سومین بخش از اعتراضات کارگری ١٣٩٣ « تیر. مرداد. شهریور»
نسان نودینیان
در شهریور حجم اعتصابات کارگری بالا است. اعتصاب ٢٢ روزه کارگران کارخانه کاشی گیلان یکی از برجسته ترین اعتصابات کارگری ١٣٩٣ است. ٥٠٠٠ کارگر معدن بافق یزد از ٢٩ شهریور در اعتراض و مبارزه هستند. کارگران میگویند تا همکاران ما را آزاد نکنید، به اعتراض خود ادامه خواهیم داد. در این معدن حکم بازداشت ١٨ کارگر داده شده است و هم اکنون ٧ نفر از آنان دستگیر و زندانی شده اند. دو نفر از این کارگران به اسامی امیر حسین کارگران و علی صبری در ٢٨ مرداد دستگیر شدند و ٥ نفر دیگرشان در حوالی ساعت ٢ نیمه شب ١ شهریور بازداشت شده اند. ١٣ نفر دیگر از کارگران که حکم بازداشت دارند در پناه ٥٠٠٠ کارگر در معدن در تحصن بسر میبرند. دور دوم اعتراضات کارگران بافق یزد در عکس العمل به بازداشت دو نفر از همکارانشان در ٢٨ مرداد ماه و حکم بازداشت ١٨ نفر از کارگران این معدن شروع شد. علت این بازداشتها، ٣٩ روز اعتراض قدرتمند کارگران معدن بافق یزد در اردیبهشت ماه است که از ٢٧ اردیبهشت شروع و تا ٤ تیر ادامه یافت. اعتراضی که از آن به عنوان یکی از طولانیترین اعتراضات کارگری در دو دهه اخیر یاد میشود. شروع اعتراض کارگران معدن بافق یزد در اردیبهشت ماه به فروش ٢٨/٥ درصد از سهام معدن در فرابورس بود که آنرا مقدمه ای برای بیکارسازی ها و کاهش سطح دستمزدهای خودشان میدانستند. خصوصا اینکه بیشتر قراردادهای کارگران این معدن موقت است و با سپردن سهام معدن به پیمانکاران، هیچ امنیت شغلی ای برای آنها باقی نمی ماند. اتفاقی که سی و چند سال است در طول حاکمیت رژیم اسلامی در مراکز مختلف تولیدی روی داده و در نتیجه آن تهاجم وسیعی به زندگی و معیشت کارگران شده است. «علی ربیعی» وزیر کار دولت روحانی در تاریخ ٢٣ مرداد به شهرستان بافق رفت و با مقامات مختلف کارخانه و دولت و نمایندگان شوراهای اسلامی گفتگو کرد. او در حالی که در مورد اعتراضات اردیهبشت ماه ٥ هزار کارگر این معدن از این صحبت کرد که اگر این اعتراضات ٣٣٩ روز هم ادامه پیدا میکرد، اجازه نمیدادم مویی از سر کارگر کم شود،!!! اما در جلساتشان در خفا قرار مدارهایشان را گذاشته بودند. در نتیجه یک هفته بعد از بازگشت او، دستگیری کارگران شروع شد و دو کارگر بازداشت شدند. اما کارگران با عکس العملی سریع، کارفرمایان و دولت را غافلگیر کردند. در پی این دستگیریها، از ساعت ١٠ شب ٢٨ مرداد کارگران بافق یزد در اعتراض به بازداشت همکارانشان تولید را متوقف کرده و دست از کار کشیدند. ١٦ کارگر دیگر نیز که در لیست بازداشت ها قرار داشتند پس از اطلاع از صدور حکم خود به معدن پناه آوردند.
تلاش برای درهم شکستن صف متحد کارگران شروع شد. در مذاکرات روز ٢٩ مرداد میان پلیس و نماینده کارگران، پایان اعتراض کارگران به لغو حکم بازداشت هر ١٨ کارگر منوط شد و جانشین فرمانده نیروی انتظامی یزد تلویحا با خواسته کارگران موافقت کرد . اما همه اینها فریبی بیش نبود. فردای آنروز ماموران یگان ویژه در معدن مستقر شدند. کارگران معدن بافق یزد نیز با هوشیاری تمام به تحصن خود ادامه دادند و توطئه ای که با شرکت علی ربیعی و نیروی انتظامی و مقامات شهر و کارفرما چیده شده بود نقش بر آب کردند. ٣٠ مرداد نیروی انتظامی ناگزیر به ترک معدن بافق یزد شد. اکنون مبارزات کارگران معدن بافق یزد و خانواده های دستگیرشدگان این معدن ادامه دارد. مبارزات کارگران بافق یزد دامنه اش به شرکت خانواده ها و به تدریج مردم کشیده میشود. علاوه بر خواست آزادی کارگران دستگیر شده، کارگران این معدن همچنین پیگیر دیگر مطالبات خود هستند. از جمله این کارگران خواستار لغو کامل خصوصی سازیها و ایمنی شغلی خود هستند. خواستار تغییر مدیر عامل معدن و پایان یافتن این دسیسته ها و تضمین راه اندازی و تامین بودجه کارخانههای جوار معدنی نظیر کارخانههای فرآوری سنگ آهن و فولاد سازی هستند. در عین حال کارگران خواستار گاز کشی این شهرستان و دو بانده شدن جاده بافق – یزد هستند. و اتفاق مهم دیگر پایان موفقیت آمیز اعتصاب کارگران پروفیل ساوه است.
شهریور ١٣٩٣
اعتصابات و تحصن کارگری؛
پنجمین روز اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا! ٨کارگر به پلیس امنیت احضارشدند!
٣٠شهریور: در پنجمین روز متوالی از اعتراضات کارگران کاشی گیلانا، کارگران مقابل ساختمان اداری کارخانه تحصن کردند. هفت نفر از کارگران معترض کارخانه کاشی گیلانا (٣٠ شهریور) به پلیس امنیت رودبار احضار شدند. علیرضا یحیایی یکی دیگر از کارگران این کارخانه که برای مذاکره با دادستان رودبار به این نهاد قضایی مراجعه کرده بود توسط ماموران انتظامی به پلیس امنیت رودبار منتقل شده بود. علیرضا یحیایی، مهدی کشاورز، موسی محسنی، اسماعیل جمشیدی، غلامعلی چگینی، جهان سلیمی و جواد عزیزخانی و خانم طاهره فتحی کارگران احضار شده به پلیس امنیت هستند. کارگران حاضر در تجمع خواستار بازگشت به کار دو تن از همکارانشان که روز سه شنبه (٢٥شهریور) از سوی کارفرما اخراج شده بودند هستند. در اولین روز از اعتصاب کارگران، دو تن از کارگران بخشهای لعاب و کوره کارخانه کاشی گیلانا به نامهای مهدی کاظمی و احمد میرزایی اخراج شده بودند. کارفرما با نصب اطلاعیهای بر روی تابلو اعلانات، اعلام کرده است طی روزهایی که تولید در کارخانه را متوقف شده است هیچ حقوق و بیمهای به کارگران تعلق نمیگیرد.
اعتصاب کارگران معدن سنگرود موقتا خاتمه یافت
٢٦شهریور:اعتصاب ٣١٠ نفر از کارگر معدن ذغال سنگ البرز غربی در مقابل درب ورودی تونل شماره ٩ این معدن با وعده مدیر عامل برای پرداخت مطالبات آنان از عصردیروزموقتا پایان یافت. مدیر عامل این معدن وعده پرداخت حقوق کارگران را حداکثر تا ٣٦ ساعت آینده داد.
اعتصاب کارگران معدن ذغال سنگ البرز غربی
٢٥شهریور: ٣١٠نفر از کارگران معدن ذغال سنگ البرز غربی واقع در روستای سنگرود (استان گیلان) در اعتراض به تعویق ٢ ماه حقوق دست از کار کشیده و در مقابل درب ورودی تونل شماره ٩ این معدن تجمع کردهاند.
کارگران همچنان در اعتصاب بسر میبرند!
٢٤شهریور: علیرغم جلوگیری از ورود چهار کارگر اعتصابی پروفیل ساوه به کارخانه و عزم کارفرما برای اخراج آنان و همچنین اجبار و تهدید کارگران واحد گالوانیزه برای راه اندازی این بخش، اعتصاب کارگران این کارخانه همچنان ادامه دارد.
اعتصاب کارگران کارخانه نکاسفال
٢٤شهریور: از ١٥ شهریور ماه بیش از ٧٠ نفر از کارگران کارخانه نکا سفال در اعتراض به عدم دریافت حقوق و دستمزد ماه های تیر، مرداد و بخشی از معوقات خرداد دست به اعتصاب زده اند.
این دومین اعتصاب در میان کارخانجات و کارگاه های اطراف نکا در شهریور ماه امسال هست.
کارگران کارخانه پروفیل دست از کار کشیدند
٢٣شهریور: کارگران کارخانه پروفیل ساوه در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان توسط کارفرما از ساعت ٣بعد از ظهر اقدام به برپائی تجمع اعتراضی در مقابل فرمانداری ساوه کردند.
اعتصاب کارگران نساجی قزوین
٢٢شهریور: کارگران نساجی قزوین به مدت چند ساعت دست به اعتصاب. کارگران در اعتراض به واریز نشدن حق بیمه و همچنین پرداخت نشدن دو ماه حقوق عقبافتاده اعتصاب کردند.
اعتصاب کارکنان واگن پارس
١٣ شهریور: اجرای طرح طبقهبندی مشاغل و مزایای کارکنان، عدم مدیریت صحیح و نامنظم بودن پرداخت حقوق از جمله مطالباتی است که کارگران برای تحقق آنها دست به اعتصاب زده اند. در حال حاضر ٣٠ درصد حقوق تیر ماه و همچنین ١٠٠ درصد حقوق مرداد ماه هنوز پرداخت نشده است. دریافتی کارگران بین ٨٠٠ تا یک میلیون و ١٠٠ هزار تومان است.
اعتصاب کارگران در شهرک صنعتی صفادشت استان البرز
١٥شهریور: کارگران شاغل در شهرک صنعتی صفادشت در استان البرز در اعتراض به کمبود آب و پرداخت نشدن ٢ماه حقوق عقب افتاده در مقابل کارگاهها و کارخانه ها در این شهرک، اعتصاب کردند.
اعتصاب کارگران شرکت بام تهران
١١شهریور: کارگران شرکت بام تهران در اعتراض به پرداخت نشدن ٣ماه حقوق عقب افتاده اعتصاب کرده اند. کارگران اعلام کردند تا پرداخت نشدن حقوق ماههای گذشته دست از اعتصاب بر نمی دارند.
تداوم تحصن کارگران معدن بافق
١٠ شهریور: در چهاردهمین روز اعتصاب ٥ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق جلسه شورای تامین این شهرستان بدون نتیجه خاصی پایان یافته است. همزمان با جلسه شورای تامین، ٣ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق به همراه خانوادههای ٨ کارگر بازداشت شده مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند. تکمیل کارخانههای جوار معدنی، لغو واگذاری ٢٨/٥ درصد از سهام معدن سنگ آهن بافق به شرکت فولاد خوزستان و پیگیری واگذاری ١٥ درصد از سهام معدن به بافق برای توسعه زیرساختهای این شهرستان، محورهای اصلی مباحث طرح شده در جلسه بوده است. جلسه شورای تامین بافق از ساعت ٨ دیشب تا ساعت ٤ صبح با حضور معاون سیاسی – امنیتی استاندار یزد، فرمانده نیروی انتظامی استان، فرمانده تیپ الغدیر سپاه استان، اعضای شورای اسلامی شهرستان بافق و نمایندگان کارگران تشکیل جلسه داد اما این جلسه بدون نتیجه خاصی پایان یافت.
١٠شهریور: شورای تامین استان و هیات سیاسی – امنیتی اعزام شده از تهران برای پایان دادن به اعتصاب کارگران به شهر بافق آمده اند.
٨ شهریور: ٥ هزار کارگر معدن سنگ آهن بافق (شنبه ٨ شهریور) به دوازدهمین روز متوالی وارد شد. همزمان خانوادههای کارگران بازداشتی مقابل فرمانداری تجمع کردهاند. روابط عمومی معدن سنگ آهن بافق اعلام کرده است چای، قند و آب یخ کارگران متحصن در معدن از امروز قطع میشود. تحصنکنندگان با سر دادن شعارهایی در حمایت از کارگران بازداشت شده خواستار لغو خصوصیسازی معدن و آزادی همه کارگران هستند.
٧شهریور: اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن یازدهمین روزراپشت سرگذاشت! خانوادههای کارگران بازداشتشده و سایر کارگران بافق، میان کارگران بازداشت شده با سایر کارگران معترض معدن بافق تفاوتی نیست خانوادههای کارگران بازداشت شده معدن بافق از اعلام آمادگی کارفرما و مسئولان بافق برای صدور قرار کفالت برای دو نفر از کارگران بازداشت شده خبر میدهند. پیش از این نیز برای آزادی هشت کارگر باقیمانده پیشنهاد تامین قرار وثیقه داده شده بود اما از آنجا که خانوادههای بازداشتشدگان مقصر بودن بستگان خود را باور ندارند، با این پیشنهاد مخالفت کردند. هزار نفر از کارگران این معدن در نماز جمعه شرکت کردند و در حمایت از همکاران بازداشتیشان شعار سر دادند.
٥ شهریور: نهمین روز متوالی اعتصاب. همزمان کارگران و خانوادههای کارگران بازداشتی مقابل فرمانداری تجمع کردهاند. تجمع ٥ شهریور مقابل فرمانداری نسبت به روزهای گذشته بیشتر شده است. در این تجمع کارگران برای حل مشکلات به مسئولان دولتی تا ١٩ شهریور مهلت میدهند اما تا آن زمان همچنان تولید را متوقف نگه خواهند داشت.
٤شهریور: «محمد رضا صباغیان» در تجمع مردم بافق که روبروی معدن سنگ آهن بافق گرد هم آمده بودند گفت: قرار بوده خبر آزادی کارگران بازداشت شده این معدن دیشب(٣شهریور) اعلام شود، اما از عصر دیروز هر چه با استاندار و معاون سیاسی او تماس گرفته، جوابی نگرفته است. در دو ماه گذشته برای احقاق حقوق بافق بالای ١٠٠ جلسه ریز و درشت با مسؤلین شهر و استان داشتهایم و این تاریخ را برای ارائه گزارش اعلام کردیم تا مسؤلین فراموش نکنند که مردم از آنها و از روند امور سؤال خواهند کرد.
گفتگو با یکی از کارگران متحصن، ریشههای تاریخی اعتراضات کارگران
«اسرافیل احمدیه»، مدیرعامل پیشین معدن سنگ آهن بافق اواخر سال ٨٩ بازنشسته شد و تا ٢ یا ٣ ماه بعد، «محمد جواد عسگری» – مدیر عامل فعلی – سرپرستی معدن را بر عهده داشت. شنبه ٣ اردیبهشت ٩٠، نامهای آمد که میگفت آقای عسگری به مدیرعاملی معدن منصوب شده است اما یک روز بعد اعلام شد مدیری غیر بومی جایگزین او شده است. فردای آن روز (یکشنبه ٤ اردیبهشت ٩٠)، تمام خیابانهای بافق پر از پارچه نوشتههایی در حمایت از آقای عسگری شد. کارگران دست از کار کشیدند و بسیاری از مردم شهر در اعتراض به این جابهجایی مقابل فرمانداری تجمع کردند اما تجمع آنان با برخورد غیر منتظره یگان ویژه روبرو شد. با گسترش اعتراضات، شماری از مردم بافق در امامزاده عبدالله تحصن کردند. در نهایت، دوشنبه شب (٥ اردیبهشت ٩٠) این تجمعات با دخالت یگان ویژه پلیس مواجه شد و در آن برهه، اتهامات سیاسی به مردم بافق نسبت داده شد. در نهایت، استانداری یزد «علیرضا یاراحمدی» را به عنوان مدیرعامل معرفی کرد که مدیری بسیار متعهد بود، اما او به دلیل فشارهای دولت وقت و هیات مدیره برای خصوصی سازی معدن پایان همان سال استعفاء داد و جالب اینکه پس از او، آقای عسگری مجددا به سمت مدیرعاملی معدن منصوب شد. همان زمان عدهای با مدیرعاملی او مخالف بودند، اما گروه دیگری از مردم با این فکر که او بومی است و دلش برای بافق میسوزد، مابقی را به صبر در برابر این انتصاب دعوت کردند. انتصابی که در نهایت منجر به ایستادگی او در برابر مردم بافق شده است.(بخشهایی از گفتگو با یکی از کارگران متحصن. منبع ایلنا)
اعتصاب اخطاری کارگران پتروشیمی فجر
١٠ شهریور: ٥٠ کارگر پتروشیمی فجر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای پرداخت نشده چند ساعت دست از کار کشیدند. در پی اعتراضات کارگران پتروشیمی فجر در سال ٩٠، شماری از کارگران پیمانی این مجموعه قرارداد مستقیم شدند اما حقوق و مزایای آنان بر خلاف وعدههای داده شده تغییر محسوسی نکرده است. از زمان تبدیل قرارداد کارگران، حق بدی آب و هوا، حق ارتفاع، حق جذب و… در فیش حقوقی آنها محاسبه نشده است. در این تجمع اعتراضی کارگران معترض میگویند؛ اگر قرارداد مستقیم هستند چرا لباسهای شرکت پیمانکاری رامپکو رابر تن میکنند و برای این شرکت کار میکنند و اگر زیر نظر رامپکو هستند، چرا از مزایایی که این شرکت پیمانکاری به کارگران میدهد، محروم هستند؟
اعتصاب کارگران سد گلورد
٥شهریور: بیش از ٢٧٠ نفر از کارگران سد گلورد نکا در اعتراض به عدم حقوق دریافتی دست به اعتصاب زدند. اعتصاب به دلیل فشار مالی و معیشتی کارگران این پروژه در طی چند ماه اخیر انجام شده است. و کارگران به دلیل عدم پرداخت ٤ماه از حقوقهایشان دست به اعتصاب زده اند.
تحصن کارگران بازنشسته نساجی قائمشهر
١ شهریور: کارگران بازنشسته نساجی قائم شهر در مقابل استانداری مازندران تحصن کردند. تجمعکنندگان خواستار حقوق و معوقه سالهای گذشته خود هستند. متحصنین مدعی شدند هر بازنشستهای ٢٠ الی ٣٠ میلیون تومان از شرکت نساجی مازندران طلبکار است، و با وجود پیگیریهای انجام شده در استان و کشور هنوز حقوق آنها اعاده نشده است.
تجمع و اعتراضات کارگران
در اعتراض به تعویق ٤ ماه حقوق: ١٥٠کارگر پیمانی قطار شهری اهواز تجمع کردند
٣١شهریور: ١٥٠کارگر پیمانی قطار شهری اهواز در اعتراض به عدم دریافت بیش از ٤ ماه حقوق در در مقابل ساختمان مرکزی قطار شهری اهواز تجمع کردند. شرکت کیسون پیمانکار ساخت قطار شهری اهواز حدود ٩٠٠ کارگر پیمانی دارد که از اردیبهشت ماه سال جاری حقوق نگرفتهاند. تا کنون و بعد از اعتصاب خرداد ماه تعداد ٤ نفر از کارگران به بهانه های مختلف اخراج شده اند.
هشت کارگر «کاشی گیلانا» آزاد شدند
٣١شهریور: تمامی هشت کارگر احضار شده کارخانه کاشی گیلانا آزاد شدند. کارگران بدون سپردن هرگونه تعهد و یا تامین هرنوع قرار آزاد شدند. احضار این کارگران پس از آن صورت گرفت که در پنجمین روز از آغاز اعتراضات ١٥٠ کارگر کارخانه کاشی گیلانا، تلاشها برای پایان دادن به این اعتراضات بینتیجه ماند. کارگران به اتهام تحریک همکاران معترض خود احضار شده بودند.
اعتراض ادامه دارد. کارخانه کاشی گیلانا کارگران با حضور در داخل کارخانه تولید را متوقف کردند
٣١شهریور: ١٦٠نفر از کارگران کارخانه کاشی گیلانا که در روزهای سهشنبه و چهارشنبه (٢٥ و ٢٦شهریور) در مقابل فرمانداری شهرسستان رودبار تجمع کرده بودند، روز پنجشنبه در واکنش به عملی نشدن مطالباتشان(پرداخت نشدن ١٦ ماه حقوق) به اعتراضاتشان با حضور در داخل کارخانه تولید را متوقف کردند. . کارفرما در واکنش پس از اخراج یکی از کارگران بخش کوره، از ١٠ کارگر به جرم ایجاد اغتشاش به مراجع قضایی شکایت کرده است. با وجود توقف تولید، کارگران در محوطه کارخانه حضور داشتند و کارفرما با همکاری مسئولان استانی اقدام به تهدید کارگران میکرد و به کارگران معترض گفته شده است که باید با شرایطی که در کارخانه حاکم است کنار بیاید و بدون درخواست هیچ مطالبهای، با درک شرایط کارخانه به کار تولیدی خود ادامه دهند. و کارفرمای کارخانه باتهدید به کارگران گفته است به کارگران معترض نه پولی پرداخت می کنم و نه بیمه آنان را واریز میکنم و «هر کاری که دوست دارید انجام بدهید». در ادامه تهدیدات، کارفرما یکی از کارگران بخش کوره بنام «احمد میرزایی» را اخراج کرد. کارفرما از ١٠ نفر ازکارگران به جرم ایجاد اغتشاش به مراجع قضایی شکایت کرده است و قرار است این کارگران به دادگاه احضار شوند. کارفرما تحت حمایت مسئولان قضایی و دولتی گیلان قرار گرفته است.
تجمع اعتراضی در مقابل اداره کل مخابرات گیلان
” قرارداد مستقیم حق مسلم ماست”
٢٥شهریور: در اعتراض به عدم اجرای مصوبه دولت مبنی بر انعقاد قرار داد مستقیم با کارگزاران، جمعی از کارگزاران و نیروهای شرکت محور مراکز روستایی گیلان در مقابل ساختمان مرکزی استان واقع در خیابان گلسار رشت تجمع نمودند. نیروی شرکتی از سراسر استان گیلان در مقابل اداره کل مخابرات گیلان جمع شدند و با سردادن شعار ” قرارداد مستقیم حق مسلم ماست” به دولت و به عدم اجرای مصوبه دولت مبنی بر انعقاد قرار داد مستقیم اعتراض کردند. این تجمع در ادامه تجمع روز ٢٦ مرداد سال جاری که به دلیل عدم حضور مدیر عامل استان بی نتیجه مانده بود انجام شد. حقوق کارگزاران و نیروی های شرکت محور نیروهای روستایی از ٢٤٠ تا ٣٠٠ هزار تومان است. اکثر کارگزاران دارای مدرک دانشگاهی هستند و بیشتر آنها بیش از ١٧ سال سابقه کار دارند.
تجمع کارگران مجتمع پتروشیمی کارون
٣٠شهریور: ٢٠٠ نفر از کارگران پتروشیمی کارون در اعتراض به دریافت نکردن سنوات کاری سال ٩٢ خود از شرکت پیمانکاری «سنااندیشه» (یکی از شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی کارون) دست از کار کشیده و در محوطه مجتمع تجمع کردند. این تجمع تا ساعت ١٤ ادامه یافت.
تجمع کارگران شهرداری زابل
٣٠شهریور: ١٢٠نفر از کارگران بخش خدمات و وسایل نقلیه شهرداری زابل برای دومین بار در ماه جاری در اعتراض به دریافت نکردن چندین ماه حقوق در مقابل ساختمان شهرداری زابل تجمع کردند.
کارگران با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری خواستار حضور شهردار شدند. شهردار زابل با حضور در جمع معترضین، قول داده است که حقوق یک ماه کارگران را حداکثر تا صبح فردا پرداخت کند.
پس از وقفهای پنج روزه: دور دوم اعتراض کارگران معدن سنگرود آغاز شد
٣١شهریور: ٣١٠ کارگر معدن سنگرود در شهرستان رودبار صبح امروز در واکنش به عدم عملی شدن مطالباتشان در خصوص لغو نشدن موضوع انحلال معدن و تعویق٢ماه حقوق کارگران دست از کار کشیده و در محوطه معدن تجمع کردند.
مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس تجمع کردند
٣٠شهریور: همزمان با اولین روز از شروع به کار مجلس پس از تعطیلات تابستانی ١٥٠ مربی پیش دبستانی مقابل این نهاد تجمع کردند. تجمع کنندگان که عموما خود را از شهرهای دیگر به پایتخت رساندهاند به اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف استخدام حداقل ٣٠ هزار مربی پیش دبستانی و استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه برای استخدام این مربیان معترضاند.
تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی مقابل وزارت آموزش و پرورش
٢٥شهریور: مربیان پیش دبستانی بار دیگر مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. تجمع کنندگان به خلف وعده وزارت آموزش و پرورش در لغو بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی معترضاند. این بخشنامه به کارگیری نیروی آزاد در کلاسهای پیش دبستانی ضمیمه دبستانهای دولتی را ممنوع کرده است و در عوض بر استفاده از نیروهای رسمی و معلمان بازنشسته تاکید کرده است. اجرای قانون تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی و تخصیص ردیف بودجه برای استخدام از دیگر خواستههای معترضان است.
کارگران «نورد و لوله صفا» در محوطه کارخانه تجمع کردند
با برپایی تجمع اعتراضی کارگران مدیریت به کارگران وعده داد که تا پایان هفته حقوق خردادماه را پرداخت خواهد کرد. درکارخانه «نورد و لوله صفا» هزار کارگر مشغول به کارند که دستمزد ماههای خرداد، تیر و مرداد سال جاری را دریافت نکردهاند.
تهران؛ تجمع اعتراضی کارگران قراردادی سیمان لوشان
٢٤شهریور: کارگران قراردادی سیمان لوشان در استان گیلان، با سفر به تهران در اعتراض به بلاتکلیفی ٥٥ نفر از همکارانشان در نتیجه تعطیلی این واحد تولیدی، مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان تجمع کردند. مشکلات کارگران سیمان لوشان از مرداد ماه سال ٩٢ زمانی آغاز شد که دولت وقت به بهانههای مختلف این واحد صنعتی را تعطیل اعلام کرد. ١٨٠ نفر از کارگران کارخانه سیمان لوشان قبل و بعد از تعطیلی کارخانه (مردادماه٩٢) طی چند مرحله اخراج شدهاند. از مجموع کارگران بیکار شده کارخانه سیمان لوشان هم اکنون ٥٥ کارگر پیمانی و ١٧ کارگر رسمی با سوابق ١٠ تا ١٨ سال باقی ماندهاند که همچنان بلاتکلیف بوده و منتظر بازگشایی مجدد کارخانه و بازگشت بکار خود هستند. کارگران برای باز گشایی کارخانه و بازگشت به کار، تجمعات متعددی را در مقابل نهادهای مختلف دولتی در استان گیلان برگزار کردهاند که تا به امروز نتیجهای نداشته است..
تجمع مربیان پیش دبستانی به چهارمین روز متوالی رسید
١٩ شهریور: چهارمین تجمع متوالی . مربیان پیش دبستانی که از شهرهای دیگر به تهران آمده اند، طی سه روز گذشته تجمع اعتراضی مقابل نهاد ریاست جمهوری و وزارت آموزش و پرورش برگزار کرده بودند. چهارمین تجمع (چهارشنبه ١٩ شهریور) که مقابل نهاد ریاست جمهوری آغاز شده بود، به مقابل وزارت آموزش و پرورش منتقل شد. تجمعات اعتراضی مربیان پیش دبستانی از (یکشنبه ١٦ شهریور) به منظور مشخص شدن تکلیف استخدام حداقل ٣٠ هزار مربی پیش دبستانی مقابل نهادهای دولتی شروع شده است. تجمع کنندگان به صدور بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی، اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف آنان، استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه استخدامی و توهین عسگری آزاد، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در صحن علنی مجلس (که مربیان پیش دبستانی را بیسواد خوانده بود) معترضاند.
تجمع کارگران بازنشسته «ایران برک»
١٨شهریور: کارگران بازنشسته کارخانه «ایران برک» رشت در اعتراض به عدم دریافت سنوات پایان خدمت خود بعد از گذشت ٧ ماه از بازنشستگی، در مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند. ١٥ نفر از کارگران باسابقه ایران برک که از ٧ ماه پیش از این واحد بازنشسته شدهاند هنوز نتوانستهاند سنوات پایان خدمت خود را از کارفرما دریافت کنند. میزان مطالبات هر یک از کارگران از ١٦ تا ٢٠ میلیون تومان میباشد.
تجمع کارگران ساوه
١٧شهریور: جمعی از کارگران ساوه در اعتراض به عملکرد اتحادیه اسکان (اتحادیه مرکزی تعاونیهای مسکن کارگران ایران) در مقابل فرمانداری ساوه و زرندیه تجمع کردند. کارگران خواستار خاتمه بلاتکلیفی ٦ ساله شان در تحویل مسکن شدند.
تجمع اعتراضی بیش از هزار تن از کارگران در عسلویه
٢٢شهریور: بیش از هزار تن از کارگران خوابگاه کمپ ٢ بیدخون در عسلویه در اعتراض به بازرسی اتاقهای کارگران و کارکنان فازهای ١٧و١٨ بدون اجازه به خشم آمده و دست به تجمع زدند.
اعتراض به افزایش قیمت لوازم التحریر
٢١شهریور: مردم اسلامشهر(تهران) در اعتراض به افزایش ١٠درصدی قیمت لوازم التحریر در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاهها، در مقابل مسجد جامع تجمع کردند. تجمعکنندگان همچنین به افزایش ده درصدی قیمت انواع لباس اعتراض کردند.
تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی برای دومین روز متوالی
١٧شهریور: ١٠٠٠ مربی پیش دبستانی مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند. تجمع کنندگان به صدور بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی، اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف آنان، استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه استخدامی و توهین عسگری آزاد، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در صحن علنی مجلس (که مربیان پیش دبستانی را بیسواد خوانده بود) معترضاند.
تجمع اعتراضی ٥٠٠ مربی پیش دبستانی مقابل نهاد ریاست جمهوری
١٦ شهریور: ٥٠٠ مربی پیش دبستانی مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردند. تجمع کنندگان به بیش از دو سال بلاتکیفی خود برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش اعتراض می کردهاند. یکی از مربیان پیش دبستانی : «معترضان به نمایندگی از حداقل ٣٠ هزار مربی پیش دبستانی کل کشور در واکنش به صدور بخشنامه اخراج مربیان پیش دبستانی، اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف این مربیان، استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه استخدامی و توهین آقای عسگری آزاد، معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور در صحن علنی مجلس – که مربیان پیش دبستانی را بی سواد خوانده بود – تجمع کردهاند». تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی نظیر «میگن وزیر عادل، چرا ز ما غافل؟»، «نه آزمون نه تبصره، استخدام حق منه» و «مربی میمیرد توهین نمیپذیرد» به بیش از دو سال بلاتکیفی خود برای استخدام در وزارت آموزش و پرورش اعتراض می کردهاند.
تجمع کارگران البرز غربی
١٦شهریور: کارگران البرز غربی همزمان با سفر استاندار گیلان و هیئت همراه به منطقه عمارلو در مقابل درب ورودی معدن تجمع کردند و خواستار دریافت دو ماه حقوق معوقه خود شدند.
تجمع کارگران «نگین سبز خاورمیانه»
١٥شهریور: تجمع٨٠نفر از کارگران «نگین سبز خاورمیانه» در اعتراض به تعویق ٣ ماه حقوق مقابل اداره کل بنادر و کشتیرانی اهواز.
تجمع کارگران شهرداری
١٢شهریور: زابل؛ تجمع دو روزه کارگران خدماتی شهرداری در مقابل فرمانداری و چند نهادهای اداری منطقه زابل در اعتراض به ٢ ماه حقوق معوقه.
تمامی کارگران بازداشتی معدن بافق آزاد شدند
١٢شهریور: کارگر بازداشتی معدن سنگ آهن بافق از زندان «خلد برین» یزد آزاد شدند. «محمدحسن تشکری»، «علیمحمد تشکری»، «کاظم کارگران»، «رضا دهستانی»، «رضا خواجهزاده» و «ایرانی»، ٦ کارگر بازداشتی معدن سنگ آهن بافق دقایقی پیش آزاد شدهاند. همسر یکی از بازداشت شدگان در این باره گفت:بر خلاف قرار قبلی، محمدحسن تشکری، رئیس شورای شهر بافق با قرار کفالت ٧٠ میلیون تومانی و سایر کارگران با قرار کفالت ٥٠ میلیون تومانی آزاد شدهاند.
تجمع کارگران ماشین لنت بهمراه خانواده هایشان
١٢شهریور: ١٥ نفر از کارگران کارخانه «ماشین لنت سمنان» به همراه خانوادههایشان در اعتراض به اخراج و مطالبات حقوقی معوقه در مقابل فرمانداری شهرستان سمنان تجمع کردند. در جریان که از سوی کارگران اخراجی کارخانه ماشین لنت صورت گرفت، چند نفر از کارگران رسمی کارخانه به همراه خانوادهایشان، معترضین را همراهی کردند و خواستار دیدار با فرماندار شدند. کارفرما اول شهریور ٢٢ نفر از کارگران قرار دادی کارخانه را به دلیل آنکه در مقابل تعهد نامه اجباری پیش از امضای قرارداد مقاوت کرده بودند اخراج کرد. کارفرما در این نامه حق اعتراض از کارگران را در مقابل مطالباتشان محدود کرده بود و از کارگران می خواست این تعهد نامه را امضاء کنند و به آن پایبند باشند. تعدادی از کارگران قراردادی که امنیت شغلی ندارند با ترس از اخراج ناچار شدهاند تعهد نامه ساختگی کارفرما را امضاء کنند اما ١٢ نفر از کارگران راضی به این کار نشدند و از کار اخراج شدند. از سال گذشته ٦٠ نفر از کارگران قرار دادی کارخانه بدون دلیل، اخراج شدهاند. و این کارگران با سابقه، همانند کارگران شاغل در کارخانه، هنوز موفق به دریافت مطالبات معوقه خود نشدهاند.
مطالبات کارگران ماشین لنت: مجموع مطالبات کارگران ١٥ ماه است که باید به ازای حقوق، سنوات و پاداش و عیدی سالهای ٩٠، ٩١، ٩٢ و ٩٣ به کارگران پرداخت شود.
کارگران سیمان لوشان در ازای واگذاری معدن، شغل میخواهند
١٢ شهریور: اخراج ٥٥ نفر از کارگران در نتیجه تعطیلی معدن سنگ آهن سیمان لوشان. معادن سنگ آهک سیمان لوشان به شرکت سیمان خزر واگذار میشود و کارگران نگرانند که این واگذاری بدون انتقال کارگران انجام شود. سال گذشته از مجموع ١٨٠ کارگر این واحد ١٥٠ نفرکه تحت قرارداد یک شرکت پیمانکاری بنام «خوشایند خزر» بودند در دو مرحله (در تاریخ ٣١ تیر ماه، ٧٦ کارگر و ٣١ شهریور ماه، ٧٤ کارگر) اخراج شدهاند. کارگران خواهان حفظ شغلشان پس از انتقال معدن هستند.
تجمع مربیان پیش دبستانی وارد روز سوم شد
١١شهریور: هزار نفر از مربیان پیش دبستانی که تعدادی از آنها نیز از شهرستانها به تهران آمدهاند، برای سومین روز متوالی مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع کردهاند. مربیان پیش دبستانی در اعتراض به بلاتکلیفی وضعیت خود و با تجمع در مقابل نهاد ریاست جمهوری خواستار برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی و بستن این پرونده یک بار برای همیشه شدند
تجمع اعتراض آمیز مربیان پیش دبستانی مقابل آموزش و پرورش خراسان شمالی
١١شهریور: مربیان پیش دبستانی مدارس دولتی شهرستان بجنورد در حرکتی اعتراض آمیز مقابل اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی تجمع کردند. حاضرین در این تجمع دلیل اعتراض خود را بلاتکلیفی و برگزار نشدن آزمون استخدامی معلمان پیش دبستانی عنوان کردند.
اعتراض دانشجویان
٢٠٠ هزار تومان از حقوق دانشجویان تربیت معلم دانشگاه پردیس کُردستان کسر و دانشجویان این تصمیم مسئولان را “دریافت بزور پول” عنوان میکنند. ٧٠ تن از دانشجویان معترض این دانشگاه به دلیل کسری بخشی از حقوقشان از سوی مسئولان دانشگاه در محوطهی داخلی دانشگاه تجمع اعتراضی را برگزار و خواستار پرداخت کامل حقوقشان بودند. یکی از فعالان دانشجویی سنندج طی گفتگویی با خبرنگار کُردپا اعلام کرد: دانشجویان تربیت معلم به عنوان پرسنل رسمی وزارت آموزش و پرورش به شمار میآیند و باید حقوقشان کامل پرداخت شود. به گفته دانشجویان این دانشگاه، علیرغم اینکه مسئولان دانشگاه پردیس ٢٠٠ هزار تومان از حقوق دانشجویان را کسر نمودند، وجه نقدی را تحت عنوان “هدیه” از دانشجویان مطالبه میکنند. دانشجویان میگویند: دانشجویانی که این وجه نقدی را به دانشگاه پرداخت ننمایند، اجازه شرکت در کلاسهای درس به آنها داده نمیشود.
دانشجویان دانشگاه پردیس کُردستان طی دوسال گذشته چندین بار به نشانه اعتراض به وضعیت خوابگاه و سلف دانشگاه تجمع اعتراضی را برگزار و دست به اعتصاب زده بودند به گفته دانشجویان، این دانشگاه هماکنون غذاهای نظیر سیب زمینی آبپز شده، خروش لپه را به نرخ ماهی و کباب رستورانهای تهران به آنها میفروشد.
اعتراض کارگران ساوه
١٧شهریور: کارگران در اعتراض به عملکرد اتحادیه اسکان (اتحادیه مرکزی تعاونیهای مسکن کارگران ایران) در مقابل فرمانداری ساوه و زرندیه تجمع کردند. و خواستار خاتمه بلاتکلیفی ٦ ساله شان در تحویل مسکن شدند.
رشت تجمع کارگران ایران
کارگران ایران برک در اعتراض به عدم دریافت ٦ ماه حقوق از ده روز پیش دست از کار کشیده بودند، همزمان با ورود وزیر صنعت، معدن و تجارت به شهر صنعتی رشت با تجمع در مقابل درب ورودی کارخانه صدای اعتراضشان را به گوش وزیر رسانند. معوقات حقوق کارگران مربوط به دو ماه حقوق مهر و آبان سال ٩٢ به همراه ٤ ماه حقوق سال ٩٣ است.
اعتراض کارگران نانوایی سنندج
بیش از ٨٠ کارگر نانوا در سنندج با امضای طوماری از آنچه «برخورد تند، فحاشانه و غیر مسئولانه» معاون امور اجتماعی و عمرانی فرمانداری این شهرستان با نمایندگان کارگران میخوانند، اعتراض کردهاند. نمایندگان کارگران خبازیهای سنندج و حومه چندی پیش برای پیگیری مشکل دستمزد کارگران خباز که چند سال است افزایش پیدا نکرده به فرمانداری این شهر مراجعه کردند. در این دیدار، نمایندگان کارگران با حضور در دفتر معاون امور اجتماعی و عمرانی فرمانداری با نامهای مبنی بر افزایش نسبی دستمزد کارگران که توسط اتحادیه کارفرمایان خباز پیشنهاد شده بود، مواجه شدند اما با دیدن مبلغ قید شده در نامه گفتند این دستمزدها غیر قانونی است و آن را قبول نکردند. نمایندگان کارگران با برخورد تند، فحاشانه و غیر مسئولانه معاون اجتماعی فرماندار و مسول دفتر او مواجه شده و این دو نفر با الفاظ رکیک، تهدید و ارعاب به نمایندگان کارگران اهانت کرده و آنان را با بیاحترامی از دفتر معاونت اجتماعی بیرون کردند
مربیان پیش دبستانی و حق التدریس جلوی درب مجلس تجمع کردند.
٢شهریور: مربیان پیشدبستانی و حق التدریسی جلوی درب مجلس تجمع کرده و خواستار استخدام خود شدند. خواستهای تجمع کنندگان؛ استخدام، حق همه مربیان پیشدبستانی و حق التدریسی طرف قرارداد با آموزش و پرورش است.
مرداد ١٣٩٣
اعتصابات و تحصن کارگری؛
اعتصاب کارگران ورزشگاه سردار جنگل
اعتصاب کارگران ورزشگاه ١٥٠٠٠نفری سردار جنگل در رشت هم چنان ادامه دارد. آنها در اعتراض به پرداخت نشدن چند ماه حقوق عقب افتاده دست به اعتصاب زده اند. این کارگران چند ماه است حقوق و مطالبات خود را دریافت نکرده اند.
اعتصاب وتجمع کارگران نیشکرهفت تپه
١٨مرداد: ٥٠٠ نفر از کارگران نیشکر هفتتپه برای دومین بار در ماه جاری در اعتراض به عدم دریافت یک ماه و نیم حقوق دست از کار کشیده و در مقابل ساختمان امور اداری این واحد تولیدی تجمع کردند. تجمع کنندگان که در بخشهای کشاورزی، مهندسی، تعمیر و نگهداری، مطالعات نیشکر، حسابداری و امور اداری و… کار میکنند خواستار دریافت حقوق معوقه ماههای خرداد و تیر هستند. کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه ٥٠ درصد از حقوق خرداد و حقوق کامل تیر ماه را از کارفرما طلب کارند، علاوه بر حقوق، کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه به عدم بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل نیز اعتراض دارند. از سال ٨٣ که طرح طبقه بندی مشاغل در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه اجرایی شده است هنوز هیچ بازنگری در افزایش حقوق کارگران انجام نشده است. مجتمع کشت و صنعت هفت تپه حدود هزار کارگر دارد که بیش از ٥٠٠ نفر از آنان امروز دست از کار کشیده وفعالیت تولیدی ندارند
اعتصاب در شرکت ساحل سازان
١٢مرداد: بوشهر. مسئول امور اداری شرکت ساحل سازان: یک هفته است که کارگران بخاطر عدم دریافت حقوق خود دست به اعتصاب زدهاند تا به وضعیت حقوقیشان رسیدگی شود.
اعتصاب کارگران شرکت سهند آذر کرمانشاه
٦مرداد: کارگران شرکت سهند آذر کرمانشاه در اعتراض به دریافت نکردن حقوق هایشان در محل کارگاه دست به اعتصاب زده و عده ای از کارگران به خاطر عدم دریافت حقوق شان به دستگاههای سنگ شکن این شرکت حمله کرده و آن ها را تخریب کردند. مدیریت کارگاه به کارگران گفته است پولی نداریم به شما بدهیم و به همین دلیل ١٠ تن از کارگران به دستگاه های موجود در کارگاه حمله ور شده و آنها را تخریب کردند. کارگران شرکت سهند آذر در حال حاضر در پروژه سد داریان مشغول به کار هستند . بعد از این حادثه صد تن از کارگران شرکت سهند آذر کرمانشاه در اعتراض به شش ماه حقوق معوقه درمقابل استانداری کرمانشاه دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران در این تجمع خواستار رسیدگی استاندار به خواسته هایشان شدند. کارگران سپس در مقابل دادگستری کرمانشاه تجمع کرده و نماینده کارگران به دادستانی مراجعه کرد. کارگران به مسئولین دادستانی اعلام کردند که ماه هاست حقوقی دریافت نکرده اند و در فقر و نداری به سر می برند. دادگاه چند ماه پیش وعده داده بود که مالک شرکت متعهد شده است ازطریق فروش تعدادی از دستگاه های کارخانه، حقوق عقب مانده کارگران را جبران کند، ولی تاکنون هیچ اقدامی انجام نشده است. گفتنی ست، کارفرمای شرکت سهند آذر کرمانشاه، سپاه پاسداران است
اعتصاب وتجمع کارگران مجتمع کشت وصنعت هفت تپه
٦ مرداد: ٧٠٠نفر از کارگران نیشکر هفتتپه در اعتراض به عدم دریافت یک ماه ونیم حقوق دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه مقابل ساختمان امور اداری مجتمع تجمع کردند. تجمع کنندگان که در بخشهای کشاورزی و صنعتی کارخانه کار میکنند خواستار دریافت حقوق خود در ماههای خرداد و تیر هستند. با تداوم اعتراضات کارگران، کارفرما (٥مرداد) ٥٠ درصد از حقوق خرداد ماه را به حساب کارگران واریز کرده است، با این حال کارگران نیمی از حقوق خرداد و حقوق کامل تیر ماه را از کارفرما طلب کارند.
اعتصاب بیش از ٤٠کارخانه سنگ بری اصفهان
اعتصاب بیش از ٤٠کارخانه سنگ بری در اصفهان هم چنان ادامه دارد. اعتصاب در اعتراض به اخاذی مالیاتی نهادهای جمهوری اسلامی از دو هفته پیش انجام گرفته است.
اعتصاب کارگران واحد پلیمری (LD) در مجتمع پتروشیمی بندرامام
اتحادیه آزاد کارگران ایران: با گذشت بیش از سه ماه از تعمیرات آورهال( تعمیرات اساسی ادواری و زمانبندی شده) در واحد پلیمری (LD )مجتمع پتروشیمی بندر امام و وعده کارفرما برای پرداخت پاداش به کارگران، هنوز این پاداش به آنان پرداخت نشده است. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، فروردین ماه گذشته که تعمیرات آورهال ( تعمیرات اساسی ادواری و زمانبندی شده) این واحد پلیمری شروع شده بود، پیمانکار قول پرداخت پاداش مخصوص آورهال را به کارگران داد تا این واحد بعد از تعمیرات اساسی بتواند بموقع و بدون تاخیر راه اندازی شود. با تلاش کارگران این هدف حاصل گردید و این واحد مهم در موعد مقرر راه اندازی شد اما کارفرما با گذشت بیش از سه ماه از آنزمان و علیرغم پافشاری کارگران، تنها حدود یک چهارم از مبلغ توافق شده را پرداخت کرده است و نسبت به پرداخت باقی طلب کارگران هیچ اقدامی انجام نداده، که این امر خشم شدید کارگران و اعتراض آنان را موجب شد و این کارگران از صبح امروز در اقدامی قاطعانه برای دستیابی به خواست شان، یکپارچه و متحد دست از کار کشیدند. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران این واحد مهم در مجتمع پتروشیمی بندر امام که تحت پوشش شرکت پیمانکاری فریمکو مشغول به کار هستند اعلام کرده اند تا دستیابی به خواست شان همچنان به اعتصاب خود ادامه خواهند داد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – پنجم مرداد ماه ١٣٩٣
اعتصاب کارگران شرکت ریسندگی پرریس وارد ششمین روز خود شد
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران ریسندگی پرریس امروز پنجم مرداد ماه ششمین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند. این کارگران همزمان با اعتصاب، در اداره کار شهر سنندج دست به طرح دعوی علیه کارفرما نیز زده اند. ٣٢ کارگر شرکت ریسندگی پرریس از اول سال تا کنون دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند و عیدی و پاداش سالهای ٩١ و ٩٢ خود را نیز از کارفرما طلب دارند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران پرریس بارها از کارفرما خواهان پرداخت دستمزدهای معوقه خود شده اند اما کارفرما در عین بی توجهی به شرایط اسفبار معیشتی کارگران و خواستهای آنان، اعلام کرده است ریالی به شما نخواهم داد بروید به هر جا که از دستتان بر میاید شکایت کنید. کارگران ریسندگی پرریس اعلام کرده اند در صورت تداوم بی توجهی کارفرما نسبت به پرداخت دستمزدهایشان، علاوه بر اعتصاب دست به اقدامات اعتراضی تر دیگری نیز خواهند زد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – پنجم مرداد ماه ١٣٩٣
اعتصاب رانندگان اتوبوس مسیر میدان آزادی – ابراهیم آباد
٤مرداد: رانندگان اتوبوس مسیر میدان آزادی- ابراهیم آباد در تهران در اعتراض به نرخ پایین کرایه ها و کافی نبودن حقوقشان به مدت چند ساعت دست به اعتصاب زدند.
اعتصاب کارگران فولاد آذربایجان دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی
١مرداد: چند روزیست که کارگران شرکت فولاد آذربایجان بعد از مراجعه به محل کارشان، در حیاط شرکت جمع می شوند و خواستار رسیدگی به وضعیت فروش این کارخانه عظیم تولید فولاد شده اند.
فولاد آذربایجان ماه گذشته از طریق مزایده به بانک ملت و بخش خصوصی واگذار شد.
تجمع و اعتراضات کارگران
اعتراض کارگران کارخانه خوراک دام زیر مجموعه شرکت «هرم طلایی شرق»
در نامه ای کارگران واحد خوراک دام هرم طلایی شرق نیشابور که به امضاء ٤٠ کارگر رسیده با اشاره به تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق کارگران، آمده است: کارفرمای این واحد قانون کار را در پرداخت حقوق، بیمه، اضافه کاری، حق اولاد، حق مسکن و سایر مزایای قانونی، رعایت نمیکند. حقوق کارگران از فروردین ماه سال جاری تا تاریخ ١٣ مرداد ماه سه ماه به تاخیر افتاده است، دریافتی کارگران در هر ماه ٤٦٥ هزار تومان است. کارگران هرم طلایی شرق، کارفرمای این کارخانه حقوق کارگران را در ماههای فروردین و اردیبهشت سال جاری بر اساس حقوق سال قبل محاسبه و به حساب کارگران واریز کرده است و کارگران مابقی حقوق خود را طلب کارند. همچین کارگران هرم طلایی شرق در بخش دیگری از نامه خود با اشاره به نوع قرارداد کارگران این کارخانه که به صورت سفید امضاء منعقد شده است، مدعی شدند: ما کارگران کارخانه هرم طلایی شرق با تهدید به اخراج قراردادهای کار خود را امضاء میکنیم و در طی چندین سالی که در این واحد مشغول کار هستیم فقط پایان سال ٩١ عیدی و پاداش کارگران پرداخت شده و مابقی سالها – چه قبل و چه بعد از آن تاریخ – پاداش، سنوات و… که از پایه مزد قانونی نیز کمتر است پرداخت نشده است.
تجمع کارگران کارخانه نساجی قائم شهر
٢٣مرداد: کارگران کارخانه نساجی قائم شهر تجمع اعتراضی در فرمانداری برپاداشتند. اعتراضات مداوم کارگران به تعطیلی کارخانه و بیکارسازی در شهر فائم شهر است.
تجمع کارگران در بیرجند
٢٥مرداد: سر و صدای کار گران که بیشترشان جوان هستند دقیقه ای کم نمی شود. عده زیادی از کارگران و پیمانکاران پروژه در حال ساخت بیمارستان تامین اجتماعی بیرجند که از ٤ماه قبل حقوق و دستمزد نگرفته اند در محوطه کارگاهی این پروژه اجتماع کرده بودند. زن معترض در حالی که اشک می ریزد، وسط جمعیت با صدای بلند می گوید:«من و همسرم از پیمانکاران یک شرکت مجری پروژه ساخت بیمارستان تامین اجتماعی بیرجند هستیم.٤ماه است یک ریال حقوق نگرفتیم و من در این مدت با این که ماه های آخر بارداری ام است به دلیل بی پولی حتی یک بار به پزشک مراجعه نکردم.صاحب سه فرزند هستیم و هر ماه باید اجاره خانه بدهیم.با این شرایط چرا هیچ کس جوابگوی ما نیست؟ نمی توانیم حق خود را بگیریم. »«بخشی»همسر این زن هم می گوید: از اردیبهشت که کار تعطیل شده ، شرکت هیچ پولی به ما نداده است.«نخعی نژاد» نیز از کارکنان این شرکت است که از سه سال قبل عیدی و اضافه کار دریافت نکرده و حقوقش هم از ٤ماه قبل پرداخت نشده است.(منبع خراسان)
تجمع کارگران کارخانه پروفیل صفا
٢٣مرداد: بیش از ١٠٠ کارگر کارخانه پروفیل صفا واقع در شهرستان ساوه دراعتراض به پرداخت نشدن ١٤ ماه حق بیمه و دو ماه حقوق خود مقابل سازمان تأمین اجتماعی شعبه یک تجمع کردند. تجمعکنندگان خواستار تمدید اعتبار دفترچههای بیمه خود شدند. حقوق کارگران شرکت پروفیل ساوه با تأخیر پرداخت میشود. کارگران و خانواده هایشان بدلیل به دلیل فاقد اعتبار بودن دفترچه بیمه نمیتوانند با حقوق ناچیز کارگری به امکانات کافی درمانی و چزشکی دسترسی داشته باشند.
تجمع کارگران اخراجی در مقابل شهرداری
٢٢مرداد: ١٥٠ نفر از نگهبانان پایانههای مسافربری غرب، جنوب و بیهقی در اعتراض به اخراج ناگهانی، در مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر تهران دست به تجمع اعتراضی زدند دلیل اعتراض کارگران: ١٥٠ نفر از نگهبانان پایانه که هر یک ١٥ تا ٢٣ سال سابقه کار دارند و پیش از این طرف قرارداد شهرداری بودند اکنون به پیمانکار واگذار شده اند. پیمکانکار با تهدید کارگران را به امضای قرارداد ٨٩ روزه وادار کرده و گفته بوده است در صورت نپدیرفتن، اشخاص دیگر جایگزین خواهند شد. اخراج ناگهانی کارگران را شوکه کرده است.
تجمع کارگران کارخانه «نورد و لوله صفا» در اعتراض به پرداخت نشدن ١٤ ماه حق بیمه
بیش از ٨٠نفر از کارگران نورد و لوله صفا در مقابل شعبه تامین اجتماعی در شهرستان ساوه تجمع کردند. از ابتدای سال٩٢ تاکنون کارفرما تنها حق بیمه ماههای اردیبهشت، تیز و آذر ماه سال قبل را پرداخت کرده است و حق بیمه کارگران در سایر ماهها به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
به همین دلیل اکنون مدتی است که سازمان تامین اجتماعی از تمدید اعتبار و یا تعویض دفترچه بیمه حدود ١٢٠٠ کارگران کارخانه «نورد و لوله صفا» خودداری میکند. در پی اعتراض کارگران؛ مسئولان تامین اجتماعی وعده دادند که تا سه ماه دفترچه بیمه کارگران را تمدید خواهند کرد.
کارگران فولاد زاگرس امروز(١٩مرداد) نیز در مقابل مجلس تجمع نمودند
اتحادیه آزاد کارگران ایران : امروز یکشنبه ١٩ مرداد از ساعات اولیه صبح کارگران فولاد زاگرس در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع اعتراضی برپا نمودند طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران تعداد ١٠٠ نفر از کارگران شرکت فولاد زاگرس در پی بی پاسخی وزارت کار و تعطیل بودن مجلس در روز گذشته و سپری کردن شب در محوطه فضای سبز حرم ، امروز از ساعات اولیه صبح برای دومین بار ،در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع نمودند بعد از چندین ساعت ایستادگی کارگران و فریاد شعارهایی مبنی بر دولت تدبیر و امید ,کو تدبیر و کو امید و حکومت عدل علی این همه بی عدالتی و ….آقای «احسن علوی» نماینده شهرسنندج و آقای «عبدالوحید فیاضی» نمایند نور، هر کدام جدا جدا به میان کارگران آمدند و درد دلهای آنان را شنیدند و قول دادند که انعکاس دهنده آمال کارگران در مجلس باشند در ادامه وقتی مجلسیان متوجه شدند که کارگران با این گفتگوها به تجمع خود پایان نمیدهند از کارگران خواستند تقاضاهای خود را برای هیئت رئیسه مجلس بفرستند که در ادامه این تقاضا ، آقای «محسن بیگلری» نماینده شهر سقز و سرپرست مجمع نمایندگان استان کردستان و عضو کمیسیون صنایع مجلس از طرف هیئت رئیسه مجلس، به میان کارگران آمد و با پروین محمدی و دیگر نمایندگان کارگران فولاد زاگرس وارد گفتگو شد و آنان تمامی مشکلات پیش آورده از سوی کارفرما و اداره کار قروه و استانداری کردستان را برای آقای«محسن بیگلری» توضیح دادند و از ایشان خواستند تا مانع انحلال غیر قانونی تنها شرکت تولیدی شهرشان شوندو اداره کار قروه را مجاب نمایند تا جهت بقیه کارگران فولاد زاگرس ،حکم قطعیت انحلال و معرفی به بیمه بیکاری صادر ننماید آقای «محسن بیگلری» نیز قول مساعد داد تا امروز در جلسه بعد از ظهر کمیسیون صنایع و معادن مشکلات کارگران را طرح نماید و تمام تلاش خود را جهت احیای این شرکت انجام دهد در ضمن نمایندگان کارگران فولاد زاگرس با آقای قادر مرزی نماینده شهر قروه در مجلس نیز به طور تلفنی شکایات خود را طرح نمودند کارگران در ساعت ١٢.٣٠ به تجمع خود پایان دادند و به شهرشان بازگشتند. اتحادیه آزاد کارگران ایران ١٩ مرداد ٩٣
تجمع اعتراضی کارگران فولاد زاگرس مقابل وزارت کارو مجلس
*اتحادیه آزاد کارگران ایران : صبح امروز ١٨ مرداد ٩٣ حدود ١٠٠ نفر از کارگران فولاد زاگرس بار دیگردر محل وزارت کار تجمع اعتراضی برپا نمودند! طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران صبح امروز کارگران پس از صدور رای هیئت حل اختلاف اداره کار قروه جهت ٣٥ نفر از همکارانشان مبنی بر تایید انحلال شرکت فولاد زاگرس و معرفی آنان به بیمه بیکاری به تهران آمدند و خواستار پاسخگویی مسئولین وزارت کار شدند اما مسولین وزارت کار با بی تفاوتی از انحلال یک شرکت و بیخانمان شدن ٢٦٠ خانوار کارگری ,هیچ پاسخی به کارگران نداد و پیشنهاد ادامه رسیدگی به این شکایت را در دیوان عدالت اداری طرح نمود. اما کارگران با این بیتوجهی ناامید نشدند و برای ادامه اعتراضشان به مجلس شورای اسلامی مراجعه نمودند ولی با توجه به تعطیل بودن مجلس , کارگران نامه ایی به هیئت ریسه مجلس نوشتند و خواستار رسیدگی به موضوع انحلال و اشتغالشان شدند این تجمع تا ساعت ١٢.٣٠ ادامه داشت و کارگران در مجمع عمومی خود تصمیم گرفت که فردا صبح به تجمع خود در مقابل مجلس ادامه دهند بعد ازاعلام غیرقانونی انحلال کارخانه فولاد زاگرس در تاریخ ٢٦ اسفند ماه ٩٢، کارگران به قصد بازگشت به کار، شکایت نامهای را در اداره تعاون کار ورفاه اجتماعی شهرستان قروه تنظیم کردند، اما اخیرا این اداره با اعلام حکم قطعی برای ٣٥ نفر از کارگران بجای صدور حکم بازگشت بکار، حکم دریافت مقرری بیمه بیکاری صادر کرده است که به معنی تایید بیکاری کارگران است از نظر کارگران انحلال این واحد تولیدی «صوری» است و این شهرستان هیچ واحد تولیدی و یا صنعتی دیگری ندارد و این کارگران بعد از بیکاری برای تامین معاش خانوادهشان دچار مشکلهای فراوانی خواهند شد. قابل ذکر است که این کارگران از ١٨ تیر ٩٢ با پیگیریهای مصرانه ی خود توانستند جلوی اخراجشان را بگیرند وتمامی حق و حقوشان را تا پایان ٩٢ دریافت نمایند ولی کارفرما بعد از کشمشهای یک ساله با کارگران وارد دسیسه ی دیگری شد و از موضوع انحلال استفاده نمود تا بار دیگر بتواند کارگران را اخراج نماید متاسفانه اداره کار قروه با توجه به اینکه در سال ٩٢ رای به برگشت به کار این کارگران داده بود و موضوع ورشکستگی را که از طرف کارفرما طرح شده بود باطل دانسته و شرکت فولاد زاگرس را قادر به ادامه فعالیت تولیدی دانسته بود , در رای های امسال خود ,انحلال و ورشکستگی شرکت فولاد زاگرس را مورد تایید قرار داده است که این موضوع کاملا خلاف قانون است اتحادیه آزاد کارگران ایران ١٨ مرداد ٩٣
تجمع کارگران شرکت کولهایم در سنندج
١٨مرداد: کارگران شرکت کولهایم در سنندج در مقابل دفتر این شرکت در سنندج تجمع اعتراضی برگزار کردند. آنها در اعتراض به اخراج جمعی از همکاران خود تجمع کردند. کارگران اخراج شده اعلام کردند گرداننده این شرکت دست به اخراج کارگران زده و قصد دارد تا پایان مرداد ماه ٥٠٠کارگر را اخراج کند.
تجمع کارگران بازنشسته نساجی مازندران
١٨مرداد: کارگران بازنشسته واحد نساجی مازندران در اعتراض به عدم دریافت معوقات سنوات گذشته، مقابل درب فرمانداری قائمشهر تجمع کردند.
تشکیل کمیته پیگیری مطالبات
١٨مرداد: تجمع ٨٠٠ نفر از کارگران معترض نساجی کاشان مطابق با قرار قبلی در بیتالعباس کاشان و با حضور نماینده مجلس کاشان. در این گردهمائی که با حضور کارگران و شماری از خانوادههای کارگران متوفی که چکهایی از سال ١٣٨٠ در دست داشتند، تشکیل شده بود قرار شد تا با تشکیل کمیته ٦ نفره به پیگیری و دستیابی مطالبات معوقه کارگران این نساجی سرعت بخشیده شود.
کمیته در شکل تعاونی هر ١٥ تا ٢٠ روز گزارشی از آنچه پیگیری شده را در مکانی با حضور مقامات انتظامی استان با حضور تمامی کارگران ارائه خواهد داد. دستور کار کمیته پیگیری مطالبات کارگران علاوه بر پیگیری و وصول مطالبات معوقه شامل روشن ساختن وضعیت زمینهای مصادرهای بابت بدهیهای کارخانه به تأمین اجتماعی و دنبال کردن آخرین تصمیم شورای تأمین استان مبنی بر اختصاص دادن ٦٠ درصد از درآمد فروش زمینها به تأمین اجتماعی و ٤٠ درصد بابت طلب کارگران از کارخانه خواهد بود. اعضای کمیته ٦ نفره پیگیری مطالبات کارگران آقایان سیدرضا هدری، رضا سیدیجولا، محسن رمضانی، محمد صدرائیه، مهندی تقیزاده، محمود امیری تعیین شد.
تجمع کارگران «هفت تپه»
١٧مرداد: ٥٠٠نفر ازتجمع کنندگان که در بخشهای کشاورزی، مهندسی، تعمیر و نگهداری، مطالعات نیشکر، حسابداری و امور اداری و غیره کار میکنند خواستار دریافت حقوق خود در ماههای خرداد و تیر هستند.
تجمع اعتراضی رانندگان معدن چادر ملو
١٧مرداد: ٤٠ نفر از رانندگان معدن چادر ملو در تجمعی در این معدن اعتراض خود را در خصوص نرخ کرایه ها و دستمزد خود اعلام کردند.
تجمع پذیرفته شدگان آزمون استخدامی دستگاههای اجرایی مقابل استانداری خوزستان
١٤مرداد: پذیرفته شدگان در آزمون استخدامی سال ٩١ که همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند و هنوز جذب نشدهاند، برای سومین بار در اعتراض به وضعیت خود از شهرهای مختلف مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند. تجمع کنندگان معترض خواستار رسیدگی به وضعیت مبهم خود بودند.
تجمع ساكنان مسکن مهر پارس آباد
١٤مرداد: ساكنان مسکن مهر پارس آباد در جلوی درب فرمانداری به افزایش قیمت مسکن مهر این شهرستان اعتراض کردند. یكی از معترضان حاضر در این تجمع گفت: دیگر از انتظار و هزینه نمودن برای واحدها خسته شده ایم، برای ما که دارایی چندانی نداریم و و کسب درآمدمان اندک است، پرداخت افزایش قیمتها بسیار سخت است. وی افزود: طرحی که برای اقشار کم درآمد در نظر گرفته شده بود و میبایست ماهانه به صورت ساده ٣٢٨ هزار تومان و به شیوه پلکانی ماهی ٢٤٥ هزار تومان و با باز پرداخت ٢٠ ساله پرداخت شود ولی به علت پنج سال کم کاری پیمانکار اکنون اعضا باید این وام را ١٥ ساله و ماهانه نیز بالای ٤٠٠ هزار تومان اقساط پرداخت کنند. یکی دیگر از معترضان نیز بیان كرد: کیفیت پایین واحدهای مسکونی ساخته شده به حدی است که هنوز از عمر این واحدها چیزی نگذشته، ولی به راحتی میتوان وجود رطوبت در ساختمان را مشاهده کرد. مشکلات مسکن مهر در پارس آباد به حدی فراوان و دردآور است که اگر میدانستم، خانهدار شدن به این وضع خواهد بود ترجیح میدادم مستأجر بمانم. یكی دیگر از معترضان: تمام کسانی که در مسكن مهر ساكن هستند از اقشار کم درآمد و نیازمند به خانه بوده که از تمام زندگی خود مایه گذاشته و با پول وام ازدواج و حتی فروش طلاهای همسرانشان موفق شدند تا سرمایه ای جور كرده و به این مساكن نقل مكان كنند و درست نیست كه پیمانكار این پروژ ها نسبت به افزایش نجومی آن كنند.
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد کمالوند خرم آباد
١٨مرداد: دانشجویان ترم تابستانی دانشگاه آزاد کمالوند در خرمآباد، در اعتراض به وضعیت خراب خدماتی دانشگاه، دست به اعتصاب زدند و از رفتن به کلاس خودداری کردند.
درگیری جوانان خرم آباد با مزدوران حراست
١٨مرداد: جمعی از جوانان خرم آباد در سینما استقلال این شهر با مزدوران حراست درگیر شدند. درگیری هنگامی روی داد که این مزدوران به وضعیت پوشش جوانان و رعایت نکردن طرح ارتجاعی تفکیک جنسیتی ایراد گرفته و قصد اذیت و آزار این جوانان را داشتند.
خشم مردم بندرعباس
١٥مرداد: صحنه تکان دهنده نوزادی که در یک کارتن سر راه رها شده بود، مردم بندرعباس را به شدت خشمگین کرده است. یک کودک نوزاد در یک کارتن در کنار خیابان رها شده بود. مردم بندرعباس می گویند که به دلیل گسترش فقر و مشکلات اقتصادی خیلی خانواده ها حتی نمی توانند مسائل اولیه فرزندان نوزاد خود را حل و فصل کنند، به همین دلیل آن را در کنار خیابان رها کرده اند.
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه همدان
١٦مرداد: دانشجویان دانشگاه همدان در اعتراض به برگزار نشدن کلاسها و بی کفایتی گردانندگان آن، در مقابل اتاق رئیس مزدور این دانشگاه تجمع کردند.
تجمع اعتراضی روستاییان شهرستان بانه در اعتراض به قطع آب آشامیدنی
١٨مرداد: جمعی از روستاییان شهرستان بانه در اعتراض به قطع بودن آب آشامیدنی برای دومین بار در مقابل فرمانداری در این شهر تجمع کردند.
ادامه اعتراضات کارگران کارخانه کشتی سازی صدرا!
١٢مرداد: اعتراضات کارگران کارخانه کشتی سازی صدرا به عدم پرداخت بیش از چهار ماه حقوقشان وارد دورجدیدی شد . کارگران معترض دوباره ورودی جزیره صدرا رابستند ودست به تجمع مقابل استانداری زدند. هفته گذشته(٤مرداد) کارگران شرکت صدرا که بیش از چهار ماه است حقوق خود را دریافت نکردهاند؛ طی چند روز پیاپی نسبت به تجمع در محل جزیره صنعتی صدرا و بستن ورودی آن اقدام کردند. در پی این تجمعها، مسؤولان و نمایندگان استانداری و نیز حراست کارخانه صدرا در دیدار و مذاکره با تجمعکنندگان قول دادند حقوق معوقه آنها تا روز شنبه (١١مرداد) پرداخت شود؛ اما این وعدهها نیز بینتیجه ماند. کارگران از بامداد١٢مرداد تجمع خود را از سر گرفتند. آنها ابتدا به شکلی سخت تر از روزهای قبل ورودی جزیره صنعتی صدرا را بستند؛ بطوری که به جز نگهبانان، اجازه ورود کسی را به محل جزیره نمیدادند. در ادامه، جمعی از کارگران در مقابل استانداری بوشهر دست به تجمع زدند. از ابتدای سال ١٣٩٣ تاکنون بالغ بر ٧٠٠ نفر از کارگران دو شرکت که در صدرا مشغول به کار بودهاند حقوقی دریافت نکردهاند.
استمرار اعتراضات کارگران نیروگاه برق دماوند
١٢مرداد: اعتراضات کارگران نیروگاه برق دماوند از دو سال پیش و بهدنبال خصوصیسازی نیروگاههای برق آغاز شده و در سالهای گذشته نیز با اخراج نیروهای متخصص در این بخش استمرار داشته است. کارگران درخواست پرداخت معوقات حقوقی، تغییرات حکمی ناشی از ارتقای درجه تحصیلی و سختی کار را از کارفرما داشته که با تغییر مدیرعامل و وعدههای هیئت مدیره مبنی بر حل این مشکلات تاکنون این وعدهها محقق نشده است.
تجمع اعتراضی کارپرن قند کامیاران اصفهان
١٢مرداد: نفر از ٨٠ کارگران قند کامیاران اصفهان در اعتراض به نبود مواد اولیه برای تولید در محوطه این واحد تولیدی تجمع کردند. تجمع کنندگان کارگران دو شیفت کاری قند کامیاران هستند و کارگران شیفت کاری سوم نیز به این اعتراضات می پیوندند.
تعطیلی معدن ذغال سنگ البرز غربی (سنگرود) متوقف شد
٦مرداد : با اعتراضات مداوم کارگران معدن تعطیلی معدن زغال سنگ رودبار منتفی و فعالیت این معدن تا پایان سال ١٣٩٥ به قوت خود باقی خواهد بود. بنا به تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت فولاد ایران با هدف خصوصیسازی دراواخرسال گذشته قرارشده بودتا تاریخ ٣١خرداد ماه سال جاری به فعالیت معدن زغال سنگ سنگرود خاتمه داده شودوتمامی٤٢٥کارگرش بیکارشوند. طی ماه های گذشته کارگران معدن ذغال سنگ البرز غربی (سنگرود) برای جلوگیری ازتعطیلی معدن وبیکارشدن اعتراضاتشان رابا نوشتن نامه های اعتراضی ازجمله بتاریخ ٢٧اردیبهشت خطاب به مقامات کشوری و٣١خردادماه خطاب به وزیرکار، اعتراضشان را نسبت به تصمیم وزارت صنعت، معدن و تجارت و شرکت فولاد ایران در خصوص تعطیلی این معدن، اعلام کردند. در سال ١٣٨٥ و در زمان دولت محمود احمدینژاد هم موضوع تعطیلی این کارخانه و بیکار کردن کارگرانش مطرح شده بود که با سفر جمعی کارگران و برگذاری تجمعی اعتراضی در تهران، آن طرح ناکام ماند. معدن ذغال سنگ البرز غربی (سنگرود)ازشرکت های تحت پوشش شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران یکی از شرکتهای اصلی زیرمجموعه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) می باشد. این شرکت صد در صد دولتی و وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
تجمع اعتراضی دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه تهران
١١مرداد: جمعی از دانشجویان علوم پزشکیدانشگاه تهران در اعتراض به کاهش پذیرش دانشجو در مقابل وزارت بهداشت در تهران تجمع کردند. این تجمع اعتراضی بعد از اعلام نتایج و کاهش ظرفیت پذیرش دانشجویان صورت گرفت.
تجمع کارگران کارخانه کشتی سازی در جزیره صنعتی صدرا برای دومین روز پیاپی
٥مرداد: تعدادکارگران تجمعکننده که روز گذشته٤٠٠ نفر بود، امروز افزایش داشته است
تجمع کارگران کشتیسازی در جزیره صنعتی صدرا که ٤مرداد آغاز شده بود، ٥مرداد برای دومین روز پیاپی ادامه پیدا کرد و ورودی جزیره همچنان مسدود مانده است. کارگران از ساعت پنج و نیم ورودی جزیره صنعتی صدرا را بستهاند. تعداد تجمعکنندگان افزایش داشته است. در نخستین روز تجمع، کارگران از ساعت ٧ صبح تا یک بعداز ظهر در محل ورودی جزیره حضور داشتند. در پی این تجمع، نمایندگانی از فرمانداری و اداره کار بوشهر به محل مراجعه کردند و قرار شد مذاکراتی با حضور مسؤولان کارخانه و کارفرما انجام گیرد؛ اما کارگران مصممند تا زمانی که حقوق معوقه آنها پرداخت نشود، مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید. کارگران تجمع کننده از ابتدای سال جاری حقوقی دریافت نکردهاند. نیروی انتظامی نیز از روز گذشته در محل تجمع حضور پیدا کرده است.
اعتراض کارگران کارخانه کشتیسازی صدرا
٤مرداد: ٤٠٠ نفر از کارگران کارخانه کشتیسازی صدرا در جزیره صنعتی بوشهر با تجمع مقابل کارخانه، درب ورودی جزیره را بستند. کارگران از ابتدای سال جاری تاکنون حقوق خود را از شرکت صدرا دریافت نکردهاند. تجمعکنندگان از تردد سایر پرسنل و حتی کارفرمایان به جزیره جلوگیری کردهاند. علیرغم مداخله نیروی انتظامی، تجمع اعتراضی کارگران تا ساعتها ادامه داشت.
تجمعات اعتراضی کارگران فاز ١ تا ٧منطقه پارس جنوبی کارفرمای پیمانکاررابه عقب نشینی واداشت!
٥مرداد: در تجمعات اعتراضی کارگران پیمانی شاغل در فازهای ١ تا ٧ منطقه پارس جنوبی یک ماه پیش خواستار وصول ١٤ ماه مطالبات معوقه خود بودند. تجمعات اعتراضی کارگران پس از آن خاتمه یافت که کارفرمای پیمانکار دو ماه از مطالبات مزدی را پرداخت کرد. و به دنبال برگزاری چند نوبت تجمعات اعتراضی کارگران در نهایت پیمانکار توافق کرد تا علاوه بر پرداخت ٢ ماه از معوقات مزدی، یک نسخه از قرارداد کار هر کارگر را نیز در اختیار وی قراردهد. همچنین بر اساس این توافق وصول باقیمانده مطالبات این کارگران با تشکیل پرونده در اداره روابط کار منطقه پارس جنوبی پیگیری شود. این نخستین بار است که در منطقه ویژه کارفرما متعهد شده است، نسخهای از قرارداد را به کارگران تحویل دهد.
دراعتراض به خصوصی سازی کارگران البرز شرقی برای پنجمین بار تجمع کردند
٥ مرداد: کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) برای پنجمین باردر یکماه گذشته در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده و در محوطه کارخانه در مقابل ساختمان اداری این معدن تجمع کردند. در تجمع ٤مرداد اعضای کمسیون کار فرمانداری شاهرود در جمع معترضین حاضر شده و از کارگران خواسته شده است تا نتیجه بررسیهای اعضای کمسیون کار به محل کار خود بازگردند.
تجمع اعتراضآمیز بازنشستگان فولاد اصفهان
١مرداد: بیش از ١٠٠ نفر از بازنشستگان صنعت فولاد استان اصفهان در اعتراض به پرداخت نشدن به موقع مستمری خود مقابل اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان تجمع کردند. در این تجمع بازنشستگان خواهان پرداخت مطالبات ٢ماه گذشته، برقراری نظم در پرداخت مستمری ماهانه خود را خواستار شدند. پرداخت مستمری بازنشستگان صنعت فولاد تا سال گذشته حدود ٤ ماه باتعویق پرداخت می شد که با اعتراضات مداوم انجام شده امسال به ٢ ماه کاهش یافته است. معترضان پیش ازاین برای دریافت مطالبات خود چندین بار مقابل کانون بازنشستگان صنعت فولاد استان اصفهان واقع در خیابان مشتاق اصفهان تجمع کرده بودند، اما این بار برای دستیابی به خواسته خود نخستین بار مقابل ادارهکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تجمع کردند.
تجمع رانندگان شاکی از شرکت خودروسازی برای دومین روز متوالی
١مرداد: ٦٠٠ راننده خودروهای سنگین برون شهری برای دومین روز متوالی در اعتراض به نحوه رسیدگی قوه قضاییه به شکایتشان از یک شرکت خودروسازی تجمع کردند. در پی این تجمع، ٣ نفر از رانندگان به نمایندگی از سایرین وارد دبیرخانه قوه قضاییه شدند و نامه این قوه به «غلامحسین اسماعیلی»، رئیس دادگستری استان تهران برای بررسی دقیقتر گزارش سازمان بازرسی و مجلس شورای اسلامی از تخلف این شرکت در اختیار آنان قرار گرفت. در این نامه از اسماعیلی خواسته شده است که نتیجه بررسیهایش را به قوه قضاییه اطلاع دهد.
ادامه تجمعات اعتراضی کارگران در منطقه ویژه پارس جنوبی (عسلویه)
١مرداد: با شرکت بیش ار ٥٠٠ نفر از کارگران، اعتراض کارگران در منطقه ویژه پارس جنوبی (عسلویه) که بابت ١٤ ماه معوقات مزدی از کارفرمای مقاطعه کار طلبکار هستند،ادامه دارد. استمرار تجمعات اعتراضی کارگران که سابقه انجام کار پروژههای مستقر در فازهای مختلف منطقه ویژه عسلویه را دارند در حالی است که پیشتر مسئولان اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی به آنها وعده داده بودند که از طریق مکاتبه با وزارت نفت در مقام کارفرمای اصلی تلاش خواهند کرد تا معوقات مزدی آنها را از محل مطالبات پیمانکار پرداخت کنند.
تجمع اعتراضی کارگران در سنندج
کارگران اخراجی شرکت سهند آذر در مقابل فرمانداری در سنندج تجمع کردند.کارگران خواستار پرداخت حقوق عقب افتاده و بازگشت به کار شدند. کارگران شرکت سهند آذر سنندج از روز شنبه گذشته در اعتصاب به سر می برند.
تجمع اعتراضی در تهران
جمعی از مردم یزد که عازم تهران شد بودند، روز اول مرداد ماه ٩٣ در خیابان پاستور تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. این تجمع در اعتراض به شرکت ایران خودرو دیزل صورت گرفت که پس از ٩سال کامیونهای این افراد را تحویل آنها نداده است.
تهدید پرستاران در تهران
مدیر بیمارستان هزار تختخوابی خمینی در تهران در مواجه با اعتراضات و اعتصابات پرستاران این بیمارستان روز چهارشنبه ١مرداد ٩٣پرستاران را تهدید کرد که «هر کس بخواهد اعتصاب کند، برگه استعفای خود را هم پر کند و به امور مالی مراجعه نماید». پرستاران در اعتراض به بی کفایتی مدیر بیمارستان دست به اعتصاب زده بودند.
تجمع دانشجویان پزشکی
٤مرداد: دانشجویان پزشکی در اعتراض به مخالفت مجلس با اصلاح سهمیه مناطق محروم آزمون ورودی دانشگاهها در مقطع دستیاری و تخصصی مقابل مجلس تجمع کردند. دانشجویان و پزشکان نامه سرگشاده ای را در اعتراضهای به آزمون دستیاری سال ٩٣امضا کردند تا نحوه پذیرش در آزمون دستیاری امسال اصلاح شود. دانشجویان معترض که خواهان ورود به مرحله تخصصی هستند خواهان رفع محدودیت مجلس با بررسی طرح اصلاح بند ٣ قانون برقراری عدالت آموزشی به صورت عادی هستند چرا که با عادی بررسی شدن این طرح فرصت دانشجویان پزشکی برای انتخاب رشته و جذب در مرحله تخصصی از بین میرود.
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد کاشان
٤مرداد: دانشجویان دانشگاه آزاد واحد کاشان دست به یک تجمع اعتراضی زدند. این حرکت اعتراض علیه مدیریت دانشگاه به خاطر پایین بودن کیفیت غذا صورت گرفت و دانشجویان در مقابل سلف سرویس دانشگاه تجمع کردند.
اعتراض کارگران ساختمانی منطقه ١٥ تهران
٤مرداد: تعدادی از کارگران ساختمانی منطقه ١٥ تهران در اعتراض به بیمه نکردنشان توسط سازمان بیمه در مقابل سازمان بیمه در خیابان آزادی تجمع کردند. تجمع کنندگان می گویند آنهایی هم که بیمه می شوند باید مبلغ گزافی پرداخت کنند که با حقوق دریافتی آنان متوازن نیست.
علیه گرانی و تورم
٣مرداد: کارگرانی که در راهپیمایی فرمایشی “روز قدس” شرکت کرده بودند، از فرصت به دست آمده استفاده کرده و با سردادن شعارهای ضدحکومتی، خشم خود را از گرانی و تورم ابراز کردند. مأموران سرکوبگر انتظامی که در صحنه حضور داشتند این کارگران را که بیش از٢٠٠نفر بودند با تهدید و ارعاب متفرق کردند.
اعتراض دانشجویان در دانشگاه آزاد قم
٤مرداد: جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد قم که از شهرهای دیگر در این دانشگاه تدریس می کنند، در اعتراض به نداشتن خوابگاه در زمان ترم تابستانی، تجمع اعتراضی برگزار کردند. دانشجویان معترض در مقابل دفتر رفاهی دانشگاه تجمع کردند و اعتراض خود را نشان دادند.
اعتراض دانشجویان دانشگاه رودهن
٢مرداد: عده ی زیادی از دانشجویان دانشگاه آزاد واحد رودهن تهران در اعتراض به موقعیت ساختمان جدید این دانشگاه در مقابل این ساختمان تجمع کردند. دانشجویان معرض می گویند این ساختمان در مقابل کوه است و هر لحظه امکان ریزش کوه وجود دارد.
تیر ١٣٩٣
اعتصابات و تحصن کارگری؛
اعتصاب کارگران سد بنیر مریوان
بنا به گزارش رسیده، ٤٥٠ نفر از کارگران سد بنیر مریوان از روز چهارشنبه ٢٥/٤/٩٣برای چندمین بار در سال جاری، در اعتراض به وعده های کارفرما مبنی بر پرداخت عیدی و پاداش سال ٩٢ و عدم پرداخت حقوق فروردین و اردیبهشت و خرداد ٩٣ دست به اعتصاب زدند. بنا به این گزارش حدود ٣٥ نفر از این کارگران، که در قسمت حمل ونقل مشغول به کار می باشند از ماه اذر ٩٢ حقوق خود را دریافت نکرده اند و همراه با قسمتهای مخزن و دیوار و تونل در اعتراض به این وضعیت در این اعتصاب شرکت کرده اند. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
اعتصاب جمعی از کارگران در فازهای ١٧ و ١٨ در عسلویه
اعتصاب جمعی از کارگران شرکت پایندان در فازهای ١٧و١٨ عسلویه هم چنان ادامه دارد.
کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن ٣ماه حقوق عقب افتاده و پرداخت نشدن حق بیمه از روز چهارشنبه٢٤تیر دست به اعتصاب زدند. مقامات مسئول و کارفرماها برای جلوگیری از گسترش این حرکت اعتراضی به سایر بخشها، به کارگران و مهندسان وعده دادند طی روزهای آینده حقوق آنها را پرداخت خواهند کرد. کارگران و مهندسان این شرکت تهدید کردند در صورت عملی نشدن وعده ها، به اعتصاب کنندگان خواهند پیوست.
ادامه اعتصاب آهن فروشان بازار تهران
٢٩تیر: اعتصاب آهن فروشان بازار تهران هم چنان ادامه دارد. اکثر آهن فروشان بازار تهران از جمله آهن فروشان مسجد شاه تا خیابان پامنار مغازه های خود را بسته بودند. این اعتصاب در اعتراض با اخاذی مالیاتی از یکشنبه هفته گذشته آغاز شد.
اعتصاب وتجمع کارگران معدن البرز شرقی دراعتراض به خصوصی سازی
١٥تیر: ١٤٠٠ کارگر معادن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده ودر محوطه معدن تجمع کردند. سازمان خصوصی سازی، سهام شرکت ذغال سنگ البرز شرقی را به به صورت صد در صد به بخش خصوصی ذوب آهن اصفهان واگذار کرده است. خصوصی سازی ها امنیت شغلی کارگران را زیر سوال برده است. در اعتصاب و تجمع های اعتراضی کارگران معدن زغال سنگ البز شرقی خواهان مانع خصوصی سازی این معدن شدند. کارگران این واحد با دریافت حداقل مزد که آنهم اغلب با تاخیر چند ماهه به حسابشان واریز میشود دشوارترین کارها را برای تهیه و تولید ذغال سنگ انجام میدهند. ١٢٠٠ نفر از کارگران معادن البرز شمالی با قرارداد موقت کار میکنند و مابقی قرارداد دائم دارند، اما هیچگاه این کارگران امنیت شغلی نداشتهاند و کارشان را با استرس آغاز میکنند.
پایان تحصن کارگران پتروشیمی تبریز بدون عملی شدن وعدههای کارفرما
تحصن ١٦روزه ٦٧٠ کارگر قرارداد مستقیم واحد تعمیرات و نگهداری پتروشیمی تبریز که ١٠ روز بعد از شروع تعمیرات اساسی در این واحد تولیدی (٢٥ خرداد) آغاز شد در پی امضای توافق نامه ای با مدیرعامل در تاریخ ١٠ تیر پایان یافت اما ظاهراً توافقات انجام شده تنها در حد وعده باقیمانده است اعتراض کارگران در پی بازدید مدیرعامل از کارخانه و صحبتهای تحریک آمیز وی مبنی بر وجود ٧٠٠ نیروی اضافی در این واحد تولیدی آغاز شده بود. رفع تبعیض حقوقی میان کارگران قرارداد مستقیم و کارکنان رسمی پتروشیمی تبریز مهمترین مطالبه صنفی کارگران متحصن بوده و است. کارکنان رسمی وزارت نفت حدود ٤ برابر بیشتر از کارگران قرارداد مستقیم حقوق میگیرند.
اعتصاب کارگران پتروشیمی تبریز
٢٥خرداد: بیش از ٥٠٠ نفر از کارگران پتروشیمی تبریز در پی به نتیجه نرسیدن مذاکرات نمایندگان انتخابی خود با مدیر عامل و دیگر مسئولین ذیربط پتروشیمی تبریز بعد از آغاز Over Hall (آغاز تعمیرات اساسی ماشین آلات) دست از کار کشیدند. خواست اصلی کارگران اعتصابی افزایش دستمزد به میزان حداقل ٥٠٠هزار تومان در حقوق پایه شان می باشد. بعد از آغاز اعتصاب که دامنه ی حمایت از آن روز به روز گسترش می یابد، مدیر عامل و مسئولین در بین کارگران حاضر شده و طبق معمول قول رسیدگی در آینده را داده اند، که کارگران بر اساس درسها و تجربیات عملی که از مبارزات، اعتراضات و اعتصابات قیلی خود داشتند، به تهدیدات و وعده های آنان اعتنایی نکرده و اعتصاب خود را ادامه می دهند. زمان اعتصاب کارگران به گونه ای است که دامنه ی آن تولید و ادامه ی کار دیگر بخشهای پتروشیمی را در ابعاد بسیار گسترده ای تحت تاثیر قرار داده است. لذا مسئولین به عناوین مختلف آنها را تحت فشار گذاشته اند که به سر کار خود برگردند. این کارگران که بعد از اعتصابات متوالی در سالهای گذشته موفق شده اند شر پیمانکار واسط را از سر خود کم کنند و با پتروشیمی تبریز قرارداد مستقیم منعقد نمایند، نه تنها حال و روز بهتری پیدا نکرده اند، بلکه روز به روزدر اثر تورم سرسام آور، قدرت خرید خود را نیز از دست داده اند. صدر مدیر عامل پتروشیمی تبریز در یکی از جلسات مشترک با کارگران در پاسخ به اعتراض کارگران می گوید: چرا ماشین می خرید؟! چرا لوازم خانه می خرید؟! اصلا چرا مریض می شوید تا حقوقتان کفاف خرجتان را ندهد! مسئولین می گویند، بروید سر کارتان تا رسیدگی کنیم و کارگران می گویند حقوقمان را افزایش دهید تا کار کنیم! کارگران مصمم هستند تا رسیدن به خواستهای خود اعتصاب را ادامه دهند، لذا نیاز به حمایت و همبستگی هم طبقه ای های خود، اتحادیه ها و سندیکاها و تشکلهای کارگران سراسر ایران و جهان را دارند.(منبع سایت اخبار روز)
اعتصاب رانندگان معدن شماره ٤ گل گهر سیرجان
به گزارش رسیده چهارشنبه ٢٨ خرداد، رانندگان كامیون های معدن در شركت شهسوار ماشین ، در معدن شماره ٤ گل گهر در اعتراض به تاخیر ٥/١ ماهه در پرداخت حقوق دست از کار کشیدند. تعداد رانندگان در معدن های ٢، ٤ و ٥ حدود ٧٠ نفر است که با قراردادهای موقت ٣ ماهه کار می کنند. در پی وعده مدیر معدن مبنی بر پرداخت حقوق ،رانندگان شیفت صبح به سر کار بازگشتند. شركت شهسوارماشین به علت تحریم و گرانی و سوء مدیریت ،ماهیانه بیش از یك میلیارد تومان زیان می دهد. طرح طبقه بندی مشاغل به صورت ناقص در این شرکت اجرا شده و پایه حقوق اکثریت کارکنان کاهش یافته است. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
تهران؛ اعتصاب در بخش بارگیری فرودگاه مهرآباد
٢٩خرداد؛ کارگران خدماتی بخش بارگیری و تخلیه بار (رمپ) ترمینال دو فرودگاه مهرآباد در اعتراض به «پایین بودن دستمزدها» برای دومین بار طی یک ماه اخیر اعتصاب کرده اند. اعتصاب کارگران خدماتی فرودگاه مهرآباد باعث توقف تحویل بار و ازدحام مردم در این فرودگاه شده است. کارگران معترض تحت استخدام چندین شرکت پیمانکاری طرف قرارداد با ایرانایر مشغول به کارند. این اعتصاب دومین اعتصاب کارگران و کارکنان بخش خدمات در سال ٩٣ است.
ادامه اعتصاب کارگران در بافق و ضرورت ایجاد تشکل معدن چیان
اعتصاب بیش از ٥ هزار کارگر و مهندس شرکت سنگ آهن مرکزی شهرستان بافق در استان یزد هم چنان ادامه دارد و بر اساس خبرها، بیست و سومین روز خود را پشت سر گذاشت. مهم ترین خواست کارگران اعتصابی، جلوگیری از خصوصی سازی این معدن است و به نظر می رسد مقام های دولتی تاکنون هیچ اقدامی در این زمینه در دستور کار ندارند. ما به عنوان جمعی از کارگران و فعالین کارگری که در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری متشکل شده ایم، هفته گذشته در بیانیه ای با حمایت از کارگران بافق و خواسته های آنها، خواستار پشتیبانی دیگر کارگران ایران از این اعتصاب شدیم. اما در اینجا می خواهیم به یک نکته مهم و کلیدی که همواره روی آن تاکید داشته ایم، یعنی مبارزه برای ایجاد تشکل مستقل کارگران بپردازیم. به باور ما کارگران فقط باید به نیروی خود تکیه داشته باشند و تشکل خودساخته را نیر می توانند به اراده و قدرت خود ایجاد کنند. تشکل مستقل کارگری آن حلقه مفقوده ای در جنبش اعتراضی کارگران است که ما بارها از ضرورت ایجاد آن سخن گفته ایم. در سال های اخیر شرایط سخت و طاقت فرسای کار در معادن، بی حقوقی و دستمزد پایین کارگران و انفجارهای مرگ بار معدن و هم چنین رشد اعتراض های کارگری در این بخش، ایجاد تشکل سراسری معدن چیان را به یک ضرورت عینی و واقعی تبدیل کرده است. امروزه کارگران معدن چی در بیشتر کشورهای دنیا با مبارزه و نیروی خود تواسته اند تشکل خود را ایجاد کنند و به حاکمان سرمایه داری تحمیل نمایند. کارگران اعتصابی معدن بافق نیز می توانند در درون همین اعتراض جاری، قدم های بزرگی را برای ایجاد تشکل کارگران معدن و سراسری کردن آن بردارند. تشکل کارگری را می توان از همین مجامع عمومی که در درون اعتراض و اعتصاب های جاری کارگران تشکیل می شود، پایه ریزی کرد. ایجاد تشکل کارگران معدن، یک ضرورت عاجل است و می تواند نقش تعیین کننده ای در پیشبرد خواسته ها و مطالبات این بخش از طبقه کارگر داشته باشد. ما از همه کارگران معدن بافق می خواهیم که به نیروی اراده و آگاهی خود، متشکل شوند. رمز موفقیت کارگران در اتحاد و تشکل آنهاست. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری – ٢٠ / ٣ / ١٣٩٣
تجمع و اعتراضات کارگران
تجمع کارگران ذغال سنگ البرز شرقی در شاهرود
٣٠تیر: کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) برای چهارمین باردر ماه جاری در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده و با سفر به شهرستان شاهرود در مقابل ساختمان ستاد مرکزی این معدن تجمع کردند.
تجمع ٥٠٠کارگر پیمانی مقابل اداره کار پارس جنوبی
٢٩تیر: کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای ١ تا ٧منطقه انرژی پارس جنوبی در اعتراض به ادامه پرداخت نشدن ١٤ ماه مطالبات مزدی و حقوقی خود برای دومین بار در مقابل ساختمان اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی تجمع کردند.
تجمع کارگران شرکت مترو دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزد
٢٩تیر: تجمع کارگران شرکت مترو مقابل مجلس شورای اسلامی دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزدهایشان.
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آبگینه قزوین
٢٥تیر: تجمع کارگران در اعتراض به عدم پرداخت ٣ ماه حقوق و ٣٠ درصد از عیدی هنوز پرداخت نشده به کارگران برگزار شد. در چند هفته گذشته کارگران و کارکنان کارخانه آبگینه قزوین به عدم پرداخت حقوق های معوقه اعتراض جمعی کرده اند و تحت فشار این اعتراضات کارفرما تعهد به پرداخت معوقها کرده اما کماکان به تعهد خود عمل نکرده و ٣ماه حقوقهای معوقه پرداخت دشده است.
کارگران البرز شرقی اعتصاب و تجمع
٢٥ تیر: هزارکارگر معدن ذغال سنگ البرز شرقی برای سومین باردر تیر ماه امسال در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده ودر محوطه معدن در مقابل ساختمان امور اداری تجمع کردند. درپی اعتصاب وتجمع کارگران شرکت ذغال سنگ البرز غربی که از ٧صبح تا ساعت ١٠ صبح به مدت ٣ ساعت به طول انجامید مسئولان معدن وعده دادند حداکثر تا پایان ماه جاری جواب قانع کنندهای به کارگران بدهند.
تجمع بازنشستگان فولادمبارکه، ذوبآهن و گیتیپسند مقابل استانداری اصفهان
٢٥تیر: مستمری بگیران فولاد مبارکه، ذوبآهن اصفهان و شرکت گیتیپسند اصفهان در مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. این تجمع در حالی شکل گرفت که بر اساس مصوبهای که سال گذشته به تصویب رسید، مقرر شده که با بیش از ٩٥هزار نفر مستمریبگیران فولاد مبارکه و ذوبآهن ماهیانه حقوق و مستمری خود را دریافت و تسویه کنند.. معترضان شرکت گیتیپسند نیز دلیل تجمع خود را تشکیل مجمع عمومی جدید عنوان کردند که قرار بوده است که به حق و حقوق آنها رسیدگی شود.
ادامه تجمع اعتراضی کارگران شرکت کولهایم در سنندج
٢٩تیر: کارگران شرکت کولهایم در سنندج بار دیگر در اعتراض به اخراج بی رویه کارگران در مقابل این شرکت دست به تجمع زدند. کارگران معترض گفتند نهادهای دولت و کارفرماها در این شرکت قصد دارند تا یک ماه آینده بیش از ٦٠٠تن از کارگران را به بهانه اتمام پروژه سد داریان از کار اخراج کنند. خاطرنشان می شود روز شنبه هفته گذشته ٢١تیر جمعی از کارگران این شرکت در اعتراض به اخراج ٥٠تن از رانندگان در مقابل این شرکت دست به تجمع زده بودند.
دومین تجمع اعتراضی کارکنان نیروگاه دماوند
٢٤تیر: بیش از بر ٢٠٠ نفر از کارکنان نیروپاه دماوند، به نحوه اعمال سیاستهای این شرکت و بنیاد شهید به عنوان مالک آن، در قبال پرداختهای معوق، پاداش سال ٩٢ و همچنین اعمال افزایش حقوق سال جاری اعتراض کردند. حرکت اعتراضی پرسنل از جلوی درب اصلی نیروگاه آغاز شد و نهایتا بعد از یک ساعت منجر به حضور مدیرعامل جدید نیروگاه شهدای پاکدشت (دماوند) شد. مدیریت جدید این نیروگاه در سخنان خود تلاش کرد تا با توضیحات خود در قبال مشکلات، آرامش را به معترضین برگرداند. با این حال قولهای مهندس جمالالدین عزیزی مورد توجه معترضین واقع نشد و تجمع به سمت ایستگاه گاز گسترش یافت به گونهای که برخی زمزمهها از تلاش برای قطع کردن گاز نیروگاه و از مدار خارج کردن ٢١٠٠ مگاوات ظرفیت فعلی نیروگاه دماوند به گوش میرسید. در ادامه و با اصرار معترضین جهت حضور مقامات بالاتر جهت ارائه پاسخ شفاف و قانع کننده، “سرپرست شرکت مدیریت تولید برق دماوند” به عنوان متولی نیروگاه و “معاون مالی و سرمایهگذاری بنیاد شهید” که به تازگی مالک نیروگاه شده، گردید که بعد از ساعتها تاخیر ناچار به جلسه با معترضین شد. در روز دوم این تجمع اعتراضی اعضای هیئت مدیره شرکت مدیریت تولید برق به همراه مدیرعامل شرکت تولید برق دماوند و نماینده بنیاد شهید دکتر مقدم در جمع پرسنل حاضر شدند. نمایندگان کارفرما در جلسه ای که با معترضین داشتند در خصوص موارد پانزده گانهای که توسط پرسنل مطرح شده بود، به بحث و تبادل نظر پرداختند. مدیران شرکت تولید برق دماوند و نماینده بنیاد شهید در این دیدار، برخی از خواستههای کارکنان را به صورت مشروط پذیرفتند و قول بررسی بیشتر را دادند. افزایش حقوق و دستمزد مطابق مصوبات توانیر که اصلی ترین خواسته کارکنان معترض بود، منوط به برگزاری مجمع عمومی شرکت در تاریخ اول مرداد ماه سال جاری شد. همچنین مدیران نسبت به پرداخت ١٠% مطالبات کارکنان اقدام کردند.
اعتراض کارکنان شهرداری لالی
٢٤تیر: کارکنان شهرداری لالی به عدم پرداخت ٤ماه حقوقهای پرداخت نشده دست به تجمع اعتراضی زدند.
تجمع اعتراضی بازنشستگان فولاد اصفهان
٢٥تیر: بازنشستگان کارخانه فولاد اصفهان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقشان در مقابل فرمانداری تجمع کردند و خیابان را بستند.
اعتراض دانشجویان دانشگاه قم به افزایش شهریه
٢٥تیر: جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد قم در اعتراض به افزایش شهریه ثابت در ترم تابستان، در مقابل گرداننده بخش امور مالی این دانشگاه تجمع کردند. شهریه ثابت ترم تابستانی سال گذشته ١٢٠هزار تومان بود و امسال به ١٨٠هزار تومان افزایش یافته است.
نامه اعتراضی
٢٩تیر: کارگران شرکتی دانشگاه تبریز با ارسال نامهای از استاندار آذربایجان شرقی خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی خود شدند. کارگران شرکتی که تعداد آنان به بیش از ٢٠٠ نفر می رسد در این نامه از تصمیم جدید مدیران اجرایی دانشگاه تبریز مبنی بر اعمال حجمی کار و واگذاری فعالیت آنان به یک شرکت خصوصی دیگر آن را موجب از بین رفتن امنیت شغلی خود دانستهاند.
در بخشی از این نامه آمده است: ما جمعی از پرسنل خدماتی و شرکتی دانشگاه تبریز هستیم که به تعداد ٢٠٠ نفر و با سابقه کاری ٤ الی ٢٨ سال در این دستگاه به صورت صادقانه مشغول فعالیت و کسب روزی حلال هستیم. اخیرا با توجه به تصمیم مدیران اجرایی دانشگاه، مبنی بر اعمال حجمی کار و واگذاری فعالیت این پرسنل به شرکت خصوصی عملا امنیت شغلی ما از بین خواهد رفت و با توجه به اینکه همه این افراد از طبقه مستضعف جامعه هستند، آینده شغلی و خانوادگیشان دچار بحران خواهد شد. با این وجود پیگیریهای ما تاکنون نتیجهای در برنداشته و متاسفانه مسئولین دانشگاه پاسخگوی مشکلات پیش آمده نیستند.
تجمع در مقابل مجلس
٢٢تیر: اعضای تعاونی وزارت جهاد کشاورزی در اعتراض به تعیین تکلیف نشدن اراضی واگذار شده به این اعضا مقابل مجلس اجتماع کردند. ٤ هزار نفر عضو تعاونی وزارت تعاون جهاد کشاورزی هستند که در سال ١٣٦٤ این افراد بخشی از اراضی بالای منطقه سرخهحصار و شهرداری منطقه ١٣ را خریداری کرده و مراحل واگذاری طی و حتی سند شش دانگ برای خریداران صادر شد، اما با وجود نزدیک به سی سال از خرید این اراضی وضعیت این اراضی در بلاتکلیفی قرار دارد.
تجمع کارگران پروژه هتل نرگس وارد دومین روز شد
١٨تیر: تجمع اعتراضی کارگران شاغل در پروژه «هتل بین المللی ٥ ستاره نرگس رضوی ٢» وارد دومین روز شد. كارگران در اعتراض به پرداخت نشدن ٦ماه حقوق معوقه در مقابل محل ورودی این پروژه، تجمع كردند. علاوه بر پرداخت نشدن شش ماه از حقوق کارگران، کارفرما حق بیمه کارگرن را پرداخت نکرده. هتل بین المللی ٥ ستاره نرگس رضوی ٢ متعلق به بنیاد تعاون ناجا می باشد که کارفرما این پروژه شرکت عمران و مسکن سازه پایدارقرن و پیماکار آن شرکت بین المللی فرآیند انرژی و مدیریت است.
کارگران فولاد زاگرس دست به تجمع در مقابل اداره کار سنندج زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال اعلام انحلال غیر قانونی شرکت فولاد زاگرس از سوی کارفرما و شکایت کارگران این شرکت به هیئت تشخیص اداره کار شهرستان قروه که با رای این هیئت بر علیه کارگران همراه بود آنان در اعتراض به این رای، شکایتی را در هیئت حل اختلاف اداره کار این شهرستان مطرح کردند اما با گذشت ٢٠ روز از رسیدگی به شکایت این کارگران در این هیئت، هنوز جوابی به آنان داده نشده است. بنا بر اظهار کارگران این کارخانه هیئت حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه در همدستی با کارفرما در پی آن است تا با خرید زمان برای کارفرما فرصت لازم را جهت سند سازی غیر قانونی با هدف نهائی کردن انحلال کارخانه فراهم آورد. به همین دلیل صبح امروز نزدیک به یکصد نفر ار کارگران فولاد زاگرس با عزیمت به شهر سنندج دست به تجمع اعتراضی در مقابل این نهاد زدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این تجمع اعتراضی مسئولین اداره کار سنندج طی نشستی با نماینده های کارگران، با اعلام اینکه از موضوع بی اطلاع هستند از کارگران تا آخر تیر ماه فرصت خواستند تا موضوع انحلال شرکت و اعتراض کارگران را مورد بررسی قرار بدهند. در این جلسه همچنین توافق شد تا کمیسیون کارگری برای بررسی شکایت کارگران با حضور نماینده های آنان برگزار شود. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٧ تیر ماه ١٣٩٣ درهمین رابطه: صبح امروز حدود ١٠٠ نفر از کارگران شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس با تجمع در مقابل اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان کردستان نسبت به وجود ابهاماتی در آگهی مربوط به انحلال رسمی این کارخانه و بلاتکلیفی ٢٧٤ کارگر واکنش نشان دادند. به گزارش١٧تیرایلنا،یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز کارگران کارخاه فولاد زاگرس در تشریح جزئیات تجمع امروز گفت: برای چندمین باراست که کارگران کارخانه فولاد زاگرس در اعتراض به انحلال غیر قانونی کارخانه دست به تجمع زدهاند. وی بابیان اینکه تجمع کنندگان از قروه راهی سنندج شدهاند، گفت:اما متاسفانه بعد از تجمعات صورت گرفته نه مسئولان دولتی و نه مالکان کارخانه هیچ عکس العملی برای پاسخ دادن به اعتراض کارگران نشان نمیدهند. او گفت: در آگهی انحلال کارخانه که در روز نامه رسمی منتشر شده است این شرکت به عنوان سهامی خاص معرفی شده است این در حالیست که این شرکت از سال ١٣٧٧ تا ١٣٩٢ به عنوان یک شرکت سهامی عام مشغول به فعالیت بوده است. وی در عین حال یادآور شد: از آنجا که در آگهی انحلال از کارخانه فولاد زاگرس به اشتباه به عنوان یک واحد صنعتی سهامی خاص نامبرده شده است، ضروری است تا طبق قانون این اشتباه از طریق انتشار مجدد آگهی رسمی درست تصحیح شود و تا آن زمان باید طبق ماده ٢١٠ قانون تجارت مطالبات کارگران پرداخت شود. به گفته وی، بر اساس مصوبه دولت درصد قابل توجهای از سهام این کارخانه بابت بدهی دولت به صندوق بازنشستگی کشوری بازپرداخت شده است. این کارگر همچنین درخصوص وضعیت کارگران بیکار شده شرکت فولاد زاگرس گفت: از یک ماه قبل ازنوروز ٩٣ کارگران این واحد تولید بیکار بوده واز وضعیت بد معیشتی برخوردار هستند. این کارگر ادامه داد: دستمزد کارگران تنها تا پایان سال ٩٢ پرداخت شده است در حالی که طبق قانون تجارت باید تا تاریخ ٢٠ اردیبهشت یعنی زمان اعلام رسمی به کارگران دستمزد پرداخت شود. این کارگر با بیان اینکه معوقات کارگران به تازگی پرداخت شده است ادامه داد: کارگران فولاد تا پایان سال ٩٢ هشت ماه دستمزد معوقه داشتهاند که طلب آنها از کارخانه با وساطت استانداری کردستان طی دو نوبت در اردیبهشت پرداخت شد. به گفته این کارگر حاضر در تجمع هم اکنون جلسهای با حضور نمایندگان کارگری کارخانه فولاد زاگری و آقای باغبانی، رئیس اداره کل کار استان در سنندج در محل ساختمان این اداره در حال برگزاری است وکارگران ی که خارج از ساختمان هستند منتظر دریافت اطلاعات جدید در خصوص مشکلاتشان هستند.
نامه کارگران سامان کاشی بروجرد دراعتراض به نیمه تعطیل شدن کارخانه وبیکاری
١٨تیر: ١٠٠نفر از کارگران سامان کاشی بروجرد در نامه ای علنی به بیکاری و نیمه تعطیل شدن این واحد تولیدی اعتراض کردند
تجمعات اعتراضی كارگران كارخانه آبگینه
١٥تیر: ١٥٠ نفر از كارگران کارخانه آبگینه بهدلیل پرداخت نشدن مطالبات معوق حقوق خود در محل این واحد تولیدی تجمع اعتز اضی بر پا کردند. . ٣٠٠ نفر از کارگران کارخانه شیشه آبگینه بابت حقوق اسفند و عیدی و پاداش سال ٩٢ و ٥٠ درصد از حقوق اردیبهشت و كل حقوق خردادماه سال ٩٣ طلبکار هستند.
تجمع کارگران کارخانه تبریز کف
١١تیر: تجمع مجدد کارگران کارخانه تبریز کف مقابل فرمانداری دراعتراض به پرداخت نشدن مطالباتشان. کارگران کارخانه تبریز کف ٣ ماه ه است حقوق ومزایایشان پرداخت نشده است. کارگران تبریز کف طی ماههای گذشته بارها دراعتراض باحقوق معوقه شان دست به تجمع درمقابل اداره کارآذربایجان شرقی،استانداری آذربایجان شرقی،فرمانداری مرند زده اند. این کارخانه در آذرماه سال گذشته چندین ماه بود که حقوق کارگران خود را پرداخت نمی کرد از این رو شخص استاندار آذربایجان شرقی قول مساعد برای رفع این مشکل را به کارگران این کارخانه داده بود اما هنوز مطالبات قبل از این قول همچنان پابرجا است. شرکت تبریز کف بعنوان یک شرکت خصوصی در سال ١٣٦٣ با هدف تولید سرامیک کف تاسیس گردید. کارخانه تبریز کف در شهرستان مرند استان آذربایجان شرقی بنا شده و مجهز به مدرن ترین خط تولید ماشین آلات ایتالیایی می باشد. بخشهایی از تقویم اعتراضات کارگران «تبریز کف» ١٧بهمن؛ کارگران کارخانه تبریز کف دراعتراض به عدم پرداخت ٣٠ماه حقوقشان برای چندمین بارمقابل استانداری اجتماع کردند. نیروهای انتظامی به تجمع این کارگران معترض حمله کردندوچندکارگرزخمی شدند. ١٤بهمن؛ تجمع کارگران شرکت تبریز کف در مقابل ساختمان استانداری آذربایجان شرقی در اعتراض به عدم پرداخت حقوقشان! کارگران با حمل پلاکاردهایی خواستار رسیدگی مسئولان به مشکلات خود شدند.
تجمع کارگران شهرداری لوشان برای دریافت حقوق معوقه
١١تیر: برای سومین روز متوالی ٧٥ نفر از نیروهای خدمات شهر، نقلیه، آتش نشانی، فضای سبز، اداری و… شاغل در شهرداری لوشان به دلیل دریافت نکردن حقوق شش ماهه خود در محوطه شهردای لوشان دست به تجمع اعتراضی زدند.
تجمع اعتراضی کارگران به اخراج
١١تیر: بیش از ٢٠٠نفر از کارگران قراردادی شهرداری شهرکرد و شهرهای اطراف در مقابل شهرداری در این شهر تجمع کردند و به اخراج خود اعتراض کردند.
تجمع اعتراضی کارگران شرکت لامپ سازی نئون شهرکرد
١١تیر: کارگران شرکت لامپ سازی نئون در شهرکرد در اعتراض به پرداخت نشدن ٢ماه حقوق عقب افتاده تجمع کردند. شرکت لامپ سازی نئون سازنده انواع لامپهای خودرو می باشد.
اعتراض بیش از ٥ هزار کارگر معدن سنگ آهن مرکزی بافق با تحقق مهمترین مطالبه آنان پایان یافت.
٤تیر:استاندار یزد (چهارشنبه ٤ تیر) در جمع کارگران متحصن حاضر شد و مصوبه هیات دولت مبنی بر لغو واگذاری ٢٨/٥ درصد از سهام معدن سنگ آهن مرکزی بافق به بخش خصوصی را در اختیار آنان قرار داد. با عقب نشینی دولت و استانداری یزد کارگران با تحقق مهمترین مطالبه شان بعد از گذشت ٣٩ روز متوالی به اعتراض خود پایان دادند.
صدها نفر از کارگران پیمانی بخش تعمیرات پارس جنوبی در فازهای ١ و ٢ و ٣ عسلویه در مقابل ساختمان ١٢ طبقه ای پارس جنوبی دست به تجمع اعتراضی زدند
٣ تیر: ٨٠٠ تا ١٠٠٠ نفر از کارگران پیمانی بخش تعمیرات پارس جنوبی در فازهای ١ و ٢ و ٣ عسلویه در مقابل ساختمان ١٢ طبقه ای پارس جنوبی دست به تجمع اعتراضی زدند. نیروی حراست و نیروی ویژه وزارت اطلاعات بلافاصله سررسیدند اما نتوانستند اعتراض کارگران را خاموش کنند. کارگران با گرفتن این قول که تا سه روز دیگر بیمه آنها واریز میشود به تجمع خود پایان دادند. سه ماه بیمه کارگران به حساب واریز نشده و در نتیجه دفترچه های بیمه آنها تمدید نشده است. کارگران مطالبات دیگری نیز دارند از جمله صاحب شرکت اوج نصر با همدستی ناظر بر کار پیمانکار بخشی از طلب کارگران از جمله حق اضافه کاری و حق استفاده کارگران از خوابگاه را در اردیبهشت ماه بالا کشید و فرار کرد. همچنین با کارگران سه ماه است قرارداد کاری بسته نشده است و چون دفترچه بیمه آنها تمدید نشده در صورت بیماری از همان امکان سطح پائین درمانی نیز محرومند. کارگران کار طولانی و طاقت فرسائی دارند و به سطح دستمزد یک میلیون و دویست تا سیصد هزار تومان بشدت معترضند. کارگران همچنین به تبعیضات فاحش میان خود و مهندسین اعتراض دارند. کارگران میگویند در حالیکه به ما حتی لباس کار نمیدهند و مجبوریم لباس کهنه سال قبل را استفاده کنیم، شش نفر در این اطاق زندگی میکنیم و از ساده ترین نیازهای زندگی در عسلویه محروم هستیم، مهندسین در شرایط بسیار متفاوتی زندگی میکنند و از امکان پرواز برای دیدار با خانواده و امتیازات دیگری برخوردارند و کارگران از همه این امتیازات محرومند. طبق این گزارش ناظرین بر کار پیمانکاران، در همدستی با پیمانکاران و رشوه گرفتن از آنها و در همدستی با مسئولین حراست و نیروی ویژه وزارت اطلاعات فشار و زورگوئی به کارگران را تشدید کرده اند. اسامی ناظرین فازهای مختلف که در میان کارگران بسیار منفورند به این شرح است: جهانگیر سالاری، ناظر فاز ١. باقری، ناظر فاز ٢ و ٣. مهدی قربانی نژاد، ناظر فارهای ٤ و ٥. مهدی علیپور ناظر فاز ٦ و ٧ و ٨. خلیل باغبان، ناظر فازهای ٩ و ١٠. مهندس عبدلی، ریئس کل ناظران و دزدان
تجمع کارگران کارخانه یک ویک
٢٧نفر از کارگران کارخانه یک و یک در اعتراض به عدم تمدید قراردادهایشان دست به تجمع اعتراضی زدند
تجمع دوباره کارگران قند اهواز در مقابل ساختمان بانک ملی
٤تیر: کارگران دوباره در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی تجمع کردند.کارگران کارخانه قند اهواز از روز ٣١ خرداد ماه برای تحقق مطالبات خود در تهران هستند و ٤تیر بانکهای ملی و ملت جلسات متعددی در خصوص پرداخت ٤٥ ماه مطالبات معوقه با آنها برگذار کردهاند که تاکنون همه آنها بینتیجه بوده است. در آخرین جلسه ای که بعد اظهر سه شنبه (٤ تیر ماه) میان نمایندگان بانک ملی، ملت ونماینده کارگران انجام شده این دو بانک به بهانه های مختلفی تلاش دارند که از پرداخت مطالبات کارگران خوداری کنند. بانک ملت به عنوان سهام دار اصلی کارخانه نماینده ای را برای برسی وضعیت کارخانه و مطالبات کارگران انتخاب کرده است اما کارگران تا بررسی وضعیت کارخانه که
چندین ماه به طول خواهد انجامید دیگر نمیتوانند بدون دریافت مطالبات خود زندگی کنند.
تجمع کارگران سیمان آبیک در محوطه کارخانه
٣تیر: کارگران کارخانه سیمان آبیک در اعتراض به کاهش حقوق و عدم اجرای مشاغل سخت در محوطه کارخانه مقابل سالن غذا خوری کارخانه تجمع کردند. تجمع کارگران سیمان آبیک از (٢تیرماه) آغاز شده است. اعتراض به عدم اجرای قانون مشاغل سخت وزیان آور و بازنگری در محاسبه حقوق و سایر مزایا است. ٣٠٠ کارگر در کارخانه سیمان آبیک شاغل هستند. در آمد کارگران نزدیک به حداقل است و از این بابت میزان دریافتی آنان کفاف معاش زندگیشان را نمیدهد. قانون مشاغل سخت وزیان آور در مورد کارگران کارخانه سیمان آبیک از سال ٨٧ اجرایی نشده است. کارفرما برای گریز از عملی کردن پرداخت هزینه های مشاغل سخت اخیرا در کارخانه سیمان آبیک چند فیلتر هوا و دستگاهای تصویه آب نصب کرده است. تا از این طریق این کارخانه به عنوان واحد نمونه صنعت پاک معرفی شود.
تجمع اعتراضی کارگران قند اهواز
٢تیر: تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز که از دو روز پیش درمقابل ساختمان مرکزی بانک ملی ایران (یکی از سهام داران کارخانه) آغاز شده بود، دوشنبه (دوم تیر ماه) در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملت (سهامدار دیگر کارخانه) ادامه یافت. سومین روز متوالی است که ٥٠ کارگر کارخانه قند اهواز در اعتراض به عدم دریافت ٤٥ ماه حقوق و مزایا خود،در تهران حضور دارند.
تجمع مربیان حق التدریسی مقابل مجلس
٣تیر: مربیان حق التدریسی مراکز آموزش فنیو حرفهای در پی اجرایی نشدن مصوبه سال ٩١ مجلس در خصوص تبدیل وضعیتشان مقابل مجلس تجمع کردند.| تجمع کنندگان خواستار پیگیری اجرای مصوبه سال ٩١ مجلس در خصوص تبدیل وضعیت مربیان حق التدریسی مراکز آموزش فنیو حرفهای شدند.
تجمع اعتراضی پرستاران برای افزایش دستمزدها
١تیر: بیش از ٣٠٠ نفر از پرستاران بیمارستان خمینی دست به تجمع اعتراضی زدند و خواهان افزایش دستمزد و برخی دیگر از خواست های خود شدند. این تجمع به مدت دو ساعت از ٨ تا ١٠ صبح امروز در محوطه بیمارستان برگزار شد و سه نفر از پرستاران موقع متفرق شدن دستگیر شدند. پرستاران از تاریخ ١٨ خرداد تا ٦ تیر را روزهای اعتراض اعلام کرده بودند تا با دستبندهای نارنجی اعتراض خود را به سطح پایین دستمزدهای خود نشان دهند. این اعتراض از سوی “خانه پرستار” فراخوان داده شده بود. اخیرا ٣٠٠ درصد به تعرفه پزشکی پزشکان اضافه شده است و پرستاران نیز خواهان افزایش ٣٠٠ درصد به تعرفه پرستاری هستند. کمبود پرستار در بیمارستان ها باعث فشار کار شدید روی پرستاران و از طرف دیگر پائین بودن استاندارد بهداشتی است. پرستاران میخواهند به این وضعیت خاتمه داده شود، پرستاران بیشتری استخدام شوند و حقوق آنها نیز افزایش یابد. بنا به این گزارش روز ٢٨ خردادماه هیات تخلفات دانشگاه علوم پزشکی، حکم بازنشستگی پیش از موعد شریفی مقدم، دبیر خانه پرستار را تحت این عنوان که دست به تحریک پرستاران زده و آنها را به اعتراض فراخوانده است به تجمع غیرقانونی به او ابلاغ کرد. این نیز یک موضوع اعتراض پرستاران است.
تجمع اعتراضی بازنشستگان ذغال سنگ و فولاد خوزستان،اصفهان و کرمان مقابل مجلس
١تیر: بازنشستگان ذغال سنگ و فولاد اصفهان و کرمان با تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی خواستار پرداخت حقوق بازنشستگی خود شدند. سه سال است که حقوق بازنشستگان ذغال سنگ و فولاد شهرهای اصفهان، کرمان و همچنین بازنشستگان معادن اهواز، شاهرود و طبس را به صورت مرتب پرداخت نمی کنند. پاس دادن پرداخت حقوقها به شکلی که صندوق بازنشستگان فولاد یک ماه حقوق پرداخت می کند و دو ماه بعدی پرداخت نمی کند و مشکل را به گردن سازمان بازنشستگی می اندازد، از مشکلات اصلی بازنشستگان است
قزوین تجمع اعتراضی کارگران در کارخانه شیشه آبگینه
١تیر: تجمع کارگران کارخانه شیشه گر آبگینه در اعتراض به حقوقهای پرداخت نشده. مطالبات کارگران این واحد به نیمی از حقوق اسفند ماه سال ٩٢، و حقوق اردیبهشت و خرداد سال ٩٣ مربوط میشود. علاوه بر این کارفرمای این واحد تولیدی یک ماه عیدی سال گذشته کارگران را پرداخت نکرده است. کارخانه شیشه آبگینه ١٠٠ کارگر رسمی و ٢٠٠ کارگر قراردادی با سابقه دارد که با وضعیت پیش آمده آنان را نگران تامین معاش و امنیت شغلی خود کرده است.
کارگران نیشکر هفت تپه؛ اعتراض ادامه دارد.
کارگران نیشکر هفتتپه در اعتراض به اجرا نشدن طرح طبقه بندی مشاغل در محوطه کارخانه تجمع کردند. تجمع کنندگان در بخشهای کشاورزی و صنعتی کارخانه کار میکنند خواستاراجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند. اعتراض کارگران نیشکر هفت تپه از ٦ روز گذشته آغاز شده است. اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای بیش از ١٠٠٠نفر از کارگران نیشکر هفت تپه از اسفند سال ٨٨ از سوی وزارت کار ابلاغ شده است اما کارفرما به دلیل داشتن بار مالی آن را عملی نمی کند. دیگر مطالبات اعتراضی کارگران عدم پرداخت بموقع حقوق کارگران است که هر ماه با یک ماه تاخیر پرداخت می شود.
تجمع اعتراضی کارگران قند اهواز
٣١خرداد: ٥٠ نفر از کارگران کارخانه «قند و تصفیه شکر اهواز » در اعتراض به عدم دریافت ٤٥ ماه حقوق و مزایا در مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی ایران واقع در در خیابان فردوسی تهران تجمع کردند. کارخانه صنایع قند و تصفیه شکر اهواز از نیمه تابستان سال ٨٧ در تعطیلی کامل به سر میبرد. بانکهای ملی و ملت، به عنوان مالکان کارخانه ٤٥ ماه است علاوه بر پرداخت نکردن حقوق کارگران،،کارخانه را بلاتکلیف و خط تولید آن را متوقف کرده
تجمع اعتراضی کارگران شرکت واحد مقابل شهرداری تهران
٢٥خرداد: ٧٠ نفر از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض به تعاونی مسکن مرکزی این شرکت در مقابل ساختمان شهرداری تهران واقع در خیابان بهشت تجمع کردند. شرکت تعاونی برای پروژه های ساختمانی سپیدار ٢ و ٣ از هر کدام از کارگران بین ٣٠ تا ٤٠ میلیون تومان هزینه دریافت کرده اما با گذشت یکسال از موعد تحویل این پروژه ها، هنوز خانه ای به کارگران تحویل داده نشده است.
همزمان با جلسه هیات حل اختلاف، کارگران فولاد زاگرس دست به تجمع در مقابل اداره کار شهرستان قروه زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال صدور رای ابقا بکار کارگران فولاد زاگرس از سوی هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه در سال گذشته، مدیریت این شرکت تلاش کرد با عدم تمکین به این آرا و سر دواندن کارگران آنان را وادار به ترک کار و وصل شدن به بیمه بیکاری کند اما با مشاهده مقاومت این کارگران، مدیریت شرکت در آخرین روزهای سال گذشته طی دسیسه ای با هدف دور زدن آرا صادره مراجع قانونی، شرکت را منحل اعلام کرد که این امر با تجمعات اعتراضی کارگران و طرح شکایت از سوی آنان در هیات تشخیص اداره کار شهرستان قروه مواجه شد. کارگران فولاد زاگرس در طول این اعتراضات همچنین خواهان پرداخت کلیه معوقات خود از سوی کارفرما شدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال شکایت کارگران فولاد زاگرس هیات تشخیص اداره کار شهرستان قروه روز ٢٨ اردیبهشت با ملزم کردن کارفرما به پرداخت کلیه معوقات کارگران و تایید انحلال شرکت، رای به اخراج و قطع رابطه کاری آنان با شرکت فولاد زاگرس داد که با اعتراض شدید کارگران مواجه شد و آنان در روز ٢٩ اردیبهشت دست به راهپیمائی در سطح شهر سنندج زدند و خواهان پرداخت کلیه معوقات خود و بازگشت بکار شدند. بدنبال این اعتراض قاطعانه و دیگر اعتراضاتی که کارگران فولاد زاگرس مبادرت به آن کردند، کارفرمای این شرکت مجبور به پرداخت کلیه معوقات کارگران در روز ٢٢ خرداد شد و مسئله انحلال شرکت و اخراج کارگران بر اساس شکایتی که آنان به هیات حل اختلاف اداره کار شهرستان قروه کرده بودند ظهر امروز ٢٨ خرداد ماه در این هیات مورد رسیدگی قرار گرفت. بنا بر این گزارش، در این جلسه که توام با حضور مامورین امنیتی در محل اداره کار و تجمع کارگران در مقابل اداره کار شهرستان بود این مامورین ابتدا تلاش کردند با وارد کردن اتهامات واهی به جعفر عظیم زاده که به عنوان نماینده کارگران همراه با دیگر نماینده های آنان در آنجا حضور پیدا کرده بود مانع شرکت وی در جلسه هیات حل اختلاف شوند که با مقاومت وی، بویژه مقاومت قاطعانه کارگران مواجه شدند و نهایتا جلسه هیات حل اختلاف با حضور وی و دیگر نماینده های کارگران برگزار شد. در این جلسه نماینده های کارگران با تاکید بر تلاش کارفرما برای اخراج کارگران که در طول یکسال گذشته به انحا مختلف ادامه داشت، انحلال شرکت را حربه ای از سوی کارفرما برای دور زدن آرا مراجع قانونی با هدف دستیابی به اخراج کارگران اعلام کردند و با استناد به دلایل و مستندات قانونی، خواهان رسیدگی به تخلفات آشکار کارفرما در مورد انحلال شرکت و بازگشت بکار کارگران شدند.
تجمع کارگران ایران تایر
٢٤خرداد: کارگران کارخانه ایران تایر در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان در مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان در تهران تجمع کردند. تعداد کارگران ایران تایر ٧٠٠نفر هستند. کارگران خواهان پیگیر حق تولید، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و عناوین شغلی در لیستهای بیمه سازمان تامین اجتماعی هستند.
دومین تجمع کارگران مخابرات روستایی در مقابل مجلس
٢٤خرداد: کارگران مخابرات روستایی از چند استان در اعتراض به وضعیت قرارداد، بیمه و دستمزدشان در ابتدا مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند و در ادامه برای پیگیری مطالبات اعتراضی خود به طرف دادسرای عمومی انقلاب اسلامی استان تهران واقع در میدان ارگ حرکت کردند.
تجمع مجدد اعتراض آمیز اعضای تعاونی مصرف کارمندان بیجار
٢٨خرداد: ٢٠٠ نفر از اعضای تعاونی کارمندان بیجار برای دومین بار در اعتراض به فروش ساختمان تعاونی در مسجد امیر المؤمنین این شهر تجمع کردند و خواستار پیگیری فسخ فروش ملک تعاونی شدند.