اخبار کارگری – اخبار کارگری ١٨فروردین ١٣٩٤ نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
١٨فروردین ١٣٩٤

ایران یکی از ناچیز ترین ارقام حداقل پرداخت دستمزدها طبق اعلام سال ٢٠١٣ سازمان جهانی کار
نرخ دستمزد سال ١٣٨٠. حداقل مزد کارگران به دلار ٧١.١(دلار). حداقل دستمزد به ریال ٥٦٧٩٠٠(ریال). نرخ دلار بازار آزاد ٧٩٢(ریال)
نرخ دستمزد سال ١٣٩٤. حداقل مزد کارگران به دلار ٢١٢.٦(دلار) حداقل دستمزد به ریال ٧١٢٤٢٥(ریال). نرخ دلار بازار آزاد ٣٣٥٠(ریال)
اساسا مقایسه دستمزد ریالی کارگران با دلار به این دلیل است که افزایش نرخ برخی اقلام در ایران بر اساس دلار صورت می گیرد که این موضوع تاثیر شدیدی بر افت قدرت خرید کارگران دارد. حتما همه شنیده ایم که می گویند ما به دلار حقوق نمی گیریم که به دلار خرج کنیم.
وضعیت افزایش حداقل دستمزدها در ایران طی ١٥ سال گذشته نشان می دهد که هیچگاه افزایش حداقل دستمزدهای کارگران ایرانی از ٢٧٥ دلار در ماه بالاتر نرفته و با وجود اینکه حداقل حقوق کارگران ایرانی از سال ٨٠ به بعد به مرور در حال رشد ناچیز در برابر دلار بوده است اما از سال ٩٠ به بعد دوباره روند نزولی آن آغاز شده که به معنی افت دوباره قدرت خرید کارگران و سخت تر شدن تامین معیشت در ایران است.
در برخی کشورها مانند آلمان طی سال ٢٠١٠ دستمزد ماهیانه کارگران ٢٨٠٠ دلار، آفریقای جنوبی ٢٤٠٠ دلار و آمریکا ٣٤٠٠ دلار بوده است. همچنین در کشور آسیایی چین ٧٠٠ و ترکیه نیز ١٤٠٠ دلار بوده است. در ایران رقم پرداختی در صورت باقی ماندن نرخ دلار در سطح ٣٣٥٠ تومان فعلی، در سال آینده در بهترین حالت برای کارگران به ٣٠٩ دلار در ماه نخواهد رسید. اکنون با تعیین حد اقل دستمزدها ٧١٢ هزار تومان بر اساس نرخ ٣٣٥٠ تومانی دلار در بازار آزاد، میزان دستمزد کارگران مجرد در سال ٩٤روزانه ٧.٠٨ دلار و ماهیانه بدون اضافه کاری حداکثر ٢٦٦.٢ دلار است و این میزان برای کارگران متاهل با یک فرزند ٢٨٧.٦ دلار است. بنابراین همانگونه که از جدول مقایسه ای پیداست، تبدیل دستمزد کارگران به دلار در ایران نشان دهنده یکی از ناچیزترین ارقام حداقلی پرداخت دستمزدها در جهان است. کارگران به دستمزدهای زیر خط فقر اعتراض دارند. جنبشی قوی بر سر خواست افزایش دستمزدها در جریان است. کارگران ، معلمان، پرستاران، بازنشستگان این را در اعتراضاتشان اعلام کرده اند که در قدم اول باید فاصله خطر فقر سه میلیون و پانصد هزار تومانی و دستمزدها پر شود.
اعتراضات

اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا
١٥ فروردین: کارگران نورد و لوله صفا با اولین روز شروع کاری دست از کار کشیدند. کارگران نورد و لوله صفا در آواخر اسفند ٩٣ با اعتصاب موفق به دریافت یک ماه حقوق از حقوق های پرداخت نشده خود شدند. و روز ١٥ فروردین علیه عدم پرداخت نشدن سه ماه حقوق و عیدی و پاداش سال ٩٣ دست به اعتصاب زده اد. کارگران اعتصابی اعلام کرده اند تا رسیدن به خواست و مطالباتشان به اعتصاب ادامه خواهند داد.

تجمع ٨٠ کارگر پتروشیمی هگمتانه در اولین روز کاری
١٥ فروردین: ٨٠ نفر از کارگران پتروشیمی هگمتانه در همدان به دلیل تعطیلی یک ماهه ی شرکت در مقابل درب ورودی این مجتمع پتروشیمی تجمع کردند. یکی از کارگران توضیح داد: «در اولین روز کاری سال در حال ورود به محل کارمان بودیم که با ممانعت مسولین و ماموران انتظامات مواجه شدیم. وقتی علت را جویا شدیم گفتند تا پایان این ماه شرکت تعطیل است و کار فعلا متوقف شده است». هنوز عیدی و پاداش سال گذشته و حق سنوات سالهای خدمت کارگران پرداخت نشده است. یکی از کارگران در این باره گفت: کارگرانی که بین ٥ تا ١٠سال است در این شرکت کار می‌کنند هنوز سنوات خود را دریافت نکرده‌اند و در چنین شرایطی مسئولان شرکت بدون اینکه بگوید چگونه باید پی‌گیر معوقات حقوقی‌مان باشیم کارمان را تعطیل کرده‌اند و کارگران را در معرض بیکاری و اخراج قرار داده‌اند. این کارگر اضافه کرد: اگر زود‌تر وضعیت را مشخص کنند و کارگران را به بیمهٔ بیکاری معرفی کنند حداقل مشکل کارگرانی که می‌خواهند از بیمه‌شان استفاده کنند حل می‌شود ولی متاسفانه هنوز این کار را هم انجام نداده‌اند. به گفتهٔ کارگران، مسئلهٔ اصلی این است که مسولین تکلیف کارگرانی که سابقه کار بعضی از آن‌ها تا ١٠ سال است – از زمان احداث این شرکت – را مشخص نمی‌کنند. این کارگران عمر خود را پای این کار گذاشته‌اند و نباید با آن‌ها اینگونه برخورد شود. اگر کسی هم پیگیری کند بعضا برخورد قهری با او صورت می‌گیرد و این برای کارگرانی که خرج سنگین زندگی به گردن آنهاست گران تمام می‌شود.
کارگران تا ٢٥ فروردین برای تسویه حساب صبر کنند
در همین رابطه یکی از مسولین این شرکت پتروشیمی گفت: از کارگران خواسته شده تا ٢٥ فروردین ماه به هیئت مدیره فرصت دهند تا معوقات عیدی و پاداش را تسویه کنند و پس از آن هم نسبت به ادامه کار پتروشیمی تصمیمات لازم گرفته شود. مشکلات پیمانکاری و اختلاف سهامداران و موانع موجود بر سر راه خصوصی سازی از جمله مسائلی است که به گفتهٔ مسولین شرکت مشکل را در پتروشیمی هگمتانه تشدید کرده است. مسولین می‌گویند، هیئت مدیره تصمیم گرفته تا ١٥ اردیبشت ماه که شریک ایتالیایی با پیمانکاران اجرائی به ایران می‌آیند شرکت تعطیل شود و پس از آن هم به کارگران اطلاع می‌دهند که بر سر کارشان حاضر شوند. معوقات مربوط به عیدی و پاداش و بن کارگری کارگران تا آخر فرودین ماه تسویه می‌شود. پروژهٔ پتروشیمی هگمتانه طبق پیش بینی‌های مسولین این پروژه، قرار بود برای ٢٠٠ نفر بطور مستقیم و ٢ هزار نفر غیرمستقیم شغل ایجاد کند. این شرکت با مشارکت ٥٧ درصدی بخش خصوصی، ٣٣ درصدی شرکت ملی پتروشیمی ایران و ١٠ درصدی یک شرکت ایتالیایی ساخته شده است. اما به دلایل متعددی هنوز به مرحلهٔ بهره برداری نرسیده است.

تجمع هر روزه کارگران کشتارگاه «مرغ کیسم
١٦فروردین: کارگران کشتارگاه صنعتی «مرغ کیسم» در استان گیلان پس از تعطیلات رسمی نوروز در اعتراض به تعویق بیش از چهار ماه حقوق‌شان هر روز در محوطه کارخانه، اداره کار یا مقابل فرمانداری آستانه اشرفیه تجمع می‌کنند. تعداد کارگران در تجمعات اعتراضی ١٨٠ نفر اعلام شده.

اعتصاب کارگران بازارچه‌ی مرزی باشماق مریوان
٩فروردین: دهها کارگر بازارچه‌ی مرزی باشماق مریوان به دلیل عدم واریز کامل ماهیانه‌ی بیمه‌ی خود و همچنین عدم افزایش سه ساله‌ی حقوق، دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. یکی از کارگران گفته است: “از زمان سفر “احمدی نژاد” به استان و حضور نماینده‌ی ایشان در باشماق تاکنون که دو دولت از آن زمان سپری شده است، مراتب اعتراض خود را اعلام کردیم اما با وجود تمام مذاکرات انجام شده و گذشت سالها و چندین دولت دیگر، هنوز هیچ نتیجه‌ای برای حل مشکل کارگران بازارچه حاصل نشده است.” این کارگر افزود: “ما خواستار واریز بیمه کامل ماهیانه و افزایش حقوق خود پس از سه سال هستیم. مطابق اخبار دریافتی پروین فرماندار مریوان قول داده اعتراض کارگران را به مقامات استان منعکس کند.”

كارگران مخابرات روستایی در خوزستان اعتصاب كردند
٩فروردین: كاركنان مخابرات روستایی در شهرهای مختلف استان خوزستان در اعتراض به عدم دریافت بیش از یكسال حقوق و مزایا و مطالبات معوقه خود دست از كار كشیده و علیرغم مختل بودن سیستمهای ارتباطی بر سر كار حاضر نشدند. بنا به گفته یكی از كاركنان معترض: ”به ما فقط وعده و وعید میدهند و میگویند وضعیت مملكت بهم ریخته هست ولی شما كار كنید مشكل میشود … اما باور كنید كه دیگر كارد به استخوان رسیده و در ایام عید شرمنده فرزندانم بودم سفره ما خالی خالی بود.”

تجمع اعتراض آمیز مردم روستای روشک جهت تامین آب آشامیدنی روستا مقابل فرمانداری قاین
١٠فروردین: اهالی روستای روشک قاین با تجمع در جلوی فرمانداری قاین خواستار حل مشکل آب رسانی به روستاشدند.مسئولین شهرستان چرا به وعده های خود عمل نمی کنید؟ روستای روشک در٢٠کیلومتری قاین با ٤٠ خانوارفاقد لوله کشی وآب آشامیدنی است. یکی از اهالی روستا گفت: هرروزمجبوریم برای تهیه آب آشامیدنی به چشمه ای که درنزدیکی روستاست برویم واین کار برای یک پیرمرد یا پیرزن بسیار سخت است. یکی دیگر از اهالی روستا بابیان اینکه هر شخصی که می خواهد نماینده شود درموقع تبلیغات بابیان اینکه اگر به ما رای بدهید ظرف مدت ٢یا٣ماه مشکل آب آشامیدنی روستا را برطرف می کنیم اما نه این نماینده ونه سایر نمایندگان قبلی به قول خود وفا نکرده اند وحتی پس از کسب رای سری هم نزده اند که اهالی روستا شما زنده اید یامرده؟حال سوال ما از مسئولین شهرستان وبخصوص نماینده قاین این است که چرا به وعده های خود عمل نمی کنید ؟آیا حرف وعمل تان نباید یکی باشد؟

تجمع اعتراضی آمیز فرهنگیان استان یزد مقابل استانداری
١٦فروردین: فرهنگیان استان یزد با برگزاری تجمعی اعتراضی خواهان اجرای قانون هماهنگ پرداخت حقوق، حقوق مناسب و رفاه و معیشت برای خود و خانواده هایشان شدند. اصلاح حکم های گارگزینی، پرداخت حق مسکن و لباس، اصلاح سیستم بیمه، پرداخت حق بازنشستگی معلمان و صدور مجوز برای فعالیت رسمی کانون های صنفی از دیگر خواسته های فرهنگیان است.

گزارش
جزئیات استخدام ٢٥٣٠ نفری دولت – سهم نیم درصدی زنان از این استخدام ها
از ٢٥٣٠ فرصت شغلی که در اولین اطلاعیه استخدام رسمی دولت یازدهم منتشر شده است سهم استخدام زنان در آن کمتر از یک درصد است و سهم استخدام مردان بالغ بر ٨١ درصد. اگرچه تعداد ٢٥٣٠استخدام دولتی در مقابل دو میلیون و ٥٠٠ هزار بیکار رقم چندان بالایی نیست و نمی‌تواند از حجم بیکاری کم کند و این اقدام دولت به خصوص در شرایط فعلی بیشتر جنبه تبلیغاتی برای دولت دارد، اما رویکرد دولتمردان در خصوص استخدام زنان در همین مقیاس کوچک هم قابل توجه است. اما نکته قابل توجه در این میان سهم گروه‌های جنستی در استخدام دستگاه‌های دولتی است. در سایت سازمان سنجش رشته تحصیلی، سن و جنسیت افرادی که می‌توانند مشاغل مورد نظر را در اختیار بگیرند عنوان شده است. نکته قابل توجه این است که از مجموع ٢٥٣٠ نفری که قرار است در مشاغل گوناگون استخدام شوند تنها ١٣ نفر باید زن باشند، ٢٠٥٨ نفر الزاما باید مرد باشند و ٤٥٩ نفر می‌تواند زن و یا مرد باشند. این به آن معناست که سهم زنان از استخدام‌های دولتی جدید حدود ٥١ دهم و کمتر از یک درصد است. این سهم بسیار پایین زنان در حالی است که در ٨١ درصد استخدام‌ها باید مردان به کار گرفته شوند و در ١٨ درصد موارد هم استخدام‌ها می‌تواند زنان یا مردان را در بر بگیرد. نکته قابل توجه دیگر آن است که از ١٣ شغلی که قید جنسیت زن بودن الزامی است، هفت مورد آن به شغل پزشکی قانونی باز می‌‌گردد که گویا سیاستمداران چاره‌ای جز استخدام زنان در این سمت نداشته‌اند، شش مورد دیگر هم استخدام در اداره زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی است. (منبع اقتصادنیوز)

کارگران قرار دادی پتروشیمی تبریز : خواست اصلی ما جواب نگرفته است و باقی قولها نیز فقط حرف است
کارگران قرار دادی پتروشیمی تبریز خواستار رسمی شدن قرار دادهایشان هستند. کارگران قرار دادی پتروشیمی تبریز، از اول فروردین تا ٤ فروردین در حالیکه کارفرما درب کارخانه را به روی آنان بسته بود تجمع کردند و خواستار رسمی شدن قراردادهایشان شدند. این کارگران روز ٥ فروردین مقابل اداره کار تجمع کردند. حرف کارگران این بود که دیگر حاضر نیستند که برای یکسال قرارداد موقت ببندند و با دستمزدی یک چهارم کارگران رسمی کار کنند و خواستار قرار داد رسمی و دستمزدی در حد یک زندگی انسانی هستند. از اینرو از امضا قرار داد جدید خودداری کردند و کارفرما نیز در عکس العمل به اعتراض آنان به حربه بستن کارخانه دست برد. این حرکت کارفرما با اعتراضات کارگران روبرو شد و ناگزیر به عقب نشینی شدند و اداره کار با صدور دستورالعملی ٨ بندی در ٩ فروردین ماه سعی کرد سر و ته قضیه را هم بیاورد. این دستورالعمل در زمینه تغییر قراردادهای کاری این کارگران و باز بینی طرح طبقه بندی مشاغل است. با این دستورالعمل چندرقازی بر مزد کارگران اضافه میشود، اما اعتراض آنان به قراردادهای موقت کاری است. کارگران میگویند این طرح پاسخ خواست اصلی آنان که همانا رسمی شدن قراردادهایشان است را نمیدهد و باقی قولهای داده شده در حد حرف باقی مانده است. به گفته کارگران زیر فشار تجمعات اعتراضی جلساتی به منظور رسیدگی به مطالبات کارگران برگزار شده و وعده هایی نیز داده شده است، اما تا وقتی در عمل رقم فیش حقوقی آنان تغییری نکند به این وعده ها باور ندارند و اعتراضاتشان را ادامه خواهند داد. کارگران پتروشیمی تبریز همچنین میگویند ظاهرا بودجه اجرای طبقه بندی مشاغل در هیات مدیره تصویب شده است، ولی فعلا همه چیز در حد صحبت است. مساله دیگر کارگران این مجتمع بحث سنوات خدمت است. به گفته آنان در چند سالی که با قراردادکار مستقیم برای پتروشیمی تبریز کار کرده اند، سنوات را با یکسال سابقه کار محاسبه کرده اند، اما زمانی که یکسال تمام میشد، انگار که سابقه آنها را پاک میکردند و در سال بعد به عنوان یک کارگر صفر کیلومتر با آنان قرارداد می بستند و کارگران حاضر به ادامه این قراردادهای برده وار کاری نیستند. به گفته کارگران قرار است که سنوات سال ٩٤ آنان بر اساس آخرین سالی که به صورت پیمانی برای پتروشیمی تبریز کار می‌کردند محاسبه شود و مابه‌التفاوت سال‌های قبل را نیز پرداخت می‌کنند. اما خواست اساسی کارگران تبدیل قرارداد موقت به دائم است. کارگران قراردادی پتروشیمی تبریز قرارداد موقت را نپذیرفته اند. بدین ترتیب این اعتراضات ادامه دارد و کارگران اعلام کرده اند تا وقتی به خواست آنان پاسخ داده نشود و همچنین تغییری در بهبود سطح دستمزدهایشان نبینند به اعتراضاتشان ادامه میدهند. بنا به گزارشات دولتی ٨٠ تا ٩٠ درصد قراردادهای کاری کارگران موقت است . رسمی شدن قراردادها و پایان یافتن قراردادی های موقت، این شکل برده وار کاری، خواست همه کارگران است.

افزایش کرایه‌های حمل و نقل عمومی
١٤ فروردین: رئیس شورای اسلامی شهر تهران ضمن اشاره به مصوبه افزایش(افزایش ٥٠ تا ١٠٠ تومانی کرایه های اتوبوس )کرایه‌های حمل و نقل عمومی در سال ٩٤گفت: کرایه‌های اتوبوس، تاکسی و بلیت مترو از ١٥ فروردین افزایش می‌یابد. به موجب این لایحه ،بهای بلیت مترو به طور متوسط ٥٠ تومان در بلیت‌های اعتباری افزایش یافت. همچنین در این لایحه قیمت بلیت تک سفره ٦٠٠ تومان و بلیت دو سفره یک هزار تومان تعیین شد

گزارشی از شرایط دشوار کارگران مهاجر
١١ فروردین: کارگران مهاجر به واسطه وجوهی که به کشورهای مبدأ می‌فرستند، سهم عمده‌ای در پویایی اقتصادی کشورهای پذیرنده دارند. بنابر جدید‌ترین گزارش سازمان بین المللی کار، تعداد فزاینده کارگرانی که در بازار کار با یکدیگر در حال رقابت هستند، کاهش قابل ملاحظه دستمزدهای آن‌ها و افت شدید شرایط کار در برخی کشورهای آسیا، خاورمیانه و اروپای شرقی منجر به نابه سامانی شدید وضعیت کارگران، خصوصاً کارگران بخش ساخت و ساز، شده است. به نقل از سازمان بین المللی کار، اقدامات حمایتی دولت‌هایی که بیشترین کارگر را به سایر کشور‌ها می‌فرستند، به هیچ وجه کفایت نمی‌کند. کشورهای پذیرنده کارگر نیز چندان به رعایت اصول قانونی در زمینه حقوق کارگران خارجی پایبند، نیستند. در گزارش مذکور آمده است: «کارگران مهاجر به واسطه وجوهی که به کشورهای مبدأ می‌فرستند، سهم عمده‌ای در پویایی اقتصادی کشورهای پذیرنده دارند. با این حال، در این مسیر دو مشکل عمده وجود دارد. نخست آنکه تمایل کارگران به برخی کشور‌ها به شدت در حال افزایش است، که این افزایش، احتمال بروز برخی پدیده‌های پیش بینی نشده را تقویت می‌کند. معضل دوم این است که بازار کار در اختیار به خدمت گیرندگان کارگر‌ها است، آن‌ها نیز تمایل دارند دستمزد‌ها را کاهش داده و شرایط کار را دشوار‌تر کنند. خاورمیانه: از سال‌های دهه هفتاد میلادی، جریان ساخت و ساز در برخی کشورهای کم جمعیت اما ثروتمند از فروش نفت، در خاورمیانه شدت یافت و هزاران کارگر مهاجر به این ناحیه سرازیر شدند. اما با توجه به تغیر شرایط اقتصادی، کارگران مهاجر نمی‌توانند به آینده‌ای روشن در کشورهای حاشیه خلیج فارس امید داشته باشند. تعداد قابل توجهی از آن‌ها بیکار شده‌اند و بسیاری دیگر درآمد ناچیزی دریافت می‌کنند. واضح است که دستمزد‌ها بنابر کشورهای مقصد کارگران خارجی متفاوت است. گزارش تأکید می‌کند: «دستمزدهای کارگران منعکس کننده سطح زندگی آن‌ها در کشورهای پذیرنده است». علاوه بر این ملیت کارگر‌ها در میزان دستمزدشان نقش دارد. به طور مثال کارگران مالزیایی بیشتر از فیلیپینی‌ها و تایلندی‌ها درآمد دارند. دستمزد نپالی‌ها و اندونزیایی‌ها، نیز از سایرین کمتر است.سیای جنوب شرقی:
آسیای جنوب شرقی به واسطه پیشرفت‌های سریع اقتصادی، همیشه پذیرنده کارگران مهاجر بوده است. اما ورود بی‌رویه و عدم نظارت جدی از سوی دولت‌های مقصد، شرایط ناخوشایندی را برای کارگران رقم زده است. آن‌ها که پس از مهاجرت خود را مجبور به پذیرش شرایط سخت می‌بینند، دم نمی‌زنند و دشواری‌ها را تحمل می‌کنند. سازمان بین المللی کار در ادامه بررسی خود آورده است: «در ژاپن، شاهد عدم رعایت معیارهای تأمین امنیت کار برای کارگران خارجی هستیم. این در حالی است که درآمدهای آن‌ها کمتر از حداقل قانونی است و از امکانات رفاهی و مزایایی همچون بیمه نیز برخوردار نیستند». در هنگ کنگ نیز وضعیت به همین منوال است، کارگرانی که غالباً از چین وارد هنگ کنگ می‌شوند نیز از شرایط امنیتی و بیمه کار که در بسیاری از کشورهای جهان اعمال می‌شود، محروم‌اند.چین؛ بد‌ترین کارنامه: چین یکی از کشورهایی است که علاوه بر نیاز شدید به نیروی کار فعال، به علت عدم رعایت حقوق کارگران، خصوصاٌ کارگران خارجی شاغل در بخش ساخت و ساز مشهور شده است. شرایط زندگی این کارگران که در زبان چینی به «می‌نگونگ» معروف‌اند، بسیار سخت است، آن‌ها به شدت از نابرابری‌های اجتماعی و تبعیض رنج می‌برند. در بیشتر موارد، درآمدهای آن‌ها بسیار پایین است، ضمن اینکه از امکاناتی نظیر، بیمه، تأمین اجتماعی و امکانات آموزشی محروم‌اند. نخستین می‌نگونگ‌ها در سال‌های دهه هشتاد میلادی و به دنبال رشد اقتصادی شدید چین، وارد این کشور شدند. علی رغم جمعیت میلیاردی چینی‌ها، باز هم در برخی بخش‌ها، کمبود نیروی کار احساس می‌شد، در نتیجه کارگران مهاجر به این کشور نوظهور هجوم آورند. بیشتر کارگران خارجی به علت عدم مهارت، وارد بخش ساختمان سازی می‌شوند، آن‌ها که توانایی اجاره محل مناسبی برای زندگی را ندارند، به اردوگاه‌هایی که برای استقرار آن‌ها بنا شده، پناه می‌برند. آن‌ها مجبورند در اتاق‌های کوچک اردوگاه‌ها به شکل بسیار فشرده در کنار یکدیگر به سر برند و شب‌ها را در‌‌ همان فضای بسیار تنگ به صبح برسانند. اتاق‌ها نه تنها بسیار کوچک هستند، بلکه شرایط بهداشتی نیز بسیار ضعیف ارزیابی می‌شود. کارگرهایی که از صبح تا دیروقت مشغول کار بوده‌اند توانایی تمیز کردن محل زندگیشان را ندارند، هزینه نازلی هم که برای این اماکن پرداخت می‌شود، امکان استخدام کارگر برای امور نظافتی را منتفی می‌سازد. وضعیت تغذیه این کارگران نیز نامطلوب گزارش می‌شود، آن‌ها مجبور‌اند برای تهیه مواد غذایی ارزان قیمت و سیرکننده به خوراکی‌هایی پناه ببرند که نه تنها ارزش غذاییشان بسیار کم است بلکه مضر نیز هستند. کارگران خارجی که در چین مشغول به کار‌ند، برای ده تا دوازده ساعت کار در روز بین هشتاد تا دویست یورو در ماه دریافت می‌کند، این در حالی است که آن‌ها هفت روز هفته را کار می‌کنند. بیشتر کارگر‌ها برای صرفه جویی بیشتر به اردوگاه‌ها می‌روند و باقی مانده درآمد خود را برای خانواده‌شان می‌فرستند. اما بسیاری از کارگران توان پرداخت هزینه اردوگاه‌ها را هم ندارند، از این رو شب‌ها را زیر پل‌ها یا سایر مکان‌های شهری به سر می‌برند. در بسیاری از موارد کارگرهایی که شب‌های سرد را زیر پل‌ها خوابیده‌اند، صبح دیگر از خواب بیدار نشده‌اند. از دیگر مشکلات می‌نگونگ‌ها این است که کارفرما‌ها با آن‌ها قرارداد نمی‌بندند، در مواردی که قرارداد بسته شود نیز، کارفرما آن را به نفع خود تغییر می‌دهد. حدود بیست و پنج درصد از کارگر‌ها نیز نمی‌توانند دستمزد خود را تمام و کمال دریافت کنند. تا به حال، کارگران خارجی که در چین کار می‌کنند بار‌ها و بار‌ها در تظاهرات‌های متعددی سعی داشته‌اند تا اعتراضات خود را به گوش مسئولان چینی برسانند.

احکام افزایش حقوق معلمان شهر تهران در سال ٩٤ با افزایش ١٤ درصدی حقوق، صادر شد.
این خبر در ١٥ فروردین به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش تهران و بر اساس بخشنامه این وزارتخانه و هیات ویزان دولت اعلام شده است. افزایش ١٤ درصدی دستمزد چند بار زیر خط فقر کنونی به دستمزد معلمان، موضوع اعتراض آنان در اسفند ٩٣ بود. خواست معلمان پر شدن فاصله خط فقر و سطح دستمزدها به عنوان قدم اول است. معلمان در اعتراضاتشات با شعار خط فقر سه میلیون حقوق ما ١ میلیون اعتراض خود را به دستمزدهای زیر خط فقر اعلام داشتند. معلمان برای ادامه اعتراضاتشان قرار مدار های خود را برای روزهای اول مه روز جهانی کارگر(١١ اردیبهشت و ١٢ اردیبهشت روز معلم گذاشته اند. افزایش ١٤ درصدی سطح دستمزدهای نازل کنونی، آنهم با افزایش بیشتر قیمت ها و رشد صعودی نرخ تورم، یعنی محکوم کردن معلمان به فقر و محرومیت بیشتر. معلمان این را نمی پذیرند.

حقوقهای پرداخت نشده
عدم پرداخت حقوق و عیدی کارگران ماشین آلات صنعتی
بیش از ٢٧٠ نفر از کارگران ماشین آلات صنعتی تراکتور سازی تبریز حقوق اسفند ماه عیدی و پاداش سالانه را دریلفت نکرده اند. کارگران ماشین آلات صنعتی به جز تعویق حقوق و عیدی، حق بیمه آنان نیز از مرداد ماه پارسال پرداخت نشده است.

عدم پرداخت حقوق و مزایای کارگران کارخانه قند ورامین
١٥ فروردین: حقوق و مزایای اسفند ماه ٩٣ نزدیك به ٣٧٠نفر از كارگران قراردادی و استخدامی كارخانه قند ورامین پرداخت نشده. كارگران در اعتراض به همین وضعیت در روز ٢٨ اسفند ٩٣ مجبور شدند كه با بستن جاده ورود به كارخانه و تجمع اعتراضی درمقابل كارخانه، حكومت را واداركنند كه حقوق و مزایای عید آنها را تعیین تكلیف و پرداخت كنند ولی آنها هیچ توجهی به خواسته كارگران نكرده اند وتا كنون كارگران بدون حقوق و مزایا باقی مانده اند.

كارگران لوله سازی اهواز همچنان بدون حقوق و پاداش عید
نزدیك به ٧٠٠ كارگر قراردادی لوله سازی اهواز علیرغم گذشت چندین روز از سال جدید نه تنها حقوق اسفند ماه خودشان را دریافت نكرده اند، بلكه در طی این مدت هم هیچگونه پاداشی به خاطر عید به آنها تعلق نگرفته است و عوامل دست اندركار حكومتی تلاش میكنند با تبدیل قراردادهای یكساله و چند ماهه كارگران، به قراردادهای یك ماهه بعنوان یك ابزار فشار و تهدید، همچنان كارگران را تحت فشار قرارداده كه صدایشان خاموش شده و دست به حركات اعتراضی نزنند!

کارگران آبفای اهواز سه ماه تعویق حقوق
١٥فروردین: پرداخت نشدن ٣ ماه حقوق و مزایای ماه‌های دی، بهمن و اسفند ١٣٩٣ بیش از ٢٨٠ نفر از کارگران آبفای اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» قرار دارند. به غیر از سه ماه تعویق مزدی و بیمه‌ای کارگران که از بهمن ماه سال گذشته به صورت نامنظم پرداخت شده است، کارگران آبفای اهواز با فقدان امنیت شغلی نیز مواجه‌اند، به همین دلیل دست کم ١٣ نفر از کارگران بهمن ماه سال گذشته (٩٣) بعد از ٤ سال کار مستمر، به دلیل عدم نیاز کارفرما اخراج شده‌اند. همچنین کارگران پیمانی آبفای اهواز گفتند از یکسال پیش دستمزدشان به صورت نامنظم پرداخت می‌شده و به همین دلیل به طور دقیق نمی‌شود معوقات حقوقی کارگران پیمانی شرکت آبفای اهواز را محاسبه کرد. به گفته این کارگران؛ حدود٣٠٠ کارگر پیمانی آبفای اهواز که هم اکنون تعداد آنان به ٢٨٠ نفر رسیده است از یک سال پیش تحت مسئولیت پنج شرکت پیمانکاری «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» فعالیت کرده اند. این کارگران هنوز نتوانسته‌اند معوقات حقوقی خود را از این پیمانکاران دریافت کنند. کارگران آبفای اهواز می‌گویند، شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» در حال حاضر به عنوان آخرین پیمانکار آبفای اهواز است که از مرداد ماه سال٩٣ مسئولیت حدود ٢٨٠ کارگر را به عنوان موتورچی و پمپ چی آب در سطح شهر اهواز بر عهده گرفته است. این شرکت پیمانکاری بعد از عقد قرار داد با شرکت آب و فاضلاب اهواز، علیرغم کاهش ساعتهای اضافه کاری که منجر به کاهش چشمگیرحقوق کارگران شده است به تعهدات خود در قبال پرداخت به موقع حقوق کارگران عمل نکرده و طبق پی‌گیری‌ها در این مورد اداره آب وفاضلاب اهواز نیز پاسخگو نیست.

اخراج و بیکارسازی
اخراج و عدم پرداخت حقوق کارگران فولاد آذربایجان
٥٧٠ کارگر فولاد آذربایجان در پایان بهمن ماه٩٣ بیکار شده اند و هموز حقوقهای دو ماهه گذشته آنها پرداخت نشده است.
اخراج بیش از ٩٠درصد كارگران شركت صدرا در بوشهر
در تاریخ ١١ فروردین بدلیل نبودن مواد اولیه و انواع كمبود ها و هزینه ها این شركت صدرا در بوشهر بتدریج شروع به اخراج كارگران كرده اند كه الآن آمار اخراجی شركت به حدود ٩٠ -٨٠% رسیده و تقریبا تمامی آنها كارگران موقت بودند و استخدام دائم نبودند و همچنین شركت نیز در حالت ركود و عدم تولی به سر می برد.

اخراج ٢٠كارگر كارخانه ”مفلان“ كرج
١١ فروردین: شركت ”مفلان“ در كرج در آستانه عید ٢٠نفر از كارگران قراردادی یك ساله خود را اخراج كرده است. این كارگران از عدم امنیت شغلی در نگرانی بسر می برند و می ترسند كه با شروع كار كارخانه بعد از عید برخی دیگر نیز در معرض اخراج قرار بگیرند. كارگران می گویند اگر اعتراض بكنیم، آخر سال اخراجمان میكنند. چون قشر نیازمند هستیم مجبوریم تن بدهیم و قدرت انتخاب نداریم.

بیکاری و اخراج ٥٠٠کارگر شرکت حفاری شمال
١٥فروردین خبری از بازگشت بکارکارگران شرکت حفاری شمال درمیان نیست وهمچنان ٥٠٠کارگربیکارشده شرکت حفاری شمال بیکار هستند: ٢٤ اسفند ماه سال ٩٣ بود که خبر تعطیلی شرکت حفاری شمال و خداحافظی مشروط مدیران این شرکت با کارگران منتشرشد. شرکت حفاری شمال به پرسنل و کارگران این شرکت گفت که از ابتدای فروردن سال ٩٤هیچ یک از کارکنان درشرکت حاضر نشوند، و در صورتیکه تا پایان فروردین ماه مشکلات مالی شرکت حل نشود باید برای خود به دنبال کار دیگری باشند.

ناامنی محیط کار
کارگر روزمزد نیشکر هفت تپه در هنگام کار کشته شد
١٥فروردین: کارگر ٣٥ ساله به نام «هادی ظهیری» هنگامی که برای انجام کار سمپاشی قصد ورود به مزارع را داشت بر اثر بر خورد با یک خوررو نیسان حامل کارگران به درون کانال آبیاری مزارع سقوط کرده و بر اثر ضربه مغزی جان باخت.

مرگ کارگرشهرداری بجنورد در حین کار
١٢فروردین: دولت رضایی ٤٧ساله رفتگر شهرداری در حین کار با یك دستگاه خودروی پراید با سرعتی زیاد تصادف كرده و بدلیل خونریزی شدید جانباخت.

ریزش آوار جان یک کارگر جوان را گرفت
١٠فروردین: بدنبال فرو ریختن سقف در ساختمان در حال احداث درتهرانپارس خیابان ٢١٨ شرقی ، یک کارگر ٣٠ ساله به نام یاسین-ش جانش راازدست داد.

جان باختن یک کارگر کارخانه خمیرمایه رضوی هنگام کار
١١ فروردین: یکی از کارگران کارخانه خمیرمایه رضوی هنگام کار در دستگاه خمیرمایه گرفتار شد و جان خود را از دست داد.

کارگر ٢٢ ساله سرابی به علت گیرکردن در ماشین خمیرگیری جان داد
١٠فروردین: کارگرجوان نانوایی در سراب به علت گیرکردن در ماشین خمیرگیری جان خود را از دست داد.

کارگر ٢٢ ساله در دریاچه مصنوعی غرق شد
١٠فروردین: کارگر ٢٢ ساله بر اثر غرق شدگی در دریاچه مصنوعی کنار کارخانه آجرپزی در حبیب آباد جان خود را از دست داد.

سوختگی شدید كارگران فولاد ذوب آهن نطنز در زیر مواد مذاب
١٠فروردین: دو كارگر٣٤ و ٤٥ ساله مجتمع فولاد ذوب آهن نطنز، بر اثر ریخته شدن مواد مذاب بر روی آنها، به شدت دچار سوختگی شدند. كارگر ٣٤ ساله از ناحیه سر دچار سوختگی ٩٠ درصد و كارگر ٤٥ ساله از ناحیه سینه دچار سوختگی ٢٠ درصد شد.

ویژه روز جهانی کارگر ١١ اردیبهشت ١٣٩٤
فراخوان اتحادیه آزاد كارگران ایران جهت برگزاری روزجهانی كارگر
قوانین ضد كارگری، افزایش ١٧ درصدی دستمزددرسال ٩٤ ، درقبال افزایش سرسام آورتورم،اخراج ها ،دستگیریها وقراردادهای ظالمانه كار كه تماما برعلیه حقوق كارگران است ،به ما میگوید كه:
نباید دربرابر اینهمه ظلم وبیداد ساكت ماند افزایش ١٧ درصدی حقوق کارگران! چند برابر زیر خط فقر؟
محکومیت شلاق و زندان برای ٥تن از کارگران چادرملو به‌خاطر اعتراض به کارفرما بوشهر ـ اخراج ٩٠درصد از کارگران شرکت صدرا تهدید واخراج سه فعال كارگری درلوله سازی اهواز اخراج شماری از کارگران شرکت مفلان در کرج میتوان وباید با گسترش و بلند كردن صدای اعتراضات كارگری،گسترش اعتصابات وشكل دادن تشكلها وانجمن های كارگری ،وشركت گسترده در تجمعات اعتراضی روزكارگر،بساط ظلم وبیداد وستم مضاعف بركارگران رابرهم زد.وحقوق به یغما رفته كارگران راگرفت. اعتراض کارگران و تشنج در جلسه تعیین حداقل دستمزد برای سال ٩٣ اعتصاب کارگران مخابرات روستایی در شهرهای مختلف استان خوزستان اعتراض كارگران برعلیه لایحه ضدکارگری در قانون کار تجمع اعتراضی واعتصاب ١٢٠٠ كارگر لوله سازی اهواز……
پیش به سوی تشكیل ،تشكل های كارگری مستقل وگسترش اعتراضات واعتصابات كارگری
اتحادیه آزاد كارگران ایران ١٥فروردین ٩٤
کارگران
بهنام ابراهیم زاده به بند دارالقرآن گوهردشت منتقل شد
بهنام ابراهیم زاده كارگر زندانی به بند دارالقرآن گوهردشت منتقل شده است. شرایط زندانیان سیاسی در این بند بسیار دشوار بوده و از طرف زندانیان عادی كه بخاطر برخورداری از مواردی چون عفو ، ملاقات و یا مرخصی دست به اقدامات ظاهر سازانه ای چون نماز خواندن و حفظ قرآن و … میزنند تحت فشار قرار دارند. لازم به ذكر است كه فرزند وی كه بیمار است در شرایط بسیار وخیمی قرار دارد كه این موضوع شرایط را برای زندانی سیاسی بهنام ابراهیم زاده سخت و دشوار كرده است.

در محکومیت حکم زندان منیژه صادقی و بی‌ خبری از وضعیت کوروش بخشنده کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده همانگونه که مطلع هستید در آذر ماه سال ١٣٩٣ منیژه صادقی فعال عرصه زنان و کودکان در شهر سنندج بازداشت شده بود و بعد از گذشت چند روز دادگاهی و با سپردن وثیقه آزاد شد ، حکم صادره دادگاه ٩١ روز حبس تعزیری بود که به همین منظور دیروز ١٠ فروردین ماه ١٣٩٤ ماموران امنیتی در شهر سنندج با حمله به منزل ایشان در شهر سنندج نامبرده را بازداشت و جهت اجرای حکم صادره به زندان مرکزی سنندج منتقل شد. از سوی دیگر کوروش بخشنده فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری با گذشت ٢٥ روز همچنان در بازداشت به سر میبرد و خانواده و نزدیکان ضمن نگرانی از وضعیت نامبرده در بی‌ خبری کامل قرار دارند. کمیته دفاع از فالین کارگری مهاباد ضمن محکومیت اجرای حکم زندان برای منیژه صادقی خواستار آزادی هر چه سریع تر کوروش بخشنده و دیگر فعالین کارگری زندانی می‌باشد .

تشدید اعمال فشاربه بهنام ابراهیم زاده علیرغم خونریزی معده وکلیه !
بنا به گزارشات دریافتی ازمنابع مختلف، بهنام ابراهیم زاده عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری،دربند قرنطینه زندان رجایی شهردچارخونریزی معده وکلیه شد. مسئولین زندان درکمال بی توجهی از اعزام این فعال کارگری به مراکز درمانی خودداری کردند. برپایه همین گزارشات،مسئولین زندان رجایی شهرجهت اعمال فشاربیشتربه این فعال حقوق کودکان کاروی را ازقرنطینه به بند ٢ زندان رجایی شهر انتقال داده اند.دراین بند زندانیان باجرایم متفاوتی حضوردارند وبجا آوردن نمازو….اجباری می باشد. قابل یادآوری است که این فعال کارگری کماکان از ملاقات با خانواده هم محروم می باشد.

شکستگی دست منیژه صادقی در اولین روز زندان!
به گزارش رسیده منیژه صادقی فعال در عرصه زنان و کودکان که روز دوشنبه ١٠ فروردین توسط مامورین قضایی در مزلش بازداشت و از طریق اجرای احکام دادگاه سنندج برای گذارندن ٩١ روز حبس تعزیری روانه زندان شده بود در همان ساعات اولیه ورود به زندان دچار شکستگی از ناحیه دست شد.
بر اساس این گزارش زندانبانان تا ٢٤ ساعت هیچ اقدامی در مورد درمان ایشان انجام ندادند و پس از ٢٤ ساعت تحمل درد شدید وی را به بیمارستان سنندج منتقل کردند. نامبرده در بیمارستان برای گچ گرفتن دستش به اتاق عمل منتقل و پس از جراحی مجددا به زندان منتقل گردید. هنوز علت شکسته شدن دست وی مشخص نشده است. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

منیژه صادقی را برای گذراندن دوران محکومیتش بادست بند به زندان سنندج بردند
منیژه صادقی فعال کارگری و مدافع حقوق زنان و کودکان روز چهار شنبه ٥ آذر ماه توسط ماموران لباس شخصی‌ اداره اطلاعات سنندج بازداشت شد وصبح روز دوشنبه دهم آذر ماه ٩٣ با قرار وثیقه ٤٠میلیون تومانی از زندان آزاد شد. منیژه صادقی مادر٤فرزند روز بیستم دی ماه از سوی دادگاه به سه ماه و یک روز زندان محکوم شد. منیژه صادقی در سال ٨٩ هم به زندان محکوم شد ودوران محکومیتش رادرسال ٩٠درزندان ازسرگذراندو دراین دوره بدلیل فشارهای وارده درزندان دچار ناراحتی قلبی و فشار خون و سر درد های شدید ومزمن شد وکماکان ازاین بیماری ها رنج می برد.

اعتصاب کارگران لوله و نورد صفا بعد از تعطیلات نوروزی
اتحادیه آزاد کارگران ایران : کارگران نورد و لوله صفا از دیروز شنبه ١٥ فروردین ٩٤ با اولین روز شروع کاری دست از کار کشیدند و خواهان پرداخت مطالبتشان شدند. طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران کارگران نورد و لوله صفا در آخرین روزهای اسفند سال ٩٣ با اعتصاب خود توانستند یک ماه حقوق از مطالبات انباشته ی خود را دریافت کنند. این کارگران دیروز شنبه با شروع اولین روز کاری در این شرکت به جهت پرداخت نشدن عیدی و پاداش سال قبل و طلب سه ماه حقوق معوقه ی خود دست از کار کشیدند. کارگران تاکید دارند که تا پرداخت مطالبتشان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٦ فروردین ١٣٩٤

اخبار بین المللی
اینجا هنوز برده‌داری می کنند!
نتیجه تحقیقات چند ماهه خبرگزاری اسوشیتدپرس نشان می دهد برخی از غذاهای دریایی که در فروشگاه های مواد غذایی و رستوران های غربی فروخته می شود، توسط بردگان برمه ای صید شده اند. اسوشیتدپرس با ده ها مرد که بر خلاف میل شان در یک جزیره دورافتاده در اندونزی به نام «بنجینا» نگه داشته می شوند، مصاحبه کرده است. این جزیره مکان اصلی یک ناوگان کرجی است که جهت صید ماهی فعالیت می کند. «مارتا مندوزا» که به عنوان خبرنگار AP فعالیت می کند، یکی از سرپرستان این تیم تحقیقاتی بوده است. مندوزا می گوید: «مردانی که آن ها را در حال تخلیه بار ماهی دیدیم اکثرا از کشور برمه (میانمار) بودند. وقتی آن ها به هویت ما پی بردند، شروع به فریاد زدن و کمک خواستن کردند و گفتند مدتی است که به دام افتاده و به بردگی گرفته شده اند.»این کارگران ماهیگیری تایلندی و برمه ای در این جزیره حبس شده و به عنوان برده هایی شناخته می شوند که احتمال فرارشان وجود دارد. آن ها می گفتند که تنها با چند لقمه برنج زندگی می کنند و در فضایی که تنها به اندازه دراز کشیدن جا دارد می خوابند تا فردا صبح کرجی ماهیگیری دیگری بیاید و آن ها را مجبور به کار کند.وقتی خبرنگار ان به جزیره رسیدند، مشاهده کردند که مردانی درون قفس قرار داده شده اند تا جلوی فرارشان گرفته شود. آن ها به مدت ٥ تا ١٠ سال از خانواده خود دور افتاده بودند و در شرایطی اسف بار زندگی می کردند. سوال نخست این است که این کارگران چگونه سر از چنین جایی درآورده اند؟ از یک جهت ممکن است این افراد فریب کارگزاران برمه ای را خورده باشند و با وعده یک کار مناسب اغوا شده و به جزیره بنجینا آورده شده باشند و از جهت دیگر، امکان دارد دزدیده شده و به کار ماهیگیری گماشته شده باشند. اما سوال مهمتر این است که چه چیز باعث می شود هنوز در دوران مدرن، برده داری انجام شود؟پس از کشف این حقایق توسط خبرنگاران، این افراد تصمیم گرفتند بفهمند که مقصد این صیدهای دریایی کجاست. خبرنگاران به کمک GPS فهمیدند که ماهی ها ابتدا در یک کشتی تایلندی به نام «شیر دریایی نقره ای» بارگیری شده و به بندرگاهی تایلندی رفته اند. مندوزا می گوید که تیم تحقیقاتی در نهایت توانستند به لیست نام شرکت هایی که این بارهای ماهی را به آمریکا صادر می کنند، دست یابند. آن ها دریافتند که کمپانی های معتبر فروشنده مواد غذایی چون والمارت، کروگر و آلبرستون، این بار را خریده و برای فروش عرضه می کنند. مندوزا می گوید که ما اطلاعات مان را به این فروشگاه ها دادیم و آن ها بدون انکار قضیه، از ما تشکر کرده و قول پیگیری دادند.

اعتصاب و اعتراض ١٢ هزار کارگر بخش بهداشت شهرداری “دهلی نو” وارد نهمین روز متوالی شد.
اعتصاب کارگران از ٢٧ مارس شروع شده، کارگران خواهان دائمی شدن قراردادها، پرداخت دستمزد معوقه، حق بیمه درمانی کامل و بهبود شرایط کار هستند. لازم به ذکر است آنان روز شنبه ١٥ فروردین ماه، مجسمه شهردار دهلی نو را به آتش کشیدند.

اخراج توهین آمیز کارگران یمنی از عربستان سعودی
نیروهای ارتش عربستان سعودی پس از ضرب و شتم کارگران یمنی، آنان را به شکل توهین آمیزی به مرز انتقال می دهند و به خاک یمن باز می گردانند. گفتنی است تعدادی از شهروندان یمنی که از عربستان سعودی اخراج شده اند، آثار ضرب و شتم بدنشان با شلاق را به خبرنگاران نشان دادند.