گزارش یک بخشش: بازگشت به زندگی پای چوبهی دار
مدیرکل زندانهای کردستان گفت: “با گذشت اولیای دم، زندانی محکوم به اعدام پای چوبه دار از مرگ نجات یافت.”
«اسدالله گرجیزاده» در گفتوگو با خبرگزاری دولتی «ایسنا» گفت: “یکی از زندانیان زندان مرکزی سنندج که به جرم قتل عمدی فردی بیش از ۱۰ سال بود که در زندان به سر میبرد، در حالی که همه چیز برای اجرای حکم وی آماده و طناب دار بر گردن وی آویخته شده بود، با رضایت اولیای دم از مرگ نجات یافت.”
مدیرکل زندانهای کردستان با اشاره به این موضوع که از سال گذشته تا کنون این هشتمین مورد از “گذشت اولیای دم” از اجرای حکم اعدام است گفته: “خوشبختانه با همت گروه صلح و سازش که گروهی متشکل از چهرههای هنرمند، سرشناس و خوشنام استان است و نقش آنها نیز بسیار مهم و تاثیرگذار بوده، آمار عدم اجرای حکم اعدام و رضایت اولیای دم در استان کردستان رو به افزایش است.”
پیشتر نیز «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» با اعلام این خبر اعلام کرده بود مادر مقتول با حضور در زندان مرکزی سنندج، تصمیم به رضایت گرفت و نگذاشت قاتل فرزندش که تا پای چوبه دار رفته بود، اعدام شود. این مادر پس از درآوردن طناب دار از گردن قاتل فرزندش، به وی پیشنهاد میکند که در مناطق محروم کردستان یک مدرسه بسازد.
به گزارش این کمپین، «رضا جلالی» اهل کرمانشاه از ٩ سال پیش به اتهام “قتل یکی از همسایگان خود” در زندان به سر میبرد. او سحرگاه روز چهارشنبه ۲۶ فروردینماه ۱۳۹۴، در زندان مرکزی شهر سنندج و در زمان اجرای حکم از جانب خانواده مقتول بخشیده شد.
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
باتیر شاه محمد اف: ” مسوولان ایرانی جواب نمیدهند… بیگناهم”
باتیر شاه محمد اف: ” مسوولان ایرانی جواب نمیدهند… بیگناهم”
استمداد زندانی تبعه ترکمنستان در زندان رجایی شهر کرج
«باتیر شاه محمد اف» زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج، در نامهای برای آزادیاش درخواست کمک کرده است.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، استمداد این زندانی سیاسی تبعه ترکمنستان از نهادها و مدافعان حقوق بشر و سازمان ملل متحد در حالی است که «چارلی محمد مراد اف» دیگر متهم پرونده، 50 روز پیش به دولت ترکمنستان استرداد شده است.
این دو متهم پرونده به همراه چهار تبعهی دیگر کشور ترکمنستان، در پروندههایی به اتهام “جاسوسی برای كشورهای روسيه و تركمنستان” و “تلاش براى فروش فلزات غير قانونى” از سوی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی ایران بازداشت شدهاند.
«باتیر شاه محمد اف» در نامهای که به «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» ارسال شده است گفته “متوجه شدم در توافقاتی که بین کشور ترکمنستان و ایران انجام شد، چهار نفر از هموطنانم که پرونده ساختگیای مشابه من داشتند، به کشور ترکمنستان تحویل داده شدند.”
این زندانی تبعه ترکمنستان افزوده: “همپروندهای خودم نیز در پنجاه روز گذشته که یک سال از من بیشتر حبس داشت، بعد از پنج سال و اندی به کشور ترکمنستان تحویل داده شد… ولی اینجانب همچنان در زندان رجایی شهر هستم و تاکنون خبری مبنی بر آزادی به من داده نشده است…”
این زندانی سیاسی تاکنون چندین نامه به مسوولان حکومتی از جمله روسای جمهور و قوه قضاییه در خصوص وضعیت پروندهاش نوشته و به “نبود وکیل در پرونده” و “عدم رسیدگی به درخواستهایش” اعتراض کرده است.
گفته شده در دیماه سال گذشته، «خدابخش» دادیار ناظر بر زندان، وی را از ارتباط تلفنی با خانوادهاش در کشور ترکمنستان، سفارت متبوع و نيز با دوستانش محروم کرده است.
«باتیر شاه محمد اف» به همراه مترجمش به نام «چارى محمد مراد اف» در روز پنجشنبه 18 تیرماه 1388، از سوی نیروهای امنیتی دستگير و به زندان اوین منتقل شد.
وی گفته که در دوران بازداشتش در بندهای 209 و 350 اوین، برای “اخذ اعتراف اجباری”، از سوی بازجویان مورد “بدرفتارى” و “شكنجههاى روحى و جسمى” قرار گرفته است.
این زندانی در نهایت از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران، به اتهام “جاسوسی برای كشورهای روسيه و تركمنستان” و نيز “تلاش براى فروش فلزات غير قانونى”، به تحمل 20 سال زندان محکم کرده، اتهامی که هرگز نپذیرفته است.
«چارى محمد مراد اف» مترجم وی نيز با همان اتهامها، به تحمل 21 سال حبس محكوم شده بود که نزدیک به دو ماه پیش به دولت ترکمنستان استرداد شد.
«باتیر شاه محمد اف» در دیماه 1387، به عنوان تاجر وارد ایران شده است. او گفته که نماینده شرکت تجارتی روسی است که تحت نظارتهاى بينالمللى، در زمینه تامین و صدور فلزات مورد نیاز به ایران فعال بوده و هدفش تاسیس نمایندگی شرکتی در ایران بوده است.
متن کامل نامه استمداد این زندانی در پی میآید.
با سلام…
اینجانب باتیر شاه محمد اف فرزند امان محمد اویچ، در سال ۲۰۰۹ در ماه ژوئن، به اتهام واهی جاسوسی دستگیر شدم… در هنگام دستگیری کسی به نام چاری محمد مراد اف به همراه من دستگیر و به بیست و یک سال حبس و خودم به بیست سال، بدون وکیل و بدون مترجم و بدون حضور نماینده سفارت محکوم شدیم… که متوجه شدم در توافقاتی که بین کشور ترکمنستان و ایران انجام شد، چهار نفر از هموطنانم که پرونده ساختگیای مشابه من داشتند، به کشور ترکمنستان تحویل داده شدند.
و جالب اینکه همپروندهای خودم نیز در پنجاه روز گذشته که یک سال از من بیشتر حبس داشت، بعد از پنج سال و اندی به کشور ترکمنستان تحویل داده شد… ولی اینجانب همچنان در زندان رجایی شهر هستم و تاکنون خبری مبنی بر آزادی به من داده نشده است…
بنابراین از تمامی مدافعان حقوق بشر و سازمان ملل متحد تقاضای کمک دارم… زیرا در این ایام زندان هنوز کسی از مسوولان ایرانی به طور درست به من جواب ندادهاند و همچنان بیگناه در زندان ماندهام؛ تقاضای کمک از نهادهای حقوق بشری دارم…
باتیر شاه محمد اف
وضعیت وخیم جسمانی کریم موسیزاده وعدم انتقال وی به بیمارستان
وضعیت جسمی کریم موسیزاده، از زندانیان سیاسی که در زندان بندر عباس بسر می برد، نگران کننده اعلام شده است. هم بندیهای این زندانی سیاسی نسبت به وضعیت جسمی وی ابراز نگرانی کردهاند.
بنابه گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، با وجود وضعیت جسمی نگران کننده کریم موسی زاده زندانی سیاسی کُرد در زندان مرکزی بندر عباس، مسئولین زندان مانع از درمان وی هستند و همواره وی را مورد آزار و اذیت قرار میدهند.
عدم دسترسی به امکانات پزشکی و خودداری مسئولان زندان از انتقال این زندانی سیاسی به مراکز درمانی خارج از زندان، وی را در وضعیت خطرناک جسمی قرار داده و این امر باعث افزایش نگرانیها از وضعیت وی شده است.
کریم موسیزاده در اعتراض به ممانعت از آزادیاش از زندان، با وجود به پایان رسیدن دوران حبس، مدت یک ماه دست به اعتصاب غذا زده بود که هفته گذشته با قول مساعد مسئولان زندان به اعتصاب خود پایان داده بود. که تاکنون مسئولان زندان به وعدەهای خود عمل نکرده اند.
پیشتر یکی از همبندیهای این زندانی به «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» گفته بود «آقای موسیزاده در زمانی که دوران قانونی حبس خود را تمام کرده بود، اما مورد خشم دادستان و رییس زندان بندر عباس قرار گرفته و از آزادی وی امتناع کرده بودند و این زندانی کُرد به همین دلیل دست به اعتصاب غذا زده است.»
تازترین گزارش از وضعیت این زندانی سیاسی کُرد حاکی از آن است که بعد از پایان اعتصاب غذا، وضع جسمانی وی اصلا خوب نیست و از نظر شنوایی دچار مشکل شده است و کلیەهای وی نیز دچار عفونت و درد شدید شده است.
از طرفی دیگر نامبرده مدتهاست که دچار بیماری تنفسی و گوارشی شدید شده است و تا به امروز هیچ اقدامی جهت مداوا انجام نگرفته و وی منتظر و معطل روز آزادی و مراجعه به پزشک متخصص است. گویا ایشان با وضعیتی که دارند احتمال ابتلا به سل و نشانههای این بیماری در وی وجود دارد.
کریم موسیزاده عضو «انجمن فرزانگان جوان» است و تا زمان دستگیری، در ارومیه به فعالیتهای فرهنگی اشتغال داشته است. وی در ۷ مردادماه ۱۳۸۸، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.
بعدها این زندانی سیاسی کُرد در شعبه ۱۰۱ دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی درویشی، به ۶ سال حبس محکوم شد و در ۳ آذرماه ۱۳۸۸، به زندان مرکزی بندرعباس تبعید شد که ۲۲۰۰ کیلومتر با محل سکونتش فاصله دارد.
وضعیت وخیم جسمانی کریم موسیزاده وعدم انتقال وی به بیمارستان
والی درودی برای بار دوم در طول ١٩ سال گذشته به مرخصی آمد
والی درودی یکی از قدیمیترین زندانیان سیاسی کُرد بعد از ١٩ سال حبس در زندانهای جمهوری اسلامی برای دومین بار به مرخصی اعزام شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، دستگاه قضایی و مسئولان زندان مرکزی شهر یزد به مدت ١٠ روز این زندانی سیاسی که محکوم به حبس ابد می باشد را برای دومین بار در طول نوزده سال گذشته به مرخصی اعزام کردند.
یکی از بستگان این زندانی سیاسی ضمن تایید این خبر به سایت کُردی باس گفته که دیروز جمعه چهارم اردیبهشت ماه، این زندانی سیاسی از زندان یزد به مرخصی اعزام شده است.
نامبرده در تاریخ بیست و پنجم دیماه سال گذشته، برای اولین بار پس از ١٨ سال حبس، موفق شد به مرخصی بیاید.
والی درودی در سال ۱۳۶۰ بازداشت میشود که در سال ۱۳۷۲ آزاد میشود اما بار دیگر در سال ۱۳۷۵ دستگیر میشود که این بار به حبس ابد و تبعید به زندان یزد محکوم میشود.
وی به همراه سه زندانی سیاسی دیگر کُرد به نامهای “محمد مرادی، عمر امامی و علی صالحی” در سال ١٣٧٤ از سوی نهادهای امنیتی حکومت اسلامی ایران در استان کرمانشاه بازداشت و از آن هنگام تا کنون در زندانهای ایران در حبس به سر میبرد.
والی درودی در دهههای آغاز انقلاب ٥٧ مدتی را نیز در زندان محبوس و سال ٧٢ پس از ٣ سال حبس در سنندج از زندان آزاد شد.
اواخر آبانماه سال گذشته ، عمر امامی با تودیع وثیقه ٢٥٠ میلیون تومانی به مدت یک هفته به مرخصی آمده بود.
این زندانی به همراه والی درودی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در “حزب دمکرات” به حبس ابد محکوم شدهاند.
دو زندانی دیگر کُرد، علی صالحی و محمد مرادی نیز هریک به ٢٠ سال حبس تعزیری محکوم گردیدهاند.
زندان رجایی شهر کرج
شنبه ۵ اردیبهشتماه ۱۳۹۴ – ۲۵ آوریل ۲۰۱۵