اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
٢٨اسفند ماه ١٣٩٣
اعتراضات
کارگران کارخانه «نورد لوله صفا» در ساوه، در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان
٢٢ اسفند: ٨٠٠ نفر از کارگران کارخانه «نورد لوله صفا» در ساوه، در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهایشان دست از کار کشیده اند. معترضان کارگران یکی از چهار سالن اصلی کارخانه نورد لوله صفا هستند که تعدادشان به حدود ١٥٠ نفر بر آورد میشود. کارگران میگویند که کارفرما بابت دستمزد ماهای آذر، دی، بهمن و عیدی پایان سال به آنها بدهکار است وظاهرا قصد ندارد قبل از پایان سال جاری مطالبات معوقه کارگران را بپردازد.
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آبگینه قزوین
٢٤ اسفند: بیش از ١٠٠ نفر از کارگران شرکت آبگینه در اعتراض به عدم پرداخت حقوق ها در مقابل یکی از کارگران حاضر در این اجتماع، گفت: بخشی از کارگران ٦ ماه و برخی دیگر ١٤ ماه است که حقوق دریافت نکرده اند و این شرکت به هر کارگر حدود ١٥ میلیون تومان بدهکار است و هنوز عیدی به ما پرداخت نشده است.
تجمع اعتراضی کارگران پیمانی آبفای اهواز
٢٣ اسفند: کارگران پیمانی آبفای اهواز که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» کار میکنند در اعتراض به تعویق حقوق بهمن ماه، حق عیدی و پرداخت نشدن بیش از دو ماه حق بیمهشان به سازمان تامین اجتماعی دست به تجمع زدند. همچنین در این تجمع تعداد ١٦ کارگر پیمانی شرکت آب و فاضلاب اهواز که در تاریخ ٢٠ دی ماه سال جاری بعد از ٤ سال کار مستمر، به دلیل عدم نیاز کرفرما اخراج شدهاند در جمع معترضین حاضر بودند و خواستار بازگشت به کار و دریافت مطالبات معوقه خود هستند.
اعتصاب کارگران شرکت زاگرس جنوبی
٢٣ اسفند: برای دومین روز متوالی کارگران شرکت زاگرس جنوبی در منطقه عملیاتی نار و کنگان در محل کار خود حاضر نشدند تا تکلیف حقوق و مزایای انها در روزهای نزدیک به نوروز مشخص شود .
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند کامیاب
٢١ اسفند: ١٠٠ کارگر قند کامیاب در اعتراض به حقوقهای پرداخت نشده و علیه اخراج و بیکارسازی مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع کردند. تجمع کنندگان کارگرانی هستند که در طول یک سال اخیر سه ماه نامتوالی (بهمن و اسفند سال ٩٢ و بهمن سال ٩٣) حقوق نگرفتهاند و همچنین بدون دریافت حق عیدی در آستانه بیکاری کامل قرار دارند. کارگران معترض میگویند؛ شرکت سرمایهگذاری «مصباح» که پیش از این به عنوان شرکت بهره بردار کارخانه قند کامیاب با مالک کارخانه قرارداد داشت باید مطالبات معوقه کارگران را بپردازد. کارخانه قند کامیاب از حدود ١٠ روز پیش تولید خود را به بهانه عملیات نوسازی و توسعه خط تولید در این واحد تولیدی متوقف کرده و با ٣٠ نفر تسویه حساب شده است. همچنین با سایر کارگران قرارداد موقت این کارخانه که تعدادشان حدود ٨٠ نفر است به زودی تسویه حساب میشود.
اعتصاب وتجمع دوباره کارگران پیمانی منطقه عملیاتی پارسیان
٢٠ اسفند: ١٠٠ نفر از کارگران پیمانی منطقه عملیاتی پارسیان برای دومین بار طی ماه جاری در واکنش به عدم تحقق خواستههایشان دست از کار کشیده و همزمان نیمی از کارگران معترضین مقابل ساختمان حراست و مابقی مقابل ساختمان امور اداری منطقه عملیاتی پارسیان تجمع کردند. کارگران پیش از این در تاریخ ١٢ اسفند ماه نیز برای پیگیری مطالبات معوقه خود در مقابل ساختمان اداری تجمع کرده بودند که آن زمان اجتماع این کارگران از سوی مسئولان منطقه عملیاتی پارسیان نادیده گرفته شد و کارگران ناچار شدند به تجمع خود خاتمه دهند. کارگران معترض گفتنند حقوقشان هر ماه با تاخیر پرداخت میشود و در حال حاضر علاوه بر تعویق یک ماه حقوق در بهمنماه، مطالبه دیگر کارگران دریافت پاداش بهره وری شش ماهه اول سال، حق عیدی و سنوات پایان سال است. شرکت نفت هر سال دو بار به کارگران رسمی، قراردادی و پیمانی شاغل در منطقه زاگرس جنوبی پاداش بهرهوری پرداخت میکرد اما امسال با ابلاغ دستورالعملی از سوی وزارت نفت هیچ سهمی برای پرداخت پاداش بهرهوری کارگرانی که بصورت پیمانکاری در پروژههای در دست احداث منطقه زاگرس جنوبی مشغول کار هستند، در نظر گرفته نشده است. به گفته کارگران پیمانی؛ دستور پرداخت پاداش بهره وری شش ماهه اول سال از سوی وزارت نفت به منطقه عملیاتی پارسیان ارسال شده است اما این پاداش به کارگران شرکتهای پیمانکاری منطقه عملیاتی پارسیان پرداخت نمیشود. ١٥ نفر از کارگران راننده واحد ترابری منطقه عملیاتی پارسیان در اجتماع امروز به جمع کارگرانی که مقابل ساختمان امور اداری تجمع کردهاند پیوستهاند. دلیل اعتراض کارگران واحد ترابری برخوردهای تهدید آمیز برخی مدیران منطقه عملیاتی پارسیان با نماینده کارگران واحد ترابری بوده است. اجتماع امروز کارگران باعث شده فعالیت تعدادی واحدهای منطقه گازی پارسیان به حالت نیمه تعطیل در آید.
کارگران کارخانه فولاد البرز دست به اعتصاب زدند
٢٠ اسفند: ١٩٠ نفر از کارگران کارخانه فولاد البرز، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق طی سه ماه گذشته وعدم دریافت عیدی و عدم پرداخت بیمه طی چهار ماه گذشته به سازمان تامین اجتماعی در محوطه کارخانه تجمع کردند.
تجمع کارکنان شرکت مخابرات آمل
٢٠ اسفند: ٨٠ نفر از کارکنان شرکت مخابرات آمل در اعتراض به عدم دریافت عیدی و سنوات با تجمع مقابل فرمانداری ویژه آمل خواستار دریافت مطالباتشان شدند.
تجمع کارگران کارخانه کاغذسازی کارون
١٩ اسفند: کارگران کارخانه کاغذسازی کارون در اعتراض به بیکارسازی و با خواست اشتعال و بازگشت بکار در مقابل فرمانداری شوشتر دست به تجمع زدند. کارخانه کاغذسازی کارون از سال ٨٩ تعطیل و کارگران آن بیکار شدند و یکسال بعد به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شد و به کارخانه «گلریز شوشتر» تغییر نام داد. ٢٣٠ کارگر قراردادی شاغل در این کارخانه که بیکار شدند از سال ٨٩ تا کنون منتظر از سر گیری مجدد فعالیت کارخانه هستند.
ابراز نارضایتی کارگران معادن شهرستان طزره همزمان با بازدیدوزیرکار
٢٠ اسفند: کارگران معادن منطقه طزره دامغان در جریان بازدید وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از معادن زغالسنگ طزره دامغان ضمن ابرازنارضایتی ازوضعیت موجود خواستارافزایش دستمزد، بهبود وضعیت و شرایط کاری خود شدند.
تجمع دستفروشان در آبادان
٢٠ اسفند: ١٠٠نفر از دستفروشان آبادانی در اعتراض به جمعآوری آنها توسط شهرداری آبادان و اجرای ناعادلانه این ارگان در واگذاری غرفههای بازار دستفروشان، تجمع کردند.
اعتراضات مداوم صدها کارگر کارخانه تبریز کف مرند
١٩ اسفند: صدها کارگر و پرسنل کارخانه تبریز کف شهرستان مرند که ماهها حقوق و مزایای خود را طلب دارند پس از محقق نشدن وعده ای که مدیر کارخانه و مدیرعامل شرکت در مهرماه در حضور فرماندار مرند داده بودند، در اواخر بهمن ماه امسال طی بازدید هوشنگ فاخر مالک کارخانه از روند فعالیت شرکت، از خروج وی از کارخانه ممانعت کردند و این اقدام نزدیک به ٢٤ ساعت طول کشید تا اینکه فاحر مهلت ١٥ روزه خواست و از این ماجرا رها شد. شنبه ١٦ اسفند ماه کارگران در محل کارخانه به نشانه اعتراض تجمع کردند و این تجمع نیز با حضور و سخنرانی و وعده سه روزه یکی از مسئولین شهرستان پایان یافت. با توجه به اینکه وعده ها پشت سر هم محقق نشنه برای کسب نتیجه از ١٩ اسفند ماه در محوطه کارخانه تحصن کارگران شروع شده است.
گزارش
|
وزیر کار:
٨ میلیون شاغل بیمه نشده داریم!
خبرگزاری تسنیم:وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی: بیش از ٦٠٠هزار بیمه شده جدید امسال به جمع بیمهشدگان اضافه شدند، از حدود ٢٣ میلیون شغل شناسایی شده ١٥ میلیون شغل مربوط به بیمهشدگان هستند و بقیه این مشاغل از مشاغل غیر بیمهای است.
٣ میلیون کارگر بیسواد و کمسواد؛ حدود ٣میلیون نفر کار گر بی سواد و یا کم سواد در کشور وجود دارد این افراد نه مهارت انجام کار را دارند و نه مهارت خواندن و نوشتن را دارا هستند .
خروج یک میلیون نفر از بازار کار از آغاز دولت یازدهم
الیاس نادران: هر چند دولت حاضر مشاغلی را ایجاد کرده ولی در مجموع نزدیک به یک میلیون نفر نسبت به ابتدای دولت یازدهم، از بازار کار خارج شدهاند.
ویژه اعتراض معلمین
تجمع هزاران معلم
٢٤ اسفند: هزاران معلم در پنج شهر شهرهای شیراز، یزد، خرم آباد، کرمانشاه و شهرکرد مقابل استانداریها در اعتراض پایین بودن دستمزدها دست به تجمع اعتراضی زدند. معلمان میگویند علیرغم اعتراضات گسترده در هفتههای گذشته، دولت و مجلس هیچ اقدام موثری به منظور افزایش بودجه آموزش و پرورش و به طور مشخص افزایش حقوق و دستمزدشان انجام ندادهاند. معلمان در هفتههای گذشته نیز تجمعات مشابهی را در سراسر ایران برگزار کرده بودند. آخرین تجمع سراسری معلمان در تاریخ ١٠ اسفند به درخواست کانون صنفی معلمان ایران -در شهرستانها مقابل ادارات آموزش و پرورش و در تهران مقابل مجلس شورای اسلامی- برگزار شد. معلمان میگویند جابهجایی محل تجمعات از مقابل ادارات آموزش و پرورش به مقابل استانداریها با هدف بهتر شنیده شدن مطالبات صورت گرفته است.
تجمع ١٠٠٠معلم در مقابل استانداری چهار محال و بختیاری
٢٣ اسفند: معلمان استان چهار محال و بختیاری در اعتراض به شرایط حقوقی خود در مقابل استانداری در شهرکرد تجمع و در پایان تجمعشان نیز با استاندار دیدار کردند. معلمان خواهان دیدار با استاندار چهارمحالوبختیاری برای در میان گذاشتن مشکلات و خواستههایشان شدند، اما وقتی تنها معاونان استانداری در میان معترضان حضور پیدا کردند، معلمان حاضر به گفت و گو با آنها نشدهاند. یکی از معلمان معترض گفت: علت تجمع ما تبعیض درباره پرداختها، مزایا و دیگر مشکلات و خواستههای معلمان در سرتاسر کشور است. ما خواستار احقاق حقوق و پرداختها مشابه همه کارمندان دولت هستیم. فوقالعاده شغل فرهنگیها در میان سایر پرسنل دولت کمترین است. در آموزش و پرورش یک معلم با مدرک فوق لیسانس یک میلیون و ٨٠٠ هزار تومان دریافت. در ادامه این تجمع قاسم سلیمانی دشتکی، استاندار چهار محال و بختیاری، در جمع معترضان حاضر شد و صحبتهایی با معلمان تجمع کننده انجام داد. تجمعکنندگان پس از رفتن استاندار، اعلام کردند تا رسیدن به جواب قانعکننده به تجمعات خود ادامه میدهند.
تحصن فرهنگیان آموزش وپرورش لرستان مقابل استانداری
٢٣ اسفند: معلمان و فرهنگیان آموزش وپرورش استان لرستان نسبت به وضعیت حقوقی ومعیشتی خود ،وهمچنین نسبت تبیعض حقوقی در بین دستگاه ها در روبروی استانداری لرستان تحصن کرده وازمسئولین استان خواستند مراتب اعتراض خود را به مقامات بالا برساتد.
تجمع معلمان یزدی درمقابل استانداری
٢٣ اسفند: فرهنگیان استان یزد با برپایی تجمع اعتراضی در مقابل استانداری ، برآورده شدن مطالبات خود از سوی مسوولان را خواستار شدند. معلمان معترض خواهان اجرای قانون هماهنگ پرداخت حقوق و توجه بیشتر به اوضاع معیشتی و رفاهی خود شدند. اصلاح حکم های گارگزینی، پرداخت حق مسکن و لباس، اصلاح سیستم بیمه، پرداخت حق بازنشستگی معلمان و صدور مجوز برای فعالیت رسمی کانون های صنفی از دیگر خواسته های فرهنگیان است.
تجمع معلمین و کارمندان ابرکوه مقابل اداره آموزش و پرورش
٢٣اسفند: معلمین و کارمندان آموزش و پورش ابرکوه به افزایش ناچیز حقوق دست به تجمع اعتراضی زدند. تجمع کنندگان خواستار این بودند که دولتمردان به وعده های خود عمل کنند، حقوق حقه آنان را محترم شمارند و به درخواست هایشان جامعه عمل بپوشانند.
تجمع جمع کثیری از معلمین جلوی فرمانداری بافق
٢٣ اسفند: جمع کثیری از معلمئن شهرستان با تعطیل نمودند کلاس های درس جلوی فرمانداری بافق تجمع کردند. فرهنگیان بافقی که به جهت وضعیت نامناسب حقوقی جلوی فرمانداری بافق حضور یافته بودند از فرماندار شهرستان خواستار پیگیری و رساندن صدای فرهنگیان به گوش مقامات استانی و کشوری شدند. فرماندار شهرستان نیز با حضور در جمع فرهنگیان ضمن دعوت آنها به آرامش، قول داد موضوع را پیگیری و اطلاع رسانی لازم را به مقامات اجرایی انجام دهد.
معلمین سقز درهمبستگی با همکارشان حساب های خود را در بانک توسعه تعاون بستند
به دنبال اقدام شعبه سقزبانک توسعه تعاون مبنی بر گرفتن حکم جلب برای یکی از فرهنگیان و بازداشت وی، معلمان سقز در محکومیت این عمل که آن را بی احترامی به خود و جایگاه فرهنگیان و شهروندان شهر سقز نامیدند، روز پنج شنبه چهاردهم اسفند ماه، با مراجعه به بانک مذکور خواستار بستن حساب های خود شدند. همچنین در ادامه این حرکت، با امضای حدود ٣٥٠ نفر از معلمان سقزی، از هیأت های مدیرۀ تعاونی مصرف، تعاونی اعتبار و تعاونی صندوق وام ضروری فرهنگیان درخواست شده است تا در محکومیت و اعتراض به این عمل، حسابهای این تعاونی ها را که همگی مربوط به فرهنگیان است بسته شود.
تجمع اعتراضی معلمان مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان اردبیل
٢١ اسفند: ٧٠٠ نفر از معلمان استان اردبیل با تجمع اعتراضی در محوطه اداره کل آموزش و پرورش این استان ممطالبات و خواستهایشان را با حمل پلاکارد و نوشته های اعتراضی از جمله پایین بودن حقوق و دستمزدها و برای افزایش حقوقها مطرح کردند. تجمع معلمان با ارائه طومار اعتراضی و مطالبات روشن بپایان رسید. “خواسته معلمان و فرهنگیان رفع تبیعض، پرداخت مطالبات معوق”، ” از فقر می نالیم، از فرق بیزاریم تبعیض را بر نمی تابیم”،
حقوقهای پرداخت نشده
عدم پرداخت سه ماه حقوق کارگران کارخانه “آلدا”
کارفرمای کارخانه آلدا واقع در دامغان که در زمینه تولید یراق آلات خطوط انتقال نیرو و دکلهای فشار قوی برق فعالیت دارد، از آذر ماه سال جاری حقوق و عیدی ٨٠ کارگر شاغل در کارخانه را پرداخت نکرده است. به غیر از سه ماه تعویق مزدی، دست کم ٥ ماه است که حق بیمه ٨٠ کارگر این واحد تولیدی به سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است و کارگران نگرانند که در آستانه سال نو، کارفرما بخشی از مطالبات معوقه و عیدی آنها را نپردازد.
کارگران ٩ کارخانه صنایع مهندسی پزشکی سها طب ماه حقوق دریافت نکردهاند
٢٠ اسفند: ١٤نفر از کارگران کارخانه صنایع مهندسی پزشکی سها طب ٩ ماه است حقوق دریافت نکردهاند. و حق بیمه آنها هم به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.
عدم پرداخت چندماه حقوق کارگران شرکتی شهرداری قصرشیرین
حقوق و عیدی ٨٠ نفر از کارگران شرکتی شهرداری قصرشیرین که بیش از یک میلیارد و ٧٠٠ میلیون است پرداخت نشده.
اخراج و بیکارسازی
بیکار ١٠ هزار کارگر
عضو هیئت مدیره انجمن صنفی کارگران ساختمانی شهرستان پاکدشت از بیکاری حدود ١٠ هزار کارگر ساختمانی به تبع رکود بازار ساخت و ساز مسکن در این شهرستان خبر داد. در شهرستان پاکدشت بیش از ١٠ هزار نفر کارگر ساختمانی روز مزد فعالیت میکنند که از مهر ماه سال جاری به دلیل آنکه کاری از سوی پیمانکاران ساختمانی به آنان پیشنهاد نمیشود بیکار شدهاند. با اتمام تدریجی طرح مسکن مهر، ١١ هزار واحدی «پارکین»، هزار ٦٠٠ واحدی «بلوار سپاه» و هزار و ٨٠٠ واحدی «فیرون آباد» پاکدشت به افزایش تعداد کارگران ساختمانی بیکار افزوده شد.
کارگران گیربکس سازی میانه هم درآستانه بیکاری قرارگرفتند!
بعد از واگذاری کارخانه فولاد آذربایجان در شهرستان میانه به بخش خصوصی و اعتراض کارکنان و بیکاری طیف عظیمی از کارگران این مجموعه و در تعلیق ماندن دو فاز در حال احداث این کارخانه، اکنون دومین قطب صنعتی میانه یعنی شرکت گیربکس سازی میانرو زیر نظر شرکت نیرو محرکه نیز در معرض رکود و اخراج کارگران قرار گرفته است.
تعطیلی کارخانههای آرد گنبد کاووس وبیکاری کارگران
٢٤ اسفند: تعطیلی کارخانههای آرد گنبد کاووس به علت انتقال عمده گندم تولیدی منطقه به سایر استانهاوبیکاری بسیاری ازکارگران.
٩٠ کارگر کارخانه فراورده های تزریقی و داروئی ایران اخراج شدند
نود کارگر قرار دادی کارخانه «فرآوردههای تزریقی و دارویی ایران» واقع در شهرستان ری طی دو ماه گذشته پس از اتمام قرارداد کارشان در آستانه سال نو بیکار شدند.
حقوق ٥ ماه کارگران شهرداری بروجردهنوزپرداخت نشده است
شهرداربروجرد حقوق ماه های آذر،دی،بهمن واسفند کارگران شهرداری را پرداخت نکرده.
ناامنی محیط کار
مرگ یک کارگربدنبال سقوط از داربست
٢١ اسفند: محمد صادق میری کارگر پروژه های ساختمانی در حین کار از روی داربست سقوط و در نتیجه جان باخت. محمد صادق میری در شهرک “گولان” سقز مشغول به کار بوده که پس از سقوط، توسط کارگران حاضر در محل حادثه به بیمارستان تامین اجتماعی منتقل، اما به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست میدهد. پزشکان بیمارستان تامین اجتماعی سقز علت مرگ این کارگر را ضربه مغزی اعلام کردند.
مرگ دردناک کارگری جوان براثر سقوط سنگ در معدن شن شهرضا اصفهان
١٩ اسفند: کارگرجوان ٣٠ساله که سنگی بزرگ در معدن شن مهیار در شهرستان شهرضا استان اصفهان بر روی او سقوط کرد، با وجود بیش از٩ ساعت تلاش امدادگران، جان باخت. شهرستان شهرضا در جنوب استان اصفهان قرار دارد.
یک کولبر دیگر براثر شلیک نیروهای سپاه جان باخت
١٩ اسفند: فریدون نصرالهی اهل روستای “زویران” از توابع شهر مریوان براثر شلیک نیروهای سپاه پاسداران حکومت اسلامی ایران در نقطه مرزی”آسنآباد”، مریوان جان خود را از دست داد. از ابتدای به قدرت رسیدن دولت تدبیر و امید تاکنون، ٣٢ کولبر در استان کُردستان براثر شلیک نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران کشته و زخمی شدهاند.
کشته شدن کارگر شهرداری
حادثه در مسیر اتوبان امام علی در استان خوزستان اتفاق افتاد و سه کارگر فضای سبز شهرداری در حین هرس درختان دچار حادثه تصادف شدند و کوت عبدالله یکی از کارگران سرنشین جانباخت.
کارگران
یانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون محکومیت جعفر عظیم زاده به ٦ سال زندان و ٢ سال محرومیت از فعالیت
جعفر عظیم زاده دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران و از هماهنگ کنندگان طومار چهل هزار نفری کارگران برای افزایش حداقل مزد، بر اساس حکم صادره از سوی شعبه ١٥ دادگاه انقلاب با اتهامات اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و اخلال در نظم عمومی با استناد به ماده ٦١٠ قانون مجازات اسلامی به تحمل پنج سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی با استناد به ماده ٥٠٠ قانون مجازات اسلامی به تحمل یکسال حبس و فعالیتهای غیر قانونی با استناد به ماده ٢٣ قانون مجازات اسلامی از عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی و رسانه ها و مطبوعات به مدت ٢ سال محروم شد. در حکم پنج صفحه ای صادره از سوی شعبه ١٥ دادگاه انقلاب، صدور این احکام بر علیه جعفر عظیم زاده با مصادیق: تشکیل اتحادیه آزاد کارگران ایران، اتحادیه سراسری کارگران اخراجی و بیکار، کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری، شرکت در تجمع روز جهانی کارگر پارک لاله در سال ٨٨، هدایت کارگران در اعتراضات سال ٨٤، اقدام به تشکیل و برنامه ریزی و مدیریت تجمعات کارگری در زمان دولت جدید و تهدید به تجمع و اعتصاب در اسفند ماه سال ٩٢، جمع آوری طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران و تجمعات در مقابل مجلس و وزارت کار و هدایت و اجرای این تجمعات، تهدید وزارت کار در نامه ای به وزیر کار برای برگزاری تجمع در روز جهانی کارگر امسال در مقابل وزارت کار در اعتراض به مزد مصوب، شکایت از سعید مرتضوی و دیگر غارتگران سه هزار میلیارد تومانی از صندوق سازمان تامین اجتماعی به عنوان نماینده هزار کارگر، اعتراض به ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار، نشست و ملاقات با دیگر تشکلهای مستقل کارگری از قبیل سندیکای کارگران شرکت واحد تهران، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کمیته هماهنگی، کمیته پیگیری و مصاحبه با سایت اتحاد (سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران) و برخی رسانه های برون مرزی و….، صورت گرفته است. در این حکم تلاش شده است با ربط دادن جعفر عظیم زاده به یکی از سازمانهای چپ در اوایل انقلاب (در سن ١٣- ١٢ سالگی اش) با قید این عنوان که “نامبرده با افکار مارکسیستی بدنیا آمده است”، تمامی فعالیتهای قانونی و بر حق ایشان، اقدامی سیاسی بر علیه نظام وانمود و زمینه محکومیت اش فراهم شود. چنین تلاشی از سوی مامورین امنیتی و قاضی شعبه ١٥ دادگاه انقلاب در حالی صورت گرفته است که هیچ مستندی حتی یک خط و یا نیم برگ سند مبنی بر فعالیت جعفر عظیم زاده بر علیه امنیت کشور در پوشش فعالیت صنفی در پرونده وی و حکم صادره ارائه نشده است و بر اساس مستندات پرونده و بازجوئی های انجام شده از وی و مصادیق ذکر شده در برگه صدور حکم، تمام آن چیزی که منجر به بازداشت و محاکمه و محکومیت ٦ ساله جعفر عظیم زاده شده است چیزی جز دفاع از حق حیات کارگران ایران و برخورداری میلیونها خانواده کارگری از یک زندگی انسانی نبوده است. صدور چنین حکمی بر علیه جعفر عظیم زاده و تداوم سیاست بازداشت اعضای تشکلهای مستقل کارگری از کوروش بخشنده تا دیگر اعضای این کمیته و محاکمه دسته جمعی ٢٨ کارگر معدن چادر ملو، تا بازداشت میلاد درویش در تجمع بر حق معلمان در مقابل مجلس و صدور حکم شلاق بر علیه کارگران پتروشیمی رازی، تا همکاری وزارت کار با کارفرمای فولاد زاگرس برای بیکار سازی کارگران این کارخانه و بازداشت کارگران پلی اکریل اصفهان، تا بازداشت و تهدید کارگران سیمان لوشان و خیمه شب بازی مشمئز کننده نماینده های دست ساز کارگری در شورایعالی کار و سناریو سازی خانه کارگر برای تحمیل مزدی خفت بار بر طبقه کارگر ایران، تا بازداشت و محکومیت سه و نیم ساله جمیل محمدی و بازداشت شاپور احسانی راد و پروین محمدی و کارگران شرکت واحد تهران در روز جهانی کارگر، تا محکومیت مجدد کارگر زندانی بهنام ابراهیم زاده به نزدیک به نه و نیم سال حبس مجدد و اعمال فشار بر فعال کارگری محمد جراحی در زندان مرکزی تبریز، تا انتصاب یکی از عالیرتبه ترین مقامات امنیتی به عنوان وزیر کار و استقرار کامل نیروهای اطلاعاتی و امنیتی در این وزارتخانه و…، هیچ معنایی جز تلاش برای به تمکین واداشتن کارگران برای تن دادن به بردگی محض و اعلام یک جنگ آشکار و بی پرده بر علیه زندگی و معیشت طبقه کارگر ایران از سوی دولت تدبیر و امید سرمایه داران چپاولگر ندارد. بی تردید همانگونه که سرکوبگریهای تاکنونی حکومت گران بر علیه رهبران و نماینده ها و فعالین کارگری هیچ تاثیر بازدارنده ای بر مبارزات کارگران ایران برای دست یابی به یک زندگی انسانی نداشته است و بطور بی وقفه ای هر روزه در جای جای کشور هزاران کارگر و معلم در حال اعتراض و اعتصاب هستند، محکومیت جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی نیز هیچ خللی در عزم و اراده آنان و اعضای اتحادیه آزاد کارگران در دفاع از حق حیات و هستی شان وارد نخواهد کرد. اتحادیه آزاد کارگران ایران، با محکوم کردن صدور حکم شش سال زندان و دو سال محرومیت از فعالیت بر علیه جعفر عظیم زاده، اعلام میدارد: نسبت به صدور چنین احکام ظالمانه ای بر علیه وی و جمیل محمدی ساکت نخواهد نشست و بر علیه این احکام، هم در سطح کشور و هم از طریق طرح این مسئله در سازمان جهانی کار دست به اعتراضات گسترده ای خواهد زد و اجازه نخواهد داد این دو فعال کارگری سازش ناپذیر که از رهبران خوشنام اتحادیه آزاد و جنبش کارگری ایران هستند قربانی سرکوب گری منافع اقلیتی چپاولگر بشوند که با تحمیل فقر و فلاکت بی پایان بر میلیونها خانواده کارگری، هیچ وظیفه ای جز غارت دسترنج کارگران در اداره امور کشور برای خود قائل نیستند. جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی، هیچ جرمی جز تلاش و مبارزه شبانه روزی برای بهبود سطح معیشت کارگران و کوتاه کردن دست چگاولگران از سفره های خالی آنان از طریق تهیه طومار چهل هزار نفری و تجمع قانونی برای افزایش حداقل مزد و شکایت از غارتگران اموال کارگران مرتکب نشده اند. محکومیت این دو نفر و صدور حکم شش سال زندان در مدت کوتاه ١٣ روز بر علیه جعفر عظیم زاده در حالی صورت گرفته است که پس از گذشت یکسال از شکایت جعفر عظیم زاده و جمیل محمدی و همکارانشان به عنوان نماینده هزار کارگر از سعید مرتضوی و دیگر غارتگران اموال کارگران در صندوق سازمان تامین اجتماعی، هنوز هیچ حکمی بر علیه آنان صادر نشده است و آنان با اموال غارت شده ی ما کارگران مشغول زندگی در خانه های میلیاردی خود هستند. بی تردید رقم زدن چنین شرایط به غایت ظالمانه ای بر علیه کارگران حق طلبی که علیه غارتگران اموال شان دست به شکایت زده اند و خواهان پایان دادن به ستم معیشتی بر میلیونها خانواده کارگری شده اند، نه تنها ما کارگران را وادار به تمکین در برابر وضعیت ستمگرانه موجود نخواهد کرد بلکه بر عمق و دامنه ی نفرت و انزجار ما کارگران و مردم شریف ایران نسبت به وضعیت موجود خواهد افزود. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٤ اسفند ماه ١٣٩٣
بیش از ٨٠٠ کارگر لوله نورد لوله صفا در اعتصاب به سر میبرند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: در روز سوم اعتصاب کارگران نورد لوله صفا تمامی سالنهای تولید که بیش از ٨٠٠ کارگر را شامل میشود دست از کار کشیدند. طبق اخبار ارسالی به ا تحادیه آزاد کارگران ایران کارگران دو سالن RB , ERW نورد لوله صفا که از ظهر روز ٢٠ اسفند ماه در اعتراض به خلف وعده کارفرما در پرداخت مزد معوقه خود دست از کار کشیده بودند امروز بعد از سه روز اعتصاب کارگران و بی پاسخی مدیریت شرکت سالنهای اسپیرال و پوتینگ وبه یک معنا تمامی سالنهای تولید نیز به اعتصاب کنندگان پیوست. کارگران به شدت عصبی و ناراحت هستند و از استانداری و مسئولین دولتی شاکی میباشند چرا که با نزدیک شدن ایام تعطیلات نوروز این کارگران بیش از ٤ ماه حقوق و عیدی و پاداش سال ٩٣ را طلبکار میباشند کارگران تاکید میکنند تا وصول مطالبتشان به اعتصاب خود ادامه میدهند
بازداشت فعالین کارگری و محاکمه کارگران معدن چادرملو را قویا محکوم می کنیم
٢٨ نفر از کارگران شرکت معدنی چادرملو که در پی اعتراضات گسترده سال گذشته به شعبه ١٠١ دادگستری اردکان احضار شده بودند، صبح امروز چهارشنبه ٢٠ اسفند ماه، به اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی” و “ممانعت از احقاق حق” مورد محاکمه قرار گرفتند. چنین سطحی از محاکمه دسته جمعی کارگران معترض و حق طلب در حالی امروز برگزار شد که همین چند روز پیش کوروش بخشنده از اعضا کمیته هماهنگی بازداشت شد، قبل از آن خلیل کریمی از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران به اداره اطلاعات سنندج احضار و مورد بازجوئی قرار گرفت، پیش از خلیل، جعفر عظیم زاده به محاکمه کشیده شد و پیشتر جمیل محمدی محاکمه و به سه سال و نیم زندان محکوم شد. در این گیرودار چندین نفر از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری نیز احضار و بازداشت شدند و در تجمع معلمان در مقابل مجلس میلاد درویش بازداشت شد، کمی پیشتر از اینها بهنام ابراهیم زاده پس از تحمل نزدیک به ٥ سال حبس، بار دیگر به نه و نیم سال زندان محکوم شد و در گیر و دار همه این بگیر و ببندها و محاکمات اعضای تشکلهای مستقل کارگری، کارگران بسیاری از کارخانه ها از شمال تا جنوب و غرب و مرکز کشور بدلیل اعتراض به شرایط مشقت بارشان یا اخراج شدند، یا مورد بازداشت واقع شدند و یا به محاکمه کشیده شدند. چنین درجه ای از تعرض سیستماتیک به رهبران کارگری و کارگران معترض حداقل در طول سه دهه گذشته بی سابقه است. درست است که صدها کارگر شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و نزدیک به ٣٠٠ کارگر کیان تایر در اواسط دهه ٨٠ در نتیجه اعتصاب و اعتراض بازداشت شدند و یا قبل از آنها کارگران شهر بابک از زمین و آسمان به گلوله بسته شدند اما علیرغم چنین سرکوبگریهایی، تعرضی سراسری به کارگران و رهبران و نماینده های آنان در عمر نزدیک به دو سال دولت روحانی بیانگر یک وضعیت جدید و تصمیم سازی نقشه مندی از سوی حکومت در برخورد به جنبش مطالباتی رو به گسترش طبقه کارگر ایران است. اینان خود میدانند که چه بلائی بر سر معیشت و حق حیات و بقا میلیونها کارگر آورده اند و نیز میدانند که قرار نیست وضعیت تحمیل شده موجود بر طبقه کارگر ایران نقطه پایانی داشته باشد. به همین دلیل نیز آستین ها را به نحو کم سابقه ای برای سرکوب اعتراضات کارگری بالا زده اند و سیاست برخورد به هر گونه اعتراض کارگری را به شکل تصمیم سازی شده و نقشه مندی پیش رو گرفته اند. اما واقعیت این است که بویژه در دنیای امروز نمیشود هم فقر و فلاکت و گرسنگی پایان ناپذیری را بر میلیونها کارگر تحمیل کرد و هم با داغ و درفش زبان آنان را بسته نگه داشت. نمیشود هم دزدی میلیاردی هر روزه حکومت گران در برابر چشمان میلیونها کارگر قرار بگیرد، هم ورود پولهای مواد مخدر به عرصه سیاست ورد زبان حکومت گران باشد، هم ماشیهای چندین صد میلیونی و میلیاردی در برابر چشمان میلیونها خانواده کارگری محروم رژه بروند و آنوقت در کنار این همه غارت و چپاول بی وقفه، میلیونها کارگر را به دریافت مزدی سه برابر زیر خط فقر وادار کرد، مزد قوت لایموت شان را ماهها پرداخت نکرد و با زبان سرکوب و بگیر و ببند آنان را وادار به تمکین نمود. چنین چیزی به یقین ناشدنی است. اگر دیروز کارگران شرکت واحد و هفت تپه و شهر بابک سرکوب شدند، امروز کارگران صنایع و مراکز کلیدی تری همچون معادن و صنایع خودرو سازی و معلمان و کارگران پتروشیمی به میدان آمده اند و دور نیست روزی که در صورت تداوم تحمیل فقر و فلاکت موجود و تشدید و تداوم سرکوب اعتراضات کارگری، میلیونها کارگر در جای جای کشور، دست در دست هم در دفاع از منزلت و حق حیات شان وارد کارزاری تعیین کننده با وضعیت موجود بشوند. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٠ اسفند ماه ١٣٩٣
کارگران نورد لوله صفا از ظهر امروز دست به اعتصاب زدند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نورد لوله صفا از ظهر امروز در اعتراض به خلف وعده کارفرما در پرداخت مزد معوقه خود دست به اعتصاب زدند. در پی این اعتصاب مدیریت کارخانه اعلام کرد روز شنبه دستمزد آذر ماه کارگران به حساب شان واریز خواهد شد اما کارگران اعتصابی اعلام کردند هر زمان پول به حساب مان واریز بشود به اعتصاب خاتمه خواهیم داد. کارفرمای نورد لوله صفا در سالجاری هیچگاه بدون صورت گرفتن اعتراض و اعتصابی از سوی کارگران اقدام به پرداخت مزد آنان نکرده است و هر بار پس از اعتصاب این کارگران دستمزدشان از سوی کارفرما پرداخت شده است. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٠ اسفند ماه ١٣٩٣
حضور معلمان زن در تجمعات ١٠ اسفند، نقطه عطفی در جنبش نوپای معلمان
جعفر ابراهیمی! برای همسر رسول بداقی و دخترانش که به معلمان ایران درس فداکاری و ایثار را آموختند. تجمع اعتراضی معلمان در ١٠ اسفند و اعلام خواستههای مشخص و برحقشان در راستای رفع تبعیض نسبت به معلمان، حرکت صنفی معلمان را در مدار جدیدی قرار داده است که از آن میتوان بهعنوان جنبش نوپای معلمان نام برد. در همین راستا از حضور زنان معلم در اعتراضات، میتوان بهعنوان یکی از شاخصههای تغییر مدار از حرکت خود به خودی به سمت حرکت متشکل یاد نمود. اگرچه در تجمعات و اعتراضات سالهای پیش، بهویژه اعتراضات سالهای ٨٥ و ٨٦، زنان معلم حضور داشتند اما در اعتراضات روزهای اخیر حضور زنان میتواند برای آینده جنبش نو پای معلمان بسیار مؤثر باشد. قرائت بیانیه پایانی در مریوان توسط یکی از زنان و حضور گسترده آنان در مقابل مجلس نمودی از این حضور مؤثر است. اگر بخواهیم خواستههای معلمان در ١٠ اسفند را ذیل یک عنوان مشخص جمعبندی کنیم، معلمان خواستار رفع تبعیض و ایجاد برابری در دو وجه «درونسازمانی» و «برونسازمانی» هستند. در بعد درونسازمانی معلمان از فرادستان میخواهند تبعیض موجود در درون نظام آموزشی و ظلمی که نسبت به معلمان روا میشود را پایان دهند و حقوق و دستمزد و مزایای نیروهای آموزشی با کارکنان اداری یکسان شود. در بعد برونسازمانی نیز خواهان برخورداری از امکانات، مزایا و دستمزد مانند سایر وزارتخانهها ازجمله نفت و نیرو هستند. پس هر دو بعد خواستهها جهتگیری برابری طلبانه دارد. بیشک زنان آگاه بهواسطه درک درست و عینی که نسبت به مسئله نابرابری و تبعیض جنسیتی در جامعه دارند میتوانند در گشودن مسیر پیش رو تأثیرگذار باشند. از سوی دیگر طبیعی است زنان پیشرو معلم، مطالبات زنان در عرصه آموزش را به یکی از مطالبات خود تبدیل کنند. در حال حاضر مانند بسیاری از ارگانها و عرصه اجتماعی، زنان در نظام آموزشی در عرصه تصمیمگیری نقش تعیینکننده ندارند، تعداد اندک زنان در موقعیت تصمیمگیری تحت هژمونی مردسالارانه قرار دارند و مسئله نابرابری جنسیتی در ساختار نظام آموزشی دغدغه آنان نیست. عدم حضور زنان در جایگاه واقعی باعث شده است که محتوای آموزشی نیز بر اساس نگاه پدرسالارانه تولید و تدوین شود و فراتر از مردان معلم، زنان معلم مجبورند در ساختار نظام آموزشی به بازتولید کلیشههای جنسیتی کمک کنند. طی سالهای اخیر، شبکههای اجتماعی در فضای مجازی، عرصه نوینی برای مشارکت زنان گشوده است و معلمان زن با درایت و هوشمندی از این فضا برای دستیابی به خواستههای برحق و متشکل شدن در ١٠ اسفند استفاده کردند؛ اما این بهتنهایی کافی نیست. مشارکت و تأثیرگذاری از فضای مجازی باید به فضای عینی و واقعی جامعه تغییر فضا دهد. ازآنجاییکه در عرصه فعالیتهای صنفی، اکثریت تشکلهای موجود وابستگی باندی و جناحی دارند. ایجاد تشکلهای مستقل صنفی که در آن زنان نقش تعیینکننده دارند امری حیاتی و اجتنابناپذیر است. از سوی دیگر در تجمعات ١٠ اسفند کانونهای صنفی معلمان، به خاطر برخورداری از حق فراخوان توانستند تا حدود زیادی اعتراضات و خواستههای برحق معلمان را نمایندگی کنند و به پشتوانه فعالان مستقل اعتبار نسبی کسب نمایند. از فردای تجمع نیز برخی از اعضای کانون بر بازسازی ساختار کانون و نوگرایی آن تأکید دارند. در ساختار هیئت مدیره کانونها زنان حضوری ندارند. بخصوص در فهرست اعضای هیئت مدیره کانون تهران نام هیچ زنی دیده نمیشود. اگر کانون صنفی به دنبال تغییر و ارتقای کمی و کیفی است چارهای جز تن دادن به تغییرات بنیادین ندارد. یکی از شاخصههای این تغییر حضور زنان در عرصه تصمیمگیری کانون است. کانون طی روزهای پیش رو نشان خواهد داد که شعار استقلال و حرکت به سمت بدنه معلمان که سر میدهد چقدر واقعی و عینی است و آیا در عمل کانون در مدار و ویژگیهای یک تشکل صنفی مستقل قابل ارزیابی است؟ بیشک شرایط موجود زنان در جامعه نتیجه غلبه تفکر پدرسالار و سودمحور به مسئله زن است که زنستیزی در عرصههای مختلف نمود عینی آن است. پس به همان میزانی که زنان برای رفع تبعیض و برابری میکوشند تا از حقوق انسانی برخوردار باشند، مردان معتقد به تغییر و برابری، نیز باید از موقعیت فرادستی خود که کاملاً غیرطبیعی و برساخته تفکر موجود است فاصله بگیرند و عرصههای انحصار شده توسط مردان را برای حضور زنان مهیا کنند.
کارگران معترض سد بنیردست از کار کشیدند
روز دوشنبه ١٧/١٢/٩٣ تعداد ٦٠ نفر از کارگر سد بنیر از توابع شهر مریوان ، جهت پیگیری مطالبات وحقوق معوقه دست ازکارکشیده و در داخل محوطه کارگاه سد، دست به اعتصاب وتجمع اعتراضی زدند. این تجمع اعتراضی از ساعات اولیه ی روز دوشنبه شروع شد وهرلحظه بر تعداد کارگران معترض واعتصابی افزوده می شد و ٧ ساعت بطول انجامید که درنهایت کارگران معترض اعلام کردند تا رسیدن به مطالبات برحقشان ودستیابی به حقوق معوقه شان (که از ٦ ماه تا یکسال است ) این اعتصاب وتجمع اعتراضی را در روزهای آینده نیز تکرار خواهند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
دادگاه رسیدگی به اتهام ٢٨ کارگر معدن چادرملو برگزار شد
جلسهٔ رسیدگی به اتهام ٢٨ نفر از کارگران معدن چادرملو یزد، صبح امروز بدون صدور حکم در دادگستری اردکان برگزار شد. به گزارش٢٠اسفنذایلنا،صبح امروز چهارشنبه ٢٠ اسفند ماه،٢٨ نفر از کارگران شرکت معدنی چادرملو که در پی اعتراضات گسترده سال گذشته و متعاقبا شکایت کارفرما برای رسیدگی به یک اتهام باقیمانده از شعبه ١٠١ دادگستری اردکان احضار شده بودند، صبح امروز چهارشنبه ٢٠ اسفند ماه، برای رسیدگی به یک اتهام باقیمانده در دادگاه اردکان حاضر و به اتهام مطرح شده علیه خود پاسخ دادند. اتهام این کارگران “اخلال در نظم و آسایش عمومی” و “ممانعت از احقاق حق “عنوان شده است. اتهام «جلوگیری از احقاق حق» به این دلیل وارد شده است که کارفرما در دادگاه ادعا کرد کارگران معترض مانع از این شدهاند که سایر کارگران سر کار حاضر شوند. علی رغم اینکه در جلسه امروز راجع به همه موارد صحبت شد و دفاعیات خوبی هم از سوی کارگران و نماینده حقوقی آنها ارائه شد اما هنوز هیچ رایی در خصوص اتهام وارده صادر نشده و صدور حکم به زمان نامعلومی موکول شده است. گفتنی است معدن چادرملو بیش از ٢١٧٠ کارگر دارد که در بخشهای سایت صنعتی، سنگ شکن، خط کوه، بخشهای آزمایشگاهی و کارگاهی و… که تحت نظر شرکت پیمانکاری آسفالت طوس فعالیت میکند مشغول به کارند. گفتنی است، عمدهترین مشکلات کارگران معدن چادرملو در دو سالهٔ اخیر، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، افزایش کارانهها و درخواست بازگشت دبیر اخراجی انجمن صنفی کارگران چادرملو بوده است. کارگران معدن چادرملو سال گذشته نیز در واکنش به اخراج بهرام حسنینژاد دبیر انجمن صنفیشان، دست از کار کشیده بودند که در پی این اعتراض صنفی گروهی از کارگران با اتهامات متعددی از سوی کارفرما مبنی بر اخلال در نظم کارگاه مواجه شدند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجا دتشکل های کارگری
دستگیری کورش بخشنده و بی خبری ازوضعیت وی
عصر روز شانزدهم اسفندماه کورش بخشنده فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در نزدیکی منزل خود توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است . ساعاتی بعد از دستگیری،ماموران لباس شخصی به بهانه اینکه گویا قرار است داروهای نامبرده را برایشان ببرند، منزل وی را مورد تفتیش و بازرسی قراردادند. لازم به توضیح است مامورین هیچ توضیحی در مورد محل نگهداری این فعال کارگری نداده اند و تا لحظه درج این خبر مشخص نیست که کورش بخشنده به چه دلیل بازداشت شده ودر کدام مکان زندانی است؟ لازم به یادآوری است که خانواده کورش از هنگام دستگیری تا به امروز هیچ خبری از وی نداشته و کاملاً در بی خبری و نگرانی به سر می برند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری دستگیری کورش بخشنده را محکوم نموده و خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط این فعال کارگری می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجا دتشکل های کارگری
دستگیری و تهدید کارگران معترض به اخراج
بر اساس خبر ارسال شده به کمیته هماهنگی، روز دوشنبه ١٨ اسفندماه ٩٣ پاسگاه انتظامی( پلیس) کرخه در محور اندیمشک-شوش تعداد ٨ کارگر معترض به اخراج خود را دستگیر و در پاسگاه آنان را تهدید و مجبور به سپردن تعهد برای پیگیری نکردن حقوق خود کرد. کارگران که به اخراج خود از شرکت ” پدیده دوکوهه” به بهانه ی پایان پروژه جاده سازی اعتراض کرده بودند توسط پاسگاه تهدید شدند که در صورت ادامه اعتراض خود، با برخورد امنیتی و قضایی مواجه خواهند شد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
ویژه افزایش دستمزدها در سال ١٣٩٤
افزایش ١٧درصدی دستمزدها
«علی ربیعی»، وزیر کار دقایقی پس از پایان جلسه تعیین مزد ٩٤ گفت: سه نظر متفاوت در جلسات شورای عالی کار طرح شد و ما هنگام تعیین رقم مزد پایه وضعیت صنعت، تولید و خدمات را درنظر گرفتیم. او افزود: ما در عین حال وضعیت نیروی کار شاغل و بیکاران و نظام انگیزشی را نیز در نظر گرفتیم و قصد داریم که در سالهای بعد بیشتر به نظام انگیزشی توجه کنیم. وزیر کار همچنین با تبریک به جامعه کارگری، مصوبه مزدی امسال را «استثنایی» توصیف کرد که باعث پر شدن بخشی از عقب ماندگی مزد کارگران از تورم شده است. آقای ربیعی در پایان تاکید کرد که شورای عالی کار امسال در موضوع تعیین مزد کارگران ضد تورمی عمل کرده است. همچنین «محمدرضا بقاییان» به نمایندگی از گروه کارگری شورای عالی کار به خبرنگار ایلنا گفت: اتحاد سه تشکل کارگری در جمع بندی نظرات و دیدگاهها نقش داشت و توانستیم برخلاف سالهای گذشته ماده ٤١ قانون کار را احیاء کنیم. او در ادامه افزود: وضعیت معیشت کارگران را در مزد پایه ٩٤ لحاظ کردهایم و سعی میکنیم تبصره ٢ ماده ٤١ قانون کار را در سالهای آتی پررنگتر اجرا کنیم. (منبع ایلنا ٢٥ اسفند ١٣٩٣)
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:زندگی شایسته با مزدی عادلانه حق مسلم ماست! در حالی که در یک سوی اجتماع اقلیتی نوکیسه و تازه به دوران رسیده از برج داران و بانک دارن و کلان تاجران وارد کننده و بزرگ دلالان اقتصاد انگلی دست در دست مافیای زر و زور مرتبط با شبکه اقتصادی فساد اداری قدرت مدار به کوه ثروت های باد آورده رسیده و با خودروهای چند میلیاردی و قصر و خانه های شکوهمند چند ده میلیاردی همچون شیوخ پولدار عرب خلیج فارس بر فراز برج های سر به فلک کشیده، با سفرهای پرهزینه و گران قیمت در ویلا های شخصی مناطق خوش آب و هوای ایران و جهان زندگی شاهانه و فوق اشرافی برای خود ترتیب داده و با عیش و نوش سلطنتی روزگار می گذرانند. و به اعتراف مسئولان مالیاتی صاحبان همین شبکه های اقتصاد غارتی سالیانه فقط حدود دویست و پنجاه هزار میلیارد تومان از فرار مالیاتی به جیب زده و به یغما می برند و اضافه بر این به گفته معاون اول رئیس جمهور سیستم فساد اقتصادی شکل گرفته در دستگاه ها رکورد دار همه ی دوران ها شده و نمونه های بابک زنجانی و رحیمی و مرتضوی تنها مشتی نمونه از هزاران خروار است. و اما با تاسف بسیار در سوی دیگرهمین اجتماع، اکثریت چند ده میلیونی کارگران و زحمت کشان شهری و روستایی و حقوق بگیران پایین دستی همچون بیشتر بازنشستگان کارگری و غیر کارگری و معلمان و پرستاران و خرده پایان اقتصادی و مستمری بگیران فرو دست و بی پناه هان اجتماعی همچون هزاران هزار کودکان کار و خیابان و زنان بی سرپرست و بی خانمانان زیر فشار گرانی، تورم، بیکاری و تعبیض ها و ناروایی های گسترده دیگر روزگار را با سختی و رنج می گذارنند و البته صدای ناله و فریاد اعتراضی به آسمان رسیده شان به گوشی نرسیده است. دراین میان هزینه و بودجه های بر باد رفته از جیب مردم و ریخت و پاش های آنچنانی دستگاه ها و سازمانهای بی سر و ته و بی بو و خاصیت بیرون از نظارت همگانی مردم و سمینار ها، همایش ها و کنفراس ها ی بی ثمر بار زندگی را بر دوش مردم این سرزمین سنگین و سگنین تر می-کند.هوشیاران دلسوز اجتماعی با نگرانی از این تنور داغی که مقصران داخلی لاف زن دوستی با مردم، برای پختن نان قدرت های جهان سرمایه داری بوجود آورده اند، تنها راه برون رفت از این گرداب نابسامانی های عدالت سوز را به درستی دگرگونی های بنیادین بر پایه گسترش دادگری و عدالت اجتماعی و رعایت حقوق عمومی مردم دانسته و از آن میان تعیین دستمزد عادلانه برای کارگران و زحمت کشان و دیگر اقشار آسیب دیده را سرآمد این حقوق مسلم مردمی می دانند. در این راستا سندیکای کارگران شرکت واحد چون دیگر کارگران و زحمت کشان این مرز و بوم رفع ریشه ای بی عدالتی های اجتماعی و تعیین دستمزدی عادلانه بر اساس تامین زندگی آبرومند و شایسته برای کارگران و زحمت کشان و بازنشستگان کارگری و عموم حقوق بگیران خواستاربوده و تلاش و پیگیری و اعتراض جمعی در این باره راحق خود و همه ی کارگران و عموم مردم ایران می داند. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ١٩اسفند ١٣٩٣
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون خمیه شب بازی تعیین حداقل مزد
تحمیل حداقل مزد فلاکت بار، کارگران ایران را بر سر معیشت به اعتراضاتی زیر و رو کننده خواهد کشاند شرایط معیشتی فلاکتبار میلیونها خانواده کارگری و اعتراضاتی که کارگران ایران با طومار ٤٠ هزار نفری برای افزایش حداقل مزد از سال ٩١ آغاز کردند، امروزه چنان ابعادی را بر خود گرفته است که بیش از هر زمان دیگری دولت و صاحبان سرمایه و نهادهای دست ساز کارگری را در تعیین حداقل مزد سال ٩٤ به تکاپو واداشته است. طوریکه در روز ١٣ اسفند ماه در اقدامی کم سابقه، وزرای اقتصاد، صنایع، کار و رئیس سازمان تامین اجتماعی با حضور در جلسه شورایعالی کار در صدد بر آمدند تا این بار در چنین سطحی از تصمیم گیری دست به تحمیل حداقل مزدی خفت بار بر طبقه کارگر ایران بزنند. اما با توجه به روند رو به گسترش اعتراضات کارگری و احتمال خیزشهای کارگری غیر قابل پیش بینی در اعتراض به ستم معیشتی، دولت و صاحبان سرمایه قادر نشدند براحتی از بالا و همچون سالیان گذشته اقدام به دیکته کردن افزایش ١٥ درصدی حداقل مزد در جلسه ١٣ اسفند ماه بکنند و مجبور شدند کار را بیش از پیش بدست نماینده ها و تشکلهای دست ساز کارگری بسپارند تا در فرصت باقی مانده به پایان سال، خطر اعتراضات کارگری نسبت به تحمیل ستم معیشتی بر میلیونها خانواده کارگری را علی الحساب هم که شده خنثی نمایند. از همین رو هم بود که پس از این جلسه، صادقی معاون دبیر کل خانه کارگر، امضا نکردن حداقل مزد پایین از سوی نماینده های به اصطلاح کارگری را با این بهانه که در این صورت میشود شکایت کرد مطرح نمود و در ادامه طرح شکایت در سازمان جهانی کار از سوی برخی دیگر از نهادهای دست ساز کارگری مطرح شد و اخیرا مهدی نجف پور از اعضای هیات مدیره نهاد موسوم به اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی اعلام کرد بعید است نماینده های کارگری زیر بار امضای زیر ٢٥ درصد افزایش مزد بروند و به موکلان خود خیانت کنند؟!! چنین درجه وقیحانه ای از خیمه شب بازی برای چپاول و غارت سفره های خالی کارگران ایران در شرایطی صورت میگیرد که دیگر، دنیا دنیای ٣٥ سال پیش نیست. اما همه غارتگران دسترنج ما کارگران ایران، چنان غرق در استیلای چپاول گرانه خود هستند که چشمان شان بر روی واقعیتهای موجود کور شده است و قادر به درک این مسئله نیستند که ٤٠ هزار امضای کارگری در ایران یعنی یک راهپیمائی میلیونی کارگری در خیابانهای پاریس و تجمع ٥٠ – ٦٠ نفره کارگران امضا کننده طومار و کارگران شرکت واحد تهران در مقابل مجلس و وزارت کار یعنی محاصره کاخ سفید توسط صدها هزار کارگر امریکائی در قلب جهان سرمایه داری. ما اصراری برای درک این واقعیت انکار ناپذیر از سوی صاحب منصبان وزارت اقتصاد و صنایع و کار و رئیس تامین اجتماعی و کل حکومتگران و کج فهمان ایدئولوژیک مدعی طبقه کارگر نداریم. اما در پاسخ به وضعیت فلاکتبار موجود و تلاش بی وقفه دولت روحانی و صاحب منصبان رنگ وارنگ حکومتی در شورایعالی کار برای تحمیل گرسنگی بیشتر بر میلیونها خانواده کارگری اعلام میداریم: ما کارگران ایران مطلقا تن به خودکشی تدریجی نخواهیم داد. اگر دیروز کارگران ایران با چهل هزار امضا خواهان پایان دادن بر ستم معیشتی شدند و امروز معلمان و پرستاران و کارگران صنایع خودرو سازی و دیگر صنایع ریز و درشت کشور با خواست تامین شرافتمندانه معیشت شان دست به اعتراض میزنند، معنایش این است که دیگر دوره تحمیل گرسنگی و فلاکت بر کارگران و زحمتکشان ایران به سر رسیده است. لذا ما با بر حذر داشتن دولت روحانی و فرو مایگان لم داده بر نهادهای دست ساز کارگری از تحمیل دستمزدی خفت بار بر طبقه کارگر ایران، بر تحقق تامین سبد هزینه یک خانوار کارگری در تعیین حداقل مزد طبق نظر خود کارشناسان حکومتی که بالای سه میلیون تومان اعلام شده است پای می فشاریم. بی تردید هر سیاست عوامفریبانه ای برای گذر از این خواست بر حق میلیونها کارگر، ما کارگران و زحمتکش شان مزد بگیر در سراسر کشور را به مصافی تعیین کننده با وضعیت موجود خواهد کشاند و شرایط پیش رو در کشور را به صحنه اعتراضات میلیونی کارگران بدل خواهد نمود. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٩ اسفند ماه ١٣٩٣
اعتراض و اعتصاب، تنها گزینه پیش روی طبقه کارگر ایران در صورت عدم تصویب دستمزد عادلانه!
بزودی آخرین ذره های امید و توهم میلیونها کارگری که برای برخورداری از مزدی عادلانه! چشم به شورای عالی کار دوخته اند فرو خواهد ریخت و خیانت خانه کارگر، شورای اسلامی کار، کانون عالی صنفی کار و دیگر بازیگران و دلقکان این خیمه شب بازی را آشکارا خواهند دید و در خواهند یافت در این مملکت فقط وقتی برف ها آتش بگیرند مزد عادلانه هم نصیب و سهم کارگر خواهد شد. وقتی به گفته مسئولین عالیرتبه نظام فساد سیستماتیک و نهادینه شده است، وقتی که به گفته وزیر کشور پول های کثیف نماینده ی مجلس تعیین می کنند، وقتی که بودجه مصوب مجلس در دست وزیر بهداشت به ورق پاره ای تبدیل می شود، وقتی که میلیاردها دلار دزدی و اختلاس می شود ، همان موقع است که مایحتاج عمومی از جمله نان را ٣٠ تا ٨٠ درصد گران می کنند و زمانی که به افزایش حداقل دستمزد کارگران می رسند بیشرمانه می گویند که تورم را ١٥ درصد کردیم آیا دولتمردانی که تورم را روی کاغد تا ١٥ درصد پایین آوردند می توانند واقعیت کمرشکن گرانی را که بی رحمانه در حال نابودی مزد بگیران است، انکارکنند. آیا دولتمردان فریاد اعتراض خشمگینانه هزاران کارگر ایران خودرو، پارس خودرو، پتروشیمی ماهشهر، عسلویه و هزاران پرستار و معلم را نشنیده اند که گفته اند ما ازفقر می نالیم و دیگر کارد به استخوانمان رسیده است. شاید این هشدارها جدی گرفته نشد، شاید این اعتراض ها بقدر کافی قدرتمند نبود اما جنبش مطالباتی ” معیشت و منزلت ” در صورت عدم تصویب مزد ٩٤ به اندازه تورم واقعی و سبد هزینه یک خانوار چهار نفره ، بر روی این پله نخواهد ماند و اولین قدم در مقابل این همه ناتوانی دولت در مهار فساد اقتصادی و کارشکنی در جهت تصویب دستمزد عادلانه کارگران، گسترش اعتراض های سراسری و متحدانه کارگران، پرستاران و معلمان خواهد بود. آری این اولین قدم خواهد بود.
اخبار بین المللی
پرتغال – تظاهرات هزاران نفر بر علیه ریاضت کشی اقتصادی
هزاران تن از مردم پرتغال روز شنبه٧ مارس (١٦ اسفند) در اعتراض به سیاست های ریاضتی و شرایط بد اقتصادی، در شهرهای اصلی این کشور تظاهرات کرده و خواستار استعفای دولت راستگرای پدرو پاسوس کوئلیو شدند. این تظاهرات به دنبال فراخوان کنفدراسیون عمومی کارگران پرتغال (CGTP)، برگزار شد. در لیسبون، پایتخت، حدود دو هزار تظاهرکننده سیاست های دولت را که به گفته آنها باعث بیکاری و ایجاد فقر و محرومیت اجتماعی شده محکوم کردند. در این حال، نخست وزیر پرتغال با موضوع جنجالی دیگری نیز روبرو شده است. برخی رسانه ها گفته اند وی بیمه اجتماعی و مالیات خود را به موقع و به طور کامل پرداخت نکرده است. پدرو پاسوس کوئلیو، نخست وزیر پرتغال این اتهامات را رد کرده و گفته است: “من هیچ بدهی به اداره مالیات ندارم. اگر در گذشته، برایم پیش آمده که مالیاتم را بعد از مهلت پرداخت کنم، در اینصورت مانند هر شهروند دیگری، جریمه و بهره اضافی را پرداخت کرده ام.” با این حال بر اساس گزارش برخی رسانه ها، او هنوز حدود پنج هزار یورو به اداره مالیات بدهکار است. انتخابات پارلمانی پرتغال سال آینده برگزار خواهد شد. آخرین نظرسنجی ها نشان می دهد که حزب سوسیالیست مخالف دولت، شانس بیشتری برای تصاحب کرسی ها دارد.
اسرائیل – تظاهرات دهها هزار نفر بر علیه سیاستهای دولت
هزاران نفر از مردم اسراییل روز شنبه٧ مارس (١٦ اسفند) علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این کشور تظاهرات کرده و خواستار “تغییر سیاست” های اسراییل شدند. این بزرگترین تظاهرات در مبارزات انتخاباتی اخیر در پایتخت اسراییل محسوب می شود و توسط یک سازمان غیر دولتی چپگرا سازماندهی شده بود که طرفدار برقراری صلح بین اسراییل و فلسطینیان و تشکیل دولت مستقل فلسطین است. این سازمان میخواهد رهبران این کشور به جای تمرکز بر روی مسائل سیاسی بر موضوع سلامت، آموزش، مسکن و هزینههای زندگی در اسرائیل تمرکز کنند. این سازمان همچنین حامی توافقنامه صلح میان اسرائیل و فلسطین و تشکیل دولت مستقل فلسطین است.
عراق – تخریب گسترده آثار باستانی توسط جنایتکارن اسلامی داعش
نیروهای دولت اسلامی (داعش) روز یکشنبه٨ مارس (١٧ اسفند) بخش دیگری از میراث تمدن باستانی در شمال عراق را در روستای “خورساباد” واقع در ١٥ کیلومتری شمال شرقی موصل مورد حمله قرارداده و دست به تخریب آن زدند. روزهای جمعه و شنبه نیز آثار باستانی سایت های نمرود و هترا با قدمتی ٢٥٠٠ ساله هدف تخریب و غارت داعش قرار گرفتند. وزیر جهانگردی و آثار باستانی عراق روز یکشنبه گفت: ما از نیروهای ائتلاف درخواست کرده و مسئولیت آنها را برای جلوگیری از این تخریب یادآور شده ایم. بسیاری دیگر نیز بر این نظرند که حرکت کند نیروهای بین المللی علیه داعش و جنایاتشان، آنها را به حمله و غارت بیشتر ترغیب می کند. خورساباد که با نام تاریخی خود “دورشاکین” نیز شناخته می شود از مراکز امپراتوری آشور بوده و چهارمین منطقه حاوی آثار باستانی است که از اواخر فوریه تا کنون مورد حمله و تخریب داعش قرار می گیرد.
آمریکا – تداوم اعتراضات به قتل یک جوان سیاهپوست
تظاهرات شهروندان و گروهی از فعالان مدنی در شهر مدیسون واقع در ایالت ویسکانسین آمریکا در اعتراض به قتل یک جوان سیاهپوست توسط پلیس برای سومین روز متوالی ادامه یافت. تونی رابینسون، جوان ١٩ ساله سیاهپوستی است که روز جمعه گذشته بر اثر شلیک گلوله از سوی یک مامور پلیس کشته شد. مت کنی، افسر پلیسی که مظنون به شلیک گلوله است، ٤٥ سال دارد و حدود ١٢ سال است که به عنوان نیروی پلیس در شهر مدیسون فعال است. وی در سال ٢٠٠٧ نیز از اتهام در رابطه با یک حادثه تیراندازی تبرئه شده بود. آقای کنی بعداز ظهر جمعه و در پی گزارش شهروندان مبنی بر اینکه فردی در پیاده رو نسبت به آزار و اذیت سایرین اقدام کرده، وارد عمل شده و پس از تعقیب مظنون وارد آپارتمانی شده و با او درگیری می شود. رئیس پلیس مدیسون می گوید: اینکه فرد مقتول مسلح نبوده عملیات پیگیری این پرونده را پیچیده تر می کند. بر اساس گزارشها، پلیس در درگیری با مظنون از اسلحه استفاده کرده و فرد مقتول بر اثر اصابت گلوله مجروح شده و در بیمارستان جان باخته است. اعتراضها در شهر مدیسون در حالی ادامه دارد که روز یکشنبه پنجاهمین سالگرد راهپیمایی “سلما” یا “یکشنبه خونین” در ایالت آلاباما برگزار شد. راهپیمایی صلح آمیز گروهی از فعالان حقوق مدنی به رهبری مارتین لوترکینگ، هفتم مارس ١٩٥٦ برای به دست آوردن حق رای برای سیاهپوستان توسط پلیس به خاک و خون کشیده شد. این رویداد به نقطه عطفی در جنبش حقوق مدنی آمریکا تبدیل شده و “یکشنبه خونین” نام گرفته است.
امارات متحده عربی – صدها کارگر در دبی دست به اعتراض زدند
روز سه شنبه ١٠ مارس (١٩ اسفند) صدها کارگر یک شرکت ساختمان سازی در اعتراض به عدم دریافت ٣ ماه دستمزد و پاداش دست از کار کشیدند و مسیر منتهی به بزرگترین برج دنیا (Khalifah) و بزرگترین فروشگاه دنیا (Dubai Mall) را مسدود کردند. صدها پلیس ضدّ شورش بلافاصله خود را به محل تجمع کارگران رساندند و با تهدید و دادن قول رسیدگی به مطالباتشان، آنان را متفرق کردند. گزارشات رسمی خبر از بازداشت ٢ تن از کارگران میدهد، ولی کارگران میگویند که تعداد بازداشتیها خیلی بیشتر از ٢ نفر هستند. این اعتراض بدلیل محل وقوع آن بازتاب زیادی در رسانههای محلی داشته است. پروژهای که این کارگران در آن مشغول بکار هستند در نزدیکی برج خلیفه و فروشگاه دبی (Dubai Mall ) هستند که توریستیترین نقطه شهر بشمار میآیند. لازم به ذکر است که کارگران در آمارت از حق اعتراض، اعتصاب و تشکل محروم هستند و هر بار که اعتصاب یا اعتراضی صورت گرفته است، کارگران بلافاصله با بازداشت، لغو ویزای کار و اخراج از کشور مواجه شده اند.
خبرهای کوتاه
ژاپن – هزاران نفر در ژاپن روز یکشنه با پرپایی تظاهراتی در برابر پارلمان این کشور اعتزاض خود را نسبت به تصمیم دولت در راه اندازی مجدد برخی از نیروگاه های هسته ای تعطیل نشان دادند. این تظاهرات در چهارمین سالگرد سونامی مرگباری برگزار شد که موجب بروز حادثه در نیروگاه هسته ای فوکوشیما و تعطیلی آن شد. دولت ژاپن بر آن است که برخی از نیروگاه ها تا ماه ژوئن کار خود را از سر بگیرند.
ترکیه – حدود ٥١ پناهجوی سوری در پی غرق شدن قایق حامل آنها در آبهای ترکیه توسط نیروهای گارد ساحلی نجات یافتند. پلیس ترکیه می گوید، ٣٨ مرد، ٢ زن و ١١ کودک از سرنشینان این قایق کوچک بوده اند. ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی آن پلی میان آسیا و اروپا است و بسیاری از پناهجویان با عبور از آبهای این کشور سعی دارند خود را به اروپا برسانند.
آمریکا – به دنبال قتل یک جوان سیاهپوست دیگر توسط پلیس آمریکا بار دیگر اعتراضات در واکنش به برخورد خشن و نژادپرستانه پلیس این کشور علیه سیاهپوستان از سرگرفته شد. به گزارش “یورونیوز” یک جوان ١٩ ساله سیاهپوست غیرمسلح در اثر شلیک پلیس در ایالت “ویسکانسین” آمریکا جان خود را از دست داد. در پی این حادثه دهها نفر در محل تیراندازی حاضر شدند و به اقدامات پلیس آمریکا اعتراض کردند. معترضان پلیس آمریکا را به نژادپرستی متهم کردند و شعار می دادند: “شما از ما حفاظت نمی کنید، شما ما را می کشید. “
اروپا – SAP بزرگترین شرکت نرم افزاری دنیا اعلام کرد که تا آخر سال جاری میلادی ٢٢٠٠ کارمند را اخراج میکند. مدیریت این شرکت گفته است که این اقدام برای دستیابی به موقیعت قوی مالی شرکت ضروری است. این شرکت در مجموع بیش از ٧٤ هزار کارمند دارد.
سوئد – شرکت مخابراتی سوئدی اریکسون در چهارچوب اجرای برنامه صرفه جویی اقتصادی خود ٢ هزار و ٢٠٠ پست خود در سوئد را حذف خواهد کرد. بخش خرید و مطالعه و تحقیقات بیش از سایر بخشها در معرض این تعدیل نیروی کار قرار دارند. برنامه صرفه جویی اقتصادی اریکسون سالانه تا سقف ٩٩٠ میلیون یورو پیش بینی شده است. تا پایان سال ٢٠١٤ تعداد نیروی کار شرکت اریکسون به رقم ١١٨ هزار نفر رسیده است. بیش از ١٧ هزار و ٥٠٠ نفر از این نیرو در سوئد فعالیت دارند.
آلمان – به گزارش “آسوشیتدپرس” هزاران نفر از معلمان شاغل در مدارس بخش دولتی آلمان با برگزاری اعتصابی کوتاه مدت، افزایش حقوق خود و حفظ مزایای دوره بازنشستگی را خواستار شدند. در آستانه سومین دور از مذاکرات که قرار است هفته آینده برگزار شود، معلمان آلمانی در کنار کارکنان سایر بخش های دولتی از قبیل آتش نشانان در چندین ایالت آلمان دست از کار کشیدند. اتحادیه معلمان و کارکنان دولتی نیز اعلام کرد به دنبال افزایش ٥.٥ دهم درصدی حقوق می باشد و با طرح کاهش ٢٠ درصدی مزایای بازنشستگی مخالف است.
بحرین – دادستان عمومی بحرین یک دانشآموز دبیرستان و دو معلم را به دلیل خواندن آیاتی از قرآن همراه با موسیقی، به “اهانت به اسلام” متهم کرد. به گزارش خبرگزاری دولتی بحرین، تصاویر ویدئوی این افراد بر روی شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد این دانشآموز در حال خواندن قرآن است و یکی از معلمین نیز در حال نواختن یک ساز است.