اخبار کارگری – اخبار کارگری١٩اسفند ماه ١٣٩٣ نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

١٩اسفند ماه ١٣٩٣

 

اعتراضات

تجمع کارگران شرکت واحد تهران

١٨ اسفند: جمعی از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه  با تجمع در مقابل ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مطالبات و خواستهای خود را برای  مذاکرات مزدی برای افزایش واقعی حداقل مزد سال ٩٤ اعلام کردند. در میان تجمع‌کنندگان پارچه نوشته‌هایی وجود دارد که در آن‌ها به مشکل اقتصادی و پایین بودن دستمزدهای کارگران اشاره شده است که از جمله آنهامی‌توان به موارد زیر اشاره کرد: «کارگران درد دارند؛ مشکل دستمزد دارند»؛ «برای کاهش فساد اقتصادی، رشد اقتصادی و عدالت اجتماعی را خواهانیم»؛ «خط فقر سه میلیون تومان، دستمزد ٧٠٠ هزار تومان»، «با این دستمزد‌ها فرزندان کارگران از آموزش و پرورش محروم می‌شوند»؛ «شکنجه اقتصادی خانواده‌های کارگران پایان دهید»؛ «دستمزد عادلانه حق مسلم ماست»؛ «زندگی شایسته حق مسلم ماست».

دور جدید اعتراض کارگران فاز‌های ١٥ و ١٦ عسلویه

١٨ اسفند:  در پی اولین دور اعتراضات برخی شرکت‌های پیمانکاری فارهای ١٥ و ١٦ عسلویه در ششم اسفند ماه، معادل یک تا دو ماه از معوقات مزدی کارگران معترض پرداخت شد. اما سایر کارگرانی که هنوز ٢ تا ٥ ماه دستمزد خود را طلب دارند از روز ١٧ اسفند در اعتراض به این موضوع دست از کار کشیده اند. این کارگران صبح امروز ١٨ اسفند با اجتماع در پشت درب ورودی سایت تاسیسات پتروشیمی از حضور در محل کار خودداری کردند. زیر فشار این اعتراض کارفرما ناگزیر به دادن وعده پرداخت دستمزد کارگران شد و آنان موقتا به اعتراض خود خاتمه دادند. کارگران معترض از شرکتهای پیمانکاری «ارش مکانیک»، «توانمند»، «تلاش‌گستر» و «پناه سازان» هستند که در پروژه‌های رو به اتمام فازهای ١٥ و ١٦ منطقه عسلویه کار میکنند.  اعتراضات دور اول کارگران فازهای ١٥ و ١٦ به سه تا ٥ ماه دستمزد معوقه که روز ششم اسفندماه آغاز شده بود، کارگران پنج شرکت پیمانکاری “آذران گسترس‌”، «ارشک مکانیک»، «توانمند»، «ونوسان» و «ژرفا» بودند که اعتصاب آنان چهار روز طول کشید. این کارگران در اعتراض خود با بستن درب ورودی کمپ کارگری، از ورود و خورج هرگونه خودرو به داخل کمپ خودداری میکردند. اما رفت و آمد از سایر ورودی ‌های سایت جریان دارد. به این ترتیب در جریان این اقدام اعتراضی درب‌های کمپ جز برای ورود و خروج ماشین حامل غذا و یا در موارد خیلی ضروری دیگری مانند اعزام آمبولانس بسته شده بود و کارگران شرکت‌هایی که بابت معوقات مزدی طلبکار بودند از ورود و خروج ماشین‌ها به داخل کمپ خودداری می‌کردند. در پی این اعتراضات متحد و قدرتمند است که برخی شرکت‌های پیمانکاری مانند «آزمون فلز»، «ونوسان» و «آذران گس‌تر» ناگزیر شدند معادل یک تا دو ماه از معوقات مزدی کارگران معترض را پرداخت کنند.

 

تجمع کارگران معدن سنگرود در برابر ساختمان وزارت کار

١٨ اسفند:  ١٠٠نفر از کارگران معدن سنگرود (البرز غربی) در اعتراض به تعویق ٢ ماه حقوق و حق عیدی پایان سال و همچنین درج نشدن حدود ١٩ماه از سوابق بیمه‌ای شان تحت عنوان مشاغل سخت و زیان آور در  تهران در مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کردند. پیش از این در تاریخ ٦ مهر ماه سال جاری حدود ١٥٠ نفر از کارگران معدن سنگرود (البرز غربی)  به تهران سفر کرده و مقابل ساختمان وزارت کار تجمع کرده بودند. سر انجام پس از ماه‌ها اعتراض کارگری در معدن زغال سنگ سنگرود (البرز غربی) ٨٨ کارگر مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت و زیان آور امکان بازنشسته شدن پیدا کردند که مراحل بازنشستگی انان در حال انجام است.

 

اعتصاب مداوم کارگران معادن زمستان یورت

١٧ اسفند: کارگران بخش شمال غرب معدن زغال سنگ زمستان یورتبا تجمع در محوطه معدن برای چهارمین بار طی پنج روز گذشته، خواستار پرداخت مطالبات معوقه‌شان شدند .بیش از ٣٠٠ نفر از  کارگران شاغل در معادن زغال سنگ زمستان یورت (معروف به معادن شمال غرب و شرق)  در اعتراض به عدم پرداخت  ٤ ماه و نیم حقوق و مزایا دست به اعتصابات مداوم و تجمع اعتراضی زده اند. در معادن زمستان یورت ١٠٠٠ کارگر شاغلند.


تجمع کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی

١٧ اسفند: ٦٠ نفر از کارگران طرف قرارداد شرکت های پیمانکاری وابسته به شرکت زغال سنگ البرز شرقی در شاهرود خواستار دریافت حقوق معوقه خود شدند. کارگران خواستار دریافت حقوق معوقه از آذر ماه سال ١٣٩٣ و نیز مزایا و عیدی و پاداش خود شدند. در این شرکت حدود سه هزار نفر مشغول کار هستند.


اعتصاب کارگران پایانه و مخازن عسلویه

١٦ اسفند:  ٦٠ نفر  از کارگران واحد تعمیرات و نگهداری شرکت پایا‌نه‌ها و مخازن پتروشیمی عسلویه کار از تاریخ سیزدهم اسفند ماه (چهارشنبه هفته گذشته) تا‌کنون در اعتراض به عدم پرداخت  دستمزد بهمن، عیدی و پاداش پایان سال ٩٣ و همچنین پاداش بهره‌وری نیمه نخست سال ٩٣ به وجود آمده است اقدام به برپایی اعتراضات کرده‌اند.


تجمع کارگران کارخانه ساریت 

١٦ اسفند: کارگران شرکت ساریه شمال(ساریت) شرق مازندران در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق، مطالبات و معوقات خود در این شرکت تجمع کردند. آنها مدیر شرکت را به تجمع در مقابل “صندوق ایرانیان سبز ساری” که مدیریت آن نیز با مالک شرکت ساریت است، تهدید کردند.


تجمع کارگران کارخانه تبریز کف

١٦ اسفند: کارگران کارخانه تبریز کف در اعتراض به عملی نشدن وعده پرداخت ٦ ماه حقوق وسایر مزایای جانبی خود، در محوطه کارخانه تجمع کردند. در آخرین تجمع کارگران کارخانه تبریزکف که در روز‌های ٢٨ و٢٩ بهمن ماه انجام شد کارفرما وعده پرداخت مطالبات کارگران را حداکثر تا ١٥ روز آینده داده بود. به گفته کارگران؛ با وجود اتمام مهلت هنوز اتفاق خاصی نیافتاده است. کارگران کارخانه تبریز کف میانگین مطالبات معوقه خود را حدود ١٦ میلیون تومان ذکر کردند و در ادامه در خصوص مشکلات بیمه‌ای خود گفتند؛ علاوه بر ٦ ماه حقوق، چندین ماه است که کارفرما از پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی خوداری می‌کند

 

تجمع کارگران شرکت عرف ایران 

١٦ اسفند: ٨٠ نفر از کارکنان شرکت «عرف ایران» در اعتراض به تاخیر در پرداخت حق بیمه و تهدید امنیت شغلی کارگران پس از تغییرات مدیریتی این شرکت، در مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.  نزدیک به ٤ ماه است که بیمه‌های کارگران علی رغم اینکه از حقوقشان کسر شده به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و کارگران به دلیل تمدید نشدن دفترچه‌های بیمه درمانی‌شان با مشکل مواجه شده‌اند. علی رغم اینکه کارگران شرایط کاری سختی را تجربه می‌کنند و با مواد شیمیایی مختلفی سر و کار دارند اما مشمول قوانین مشاغل سخت و زیان آور قرار نمی‌گیرند و شرایط سختی کار برای آن‌ها درنظر گرفته نمی‌شود.  کارکنان این شرکت که بین ٨ تا ٢٢ سال سابقهٔ کار دارند گفته‌اند، شرکت عرف ایران، ضمن قطع کردن تمام مزایا و پرداخت نکردن حق سختی کار و کاهش اضافه کاری در چند ماههٔ گذشته، با این رویکرد تصمیم دارد بیش از ٢٠٠ نفر از پرسنل متخصص خود را تا پایان سال اخراج کند.

همچنین در پی تجمع امروز، نمایندگان کارگران ضمن امضاء طوماری از اعضای شورای شهر خواستند پیگیر شرایط شغلیشان باشند.

 

تجمع کارکنان بازنشسته پتروشیمی آبادان

 ١٦ اسفند: کارکنان بازنشسته پتروشیمی آبادان  به دلیل پرداخت نشدن عیدی و حقوق خود در مقابل فرمانداری آبادان تجمع کردند. سهراب خائیز کارمند بازنشسته و نماینده تجمع کننذگان اظهار داشت: ما سال‌ها در پتروشیمی آبادان و در سخت‌ترین شرایط کار کردیم و در این سال‌ها در معرض مواد شیمیایی مضر نیز قرار گرفتیم.  خائیز با بیان اینکه من بعد از ٣٤ سال خدمت و دیگر دوستان من بعد از سال‌ها کار در پتروشیمی آبادان بازنشسته شدیم، عنوان کرد: معیشت و عیدی قطع شده و هیچ کسی وجود ندارد تا پاسخگوی ما باشد. وقتی پولی به ما پرداخت نمی‌شود چگونه معیشت و لباس و خوراک خانواده خود را تهیه کنیم و شرمنده خانواده خویش نباشیم. وی گفت: به صندوق‌های بازنشستگی صنعت نفت رجوع کردیم و به ما گفتند تا زمانی که کارفرما پول را به ما پرداخت نکند نمی‌توانیم پول شما را پرداخت کنیم. به پتروشیمی مراجعه کردیم و به ما گفتند به دیوان عدالت اداری شکایت کنید و به ما رأی حاکمیت داده است.  از رای دیوان عدالت اداری یک کپی تهیه کردیم که هم اکنون نزد من است که در آن برخلاف گفته‌های پتروشیمی آبادان نوشته که شکایت نامبرده غیر وارد تشخیص داده شده است. پیش فرماندار آبادان به عنوان نماینده عالی دولت و بالا‌ترین مرجع شهرستان آمدیم که وی به ما پاسخ داد: به ما مربوط نمی‌شود.


اعتصاب کارگران کارخانه کشتیسازی صدرا در مازندران

 ١٤ اسفند: کارگران شرکت کشتی‎سازی صنایع دریایی ایران صدرا دریای مازندران، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق معوقه خود کار را تعطیل کردند.


کارگران کارخانه کاشی کویر یزد دست به اعتصاب وتجمع زدند

١٣ اسفند: در پی اعتصابات و اعتراضات اخیر کارگران کارخانه ها ی یزد این بار کارگران کارخانه کاشی کویر یزد با اعتراض به وضعیت مالی بد این کارخانه و مشکلات معیشتی خود روبروی این شرکت تجمع کردند.  مسئولین این کارخانه به جای پاسخگویی به این اقدام معتراضانه کارگران در آستانه سال جدید، با احضار نیروی انتظامی در محل پاسخ این کارگران را داده اند. بر اساس گفته یکی از کارگران از ماه اردیبهشت تا کنون کارگران تنها ٦ مرحله دستمزد آن هم بصورت ناقص دریافت کرده اند که در پی این بی عدالت کارخانه تاکنون ٩ بار اعتصاب و اعتراض کرده اند!

 

تجمع اعتراضی کارکنان برق

١٢ اسفند: کارکنان شرکت برق منطقه ای تهران در اعتراض به تبعیض در دریافت حقوق و مزایا میان پرسنل وزارت خانه ها با شرکت های تخصصی زیر مجموعه مقابل مجلس  تجمع کردند.

حضور خانواده ها ی کارگران دراعتراض واعتصاب کارخانه های کنتور سازی ایران

١٢ اسفند: در اعتراض به  اخراج ١٥٠نفر از کارگران و  تعویق پنج ماه حقوق ٨٢٠ کارگر دو کارخانه کنتور سازی ایران و صنایع کم مصرف ایرانیانّ در قزوین،که تحت مدیریت یک کارفرما فعالیت دارند، کارگران این دو واحد صنعتی دست از کار کشیدند و در سالن غذا خوری تجمع کردند.

به گفته کارگران معترض، این کارخانه در سال جاری افزایش تولید داشته و از منابع مالی خوبی برخوردار شده اما کارفرما از مهر ماه سال جاری تا کنون هر ماه بجای حقوق کامل، مبالغ بسیار کمی را بصورت علی‌الحساب به بهانه کمبود منابع مالی به کارگران می‌پردازد.

١٣ اسفند: در دومین روزکارگران معترض که تا حوالی ظهر دیروز نسبت به پرداخت شدن مطالبات خود امیدوار بودند زمانی که متوجه پرداخت نشدن دستمزد شدند فعالیت‌های کاری روزمره را به نشانه اعتراض متوقف کردند. به گزارش ایلنا ، در کارخانه کنتور سازی ایران، تجمع اعتراضی امروز صبح (١٣ اسفند ماه) از طرف کارگران کنتور سازی انجام شده که خانواده های و همسران کارگران معترض نیز درا جتماع امروز حضور داشته‌اند.

اعتصاب کارگران پیمانی منطقه عملیاتی پارسیان 

١٢ اسفند: کارگران پیمانی در واحدهای ترابری سبک و سنگین، خدمات، مکانیک و حراست تحت مسئولیت چند شرکت پیمانکاری همانند شهاب جم، صفای جم، ارمغان سیرجنوبی، پارسا انرژی، موج سبز فراشبن در منطقه عملیاتی پارسیان (تابناک) در اعتراض به  تاخیر و تبعیض در نحوه پرداخت حقوق  دست از کار کشیده و مقابل ساختمان حراست شرکت منطقه عملیاتی پارسیان  واقع در شهرستان لامرد استان فارستجمع کردند. کارگران معترض گفتند حقوقشان هر ماه با تاخیر پرداخت می‌شود. علاوه بر تعویق یک ماه حقوق در بهمن‌ماه، مطالبه دیگر کارگران دریافت پاداش بهرهوری شش ماهه اول سال، حق عیدی و سنوات پایان سال است.  شرکت نفت هر سال دو بار به کارگران رسمی، قراردادی و پیمانی شاغل در منطقه زاگرس جنوبی پاداش بهره‌وری پرداخت می‌کرد اما امسال طبق ابلاغ دستورالعملی از سوی وزارت نفت هیچ سهمی برای پرداخت پاداش بهره‌وری کارگرانی که بصورت پیمانکاری در پروژه‌های در دست احداث منطقه زاگرس جنوبی مشغول کار هستند، در نظر گرفته نشده است.

 

تجمع اعتراضی  کارگران شهرداری کمالشهر

١٢ اسفند: کارگران شهرداری کمالشهر که به نیروهای شرکتی معروف هستند، خواستار دریافت حقوق و دستمزد کامل خود بوده و برای تحقق این خواستها دست به تجمعات اعتراضی زدند

تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن مهر در فاز ٥ پردیس

١٢ اسفند: متقاضیان مسکن مهر شهر جدید پردیس با حضور مقابل ساختمان‌های مسکن مهر فاز ٥ این شهر دست به تجمع زدند. در این تجمع که با حضور دوربین‌ها، تصویربرداران و خبرنگاران رسانه‌های گروهی همراه بود، متقاضیان مشکلات خود را گفته و خواهان رساندن صدای خود به مسئولان شدند با توجه به مشکلات موجود در بخش زیرساخت‌ها، چندی پیش مسئولان وزارت راه و شهرسازی درخواست افزایش وام مسکن مهر را داشتند که پس از تصویب این درخواست در شورای عالی پول و اعتبار، این بخشنامه تاکنون اجرایی نشده است.

اعتراض کارگران پایانه مخازن بوشهر

١٣ اسفند: ٢٠٠ نفر از کارگران پیمانی شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر حقوق بهمن‌ماه و حق عیدی پایان سال را دریافت نکرده‌اند. کارگران که به واسطه شرکت‌های تامین خدمات نیروی انسانی «پیام پازلان» و «نصب و تعمیرات نیروگاه‌های خوزستان» در استخدام شرکت پایه‌ها و مخازن پتروشیمی ماهشهر هستند در روزهای اخیر با مراجعه به مسئولان این شرکت نسبت به وضع موجود معترض شده‌اند. در روزهای سه‌شنبه (دوازدهم اسفند) و یکشنبه (دهم اسفند) گروهی از کارگرانی که هم اکنون از طریق شرکت پیام پازلان در قسمت انتظامات و نگهبانی شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر مشغول کارند با مراجعه به دفتر مدیریت خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود شده‌اند. به گفته کارگران هرچند مدیریت شرکت پایانه‌ها‌ و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر در پاسخ به کارگران مراجعه کننده وعده پرداخت مطالبات مزدی آن‌ها را داده است اما کارگران از بابت عملی شدن این وعده‌ها چندان خوش بین نیستند و گفته‌اند که هنوز بابت پاداش بهره وری سال ٩١ و نیمه نخست سال ٩٣ طلبکار هستند.

ویژه روز جهانی زن(٨مارس) ١٧ اسفند

مصاحبه سایت اتحاد با مریم محمدی به مناسبت روز جهانی زن

سایت اتحاد: روز جهانی زن، یکی از روزهای اعتراضی جهانی به ستم و نابرابری است. ستم به زنان در سرتاسر دنیا از پیشرفته ترین تا عقب مانده ترین آنها، همچنان بخشی از ساختار فرهنگی اجتماعی و اقتصادی سیاسی حاکم بر جهان امروز است و علیرغم گذشت بیش از یکصد سال از اعلام ٨ مارس به عنوان روز جهانی زن که با هدف پایان دادن به هر گونه ستمی بر زنان صورت گرفت هنوز این ستم با وجود پیشرویهای عظیم جنبش زنان در کشورهای پیشرفته و صنعتی به اشکال مختلفی ادامه دارد و تا آنجا که این مسئله به کشورهایی مانند کشورهای منطقه خاورمیانه و ایران مربوط میشود ستم بر زنان و تبعیض جنسیتی بخشی از قوانین حقوقی حاکم بر این کشورهاست. به همین دلیل نیز در این کشورها و بویژه ایران، جنبش زنان یکی از عظیم ترین جنبشهای اجتماعی است و در صحنه تحولات اجتماعی این کشورها حضور و نقش تعیین کننده ای دارد. واقعیت این است که ستم بر زنان و تبعیض جنسیتی نه از روز اول با بشر زاده شده است و نه در مناطق مختلف دنیا و دوره های مختلف تاریخ زندگی بشر به یکسان وجود داشته است. به این معنا ستم بر زنان و تبعیض جنسیتی همیشه تابعی از مناسبات اقتصادی سیاسی حاکم بر زندگی بشر بوده و ریشه در جامعه طبقاتی و منافع طبقات حاکم برای حفظ سلطه طبقاتی شان داشته است. در این زمینه نگاهی به زندگی زنان در ایران خود گویای همه چیز است. مریم محمدی یکی از فعالین جنبش زنان که همدوش با همکارانش فعالیت برابری طلبانه ای را با صدائی تحت  “ندای زنان ایران” انجام میدهند و خود به دلیل موقعیت شغلی اش در بسیاری از کارخانه ها شاغل بوده است طی گفتگوئی با سایت اتحاد با تبریک روز جهانی زن و ابراز مسرت و خوشحالی از فرا رسیدن ٨ مارس به عنوان روزی که فرصتی را برای سخن گفتن از زنان فراهم کرده است در رابطه با موقعیت زنان کارگر در کارخانه ها و مراکز تولیدی اظهار داشت: بی شک وضعیت زنان کارگر از وضعیت کلی کارگران در ایران جدا نیست. اما با ناامنی شغلی و موج عظیم بیکاری که امروزه به بخشی از شرایط کار و زیست طبقه کارگر ایران تبدیل شده است، زنان اولین قربانی چنین وضعیتی هستند. به طوریکه کارفرمایان بیشترین سوء استفاده را از این اوضاع برای کسب سود بیشتر میکنند. دراکثر کارخانجات تولیدی نابرابری در وضعیت حقوقی برای  کارگران زن امری رایج است. زنان از حقوق و مزایای کمتری نسبت به مردان برخوردارند و این وضعیت نابرابر با شیوه های مختلف اعمال میشود. فشار بیشتری متوجه زنان کارگر هست و به بهانه ی زن بودن، مورد بی حقوقی مضاعفی قرار میگیرند. وی در توضیح بیشتر وضعیت زنان کارگر گفت: سرعت تولید و شدت کاری که  در بیشتر کارخانجات در جریان است باور کردنی نیست. به این صورت که در ازاء ساعت معین، آمار مشخصی از تولید را از کارگران میخواهند و وقتی نوبت زنان میرسد، بواسطه زن بودنشان، بهانه جوئی ها برای دست یابی به بیسترین تولید در ساعت آغاز میشود. کارفرمایان اغلب چوب “سرعت کارتان کم است و به آمار مورد نظر نرسیده اید” را بالای سر زنان کارگر قرار میدهند و از این منظر همیشه شمشیر اخراج را بر روی سر آنان نگه میدارند تا هر چه بیشتر و بیشتر از زنان کارگر کار بکشند. کارفرمایان به خوبی به موقعیت فرو دست اقتصادی و اجتماعی زنان اشراف دارند و  به همین دلیل برای کسب سود بیشتر از هیچ فشاری بر آنان کوتاهی نمیکنند.  در خیلی از کارخانجات زنان را در بدترین قسمتهای کارخانه قرار میدهند که به لحاظ شرایط محیطی بسیار طاقت فرسا و بدون امکانات میباشد. در برخی از کارخانجات، زنان را به صورت روزمزدی و احتساب حقوق روزانه مقرری اداره کار و بدون احتساب روزهای تعطیل و مرخصی و بدون بیمه به کار میگمارند، به طوریکه  تحت بیشترین فشار کاری، حقوق ماهیانه اغلب زنان به زیر ٤٠٠ هزار تومان هم نمیرسد و به همین دلیل بسیاری از آنان مجبور به بردن بخشی از کار به منزل میشوند تا در  ازای ساعات طولانی کار در منزل هم مبلغ بسیار ناچیزی گیرشان بیاید. مریم محمدی در ادامه این گفتگو افزود:  گذشته از اینها، همواره این فشار روحی بر سر زنان هست که نیروی کارشان  و مهارت و تخصصی را که دارند باید در مقابله با مردان به اثبات برسانند تا برای ادامه اشتغال قادر به تثبیت جایگاه شغلی شان بشوند.  این فشار روحی و فشار کار فیزیکی مضاعف در مراکز تولیدی و صنعتی در حالی بر زنان کارگر اعمال می شود که مسئولیت خانه و امور فرزندان نیز بر دوش آنان است و بعد از ساعتها کار طاقت فرسا وقتی از محیط کار بیرون میایند تازه شیفت بعدی کارشان  در خانه آغاز میشود، کاری که ساعتی ندارد و تا پاسی از شب ادامه پیدا میکند و عملا هیچ فرصتی جهت استراحت برایشان باقی نمی ماند تا بتوانند توان از دست رفته شان را باز یابند. وی در رابطه با آموزش کودکان و مهد کودک گفت: موضوع فرزندان و نبود مهد های کودک در مراکز کاری و همچنین بالا رفتن هزینه مهد کودک ها در سطح شهر دغدغه جدی زنان کارگر میباشد. با توجه به اینکه در سیستم آموزشی ما مسئولیت زیادی ازآموزش تحصیلی  کودکان عملا بر دوش خانواده ها قرار دارد بیشتر زنان متحمل این فشار نیز هستند و باید تمامی کمبود های آموزشی  کودکان را در خانه جبران کنند. اینگونه است که میبینید هیچ فراغ خاطری حتی برای لحظه ای برای زنان باقی نمی ماند. به همین دلیل هم هست که در برخی اتفاقات و سوانح کاری که برای زنان کارگر پیش میاید نداشتن هوشیاری کامل همیشه یکی از عوامل چنین سوانحی بوده است. مریم محمدی در رابطه با تصویب طرح اشتغال پایدار زنان اظهار داشت: در سال گذشته با تصویب طرح اشتغال پایدار زنان که مسائلی همچون افزایش مرخصی زایمان و کم کردن ساعات کاری زنان را با خود به همراه  داشت عملا امنیت شغلی آنان بیش از پیش به مخاطره افتاد و ممانعت از کار زنان  در مشاغل شیفتی و ساعات عصر بهانه ای دست کارفرمایان داد تا آنان در صورت بکار گماردن زنان در چنین موقعیتهایی (که اینکار را نیز میکنند) دست به باج خواهی از زنان کارگر بزنند و همانند کار ممنوعه با دادن چنین موقعیتهایی به زنان برخورد کنند و از این رهگذر بهانه موجهی برای حذف بسیاری از مزایا از جمله حق شیفت و بیمه در مورد زنان کارگر بدست آورند. وی در باره شرایط زنان در بیرون از محیط خانه گفت: راستش الان دیگر زنان بدلیل حضور در چرخه کار و اقتصاد و حضور تثبیت شده در تمامی عرصه های زندگی اجتماعی، دیگر زنان چندین دهه پیش نیستند و  تذکر و مسائلی از این دست را نسبت به خود بشدت تحقیر آمیز میدانند.  به همین دلیل طرحهایی مانند طرح آمران به معروف و ناهیان از منکر که اساسا در رابطه با موجودیت زنان به تصویب رسیده است شرایطی را پدید آورده که دست هر کسی برای هر امر و نهی ایی نسبت به زنان در کوچه و خیابان باز گذاشته شده است و این چیزی نیست که برای میلیونها زنی که در این کشور  هر روزه شاهد افزایش میزان تحصیلات  و مهارتهایشان هستیم قابل تحمل باشد. گذشته از این مسئله، نداشتن بسیاری از پشتیبانی های حقوقی و عدم برخورداری زنان از حقوق برابر با مردان در تمامی عرصه های حیات اجتماعی، زنان را در  زندگی خانوادگی نیز در موقعیت اسفباری قرار داده است. مریم محمدی افزود: ما در شرایطی از وضعیت دردناک  زنان صحبت میکنیم که در قرن بیست و یک قرار داریم و جامعه بشری دستاوردهای زیادی در زمینه برابر سازی موقعیت زنان در دنیا بدست آورده است. ما نمی توانیم چشمانمان را بر روی این پیشرفتها ببندیم و نیمی از جامعه را نادیده بگیریم. از همین رو هم است که امروز زنان ایران در موقعیت بشدت معترضی نسبت به شرایط تحمیل شده بر خود قرار دارند وی در پایان این گفتگو در رابطه با فعالیتهای خود و همکارانش در “ندای زنان ایران” اظهار داشت: ما در یکسال گذشته  طوماری با موضوعیت تثبیت حق طلاق برای زنان که لازمه یک زندگی برابر و مطابق با موازین انسانی است و همچنین  تعیین حقوق بیکاری برای تمام زنان بیکار در دوران بیکاری، مشتمل بر ١٠٠٠ امضاء تهیه کردیم و آنرا روز نهم اسفند ماه با توجه به فرا رسیدن ٨ مارس روز جهانی زن به دفتر زنان ریاست جمهوری تحویل دادیم. این طومار تنها گوشه بسیار کوچکی از تلاش ما زنان ایران برای دست یابی به حقوق برابر با مردان است که طی یک فعالیت میدانی با کمترین امکانات به انجام رسید.  بی شک تمایل برای تغییر ساختار های حقوقی  زنان در جامعه ما بسیار بیش از این است و این میتواند اولین قدم برای رساندن صدای زنانی باشد که سالها از بیحقوقی و ستم جنسیتی رنج برده اند و صدایشان شنیده نشده است. پایان

کانون نویسندگان ایران:گرامیداشت هشت مارس روز جهانی زن

 از آن هشت مارس که زنان کارگر بافنده ی نساجی در نیویورک به اعتصاب و اعتراض دست زدند و توسط پلیس سرکوب شدند، نزدیک به یک ونیم قرن می گذرد. خواست آنها افزایش دستمزد و بهتر شدن شرایط کار بود. در فاصلهی این یک ونیم قرن زنان در کشورهای مختلف و به درجات گوناگون توانسته اند به بخش هایی مهم از مطالباتشان دست یابند، با این همه هنوز مورد ستم مضاعف، تبعیض و نابرابری قرار دارند. همین ماهِ پیش بود که در مراسم اسکار یکی از زنان برنده ی جایزه از پشت تریبونی که میلیون ها تن در سراسر جهان بیننده و شنونده ی آن بودند، خواستار برابری دستمزد زنان و مردان شد و مورد تشویق فراوان قرار گرفت. در شرایطی که در کشورهای پیشرفته ی صنعتی برابری دستمزد زنان و مردان هنوز از مطالبات جنبش زنان است، می توان نتیجه گرفت در دیگر کشورها وضع به مراتب بدتر است. به ویژه در یک سال اخیر نظام واپس گرای مردسالار توحش خود را در اوجی تازه به نمایش گذاشت. در مناطق آشوب زده ی خاورمیانه و آفریقا زنان به اسارت درآمدند، مورد تجاوز جمعی قرار گرفتند و جلوی چشم مردم دنیا ، همچو برده، در بازار خرید و فروش شدند. در ایران جنبش برابری طلبی زنان که بخشی از جنبش جهانی زن و هشت مارس نماد آن است، حضوری نیرومند و پردامنه دارد. حتی اسید پاشی های زنجیره ای نتوانست آن را از مطالبات خود که در کلی ترین بیان چیزی جز حقوق انسانی و برابری نیست، دور کند. اقشار مختلف زنان به صورت های گوناگون مورد ظلم و تبعیض قرار می گیرند. از جمله زنان هنرمند همچنان در ابراز هنر خود با موانع و تبعیض های بسیار مواجه هستند؛ صدای آنها ممنوع است و مورد انواع و اقسام سانسورها قرار دارند. هشت مارس روز زنان و مردانی است که به این ستم ها و تبعیض ها اعتراض دارندو خواهان برابری انسان ها در تمامی عرصه ها از جمله عرصه ی هنر و ادبیات هستند. قوانین و رفتارها باید به نفع این برابری تغییر کند. کانون نویسندگان ایران هشتم مارس را به تمامی زنان به ویژه زنان نویسنده و هنرمند سراسر جهان تبریک می گوید. کانون نویسندگان ایران ١٤ اسفند ١٣٩٣ (٥ مارس ٢٠١٥)

به مناسبت روز جهانی زن – ٨مارس٢٠١٥

سالی که گذشت سالی پرنشیب و فراز برای همه مردم دنیا و به ویژه زنان بود. در این سال، سرمایه بحران زده و هار، همه جا را لگدکوب قدم های منحوس خویش نموده و گروه ها و جریانات مرتجع و بنیاد گرا را تحت عناوین و نام های مختلف در این جا و آن جا علم کرد و به جان مردم انداخت تا به قیمت کشتار و تجاوز وحشیانه توده های مردم و در صدر آن زنان برایش سود و سرمایه به ارمغان بیاورند و در هرکجا که امکانش وجود داشته باشد جای پایی برایش باز کنند.  اگرچه زنان در سال گذشته بیش ازپیش قربانی استثمار و نابرابری و فقر و خرید و فروش و خشونت و تجاوز قرار گرفتند و از جمله: دختران دانش آموز در نیجریه ربوده شده و به اسارت درآمدند و بعضاً مجبور شدند با ربایندگان خود ازدواج کنند، زنان ایزدی همچون بردگان در معرض فروش قرار گرفتند، دختران هندی بارها مورد تجاوزگروهی قرار گرفتند و در ایران به صورت زنان اسید پاشیده شد و … اماواقعیت اینست که این حملات سبعانه متقابلاً با اعتراضات گسترده مردم و بخصوص زنان نیز مواجه شده است. درهند و ترکیه تظاهرات گسترده مردمی علیه تجاوز به زنان و دختران صورت گرفت و در ایران نیز اعتراضات وسیعی علیه اسید پاشی، این تهاجم سیستماتیک و برنامه ریزی شده را در همان ابتدا متوقف کرد. در سال گذشته اگرچه ریحانه جباری به ناحق و به جرم دفاع از خود اعدام شد و ظاهرا تلاشهایی که برای متوقف نمودن این حکم در جریان بود به موفقیت نیانجامید اما همگان می دانند اعتراضات و افشاگری هایی که در حول و حوش این قضیه صورت گرفت تا چه حد آگاهگرانه و تأثیر گذار بوده است. جایگاه پررنگ زنان در اعتراضات معلمان و پرستاران و در اعتراضات خانواده های کارگران و زندانیان دربند و همچنین در اعتراض علیه انواع تبعیض و بی حقوقی که به اشکال مختلف صورت گرفت غیر قابل انکار است.  نقش زنان مبارز در مقاومت شکوهمند مردم کوبانی و عقب راندن نیروهای مرتجع داعش، درخشانترین نمونه نقش آفرینی زنان در سال گذشته بود و به اتکاء همین جایگاه که به قیمت سنگینی هم به دست آمد، زنان موفق شدند قانون اساسی ویژه ای را در کانتون جزیره در بحبوحه جنگ داعش علیه کوبانی و زیر تیغ دشمن مرتجع و وحشی، به نفع زنان تصویب و به مرحله اجرا در آورند. اهمیت تصویب این قوانین وقتی برای ما بیشتر روشن خواهد شد که در نظر بگیریم اینها بندهای بیانیه یک سازمان یا گروه از فعالین زنان نبوده بلکه قوانینی هستند که هم اکنون در این کانتون لازم الاجرا می باشند. هرچند نباید از نظر دور داشت که دستیابی به برابری کامل زن ومرد تنها در جامعه ای عاری از استثمار امکان پذیر می باشد اما هر گامی به جلو که در جهت احقاق حقوق زنان برداشته شود به اندازه خود ارزشمند است. در کشور خودمان با تعمیق فقر و تشدید بیکاری روزبه روز شاهد ورود تعداد بیشتری از زنان به عرصه کار و مشاغل غیر رسمی از قبیل کار در رستوران ها و کارگاه های سبزی پاک کنی و دستفروشی درخیابان ها و مترو و غیره می باشیم. این زنان بدون برخورداری از بیمه تامین اجتماعی بدون داشتن ساعت کار معین و غالبا بدون هیچ قراردادی در محیط های ناامن و غیر بهداشتی مشغول به کار هستند. همچنین می دانیم حفظ دستمزدهای چند برابر زیر خط فقر برای کارگران تنها به قیمت استفاده از کار رایگان زنان در خانه جهت بازپروری نیروی کار میسر می گردد. اکنون بیش از هرزمان دیگر فعالین کارگری باید وظایف خطیر خود را دریابند و زنان را نه به مثابه متحدین طبقه کارگر، بلکه به عنوان بخشی از طبقه کارگر با امر تشکل یابی آشنا سازند و برای متشکل کردن آن ها ابتکارعمل به خرج دهند. اکنون دیگر خواسته های زنان نمی تواند تنها محدود به حق طلاق و دیه برابر باشد بلکه فراتر از همه اینها زنان خواهان افزایش دستمزدها، لغو قراردادهای موقت، حق برخورداری از بیمه بیکاری و بیمه تامین اجتماعی برای زنان خانه دار، حق اشتغال، حق تحصیل، آزادی پوشش، رفع تبعیض جنسیتی، حق برخورداری ازامنیت در خیابان،محل کار و خانه و … می باشد.
زنان امروز زخم خورده و پر درد،بغض در گلو وفریادبرلب، دست در دست هم، برای به دست آوردن یکایک حقوق خودتلاش و مبارزه می کنند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

گزارش

٧٣٧هزارنفری لیسانسیه بیکار.١٠٠هزار نفر دکتر شدند ولی بیکارند!

به گزارش خبرنگار مهر: جدیدترین گزارش دولت از بازار کار نشان می‌دهد بیشترین تعداد بیکاران هم اکنون لیسانس دارند، ١٠٥ هزارنفر فوق لیسانس و پزشکی خوانده‌اند ولی بیکارند و آمار غیرفعالی و سرگردانی به طرز عجیبی میلیونی شده است. بررسی جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت اشتغال و بیکاری در کشور بر اساس سطح سواد افراد نشان می دهد هم اکنون ١٢ میلیون و ١٨٠ هزار و ٥٤٢ نفر دارای دیپلم و پیش دانشگاهی هستند که از این تعداد ٥ میلیون و ٣٠٧ هزار و ٤١٢ نفر فعال، ٤ میلیون و ٦٨٧ هزار و ٣٩٢ نفر شاغل و ٦٢٠ هزار و ١٩ نفر نیز بیکار هستند. در این گروه، ٦ میلیون و ٨٧٣ هزار و ١٣٠ نفر غیرفعال هستند که یک میلیون و ٦٥٣ هزار و ٨٥٨ نفر آن مرد و ٥ میلیون و ٣٠٩ هزار و ٢٧٢ نفر نیز زن هستند. در مقطع فوق دیپلم، ٢ میلیون و ٦٧٥ هزار و ٢٣٦ نفر داریم که از این تعداد نیز یک میلیون و ٤٤٤ هزار و ٥٨٧ نفر غیرفعال و یک میلیون و ٥٠ هزار و ٦٣٩ نفر نیز شاغل هستند؛ تعداد بیکاران فوق دیپلم کشور ١٨٤ هزار نفر اعلام شده است. بر پایه این گزارش، تعداد کل افراد دارای لیسانس کشور در آخرین اعلام مرکز آمار ایران ٧ میلیون و ١٧٤ هزارنفر است که از این تعداد ٣ میلیون و ٤٠٤ هزار و ١٠٦ نفر فعال، ٢ میلیون و ٦٦٦ هزار و ٧٦١ نفر شاغل و ٧٣٧ هزار و ٣٤٥ نفر بیکار هستند. مجموع افراد غیرفعال در این گروه تحصیلی، ٣ میلیون و ٧٦٩ هزار و ٨٩٤ نفر است.

 

٣١ کارگر معدن چادرملو ٢٠ اسفند ماه محاکمه می‌شوند

١٧ اسفند: ٢٨ نفر از کارگران شرکت معدنی چادرملو در پی اعتراضات گسترده سال گذشته و متعاقبا شکایت کارفرما، برای رسیدگی به یک اتهام باقیمانده به شعبه عمومی دادگاه اردکان احضار شده‌اند. اتهام این کارگران اخلال در نظم و آسایش عمومی و ممانعت از احقاق حق عنوان شده است. طبق احضاریه دادگاه اردکان، روز ٢٠ اسفند ماه تاریخ رسیدگی به شکایت کارفرما از ٢٨ کارگر معدن چادرملو تعیین شده است و بر این اساس  تمام ٣١ کارگر معترض که در جریان اعتراضات کارگری سال گذشته با شکایت کارفرما به دادگاه احضار شده بودند و اتهامات زیادی به آن‌ها وارد شده بود، به دادگاه احضار شده‌اند. اگرچه تمام این کارگران در جلسات پیشین دادگاه از بیشتر اتهامات تبرئه شده‌اند اما اخیرا برای پاسخگویی به یک اتهام وارده از سوی شاکی توسط دادگاه اردکان احضار شده‌اند و قرار است ٢٠ اسفند ماه در این دادگاه حضور داشته باشند. سه کارگر از این جمع ٣١ نفره قبلا از تمام اتهامات تبرئه شده‌ بودند اما طبق اعلام دادگاه باید برای رسیدگی به اتهامات ٢٨ نفر دیگر که هنوز دو اتهام متوجه آنهاست در دادگاه حضور داشته باشند. یک مورد از اتهاماتی که هنوز ٢٨ نفر از کارگران از آن تبرئه نشده‌اند، اخلال در نظم و آسایش عمومی و ممانعت ازاحقاق حق به مفهوم جلوگیری از شروع به کار مجدد کارگران بوده است. ٣١ نفر از کارگران شرکت چادرملو که کارفرما از آن‌ها شکایت کرده بود از ٦ اتهام تبرئه شدند ولی متاسفانه ٢٨ نفر از آن‌ها در ارتباط با یک اتهام که «جلوگیری از احقاق حق بود» مجرم شناخته شدند و به دلیل اصرار کارفرما بر شکایتش قرار است ٢٠ اسفند ماه محاکمه شوند. اتهام «جلوگیری از احقاق حق» به این دلیل وارد شده است که کارفرما در دادگاه ادعا کرد کارگران معترض مانع از این شده‌اند که سایر کارگران سر کار حاضر شوند. گفتنی است در معدن چادرملو بیش از ٢١٧٠ کارگر است که در بخش‌های سایت صنعتی، سنگ شکن، خط کوه، بخش‌های آزمایشگاهی و کارگاهی و… که تحت نظر شرکت پیمانکاری آسفالت طوس فعالیت می‌کند مشغول به کارند. اوضاع در معدن چادرملو چندان مطلوب نیست. چندی پیش هم گروهی از کارگران معدن چادرملو در اعتراض به کاهش میزان کارانه‌ها برای چند ساعتی کار را متوقف کرده بودند. کارگران گفته بودند، به دلیل کاهش میزان تولید به شدت از میزان کارانه‌ها کاسته شده که این مسئله منجر به اعتراض کارگران سایت صنعتی و «خط کوه» شده است. عمده‌ترین مشکلات کارگران معدن چادرملو در دو سالهٔ اخیر، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، افزایش کارانه‌ها و درخواست بازگشت یکی ازهمکاران خود بوده است. کارگران معدن چادرملو سال گذشته نیزدر واکنش به اخراج یکی ازهمکاران خود، دست از کار کشیده بودند.(بخشهایی از گزارش ایلنا)

تنها ٣.٥ درصد بیکاران بیمه بیکاری می‌گیرند

بنا بر اعلام مرکز آمار ٩٦.٥ درصد بیکاران قبلا شاغل در سال ١٣٩٢ از بیمه بیکاری استفاده نکرده اند و فقط ٣.٥ درصد از این جمعیت شامل بیمه بیکاری بوده‌اند. در سال ١٣٩٢، ٣٥.٩ درصد از اقدامات انجام شده برای جست‌وجوی کار به پرس و جو از دوستان و‌ آشنایان ١٩.٤ درصد به درج آگهی در روزنامه و یا مطالعه آگهی استخدامی، ١٢.٦ درصد به ثبت نام یا پیگیری در مراکز کاریابی غیر دولتی ،١١.٥ درصد به تماس با کارفرما و ٩.٨ درصد هم به ثبت نام و یا پیگیری در مراکز خدمات اشتغال وزارت کار اختصاص داشته است.بر اساس این گزارش در سال ١٣٩٢، ٩٦.٥ درصد بیکاران قبلا شاغل، از بیمه بیکاری استفاده نمی کردند و تنها ٣.٥ درصد آنان از بیمه بیکاری استفاده می کردند. لازم به ذکر است از بیکاران قبلا شاغل در بخش کشاورزی ١.٣ درصد، در بخش صنعت ٥.٣ درصد و در بخش خدمات ٢.٢ درصد از بیمه بیکاری استفاده می کردند. در سال ١٣٩٢ از میان جمعیت شاغل ١٠ ساله و بیشتر ٢٠.١ درصد را صنعتگران و کارکنان مشاغل مربوط ، ١٥.٩ درصد را کارگران ساده و ١٥.٢ درصد را کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری تشکیل می دادند. همچنین این نسبت‌ها در جامعه برای مردان به ترتیب ٢٠.١ درصد، ١٧.٥ درصد و ١٤.٥ درصد بوده و برای زنان ١٩.٩ درصد ، ٦.٤ درصد و ١٩.٧ درصد بوده است. در سال ١٣٩٢ از جمعیت شاغل ١٠ ساله و بیشتر ٨٢.٩ درصد را کارکنان بخش خصوصی یعنی کارفرمایان، کارکنان مستقل، حقوق بگیران بخش خصوصی و تعاونی‌ها و کارکنان فامیلی بدون مزد و ١٧.١ درصد را حقوق بگیران بخش عمومی تشکیل می دادند. این نسبت‌ها در جامعه مردان به ترتیب ٨٤.٥ درصد و ١٥.٥ درصد، در جامعه زنان این میزان ٧٣.٦ درصد و ٢٦.٤ درصد بوده است. در سال ١٣٩٢ ٢٠.١ درصد شاغلان در گروه شغلی صنعتگران و کارکنان مشاغل مربوطه مشغول به کار بوده اند. همچنین در مرتبه بعدی ١٥.٩ درصد در گروه شغلی کارگران ساده و ١٥.٢ درصد نیز در گروه شغلی کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری مشغول به کار بودند. در بخش کشاورزی گروه کارکنان ماهر کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری با ٨٢.٤ درصد بوده است.

در بخش صنعت گروه شغلی صنعتگران و کارکنان مشاغل مربوطه با ٥٠ درصد و همچنین در بخش خدمات گروه شغلی کارکنان خدماتی و فروشندگان فروشگاه‌ها و بازارها با ٢٥.٢ درصد بیشترین درصد از گروه های شغلی مربوطه را به خود اختصاص داده‌اند.

 

مرگ دردناک یک کارتن خواب در مشهد

چند کارتن خواب معتاد به مواد مخدر، در حاشیه کانالی در بلوار بهمن ١٦ مشهد با کندن زمین مکانی سرپوشیده برای اسکان ایجاد کرده بودند که روز گذشته در پی وقوع آتش سوزی در این محل یکی از این افراد جان خود را از دست.  این جسد پس از گذشت یک هفته از مرگ ، کشف شده است.

نامه سرگشاده اعتراضی ٢٣٠ تن از کارکنان و مهندسین:نارضایتی شغلی کارکنان شرکت‌های مهندسین مشاور معمار و شهرساز

١٢ اسفند: همزمان با نارضایتی شغلی و معیشتی پرستاران و معلمان در سرتاسر کشور، مهندسان و کارمندان فعال در شرکت‌های مهندسین مشاور معمار و شهرساز نیز با نگارش و ارسال نامه‌ای اعتراضی خطاب به مسئولان کشور، نسبت به وضعیت دستمزدی و معیشتی خود اعتراض کردند.  در نامه اعتراضی  آمده است: «ما کارکنان شرکت‌های مهندسین مشاور معمار و شهرساز، طی سالیان اخیر با تنگناهای اقتصادی در وضعیت معیشتیمان روبرو هستیم. این در حالی است که شرکت‌های مهندسین مشاور معمار و شهرساز در طول این سال‌ها مطالباتی میلیاردی از نهادهای کارفرمائی (دولتی یا عمومی) دارند که علی‌رغم ابلاغیه جناب آقای نوبخت رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، مبنی بر در اولویت قراردادن معوقات شرکت‌های مهندسین مشاور، تاکنون این مهم محقق نشده است» در ادامه: «ما، کارکنان شرکت‌های مهندسین مشاور معمار و شهرساز طی امضای نامه‌ای سرگشاده خواستار پرداخت هرچه سریع‌تر مطالبات معوقه شرکت‌های مهندسین مشاور معمار و شهرساز از جانب نهادهای عمومی و دولتی هستیم تا ایشان نیز بتوانند به تعهدات خود نسبت به کارکنان اقدام نمایند».  کارکنان شرکت‌های مهندسین مشاور معمار و شهرساز در این نامه اعتراضی تاکید می‌کنند «عدم توجه به این خواست جمعی و حیاتی، سبب صدمات جبران‌ناپذیری به بدنه تصمیم‌ساز مملکت و نیروی پشتیبان آن خواهد شد که نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی همه شهروندان و به جریان انداختن چرخه‌های اقتصاد تولیدی و توزیع عادلانه ثروت در جامعه دارند»  لاله درختی، از جمله کار‌شناسان برنامه ریزی شهری است که این نامه را امضا کرده است. وی با بیان مشکلات صنفی مهندسان و کارکنان مذکورگفت: «طی چند سال اخیر همه دولت‌ها برای مقابله با مشکل کسری بودجه ابتدا بودجه عمرانی خود را کاهش داده‌اند که این امر به معنای کاهش پروژه‌های زیربنایی و در نتیجه تعدیل نیرو و بیکاری مهندسان و کارگران فعال در این عرصه‌ها است». غیر از مدیران این شرکت‌ها که حقوق‌های بالاتری دارند اکثر مهندسان فعال در این نوع شرکت‌ها، حقوق‌های در حدود یک میلیون و ٢٠٠ هزار تا یک میلیون و ٥٠٠ هزار تومان دریافت می‌کنند و بیشترین میزان حقوق ٢ میلیون تومان در ماه است که در اکثر موارد با چندین ماه تاخیر پرداخت می شود. بسیاری از این مهندسین حتی روز‌ها تعطیل سال و یا شب‌ها نیز در محل کار خود حاضر می‌شوند و همین امر فشار کاری مضاعفی را به آن‌ها وارد می‌کند. از سوی دیگر مدت قراردادهای کاری عمدتاً یکساله است و هر سال تعداد بیشتری از کار خود بیکار می‌شوند.

نارضایتی ٩١درصد پرستاران از درآمدشان

رییس موسسه ملی تحقیقات سلامت کشور، از نارضایتی ٩١ درصدی پرستاران و نیز ٤٧ درصدی پزشکان تحت پوشش وزارت بهداشت از درآمدشان خبر داد.

ویژه اعتراض معلمین

معلمان مشهد : مجددا” تحصن خواهیم کرد

اعتصاب سراسری معلمان ایران در حالی برگزار شد که بسیاری از گروههای منتسب به معلمان که به زعم کانون صنفی معلمان ایران صرفا در پی تحقق خواسته های خود هستند نیز شرکت داشتند . در صبح روز یک شنبه ١٠ اسفند ٩٣ و قبل از شروع تجمع ، کسانی که از جلو اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی رد می شدند با پلاکاردهائی یک دست و یک رنگ برخورد می کردند که شعارهای درج شده در آن هیچ سنخیتی با خواسته های معلمان نداشت و نشان دخالت دست های دولتی داشت . معلمان شهر مشهد در ابتدای ورود خود در برخورد با این پلاکاردها نسبت به نصب آن معترض و اقدام به پاره کردن آن نمودند که با برخورد اعضاء پارلمان فرهنگیان مشهد و سازمان معلمان مواجه شده و قبل از درگیری با تیز هوشی اعضاء کانون صنفی که در محل حضور داشتند پلاکاردهای دیگری نصب شد .  سازمان معلمان از جمله مخالفان برگزاری تجمع اعتراضی بوده و پارلمان فرهنگیان شهر مشهد که کنگره آن با تصدی گری مدیرکل آموزش و پرورش خراسان در چند ماه پیش برگزار شد با مخالفت شدید فرهنگیان حاضر در کنگره مواجه گردید و کلیه گروههای حاضر در اعتراض به دولتی بودن آن انتخابات آن را انتصابی دانسته و تحریم کردند . قابل ذکر است قبل از تجمع  معلمان ، نیروهای امنیتی و حراستی با فیلمبرداری از پشت بام اداره کل نسبت به رصد روند اعتراض اقدام می کردند که معلمان با سکوت و نشان دادن انگشتان به معنای پیروزی ، عدم ترس خود از اقدام آنان را اعلام داشتند . با انبوه شدن جمعیت معاون مدیر کل و رئیس ناحیه یک آموزش و پرورش با همراهی نیروهای حراست و تنی چند از اعضاء پارلمان و سازمان معلمان به قصد جلوگیری از انعکاس این تحصن که بالغ بر ١٠٠٠ نفر در آن شرکت داشتند و باعث ترافیک شدید در خیابانهای اطراف شده بود ، با دعوت فرهنگیان متحصن به داخل حیاط اداره کل با مخالفت شدید آنان روبرو شده و خواستار حضور مدیرکل جهت ادای توضیح شدند. در پی عدم حضور حسینی مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در بین تجمع کنندگان تعدادی ازمعلمان به داخل حیاط رفته و با طرح خواسته های فرهنگیان با برخورد خنثی و غیر محترمانه مدیرکل مواجه گردیدند . در پایان این تحصن معلمان اعلام داشتند که در صورت عدم توجه دولت به خواسته های آنان در خصوص تبعیض بین آموزش و پرورش و دیگر وزارت خانه ها به صورت گسترده تری به تحصن ادامه خواهند داد . گفتنی است آقای جواد لعل محمدی از فعالین سیاسی و صنفی معلمان نیم ساعت پس از  ورود توسط دو تن از نیروهای امنیتی از محل تجمع به جای دیگری منتقل و در ساعت ٥بعداز ظهر و در پی اتمام تحصن آزاد گردید .

گزارشی از اعتراضات معلمان همدان

معلمان همدان همزمان با معلمان سراسر کشور برای اعلام اعتراض خود به تبعیض های فاحش و شرایط تأسف بار معیشتی در روز یک شنبه دهم اسفند، از ساعت ٩/١٥ تا ١١/١٥ ضمن حضور در مدرسه، از حضور در کلاس های درس امتناع امتناع نمودند. اهم خواسته های معلمان همدان به قرار زیر بود: ١-آزادی همکاران زندانی که سال هاست به خاطر احقاق حقوق صنفی معلمان کشور در زندان به سر میبرند. ٢- رفع تبعیض در پرداخت حقوق و مزایا ی فرهنگیان شاغل و بازنشیته نسبت به سایر ارگانها، نهادها و سازمانهای دولتی . ٣- ایجاد بستر مناسب برای برگزای مجامع عمومی کانون ها و تشکلهای صنفی مستقل و کمک به تقویت آنها مطابق وعد های رئیس جمهور. ٤-افزایش بودجه آموزشی و سرانه دانش آموزی . ٥-افزایش هر ساله حقوق معلمان متناسب با نرخ واقعی تورم ٦-لغو احکام قضایی و هیاتهای رسیدگی به تخلفات اعم از منع تدریس، تبعید و… ٧-رفع مشکلات فضاهای آموزشی و نوسازی مدارس و… منبع:حقوق معلم وکارگر

گردهمایی اعتراض آمیز جمعی از معلمان بوانات

١١ اسفند: معلمان رده متوسطه شهرستان بوانات در اعتراض به درآمد و جایگاه معلمان در جامعه جلو درب آموزش و پرورش تحصن کردند. در این تجمع اعتراض آمیز که همزمان با سراسر کشور برگزار شد ١٥ تن از دبیران مقطع متوسطه شهرستان حضور داشتند و حاضرین خواستار ارتقاء جایگاه معلمین در جامعه و افزایش حقوق و مزایای معلمین هماهنگ با رشد تورم و رشد اقتصادی کشور شدند.

 

تجمع فرهنگیان مقابل اداره آموزش و پرورش خمینی شهر

١٠ اسفند: در شهرستان خمینی شهر ٨٠ نفر از معلمین  در مقابل اداره آموزش و پرورش تجمع اعتراضی برپا کردند  و طومار اعتراض خود را به وضعیت حقوق نامتناسب  امضا کردند.

تجمع معلمان در جزیره خارگ

معلمان جزیره خارگ همزمان با تجمع سراسری معلمان در جلوی آموزش و پرورش خارگ تجمع کردند و خواهان بهبود وضعیت معیشتی خود شدند. در این حرکت اعتراض آمیز معلمان پلاکاردهایی مبنی بر بهبود وضعیت معیشتی خود در دست داشتند.

تجمع فرهنگیان مقابل آموزش و پرورش کاشمر

جمعی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته آموزش و پرورش کاشمر با حضور در مقابل درب ورودی اداره کاشمر اعتراض خود را نسبت به وضعیت معیشتی و نیز آموزشی اعلام کردند. شرکت کنندگان در این اجتماع اعتراضی بعد از حدود دو ساعت به دعوت مسئولان آموزش و پرورش به اتاق مدیریت دعوت شدند و به بیان درد دل های خود پرداختند. غزنوی یکی از معلمین گفت: اگر چه مطالبات و مشکلات فرهنگیان سال هاست مطرح می شود اما متأسفانه پی گیری نشده است لذا اجتماع اعتراضی امروز در راستای مطرح کردن مشکلاتمان بوده است. وی با بیان این که مسایل حقوقی و معیشتی فرهنگیان یکی از دغدغه های جدی همکاران است که متأسفانه مورد بی مهری و بی توجهی قرار گرفته است یادآور شد: به عنوان یک فرهنگی از وضعیت آموزشی هم احساس خطر می کنیم؛ چرا که امروز یک دانش آموز پایه دوم متوسطه هنوز نمی داند “شعاع” در درس ریاضی به چه معناست. درخواستی که از مسئولان داریم این است که طرح یکنواختی هم در مجموعه آموزش و پرورش لحاظ شود تا فرهنگیان نیز همانند سایر کارکنان دولت از حقوق یکسانی برخوردار شوند.

میلاد درویش را آزاد کنید

یکشنبه ١٠ اسفند در مقابل مجلس تجمع اعتراضی معلمان در سکوت كامل، برگزار شد. این تجمع كه اعتراض معلمان نسبت به حقوق خویش و نیز اعتراض به سهم آموزش و پرورش از بودجه سال ٩٤ بود به دستگیری «میلاد درویش»، مستند ساز و فعال اجتماعی، منجر شد. نیروهای امنیتی و انتظامی به جای انتقالِ پیام تجمع اعتراضی معلمان به مسوولان جامعه، فعالان اجتماعی را تحت فشار قرار می دهند. اعتراض از بدیهی ترین حقوق اجتماعی ست كه حتی در قانون اساسی كشور هم بدان صحه گذاشته شده است. با حمایت همه‌جانبه از خواسته ی معلمان، خواستار آزادی «میلاد درویش» هستیم. به برخورد امنیتی نسبت به «اعتراض مدنی» اعتراض داریم و آزادی هر چه سریعتر و بدون قید و شرط همه ی فعالان اجتماعی را خواهانیم. كانون متحد كارگری «کمک» ١١اسفند ٩٣

حقوقهای پرداخت نشده

کارگران کشتی‌های نگین سبز خاورمیانه دوماه حقوق نگرفته‌اند

١٧ اسفند: ١٥٠ نفر از  کارگران شرکت پیمانکاری نگین سبز خاورمیانه در بندر عباس که تحت نظارت سازمان بنادر وکشتیرانی استان هرمزگان فعالیت دارند حدود دو ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند. و علاوه بر دریافت نکردن حقوق طی دو ماه گذشته، حق بیمه‌شان نیز به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نشده است. همچنین کارگران شرکت نگین سبز خاورمیانه می‌گویند پیمانکار هر ماه به بهانه پرداخت نشدن صورت وضعیت‌های مالی از پرداخت حقوق کارگران در موعد مقرر خودداری .

تاخیر سه ماهه در پرداخت حقوق ٤٠٠ کارگر کارخانه کشتی سازی خزر

١٦ اسفند: پرداخت حقوق بیش از ٤٠٠ کارگر شرکت کشتی سازی خزر نکا در استان مازندران با سوابق ١٥ تا ٢٠ سال کار ٣ ماه به تاخیر افتاده است. به گفته کارگران؛ معوقات حقوقی نیروی کار این واحدصنعتی در ماه‌های آذر، دی و بهمن به تعویق افتاده است. همچنین حق عیدی و پاداش پایان سال کارگران تا کنون پرداخت نشده است.

اخراج و بیکارسازی

بلاتکلیفی ١٤٠  کارگر بدنبال تعطیلی کارخانه قند کامیاب

با تعطیلی موقت کارخانه قند کامیاب به منظور بهسازی این واحد تولیدی حدود ١٤٠ کارگر بدون دریافت سه ماه مطالبات معوقشان نگران ازدست دادن امنیت شغلی خود شده‌اند. کارفرمای این واحد تولیدی از یک هفته پیش کلیه خطوط تولید کارخانه را به منظور بهسازی و انجام تعمیرات کلی تا زمان اصلاح، غیرفعال و تعطیل کرده است. کارگران با بیان اینکه انجام تعمیرات کارخانه حداقل سه ماه زمان می‌برد افزودند: پیش از این قرار داد شرکت سرمایه‌گذاری «مصباح» به عنوان شرکت بهره بردار با مالک کارخانه به اتمام رسیده واین موضوع بر نگرانی کارگران بویژه ١٠٠ کارگر قراردادی که از امنیت شغلی کمتری برخوردارند، افزوده است. به گفته آنان با وجود تعویق دو ماه حقوق ماهای بهمن و اسفند سال ٩٢ و بهمن ماه سال ٩٣ کارفرما باید نقدینگی کافی برای پرداخت مطالبات پایان سال کارگران را که شامل عیدی نیز می‌شود فراهم کند اما وضعیت فعلی کارخانه نگرانی کارگران را برای از دست دادن شغلشان دو چندان کرده است. به گفته کارگران قند کامیاب،کارگران قرار دادی کارخانه در حالی به استقبال سال نو می‌روند که بعد ازایام تعطیلات نوروزی امیدی به بازگشت به محل کار خود را ندارند.

ناامنی محیط کار

بیماری ریوی در کارگران فارسیت غوغامی کند

کوروش ساکی در مراسم روز بهداشت خرم آباد گفت: با افزایش ساخت کارخانه سیمان و پتروشیمی، آلودگی های ناشی از آن ها باعث افزایش میزان سل و سرطان در بین افراد شده.  اکنون مشاهده می کنیم که بیماری های ریوی ناشی از کارکردن در این کارخانه غوغا می کند و کارگران این کارخانه بعد از بازنشستگی بر اثر بیماری “مزوتلیوما” به علت مواجهه با آزبست از دنیا می روند.

انواع بیماری‌های شغلی

١٢ اسفند: دکتر بابایی متخصص طب کاردرباره بیماریهای شغلی: به طور معمول هر نوع بیماری که تحت شرایط محیط کار ایجاد شود، در گروه بیماری‌های شغلی قرار می‌گیرد. از شایع ترین بیماری‌های شغلی که تقریبا در بین بسیاری از مشاغل رایج است شامل بیماری‌های اسکلتی- عضلانی، کمر درد، بیماری‌های پوستی، ریوی می‌باشد که بیشتر این بیماری‌ها با تغییر شرایط ارگونومیکی و رعایت ضوابط و معیارهای کار قابل پیشگیری است. برخی از بیماری‌های شغلی نیز وجود دارد که فقط در حرفه‌های خاصی ایجاد می‌شود مانند ناشنوایی ناشی از سر و صدا در محیط صنایع و کارخانه‌ها. وی افزود: برخی دیگر از بیماری‌های شغلی نیز وجود دارند که در اثر افزایش مدت مواجه با عامل خطر و در نتیجه افزایش سن کارگران در طول سال های کاری آنان ایجاد می‌شود. بیماریهای شغلی قابل پیشگیری هستند در صورتی که با بررسی شرایط محیط و انتخاب افراد مناسب با شرایط کاری و اعمال قانون‌های موجود کارفرمایان اقدام به انجام فعالیت‌ کاری کنند. طب کار با انجام معاینات قبل از استخدام(برای هر شغلی) و انجام معاینات دوره ای با تشخیص زودرس بیماری‌ها قبل از بروز علائم جدی می‌تواند در کاهش بیماری‌های شغلی اثر گذار باشد. بعضی از بیماری ها با افزایش سن تشدید می‌شود مانند بیماری‌های قلبی- ریوی، دیابت، فشار خون، چربی که می‌تواند در بروز بیماری‌های شغلی تاثیر گذار باشد و انجام آزمایشات طب کار می‌تواند این بیماری‌ها را شناسایی کند چرا که آزمایش‌های طب کار، افراد را با انجام آزمایشهای کامل اسکلتی، بینایی، شنوایی، آزمایش خون و…ارزیابی می‌کند.


جان باختن ٢کارگرپیمانی براثربرق گرفتگی دراهواز

١٧ اسفند: دو مامور پیمانکاری برق در اهواز بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند.

برخورد پراید با گاردریل میانی جاده منجر به مرگ کارگر ٤٥ساله شد

١٧ اسفند:  برخورد یک دستگاه پراید با گاردریل میانی جاده و مرگ کارگر شهری در جاده کمربندی.  این خودرو هنگام حرکت در مسیر پل غدیر به سمت جاده کمربندی به علت نامعلومی از مسیر منحرف و ضمن برخورد با گاردریل میانی جاده به کارگر فضای سبز که مشغول گل کاری بود، برخورد می کند.  این کارگر در دم جان خودرا از دست داده و راننده خودرو نیز بر اثر این برخورد مصدوم و روانه بیمارستان شد.

انفجار بشکه گریس در کارخانه ای در شهرک صنعتی گرمسار کودک کاررا به کشتن داد

کارگر ١٥ ساله افغانی در یک واحد صنعتی در گرمسار استان سمنان،  بر اثر انفجار ناشی از بازکردن بشکه گریس در دم جان باخت.


کشته وزخمی شدن ١٣کارگر بر اثر ریزش تونل خط ٢قطار شهری مشهد

١٦ اسفند: در تقاطع طبرسی شمالی به گاز، بر اثر ریزش خط ٢ قطار شهری مشهد، ١١ نفر مجروح شدند و ٢ نفر از کارگران بر اثر شدت جراحات بدنی  جان باختند.

حادثه در تونل کبیرکوه استان ایلام جان یک کارگر را گرفت

١٦ اسفند:  یکی از کارگران بخش آتش کار احداث تونل بزرگ کبیرکوه  بر اثر سقوط سنگ ازسقف تونل جان خود را از دست می دهد. سقوط سنگ ازسقف تونل پس از خرج گذاری در چاله های مورد نظر برای انفجار روی داده و به محض اینکه کارگر در حال خروج از تونل بوده است به قطعه سنگی برخورد وجان خود را از دست می دهد.


عدم رعایت مسایل ایمنی درمعدن منگنزقم دلیل کشته شدن دو کارگر

١٥ اسفند: نتایج اولیه اداره بازرسی کار استان قم درباره حادثه اخیر معدن منگنز قم که روز دهم اسفندماه منجر به کشته شدن دو کارگر شد، نشان دهنده عدم رعایت مسائل ایمنی در این کارگاه صنعتی است. در حادثه‌ای که روز یکشنبه ١٠ اسفندماه منجر به کشته شدن دو کارگر به نام های مصطفی روستا و مهندس مهدی نوری و همچنین مصدومیت شدید دو کارگر شد، بازرسان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قم بر حسب وظیفه تحقیقاتی را در خصوص علت این حادثه انجام دادند. با پایان یافتن تحقیقات بازرسان اداره کار استان قم در خصوص علت کشته شدن دو کارگر در حادثه اخیر معدن منگنز، نتیجه اولیه بازرسی «عدم رعایت مسائل ایمنی در این کارگاه صنعتی» عنوان شده است.

 

مرگ کارگر جوان در عمق١٠ متری چاه

١٥ اسفند: ریزش چاه درحال حفر در یک منزل مسکونی در منطقه جنت آباد ، ٣٥ متری گلستان،یک كارگر را كه مشغول کار بود، به كام مرگ كشاند.

جان باختن پرستار ٣٠ ساله هنگام کار براثر سوختگی

١٥ اسفند: بامداد پنجشنبه(١٤ اسفند) پرستار جوان بیمارستان ٢٢ آبان لاهیجان هنگام بازگشت از ماموریت به علت تصادف آمبولانس و آتش گرفتن آن، زنده زنده در آتش سوخت. یکی از آمبولانس‌های خصوصی حدود ساعت ٢ بامداد پنجشنبه پس از تحویل یک بیمار به بیمارستانی در رشت، در راه بازگشت – احتمالا به علت خواب‌آلودگی راننده – تصادف کرده و نهایتا دچار آتش‌سوزی شده است. از آنجا که ظاهرا پای پرستار حاضر در این آمبولانس لابلای وسایل داخل ماشین گیر کرده بوده، نتوانستند او را نجات دهند و به همین دلیل این پرستار بر اثر سوختگی شدید، جان باخت.  این پرستار که حدود ٣٠ سال سن داشته، متاهل و دارای یک فرزند بوده است.


سوختن٢کارگرجوان به دنبال آتش سوزی در کارخانه قیرسازی مشهد

١٣ اسفند: مرگ دو کارگر جوان در آتش‌سوزی کارخانه قیرسازی جاده . حادثه در یکی از سوله‌های کارخانه قیرسازی در جاده کلات رخ داده است.

کارگران

مرحله دوم اعتصاب کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندر امام از صبح امروز آغاز شد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال اعتصاب دو روزه کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندر امام در روزهای دهم و یازدهم اسفند ماه که با وعده های مدیریت پتروشیمی و اولتیماتوم کارگران اعتصابی برای رسیدگی به خواستهایشان پایان گرفت، این کارگران بار دیگر از صبح امروز بطور متحدانه و گسترده ای دست به اعتصاب زدند. بنا بر گزارشهای رسیده رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در دومین روز اعتصاب کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندر امام در روز یازدهم اسفند ماه، مدیریت پتروشیمی طی جلسه ای با نماینده های  کارگران اعتصابی از آنان خواست تا مهلت دو روزه ای را برای رسیدگی به خواستهای شان بدهند و کارگران اعتصابی نیز ضمن موافقت با این درخواست اعلام کردند چنانچه تا روز شنبه ١٥ اسفند ماه خواست هایشان محقق نشود بار  دیگر اعتصاب را از سر خواهند گرفت. بنا بر این گزارش، صبح دیروز بطور غیر رسمی به این کارگران اعلام شد کارفرما قصد دارد مطالبات آنان را در قراردادشان با شرکتهای پیمانکاری قانونی کند به همین دلیل آنان دیروز دست به اقدامی نزدند اما از آنجا که تا پایان وقت اداری این مسئله بطور رسمی اعلام نگردید، کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندر امام از صبح امروز طبق اولتیماتوم قبلی دست به اعتصاب زدند و اعلام کردند تا تحقق خواستهای شان به اعتصاب ادامه خواهند داد. کارگران شرکتهای پیمانکاری پتروشیمی بندر امام از ماهها قبل برای دستیابی به مطالبات بر حق شان بطور مرتب با مدیریت پتروشیمی مذاکره و کشمکش داشته اند. در ادامه این کشمکشها و مذاکرات بود که  نهایتا مقرر شد مطالبات این کارگران از جمله مزایای قانونی حق جذب ، بدی آب وهوا، حق کثیفی کار، حق کار در ارتفاع و سایرمزایای مرتبط با شغلشان، همراه با عیدی امسال در دستمزدهای پرداختی اسفند ماه به حساب آنان واریز شود. اما مدیریت پتروشیمی به وعده خود عمل نکرد و خبری از واریز کردن این مزایا و عیدی در اوایل اسفند ماه نشد. به همین دلیل این کارگران روز دهم و یازدهم اسفند ماه دست به اعتصاب زدند و خواهان تحقق خواستهای خود شدند. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٧ اسفند ماه ١٣٩٣


سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:فریاد حق طلبی را خاموشی نیست!

دستگاه مافیای سرکوب ضد حق طلبی و آزادگی کارگری یکبار دیگر چهره منفور خود را علیه کارگران آزاده و دادخواه نشان داد. سرکوبگران حق طلبان اینبار به سراغ سایت خبری سندیکای کارگران شرکت واحد آمده و با کارشکنی و فیلتر این سایت خیال باطل خاموش کردن صدای حق طلبی کارگری را در مالیخولیا خود می پرورانند. به گواهی تاریخ مبارزات حق طلبانه کارگری که نمونه درخشان آن در مبارزات کارگران شهر شیکاگو ثبت در تاریخ شده و در اول ماه مه هر سال در روز جهانی کارگر جاویدان شده است، مشعل حق طلبی کارگری خاموش شدنی نیست و فریاد حق طلبی کارگران و زحمت کشان جاودانه به گوش می رسد. رویش تبر شکنانه جوانه ها را هر کس باور نکند سقوط حتمی خود را به گرداب نیستی و بدنامی تضمین کرده است. سندیکای کارگران شرکت واحد ضمن اعتراض و محکوم کردن این عمل بز دلانه و جاهلی از مسئولان می خواهد هر چه سریعتر نسبت به رفع کارشکنی و فیلتر علیه سایت خبری این سندیکا و همچنین آزار و اذیت و تعقیب و مراقبت اعضای این سندیکا پایان دهند.

از همه سازمان های سندیکایی کارگری جهان می خواهیم صدای اعتراض حق طلبانه این سندیکا را به گوش سازمان بین المللی کار و دیگر سازمان های معتبر بین المللی حقوق کارگری برسانند. پیشاپیش از همه همبستگی ها و پشتیبانی های راستین سپاسگزاریم. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه. ١٦ اسفند ماه ٩٣

کارگران ایرانخودرو  به تقلیل تحقیر آمیز پاداش دنا، قاطعانه عکس العمل نشان دادند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: حوالی ظهر امروز بدنبال نصب نامه ای مبنی بر تعلق ٢٠٠ هزار تومان پاداش دنا به کارگران سطوح مختلف شرکت ایرانخودرو،  کارگران برخی سالنهای تولیدی این شرکت بویژه سالن شاتل خشمگینانه با خواباندن تولید دست از کار کشیده و در محوطه های کارخانه منجمله مقابل کتابخانه دست به تجمع زدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال اعتراضات کارگران ایرانخودرو در دی ماه سالجاری، بحث پرداخت مبلغ  ٨٠٠ هزار تومان به عنوان پاداش دنا  از سوی مدیریت ایرانخودرو در میان کارگران مطرح شده بود اما از آنجا که طرح این مبلغ بطور شفاهی عنوان شده بود بعدا صحبت از ششصد هزار تومان و پانصد هزار تومان به میان آمد تا اینکه امروز کارگران ایرانخودور با نامه ی نصب شده ای در قسمتهای مختلف کارخانه مواجه شدند که طی ان تعلق مبلغ ٢٠٠ هزار تومان به عنوان پاداش دنا امضا شده بود. بنا بر این گزارش، کارگران سالنهای مختلف شرکت ایرانخودرو با دیدن این نامه و مبلغ قید شده در آن به عنوان پاداش دنا، آنرا اهانتی نابخشودنی به خود اعلام کردند و قاطعانه با خواباندن تولید، دست به تجمع در محوطه های کارخانه زدند و سپس بی آنکه ساعت پایان کار فرا رسیده باشد بسیاری از آنان محل کارخانه را ترک کردند. در تجمعات امروز کارگران ایرانخودرو در محوطه های کارخانه، بحث ادامه اعتراض تا زمان عقب نشینی کارفرما از مبلغ ٢٠٠ هزار تومان پاداش تحقیر آمیز در جریان بود. لازم به یادآوری پاداش دنا از جمله پاداشهایی بود که قبل از اعتراضات کارگران ایرانخودرو مقرر شده بود به آنان پرداخت بشود اما با آغاز اعتراضات این کارگران در دی ماه سالجاری، مدیریت شرکت برای فائق آمدن بر اعتراضات کارگران اعلام کرد این پاداش را به مبلغ ٨٠٠ هزار تومان پرداخت خواهد کرد که سپس صحبت از ششصد هزار تومان و پانصد هزار تومان شد. این پاداش علاوه بر پاداش افزایش سقف تولید به ٦٠٠ هزار خودرو در سالجاری است که قرار است به کارگران ایرانخودرو پرداخت بشود. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٢ اسفند ماه ١٣٩٣

مدیریت ایران خودرو در برابر اعتراضات قاطعانه کارگران مجبور به عقب نشینی شد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال عکس العمل قاطعانه دیروز کارگران ایرانخودرو به نامه ای مبنی بر پرداخت ٢٠٠ هزار تومان پاداش دنا که توام با خواباندن تولید و تجمع کارگران در محوطه های مشرف به سالنها بود مدیریت شرکت بلافاصله اقدام به جمع آوری این نامه از قسمتهای مختلف کارخانه کرد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران ایرانخودرو دیروز در اقدام اعتراضی دیگری تلاش کردند تونلی را که ضلع شمالی این شرکت را در جاده قدیم به ضلع جنوبی آن وصل میکند ببندند. بدبنال این وضعیت ضیائی یکی از معاونین مدیر عامل با دستپاچگی در میان کارگران معترض حضور پیدا کرد و در تلاش برای آرام کردن آنان اعلام نمود: بستن تونل ممکن است اعتراض شما را امنیتی کند. وی در ادامه صحبتهایش مبلغ ٢٠٠ هزار تومان پاداش دنا را که در نامه نصب شده در قسمتهای مختلف کارخانه مطرح شده بود یک مبلغ علی الحساب عنوان کرد و گفت: از آنجا  که هنوز سقف تولید دنا به ده هزار دستگاه نرسیده  است این مقدار پاداش در نظر گرفته شده است و مابقی آن با رسیدن سقف تولید دنا به ده هزار دستگاه همراه با پاداش رکورد تولید پرداخت خواهد شد. بنا بر اظهار کارگران ایرانخودرو چنین اقدامی در رابطه با پاداش دنا، تلاشی از سوی مدیریت برای محک زدن کارگران بود تا چنانچه اعتراضی در این رابطه صورت نگرفت به وعد ه های دیگر نیز عمل نشود. این کارگران چنین برخوردی از سوی مدیریت شرکت را طرحی از سوی یکی از مسئولین کارخانه به نام دانشیان میدانند که به تازگی و بدنبال اعتراضات کارگران ایرانخودرو در دی ماه سالجاری از ریاست تعاونی خاص کارخانه به معاون ارشد مدیر عامل منصوب شده است. دیروز بدنبال حضور ضیائی در میان کارگران معترض ایرانخودرو، این کارگران با توجه به سوابق ضد کارگری دانشیان نسبت به انتقال وی از ریاست تعاونی خاص به  سمت معاون ارشد مدیر عامل معترض شدند. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٣ اسفند ماه ١٣٩٣

کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندر امام با دادن اولتیماتومی دو روزه به کارفرما به  اعتصاب پایان دادند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: در پی دو روز اعتصاب متحدانه و گسترده کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندر امام، بعد از ظهر دیروز جلسه ای برای رسیدگی به مطالبات این کارگران با حضور نماینده های منتخب آنان و  کارفرما و دخالت فعال حراست این مجتمع پتروشیمی برگزار شد. در این جلسه به رغم اینکه نماینده های کارگران مطالبات خود را بصورت صریح و شفافی مطرح کردند اما کارفرما تلاش کرد با انواع ترفندها و منجمله تهدید کارگران، آنان را وادار به پایان اعتصاب بکند. اما با پافشاری کارگران بر تحقق خواست هایشان و عدم پایان اعتصاب، مدیریت پتروشیمی ناچار شد از موضع خود دست بکشد و با شنیدن مجدد خواستهای کارگران، از آنان خواست تا برای بررسی و پاسخ نهائی به مطالبات شان دو روز مهلت بدهند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال این وضعیت، کارگران اعتصابی پس از ارائه گزارش جلسه توسط نماینده هایشان، طی تصمیمی جمعی با دادن مهلتی دو روزه  به کارفرما موافقت کردند و با توجه به تعطیلات آخر هفته اعلام کردند در صورت عدم اقدام عملی کارفرما برای تحقق خواستهایشان، بار دیگر از روز شنبه ١٦ اسفند ماه اعتصاب را از سر خواهند گرفت. بنا بر این گزارش، عزم و اراده کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندر امام برای از سر گیری اعتصاب در صورت عدم تحقق خواستهایشان بسیار جدی و قاطعانه می باشد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٢ اسفند ماه ١٣٩٣

کارگران شرکت پایدار سازه در اعتراض به عدم پرداخت مزد دست به اعتصاب زدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: صبح امروز ١٣ اسفند ماه کارگران شرکت پایدار سازه در پروژه مسکن ٨٠٠ واحدی نیروی انتظامی در شهر کرمانشاه در اعتراض به عدم پرداخت مزد دست به اعتصاب زدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران مدت ٤ ماه است دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند و هفته گذشته در اعتراض به این وضعیت دست به اعتصاب زده بودند که با وعده کارفرما مبنی بر پرداخت دستمزدهایشان در روز ١٣ اسفند ماه به اعتصاب خاتمه دادند. اما امروز کارفرما به وعده خود عمل نکرد و به همین دلیل این کارگران از صبح امروز بار دیگر دست به اعتصاب زدند. ١٠٠کارگر شرکت پایدار سازه اعلام کرده اند اینبار تا دریافت دستمزدهای معوقه خود حاضر به پایان اعتصاب نخواهند شد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٣ اسفند ماه ١٣٩٣

 

کارگران نورد لوله صفا در پی خلف وعده کارفرما بلافاصله دست به اعتصاب زدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: ظهر دیروز ١٢ اسفند ماه کارگران نورد لوله صفا با مشاهده خلف وعده کارفرما در پرداخت یکماه از دستمزد معوقه خود دست به اعتصاب زدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال اعتصاب دو هفته ای کارگران نورد لوله صفا در بهمن ماه سال جاری، مدیر عامل این شرکت متعهد شده بود ١٢ اسفند ماه یکماه از دستمزد معوقه، ٢٥ اسفند دو ماه دستمزد معوقه و ٢٨ اسفند عیدی و پاداش کارگران پرداخت بشود. کارگران نورد لوله صفا نیز با حفظ حق اعتصاب و اعتراض در صورت خلف وعده کارفرما روز ٢٦ بهمن ماه به اعتصاب دو هفته ای خود پایان دادند. بنا بر این گزارش دیروز با فرا رسیدن ظهر و عدم واریز یک ماه دستمزد معوقه به حساب کارگران، آنان بلافاصله دست به اعتصاب زدند و ساعت ١٠ صبح امروز پس از واریز این مبلغ به حساب شان به اعتصاب خود پایان دادند. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٣ اسفند ماه ١٣٩٣

خلیل کریمی به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج احضار شد

خلیل کریمی از اعضای هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران صبح امروز به اداره اطلاعات سنندج احضار و پس از نزدیک به سه ساعت بازجوئی آزاد شد. در این بازجوئی مامورین ستاد خبری اداره اطلاعات شهر سنندج با غیر قانونی خواندن اتحادیه آزاد کارگران ایران، متنی را مبنی بر اینکه اینجانب(خلیل کریمی) تاکنون عضو و فعال اتحادیه آزاد کارگران بوده ام و از این پس از این اتحادیه استعفا میدهم در برابر او گذاشتند و از وی خواستند تا آنرا امضا کند. اما خلیل کریمی با امتناع از امضای این متن، از موجودیت قانونی اتحادیه و تداوم فعالیتهایش دفاع کرد . همچنین در این بازجوئی با اشاره به برگزاری تجمع کارگری در مقابل مجلس که روز پنجم اسفند ماه در اعتراض به حداقل مزد خفت بار برگزار شده بود، چنین تجمعاتی غیر قانونی اعلام شد و خلیل کریمی در دفاع از حق اعتراض کارگران، برگزاری چنین تجمعاتی را حق مسلم کارگران خواند و بر ادامه فعالیتهایش به عنوان یک کارگر در اتحادیه آزاد کارگران ایران تاکید نمود. در این بازجوئی مامورین امنیتی اعلام کردند از این پس با اتحادیه آزاد کارگران ایران برخورد شدید تری خواهند کرد و به هر شکلی مانع تداوم فعالیتهای آن خواهند شد. اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن سیاست سرکوب اعتراضات کارگری و تعرض به فعالین کارگری مستقل، منجمله تعرض به اعضا و فعالین خود که با محاکمه جمیل محمدی و محکومیت سه ساله و نیم نامبرده و سپس محاکمه جعفر عظیم زاده و هم اینک  احضار و بازجوئی خلیل کریمی ابعاد تازه ای پیدا کرده است اعلام میدارد: کارگران ایران نه تنها در دفاع از حقوق انسانی خود مرعوب هیچگونه سیاست بگیر و ببندی نخواهند شد بلکه شرایط فلاکت بار موجود و تلاش بی وقفه حکومت گران  در تحمیل فقر و فلاکت بیشتر بر میلیونها خانواده کارگری، آنان  را بیش از پیش به سمت اعتراضات متحدانه و تعیین کننده ای سوق خواهد داد. نمیشود هم فقر و فلاکت و گرسنگی را بر میلیونها کارگر تحمیل کرد و هم زبان اعتراضی آنان را بست. چنین سیاستهایی در هیچ جائی از جهان و در هیچ تاریخی راه به جائی نبرده است و بی تردید در ایران قرن ٢١ نیز راه به جائی نخواهد برد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٤ اسفند ماه ١٣٩٣

 

کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری : چرا با کارگران دشمنی می کنید؟

محاکمه  جمیل محمدی و جعفر عظیم زاده را محکوم می کنیم!!! چرا به جای رسیدگی به شکایات ، اعتراضات و درخواست های کارگران آنها را محاکمه و زندانی می کنید ؟ با محاکمه و زندانی کردن معلمان و کارگران از چه کسانی دفاع می کنید؟ مگر کارگران و معلمان چه می خواهند؟ آیا غیر از زندگی کردن ، حفظ خانواده، داشتن شغل ، دریافت دستمزد متناسب با تورم  و حق اعتصاب ، ایجاد تشکل های مستقل خود و حق نفس کشیدن ، داشتن بیمه و تامین اجتماعی، دفاع از حقوق قانونی خود و امکان بر قراری زندگی انسانی چه می خواهند ؟ که این گونه با اتهامات واهی و ساختگی فعالین و نمایندگان کارگران و معلمان را محاکمه و زندانی می کنید؟ بدنبال افزایش اعتراضات، تجمعات و اعتصابات کارگران ، معلمان و پرستاران و بازنشستگان و … و تدام بلا انقطاع بسیاری از اعتصابات ، دولت و دادگاهها دست به اقدامات منظم، سازمانیافته و معنا دار در سرکوب کارگران و معلمان زده اند، در این راستا اقدام  به محاکمه کارگران و معلمان با اتهامات واهی کرده اند، تا شاید بتوانند با ترساندن کارگران و فعالین کارگری اعتراضات، تجمعات و اعتصابات را کنترل و کمتر کرده در نهایت سر کوب و از بین ببرند ، در پی چنین سیاست ضد کارگری است که جمیل محمدی و جعفر عظیم زاده را محاکمه کردند و هر کدام را با استناد به اتهامات غیر واقعی به سه سال و نیم محکوم نمودند ، در حالی که هنوز کارگران بسیاری از جمله بهنام ابراهیم زاده ، شاهرخ زمانی ، محمد جراحی و دهها کارگر دیگر با اتهامات غیر واقعی و فقط به جرم اینکه برای متشکل کردن کارگران فعالیت کرده اند، در زندانها به سر می برند ، آنها بس نبوده و اکنون می خواهند جمیل و جعفر را نیز زندانی کنند. ما ضمن محکوم کردن تعقیب ، محاکمه و زندانی کردن کارگران، معلمان و فعالین جنبش های مختلف اجتماعی ، می خواهیم هرچه زودتر و بدون قید و شرط ، تعقیب و محاکمه زندانیان قطع شده و حکم برائت جمیل محمدی و جعفر عظیم زاده صادر شود ، و همچنین می خواهیم هر چه زودتر و بدون قید و شرط کارگران و معلمان زندانی آزاد شوند. ما از تشکل ها،کارگران ، معلمان ، زنان ، پرستاران، دانشجویان ، دانش آموزان ، جوانان و تمامی مردم آزادیخواه می خواهیم به محاکمه ، و تعقیب و زندانی کردن کارگران ، معلمان و فعالین جنبش های مختلف اعتراض نمایند، و هم چنین در اعتراضات کارگران ، زنان ، معلمان  شرکت کرده ضمن اینکه خواهان مطالبات مشترک بوده ، خواهان آزادی زندانیان کارگری و سیاسی بخصوص خواهان عدم تعقیب و محاکمه جمیل محمدی و جعفر عظیم زاده باشند. تنها راه نجات ما زحمتکشان در اتحاد و همبستگی ماست . کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری

 

در محکومیت بازداشت کوروش بخشنده فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده. در ادامه احضار ، تهدید و بازداشت فعالین کارگری در شهر سنندج روز گذشته شنبه شانزدهم اسفند ماه کوروش بخشنده از فعالین کارگری شهر سنندج عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری و همچنین عضو هیات اجرایی کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد بازداشت و به مکان نا معلومی منتقل گردید . کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکومیت بازداشت کوروش بخشنده و تهدید و احضار دیگر فعالین کارگری خواستار آزادی بدون قید و شرط کوروش بخشنده و دیگر کارگران زندانی و زندانیان سیاسی است .  هفدهم اسفند ١٣٩٣


احضار و تهدید محمد عبدی پور از اعضای کمیته هماهنگی

بنا بر خبر دریافتی، شامگاه شنبه ١٦ اسفند ٩٣ محمد عبدی پور از اعضای کمیته هماهنگی در شهر سقز به اداره اطلاعات این شهر احضار و مورد بازجویی و تهدید قرار گرفت که وی در این بازجویی ها از کمیته هماهنگی و فعالیت هایش دفاع کرده است. بازجویان اداره اطلاعات نسبت به برگزاری مراسم ٨ مارس در شهر سقز و توسط اعضای کمیته هماهنگی هشدار داده و اعلام کرده اند در صورت برگزاری مراسم  در خیابان و در سطح عمومی در شهر با تجمع کنندگان برخورد امنیتی خواهد شد. همچنین عبدی پور در مورد توزیع تراکت توزیع شده در شهر سقز در ارتباط با دستمزد و نیز حضور وی در منزل افشین ندیمی پس از آزادی وی از زندان مورد سوال قرار گرفته است. محمد عبدی پورکه تهدید به تبعید و حبس شده است  در این بازجویی ها از فعالیت های خود و اعضای کمیته هماهنگی در راستای دفاع از حقوق طبقاتی کارگران دفاع کرده است. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن اعلام پشتیبانی از اعضای خود،هرگونه احضار و برخورد امنیتی با اعضای خود و دیگر کارگران و فعالین کارگری را محکوم می کند و برگزاری مراسم هایی نظیر ٨ مارس روز جهانی زن و نیز اول ماه مه روز جهانی کارگر و حق تجمع و اعتراض را برای تمامی کارگران و فعالین کارگری را جزو حقوق بدیهی و اولیه آنان می داند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

احضار فعال کارگری، حامد محمودی نژاد به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج

بنا به گزارش رسیده، در آستانه فرارسیدن ٨ مارس روز جهانی زن و برگزاری مراسم های این روز تاریخی ، صبح روز چهارشنبه ١٣/١٢/٩٣ حامد محمودی نژاد فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری به ستاد اداره اطلاعات سنندج احضار و چندین ساعت در مورد کمیته هماهنگی و برگزاری روز جهانی زن مورد بازجویی و بازخواست قرار گرفت . این فعال کارگری از عضویت خود در کمیته هماهنگی دفاع و گرامی داشت روز جهانی زن را حق مسلم تمامی زنان و مردان دانست. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن محکوم کردن احضار حامد محمودی نژاد و دیگر فعالین کارگری برای ممانعت از برگزاری مراسم روز جهانی زن ،خواهان پایان بخشیدن به تمامی اعمال فشار بر اعضای  این کمیته و دیگرکارگران و  فعالین کارگری می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

توزیع تراکت برای دستمزد در شهر سقز توسط اعضای کمیته هماهنگی

بنابر گزارش ارسال شده ، جمعی از اعضای کمیته هماهنگی در شهر سقز ( واقع در استان کردستان)، در اعتراض به سطوح بسیار پایین دستمزدهای کارگری و متعاقب بیانیه کمیته هماهنگی و نیز در حمایت از بیانیه مشترک تشکل های کارگری، اقدام به پخش چند صد تراکت در میان کارگران کردند. در این تراکت دو صفحه ای، بر لزوم مبارزه متشکل کارگران برای کسب حداقل دستمزد ماهیانه سه میلیون تومان در ماه برای سال ٩٤ تاکید شده و در صفحه ی دوم تراکت متن بیانیه مشترک تشکل های مستقل کارگری آورده شده است.( نمونه تراکت و نیز بیانیه مشترک در سایت کمیته هماهنگی قابل مشاهده است)
این گروه از اعضای کمیته در راستای تلاش برای آگاهی رسانی در میان کارگران، در نقاط مختلف کارگری شهر سقز اقدام به توزیع تراکت های دستمزد کردند که با استقبال کارگران روبرو شد.
همچنین تعدادی از این تراکت ها به نشانه ی اعتراض به اداره کار سقز داده شد کمیته هماهنگی از تمامی اعضای خود و نیز از تمامی کارگران و فعالین کارگری میخواهد که به شکل های گوناگون به تلاش سراسری برای افزایش دستمزد بپیوندند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

توزیع تراکت برای دستمزد در شهر اشنویه توسط اعضای کمیته هماهنگی

بنابر گزارش ارسال شده ، جمعی از اعضای کمیته هماهنگی در شهر اشنویه ( واقع در استان آذربایجان غربی)، در اعتراض به سطوح بسیار پایین دستمزدهای کارگری و متعاقب بیانیه کمیته هماهنگی و نیز در حمایت از بیانیه مشترک تشکل های کارگری، اقدام به پخش چند صد تراکت در میان کارگران کردند. در این تراکت دو صفحه ای، بر لزوم مبارزه متشکل کارگران برای کسب حداقل دستمزد ماهیانه سه میلیون تومان در ماه برای سال ٩٤ تاکید شده و در صفحه ی دوم تراکت متن بیانیه مشترک تشکل های مستقل کارگری آورده شده است.( نمونه تراکت و نیز بیانیه مشترک در سایت کمیته هماهنگی قابل مشاهده است) این گروه از اعضای کمیته در راستای تلاش برای آگاهی رسانی در میان کارگران، در نقاط کارگری شهر اشنویه منجمله جایگاه های بنزین و گاز، نانوایی ها، شهرک صنعتی، سردخانه های سیب، جعبه سازی ها ، کارگران شهرداری و دیگر کارگرن اقدام به توزیع تراکت های دستمزد کردند که با استقبال کارگران روبرو شد. کمیته هماهنگی از تمامی اعضای خود و نیز از تمامی کارگران و فعالین کارگری میخواهد که به شکل های گوناگون به تلاش سراسری برای افزایش دستمزد بپیوندند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

اعتصاب کارگران نی بر هفت تپه در اعتراض به دو ماه حقوق معوقه

بر اساس گزارش ارسال شده به کمیته هماهنگی، تعداد زیادی از کارگران نی بر در هفت تپه از روز یکشنبه ١٠ اسفندماه ٩٣ در اعتراض به دو ماه حقوق معوقه خود وارد اعتصاب شده اند و تا روز چهارشنبه- زمان دریافت گزارش- این اعتصاب وارد چهارمین روز خود شده است. کارگران نی بر هفت تپه که مجموعا شامل ٢٠٠٠ کارگر اعم از استخدامی و پیمانی هستند همواره مشکلات عدیده ای از نظر ایمنی کار، امنیت شغلی، تامین بیمه کارگری و عدم شمول در مشاغل  سخت و زیان آور داشته و دارند و بارها در هفت تپه و نیز در تهران دست به تجمع و اعتصاب زده اند. تا روز چهارشنبه ١٣ اسفندماه ٩٣ که کارگران نی بر در حال اعتصاب بوده اند هیچ اقدام مساعدی برای پرداخت حقوق معوقه این کارگران از سوی مدیریت شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه انجام نگرفته است اما این کارگران مصمم هستند تا کسب مطالبه خود دست از اعتراض برندارند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

آزادی زانیار دباغیان باقرار وثیقه

بنا به گزارش رسیده روز سه شنبه ١٢/١٢/٩٣ زانیار دباغیان فعال کارگری وعضو کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری پس از تحمل یک ماه بازداشت در بازداشتگاه اداره ی اطلاعات شهر سنندج با قرار وثیقه ی ١٠٠ میلیون تومان درساعت ٣ بعدازظهر از زندان مرکزی سنندج آزادشد که با  استقبال گرم وپرشور خانواده وجمع کثیری ازکارگران وفعالین کارگری شهرسنندج همراه بود. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجادتشکل های کارگری ضمن تبریک آزادی زانیار دباغیان به خانواده ،کارگران وفعالین کارگری خواهان آزادی تمامی زندانیان سیاسی در بند می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

آزادی افشین ندیمی از زندان

روز سه شنبه ١٢/١٢/٩٣ افشین ندیمی فعال کارگری و از عضای  هماهنگی برای کمک به ایجادتشکلهای کارگری بعداز تحمل ١ سال حبس درساعت ٢ بعدازظهر اززندان مرکزی سنندج آزاد شد و مورد استقبال گرم وهمراهی خانواده ،دوستان ،کارگران وجمعی ازفعالین کارگری شهر سنندج ،کامیاران وسقز تا منزل ایشان درروستای محل سکونتش در کامیاران قرارگرفت. لازم به ذکراست افشین ندیمی درتاریخ ١٨/٨/٩٢ به همراه دیگر فعال کارگری مهرداد صبوری توسط اداره ی اطلاعات شهرستان بانه دستگیر ومدت ٤٠ روز را دربازداشتگاه های اطلاعات شهرهای کامیاران وسنندج مورد بازجویی وسرانجام باقرار وثیقه ی ١٥٠ میلیون تومانی آزاد گردید و درمراحل دادگاهی اش ازسوی شعبه ی ١ دادگاه انقلاب سنندج به اتهام عضویت در کمیته ی هماهنگی وفعالیت تبلیغی علیه نظام  محکوم به  ٦ سال زندان شد که در دادگاه تجدیدنظر دادگستری سنندج از حیث عضویت درکمیته ی هماهنگی به مدت ٥سال  تبرئه واز حیث فعالیت تبلیغی علیه نظام محکوم به تحمل ١ سال حبس تعزیری شد.. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری ضمن تبریک  به خانواده  وتمامی کارگران وفعالین کارگری درود گرم تمامی اعضای کمیته را نثار این فعال کارگری خستگی ناپذیر و تمامی کارگران و فعالین کارگری و دوستانی می کند که درطول این مدت جهت آزادی ایشان تلاش نمودند . کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

ویژه افزایش دستمزدها در سال ١٣٩٤

کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه :درخواست افزایش عادلانه دستمزد سال ١٣٩٤!  از کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه. به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی. به آگاهی می رساند بنابر آمار اقتصادی و اعلام رسمی معاونت آن وزارتخانه در طی ده سال گذشته قدرت خرید کارگران متاسفانه به یک سوم کاهش یافته است. بنابراین ما امضاء کنندگان این نامه هم فریاد با میلیون ها کارگر ایران با محکوم کردن این تخلف و روند ناعادلانۀ ضدکارگری، آنچنان که متخلفانی مانند سعید مرتضوی رئیس سابق سازمان تامین اجتماعی و محمد رضا رحیمی معاون رئیس جمهوری پیشین و نظایر دیگر توسط قوه قضائیه محاکمه و محکوم به مجازات زندان شدند خواستار محاکمه و مجازات مدیران و مسئولان متخلف این بی عدالتی های ضدانسانی هستیم. و از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی می خواهیم به فریاد دادخواهانه کارگران گوش سپرده و برابر ماده ٤١ قانونکار برای سال ١٣٩٤ دستمزدی را تعیین نمایند که معیشت یک خانوار کارگری و بازنشستگان کارگری را تامین نماید. کارگران و بازنشستگان حق خود می دانند برای پیشبرد این خواسته عادلانه و تامین رفاه و عدالت اجتماعی به آن وزارتخانه و سازمان تامین اجتماعی و دیگر مراکز مربوط مراجعه و خواسته و اعتراض خود را علیه بی عدالتی ها اعلام کنند. به نام آنکه دادگر است. وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی. با سلام. بر پایه اصول جهانی حقوق بنیادین کار و حق چانه زنی کارگران در دفاع از حقوق شان و همچنین منشور حقوق شهروندی که رئیس جمهور و دولت یازدهم خود را وفادار به آن اعلام کرده اند و بنابراینکه آن وزارتخانه وظیفه ذاتی و فلسفه وجودیش صیانت و دفاع از حقوق کارگران شریف و زحمتکش و بازنشستگان گرامی تامین اجتماعی است. ما جمعی از کارگران و بازنشستگان کارگری شرکت واحد طبق سنت سالیان گذشته درخواست امضاء شده بیش از هزار تن از کارگران شرکت واحد مبنی بر افزایش عادلانه دستمزد سال ١٣٩٤ بعنوان نمونه مشت از خروار فریاد دادخواهی میلیونها کارگر به ضمیمه ارائه می نماییم. باشد که طبق ماده ٤١ قانون کار، حداقل دستمزد کارگران در سال ١٣٩٤ تامین کننده زندگی شایسته انسانی خانوار کارگری و بازنشستگان و افزایش قدرت خرید آنها در سال آینده باشد. بدیهی است پیگیری حضوری کارگران و بازنشستگان را در دفاع از عدالت اجتماعی و دستمزد عادلانه حق مسلم خود می دانیم. امیدواریم مقام وزارت و شورای عالی کار فریاد عدالت خواهی کارگران و بازنشستگان را شنیده و به آن رسیدگی و ترتیب اثر بدهند. زندگی شایسته با مزدی عادلانه حق مسلم ماست رونوشت: ١-نهاد ریاست جمهوری ٢-ریاست سازمان تامین اجتماعی. این نامه باامضای نزدیک به ١٥٠٠ تن ازرانندگان شرکت واحد دیروز مورخ ١٢ اسفند ماه توسط تعدادی از اعضای سندیکادر حالی در وزارت کار به ثبت رسید که افراد لباس شخصی پلیس امنیت بطور مرتب اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد را که برای ثبت امضا های جمع آوری شده در محل وزارت کار حضور داشتند زیر نظر گرفته و حضور آنها را مرتبا گزارش می دادند ،در ساعت ١٤ امضاء های جمع آوری شده در این وزارت خانه به ثبت رسید و متعاقب آن رسید دریافت شد.

Formularbeginn

Formularbeginn

اخبار بین المللی

بنگلادش – قتل یک وبلاگ نویس سکولاریست توسط جنایتکارن اسلامی

اویجیت روی، وبلاگ نویس آمریکایی با اصلیت بنگلادشی، که قبلا بارها تهدید به مرگ شده بود،پنجشنبه شب ٢٦ فوریه (٩ اسفند ( در داکا با ضربات ساطور به قتل رسیده و همسر او نیز به شدت زخمی شد. این فرد از مدافعان سرسخت سکولاریسم در این کشور با نود درصد جمعیت مسلمان محسوب می شد. یک شاهد عینی می گوید:“من یک فرد ناشناس را دیدم که چاقویی را بیرون آورده و از پشت به سر و شانه او ضربه زد. من فریاد زده و از مردم کمک خواستم ولی هیچ کس برای کمک نیامد.” بنابر گزارشها، گروه اسلامگرای موسوم به انصار الله بنگلادش مسئولیت این قتل را بر عهده گرفته است. همزمان تعدادی از مدافعان آزادی بیان با تجمع در پایتخت بنگلادش این حمله مرگبار را محکوم کردند.

ترکیه – تظاهرات در اعتراض به خشونت علیه زنان

صدها نفر روز یکشنبه در شهر استانبول ترکیه در اعتراض به قتل یک دختر و خشونت علیه زنان تظاهرات کردند.  این دختر بیست ساله دانشجو روز یازدهم فوریه در مسیر بازگشت به خانه مورد تجاوز قرار گرفت و سپس به قتل رسید.  یکی از کسانی که در تظاهرات شرکت کرده بود می گوید: “ما اینجا جمع شدیم تا نگذاریم دختران مورد قتل و خشونت خانگی قرار بگیرند.” فرد دیگری می گوید: “من مخالف هرگونه خشونت و آزار جنسی علیه جوانان و دخترانمان هستم.” پس از قتل این دختر جوان، وی به نماد اعتراض به خشونت علیه زنان تبدیل شد و مردم ترکیه بارها با حضور در خیابان ها خشم خود را از خشونت جنسی ابراز کردند.

 

کامرون – تظاهرات بر علیه جنایتکارن اسلامی “بوکو حرام”

هزاران تن از مردم کامرون روز شنبه ٢٨ فوریه (٩ اسفند) با برگزاری تظاهرات در پایتخت این کشور، اقدامات تروریستی گروه بوکوحرام را محکوم کردند. خبرگزاری رویترز نوشت: به گفته یکی از سازمان‌دهندگان، این راهپیمایی در شهر یائونده، پایتخت کامرون به هدف آگاه‌سازی مردم این کشور به ویژه ساکنین مناطق جنوبی درباره تهدید بوکوحرام که عمدتا تمرکز حملات فرامرزی آن به مناطق شمالی این کشور معطوف بوده، برگزار شد. شهر یائونده در مرکز کامرون واقع است.  گوبای گاتاما، دبیر یکی از نشریات کامرون و از سازمان‌دهندگان راهپیمایی امروز اظهار کرد: آنچه که مهم است این است که به کامرونی‌ها بگوییم ما در جنگ با بوکوحرام قرار داریم و بخشی از کشور ما تحت تاثیر این جنگ قرار گرفته است به طوری که حدود ١٥٠٠٠٠ تن در اثر این جنگ آواره شده اند. این در حالی است که علاوه بر آواره شدن هزاران تن از مردم کامرون در اثر حملات بوکوحرام، هزاران آواره نیجریایی نیز به مناطق شمالی کامرون گریخته اند. گاتاما تاکید کرد: حدود ١٧٠ مدرسه در مناطق شمالی کامرون در اثر درگیری‌ها با بوکوحرام، تعطیل شده اند. این در حالی است که دامنه اقدامات تروریستی گروه بوکوحرام در نیجریه که از شش سال پیش تا کنون ادامه داشته‌اند به کشورهای همسایه نیز کشیده شده است.  چند کشور همسایه نیجریه شامل کامرون، نیجر و چاد حملات مشترکی را به منظور مقابله با بوکوحرام آغاز کرده و در هفته های اخیر مدعی شده‌اند که برخی مناطق را از این گروه بازپس گرفته اند.

 

کره جنوبی – مدارس دولتی در آستانه اعتصاب گسترده معلمان

اتحادیه معلمان و کارکنان آموزشی کره جنوبی اعلام کرد، احتمال دارد معلمان مدارس دولتی در کره جنوبی در اعتراض به طرح دولت برای کاهش دستمزد کارکنان به ویژه معلمان، در ماه آینده میلادی دست به اعتصاب گسترده بزنند.  اعضای این اتحادیه قرار است اواخر این ماه درباره اعتصاب سراسری معلمان از تاریخ ٢٤ آوریل (چهارم اردیبهشت ماه) رای گیری کنند. در صورتی که معلمان مدارس کره جنوبی دست به اعتصاب بزنند، این اتفاق برای نخستین بار در طول ٩ سال اخیر خواهد بود. اقدام اتحادیه معلمان کره جنوبی پس از آن صورت می گیرد که حزب حاکم سائنوری اواخر سال گذشته میلادی طرحی را به مجلس ارائه کرد که براساس آن حقوق کارکنان دولتی از سال ٢٠١٦ کاهش یافته و آنها باید مالیات بیشتری پرداخت کنند. خبرگزاری رسمی کره جنوبی (یونهاپ) گزارش داد که این طرح در راستای برنامه دولت برای جبران کسری بودجه به منظور پرداخت حقوق کارکنان دولتی ارائه شده است. بنابراین گزارش، این کسری در حدود ٤٨٤ تریلیون وون (٤٥٨ میلیارد دلار) گزارش شده است.
با این وجود، کارکنان بخش های دولتی اعلام کردند که حاضرند کاهش پرداختی ها را درعوض دریافت پول بیشتر پس از بازنشستگی تحمل کنند. یونهاپ گزارش داد، فعالیت اتحادیه معلمان کره جنوبی سال گذشته برای چند ماه تعلیق شده بود زیرا این اتحادیه به اجرای لغو عضویت برخی معلمان اخراج شده، رضایت نداد.

 

ایتالیا – اثرت ریاضت کشی‌ اقتصادی بر زندگی‌ مردم

کاهش بودجه خدمات درمانی در ایتالیا سبب شده است تا بسیاری از شهروندانی که از بیماری های سخت رنج می برند با مصائب قابل توجهی دست و پنجه نرم کنند.  کلینیک های توانبخشی بیمارانی که مدت ها در کما بوده اند از مراکز مهمی است که در معرض خطر قرار دارد.   از سال ٢٠٠٠ تا ٢٠١٠ میلادی شمار تخت های بیمارستان به نسبت جمعیت در ایتالیا، بیش از هر کشور دیگری در منطقه مالی یورو کاهش یافت. آمار اتحادیه اروپا نشان می دهد که در این قیاس تنها ایرلند وضع بدتری نسبت به ایتالیا دارد. از سال ٢٠١٠ میلادی دولت ایتالیا از شهروندان خواست تا هزینه های رو به افزایش خدمات درمانی و دارو را به صورت مستقیم بپردازند.

 

خبر‌های کوتاه

برزیل  -اعتصاب کامیونداران برزیلی برغم وعده و تهدید همزمان دولت وارد نهمین روز خود شد. رانندگان به تهدید جریمه.٣٤٠٠ دلاری دولت نیز بی اعتنایی کردند و محصولاتی همچون شیر و سبزیجات و میوه گندید. اولین خواست کامیونداران کاهش قیمت گازوئیل است که حدود ٥٠ درصد گرانتر از قیمت جهانی آن است.

عراق – سازمان ملل متحد می گوید در خشونت های ماه فوریه در عراق دست کم ١١٠٠ نفر جان خود را از دست داده اند. بیش از ٦٠٠ تن از قربانیان را غیرنظامیان عراقی تشکیل می دهند. در خشونت های ماه فوریه عراق همچنین نزدیک به ٢٣٠٠ تن از جمله بیش از ١٣٥٠ غیرنظامی زخمی شده اند. بیشترین تلفات مربوط به بغداد است. آمار کشته شدگان عراقی سازمان ملل متحد مناطق زیر کنترل گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش را در بر نمی گیرد.

کره جنوبی – دادگاه قانون اساسی کره جنوبی قانون جنجالی منع رابطه جنسی خارج از ازدواج را لغو کرده است. دادگاه روز پنجشنبه ٢٦ فوریه قانون مذکور، که از سال ١٩٥٣ میلادی در آن کشور اجرا می‌شد، را با ٧ رأی موافق و ٢ رأی مخالف لغو کرد. رئیس دادگاه گفت اگر چه داشتن رابطه جنسی نامشروع از نظر اخلاقی عملی مذموم و محکوم است، اما دولت نباید در زندگی خصوصی مردم دخالت کند.  دادستان‌ها می‌گویند در شش سال اخیر، هزاران نفر به دلیل داشتن رابطه جنسی خارج از ازدواج بازداشت شدند، اما به ندرت محکوم به زندان شده‌اند.

آلمان – به گزارش “خبرگزاری آلمان” صدها نئونازی و خارجی ستیز عضو “پگیدا” تلاش کردند تا به کمپ پناهجویان در شهر “درسدن” آلمان حمله کنند. به گفته پلیس شهر درسدن، طرفداران “جنبش اروپایی های میهن پرست مخالف اسلامی شدن غرب” موسوم به پگیدا با تجمع در میدان “نوی مارکت” شهر درسدن علیه پناهجویان و مهاجران شعار دادند. در ادامه این تجمع تقریبا ١٠٠ تن از نئونازی ها راهی میدان تئاتر درسدن شدند تا در آنجا علیه برپایی کمپ پناهندگی تظاهرات کنند و اقدام به پرتاب مواد آتش زا و بطری های خالی نمودند.

عمان – ٦٠٠ کارمند ادارت پست در عمان در اعتراض به خصوصی سازی این شرکت از روز یکشنبه‌ اول فوریه دست از کار کشیدند. این کارگران نگران از دست دادن شغل و کاهش دستمزد‌ها هستند. آنها اعلام کرده اند که تا هنگامی که دولت از تصمیم خود منصرف نشود به اعتراض ادامه خواهند داد.

آلمان – حدود ٢٠٠ کارگر کلینیک دانشگاه شهر “اسن” با خواست افزایش دستمزد دست از کار کشیدند. این کارگران اعتصاب خود را از روز دوشنبه ٢ فوریه با خواست افزایش ٥.٥ درصد دستمزد، امنیت شغلی‌ و تضمین شغل برای کار آموزان جدید آغاز کردند. آنها می‌گویند خواست‌های‌شان بدلیل افزایش مالیات‌ها عادلانه است و مطالباتشان باید جواب بگیرد.

اوکراین –  روز چهارشنبه ١٣ اسفندماه، براثر وقوع انفجار گاز در یک معدن ذغال سنگ در منطقه “دونتسک” واقع در شرق اوکراین دهها کارگر کشته و زخمی شدند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، در جریان این انفجار در معدن ٢٠٧ کارگر زیر زمین مشغول به کار بودند که دستکم ٣٢ کارگر کشته و ١٤ تن دیگر زخمی شدند، همچنین ٧٠ نفر همچنان زیر زمین محبوس هستند که پنج تن دیگر نیز با سوختگی شدید از زیر زمین به بیرون کشیده شده اند. اما از سرنوشت ٤٧ کارگر معدن خبری در دست نیست و احتمال کشته شدن آنان در اثر انفجار وجود دارد.