مهرداد امینوزیری به کمیساریای عالی پناهندگان پناهنده شد
افزایش بیسابقه اعمال فشار، تهدید و حبس غیرقانونی فعالان کارگری توسط وزارت اطلاعات
به دنبال تایید حکم صادره دادگاه انقلاب سنندج برای «مهرداد امین وزیری»، این فعال کارگری از ایران خارج شد و از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد درخواست پناهندگی کرد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی و به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، حکم 5 سال و 91 روز حبس تعزیری «مهرداد امین وزیری» در حالی تایید شده است که در روزهای اخیر موج بازداشت فعالان کارگری در استان کردستان افزایش بیسابقهای یافته است. خروج این فعال کارگری به دنبال تهدید ماموران امنیتی اداره اطلاعات سنندج مبنی بر دستگیری وی پیش از برگزاری مراسم جهانی روز کارگر صورت گرفته است.
گفته شده «مهرداد امین وزیری» طی اعتراضی به حکم صادره برای او از سوی شعبه ۱ دادگاه انقلاب سنندج و به دنبال رد شدن درخواست تجدیدنظر، با تایید این حکم مواجه شده است.
این فعال کارگری در آستانه روز جهانی کارگر، طی تماس با گزارشگر «کانون مدافعان حقوق بشر کردستان» با اعلام این خبر گفته: “من به دلیل احتمال اجرای حکم صادره غیر عادلانه از سوی دادگاه انقلاب، و همچنین تهدید، احضار، بازجوییهای بی دلیل و احتمال اجرای حکم زندان، از ایران خارج شدم و از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد درخواست پناهندگی دادم.”
«مهرداد امین وزیری» فعال کارگری سنندجی ساعت 8 صبح روز دوشنبه 8 دیماه 1393، توسط ماموران لباس شخصی اطلاعات در محل کار خود بازداشت شد. او پس از تحمل 12 روز بازداشت در اداره اطلاعات شهر سنندج، ساعت 14 پنجشنبه 18 دیماه سال 1393، با قرار وثیقهای به مبلغ 50 میلیون تومان به صورت موقت آزاد شد. سپس حکم 5 سال و 91 روز تعزیری برای این فعال کارگری در سهشنبه 12 اسفندماه 1393، به وکیلش ابلاغ شد.
این فعال کارگری پیشتر در سال 1390 نیز به مدت 34 روز در بازداشت اداره اطلاعات سنندج بوده و با قرار وثیقه 15 میلیون تومانی آزاد شد. او بعدا در دادگاه سیام مهرماه 1390، در شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج، به تحمل 5 سال حبس تعلیقی محکوم شد.
همزمان در روزهای اخیر و در آستانەی روز جهانی کارگر، برخی از فعالین کارگری از جمله «رضا امجدی» در سنندج، «ابراهیم مددی» در تهران، «داوود رضوی» در تهران، «پدرام نصرالهی» در سنندج، «محمود صالحی» در سقز، «عثمان اسماعیلی» در مهاباد، «کوروش بخشنده» در سنندج، «حامد محمودینژاد» در سنندج، «نظام صادقی» در سنندج، «حسن رسولنژاد» در بوکان، «جمال میناشیری» در سقز، «هادی تنومند» در سقز، «قاسم مصطفیپور» در سقز، «ابراهیم مصطفیپور» در سقز از سوی نیروهای امنیتی اطلاعات بازداشت شدهاند. «آرام زندی» و «فواد زندی» نیز همچنان در بازداشت اطلاعات سنندج نگهداری میشوند.
«یوسف آبخرابات» فعال کارگری بوکانی، «واحد سیده» فعال کارگری بوکانی، «ریبوار عبدالهی» فعال کارگری سنندجی، «بهنام ابراهیمزاده» فعال کارگری تهرانی، «شاهرخ زمانی» فعال کارگری آذربایجانی و «محمد جراحی» فعال کارگری آذربایجانی از جمله فعالین کارگری به شمار میروند که همچنان در زندانهای ایران محبوس هستند.
همچنین «خالد حسینی» فعال کارگری سنندجی، «جعفر عظیمزاده» فعال کارگری تهرانی، «حامد نباتی» و «سید علی حسینی» فعالان کارگری سقزی در روزهای اخیر از سوی اداره اطلاعات احضار و تهدید شدهاند.
از سوی دیگر صدور حکم 9 ماه زندان برای «فردین میرکی»، تایید حکم 5 سال و 91 روز زندان برای «مهرداد امینوزیری» و صدور حکم 2 سال زندان برای «فرزاد مرادینیا» از سوی دادگاه انقلاب سنندج، از جمله اخبار کارگری در هفته اخیر بوده است.
بیشترین موارد احضار، بازداشت و صدور و تایید احکام زندان فعالان کارگری، در روزهای منتهی به اول ماه می، روز جهانی کارگر، مربوط به فعالین کارگری عضو «کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری» بوده که در سالهای اخیر و در تجمعها، اعتراضات، اعتصابات، تظاهرات و مناسبتهای کارگری از سوی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران مورد شدیدترین برخوردهای امنیتی قرار گرفتهاند.
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
آزادی ٣ تن از مدرسان بهایی از زندان
صبح امروز پنج شنبه سه تن از اعضای جامعه بهایی ایران و از اساتید برجسته دانشگاه بهاییان پس از تحمل چهار سال حبس از زندان آزاد شدند.
بنابه گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی،امروز پنجشنبه – ۱۰ اردیبهشت – ۱۳۹۴ فرهاد صدقی ، محمود بادوام و رامین زیبایی از اعضای جامعه بهایی ایران و از اساتید برجسته دانشگاه بهاییان پس از تحمل چهار سال حبس از زندان رجایی شهر کرج آزاد شدند.
رامین زیبایی، محمود بادوام، فرهاد صدقی از مدرسان این موسسه آموزش عالی بهائیان بودند که توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به چهارسال زندان محکوم شدند. و درشعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به تائید رسیده بود.
بهائیان پس از انقلاب ایران از حق تحصیل در دانشگاهها و مشاغل دولتی محروم بوده و به همین دلیل در دانشگاهی که خود تاسیس کردهاند به تحصیل میپردازند.
این دانشگاه نیمه حضوری و غیرانتفاعی در اواسط دهه ۱۳۶۰ خورشیدی با هدف تامین نیازهای تحصیلی جوانان بهایی که پس از انقلاب از ورود به دانشگاههای دولتی محروم بودهاند تاسیس شد و رشتههای آن به تدریج گسترش پیدا کرده است.
یک زندانی کُرد در سنندج به دار آویخته شد
سحرگاه امروز، حکم اعدام از طریق چوبهی دار در زندان مرکزی سنندج برای یک زندانی کُرد از اهالی کامیاران به اجرا درآمد.
به گزارش کانون مدافعان حقوق بشر کردستان ،سحرگاه امروز پنجشنبه – ۱۰ اردیبهشت، حکم اعدام یک زندانی کُرد به نام « فرهاد یوسفی» اهل شهرستان کامیاران در زندان مرکزی سنندج به اجرا درآمد.
نامبرده اهل شهرستان کامیاران و به اتهام قتل همسر خود ١۶ سال است که در زندان بسر می برد. که قبلا هم یک بار تا پای چوبه دار رفته بود، ولی اعدام نشده بود.
خیلی از فعالان مدنی و بستگان این شهروند کامیارانی از خانواده مقتول درخواست رضایت کرده بودند، که نهایتا صبح امروز با حضور خانواده مقتول در سالن زندان مرکزی سنندج، این اعدام صورت گرفت.
سیروان نژاوی و ابراهیم عیسیپور در زندان تبریز هستند، سامان نسیم کجاست؟
«سیروان نژاوی» و «ابراهیم عیسیپور» دو زندانی سیاسی کُرد، به بند عمومی زندان تبریز منتقل شدهاند. کماکان از سرنوشت «سامان نسیم» خبری در دست نیست.
به گزارش کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، این دو زندانی سیاسی محکوم به اعدام که از روز شنبه ٢ اسفند ١٣٩٣، در بند مجازات (محل نگهداری زندانیان اجرای حکم اعدام در زندان تبریز که فاقد امکانات تلفن، ملاقات و هواخوری است) به صورت دستبند و پابند نگهداری میشدند؛ مدتی پیش به بند عمومی این زندان منتقل و موفق به تماس با بیرون از زندان شدهاند.
یک منبع مطلع در این باره به «کانون مدافعان حقوق بشر کردستان» گفت: “سیروان نژاوی از داخل زندان تبریز با یکی از دوستانش تماس گرفته و گفته که او و ابراهیم عیسیپور در زندان مرکزی تبریز به سر میبرند.”
این منبع همچنین افزود: “نژاوی در تماس خود گفته که بعد از اینکه از زندان ارومیه منتقل شدەاند، مدتی را در مکانی نامعلوم زندانی بودەاند و بعدا به زندان تبریز منتقل شدەاند.”
«سیروان نژاوی» در ۱۴ تیرماه ۱٣۹۰، در شهر کرج بازداشت و پس از تحمل شکنجههای جسمی و روانی به اتهام “محاربه از طریق عضویت در پژاک” به اعدام محکوم شد.
این حکم در ۲۳ فرودینماه ۱٣۹۱، در شعبه یک دادگاه انقلاب مهاباد به ریاست قاضی جوادیکیا صادر شد.
این زندانی سیاسی بدون اجازه دفاع از خود در جلسه دادگاه و بدون داشتن وکیل تعیینی، به اعدام محکوم شد. حکم صادره در نهایت در شعبه ٣۱ دیوان عالی کشور، تایید و به وکیل وی ابلاغ شد.
«ابراهیم عیسیپور» نیز ساکن بخش ثلاث از توابع شهرستان سردشت در ۱۶ تیرماه ۱٣۹۰، از سوی نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و پس از تحمل شکنجههای جسمی و روانی بعد از یک ماه و نیم نگهداری در سلولهای انفرادی، به زندان مهاباد منتقل شد.
این زندانی در یک پرونده مشترک با «سیروان نژاوی» در ۲٣ فرودینماه ۱٣۹۱، از سوی دادگاه انقلاب شهر مهاباد به اتهام “همکاری با پژاک” به اعدام محکوم شد.
این زندانی سیاسی که در ۱۲ اردیبهشتماه از زندان مهاباد به زندان مرکزی شهر ارومیه منتقل شد، پرونده وی پس از اعتراض به حکم صادره، جهت تجدیدنظرخواهی به دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان غربی ارجاع داده شد.
این حکم در نهایت در شعبه ٣۱ دیوان عالی کشور تایید و به وکیل این زندانی سیاسی ابلاغ شد.
این دو زندانی به همراه «سامان نسیم»، «على افشارى»، «حبیبالله افشارى» و «یونس آقایان»، اواخر بهمنماه 1393، جهت اجراى حکم اعدام از بند ١٢ زندان ارومیه به مکان نامعلومى منتقل شدند.
به دنبال این انتقال «علی و حبیب افشاری» دو زندانی سیاسی اعدام شدند و «یونس آقایان» نیز به زندان زنجان منتقل شد و تاکنون از محل نگهداری «سامان نسیم» دیگر زندانی سیاسی کُرد خبری در دست نیست.
بنا به گزارش «کانون مدافعان حقوق بشر کردستان»، «علی و حبیب (رزگار) افشاری» در همان ابتدای انتقال از زندان مرکزی ارومیه اعدام شدەاند.
از سوی دیگر پیگیریهای خانواده این دو برادر زندانی سیاسی اعدام شدهی کُرد در خصوص تحویل گرفتن پیکر آنها، هیچ نتیجهای نداده و وزارت اطلاعات به آنها گفته به “دفن مخفیانه” پیکر آنها اقدام کرده است.
ماموران امنیتی اطلاعات پس از اعدام این دو زندانی سیاسی به خانواده افشاری گفتەاند: “آنها اعدام شدهاند و بدون ایجاد سر و صدا و حاشیه، مراسم سوگواری را برگزار کنید.”
در این باره یک منبع مطلع در سنندج به کانون گفته: “بنا به گفته یکی از مسوولان بلندپایه سپاه پاسداران در کردستان، سامان نسیم زنده است، ولی به جز نهادهای امنیتی، کسی از مکان نگهداری وی خبری ندارد.”
این زندانی سیاسی تاکنون هیچ تماسى با خانوادهاش نداشته و از سوى قوه قضاییه نیز اطلاعرسانى رسمى درباره وضعیت وی انجام نشده است.
گفتنی است پیشتر چندین نهاد و سازمان مدافع حقوق بشر جهانی و ایرانی، درباره رفتار حکومت ایران در موضوع سرنوشت مبهم اجرای احکام اعدام شش زندانی سیاسی ارومیه، با انتشار بیانیه اعتراض کردەاند.
شش زندانی محکوم به اعدام محبوس در بند ۱۲ زندان ارومیه، چهارشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱٣۹٣، به مکانی نامعلوم منتقل شدند.
حکومت اسلامی ایران، دستگاه قضایی آن و هیچیک از مسوولان و مقامات ایرانی تاکنون به صورت روشن حاضر به پاسخگویی درباره وضعیت، محل نگهداری و سرنوشت «سامان نسیم» نشدەاند.
سازمان ملل متحد، سازمان عفو بین الملل، دیدبان حقوق بشر، فدراسیون بین المللی جامعەهای حقوق بشر، اتحادیه اروپا و کمیسر حقوق بشر دولت فدرال آلمان، قبلا از حاکمان ایران حداقل درخواست توقف اجرای حکم اعدام «سامان نسیم» را کرده بودند.
سیروان نژاوی و ابراهیم عیسیپور در زندان تبریز هستند، سامان نسیم کجاست؟
مسعود باستانی، از بیمارستان به زندان بازگردانده شد
مسعود باستانی زندانی سیاسی و روزنامه نگار محبوس که به علت بیماری روحی-روانی تحت معالجه قرار داشت از بیمارستان ترخیص و به زندان بازگردانده شد.
بنابه گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، این روزنامه نگار زندانی که به علت بیماری روحی-روانی در تاریخ ۲۴ فروردین, ۱۳۹۴ از زندان رجایی شهر کرج برای معالجه به بیمارستان منتقل شده بود، به زندان بازگرانده شد و بامداد پنجشنبه ۱۰ اردیبهشت ماه وارد سالن ۱۲ زندان رجایی شهر شد.
شایان ذکر است که نامبرده در اسفندماه گذشته نیز به علت حمله قلبی و لمس شدن بخشی از بدنش به بیمارستان منتقل شده بود. در حالی که همچنان به دنبال علت لمس شدن بخشی از بدن او بودند و متخصص مغز و اعصاب ازمایش هایی را برای او تجویز کرده بود با دستور خدابخشی معاون امنیت دادستان تهران به زندان برگردانده شد.
مسعود باستانی تیرماه سال ۱۳۸۸ بازداشت و به ۶ سال زندان محکوم شد. او از بهمن همان سال به زندان رجاییشهر تبعید شد و از آن زمان تا کنون در این زندان محبوس است.