اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
٢٤فروردین ١٣٩٤
اعتراضات
٢٤ فروردین: ١٢٠ نفر از کارگران شرکت فارسیت دورود دراعتراض به تعطیلی این شرکت مقابل ساختمان وزارت کار در تهران تجمع کردند. از روز ١٥ فروردین ٩٤کارفرمای شرکت فارسیت دورود اجازه ورود کارگران به کارخانه را نداده است و اعلام کرده که به دلیل مشکلاتی که وجود دارد، قصد ادامهٔ فعالیت ندارد.
تجمع کارگران کارخانه نساجی قائمشهر
٢٣ فروردین: کارگران کارخانه نساجی قائمشهر (کارخانه شماره یک) در اعتراض به خصوصی سازی و همچنین پرداخت نشدن یک ماه حقوق (اسفند ماه ٩٣) بیش از ٢٠٠ نفر از کارگران مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان قائمشهر تجمع کردند. کارگران معترض این کارخانه با بیان اینکه ما مخالف خصوصی سازی نساجی قائمشهر هستیم در خاتمه افزودند: ما کارگران نساجی قائمشهر معتقدیم اگر این کارخانه با ٢٠٠ کارگر به بخش خصوصی واگذار شود سرنوشتی همانند کارخانه و کارگران نساجی مازندران پیدا می کنیم.
تجمع کارگران سامان کاشی
٢٣ فروردین: کارگران بیکار شده کارخانه سامان کاشی، در اعتراض به تعویق ٥ ماهه حقوق و مزایا و تعطیلی مجدد این کارخانه در مقابل فرمانداری بروجرد تجمع کردند. طی دو سال گذشته این واحد تولید کننده انواع کاشی در شهرستان بروجرد تقریبا پنج بار توسط کارفرما تعطیل اعلام شده و مجددا بازگشایی شده است. معوقات حقوقی کارگران مربوط به دو ماه حقوق تیر و مرداد سال ٩٢ و سه ماه حقوق دی، بهمن و اسفند سال ٩٣ است. همچنین بیمه کارگران از دی ماه سال گذشته (٩٣) به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
اعتراضات مداوم کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند
٢٢ فروردین: کارگران کارخانه فولاد سازان فرآیند در اعتراض به ابیکارسازی ها و عدم جواب کارفرما به مطالباتشان، برای دومین روز در چهار روز گذشته در مقابل ساختمان وزارت کار در تهران تجمع کردند. در نخستین تجمع که روز چهارشنبه ١٩ فروردین ماه در مقابل ساختمان وزارت کار برگزار شد، مسئولان این وزارت خانه از کارگران معترض خواسته بودند تا روز شنبه (٢٢ فروردین) برای تحویل مدارک مراجعه کنند. کارگران امروز با همراه داشتن مدارک و سایر مستندات و احکام صادره اداره کار و مراجع قضایی به وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی مراجعه کردهاند. کارگران حاضر در تجمع در خصوص مشکلاتشان گفتند: ٨٠ نفر از کارگران دائمی کارخانه «فولاد سازان فرآیند» واقع در شهرستان ملارد در اقدامی ناگهانی توسط کارفرما در روز ٢٥ فروردین ماه سال ٩٣ اخراج شدند. پس از اخراج، کارگران برای بازگشت به کار به اداره کار شهرستان ملارد شکایت کردند. کارگران با وجود دریافت حکم بازگشت به کار و توقیف اموال کارخانه، تا به امروز(٢٢فروردین) حدود یکسال است خواست هایشان عملی نشده است. به گفته کارگران معترض؛ کارفرما برای رهایی از کارگران رسمی کارخانه و پرداخت نکردن مطالبات معوقهشان، توجیه اقتصادی نداشتن تولیدات این واحد صنعتی را مطرح کرد و دربهای کارخانه را بر روی کارگران رسمی بست. این اقدام کارفرما درحالی صورت گرفت که بعد از چند روز کارفرما تقریبا به تعداد کارگران اخراجی نیروی قرار دادی جدید استخدام کرد.
تجمع کارگران بازنشسته نی بُر «کارون شوشتر»
٢٢ فروردین: ٢٥٠نفر از کارگران «نی بُر» مجتمع کارون شوشتر که آبان ماه سال ٩٣ تحت قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شده بودند، در اعتراض به میزان مستمریشان و همچنین درج نشدن نیمی از سوابق کاریشان به عنوان سخت و زیان آور در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند. کارگران که خواستار رسیدگی مسئولان وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی به مشکلاتشان هستند، میگویند: محاسبات بازنشستگی کارگران فصلی که ٦ ماه از سال را بیکار بودهاند بر مبنای محاسبات بازنشستگی دو سال پایان خدمت؛ یکسال به صورت سخت و زیان آور و یکسال به صورت عادی بوده است. به همین دلیل آنان مدعیاند این مستمری کمتر از حقوق واقعیشان است و تناسبی با وضعیت معیشتیشان ندارد.
تجمع کارگران کارخانه فولادآذربایجان و گیربکس سازی
٢٠ فروردین: امروزصدها تن ازکارگران وکارکنان فولادآذربایجان درراستای پرداخت نشدن حقوق ومطالباتشان درمقابل دفترمحمدعلی مددی یکی ازنمایندگان مجلس تجمع کردند. براساس این گزارش، کارخانه گیربکس سازی میانرو توانایی تولید ٤٠٠ گیربکس در روز را دارد که با تولید وانت جدید ایران خودرو به جای وانت پیکان به علت پایین بودن میزان این خودرو (٣٠ عدد در روز) خط تولید کارخانه عملا دچار رکود شده است.
ویژه اعتراضات معلمین
معلمان در بوشهر برای سومین روز متوالی تجمع کردند
٢٤ فروردین: معلمان معترض خواستار افزایش دستمزد و بهبود وضعیت معیشتی خود هستند.
یک معلم در بوشهر در تشریح مطالبات معلمان حاضر در تجمع گفت «معلمان خواستار هماهنگ شدن حقوق خود و سایر کارمندان دولت هستند. معلمان میخواهند همانند سایر کارمندان دولت به آنها بهاء داده شود. معلمان معترض در دو روز گذشته نیز مقابل اداره آموزش و پرورش استان بوشهر تجمع کرده بودند.
تجمعات مشابهی در سایر شهرهای استان بوشهر نظیر برازجان و تنگستان برگزار شده است. معلمان ناراضی در سراسر ایران در دو ماه گذشته در اعتراض به وضعیت معیشتی خود بارها مقابل ادارات آموزش و پرورش، استانداریها و مجلس تجمع کردند.
اهواز: تجمع معلمین در مقابل آموزش و پرورش
٢٣ فروردین: همگام با تجمعات اعتراضی معلمان در سراسر کشور معلمان در اهواز در مقابل ساختمان مرکزی آموزش و پرورش خوزستان تجمع کردند و خواهان تامین معیشت همگام با سایر نهادهای دولتی، حق مسکن حق ایاب و ذهاب شدند. یکی از معلمین حاضر در اجتماع اظهار داشت: این اجتماع معلمان در اهواز همگام اجتماع صنفی معلمان در سراسر کشور برگزار شده است این صنف وابسته به هیچ حزبی نیست و فقط دنبال احیاء حقوق معلم هاست. وی ادامه داد:معلم ها وقتی خود را با دیگر ارگان های دولت مقایسه می کنند می بینند که در حقشان تبعیض صورت گرفته است. معلم منطقه یک اهواز گفت:حقوق معلم ها تا دهم ماه بیشتر جلو نمی رود بیشتر اقساط فرهنگی ها عقب افتاده است حقوق و مزایای معلم ها دچار غفلت قرار گرفته است. وی افزود:خواسته معلم ها تامین معیشت همگام با سایر نهادهای دولتی است مزایایی که ما داریم نسبت به بقیه کمتر است حق مسکن حق ایاب و ذهاب حق خانوار را مثل دیگران نداریم اما در فیش های سایر ارگان ها اینها وجود دارد.
تجمع اعتراضی امروز معلمان در بوشهر و یزد
٢٢ فروردین: در دو شهر بوشهر و یزد معلمان دست به تجمع اعتراضی زدند. معلمان که در اسفند ماه سال گذشته چندین تجمع اعتراض داشته اند هنوز به هیچکدام از مطالبات خود نرسیده اند. ازجمله مطالبات معلمین: ١–ترمیم واصلاح حقوق ودستمزد ها در هماهنگی با سایر کارمندان و خط فقر تا پایان سال ١٣٩٤ ٢–ساخت بیمارستانهای تخصصی فرهنگیان در مراکز استانها وفوق تخصصی در کلان شهرها تاپایان١٣٩٨ ٣–احیای بانک فرهنگیان برای گشایش مالی و اعطای تسهیلات ارزان قیمت به فرهنگیان تا خرداد١٣٩٥ ٤–احیای باشگاه فرهنگیان برای خدمت رسانی به فرهنگیان و خانواده ی آنان در زمینه های رفاهی ،فرهنگی،هنری،ورزشی تاپایان ١٣٩٦ ٥–ساخت وخرید هتل و مراکز اسکان قابل قبول ود شآن معلم وخانواده آناندر شهرهای مشهد ،قم،کرانه های در یای خزر،کیش وقشم و…که خود فرهنگیان میتوانند با خرید سهام آن ها بخشی از سرمایه و نقدینگی را تامین نمایند،این کار میتواند به تدریج تا سه سال آینده کاملا محقق شود. ٦–نظارت بیشتر و حسابرسی دقیق تر از صندوق ذخیره فرهنگیان و هدایت بخشی از سرمایه فرهنگیان عضو در این صندوق در پروژه هایی که نام برده شد. ٧–اختصاص سهمیه فرزندان فرهنگی در کنکور سراسری و جذب فرزندان فرهنگیان در آموزش وپر ورش که برخی سازمان ها سال هاست که این طرح جایگزینی فرزندان کارکنان را اجرا می کنند.که زمان مورد نیاز این خواسته برای ارسال لایحه به مجلس وتصویب آن بیشتر از یکسال نمی تواند باشد.
تجمع فرهنگیان اندیمشک
٢٣ فروردین: تجمع فرهنگیان اندیمشک در اعتراض به وضعیت معیشتی و اقتصادی، مقابل اداره آموزش و پرورش برگزار شد. رئیس اداره آموزش و پرورش اندیمشک با حضور در جمع فرهنگیان قول داد که مطالبات آنان را پیگیری و به مسئولان استان انتقال دهد.
تجمع معلمان روبروی استانداری یزد
٢٣ فروردین: ده ها تن از فرهنگیان یزد در مقابل استانداری یزد تجمع کردند.
مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس تجمع کردند
٢٣ فروردین: ١٥٠ مربی پیش دبستانی مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند. مربیان پیش دبستانی معترض که از نقاط مختلف کشور به مقابل مجلس آمدهاند خواستار استخدام رسمی در آموزش و پرورش هستند. این تجمع پس از آن برگزار میشود که وزیر آموزش و پرورش در یک برنامه تلویزیونی در هفته گذشته از برنامه وزارتخانه متبوعش برای استخدام ٥ هزار معلم خبر داده بود. فانی در این برنامه تلویزیونی استخدام مربیان پیش دبستانی را به شرکت این مربیان در آزمون استخدامی و کسب گواهی صلاحیت معلمی پس از گذراندن دورههای مربوطه در دانشگاه فرهنگیان منوط کرده بود. یکی مربی پیش دبستانی حاضر در تجمع گفته «شروط وزیر آموزش و پرورش، استخدام مربیان پیش دبستانی را به مهر ٩٥ موکول میکند و به این شائبه دامن میزند که وزیر این وعدهها را به قصد فرار از استیضاح در مجلس طرح کرده است.مربیان پیش دبستانی در نیمه اول سال گذشته بارها مقابل مجلس، نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند اما اعتراضات آنها تاکنون به نتیجه نرسیده است.
فراخوان تجمع اعتراضی سراسری فرهنگیان
زمان:٢٧ فروردین ماه١٣٩٤ از ساعت:٣٠: ٩ لغایت ١٢
مکان: تجمع همکاران در مراکز استانها مقابل اداره کل و در شهرستانها مقابل اداره آموزش پرورش آن شهرستان می باشد. جمعی ازفرهنگیان سراسرکشورطی اطلاعیه ای همکارانشان را به برپایی تجمع سکوت فراخواند ند. بخش هایی از این اطلاعیه: با درود وعرض تبریک سال نو خدمت تمامی همکاران بزرگوار دوستان و همدلان عزیز: باتوجه به تحصن سراسری سوم اسفند، تجمع سراسری دهم اسفند و تجمع های همکاران اغلب استانها در اواخر اسفندماه امید میرفت که دولت و مسئولین نظرشان درمورد آموزش و پرورش تغییر کرده و نسبت به ارتقاء جایگاه و سطح معیشت فرهنگیان اقدامات ویژه و درخور شان معلمان و متخصصان تعلیم و تربیت کشور انجام می داد. حال با توجه به احکام صادره و شانتاژ خبری رسانه ملی و تنویر افکار عمومی در مورد فرهنگیان محترم وهمچنین عدم توجه دولت و مسئولین به اوضاع وخیم مدارس،معیشت فرهنگیانی که کارد به استخوانشان رسیده است و آینده فرزندان این مرز و بوم و در راستای احقاق حقوق فرهنگیان زحمتکش باتکیه بر اصل ٢٧ قانون اساسی در مورخه پنج شنبه ٩٤/٠١/٢٧ از ساعت ٩:٣٠ لغایت ١٢ “تجمع سکوت” طبق شرایط ذیل برگزار میگردد. ــ تجمع همکاران در مراکز استانها مقابل اداره کل و در شهرستانها مقابل اداره آموزش پرورش آن شهرستان می باشد. ــ تجمع صرفا صنفی بوده و فرهنگیان فهیم اجازه هیچ حرکت سیاسی و موج سواری به سیاسیون را نمی دهند. ــ پلاکاردهایی به رنگ سیاه تهیه کرده و شعارهای در خور شان فرهنگیان بر روی آن نوشته می شود. لازم به توضیح است چون کانون صنفی معلمان براساس بیانیه ٢٢ اسفند به دولت و مسئولین تا اردیبهشت و هفته معلم فرصت داده و نمیتواند خلف وعده نماید لذا این تجمع کاملا خود جوش بوده و فقط در راستای اهداف صنفی فرهنگیان میباشد.
گزارش
کارگران فولاد آذربایجان به وزیر اقتصاد:مطالبات ما را پرداخت کنید
٢٣ فروردین: کارگران اخراجی فولاد آذربایجان با امضای طوماری خطاب به وزیر اقتصاد خواستار از سرگیری تولید در این کارخانه و پرداخت معوقات حقوقی خود شدند. کارگران فولاد آذربایجان در پایان بهمن سال گذشته، دو ماه پس از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی اخراج شدند. تولید در این مجتمع صنعتی همان زمان متوقف شد. این کارگران در دو ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده اند و پاداش و عیدی آن ها نیز به تعویق افتاده است اما تاکنون با دستور شورای تامین در کارخانه حاضر شده اند. کارگران فولاد آذربایجان در بخشی از این طوماردر تشریح شیوه خصوصی سازی این کارخانه آورده اند: کارگران ایراد ها در نحوه واگذاری و علی الخصوص عدم اجرای کامل اصل ٤٤ را بار ها و به عناوین مختلف به اطلاع سازمان خصوصی سازی و مسئولین مرتبط رسانده اند، ولی افسوس که موثر نبود و مسئولین امر مجتمع فولاد میانه را به بخش خصوصی واگذار کردند. در ادامه این طومار آمده است اکنون پس از گذشت چندین ماه از حضور خریداران در محیط امن و پر از آرامش و همکاری همه جانبه کارگران، چهره واقعی آنان عیان گشته است و برنامه ریزی برای اخراج ٥٧٣ نفر از نیروی کار رسمی و پیمانی، عدم پرداخت به موقع حقوق و عیدی کلیه کارگران، حذف مزایای بن کارگری و ممانعت از ارائه تسهیلات صندوق ذخیره فرهنگیان، حذف وعده غذا، توقف کامل خط نورد میلگرد، توقف کامل اجرای طرح های احیاء، ذوب و ریخته گری، عدم پرداخت به موقع اقساط واگذاری، از دست رفتن بازار منطقه و پراکنده شدن مشتریان چندین ساله شرکت و صدمه دیدن آبرو و اعتبار شرکت نزد سایر تولیدکنندگان، بانک ها و مشتریان و… همگی از این جمله است. کارگران در عین حال گفته اند مگر سازمان خصوصی سازی مسئول اجرای صحیح اصل ٤٤ و دستورالعمل نظارت پس از واگذاری نیست؟ چرا این سازمان در قبال نقض تعهدات قرارداد واگذاری توسط خریداران سکوت کرده است؟ تاخیر سازمان خصوصی سازی در رسیدگی سریع به مشکلات موجود عاملی است که مانع از دستیابی روزانه شرکت به بیش از ٢ میلیارد ریال سود شده است و صدمات روحی و مالی شدیدی بر کارگران و خانواده هایشان و فضای کسب و کار شهرستان میانه وارد کرده است. کارگران فولاد آذربایجان در بخش دیگری از نامه ضمیمه این طومار از وزیر اقتصاد خواسته اند که در کوتاه ترین زمان ممکن و قبل از تظلم خواهی در دادگاه های صالحه و اعتراض و تجمع، از حراج مجدد بیت المال در قالب اعطای مشوق مالی به خریداران جلوگیری کند.
١٥ میلیون حاشیه نشین در ایران
حسین ایمانی جاجرمی جامعهشناس می گوید در ایران پانزده میلیون حاشیه نشین وجود دارد و علت ظهور پدیده حاشیهنشینی ناتوانی برنامهریزیهای رسمی شهری در فراهم کردن مسکن برای اقشار تهیدست و فقیر جامعه است. امروزه این نوع سکونتگاهها صرفا در حاشیه شهرها ایجاد نمیشوند بلکه ممکن است در داخل شهر نیز تشکیل شوند همچون سکونتگاههای غیر رسمی اطراف امجدیه یا اتوبانهای چمران و کردستان، به همین دلیل در ادبیات امروز از این مسئله تحت عنوان اسکان غیر رسمی یاد میشود. وی با بیان اینکه وجود سکونتگاههای غیر رسمی مسئلهای جهانی بوده و مختص ایران نیست خاطر نشان کرد: علت ظهور این پدیده ناتوانی برنامه ریزیهای رسمی شهری در فراهم کردن مسکن برای اقشار تهیدست و فقیر جامعه است. این جامعهشناس در توضیح این مطلب افزود: کسانی که به شهرها آمدهاند و قادر به تامین مسکن مورد نیاز خود به دلایل مختلف و عمدتا اقتصادی نیستند از طریق نظامهای رسمی برای نیاز خود پاسخی دریافت نمیکنند و به همین علت به سراغ نظامهای غیر رسمی میروند. جاجرمی ادامه داد: پشت پرده این نظامهای غیر رسمی یا زمین خواران قرار دارند و یا اینکه فقرا خود شروع به ساخت مسکن در قطعات کوچک میکنند و از آنجا که این نوع مسکنها بدون توجه به نیازمندیهای عمومی همچون خیابان، دسترسی به معابر، پارک، آموزش و پرورش و نیروی انتظامی ساخته میشوند دارای مشکلات اساسی هستند.
زخمهای رنگینکمانی شینآباد!
محمدرضا نیکنژاد آموزگار: در میدان بهارستان دخترکان قد و نیم قد با تنپوشهایی رنگارنگ، بر ورودی خیابان صفی علیشاه ایستاده و هر یک دست به دست مردی سپرده بودند. خوشرنگی تنپوشهایشان نگاهم را خیره کرد. کمی که نزدیکتر شدم، دیدم رهگذران بیش از اندازه معمول به آنها چشم میدوزند. به دختران که رسیدم پتکی سخت سرم را به گیجی کشاند. ای وای دختران شینآبادی!؟ از کنارشان گذشتم و آن سوتر ایستادم. دو دل بودم که پیش بروم یا نه! به سوی خیابان صفیعلی شاه به راه افتادند و من نیز با چند گام فاصله. به دودلیام چیره شدم و از یکی از آنها پرسیدم «شما شینآبادی هستید؟» گفت آری. آمیختهای از اندوه و هیجان تنم را لرزاند. چرا که درباره آتشسوزی دبستانشان نوشته و بارها در گفتوگوهایم از آنها سخن رفته بود. باورم نمیشد که چنین ناگهانی با آنها برخورده باشم. چهرههای چروکیده و انگشتان به هم چسبیده! خبر از ٣سال درد و سوزشی میداد که سالهایسال دخترکان شینآبادی را در چنبره خویش خواهد آزرد. در میانه گفتوگو با مرد جوان، «عسرین» دست در دست برادر گوش میداد. چشمان سیاهش، معصومانه لبانم را دنبال میکرد. شاید در پی اشارهای برای یاری یا راهی برای پشتیبانی و یا… نمیدانم! هر چه بود کنجکاوانه بود و نافذ. اکنون آنها در پایه ششم هستند اما آمد و شد به تهران برای جراحیهای پیاپی، افزون بر خستگی، فرصتی برای درس و مشق برایشان باقی نمیگذارد. البته اگر انگیزهای باقی مانده باشد! زیرا همین درس و مشق و مدرسه در آذرماه ٩١ در پی کمبود امکانات گرمایشی، ٢٩ دانشآموز پایه چهارم را دچار سوختگی کرد. ٢ تن جان باخته و نزدیک به ١٠ تن چنان سوختند که نیازمند جراحیهای پی در پی. عسرین ١٢ساله بیش از ٢٠! عمل جراحی را تاب آورده بود و این برای دخترکی ریزنقش و کم سن وسال بسیار دشوار است. دخترکان خرامان و پُرسان به سوی سازمان برنامه و بودجه پیش میرفتند و من نیز در کنار عسرین و برادرش به دنبالشان. از وزارتخانه آموزش و پرورش میآمدند و دلگیر از اینکه پس از ٢ ساعت انتظار نتوانسته بودند وزیر را ببینند. گرچه همان روز از نهاد ریاست جمهوری، زمانی برای دیدار با رئیسجمهوری و یا معاونش گرفته بودند. آموزش و پرورش همه هزینههای جراحیها را پذیرفته و همچنان بر سر پیمان است. اما دیهها در پیچ و خم قانون گیر افتاده و برخی خانوادهها کمتر از مقدار تعیین شده را دریافت کردهاند و البته هیچکدام راضی نیستند. تاکنون از مستمری هم خبری نیست. از مرد جوان خواهش کردم شماره همراهش را داشته باشم. دخترک سیاه چشم با زبان شیرین کردی از برادر خواست که شماره مرا بگیرد. در لابهلای گفتوگو پرسیدم دبستان چه سرنوشتی پیدا کرد؟ گفت دبستان همچنان پا بر جا، بخاریهای نفتی همچنان برپا، گاز شهری در آستانه در مدرسه پا در هوا و دانشآموزان در برابر آتشسوزی بیپناه! درحالیکه از دخترکان شینآبادی دور میشدم رنگینکمان جنبانی را دیدم که گرچه زیبا مینمود اما دردی در آن نهفته بود که هیچکس جز خودشان آن را حس نمیکند! سهراب میگفت «گاه زخمی که به پا داشتهام زیر و بمهای زمین را به من آموخته است» اما گویا زخم دردناک شینآباد نتوانسته چیزی را بیاموزاند! زیرا هنوز هم دههاهزار دانشآموز در خطر بخاریهای نفتی و کمبود امکانات آموزشیاند.
وزیر آموزش و پرورش: یکسوم مدارس کشور غیراستاندارد هستند
شهروند| وزیر آموزش و پرورش از غیراستاندارد بودن یکسوم مدارس کشور خبر داد. به گزارش ایسنا، علیاصغر فانی که در جلسه شورای آموزش و پرورش شهرستان آران و بیدگل، صحبت میکرد، افزود: «هماکنون ٢٦٠٠ واحد آموزشی در سطح کشور نیمهتمام باقی مانده است که تکمیل این طرحها در اولویت برنامههای کار وزارت آموزش و پرورش قرار دارد.» محمد معدندار، مدیر آموزش و پرورش شهرستان آران و بیدگل هم در این جلسه حاضر بود. او گفت: «بیش از ٣٥درصد از مدارس موجود در آران و بیدگل، غیراستاندارد و تخریبی هستند.» او افزود: «در حال حاضر کلاسهای ٣ مدرسه در آران و بیدگل در کانکس و کلاسهای سیار تشکیل میشود و اگر در مهرماه امسال مدارس خیرساز آران و بیدگل تکمیل نشود، ٢٣ کلاس درس در کانکس برگزار میشود.
حقوقهای پرداخت نشده
عدم پرداخت ٣ماه حقوق و٢سال عیدی وپاداش ٣٠٠کارگر کارخانه الگانت سمنان
٣٠٠ کارگر کارخانه الگانت در شهر سمنان در ٣ ماه اخیر دستمزد دریافت نکردهاند. کارگران کارخانه الگانت گفتند:در ٣ ماهه انتهای سال ٩٣ (دی، بهمن و اسفند) ٣٠٠ نفر از آنها دستمزد خود را دریافت نکردهاند. همچنین هنوز عیدی و پاداش دو سال (٩٢ و ٩٣) به کارگران پرداخت نشده است. کارخانه الگانت که با سرمایه گذاری مشترک دو کشور ایران وترکیه در شهر سمنان احداث شده و در زمینه تولید انواع پارچههای پردهای فعالیت تولیدی دارد. این واحد سالانه دو میلیون مترمربع پارچه پردهای آشپزخانه، پذیرایی، نشیمن و اتاقهای کودک تولید میکند که بخش عمده این محصولات را به کشورهای ترکیه، قزاقستان، ازبکستان و روسیه صادر میکند.
تاخیر در پرداخت مطالبات پراکنده ٢٤٠ کارگر کارخانه کاشی جم بروجرد
٢٣فروردین: عدم پرداخت حقوق و دستمزدهای ماه اسفند و همچنین بیمهٔ ماههای بهمن و اسفند ٩٣. کارگران گفتند:علاوه بر این معوقات مزدی، آنها هنوز موفق به دریافت عیدی و سنوات سالهای ٩٢ و ٩٣ نشدهاند و تنها بخشی از عیدی سال ٩٣ به آنها پرداخت شده است. عدم اختصاص مزایا و تجهیزات کار مانند لباس و دستکش و قطع شیر خوراکی کارگران در سه ماههٔ گذشته از جمله مطالبات پرداخت نشده کارگران کاشی جم است.
اخراج و بیکارسازی
اخراج سازی در شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه
٢٢فروردین: ٣٠ راننده شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه بیکار شدند. کارفرما با آغاز سال ٩٤ قرارداد کار این کارگران را تمدید نکرده است. کارگران بیکار شده از یک تا ١٥ سال سابقه کار دارند و حداقل ٣ تن از آنها در اعتراضات سال گذشته فعالانه شرکت میکردند. شمار کارگران بیکار شده شرکت واحد اصفهان در ابتدا حدود ٤٠ تن بوده است اما قرارداد کار ١٠ تن از آنها با پا درمیانی نمایندگان کارگران به مدت سه ماه تمدید شده است. کارگران بیکار شده از یک تا ١٥ سال سابقه کار دارند و حداقل ٣ تن از آنها در اعتراضات سال گذشته فعالانه شرکت میکردند. این اخراجها در شرایطی صورت گرفته است که یکی از کارگران سال گذشته هشدار داده بود «این نگرانی وجود دارد که شرکت واحد در آستانه سال نو کارگرانی را که به صورت فعال در اعتراضات شرکت میکنند اخراج کند زیرا مشابه این اتفاق در سال گذشته به وقوع پیوسته است»، همزمان با طرح این شائبه از سوی کارگران، مدیرعامل شرکت واحد اصفهان مدعی شده بود سخنان این فعال کارگری ناشناس «کذب محض» است. پیش از این اخراجها، هزار راننده معترض شرکت واحد اتوبوسرانی اصفهان و حومه در تاریخ ٢٢ بهمن سال گذشته مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده بودند. شورای تامین استان بعد از این تجمع وعده داده بود به مطالبات کارگران رسیدگی میکند.
٣٢نفر از کارگران کارخانه پارس متال در غرب تهران به دلیل اتمام اعتبار قراردادهای کارشان اخراج شدند.
بیکاری بیش از١٠٠٠کارگرفصلی ودایمی بدنبال تعطیلی کوره پزخانههای قرچک ورامین !
٢٣فروردین: با گذشت ٢٣ روز از آغاز سال جدید که اکثر واحدهای تولیدی و صنعتی کشور فعالیت خود را از سر گرفتهاند و کارگرانشان مشغول بکار شدهاند، کوره پزخانه های قرچک ورامین کماکان تعطیل هستند و همچنان کارگرانش بیکار هستند. نیمه دوم سال ٩٣ از مجموع ٣٠ واحد باقی مانده تولید آجر در منطقه قرچک ورامین، فقط ٦ واحد آنهم با حداقل ظرفیت تولید و نیروی کار فعال بودند .کارگران شاغل در این کارگاهها امیدوار بودند بعد از ایام نوروز ٩٤ فعالیت هر ٣٠ واحد کوره پزخانه از سر گرفته می شود اما تا به امروز هیچ خبری ازفعالیت آنان نیست. و باعث بیکاری بیش از هزار کارگر فصلی و دائمی شده است .اکثر کارفرمایان کوره پزخانههای ورامین دلیل طولانی شدن تعطیلی کارگاههایشان را افزایش قیمت حاملهای انرژی و رکود بازار میدانند.
بیکاری ٤٠٠کارگربدنبال تعطیلی کارخانه سامان کاشی برای پنجمین بار
با تعطیلی مجدد کارخانه «سامان کاشی»، حدود ٤٠٠ کارگر بدون دریافت ٥ ماه از مطالبات معوقه مزدیشان بیکار شدند. کارفرمای این واحد تولیدی از ٢٥ اسفند ماه سال ٩٣ کلیه خطوط تولید کارخانه را به دلیل نداشتن منابع مالی کافی برای تهیه مواد اولیه تولید، غیرفعال و تعطیل کرده است. کارگران میگویند؛ پیش از این طی دو سال گذشته این واحد تولید کننده انواع کاشی در شهرستان بروجرد استان لرستان تقریبا پنج بار توسط کارفرما تعطیل اعلام شده و مجددا بازگشایی شده است. کارگران گفتند هدف کارفرما از تعطیلی چند باره کارخانه و بیکاری کارگران دریافت تسهیلات بانکی است. در حال حاضر ٤٠٠ کارگر بیکار شده و وضعیت شغلی و حقوقی روشنی ندارند.
درخطرقرارگرفتن اشتغال ١٢٠٠ کارگر با تعطیلی معادن سنگآهن زنجان!
رئیس خانه معدن زنجان با هشدار نسبت به وضعیت معادن سنگ آهن این استان گفت: در حال حاضر ٩٠ درصد ظرفیت تولید سنگ آهن معادن استان عملا تعطیل شده و مابقی ظرفیت نیز با ٣٠ تا ٣٥درصد در حال فعالیت هستند. و گفته اگر وضعیت كنونی ادامه پیدا كند قطعا سایر معادن سنگ آهن استان زنجان نیز به زودی تعطیل خواهند شد. و بالغ بر ١٢٠٠ نفر در معادن سنگ آهن استان زنجان در حال كار هستند كه ادامه وضعیت فعلی وضعیت اشتغال این افراد را به شدت تهدید میكند. استانهای كردستان، سمنان، آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی نیز پس از زنجان وضعیت مشابهی داشته و معادن آنها نیز یا تعطیل شده و یا در آستانه تعطیلی هستند. این استانها جزو استانهایی هستند كه با توجه به فاصله از مبادی صادراتی سنگ آهن كشور دچار مشكلات شدید شدهاند.
١٥٠ کارگر قراردادی کارخانه ذوب آهن اردبیل در سال جدید بیکار شدند
قرارداد کار ١٥٠ کارگر قرار دادی و باسابقه کارخانه ذوب اهن اردبیل با ٥ ماه حقوق معوقه در سال ٩٤ تمدید نشد. کارگران کارخانه «ذوب آهن اردبیل» در تشریح جزئیات مشکلاتشان میگویند کارفرما اردیبهشت ماه سال گذشته به بهانه اینکه تولید در این واحد صنعتی توجیه اقتصادی ندارد با متوقف کردن تولیدات این کارخانه ١٩٠ کارگر شاغل در آن را بلاتکلیف کرد، به همین دلیل طی یکسال گذشته کارگران این کارخانه برای پیگیری این موضوع تجمعات گستردهای را در سطح استان و شهرستان مقابل ساختمانهای اداره کار، فرمانداری و استانداری انجام دادند اما نتیجهای حاصل نشده است. به گفته آنان در حال حاضر تنها حدود ٢٥ کارگر رسمی و ١٥ کارگر نگهبان در کارخانه حاضر میشوند که حقوقشان پرداخت میشود. اما در سال جدید (٩٤) کارگران قرار دادی انتظار بازگشت به کار و از سر گیری فعالیت مجدد کارخانه را داشتند که نه تنها فعالیت کارخانه از سر گرفته نشد بلکه ١٥٠ کارگر با حکم عدم نیاز کارفرما روبرو شدند. کارگران همچنین درباره مطالبات معوقهشان گفتند: کارفرما در حالی یک روز پیش از آغاز سال نو به هر کارگر مبلغ یک میلیون تومان علی الحساب پرداخت کرده است که کارگران ١٠ ماه حقوق معوقه در ماهای اردیبهشت، خرداد، مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر، دی، بهمن و اسفند به همراه حق عیدی سال ٩٢ و ٩٣ را از کارفرما طلب دارند. کارگران خواستار بازگشت به کار هستند.
سریال اخراج کارگران معترض: اخراج ٢٢ کارگرمعترض کارخانه تبریز کف!
لغو موقت اخراج ٢٢ کارگرمعترض کارخانه تبریز کف پس از تجمع حمایتی همکارانشان در محوطه کارخانه ٢٢ کارگرکارخانه تبریز کف که حداقل ٤ تن از آنها رسمی [قرارداد دائمی] هستند روز یکشنبه (١٦ فروردین) از طریق کارگزینی از اخراج خود با خبر شدند. کارگران کارخانه تبریز کف همان روز در اعتراض به این اخراجها در محوطه کارخانه تجمع کردند که این تجمع حمایتی–اعتراضی به لغو موقت اخراج این ٢٢ کارگر منجر شد. کارفرما به قصد «زهر چشم» گرفتن از کارگرانی که در ماههای پایانی سال گذشته در تجمعات اعتراضی مقابل فرمانداری و در محوطه کارخانه شرکت میکردند این ٢٢ کارگر را اخراج کرده است. نماینده کارگران در این باره گفته «این ٢٢ کارگر برای تحقق مطالباتشان در تجمعات پیش از عید شرکت میکردند و چنانچه بخواهند آنها را اخراج کند باید هر ٢١٠ کارگر کارخانه را اخراج کنند». اما«هوشنگ فاخر»، مدیرعامل تبریز کف گفته این کارگران را به دلیل کارکرد نامطلوب هنگام تولید اخراج کرده است!؟ فاخر در عین حال گفته «من نمیتوانستم به این کارگران حقوق اضافی پرداخت کنم و نمیخواستم قراردادشان را تمدید کنم. البته در حال حاضر گفتهام چند روز دیگر به طور موقت در کارخانه باشند تا ببینم عملکردشان بهتر میشود یا نه». او در ادامه دلیل اخراج ٤ کارگر رسمی تبریز کف را «توهین به مدیر داخلی کارخانه» و «انجام حرکات ناشایست» اعلام کرده است؟! مدیرعامل تبریز کف در بخشی دیگر از صحبتهایش گفته «حرکات کارگران در سه سال گذشته هزینههای هنگفتی برای کارخانه داشته است و ادامه کار اینگونه نمیشود و باید کارخانه را ساماندهی کنیم که این به نفع کارگران خوب؟ است. همیشه یک عده کارگر بیخود(بخوان معترض) مانع کار کارگران خوب! هستند». کارگران تبریز کف سال گذشته در اعتراض به تعویق ٦ ماه حقوق بارها مقابل فرمانداری یا در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند. بسیاری از کارگران تبریز کف علاوه حقوق عقب افتاده، مبلغی بین ١٠ تا ١٦ میلیون تومان را از سالهای دورتر طلبکارند. کارفرما در روزهای پایانی سال گذشته مبلغی بالغ بر یک و نیم میلیون تومان را به کارگران پرداخت کرد. این در حالی است که او وعده داده بود بین ٤ تا ٥ میلیون تومان از مطالبات کارگران را تا پایان همان سال پرداخت کند. گفتنی است از نزدیک به ٢١٠ کارگر کارخانه کاشی سازی تبریز کف، ١٢٠ کارگر رسمی و سایرین با قراردادهای موقت یک یا سه ماهه در این کارخانه کار میکنند.
وزیر کار بیکاری زنان دو برابر مردان
ایسنا:ربیعی وزیر کار نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان شده .سن زنان سرپرست خانوار پایین آمده و نرخ بیکاری زنان دو برابر مردان شده .وی با اشاره به عدم استقبال کارفرمایان از زنان متاهل و گرایش به استخدام زنان مجرد اظهار کرد: متاسفانه امروز کار زنان به سمت فصلی شدن رفته و اشتغال زنان در بخشهای خدماتی افزایش یافته است.
نرخ بیکاری معلولان به ٤٠درصد رسیده است
رئیس انجمن حمایت از حقوق معلولان ایران، ضمن اشاره به اینکه در حال حاضر نرخ بیکاری در بین معلولان به ٤٠درصد رسیده است، گفت: برای رفع مشکلات و موانع معلولان باید بودجه و اختیارات سازمان بهزیستی افزایش یابد. هماکنون ٣میلیون معلول در کشور وجود دارند که از این تعداد تنها ٢٧٠هزار نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و از مستمری ماهیانه ٥٢هزار تومانی که معادل پول یک کیلو و نیم گوشت است استفاده میکنند.
ناامنی محیط کار
افزایش ٣٠درصدی مصدومین حوادث كاردراستان کهگیلویه وبویراحمد
٢٣فروردین: در سال گذشته آمار مصدومین ناشی از حوادث كار در سال ٩٣ تعداد ٣٢٠ نفر بوده است. از این تعداد ١١ نفر زن و ٣٠٩ نفر مرد بوده اند. آمار مراجعین مصدومین ناشی از حوادث كار در سه مركز پزشكی قانونی استان، به ترتیب شهرستان بویراحمد با ١٦٨ مورد، شهرستان گچساران با ١٠٩ مورد و شهرستان دهدشت با ٤٣ مورد ثبت شده است. در سال ٩٢ آمار مصدومین حوادث كار مراجعه كننده به پزشكی قانونی استان ٢٤٥ مورد بوده است كه در سال ٩٣ به میزان٣٠% افزایش یافته است. همچنین آمار مرگ در اثر حادثه كار در سال ٩٣ تعداد پنج مورد بوده و به نسبت سال ٩٢ با تعداد ١٣نفر، كاهش داشته است.
ریزش دیواره چاه درآمل ٢ کارگر را به کام مرگ کشید
٢٢فروردین: ٢ کارگر حفار چاه به نام امیر حسین – ن ٢٥ساله و فردی دیگر به نام محمد – ی ٢٥ ساله تبعه افغانستان ساکن ایران در حال حفر چاه در شهرستان آمل هنگام کندن چاه به علت ریزش دیواره آن در زیر آوار جان باختند.
جان باختن ٢کارگرساندویچی درشیراز
سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیرازاعلام کرد: کارگران مغازه ساندویچ فروشی در شیراز هنگام تخلیه چاه فاضلاب این مغازه دچار حادثه شدند و دوکارگراز سه کارگر در این حادثه جان باختند.
مرگ کارگرجوان یكی از كارخانجات شهرك صنعتی توس درحین کاردرآسانسور
کارگر٢٣ساله ای در یكی از كارخانجات شهرك صنعتی توس شهرستان بینالود خراسان رضوی براثر برخورد لبه آهن كابین آسانسور با سر وی جان خود را از دست داد.
مرگ نگهبان میانسال درکانکس
٢٣فروردین: آذربایجان شرقی: تبریز. واژگونی یک کانکس نگهبانی براثر تند باد در منطقه باسمنج موجب مرگ نگهبان میانسال داخل آن شد.
مرگ ٤کارگر در نیروگاه برق شیروان
٢٠فروردین: این حادثه زمانی روی داد که کارگران سرگرم کار بر روی قسمت برج خنک کننده نیروگاه که ارتفاع آن به ٥٠متر می رسد، بودند. ٤٠ کارگر مشغول جابه جایی قالب های بدنه بتن ریزی بودند، چند تن از آنان سقوط می کنند که چهار تن جان باخته و یک نفر دیگر نیز مصدوم شده که به بیمارستان شیروان منتقل شده است. دو نفر از جان باختگان این حادثه شیروانی و دو تن دیگر غیربومی هستند.
کشته وزخمی شدن٢کارگردر آبپخش برازج
کارگران که مشغول کار در یک ساختمان در حال ساخت در محله بهرام آباد آبپخش بودند، در حین کار دچار حادثه می شوند. آنان با کمک یک بالابر، به طبقه دوم یک ساختمان در حال ساخت منتقل می شدند که بر اثر غیر استاندارد بودن بالابر، از بالا سقوط می کنند. متأسفانه در اثر این سقوط، جمجمه یکی از کارگران خرد می شود و در دم جان می دهد. کارگر دوم نیز به شدت زخمی می شود و جهت مداوا به درمانگاه آبپخش و بعد از آن بیمارستان شهید گنجی برازجان منتقل می گردد.
کارگران
بازداشت نظام صادقی از اعضای کمیته هماهنگی در سنندج! به گزارش رسیده روز چهارشنبه ١٩ فروردین نظام صادقی فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در شهر سنندج دستگیر شد. بنا به این گزارش نامبرده در ساعت سه و چهل دقیقه بعد ظهر در میدان فیض آباد شهر سنندج هنگامی که به همراه همسرش در حال سوار شدن به اتوبوسی که عازم شهر سقز بود دستگیر شد. مامورین لباس شخصی هنگام ورود این فعال کارگری به داخل اتوبوس نام وی را پرسیده و بلافاصله در جلوی چشم همسرش و مسافران به وی دستبند زدند. هنوز خبری از علت بازداشت این فعال کارگری در دست نیست. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن بازداشت نظام صادقی، خواهان آزادی فوری این فعال کارگری و همچنین دیگر کارگران و زندانیان سیاسی دربند می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٢٠فروردین ١٣٩٤
در محکومیت بازداشت نظام صادقی! کارگران ، تشکلهای کارگری ، انسانهای شریف و آزاده. در ادامه بازداشت ، احضار و تهدید فعالین کارگری روز چهار شنبه ١٩ فروردین ماه ١٣٩٤ نظام صادقی فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری و عضو هیئت اجرایی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد هنگامی که تصمیم داشت با همسر خود از شهر سنندج به سوی شهر اشنویه برود از سوی چند مأمور امنیتی لباس شخصی بدون هیچ توضیحی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد و تا لحظه تنظیم این اطلاعیه هیچ گونه خبری از او در دسترس نیست که همین امر باعث نگرانی شدید خانواده و همسر نظام شده است. کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکومیت بازداشت نظام صادقی خواستار توقف احضار ، بازداشت و تهدید کارگران و فعالین کارگری و همچنین آزادی بدون قید و شرط نظام صادقی و دیگر فعالین کارگری زندانی است. کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد
انتقال نظام صادقی به اداره اطلاعات شهر کامیاران! بنا به گزارش دریافتی نظام صادقی فعال كارگری و از اعضای كمیته هماهنگی به اداره اطلاعات شهر كامیاران منتقل شده است. بنا به این خبر روز شنبه ٢٢ فروردین خانواده نظام صادقی كه در شهر سنندج بازداشت شده بود جهت پیگیری وضعیت این فعال کارگری به اداره اطلاعات این شهر مراجعه نموده كه به آنها گفته شد نامبرده در آن اداره نیست و از آنجا به اداره اطلاعات شهر کامیاران منتقل شده است. كمیته هماهنگی برای كمك به ایجاد تشكلهای كارگری
٢٣ فروردین ١٣٩٤
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:محکومیت کارگران نقش برآب زدن است!
در حالی که حقوق کارگران طبق اخبار رسمی کشور چندین برابر زیر خط فقر است و کارگران مجبورند برای ادامه زندگی و حفظ سفره ناچیز خود رنج و مشقت بیشتری را به دوش کشند و همزمان با گسترش فاصله طبقاتی در کشور شاهد اختلاس های چند هزار میلیادری می باشیم و فقر و فساد همچنان نفس مردمان زحمت کش و تهی دست را بریده است و گرانی و فقر بیکاری هر روز در حال سبقت از یکدیگرندو نبود امنیت شغلی برای کارگران روزگار را بر آنان سخت و سخت تر می کند و اما کارفرمایان از این آشفته بازار سو استفاده کرده و حداقل های حقوق کارگری را زیر پا گذاشته و دستمزد کارگران را حتی تا سالها هنوز نپرداخته اند .از طرفی هم وقتی این کارگران دست به دادخواهی واعتراض و به ناچاراعتصاب می زنند با احکام ناعادلانه اخراج و بیکاری ،زندان و شلاق روبرو می شوند ،این احکام از سوی مراکز قضایی علیه کارگران نه تنهاباعث رشد فقر و فساد و نابرابری های اجتماعی است بلکه از نظر هر انسان آزاده ای در دنیا مردود و محکوم است و جزء تصویر نامطلوب از دستگاه حاکمیتی دستاوردی دیگر نخواهد داشت . برخورد و صدور احکام ظالمانه با کارگران معدن چادر ملو و پتروشیمی رازی نمونه ای از این رفتارضد کارگری علیه کارگران حق طلب است. سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن محکوم کردن احکام زندان و شلاق برای کارگران معدن چادر ملو هر گونه سرکوب علیه منافع کارگران را به هر شکلی محکوم می کند و یاد آور می شود که اخراج و بیکاری و صدور احکام زندان و شلاق هرگز نمی تواند فریاد حق طلبی کارگران معترض را خاموش کند و اعتراض و اعتصاب و آزادی ایجاد تشکیلات کارگری مستقل وسندیکایی رابرای رسیدن به مطالبات کارگران حق مسلم آنها می داند.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه. فروردین ٩٤
اخبار بین المللی
فرانسه – تظاهرات دهها هزار نفر در اعتراض به سیاستهای ریاضت کشی اقتصادی
بنا به درخواست اتحادیه های کارگری کشور فرانسه، دهها هزار نفر روز پنجشنبه ٩ آوریل به خیابانهای پاریس، لیون، مارسی و دیگر شهرهای بزرگ این کشور آمدند تا به سیاستهای دولت در کاهش سطح هزینه های عمومی اعتراض کنند. به گفته معترضان اجرای سیاستهای ریاضت اقتصادی منجر به کاهش سطح خدمات عمومی و کاهش قدرت خرید مردم خواهد شد. یکی از معترضان می گوید: “این تغییرات تمام دستاوردهای اساسی قانون کار از سال ١٩٣٦ تاکنون و حتی قبل از آن را به چالش می کشد. ما به قرن نوزده برگشتیم. “ در همین روز اعتصاب کارکنان برج ایفل و پیوستن آنها به معترضان نیز منجر به آن شد که این مرکز مهم توریستیفرانسه برای ساعتها به روی گردشگران بسته شود. شهروند دیگری نیز می گوید: “بودجه ای که دولت در اختیار بیمارستانها و سایر مراکز می گذارد، کمتر و کمتر می شود. باید یک کاری کرد“ در این روز در مجموع هفتاد تظاهرات در نقاط مختلف کشور برگزار شد. مسئولان اتحادیه های کارگری ضمن ابراز خشنودی از حضور مردم در این تجمعات، اعلام کردند به این ترتیب نارضایتی های عمومی از سیاستهای دولت بویژه سیاستهای ریاضت اقتصادی منعکس شد.
چین – خودکشی دسته جمعی ٣٠ راننده تاکسی در اعتراض به افزایش تعرفه
بیش از سی راننده تاکسی که در مرکز پکن، پایتخت چین دست به اعتراض زده بودند به بیمارستان انتقال یافتند. گمان می رود آنها برای نشان دادن اعتراض خود برای خودکشی تلاش کرده و پس از خوردن سم دفع آفات مسموم شده باشند. پلیس چین میگوید این راننده ها در حالی که به زمین افتاده بودند در خارج ساختمانی در احاطه بطری های سم پیدا شدند. بر اساس گزارشها این معترضان از استان هیلانجینگ در شمال شرق به پایتخت آمده اند تا ضد افزایش مبلغ پرداختی رانندگان به شرکت های تاکسیرانی اعتراض کنند. در چین رانندگان تاکسی سالانه به اندازه چهار هزار یوان در سال تعرفه می پردازند. گفته می شود رانندگان معترض شاکی بوده اند که مبلغ تعرفه ای که برای رانندگان تاکسی در استان هیلانجینگ مقرر شده از تعرفه رانندگان تاکسی در پکن بالا است. خبرنگاران می گویند از مناطق دوردست به مرکز آمدن برای بیان اعتراض در چین امری معمول است. اعتراض به مسایل مربوط به شغل، زمین، مسایل زیست محیطی و سایر مسایل اجتماعی در چین زیاد اتفاق می افتد. طی سال های اخیر به خصوص مناطق شهرنیشین این کشور شاهد اعتراضات گسترده در ارتباط به مشکلات محیط زیست بوده است.
برزیل – اعتراضات بیوقفه به کشته شدن یک نوجوان ١٠ ساله
جمعی از اعضای سازمان غیردولتی “صلح ریو “ روز یکشنبه ٥ آوریل (١٦ فروردین( با برگزاری راهپیمایی در ساحل «کوپاکابانا» برای ادواردو ژزوژ فریرا مراسم تشییع جنازه نمادین برگزار کردند. این نوجوان ده ساله روز پنجشنبه هفته قبل در یکی از حومه های ریودوژانیرو (فاولا) در تبادل آتش میان نیروهای پلیس و قاچاقچیان مواد مخدر کشته شد. آنتونیو کوستا، مدیر سازمان غیردولتی “صلح ریو“ در این باره گفت: “طبقه متوسط به ندرت به خاطر کشته شدن یک نفر یا نقض حقوق بشر در فاولاها (محلات فقیرنشین) صدایشان درمی آید. امروز ما آمده ایم که فرهنگ حاکم بر شهرمان را تغییر دهیم. این هفته یک پسربچه کشته شد و ما نمی توانیم ساکت بمانیم “ ادواردوی کوچک مقابل خانه اش هدف گلوله قرار گرفت. او هیجدهمین کودک مقیم فاولا است که از سال ٢٠٠٧ تاکنون، قربانی تبادل آتش بین نیروهای پلیس و قاچاقچیان می شود. هزینه مراسم تشییع جنازه او را مقامات محلی تقبل کردند و در همین حال دیلما روسف، رییس جمهوری برزیل وعده کرد، در مورد علل این حادثه تاسف بار تحقیق و شفاف سازی شود. اما این سخنان موجب آرام شدن مردم نشد. از فردای مرگ او، هزاران نفر به خیابان آمدند تا بار دیگر وضعیت نابسامان خود را فریاد بکشند. اما پلیس تاب نیاورد و تظاهرات را به خشونت کشاند. در عرض ٢٤ ساعت، چهار نفر در تبادل آتش جان خود را از دست دادند.
فلسطین – تظاهرات در حمایت از ساکنین گرفتار در شرایط غیر انسانی اردوگاه یرموک
گروهی از فلسطینیان غزه در حمایت از هموطنان خود در اردوگاه یرموک در سوریه که درگیری ها و قحطی و داعش تهدیدشان می کند تظاهرات کردند. آنان با تجمع در برابر دفاتر سازمان ملل متحد در غزه خواستار برچیده شدن تسلیحات و شبه نظامیان از یرموک و کمک های فوری به ساکنان این اردوگاه شدند. این اردوگاه به فاصله چند کیلومتری از کاخ ریاست جمهوری بشار اسد در دمشق از دو سال پیش در محاصره ارتش سوریه است. اما کنترل تقریبا تمامی یرموک اکنون در دست نیروهای داعش است که توانسته اند بر نیروهای مسلح رقیب غلبه کنند. شماری از ساکنان یرموک توانسته اند از آن خارج شوند اما در حال حاضر ١٨ هزار فلسطینی و سوری در اردوگاه یرموک ساکنند و سخت در رنج و دشواری بی سابقه. کریس گینس، سخنگوی سازمان ملل متحد در امدادرسانی به آوارگان فلسطینی می گوید: “از وقتی که دور جدید نبرد آغاز شده است قادر به ارسال هیچ مواد غذایی یا کاروانی به اردوگاه نبوده ایم. این البته بدین معنی است که اکنون اب و غذایی وجود ندارد، و دارو بسیار کمیاب است، وضعیت اردوگاه فراتر از شرایط غیرانسانی است. “ جنگ داخلی سوریه وارد پنجمین سال خود شده و تا به امروز بیش از ١١ میلیون سوری را از خانه و کاشانه خود آواره کرده است.
آلمان – تعدیل نیروی کار در آژانس کاریابی
آژانس کاریابی روز سه شنبه ٧ آوریل اعلام کرد بدلیل پایین بودن حجم کاری آن، حدود ٥ هزار نفر از نیروی کار خود را تا سال ٢٠١٩ حذف خواهد کرد. این روند تعدیل نیروی کار از سال ٢٠١٣ آغاز شده و با احتساب حذف مشاغل اخیر به رقم ١٧ هزار نفر می رسد. آنها دلیل این تصمیم را پایین بودن نرخ بیکاری در آلمان اعلام کرده اند.
برزیل – تظاهرات دهها هزار نفر بر علیه تصویب قانون ضدّ کارگری
سه شنبه٧ آوریل، دهها هزار تن از کارگران برزیلی دعوت سندیکاهای کارگری برزیل را اجابت کردند و در دوازده شهر مهم برزیل به خیابان آمدند. در این میان، برازیلیا، پایتخت برزیل شاهد یکی از خشونت بارترین این تظاهرات ضد دولتی بود. سه هزار تن از کارگران در مقابل کنگره برزیل گردهم آمدند و اعتراض خود را به تصویب قوانین کاری که به گفته سندیکاهای کارگری علیه حقوق کارگران است، بیان کردند. طی قوانین جدید پیمانکاران حق خواهند داشت قراردادهای کوتاه مدت بدون هیچ تعهدی با کارگران به امضا برسانند. قانونی ضد کارگران ساعتی و یا چند هفته ای که حق عضویت در سندیکاری کارگری را هم نخواهند داشت. دیلما روسف، رییس جمهوری برزیل، حامی این قانون است. دولت وی طرح این قانون را، که در راستای اجرای سیاستهای سختگیرانه اقتصادی است، دادن اعتمادی دوباره به سرمایه گذاران و پیمانکاران می داند. این در حالیست که آخرین نظرسنجیها نشان می دهد که از هر ١٠ برزیلی ٩ نفر مخالف این قانون است. در صورت تصویب این قانون در روز چهارشنبه٨ آوریل، قانون برای تصویب نهایی به سنای برزیل فرستاده می شود و سپس این قانون به اجرا گذاشته خواهد شد. سندیکاهای کارگری در اعتراض به این قانون خواستار تظاهرات بزرگ کارگری در دوازدهم آوریل شده اند.
فرانسه – اعتصاب کارمندان برجهای مراقبت فرود گاه ها
اعتصاب کارمندان برج مراقبت در فرانسه بسیاری از پروازها در دو فرودگاه مهم پاریس، شارل دو گل و ارلی را مختل کرد. کارمندان برجهای مراقبت در این دو فرودگاه خواستار افزایش حقوق و مخالف قانونی هستند که سن بازنشستگی آنها را افزایش می دهد. دولت مانوئل والس نخست وزیر فرانسه قصد دارد قانونی را به تصویب برساند که در صورت اجرای آن، سن بازنشستگی کارمندان برج مراقبت از ٥٧ سالگی به ٥٩ سالگی افزایش پیدا می کند. کمپانی ایرفرانس بزرگترین شرکت هوایی فرانسوی گفته است که اغلب پروازهای کوتاه و میان مدت این کمپانی بدلیل اعتصاب لغو خواهند شد. این شرک با این حال متعهد شده است که پروازهای طولانی بین قاره ای خود را طبق معمول انجام دهد.
خبرهای کوتاه
برزیل – راهپیمایی مردم در یکی از مناطق ریو دوژانیرو برزیل روز شنبه نیز ادامه یافت. این راهپیمایی در اعتراض به کشته شدن ادواردو فریرا، جوانی ده ساله به ضرب گلوله پلیس برگزار شد که در جریان عملیات پلیس بر ضد قاچاقچیان در منطقه زاغه نشین حومه ریو دو ژانیرو کشته شد.
آمریکا – اشتغال زایی در ایالات متحده آمریکا در ماه میلادی مارس در قیاس با روند یکسال و نیم گذشته به کمترین حد رسید. این خبر می تواند منجر به افزایش نگرانی از ادامه آهنگ کُند رشد اقتصادی اخیر در این کشور شود.
بلژیک – هزاران تن از شهروندان بلژیک، روز یکشنبه ٢٩ مارس ، در اعتراض به سیاست های ریاضتی دولت این کشور و مالیات ناعادلانه در خیابان های بروکسل پایتخت دست به تظاهرات زدند. بلژیک از جمله کشورهایی است که در آنها نرخ های مالیاتی بالا برای طبقه متوسط و امتیازات مالیاتی بسیار برای طبقه مرفه درنظر گرفته شده است.
مکزیک – روز چهارشنبه ١٢ فروردین انفجار و آتش سوزی در یک سکوی نفتی در خلیج مکزیک به کشته شدن دستکم ٤ کارگر و زخمی شدن ١٦ تن دیگر منجر شد. به گزارش “خبرگزاری فرانسه” شرکت پیمکس که سکوی “آبکاتون ای پرمانت” متعلق به آن است، کشته شدن چهار کارگر را به علت حادثه بامداد چهارشنبه تایید کرد. این شرکت اعلام کرد ٣٠٠ کارگر این سکو بعد از آتش سوزی از محل تخلیه شدند.
عراق – سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد در جریان خشونت های ماه گذشته میلادی در عراق ٩٩٧ نفر کشته و دو هزار و ١٧٢ نفر زخمی شدند. در بیانیه سازمان ملل در همین ارتباط تصریح شده است که ٧٢٩ غیرنظامی در میان کشته شدگان به چشم می خورند. گزارش مذکور می افزاید که بغداد با ١٢٩٠ نفر تلفات شاهد بیشترین آسیب بوده است و پس از آن نیز استان های دیاله، صلاح الدین و نینوا با بیشترین تلفات روبرو بوده اند. آمار این گزارش شامل تلفات درگیری های شدید در استان انبار نمی شود.
چین –به گزارش رسانه دولتی چین، در پی وقوع یک انفجار در یک کارخانه مواد شیمیایی در شرق این کشور یک تن زخمی شده است. بیش از ٤٠٠ امدادرسان و ٨٥ خودروی آتش نشانی برای اتفاء حریق به محل انفجار اعزام شده است. تاکنون هیچ منبع خبری دیگری از دلایل قوع این حادثه و تعداد احتمالی زخمی یا کشته شدگان گزارشی منتشر کرده است.