آزادی محمود صالحی در شرایط وخیم جسمی از بازداشتگاه اطلاعات سنندج + عکس
آزادی محمود صالحی در شرایط وخیم جسمی از بازداشتگاه اطلاعات سنندج + عکس
«محمود صالحی» فعال کارگری، به دنبال چهار روز بستری مخفیانه در بیمارستان توحید سنندج، امروز شنبه 9 خردادماه، از بازداشتگاه اطلاعات این شهر آزاد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این عضو بنیانگذار کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری، در حالی با واگذاری “فیش حقوقی” به عنوان وثیقه آزاد شده است که چهار روز اخیر را در بخش دیالیز بیمارستان توحید سنندج با نام مستعار و به صورت مخفیانه بستری بوده است.
وخامت حال این فعال کارگری به حدی بوده است که خانواده وی تصمیم میگیرند که سریعا او را جهت درمان فوری به شهرستان ارومیه منتقل کنند؛ گویا در میانه راه «محمود صالحی» تقاضا کرده، وی را به شهرستان سقز منتقل کنند.
گفته شده «محمود صالحی» با نارسایی کلیه به تک سلولی منتقل شده است. در آنجا داروهایش به وی داده نشده، کلیهاش از کار افتاده و در نهایت به بیمارستان منتقل شده است.
یک منبع مطلع از وضعیت «محمود صالحی» درباره آزادی او به «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» گفت: “دیشب با خانواده محمود تماس گرفته بودند که به ملاقات او بروند. خانواده هم بیخبر از وضعیت وی، راهی سنندج شده بودند. وقتی به اطلاعات رسیدند، به آنها گفتند محمود آزاد میشود و تا لحظهای که محمود بیرون آمده است، اعضای خانواده او را ندیده بودند. محمود وقتی آزاد شد نه میتوانست راه برود و نه حرف بزند. او را به سرعت به ارومیه منتقل کردند؛ چون پزشک معالج وی آنجاست.”
پیشتر به خانواده این فعال کارگری اعلام شده بود که بازداشت «محمود صالحی» تا ۳۱ خردادماه ۱۳۹۴، جهت رسیدگی به پرونده تمدید خواهد شد. همچنین پرونده این فعال کارگری از شعبه پنجم دادسرای شهر سنندج به شعبه چهارم بازپرسی انتقال داده شده بود.
«محمود صالحی» در ساعت ۵ و ۴۰ دقیقه عصر روز سهشنبه ۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۴، در پی حمله نیروهای لباس شخصی به منزل وی در شهرستان سقز، بازداشت و به اداره اطلاعات شهر سنندج منتقل شد. بازداشت وی در حالی روی داد که حکم جلب وی از تهران صادر شده بود.
تصاویر زیر مربوط به دقایقی پس از آزادی «محمود صالحی» از بازداشتگاه اطلاعات سنندج است.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
منیژه صادقی فعال مدنی به مرخصی درمانی آمد
«منیژه صادقی» فعال مدنی اهل سنندج، امروز شنبه 9 خردادماه 1394، جهت درمان به صورت موقت از زندان مرکزی سنندج آزاد شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، پایان محکومیت قطعی «منیژه صادقی» “نزدیک به بیست روز دیگر است”؛ آزادی او پس از درخواستهای مکرر وی و خانوادهاش به دلیل بیماری و وخامت حال جسمی او، از زندان مرکزی سنندج صورت گرفته است. «منیژه صادقی» دچار ناراحتی قلبی، فشار خون و همچنین شکستگی از ناحیه دست راست است.
گفته شده مسوولان زندان سنندج به خانواده این فعال مدنی گفته بودند ساعت 15 و 30 دقیقه امروز به صورت موقت آزاد میشود.
یک منبع مطلع از وضعیت این زندانی به «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» گفته: “فامیل و دوستان قرار بوده ساعت 15 جلوی زندان باشند، ولی به دلیل این که جلوی زندان تجمعی صورت نگیرد، دو ساعت زودتر یعنی در ساعت 13 و 30 دقیقه، این زندانی مدنی را بدون اینکه کسی در مقابل زندان باشد، آزاد کردند.”
این منبع همچنین افزود: “خانواده منیژه صادقی به دلیل وخامت وضعیت جسمی و بیماری، درخواست مرخصی درمانی کرده بودند. مسوولان امروز با مرخصی درمانی این فعال مدنی دربند از زندان موافقت کردند.”
«منیژه صادقی» فعال مدنی، فعال کارگری و فعال حوزه حقوق زنان و کودک، در 10 فروردینماه 1394، از سوی اجرای احکام و توسط مامورین قضایی، در منزلش بازداشت و به زندان مرکزی سنندج منتقل شد. در همان ساعات اولیه ورود به زندان، وی از ناحیه دست دچار شکستگی شد.
گفته شده زندانبانان تا 24 ساعت پس از بازداشت، هیچ اقدامی برای درمان این زندانی انجام ندادند و پس از یک شبانهروز تحمل درد شدید، این فعال مدنی را به بیمارستان سنندج منتقل کردند. وی در بیمارستان برای گچ گرفتن دستش، به اتاق عمل منتقل و پس از جراحی مجدداً به زندان بازگردانده شد.
«منیژه صادقی» مادر چهار فرزند است و پس از بازداشت و تحمل زندان در گذشته، به دلیل مشکلات قلبى، فشار خون و سردردهاى شدید تحت درمان بوده است. او پیشتر در آذرماه ١٣٩٠، به اتهام “اخلال در نظم عمومى” بازداشت و به تحمل 91 روز حبس محکوم شده بود، که در اسفندماه همان سال آزاد شد.
دلایل بازداشت اخیر نگار حائری و نگرانی حکومت از خروج احتمالی او از ایران
دلایل بازداشت اخیر نگار حائری و نگرانی حکومت از خروج احتمالی او از ایران
«نگار حائری» حقوقدان و زندانی سیاسی سابق، دو هفته پیش به دنبال احضار به دادسرای اوین بازداشت و پس از 10 روز بازجویی و تهدید آزاد شد. اکنون گفته شده “نگرانیهای حکومت از خروج احتمالی او از ایران”، یکی از دلایل اصلی بازداشت وی بوده است.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این زندانی سیاسی سابق که پیشتر پیشینهی ۸ ماه بازداشت در زندان شهر ری (قرچک ورامین) و آزادی با وثیقهای 2 میلیارد تومانی در پروندهاش دارد، در بازداشت 10 روزه اخیر خود “تعهدی اجباری داده” و برایش مقرر کردهاند که “هر هفته نیز به دادسرای اوین مراجعه کند و امضا بدهد.”
گفته شده “اجازه کار برای این حقوقدان ممنوع شده و حتی حق مشاوره به موکلان و مراجعینش را نیز ندارد. نیروهای امنیتی و اطلاعاتی از او خواستهاند که تحت هیچ شرایطی از شهر تهران خارج نشود.”
این وکیل دادگستری پس از بازداشت از سوی مامورین دادسرای اوین در صبح روز دوشنبه ۲۸ اردیبهشتماه ۱۳۹۴، با “برخورد نامناسب و توهینآمیز” به بند زنان زندان اوین موسوم به «بند نسوان» منتقل شد و مدت یک شب را در آنجا گذارند. او سپس به سلولهای انفرادی جهت بازجویی منتقل شده بود.
«آریا الماسیان» مادر «نگار حائری» در طول ۱۰ روز بازداشت دخترش، بارها جهت اطلاع یافتن و یا ملاقات با فرزندش، به زندان اوین مراجعه کرده بود اما او تا ظهر چهارشنبه ۶ خردادماه ۱۳۹۴ که دخترش از زندان اوین آزاد شد، موفق به دریافت پاسخی نشده بود.
منبع مطلعی از وضعیت این زندانی سیاسی سابق درباره دلایل بازداشت وی به «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» گفته: “شب اول بازداشت نگار در بند نسوان اوین بوده، پس از آن به مدت 9 روز در یکی از بندهای انفرادی زندان اوین نگهداری شده و مورد بازجویی، شکنجه و فشار و تهدید بازجویان قرار گرفته است. در هنگام بازجویی به نگار اتهام اینکه او در حال تهیه و تدارک راهحلی برای خروج از ایران و نقشه فرار احتمالی است، زده شده و برای معرفی رابطهای احتمالی و افراد کمککننده به وی تحت فشار بوده است. از او درباره ارتباطاتش پرسش شده و بازجویان به شدت وی را مرعوب و تهدید کردهاند. نگار تمام اتهامات انتسابی را رد کرده ولی با رفتار خشونتآمیز بازجو مواجه شده است.”
این منبع از شرایط «نگار حائری» در بند انفرادی گفته: “موکت کفپوش سلول نگار بسیار کثیف بوده و او مجبور شده روی موزائیک سرد سلول بخوابد. به این دلیل دچار بدندرد شدیدی شده است. در مدت این بازداشت امکانات بهداشتی و نظافت در اختیار این بازداشتی نبوده و به دلیل دو بار ضربه محکم لگد بازجو به پهلوی نگار، او از درد شدید دچار تهوع و بیحالی شده است.”
پیشتر «نگار حائری» پس از تحمل نزدیک به ۸ ماه بازداشت در زندان شهر ری (قرچک ورامین) در ۶ اسفندماه ۱۳۹۳، با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی از زندان آزاد شده بود.
«ماشاءالله حائری» پدر نگار نیز پس از اعتراضات مردمی به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ و تظاهرات ۶ دیماه (عاشورا)، به اتهام “هواداری از سازمان مجاهدین خلق” بازداشت و به اعدام محکوم شد. حکم صادره برای او بعدها در دادگاه تجدید نظر به ۱۵ سال زندان کاهش یافت. وی هماکنون در زندان رجاییشهر کرج دوران محکومیت خود را سپری میکند.
«نگار حائری» پس از احضار جهت رسیدگی به پرونده و محاکمه در اول اردیبهشتماه ۱۳۹۴، در دادگاه انقلاب تهران به ریاست «قاضی ابوالقاسم صلواتی» حضور پیدا کرده بود؛ اما برگزاری دادگاه از سوی بازپرس و قاضی مربوطه، لغو و به این زندانی سیاسی سابق گفته شد “با تماس تلفنی و یا احضاریه، تاریخ جدید دادگاه به شما ابلاغ خواهد شد.”
این حقوقدان و زندانی سیاسی سابق، همچنان ممنوعالفعالیت بوده و هماکنون در شهر تهران اقامت دارد.