اخبار کارگری – اخبار کارگری ٢فروردین ١٣٩٤نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

٢فروردین ١٣٩٤

اعتراضات

سومین روز اعتصاب١٢٠ کارگر پالایشگاه آبادان

١٢٠ کارگر بخش SRU پالایشگاه آبادان که زیر نظر شرکت پیمانکاری ساختمان و نصب صنایع پتروشیمی (ECC) فعالیت دارند، از روز یکشنبه (٢٤ اسفند ماه) تاکنون در اعتراض به دریافت نکردن حقوق دو ماه گذشته و عدم دریافت عیدی پایان سال دست از کار کشیده‌اند. کارفرما طی چند روز گذشته که کارگران دست از کار کشیده‌اند سعی دارد با تهدید به اخراج آنان را به ادامه کار بازگرداند اما کارگران تاکید دارند تا حقوقمان را نگیریم به کارمان باز نمی‌گردیم.

تجمع کارگران خدماتی پیمانکار شهرداری ایذه

کارگران خدماتی شهرداری ایذه در اعتراض به پرداخت نشدن عیدی، سنوات و حقوق ماه‎‌های نهم و دهم در مقابل شهرداری این شهر تجمع کردند.

 شکایت بیش از ٢١ هزار کارگر از کارفرما در اصفهان

٢١ هزار و ٧٠٠ پرونده شکایت در طول سال٩٣ از سوی کارگران در اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان برعلیه کارفرمایان تشکیل شده است. نیمی از این شکایت ها به بی اطلاعی کارگر و کارفرما از نوع قراردادهای موقت و میزان مزایای آن از جمله اینکه عیدی کارگران به چه صورتی باید باشد یا اضافه کار چگونه به این کارگران اختصاص می یابد و حق اولاد چگونه است، ارتباط دارد. ٥٠ درصد دیگر شکایت ها مربوط به اخراجی ها و تعطیل واحدها و سایر موارد است.


تجمع دراعتراض به قطعی چند روزه ی آب شهر

 ٢٩ اسفند: در اعتراض به قطعی چند روزه ی آب در مناطق بسیاری از شهر برازجان، مردم دست به تجمع در مقابل فرمانداری دشتستان زدند. در این تجمع که از ساعات اولیه صبح آغاز شده بود، افراد با نشست در خیابان و جلوگیری از عبور و مرور خودروها، ترافیک ایجاد نمودند و رسیدگی به مشکل بی آبی خود از سوی مسئولین را خواستار شدند. ساعتی پس از تجمع مردم، معاون سیاسی و امنیتی دشتستان در جمع معترضین حاضر شد و گفت که تمامی مسئولین از مشکلات آب شهروندان برازجان مطلع هستند.

عادل دهدشتی با دعوت مردم به آرامش اظهار داشت: قرار است امروز در استانداری جلسه بحرانی برای کمبود آب دشتستان مخصوصا برازجان برگزار گردد و فرماندار نیز به همین دلیل به تهران سفر کرده است. پیش از این نیز جیره بندی و قطعی آب در برازجان وجود داشته و سال هاست که ادامه دارد ولی در هفته ها و ماه های اخیر قطعی آب بدون زمانبندی و نا منظم و البته با استمرار تداوم یافته است.

گزارش

نمایش قدرت شهرداری ها در برابر دستفروشان و کودکان کار!

به بهانه خودكشی دستفروش خرمشهری! برخورد قهر آمیز ماموران شهرداری‌ها با کودکان کار و دستفروش ها تبدیل به یک روال اداری و عادی شده است. وقتی که کار جرم باشد مجازات آن چیزی نیست مگر خودکشی! و وقتی سکوت و انفعال مجوزی می شود برای تکرار جامعه نیز به آن عادت می کند. در تازه‌ترین  مورد، یونس عساکره دستفروش سی و چهار ساله ساکن خرمشهر در اعتراض به جلوگیری از کسب روزی حلال، خودش را در مقابل ساختمان شهرداری به آتش کشیده و حالا با ٧٠ درصد سوختگی حال او وخیم گزارش شده است. معلوم نیست چند قربانی دیگر نیاز است تا باور کرد جواب فقر و نداشتن ها برخورد خشونت آمیز نخواهد بود. دستفروشی و مشاغل مشابه آن حکایت از اقتصادی بیمار دارد و صف دستفروشان نمایش گسترش بیکاری و فقر است. وجود فقر ریشه در سیاست های کلان جامعه دارد و نمی توان برای از بین بردن علت ،معلول را قربانی کرد اما انگار این قربانی شدن هر بار به شکلی جدید توسط شهرداری تهران و سایر شهرها اجرا می شود. این چندمین بار است که یک دستفروش مغلوب سیاست های نادرست می شود. در سال گذشته ماموران مترو ایستگاه گلبرگ اقدام به توقیف اموال یک دستفروش جوان کردند. او تهدید کرده بود که در صورت عودت ندادن اموالش خود را به زیر قطار پرتاب خواهد کرد. بعد از بی توجهی ماموران مترو و پس ندادن اموال این دستفروش، مرد جوان خود را جلوی قطار مترو انداخته و در اثر برخورد با قطار سر وی از بدنش جدا شد. چندی پیش نیز علی چراغی که به همراه فرزند چهارده ساله اش مشغول به خرید ضایعات در شرق تهران بود با ضربات پنجه بوکس ماموران شهرداری تهران به قتل رسید. این نمایش قدرت شهرداری ها در برابر ضعیف ترین قشر چامعه یعنی دستفروشان و کودکان کار در حالیست که این نهاد خود یک سر تخلفات بزرگ اقتصادی همچون فروش تراکم، عقد قراردادهای میلیاردی با پیمانکاران فاقد صلاحیت به صورت غیر قانونی و همچنین استفاده از نیروی کار ارزان کارگران مهاجر و استثمار آنها (به خصوص در بخش خدمات شهری و بازیافت زباله) توسط پیمانکاران وهمچنین رانت و باند بازی های درون سازمانی می باشد ،تخلفاتی که به گسترش فقر و شکاف طبقاتی دامن می زند. روزهای پایان سال است اما این خبر خوبی نیست برای خانواده دستفروشی که تنها نان آور خانه آنها برای تامین هزینه و چیدن سفره خالی عید صبح خسته از فشارهای چند جانبه به خیابان آمد که شاید بتواند حق خود را از چرخ روزی به تاراج رفته اش توسط ماموران بازستاند اما شب با تنی سوخته از ندیدن ها بیهوش روی تخت بیمارستان و نگران از آینده به رهایی می اندیشید. برگرفته ازبهار٢٩اسفند

حقوقهای پرداخت نشده

کارگران فولاد و چدن دورود با پنج ماه حقوق معوقه سال نو را آغاز می‌کنند

پرداخت نشدن ٥ ماه حقوق ماهای مهر، آبان، آذر، دی و بهمن و عیدی پایان سال کارگران شاغل کارخانه فولاد و چدن دورود در واپسین روزهای باقیمانده از سال ٩٣. کارخانه فولاد و چدن دورود ١٤٠ کارگر قرار دادی و ٤٠ کارگر رسمی دارد که علاوه بر تعویق ٥ ماهه مزد و حقوق پایان سال، حدود دو سال حق بیمه کارگران نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده بطوری که هر چند ماه یکبار دفترچه‌های درمانی کارگران با اعتبار و سفارش مدیر کل تامین اجتماعی تمدید می‌شود. کارگران فولاد و چدن دورود پرداخت حق عیدی در روزهای پایانی سال را باعث کم‌ارزش شدن دریافتی کارگران دانسته و در این باره گفتند: هر روز که به عید نوروز نزدیک‌تر می‌شویم اجناس گران‌تر می‌شوند و طبیعتا پولی که مردم برای اجناس می‌پردازند هم کم‌ارزش‌تر می‌شود. علی رغم وعده‌های داده شده در خصوص پرداخت معوقات حقوقی کارگران، هنوز هیچ اقدامی از سوی کارفرما جهت پرداخت این مطالبات صورت نگرفته و کارگران همچنان در روزهای واپسین سال ٩٣ منتظر دریافت مطالبات خود هستند.

٤ماه بی‌حقوقی کارگران فرش باستان یزد در آستانه سال نو

کارگران فرش باستان یزد در آستانه سال نو ٤ ماه دستمزد ماه‌های آذر، دی، بهمن و اسفند و عیدی امسال را دریافت نکرده‌اند. علی رغم وعدهٔ کارفرما مبنی بر پرداخت مطالبات تا ٢٥اسفند ماه هنوز تکلیف چهار ماه دستمزد معوقه کارگران مشخص نیست

اخراج و بیکارسازی

بیکارسازی در کارخانه «آجرجیل»

٢٢٠ کارگر «آجر جیل» که از مرداد ماه سال گذشته با تعطیلی کارخانه بیکار شده‌اند، با ادامه یافتن بیکاری‌ ٢١ ماهه‌شان تا به حال چندین بار دست به اعتراض زده اند. و خواستار بازگشت بکار و اشتغال هستند. کارگران می‌گویند؛ حدود ٢١ ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌ایم و بیمه‌هایمان نیز متوقف شده است. به هر مسئولی هم شکایت می‌کنیم فقط شنونده است و هیچ اقدامی نمی‌کند. تعداد زیادی از کارگران این کارخانه با سوابق کار ٢٠ ساله در شرف بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان آور قرار دارند اما کسی برای اعلام ترک کار این کارگران به کارخانه نمی‌آید. حتی مستمری بیمه بیکاری این کارگران به دلیل عدم حضور کارفرما هنوز بر قرار نشده است.

اخراج ١٧ کارگر معدن کوشک بافق برای دومین بار

١٧ کارگر معدن کوشک بافق دو روز بعد از پایان آخرین دور از اعتراضات کارگران این معدن اخراج شدند. این ١٧ کارگر یکبار دیگر در پایان ماه گذشته اخراج شده بودند. این ١٧ کارگر معدن کوشک بافق که در پایان بهمن ماه به دلیل شرکت فعال در اعتراضات اخراج شده بودند. پس از اعتصاب ٤٠٠ کارگر در اعتراض به اخراج آنان از تاریخ ٢ اسفند آغاز شد، در تاریخ ١٠ اسفند  با وساطت فرمانداری به کار بازگشته بودند. اسامی اخراج شدگان حسن شمس‌الدین، ابراهیم حیدری، محمدرضا باقرزاده، محمود حیدری، محمدرضا ابراهیمی، کاظم اسماعیلی، کاظم غلامی، محمدمهدی نبی‌زاده، اسماعیل بابایی، وحید شفیعی، علی فروزانی، ابوذر ایزدی، امیر حسنی، علی اکبر حسنی پور، ایمان حاجی عبدلی و محسن حیدری گزارش شده است. کارگران می‌گویند دو روز بعد از پایان اعتصاب، کارفرما مجددا از ورود این ١٧ کارگر به معدن جلوگیری کرده است و فرمانداری نیز در برابر این خلف وعده عکس العملی نشان نداده است. در این میان گفته می‌شود تنها یکی از اخراجی‌ها اجازه ادامه کار پیا کرده است.

ناامنی محیط کار

مصدومیت یک کارگر آرماتور بند براثر سقوط تیر آهن

یک کارگر٣٥ ساله‌  آرماتور بند حین انجام کار براثر سقوط ناگهانی یک قطعه آهن بر روی بدنش، بشدت مصدوم شد. حادثه ساخت در خیابان شهید مدنی تهران اتفاق افتاده.

کارگران

اتحادیه آزاد کارگران ایران:بهاران خجسته باد

سالی جدید در حال آغاز و روزهای  دل انگیز بهاری در راه است. باید شاد بود، نمیتوان و  نمی شود به نوروز، برای لحظه ای هم که شده لبخند نزند. هر چند که امید و شادی و بهروزی را از ما گرفته باشند، که گرفته اند.امابرای روزهای کوتاهی هم  که شده سرمستانه شاد خواهیم بود و با امید به زندگی و تغییر ، سال جدید را آغاز خواهیم کرد و سر افرازانه به نبردی پر شکوه برای بهروزی و سعادت و رهائی از ستم، آغوش خواهیم گشود. سبد سبد شکوفه بهاری تقدیم کارگران دربند و تمامی زندانیان آزادیخواه و حق طلب. سال نو برکارگران وعموم مردم شریف ایران خجسته باد. اتحادیه آزاد کارگران ایران

ویژه افزایش دستمزدها در سال ١٣٩٤

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه: افزایش بی عدالتی علیه کارگران و زحمت کشان ایران را محکوم می کنیم! به اعتراف همه مسئولان گوناگون دستگاه های حکومتی و غیرحکومتی آمارهای معیشت و رفاه اقتصادی کارگران و زحمت کشان عموما در حال کاهش و به قول معروف هر سال دریغ از پارسال می شود. با نزدیک شدن اسفند ماه و رسیدن روزهای تعیین دستمزد برای سال جدید مراکز و نهادهای کارگری حکومتی و غیرحکومتی و بیش از یازده میلیون کارگر و نزدیک به سه میلیون بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی که با احتساب جمعیت خانوادهایشان بیش از پنجاه درصد جمعیت ایران را تشکیل می دهند. در تب و تاب فراگیر تعیین دستمزد عادلانه کارگری لحظه شماری می کنند. با توجه به این موج بزرگ اجتماعی، مسئولان مختلف دستگاه های حاکمیتی مربوط و صاحبان قدرتمند اقتصادی بخش های خصوصی و غیرخصوصی با پیش کشیدن توجیهات برنامه ریزی شده همچون کمک به رونق اقتصادی و خروج از رکود و بحرانی بودن وضعیت اقتصادی و دیگر بهانه های اینچنینی و چشم پوشیدن بر معیشت میلیون ها کارگر و زحمت کش این سرزمین و عموم دستمزد بگیران قانون را زیر پا گذاشته با ایجاد جوی خاص به نفع خود و علیه کارگران مقاصد عدالت شکنانه خود را پیش می برند. تعیین دستمزد کارگران برای سال ١٣٩٤ نیز از این قاعده کلی پیروی کرده و بی توجه به سیر افزاینده جنبش درخواست دستمزد عادلانه کارگری باز هم حداقل دستمزد کارگران یک سوم خط فقر تعیین شد و همچنان باید شرایط معیشت سخت تری را تحمل کنند. پیوسته در تبلیغات غیر واقعی و بدور از حقیقت ادعا می شود با پیروی از اصول سه جانبه گرایی و رعایت حق چانه زنی سرنوشت کارگران و از جمله تصمیم مهم تعیین حداقل دستمزد کارگران با این روش انجام می شود اما همه آگاهان منصف امور کارگری می دانند که در غیبت نمایندگان واقعی میلیون ها کارگر صاحب منصبان سرمایه و قدرت های اقتصادی کارفرمایی و دستگاه های حکومتی دست بالا را در تصمیم گیری ها داشته و جانب کارگری به دلیل عدم ارتباط با بدنه کارگری و نداشتن تشکیلات منسجم سندیکایی سراسری در آغاز روند تعیین دستمزد با دادن شعارهای نمایشی آنچنانی و در پایان تسلیم جلسات نامتعارف و چون امسال در نیمه شبان شده و باز هم حق کارگران پایمال می شود. سندیکای کارگران شرکت واحد متحد و هم فریاد با میلیون ها کارگر همیشه خواستار دستمزدی عادلانه بوده و تاراج نیروی کارگران را خلاف عدالت و دادگری می داند و به این ساز و کار ناحق و ناروا و قانون شکنانه تعیین دستمزد کارگری معترض و آنرا محکوم می کند. این سندیکا به وسع توان خود بعنوان مشتی نمونه از میلیون ها کارگر معترض تلاش کرده و با حضور اعتراضی در برابر وزارت کار به این بی عدالتی ها اعتراض کرد. سندیکای کارگران شرکت واحد تصمیم شورای عالی کار در تعیین دستمزد ناعادلانه کارگران در سال ١٣٩٤ را محکوم کرده و به دلیل عدم حضور نمایندگان واقعی کارگران در این شورا آنرا تصمیمی دو جانبه از سوی کارفرمایان و دولتیان و ناقض ماده ٤١ قانون کار می داند و از اعتراض کارگران علیه این بی عدالتی ها حمایت و پشتیبانی می کند. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون تصویب مزد ٧١٢ هزار تومانی: پیش بسوی اعتراضات متحدانه و سراسری برای رهائی از ستم معیشتی! همانطور که پیش بینی می شد نماینده های دست ساز کارگری همراه با دولت تدبیر و امید سرمایه داران ، پس از چندین هفته تبلیغات پر سر و صدا و لاف زنی های عوامفریبانه در تامین معیشت کارگران که تحت فشار اعتراضات کارگری صورت گرفت، نهایتا تصمیم خود مبنی بر تحمیل فقر و فلاکت روز افزون بر میلیونها خانواده کارگری را اعلام کردند. اکنون دیگر همه چیز روشن است و سناریوی دولت تدبیر و امید سرمایه داران و تشکلها و نهادهای دست ساز کارگری برای تحمیل مزدی خفت بار بر طبقه کارگر ایران به پایان رسیده است. این سناریوی ننگین در مقابل چشمان ما کارگران با اعلام سبد هزینه بیش از سه میلیون تومانی توسط نهادهای دست ساز کارگری از حدود سه ماه پیش کلید خورد و سپس با تبلیغات پر سر و صدا حول  ایستادگی نماینده های به اصطلاح کارگری در شورایعالی کار  برای افزایش حداقل مزد به میزان ٣٤ درصد ادامه پیدا کرد و  نهایتا در چند روز گذشته با کف زدن برای خود فروختگانی به نام نماینده های کارگری در شورایعالی کار و ستایش از شجاعت آنان بدلیل مقاومت جهت افزایش حداقل مزد به میزان ٢٥ درصد به اوج خود رسید و نهایتا با امضای آنان بر پای حداقل مزدی خفت بار، با صوت شادمانی و تبریک مشمئز کننده وزیر کار به کارگران در حالی به پایان رسید که حکم زندان به جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی از هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری افزایش مزد و نماینده های سازش ناپذیر کارگران، به آنان ابلاغ شد. تصویب افزایش حداقل مزد به میزان ١٧ درصد، آنهم در آخرین روزهای سال که عملا امکان هیچ اعتراضی از سوی کارگران وجود ندارد، اگر برای تصویب کنندگان چنین مزد خفت باری به معنای پایانی مسرت بخش و قابل تبریک و استثنائی بود، برای ما کارگران نمیتواند معنایی چیزی جز تحمیل فقر و گرسنگی مطلق و تشدید مبارزه ای سراسری و متحدانه برای داغ کردن زمین بر زیر پای چپاولگران دسترنج مان داشته باشد. دولت تدبیر و امید سرمایه داران، با نادیده گرفتن مبارزات ما کارگران در طول سه سال گذشته برای پایان دادن به ستم معیشتی که با طومار چهل هزار نفری آغاز و امسال با تجمعات معلمان و کارگران در مقابل مجلس و وزارت کار و اعتراضات کارگران صنایع خودرو سازی و برخی دیگر از کارخانه ها وارد مرحله تعرضی تری شد، بیش از پیش این واقعیت محرز را در مقابل ما کارگران قرار داد که هیچ چیزی جز اعتراضات زیر و رو کننده میلیونی و سراسری نمیتواند چاره ی ما کارگران برای برخورداری از یک زندگی انسانی باشد. اینان ما کارگران را با حقیرترین موجودات نیز اشتباه گرفته اند، به همین دلیل نیز چشم در چشم ما، خود سبد هزینه زندگی را بالای سه میلیون تومان و سطح معیشت  میلیونها خانواده کارگری را زیر سه برابر خط فقر  اعلام میکنند و آنوقت  در کمال بی شرمی  تصویب حداقل مزد ٧١٢ هزار تومانی را که کفاف خرج توی جیبی فرزندانشان را نیز نمی دهد به ما تبریک میگویند. تبریک چنین مزد خفت باری از سوی وزیر کار یک دهن کجی  وقیحانه به میلیونها خانواده کارگری است که به یقین  با سیل خروشان اعتراضات ما کارگران و معلمان در سال آینده پاسخ خواهد گرفت. پیش بسوی اعتراضات سراسری و متحدانه برای رهائی از ستم معیشتی همبسته تر باد مبارزات کارگران و معلمان ایران برای افزایش مزد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٥ اسفند ماه ١٣٩٣

((رو در رویی و کشمکش تعیین حداقل دستمزدها یکی از عرصه های مهم دولت و کارفرماها با کارگران و مزدبگیران جامعه است. کارگر کمونیست از زوایای مختلف تلاش کرده اخبار، تحلیل و نظر و دیدگاه های کارگران را منعکس کند. سند یا بخشنامه زیر تحت نام «بخشنامه حداقل مزد سال ١٣٩٤ مشمولان قانون کار» حاوی تصمیم دولت است. به منظور دسترسی بیشتر و شناخت از تصمیمات دولت یازدهم با ماهیت ضد کارگری و در عین حال معنی تحمیل ریاضت کشی اقتصادی در چارچوب آنچه دولت و کارفرماها به آن نام بحشنامه گذاشته اند ما مواد این بحشنامه را منتشر میکنیم))

بخشنامه حداقل مزد سال ١٣٩٤ مشمولان قانون کار. از اول سال ٩٤حداقل مزد روزانه با نرخ یکسان برای کلیه کارگران مشمول قانون کار (اعم از قرارداد دائم یا موقت)دویست و سی و هفت هزار و چهار صد و هفتاد و پنج ریال تعیین می‌گردد. «شورای عالی کار در جلسه مورخ ١٣٩٣/١٢/٢٤ با حضور نمایندگان سه گروه (دولت، کارفرمایان و کارگران) پس از بحث و بررسی راجع به تعیین حداقل مزد سال ١٣٩٤ مواردی را در ٦ بند به شرح زیر تصویب نمود. این مصوبات در اجرای ماده ٤١ قانون کار، براساس ضرورت انطباق هر چه بیشتر میزان درآمد و هزینه‌های کارگران، و همچنین با توجه به مقتضیات بنگاه‌های تولیدی، کارفرمایان، و شرایط اقتصادی جامعه به تصویب رسیده‌اند١– از اول سال ١٣٩٤حداقل مزد روزانه با نرخ یکسان برای کلیه کارگران مشمول قانون کار (اعم از قرارداد دائم یا موقتمبلغ ٢٣٧٤٧٥ ریال (دویست و سی و هفت هزار و چهار صد و هفتاد و پنج ریالتعیین می‌گردد

همچنین از اول سال ١٣٩٤ سایر سطوح مزدی نیز روزانه ١٧ درصد مزد ثابت یا مزد مبنا (موضوع ماده ٣٦ قانون کار) به نسبت آخرین مزد در سال ١٣٩٣ افزایش می‌یابدتبصره: با اعمال افزایش این بند مزد شغل کارگران مشمول طرح‌های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نیز مزد ثابت سایر کارگران نباید از مبلغ ٢٣٧٤٧٥ ریال (دویست و سی و هفت هزار و چهار صد و هفتاد و پنج ریال) بند (١) کمتر شود٢– به کارگرانی که در سال ١٣٩٤ دارای یکسال سابقه کار شده، و یا یکسال از دریافت آخرین پایه سنواتی آنان گذشته باشد روزانه مبلغ ١٠٠٠٠ ریال نیز به عنوان پایه (سنوات) پرداخت خواهد شدتبصره ١: پرداخت مبلغ مربوط به پایه سنواتی کارگران مشمول طرح‌های طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با در نظر گرفتن رقم فوق الذکر برای گروه یک با توجه به دستورالعمل و جدول اعلامی توسط اداره کل روابط کار و جبران خدمت صورت می‌گیردتبصره ٢: به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان در سال ١٣٩٤، میزان مقرر در این بند یا تبصره یک آن حسب مورد تعلق خواهد گرفتتبصره ٣: براساس مصوبه مورخ ١٣٩٣. ١٢. ٢٤ شورای عالی کار و در راستای تقویت مهارت محوری و بهره‌مندی تمامی کارگران و در نتیجه رضایتمندی کارگران باسابقه، از ابتدای سال ١٣٩٤ همه کارگران دارای قرارداد دائم و موقت مشمول قانون کار که دارای یک سال سابقه کار شده و یا یک سال از دریافت آخرین پایه (سنوات) آنان در‌‌ همان کارگاه گذشته باشد، اعم از اینکه حق سنوات یا مزایای پایان کار خود را تسویه حساب کرده باشند یا خیر، مشمول دریافت پایه سنوات خواهند بود٣براساس مصوبه مورخ ١٣٨٧. ٧. ٢١ شورای عالی کار و در جهت افزایش رضایتمندی کارگران و کارفرمایان و به منظور تثبیت و تسری به تمامی کارگران، اعم از دائم و موقت مقرر شد از ابتدای سال ١٣٩٤ کمک هزینه اقلام مصرفی خانوار به عنوان مزایای رفاهی و انگیزه‌ای موضوع تبصره ٣ ماده ٣٦ قانون کار بابت هر کارگر (اعم از متاهل یا مجرد) ماهانه مبلغ ١١٠٠٠٠٠ ریال از سوی کارفرمایان به آنان پرداخت گردد. ٤ضوابط مربوط به چگونگی نحوه اعمال افزایش مقرر در بند (١) و تبصره یک بند (٢) در کارگاههایی که دارای طرح طبقه بندی مشاغل می‌باشند و نیز در مورد کارگران کارمزدی و همچنین چگونگی ارتقاء طبقه شغلی به موجب دستورالعمل‌های اداره کل روابط کار و جبران خدمت خواهد بود٥مقررات این مصوبه شامل حال دانش آموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تابستانی در سال ١٣٩٤ به طور موقت در کارگاه‌ها اشتغال می‌یابند نخواهد شد٦واحدهای مشمول قانون کار به منظور ایجاد رابطه هر چه بیشتر مزد و مزایا با بهره وری و تولید و ایجاد انگیزه بیشتر در بین کارکنان خود، علاوه بر اجرای این مصوبه می‌توانند نسبت به افزایش و برقراری مزد و مزایا در قالب موافقت نامه‌های کارگاهی و پیمان‌های دسته جمعی و پس از تایید وزارت

Formularbeginn

Formularbeginn

اخبار بین المللی

آلمان تظاهرات در حمایت از مردم یونان

یونان تنها نیست، این شعار چند صد معترض آلمانی بود که روز شنبه ١٤ مارس (٢٣ اسفند) در حمایت از مردم یونان در مقابل وزارت دارایی آلمان در برلین تجمع کردند. تجمع کنندگان نسبت به سیاست های آلمان و جامعه بین المللی در ارتباط با کمک های مالی به یونان اعتراض داشتند. یکی از شرکت کنندگان در این تجمع می گوید: “باید به یونان شانس دیگری داد، بدون آنکه اتحادیه اروپا فشارهای بیشتری روی این کشور بیارود و درد و رنج مردم یونان را افزایش دهد، درد و رنجی که از خارج از یونان بر آنها تحمیل می شود و نه از سیاست های داخلی شان. ” در روزهای گذشته رئیس کمیسیون اروپا از پیشرفت گفتگوها با یونان ابراز نارضایتی کرده است و همچنین وزیر دارای آلمان گفته است که عدم پیشرفت در مذاکرات، احتمال خروج یونان از حوزه یورو را افزایش می دهد. با این حال یونان امیدوار است که بتواند راه حلی برای بازپرداخت بدهی های خارجی خود پیدا کند.

برزیل تظاهرات میلیونی ضدّ دولتی در بیش از ٨٠ شهر

نزدیک به ١.٥ میلیون نفر از شهروندان برزیل در خیابان‌های شهرهای آن کشور دست به تظاهرات زدند تا اعتراض خود را به دیلما روسف، رئیس‌جمهوری، که با بحران‌های گوناگونی چه در زمینه اقتصادی چه در رابطه با فساد روبه‌رو است نشان دهند. بسیاری از معرتضانی که روز یکشنبه ١٥ مارس (٢٤ اسفند) به خیابان‌ها آمدند خواستار کناه‌گیری خانم روسف از قدرت شده‌اند. بنا بر گزارش‌ها شهرهای بزرگ برزیل مانند سائوپائولو، ریو دو ژانیرو و برزیلا از جمله مراکز اعتراض‌های یک‌شنبه بودند. خبرگزاری فرانسه می‌گوید در ٨٣ شهر برزیل معترضان به خیابان‌ها آمده‌اند. خبرگزاری‌ها و ناظران اعتراضات تازه را با تظاهرات و اعتراضات سال ٢٠١٣ میلادی، به برگزاری جام جهانی فوتبال با وجود بحران اقتصادی، مقایسه می‌کنند که برای هفته‌ها در شهرهای مختلف جریان داشت. از دلایل اعتراضات تازه، برملا شدن و رسیدگی به پرونده ده‌ها تن در رابطه با فساد در شرکت نفتی «پتروبراس» است که بسیاری از آنها با حزب حاکم که قدرت را در دست دارد در ارتباط هستند. فساد و پول‌شویی که طی دهه گذشته مبلغی نزدیک به ٤ میلیارد دلار را در بر گرفته است. برخی از پرونده‌ها به زمانی باز می‌گردد که خود خانم روسف مدیر شرکت نفتی پتروبراس بود. در عین حال دیلما روسف برای مقابله با بحران اقتصادی، خواستار در پیش گرفتن سیاست‌های اقتصادی ریاضتی نیز شده است.

میانمار محکومیت بخاطر توهینبه بودا

دادگاهی در میانمار (برمه)، روز سه شنبه ١٧ مارس (٢٦ اسفند) مدیر نیوزیلندی یک بار و دو همکار میانماریش را بخاطر توهین به مذهب بودا، به دو سال و نیم زندان محکوم کرد. مدیر بار در یک پوستر تبلیغاتی از عکس بودا که هدفن به گوش داشت برای تبلیغات مشروباتش استفاده کرده بود. وکیل مدیر این بار می گوید: “دشوار است که این حکم را عادلانه بدانیم یا نه، زیرا اینجا میانمار است و شبیه دیگر کشورهای دموکراتیک نیست. فقط همین را می توانم بگویم.” پینیا ونتا، عضو اتحادیه راهبان بودایی وطن پرست میانمار در اینباره می گوید: “حکم مناسبی صادر شده که نه خیلی سختگیرانه است و نه خیلی ملایم. آنها به آنچه سزاوارش بودند محکوم شدند. بعنوان یک بودایی، نمی خواهم که آنها بیشتر از این رنج بکشند.” در قوانین میانمار، توهین به مذاهب جرم محسوب می شود. این کشور در سالهای اخیر شاهد رشد بوداییان ملی گرا و راهبان افراطی بوده که اقلیت مسلمان را هدف خشونت های خود قرار داده اند.

افغانستان تظاهرات اعتراضی برای آزادی گروگانها

بیش از هزار تن‌ در یک تجمع مسالمت آمیز خواستار رهایی ٣٠ مسافر گروگان گرفته شده در ولایت زابل افغانستان شدند. در این تجمع اعتراضی که بمدت دو ساعت ادامه داشت تظاهرکنندگان مقامات محلی و دولت مرکزی را تهدید کردند که اگر در اسرع وقت گروگان‌ها آزاد نشوند، آنان مسیر کابلقندهار را خواهند بست. به گزارش خبرنگار بی‌بی‌سی از محل برگزاری این تظاهرات، تظاهرکنندگان حرکت دولت برای رهایی این گروگانها را یک حرکت نمادین خوانده و مدعی شدند که تاکنون تلاش دولت برای رهایی این افراد هیج نتیجه مثبت نداشته و به همین دلیل نهادهای مدنی، فعالین مدنی و مردم امروز تجمع کرده‌اند. روز دوشنبه ٤ اسفند، مسافران که با دو اتوبوس مسافربری از قندهار به طرف کابل در حرکت بودند، در راه شاه‌جوی زابل به چنگ افراد ناشناس افتادند. تاکنون از سرنوشت این افراد اطلاعی در دست نیست.

آلمان تظاهرات گسترده در اعتراض به ریاضت کشی‌ اقتصادی

همزمان با افتتاح مقر جدید بانک مرکزی اروپا در شهر فرانکفورت آلمان هزاران معترض سیاست های ریاضت اقتصادی از سراسر اروپا در این شهر گرد آمده و دست به اعتراض زدند. در جریان این اعتراضات که به درگیری با پلیس منجر شد ١٠٧ معترض زخمی و حدود ٥٠٥ نفر نیز بازداشت شدند. پلیس برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک آور و فلفل و همچنین ماشین آبپاش استفاده کرد. یکی از معترضان درباره دلایل مخالفتش با سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی اروپا چنین گفت: “جدا از تمام مسائل، بانک مرکزی اروپا نماد سیاست های پولی و قدرت سرمایه داری در این قاره است. افراد زیادی از کشورهای مختلف در اینجا گرد آمدند تا با این سیاستها مبارزه کنند. این مسئله مهمی است.” به گفته مقامات شهر فرانکفورت در جریان درگیری ها کم و بیش ٩٤ پلیس زخمی و ٧ خودروی این نهاد به آتش کشیده شدند. اتحادیه های کارگری که برگزارکنندگان این تجمع بودند می گویند بیش از ١٠ هزار نفر در این تظاهرات شرکت کردند. ساختمان زیبا و نوساز بانک مرکزی اروپا حدود یک میلیارد و سیصد میلیون یورو هزینه در بر داشته، هزینه ای که به گفته اتحادیه کارگری غیرضروری بوده است .

یونان تصویب لایحه‌ای در پارلمان در حمایت از اقشار کم درامد

پارلمان یونان روز چهارشنبه ١٨ مارس (٢٧ اسفند) نخستین لایحه پیشنهادی الکسیس سیپراس، نخست وزیر چپ گرا در زمینه مقابله با بحران انسانی در کشور را تصویب کرد. این اقدام پارلمان که با انتقاد شرکای اروپایی یونان روبروست، یک روز قبل از کنفرانس سران اتحادیه اروپا صورت گرفت. الکسیس سیپراس همان روز خطاب به منتقدانش در اروپا و در داخل کشور گفت: “برخی با جسارت از اقدامات یک جانبه سخن می گویند و دیگران هم اینجا آن را تکرار می کنند. اگر آنها برای ترساندن ما اینکار را می کنند. پاسخ ما ساده است. ما هراسی نداریم و این اقدامات ما را مایوس نمی کند.” برخی گزارشها حکایت از آن دارد که کمیسیون اروپا در صدد وتوی این لایحه است. در همین حال این کمیسیون روز گذشته نگرانی خود را از پیشرفت کند مذاکرات میان آتن و گروه یورو اعلام کرده است. به موجب مصوبه اخیر پارلمان یونان، به اقشار کم درآمد تسهیلاتی نظیر کوپن های مواد غذایی و الکتریسیته رایگان تعلق خواهد گرفت.

خبرهای کوتاه

آلمان روز چهارشنبه ٢٧ اسفندماه، خلبان های معترض شرکت هواپیمایی لوفت هانزادر آلمان اعتصاب دو روزه خود را آغاز کردند. به گزارش خبرگزاری رویترز، خلبانان معترض در اعتراض به شرایط بازنشستگی در نخستین روز اعتصاب تمام پروازها به غیر از پروازهای با مسافت طولانی را متوقف کردند. اعتصاب خلبانان لوفت هانزا دومین اعتصاب در سال جاری میلادی و دوازدهمین بار پیاپی در اعتراض به بازنشستگی زودرس در این خطوط هواپیمایی است که از دو سال گذشته به اجرا درآمده است.

فرانسه به گفته مسئولان اتحادیه کارگری در فرانسه بدنبال بی نتیجه ماندن مذاکرات، اعتصاب کارگران حمل و نقل این کشور در اعتراض به پائین بودن دستمزدها تا زمان نامعلوم ادامه می یابد.
کارگران بخش حمل و نقل خواستار افزایش پنج درصدی حقوق خود هستند، این در حالی است که مقامات وزارت حمل و نقل تنها حاضر به افزایش دو درصدی حقوق ها شده اند. کارگران فرانسوی همچنین درخواست ١٠٠ یورو ماهانه و ١٠ یورو اضافه کاری به ازای هر ساعت را دارند.

پاکستان حمله انتحاری به دو کلیسا در پاکستان دستکم ده کشته و تعداد زیادی مجروح برجای گذاشت. بمب ها در بیرون ساختمان دو کلیسای کاتولیک و پروتستان که در شهر لاهور و نزدیک به هم قرار دارند، منفجر شدند. به گفته شاهدان عینی دخالت سریع نیروی امنیتی از بروز فاجعه بزرگتر جلوگیری کرد. یک گروه اسلامی وابسته به طالبان به نام “جماعت الاحرار” مسئولیت انفجار را به عهده گرفته است.

کانادا شرکت هاسکی انرژیکانادا یکهزار کارگر پیمانی شاغل در پروژه ماسه های نفتی این کشور را اخراج کرد. به گزارش رویترز، نماینده اتحادیه اشتغال کانادا در ایالت آلبرتااعلام کرد بسیاری از این کارگران تصور می کردند تا فصل تابستان به کار خود ادامه دهند، اما روز چهارشنبه ٢٠ اسفندماه به صورت غیرمنتظره از اخراج خود مطلع شدند.

سوریه به گزارش سازمان دیدبان حقوق بشر سوریهجنایتکاران اسلامی داعشپنج معلم را به اتهام تدریس پنهانی در ملاءعام شلاق زده است. طبق گزارش مزبور اجرای حکم شلاق علیه معلمان در مکانی عمومی و در حضور کودکان در حومه رقهواقع در سوریه اتفاق افتاده است. معلمان تنبیه شده توسط داعش همچنین مجبور شدند تا خیابان ها را تمیز کنند. داعش تلاش می کند تا تحصیل در مناطق تحت کنترل خود را زیر نظر داشته باشد و آن را محدود به آموزش های مذهبی نماید.