اخبار کارگری – اخبار کارگری٣خرداد ١٣٩٤نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

٣خرداد ١٣٩٤

اعتراضات

اعتصاب کارگران نورد لوله صفا سی و چهار روزه شد

٣ خرداد: اعتصاب بیش از ١٠٠٠ کارگر وارد سی و چهارمین روز خود شد. این کارگران از ابتدای اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق ٤ ماه حقوق و بیش از ١٦ ماه حق بیمه دست از کار کشیده‌اند.
کارگران این کارخانه پایان این دور از اعتصاب خود را به پرداخت یک ماه حقوق و همچنین پرداخت حق بیمه‌های عقب افتاده‌شان به سازمان تامین اجتماعی منوط کرده‌اند. گفتنی است کارگران لوله و نورد صفا در آغاز اعتصاب حقوق ماه‌های دی، بهمن، اسفند و فروردین را طلبکار بودند اما با طولانی شدن اعتصاب، حقوق اردیبهشت ماه نیز به این فهرست اضافه شد. کارگران می‌گویند با احتساب یک ماه حقوقی که کارفرما دیروز پرداخت کرده است، بازهم چهار ماه حقوق طلبکارند. کارگران لوله و نورد صفا در عین حال خواستار دستخط رئیس اداره تامین اجتماعی ساوه برای اطمینان یافتن از پرداخت شدن حق بیمه‌های عقب افتاده‌شان شده‌اند. ظاهرا کارفرما مدعی است پرداخت حق بیمه‌ها مراحل اداری خود را می‌گذارند. او در سال گذشته نیز وعده مشابهی را مطرح کرده بود. این کارگران همچنین خواستار آزادی نماینده خود شاپور احسانی راد هستند که در جریان این اعتراضات دستگیر شد. کارگران در مجمع عمومی بزرگ خود بار دیگر او را به عنوان نماینده خود انتخاب کردند. این کارگران همچنین در ١٤ اردیبهشت با بلند کردن پلاکارد روز جهانی کارگر با شعار خط فقر سه میلیون حداقل دستمزد ٧١٢ هزار تومان اعتراض خود را به دستمزدهای زیر خط فقر اعلام داشتند.

سومین روز ٺجمع اعٺراضې کارگران شهردارې قم!

٣ خرداد: کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری قم نیز در اعتراض به تهدید شدن امنیت شغلی خود در مقابل ساختمان شورای شهرٺجمع کردند. با احتساب تجمعات روزهای چهارشنبه و شنبه امروز سومین روزی است که کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری قم در اعتراض به احتمال اخراج خود و همکارانشان در مقابل ساختمان‌های استانداری، شهرداری و شورای شهر قم تجمع می‌کنند. یکی از کارگرانی که خود در این تجمع حضور داشت گفت: تا پیش از اتمام قراردادهای نوع و زمان انجام کار روزانه ما مشخص بود و تقریبا هر ماه مجموع دریافتی متوسط هر کارگر تا بیش از یک میلیون تومان نیز می‌رسید.این کارگر پیمانکاری فضای سبز شهرداری تهران گفت: آنطور که شنیده‌ایم در ساختار جدید قرار است شرایط کار ما بطور اساس متحول شود وپس از اخراج احتمالی گروهی از همکاران دریافتی هریک از کارگران باقیمانده نهایتا تا مبلغ حدودی ٨٠٠ هزار تومان در هرماه کاهش یابد.

تجمع اعتراضی کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه

٢ خرداد: کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به تعطیلی موقت این واحد تولیدی به دلیل انباشت بدهی به نهادهای دولتی و نگرانی از آینده شغلی‌شان مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند. دلیل تعطیلی این واحد تولیدی انباشت بدهی‌های مالی کارخانه به چند نهاد دولتی همچون بانک ملی، اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است. به گفته کارگران، عمده‌ترین مشکل مالی این کارخانه بدهی ١٧ تا ١٨ میلیاردی به اداره گاز شوش است که در نتیجه انباشت بدهی، گاز کارخانه قطع شده و کارگران در ٢٠ روز گذشته کاری برای انجام دادن نداشته‌اند. در عین حال کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه در دو ماه گذشته (اردیبهشت و فروردین ٩٤) دستمزد دریافت نکرده‌اند. گفته می‌شود معوقات حقوقی کارگران روزمزد به سه ماه می‌رسد و تعدادی از راننده‌های کامیون که با ماشین‌های استیجاری در این مجتمع مشغول به کارند مدعی‌اند در  ٨ ماه گذشته با آنان تسویه حساب نشده است.

تجمع کارگران کارخانه سیمان لوشان

٢ خرداد: کارگران قرارداد موقت کارخانه سیمان لوشان در استان گیلان در اعتراض به عدم پرداخت ٢٠ ماه دستمزدها، مقابل ساختمان فرمانداری رودبارتجمع کردند. این واحد تولیدی از مرداد ماه سال ٩٢ تعطیل است. یکی از کارگران معترض گفت: مشکلات کارگران سیمان لوشان از مرداد ماه سال ٩٢ زمانی آغاز شد که دولت وقت به بهانه‌های مختلف این واحد صنعتی را با بیش از ١٨٠ کارگر تعطیل اعلام کرد. از مجموع کارگران بیکار شده کارخانه سیمان لوشان هم اکنون ٤٩ کارگر پیمانی و ١٧ کارگر رسمی با سوابق ١٠ تا ١٨ سال باقی مانده‌اند که همچنان بلاتکلیف بوده و منتظر بازگشایی مجدد کارخانه و بازگشت بکار خود هستند. این کارگر معترض با بیان اینکه هیچ کس مسئولیتی در قبال کارگرانی که در شرف بازنشستگی‌اند نمی‌پذیرد، گفت: اخیرا کارفرمای کارخانه با حمایت فرمانداری رودبار قصد دارد برای رهایی از کارگران قراردادی کارخانه که در ٢٠ ماه گذشته بیکار و بلاتکلیف بوده‌اند؛ با آنان تسویه حساب کامل کند و سپس کارگران را برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار رودبار معرفی کند.

این کارگر با بیان اینکه کارگران مخالف تسویه حساب و دریافت مقرری بیمه بیکاری هستند، درباره دلایل مخالفت‌شان گفت: اگر کارخانه ادامه کار می‌داد کارگران رسمی و قرار دادی کارخانه هر کدام طی دو تا سه سال آینده شرایط بازنشسته شدن تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور را پیدا می‌کردند اما در صورت تسویه حساب و دریافت مقرری بیمه بیکاری یا انتقال به یک واحد دیگر شرایط بازنشستگی‌شان به کلی تغییر می‌کند.

جدالی سخت بر سر ده ماه دستمزد پرداخت نشده در لوله سازی خوزستان

از اول اردیبهشت ماه است که کارگران لوله سازی خوزستان در اعتراض به تعویق پرداخت ده ماه دستمزد و خطر تعطیلی کارخانه و بیکاری در اعتراض به تعویق پرداخت ده ماه دستمزد و خطر تعطیلی کارخانه و بیکاری در بخش های مختلف دست از کار کشیده و در اعتصاب به سر میبرند. در برابر این اعتراضات کارفرما به هر حربه ای متوسل شده است که اعتصاب کارگران را در هم شکند و در میان صفوف متحد آنان تفرقه ایجاد کند. از جمله روز ٢٩ اسفند کارفرما از وجود ده کارگری که بازنشتسه هستند، استفاده کرد تا با بکار گیری آنان تولید را به راه اندازد و اعتصاب کارگران را بشکند. اما اعتصاب کارگران لوله سازی خوزستان همچنان ادامه دارد.  یک اعتراض کارگران به برخوردهای توهین آمیز کارفرماست. به گفته آنان کارفرما در روز ٢٢ اردیبهشت با چند مامور لباس شخص وارد کارخانه شده بود و با تهدید و توهین، ٨٠ کارگر با سابقه را از این کارخانه بیرون کرد. به همین دلیل اعتصاب کارگران از داخل کارخانه به بیرون انتقال پیدا کرد و کارگران در روز‌های ٢٢، ٢٣ و ٢٧ اردیبهشت ماه در واکنش به رفتار توهین‌آمیز کارفرما، مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز تجمع کردند.
با ادامه یافتن اعتصاب کارگران و زیر فشار آنان، مسئولان استانی وارد قضیه شدند و بنا بر خبر صبح روز ٢٨ اردیبهشت، ٨٠ کارگر کارخانه لوله سازی خوزستان امکان ورود به کارخانه را یافتند، اما اعتصاب کارگران به دلیل محقق نشدن مطالبات ادامه یافت. و اکنون کارفرما تصور میکند با آوردن ده کارگر میتواند تولید را به راه بیندازد و با تفرقه اندازی میان کارگران اعتصاب آنان را بشکند. اما اعتراض کارگران ادامه دارد. کارگران لوله سازی خوزستان خواستار پرداخت فوری ده ماه دستمزد معوقه خود هستند. (منبع؛ صفحه فیس بوک کارگران در فیس بوک)

کارگران لوله سازی خوزستان موفق شدند ٦ همکار اخراجی خود را سرکار شان بازگردانند

روز ٣١ اردیبهشت شش کارگر اخراجی لوله سازی خوزستان به کار بازگشتند. بنا بر خبر همزمان با آخرین روز از اعتصاب یک ماهه کارگران لوله سازی خوزستان، روز گذشته (٣٠ اردیبهشت) شش نفر از کارگران قدیمی کارخانه به اسامی «حسن معاوی»، «سید رحیم موسوی»، «عبدالخالق‌‌پور ابیات»، «عادل شرهانی»، «احمد زبیدی» و «عبدالرضا ثعالدی» به اتهام ایجاد اغتشاشدر کارخانه از سوی کارفرما اخراج شدند. در این شرایط کارگران که آماده خاتمه اعتصاب یک ماهه خود بودند در حمایت از کارگران اخراجی به کار بازنگشتند و در محوطه کارخانه تجمع کردند. زیر فشار این حرکت اعتراضی کارگران کارفرما ناگزیر به بازگرداندن ٦ کارگر اخراجی شد. زنده باد کارگران لوله سازی خوزستان کارگران لوله سازی می‌گویند؛ در حالی روز ٣٠ اردیبهشت حکم اخراج این ٦ کارگر از سوی کارفرما صادر شده بود که در جلسه روز سه شنبه که در محل فرمانداری اهواز با حضور برخی مدیران سیاسی و امنیتی اهواز برای بررسی مشکلات کارگران لوله سازی خوزستان برگزار شده بود کارفرما مکلف به تامین امنیت شغلی کارگران بعد از خاتمه اعتصاب شده بود. طبق صورت جلسه روز سه شنبه (٢٩ اردیبهشت) کارفرما علاوه برآنکه مکلف به پرداخت حداقل یک ماه از مطالبات معوقه کارگران و تامین امنیت شغلی کارگران شده است، همچنین موظف شده از ورود افراد لباس شخصی که در روز ٢٢ اردیبهشت با کارگران برخورد فیزیکی کرده بودند جلوگیری کند. بدین ترتیب کارگران با تحمیل خواستهای اولیه شان سر کارشان بازگشتند. کارگران اعلام کرده اند که اگر مدیریت به وعده هایش عمل نکند دوباره دست به اعتصاب خواهند زد. این کارگران ده ماه دستمزد خود را طلب دارند.

کارگران قطارشهری اهواز پس از ٢٢ روز به اعتصاب خود خاتمه دادند

بیش از ٦٠٠ کارگر پروژه های پیمانی قطار شهری اهواز شاغل در بخش‌های ترانسفور، تعمیرات، عملیات خاکی، اجرا و… که از تاریخ ششم اردیبهشت در اعتراض به تعویق پرداخت ٤ ماه دستمزد خود دست به اعتصاب زدند.  این کارگران با تهدید شرکت پیمانکاری کیسون مبنی بر اخراج ١٧٠کارگر در سیزدهمین و پانزدهمین روز اعتصاب، تضمین امنیت شغلی کارگران پس از پایان اعتصاب را نیز به مطالبات‌شان افزودند . با این حال در روز یکشنبه ٢٧اردیبهشت ٦٠کارگر دیگر که ساکن اهواز نبودند، پس از تسویه حساب به طور رسمی اخراج شدند. آخرین خبر منتشر شده حکایت از این دارد که این کارگران در روز ٢٩ اردیبهشت پس از بیست و دو روز به کار خود بازگشتند. اما فضای اعتراضی باقیست و بحث بر سر چگونگی ادامه اعتراض و گرفتن حق و حقوقشان داغ است.

کارگران لوله سازی خوزستان به اخراج ٦ همکار خود اعتراض دارند.

در پی اعتصاب یک ماه اعتصاب حدود ٨٠ نفر از کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان که در اعتراض به تعویق ١٠ ماه دستمزدشان صورت گرفت، صبح روز ٣٠ اردیبهشت کارفرما حکم اخراج شش نفر از کارگران قدیمی کارخانه را به اسامی «حسن معاوی»، «سید رحیم موسوی» ، «عبدالخالق‌ پور ابیات»، «عادل شرهانی»، «احمد زبیدی» و «عبدالرضا ثعالدی» را صادر کرد  حکم اخراج این شش کارگر در حالی از سوی کارفرما صادر گردیده است که در جلسه روز ٢٩ اردیبهشت که به منظور بررسی مشکلات کارگران لوله خوزستان درمحل فرمانداری اهواز برگزار شده بود کارفرما علاوه برآنکه مکلف به پرداخت حداقل یک ماه از مطالبات معوقه کارگران تا یک هفته آینده شده بود، موظف شده بود امنیت شغلی کارگران رابعد ازاعتصاب تامین می‌کرد. اما امروز کارگران پس از ورود به کارخانه و آماده شدن برای شروع کار، با اخراج ٦ نفر از همکارانشان روبرو شده‌اند و این اقدام غافل گیرانه باعث بلند شدن دوباره فضای اعتراض بین کارگران شده است.  همچنین در جلسه عصر ٢٩ اردیبهشت مسئولان فرمانداری اهواز کارفرما را مکلف کردند که از ورود افراد لباس شخصی که در روز ٢٢ اردیبهشت با کارگران برخورد فیزیکی کرده بودند، جلوگیری کند، با این وجود کارگران هنوز این چند مامور را که هویت نامشخصی دارند در کارخانه مشاهده می‌کنند. و کارگران به این موضوع اعتراض دارند. 
گفتنی است که پیش از این نیز در تاریخ‌ ١٤ و ٢٣ اردیبهشت ماه به ترتیب ٥ و ٤ نفر از کارگران این واحد تولیدی با شکایت کارفرما به اتهام ایجاد اختلال در تولید کارخانه به مجتمع قضایی قدس اهواز احضار شده‌ بودند. بحث بر سر ادامه این اعتراض در میان کارگران داغ است.

تصمیم کارگران کارخانه لوله و نورد صفا به برگزارې مجمع عمومې در شنبه دوم خرداد دررابطه با چگونگې ٺشدېد اعٺراضاٺشان!

آنچه که درکارخانه لوله و نورد صفا مېگذرد براسٺې صحنه اې از روېاروېې کارگران از ېک طرف و کارفرما و دولٺ حامې آنها از طرف دېگر اسٺ: ـ درروز ٢٨ اردېبهشٺ معاون سیاسی امنیتی فرمانداری ساوه، رئیس اداره کار و مدیر عامل کارخانجات لوله و نورد صفا در مجمع عمومی کارگران حضور ېافٺند و تلاش برای شکستن اعتصاب کارگران با وعده های توخالی و وادار کردن آنان به کار با شکم گرسنه کردند اما بیش از یکهزار کارگر این کارخانه مصمم و متحد به اعتصاب ادامه دادند.  ــ درروز ٢٩ اردېبهشٺ دادستانی ساوه نمایندگان کارگران را بدور از چشم کارگران بار دیگر احضار و به تهدید و ارعاب آنان پرداخت و پرده از پرونده سازی بر علیه این کارگران برداشت. اما علیرغم این وضعیت و اعمال فشارهای امنیتی بر کارگران لوله و نورد صفا که با دستگیری شاپور احسانی راد و احضار و تهدید نماینده های کارگران به اوج خود رسید این کارگران حاضر به تن دادن به وعده های توخالی کارفرما و فرمانداری و اداره کار نشدند و متحدانه به اعتصاب ادامه دادند.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، علیرغم عدم حضور نماینده های کارگران در کارخانه که در پی تهدید دادستانی ساوه برای پرونده سازی علیه آنان صورت گرفته است، کارگران لوله و نورد صفا همچنان مصمم به ادامه اعتصاب هستند و امروز پس از گذشت ٣١ روز از اعتصاب شان قرار است صبح روز شنبه با برگزاری یک مجمع عمومی در رابطه با چگونگی تشدید اعتراضات شان تصمیم گیری کنند.

کارگران شهرداری قم در اعتراض به اخراج مقابل استانداری تجمع کردند

٣٠ اردیبهشت؛ کارگران پیمانکاری فضای سبز شهرداری قم در اعتراض به اخراج ناگهانی خود بر اساس مصوبه شورای شهر قم در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند. به گفته کارگران موعد قرارداد کاری آنان در این روز تمام شده است و به همین دلیل از طریق شرکت‌های پیمانکاری مستقر در مناطق شهرداری به همه گفته شده است از فردا به محل کار خود مراجعه نکنند. قراردادی های موقت راهی برای بیکارسازی وسیع و تحمیل بردگی بیشتر به کارگران است. بنا بر خبر هم اکنون نزدیک به ٤٠٠ کارگر پیمانکاری در مناطق هشت‌گانه شهرداری قم به نگهداری فضای سبز مشغولند و از قرار معلوم همه آن‌ها مشمول این بیکارسازی شده‌اند. علت این بیکارسازی ناکافی بودن بودجه شهرداری قم اعلام شده است . و این وسط کارگران هستند که کارشان را از دست میدهد. محروم از بیمه بیکاری و هرگونه تامینی. این درحالیست که هر یک از این کارگران دستکم از ٢ تا ١٥ سال است که به عنوان کارگر پیمانکاری فضای سبز در مناطق مختلف شهرداری قم کار میکنند. بدنبال این تجمع اعتراضی مسئولان فرمانداری از آنان خواستند تا از هر منطقه شهرداری، یک کارگر را به عنوان نماینده خود انتخاب کنند. و هشت نفر از تجمع کنندگان به عنوان نماینده برای مذاکره وارد استانداری شدند و همزمان باقی کارگران در بیرون ساختمان به تجمع اعتراض خود ادامه داده و منتظر نتیجه شدند. این اعتراض ادامه دارد.


تجمع اعتراضی کارگران شهرداری اهواز

٢٩ اردیبهشت؛ ٦٠ نفر از کارگران فضای سبز ناحیه یک و دو منطقه سه اهواز وابسته به شرکت پیمانکاری «امان دژ خوزستان» در شهرداری منطقه سه اهواز در اعتراض به دریافت نکردن دو ماه دستمزد، ابتدا مقابل ساختمان مرکزی شهرداری و سپس شورای شهر اهواز تجمع کردند.
تعداد کارگران فضای سبز شهرداری ناحیه یک و دومنطقه
٣ اهواز ٣٤٥نفرند و کارفرفرمای شرکت امان دژ خوزستان از اسفند ماه سال ٩٣ به کارگران حقوقی پرداخت نکرده است و همچنین بیمه آنان در ماه‌های تیر و مرداد ٩٣ به تامین اجتماعی پرداخت نشده و در سایر ماه‌های سال نیز بیمه کارگران دچار مشکلاتی شده است. مسئولان شرکت پیمانکاری امان دلیل پرداخت نشدن به موقع حقوق کارگران، پرداخت نشدن به موقع صورت وضعیت‌های مالی شرکت پیمانکاری از سوی شهرداری قید کرده اند. در عین حال شهرداری ادعا دارد همه صورت وضعیت‌های مالی این شرکت پیمانکاری را به موقع پرداخت کرده است. در این بین کارگران معترض بین ساختمانهای شهرداری و شرکت پیمانکاری امان دژ «پاس کاری» می‌شوند. وضعیت مالی و بدهی های کارفرمایان ربطی به کارگران ندارند، کارگران در قبال کارگران خواستار پرداخت به موقع دستمزدهایشان هستند. نپرداختن بموقع دستمزدها یک جنایت و یک جرم آشکار است.


ادامه اعتصاب کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد تاپرداخت کامل حقوق معوقه !

٢٩ اردیبهشت: کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد حدودیک ماه  است که دراعتراض به عدم  پرداخت ٧ماه حقوق معوقه دراعتصاب بسرمی برند وطی این مدت بارها دست به تجمع اعتراضی وراهپمایی زده اند. پرداخت به موقع حقوق و دستمزد مطالبه اصلی این کارگران است اما به گفته آنان، هربار که این مطالبه را درخواست کرده اند، با وعده ها و حتی تهدید به اخراج مواجه شده اند. کارگران کارخانه سامان کاشی بروجرد علیرغم تهدید  وجوسازی مدیرعامل کارخانه سامان کاشی بروجرد و معاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد تصمیم دارند به اعتصابشان تا پرداخت کامل حقوق عقب مانده ادامه دهند.

کارگران لوله سازی خوزستان به اخراج ٦ همکار خود اعتراض دارند.

در پی اعتصاب یک ماه اعتصاب حدود ٨٠ نفر از کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان که در اعتراض به تعویق ١٠ ماه دستمزدشان صورت گرفت، صبح روز ٣٠ اردیبهشت کارفرما حکم اخراج شش نفر از کارگران قدیمی کارخانه را به اسامی «حسن معاوی»، «سید رحیم موسوی» ، «عبدالخالق‌ پور ابیات»، «عادل شرهانی»، «احمد زبیدی» و «عبدالرضا ثعالدی» را صادر کرد  حکم اخراج این شش کارگر در حالی از سوی کارفرما صادر گردیده است که در جلسه روز ٢٩ اردیبهشت که به منظور بررسی مشکلات کارگران لوله خوزستان درمحل فرمانداری اهواز برگزار شده بود کارفرما علاوه برآنکه مکلف به پرداخت حداقل یک ماه از مطالبات معوقه کارگران تا یک هفته آینده شده بود، موظف شده بود امنیت شغلی کارگران رابعد ازاعتصاب تامین می‌کرد. اما امروز کارگران پس از ورود به کارخانه و آماده شدن برای شروع کار، با اخراج ٦ نفر از همکارانشان روبرو شده‌اند و این اقدام غافل گیرانه باعث بلند شدن دوباره فضای اعتراض بین کارگران شده است.  همچنین در جلسه عصر ٢٩ اردیبهشت مسئولان فرمانداری اهواز کارفرما را مکلف کردند که از ورود افراد لباس شخصی که در روز ٢٢ اردیبهشت با کارگران برخورد فیزیکی کرده بودند، جلوگیری کند، با این وجود کارگران هنوز این چند مامور را که هویت نامشخصی دارند در کارخانه مشاهده می‌کنند. و کارگران به این موضوع اعتراض دارند.  گفتنی است که پیش از این نیز در تاریخ‌ ١٤ و ٢٣ اردیبهشت ماه به ترتیب ٥ و ٤ نفر از کارگران این واحد تولیدی با شکایت کارفرما به اتهام ایجاد اختلال در تولید کارخانه به مجتمع قضایی قدس اهواز احضار شده‌ بودند. بحث بر سر ادامه این اعتراض در میان کارگران داغ است.

اعتصاب کارگران مجتمع مس باهنر!

از روز ٢١ اردیبهشت نزدیک به ٣٠٠ نفر از کارگران شیفت های بعداز ظهر و شامگاه مجتمع مس باهنر، در اعتراض به سطخ تازل دستمزدها با حضور در محوطه مجتمع دست به اعتصاب زدند. به گفته کارگران در طول یک سال گذشته افزایش دستمزد عده‌ای از پرسنل که در رده‌های مدیریتی و پرسنلی مشغول به کارند باعث شده تبعیض‌های غیرقابل قبولی بین کارگران و سطوح بالای شرکت اتفاق بیفتد که ادامه شرایط را برای کارگران سخت کرده است. بنا بر خبر ازاواخر سال گذشته افزایش بی‌سابقهٔ اضافه حقوق عده‌ای از کارکنان ارشد و مدیران مجتمع مس شهید باهنر موجبات اعتراض کارگران باسابقهٔ این شرکت را فراهم کرد، این در حالی است که مدیریت مجتمع مس شهید باهنر بار‌ها اعلام کرده است که شرکت با کمبود نقدینگی مواجه است. کارگران میگویند در پایان سال گذشته، با وعدهٔ قائم مقام مدیرعامل قرار بود حق اضافه کار به کارگران پرداخت شود که متاسفانه این وعده عملی نشد و حتی در یکی از اعتراضات سال گذشته، یک کارگر باسابقهٔ این مجتمع که ١٨ سال سابقهٔ کار داشت صرفا به دلیل اعتراض به شرایط موجود اخراج شد. و این موضوع مورد اعتراض کارگران است. کارگران این شرکت بزرگ صنعتی همچنین به عدم انعقاد قرارداد توسط شرکت با کارگران معترض هستند. به گفتهٔ این کارگران، از ابتدای سال جاری تا کنون هیچگونه قراردادی با آن‌ها منعقد نشده و این مسئله امنیت شغلی آن‌ها را با تهدید مواجه کرده است. بطوریکه برای اولین بار است که با گذشت ٥٠ روز از ابتدای سال هنوز هیچگونه قراردادی با کارگران بسته نشده است. در کنار در کنار این اقدامات مدیریت مجموعه در نظر دارد برخی از قسمت‌های مجتمع را به گروههای پیمانکاری واگذار کند که این مسئله نیز موجبات نگرانی کارگران را فراهم کرده است. عدم تامین نیروی کافی با وجود بازنشستگی تعدادی از کارگران یکی دیگر از دلایل اعتراض کارگران مس شهید باهنر کرمان است. شرکت مس باهنر نزدیک به ١٢٠٠ نفر کارگر دارد و در نزدیکی بزرگ‌ترین و غنی‌ترین معادن مس خاورمیانه تأسیس شده است و شامل کارخانجات ذوب و ریخته‌گری، اکستروژن و پولک زنی و لوله مسی می‌باشد.


تجمع مهاجرین افغان مقابل کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در تهران در اعتراض به افزایش هزینه های اقامتی و دخالت پلیس

١ خرداد: مهاجرین افغان ,در اعتراض به افزایش هزینه های اقامتی شان مقابل دفتر کمیساریای سازمان ملل در تهران تجمع نمودند که با دخالت پلیس مواجه شده و از ادامه این تجمع جلوگیری گردید. مهاجرین خواستار تخفیف هزینه های بودند که بابت عوارض شهرداری ,اداره کار ,دفاتر کفالت و سایر هزینه های که باید برای تمدید اقامت خود پرداخت نمایند. تجمع کنندگان گفتند ؛هدف ما از این تجمع اعتراض به افزایش هزینه های مربوط به تمدید مدارک اقامتی مهاجرین بوده تا بدینوسیله صدای مان را به گوش مسئولین در ایران، سازمان ملل و جامعه جهانی برسانیم تا از پناهندگان حمایت بهتر و بیشتر نمایند.

آنها میگویند با وجود محدودیت شغلی، بیکاری، تورم و عدم د ر آمد، ما قادر به تامین مخارج خانواده خود نیستیم اما دولت ایران بدون توجه به وضعیت معیشتی و مشکلات متعدد مهاجرین ، هزینه ها(عوارض را)را افزایش داده که توان پرداخت آن را نداریم. قبلا برای کار اداری (تمدید اقامت)به ادارات اتباع مربوط به محل اقامت خود مراجعه می کرده اما اخیرا دفاتر کفالت دایر شده و (مهاجرین )مجبور هستند به چندین اداره مراجعه نمایند و هزینه های دفاتر کفالت هم بر عهده مهاجرین گذاشته شده اما این دفاتر فقط برای ایجاد محدودیت بیشتر و در یافت پول از مهاجرین دایر شده اند ولی برای مهاجرین هیچ نوع خدماتی انجام نمی دهند بر اساس این گفته ها در حال حاضر مهاجرین افغان در پیچ و خم بروکراسی گیر کرده اند. رژیم جمهوری اسلامی دارای کارنامه سیاه و فاشیستی علیه مهاجرین و بویژه مهاجرین افغانستانی است. دشمنی این رژیم با مهاجرین افغانی از مرزهای فاشیستی گذشته و عملا با اتحاذ سیاستهای بغایت ضد مهاجرین افغانستانی زندگی روزانه و عادی را از آنها سلب کرده. مهاجرین افغانستانی شایسته بیشترین حمایت ها و پشتیبانی همه جانبه هستند. در این شرایط سخت همبستگی و نزدیکی با آنها، ایحاد شبکه های حمایتی و کمک رسانی، ایجاد پوشش های خبری اعتراضات آنها و جلب حمایت بین المللی از مهاجرین افغانستانی مبارزه مشترک مردم در ایران و افکار عمومی در سطح بین المللی است.

گزارش

اخباری از فعالین کارگری و معلمان دستگیر شده در دو ماه اخیر

دستگیر شدگان اول مه و همه کارگران زندانی باید فورا آزاد شوند

داود رضوی و ابراهیم مددی به بند ٢٠٩ منتقل شدند. داود رضوی و ابراهیم مددی دو عضو هیات مدیره سندیکای شرکت واحد، پس از بازداشت نیمه شب ٨ اردیبهشت در روز بعدش به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل شدند و همچنان در بازداشت بسر میبرند. در اعتراض به این دستگیریها و برای گرامیداشت اول ماه مه، کارگران سندیکای شرکت واحد با شعار زنده باد روز جهانی کارگر، در پایانه آزادی تجمع کردند.
قرار بازداشت ١٥ روزه برای محمود صالحی و عثمان اسماعیلی
  محمود صالحی از چهره های شناخته شده کارگری و عثمان اسماعیلی عضو کمیته دفاع از فعالین کارگری در شهر سقز در ٨ اردیبهشت دستگیر شدند. پس از گذشت ٥ روز از دستگیر آنان، خانواده های آنان با مراجعه به شعبه ٥ دادیاری دادسرای انقلاب اسلامی در سنندج با خبر شدند که دستگیری آنان با اتهام ایجاد تشکل کارگریصورت گرفته و برایشان ١٥ روز قرار بازداشت صادر شده است. محمود صالحی و عثمان اسماعیلی همچنان در بازداشت بسر میبرند. پدرام نصراللهی همچنان در بازداشت بسر میبرد پدرام از فعالین کارگری شناخته شده در شهر سنندج و عضو کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری است. او در ٩ اردیبهشت دستگیر و همچنان در بازداشت بسر میبرد. از آرام و فواد زندی خبری در دست نیست آرام و فواد زندی دو برادر و دو فعال کارگری در شهر سنندج و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری در ٢٥ فروردین ماه دستگیر و همچنان در بازداشت بسر میبرند و از آنها خبری در دست نیست.
علیرضا هاشمی همچنان در بازداشت بسر میبرد علیرضا هاشمی دبیر سازمان معلمان است
. او بدنبال تجمعات اعتراضی سراسری معلمان در ٢٧ فروردین در ٣٠ فروردین دستگیر و همچنان در بازداشت بسر میبرد. یکی از خواستهای معلمان در اعتراضاتشان آزادی معلمان زندانی رسول بداغی، محمود باقری، علیرضا هاشمی و عبدالرضا قنبری است. کوروش بخشنده، نظام صادقی، رضا امجدی و حامد محمودنژآد آزاد شدند کوروش بخشنده و نظام صادقی،حامد محمود نژاد و رضا امجدی از فعالین کارگری شناخته شده در شهر سنندج و اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری هستند که به ترتیب روزهای ١٦ اسفند ماه ٩٣، ١٦ فروردین، ٢٩ فروردین ماه و ٥ اردیهبشت دستگیر شده بودند، آزاد شدند. کوروش بخشنده با وثیقه یکصد میلیون تومانی در روز ١٦ اردیبهشت، نظام صادقی با وثیقه پنجاه میلیون تومانی در روز ١٧ اردیبهشت، حامد محمود نژآد با وثیقه ١٥ و رضا امجدی با وثیقه ٣٠ میلیونی آزاد شدند. آزادی کوروش بخشنده ، نظام صادقی، حامد محمود نژآد و رضا امجدی را به این عزیزان و خانواده هایشان و به همگان تبریک میگوییم. بدین ترتیب داود رضوی، ابراهیم مددی،محمود صالحی، عثمان ابراهیمی و پدرام نصراللهی که در آستانه روز جهانی کارگر دستگیر شده بودند، همچنان در بازداشت بسر میبرند. دستگیر شدگان اول مه باید فورا آزاد شوند. همچنین در اسفند ماه گذشته جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی دو تن از رهبران طومار ٤٠ امضا بر سر خواست افزایش دستمزدها، به ترتیب به ٦ سال و سه سال و نیم حبس محکوم شدند. جعفر عظیم زاده در ٩ اردیبهشت بعد از مراسم کارگران در گرامیداشت هشت اردیبهشت در مقابل مجلس احضار و مدت ٥ ساعت زیر بازجویی قرار گرفت. لغو احکام صادره برای این دو فعال کارگری یکی از خواستهای تجمع کنندگان اول ماه مه در مقابل مجلس بود. احکام صادره برای جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی باید فورا لغو و فشار و تهدید بر روی رهبران و فعالین کارگری متوقف شود. بعلاوه هم اکنون شماری از کارگران زندانی از جمله بهنام ابراهیم زاده با صدور نه سال و نیم حکم جدید زندان، شاهرخ زمانی با ١١ سال حکم، محمد جراحی با ٥ سال حکم، رسول بداغی با ٦ سال حکم، عبدالرضا قنبری با ده سال حکم، محمود باقری با ٦ سال حکم در زندانند.

دیدار با فائزه الماسی آموزگار مدارس تهران

حضور تعدادی از معلمان درمنزل همکار بیمار برای تقدیر از حضورش درتجمع هفدهم اردیبهشت
تعدادی از معلمان روز جمعه در منزل همکار بیمار خانم الماسی حضور یافتند و با اهدا شاخه گل و لوح تقدیر ،قدر دانی خود را نسبت به حضور ایشان در تجمع هفدهم اردیبهشت ابراز کردند.فائزه الماسی اموزگار مدارس تهران است که باوجود بیماری ام اس ومشکلات جسمانی در تجمع هفدهم اردیبهشت حضور داشت معلمین هم چندین لوح ٺقدېرې که مزېن به عکس اېشان و معلمان زندانې بداقې و باقرې و هاشمې بود را به اېشان ٺقدېم کردند

٨٠ کارگر اخراجی لوله سازی خوزستان موفق به بازگشت بر سر کارشان شدند

مدت یک هفته تمام از اعتراضات کارگران لوله سازی خوزستان میگذرد. این کارگران به اهانت های مدیریت و نیز عدم پرداخت ده ماه دستمزد خود اعتراض دارند. بنا بر آخرین خبر بدنبال اجتماعات سه روزه این کارگران طی روز‌های ٢٢، ٢٣ و ٢٧ اردیبهشت ماه مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز، صبح این روز ٨٠ کارگر این کارخانه که از روز ٢٢ اردیبهشت اجازه ورود به کارخانه را نداشتند، در این روز وارد محل کار خود شدند.  به گفته کارگران، کارفرما بعد از آنکه یک هفته مانع ورود کارگران به کارخانه شده بود، روز ٢٨ اردیبهشت ناگزیر به دادن اجازه ورود به ٨٠ کارگر اخراجی داد. اما همچنان آنها را تحت کنترل داشته و حتی برای ورود آنان به رستوران کارخانه محدودیت گذاشته است. از اینرو فضای کارخانه همچنان اعتراضی است. اعتراضات کارگران لوله سازی خوزستان از روز ٢٢ اردیبهشت ماه در پی اقدام توهین آمیزکارفرما و ورود آن با مامور یگان ویژه به کارخانه و تهدید و توهین ٨٠ کارگر با سابقه و بیرون کردن آنان از کارخانه آغاز شد. بنا بر خبر در این روز در درگیری ماموران با کارگران لوله سازی خوزستان یکی از کارگران بخش تولید با ضربه مامور یگان ویژه از ناحیه قفسه سینه آسیب دیده است و کارگران در واکنش به این اقدام کارفرما بعد از اجتماع در مقابل درب ورودی کارخانه، برای اعتراض به این موضوع به دادسرای شهر واقع در بلوار قدس اهواز مراجعه کرده و از کارفرما شکایت کرده‌اند. همچنین این کارگران به ده ماه تعویق دستمزدهایشان اعتراض دارند. کارگران لوله سازی خوزستان در این رابطه طی روزهای ٢٢ و ٢٣ اردیبهشت مقابل ساختمان فرمانداری و استانداری اهواز تجمع کردند.  به گفته کارگران لوله سازی خوزستان، کارفرما ابتدا تولید را محدود و از ٢٥ روز قبل فعالیت تولیدی درآن را تقریبا متوقف کرده است و کارگران خود را در خطر بیکاری می بینند.  در جریان اعتراضات کارگران لوله سازی خوزستان با شکایت کارفرما ٩ نفر از کارگران معترض در دو مرحله در تاریخهای ١٤ و ٢٣ اردیبهشت ماه به مجتمع قضایی قدس فراخوانده شدند اما به دلیل عدم حضور نماینده کارفرما جلسه دادگاه برگزار نشده است. بدین ترتیب کارفرما ، ده ماه است دستمزد کارگران را پرداخت نکرده است. مامور گارد ویژه را به کارخانه آورده و با کارگران معترض درگیر شده و آنها را مورد اهانت و توهین قرار داده است، و آنوقت دادگاه قضایی کارگران معترض را به دادگاه احضار میکند. کارگران به این موضوع اعتراض دارند. نپرداختن دستمزد یک جرم آشکار است و کارگران خاطی باید مورد پیگرد قرار گیرند. کارگران می‌گویند حدود ٢ سال است که کارفرمای این کارخانه تولید کننده انواع لوله به بهانه شرایط بد اقتصادی، حقوق آنان را با تاخیر پرداخت می‌کند. کارفرما قصد دارد با تنگ کردن عرصه بر کارگران به نوعی آنان را وادار به ترک کار کند.


آماررسمی درباره شکایات کارگران ازکارفرمایان درسال٩٣

هزار شکایت درباره عدم پرداخت بموقع حقوق.

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، بیشترین دادخواست ها در سال ٩٣ مربوط به عیدی و پاداش بوده که ١٢.٥ درصد از کل دادخواست ها را شامل شده و نسبت به سال ٩٢ به میزان ١٦.١ درصد افزایش داشته است. همچنین دادخواست های مربوط به حقوق معوقه و سنوات خدمت در رتبه های بعدی قرار دارند که نسبت به سال ٩٢ به ترتیب ١٢.٤ درصد و ١٥.٢ درصد افزایش یافته اند. این در حالی است که بیشترین موارد دادخواست ها در سال ٩٢ به ترتیب مربوط به حقوق معوقه، عیدی و پاداش و بعد از آن سنوات خدمت بوده است. تفاوت مزد در سال های ٩٢ و ٩٣ کمترین موارد دادخواست ها را داشته است. شکایات مربوط به اضافه کاری در سال ٩٢ به تعداد ٥٧٦٣٨ مورد بوده که در سال ٩٣ به ٥٩٧١٥ مورد رسید. ٥٥٦٨٠ پرونده شکایت در سال ٩٢ درخواست به کار بوده که این میزان در سال گذشته به ٦٢٤١٦ مورد رسید. در مورد حق بیمه ٧٩١٥٧ شکایت در سال ٩٢ به ثبت رسیده بود که این میزان در سال ٩٣ به تعداد ٩٣٧٠٥ مورد رسید. درباره حق مسکن نیز طی سال ٩٢ به میزان ٥٠٠٠٣ پرونده شکایت تشکیل شده بود که این میزان در سال گذشته به ٥٢١٧١ مورد افزایش یافت. حدود١١٤هزار شکایت کارگران از کارفرمایان درباره عدم پرداخت بموقع حقوق مزایای رفاهی و انگیزشی در سال ٩٢ تعداد ٧٣٦٣٠ مورد شکایت داشته که این تعداد در سال گذشته به ٧٦٦٦٩ مورد رسید. همچنین در زمینه تغییر شرایط کار ٥٣٩٤ مورد شکایت از کارفرمایان در سال ٩٢ صورت گرفت که این میزان در سال ٩٣ به تعداد ٥٨٧٠ مورد بود. تفاوت مزد در سال ٩٢ دارای ٤٨٨٨٦ شکایت بوده که در سال ٩٣ این موضوع ٤٩٦٤٠ شکایت را به خود اختصاص داد.  درباره حقوق معوقه در سال ٩٢ کارگران ١٠١٣٩٩ شکایت داشته اند که این میزان در سال ٩٣ به تعداد ١١٣٩٥٨ مورد رسید. سنوات خدمت از دیگر موضوعات اختلافی بین کارگران و کارفرمایان بود که در این زمینه طی سال ٩٢ مجموعا ٨٩٥٩٩ شکایت و در سال ٩٣ نیز ١٠٣١٩٣ شکایت انجام شد. اختلاف بر سر طرح طبقه بندی مشاغل در سال ٩٢ منجر به ١٣٠٢٠ مورد شکایت و در سال ٩٣ نیز ٣٢٧٦٦ شکایت شد. حق عائله مندی در سال ٩٢ دارای ٣١٨٥٧ پرونده شکایت و در سال گذشته ١٣٢٠٧ شکایت بود. درباره اختلاف بر سر عیدی و پاداش ٩٩٦٠١ شکایت در سال ٩٢ و تعداد ١١٥٦٤٠ شکایت نیز در سال ٩٣ صورت گرفت. درباره اختلاف بر سر مرخصی استحقاقی کارگران ٧٣٩٩٦ شکایت از کارفرمایان در سال ٩٢ داشته اند که در سال ٩٣ این تعداد شکایت به ٧٩١٠٨ مورد افزایش یافت. درباره اختلافات کار نوبتی نیز کارگران ١٩١٥٢ شکایت در سال ٩٢ داشته اند که این تعداد در سال ٩٣ به ١٨٦١٣ مورد رسید. بیش از ٥١ هزار شکایت نیز در سال ٩٣ به دلایل دیگری در هیات های حل اختلاف به ثبت رسیده است. برگرفته ازمهر١خرداد


نرخ تورم ٢٢درصدی ونرخ بیکاری ١٤.٦ درصدی اقتصاد ایران در سال ٢٠١٥

بانک جهانی در جدیدترین گزارش منطقه‌ای خود، نرخ تورم ٢٢درصدی را برای ایران در سال ٢٠١٥ پیش‌بینی کرده است که نسبت به سال قبل اندکی کاهش می‌یابد. نرخ تورم ایران برای سال ٢٠١٤ بالغ بر ٢٣ درصد محاسبه شده است. بنا بهمین گزارش، بانک جهانی نرخ بیکاری ایران در سال ٢٠١٤ را نیز ١٤ درصد اعلام و پیش‌بینی کرده است این رقم در سال ٢٠١٥ به ١٤.٦ درصد افزایش یابد.


ایران با نرخ بیکاری١٧.٥ درصدی مقام چهارم جهان راکسب کرد!

ایران با نرخ بیکاری١٧.٥ درصدی پس ازیونان،آفریقای جنوبی واسپانیا مقام چهارم جهان راکسب کرد.

به گزارش٣خرداد مهر، اختلاف نرخ بیکاری در کشورهای مختلف جهان به ٢٤.٧ درصد رسید که نشان دهنده وفور فرصت های شغلی در برخی کشورها و بحران بیکاری در برخی دیگر است. بررسی جدیدترین تغییرات نرخ بیکاری در کشورها نشان می دهد که بیکاری همچنان به عنوان یک معضل جدی و مهم در نقاطی از قاره اروپا، آفریقا و آسیا وجود دارد. در عین حال، بیکاری در برخی مناطق مناسب و بازار کار در شرایط مناسبی قرار دارد. بر این اساس، نرخ بیکاری در آمریکا طبق آخرین برآورد صورت گرفته ٥.٧ درصد، چین ٤.١ درصد، ژاپن ٣.٦ درصد، بریتانیا ٥.٧ درصد، کانادا ٦.٦ درصد، حوزه یورو ١١.٢ درصد و این نرخ در اتریش به میزان ٤.٨ درصد است. همچنین بیکاری در بلژیک ٨.٥ درصد، فرانسه ١٠.٢ درصد و آلمان ٦.٥ درصد است. یونان سال هاست که با بیکاری بالا مواجه بوده و این نرخ در آخرین برآوردها به میزان ٢٥.٨ درصد اعلام شده است. ایتالیا ١٢.٦ درصد و هلند دارای ٨.٩ درصد بیکاری است. نرخ بیکاری در کشور اسپانیا ٢٣.٤ درصد و از بالاترین نرخ های بیکاری در قاره اروپا محسوب می شود. جمهوری چک ٧.٧ درصد و دانمارک ٥ درصد بیکاری دارد. مجارستان دارای ٧.٤ درصد و نروژ نیز ٣.٧ درصد بیکاری است. این نرخ برای کشور لهستان ١٢ درصد و برای روسیه نیز ٥.٥ درصد اعلام شد. سوئد ٨.٤ درصد و سوئیس نیز ٣.١ درصد بیکاری دارد. ترکیه در همسایگی ایران ١٠.٧ درصد و استرالیان نیز ٦.٤ درصد بیکاری را تجربه می کنند. هنگ کنگ ٣.٣ درصد بیکاری و هندوستان نیز ٨.٨ درد بیکاری دارد. اندونزی در قاره آسیا ٥.٩ درصد و مالزی نیز ٣ درصد بیکاری دارند. نرخ بیکاری در پاکستان همسایه شرقی ایران ٦.٢ درصد و در سنگاپور ١.٩ درصد است. کره جنوبی ٣.٨ درصد و تایوان دارای ٣.٨ درصد بیکاری است. طبق آخرین برآوردها نرخ بیکاری در کشور تایلند ١.١ درصد، آرژانتین ٦.٩ درصد، برزیل ٥.٣ درصد و شیلی نیز ٦.٢ درصد بیکاری دارد. کلمبیا ١٠.٨ درصد، مکزیک ٤.٤ درصد، ونزوئلا ٥.٥ درصد، مصر ١٢.٩ درصد، عربستان ٦ درصد و آفریقای جنوبی نیز ٢٤.٣ درصد بیکاری دارند. برآورد نرخ بیکاری برای ایران با وجود اینکه توسط مرکز آمار ایران به میزان١٠.٥ درصد اعلام شده، ١٧.٥ درصد است.


کارگران اعتصابی کارخانه سامان کاشی بطورعلنی ازطرف فرمانداربروجرد تهدید شدند!

٢خرداد: فرماندار بروجرد گفت: هرگونه تجمع در محل فرمانداری یا هر یک از ادارات غیرقانونی است. این کارخانه توسط بخش خصوصی اداره می‏‌شود و دیگر نمی‌توان از بودجه‎های دولتی به منظور رفع مشکلات نقدینگی به آن اعتبار تزریق کرد. فرماندار کارگران اعتصابی کارخانه سامان کاشی را بزبانی دیگر موردتهدید قرارداده بود. وی با بیان اینکه کارگران اصرار دارند حتما حقوق عقب افتاده آنها به طور کامل پرداخت شود تا سر کار بروند، اظهار داشت: رفع این مشکل و تامین اعتبار یادشده زمان بر است لذا به کارگران توصیه می شود سر کار خود حاضر شوند. وی افزود: وقتی در کارخانه باشند طلبکار می شوند ولی در صورت عدم حضور، غیبت می خورند که برای سابقه و آینده آنها خوب نیست و به طور قانونی با مشکل مواجه می شوند. وی افزود: به کارگران توصیه شده سر کار خود برگردند ولی آنها گوش نداده اند و این موضوع قطعا به ضرر آنها تمام می شود.

حقوقهای پرداخت نشده

عدم پرداخت٧ ماه حقوق،دوسال عیدی،اضافه کارو…. کارگران شهرداری نیکشهر

٤٥ نفر از کارگران شهرداری نیکشهر در جنوب سیستان و بلوچستان خواستار پراخت معوقات دو شیفت نوروزی، اضافه کار، بدهی بازنشستگی، دو عیدی و پاداش و هفت ماه حقوق معوقه خود شدند.

عدم پرداخت٣ماه حقوق کارگران کارخانه رنگین نخ  سمنان

کارگران کارخانه رنگین نخ که در زمینه رنگرزی نخ و تولید الیاف در شهرک صنعتی شرق سمنان فعالیت دارد حدود ٢٣ کارگر رسمی قدیمی و ١٥ کارگر جدید قرارداد موقت دارد که هر ماه حقوقشان با تاخیر پرداخت می‌شود. کارگران میگویند: معوقات حقوقی کارگران رسمی کارخانه سه ماه (بهمن، اسفند ٩٣ وفروردین ٩٤) است. و ١٥ کارگر زن قرار دادی که از نیمه دوم سال ٩٣ جایگزین حدود ٣٠ کارگر بازنشسته شده‌اند از اسفند ماه حقوقشان به تاخیر افتاده است. به گفته کارگران رنگین نخ، در نیمه نخست سال گذشته از مجموع ٥٣ کارگر این کارخانه حدود ٣٠ کارگر بدون دریافت سنوات خدمت بازنشسته شدند. کارفرما به دلیل ناتوانی در پرداخت سهم بازنشستگی کارگران که به ٨ درصد افزایش پیدا کرده است نمی توانست کارگران را بازنشسته کند به همین دلیل تعدادی از این کارگران برای بازنشسته شدن  مبالغی حدود ٤ تا ٥ میلیون تومان به کارفرما پرداخت کرده اند. در حال حاضر تعداد دیگری از کارگران که توانایی پرداخت این مبلغ را به کارفرما ندارند امکان بازنشسته شدن ندارند واز موعد بازنشسته شدنشان گذشته است. منابع کارگری همچنین در خصوص معوقات بیمه‌ای کارگران رسمی و قراردادی کارخانه رنگین نخ می‌گویند: بخشی از مشکلات کارگران مربوط به تعویق در پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی است که کارفرما به صورت مستمر آن را پرداخت نکرده است.

نا امنی محیط کار

تعداد کارگران حادثه دیده در معادن: درسال١٣٨٨: ٨٧٦ نفر. در سال ١٣٩١: ١١٧٧نفر. در سال ١٣٩٢: ١٧٧٩نفر. یش از ٨٠ درصد معادن که افزون بر ٢٥نفر کارگر دارند، فاقد مسئول ایمنی مستقل هستند. مطابق آمار منتشر شده، شمار معادن فعال بیش از پنج هزار و ٤٠٠ معدن است که استانهای کرمان، یزد و اصفهان بیشترین سهم را در این ارتباط دارند. در سال ١٣٩٢ مجموع شاغلین معادن ٩٤ هزار و ٦٤٠نفر بودند که از این تعداد ٢٢ هزار و ٨٠٨ نفر کارگر ساده و ٢٦هزار و ٢٥٨ نفر کارگر ماهر بودند. همچنین در سال ٩٢ تعداد سه هزار و ٩٠٤ نفر تکنسین و پنج هزار و ١٤٦ نفر مهندس در کنار ٢٠هزار و ٩٤٦نفر کارمند اداری به همراه ١٥ هزار و ٥٧٩نفر در بخش حمل ونقل فعالیت داشتند. در سال ٩٢ تعداد ٥٩نفر فر اثر نا امنی محیط کار جانباخته اند.

مرگ کارگر جوان براثر سقوط آسانسور

٣١ اردیبهشت: براثر سقوط کابین آسانسور در یک ساختمان در شیراز یک کارگر تعمیرکار با ٢٣سال سن کشته شد.


مرگ ٢سرایدارجوان براثرگازگرفتگی

٣خرداد: گاز سمی منوکسید کربن در واحد سرایداری یک ساختمان ٥ طبقه مسکونی در شمال تهران، خیابان سعادت آباد، خیابان چهارم شرقی موجب مرگ دو ٢سرایدار١٩و٢٥ساله شد.

اخراج و بیکارسازی

تعطیلی کارخانه «اکریل تاب» ١٠٠ کارگر زن را بیکار کرد

کارگران اخراجی:  کارخانه اکریل تاب در استان مازندران که در زمان فعالیت انواع نخ کاموا تولید می‌کرد، اردیبهشت ماه سال جاری تعطیل اعلام شد و تمامی ١٠٠ کارگر با سابقه‌ای که در این واحد مشغول به کار بودند برای دریافت مقرری بیمه بیکاری به اداره کار معرفی شده‌اند. کارگران می‌گویند دلیلی که کارفرما برای تعطیلی کارخانه به آنان ذکر کرده «کمبود منابع مالی» و «ناتوانی در رقابت با کالاهای مشابهه خارجی» بوده است.

بازهم بیکارې, باز هم اخراج!

اخبار رسېده هرروزه حاکې از اخراج و بېکارشدن کارگران درکارخانجاٺ مخٺلف به دلاېلې نظېر اعٺراض کارگران مبارز بخاطر شراېط کارې و احقاق حقوق خود و همکارانشان, ورشکسٺگې کارخانجاٺ, نبود مواد اولېه و غېره مېباشد. دراېن مېان اما آنچه که براې کارفرماېان و دولٺشان ارزشې ندارد زندگې و جان کارگران و خانواده شان اسٺ. وقٺې کارگران اعٺراض مېکنند اېن کارفرماېان و نهادهاې دولٺې هسٺند که آنها را بهمدېگر پاس مېدهند ٺا آنها را خسٺه ومجبورشان کنند که به شراېط اسفناک کارفرماېان ٺن دهند وېا خود داوطلبانهبدنبال کاردېگرې بروند. اما ٺجربه نشان داده اسٺ که هرجا کارگران مٺحد وېک دسٺ به مبارزه ادامه داده اند ٺوانسٺه اند که حداقل پاره اې از مطالباٺ خود را به کارفرماېان ودولٺشان ٺحمېل کنند. اخبار زېر نمونه هاې از وضعېٺ کارگران اسٺ:

نزدیک به ٣٠ کارگر قرار دادی کارخانه «الکترود پارس» تاکستان بیکار شدند.

در آخرین روزهای کاری در سال ٩٣ به حدود٤٥ نفر از کارگران کارخانه الکترود پارس اعلام شده است که به دلیل اتمام اعتبار قرارداد کارشان دیگر برای آن‌ها در این واحد صنعتی شغلی وجود ندارد و به همین دلیل زمانی که کارگران یاد شده بعد از اتمام تعطیلات نوروز ٩٤ برای ادامه کار به کارخانه مراجعه کرده‌اند توسط ماموران انتظامات از حضور آنها جلوگیری شد.به گفته آنان، کارگران مذکور بیش از یک تا ١٥ سال سابقه کاری داشته‌اند و برای پیگیری مطالبات صنفی خود هنوز شکایتی را در اداره کار مطرح نکرده‌اند.

کارفرما همچنان از ورود ٥ کارگر صنعتی کارخانه شیشه آبگینه ممانعت میکند!

اسفند ماه سال گذشته (٩٣) در پی تشدید اعتراضات صنفی کارگران کارخانه شیشه آبگینه که منجر به ممانعت کارفرما از ورود ٢٠ نفر از کارگران معترض به کارخانه در تاریخ ٢٩ اسفند ماه شد، با رای اداره کار درتاریخ ٢٥ فروردین ماه همه کارگران اخراجی بازگشت بکار شدند اما این حکم هنوز برای ٥ نفر از کارگران اجرایی نشده و همچنان کارفرما به بهانه‌های مختلف مانع ورود این کارگران به کارخانه می‌شود.کارگران مدعی‌اند، با بحرانی شدن وضعیت کارخانه شیشه آبگینه که در نتیجه بی‌توجه‌ای کارفرما وسایر مسئولان استان حاصل شده است، پایان هر ماه شاهد ترک کار خود خواسته تعدادی از همکارانمان هستیم که ازوضعیت فعلی کارخانه خسته شده‌اند.

اخراج ١٠کارگر لوله صفا در سی و سومین روز اعتصاب

در سی و سومین روز از آغاز اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا، شماری از کارگران این کارخانه برای تسویه حساب فراخوانده شدند. کارگران با اشاره به سابقه اخراج کارگران در موارد مشابه معتقدند این اقدام برای ترساندن آنان از عواقب ادامه اعتراض انجام شده است. در سی و سومین روز اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا از اخراج حدود ١٠ کارگر معترض این کارخانه به بهانه اتمام قرارداد اخراج شده اند. کارگران لوله و نورد صفا از ابتدای اردیبهشت ماه امسال در اعتراض به تعویق ٤ ماه حقوق و بیش از ١٦ ماه حق بیمه دست از کار کشیده‌اند.

پافشاری اداره کار قروه برتایید حکم اخراج کارگران کارخانه فولاد زاگرس ؟ اقدام این نهاد دولتی خشم کارگران فولاد زاگرس را برانگیخته است

٢٩ اردیبهشت: دیوان عدالت اداری رای هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه به اخراج کارگران فولاد زاگرس را تایید نکرده است. کارگران پیش از این اداره کار قروه را به کارشکنی و همراهی با کارفرما متهم کرده بودند. دیوان عدالت اداری ضمن شکستن آرای هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه خواستار بررسی مجدد شکایت کارگران فولاد زاگرس در شعبه هم ارز شده است.

این رای به درخواست کارگران فولاد زاگرس که در شهریور ماه پارسال در اعتراض به تایید اخراجشان در هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره کار قروه در دیوان عدالت اداری شکایت کرده بودند، صادر شده است. بنابر گفته منابع کارگری، اداره کار قروه در واکنش به شکسته شدن آرای صادره علیه کارگران درخواست تجدید نظر کرده است. اقدام این نهاد دولتی خشم کارگران فولاد زاگرس را برانگیخته است.

براساس این گزارش،رئیس اداره کار قروه  حاضر نشد دلایل پافشاری اداره متبوعش بر اخراج کارگران را توضیح دهد. مدیران ارشد اداره کل کار کردستان نیز از این ماجرا ابراز بی‌اطلاعی می‌کنند. بنا بر این گزارش، اگر رای اولیه دیوان عدالت اداری در تجدیدنظر تایید شود، شکایت کارگران فولاد زاگرس این بار در اداره کار یکی از شهرستان‌های همجوار قروه بررسی می‌شود. گفتنی است کارخانه فولاد ذوب آهن زاگرس با زمینی به مساحت ١٠٠ هکتار در قروه از شهرستان‌های کوچک استان کردستان واقع شده است.(منبع ایلنا


اخراج دوباره کارگران معدن مهدی آباد

٢٩ اردیبهشت: ٣٠ نفر از کارگران آنومالی شمالی که به علت اتمام پروژه استخراج سنگ آهن آنومالی از کار بیکار شده بودند و پس از پیگیری های فراوان جهت کار مجدد به معدن مهدی آباد فرستاده شده بودند به جهت اعتراض به مواردی همچون کاهش دستمزد، افزایش ساعت کاری، نبود سرویس ایاب و ذهاب و… مجدد از کار اخراج شدند.


تعطیلی ٣٤٦ واحد تولیدی دراستان سیستان و بلوچستان   

٢خرداد: رئیس سازمان صنعت ، معدن و تجارت سیستان بلوچستان گفت: تعداد کل واحدهای تولیدی استان در حال حاضر ١٢٦٢ واحد می باشد که در بین ٣١ استان دارای رتبه ١٩ می باشیم که ازاین تعداد، ٣٤٦ واحد غیر فعال می باشد. از جمله دلایل تعطیلی واحدهای تولیدی استان فرسوده بودن ماشین آلات و مشکل فروش محصولات تولیدی و مدیریتی می باشدکه  اکثر واحدهای مذکور دارای اشتغال زیر ١٠نفر  می باشند ( از جمله صنایع غذایی مانند کیک و کلوچه و نایلون و نایلکس و…)  و تعداد ٨٩٩واحد بصورت فعال و نیمه فعال مشغول به فعالیت می باشند.

کارگران

جعفر عظیم زاده  به جرم دفاع از شاپور احسانی راد بازداشت شد

اتحادیه آزاد کارگران ایران : جعفر عظیم زاده امروز یکشنبه سوم خرداد ٩٤ در حالی که  همراه خانواده شاپور احسانی راد به دادگاه ساوه مراجعه نموده بود ساعاتی پیش بازداشت شد. صبح امروز جعفر عظیم زاده و  خانواده شاپور احسانی راد طبق قرار قبلی همراه با کفالت و فیش حقوقی درخواست شده جهت آزادی شاپور احسانی راد به دادگاه ساوه  مراجعه نمودند اما مسئولین دادگاه کفالت درخواست شده را رد نمودند و خواهان تبدیل آن به سند مالکیت شدند و به خانواده شاپور احسانی راد گفتند که فردا جهت پیگیری پرونده مراجعه کنید. در این بین جعفر عظیم زاده معترض این وضعیت میشود و مسئول ذیربط به جرم اینکه جعفر عظیم زاده هیچ نسبتی با زندانی ندارد ایشان را مورد باخواست قرار دادند و بازداشت نمودند

ساعاتی پیش جعفر عظیم زاده طی تماس تلفنی با خانواده اش از بازداشت خود در شعبه یک دادپرسی ساوه خبر داد. اتحادیه آزاد کارگران ایران ٣ خرداد ٩٤

آزادی ابراهیم مددی و داود رضوی بعد از ٢٢ روز

برطبق اخبار رسېده از طرف سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه آقایان ابراهیم مددی و داوود رضوی اعضای بازداشت شده سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بعد از ٢٢ روز بازداشت موقت امروز ٣٠ اردیبهشت ساعت ٢١:٣٠با قرار کفالت صد میلیونی از زندان اوین آزاد شدند.

حماېٺ مجمع عمومې کارگران کارخانه نورد لوله صفا از شاپور احسانې راد بعنوان مشاور امور کارگرې!

کارگران اېن کارخانه در ٺارېخ ٢٧ اردېبشٺ طې نامه اې که بصورٺ طومار امضا و به ٺصوېٺ مجموع عموې رسېده اسٺ اعلام کرده اند که مسولېٺ مسٺقېم عواقب ناشې ازدېرپرداخٺن دسٺمزد و حقوق وکلېه مطالباٺ و عمل نکردن به ٺوافق مکٺوب با نماېندگان کارگران به عهده کارفرما و مدېران ارشد اېن کارخانجاٺ مېباشد. کارگران دراېن نامه هم چنېن حماېٺ مجع عمومې خود را از آقاې شاپور احسانې راد به عنوان مشاور درامور کارگرې اعلام کرده اند. لازم به ېادآورې اسٺ که در ٺارېخ ٢٦ اردېبهشٺ مامورین امنیتی به درب منزل شاپور احسانی راد مراجعه و وی را بنا بر حکم دادستانی شهرستان ساوه به اتهام تحریک کارگران نورد لوله صفا بازداشت کردند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران نورد لوله صفا پس از پایان این مجمع به طرف ساختمان اداری کارخانه دست به راهپیمائی زده و با سر دادن شعارهایی خواهان تحقق خواستهای خود شدند.

بهنام ابراهیم زاده همچنان در دارالقران زندانی است  شرایط او اضطراری است!

بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری ، فعال دفاع از حقوق کودک و دفاع از حقوق انسان است. او چهره شناخته شده کارگری است که از سال ٨٩ در زندان است. او با اتهاماتی پوچ دوباره محاکمه شده و در حکمی جدیدی به نه سال و چهار ماه زندان محکوم شده است. بهنام به این اتهامات اعتراض کرده و آنها را تکذیب نموده است. اکنون بهنام در بند دو زندان رجایی شهر معروف به دارالقران بسر میبرد. دارالقران از بندهای ایدوئولوژیک زندان و مخصوص زندانیان مذهبی است. همچنین زندانیانی که میخواهند با حفظ و خواندن قرآن و انجام امور دینی از عفو و مرخصی استفاده کنند، در آنجا نگهداری میشوند. در این بند بهنام با یک متهم به قتل هم اتاق است که فرد خطرناکی است و بهنام از این بابت بسیار نگران است. و حتی بنوعی تهدید جانی شده است. 


در این بند همه چیز پولی است و باید زندانی هزینه اش را خودش بپردازد. حتی برای درمان بیماری لثه های بهنام از او پول خواسته اند، و برای بهنام پرداخت این هزینه ها بسیار دشوار است.  علیرغم همه این فشارها بهنام بر حقانیت مبارزه خود تاکید کرده و خواستار حق و حقوقش در زندان است و برای آن بارها دست به اعتراض زده است . خواستهایی چون استفاده از امکانات درمانی بیرون از زندان، مرخصی و بودن درکنار فرزندش که به بیماری سرطان مبتلاست، استفاده از کتابخانه و کلاسهای آموزش فنی از جمله خواستهای فوری بهنام است .  ملاقات با وی بدلیل دوری راه و هزینه سنگین سفر شوار است. از همین رو دو ماهی است که بهنام ملاقاتی نداشته است. و این در حالیست که فرزند او به بیماری سرطان مبتلاست و این مشکل هم بر بهنام و هم بر خانواده او همسرش و فرزندش فشار سنگینی است. به عبارتی خانواده بهنام نیر همراه با خود وی تحت اذیت و آزار حکومت قرار دارند.  بهنام در وضعیت جسمانی بدی بسر میبرد. او به آرتروز گردن و بیماری کلیه و خونریزی لثه مبتلاست و در مدتی که در زندان بوده است زیر شکنجه ها و فشارهای درون زندان، وصعیت سلامی بدی پیدا کرده است. اما او از امکان برخورداری از درمان محروم است. و وقتی او از درد رنج میبرد تنها کاری که میکنند وی را به بهداری زندان که فاقد هر گونه امکانات درمانی است میبرند که به وی کمکی نمیکند. مقامات زندان علیرغم نیاز بهنام به درمان فوری از اعزام وی به بیمارستانی در خارج از زندان خودداری میکنند.  بهنام ابراهیم زاده و خانواده وی به بیشترین حمایت ما نیاز دارند. خواهان آزادی فوری او از زندان شویم. آزادی کارگران زندانی و زندانیان سیاسی یک بند مهم قطعنامه ٧ تشکل کارگری برای روز جهانی کارگر بود. برای تحقق آن مبارزه ای متحد لازم است.

تلاش مشترک کارفرما و مسئولین دولتی شهر ساوه برای بکار واداشتن کارگران لوله و نورد صفا با شکم گرسنه مذاکرات امروز بدون نتیجه پایان گرفت

اتحادیه آزاد کارگران ایران: امروز در  بیست و هشتمین روز اعتصاب کارگران نورد لوله صفا، رئیس اداره کار ساوه، معاون سیاسی امنیتی فرمانداری ساوه و مدیر عامل کارخانجات لوله و نورد صفا با حضور در مجمع عمومی کارگران این کارخانه، تلاش کردند با شرح اوضاع کارخانه و تاکید بر نکته که ما تصمیم گرفته ایم مشکلات شما را حل کنیم،  کارگران را وادار به پایان اعتصاب بکنند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران، همزمان با حضور این مسئولین در مجمع عمومی کارگران، مامورین امنیتی بنا بر درخواست دادستانی ساوه دو نفر از نماینده های کارگران را (به بهانه مذاکره با این نماینده هااز کارخانه خارج و به سوی دادگستری این شهر بردند. اما این عمل مامورین امنیتی با عکس العمل قاطعانه کارگران مواجه شد و آنان در  اعتراض به خارج کردن نماینده هایشان از کارخانه، ادامه مذاکرات را به بازگشت آنان موکول کردند که در پی این وضعیت  نیروهای امینتی به ناچار از دم در دادگستری ساوه، مجبور به بازگرداندن نماینده های کارگران به کارخانه شدند. بنا بر این گزارش، در ادامه این مذاکرات مدیر عامل کارخانه با ذکر این نکته که ١٦ ماه بیمه کارگران به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز و این مشکل حل شده است پیشنهادهای زیر را جهت پایان اعتصاب به کارگران ارائه داد: ١ـ ششم تا نهم هر ماه دستمزد کارگران پرداخت میشود ٢ـ از مهر ماه به جای ٣٠ روز، ٤٠ روز حقوق پرداخت خواهد شد که در این صورت دو ماه از ٤ ماه دستمزد معوقه کارگران تصفیه خواهد شد ٣ـ دو ماه باقی مانده از دستمزد معوقه کارگران در صورت خوب بودن تولید تا آخر سال پرداخت خواهد شد ٤ـ شورای تامین شهر ساوه، کارفرما را مکلف به اجرای موارد فوق میکند و چنانچه در این رابطه از سوی کارفرما قصوری صورت بگیرد تحت تعقیب قضائی قرار خواهد گرفت. در مقابل این پیشنهادات کارگران لوله نورد صفا خواهان تسویه حساب نزدیک به ١٧ ماه بیمه خود با سازمان تامین اجتماعی، تسویه معوقات مزدی تا پایان سال ٩٣، پرداخت بموقع دستمزد ماهانه و اجرای بیمه تکمیلی  بودند. در این نشست، رئیس اداره کار ساوه با طرح این نکته که انتخاب نماینده های کارگری مراحل قانونی دارد و طی دو هفته آینده به این مسئله رسیدگی خواهد شد تلاش کرد در فحوا قانونی بودن  نماینده های کنونی کارگران را  مورد تخطئه قرار بدهد. خبر تسویه حساب کارخانه لوله و نورد صفا با صندوق سازمان تامین اجتماعی در مورد ١٦ ماه بیمه کارگران با این استدلال از سوی کارگران که اگر اینها اینقدر پول داشتند که توانستند بیمه هایمان را تصفیه کنند چرا حاضر به پرداخت حتی یکماه دستمزد معوقه نیستند، خبری مغشوش و غیر قابل باور از سوی آنان به حساب میاید. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران ، با توجه به تاخیر در شروع مذاکرات بدلیل خارج کردن نماینده های کارگران از کارخانه و بر هم خوردن مجمع عمومی، نتیجه ای نهایی و مصوب از قبول یا رد پیشنهادات کارفرما و مسئولین دولتی ساوه از سوی کارگران حاصل نشد و آنان تصمیم گرفتن با تداوم اعتصاب، فردا صبح با برگزاری مجمع عمومی در رد یا قبول پیشنهادات ارائه شده تصمیم گیری کنند. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٨ اردیبهشت ماه ١٣٩٤


بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون تداوم بازداشت شاپور احسانی راد

امروز پس از گذشت دو روز از بازداشت شاپور احسانی راد، وی را از محل اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان ساوه به دادگستری آوردند و پس از بازپرسی به زندان مرکزی ساوه منتقل کردند.

شاپور احسانی راد عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران، مشاور قانونی کارگران اعتصابی لوله و نورد صفا، نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه و نماینده ١٠٠٠ کارگر در شکایت از غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی است  که ساعت ده شب ٢٦ اردیبشهت ماه توسط اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان ساوه به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا بازداشت شد. بازداشت و ادامه حبس شاپور احسانی راد به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا در شرایطی صورت میگیرد که پس از گذشت ٢٨ روز از اعتصاب متحدانه کارگران این کارخانه، امروز کارفرما و مسئولین دولتی شهرستان ساوه دست در دست هم تلاش کردند بدون پرداخت ریالی از ٥ ماه دستمزد (با احتساب اردیبهشت ماهمعوقه  این کارگران، آنان را با شکم گرسنه وادار بکار کنند و در این راستا ظهر امروز قصد بازداشت  دو نفر از نماینده های آنان را نیز داشتند که با عکس العمل قاطعانه کارگران مجبور به عقب نشینی شدند. شاپور احسانی راد بر طبق مصوبه مجمع عمومی کارگران لوله و نورد صفا، مشاور و مورد تائید و حمایت آنان است، اما علیرغم ارائه این سند به بازپرسی دادگستری شهرستان ساوه، امروز نیز بازداشت شاپور ادامه پیدا کرد. اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن تداوم بازداشت شاپور احسانی راد که با هدف در هم شکستن اعتصاب ٢٨ روزه کارگران لوله و نورد صفا و ارعاب آنان صورت گرفته است، مصرانه بر آزادی این فعال کارگری و چهره خوشنام جنبش کارگری ایران پای می فشارد و بدینوسیله اعلام میدارد در صورت تداوم بازداشت وی ساکت نخواهد نشست و دست به اقدامات اعتراضی تری برای آزادی شاپور احسانی راد خواهد زد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٨ اردیبهشت ماه ١٣٩٤


عدم پاسخگویی به خانواده های بازداشت شدگان سندیکای کارگران شرکت واحد بعد از ٢٠ روز

خانواده های اعضای دستگیرشدگان سندیکای کارگران شرکت واحد، آقایان ابراهیم مددی و داوود رضوی ،طی پیگیریهای مکرر به شعبه شش دادسرای اوین، پاسخ روشنی در رابطه با علت بازداشت و اتهام آنها نگرفتند.همچنین با درخواست ملاقات همسران بازداشت شده گان موافقت نشده است. همچنین طی تماس تلفنی که نامبردگان داشتند، بعد از ظهر سه شنبه ٢٨/٢/٩٤ از بند امنیتی ٢٠٩ به قرنطینه بند عمومی منتقل شده اند و همچنان بلاتکلیف می باشند. سندیکای کارگران شرکت واحد بازداشت اعضای هیئت مدیره خود و بلاتکلیفی ٢١ روزه آنها را محکوم کرده، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنها می باشد. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ٢٨ اردیبهشت ١٣٩٤


احضار رضا امجدی فعال کارگری به شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج

به گزارش رسیده روز چهار شنبه ٢٣ اردیبهشت ٩٤ رضا امجدی فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری به شعبه دوم دادگاه انقلاب سنندج احضار شد. لازم به ذکر است این فعال کارگری در آستانه روز جهانی کارگر (اول ماه مه ) بازداشت و مدت ١٥روز در اداره اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته و سپس با وثیقه ٣٠ میلیون تومانی آزادشد. کمیته  هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٢٧اردیبهشت ١٣٩٣


کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:مرگ فجیع کارگر فولاد خراسان

یکی از سه کارگر فولاد خراسان که روز سه شنبه هفته گذشته براثر فوران مواد مذاب دیگ  مستقر در کارگاه ریخته گری این کارخانه،دچار سوختگی شده بودند به نامداوود سهلیشب گذشته براثر شدت جراحات وارده جان باخت. دو کارگر دیگر به نام هایحجت شرقیو اکبرینیز به شدت دچار سوختگی شده ودر بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا نگهداری می شوند. با وجودی که در گذشته نیز حوادث مشابهی دراین کارخانه روی داده اما کارفرما هیچ اقدامی جهت تهیه حداقل امکانات حفاظتی و ایمنی،ازجمله تهیه لباس ضد احتراق برای کارگرانی که در کارگاه ریخته گری و در مجاورت دیگ مذاب مشغول به کار هستندانجام نداده و کارگران این بخش با لباس معمولی کار می کنند. طبق ماده٩١ قانون کار،کارفرمایان مکلفند برای تامین حفاظت و سلامت و بهداشت کارگران در محیط کار،وسایل و امکانات لازم را تهیه و دراختیارآنان قرار داده و چگونگی کاربرد وسایل فوق الذکر را به آنان بیاموزند ودرخصوص رعایت مقررات حفاظتی و بهداشتی نظارت نمایند. همچنین طبق ماده ٩٥ قانون کار ،مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار برعهده کارفرما خواهد بود.هرگاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد،حادثه ای رخ دهد،شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازاتهای مندرج در این قانون مسئول است. لازم به توضیح است شرکت فولاد خراسان با ١٥٠٠ کارگر در ١٥ کیلومتری شمال نیشابورواقع شده و تعدادی از کارگران این شرکت به واسطه شرکت پیمانکاری گل فیروز در این شرکت مشغول به کار هستند. تا زمانی که کارگران نتوانند از طریق نمایندگان واقعی و تشکلهای مستقل خودشان،امر خطیر نظارت بر ایمنی و بهداشت محیط کار را به عهده گرفته،حداقل استانداردهای بهداشت و ایمنی را در محیط کار خود برقرار نمایند، پیوسته شاهد حوادث دلخراشی از این قبیل خواهیم بود.. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٢٨اردیبهشت ١٣٩٤


کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری:نماینده کارگران شاپور احسانی راد را فورا آزاد کنید‎

احسانی راد کارگر بازنشسته و نماینده کارگران لوله وپروفیل ساوه ٰدر ساعت ٢٢ شب ٢٦ اردیبهشت توسط ماموران اطلاعات دستگیر و بازداشت شد. در این دنیای وارونه  سرمایه داری با دولت ارتجاعی وضد انسانی اش به جای اینکه  کارفرمای لوله صفاٰ به جرم نپرداختن  ٥ ماه حقوق کارگران و همچنین نپرداختن ماه ها حق بیمه کارگران آن شرکت ،نماینده کارگران را بازداشت می کند. این دنیای وارونه و مضحک مستحق واژگونی نیست؟ ما اعضای کمیته پیگیری و دیگر کارگران، از کلیه نهاد ها و سازمانها و احزاب مدافع حقوق کارگران و حامیان حقوق بشر و همچنین  اتحادیه های کارگری می خواهیم که ضمن محکوم کردن بازداشت  کارگران ، از دولت جمهوری اسلامی خواهان آزادی این نماینده کارگران وهمچنین دیگر کارگران زندانی شوند. کارگر زندانی   زندانی سیاسی آزاد باید گردد. کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای کارگری ایران

ابراهېم مددې و داود رضوې آزاد باېد گردند!

در آستانه اول ماه مه، امسال دو نفر از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، آقایان ابراهیم مددی و داود رضوی بدون هیچ عذر و بهانه¬ ای بازداشت شدند و بعد از گذشٺ ٢٠ روز هم چنان دربازداشٺ بسرمېبرند. خانواده های آقایان ابراهیم مددی و داوود رضوی ،طی پیگیریهای مکرر به شعبه شش دادسرای اوین، پاسخ روشنی در رابطه با علت بازداشت و اتهام آنها نگرفتند.همچنین با درخواست ملاقات همسران بازداشت شده گان موافقت نشده است. همچنین طی تماس تلفنی که نامبردگان داشتند، بعد از ظهر سه شنبه ٢٨/٢/٩٤ از بند امنیتی ٢٠٩ به قرنطینه بند عمومی منتقل شده اند و همچنان بلاتکلیف می باشند. سندیکای کارگران شرکت واحد درطې اطلاعېه اې بازداشت اعضای هیئت مدیره خود و بلاتکلیفی ٢١ روزه آنها را محکوم کرده، خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنها می باشد.

شاپور احسانی راد بر طبق مصوبه مجمع عمومی کارگران لوله و نورد صفا، مشاور و مورد تائید و حمایت آنان است وباېد سرېعا آزاد شود!

اما علیرغم ارائه این سند به بازپرسی دادگستری شهرستان ساوه، بازداشت شاپور هم چنېن ادامه دارد.  بنا بر اخبار رسیده از طرف اٺحادېه آزاد کارگران پس از گذشت دو روز از بازداشت شاپور احسانی راد، وی را از محل اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان ساوه به دادگستری آوردند و پس از بازپرسی به زندان مرکزی ساوه منتقل کردند. شاپور احسانی راد عضو هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران، مشاور قانونی کارگران اعتصابی لوله و نورد صفا، نماینده اخراجی کارگران کارخانه پروفیل ساوه و نماینده ١٠٠٠ کارگر در شکایت از غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی است که ساعت ده شب ٢٦ اردیبشهت ماه توسط اطلاعات نیروی انتظامی شهرستان ساوه به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا بازداشت شد. بازداشت و ادامه حبس شاپور احسانی راد به اتهام تحریک کارگران لوله و نورد صفا در شرایطی صورت میگیرد که پس از گذشت ٢٨ روز از اعتصاب متحدانه کارگران این کارخانه، امروز کارفرما و مسئولین دولتی شهرستان ساوه دست در دست هم تلاش کردند بدون پرداخت ریالی از ٥ ماه دستمزد (با احتساب اردیبهشت ماه) معوقه این کارگران، آنان را با شکم گرسنه وادار بکار کنند و در این راستا ظهر امروز قصد بازداشت دو نفر از نماینده های آنان را نیز داشتند که با عکس العمل قاطعانه کارگران مجبور به عقب نشینی شدند. زنده باد اٺحاد و ېک پارچگې کارگران لوله و نورد صفا که با حماېٺ خود نگذاشٺند که همکارانشان باز داشٺ شوند!

یوسف آبخرابات در معرض خطر نا بینایی!

یوسف آبخرابات، کارگر اخراجی شرکت کشت وصنعت مهاباد که به جرم شرکت در مجمع عمومی سالانه کمیته هماهنگی از طرف دادگاه شهر مهاباد به دوسال زندان محکوم شده و ١٤ ماه ازاین مدت را در شرایط سختی گذرانده است هم اکنون به علت عدم دسترسی به امکانات پزشکی دچار کم بینایی شدید شده و در معرض خطرنابینایی قراردارد. یوسف به دلیل مشکل شبکیه چشم که در نتیجهِ کار طاقت فرسای او در شرکت آرد سازی تشدید گردید، تحت عمل جراحی قرار گرفته وازآن به بعدتحت کنترل پزشک بوده اما در دوران محکومیت علیرغم تذکرات مکرر خانواده وی به مسئولان قضایی و همچنین مسئولان زندان، به وی اجازه داده نشده تحت نظر چشم پزشک قرار بگیرد و در نتیجه وی دچار کم بینایی شدید شده و در صورت ادامه این وضعیت ممکن است دچار مشکلات جبران ناپذیری گردد. در جامعه ای که محکومین به اختلاس که میلیاردها تومان از اموال مردم را به سرقت برده اند به راحتی به مرخصی رفته و یا آزاد می شوند چرا باید کارگران و فعالین کارگری به جرم دفاع از حقوق خود و هم طبقه ای هایشان به زندان بروند و در زندان نیزاز ابتدایی ترین حقوق خود یعنی امکانات پزشکی محروم باشند؟ ازمسئله مشکل پزشکی و نیاز یوسف آبخرابات به امکانات پزشکی وچشم پزشک که بگذریم قانونا هر زندانی که بیش از نیمی از دوران محکومیت خودرا گذرانده باشد می تواند به مرخصی بروداما در حالیکه یوسف بیش از نیمی از دوران محکومیت خود را گذرانده است به دلیل عناد مسئولین زندان از این حق محروم شده است. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکومیت صدور احکام زندان برای کارگران و فعالین کارگری خواهان آزادی هرچه سریع تر این کارگر زحمتکش بوده، یاد آوری می کند که مسئولیت سلامتی یوسف آبخرابات به عهده قوه قضائیه و مسئولین زندان می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٢خرداد

١٣٩٤

اخبار بین المللی

شیلی –

تظاهرات دانشجویان و کشته شدن دستکم ٢ نفرتوسط پلیس

تظاهرات دانشجویان، دانش آموزان دبیرستانی و معلمان در شیلی روز پنجشنبه ١٤ مه‌ با برخورد پلیس رو به رو شد و دست کم دو معترض کشته شدند. جان باختگان درگیری با پلیس در شهر والپاریزو ١٨ و ٢٤ ساله بودند. در تظاهراتی همزمان در سانتیاگو، به گفته برگزارکنندگان بالغ بر ١٥٠ هزار تن به خیابان ها آمدند. نیروهای پلیس با شلیک گاز اشک آور و استفاده از خودروهای آبپاش تلاش کردند تا آنان را متفرق سازند و شماری مجروح و تعدادی نیز بازداشت شدند. شرکت کنندگان در تظاهرات شهرهای والپاریزو و سانتیاگو خواستار اصلاح نظام آموزش عالی بودند.

ایتالیا –

تظاهرات کارمندان اخراجی بیمارستان‌ها

بیش از یکصد نفر از پزشکان و پرستاران تعدادی از بیمارستانهای بزرگ در پایتخت ایتالیا که برگ اخراج دریافت کرده اند با در دست داشتن شمع تظاهرات کردند.  تجمع کنندگان با اعتراض به استمرار کاهش بودجه بهداشت و درمان در ایتالیا خواستار رسیدگی به وضع نابسامان خود شدند. تظاهرکنندگان اعلام کردند : ادامه سیاست های ریاضت اقتصادی دولت در بخش بهداشت و درمان، علاوه بر کاهش کارکنان این بخش موجب کاهش بیشتر خدمات به بیماران خواهد شد.

انگلستان –

اعلام اعتصاب کارکنان بخش ریلی

کارکنان بخش حمل و نقل ریلی انگلیس بیست و پنجم ماه مه در اعتراض به پایین بودن دستمزدشان اعتصاب خواهند کرد. رسانه های انگلیس به نقل از اتحادیه ملی کارکنان بخش حمل و نقل ریلی و دریایی این کشور اعلام کردند این اعتصاب ٢٤ ساعته خواهد بود و از ساعت پنج بعدازظهر به وقت محلی آغاز خواهد شد و بیشتر کارکنان بخش مزبور در آن شرکت خواهند کرداوایل این هفته حدود ٨٠ درصد اعضای اتحادیه ملی کارکنان بخش حمل و نقل ریلی و دریایی انگلیس به علت مناقشه با مسئولان نتورک ریل بر سر دستمزدها،  با برپایی اعتصاب موافقت کردند. این اتحادیه با رد پیشنهاد افزایش ٥٠٠ پوندی دستمزدها اعلام کرد این مبلغ از نظر تامین معیارهای زندگی و امنیت شغلی مناسب نیست. این در حالی است که وزیر بازرگانی جدید انگلیس اعلام کرده است اعتصاب ها را سرکوب خواهد کرد.

ترکیه

اعتصاب کارگران کارخانه رنو در غرب ترکیه

وی گفت برای تصویب قانون جدیدی تلاش خواهد کرد که به موجب آن برپایی اعتصاب غیرقانونی خواهد بود، مگر اینکه دست کم ٤٠ درصد کارکنان از برپایی اعتصاب حمایت کنند بیش از یکهزار و ٥٠٠ نفر از کارگران کارخانه شرکت خودروسازی رنو فرانسهدر غرب ترکیهدست از کار کشیده اند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، کارگران کارخانه رنو از پنجشنبه شب ١٤ مه‌ تا جمعه در اعتراض به کم بودن حقوق و مزایا در کارخانه مذکور اعتصاب کردند. برخی کارگران از ترک این کارخانه در پایان نوبت کاری خود امتناع کردند و برخی دیگر نیز در محوطه کارخانه تظاهرات کردند و علیه شرکت رنو و اتحادیه صنفی خود شعار دادند.

بریتانیا –

تجمع مخالفین ریاضت کشی‌ اقتصادی در لندن و ولز

پلیس لندن اعلام کرده در جریان تجمع برنامه‌ریزی نشده‌ای که برابر خانه نخست‌وزیر بریتانیا و علیه سیاست‌های ریاضتی دولت برگزار شده بود، ١٧ نفر بازداشت شده‌اند. تظاهرات‌کنندگان روز شنبه، نهم مه، در حالی که پلاکاردهایی در مخالفت با سیاست‌های ریاضتی و علیه حزب محافظه‌کار در دست داشتند در برابر محوطه ساختمان شماره ١٠، محل اقامت نخست وزیر بریتانیا تجمع کردند و در حالی که نیروهای پلیس برابرشان صف کشیده بودند، رو در رو با آنها به مشاجره پرداختند. در همین حال، گزارش شده در کاردیف، پرجمعیت‌ترین شهر ولز، حدود ٢٠٠ معترض در تظاهراتی مشابه علیه سیاست‌های ریاضتی دولت شعار داده‌اند. گزارش شده در میان تظاهرات‌کنندگان شارلوت چرچ، خواننده معروف ولزی هم حضور داشته است. او با بالا بردن پلاکاردی که رویش نوشته شده بود به شدت عصبانی‌امدر میان معترضان حرکت می‌کرد. همزمان پلیس لندن می‌گوید در حال تحقیق برای یافتن مسببان شعارنویسی بر روی بنای یادبود جنگ جهانی دوم است که حاوی دشنامی با مضمون محافظه کاران فرومایهاست. سخنگوی دولت بریتانیا، شعار‌نویسی با اسپری روی بنای یادبود زنان جنگ جهانی دوم را اهانت به سربازان و ایثارگران وطنخوانده و آن را به ویژه در روزهایی که جشن‌های بزرگداشت هفتادمین سالگرد پایان جنگ جهانی در کشورهای غربی در حال برگزاری است، غیرقابل قبول توصیف کرده است.

فرانسه –

شرکت اروا٦ هزار تن‌ را اخراج می‌کند

شرکت فرانسوی اروا، فعال در بخش انرژی هسته ای و استخراج معادن در راستای اجرای یک برنامه صرفه جویی اقتصادی شش هزار نفر از نیروی کار خود را حذف خواهد کرد. این برنامه حذف مشاغل طی سه سال اجرا می شود. تعداد کل نیروی کار اروا به رقم ٤٤ هزار نفر می رسد که ٦٥ درصد این رقم در فرانسه فعالیت دارند. بر اساس این طرح ٣ هزار و ٥٠٠ پست از ٢٨ هزار نیروی کار اروا در فرانسه حذف خواهد شد. اروا پیش بینی می کند ١٥ درصد از مخارج خود در فرانسه و ١٨ درصد از هزینه های این شرکت را در سایر نقط دنیا کاهش دهد. بدین ترتیب در برنامه تعدیل نیروی کار این شرکت در مجموع تا سال ٢٠١٧ صرفه جویی اقتصادی معادل ١ میلیارد یورو ارزیابی و پیش بینی شده است.

آلمان –

شرکت زیمنس” ٤ هزار و ٥٠٠ تن‌ را اخراج می‌کند

شرکت آلمانی زیمنس از حذف ٤ هزار و ٥٠٠ نفر از نیروی کار خود خبر داد. از این تعداد ٢ هزار و ٢٠٠ نفر از کارکنان این شرکت در آلمان کار خود را از دست خواهند داد. پیش از این زیمنس در چهارچوب اجرای طرح کاهش هزینه و مخارج خود و بالابردن بازدهی شرکت ٧ هزار و ٤٠٠ پست خود را حذف کرده بود. نیروی کار زیمنس به رقم ٣٠٠ هزار نفر می رسد. همزمان انتشار بیلان فصلی این شرکت نشان می دهد اجرای طرحهای صرفه جویی اقتصادی و تقویت فعالیتهای شرکت موثر بوده است. بر این اساس سود خالص زیمنس با افزایش همراه بوده و به رقم ٣ میلیارد و ٩١٠ میلیون یورو رسیده است.

عربستان سعودی –

آگهی جهت استخدام مامور گردن زدن و قطع اعضای بدن

دولت عربستان سعودی برای استخدام ٨ مأمور اعدام آگهی استخدام داده است. در این آگهی آمده است که متقاضیان باید همه شهروندان عربستان سعودی باشند. در این آگهی همچنین گفته شده که متقاضیان نیازی به داشتن مدرک تحصیلی ندارند. وظیفه مأموران اعدام سعودی بریدن سر و همچنین قطع اعضای بدن است. چنین احکامی توسط شمشیر و در ملاعام و پس از برگزاری نماز جمعه اجرا می شود. عربستان سعودی در سال گذشته میلادی (٢٠١٤) پس از چین و ایران در رده سوم کشورهایی قرار داشت که در آن بیشترین مجازات اعدام اجرا شده بود.

اندونزی

به ما گفته‌اند مهاجران سرگردان را نجات ندهیم

ماهیگیران اندونزیایی می‌گویند که مقامات این کشور به آنها گفته‌اند مهاجرانی را که بدون آب و غذای کافی در دریا سرگردانند، یا حتی در حال غرق شدن هستند، به ساحل نیاورند. تصور می شود در حال حاضر هزاران مهاجر در آبهای اندونزی، مالزی و تایلند سرگردان باشند. سازمان ملل از این سه کشور خواسته به مهاجران اجازه ورود بدهند، اما آنها از پذیرش قایق‌های این مهاجران خودداری کرده‌اند. گفته شده این کشورها تنها مهاجرانی را که توانسته اند از راه خشکی وارد شوند، پذیرفته اند. هفته گذشته نزدیک به هفتصد مهاجر که قایق هایشان در آبهای اندونزی در حال غرق شدن بود، نجات داده شدند. روز یکشنبه ١٧ مه گروهی از مهاجران در جنوب شرق آسیا که از راه دریا به اندونزی رسیده‌ بودند گفتند که دعوا و درگیری بر سر غذا در کشتی حامل آنها حدود ١٠٠ کشته به جا گذاشته است. پناهجویانی که توانسته‌اند خود را به اردوگاه‌های آچه در اندونزی برسانند می‌گویند که تعدادی از مهاجران همدیگر را با چاقو زده‌اند، یکدیگر را خفه کرده‌ یا به دریا پرتاب کرده‌اند. گزارش‌ها حاکی است که هزاران مهاجر از بنگلادش و میانمار بعد از رها شدن توسط قاچاقچیانی که آنها را سوار کرده بودند، در آب‌های جنوب شرق آسیا سرگردان هستند. بخش بزرگی از این مهاجران را مسلمانان روهینجای میانمار تشکیل می‌دهند که از سوی اکثریت بوداییان این کشور به عنوان شهروند به رسمیت شناخته نمی‌شوند و مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

مجارستان –

تظاهرات کارکنان بخش درمان برای بهبود شرایط کار

هزاران نفر از کارکنان بخش خدمات درمانی مجارستان روز سه شنبه١٢ مه‌ (٢٢ اردیبهشت) در خیابانهای بوداپست پایتخت راهپیمایی کردند. تظاهرکنندگان خواستار بهبود شرایط کاری، ثبات شغلی و افزایش دستمزدها بودند. در این تظاهرات که یکی از بزرگترین تجمعات سال جاری مجارستان محسوب می شود، نزدیک به ده هزار نفر در دو گروه جداگانه شرکت کردند. از یکسو کارکنان خدمات درمانی در پاسخ به فراخوان اتحادیه صنفی از مرکز شهر به سوی وزارت منابع انسانی راهپیمایی کردند و از سوی دیگر پزشکان و پرستاران به دعوت فدراسیون پزشکان مجارستان در برابر پارلمان تجمع کردند. تجمع کنندگان در پایان، طوماری را امضا و تسلیم سخنگوی پارلمان کردند. مجارستان از سال گذشته شاهد چندین تظاهرات در اعتراض به سیاستهای دولت بوده است.

مصر –

موفقیت کارگران و پایان اعتصاب کارگران یک کارخانه تولید سیمان

روز پنجشنبه ١٤ مه‌ کارگران کارخانه تولید سیمان توره، پس از حدود یکماه و نیم اعتصاب، به اعتصاب خود پایان دادند. ١١٠٠ کارگر این کارخانه هنگامی تصمیم به پایان اعتصاب گرفتند که کارفرمایان موافقت کردند ، سهم سود سالیانه کارگران که چندین ماه از موعد پرداخت آن می‌گذاشت را بپردازند. کارفرمایان دلیل عدم پرداخت سهمی از سود به کارگران را ضرر و زیان کارخانه اعلام کرده بودند. کارفرمایان در طی‌ اعتصاب موافقت کردند که سود سه‌ ماه را بپردازند، ولی‌ کارگران این پیشنهاد را را کردند و به اعتصاب ادامه دادند تا اینکه کارفرمایان مجبور به پرداخت سود ١١ ماه سال شدند.

فیلیپین –

جان باختن ٧٢ کارگر کارخانه تولید دمپایی در اثر آتش سوزی

طبق آخرین آمار آتش سوزی روز چهارشنبه١٣ مه‌ (٢٣ اردیبهشت) در یک کارخانه تولید دمپایی لاستیکی در فیلیپین ٧٢ کشته بر جای گذاشت. شهردار والنزوئلا اعلام کرد که تمامی کارگرانی که در هنگام آتش سوزی در ساختمان این کارخانه محبوس شده بودند، کشته شده اند. به گفته یکی از آتشنشانان بیشتر این افراد در اثر خفگی ناشی از دود غلیط جان خود را از دست داده اند. یکی از کارگران نجات یافته، می گوید: “انفجار و آتش سوزی بزرگی اتفاق افتاد، بنابراین ما فوراً به سمتِ خروجی اضطراری دویدیم، اما بعضی از همکاران طبقات بالا متوجه آتش سوزی نشدند و نتوانستند پایین بیاییند. آنها که گیر افتادند نزدیک ٧٠ نفر بودند.” پدر یکی از کارگرانی که در این آتش سوزی گرفتار شده می گوید: “امیدوار بودم که بتوانم جسد دخترم را شناسایی کنم، اما وقتی بقایای موجود را دیدم نتوانستم. هیچ پدر و مادری نمی تواند فرزندش را از روی یک اسکلت سوخته تشخیص بدهد. ” هنوز مشخص نیست که چرا بیشتر کارگران این کارخانه علیرغم وجود خروجی های اضطراری نتوانسته اند به موقع ساختمان را ترک کنند.

خبر‌های کوتاه

رومانی

هزاران تن از حامیان محیط زیست در رومانی به خیابانهای بخارست آمدند و علیه طرح های متعدد جنگل زدایی دولت این کشور اعتراض کردند. شهرهای دیگر رومانی از جمله کلوژ و لاسی نیز شاهد حضور معترضان به این طرحهای دولتی بودند.

آفریقایی جنوبی

گروه معدنی لونمیندر آفریقایی جنوبی اعلام کرد که ٣٥٠٠ فرصت شغلی را در معادن خود حذف می کند. گروه انگلیسی بهره برداری معدنی لونمین که سومین گروه مهم جهانی در خصوص استخراج پلاتین محسوب می شود، هدف از این اخراج سازی ها را کم نمودن هزینه ها برای مقابله با تاثیرات کاهش قیمت ها، اعلام کرده است.

چین

روز دوشنبه ٢١ اردیبهشت ماه، براثر ریزش یک معدن زغال سنگ در چین شماری کارگر کشته و زخمی شدند. در جریان ریزش سقف یک معدن زغال سنگ در استان یوناندر جنوب غربی چین، سه معدنچی کشته، چهار کارگر زخمی و دو نفر دیگر در زیر آوار گرفتار شدند.

یونان

دولت چپ گرای یونان به جای اخراج کارمندان دولتی، اخراجی ها را دوباره به کار برمی گرداند. در همین زمینه پارلمان یونان قانونی به تصویب رساند که نزدیک به چهار هزار تن از زنانی که مسئول نظافت و کارگر دولت بودند و توسط محافظه کاران خانه نشین شده بودند دوباره به کار بازگردند.

پرو

روز سه شنبه ٢٩ اردیبهشت ماه صدها معدنچی در دومین روز از اعتصاب گسترده خود به خیابانهای لیماپایتخت کشور پرو آمدند. تظاهر کنندگان با در دست داشتن پرچم ها و دست نوشته های ویژه اتحادیه معدنچیان پرو خواستار لغو قانونی هستند که دولت این کشور سال گذشته تصویب کرد. این قانون اخراج کارگران را از سوی کارفرما تسهیل می کند.

آمریکا

طی روزهای دوشنبه و سه شنبه ٢٨ و ٢٩ اردیبهشت شهر بندری سیاتل آمریکا شاهد اعتصاب و اعتراض معلمان و فعالان محیط زیست بود. به گزارش رویترزروز سه شنبه ٢٩ اردیبهشت ماه هزاران معلم شهر سیاتل در اعتراض دستمزد پایین در نظام آموزشی این کشور و نیز ازدحام کلاس ها دست به اعتصاب زدند. بنابر این گزارش، ٢٥٠٠ معلم شهر سیاتل نیز در تظاهراتی که از سوی اتحادیه آموزشی این شهر برنامه ریزی شده بود، شرکت کردند. همچنین روز دوشنبه ٢٨اردیبهشت ماه صدها تن از فعالان محیط زیست و ساکنان بندر سیاتل به عملیات اکتشاف نفت توسط شرکت رویال داچ شلدر قطب شمال اعتراض کردند. شرکت شل قصد دارد دو سکوی نفتی غول پیکر را قبل از ارسال به قطب شمال در این بندر نصب کند. این دومین تظاهرات معترضان در کمتر از یک هفته گذشته است.