدمات و حراست دارد که زیر نظر شرکت چینی کیسونپیمانکار این پروژه مشغول به کار هستند.


تعطیلی کارخانه نقره نخ شیرازوبیکاری ده ها کارگر!

کارخانه نقره نخ  شیرازبعد از ماه ها تنش و التهاب اعلام ورشکستگی نمود و شاهد تاراج ابزارآلات و محصولات تولیدی در انبار است که توسط طلبکاران انجام می شود. کارگران بسیاری با سنوات پرداخت حق بیمه بالا دچار مشکل بیکاری شده اند.

اخراج ١٠٠کارگر کارخانه کاشی بیستون در سال جاری  وتلاش کارفرماجهت تحمیل قراردادسفید امضا به ٢٠٠کارگردیگر!

١٠٠ کارگر کارخانه کاشی بیستون در استان کرمانشاه از ابتدای سال ٩٤ شغل‌شان را از دست دادند.

تا پایان اسفند ماه سال گذشته در کارخانه کاشی بیستون ٣٠٠ کارگر قراردادی مشغول به کار بودند اما کارفرما  از ابتدای فروردین ماه سال ٩٤ یک سوم نیروی کار این واحد تولیدی را بعد از اتمام قرارداد کارشان اخراج کرده است. کارگران این کارخانه گفتند:کارفرما بعد از معرفی ١٠٠ کارگراخراجی به اداره کار برای دریافت مقرری بیمه بیکاری، اخیرا برای عقد قرار داد سفید امضاء با ٢٠٠ کارگر باقی مانده پافشاری می‌کند که با مخالفت کارگران روبرو شده است. به همین دلیل شماری از کارگران این کارخانه روز ٤ اردیبهشت به اداره کار کرمانشاه مراجعه کردند تا این نهاد دولتی را از وقوع آنچه آنان تخلف از قوانین کار می‌خوانند آگاه کنند. به گفته کارگران، کارفرما در پاسخ به پی گیری‌های اداره کار، ادعای مطرح شده از سوی کارگران را به طور کامل تکذیب کرده است به همین دلیل این اداره از کارگران چند روزی فرصت خواسته‌ است تا موضوع مورد شکایت آنان را بررسی کند.


اخراج ١٥٠کارگرمعترض شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد درسال ٩٣

٩خرداد: ١٥٠نفر از کارگران شرکت‌های چهارگانه سبز مهاباد در سال ٩٣ با سوابق بیش از ١٧ سال بدلیل اعتراض به افزایش مشکلات کارگران، با پایان قرار داد کاری اخراج شده‌اند. کارفرما مارگران مبارز را که برای مطالبات خود مبارزهکرده اند، اخراج کرده است.


کارخانه تازه تاسیس فولاد سهند زنجان کماکان تعطیل و٩٠٠کارگرش بیکارند!

با تعطیل شدن کارخانه تازه تاسیس شده ریخته گری سهند در زنجان که با سرمایه‌گذاری چینی به تازگی راه‌اندازی شده بود حدود ٩٠٠ کارگر این شرکت بزرگ سرگردان شده  اند. شرکت فولاد سهند زنجان با سرمایه‌گذاری خارجی، تولید آزمایشی خود را در زمستان سال گذشته با ٩٠٠ کارگر در فاز اول آغاز کرد، اما فعالیت شرکت مذکور به عنوان یکی از بزرگ‌ترین ظرفیت‌های صنعتی استان، در ٢٥ اسفندماه سال گذشته متوقف شد و تا به امروز نیز این توقف فعالیت ادامه دارد.

سهامداران کارخانه نساجی اکباتان حدود ٧٠کارگررا به مرخصی اجباری یک ماهه فرستادند!

کارخانه نساجی اکباتان ٦٠ الی ٧٠ نفر از نیروهای قراردادی خود را به مرخصی اجباری فرستاده است.

یکی از کارگران درباره تعطیلی موقت بخش بافندگی نساجی اکباتان گفت: هنوز مشخص نیست دلیل واقعی این مرخصی اجباری یک ماهه چیست اما عمده ترین دلایلی که از سوی سهامداران کارخانه عنوان می شود این است که به دلیل واردات بی رویه دوخت های چینی، سهامداران دیگر تمایلی به تولید ندارند و از طرفی افزایش قیمت حامل های انرژی هم باعث شده کارفرما به این فکر بیفتد که کار در بعضی از قسمتها را متوقف کند. کارخانه نساجی اکباتان که از سال ١٣٧٢تاسیس شده در حال حاضر بیش از ٣٠٠ کارگر رسمی و قراردادی دارد.

تعطیلی٨٠ درصد واحد های تولیدی شهرک صنعتی کهنوج

کارخانه ها و شرکت ها و صنایع زیادی در کهنوج نیمه فعال و تعطیل هستند. شهرک صنعتی کهنوج با مسائل مالی و عدم حمایت دولت روبرو است. رکود و عدم حمایت از سوی دولت، باعث شده بسیاری از شرکت ها و صنایع این شهرک صنعتی، تعطیل و نیمه تعطیل شوند و کار زیادی صورت نگیرد.


اخراج کارگران روزمزد شهرداری رودسر

اخراج کارگران روزمزد شهرداری از امروز کلید خورد و تاکنون ٥ نفر آنها از آمدن سر کار منع شده اند. اخراج کارگران روزمزد شهرداری بدنبال بروز اختلاف بین شورای شهر و شهرداری آغاز شده که این پیام روشن شهردار به اعضای شواری شهر است.

کارگران

بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون تداوم بازداشت  شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده.

اتحادیه آزاد کارگران ایران حمایت و پشتیبانی از اعتراضات حق طلبانه کارگران ایران  را بخشی از ماهیت وجودی خود میداند و تداوم  محاکمه و بازداشت شاپور احسانی راد به دلیل مشاور و نمایتدگی کردن کارگران لوله و نورد صفا تحت عنوان تحریک کارگران ! و نیز محاکمه و بازداشت جعفر عظیم زاده به دلیل انتشار و درج اخبار اعتصابات و اعتراضات کارگران بخصوص خبر لوله و نورد صفا در سایت اتحاد که با هدف  انتقام گیری از اعتصاب متحدانه ٣٥ روزه کارگران لوله و نورد صفا و ارعاب آنان صورت گرفته است، شدیدامحکوم نموده و مصرانه بر آزادی این دو فعال کارگری که از چهره های خوشنام جنبش کارگری ایرانند پای می فشارد و بدینوسیله اعلام میداردبیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون تداوم بازداشت شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده. دست از تعقیب قضایی و بازداشت فعالین کارگری ایران بردارید!  ” وضعیت فعالین کارگری در ایران برای مدت های زیادی است که بسیار دشوار بوده است و از زمان ریاست جمهوری روحانی این سرکوب ها رو به فزونی گذاشته است.در هفته های اخیر فشار و تعقیب قضایی جدیدی در مورد فعالین کارگری در ایران به اجرا گذاشته شده و تعداد زیادی از فعالین کارگری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند. ما از این دستگیری های سرکوبگرانه بسیار خشمگین هستیم و شیوه ی برخورد دستگاه قضایی ایران نیز ما را بیشتر نگران میکند. ما تعقیب قضایی و بازداشت فعالین کارگری در ایران را محکوم میکنیم؛ تمامی فعالین کارگری ای که بازداشت شده، زندانی شده ویا به طرق مختلف به دلیل به کار گیری حقوق اولیه کارگری و انسانی مورد تایید جامعه ی جهانی، توسط دولت ایران تنبیه شده اند باید فورا آزاد شده و یا آزار و اذیت قضایی علیه آنان خاتمه یابد. این جملات ، بخشی از متن نامه ی اعتراضی  واحد بی.ال  از )سازمان مرکزی کارگران سوئد(SAC  است که برای مقامات ایران منجمله، رهبر، رئیس جمهور و رئیس قوه ی قضاییه  ارسال شده است وقاحت ماجرای بازداشت وتعقیب قضایی فعالین کارگری (که جز تلاش برای دفاع از سطح معیشت و بهبود زندگی طاقت فرسایشان جرمی مرتکب نشده اند) ، آنچنان شورشده که صدای محافل کارگری جهان را بلند کرده و این تشکلها خشمگینانه خواستار توقف این سرکوب های ضدکارگری درایران شده اند. از جمله ماجرای کارگران کارخانه لوله و نورد ساوه که در اعتراض به پرداخت نشدن ٥ ماه حقوق معوقه وعدم واریز کردن ١٧ ماه حق بیمه خوداز طرف کارفرما ٣٥ روز اعتصاب متحدانه ای را شکل دادند ، از همان نخستین روزهای اعتصاب خود، کارفرما و مسئولین دولتی شهرستان ساوه را دست در دست هم  علیه خود مشاهده کردند. کارفرما و مسئولین دولتی شهرستان ساوه نومید از بی نتیجه ماندن تلاشهایشان برای قانع کردن کارگران، خشمگینانه و با عصبیت ابتدا شاپوراحسانی راد را (عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران، مشاور قانونی کارگران اعتصابی لوله و نورد صفا، نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه و نماینده ١٠٠٠ کارگر در شکایت از غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی است ) در ساعت ده شب ٢٦ اردیبشهت ماه درمنزلش به اتهام تحریک کارگران اعتصابی کارخانه بازداشت کردند و در ادامه جعفر عظیم زاده (فعال کارگری سرشناس ، رئیس هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران، و نماینده کارگران فولاد زاگرس و نماینده ١٠٠٠ نفراز کارگران شاکی و معترض به اختلاس تامین اجتماعی ) نیز روز یکشنبه سوم خرداد در جریان همراهی کردن خانواده شاپور احسانی راد که در بازداشت به سر میبرد ، دستگیرکردند جعفر عظیم زاده  به اتهام تشویش اذهان عمومی ! از طریق انتشار اخبار مربوط به کارگران لوله و نورد صفا که بیش از یک ماه در اعتصاب به سر میبردند  مورد محاکمه قرار گرفت. اتحادیه آزاد کارگران ایران حمایت و پشتیبانی از اعتراضات حق طلبانه کارگران ایران  را بخشی از ماهیت وجودی خود میداند و تداوم  محاکمه و بازداشت شاپور احسانی راد به دلیل مشاور و نمایتدگی کردن کارگران لوله و نورد صفا تحت عنوان تحریک کارگران ! و نیز محاکمه و بازداشت جعفر عظیم زاده به دلیل انتشار و درج اخبار اعتصابات و اعتراضات کارگران بخصوص خبر لوله و نورد صفا در سایت اتحاد که با هدف  انتقام گیری از اعتصاب متحدانه ٣٥ روزه کارگران لوله و نورد صفا و ارعاب آنان صورت گرفته است، شدیدامحکوم نموده و مصرانه بر آزادی این دو فعال کارگری که از چهره های خوشنام جنبش کارگری ایرانند پای می فشارد و بدینوسیله اعلام میدارد در صورت تداوم بازداشت آنان ساکت نخواهد نشست و دست به اقدامات اعتراضی گسترده ای خواهد زد. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٥ خرداد ٩٤

ٺبرېک به خاطر آزادې منېژه صادقې, محمود صالحې, آرام زندې وفواد زندې!

منیژه صادقی فعال حقوق زنان و کودکان بعد از تحمل بیش از دو ماه زندان آزاد گردید. لازم به ذکر است نامبرده در تاریخ ١٠ فروردین برای گذراندن حکم به زندان مرکزی سنندج منتقل گردیده بود.
محمود صالحی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری به دلیل وخامت وضعیت جسمانی با قرار کفالت آزاد گردید.این فعال کارگری ٤ روز در بیمارستان بستری بوده است و به دلیل وخامت اوضاع جسمی در هنگام آزادی در حالی که به وی سرم وصل بوده بر اساس نظر پزشک معالجش جهت درمان به ارومیه منتقل گردیده است .آرام زندی و فواد زندی فعالین کارگری با قرار وثیقه ١٠٠ میلیون تومانی آزاد شدند. لازم به ذکر است این فعالین کارگری در تاریخ ٢٥ فروردین توسط مامورین لباس شخصی دستگیر شده بودند. ما آزادې همه اېن عزېزان را به خانواده هاېشان وهم چنېن به همه مبارزېن راه آزادې وبرابرې ٺبرېک مېگوېېم.

دروغگوېې هاې آقاې محسن اژه اې در رابطه با ٺعدادی از رهبران کارگرې درزندان!
نامه حمایتی اتحادیه در حمایت از کارگران زندانی

محسن اژه اې سخنگو و معاون قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی پیرامون بازداشت دو ٺن از رهبران کارگری, شاهپور احسانې راد و جعفر عظېم زاده, در جریان اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا گفت: ” در کشور چندین هزار کارگر داریم. اگر دو نفر از آنها در گوشه‌ای از کشور بازداشت شوند دلیلی بر افزایش بازداشت‌ها نیست“. نه ٺنها مردم اېران بلکه مردم دنېا مېدانند اېن ېک دروغ محض اسٺ. ما دراېنجا براې اطلاع عموم عکس هاې ٺعدادې از رهبران کارگرې که درسالهاې اخېر مدٺې درزندان بوده وېا هم اکنون درزندان هسٺند را درج مېکنېم. ماهم چنېن مٺن نامه ې اعٺراضې واحد بې.ال از سازمان مرکزې کارگران سوېدکه درآن اسامې ٺعدادې از رهبران کارگرې که مورد اذېٺ و آزارو شکنجه جمهورې اسلامې قرارگرفٺه اند را مېآورېم. اېن ها فقط اسامې رهبران شناخٺه شده کارگرې اسٺ. ٺعداد فعالېن و رهبران کارگرې که هرروزه در اقصا نقاط اېران اخراج, دسٺگېر و شکنجه مېشوند بسېار زېادٺر از اېن لېسٺ مېباشد.  متن نامه ی اعتراضی واحد بی.ال از سازمان مرکزی کارگران سوئد
متن نامه ی اعتراضی واحد بی
.ال از سازمان مرکزی کارگران سوئدکه برای مقامات ایران منجمله، رهبر،رئیس جمهور و رئیس قوه ی قضاییه ارسال شده است: دست از تعقیب قضایی و بازداشت فعالین کارگری ایران بردارید! وضعیت فعالین کارگری در ایران برای مدت های زیادی است که بسیار دشوار بوده است و از زمان ریاست جمهوری روحانی این سرکوب ها رو به فزونی گذاشته است.در هفته های اخیر فشار و تعقیب قضایی جدیدی در مورد فعالین کارگری در ایران به اجرا گذاشته شده و تعداد زیادی از فعالین کارگری توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند. ما از این دستگیری های سرکوبگرانه بسیار خشمگین هستیم و شیوه ی برخورد دستگاه قضایی ایران نیز ما را بیشتر نگران میکند.
ما از طرقی منجمله عفو بین الملل و یا سازمان ملل گزارشاتی دریافت کرده ایم که تایید میکند که دولت ایران شکنجه و شلاق به کار میبندد و همچنین حکومت ایران بالاترین نرخ اعدام در جهان را دارد
.
ما تعقیب قضایی و بازداشت فعالین کارگری در ایران را محکوم میکنیم؛ تمامی فعالین کارگری ای که بازداشت شده، زندانی شده ویا به طرق مختلف به دلیل به کار گیری حقوق اولیه کارگری و انسانی مورد تایید جامعه ی جهانی، توسط دولت ایران تنبیه شده اند باید فورا آزاد شده و یا آزار و اذیت قضایی علیه آنان خاتمه یابد
. ابراهیم مددی و داوود رضوی اعضای هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران، رضا امجدی، کوروش بخشنده، حامد محمودی نژاد و نظام صادقی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری،فواد و آرام زندی فعالین کارگری و منیزه صادقی فعال حقوق زنان و کودکان در سنندج،ریبوار عبدالهی، یوسف آبخرابات، واحد سیده،از اعضای کمیته هماهنگی، حسن رسول نژاد،هادی تنومند، جمال میناشیری،قاسم و ایراهیم مصطفی پور، محمد کریمی، همگی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری،جمیل محمدی و جعفر عظیم زاده از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران، فرزاد مرادی نیا دیگر عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری،شاهرخ زمانی، محمد جراحی، بهنام ابراهیم زاده فعالین کارگری،رضا شهابی فعال کارگری، رسول بداقی عضو کانون صنفی معلمان تهران، محمود صالحی، پدرام نصرالهی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، عثمان اسماعیلی فعال کارگری، محمود باقری، عبدالرضا قنبری و علیرضا هاشمی معلمان و فعالین کارگری، مهدی فرحی شاندیز معلم و فعال کارگری و تمامی دیگز فعالین کارگری باید فورا آزاد شده و یا تعقیب قضایی علیه انان خاتمه یافته اعلام شود.
با احترام
. واحد بی.ال از سازمان مرکزی کارگران سوئد” (SAC)

در محكومیت دستگیری فعالان كارگری

هنوز آقای محمود صالحی که در آستانه‌ی روز جهانی کارگر بازداشت شده‌اند، آزاد نگشته‌اند‌ که دو نفر دیگر از فعالان كارگری با عناوین واهی راهی زندان شدند: آقایان شاپور احسانی‌راد و جعفر عظیم‌زاده از اعضای اتحادیه آزاد كارگران. دلیل بازداشت آنها همراهی و همگامی با كارگران لوله و پروفیل ساوه است كه اكنون بیش از یك ماه است در اعتصاب به سر می‌برند. كارگران این واحد تولیدی كه بیش از چهارماه است حقوق‌های خود را دریافت نكرده‌اند در اعتراض به این وضعیت دست به اعتصاب زده‌اند و مسئولان كه ناتوان از حل این معضلات هستند به جای برخورد با كارفرمای متخلف و سودپرستی سرمایه‌داران زالو صفت، مبادرت به دستگیری فعالان كارگری می‌كنند تا آنها را مقصر جلوه دهند. برای همه روشن است که این گرسنگی و بی‌حقوقی است که کارگران را برای چنین اعتراضاتی سازمان می‌دهد و آن چه نظم عمومی و امنیت جامعه را به خطر می‌اندازد بی‌توجهی به وضعیت اسف‌بار زندگی کارگران و زحمتکشان از طرف کسانی است که زمانی داعیه دفاع از مستضعفین را داشتند. اما سلاح كهنه و پوسیده بازداشت و فشار بر روی کارگران معترض دیگر كارآئی ندارد چرا که در مقابل این همه بی‌عدالتی جز اعتراض راه دیگری باقی نمانده و كارگران و همه مردم آزاده و فهیم می‌دانند كه مقصر اصلی در این موارد سودپرستی كارفرمایان و نهادهای حامی آنان هستند، نه كارگران یا فعالان كارگری كه به دفاع از حق و حقوق مسلم خود برخاسته‌اند. كانون مدافعان حقوق كارگر ضمن محكوم كردن رفتارهای ضد كارگری نهادهای قضائی، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط دستگیرشدگان اخیر و سایر کارگران زندانی می‌باشد. کانون مدافعان حقوق کارگر ٧خرداد ١٣٩٤

ادامه بازداشتها وآخرین وضعیت پرونده سازی برای جعفرعظیم زاده وشاپوراحسانی راد

اتحادیه آزاد کارگران ایران :امروزچهارشنبه ٦/٣/٩٤ خانواده های جعفرعظیم زاده رئیس اتحادیه آزاد کارگران ایران وشاپوراحسانی راد عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران که در ارتباط با اعتصاب متحدانه ٣٥ روزه کارگران کارخانه نورد و لوله صفا درشهرستان ساوه دستگیر شده اند، بمنظورپیگیری وضعیتشان به شعبه یک دادگستری شهرستان ساوه مراجعه کردند. مسئولین ضمن برخوردکینه جویانه،عصبی و خصمانه به خانواده ها ی این دو فعال کارگری اعلام نمودند که شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده برای بازجویی های مجدد به قرنطینه فرستاده شده وتآکید کردند تا اطلاع ثانوی پیگیرآزادی اشان نباشید. هردو ممنوع الملاقات شده وتماسهای تلفنی را که در روزای قبل امکانپذیر بود نیز قطع شده است. شاپوراحسانی راد پس ازگذشت ده روز از بازداشت اولیه ودرحالیکه روزیکشنبه سوم خرداد طبق اطلاع قبلی به خانواده قراربود با وثیقه آزادشود ازروز دوشنبه ٤ خرداد مجددابه قرنطینه منتقل و دوباره مورد بازجویی قرارگرفت. مسئولین قضائی حتی از تحویل وسائل و لوازم نیازهای اولیه جعفرعظیم زاده که در همان روز سوم خرداد دستگیر شده بودنیزخودداری کردند. اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن حمایت و پشتیبانی از اعتراضات حق طلبانه کارگران ،تداوم بازداشت و محاکمه و نیز تشدید فشارهای برنامه ریزی شده بر شاپور احسانی راد به دلیل مشاور و نمایندگی کردن کارگران نورد و لوله صفا تحت عنوان تحریک کارگران و نیز محاکمه و بازداشت جعفر عظیم زاده به دلیل انتشار و درج اخبار اعتصابات و اعتراضات کارگران بخصوص خبر نورد و لوله صفا در سایت اتحاد را شدیدامحکوم نموده و مصرانه بر آزادی این دو فعال کارگری اصرار دارد. و بدینوسیله مجددااعلام میدارد در صورت تداوم بازداشت آنان ساکت نخواهد نشست و دست به اقدامات اعتراضی گسترده ای خواهد زد. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٦ خرداد ٩٤

شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده را آزاد کنید

طی ٣٦ سال گذشته جمهوری اسلامی همیشه کارگران معترض ، حق طلب  را دستگیر کرده. است و همیشه تشکل های کارگری از هر نوع آن از شوراها گرفته تا سندیکا ها ، کمیته های فعالین، اتحادیه ها ، کانون های صنفی کمیته های کارخانه و همه را بدون استثنا سرکوب و منحل کرده، فعالینش را دستگیر ، محاکمه ، برخی را کشته و تعدادی را نیز سالهای متمادی در زندان نگهداشته و خانواده کارگران را به نابودی کشانده است، همچنین همیشه از ایجاد شدن تشکل های کارگری با سرکوب جلو گیری کرده است، طی عملکرد ٣٦ ساله با دلایل و مدارک انکار ناپذیری اثبات شده است همه این کارها (سرکوب کارگران) را برای دفاع از سرمایه داری و کارفرمایان انجام داده و می دهد، چرا که خود دولت یک کارفرمای بزرگ است که افراد و نهاد های تشکیل دهنده اش از جمله از مقامات درجه یک گرفته تا پایین میلیارد ها ثروت مردم را به جیب زده اند و خود تبدیل به سرمایه دار و کارفرما شده اند، مانند تامین اجتماعی که صاحب شرکت های گروه شستا است، یا بنیاد های ١٥ خرداد ، بنیاد شهید، آستان قدس رضوی، خیبر، صدرا ، شرکت های ریز و درشتی که مستقیم یا غیر مستقیم به نهاد ها یا مقامات تعلق دارند و و یا افرادی مانند زنجانی ، جزایری ، مافیا شکر ، رحیمی و صدها مولتی میلیادری که در نظام حضور دارند که برخی شناخته شده اند و برخی هنوز شناخته شده نیستند، بنا براین نظام جمهوری اسلامی جدا از تبلیغات ظاهری خود تحت هدایت سرمایه داران و کارفرمایان بوده و خود یک کارفرمای بزرگی است، در نتیجه تمامی مسئولین بالا و پایین دولت در صف سرمایه داران و کارفرمایان قرار دارند و در واقع برای حفظ و تحمیل منافع خود و بقیه کارفرمایان از قدرت سیاسی ، نظامی ، پلیسی و امنیتی که در اختیار دارند استفاده کرده کارگران را به اشکال مختلف و به شدت سرکوب می کنند، سرکوب و دستگیری کارگران و زحمتکشان طی ٣٦ سال فرود و فراز و شدت زیاد و کم داشته ولی هر گز قطع نشده است ، برای اینکه کارگران چاره ای جز مبارزه برای حفظ زندگی خود و خانواده در مقابل یورش هر روزه کارفرمایان به سفره هر روز کوچکتر شده خود ندارند ، برای اینکه کارگران چاره ای جز اعتراض ، تجمع ، اعتصاب ، راهپیمایی ، بستن راه ها و ندارند، برای اینکه کار فرمایان دستمزد یک چهارم زیر خط فقر ، نابودی امنیت شغلی، قرارداد های موقت و سفید امضا ، اخراج و عدم تشکل یابی ، بیکاری و گرسنگی ، کودکان کار و خیابان ، ترک تحصیل ، ناتوانی برای معالجه بیماری ، عدم استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی و را توسط نهاد های مختلف جمهوری اسلامی به کارگران تحمیل می کنند، و از طریق به خدمت گرفتن نهاد های قانون گذار و نهاد های اجرایی و نهاد های امنیتی به عنوان ابزار سرکوب تحمیل فوق را پیش می برند و حتی آن دستمزد های ناچیز را نیز مشمول معوقه می کنند، کارگران در مقابل چنین تحمیلاتی باید در داخل و مقابل کارخانه تجمع کرده دست به اعتصاب بزنند ، باید در مقابل ریاست جمهوری، بیت

رهبری ، مقابل مجلس ، مقابل دادگاها ، مقابل وزارت کار و ، مقابل بخشداری ، استانداری ، دفاتر شرکت ها و کارخانجات و که همگی نمایندگانی از کار فرمایان محسوب می شوند دست به اعتراض ، تجمع ، راه پیمایی و بزنند . آیا ما کارگران و معلمان جز این اعمال و اعتراض چاره ای دیگری داریم ؟

همانطوری که کارگران می دانند کارفرمایان تنها با استفاده از ابزار سرکوبی به نام دولت جمهوری اسلامی توانسته اند این همه ظلم و ستم را به کارگران تحمیل کنند،ضمن اینکه جمهوری اسلامی طی ٣٦ سال تشکل های کارگری را سرکوب و منحل کرده و اجازه نداده کارگران تشکل های مستقل حود را بسازند در همین حال تشکیلات امنیتی خانه کارگر را به عنوان تشکل کارگری به کارگران تحمیل کرده است، و از طریق آن به انواع سرکوب تا حد پلیسی و امنیتی علیه کارگران مبارز دست زده است ، از طریق حانه کارگر اختلافات بین کارگران ایجاد کرده و یا اختلافات را دامن زده است و بسیاری از اعتراضات را خانه کارگر در نطفه خفه کرده است ، بنا به اعترافات حسن صادقی از مهره های مهم خانه کارگر که رو به نمایندگان مجلس گفت : اگر خانه کارگر نبود تا کنون کارگران ٩ بار جمهوری اسلامی را سرنگون کرده بودند این اعتراف نشان می دهد که خانه کارگر چه خیانت های علیه کارگران مرتکب

شده است و همچنین نشان می دهد که مسبب اصلی فلاکت امروزی کارگران حکومت سرمایه داری با تمامی جناح ها و عواملش است. همه ای اینها نشان می دهد که کارگران برای هر مطالبه ای ضمن دست زدن به اعتصاب و تجمع در محل کار حل مشکل و امکان کسب مطالبات خود را با تجمع های متحدانه و سراسری در مقابل نهاد های مهم دولتی مانند مجلس، ریاست جمهوری ، بیت رهبری ، مقابل وزارت خانه ها و سازمانها و دادگاه باید دنبال کنند، و البته جمهوری اسلامی نیز این را درک کرده است برای همین هر روز دستگیری و زندانی کردن کارگران را بیش از قبل شدت می بخشد ، دستگیری شاپور احسانی راد به اتهام واهی تحریک کارگران لوله سازی صفا و دستگیری جعفر عظیم زاده به اتهام خواستار آزادی شاپور احسانی راد در این جهت صورت گرفته است. به یاد بیاوریم دستگیری های گسترده کارگران و فعالین کارگری که هر ساله قبل و بعد از اول ماه می شدت می یابد که امسال ١٣٩٤ شدت بسیار زیادی داشت ، در واقع هر چه مبارزه کارگران بیشتر و گسترده تر می شود به همان میزان زیر پای کارفرمایان سستر شده در نتیجه دستگیری ، محاکمه و زندانی کردن کارگران بیشتر می شود، این اصل تنها یک دلیل دارد ، کارفرمایان و دولتشان می دانند در تمامی اعتراضات نقطه عطف و آخرین عمل تعیین کننده حرکت سازمان یافته سراسری کارگران است که تعیین تکلیف می کند، برای همین است که با تمام قدرت تلاش

می کنند کارگران نتوانند تشکل های مستقل خود را بسازند و آنها را برای هدایت و رهبری اعتراضات و اعتصابات سراسری خود به مطالبات خود برسانند، در نتیجه هر کارگری که بیشتر به سمت همبستگی و سراسری شدن حرکت می کند، به میزان اعتقادش و سرعت عملش زودتر دستگیر شده و حکم بیشتری علیه اش صادر می کنند، این موضوع به فعالین و کارگران نشان می دهد که باید از کدام راه برای کسب مطالبات خود حرکت کنند ، نهاد های مختلف جمهوری اسلامی در جهت دفاع از کارفرمایان قوانین ضد کارگری تصویب می کنندو بقیه نهاد ها آنها را علیه کارگران اجرا می کنند و هر کارگر و یا تشکلی به قوانین و اعمال ضد کارگری اعتراض کنند توسط بر خی دیگر از نهاد های حکومتی دستگیر ، محاکمه و زندانی می شوند ، از جمله برخی از کارگران و معلمان اکنون در زندان به سر می برند تعدادی از انها عبارتند : شاهرخ زمانی ، بهنام ابراهیم زاده ، محمد جراحی ، شاپور احسانی راد، جعفر عظیم زاده ، مهدی شاندیز ، رسول بداقی ، عبدالرضا قنبری ، افشین ندیمی ، حامد محمودی نژاد، آرام و فواد زندی و دهها کارگر و معلم دیگر که توسط جمهوری اسلامی برای دفاع از کارفرمایان زندانی شده اند. کارگران ، معلمین و تشکل های کارگری و معلمان، هر کدام از ما خواستار افزایش دستمزد باشیم ، یا برای دریافت دستمزد معوقه خود اقدام کنیم یا در مقابل اخراج و بیکار سازی مقاومت نماییم یا نسبت به عد م امنیت شغلی ، قراداد های موقت و سفید امضا، یا نسبت به گرسنگی فرزندان و عدم توان استفاده از تحصیل و بهداشت و درمان و که همگی به دست کارفرمایان به صورت گسترده و سراسری علیه ما تحمیل شده است، دست به اعتراض بزنیم، ماموران جمهوری اسلامی برای دفاع از کارفرمایان اقدام به سرکوب ما خواهند کرد. چون دولت سازمان سراسری کارفرمایان برای حفظ منافع کلی و سراسری طبقه سرمایه داری ( کارفرمایان ) است، بنا براین تنها راه وادار کردن کارفرمایان به عقب نشینی در مقابل مطالبات ما کارگران و معلمان و ازادی کارگران و معلمان زندانی و زندانیان سیاسی مبارزه سراسری است، که با ایجاد انواع تشکل های مستقل و ایجاد فدراسیون و کنفدارسیون سراسری با به هم پیوستن تشکل های مستقل موجود و برنامه ریزی مبارزه سازمان یافته در شکل متحدانه طبقاتی با اعتصابات و اعتراضات سراسری تحت رهبری تشکل های سراسری نامبرده ( فدراسیون و کنفدراسیون) ممکن خواهد شد. ما ضمن اینکه خواهان آزادی بدون قید و شرط تمامی کارگران و معلمان زندانی و زندانیان سیاسی هستیم ، همچنین می خواهیم هر چه زودتر شاپور احسانی راد و جعفر عظیم زاده آزاد شوند . کارگر زندانی ، زندانی سیاسی آزاد باید گردد. کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری ٥خرداد١٣٩٤

جعفر عظیم زاده محاکمه و به زندان مرکزی ساوه منتقل شد!

اتحادیه آزاد کارگران ایران در این مورد چنین گزارش داده است: جعفر عظیم زاده محاکمه و به زندان مرکزی ساوه منتقل شد. اتحادیه آزاد کارگران ایران : ظهر امروز چهارم خرداد ٩٤ پس از برگزاری جلسه محاکمه جعفر عظیم زاده ریئس هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران به دستور قاضی شعبه یک دادسرای ساوه روانه بازداشتگاه شد جعفر عظیم زاده روز گذشته در جریان همراهی کردن خانواده شاپور احسانی راد عضو هیئت مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران که از ١٠ روز پیش به اتهام تحریک کارگران اعتصابی کارخانه لوله و نورد صفا در بازداشت به سر میبرد ،دستگیر شد جعفر عظیم زاده به اتهام تشویش اذهان عمومی !از طریق انتشار اخبار مربوط به کارگران لوله و نورد صفا که بیش از یک ماه در اعتصاب به سر میبردند مورد محاکمه قرار گرفت در ضمن امروز دادپرس شعبه یک دادگستری ساوه به خانواده شاپور احسانی راد گفتند فعلا تا آخر هفته بعد پیگیر آزادی ایشان نباشید محاکمه و بازداشت شاپور احسانی راد به دلیل مشاور و نمایتدگی کردن کارگران لوله و نورد صفا تحت عنوان تحریک کارگران ! و نیز محاکمه و بازداشت جعفر عظیم زاده به دلیل انتشار و درج اخبار اعتصابات و اعتراضات کارگران بخصوص خبر لوله و نورد صفا در سایت اتحاد در حالی صورت میگیرد که این کارگران ٥ ماه حقوق معوقه دارند و ١٧ ماه بیمه تامین اجتماعی آنان پرداخت نشده است و به گفته کارگران صاحب کارخانه محکوم به اختلاس ٦٥٠٠ میلیاردی است اما هیچوقت مقامات و نهادهای امنیتی و قضایی این کارفرما را جهت عدم پرداخت به موقع دستمزدها بازداشت و یا حتی بازخواست قرار نمیدهد و به یک نوعی به کارفرما یاری هم میرسانند و کارگران را مورد بازخواست و اخراج قرار می دهند اتحادیه آزاد کارگران ایران. ٤خرداد ٩٤

آزادی محمود صالحی به دلیل وخامت وضعیت جسمانی!

بنا به اخبار رسیده بعد از ظهر امروز ٩ اردیبهشت محمود صالحی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری به دلیل وخامت وضعیت جسمانی با قرار کفالت آزاد گردید. بر اساس این گزارش این فعال کارگری ٤ روز در بیمارستان بستری بوده است و به دلیل وخامت اوضاع جسمی در هنگام آزادی در حالی که به وی سرم وصل بوده بر اساس نظر پزشک معالجش جهت درمان به ارومیه منتقل گردیده است. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی محمود صالحی، خواهان آزادی فوری و بی قید شرط سایر کارگران و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می باشد. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٩اردیبهشت ٩٤


آزادی منیژه صادقی فعال حقوق زنان و کودکان

به گزارش رسیده امروز شنبه ٩ اردیبهشت منیژه صادقی فعال حقوق زنان و کودکان بعد از تحمل بیش از دو ماه زندان آزاد گردید. لازم به ذکر است نامبرده در تاریخ ١٠ فروردین برای گذراندن حکم به زندان مرکزی سنندج منتقل گردیده بود. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی منیژه صادقی، خواهان آزادی فوری و بی قید شرط کلیه کارگران و فعالین کارگری و زندانیان سیاسی می باشد. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٩اردیبهشت ٩٤

آزادی آرام و فواد زندی فعالین کارگری

به گزارش رسیده امروز صبح ٩ اردیبهشت آرام زندی و فواد زندی فعالین کارگری با قرار وثیقه ١٠٠ میلیون تومانی آزاد شدند. لازم به ذکر است این فعالین کارگری در تاریخ ٢٥ فروردین توسط مامورین لباس شخصی دستگیر شده بودند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی آرام و فواد زندی، خواهان آزادی فوری و بی قید شرط کلیه کارگران و فعالین کارگری دربند و زندانیان سیاسی می باشد. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٩اردیبهشت ٩٤

«بهنام ابراهیم زاده»، زندانی سیاسی و فعال کارگری، به سلول انفرادی منتقل شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،درگیری صورت گرفته به علت تهدیداتی بوده است که از سوی«سید نجم‌الدین حسینی»، مسوول بند دارالقرآن که داماد «امیریان» رییس بند دارالقران نیز است به علت رسانه ای شدن اخبار مرتبط با این بند بوده است که «بهنام ابراهیم زاده» را عامل آن می دانسته است.
پیش تر
«بهنام ابراهیم‌زاده» از سوی «سید نجم‌الدین حسینی»، بار‌ها جهت انتقالش به بند زندانیان خطرناک و محکوم به اعدام، مورد تهدید قرار گرفته و هر بار نیز از اعزام درمانی این زندانی به بیرون از زندان ممانعت کرده است. بنا به اخبار به دست آمده اززندان رجایی شهر کرج ضرب و شتم شدید این فعال کارگری، از سوی «سید نجم‌الدین حسینی»رئیس بند و یکی از افسر نگهبانان بند صورت گرفته است و پس از انتقال «بهنام ابراهیم زاده» به سلول انفرادی وی مجددا از سوی یکی دیگر از افسرنگهبانان بند انفرادی به سفارش «سید نجم‌الدین حسینی»رئیس بند مورد صرب و شتم قرار گرفته است.
بند ٢ زندان رجایی شهر معروف به
«دارالقران»، یک بند ویژه و مذهبی است که در آن نماز جماعت و خواندن قرآن اجباری است و زندانیان جرائم مختلف و بعضا خطرناک، در ازای خواندن و حفظ قرآن و به جا آوردن تشریفات مذهبی، امتیازاتی از قبیل بخشودگی، مرخصی و ملاقات دریافت می کنند.
شرایط بهنام در بند دارالقرآن اصلا خوب نیست، نماز و قرآن در این بند اجباری است و زندانیان مذهبی رابطه خوبی با زندانیان سیاسی ندارند، وضعیت جسمی خودش و بیماری پسرش در بیرون زندان هم باعث شده است که وی اوضاع خوبی نداشته باشد
. در حال جاضر از میزان تنبیه انفرادی این فعال کارگری ، اطلاع دقیقی در دست نیست . این زندانی سیاسی و فعال حقوق کودکانِ کار که نزدیک به پنج سال در زندان به سر می برد، ابتدا در خردادماه ١٣٨٩بازداشت و به ٥ سال حبس و پس از بازگشایی پرونده جدید و محاکمه در دی ماه سال ١٣٩٣به نه سال ونیم زندان مجدد محکوم شد. وی پس از ابلاغ حکم جدید، در بند ٢٠٩ زندان اوین بازجویی و سپس به قرنطینه زندان رجایی شهر انتقال و با تصمیم مسئولین زندان به بند دارالقرآن منتقل شده است. «بهنام ابراهیم‌زاده» به از درد شدید و آرتروز گردن رنج می برد همچنین پیش تر وی از وضعیت بینایی و سوزش چشمانش رنج می برده است.
پیش تز
: «سید نجم‌الدین حسینی» مسوول بند دارالقرآن به «بهنام ابراهیم‌زاده» گفته بوده است که در صورت انتقالش به بهداری زندان جهت درمان وی باید مبلغ ٨٠ هزار تومان برای ویزیت بهداری و مبلغ ٨٠٠ هزار تومان برای درمان دندان‌هایش پرداخت نماید. همچنین او باید بابت اتاق ٦ متری که در بند ٢ زندان رجایی شهر معروف به دارالقرآن به همراه دیگر هم‌بندیان خود محبوس است، هزینه‌ای را به عنوان اجاره پرداخت کند.” چندی پیش نیز «سید محمدرضا عالی پیام » زندانی سیاسی و شاعر طنزپرداز، درروز سه شنبه ٨ اردیبهشت ماه ١٣٩٤ به علت ارتباط داشتن و همبندی بودن با به دفتر ریاست زندان رجایی شهر کرج احضار و مورد بازخواست قرار گرفت. همچنین به این زندانی سیاسی تذکر داده شد که هیچگونه ارتباطی با بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و کودکان کار نداشته باشدوپس از بازجویی و بازخواست وی را از سالن ٥ به سالن ٦ دارالقرآن انتقال داده اند. «نیما ابراهیم زاده» فرزند «بهنام ابراهیم‌زاده»به بیماری سرطان خون مبتلاست و این موضوع بر نگرانی ها و شرایط روحی این فعال کارگری افزوده است .

کمپین بهنام را آزاد کنید“! بهنام ابراهیم زاده از دارو و درمان محروم است! کمپین دوستداران بهنام در حمایت از او در تهران.

طی هفته اخیر جمعی از دوستداران بهنام ابراهیم زاده و فعالین دفاع از حقوق کارگران زندانی، در ابتکاری جالب عکس بهنام را در مناطقی از تهران نصب کرده و با نوشتن شعار خواستار آزادی وی شدند. عکس های آن ضمیمه است. این کار را میتوان در تمام شهرها انجام داد و صدای اعتراض بهنام و به همین صورت صدای اعتراض همه کارگران زندانی و زندانیان سیاسی بود.
بهنام ابراهیم زاده از چهره های شناخته کارگری است و همچنان در بند دو زندان رجایی شهر معروف به دارالقران بسر میبرد. ٢٢ خرداد حکم ٥ سال زندان وی خاتمه می یابد. اما خبری از آزادی او نیست و در حکمی جدید به نه سال و ٤ ماه دیگر حبس محکوم شده است. او در بند زندانیان غیر سیاسی، از سوی زندانیانی معلوم الحال مورد تهدید است و از این موضوع نگران است. بهنام در مدت این ٥ سال حبس، زیر شکنجه ها و فشارهای درون زندان ، وضعیت سلامتی به خطر افتاده است. از جمله او به آرتروز گردن و بیماری کلیه و خونریزی لثه مبتلاست و محرومیت از درمان و دارو وضع او را بدتر کرده است.
مشکل دیدار با خانواده بدلیل راهی دور و هزینه سنگین رفت و آمد و ابتلای فرزندش نیما به بیماری سرطان همه و همه از جمله فشارهای دیگری است که بر بهنام و بر خانواده او وارد میشود.
علیرغم همه این فشارها بهنام همواره بر حقانیت مبارزه اش تاکید کرده و بر خواستهای پایه ای و فوری خود و دیگر زندانیان در بند از جمله حق استفاده از امکانات درمانی بیرون از زندان، مرخصی از زندان و بودن در کنار فرزندش، استفاده از کتابخانه و کلاسهای آموزش فنی زندان، انتقالش به بند زندانیان سیاسی، عدم تحمیل پرداخت هزینه های درون زندان به زندانی، تاکید گذاشته و بارها برای آنها دست به اعتراض زده استبهنام یک فعال کارگری، یک فعال دفاع از حقوق کودک و یک سمبل آزادیخواهی و انسانیت در زندان استکارزار بهنام را آزاد کنید تا آزادی بهنام ادامه دارد و همگان را به حمایت و پشتیبانی از او و خواستهایش فرا میخواند. با کارزار بهنام را آزاد کنیدهمکاری کنید و در هر کجا که هستید صدای اعتراض بهنام و زندانیان سیاسی در بند باشید. در داخل کشور میتوانید همانند کاری که دوستداران بهنام ابراهیم زاده در این هفته انجام داده اند، عکس وی را بر در و دیوار بزنید و زیرش بنویسد بهنام را آزاد کنیدو عکس بگیرید و عکس های آنرا وسیعا در مدیای اجتماعی، از جمله در صفحات فیس بوک و سایت های خبری منتشر کیند. و همچنین بدست ما برسانید تا آنها را رسانه ای کنیم. کلیپ تهیه کنید و با گرفتن عکس بهنام در مقابل صورت خود اعلام کنید که ما بهنام را حمایت میکنیم. “بهنام را آزاد کنیدکلیپ آنرا بر روی یوتیوپ بگذارید و برا ی ما نیز ارسال کنید. در خارج کشور بکوشید تا با سازمانهای کارگری و نهادهای انساندوست در کشورهای مختلف جهان تماس برقرار کنید و خواستار حمایت و پشتیبانی آنان از بهنام و خواستهایش بشوید. پتی شنی را که از سوی کمپین بهنام را آزاد کنیددر حمایت از او بر روی سایت ها گذاشته است، را برای دوستان خود بفرستید و بخواهید حمایت کنند. . این پتی شن را در لینک زیر میتوانید امضا کنید و به دوستانتان نیز خبر دهید که آنرا امضا کنند. خانواده بهنام ابراهیم زاده را تنها نگذارید و آنها را در حلقه حمایت و پشتیبانی خود قرار دهید.
٢٠ ژوئن روز جهانی حمایت از زندانیان سیاسی فرصت مناسبی است که صدای بهنام و بهنام ها در سراسر جهان باشیم. وسیعا به این روز بپیوندید و خواستار آزادی فوری بهنام و همه زندانیان سیاسی شوید.
بهنام ابراهیم زاده و همه کارگران زندانی و زندانیان سیاسی باید فورا آزاد شوند١٠ خرداد ١٣٩٤ ٬ ٣١ مه ٢٠١٥  كارزار بهنام را آزاد كنیدکمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی . کمپین برای آزادی کارگران زندانیکودکان مقدمند. حمایت كنندگان از كارزار بهنام را آزد كنید“:- انجمن وكلای سوسیالیت انگلستان, نهاد مادران علیه اعدام, كمیته حمایت از شاهرخ زمانی , اتحادیه سراسری کارگران سوئد، ال او، اتحادیه سراسری کارگران تونس، جی یو تی تی، سازمان سراسری کارگران ساختمانی عراق، شبکه همبستگی کارگری خاورمیانه و شمال آفریقا، سازمان عفو بین الملل شعبه سوئد، جمعی از زندانیان سایسی در زندان رجایی شهر، اتحادیه کارگران پست کانادا و

پیام کانون مدافعان حقوق کارگر به اجلاس سالانه ILO!

با درود‌های فراوان! به کنفدراسیون بین الملی کارگران ITUC . امسال نیز همانند چند سال گذشته به دلایل مختلف نتوانستیم در آن اجلاس شرکت کنیم. در همین جا از دعوت شما برای شرکت در اجلاس سالانه آن نهاد تشکر می‌کنیم. جهت اطلاع لازم است بدانید که همان گونه که در سال‌های قبل پیام خود را به آن اجلاس فرستادیم متاسفانه فعالان کارگری و نمایندگان مستقل نهاد‌های کارگری هم چنان تحت تعقیب‌اند و یا زندان‌های طویل المدت را از سر می‌گذرانند. در این راستا علاوه بر زندانیان قبلی در آستانه برگزاری جشن‌های روز کارگر امسال آقایان محمود صالحی از فعالان کارگری خبازآقای ابراهیم مددی و داود رضوی از فعالان سندیکای شرکت واحد و آقای عثمان اسماعیلی یکی دیگر از فعالان کارگری بازداشت شدند که برای هر کدام پرونده‌هایی در جریان است. ( لازم به ذکر است که این دوستان بعد از دوره بازداشت ٢٠ روزه آزاد شده اند) علاوه بر آنها آقایان پدرام نصرالهی ، کوروش بخشنده ، فردین میرکی نیز بازداشت و برای هر کدام پرونده ایی تشکیل شده است. آقای یدی صمدی و اسماعیل شبانی نیز هر کدام به ٥ ماه زندان و ٣٠ ضربه شلاق به خاطر فعالیت کارگری در اتحادیه خبازان محکوم شده‌اند. هم چنین کارگران معترض چادرملو نیز به حکم های شلاق محکوم شده اند. علاوه بر آن جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی از فعالان کارگری به ترتیب به ٦ سال و ٣ سال زندان محکوم شده‌اند. لیست بلند بالای دستگیری و محکومیت فعالان کارگری به همین جا ختم نشده و شاهپور احسانی راد نماینده کارگران پروفیل ساوه نیز بازداشت شده است. این کارگران به خاطر دریافت نکردن ٤ ماه حقوق دست به اعتصاب زده بودند. آقای جعفر عظیم زاده نیز به دلیل همراهی با خانواده‌ی ایشان بازداشت شده اند. این امر در حالی است که در سال گذشته بیش از ٢٠٠٠ اعتراض ثبت شده کارگران و معلمان و پرستاران در برابر عدم دریافت حقوق و یا اخراج‌های بی رویه و تبعیض و سایر موارد صورت گرفته است.. کارگران قطار شهری اهواز بیش از ٧ ماه است که حقوق‌های خود را دریافت نکرده‌اند و این عدم پرداخت حقوق به امری عادی در موسسات اقتصادی تبدیل شده است. هم چنین تحمیل حداقل حقوق ٧١٢ هزار تومانی ( ٢١٠ دلار ) در ماه بصورت رسمی فقر و گرسنگی را برای خانواده‌های کارگری تحمیل کرده است، این در حالی است که خط فقر در ایران حداقل ٣،٤٠٠،٠٠٠ هزار تومان ( ١٠٠٠ دلار ) است. کلیه این امور سبب شده است تا کارگران در حالی که در سخت‌ترین شرایط زندگی به سر می‌برند ازداشتن تشکل‌های مستقل و نمایندگان واقعی خود محروم هستند و در نتیجه کارگران ایران به یکی از محروم ترین کارگران جهان تبدیل شده‌اند. ما از هم طبقه‌ای‌های خود در اجلاس جهانی سازمان کار انتظار داریم تا از ورود نمایندگان دولتی و نمایندگان دروغین کارگران در آن اجلاس جلوگیری کرده و با تصویب پاراگرافی مخصوص به وضعیت کارگران در ایران ، به خصوص زندانیان کارگری رسیدگی کنند. ما همچنین همبستگی خود را با مبارزات کارگران سراسر جهان برای احقاق حقوق خودشان اعلام می‌داریم و از همین جا یاد آور می‌شویم که کارگران جهان باید در برابر نظام سرمایه‌داری حاکم بر جهان که هر روز حلقه فشار بر کارگران را در سراسر جهان تنگ‌تر می‌کنند ، یکپارچه عمل کرده و بر وحدت خود پافشاری کنند.

اخبار بین المللی

ایتالیا تظاهرات در اعتراض به وضعیت بد معیشتی

روز شنبه دوم خرداد، هزاران شهروند ایتالیاییدر اعتراض به وضع بد معیشتی خود و دفاع از حق اشتغال، امنیت و قانونمندی در شهر رمتظاهرات کردند. یکی از تظاهرکنندگان گفت: “ما برای امنیت شغلی در این تظاهرات شرکت کردیم. در چند سال گذشته شمار قابل توجهی از کارخانه ها تعطیل و کارگرانشان بیکار شده اند.” شماری از رانندگان تاکسی نیز که در این تظاهرات شرکت کرده بودند علیه گسترش ناامنی ها و افزایش جرائم در پایتخت ایتالیا اعتراض کردند.

سوریه و عراق نیاز بیش از ١٥ میلیون نفر به کمک‌های بشر دوستانه

کمیسیر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان اعلام کرد که بیش از ١٥ میلیون پناهجوی سوری و عراقی در شرایطی بسیار سخت و در فقر کامل به سر می برند و نیاز فوری به دریافت کمک های بشردوستانه دارند. آنتونیو گوترس، در گفت و گویی در حاشیه یک کنفرانس اقتصادی در اردن ضمن بیان این مطلب گفت که افزایش پناهجویان در پی افزایش بحران در سوریه و عراق فشار مضاعفی بر کشورهای همسایه آنها ایجاد کرده است. به گفته وی، در حال حاضر بیش از ٤ میلیون پناهنده سوری وجود دارد اما اگر سوری ها و عراقی ها با یکدیگر در نظر بگیریم، رقم افراد بی خانمان شده در این دو کشور به بیش از ١٥ میلیون نفر می رسد که بسیاری از آنها در فقر کامل به سر می برند. جنگ و ناآرامی طی سالهای اخیر در سوریه و عراق سبب افزایش تعداد پناهجویان شده است. به گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد شمار پناهجویان طی سال ٢٠١٤ میلادی به بالاترین حد خود طی ٢٢ سال گذشته رسیده است. بیشترین درخواست پناهندگی در سال گذشته میلادی متعلق به شهروندان سوری بوده است.

اسپانیا موفقیت بزرگ چپ‌ها در انتخابات محلی

ماریانو راخوی، نخست‌وزیر محافظه‌کار اسپانیا و حزب‌اش، حزب مردم، بدترین نتیجه در ٢٠ سال اخیر را در انتخابات محلی این کشور به‌دست آوردند. در مقابل پودموس” (ما می‌توانیم)، حزب جدید چپ‌های اسپانیا که با سیاست‌ ریاضت اقتصادی مخالف است، موفقیت بی‌سابقه‌ای کسب کرد. انتخابات محلی اسپانیا صحنه سیاسی این کشور را تغییر داد. به‌رغم آن‌که حزب مردم با بیش از ٢٦ درصد باز هم قوی‌ترین حزب اسپانیا شد و پیش‌تر از حزب سوسیالیست قرار گرفت اما موفقیت اصلی در این انتخابات را احزاب کوچک و به‌ ویژه پودموسبه‌دست آوردند. ٣٥ میلیون نفر در سراسر اسپانیا در این انتخابات شرکت کردند و در ١٣ منطقه از ١٧ منطقه اسپانیا پارلمان‌های جدید محلی انتخاب شدند. در بسیاری از مناطق و محل‌ها دو حزب پودموسو سیودادانوس، از احزاب مخالف سیاست‌های دولت که مخالف رسوایی‌های مالی و رشوه‌خواری است، نقش کلیدی را در تشکیل دولت‌های محلی ایفا خواهند کرد.در انتخابات محلی اسپانیا شهر مادرید تقریباً به دست ائتلافی از احزاب مخالف دولت به‌رهبری حزب چپ پودموسافتاده است. در بارسلونا نیز وضع به همین منوال است و حزب چپ آلترناتیو Barcelona En Comu به قوی‌ترین حزب تبدیل شد. آدا کولائو، کاندیدای اصلی این حزب گفت می‌خواهد شهردار بارسلونا شود. این حزب می‌تواند با ائتلافی با سوسیالیست‌ها به ‌راحتی به هدف خود دست یابد. پابلو ایگلسیاس، بنیانگذار و رهبر پودموسپس از این پیروزی گفت: “شهرهای بزرگ موتور تغییرات سیاسی اساسی در اسپانیا هستند. با این انتخابات پایان سیستم جاودانه دو حزبی آغاز شده است. احزاب بزرگی که همواره در قدرت بوده‌اند اکنون یکی از بدترین نتایج را در تاریخ خود به دست آورده‌اند.” ایگلسیاس با بیان این‌که روزهای آینده روزهای آغازین تغییرات است، گفت تغییرات در اسپانیا به واقعیت پیوسته و این موفقیت پیروزی در انتخابات نوامبر را علیه حزب مردم به ارمغان خواهد آورد.” در ماه نوامبر انتخابات سراسری پارلمان اسپانیا برگزار خواهد شد.

.انگلستان تظاهرات بر علیه سیاست ریاضت کشی‌ اقتصادی

پلیس انگلیس با معترضان به برنامه ریاضت اقتصادی دولت محافظه کار دیوید کامرون، نخست وزیر این کشور در لندن درگیر شد و شماری از تظاهرکنندگان را بازداشت کرد. تظاهرکنندگان تاکید کرده‌اند که اقدامات ریاضتی دولت و طرح آن برای لغو قانون حقوق بشر، کشور را تهدید می کند. قانون حقوق بشر برای اولین بار در سال ١٩٩٨ در این کشور لازم الاجرا شد که بر اساس آن، قوانین مندرج در کنوانسون اروپایی حقوق بشر در قوانین مدنی انگلیس منعکس شده و همه نهادهای کشور اعم از پلیس، شهرداری ها و یا مراکز خدمات بهداشتی موظف به اجرای این قوانین هستند. برخی از بازداشت شدگان دانشجویانی هستند که از سراسر انگلیس به این اقدام اعتراضی پیوسته بودند. این تظاهرات همزمان با مراسم آغاز به کار پارلمان جدید انگلیس با اکثریت محافظه کار برگزار شد. گزارش ها از برگزاری تظاهرات مشابه در دیگر شهرها در سراسر کشور از جمله لیورپول حکایت دارد. دولت محافظه کار انگلیس بر اساس سیاست ریاضت اقتصادی به دنبال پس‌انداز ١٢ میلیارد پوند از بودجهی رفاه عمومی به منظور رفع کسری بودجه تا سال ٢٠١٨ است. پیشتر نیز یک سری تظاهرات علیه پیروزی محافظه کاران در انتخابات عمومی ٧ مه انگلیس برگزار شده بود.این اعتراضات نیز به درگیری پلیس با معترضان در نزدیک خیابان داونینگ، محل استقرار دفتر نخست وزیری و دستگیری چندین تظاهرکننده منجر شد.

افغانستان تظاهرات معلولین در بغلان در اعتراض به عدم دریافت حقوق

ده ها معلول در اعتراض به نگرفتن حقوقشان در برابر ساختمان ریاست کار و امور اجتماعی بغلان دست به تظاهرات زدند و در این تظاهرات دو کارمند این نهاد را زخمی کردند و شیشه های ساختمان را شکستند. تظاهر کنندگان می گویند که از سه تا شش ماه، پیش حقوقی نگرفته اند و هربار پس از مراجعه با دست خالی بر گشته اند. یکی از تظاهر کنندگان ولسوالی جلگه می گوید با داشتن یک خانواده هفت عضوی، ٦٥٠٠ افغانی دریافت می کند و اکنون سه ماه است که این مبلغ را دریافت نکرده است. تظاهر کنندگان دیگر نیز بر این تکیه می کردند که بین سه تا شش ماه حقوق دریافت نکرده اند و آخرین پول خود را برای خرید بلیط اتوبوس پرداخته اند. مشتاق احمد احمدی، رئیس کار و امور اجتماعی بغلان، در واکنش به این اعتراضات گفت : این نهاد در حال رسیدگی به وضع حقوق معلولین است. او این تظاهرات را دسیسه ای از سوی برخی معلولین دانست که به گفته وی می خواهند امتیاز بگیرند و ریاست کار و امور اجتماعی را بدنام سازند. سال گذشته نیز شماری از خانواده های کشته شدگان و افراد معلول در شهر کندز دست به تظاهرات زدند و با متهم نمودن کارمندان ریاست کار و امور اجتماعی، به نگرفتن حقوق چهار ماه ماهه خود اعتراض نمودند. بنا بر آمارکمیسیون معلولین ومعیوبین وبازماندگان شهدا درولسی جرگه، هم اکنون، بیش از٨٠٠ هزار معلول در کشور وجود دارد، که چهل و یک درصد آنان را زنان تشکیل می دهند.

خبر‌های کوتاه

هلند

هلند طرح ممنوعیت پوشیدن روبنده را تصویب کرد. این ممنوعیت شامل استفاده از برقع و روبنده اسلامی در امکان عمومی از جمله مدارس، بیمارستان ها و وسایل نقلیه عمومی می شود. اما مقامات گفته اند که این ممنوعیت شامل استفاده از روبنده در خیابان نمی شود. جریمه تخطی از این قانون ٤٠٥ یورو تعیین شده است.

مجارستان

تعدادی از مادران بهمراه نوزادانشان در اعتراض به رفتار مدیران یکی از رستورانهای مک دونالد، یک شعبه مک دونالد در بوداپست را اشغال و شروع به شیر دادن به نوزادانشان کردند. این اعتراضات در حمایت از مادری برگزار شد که در این رستوران اقدام به شیر دادن به نوزادش کرده بود اما مدیران مک دونالد این اقدام او را کاری نامناسب دانسته و از او خواسته بودند شیر دادن به نوزادش را متوقف کند.

ترکیه

به گزارش خبرگزاری شین هوا، روز یکشنه ٣ خردادماه، براثر انفجار در یک کارخانه سیمان در ترکیه دستکم پنج کارگر کشته و زخمی شدند. برپایه گزارش مزبور، این انفجار در یک کارخانه سیمان در شهر غازاندر استان آنکارای ترکیه روی داد که منجر به جانباختن دستکم سه کارگر کشته و زخمی شدن دو تن دیگر انجامید.

پرو

در پی تشدید اعتراضات و تظاهرات معدنچیان در پرو، دولت در بخشی از کشور وضعیت اضطراری اعلام کرده است. این اعتراضات در منطقه سن خوان ده مارکونازمانی آغاز شد که کارفرمای معدن دستکم ٨٥ کارگر را از کار اخراج کرد. همزمان در منطقه ایسلایدر جنوب این کشور نیز نیروهای دولتی برای جلوگیری از تظاهرات به خیابان ها آمدند. در حمله پلیس به کارگران معترض و سرکوب آنان تاکنون دستکم چهار نفر جان خود را در این خشونت ها از دست داده اند.

افغانستان

بنابر گزارش بی بی سی، روز چهارشنبه ٦ خردادماه، پنج کارگر معدن زغال سنگ در شمال افغانستان جان خود را از دست دادند. برپایه این گزارش، در جریان تراکم گاز در یکی از معادن زغال سنگ ولایت سمنگاندر شمال افغانستان، پنج کارگر این معدن کشته و چهار تن دیگر مسموم شدند.