اخبار کارگری – اخبار کارگری ٣١فروردین ١٣٩٤ نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
٣١فروردین ١٣٩٤
اعتراضات
تجمع کارگران «پارس قو» در اعتراض به تعویق حقوق و بیمه تامین اجتماعی
٣١فروردین: بیش از ١٥٠نفر از کارگران «پارس قو» که بیمه تامین اجتماعی آنان از شهریور ماه سال گذشته (٩٣) پرداخت نشده است. دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران خواهان پرداخت کامل حقوق و دستمزدهایشان شده اند. کارفرما حقوقشان را هر ماه با تاخیر یک ماهه پرداخت می‌کند و حدود ٣١٠ کارگر دائمی وقراردادی حقوق اسفند ماه سال ٩٣ را در حال حاضر دریافت نکرده‌اند.

کارگران نورد لوله صفا در اعتراض به عدم تحقق وعده های
٣٠فروردین: کارگران نورد لوله صفا در اعتراض به عدم تحقق وعده های مدیریت در پرداخت مطالبات شان دومین روز اعتصاب را پشت سر گذاشتند. کارگران نورد لوله صفا روز ١٥ فروردین ماه  با شروع اولین روز کاری بدلیل خلف وعده کارفرما نسبت به پرداخت عیدی و پاداش شان در پایان سال گذشته، دست به اعتصاب زدند. بدنبال این اعتصاب مدیریت کارخانه با هدف از موضوعیت انداختن اعتصاب کارگران اقدام به تعطیلی کارخانه تا روز ٢١ فروردین ماه کرد و بدنبال آن طی تماسی با کارگران، با اشاره به بازداشت کارفرما و مشکلات پیش آمده از این حیث و وعده پرداخت مطالبات شان در روز ٢٩ فروردین ماه، از آنان خواست بر سر کارشان برگردند. در پی این وضعیت کارگران نورد لوله صفا بر سر کارهایشان بازگشتند اما با فرا رسیدن ٢٩ فروردین ماه از تحقق وعده کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران خبری نشد و به همین دلیل بار دیگر دست به اعتصاب زدند کارگران اعتصابی با تاکید بر پرداخت فوری مطالبات خود حاضر به از سرگیری تولید نشدند به اعتصاب ادامه دادند

٣٠٠ کارگر نیروگاه تبریز تجمع کردند
٣٠ فروردین: ٣٠٠ نفر از کارگران نیروگاه تبریز مقابل ساختمان برق منطقه‌ای این شهر تجمع کردند. کارگران نیروگاه تبریز پس از آن مقابل ساختمان برق منطقه‌ای تجمع کردند که باخبر شدند قرار است قرارداد واگذاری بیش از ٦٠ درصد از سهام این مجتمع صنعتی صبح امروز در این ساختمان امضاء شود. شرکت آتیه صبا وابسته به صندوق بازنشستی کشوری خریدار نیروگاه تبریز خواهد بود.

اعتراض مداوم کارگران پیمانی فاز ٢٠ و ٢١ عسلویه به پرداخت نشدن مزد
٣٠فروردین: کارگران شرکت پیمانکاری جهان پارس به نشانه اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود از کمپ‌های اقامت خارج نشده‌اند. شرکت پیمانکاری که در زمینه نصب خطوط لوله گاز و نفت (پایپینگ) فعالیت دارد در واپسین روزهای اسفند ماه سال گذشته خلع ید شده (اخراج شده) اما کارگران این شرکت پیمانکاری که پس از اتمام تعطیلات نوروزی به کار سابق خود بازگشته‌اند، به تازگی از این ماجرا مطلع شده‌اند. دست‌کم بیش از سیصد کارگر از طریق شرکت جهان‌پارس در پروژه‌های در دست ساخت فازهای ٢٠ و ٢١ منطقه عسلویه شاغل بوده‌اند که هنوز بابت سه ماه معوقات مزدی باآن‌ها تسویه حساب نشده است. کارگران از خلع ید شرکت متبوع خود بی‌خبر بودند و برای همین تصور می‌کردند که طبق توافق‌های ضمنی قبلی پس از تعطیلات نوروزی به کار قبلی خود بازخواهند گشت و برای همین اگر از ماجرای خلع ید باخبر بودند دست‌کم در این مدت درصدد یافتن شغل می‌بودند.

اعتراض کارگران، واگذاری نیروگاه تبریز را موقتا به تاخیر انداخت
٣٠فروردین: در پی تجمع٣٠٠نفر از کارگران نیروگاه تبریز مقابل ساختمان برق منطقه‌ای این شهر دستور داد که خصوصی سازی این مجتمع صنعتی به مدت دو هفته به تعویق بیافتد. همزمان با تجمع کارگران که قرارداد واگذاری بیش از ٦٠ درصد از سهام نیروگاه تبریز در ساختمان برق منطقه‌ای امضاء شود. این تجمع برگزار شد. کارگران معترض نگران تهدید امنیت شغلی و کاهش حقوق و مزایا در پی خصوصی سازی این مجتمع صنعتی هستند. بر اساس این گزارش، نماینده وزیر نیرو دستور داده که در قرارداد واگذاری نیروگاه تبریز شرایطی دیده شود تا امنیت شغلی و حقوق و مزایای کارگران حفظ شود.

تجمع کارگران لوله سازی خوزستان
٣٠فروردین: کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان روزهای ٢٩ و ٣٠ فروردین در مقابل استانداری، فرمانداری، اداره کار و اداره صنعت و معدن استان خوزستان علیه بیکارسازی و عدم پرداخت مزد سال ٩٣ وعیدی و پاداش دو سال گذشته تجمع کردند.

تجمع اعتراضی کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی مقابل استانداری آذربایجان شرقی
٣٠فروردین: ٢٧٠نفر از کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی در اعتراض به عدم پرداخت حقوق مقابل استانداری تجمع کردند.این کارگران با نشستن بر روی آسفالت خیابان روبروی استانداری موجب بسته شدن خیابان شده اند. شرکت ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی از سال ٨٦ به بخش خصوصی واگذار شده است و حدود ٩ ماه است که مالیات از حقوق آنها کسر می شود و در این مدت حقوق آنها پرداخت نشده و همچنین بیمه و تمام امکانات رفاهی نیز قطع شده است.

تجمع کارگران پتروشیمی اصفهان مقابل مجلس
٣٠فروردین: کارگران شرکت پتروشیمی استان اصفهان در اعتراض به واگذاری این شرکت و معلق شدن قرار دادکاریشان مقابل مجلس تجمع کردند. یکی از کارکنان حاضر در تجمع گفت: پتروشیمی اصفهان در سال ٨٢ به دلیل رد دیون به سازمان تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری واگذار شد. ما هیچ قراردادی با پتروشیمی اصفهان نداریم چرا که وزارت نفت با کارکنان رسمی قرارداد دائم منعقد می‌کند و کارخانه‌ها محل کار این کارکنان هستند. صندوق بازنشستگی ما نیز صندوق بازنشستگی نفت است که قوانین خاص خود را دارد. در سال ٨٢ بدون آنکه وضعیت قرارداد ما با شرکت نفت مشخص شود، اعلام شد از این پس برای کارخانه پتروشیمی اصفهان کار می‌کنیم و تا الان هر چقدر دوندگی کرده‌ایم نتوانسته‌ایم وضعیت قراردادمان را روشن کنیم. پتروشیمی اصفهان چند سال بعد از خصوصی سازی بدلیل اختلاف مالی با صندوق بازنشستگی نفت تصمیم گرفت سهم حق بیمه ما را پرداخت نکند. یعنی سهم حق بیمه را از حقوق ما کسر می‌کرد اما این مبلغ را به صندوق بازنشستگی نفت پرداخت نمی‌کرد. وقتی به وزارت نفت مراجعه می‌کنیم می‌گویند با ما رابطه استخدامی ندارند و این مشکل به آن‌ها ارتباطی پیدا نمی‌کند. کارخانه به دلیل بدهی بالا در سال ٩٢ به مدت ٩ ماه تعطیل شد اما با فشارهای کارکنان و قوه قضاییه دوباره راه اندازی شده است و در حال حاضر حق بیمه‌ها به صورت دست و پا شکسته پرداخت می‌شوند اما سهامدار اصلی پتروشیمی اصفهان هم اکنون توسط قوه قضاییه بازداشت شده و پرونده‌اش در حال رسیدگی است.

تجمع کارگران معدن گل گهر
٢٦فروردین: کارگران معدن شماره ٢ گل گهر مقابل فرمانداری سیرجان علیه بیکار سازی های مداوم دست به اعتراض زدند. این دومین تجمع اعتراضی کارگران مجتمع گل گهر در این هفته است و اخراج بی رویه کارگران در این معدن تمامی ندارد. یکی از معترضان در خصوص علت تجمع امروزگفت: ما به دلیل اخراج غیر منتظره تعداد زیادی از نیروهای این معدن اینجا تجمع کردیم که هنوز هیچکس حاضر به پاسخگویی به ما نشده است. وی بیان کرد: مسئولان شرکت دلیل اخراج را تعدیل نیرو می دانند اما این همه کارگر به یکباره اخراج شوند این پاسخ مناسبی نیست و فرماندار و مسئولان دیگر نیز به بهانه های مختلف از پاسخگویی به کارگران سر باز می زنند. هر کدام از این نیرو ها حدود پنج الی شش سال است که در این معدن مشغول بکار هستند و این اخراج یک امر نامتعارف است که نماینده اداره کار و فرماندار نیز باید در مقابل این عمل مدیران معدن ٢ گل گهر پاسخگو باشند.

اعتصاب دو روزه کارگران بخش استخراج معدن معدنجو
٢٦فروردین: در روزهای (٢٦ و ٢٧ فروردین) ٢٠٠ نفر از کارگران بخش استخراج معدن معدنجو در اعتراض به شرایط سخت به وجود آمده در بخش استخراج، شرایط سخت کار کار به مدت دو روز دست از کار کشیدند. یکی از دلایل اصلی این اعتراض افزایش ساعت کار به ٦ ساعت در روز و متعاقب آن افزایش متراژ استخراج زغال از ٥ متر به ٦ متر بدون افزایش دستمزد کارگران بود. در هنگام اعتصاب مدیریت معدن اعلام کرده اگر کارگران بخواهند با متراژ قبلی (٥ متر) کار کنند باید مالیات و نصف حق بیمه را خودشان پرداخت کنند و اگر حاضر به پذیرش این شرایط نیستند «ساکشان را بردارند و از معدن بروند». به گفتهٔ کارگران با توافق انجام شده، مدیریت معدن وعده داده به زودی قراردادهای کارگران را ثبت کند و یک نسخه از کپی قرارداد را در اختیار کارگران قرار دهد. یکی از کارگران معدنجو ضمن بیان این مطلب که قرار است امروز (شنبه ٢٩ فروردین ماه) حقوق اسفند و باقیمانده عیدی و سنوات کارگران پرداخت شود، از احتمال افزایش مدت قرارداد‌های کار از ٣ماه به ٦ ماه خبر داد و گفت: احتمالا در قراردادهای جدید که به زودی منعقد می‌شود مدت قرارداد از ٣ ماه به ٦ ماه تغییر پیدا می‌کند و برخلاف قبل، از این پس فیش حقوقی به کارگران داده می‌شود. این کارگر در ارتباط با مطالبات باقیمانده کارگران معدنجو گفت:یکی از خواسته های ما پرداخت «حق تونل» بود که به گفته ی کارفرما علی رغم اینکه دستور پرداخت صادر شده اما هنوز بخشنامه آن از سوی اداره کار صادر نشده است. به گفته این کارگر، طی تفاهم نامه‌ای که بین مدیریت معدن و نمایندگان امضاء شده، قرار شد به محض صدور بخشنامه حق تونل به کارگران پرداخت شود. عدم احتساب حق بیمه «تعطیل کاری» و «شب کاری» برای کارگران پیمانی یکی دیگر از خواسته‌های برجا مانده کارگران معدنجوست. کارگران می‌گویند علی رغم سابقه‌های کاری بالایی که در این معدن دارند بسیاری از حقوق که باید از آن برخوردار باشند مانند تعطیل کاری و شب کاری به آن‌ها پرداخت نمی‌شود. این درحالیست که طبق ادعای مدیریت معدن تعطیل کاری و شب کاری برای همه کارگران در نظر گرفته می شود. شرکت معدنجو در طبس نزدیک به ١٢٠٠ نفر کارگر دارد که عمدتا غیربومی هستند و نزدیک به ٤٠٠ نفر از آن‌ها در بخش استخراج این معدن مشغول به کارند.

تجمع کارگران کارخانه صابون سازی خرمهشر
٢٦فروردین: ٣٠ نفر از کارگران کارخانه صابون سازی خرمشهر در اعتراض به بیکارسازی حقوقهای پرداخت نشده برای نخستین بار در سال ٩٤ مقابل فرمانداری تجمع کردند. در حال حاضر نزدیک به یکصد کارگر در استخدام این واحد صنعتی هستند که دست کم بابت دو سال دستمزد و سه سال حق بیمه پرداخت نشده از کارفرما طلبکارند.

اعتراضات مداوم کارگران اخراجی  کارخانه فارسیت دورود
٢٦فروردین: ١٠٠نفر از کارگران بیکار شده کارخانه فارسیت دورود که برای اعتراض به اخراجشان از لرستان به تهران سفر کرده‌اند، در دومین روز اعتراض در مقابل ساختمان وزارت کار سپری کردند و با طلوع خورشید، برای سومین روز تجمع کردند. کارگران معتقدند دلیل طولانی شدن مذاکرات دو روز گذشته‌شان با مقامات وزارت کار عدم موافقت مدیریت هلدینگ فارس خوزستان با درخواست‌های مطرح شده از سوی کارگران بوده است. کارفرمای شرکت فارسیت با آغاز سال جدید از روز ١٥ فروردین ٩٤  اجازه ورود حدود٢٦٠ کارگر به جا مانده از تعدیل‌های گذشته به کارخانه را نداده است و اعلام کرده‌ که به دلیل زیان دهی شرکت، قصد ادامهٔ فعالیت ندارد. بازگشایی مجدد کارخانه و پرداخت حقوق ماهیانه به کارگران و یا قبول پرداخت سنوات به ازای سابقهٔ کار هر کارگر از جمله مطالبات مطرح شده از سوی کارگران فارسیت دورود است. اکثریت کارگران فارسیت، بین ١٣ تا ٢٠ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی را دارند اما علی رغم موافقت ضمنی مسولین وزارت خانه و معاونین وزیر با درخواست‌های کارگران، مدیریت این واحد صنعتی در مقابل بازگشایی کارخانه و درخواست پرداخت سنوات به کارگران مقاوت می‌کند. کارگران می‌گویند «حالا که نمی‌خواهند کارخانه را باز کنند، حداقل فکری به حال بازخرید خدمت کارگرانی که سال‌ها در این کارخانه زحمت کشده‌اند کنند، تا بیش از این شرمنده خانواده‌هایمان نباشیم». هرچقدر که لازم باشد اینجا می‌مانیم تا به نتیجه برسیم. با این وضعیت اصلا نمی‌توانیم به خانه برگردیم. با ١٦ – ١٧ سال سابقهٔ کار دیگر کجا به ما کار می‌دهند که بخواهیم دنبال کار دیگری برای امرار معاش باشیم. هیچکس هم صدای ما را نمی‌شنود. با تعطیلی کارخانهٔ فارسیت دورود که یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های صنعت سیمان و جزء هلدینگ فارس خوزستان است، بیش از ٢٦٠ نفر با سوابق کاری بالا بیکار می‌شوند.

پس از سه روز تجمع کارگران فارسیت دورود با وعده وزارت کار تهران را ترک کردند
شب ٢٦ فرودرین یش از ١٠٠ نفر از کارگران شرکت فارسیت دورود که طی سه روز گذشته با سفر به تهران اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی در مقابل وزارت کار کرده بودند، با وعدهٔ بررسی درخواست‌هایشان از سوی مسولین وزارت کار و هلدینگ فارس خوزستان، به تجمع اعتراضی خود پایان داده و راهی شهر خود شدند. به گفته کارگران علی رغم امتناع مدیریت هلدینگ فارس خوزستان از پذیرش خواسته‌های کارگران، در جلسه‌ای که مجددا روز ٢٦ فروردین بین معاونین و قائم مقام وزیر کار، مدیریت هلدینگ فارس خوزستان و نمایندگان کارگران برگزار شد از کارگران خواسته شد یک هفته به شرکت فرصت دهند تا با تشکیل جلسهٔ هیئت مدیره درخواست‌های کارگران را مورد بررسی قرار دهد. بازگشایی مجدد کارخانه و پرداخت حقوق ماهیانه و بموقع به کارگران و پرداخت سنوات به ازای سابقهٔ کار هر کارگر از جمله مطالبات مطرح شده از سوی کارگران فارسیت دورود است. بدین تریتب کارگران فارسیت دورود با دادن فرصتی یک هفته ای به مدیریت و مقامات مسئول تهران را ترک کردند. کارگران اعلام کرده اند که اگر به خواستهای فوری آنان پاسخ داده نشود، به اعتراضشان ادامه خواهند داد

دومین تجمع اعتراضی کارگران نساجی قائمشهر طی هفته جاری
٢٦فروردین: ٢٥ نفر از کارگران نساجی قائمشهر در اعتراض به عدم دریافت حقوق اسفندماه و همچنین در واکنش به شایعاتی که درباره واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی مطرح شده است در مقابل استانداری مازندران تجمع کردند.

تجمع اعتراضی بازنشستگان جهاد کشاورزی در کرمانشاه
٢٥ فروردین: بازنشستگان استان کرمانشاه در اعتراض به پرداخت قسطی مطالبات ٣٠ساله بازنشستگی خود در مقابل استانداری این استان تجمع کردند. بازنشستگان استان کرمانشاه که عموما از کارکنان جهاد کشاورزی استان هستند به گفته کارگران بسیاری از بازنشستگان جهاد کشاورزی از سالهای ٩٠به بعد مطالبات بازنشستگی خود را دریافت نکرده و یا درصدی از آن را گرفته اند. بدنبال اعتراضات آنان مقرر شده است که طلب هایشان بصورت قسطی پرداخت شود و بازنشستگان جهاد کشاورزی نسبت به این موضوع اعتراض دارند.

تجمع اعتراضی کارکنان بازنشسته استانداری کهگیلویه و بویراحمد
٢٤ فروردین: کارکنان بازنشسته استانداری کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به تعویق پرداخت دستمزدهایشان مقابل استانداری تجمع کردند. بنا بر خبر مطالبات آنان از سالهای ٨٦ و ٨٨ پرداخت نشده است. به گفته آنان در سال‌ ٦٨قرار بر این بود که پاداشی برای افراد در نظر گرفته و پرداخت شود که اکنون بیش از ٧٠ نفر از بازنشستگان مطالبات خود را به زور از استانداری گرفتند و باقی آنان که این روز تجمع کرده بودند، مطالبات خود را نگرفته اند. زیر فشار این اعتراضات استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این دیدار،وعده پیگیری مطالبات پرداخت نشده کارکنان بازنشسته استانداری را داد .
ویژه اعتراضات معلمین
در ٢٧فروردین تجمعات معلمین در ٣١ استان و بیش از ٧٠ شهر بصورت هماهنگ، منظم و باشکوه برگزار شد.
هزاران معلم در سراسر ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند
معلمان معترض ٢٧ فرەردین در شهرهای تهران، کرج، اراک، ساوه، خمین، دهدشت، شهرکرد، سنندج، قروه، مریوان، خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، نورآباد، دلفان، کرمانشاه، یزد، بجنورد، سبزوار، جاجرم، زنجان، ابهر، قزوین، مشهد، بندرعباس، بندر امام، بوشهر، قزوین، همدان، شاهرود، ایلام، رشت، شهرضا، زاهدان، زرین دشت، داراب، ایوان و… تجمع کردند. تجمعات اعتراضی معلمان در بیشتر شهر‌ها مقابل ادارات آموزش و پرورش برگزار شده است. در تهران (پایتخت) علاوه بر تجمع بیش از هزار نفری معلمان مقابل اداره آموزش و پرورش، گروهی ٣٠٠ نفره از معلمان مقابل مجلس تجمع کردند. معلمین معترض خواستار افزایش دستمزد‌ها، بهبود وضعیت معیشتی و رفع تبعیض حقوقی بین خود و سایر کارمندان دولت هستند. این تجمعات پلاکاردهایی در حمایت از معلمان زندانی و در اعتراض به طرح رتبه بندی بطور گسترده به چشم می‌خورد. ماموران نیروی انتظامی در رشت با معلمانی که مقابل اداره آموزش و پرورش استان گیلان تجمع کرده بودند با خشونت برخورد کرده . معلمان معترض علاوه بر تجمع سراسری ٢٧فروردین ، یکبار دیگر در تاریخ ١٠ اسفند در بیشتر شهرهای ایران به صورت همزمان تجمع کرده بودند.

تجمعات اعتراضی معلمان ( بیست و هفتم فروردین ماه)
طبق اخبار رسیده به حقوق معلم و کارگر، تجمع سکوت معلمان در شهرهای متعدد در مقابل ادارات آموزش و پرورش، با گستردگی تمام در حال برگزاری است. گزارش های رسیده از کرمانشاه، اصفهان، کرج، ساوه،همدان، سنندج، مریوان، شیراز،خرم آباد، زنجان، یزد، الیگودرز، خدابنده ،جاجرم، شاهرود، دلیجان، قروه کردستان، قزوین،دهدشت، زرین دشت، اردبیل، بجنورد ، بروجرد،ارومیه، داراب، قم، خوی، زاهدان خدابنده، مشهد، ابهر، کرمان، اراک، پاوه،رشت، شهر قدس، هرمزگان، بندر عباس، بندر امام، کامیاران، ایوان، کاشان شهرکرد، ایلام، فامنین، خمین، نهاوند، بوشهر، شهرضا،آذر شهر،کرمه، دشتستان، نورآباد، دلفان، یاسوج جوانرود، تبریز، سردشت، ملایر، تهران و ده ها شهر دیگر بیانگر حضور پر تعداد معلمان در محل اعلام شده است. حضور معلمان در این تجمعات بسیار چشمگیر بوده است. برای نمونه گفته می شود در استان کردستان بیش از چهار هزار نفر، در شیراز و کرمانشاه بیش از هزار و پانصد نفر در تجمع شرکت داشته اند و یا در مشهد تعداد تجمع کنندگان بسیار بیشتر از دهم اسفند بوده است. در برخی شهرها معلمان طومارهای اعتراضی امضا کرده اند. گزارش شده است شهرستاتهایی که کانون صنفی ندارند علاوه بر طوماری که برای ریاست جمهوری به امضا رسید، درخواستی نیز برای تشکیل کانون صنفی معلمان در این شهرستانها تنظیم شده و به امضا تجمع کنندگان رسیده است. در این تجمعات، معلمان در سکوت کامل و با در دست داشتن پلاکاردهایی اعتراض خود را به شرایط موجود آموزش و پرورش نشان داده اند. بر طبق گزارشات، ماموران نیروی انتظامی در رشت با معلمانی که مقابل اداره آموزش و پرورش استان گیلان تجمع کرده بودند با خشونت برخورد کرده اند اما در بیشتر شهرها تجمع، بدون مشکل امنیتی برگزار شد. چنانچه در برخی شهرها مدیران آموزش و پرورش و حتی مدیران کل هم در مراسم حضور داشتند. حضور بانوان فرهنگی در این حرکت مدنی قابل توجه گزارش شده است. گفتنی است هماهنگی برای این تجمعات از طریق شبکه های مجازی و از روزها قبل انجام شده بود. منبع سایت حقوق معلم و کارگر

اعلام آمادگی ٤٠٠٠ تن از معلمان مشهد برای تحصن ١٢ اردیبهشت ٩٤
حضور ٤٠٠٠ نفری معلمان مشهد در تجمع روز ٢٧ فروردین نظریه بسیاری از فعالین سیاسی و صنفی و مسئولین استان خراسان که جدیت چنین اعتراضی را به هیچ می انگاشتند تحت تأثیر قرار داد . بعد از اجتماع چشمگیر و سرتاسری معلمان در روز ١٠ اسفند ، و عدم توجه مدیران ارشد نظام جمهوری اسلامی به خواسته های این قشر زحمت کش و اندیشمند ، موجهای خودجوش دیگری فراهم شد تا عظمت خود را در روز ٢٧ فروردین طی حرکتی آرام و دموکراتیک به رخ مسئولین ناشنوا بکشاند . این تجمع که در ساعت هشت و نیم صبح روز پنج شنبه با حضور آقای هاشم خواستار مسئول کانون صنفی معلمان مشهد و آقای جواد لعل محمدی از اعضاء کانون صنفی معلمان ایران آغاز شد در ساعت ده و نیم صبح به اوج خود رسید و سعی و تلاش معاون و مدیر روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی برای کشاندن معلمان به داخل اداره ناکام و با مخالفت شدید مواجه گشت و آقای جواد لعل محمدی با ارسال پیام و اعلام از آقای حسینی مدیر کل خواستند تا با حضور در این تجمع سکوت شانه به شانه و مانند سایرین اعتراض خود را نسبت به اوضاع و سیستم بهم ریخته آموزش و پرورش که به آن اذعان دارد نشان دهد . بعد از چند دقیقه مشاور جوان خبر آورد که آقای مدیرکل تا دقایقی دیگر در جمع فرهنگیان حضور خواهد یافت . این وعده تا یک ساعت بعد عملی نشد و وقتی معلمان با شعار خواستار استعفای حسینی گردیدند وی نه مانند سایرین ، بلکه به سان روسائی که چندین نفر او را احاطه کرده اند بر سکوی وعظ رفت و نسبت به تذکر مکرر مشکلات ایراد سخن کرد و راهی دفتر خویش شد . آن چه در حاشیه این تحصن حائز اهمیت بود این که معلمان با حمل پلاکاردهائی که بیشتر بر تحول وضعیت نظام آموزشی ، آزادی معلمان زندانی و نهادینه شدن تشکل های صنفی تأکید داشت معیشت خود را در اولویت چهارم خواسته های خویش قرار دادند . در این میان معلمان با بالا نگه داشتن پلاکارد «رسانه میلی ، جات خالیه خیلی» به بدرقه عدم حضور صداو سیما پرداخته و تا دقایقی با کف به تکرار این شعار پرداختند . در انتها تجمع کنندگان با شعار « نیروی انتظامی تشکر تشکر» برتجمع مجدد در روز ١٢ اردیبهشت و هم صدائی با کانون صنفی معلمان ایران در سرتاسر کشور تاکید و خواستار حضور بهتر و بیشتر همه شدند .

گزارشی از تجمع بیست و هفت فروردین سقز. حقوق معلم وکارگر،طاهر قادر زاده
در پی تصمیم فرهنگیان سراسر کشور، برای تجمع در ادارات و سازمانهای آموزش و پرورش، معلمان سقزی نیز همپای همکاران دیگر شهرهای مختلف، تجمع اعتراضی خود را در اداره آموزش و پرورش این شهرستان برگزار کردند. در این تجمع که امروز ٢٧فروردین ١٣٩٤ برگزار شد، در میان جمعیت صدها نفری معلمان، حضور تعدادی از همکاران به همراه همسر و فرزندانشان مورد توجه و تشویق سایرین قرار گرفت. حضور جمع قابل توجهی از همکاران خانم، نشان از گسترده‌تر شدن دامنه‌ این اعتراضات داشت. از دیگر موارد قابل ذکر آنکه تعدادی از همکاران برای اولین بار بود که در اینگونه فعالیتها و تحصنها مشارکت میکردند. برخی از مدیران و معاونین مدارس نیز در بین معلمان متحصن حضور یافتند. همچنین تعدادی از مسئولین اداره، مانند تجمع دهم اسفند، محل کار خود را ترک و به جمعیت معترضان پیوستند. بدون شک هرکدام از این موارد آینده‌ی روشنی را برای ادامه فعالیتهای صنفی فرهنگیان و بلندتر شدن فریاد مظلومیت و حق طلبی آنان، نوید میدهد. معلمان حاضر در تجمع سقز، با در دست گرفتن تراکتهای مختلف، نارضایتی شدید خود را از وضعیت موجود و عدم رسیدگی به خواستهایشان نشان دادند و تاکید کردند در صورت ادامه این وضعیت، در هفته معلم نیز تجمع خواهند نمود. رفع تبعیض در پرداختها، آزادی زندانیان، افزایش دستمزدها، افزایش بودجه آموزش و پرورش و اجرای اصل ١٥ قانون اساسی و … از خواسته های معلمان معترض بود. آنان همچنین وعده های آموزش و پرورش و نطقهای اخیر برای طرح رتبه بندی را فریبی بیش ندانسته و بررسی آن را پیش از اجرای کامل نظام پرداخت هماهنگ و رفع تبعیضهای موجود، عبث و بیهوده دانستند.

تجمع اعتراضی معلمان ممسنی – یاسر عزیزی
صبح امروز – پنجشنبه ٢٧ فروردین ١٣٩٤ – جمعی از معلمان مناطق مختلف ممسنی به صورت خودجوش و در اعتراض به شرایط خود، در برابر اداره‌ی آموزش و پرورش این شهرستان تجمع کردند. این تجمع از ساعت ٩ و ٣٠دقیقه‌ی صبح و به مدت یک‌ساعت در سکوت برگزار شد و در پی آن با سخنرانی دو تن از معلمان شهرستان به نمایندگی از سایر همکاران ادامه یافت. در ابتدا «گودرز شفیعیان» از فعالین صنفی معلمان شهرستان، ضمن درخواست از معلمان برای تشکیل هرچه سریعتر «کانون صنفی معلمان»، پس از مقایسه‌ی سطح درآمد و کیفیت زندگی معلمانِ چندین کشور با وضعیت همتایان ایرانی‌ آن‌ها، موارد زیر را به عنوان مطالبات اساسی معلمان برشمرد: ــ تامین شایسته‌ی معیشت و منزلت معلمان ــ رفع تبعیض‌های جاری در میان کارمندان حوزه‌های مختلف ــ حذف فضای امنیتی / پلیسی حاکم بر آموزش و پرورش در جهت احیای نشاط و شادابی محیط‌های آموزشی برای معلم و دانش‌آموز ــ بازنگری در وضعیت بیمه‌ی معلمان که از شرایط مطلوب و شایسته‌ای برخوردار نیست. در ادامه نیز «گودرزی» – یکی دیگر از فرهنگیان – پشت تریبون قرار گرفت و در جهت پیگیری جدی‌تر و عملی‌تر مطالبات، از همکاران خود خواست ضمن امتناع از برگزاری امتحانات پایان سال، اعتراض خود را به وضعیت موجود رساتر کنند. وی با اشاره به سه ساله شدن زمان عدم پرداخت برخی حق‌الزحمه‌های معلمان، خطاب به مسئولان از بی‌انگیزه‌گی خود و همکارانش در اثر بی‌مهری‌ها گفت. در پایان نیز معلمان حاضر در تجمع به عدم همکاری مسئولین اداره‌ی آموزش و پرورش با تجمع خود اعتراض کردند و از بی‌توجهی متولیان امر به دغدغه‌های کارمندان خود شکایت داشتند.

گزارش تجمع اعتراضی معلمین شهرستان ارومیه در ٢٧ فروردین سال ٩٤
این تجمع ٢٧ فروردین سال ٩٤ روز پنجشنبه ساعت ٩،٣٠ در مقابل و حیاط اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان‌غربی شهرستان ارومیه شروع شد ، در اول با حدود ١٥ نفر شروع و با ترکیبی از خانم و آقا در نهایت در حدود ٢٠٠نفررسید. این تجمع با تنظیم بیانیه و در خواست تجمع کنندگان مبنی بر حضور مدیر کل برای استماع بیانیه و انعکاس خواسته های آنان به مسئولین امر وزارتی به پایان رسید. بیانیه با امضاء تجمع کنندگان در اختیار معاون پشتیبانی برای پیگیری های آتی قرار گرفت.

دومین تجمع اعتراضی معلمین در قزوین
دومین تجمع فرهنگیان به فاصله یک ماه و اندی برگزارشد. آن‌ها خواستار رسیدگی به وضعیت نامطلوب رفاهی و معیشتی خود شدند. چند صد نفر از فرهنگیان، صبح امروز-٢٧ فروردین ماه- در اعتراض به تبعیض و اجرایی نشدن نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت، بار دیگر درمقابل سازمان آموزش و پرورش استان همگام با دیگر شهرهای کشور، تجمع اعتراضی برگزارکردند. یکی از فرهنگیان جوان که در تجمع حضور داشت، گفت: دولتمردان به مطالبات فرهنگیان توجهی نمی کنند. این قشر چاره‌ای ندارند که با تجمع، اعتراض خود را نشان دهند. او از نوع رفتار وزارت آموزش و پرورش انتقاد کرده و گفت: معاون وزیر اعلام کرد که معوقات را پرداخت می‌کنیم. اما خواسته معلمان تنها حقوق معوقه نیست. وزارت آموزش و پرورش تنها با چنین کاری می‌خواهد فضا را آرام ‌کند؛ هرچند همین معوقات قرار بود تا پایان اسفند پرداخت شود که هنوز به این وعده عمل نشده است. به گفته او «مهمترین خواست معلمان، اجرای نظام هماهنگ پرداخت است که روز به روز شکاف بین فرهنگیان را با سایر کارمندان بیشتر کرده است». دیگر فرهنگی این تجمع بر این باور است که خواسته معلمان تنها معیشت نیست. او گفت: درحال حاضر تجهیزات مدارس فرسوده است و بسیاری از مدارس حتی با حداقل امکانات اداره می شود. با این وجود اولویت فرهنگیان اجرای نظام هماهنگ و در مرحله بعد رتبه بندی است. این فرهنگی ادامه داد: ما انتظار نداریم که مطالبات آنی و لحظه ای برطرف شود. فرهنگیان می‌خواهند دولت و مجلس گوش شنوایی برای شنیدن مسائل شان داشته باشند. اما دبیر یکی از دبیرستان‌های استان،از رسانه‌ای شدن پرداخت حقوق فرهنگیان انتقاد کرده و گفت: چرا وقتی حقوق فرهنگیان قرار است افزایش پیدا می‌کند، در صدا و سیما و مطبوعات رسانه ای می‌شود؛ اما برای دیگر ارگان های دولتی چنین اتفاقی نمی‌افتد؟! افکار عمومی گمان می کنند که فرهنگیان در رفاه هستند. درحالی که حقوق اداره های دیگر در سکوت افزایش پیدا می کند. البته همین خبر پرداخت معوقات فرهنگیان که صدا و سیما رسانه‌ای می‌کند هم حقیقت ندارد؛ اما با این وجود، کارمند کدام سازمان و یا اداره دولتی است که طلب چندین ساله داشته باشد؟! ولی فرهنگیان، طلب‌های چندین ساله از دولت دارند. فرهنگی دیگر استان با انتقاد از بی‌توجهی نمایندگان مجلس گفت: اگر نمایندگان هدف سیاسی نداشته باشند، می‌توانند با تصویب قوانینی به حل مسائل فرهنگیان کمک کنند؛ اما با توجه به اینکه در آستانه انتخابات مجلس هستیم، برداشت‌های سویی از خواست فرهنگیان می‌شود. با این وجود تاکنون نمایندگان مجلس استان هم صدای فرهنگیان نبوده‌اند. تجمع اعتراضی معلمین با امضای طومار ١٤ بندی، خطاب به رئیس جمهور به پایان رسید. در این بیانیه، ترمیم و اصلاح دستمزدها، هماهنگ با سایر کارمندان دولت؛ اعطای مجوز فعالیت به کانون های صنفی فرهنگیان، لغو ھر نوع محکومیت فعالان صنفی فرھنگیان اعم از زندان ، انفصال از خدمت ،تبعید و ….که تنها به سبب فعالیت صنفی صادر شده؛ پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان به طور کامل و بلافاصله بعد از بازنشستگی؛ ارایه لایحه بهبود سطح معیشت فرهنگیان از جمله بندهای این بیانیه بوده اند.

تجمع اعتراض آمیز معلمان در گرگان
٢٧فروردین: فرهنگیان بازنشسته و شاغل در گرگان در مقابل اداره کل آموزش و پرورش گلستان تجمع کردند . معلمین معترض خواستار افزایش دستمزد‌ها ، بهبود وضعیت معیشتی و رفع تبعیض حقوقی بین خود و سایر کارمندان دولت هستند.

تجمع اعتراضی معلمین در بناب مقابل آموزش و پرورش
معلمان بناب در اعتراض به وضعیت معیشتی‌شان در مقابل اداره‌ آموزش و پرورش بناب تجمع کردند.

تجمع معلمان میاندوآب در اعتراض به وضعیت معیشتیشان
٢٧فروردین: معلمان در اعتراض به وضعیت معیشتی‌شان در مقابل اداره آموزش و پرورش میاندوآب تجمع کردند. یکی از معلمان در این تجمع گفت: حقوق معلمان به عنوان اقشار زحمت کش جامعه در مقایسه با تورم و هزینه های زندگی بسیار پایین است و معلمان از تامین هزینه ها و امرار معاش ناتوانند.

تجمع و اعتراض فرهنگیان در بیرجند
٢٧فروردین: معلمان خراسان جنوبی به دلیل تبعیض بین حقوق کارکنان دولت و پرداخت نشدن بعضی معوقات فرهنگیان در جلوی اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی تجمع کردند.

نامه ی فرهنگیان اصفهان به وزیر آموزش و پرورش در خصوص بیمه ی طلایی
جناب آقای دکتر فانی! با تاکید مجدد بر لزوم پایان بخشیدن به تبعیضات فراوان موجود در نظام پرداخت ها ،نکاتی را نیز پیرامون بیمه ی طلایی فرهنگیان به عرض می رسانیم. همان گونه که مستحضرید ،تنها اقدام شایسته ای که در دوره ی وزارت وزیر سابق آموزش و پرورش در خصوص مشکلات فرهنگیان انجام گرفت ،برقراری بیمه ی طلایی بود که علی رغم مشکلات فراوان اقدامی درخور تقدیر محسوب می شد ،اما متاسفانه در دوران جدید که انتظار می رفت ،اقدامات سنجیده و موثری جهت رفع نواقص این طرح مفید و ضروری صورت گیرد، بر خلاف تمامی انتظارات، بیمه ی طلایی فرهنگیان با چالش های جدی روبرو شد ، بیان مشکلاتی که در سال گذشته با آن روبرو بودیم ،تکرار مکررات خواهد بود اما در خصوص سال جدید و بسته های چهارگانه ای که در روزهای اخیر در خصوص آن از متقاضیان نظرخواهی می شود، توجه حضرتعالی را به نکات زیر جلب می نماییم: ١ـ به نظر می رسد تصمیم بر این است که با ثابت نگه داشتن میزان پرداختی سهم دولت و افزایش نامعقول سهم پرداختی پرسنل از مبالغ حق بیمه ،به مرور سهم دولت را کم رنگ و حذف نمایند و این موضوع با اهداف اولیه ی طرح مبنی بر تشویق فرهنگیان به تحت پوشش قرار دادن خانواده هایشان و کاهش عوارض سنگین اقتصادی و اجتماعی بیماری ها ، مغایرت و تضاد خواهد داشت. ٢ـ در همه ی بسته ها علی رغم افزایش حق بیمه ی پراختی که در حد معقول آن به دلیل افزایش تعرفه های پزشکی قابل توجیه می باشد ،متاسفانه در رابطه با هزینه هایی که برای آن سقف در نظر گرفته شده ،هیچ گونه افزایشی در سقف پرداخت ها توسط شرکت بیمه گر مشاهده نمی شود. ٣ـ در همه ی هزینه ها بیست درصد به عنوان فرانشیز بر عهده ی بیمار گذاشته شده است که این امر در قراردادهای قبلی معمول نبوده است و با توجه به این که همه ی فرهنگیان تحت پوشش بیمه ی پایه نیز می باشند ،پس از کسر سهم پرداختی بیمه ی پایه اختصاص فرانشیز به مبلغ باقیمانده منطقی به نظر نمی رسد. ٤ـ بسته های سوم و چهارم به هیچ وجه شایسته ی عنوان بیمه ی طلایی نمی باشند و حتی دو بسته ی اول را نیز با توجه مشکلاتی که در سال های قبل شاهد بوده ایم ،نمی توان طلایی نامید. ٥ـ به نظر می رسد نمایندگان محترم آموزش و پرورش که مسئولیت عقد قرارداد با شرکت های بیمه گر را دارند ،بیش از آن که به فکر دغدغه ها و بهبود سلامت و رفاه همکاران خود باشند ،به فکر صرفه جویی بیشتر در هزینه های وزارتخانه در خصوص امور درمانی فرهنگیان می باشند،از این جهت مفاد قرارداد هر ساله به زیان فرهنگیان تغییر می نماید. ٦ـ با توجه به قول هایی که در اواخر سال٩٣ در خصوص رفع تبعیض ها و توجه به رفاه فرهنگیان از مسئولین شنیدیم ،در مجموع ارائه ی بسته های پیشنهادی را دهن کجی به اعتراضات معلمان تلقی می نماییم و منتظر اصلاح آن می باشیم. ٧ـ در پاسخ به نظر خواهی مسئولین محترم ،ما بسته ی پنجم را انتخاب نموده و منتظر تدوین آن با در نظر گرفتن نظرات فرهنگیان و با دستور حضرتعالی خواهیم ماند. در پایان درخواست تجدید نظر در تصمیمات گرفته شده پیرامون بیمه ی به اصطلاح طلایی فرهنگیان، داریم. جمعی از فرهنگیان اصفهان

اعتراضات اخیر معلمان، طرحی جدید بر سپهر جنبش دموکراتیک مردم ایران
حرکت صنفی و عدالتخواهانه معلمان ایران وارد فاز جدیدی شده است این حرکت در روند بلوغ و بالندگی خود در مدار جدیدی قرار گرفته است، ٢٧ فروردین نمودی از پختگی و بلوغ حرکت های یکسال اخیر بود. معلمان به کمک هماهنگی در فضای مجازی نشان دادند که می توانند برای تحقق خواسته های خود در فضای عینی و واقعی با هم پیوند بخورند. پیام روشن و مشخص جنبش در روز پنجشنبه به فرادستان مشخص بود: مطالبات معلمان تعمیق یافته است چاره ای جز تن دادن به آن وجود ندارد. معلمان ایران در حالی بعد از تعطیلات عید، به استقبال مدرسه و دانش آموزان رفتند که دولت با صدور احکام سال جدید نشان داد که عزمی برای حل معضلات و مشکلات معیشتی معلمان ندارد، از سوی دیگر مجلس با برخورد سیاسی با مسئله اعتراضات ماههای اخیرگامی موثر برای حل مشکلات بر نداشت. این همه، زمینه شکل گیری ائتلاف سراسری معلمان برای احقاق حقوق صنفی را رقم زد، معلمان معترض از تمام امکانات خود برای بسیج صنفی استفاده کردند تا به دولت و مجلس نشان دهند مسئله و معضل آموزش را نمی توان با وعده های توخالی مانند رتبه بندی حل نمود. حل معضل آموزش نیازمند احصاء ذهنی معضلات آنگونه که علی اصغر فانی از آن دم می زند نیست بلکه نیازمند عزمی استوار برای حل مشکلات است. در روند اعتراضات سال تحصیلی جدید کانون ها صنفی کوشیده بودند تا در ١٠ اسفند خود را به بدنه فعال معلمان برسانند و از تحولات عقب نمانند و فراخوان تجمع را صادر کرده بودند. اما بدنبال اعتراضات معلمان به صدور احکام جدید و عدم توجه مسئولان مربوطه به اعتراضات، کانون های صنفی به معلمان اعلام کردند پیش از اردیبهشت قادر به هیچ حرکتی نیستند و تا پایان فروردین برنامه خود را برای اردیبهشت اعلام خواهند نمود. این اعلام موضع، بدنه فعال معلمان را به سمت حرکتی نو سوق داد که در آن پنجشنبه ای را رقم زدند که در تاریخ جنبش نوپای معلمان افق جدیدی محسوب می گردد. تجربه اعتراضات موفقیت آمیزِ استان های یزد، بوشهر، فارس، خوزستان و … طی دو هفته اخیر و انتقال آن به سایر معلمان از طریق فضای مجازی به همکاران در سراسر ایران، نشان از آن داشت که معلمان به واسطه برخورداری از سرمایه فرهنگی نسبتا بالا قادر خواهند بود با سازماندهی و متشکل نمودن در گروههای کوچکتر در یک حرکت سراسری نقش تاریخی خود برای رفع تبعیض از ساختار آموزش ایران و بهبود معیشت خود را به نحو احسن انجام دهند. حضور هزاران معلم در تجمع اعتراض سکوت نشان داد که مطالبات معلمان عینی است و با برچسب های ذهنی و تفرقه نمی توان معلمان را از حرکت حق طلبانه منصرف نمود. در همین راستا اشاره به چند نکته ضروری است: نکته اول: گستردگی تجمع ٢٧ فروردین فراتر از ١٠ اسفند بود، در زمان تهیه این یادداشت بنابر گزارشات معلمان در شبکه های مجازی و مستند به تصویر، در ٣١ استان و بیش از ٧٠ شهر تجمع بصورت منظم و باشکوه برگزار شده است. این سازماندهی و مدیریت مطالبات را باید در تاریخ جنبش نوپای معلمان نه به حساب فعالان یا تشکل های صنفی، بلکه به پای آگاهی بدنه پویای معلمان نوشت. هیچ فرد و گروهی هرگز نمی تواند این حرکت را به نام خود ثبت کند. گستردگی جنبش تاکنون بی نظیر بوده است. جالب اینکه با وجود گستردگی شعارها و مطالبات بصورت واحد مطرح شده است و از سوی دیگر بنابر موقعیت مختلف معلمان از نمادهای مختلف مانند سفره خالی برای بیان مطالبات استفاده نموده اند. نکته دوم: با وجود مخاطرات و تهدیدهای سازماندهی از طریق شبکه های مجازی، معلمان نشان دادند به سطحی از خلاقیت و ابتکار رسیده اند که برای تحقق مطالبات خود با حضور تشکل ها و بدون حضور تشکل ها قادرند بدنه فعال خود را در عرصه عینی جامعه بسیج صنفی نمایند. برخی حرکت صنفی معلمان را محدود به افراد و تشکل خاصی می دانند این تحلیل غلط از آنجا ناشی می شود که گمان می کنند هرکس که در موقعیت فراخوان قرار دارد در موقعیت رهبری و مدیریت مطالبات نیز می باشد. اما همانطور که معلمان در ١٠ اسفند نشان دادند هر تشکل صنفی که بخاطر معلمان حرکت نماید را یاری خواهند نمود و تشکل گریز نیستند و پرنسیب های کار جمعی را رعایت می کنند، در ٢٧ فروردین نیز نشان دادند که اگر بنابر هر دلیل تشکل ها نخواهند یا نتوانند از موقعیت فراخوان خود استفاده نمایند معلمان برای تحقق مطالبات خود پیشقدم خواهند شد. نکته پایانی! جنبش نوپای معلمان بعنوان بخشی از جنبش دموکراتیک مردم ایران راه طولانی برای نیل به آموزش کیفی و برابر و رفع تبعیض از ساختار آموزش ایران دارد بی شک در این مرحله بخاطر بینواسازی گسترده معلمان در قالب سیاست های اقتصادی دولت قبل و ادامه آن در دولت فعلی، اولویت اول معلمان مسئله دستمزد عادلانه و معیشت است. اولویتی که بر ساختار آموزشی تاثیر مستقیم دارد اما این جنبش برای پیوند با بدنه جامعه ضروری است که مسائل اساسی آموزش را در دستور کار خود قرار دهد. حرکت بر مدار صنفی و آموزشی و پرهیز از حاشیه ها نقطه قوت جنبش بوده است که افق های جدید پیش روی جنبش گشوده است. حرکت معلمان در روز ٢٧ فروردین برای کانون های صنفی نیز پیام در خوری داشته است، معلمان نشان دادند که برای کار جمعی و صنفی دارای پتانسیل بالایی هستند حال نوبت تشکل های صنفی است که نشان دهند به چه میزان توانمند ارایه برنامه راهبردی برای نیل به اهداف صنفی هستند. جعفر ابراهیمی- معلم
اسماعیل عبدی دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران میگوید:
معلمان در پیگیری مطالبات صنفی از تشکل‌ها جلو زده‌اند و در اینجا به نقش وایبر و تلگرام در سازماندهی اعتراض معلمان اشاره دارد. اسماعیل عبدی در بخشی از سخنانش در گفتگو با ایلنا میگوید:
” انباشت مطالبات فرهنگیان مربوط به سال‌های ٩٢، ٩٣ یا ٩٤ نیست. آموزش و پرورش از ٢ دهه پیش تاکنون مشکلات بسیار زیادی داشته است و این انباشت مطالبات آنقدر تاثیر گذار بوده که معلمان در پیگیری امور صنفی از تشکل‌هایشان جلو‌ زده‌اند. او ادامه داده و میگوید: در روزهای ٢٩ بهمن و ٣ اسفند سال گذشته اعتراضاتی در کشور شکل گرفت که منشاء آن تشکل‌های صنفی معلمان نبودند. شکل گیری این تجمعات اعتراضی به هر دلیل که بود نشان داد بدنه آموزش و پرورش از عملکرد مدیران این وزارتخانه ناراضی‌ است.” او میگوید:”مشخص شد که معلمان با بحث و تبادل نظر در تعدادی از شبکه‌های اجتماعی نظیر وایبر و تلگرام تصمیم گرفته اند نسبت به وضع معیشتی خود اعتراض کنند.” عبدی در تشریح ریشه‌های نارضایتی معلمان از وضع موجود بیان کرد: “به طور مشخص یک عده از مربیان پیش دبستانی از سال‌ها پیش خواستار استخدام در وزارت آموزش و پرورش هستند و مجلس نیز استخدام آن‌ها را تصویب کرده است اما هنگامی که آقای فانی سر کار آمد با استخدام این گروه از مربیان پیش دبستانی مخالفت کرد.” او همچنین میگوید: “معلمان پیمانی نیز در سال ٨٩ در آزمون استخدامی شرکت کردند و قرار بود در سال ٩٢ تبدیل وضعیت شوند اما آقای فانی در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد این تبدیل وضعیت انجام نمی‌شود چرا که دولت احمدی‌نژاد تمام ردیف‌های استخدامی را «پیش خور» کرده است، یعنی در دولت‌های نهم و دهم تعداد زیادی نیرو به صورت قبیله‌ای و بدون ضابطه استخدام شده‌اند.” او ادامه داد: “در دولت دهم تعداد زیادی نیروی خدماتی تحت عنوان آموزگار در آموزش و پرورش مشغول به کار شدند و این وضعیت مربیان پیش دبستانی، معلمان پیمانی، معلمان حق التدریس و… را که سال‌ها منتظر استخدام رسمی بوده‌اند به شدت ناراضی کرده است.” دبیرکل کانون صنفی معلمان ایران در عین حال با اشاره به تبعیض حقوقی بین معلمان و سایر کارمندان دولت گفت: “اگر مقایسه‌ای سرانگشتی داشته باشیم متوجه می‌شویم دریافتی یک معلم با ٢٠ سال سابقه کار از ١ میلیون و ٣٠٠ هزار تومان کمتر است اگرچه دریافتی او در فیش حقوق ١ میلیون و ٥٠٠ هزار تومان ثبت شده باشد اما دریافتی سایر کارمندان دولت تا سه برابر این مبلغ گزارش شده است.” او در ادامه افزایش قیمت بیمه طلایی و اوضاع معیشتی نابسامان فرهنگیان بازنشسته را از دیگر دلایل تشدید اعتراضات صنفی معلمان در هفته‌های گذشته دانست. عبدی با اشاره به برخورد امنیتی با اجتماع معلمان در سال ٨٥ که به گفته خودش بزرگ‌ترین حرکت اعتراضی معلمان پس از انقلاب بوده است، گفت: “پرونده کانون‌های صنفی معلمان از سال ٨٥ به بعد وارد فاز امنیتی شد. معلمان یکبار دیگر در سال ٨٧ با تهدید به اعتصاب سراسری از دولت وقت خواستند قانون نظام پرداخت هماهنگ را اجرا کند که آقای احمدی‌نژاد در پی این تهدید به اعتصاب در شبکه یک تلویزیون اعلام کرد این قانون را به طور کامل اجرا می‌کند.” او ادامه داد: “قانون نظام پرداخت هماهنگ فاصله حقوق معلمان و سایر کارمندان دولت را کاهش داد. این قانون در ٢ سال اول به خوبی اجرا شد اما پس از آن هم در دولت دهم و هم در دولت یازدهم نسبت به اجرای این قانون اهمال شد. عبدی با اشاره به تجمع سراسری معلمان در تاریخ ١٠ اسفند پارسال، گفت: این تجمع از مدنی‌ترین اعتراضات صنفی پس از انقلاب بود که به دعوت کانون صنفی معلمان ایران برگزار شد. کانون‌های صنفی پس از برگزاری این تجمع تحت فشار قرار گرفتند و این تصور وجود داشت که اعتراضات معلمان توسط کانون‌های صنفی سازماندهی می‌شود اما تجمع سراسری دیروز نشان داد که کانون‌های صنفی فقط از اعتراضات حمایت می‌کنند. عبدی با اشاره به اینکه دولت و مجلس عنوان کرده اند که در ١٢ اردیبهشت روز معلم خبر خوبی را به معلمان خواهند داد، گفت که کانون نیز تا آن زمان به این دو نهاد فرصت داده است که جواب مطالبات معلمان را بدهد. این بخشی از گفتگو عبدی با ایلنا است. اما روشن است که خواست واقعی معلمان افزایش حقوق هاست. خواست فوری انها پر شدن فاصله حقوقهای نازلشان با خط فقر است. شعار خط فقر سه میلیون، حقوق ما یک میلیون که معلمان آنرا در تجمعات اعتراضی شان در پلاکاردهای خود بدست گرفته بودند، بیانگر اعتراض آنها به حقوقهای زیر خط فقر با خواست افزایش فوری آن است. عبدی میگوید که طرح نظام هماهنگ مدتی خوب اجرا شد. ولی حتی همان زمان نیز که اجرا شد حقوق معلمان همچنان زیر خط فقر بوده است. مساله اصلی پایان دادن به این فقر و فلاکت و داشتن زندگی ای شایسته برای معلمان ، کارگران و همه بخش های جامعه است. معلمان روزهای ١١ و ١٢ اردیبهشت را روزهای اعتراض خود اعلام کرده اند. یک فاکتور مهم در سازمانیابی اعتراضات سراسری معلمان، اطلاع رسانی از طریق خطوط وایبر و استفاده از ابزار مدیای اجتماعی برای سازماندهی مبارزاتشان است. و این تجربه آموزنده ای برای همه کارگران و کل جامعه است.
ویژه روز جهانی کارگران
اهواز – فراخوان کارگران فصلی خوزستان برای روز جهانی کارگر
٢٩فروردین: کارگران فصلی خوزستان در بیانیه‌ای برای بزرگداشت روز کارگر فراخوان دادند و از جمله نوشتند: همه می‌دانیم که کارگران در ایران فراموش شده‌ترین قشر و محرومترین و سرکوب شده‌ترین قشر هستند که فقر و بی‌عدالتی و ستم و سرکوب به‌صورت قانونی اعمال می‌شود و شرایط بگونه‌ای شده که برخی از کارگران به ناچار کلیه یا اعضای بدن خود را برای تأمین دارو و درمان یا مخارج اولیه زندگی به حراج گذاشته‌اند شرایطی که تحمل و ادامه آن امکانپذیر نیست به همین خاطر ما از همه کارگران میهنمان می‌خواهیم که روز جهانی کارگر را به روز فریاد علیه بی‌عدالتی و ستم و تبعیض حاکم تبدیل کنیم، روز کارگر روز فریاد و اعتراض ماست وعده ما روز پنجشنبه ١٠اردیبهشت جلوی استانداری خوزستان.
گزارش
٣ هزار پرستار خطاب به روحانی: عدالت را به سیستم درمانی بازگردانید
در حالیکه ٤ ماه از تجمع پرستاران در مقابل نهاد ریاست جمهوری می‌گذرد هنوز هیچ پاسخ مثبتی از سوی مسولین در مورد تحقق مطالبات جامعهٔ پرستاری داده نشده است. جمعی از پرستاران استان خراسان رضوی در نامه‌ای خطاب به رئیس جمهور، خواستار پیگیری مطالبات جامعه پرستاری و پایان دادن به تبعیض در نظام پرداخت ها بین پزشکان و پرستاران شدند. امضاء کنندگان این نامه که گروههای مختلف کادر درمان، پرستاران، فوریت‌های پزشکی ١١٥، تکنیسین اتاق عمل و بیهوشی هستند آمده است، که اجرای تعرفه گذاری نه تنها بار مالی برای دولت نخواهد داشت بلکه به جهت قانونمند شدن پرداخت ها ، منجر به تسریع در روند درمان بیماران و در ‌‌نهایت کاهش هزینه‌ها خواهد شد. پرستاران می‌گویند، پس از تجمع ٢٣آذر ٩٣ مقابل نهاد ریاست جمهوری، که کمیته پیگیری مطالبات پرستاری با نهاد ریاست جمهوری جلساتی را در جهت رفع مشکلات جامعه پرستاری برگزار کرد هنوزجوابی از سوی نهاد ریاست جمهوری به آن‌ها داده نشده است.(بخشی از گرارش ایلنا)

٩٣ درصد قراردادهای کار موقت هستند! کارگران به شرایط برده وار قراردادهای موقت کاری اعتراض دارند. درآخرین گزارشی که وزارت کار جمهوری اسلامی از وضعیت اشتغال در سال گذشته منتشر کرده، آمده است: “بیش از ٩٣ درصد کل نیروهای شاغل دارای قرارداد موقت و غیردائم هستند. از هر١٠شاغل تنها یکنفر قرارداد دائم دارد. وضعیت قراردادهای کاری آنقدر خراب است که بیشتر آنها به صورت ٣ ماهه، ٦ ماهه و ٩ ماهه منعقد می شوند و بخش کمی هستند که به صورت یکساله به امضا می رسند و این مسئله نشان دهنده نوعی بحران در بازار کار ایران و خروج به معنای واقعی از اجرای مفاد قانون کار در این بخش است.” این گزارش به روشنی از شرایط برده وار کار در محیط های کار حکایت دارد. یک موضوع اعتراض کارگران لغو قراردادهای موقت و خواست قراردادهای دائم است. در آغاز سال ٩٤ کارگران پتروشیمی تبریز با این خواست دست از کار کشیدند.

نان از تیر ماه گران میشود! روزنامه شرق طی گزارشی از گران شدن مجدد نان از تیر ماه خبر میدهد. در این گزارش آمده است: شرق: از وقتی نان‌ گران و سخن از حذف یارانه آن مطرح شد، نگرانی‌ها از تأمین قوت غالب مردم، به‌ویژه قشر آسیب‌پذیر، به میان آمد. درست زمانی که برخی از کارشناسان هشدار دادند در برخی از مناطق محروم و حتی در جنوب پایتخت ایران، نان قسطی به فروش می‌رسد، اقدام دولت در این زمینه مردم را به‌شدت شوکه کرد. پس از سخن‌ها پیرامون این مسئله، پای عمل نیز به میان آمد. از آذرماه سالگذشته، پس از دو سال، قیمت نان در سراسر کشور ٢٠ تا ٣٠ ‌درصد، بنابه وضعیت هر استان افزایش یافت و در کنار آن ٢٠ درصد از نانوایی‌های کشور نیز آزادپز شدند. حال با گذشت حدود شش ماه از آن تاریخ، دوباره سخن از حذف یارانه نان به میان آمده است. به‌این‌ترتیب، رئیس اتاق اصناف ایران از برنامه‌ریزی برای حذف یارانه نان تا سه ماه آینده خبر داد و گفت: ازآنجاکه نان قوت غالب مردم، به ویژه قشر آسیب‌پذیر، است، به‌دنبال راهکاری هستیم که با کمترین آسیب، یارانه نان را در آینده‌ای نزدیک حذف کنیم. ” گران شدن نان شوک مصرفی دیگری بر زندگی بخش عظیمی از جامعه وارد میکند. گرانی نان ادامه سیاست ریاضت اقتصادی حکومت و اجرای طرح “هدمند کردن یارانه ها” است. افزایش قیمت برق، گاز و آب هم در دستور است. خبرها حکایت از افزایش ٥ درصدی قیمت برق است. این گران شدن ها طبعا به نان و برق و گاز و غیره خلاصه نمیشود. بلکه متعاقب آن قیمت دیگر کالاهای اساسی مردم نیز در همین مدت افزایش یافته و با صعود رشد قیمت ها روبرویم. این درحالیست که دستمزد سال ٩٤ را ٧١٢ هزار تومان تعیین کردند. دستمزدی که چند برابر از خط فقر اعلام شده آمار رسمی دولتی کمتر است. کارگران به دستمزدهای زیر خط فقر اعتراض دارند. همانطور که قیمت کالاهای دیگر اضافه میشود باید قیمت نیروی کار و حقوق ها نیز افزایش یابد. پر شدن فاصله خط فقر و سطح دستمزدها و حقوقها، خواست همه کارگران، معلمان، پرستاران و کل جامعه است. اعتراضات گسترده ای بر سر این خواست در جریان است. گران شدن نان بر این اعتراضات شدت میدهد. گران شدن نان را مردم نمی پذیرند.
حقوقهای پرداخت نشده
٩٠٠ کارگر پیمانی قطار شهری اهواز طی ٤ ماه گذشته دستمزد نگرفته‌اند
کارگران قطار شهری اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «کیسون» فعالیت می‌کنند درحالی تعطیلات نوروز ٩٤ را سپری کردند که حقوق ماه‌های آذر، دی، بهمن و اسفند سال گذشته را دریافت نکرده‌اند. علی رغم وعدهٔ کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبات تا پایان اسفند سال گذشته در حال حاضر که بیست و هفت روز از فروردین ماه ٩٤می‌گذرد، هنوز تکلیف چهار ماه دستمزد معوقه کارگران مشخص نیست.
اخراج و بیکارسازی
اخراج کارگران گیربکس سازی میانه همچنان ادامه دارد
٢٦فروردین: اسامی ٢٥ نفر از کارگران که پیش از این برای تعدیل و تعلیق در برد گیربکس سازی میانه نصب شده بود از کار اخراج شدند .

٣٦ کارگر کارخانه آجر ماشینی سازمایه بیکار شدند
٢٦فروردین: قرارداد کار ٣٦ کارگر قرار دادی و باسابقه کارخانه آجر ماشینی سازمایه پاکدشت در سال

بیکاری١٢٠هزارکارگر بدنبال تعطیلی شش هزار و ٢٠٠ واحد صنعتی
٢٦فروردین: معاون برنامه ریزی و اقتصادی سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرک های صنعتی ایران گفت: ١٢٠هزارکارگر بدنبال تعطیلی شش هزار و ٢٠٠واحد صنعتی کوچک در شهرک ها و نواحی صنعتی ایران بیکارشده اند. تعطیلی ٩١درصد از واحدهای صنعتی کوچک را ناشی از کمبود نقدینگی، فقدان بازار فروش و وابستگی آنها به تامین مواد اولیه از خارج کشور عنوان کرد. وی تعداد واحدهای صنعتی دارای پروانه در شهرکها و نواحی صنعتی ایران را افزون بر ٢٨هزار واحد اعلام کرد که حدود ٦٠٠ هزار نفر در این واحدها به کار مشغولند.

اخراج ٦٠٠ کارگر واحدهای تولیدی قائم‌شهر در سال ٩٣
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی قائم‌شهر با اشاره به اینکه در سال گذشته یک‌هزار نفر از بیمه بیکاری استفاده کردند، گفت: ٦٠٠ نفر از کارگرانی که به شکل قراردادی در واحدهای تولیدی مشغول بودند، اخراج شدند.
ناامنی محیط کار
ریزش آوار در تهران جان یک کارگر را گرفت
٢٦فروردین: دو کارگر تبعه افغانستان در حال تخریب یک منزل قدیمی بودند که به یکباره ریزش آوار صورت می گیرد و یکی از کارگران زیر آوار می ماند. کارگر ٢٠ ساله تبعه کشور افغانستان جان خود را از دست داد.

مرگ ١٣کارگر حوادث کارگاهی در هرمزگان
رییس بازرسی کار اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: در سال گذشته ١٩٠ مورد حوادث کارگاهی در سطح استان اتفاق افتاده که از این تعداد ١٠٦مورد معادل بیش از ٥٥ درصد مربوط به بخش ساختمان بوده است. بررسی و تجزیه و تحلیل‌ها نشان دهنده وقوع حوادث ناگواری است که در نتیجه رعایت نکردن مقررات ایمنی به ویژه در بخش فعالیت‌های ساختمانی رخ می‌دهد. وی با اشاره به اینکه در بخش ساختمان از مجموع ١٠٦ حادثه اتفاق افتاده، ١٣ مورد منجر به مرگ شده است، ناآگاهی و آموزش ایمنی را عامل مهمی در بروز این حوادث عنوان و اضافه کرد: آموزش‌های ایمنی، بهداشت کار و ارتقاء فرهنگ کار نقش مهمی در پیشگیری از وقوع حوادث کارگاهی و نجات جان کارگران دارد که این موضوع در اولویت برنامه‌های بازرسان کار استان قرار دارد.
یک کارگر تعمیرکار پله برقی در اصفهان براثر حادثه در حین کار کشته شد.
٢٧فروردین: کارگر تعمیرکار هنگام برای راه اندازی پله برقی پل عابر پیاده میدان احمدآباد ابتدای خیابان بزرگمهر، یکی از پله‌ها را از جای خود خارج کرده و داخل آن می‌رود اما در همین حین پله برقی شروع به کار کرد و این کارگر بین پله‌ها گرفتار شده و جان خود را از دست می‌دهد.
کارگران
کارگران نورد لوله صفا دو روز است دست به اعتصاب زده اند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نورد لوله صفا در اعتراض به عدم تحقق وعده های مدیریت در پرداخت مطالبات شان از صبح دیروز دست به اعتصاب زدند و امروز دومین روز اعتصاب را پشت سر گذاشتند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران نورد لوله صفا روز ١٥ فروردین ماه  با شروع اولین روز کاری بدلیل خلف وعده کارفرما نسبت به پرداخت عیدی و پاداش شان در پایان سال گذشته، دست به اعتصاب زدند. بدنبال این اعتصاب مدیریت کارخانه با هدف از موضوعیت انداختن اعتصاب کارگران اقدام به تعطیلی کارخانه تا روز ٢١ فروردین ماه کرد و بدنبال آن طی تماسی با کارگران، با اشاره به بازداشت کارفرما و مشکلات پیش آمده از این حیث و وعده پرداخت مطالبات شان در روز ٢٩ فروردین ماه، از آنان خواست بر سر کارشان برگردند. در پی این وضعیت کارگران نورد لوله صفا بر سر کارهایشان بازگشتند اما با فرا رسیدن ٢٩ فروردین ماه از تحقق وعده کارفرما در پرداخت مطالبات کارگران خبری نشد و به همین دلیل آنان از صبح دیروز بار دیگر دست به اعتصاب زدند. بنا بر این گزارش، صبح دیروز با شروع اعتصاب مجدد از سوی کارگران نورد لوله صفا، مدیریت کارخانه با منوط کردن پرداخت مطالبات کارگران به میزان تولید معینی از لوله، از آنان خواست بر سر کارهایشان باز گردند اما کارگران اعتصابی با تاکید بر پرداخت فوری مطالبات خود حاضر به از سرگیری تولید نشدند و امروز نیز به اعتصاب ادامه دادند

بازداشت آرام وفواد زندی دو برادر و فعال کارگری توسط نیروهای لباس شخصی
بنا به گزارش رسیده روز سه شنبه ٢٥ فروردین ٩٤ آرام و فواد زندی دوفعال کارگری در شهر سنندج ،ساعات ١٢ ظهر با یورش ماموران لباس شخصی به منزل مادری نامبردگان بازداشت و به مکان نامشخصی انتقال داده شدند. تا لحظه در یافت این خبر علت بازداشت این دو فعال کارگری مشخص نبوده و مادر نامبردگان از وضعیت فرزندان خود بی خبر می باشد . کمیته هماهنگی ضمن محکوم کردن دستگیری این دو فعال کارگری خواستار آزادی این دو برادرو دیگر کارگران و فعالین کارگری در بند می باشد . کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٢٥ فروردین ٩٤

در محکومیت حکم زندان و شلاق برای یدالله صمدی و اقبال شبانی از فعالین کارگری شهر سنندج
کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده! یدالله صمدی فعال کارگری  دبیر  انجمن صنفی کارگران خبازیهای سنندج و حومه و همچنین عضو هیئت اجرائی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد به همراه اقبال شبانی ( عمر) بازرس انجمن صنفی کارگران خبازیهای سنندج و حومه که در آذر ماه سال گذشته به اتهام شرکت در تجمع روز حمایت از مقاومت مردم کوبانی در شهر سنندج بازداشت شده بودند و بعد از مدتی‌ بازداشت با سپردن وثیقه تا هنگام دادگاه آزاد شده بودند بعد از دادگاهی حکم زندان و شلاق برای آنها صادر شد ، این فعالین کارگری ضمن ردّ اتهام شرکت در این تجمع به این حکم اعتراض کرده بودند زیرا در آن روز و آن ساعت آنها خود در جلسه انجمن صنفی حاضر بودند و نه در تجمع حمایتی روز کوبانی اما با این حال حکم ٥ ماه زندان و ٣٠ ضربه شلاق به آنها ابلاغ شد که ٥ ماه زندان تعزیری به ٥ سال حکم تعلیق تبدیل شد و ٣٠ ضربه شلاق همچنان به جای خود باقیست . این اولین بار نیست که همچین احکام ضدّ انسانی‌ و ضدّ کارگری برای کارگران و فعالین کارگری در ایران صادر میشود ، در سال ١٣٨٧ نیز چند تن  از فعالین کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری در شهر سنندج حکم زندان و شلاق برای آنها صادر و اجرا شد و همین چندی پیش هم چند تن از کارگران معدن چادرملو هم حکم زندان و شلاق گرفتند که همگی‌ این کارگران و فعالین کارگری فقط و فقط به خاطر دفاع از حقوق خود و هم طبقه‌ای‌های خود دادگاهی شدند و همچین احکام قرون وسطایی از سوی حاکمان سرمایه برای آنها صادر شده است. کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکومیت این حکم ضدّ انسانی‌ و ضدّ کارگری از همه دلسوزان و مدافعان طبقه کارگر و زحمتکش می‌خواهد که نسبت به احضار ، تهدید ، بازداشت و شکنجه فعالین کارگری و کارگان زندانی سکوت نکرده و به هر شیوه ممکن که میتوانند اعتراض خود را نشان دهند زیرا شلاقی که بر تن این کارگران و فعالین کارگری فرود میاید شلاقی است که از سوی حاکمان سرمایه بر تن طبقه کارگر ایران فرود میاید. کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

ضرب و شتم و بازداشت حامد محمودی نژاد توسط مامورین لباس شخصی
به گزارش رسیده روز شنبه ٢٩ فروردین نیروهای لباس شخصی در شهر سنندج حامد محمودی نژاد فعال كارگری و عضو كمیته هماهنگی را به شكل وحشیانه ای مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت نمودند. بر اساس گفته ی شاهدان عینی ماموران لباس شخصی این فعال كارگری را كه برای خرید نان از منزل خارج شده بود كمی بالاتر از خانه اش محاصره كرده و چند نفری به او حمله كرده و حامد را در زیر ضربات مشت و لگد به شدت مصدوم می نمایند. لازم به یادآوری می باشد كه نامبرده بعد از یك ماه كار طاقت فرسای جوشكاری اسكلت ساختمان در شهر همدان برای دو روز استحراحت و سركشی به خانواده اش به سنندج آمده بود كه توسط مامورین بازداشت گردید. كمیته ی هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكل های كارگری، ضمن محكوم كردن بازداشت و ضرب و شتم حامد محمودی نژاد، خواهان آزادی فوری و بی قید شرط این فعال كارگری و سایر كارگران و زندانیان سیاسی می‌ باشد. كمیته ی هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكل های كارگری٣٠ فروردین ١٣٩٤

انتقال ریبوار عبداللهی به زندان مرکزی سنندج
ریبوار عبداللهی فعال کارگری که در دادگاه اولیه (شعبه یک) توسط قاضی سعیدی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود روز یکشنبه مورخ ٢٢ فروردین ٩٤ جهت اجرای حکم به شعبه ٤ احضار و از آنجا به زندان مرکزی سنندج منتقل شد. لازم به یاد آوری است که ریبوار در این مدت به حکم صادره معترض بوده و در دادگاه تجدید نظر استان کردستان بررسی و دوباره حکم یک سال زندان برای نامبرده ابقاء گرددید. نامبرده کارگر ساختمانی و دارای یک فرزند ٦ ماهه می باشد. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن حکم ریبوار عبداللهی خواستار آزادی فوری و بی قید وشرط نامبرده و تمامی کارگران ، فعالین کارگری و زندانیان سیاسی دربند می باشد. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٢٦ فروردین ١٣٩٤

پیکرها بر خاک، اما آرمان ها برپاست!
رفیق کارگر حسین نعمتی دبیربه یاد ماندنی انجمن همبستگی شوراها و سندیکاهای زحمتکشان بدرود حیات گفت. حسین نعمتی از زمره کادرهای شورای متحده زحمتکشان ایران بود که بعد از کودتای کارگرستیز سال ١٣٣٢ به زندان رفت و پس از آزادی در جنبش سندیکایی پس از کودتا نقش موثری در سازماندهی کارگران ساختمانی داشت. او بنیان گذار سندیکای کارکنان شرکت های ساختمانی در دهه چهل بود. حسین نعمتی پس از انقلاب بهمن با همکاری ولی اله مظاهری و باقری و سندیکاهای کارگری کفاش و بافنده سوزنی، خیاط وسندیکای کارگران حفاری وخطوط و لوله شرکت نفت ، انجمن همبستگی شوراها و سندیکاهای زحمتکشان تهران و حومه را با بیش از ٧٠ سندیکا بنیان گذاری کند. از شاهکارهای انجمن همبستگی مخالفت با قانون کار توکلی و به شکست کشانده تفکری بود که کارگر را در زمره حیوانات و اشیا می دید و برایش قانون اجاره می نوشت. حسین نعمتی از میان ما رفت ولی خدماتش به جنبش کارگری ایران ماندنی است. سندیکای کارگران فلزکارمکانیک – ٢٥/ ١/ ١٣٩٤

اخبار بین المللی
افغانستان – افزایش آمار تلفات غیر نظامیان
به گزارش سازمان ملل آمار تلفات غیرنظامیانی که در درگیری ها میان ارتش افغانستان با طالبان جان خود را از دست می دهند، در سه ماه اول سال جاری میلادی ٨ درصد افزایش یافته است.
به گزارش “رویترز” سال گذشته میلادی مرگبارترین سال از زمان آغاز اقدام سازمان ملل در ثبت تلفات غیرنظامیان افغانستانی در نبردهای این کشور از سال٢٠٠٩ به شمار می رود. بر اساس این آمار، در سال ٢٠١٤ بیش از ده هزار غیرنظامی در این کشور کشته یا زخمی شدند.

افغانستان – مسمومیت غذایی بیش از ١٠٠ دانش آموز
بیش از یکصد دانش آموز یک مدرسه‌ در شرق ولایت هرات افغانستان به دلیل مسمومیت غذایی راهی بیمارستان شدند. یک مقام بیمارستانی روز شنبه ١١ آوریل گفت بیش از یکصد دانش آموز یک مدرسه‌ در شرق ولایت هرات در افغانستان به دلیل مسمومیت غذایی در بیمارستان بستری شده‌اند. براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از “رفیق شیرزی”، پزشک در بیمارستان منطقه‌ای هرات، این دانش آموزان در رده‌ی سنی بین ٧ تا ١٢ سال و همگی محصل مدرسه‌ی فتح در شهر هرات هستند. شیرزی بدون بیان علت بروز این حادثه، حال همه‌ی این دانش آموزان را مساعد ارزیابی کرد. “عبدالرئوف احمدی”، سخنگوی فرماندهی پلیس ولایت هرات نیز گفت تعداد دانش آموزان مسموم تنها ١٢ نفر است. وی خوردن شورنخود فاسد شده را علت مسمومیت این دانش آموزان دانست و افزود پلیس درحال بررس این حادثه است. شورنخود از تنقلات سنتی کشور افغانستان است. مسمومیت‌های غذایی و بیماری‌های ناشی از آلودگی آب در کشور افغانستان که ده‌ها سال جنگ داخلی را تجربه کرده است بسیار شایع است.

برزیل- صد‌ها هزار معترض به خیابان‌ها ریختند
به گزارش خبرگزاری فرانسه، صدها هزار معترض برزیلی با شعارهای “دیلما روسف، برو بیرون”دولت مفسد” علیه دولت دیلما روسف، رئیس جمهوری برزیل دست به راهپیمایی اعتراضی زدند و خواستار برکناری وی و پایان بخشیدن به معافیت در مجازات فساد شدند.  پلیس برزیل تعداد شرکت کنندگان در این راهپیمایی را ٦٨٢ هزار تن در ١٩٥ شهر اعلام کرد در حالیکه سازمان دهندگان این تعداد را ١.٥ میلیون نفر اعلام کرده اند. همچنین نیمی از این جمعیت در سائوپائولو دست به راهپیمایی اعتراضی زدند. معترضان علاوه بر فساد گسترده و اختلاس در غول نفتی پترو براس، نارضایتی خود را بابت افزایش تورم و صورتحساب‌ها و هزینه‌های مربوط به خدمات اعلام کردند.  محبوبیت رئیس جمهوری برزیل به پایین ٢٠ درصد رسیده و علت آن فساد مالی پترو براس و رکود اقتصادی در کشور است. روسف قول داده که از برنامه‌های خدمات رفاهی حمایت کند.

 نیجریه – ربودن بیش از ٨ هزار دانش آموز توسط جنایتکارن اسلامی “بوکو حرام”
یونیسف، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل، می‌گوید گروه بوکوحرام، که مخالف تحصیل به شیوه غربی‌ است، تاکنون هشت هزار کودک را ربوده و از خانه و خانواده‌ خود دور کرده است. این سازمان می افزاید تعداد کودکان پناهنده در نیجریه، در یک سال گذشته دو برابر شده است. سال گذشته در حمله شبه نظامیان اسلامگرا به یک مدرسه شبانه روزی در شمال شرقی نیجریه، نزدیک به ٣٠٠ دانش آموز دختر ربوده شدند. گزارش یونیسف می‌گوید کودکانی که تجربه اسارت در دست گروه بوکوحرام را دارند در نقاشی‌هایشان مردان مسلح، تابوت و خودروهای در حال انفجار را به تصویر می کشند. کودکانی که از سوی بوکوحرام ربوده می‌شوند اغلب “در معرض انواع خشونت از جمله خشونت جنسی و قتل‌های بی‌رحمانه قرار می‌گیرند و مجبور می‌شوند تن به ازدواج با آدم‌ربایان بدهند.” یکی از پر سر و صداترین این آدم ربایی ها یک سال قبل روی داد و طی آن بیش از ٢١٩ دختر از شهر چیبوک ربوده شدند. ابوبکر شیکاو، رهبر بوکو حرام پس از آن آدم ربایی گفته بود که “این دختران به جای مدرسه رفتن باید ازدواج می کردند.” او افزوده بود: “خدا به من دستور داده آنها را بفروشم، آنها اموال خدا هستند و من دستورات او را اجرا می کنم.” گزارش یونیسف می‌گوید از کودکان به عنوان اسلحه هم استفاده می‌شود. بنا بر این گزارش، “آنها ناچارند همراه با گروه بجنگند و گاهی از آنها به عنوان بمب انسانی استفاده می‌شود” و وادار به عملیات انتحاری می‌شوند. بر اساس این گزارش، تعداد دانش‌آموزانی که مدرسه را ترک کرده‌اند از ٨ میلیون نفر در سال ٢٠٠٧ به ١٠ میلیون و پانصد هزار نفر در سال جاری رسیده است. به این ترتیب نیجریه، نسبت به سایر کشورهای جهان، بیشترین تعداد دانش‌آموزانی را دارد که ترک تحصیل کرده‌اند. صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل می‌گوید گروه اسلام‌گرای بوکوحرام تاکنون بیشتر از ٣٠٠ مدرسه را نابود کرده‌ و ٣١٤ دانش‌آموز و ١٩٦ معلم ر کشته‌است. معنای نام این گروه این است که “آموزش به سبک غربی حرام است.” آنها ابتدا برای ممنوعیت آموزش غربی تلاش می کردند اما اکنون سودای تشکیل حکومت اسلامی را دارند.

امارات متحده عربی‌ – شورش کارگران بدلیل مرگ یک همکار در راس الخیمه
روز شنبه ١١ آوریل (٢٢ فروردین) کارگران یک شرکت ساختمان سازی در شهر راس الخیمه دست به شورش زدند. در پی‌ سقوط یک کارگر از داربست یک ساختمان در حال ساخت و مرگ بلافاصله وی، کارگران با متهم کردن کارفرمایان به نبود امکانات ایمنی‌، دست به شورش زدند و ١٧ خودرو شرکت، دفتر کار، موتور خانه برق و کامیون حامل نفت شرکت را به آتش کشیدند. پلیس با بیشرمی، مرگ این کارگر را خودکشی‌ خوانده و کارگران را به آرامش دعوت کرده است. پلیس راس الخیمه، برای متفرق کردن، سرکوب و بازداشت کارگران، همکاران  خود را از شهر‌های دبی و شارجه فرا خوانده است. پلیس از مردم خواسته است که اخبار‌های ضدّ و نقیض از شبکه‌های اجتماعی پخش نکنند چون به وجهه این کشور صدمه وارد می‌کند. هنوز از تعداد بازداشت شدگان خبری منتشر نشده، ولی‌ به احتمال زیاد تعداد زیادی بازداشت شده اند. تعداد کارگران معترض صد‌ها نفر گزارش شده است.

آمریکا – اعتراض به خشونت پلیس در نیو یورک
گروهی از فعالان آمریکایی روز سه شنبه١٤ آوریل (٢٥ فروردین) در اعتراض به ‘برخوردهای خشونت آمیز پلیس این کشور با رنگین پوستان، در نیویورک دست به تظاهرات زدند. آنچه این فعالان را در نشان دادن اعتراضاتشان مصمم تر کرده کشته شدن والتر اسکات، سیاهپوست غیرمسلحی در ٤ آوریل در کارولینای جنوبی است. صحنه کشته شدن این سیاهپوست غیر مسلح توسط عابری و با تلفن همراه ثبت و ضبط شده است. در این ویدئو پلیس سفیدپوست آقای اسکات را از پشت هدف می گیرد و با شلیک چندین گوله او را می کشد. یکی از معترضان در نیویورک گفت: “تنها خواسته من متوقف شدن خشونت پلیس علیه لاتین تبارها و سیاهپوستان است، چرا که ٩٩ درصد از خشونت پلیس در بوشویک، شرق نیویورک، هارلم و جاهای دیگر علیه اسپانیاردها و سیاهپوستان است. این قابل قبول نیست، چرا باید با ما این گونه بد رفتار شود. ” در تظاهرات روز سه شنبه اعتراضات جوانانی که برخی از آنها دانش آموزان دبیرستانی بودند، باعث ایجاد ترافیک در بروکلین بریج نیویورک و بازداشت چند نفر از آنان شد. کشته شدن چندین سیاهپوست بدست پلیس آمریکا در سال گذشته اعتراضات گسترده ای را از جمله در ایالت میسوری بدنبال داشت.

آمریکا – ده‌ها هزار کارگر برای افزایش دستمزد دست به تظاهرات زدند
هزاران تن از کارگران رستوران های فست فود در ایالات متحده آمریکا روز چهار شنبه ١٦ آوریل (٢٦ فروردین) در اعتراض به دستمزدهای خود دست به اعتراض زدند. در نیویورک این تظاهرات با تجمع در برابر چند شعبه پرمشتری این رستوران ها برپا شد و دست کم یک رستوران مک دونالد به دلیل این تجمع برای ساعاتی تعطیل شد. یکی از معترضان می گوید: “ما برای ١٥ دلار مبارزه می کنیم و داشتن یک اتحادیه. ما برای ١٥ دلار حداقل دستمزد مبارزه می کنیم چراکه احساس می کنیم به آن نیاز داریم و نیازی انسانی است. ما برای اتحادیه می جنگیم زیرا بدون آن ایستادن برای اجرای قوانینی که شرکت ها آن را نادیده می گیرند سخت است.” اعتراض کارگران مغازه های فست فود در آمریکا در بیش از ٢٣٠ شهر این کشور گسترده شده است و بخش های کارگری فرودگاه ها، مهد کودک ها و نیز بخش آموزش نیز به آنها پیوسته اند. برگزار کنندگان تظاهرات می گویند بین ده هزار تا ١٥ هزار نفر در تظاهرات نیویورک حضور داشتند. در حال حاضر دستمز‌ها در آمریکا بر طبق قانون فدرال این کشور ٧.٢٥ دلار در ساعت است ولی‌ کارگران می‌گویند دستمزدشان باید حدا اقل ١٥ دلار در ساعت باشد تا بتوانند از پس هزینه‌های زندگی بر بیایند. این کمپین به “کمپین مبارزه برای ١٥ دلار” معروف شده است.
خبر‌های کوتاه
عراق – جنایتکاران اسلامی داعش ویدئویی را منتشر کردند که در آن شهر باستانی نمرود عراق را با بولدوزر و مواد منفجره نابود می کنند. این تصاویر در ماه مارس گرفته شده اما به تازگی انتشار یافته است. قدمت شهر نمرود، شهری در کنار دجله و نزدیکی موصل به قرن ١٣ پیش از میلاد می رسد. داعش پیکره ها و مجسمه هایی را که نمادی از تاریخ عراق و بین النهرین هستند، به سان بت و بت پرستی می داند و از این روی شکستن و نابودی آنها را عین ثواب می شناسد. یونسکو، باستان شناسان، تاریخ دانان، تخریب شهر نمرود را به مثابه زودن تاریخ عراق و جنایت جنگی می دانند.

بریتانیا – گروه بانکی اچ اس بی سی، نهاد اداره کننده بانکهای بریتانیایی اچ اس بی سی توسط دستگاه قضایی فرانسه رسما به معاونت در تقلب مالیاتی و پولشویی متهم شد. مقامات دادسرای پاریس ادعا دارند شعبه سوییس این گروه بانکی مبلغ ٢ میلیارد و ٢٠٠ میلیون یورو تقلب مالیاتی و پولشویی کرده است. معاونت این نهاد در ارتکاب جرایم مذکور از طرق عدم نظارت و کنترل بر روی شعبه سوییس خود مطرح شده است. براساس گزارشها گروه بانکی اچ اس بی سی نسبت به این تصمیم دادگستری فرانسه تجدیدنظر خواهی خواهد کرد.
نیجریه – در سالگرد ربوده شدن دختران دانش آموز نیجریه ای توسط جنایتکارن اسلامی بوکوحرام، صدها تن در خیابان های ابوجا پایتخت نیجریه تظاهرات کردند. تظاهرکنندگان خواستار افزایش تلاش های دولت برای بازگرداندن این دختران شدند. حدود سیصد دانش آموز دختر سال گذشته در شهر چیبوک در شمال شرق نیجریه ربوده شدند. دهها تن از آنان موفق به فرار شدند، اما ٢١٩ تن هنوز در چنگ جنایتکارن اسلامی بوکوحرام هستند.
کانادا – به گزارش “خبرگزاری فرانسه” دانشجویان معترض به سیاست های ریاضتی دولت کانادا به تظاهرات و اعتراضات خود همچنان ادامه می دهند. شماری از دانشجویان سال سوم دانشگاه “کبک” در کانادا در اعتراض به سیاست های ریاضتی در حوزه آموزش و پرورش از هفته ها قبل تظاهرات خود را آغاز کرده اند و تصمیم دارند به این اعتراضات ادامه دهند. دانشجویان همچنین به قانون منع اعتراض به قوانین این کشور نیز معترض هستند.