till Hemlig kopia: mig
محمدرضا عالی پیام: “دارم میروم… اوین دربست…”+ویدیو
محمدرضا عالی پیام شاعر طنزپرداز، ساعت 2 بعدازظهر امروز چهارشنبه 2 اردیبهشتماه، برای تحمل حبس 15 ماهه راهی زندان اوین میشود. وی در پیامی ویدیویی با اعلام این خبر گفته: «احضار شدم و دارم میروم… اوین دربست…»
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، محمدرضا عالی پیام در ویدیویی، پیش از اجرای حکم 15 ماه زندانش اعلام کرده: “…دارم میروم اوین چون احضار شدهام، به خاطر همین شعرها؛ شعرهایی که یک بار سال ۹۲ محاکمه و سال ۹۳ دوباره [به خاطر آن] محاکمه شدم.”
محمدرضا عالی پیام، هنرمند و شاعر طنزپرداز سیاسی و اجتماعی، در این پیام ویدیویی با اعلام اینکه روز چهارشنبه 2 اردیبهشتماه ۱۳۹۴، برای تحمل حبس یک سال و سه ماهه خود به اوین میرود از قول قاضی پروندهاش در شعبه 26 دادگاه انقلاب گفته: “گفتم آقای قاضی این امر مختومه است؛ برای یک شعر نمیشود یک نفر را دو بار محاکمه کرد. گفت اون بار شاکیت سپاه بود، این بار شاکیت پلیس امنیت است. گفتم که اینطور که نمیشود… من بابت یک شعر چند بار باید بروم زندان؟ گفت همینه که هست!”
پیشتر محمدرضا عالی پیام در روز سهشنبه 31 تیرماه 1393، طی تماسی تلفنی به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب احضار میشود تا حکم صادر شده علیه او را به اطلاعش برسانند.
به گفته این شاعر طنزپرداز، «توهین به مقدسات قرآن و امام زمان»، «توهین به آیتالله خمینی و مقام رهبری»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران با سرودن اشعار طنز در بین مردم و ارسال آن از طریق پیامک و اینترنت برای افراد دیگر» و «توهین به رییسجمهور و مسوولین نظام» چهار اتهامی است که در دادگاه انقلاب به او نسبت دادهاند.
در نهایت محمدرضا عالی پیام در ۲۸ مردادماه ۱۳۹۱، توسط “پلیس امنیت” بازداشت و سپس به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» به بند ۳۵۰ زندانیان سیاسی و امنیتی اوین منتقل و در ۱۹ شهریورماه ۱۳۹۱، با سپردن وثیقه 100 میلیون تومانی از زندان آزاد میشود.
این طنزپرداز سیاسی و اجتماعی که از تخلص ادبی و نام هنری «هالو» استفاده میکند، در پایان پیام ویدیوییاش گفته: “اگر آنها به قانون خودشان احترام نمیگذارند، من به قانون احترام میگذارم. احضار شدم و دارم میروم.”
محمدرضا عالی پیام متولد ۱۳۳۶ شهر تهران و فارغالتحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است. او در سالهای ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰، در حوزه سینما فعالیت داشته است.
این هنرمند منتقد، بیشتر برای سرودن و انتشار شعرهایی با مضمون انتقادی سیاسی و اجتماعی در قالب طنز شهرت پیدا کرده و تاکنون مجموعهای نیز به نام «افاضات هالو» منتشر کرده است.
این شاعر طنزپرداز در پایان پیام ویدیوییاش که در اختیار «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» قرار گرفته است، سرودهای نیز خوانده:
“خنده به لبم اگر به دل پر دردم
در باطن خود سبز و به ظاهر زردم
محکوم قفس شد این قناری اما
یک سال و سه ماه بعد برمیگردم”
پیام ویدیویی محمدرضا عالی پیام را در یوتیوب ببینید.
لینک ویدیو در یوتیوب:
https://www.youtube.com/watch?v=iVvriF0mMrQ
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
“گفتند حق ندارید جلوی اطلاعات تجمع کنید”
15 روز بیخبری کامل از نظام صادقی فعال کارگری بازداشتی در سنندج
با گذشت 15 روز از بازداشت نظام صادقی فعال کارگری، کماکان از دلیل بازداشت و سرنوشت وی خبری در دست نیست. مسوولان امنیتی به خانوادهاش گفتهاند: “حق ندارید جلوی اطلاعات تجمع کنید.”
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ماموران امنیتی در حالی از خانواده نظام صادقی خواستهاند پیگیر سرنوشت فرزندشان نشوند که هر روز پدر این فعال کارگری به اداره اطلاعات کامیاران احضار میشود.
گفته شده یداله صادقی پدر 56 ساله این فعال کارگری، روزانه به دلیل پیگیری وضعیت فرزندش از سوی این نهاد امنیتی تهدید و تحت فشار قرار گرفته است.
یک منبع مطلع که نخواست نامش فاش شود در این باره به کمپین گفت: “متاسفانه هیچ خبری از نظام نیست، اما هر روز خانوادهاش را به اطلاعات احضار میکنند. هر روز پدر نظام را به اطلاعات کامیاران میبرند و میگویند که حق ندارید تجمع کنید یا جلوی اطلاعات سنندج بروید.”
پیشتر خانواده و برخی از دوستان نظام صادقی فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکلهای کارگری، در روز سهشنبه ۲۵ فروردینماه ۱۳۹۴، در مقابل اداره اطلاعات شهر سنندج تجمع کرده و خواستار اعلام دلیل بازداشت و کسب اطلاع از وضعیت و همچنین آزادی بی قید و شرط این فعال کارگری شدند.
این تجمع در نهایت در پی تماس کوتاه تلفنی نظام صادقی با مادرش که از جانب مامورین اطلاعات صورت گرفته بود، خواستار ترک آنها از محل و پایان تجمع شد.
نظام صادقی متاهل و متولد 5 مردادماه 1363، از یک سال پیش به اتفاق همسرش در شهر اشنویه اقامت داشته و در زمان بازداشت در ساعت ۱۳:۴۰ روز چهارشنبه ۱۹ فروردینماه ۱۳۹۴، هنگامی که به همراه همسر خود از ترمینال شهر سنندج عازم شهر محل سکونت خود اشنویه بود، از سوی چندین مامور لباس شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
این فعال کارگری 31 ساله، همچنین در سال ۱۳۸۶ به مدت یک سال در زندان مرکزی سنندج بازداشت بود.
او بعدها در سال ۱۳۹۱ به همراه ۶۰ فعال کارگری دیگر، به دلیل حضور در مجمع عمومی اعضای «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری» در شهر کرج بازداشت شد و به مدت چهار روز در زندان قزلحصار کرج در بازداشت بود.
نظام صادقی همچنان در بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر سنندج نگهداری میشود و کماکان از علت بازداشت، وضعیت و سرنوشت وی اطلاعی در دست نیست.