خصلت اعتراضات کارگری در سال١٣٩٣ ( بخش دوم)

خصلت اعتراضات کارگری در سال١٣٩٣ ( بخش دوم)

نسان نودینیان
در بخش اول جمعبندی اعتراضات کارگری ماه های دی. بهمن و اسفند سال ٩٣ را منتشر کردیم. اسفندماه ماه پر تحرک ترین ماه اعتراضات و تحرک اعتراضی کارگران بود. تجمعات گسترده معلمین برای حقوق مناسب و رفاه، تجمع اعتراضی کارگران در مقابل مجلس و تجمعات پرستاران به اعتراضات سال ٩٣ چهره ای متفاوت تر از دوره های گذشته داد. دراین اعتراضات کارگران، معلمین و پرستاران خواهان دستمزده مناسب، شرایط کار و قراردادهای مناسب، و رفاه برای خود و جامعه شدند. اعلام کردند در شرایطی که خط فقر بالاتر از سه میلیون تومان است، تحمیل این سطح از دستمزد و حقوق، تحمیل ریاضت کشی اقتصادی و زندگی ومعیشت چندین برابر زیر خط فقربه ملیونها کارگر و مزد بیگیر جامعه خواهد بود. جنبش کارگری در ماههای اخیر قدم های محکم تری به جلو برداشته است. اعتصابات عمق و وسعت بیشتری پیدا کرده و مرکز ثقل اعتصاب به مراکز بزرگ کارگری کشیده شده است. شرایط اسفباری که بر زندگی کارگران حاکم است و عدم دورنمای بهبود در شرایط کنونی از یکطرف، و روحیه مبارزاتی حاکم بر کارگران از طرف دیگر دورنمای گسترش باز هم بیشتر این اعتراضات را میدهد. این شرایط موقعیت تازه ای را برای رهبران و فعالین کارگری ایجاد میکند که گام دیگری جنبش کارگری را متشکل تر و آماده تر کنند. نبردهای اساسی تر در راه است، طبقه کارگر باید خود را مجهزتر کند.
در ماه های مهر. آبان و آذر ٩٣ ده ها اعتصاب و اعتراض کارگری در ابعاد گسترده انجام شد. اعتصابات مداوم و گسترده کارگران معدن کوشک بافق از برجسته ترین اعتصابات کارگران معدن در سال ٩٣ است. کارگران معدن سنگ آهن بافق اهمیت حضور خانواده ها را در طول ١٦ روز اعتصاب خود به جنبش کارگری نشان دادند. خواست آزادی بی قید و شرط کارگران زندانی در بافق ، خانواده ها را به میدان مبارزه ای پرقدرت کشاند که موجب داغ شدن مبارزه در این شهر شد و تجربه درخشانی از خود باقی گذاشت. در این بخش اعتراضات مهر. آبان و آذر سال ١٣٩٣ را میخوانید.

آذر١٣٩٣
اعتصابات و تحصن کارگری؛
اعتصاب وتجمع مداوم در اعتراض به تعویق شش ماه حقوق
٢٤‌آذر: کارگران قراردادی اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان دشتستان در اعتراض به عدم دریافت شش ماه حقوق دست از کارکشیده و مقابل ساختمان اداری شرکت آب و فاضلاب روستایی در شهر برازجان تجمع کردند. کارگران آبفای دشتستان چندمین بار است که به دلیل عدم پرداخت مطالبات معوقه‌شان دست از کار کشیده و مقابل دفتر اداری آبفار دشتستان و سایر نهاد‌های دولتی شهرستان و استان تجمع می‌کنند.
پایان اعتصاب ٢٢٠٠نفر از کارگران کارخانه آلومینای جاجرم
٢٠آذر: اعتراضات کارگران کارخانه آلومینای جاجرم برای افزایش دستمزد از صبح روز ٢٧ آبان ماه تا روز یکشنبه ١٨ آذر ادامه داشت که با پادرمیانی فرماندار، اعضای شورای تامین ،اعضای شورای شهر و مدیر عامل آلومینا و دادن قول هایی در راستای حل حقوق واریزی پایان یافت.  این توافق نامه در حضور دادستان، فرماندار، شورای تامین، مدیر عامل آلومینا و شواری شهر در مسجد آلومینا به طور رسمی اعلام شده است.
پایان اعتصاب کارگران معدن کوشک بافق
٢٠آذر: در استان یزد اعتصاب پنچ روزه کارکران معدن کوشک بافق پایان یافت. این اعتصاب در روز ١٥آذڕ شروع شد و  ٢٠آذر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایا، با مداخلهٔ فرمانداری و اداره کار شهرستان بافق در مذاکره با کارفرما و دریافت وعده پرداخت حقوق معوقه‌شان تا ٢٦ آذر، کار در این معدن را در نوبت کاری صبح پنج شنبه از سر گرفتند. در سومین روز اعتصاب، کارگران از مدیریت معدن پرداخت ١ ماه از ٩٠ روز حقوق معوقه را تحمیل کردند. عمده‌ترین مطالبات کارگران معدن کوشک بافق اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت حق سختی کار و حق پله و تونل، حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، برخورداری از امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، عدم استفاده از دستگاه‌های فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستم‌های برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت، پرداخت اضافه کاری طبق قانون و مواردی از این دست عنوان شده بود. همچنین کارگران خواهان رسیدگی کارفرما به وضعیت پرداخت دیهٔ دو کارگر این معدن که سال گذشته در حین کار در این معدن کشته شده بودند، هستند.
تداوم اعتصاب کارگران معدن کوشک بافق
١٦آذر: ١٥٠ نفر از کارگران معدن شامل کارخانه و عمق زمین و معدن روباز، در اعتراض به عدم پرداخت ٩٠ روز از حقوق و مزایا روزهای (١٥ و ١٦ آذر) اعتصاب کرده و کار را تعطیل کردند. نزدیک به ١٠٠ نفر از کارگران که در عمق زمین کار می‌کنند و روزانه نزدیک به ٦٠٠ پله را پایین می‌روند و سپس همین مسیر را بر می‌گردند اما در ازای کاری که انجام می‌دهند هیچ سختی کاری به آن‌ها داده نمی‌شود و حداقل حقوق را دریافت می‌کنند. و چند سالی است که به طور کلی مزایای جانبی کارگران را قطع کرده‌اند. در معدن کوشک بافق، آزمایش تست سرب خون که باید در ارتباط با کارگران معدن سالانه انجام شود چند سالی است توسط کارفرما اجرا نمی‌شود، این کارگران دلیل این امر را قراردادکار موقت بخش بزرگی از کارگران معدن کوشک و عدم توجه کارفرما به کارگران قراردادی می‌دانند.
اعتصاب کارگران شهرداری شادگان
به اعتراض به عدم ‌پرداخت حقوق معوقه، کارگران شهرداری شادگان دست از کار کشیدند. به دنبال اعتراض کارگران شهرداری، خیابان‌ها و معابر شهر شادگان در انبوهی از زباله فرو رفت.
اعتصاب کارگران معادن البرز شرقی
١٠ آذر: بیش از ١٤٠٠ کارگر معادن البرز شرقی به همراه رانندگان اتوبوس این معادن و رانندگان کامیون زغالکش و پیمانکاران جزئی در اعتراض به عدم پرداخت ٧٠ روزهٔ حقوق و مزایای کارگران این معدن در محل کارشان منطقهٔ طزره، اعتصاب کردند و برای چند ساعت دست از کار کشیدند. در صورتی که کارفرما نسبت به پرداخت حقوق کارگران هرچه سریع‌تر اقدام نکند، این اعتصابات ادامه پیدا خواهد کرد.
اعتصاب کارگران پیمانی پتروشمی فجر
٢ آذر: ٢٤٠ نفر از کارگران پیمانکاری پتروشیمی فجر در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدها دست به اعتصاب زدند. در حال حاضر کارگران علاوه بر دستمزد آبان ماه بابت پاداش افزایش تولید نیز طلبکار هستند. اعتصاب کارگران پتروشیمی فجر از اول آذر ماه شروع شده است.
اعتصاب کارگران روزمزد در خیابان طالقانی تهران
١ آذر: کارگران ساختمان سازی، وابسته به وزارت جهاد کشاورزی، در خیابان طالقانی در تهران دست از کار کشیده و اعتصاب کردند. این کارگران دو هفته است که حقوق روزانه‌شان را دریافت نکرده‌اند.
اعتصاب کارگران معدن زغال سنگ تخت مینودشت
١١ آذر: حدود ٣٠٠ نفر از کارگران معدن زغال سنگ تخت مینودشت که در جنگلهای شهرستان مینو دشت مشغول استخراج زغال سنگ اند بیش از دو ماه است که حقوقشان همچون سایر ١٤٠٠ کارگر معادن البرز شرقی به تاخیر افتاده است و به همین دلیل دست از کار کشیدند. حق بیمه کارگران نیز در چهار ماه گذشته به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است. شرکت معادن زغال سنگ البرز شرقی از سه واحد مجزای استخراج بنام معدن «طرزه» با حدود ٨٠٠کارگر، معدن «تخت» مینودشت با حدود ٣٠٠ کارگر و معدن «رامیان» با حدود ٥٠  کارگر تشکیل شده است.
تجمع و اعتراضات کارگران
تجمع اعتراضی صیادان خارگ
٢٩آذر: صیادان دارای قایق‌های زیر ٢٥اسب بخار در خارگ، به دلیل جلوگیری از خروج آن‌ها از اسکله، در مقابل اسکله تجمع کرده و خواستار رفع مشکلات خود شدند. سلیمان نصیب‌زاده یکی از این صیادان اظهار کرد: ما بیش از ٣٠سال است که در این جزیره به شغل صیادی مشغول هستیم، من نان‌آور یک خانواده ٥ نفره بوده و بیش از ١ سال است که به دنبال شغلی برای فرزندم هستم و همچنان بیکار است و خود من که به شغل صیادی مشغولم و همه این دوستانی هم که امروز در اینجا تجمع کردند، دست به کار شدند تا حال که مدیران نمی‌توانند مشکلات بیکاری‌شان را حل کنند، خودشان آن را برطرف کنند. وی اضافه کرد: توان مالی این صیادان بیش از همین قایق‌های کوچک نبوده و اگر همین الآن هم به آن‌ها بگویند بروید قایق بزرگ‌تری تهیه کنید، توانش را ندارند، ما از دریا حداکثر روزانه ١٠ کیلوگرم ماهی می‌آوریم و با این مقدار چطور می‌توانیم قسط پرداخت کنیم و خرجی خانه هم بدهیم، بطور متوسط من و ملوانم که یک قایق داریم، ١٠ نان‌خور داریم و اگر ٦٠صیاد حاضر را حساب کنید، بیش از ٦٠٠نفر در کنار آن نان می‌خورند و الآن یک ماه است که می‌گویند بروید دریا و یک روز می‌گویند، نروید. این صیاد خاطرنشان کرد: ماه گذشته به بهانه ساماندهی صیادان، هزینه‌های گزافی پرداخته و دفترچه تهیه کردیم و بعد از چند روز به ما گفتند نروید دریا و ما پذیرفتیم ساماندهی شویم، اما الآن به چه بهانه از خروج ما جلوگیری کردند؟ و می‌گویند قایق‌های زیر ٢٥ اسب بخار اجازه تردد ندارند، در حالی که این قایق‌ها مسافری محسوب می‌شوند و حالا اگر آن‌ها خواهان این هستند که قایق‌های بزرگتری تهیه کنیم، ما تواناییش را نداریم، الآن یک قایق بزرگ بیش از ٥٠میلیون تومان هزینه دارد و ما از پس این هزینه بر نمی‌آییم و اگر این مقدار سرمایه را داشتیم، از راه دیگری ارتزاق می‌کردیم. اگر نمی‌توانند برای ما شغلی فراهم کنند، بگذارند ما از این طریق زندگی خرج زندگی خود را در بیاوریم و لااقل مانع شغل ما نشوند و اگر مشکل حل نشود، راه دیگری جز تجمع نداریم و ما حتی بنزین سهمیه‌ای هم نداریم و با سوخت آزاد کار می‌کنیم. در فصل زمستان اکثر روزها برای صیادی نامطلوب است و حالا بعد از سه روز طوفانی که هوا صاف شده، از خروج ما جلوگیری می‌کنند، واقعاً ما چگونه نان خانواده خود را فراهم کنیم؟ ماه گذشته نیز هفته‌ها بخاطر باد لیمر مانع از خروج ما شده بودند.
تجمع در برابر جهاد کشاورزی
٢٩‌آذر: کارکنان وکارگران مرغداریهای شهرستان آمل با تجمع در برابر جهاد کشاورزی دست به تجمع اعتراضی زده و خواهان ارائه تسهیلات برای بازگشایی و فعالیت دوباره کارخانه‌های پرورش دام و طیور این شهرستان شدند. یکی از معترضان گفت: بی‌توجهی سازمانهای حکومتی سبب شده که اکثر مرغداریها و گاوداریهای منطقه کاملاً ورشکسته و تعطیل شوند. یک تجمع کننده دیگر گفت: من و دوستانم تقریبا ٤سال پیش یک مرغداری تأسیس کردیم و درحال حاضر به علت نبود خوراک برای مرغداریها بیش از دوماه است که مجبور شدیم کارخانه رارسماً تعطیل کنیم. کارشناس جهاد کشاورزی رژیم در آمل دلیل نبود خوراک دام وطیور را صادرات این محصول به کشور روسیه می‌داند که تحت تحریم کشورهای اروپایی و آمریکا قرار گرفته است.
تجمع اعتراضی دانشجویان در گرمسار
٢٩آذر: بیش از ٢٠٠ تن از دانشجویان دانشگاه غیرانتفاعی علامه رفیعی با تجمع در برابر دفتر مدیریت این دانشگاه نسبت به بی‌توجهی مدیریت دانشگاه به رفع مشکلات تحصیلی و صفنی دانشجویان اعتراض کردند.یکی از دانشجویان گفت: محیط دانشگاه بسیار نامناسب است و اگر بگویم که ما در حد مکتب خانه‌های زمان قاجار هم امکانات نداریم حقیقتاً مطلب گزافی نگفته‌ام! دانشگاه در دل یک روستای قدیمی و مخروبه قرار دارد که حتی مردم روستا آب آشامیدنی سالم برای مصرف خود ندارند و نبود وسایل نقلیه، نبود خوابگاه و مشکلات عدیده دیگر سبب شده که صبر ما لبریز شود و به‌رغم تهدید کمیته انضباطی دانشگاه دست به این تجمع بزنیم. یکی از دختران دانشجو گفت: نبود شرایط مناسب برای تحصیل در دانشگاه باعث شده که خیلی از دوستان ما از ادامه تحصیل انصراف دهند و مدیران دانشگاه هم مهمترین دغده‌ای که دارند واریز به موقع شهریه به حسابشان است.
تجمع کارگران سهامدارکارخانه شمع
٢٦آذر: کارگران سهامدار کارخانه شمع نور قزوین در اعتراض به عملکرد غیر شفاف سهامدار اصلی(پرداخت سود سهام. قیمت گذاری و فروش سهام کارگران) اصلی در مقابل دفتر اصلی این کارخانه و سپس در تهران تجمع کردند.
بعد از برگزاری این تجمع و با وعده پرداخت مطالبات توسط مسئولین کارخانه تجمع اعتراضی پایان یافت.
سریال تجمع اعتراضی کارگران کارخانه یاس خرمشهر!
در آذر ماه امسال کارگران کارخانه یاس خرمشهر بیش از ده بار مقابل فرمانداری خرمشهر تجمع اعتراضی علیه عدم پرداخت یکسال و نیم حقوق ها، عدم پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی و تمدید نشدن دفترچه‌های درمانی خانواده‌هایشان برگزار کرده اند.
طوماراعتراضی١٥٠ کارگر نانوا برای افزایش فوری دستمزد
٢٥آذر: بیش از ١٥٠ کارگر نانوا در مریوان و سروآباد با امضای طوماری اعتراضی خواستار افزایش فوری دستمزدهای خود شدند. در بخشی از طومار اعتراضی کارگران نانوای مریوان و سروآباد موشته اند: ‌کارفرمایان خباز نانی را که خودمان می‌پزیم با قیمت اصلاحی یعنی‌‌‌ همان ٣٠ درصد افزایش به ما جهت مصرف خانواده‌هایمان می‌فروشند و به بهانه افزایش زیاد قیمت آرد حاضر به افزایش دستمزد کارگران نیستند. کارگران دراین طوماراعتراضی در عین حال با انتقاد از تعیین حق بیمه کارگران خباز بر اساس دستمزد سال ٩٣ نسبت به افزایش هزینه‌های آب، برق، گاز، اجاره مسکن، هزینه‌های درمان و… ابراز نگرانی کرده‌اند.
تجمع اعتراضی پرستاران  ــ تهران
٢٣آذر: ٧٠٠نفر از پرستاران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی از استان‌هایی چون تهران، اصفهان، مازندران و گیلان مقابل ساختمان ریاست جمهوری تجمع کردند.  تعدادی از شعارهایی که در پارچه نوشته‌های پرستاران بود شامل «ما به بی‌عدالتی اعتراض داریم»، «بی‌توجهی مسئولان افزایش، مهاجرت پرستاران» و… است. خواستهای پرستاران نیز شامل؛ اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، و خواستار توجه به کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان‌ها و بخش‌های مختلف کادر پرستاری شدند.
تجمع  اعتراضی پرستاران ــ  مشهد
٢٣آذر: تجمع همزمان با پرستاران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی از استان‌هایی چون تهران، اصفهان، مازندران و گیلان در تهران تجمع بیش از ١٠٠نفر از دانشجویان پرستاری در مشهد در اعتراض پایین بودن دستمزدها، برگزار شد. پرستاران با در دست داشتن پلارکاردهایی با مضمون “ما خواستار برقراری عدالت در پرداخت هستیم”، “اگر پرستار نباشد تامین سلامت بیمار بسیار دشوار است”، از مسئولان دانشگاه و وزارت بهداشت و درمان خواسته شده تا وضعیت حقوقی پرستاران را سامان دهند. در این تجمع پرستاران مهلت عملی شدن خواستها را  روز پرستار ٥ اسفند اعلام کرده اند.  پرستاران در بیانیه‌ای ضمن اعتراض به بی‌عدالتی‌های وزارت بهداشت و درمان مراتب همراهی و حمایت خود را از برادران و خواهران همکار در تجمع امروز بیان کرده و اعلام داشتند: ١- ما خواستار اجرای بی قیدو شرط قانون تعرفه گذاری پرستاری با تعیین ضریب عملکرد عادلانه در حد عرف جهانی هستیم. ٢- ما خواستار اجرای عدالت در پرداخت‌ها هستیم به طوری که حداکثر اختلاف پرداخت بین تیم درمان سه برابر باشد. ٣- ما خواستار توقف فوری واریزی‌های شگفت آور مرحله سوم طرح تحول نظام سلامت هستیم و معتقدیم اگر این شکاف چند صدبرابری اصلاح نشود آسیب جبران ناپذیری به اقتصاد مردم، بیماران و کارکنان تیم سلامت وارد خواهد کرد و اگر اجرایی شود دیگر آب رفته به جوی باز نخواهد گشت. ٤- ما هر گونه تهدید، تنبیه و تبعید پرستاران و هر یک از اعضای تیم درمان را که در جهت پیگیری حقوق صنفی باشد محکوم می‌کنیم.  ٥- روز پرستار روز میعاد بعدی ماست ما به دوستان تا روز پرستار مهلت می‌دهیم تا خواسته‌های به حق پرستاران را جامع عمل بپوشانند و این همان فرصت دو ماهه مورد نظر وزارت است. بدیهی است راهکارهای قانونی دیگری نیز می‌تواند در دستور کار قرار بگیرد از جمله آن عمل به وظایف در حد قانون اگر قرار باشد پروسیجرهای مشترک بین پزشک و پرستار را تنها پزشک بگیرد پس باید خود انجام دهد. ٦- ما از بیانیه مصوب پایانی تجمع همکارانمان در تهران و شهرستان‌های دیگر حمایت کرده و اتحاد بیشتر جامعه پرستاران ایران را تا حصول به خواسته‌هایمان که چیزی جز اجرای عدالت و رعایت حقوق مردم و کارکنان سلامت نیست را خواستاریم.
تجمع اعتراضی بازنشستگان نساجی مازندران
٢٣ آذڕ: بیش از ١٠٠ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه «نساجی مازندران در اعتراض به عددم پرداخت حقوق و مزایا در تهران  مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی ایران واقع در در خیابان فردوسی تهران تجمع کردند. بانک ملی به عنوان سهامدار اصلی نساجی مازندران می‌خواهد با خرید قطعه زمینی ١٥ هکتاری به ارزش ٨٣ میلیارد تومان مطالبات کارگران را پرداخت کند. با وجود آنکه همه مراحل ثبت این زمین به نام بانک ملی انجام شده است اما هنوز پولی به کارگران پرداخت نشده است.
در ٢٤آذر یک روز بعد از تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کارخانه «نساجی مازندران» طی مذاکره و توافق با معاون حقوقی بانک ملی داشتند قرار شد مطالبات‌ حداکثر تا پایان ماه جاری(یکم دی ماه) پرداخت شود.
تجمع بازنشستگان کارخانه «نخ پارسیلون» خرم آباد
٢٣ آذر:  پنجاه نفر از بازنشستگان کارخانه «نخ پارسیلون» خرم آباد در اعتراض به تعلل مالکان این کارخانه پارسیلون در خصوص پرداخت سنوات بازنشستگی‌شان، در مقابل استانداری لرستان تجمع کردند. کل سنوات ١٣٥ کارگر بازنشسته این کارخانه حدود ٢٠٠ میلیون تومان است که این رقم بعد از گذشت بیش از ٤ سال از بازنشستگی کارگران و کاهش شدید ارزش پول ملی هنوز به آنان پرداخت نشده است.
تجمع اعتراضی کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز
٢٣آذڕ: ١٠٠نفر از  کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز در اعتراض به عدم پرداخت شش ماه دستمزدها  در محل این شرکت تجمع کردند. در شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز که شامل کارخانه‌های «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می‌شود نزدیک به ٢٠٠ نفر شاغل‌اند. در حال حاضر تمامی این کارگران شش ماه دستمزد و هشت ماه حق بیمه پرداخت نشده سال جاری را از کارفرما طلبکارند.  کارفرما هنوز با ١٤٤ کارگری که از ابتدای سال جاری تاکنون به تدریج اخراج شده‌اند تسویه حساب نکرده است.
تجمع اعتراضی خانواده های فعالین کارگری بازداشت شده اخیر سنندج – انتقال ریبوار عبدالهی به قرنطینه زندان مرکزی سنندج
٢٣آذر: خانواده های فعالین کارگری بازداشت شده اخیر سنندج در مقابل ستاد خبری سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند وخواهان آزادی آنهاشدند. بنابهمین گزارش،همسر و خواهر “ریبوار عبدالهی” وارد ستادخبری شدند وبه آنان اعلام شد که این فعال کارگری ریبوار عبدالهی را به قرنطینه زندان مرکزی سنندج انتقال داده اند.
تجمع اعتراضی کارگران رنگین فام
٢٠آذر: ١٥نفر از کارگران شرکت رنگین فام سنندج (تولید کننده ی کودهای شیمیایی)، به دلیل تعطیلی اجباری واحد تولیدی خود، که منجر به بیکاری تمامی کارگران مشغول به کار در آن شده است، در مقابل استانداری کردستان دست به تجمع اعتراضی زده، و خواستار بازگشت به کار خود شدند.
تجمع آعتراضی کارگران گروه صنعتی هوایار
٨آذر: کارگران گروه صنعتی هوایار در اعتراض به کسر حقوق و افزایش ساعتهای کار و نوع برخوردهای صورت گرفته با آنان، در برابر دفتر این شرکت در تهران، تجمع اعتراضی برپا کردند.
کارکنان معترض، طی نامه‌ای، مدیر کارخانه را در صورت ادامه این وضعیت به تعطیلی تمامی‌ بخشهای کارخانه تهدید کردند.
تجمع زنان پناهنده افغانستانی مقابل دفتر کمیساریای سازمان ملل در تهران
١٧ اذر: بیش از ٢٠٠نفراززنان پناهنده افغانستانی مقابل دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در تهران در اعتراض به افزایش شهریه های اجباری دانش آموزان مهاجر افغانستانی تجمع نمودند. یکی ازتجمع کنند گان گفت: اخیرا و در سال تحصیلی جاری , وزارت آموزش و پرورش دولت ایران ,شهریه دانش آموزان پناهنده را در مقایسه با سال قبل ٣برابر افزایش داده و دانش آموزان را ملزم به پر داخت شهریه برای مقطع تحصیلی دبیرستان مبلغ ٣٦٠٠٠٠ هزار تومان ,راهنمای  ٣٣٠٠٠٠تومان و ابتدای ٣٠٠٠٠٠ نموده است.
تجمع اعتراضی بازنشستگان کارخانه نخ پارسیلون خرم آباد مقابل استانداری لرستان!
١٨آذر: کارگران بازنشسته کارخانه نخ پارسیلون خرم آباد در اعتراض به ٤ سال مطالبات معوقه در مقابل ساختمان استانداری لرستان تجمع کردند. ١٣٥ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه نخ پارسیلون خرم آباد که از سال ٨٩ تا ٩٢ به مرور بازنشسته شده‌اند با عدم پرداخت ١٨ ماه حقوقهای پرداخت نشده و ٤ سال عدم پرداخت سنوات پایان کار، عیدی و پاداش روبرو شده اند.
تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی کارون!
١٩آذر: ٢٠٠ نفر از کارگر پتروشیمی کارون، درپی عدم اجرای وعده کارفرما مبنی برافزایش دستمزد در روزهای (١٧ و ١٨ آذر) اجتماع اعتراضی برگزار کردند.  و ١٩ آذر با وعده مجدد کارفرما جهت پرداخت افزایش مزد تا هفته آینده به این اعتراض خاتمه دادند. کارگران پتروشیمی کارون که پیش از این نیز بابت دریافت دستمزدی کمتر از دستمزدهای رایج در سایر کارگاه‌های مشابه منطقه ویژه پتروشیمی ماهدشت اعلام نارضایتی کرده بودند، می‌گویند به موجب توافقی که در تاریخ پنجم مهرماه میان کارگران و مدیران این مجتمع پتروشیمی در خصوص نحوه افزایش دستمزد‌ها به عمل آمد قرار بود که دستمزد‌ها از زمان پرداخت حقوق مهرماه به میزان ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار تومان برای هر کارگر افزایش یابد.
تجمع کارگران پست برق تهران
١٨آذر: کارگران شرکت برق منطقه‌ای تهران در اعتراض به محروم شدن از  مزایای شغلی در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.   یکی از تجمع‌کنندگان در تشریح جزئیات مشکلات خود و سایر همکارنش گفت: ما حدود ٧٠٠ نفریم که مطابق مقررات کار و تامین اجتماعی به عنوان اپراتور مسئولیت نگهداری پست‌های برق را برعهده داریم، با وجود آنکه در شغل سخت و زیان آور اشتغال داریم و بیمه شده سازمان تامین اجتماعی هستیم اما این سازمان همه ما را مشمول قانون خدمات کشوری تلقی می‌کند و با بازنشستگی پیش از موعد ما موافقت نمی‌کند.
تجمع سه روزه کارگران یاس در خرمشهر
١٧آذر: ٥٠ کارگر رسمی و ٣٥ کارگر قراردادی صنایع بهداشتی یاس که دوسال پیش به دلیل تعطیلی کارخانه بیکار شده‌اند در ٣٢ماه گذشته هیچ دستمزدی نگرفته‌اند. در اعتراض به بیکاری‌شان ظرف دو سال گذشته، ،عدم پرداخت حقوقهای پرداخت نشده  مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان خرمشهر تجمع کردند.
تجمع ساکنان مسکن مهر بارفیکلای قائمشهر دراعتراض نداشتن آب، برق و گازدرمنازلشان!
١٨آذر: ساکنان مسکن مهر بارفیکلای قائمشهر مقابل استانداری مازندران تجمع کردند. در این تجمع خواستار تامین آب، برق و گاز منازلشان شدند. افراد شرکت کننده در این تجمع با بیان اینکه حدود یک سال کلید مسکن مهر بارفیکلای قائمشهر را تحویل گرفته‌ایم ولی هنوز امکانات آب، برق و گاز در واحدهای این مسکن برقرار نشده است، خواستاررسیدگی به خواستشان و پاسخگویی مسئولان استانی شدند.
تجمع اعتراضی کارگران شیشه آبگینه
١٦ آذر: کارگران کارخانه «شیشه آبگینه» قزوین در اعتراض به عدم پرداخت ٤ ماه حقوقها در مقابل ساختمان‌های فرمانداری شهرستان البرز و استانداری قزوین تجمع کردند.
تجمع نگهبانان پست‌های برق تهران
١٦آذر: ١٥٠ نفر از کارگران نگهبان پست‌های برق تهران به نمایندگی از سوی ٧٠٠ کارگری که هم اکنون به عنوان نگهبان در پست‌های برق مشغول کارند در اعتراض به نامشخص بودن شرایط استخدامی(ماهیت کارگر یا کارمند بودن) در مقابل ساختمان وزارت نیرو واقع در بزرگ‌راه نیایش تجمع کردند.
جلوگیری کارفرما از ورود ٣٠٠ کارگر «راک سرامیک» به کارخانه
١٥آذر: کارگران راک سرامیک برای بازگشت به کار به کارخانه مراجعه کرده و مقابل این واحد تولیدی تجمع کردند اما کارفرما آنان را به داخل کارخانه راه نداد. اعتراض کارگران به اخراج ٣٠٠نفر از آنان انجام شده که از ابتدای آذر ماه سال ٩٣ و در پی پایان قرارداد کارشان اخراج شده بودند.
راهپیمایی وتجمعات اعتراضی کارگران بازنشسته نساجی مازندران
١٣آذر: ١٥٠نفر از کارگران بازنشسته نساجی مازندران در واکنش به عدم پرداخت حقوقهای معوقه در در تعدادی از خیابانهای شهر و سپس در مقابل فرمانداری قائمشهر دست به تجمع اعتراضی زدند. ٣٥٠ کارگر شاغل و ٥٥٠ بازنشسته نساجی مازنداران ١٥ میلیارد تومان مطالبات معوقه دارند که سهم بازنشسته‌ها از این میزان حدود ١١ میلیارد تومان است.
تداوم تجمع اعتراضی کارگران اخراجی راک سرامیک
١٠آذر: کارگران اخراجی راک سرامیک در محل اداره تعاون, کار و رفاه اجتماعی شهرضا برای دومین بار تجمع کرده و به عدم پرداخت حقوق آبان که هنوز توسط کارفرما پرداخت نشده اعتراض کردند. تعداد کارگران اخراجی ٣٠٠نفر است.
اعتراضات دامنه دارکارگران کارخانه آلومینای جاجم برای افزایش دستمزد!
١١آذر: ٢٢٠٠نفر از کارگران قراردادی کارخانه آلومینای جاجم واقع در استان خراسان شمالی، برای افزایش دستمزد، همه روزه طی دوهفته گذشته(٢٧آبان تا١١آذر) دست به راهپیمایی اعتراضی میزنند ودرادامه اعتراضاتشان ازروزهشتم آذر خوردن غذای کارخانه را نیز تحریم کرده‌اند. و در اعتراض به کارفرما اتوبوس‌های سرویس کارخانه را در میانه راه متوقف کرده و بخشی از مسیر رسیدن به سالن‌های تولید (مسافت یک کیلومتری) را دسته جمعی پیاده‌روی می‌کنند.
تجمع اعتراضی بازنشستگان رستم‌کلایی
١١آذر: تعدادی از اعضای کانون بازنشستگان شهر رستمکلا مقابل فرمانداری بهشهر تجمع و نسبت به بسته شدن دفتر کانون بازنشستگان در شهر خود اعتراض کردند. این کانون مسائل مربوط به بازنشستگان رستم‌کلا از جمله دفترچه های بیمه و … را پیگیری می کرد اما از ادامه فعالیت این دفتر جلوگیری شد و علت آن هم وجود دفتر کانون بازنشستگان در شهرستان بهشهر بود. یکی از بازنشستگان معترض به این اتفاق ، گفت: همه اعضای این کانون سن بالایی دارند و تردد به بهشهر برای ما سخت است و نمی توانیم برای پیگیری کارهای خود مدام به بهشهر رفت و آمد کنیم.
تجمع مقابل مجلس دراعتراض به دولت!
٥ آذر: صاحبان مساکن مهر پردیس در اعتراض به اقدام دولت مبنی بر تاخیر در واگذاری مسکن مهرشان و همچنین دریافت مجدد وجوهی مقابل مجلس تجمع کردند.
به گفته یکی از تجمع کنندگان دولت قرار بود سال گذشته مسکن مهر شهرستان پردیس را به صاحبان آن‌ها تحویل دهد که این موضوع تاکنون با تاخیر مواجه شده و اکنون مسئولان برای تحویل این مسکن‌ها تقاضای دریافت١٢ میلیون تومان از افراد کرده‌اند.
تجمع کارگران شرکت واحد مقابل ساختمان شهرداری تهران
٣آذر: ٢٠٠نفر از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه در اعتراض به دریافت نکردن تسهیلات مالی که وعده داده شده بود بصورت بلاعوض بابت کمک‌هزینه خرید مسکن به آن‌ها پرداخت شود در مقابل ساختمان شورای شهر و شهرداری تهران تجمع کردند.
ادامه اعتراضات کارگران سیمان لوشان
کارگران سیمان لوشان تجمعات اعتراضی مداوم را در مقابل فرمانداری در شهر رودبار و تهران مقابل ساختمان بنیاد مستضعفان (به عنوان سهام دار اصلی کارخانه) برگزار کرده اند. اعتراضات مداوم کارگران سیمان لوشان علیه بیکاری و اخراج ٥٥ کارگر قراردادی و ١٧ کارگر رسمی است. بیش از یکسال است این گارخانه تعصیل و هنوز فرصت شغلی برای کارگران بیکار شده ایجاد نشده است. خواست کارگران در تجمعات اعتراضی مداوم بازگشت به کار است،
تجمع اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه راک سرامیک
١ آذر: ٣٠٠ نفر از کارگران کارخانه راک سرامیک شهرضا با تجمع در اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرضا در اعتراض به اخراج ٣٠٠نفر از کارگران دست به تجمع اعتراضی زدند. در کارخانه راک سرامیک ٦٠٠ کارگرمشغول به کار بوده که به تازگی حکم اخراج ٣٠٠ نفر از این کارگران صادر شده است.

آبان ١٣٩٣
اعتصابات و تحصن کارگری؛
اعتصاب کارگران شهرداری شادگان
١٨آبان: به دلیل عدم‌پرداخت حقوق معوقه، کارگران شهرداری شادگان دست از کار کشیدند. سه ماه است که کارگران از دریافت حقوق خود محروم مانده‌اند و هیچ مرجعی پاسخگوی آنها نیست. به دنبال اعتراض کارگران شهرداری، خیابان‌ها و معابر شهر شادگان در انبوهی از زباله فرو رفت.
خرم‌آباد – اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران
١٥ آبان: کارگران روزمزد ساختمان در حال ساخت اداره پست خرم‌آباد در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب‌افتاده اعتصاب کردند. کارگران به‌رغم تهدید اخراج از کار مقاومت کردند و اعلام کردند تا حقوق آنها پرداخت نشود دست از اعتصاب بر نخواهند داشت.

تجمع و اعتراضات کارگران؛
تجمع اعتراضی در شهرک اسلام شهر
٢٦آبان: مردم شهرک مسکن مهر ضیاآباد اسلامشهر در اعتراض به عدم احداث جاده تکمیل نشدن بیمارستان  شهرک مسکن مهر و نبود فضای سبز دست به تجمع اعتراضی زدند.
تجمع دانشجویان دراعتراض به کرایه ای شدن سرویس های رفت و آمد
٢٧ آبان: دانشجویان دانشگاه بجنورد در اعتراض به کرایه ای شدن سرویس های رفت و آمدشان با تجمع خودشان به کرایه ای شدن سرویس های رفت و آمد اعتراض کردند و با هیئت رئیسه دانشگاه جلسه مناظره ای برگزار کردند که در نهایت بی نتیجه ماند.
تجمع کارگران مقابل دیوان عدالت اداری
٢٦ آبان: کارگران پتروشیمی ایلام با تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی در تهران، برای دومین روز متوالی در اعتراض به دریافت نکردن پنج ماه حقوق و اخراج بیش از ٧٠ نفر از کارگران پتروشیمی ایلام با سوابق کاری ٢ تا ١٠ سال مقابل ساختمان دیوان عدالت اداری تجمع کردند.
تجمع کارگران ساختمانی مقابل ساختمان مجلس
٢٥آبان: ١٠٠٠ کارگر ساختمانی در اعتراض به تغییر قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند. با تغییر قانون بیمه های اجتماعی ٤٠٠ هزار کارگر ساختمانی بیمه شده، بیمه خود را از دست خواهند داد.
کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام تجمع اعتراضی مقابل مجلس
٢٥آبان: ١٠٠ نفر از کارگران پتروشیمی ایلام در تهران دست به تجمع اعتراضی درمقابل مجلس زدند. در اعتراض به ادامه ممانعت کارفرما از ورود بیش از صد کارگر اخراجی پتروشیمی ایلام به کارخانه و عدم پرداخت مطالبات ٥٠ میلیون تومانی آن‌ها کارگران مقابل مجلس تجمع کنند.
تجمع کارگران ساختمانی مقابل ساختمان مجلس
٢٥آبان: ١٠٠٠ کارگر ساختمانی در اعتراض به تغییر قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند. با تغییر قانون بیمه های اجتماعی ٤٠٠ هزار کارگر ساختمانی بیمه شده، بیمه خود را از دست خواهند داد.
کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام تجمع اعتراضی مقابل مجلس
٢٥آبان: ١٠٠ نفر از کارگران پتروشیمی ایلام در تهران دست به تجمع اعتراضی درمقابل مجلس زدند. در اعتراض به ادامه ممانعت کارفرما از ورود بیش از صد کارگر اخراجی پتروشیمی ایلام به کارخانه و عدم پرداخت مطالبات ٥٠ میلیون تومانی آن‌ها کارگران مقابل مجلس تجمع کنند.
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سیمان لوشان
٢٣آبان: ٣٠ نفر از کارگران کارخانه سیمان لوشان در تهران مقابل ساختمان فرمانداری رودبار تجمع کردند. کارگران کارخانه سیمان لوشان  در ٢٤شهریور به نا امنی و بلاتکلیفی وضعیت اشتغال اعتراض کرده بودند. کارگران کارخانه سیمان لوشان به  وضعیت وخیم اقتصادی و بیکارسازی در این کارخانه اعتراض کرده اند.
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سیمان لوشان
٢٣آبان: ٣٠ نفر از کارگران کارخانه سیمان لوشان در تهران مقابل ساختمان فرمانداری رودبار تجمع کردند. کارگران کارخانه سیمان لوشان  در ٢٤شهریور به نا امنی و بلاتکلیفی وضعیت اشتغال اعتراض کرده بودند. کارگران کارخانه سیمان لوشان به  وضعیت وخیم اقتصادی و بیکارسازی در این کارخانه
تجمع کارگران روغن نباتی قو
١٧آبان: ١٠٠نفر ازکارگران کارخانه روغن نباتی قو در اعتراض به پرداخت نامنظم حقوق طی دو ماه اخیر در محوطه این کارخانه تجمع کردند. تجمع اعتراضی کارگران دو روز است ادامه دارد. در نتیجه این اعتراضات کارفرما بخشی از مطالبات معوقه کارگران شاغل را پرداخت کرد.
تجمع اعتراضی اهالی بولوار صبای مشهد
١٥ آبان: جمع کثیری از مردم بولوار صبا مشهد در اعتراض به ادعای مالکیت آستان قدس نسبت به منازل آنها و درخواست مبلغ ١٠٠میلیون تومان برای هر ملک، در بزرگراه منتهی به پلیس راه مشهد تجمع اعتراض آمیز به پا کرده اند. تجمع کنندگان پرده نوشته با متن ” چرا باید تاوان آستان قدس را مردم بدهند؟” را با خود حمل میکردند.
اعتراض كارگران بازنشسته لنگرود
مطالبات معوقه كارگران بابت هزینه‌های پزشكی كه متعلق به مدت‌ها پیش است، تاكنون به كارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی پرداخت نشده است. مدیریت و اعضای جدید كانون بازنشستگان تأمین‌اجتماعی لنگرود تلاش دارند هیچ گونه حقی از بابت پرداخت هزینه‌های پزشكی كارگران پایمال و ضایع نشود و به همین منظور ناگزیر شدیم شكایتی را تسلیم دادگستری كنیم و از این طریق پیگیر وصول مطالبات معوقه كارگران بازنشسته شویم. استیجاری بودن ساختمان كانون، مسكن كارگران، همكاری نكردن بانك‌ها برای پرداخت وام به كارگران بازنشسته از جمله مشكلات اساسی و مهم كانون است.
پرستاران دو برابر کار می‌کنند
١٠آبان: رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: پرستاران به دلیل کمبود نیروی پرستاری در این منطقه دو برابر توان خود کار می‌کنند. بیمارستان امام جیرفت ١٢٠ تخت مصوب دارد که در حال حاضر ٢٤٠ تخت فعال مورد استفاده قرار می‌گیرد. این در حالی است که نیروی اختصاص یافته به این بیمارستان براساس ١٢٠ تخت است و این مساله موجب شده کار پرستاران چند برابر ظرفیت آن‌ها باشد. وی با اشاره به تعطیلی بخش آی سی یو بیمارستان ١٢ فروردین شهرستان کهنوج تصریح کرد: این بخش که تجهیزات کاملی دارد به خاطر کمبود پرستار تعطیل است. این دانشگاه هفت شهرستان جنوبی کرمان را با حدود یک میلیون نفر جمعیت زیر پوشش دارد و کمبود پرستار در همه بخش‌ها دیده می‌شود.
تجمع کارگران روغن نباتی قو
١٧آبان: ١٠٠نفر ازکارگران کارخانه روغن نباتی قو در اعتراض به پرداخت نامنظم حقوق طی دو ماه اخیر در محوطه این کارخانه تجمع کردند. تجمع اعتراضی کارگران دو روز است ادامه دارد. در نتیجه این اعتراضات کارفرما بخشی از مطالبات معوقه کارگران شاغل را پرداخت کرد.
تجمع اعتراضی اهالی بولوار صبای مشهد
١٥ آبان: جمع کثیری از مردم بولوار صبا مشهد در اعتراض به ادعای مالکیت آستان قدس نسبت به منازل آنها و درخواست مبلغ ١٠٠میلیون تومان برای هر ملک، در بزرگراه منتهی به پلیس راه مشهد تجمع اعتراض آمیز به پا کرده اند. تجمع کنندگان پرده نوشته با متن ” چرا باید تاوان آستان قدس را مردم بدهند؟” را با خود حمل میکردند.
خرم‌آباد – اعتصاب و تجمع اعتراضی کارگران
١٥آبان: کارگران روزمزد ساختمان در حال ساخت اداره پست خرم‌آباد در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق عقب‌افتاده اعتصاب کردند. کارگران به‌رغم تهدید اخراج از کار مقاومت کردند و اعلام کردند تا حقوق آنها پرداخت نشود دست از اعتصاب بر نخواهند داشت.
تجمع مقابل ساختمان شرکت
٨آبان: ١٤٠کارگر آبفای آبادان که حقوق فروردین، اردیبهشت، مرداد، شهریور و مهر را دریافت نکرده‌اند برای پیگیری دریافت حقوقهای پرداخت نشده مقابل ساختمان مرکزی شرکت آب و فاضلاب آبادان تجمع کردند.
تجمع کارگران پیمانی فاز ١٧ و ١٨ عسلویه
٧آبان: ١٠٠نفر از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژه‌های در دست احداث منطقه پارس جنوبی در اعتراض به تعویق چهار ماه حقوق مقابل دفتر«شرکت مدیریت طرح‌های صنعتی» (I. P. M. I) تجمع اعتراضی برپا کردند. تجمع اعتراضی کارگران به نمایندگی از جمعیت ٢ هزار نفری کارگرانی تجمع کرده‌اند که حداقل در ١٠ شرکت پیمانکاری به عنوان کارگر قراردادی کار می کنند.
تجمع کارگران پتروشیمی بوعلی
٧آبان: ٢٠٠ نفر از کارکنان رسمی مجتمع پتروشیمی بوعلی به نشانه اعتراض در محوطه این مجتمع صنعتی تجمع اعتراضی بر پا کردند. دلیل تجمع کارگران پتروشیمی بوعلی وضعیت نامعلوم پرداخت پاداش بهره‌وری نیمه نخست سال ٩٣ بوده است که به تازگی دستور پرداخت آن از سوی «بیژن نامدار زنگنه»، وزیر نفت صادر شده است. به موجب این دستور اداری، هر یک از کارکنان و کارگران مشمول شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نفت، معادل یک ماه حقوق و مزایای دریافتی خود پاداش بهره‌وری دریافت خواهند کرد. وزیر نفت در دستورنامه‌ای که در مورد پرداخت این پاداش خطاب به معاونان خود در شرکت‌های چهار گانه ملی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی صادرکرده است، مبلغ این پاداش را از ٧٥٠ هزار تومان تا ٣ میلیون تومان تعیین کرده است. کارکنان رسمی پتروشیمی بوعلی معترض هستند که چرا مدیریت این مجتمع برخلاف سایر کارفرمایان مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاهی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی بندر امام، پاداش تعیین شده را به آن‌ها پرداخت نمی‌کند. وضعیت نامعلوم سهم کارگران شاغل در مجتمع‌های نفت و پتروشیمی از پاداش بهره‌وری سال ٩٣ در حالی است که پیش از این جمعی از کارگران شاغل در پروژه‌های در دست احداث منطقه پارس جنوبی نسبت به نادیده گرفته شدن خود و همکارانشان از جمع دریافت کنندگان این پاداش معرتض شده بودند.
تجمع اعتراضی پرستاران
٧آبان: پرستاران در اعتراض به عدم اجرای قانون تعرفه‌گذاری پرستاری مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. پرستاران خواستار اجرای بی‌قید و شرط قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری مصوب سال١٣٨٦ مجلس شورای اسلامی هستند.
تجمع کارگران معدن زغال سنگ
٦آبان: ٣٠٠ کارگر معدن زغال سنگ جو دراعتراض به اخراج و تاخیر در پرداخت حقوق مقابل فرمانداری زرند تجمع کردند. ابتدای سال جاری ٥٠٠ کارگر در این شرکت مشغول بکار بودند. در حال حاضر ٤٧٠ کارگر در این شرکت مشغول بکار هستند و قرار است ١٢٠ نفر از این کارگران اخراج شوند.
تجمع کارگران شیشه آبگینه
٦آبان: کارگران کارخانه «شیشه آبگینه «قزوین که حقوق مرداد، شهریور و مهر را دریافت نکرده‌اند در پی تداوم عدم تحقق‌ مطالباتشان و همچنین اخراج دو نفر از همکارانشان در محوطه کارخانه تجمع کردند. قرار بود کارفرمای کارخانه شیشه آبگینه بخشی از مطالبات سه ماهه گذشته کارگران را برای از سر گیری فعالیت مجدد کارخانه پرداخت کند اما هنوز این وعده عملی نشده است و دو مدیری که به کارخانه آمده‌اند با مشاهده اعتراض کارگران برای بار دیگر وعده پرداخت بخشی از معوقات سه ماهه گذشته را دادند. مهم‌ترین عامل اعتراض کارگران، اخراج دو نفر از همکارانشان به بهانه پی گیری مطالبات خود و همکارانشان بوده است. به همین دلیل کارگران معترض شیشه آبگینه علی‌رغم میل کارفرما، دو کارگر اخراجی را به اسامی «حسین فلاح» و «منوچهر افشار» به داخل کارخانه راه داده‌اند. کارگران معترض شیشه آبگینه اعلام کرده اند؛ اعتراض کارگران جمعی است و این دونفر به اندازه سایر کارگران پی‌گیر مطالبات خود بودند و کارفرما به اشتباه آنان را به عنوان عاملین اعتراض اخراج کرده‌ است.
.تجمع اعتراضی دانشجویان
٥آبان: دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی از دانشگاههای مختلف تهران، قزوین و اراک با تجمع مقابل مجلس به منطقه‌یی شدن آزمون علوم پزشکی و پیش‌کارورزی پزشکی اعتراض کردند.
بیانیه پرستاران
حقوق پایمال شده ی پرستاری و به تبع آن بیماران بسیار زیاد است و در طول سالیان متمادی به تعداد آنها افزوده شده. مهمترین خواسته های به حق ما در شرایط کنونی به شرح زیر بوده و سایر مطالبات در مجالی دیگر پیگیری خواهد شد: ١-اجرای بی قید و شرط قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که بیش از هفت سال از تصویب آن در مجلس هفتم شورای اسلامی میگذرد. ٢-اجرای عدالت در پرداختها؛بین کلیه ی تیم درمان اعم از پزشکان و پرستاران و … ٣- مسئولیتهایی که مربوط به پرستاران است و در حال حاضر به ناحق در اختیار عده ای خاص بجز پرستاران قرار دارد باید به اعضای تیم پرستاری برگردد. ٤ -انتخاب و حضور نمایندگان پرستاری در کارگروه ها و جلساتی که مبنای تصمیم گیری در مورد پرستاری است تا عده ای تمامیت طلب که عدم حسن نیتشان بر پرستاران پوشیده نیست نتوانند اجحاف در حق این قشر را ادامه دهند. در پایان ما پرستاران حاضر به نمایندگی از تک تک پرستاران اعلام می داریم که یک ماه فرصت برای اجرایی شدن بی قید و شرط و غیر پایلوت قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری و بهبود شرایط موجود کاری در نظر گرفته و چنانچه حسن نیتی از مسئولین محترم دریافت نکنیم اقدامات پیگیرانه ی وسیعتری را در نظر خواهیم گرفت. پرستاران شرکت کننده در تجمع جنب مجلس شوارای اسلامی- هفتم ابانماه نود وسه
تجمع کارگران تراکتور سازی
٣آبان: ٢٠٠ نفر از کارگران کارخانه «ماشین آلات صنعتی تراکتورسازی تبریز» در اعتراض به پرداخت نشدن ٢ ماه حقوق ماه شهریور و مهر و نامشخص بودن وضعیت کارخانه مقابل درب ورودی این واحد صنعتی تجمع کردند.
کنسرو تن ماهی تاریخ مصرف گذشته
٢آبان: کارگران یکی از شرکت‌ «پتروشیمی رازی» شرکت «پیشگامان فن اندیش تهران»، که برای وعده غذایی ظهر روز جمعه‌ (٢ آبان) کنسرو تن ماهی تاریخ مصرف گذشته دریافت کرده بودند، در اقدامی اعتراض‌آمیز از خوردن غذا امتناع کردند.
تجمع اعتراضی در مقابل ساختمان مجلس
٤آبان: کارکنان اداره حفاظت محیط زیست استان ایلام در اعتراض به اخراج از کار با سفر به تهران در مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.
اعتراض کارگران پروژه‌ای عسلویه
در منطقه ویژه پارس جنوبی از سوی «بیژن نامدار زنگه»، وزیر نفت دولت یازدهم در خصوص پرداخت یک ماه فوق‌العاده حقوق به معاونان وزیر نفت و مدیران عامل شرکت‌های ملی نفت و گاز، صنایع پتروشیمی و پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران صادر شده است. در این دستورالعمل هیچ سهمی برای کارگرانی که بصورت پیمانکاری در پروژه‌های در دست احداث منطقه پارس جنوبی  مشغول کار هستند، درنظر گرفته نشده است.
کارگران و بازنشستگان نساجی مازندارن مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند
١ آبان؛ بیش از ١٠٠ کارگر شاغل و بازنشسته نساجی مازندران برای سومین روز متوالی مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کردند. کارگران این واحد تولیدی حدود ١٥ میلیارد تومان مطالبات معوقه دارند. کارگران برای مطلع شدن از نتیجه جلسه مقامات محلی با «علی ربیعی» وزیر کار در تهران مقابل فرمانداری آمده بودند اما متوجه شدند این جلسه به دلیل سفر ربیعی به زنجان همراه با رئیس جمهور لغو شده است. از کل مطالبات معوقه کارگران نساجی مازندران، ١١ میلیارد تومان بابت حق سنوات حدود ٥٥٠ کارگر بازنشسته در فاصله سال ٨٨ تا پایان سال ٩٢ انباشته شده است و ٤ میلیارد تومان بابت مطالبات معوقه سالهای ٨٨ تا ٩١ نزدیک به ٣٥٠ کارگر شاغل به وجود آمده است. روز ٣٠مهر کارگران ) برای دومین روز متوالی در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزد‌هایشان مقابل فرمانداری قائمشهر تجمع کرنه بودند.
جلوگیری از ورود کارگران «لوله صفا»
٣آبان: با تشدید اعتراضات کارگران اعتصابی کارخانه لوله صفا که از ابتدای تیرماه امسال حقوق نگرفته‌اند، از ورود کارگران به کارخانه ممانعت شده است. کارگران طبق روال معمول بعد از تعطیلی ٤ روزه سر کار خود حاضر شدند اما کارفرما بطور  غیر منتظره‌ای، درب‌های کارخانه را بر روی آنان بسته است.
١٤ کارگر اخراجی «کاشی گیلانا» به اداره کار شکایت کردند
از مجموع ٢٠ کارگری که (١آبان) با تصمیم سهامداران کارخانه کاشی گیلانا اخراج شدند ١٤ کارگر با طرح شکایت در اداره کار رودبار، به اخراج ها اعتراض کردند.

مهر ١٣٩٣
اعتصابات و تحصن کارگری؛
کارگران لوله و نورد صفا بار دیگر اعتصاب کردند
کارگران لوله ونورد صفا بار دیگر دست به اعتصاب زدند. کارگران لوله و نورد صفا از روز شنبه ٢٦ مهر ماه دست به اعتصاب زده اند. این کارگران ٤ ماه حقوق طلب دارند و ١٤ ماه بیمه های تامین اجتماعی آنان واریز نگردیده و دفترچه های آنان تمدید اعتبار نمیشود که بابت حل این مسئله قبلا کارفرما در فرمانداری شهر ساوه با حضور فرماندار و نماینگان کارگر تعهداتی را جهت پرداخت حقوق های معوقه کارگران و تقسیط بدهی به تامین اجتماعی داده بود. در دو روز گذشته کارگران در محیط کارخانه تجمعاتی را در مقابل دفتر مدیریت برگزار کردند و کارفرما با نمایندگان کارگران به مذاکره پرداخت و قول داده بود که یک ماه از حقوق های معوقه کارگران را نهایتا تا سه شنبه و یا چهارشنبه همین هفته به حساب کارگران واریز نماید و نماینده تامین اجتماعی به میان کارگران آمده و از توافق این سازمان با کارفرمای شرکت خبر داده که ظرف ١٠ روز آینده مسئله تمدید دفترچه های کارگران حل خواهد شد. اما کارگران  با این وعده ها دست از اعتصاب خود برنداشتند و گفتند تا واریز حقوق اشان به سر کار خود برنمیگردند و اگر تا ١٠ روز دیگرمشکل دفترچه های بیمه تامین اجتماعی اشان حل نگردد ، دوبار به اعتصاب خود ادامه خواهند داد در روز گذشته ، کارگران مانع خروج تولیدات شرکت نورد و لوله صفا  برای شرکت خاتم الاانبیا شدند و گفتند تا پرداخت حقوق اشان اجازه خروج هیچ محموله ایی را نخواهند داد درضمن شرکت لوله و پروفیل ساوه نیز ٥ ماه حقوق طلب دارند و از ماه تیر٩٣ تا کنون بیمه های تامین اجتماعی کارگران واریز نگردیده است و کارفرما هیچ کدام از تعهداتی را که جهت پرداخت حقوق های معوقه متقبل شده بود را اجرا نکرده است
اعتصاب کارگران پیمانی عسلویه
٢٧مهر: در اعتراض به محقق نشدن وعده پرداخت مطالبات معوقه کارگران پیمانکاری فازهای ١٧ و ١٨ عسلویه دست از کار کشیدند. ١٠٠کارگران اعتصابی در یکی از شرکت‌های پیمانکاری برق‌رسانی پروژه‌های در حال ساخت فازهای ١٧ و ١٨ به نام «گل صافر» مشغول به کارند. حجم معوقات مزدی کارگران را نزدیک به ٤ ماه است. متوسط دریافتی ماهانه هر یک از کارگران از ٩٠٠ تا یک میلیون تومان در ماه متغییراست. در ٢٢مهر کارفرما قول پرداخت که تا شروع اعتصاب پرداخت نشده است.
تداوم اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا
٢٤مهر: کارگران شیفت صبح با تجمع در محوطه کارخانه خواستار تسریع در روند پی گیری مطالبات خود شدند. شورای تامین شهرستان رودبار بعد از ظهر روز چهارشنبه (٢٣مهرماه) با حضور یکی از معاونان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در ساختمان فرمانداری رودبار تشکیل جلسه داد و تصمیم گرفت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان متولی رسیدگی به مشکلات کارخانه کاشی گیلانا و ٣٠٠ کارگر آن شود. به کارگران کارخانه کاشی گیلانا ١٦ ماه حقوق پرداخت نشده.
اعتصاب کارگران رنگین نخ سمنان
١٩مهر: کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان برای دریافت مطالبات معوقه (تعویق چهار ماه حقوق ٤٣ نفر از کارگران) تجمعات متعددی را مقابل ساختمان فرمانداری و اداره کار شهرستان سمنان برگزار کرده‌اند. آخرین تجمعی که کارگران انجام دادند در روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته گذشته (١٥ و ١٦ مهرماه) بمدت دو روز در محوطه کارخانه بود که با متوقف شدن تولید همراه بود
اعتصاب کارگران روزمُزد کارخانه نیشکر هفت تپه‎
١٤مهر: صد نفر از کارگران روزمزد نیشکر هفت تپّه درب ورودی کارخانه را بسته و اجازه ی تردد به هیچ فرد یا ماشینی را نمی دهند، این اعتصاب به دلیل پرداخت نشدن حقوقشان از بهمن سال گذشته تا به امروز است . روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک
کارخانه کاشی گیلانا اعتصاب ادامه دارد
١٤مهر: کارگران در اعتراض به انباشته شدن حجم مطالبات معوقه خود در مقابل اداره کار منجیل تجمع کردند. مطالبات ١٦٠ کارگر کارخانه کاشی گیلانا به ١٦ ماه می‌رسد اما در حال حاضر پرداخت شدن معوقات مزدی و بیمه‌ای سال ٩٣ در صدر خواسته‌های کارگران معترض قرار دارد.
پایان اعتصابات مداوم بیش از٥٠٠کارگر کشت و صنعت نیشکر هفت تپه
١٤مهر: طرح طبقه بندی مشاغل متوقف شد. مدیریت اشکالات طرح شده توسط کارگران را پذیرفت. و موافقت خود را برای افزایش ١٥٠ هزار تومانی حقوق و دستمزد کارگران از ابتدای شهریور ماه اعلام کرد.  در روزهای گذشته بیش از ٥٠٠ نفر از کارگران بخش صنعت داخلی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه بار دیگر تجمع های اعتراضی خود را در مقابل دفتر امور اداری این واحد اداری از سر گرفتند. از سرگیری اعترض های نیشکر هفت تپه پس از آن صورت گرفت که کارگران معترض از پیشنهاد نهایی کمیته بازبینی کننده طبقه‌بندی مشاغل کارخانه راضی نشدند. قبلا(٩مهر) مدیران داخلی و اعضای کمیته طبقه بندی مشاغل کارخانه کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در پی اعتصاب کارگران تشکیل جلسه دادند و خواسته آنان را بررسی کردند. در این جلسه تصمیم گرفته شده است برگه‌هایی میان کارگران توزیع شود تا آنان اعتراض‌شان را به طرح جدید طبقه بندی مشاغل بنویسند و به کمیته طبقه بندی مشاغل کارخانه تحویل دهند. اقدامان مزوانه مدیران کارخانه ناگام و کارگران مجددا اعتصاب کرده و تحمعات اعتراضی را ادامه دادند. و نیز خبر «طرح طبقه بندی مشاغل در مورد حدود ٧٠٠ کارگر فصلی نی‌بری که قرار است طبق روال هرساله از آبان ماه فعالت خود را شروع کنند نیز اجرا نخواهد شد.  توسط مدیریت کارخانه بمیان کارگران رفته است.
مدیر داخلی کارخانه واگن پارس در ششمین روز اعتصاب کارگران استعفا داد
١٠مهر: مدیر داخلی واگن پارس اراک در ششمین روز اعتصاب نفر از٩٠٠ کارگران این واحد تولیدی استعفاء داد. کارگران معترض پیش‌تر در تجمعات‌شان با سردادن شعارهایی خواستار استعفای مدیران این واحد تولیدی شده‌ بودند. مهم‌ترین موضوع برای حل مساله اعتصاب، پرداخت حقوق معوقه کارگران است. اگر حقوق سه ماه گذشته کارگران را پرداخت کنند، تولید مجددا از سر گرفته می‌شود. گفتنی است کارگران واگن پارس در اعتراض به تعویق حقوق از ابتدای تیر امسال تا کنون؛ (٥ مهر) دست از کار کشیده‌اند. در چهارمین روز اعتصاب کارگران برای به نمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به مذاکرات بی نتیجه با کارفرما ، قصدتظاهرات درخارج از محوطه کارخانه داشتند. اعضای شورای اسلامی کار کارخانه ضمن ایجادمانع با کارگران خشمگین درگیرشدند.
اعتصاب در نیروگاه گناوه
٧مهر: کارگران شرکت “نصب نیروی اصفهان” که پیمانکار مسئولیت نصب تجهیزات نیروگاه گناوه را به عهده دارد در پی عدم دریافت ٣ ماه حقوق و مزایا از سوی این پیمانکار دست به اعتصاب زده و از ورود پرسنل کارفرما(گروه مپنا) به محوطه نیروگاه ممانعت کردند. این اعتصاب برای چندمین بار است که تکرار می شود و هر بار با گرفتن قول مساعد از سوی پیمانکار اعتصاب شکسته و کارگران به سر کار خود باز میگردند اما این بار به دلیل اتمام پروژه که فقط چند روز به اتمام عملیات نصب و راه اندازی باقیمانده و کارگران نگران از اینکه حقوق معوقه خود را نتوانند دریافت کنند دست به چنین اعتصابی زدند.

تجمع و اعتراضات کارگران؛
اعتصاب وتجمع اعتراضی کارگران معدن آسمینون
٣٠مهر: کارگران معدن آسمینون دست ازکارکشیدند ودرمعدن تجمع اعتراضی برپاکردند. مطبلبات کارگران شامل بازنشستگی و مرخصی بدون حقوق از سوی آنها مطرح شد که مانع بازنشستگیشان شده است.
تجمع دوباره کارگران مراکز مخابرات روستایی مقابل مجلس
٣٠مهر: کارگران مراکز مخابرات روستایی، مقابل در مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. به گفته یکی از تجمع کنندگان، آنها ٧ ماه است که حقوق خود را دریافت نکرده اند، در حالیکه در آمد دیگر و نیز بیمه شغلی ندارند.
راهپیمایی وتجمع اعتراضی متقاضیان مسکن مهر پردیس
٣٠مهر: بیش از ٤٠٠نفر از متقاضیان مسکن مهر شهرستان پردیس با تجمع مقابل محل شرکت عمران پردیس، خواستار عدم افزایش قیمت جدید و تسریع در ساخت و ساز با هدف اتمام پروژه های مسکن مهر، شدند. متقاضیان مسکن مهر ابتدا مقابل پارک مشاهیر واقع در میدان امام پردیس گردهم آمده، سپس بعد از حضور همه افراد، به صورت دسته جمعی به سمت شرکت عمران پردیس حرکت کردند. ازجمله موضوعات مورد توجه و عامل اصلی تجمع افزایش مجدد قیمت مسکن مهر و پرداخت مبلغی بیشتر از میزان قراردادهای منعقده است
تجمع دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد
٢٩مهر: دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد سراسر کشور در مقابل مجلس تجمع اعتراضی برگزار کردند. دانشجویان به افزایش نمره قبولی آزمون بر خلاف ادوار گذشته و همچنین طرح سؤالات غیراستاندارد در آزمون اعتراض کردند.
تجمع کارگران و بازنشستگان
٢٩مهر: ٢٠٠ نفر از کارگران شاغل و بازنشسته نساجی مازندران در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان در مقابل استانداری مازندران تجمع کردند. مطالبات کارگران ١٥ میلیارد تومان است که رقم ١١ میلیارد تومان آن بابت حق سنوات حدود ٥٥٠ کارگر بازنشسته در فاصله سال ٨٨ تا پایان سال ٩٢ انباشته شده است و مابقی ٤ میلیارد تومان بابت مطالبات معوقه سالهای ٨٨ تا ٩١، ٣٥٠ کارگر شاغل به وجود آمده است.
تجمعات اعتراضی ٧٠٠ کارگر مخابرات روستایی
٢٩مهر: کارگرمعترض مخابرات : به دلیل محقق نشدن وعده‌های مسئولان شرکت مخابرات ایران و نمایندگان مجلس عدم پرداخت حقوقی ٩ ماه گذشته‌ و قراردادهای ناعادلانه کارمان امروز ناچار شدیم برای چندمین بار برای اعلام اعتراض به تهران سفر کنیم.
معلمان حق‌التدریس مقابل مجلس تجمع کردند
٢٩مهر: معلمان حق التدریس آموزش و پرورش در مقابل مجلس نسبت به عدم پیگیری شرایط استخدامی خود تجمع كردند.
٢٢مهر: کارکنان متخصص شاغل در طرح آزادگان شمالی که از شرکت مهندسی و توسعه نفت اخراج شده‌اند در مقابل سازمان بازرسی کل کشور تجمع کردند.  مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت به بهانه کوچک کردن شرکت ٢٥ نفر از افراد متخصص را که در پروژه آزادگان شمالی مشغول به فعالیت بودند اخراج کرده است. تجمع‌کنندگان در قسمت های مالی،برنامه ریزی و دیگر بخش های این طرح مشغول به کار بودند.
اعتراض کارگران «صنایع کم مصرف ایرانیان» به تعویق ٣ ماه حقوق
١٩مهر: ١٢٠ کارگر کارخانه «صنایع کم مصرف ایرانیان» زیر مجموعه کارخانه کنتور سازی ایران با تجمع در محوطه کارخانه دست از کار کشیدند. کارخانه کنتور سازی ایران واقع در استان قزوین از دو کارخانه کنتور سازی و صنایع کم مصرف تشکیل شده است که تجمع اعتراضی به دلیل تعویق سه ماه حقوق ١٢٠ نفر از کارگران صنایع کم مصرف ایرانیان (تولید کننده انواع لامپ‌های کم مصرف) صورت گرفته است. کارفرمای کارخانه کنتور سازی ایران (واقع در استان قزوین) از تیر ماه سال جاری هیچ حقوقی به کارگران پرداخت نکرده است و دائما به کارگران وعده پرداخت مطالباتشان را می‌دهد و این موضوع باعث خشم کارگران شده است.
اعتراض به حکم دادگاه
١٥مهر: «مازیار رحیم‌زاده» کارگر پتروشیمی رازی که با شکایت کارفرما و به اتهام اخلال در نظم به شش ماه حبس و ٥٠ ضربه شلاق محکوم شده بود به رای دادگاه بدوی اعتراض کرد. شعبه ١٠٣ دادگاه عمومی (جزایی) ماه گذشته ٤ کارگر پتروشیمی رازی را به تحمل شش ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق محکوم کرده بود.
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل
١٥مهر: ٤٠ نفر از کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل در اعترا‌ض به عدم مطالبات و پرداخت نشدن حقوق معوق در مقابل استانداری دست به تجمع اعتراضی زدند. کارفرما در ١٢ خرداد ماه امسال درهای کارخانه را بروی ٢٧٥کارگر بست و عملا تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران خود را اعلام کرد. کارگران معترض خواستار پرداخت معوقات حقوق و بازگشت به کار هستند .
تجمع کارگران آبفای اهواز
١٥مهر: کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه خود در مقابل دفتر شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» واقع در خیابان کیان پارس اهواز تجمع کردند. ٣٠٠ کارگر پیمانی آبفای اهواز که از سال گذشته تحت مسئولیت پنج شرکت پیمانکاری «سولار مکانیک»، «اسکله ساز»، «عمران سازان بردیا»، «شباهنگ» و «پرتو داچک» هنوز نتوانسته‌اند معوقات حقوقی خود را از این پیمانکاران دریافت کنند.
تجمع کارگران شهرداری اهواز
١٥مهر: ١٢٠ نفر از کارگران خدماتی شهرداری منطقه ٢ اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن بیمه و سنوات و عیدی سال گذشته در مقابل ساختمان شهرداری مرکز واقع درخیابان سپاه اهواز تجمع کردند. مسئولان شهرداری اهواز با حضور در جمع کارگران معترض به آنان قول پرداخت مطالبات معوقه‌شان حداکثر تا پایان روز پنجشنبه (١٧ مهر) را دادند.
تجمع کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام مقابل مجلس
١٤مهر: کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام در اعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل مجلس تجمع کردند. کارگران خواستار پرداخت مطالبات خود از پتروشیمی ایلام بودند که تاکنون چند ماه است به تعویق افتاده و پرداخت نشده است.
به دنبال اخطار سه روزه
١٤مهر: به دنبال اخطار سه روزه کارگران کارخانه کاشی گیلانا در مقابل اداره کار تجمع اعتراضی کردند در ١١مهر(سه روز قبل) کارگران کارخانه کاشی گیلانا در شانزدهمین روز اعتصاب اعلام کرد ا بودند: در صورتی که در ارتباط مطالبات‌ معوقه‌شان تا دوشنبه (١٤ مهر) تصمیمی گرفته نشود، اعتراض خود را به شیوه دیگری ادامه خواهند داد. اعتصاب ١٦٠ کارگر کاشی گیلانا در حالی به شانزدهمین روز متوالی وارد شده است که هیچ یک از مقامات دولتی شهرستان رودبار به مطالبات کارگران اعتصابی پاسخ مشخصی نداده‌اند. کارگران اعتصابی به تعویق ١٦ ماهه حقوق‌ در فاصله زمانی ٥ سال گذشته (از ٨٨ تاکنون) و پرداخت نشدن حداقل ٣٠ ماه از حق بیمه‌شان‌ معترضند. در پانزدهمین روز از اعتصاب کارگران کارخانه کاشی گیلانا، کارگران از لغواخراج دو کارگر کارخانه کاشی گیلانا «مهدی کاظمی» و «احمد میرزایی» خبر می‌دهند که چندی پیش و با شروع اعتراض کارگران، اخراج شده بودند.
تجمع کارگران پتروشیمی ایلام مقابل مجلس
١٤مهر: کارگران پتروشیمی ایلام در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزدها و در اعتراض به اخراج کارگران در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
درگیری دستفروشان با مأموران در خرم‌آباد
١٢مهر: دستفروشان سبزه میدان خرم‌آباد با مأموران نیروی انتظامی درگیر شدند. این درگیری زمانی شروع شد که دستفروشان در مقابل یورش مأموران سرکوبگر انتظامی مقاومت کردند.
تجمع کارگران پایانه‌های غرب تهران
٩مهر: ٣٠نفر از کارگران سازمان پایانه‌ها و پارک‌سوارهای غرب تهران در مقابل ساختمان شورای شهر تهران در اعتراض به اعمال فشار برای امضای قرارداد جدید، دریافت سه ماه علی‌الحساب حقوق و دستمزد، سه ماه تعویق در پرداخت حق بیمه و نپرداختن حق اولاد شهریورماه در مقابل ساختمان شورای دست به تجمع اعتراضی زدند. قرار داد جدید از طرف کارفرما شامل تقسیم کار به روزانه و شبانه، است که در میزان حقوق دریافتی کارگران کاهش می‌یابد. مدیرعامل به تمامی کارگران معترض گفته است تا از هرگونه تجمع اعتراضی اجتناب کنند زیرا «با پلیس امنیت هماهنگ شده تا معترضان را دستگیر کند»
تجمع مربیان پیش دبستانی
٨مهر: ١٠٠ مربی پیش دبستانی مقابل مجلس تجمع کردند. تجمع کنندگان که عموما از شهرهای دیگر به تهران آمده‌ بودند به اجرا نشدن قانون تعیین تکلیف استخدام حداقل ٣٠ هزار مربی پیش دبستانی و استنکاف دولت از تخصیص ردیف بودجه برای استخدام‌ این مربیان اعتراض دارند. در یک ماه گذشته مربیان پیش دبستانی در تهران و تعدادی زیاد از شهرها با مطالبه استخدام تجمعات اعتراضی را سازمان داده اند.

پایان بخش دوم ماه های مهر. آبان. آذر١٣٩٣