کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی – اخباری از زندانهای جمهوری اسلامی

محمود صالحی فعال کارگری در سقز بازداشت شد

محمود صالحی فعال کارگری در سقز بازداشت شد


​​در آستانه روز جهانی کارگر، ماموران امنیتی دو فعال کارگری را در سقز و مهاباد بازداشت کردند

دو روز مانده به روز جهانی کارگر، فشار نهادهای امنیتی بر فعالان کارگری افزایش یافته است. امروز در تازه‌ترین دور از این اقدامات، «محمود صالحی» و «عثمان اسماعیلی» بازداشت شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، دو عضو «کمیته هماهنگی تلاش برای ایجاد تشکل‌های کارگری» امروز سه‌شنبه ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۴، در شرایطی بازداشت شدند که در روزهای اخیر موج بازداشت و احضار و تهدید فعالان کارگری از سوی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی، به صورت بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است.
یک منبع مطلع کارگری که نخواست نامش فاش شود، به کمپین گفته: “محمود صالحی امروز ساعت 5 و 40 دقیقه بامداد، در پی حمله نیروهای لباس شخصی به منزل وی در شهرستان سقز، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. ماموران اطلاعات همچنین کامپیوتر و پرونده‌های شخصی این فعال کارگری را با خود بردند.”
همزمان در ساعت 6 عصر، «عثمان اسماعیلی» عضو «کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد»، در زمان کارگری در ساختمانی در مهاباد، از سوی ماموران امنیتی اداره اطلاعات این شهر، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل می‌شود.
منابع خبری به کمپین گفته‌اند که ماموران امنیتی هیچ توضیحی درباره علت بازداشت و یا مکان نگهداری و سرنوشت احتمالی به خانواده این دو فعال کارگری نداده‌اند.
گفته شده فعالان، نهادها، اتحادیه‌ها، سندیکاها، تشکل‌ها و نهادهای کارگری و مدافع حقوق کارگران، نسب به تشدید فشارها بر فعالان و جامعه کارگری در آستانه اول ماه می، روز جهانی کارگر اعتراض و ابراز نگرانی کرده‌اند.
حکومت اسلامی ایران در 9 سال اخیر از صدور مجوز برای برگزاری راهپیمایی روز جهانی کارگر ممانعت کرده است.


کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
افزایش بازداشت و تهدید فعالان کارگری کردستان در آستانه روز جهانی کارگر
در آستانه‌ی «روز جهانی کارگر» در اول ماه مه ۲۰۱۵ (۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۴)، وزارت اطلاعات در شهرهای کردستان به احضار و تهدید فعالان کارگری پرداخته است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به نقل از کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، وزارت اطلاعات در کردستان بیش‌تر فعالان کارگری را به‌ صراحت از شرکت در مراسم روز جهانی کارگر منع کرده و “با خط و نشان کشیدن” و تهدید این فعالان اعلام کرده در صورت شرکت در این مراسم، بازداشت خواهند شد.

یک فعال کارگری در سنندج در این باره به «کانون مدافعان حقوق بشر کردستان» گفت: “اداره اطلاعات سنندج در چند روز اخیر از طریق تلفن چندین فعال کارگری را تهدید کرده و تاکنون دو نفر را نیز احضار کردەاند.”

این فعال کارگری که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود همچنین گفته: “ماموران اداره اطلاعات از من خواسته‌اند در مراسم روز جهانی کارگر شرکت نکنم.”

«مهرداد امین وزیری» دیگر فعال کارگری در سنندج که در ماه‌های اخیر توسط اداره اطلاعات این شهر بازداشت، بازجویی و سپس محاکمه شده و به تحمل ۵ سال و ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شده بود، طی اعتراضی به حکم صادره از سوی شعبه ۱ دادگاه انقلاب سنندج و به دنبال رد شدن درخواست تجدیدنظر، با تایید این حکم مواجه شد.

این فعال کارگری در آستانه روز جهانی کارگر، به دلیل تهدید نیروهای اداره اطلاعات سنندج مبنی بر اجرای حکم صادره برای وی، از کشور ایران خارج شده و طی تماس با گزارشگر «کانون مدافعان حقوق بشر کردستان» با اعلام این خبر گفت: “من به دلیل احتمال اجرای حکم صادره غیر عادلانه از سوی دادگاه انقلاب، و همچنین تهدید، احضار، بازجویی‌های بی دلیل و احتمال اجرای حکم زندان، از ایران خارج شدم و از کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد درخواست پناهندگی دادم.”

«محمود صالحی» فعال سرشناس کارگری در سقز، در پاسخ به این سوال که چرا هر ساله و در آستانه‌ی روز جهانی کارگر، وزارت اطلاعات و نهادهای امنیتی در کردستان، به احضار و تهدید فعالان کارگری می‌پردازند، به کانون مدافعان حقوق بشر کردستان گفت: “هر ساله در آستانه‌ی اول ماه مه، روز جهانی کارگر، احضار فعالان کارگری از سوی مسوولان امنیتی آغاز شده و هر روزه چند نفر را احضار و به عناوین مختلف از آنان بازجویی می‌کنند، تا به این شکل موجودیت خودشان را اعلام کنند.”

وی همچنین افزود: “این احضارها تا آخرین ساعات روز جهانی کارگر ادامه دارد، اما این برخوردها دیگر برای ما عادی شده و ما در شهر خودمان تا پایان ۱۱ اردیبهشت آن را اعلام نمی‌کنیم به خاطر اینکه، احضار و تهدید دیگر راه به جایی نمی‌برد. آنها با این عمل‌های تهدیدآمیز و سرکوب، نمی‌توانند ما را از برگزاری مراسم‌های کارگری اول ماه مه منصرف کنند.”

«محمود صالحی» درباره اینکه مطالبات و خواسته‌های کارگران در کردستان در چه سطحی قرار دارد، به کانون گفت: “مطالبات و خواسته‌های طبقه کارگر در کردستان با کارگران سایر شهرهای غیر کُرد یکی هستند و تفکیکی در این باره نیست؛ بلکه خواست و مطالبات کارگران در ایران، یکی است و کلیه‌ی کارگران ایران شامل یک قانون کار هستند. اما تنها چیزی که متفاوت است این است که اگر ما کارگران کردستان، خواستار احقاق حق خود شویم، به ما می‌گویند کومه‌له و اگر کارگران شهرهای غیر کُرد خواست و مطالبات خود را مطرح کنند، به آنها می‌گویند کمونیست.”

این فعال کارگری همچنین افزود: “یکی از خواسته‌های طبقه کارگر برای اول ماه مه، برگزاری آزادانه مراسم روز جهانی کارگر است.”

همزمان در روزهای اخیر و در آستانەی روز جهانی کارگر، تعدادی از فعالین کارگری از جمله «رضا امجدی» بازداشت و «خالد حسینی» نیز به اداره اطلاعات احضار شده‌اند.

هم‌اکنون تعدادی از فعالین کارگری و اعضای «کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل‌های کارگری» همانند «یوسف آب‌خرابات»، «واحد سیده»، «ریبوار عبدالهی»، «کوروش بخشنده»، «حامد محمودنژاد»، «نظام صادقی»، «حسن رسول‌نژاد»، «جمال میناشیری»، «هادی تنومند»، «قاسم مصطفی‌پور»، «ابراهیم مصطفی‌پور»، «فردین میرکی»، «مهرداد امین‌وزیری» و «فرزاد مرادی‌نیا» و همچنین فعالین کارگری «آرام زندی» و «فواد زندی» یا در زندان هستند و یا در زیر حکم سنگین حبس قرار دارند.

افزایش بازداشت و تهدید فعالان کارگری کردستان در آستانه روز جهانی کارگر

احضار و تهدید ارژنگ داودی توسط بازپرس دادگاه انقلاب در زندان
بازپرس شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب تهران روبه ارژنگ داودی “یک حکم اعدام دیگه برات می گیرم و فوری اعدامت می کنم”
صبح امروز ارژنگ داودی زندانی سیاسی محکوم به اعدام در زندان رجایی شهر کرج به دفتر مدیر داخلی زندان احضار و در آنجا توسط بازپرس شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب تهران در ارتباط با صدور بیانیه مورد بازجویی و مورد تهدید قرار گرفت.

بنابه گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، امروز سه شنبه ۸ مرداد ماه، ارژنگ داودی زندانی سیاسی سـیاسی محبوس در زندان رجایی شهر به دفتر امیریان مدیر داخلی زندان احضار و در آنجا توسط ایوب ابراهیمیان بازپرس شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب تهران در ارتباط با صدور بیانیه مورد بازجویی قرار گرفت که چون حاضر به بازجویی نشد در حضور مدیر داخلی زندان و سرپرست امور اعزام سرپاسیار پورعسگر توسط بازپرس نامبرده مورد تهدید و توهین قرار گرفت.
یک منبع مطلع در این باره به “کمیپن دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی” گفت که ابراهیمیان بازپرس شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب تهران آقای داودی را تهدید کرده که “برایش تحت عنوان اقدام علیه امنیت ملی پرونده سازی می کند و چند تا چیز دیگه هم بهش می بندند، به گفته این منبع ، بازپرس دادگاه انقلاب گفته که پرونده را به شعبه یک آصف الحسینی می فرستم برات یک حکم اعدام دیگه برات می گیرم و فوری می کشمت بالا “!؟
این منبع همچین گفت که آقای داودی در جواب این بازپرس دادگاه انقلاب گفته که “از هر غلطی که می تونی دریغ نکن، خودت که مرد نیستی پدرت هم مرد نیست اگر این تهدیدها رو عملی نکنی و مرا اعدام نکنی”
وی همچنین اضافه کرد که در حالی که امیریان و پورعسگر، ارژنگ را دعوت به آرامش و برای خروج از اتاق همراهی می کردند دوباره همین بازپرس تهدید کرد که: “هفته آینده می کشونمت بند سپاه و حالتو جا میارم” و آقای داودی هم در جواب مجددا گفت که “هر غلطی می تونی بکن ”
از طرفی دیگر در افشین بایمانی دیگر زندانی سیاسی این زندان نیز توسط همان بازپرس احضار توسط بازپرس یاد شده از صدور هر گونه بیانیه برحذر داشته شده است.

ارژنگ داودی به خاطر نامه‌نگاری از زندان و انتشار و ارسال نوشته‌ها و یادداشت‌هایش بارها از سوی مسوولین زندان مورد تهدید، فشار و شکنجه قرار گرفته است. وی با اتهامات تازه‌ای در زندان روبرو و احکام جدید حبس نیز محکوم شده است.

اتهام «عضویت و هواداری و فعالیت موثر در پیشبرد اهداف سازمان مجاهدین خلق در زندان» صدور حکم اعدام را برای این زندانی سیاسی ۶۱ ساله به دنبال داشت.

ارژنگ داودی محکومیت ۱۰ ساله نخست خود را به پایان رسانده، اما پیش از صدور حکم تازه اعدام، با پرونده‌سازی‌های مختلف طی دوران حبس، دوباره به ۲۰ سال و ۸ ماه زندان محکوم شده است.

این زندانی سیاسی آبان‌ماه ١٣٨٢ بازداشت شد و زیر شدیدترین شکنجه‌ها در سلول‌های انفرادی زندان “٣٢٨” سپاه پاسداران، بند دو الف قرار گرفت. وی از سوی شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب، قاضی حسن زارع دهنوی (حداد)، به ۱۵ سال زندان تعزیری، ۵ سال محرومیت از حقوق اجتماعی، انفصال دایم از مدیریت مجتمع آموزشی- فرهنگی پرتو حکمت، ٧۴ ضربه شلاق و تبعید به زندان‌های جنوب کشور محکوم شد.

اتهام‌های اصلی ارژنگ داودی، راه‌اندازی و تاسیس «جنبش آزادی ایرانیان» و «کنفدراسیون دانشجویان ایرانی» است، هرچند اتهامات دیگری همچون نوشتن «مانیفست ضد نظام جمهوری اسلامی»، توهین به رهبری و بنیانگذار جمهوری اسلامی و مسوولین نظام و روحانیون، توهین به مقدسات، و همکاری با خبرنگار کانادایی «جین کوکان» برای ساخت فیلم مستند «ایران ممنوع» نیز در پرونده ارژنگ داودی وجود داشت.

داودی در سال‌های اخیر به زندان‌های مختلفی تبعید شده است؛ از زندان اوین به زندانی در اهواز، از آنجا به بندرعباس و سپس به زندان رجایی شهر (گوهردشت) کرج تبعید شد. وی در مدتی که در زندان‌های مختلف دوره محکومیت خود را می‌گذراند، بارها در اعتراض به وضعیت زندان، رفتار زندانبانان و اوضاع سیاسی- اجتماعی ایران اعتصاب غذا کرده است.

این معلم زندانی در دوران سال‌های زندان، بارها مورد شکنجه‌های وحشیانه قرار گرفته است و بخشی از بینایی و شنوایی خود را در اثر این شکنجه‌ها از دست داده است.

این زندانی سیاسی هم‌اکنون در سالن ۱۲ زندان رجایی‌ شهر کرج به‌سر می‌برد.

http://www.kampain.info/archive/1908.htm
اعتصاب غذای قدریه قادری زندانی سیاسی کُرد در زندان یاسوج

اعتصاب غذای قدریه قادری زندانی سیاسی کُرد در زندان یاسوج

اعتصاب غذای «قدریه قادری» زندانی سیاسی محبوس در زندان یاسوج، در اعتراض به شرایط نامناسبش وارد ششمین روز شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی و به نقل از شبکه‌ی حقوق بشر کُردستان، این زندانی سیاسی کُرد در اعتراض به “نگهداری در میان زندانیان جرایم عادی” در بند نسوان زندان یاسوج و “محرومیت از حق مرخصی”، از روز پنج‌شنبه 3 اردیبهشت‌ماه 1394، دست به اعتصاب غذای نامحدود زده است.
مدتی پیش قاضی ناظر زندان یاسوج با درخواست مرخصی «قدریه قادری» موافقت کرد و خانواده وی پس از انجام مراحل اداری و قرار وثیقه 100 میلیونی، مسوول قضایی از صدور نامه‌ی مرخصی این زندانی امتناع کرد و به بهانه‌ی دریافت نامه‌ای از دستگاه‌های ذی‌ربط در ارومیه مبنی بر مخالفت با اعزام او به مرخصی خارج از زندان، رویه اداری متوقف شد.
این زندانی سیاسی در طول دوران بازجویی، سلول‌های انفرادی و بازداشت خود در زندان یاسوج به عفونت از ناحیه گوش، سردرد شدید و بی‌حسی یکی از دستانش مبتلا شده است. او در طول ماه‌های گذشته دو بار به بیمارستان خارج از زندان منتقل شده و هر بار به اجبار با دستبند و چادر وی را انتقال داده و این سبب اعتراض این زندانی شده است.
پزشک متخصص برای تشخیص بیماری این زندانی سیاسی، درخواست انجام آزمایش سی‌تی‌اسکن کرده، ولی مسوولین زندان به بهانه‌ی خرابی دستگاه تاکنون از اعزام مجدد وی به بیمارستان خودداری کرده‌اند.
«قدریه قادری» ۲۵ ساله اهل ارومیه، در اواخر خردادماه 1390، در شهر ارومیه بازداشت شد و بیش از دو ماه در بازداشتگاه ستاد خبری اطلاعات نگهداری شد. او پس از مدتی به بند زنان زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.
این زندانی سیاسی در دادگاه انقلاب ارومیه به اتهام همکاری با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، به تحمل ۱۰ سال زندان محکوم شد. در دادگاه تجدید نظر، حکم به ۷ سال زندان و تبعید به زندان یاسوج کاهش یافت.
«قدریه قادری» در 15 تیرماه 1392، به زندان یاسوج منتقل و در بند نسوان زندانیان جرایم عادی و غیر سیاسی نگهداری می‌شود.