نزدیک ١۵٠ نفر از کارگران شرکت ورق کاران تبریز از کار بیکار شدند … شرائط غير ايمنى كار بار ديگر جان يك كارگر را گرفت
کانون مدافعان حقوق کارگر
http://www.kanoonm.com/1795#more-1795
نزدیک 150 نفر از کارگران شرکت ورق کاران تبریز از کار بیکار شدند
طبق گزارش های رسیده٬ شرکت ورق کاران تبریز تعطیل شد. شرکت ورق کاران تبریز یکی از شرکت های اقماری تامین کننده ی قطعات شرکت های تراکتورسازی تبریز٬ ایران خودرو و سایپا می باشد٬ که افت شدید تولید کارخانجات فوق شرکت ورق کاران را به ورطه ی ورشکستگی و نابودی کامل رسانیده است.
در این واحد صنعتی-تولیدی بیش از 150 کاگر مشغول به کار بودند که به غیر از 10 الی 15 نفر از کارگران٬ مابقی نیروهای کار از کار بیکار شدهاند. در اردیبهشت ماه سال جاری این کارگران در اعتراض به این مساله دو مرتبه مقابل استانداری استان آذربایجان شرقی تجمع کرده اند.
شایان ذکر است در تعطیلی واحد تولیدی مذکور٬ علاوه بر افت تولید کارخانجات مادری که این شرکت عهدهدار تامین قطعات آن بود٬ کمبود سرمایه در گردش و اختلاف بین سهامداران نیز دخیل بوده است.
در طی ماههای گذشته به ویژه از آغاز سال 94 تاکنون، حداقل شاهد چند تجمع و تحصن کارگران واحدهای مختلف اقتصادی، تولیدی و صنعتی استان در اعتراض به پرداخت نشدن چندماهه ی حقوق و یا تعدیل نیرو بوده ایم.
به برخی از این اعتراضات نگاهی اجمالی می اندازیم:
_ اعتراض 300 کارگر نیروگاه حرارتی تبریز نسبت به واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی و کاهش حقوق و دستمزد کارگران و تجمع آنها مقابل شرکت برق منطقه ای استان.
_ اعتراض 570 کارگر کارخانه فولاد آذربایجان (میانه) و بیکاری صدها تن از کارگران این کارخانه به دلیل سوء مدیریت و واگذاری آن به بخش خصوصی.
_ تعطیلی کارخانه ذوب آهن ملکان و خانهنشینی دهها کارگر آن.
_ تجمع اعتراض آمیز دهها تن از کارگران شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز به دلیل سوء مدیریت و واگذاری این واحد صنعتی به بخش خصوصی و پرداخت نشدن 7 ماهه ی حقوق شان.
_ تجمع اعتراضی و ابراز نگرانی دهها تن از کارکنان و کارگران شرکت تبریز کف.
اینها تنها چند نمونه از تجمعاتی است که طی هفته های اخیر، به دغدغهی اصلی مدیران سیاسی و اقتصادی استان به ویژه، استاندار، معاون سیاسی و معاون برنامه ریزی استانداری تبدیل شده است. اما اطلاعات رسیده حکایت از آن دارد که حداقل 28 واحد تولیدی و صنعتی استان در طی ماه های گذشه با بحران های کارگری و رکود و تعطیلی روبرو بوده اند.
این اعتراضات و تجمعات بیتردیدبازتاب سنگین و گران رویکرد دولت گذشته و فعلی است که این روزها خود را به اشکال مختلف بروز می دهد. این اتفاقات هدیه نظام بجران زده سرمایه داری به کارگران وزجمتکشان است که چیزی به جز نیروی کار برای فروش ندارند .
http://www.kanoonm.com/1791
شرائط غير ايمني كار بار ديگر جان يك كارگر را گرفت
روز دو شنبه پانزدهم اردیبهشت ماه یک کارگر اپراتور جرثقیل در اثر واژگونی جرثقیل درگذشت. علی رحیمی کارگر34 ساله شرکت برق اسفراین در حال کار با جرثقیل در مسیر انتقال برق فشار متوسط در اطراف این شهر در اثر واژگونی جرثقیل درگذشت.
این کارگر اپراتور و راننده جرثقیل تحت شرایط بارانی روز گذشته و با نداشتن حداقل های لوازم ایمنی شروع به کار میکند و در اثر سستی خاک در آن شرایط جرثقیل واژگون میشود و وی که به دلیل نداشتن کفش مناسب نتوانسته بود فرار کند زیر ماشین می ماند و در دم فوت میکند. این کارگر زحمت کش که یک کودک سه ساله و همسری پا به ماه دارد در شرایطی که حتی کفش هم نداشته و با دم پایی در حال فعالیت بوده است و با وجود بارندگی برای تند تر شدن و سریع تر شدن روند اجرا ئي كار و فشار كارفرما ،در چنین شرایط نا مناسبی تن به این کار داد .تكرار اين حوادث بارها سبب شده است تا جان كارگران اين چنين فداي سود طلبي كارفرمايان شود .اين حادثه و حوادث مشابه آن نشان ميدهد كه كارگران و زحمتكشان كه فاقد تشكل هاي مستقل كارگري هستند در برابر چنين حوادثي هيچ گو نه امنيتي ندارند .خوانواده اين كارگر و صدها كارگر مشابه او با ازدست دادن نان آوران خود تحت آسيب هاي شديد اجتماعي قرار ميگيرند كه در نبود چتر حمايتي مناسب سر نوشتي نامعلوم خواهند داشت .