اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
١٢اسفند ماه ١٣٩٣
اعتراضات
تجمعات اعتراضی معلمان در استانهای مختلف
١٠ اسفند: تجمعات اعتراضی و گسترده معلمان با شرکت بیش از ١٠٠هزار نفر از معلمین و حمایت چشمگیر مردم در شهرها و استانهای مختلف مقابل ادارات آموزش و پرورش برگزار شد. این تجمعات در استانهای مختلف از جمله کردستان، خراسان رضوی و جنوبی، هرمزگان، فارس، خوزستان، لرستان و قزوین برگزار شده است. گفتنی است حتی در شهرستانهای کوچک و کم جمعیت هم استقبال معلمان از این حرکت اعتراضی هماهنگ بسیار گسترده بوده است. به اشتباه اعتراض بیش از ١٠٠هزار نفر از معلمین و حمایت چشمگیر مردم در شهرها را «اعتراض سکوت» نامگذاری کرده اند. اما این اعتراض سکوت نبود. اعتراض “ما هستیم”، “رای ما اعتراض ما و نه بزرگ ما به فلاکت و عدم امنیت معیشتی است.”
لیست تاکنون منتشر شده شهرهایی که اعتراضات معلمین برگزار شده است. ١ــ تهران: تجمع هزاران نفر از معلمین مقابل مجلس. ٢ــ تجمع جمعی از بازنشستگان آموزش و پرورش مقابل مجلس.٣ــ تجمع اعتراضی معلمان قزوین مقابل اداره کل آموزش و پرورش استان. ٤ــ تجمع معلمان قزوینی مقابل اداره کل آموزش و پرورش قزوین. ـ٥ـ جمع فرهنگیان خوزستانی برای عدم پرداخت حقوق معوقه. ٦ـــ تجمع فرهنگیان پاکدشت مقابل اداره آموزش پرورش. ٧ــ تجمع فرهنگیان قلعه گنج در محل اداره آموزش و پرورش. ٨ـــ تجمع معلمان مقابل آموزش و پرورش کنگان. ٩ــ اعتراض فرهنگیان کهگیلویه و بویراحمد به وضعیت نامناسب معیشت خود. ١٠ــ تجمعات معلمان درخراسان رضوی، ١١ـ تجمعات معلمان شیراز، ١٢ــ تجمعات معلمان کرمان، ــ١٣ دزفول، ـ١٤ـ اندیمشک، ١٥ــآبادان، ١٦ــ تجمعات معلمان کرمانشاه،١٧ــ تجمعات معلمان سمنان،١٨ــ تجمعات معلمان یزد،١٩ــ تجمعات معلمان خرم آباد،٢٠ــ استان های البرز، ٢١ــ چهارمحال و بختیاری، ٢٢ــ هرمزگان،٢٣ــ ایلام، ٢٤ــ هرمزگان، کرمانشاه، ٢٤ــ تجمعات معلمان آذربایجان غربی. ٢٥ــ اعتراض معلمان در دیر برگزار شد. ٢٦ــ تجمع معلمان مقابل آموزش و پرورش استان بوشهر. ٢٧ــ تجمع فرهنگیان و معلمان استان فارس برگزار شد. ٢٨ـــ تحصن اعتراضی صدها نفر از فرهنگیان استان یزد. ــ ٢٩ــ معلمان زنجانی تجمع اعتراضی برگزار کردند. ٣٠ــ تجمع معلمان دیلم . ٣١ــ تجمع اعتراضی معلمان شاهرود مقابل اداره آموزش و پرورش.٣٢ ــ تجمع معلمان ارومیه ای در محوطه اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی برگزار شد. ٣٣ــ تجمع اعتراضی معلمان درمریوان ٣٤ــ تجمع اعتراضی معلمان مریوان و سروآباد. ٣٥ــ تجمعات معلمان در پیرانشهر ٣٦ــ تجمعات معلمان در سنندج ٣٧ــ تجمعات معلمان درکامیاران ٣٨ــ تجمعات معلمان در جوانرود، ٣٩ـ تجمعات معلمان پاوه، ٤٠ــ تجمعات معلمان در سردشت. ٤١ــ تجمعات معلمان در بانه ٤٢ــ تجمعات معلمان در سقز ٤٣ــ تجمعات معلمان در ایوان
اعتصاب گسترده کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی
١٠ اسفند: کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندرامام درماهشهر در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان از جمله حق جذب ، بدی آب وهوا، حق کثیفی کار، حق کار در ارتفاع و سایرمزایای مرتبط با شغلشان همراه با عیدی امسال در دستمزدهای پرداختی دست از کار کشیدند. تلاش کارفرما برای متقاعد کردن کارگران در بازگشت بکار با واریزکردن مبلغی تحت عنوان “کارت هدیه” بجایی نرسید و این اعتصاب همچنان ادامه دارد.
تجمع بازنشستگان آموزش و پرورش مقابل مجلس
١٠ اسفند: بازنشستگان آموزش و پرورش از کل کشور با تجمع مقابل مجلس خواستار هماهنگ شدن حقوقشان با سایر کارکنان دولت شدند. تجمعکنندگان خواستار هماهنگ شدن حقوقشان با سایر کارکنان وزارتخانهها و بر اساس نرخ تورم شدند. آنها معتقدند که حقوقشان کم و حتی زیر خط فقر است.
هفتمین روز اعتصاب کارگران کوشک بافق
١٠ اسفند: اعتراض کارگران معدن سرب و روی کوشک که طی یک هفتهٔ گذشته با توقف کار و برگزاری تجمع همراه بود با وعدهٔ فرمانداری بافق مبنی بر بازگشت به کار ١٧ کارگر اخراجی معدن پایان یافت. کارگران که روز گذشته با فرمانداری مذاکره کرده بودند به کارگران گفتهاند همهٔ کارگران به اضافهٔ ١٧ کارگر اخراج شده میتوانند کار در معدن را از سر بگیرند. در پی اعلام این خبر کلیهٔ کارگران به همراه کارگرانی که پیش از این اخراج شده بودند، در واحدهای خود حاضر شدند و فعلا کار را شروع کردهاند.
٩ اسفند: اعتصاب کارگران معدن کوشک با شرکت ١٠٠ نفر از کارگران در مقابل درب ورودی این معدن به هفتمین روز کشیده شد. کارگران معدن کوشک که در ابتدای هفته جاری (دوم اسفند) در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق ماه های دی و بهمن سال جاری و همچنین اخراج ١٧ کارگر این معدن، در اقدامی اعتراضی، کار در بخش های مختلف معدن را متوقف کرده اند. در هفتمین روز اعتراضات کارگران دادخواست مربوط به پیگیری مطالباتشان را تحویل اداره کار دادند. که شامل پرداخت حقوق و مزایا، افزایش دستمزد، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، پرداخت فوق العاده اضافه کاری، پرداخت حق سختی کار، حق پله و تونل و تامین امنیت شغلی.
کارگران معدن طزره دست به اعتصاب زدند
٩ اسفند: ٥٠٠نفر از کارگران معدن طزره، از معادن زغال سنگ البرز شرقی در اعتراض به پرداخت نشدن بیش از ٢ ماه حقوق و همچنین دریافت نکردن حق عیدی دست از کار کشیده و در محوطه معدن تجمع کردند. کارگران معدن طزره میگویند طی یک سال گذشته هر ماه ما چند تجمع اعتراضی در محوطه معدن و خارج از آن در اعتراض به معوقات حقوقیشان انجام دادهاند. به گفته این کارگران علاوه بر تعویق بیش از دو ماه حقوق در ماهای دی و بهمن، پرداخت نشدن حقوق اسفند ماه و عیدی، در آستانه سال جدید کارگران را نگران تامین مخارج نوروز کرده است. همچنین حق بیمه ١٤٠٠ کارگر این واحد معدنی با تاخیر چند ماهه به تامین اجتماعی پرداخت میشود و در حال حاضر ٢ماه است که حق بیمه کارگران معادن البرز شرقی پرداخت نشده و به تبع آن دفترچههای درمانی تعدادی از خانوادههای کارگری فاقد اعتبار شده است.
تجمع مداوم بازنشستگان فولاد مقابل مجلس
٨٥ هزار بازنشسته صنعت فولاد در کشور وجود دارد که از این تعداد حدود ١٥ هزار نفر در استان کرمان ساکن هستند. بازنشستگان صنعت فولاد کرمان دو ماه حقوق معوقه دارند، مبلغ ٢ هزار میلیارد تومان فقط برای پرداخت معوقه آنها لازم است. بازنشستگان ذغالسنگ بدلیل کار کردن در شرایط سخت مانند بعضی از بازنشستگان وضعیت جسمانی خوبی ندارند که بتوانند شغل دیگری داشته باشند و همین علت اگر مستمری آنها به موقع پرداخت نشود خرج خانه آنها با هر کدام چند فرزند بر زمین است.
٧ اسفند: بازنشستگان فولاد کشور برای دومین روز با تجمع مقابل مجلس خواستار دریافت به موقع حقوق و مطالبات خود شدند. تجمع کنندگان با تاکید بر اینکه سه ماه است حقوق دریافت نکرده اند، خواستار اجرای کامل بودجه ٩١ و ٩٢ بویژه بند ٥٩ شدند. همچنین این تجمع کنندگان اعلام کردند: ما بازنشستگان فولاد کشور خواستار دریافت به موقع حقوق خود هستیم. این مهم امکان ندارد مگر از خزانه به صندوق قرض داده شود. بازنشستگان فولاد در مقابل مجلس اعلام کردند اگر مشکل این بازنشستگان در اسرع وقت حل نشود استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را کلید خواهند زد. در پلاکاردهایی که بازنشستگان با خود حمل می کردند نوشته شده است «تصویب ٢ هزار میلیارد تومان جهت پرداخت مطالبات معوقه از سال ٨٨ و حقوق دی، بهمن، اسفند، عیدی و هزینه های درمانی سال جاری در اختیار ذی حساب وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گیرد تا به دست بازنشستگان مظلوم برسد.» تجمع کنندگان همچنین پلاکارد دیگری با این مضمون که «چرا تبصره ٥ ماده ١٠٩که توسط کارشناسان مجرب فولاد و مدیران صندوق فولاد تایید شده است، اجرا نمی شود. بدنبال بررسی پروندههای حقوق دریافتی چند نفر از اعضای هیأت مدیره صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد روشن شد فقط یک نفر از اعضای هیأت مدیره این صندوق در سال ٩٣ حدود یک میلیارد و ٨٠٠ میلیون تومان و در سال ٩٢ حدود یک میلیارد و ٣٠٠ میلیون تومان و یکی دیگر از آنها ٣٦٠ میلیون تومان در سال ٩٣و ١٥٠٠ میلیون تومان در سال ٩٢ با عناوین مختلف دریافت کرده است.
اعتصاب مداوم صدها کارگر فازهای ١٥ و ١٦ منطقه ویژه عسلویه
٦ اسفند: صدها نفر از کارگران پیمانکاری فازهای ١٥ و ١٦ منطقه ویژه عسلویه در اعتراض به طولانی شدن مطالبات مزدی خود از چهار روز پیش تاکنون از انجام کار خودداری کردهاند. کارگران عسلویه ازلیست سیاه پیمانکاران خبر میدهند. این لیست که محتوای آن در میان پیمانکاران مشترک است به نوعی حاوی اسامی کارگرانی است که به دلایل مختلفی از جمله پیگیری مطالبات کارگران مسئله دار شناخته شدهاند و پس از اتمام آخرین قرارداد کار به سختی توسط پیمانکاران استخدام میشوند. پنج شرکت پیمانکاری «آذران گستر»، «ارشک مکانیک»، «توانمند»، «ونوسان» و «ژرفا» از جمله کارفرمایانی هستند که کارگران آنها در چهار روز گذشته در اعتراض به دریافت نکردن سه تا پنج ماه معوقات مزدی از انجام کار خودداری کردهاند. کارگران بابت سه ماه مزد دریافت نشده از کارفرما طلبکارند. در منطقه عسلویه وجود تاخیر چند ماهه در پرداخت مطالبات مزدی کارگران پیمانکار امری رایج است اما همیشه در ماههای پایانی سال مسئولان شرکتهای پیمانکاری دستکم پرداخت بخش عمدهای از مطالبات معوقه کارگران را پرداخت میکردند که امسال این اتفاق نیفتاده است. در شرکت پیمانکاری «ارشک مکانیک» در پروژههای فاز ١٥ و ١٦ منطقه عسلویه ١٥٠ نفر کارگر که بابت چهار ماه دستمزد معوقه از مدیران ارشک مکانیک طلب دارند در اعصابات مداوم شرکت کرده اند. در شرکت پیمانکاری «ونوسان» نیز ٥٠ نفر از کارگران که بابت سه ماه مزد از کارفرما طلبکارند در اعتصاب شرکت کرده اند.
تجمع کارکنان شرکت پالایش و پخش خون مقابل مجلس
٦ اسفند: پرسنل شرکت مادر تخصصی پالایش و پخش خون در اعتراض به نحوه واگذاری این شرکت به بخش خصوصی در مقابل مجلس تجمع کردند. پرسنل این شرکت با ١٥ تا ٢٥ سال سابقه، به علت واگذاری شرکت مادر تخصصی پالایش و پخش خون به بخش خصوصی در بلاتکلیفی قرار دارند. پرسنل این شرکت در اثر این اقدام در آستانه بیکاری قرار دارند.
تجمع اعتراضی دانشآموزان شینآبادی مقابل وزارت آموزش وپرورش
٩ اسفند: دانش آموزان حادثه دیده شین آبادی به همراه خانوادههای خود در اعتراض به عدم همکاری لازم آموزش و پرورش برای درمان و تامین مخارج جلوی این وزارتخانه تجمع کردند. پدر یکی از کودکان آسیب دیده عنوان کرد: در طی یکسال و دوماهی که از این حادثه گذشته است آموزش و پرورش نسبت به تعهداتی که به دانش آموزآن شین آبادی داده است، بی توجه بوده و اقدامات اندکی هم که نسبت به این دانش آموزان صورت گرفته خیلی لنگان لنگان و با سستی بوده است. بحث درمانی هم قرار بود در بهترین بیمارستانهای کشور و در بخش خصوصی صورت بپذیرد ولی این بچه ها گاهی از صبح منتظر پزشک میمانند در حالیکه قرار بر این بود که این بچه ها به صورت ویژه درمان شوند. هم چنین قرار بود که مستمری مادام العمر برایشان در نظر گرفته شود و نیز بیمه بیکاری به این خانواده ها تعلق بگیرد که این موضوعات هیچکدام عملیاتی نشده است. بحث تحصیل دانش آموزان نیز مطرح است که آموزش پرورش به این موضوع نیز توجه خاصی نشان نداده است. یکی از این بچه ها الان حدود یکماه است که نه معلمی به آنها مراجعه کرده و نه کسی وضعیتشان را پیگیری کرده است، مراجعه به آموزش پرورش استان و وزارتخانه هیچ نتیجه ای در بر نداشته است این در حالیست که وزیر عقیده دارد که ٤٠هزار نیروی مازاد دارد که باید تعدیل نیرو شوند. وی خواستار شد دولت به وعده هایی که داده عمل کند ما تا الان دهها تماس از خارج از کشور داشتیم که مردم خیری هستند که بخواهند این کودکان را درمان کنند اما به خاطر امیدی که به دولت آقای روحانی بسته بودیم همه این پیشنهادها را رد کردیم متاسفانه تدبیر این دولت هنوز نتیجه برای این بچه ها نداشته است. آمنه راد یکی از دانش آموزان مدرسه شین آباد است که دچار سوختگی شدید شده است، وی که در این تجمع حضور داشته گفت: تا به حال برای ما کاری انجام نشده، الان هم که اینجا هستیم اجازه نمی دهند که وزیر را ببینیم بعضی از دوستان ما یکماه هست که معلمی به آنها سر نزده نه حق بیکاری پدر و مادرهایمان داده می شود و نه مستمری خودمان. وی درباره وضعیت تحصیل خود و همکلاسی هایش گفت: درس خواندنمان جوری هست که انگار ترک تحصیل کرده ایم و درس نمی خوانیم چون هیچ نظمی در درس خواندمان وجود ندارد. درمانمان هم زیاد خوب پیش نمی رود دکتر فاطمی که پزشکمان بود تا الان رئیس بیمارستان بود و کارهایمان بهتر پیش می رفت از وقتی ایشان رفته اند دیگر وضعیت درمانیمان هم خوب پیش نمی رود.
این دانش آموز هم چنین در ادامه گله مندی اش از رسیدگی های دولت گفت: فقط دیه را به ما داده اند آن هم نه به همه بچه ها به بعضی ها هم نصف دیه را داده اند و می گویند زیاد است همه آن را نمی توانیم پرداخت کنیم. آقای حاجی بابایی وزیر سابق آموزش و پرورش می گفت می فرستیمتان خارج اما الان همه ما مشکلات پوستی داریم وما را به خارج نفرستاده اند، آنجا کمتر از بیست روز خوب می شویم اما اینجا شش سال طول می کشد.
گزارش
سه سال انتظار کارگران اخراجی کارخانه یخچال سازی البرز
٦ اسفند: با گذشت سه سال از تعطیلی کارخانه یخچال سازی البرز در شهرستان نیشابور هنوز ٧٦ کارگر بیکار شده این واحد تولیدی موفق به دریافت سنوات پایان کار خود نشدهاند. بر اساس قانون کار، «سنوات پایان کار» مزایایی است که بابت سالهای سپری شده از زندگی کارگر در کارگاه، باید به عنوان سرمایهای هنگام خاتمه همکاری در اختیار کارگر قرار گیرد. کارگران کارخانه یخچالسازی البرز میگویند با کاهش شدید ارزش پول ملی طی سه سال اخیر، ارزش ریالی سنوات آنان به همان میزان کاهش یافته است. با وجود آنکه نماینده کارفرما آراء هیاتهای تشخیص و حل اختلاف را پذیرفته است اما تا این لحظه اقدامی برای پرداخت مطالبات معوقه کارگران نشده است. کارفرما علاوه بر بدهی ٥٢٥ میلیونی بابت سنوات پایان کار ٧٦ کارگر، به چند بانک نیز بدهی دارد و کارگران نگرانند این بانکها بابت طلب میلیاردی خود اموال کارخانه را توقیف کنند.
غذای کارگران عسلویه در آشپزخانههای غیر بهداشتی تهیه میشود
٩ اسفند: بسیاری از پیمانکارانی که مسئولیت تهیه غذای مصرفی کارگران این منطقه را برعهده دارند خود را نسبت به اجرای حداقل استانداردهای بهداشتی ملزم نمیدانند. این وضعیت درحالی است که پیش از این چندین باراخباری از مسمومیت گروههایی از کارگران منطقه پارس جنوبی به دلیل مصرف غذای آلوده منتشرشده است. هم اکنون در منطقه ویژه عسلویه شمار زیادی آشپزخانه صنعتی در وضعیت غیر بهداشتی فعالیت میکنند که کارگران امکان شکایت برای جلوگیری از فعالیت آنها را ندارند.
عوامل بروز حادثه اصفهان در اغلب پروژههای بزرگ ساختمانی موجود است
یازده روز پس از کشته شدن هشت کارگر ساختمانی در اصفهان در حالیکه هنوز گزارشهای رسمی در خصوص دلایل سقوط بالابر حمل بار در اصفهان ارائه نشده است یک کارشناس حفاظت فنی و خدمات ایمنی در گفتگویی با ایلنا به تشریح مواردی پرداخت که باید در پروژههای ساختمانی در خصوص استفاده از آسانسورهای استاندارد مورد توجه ویژه قرار گیرد. خطر استفاده از آسانسورهای غیراستاندارد در کمین بسیاری از پروژههای ساختمانی است که از آسانسورهای غیر استاندارد استفاده میکنند. «در بسیاری از پروژههای درحال ساخت، از بالابرهای استاندارد استفاده نمیشود» آسانسورهایی که برای پروژههای با زیربنای زیاد استفاده میشود باید آسانسورهای دنده شانهای باشد که بسیار ایمن است و دارای سیستم ایمنی ثانویه است و میتوان از این آسانسورها در هر ارتفاعی برای پروژهای ساختمانی استفاده کرد. این آسانسورها قابلیت اضافه کردن ارتفاع به ریل آسانسور و مهارکردن به سازهٔ اصلی را دارند و از این نظر برای ارتفاعات ٤٠ تا ٥٠ طبقهای هم کاربرد دارد.از این آسانسورها برای حمل و نقل افراد در ارتفاعات بالا هم میتوان استفاده کرد. این آسانسورها به دلیل قیمت بالایی که دارند (حدود ١٠٠ میلیون تومان) در پروژههای ساختمانی استفاده نمیشوند و در بسیاری مواقع میبینیم که کارفرماها با یک پنجم یا یک ششم این مبلغ بالابرهای غیراستاندارد را در پروژههای ساختمانی خود استفاده میکنند. امروزه در ایران در اکثر پروژههای ساختمانی از بالابرهایی استفاده میکنند که با استانداردهای مورد اشاره هیچ تناسبی ندارد و قابل استفاده برای جابجایی افراد نیست. حوادثی از جنس حادثهای که در اصفهان رخ داد در کمین بسیاری از پروژههای ساختمانی است که از لحاظ ایمنی در شرایط مطلوبی قرار ندارند. ظرفیتهایی که روی این آسانسورهای غیراستاندارد درج میشودبالاتر از حدی است که این گونه آسانسورها قادر به تحمل آن باشند. کابینهای این آسانسورها از لحاظ ابعاد بزرگ است به همین دلیل به صورت کاملا غیرواقعی ظرفیتهای این آسانسورها را بالای ٢ تن وزن اعلام میکنند که به هیچ وجه ایمن نیست.
ویژه اعتراض پرستاران
اطلاعیه کانون نویسندگان ایران در حمایت از خواستهای معلمان، پرستاران و کارگران
شرایط زندگی مزدبگیران درایران روز به روز دشوارتر میشودو فاصله میان دریافتی آنها و آهنگ تورم هر دم فزونی میگیرد. معلمان، پرستاران و کارگران از سختی زیستن در چنین موقعیتی به جان آمده و در روزهای اخیر به اعتراضهای گستردهتر دست زدهاند. کانون نویسندگان ایران ضمن حمایت از خواستهای بحق این زحمتکشان خواهان آزادی فعالیت تشکلهای مستقل آنها برای دستیابی به حقوق صنفی و انسانیشان است. کانون نویسندگان ایران ٦ اسفند ١٣٩٣
ویژه اعتراض معلمین
گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران از تجمع اعتراضی هزاران معلم در مقابل مجلس شورای اسلامی. گزارش تکمیلی تجمع اعتراضی هزاران معلم در مقابل مجلس شورای اسلامی
اتحادیه آزاد کارگران ایران: تجمع اعتراضی معلمان در شهر تهران که قرار بود از ساعت ١٤ ظهر امروز آغاز شود با حضور تدریجی آنان از قبل از ظهر آغاز و در ساعت ٣٠/١٣ ظهر فضای جلوی مجلس لبریز از جمعیت معلمان معترض شد بطوریکه در ساعت ٣٠/١٤ نزدیک به چهار هزار معلم در مقابل مجلس حضور داشتند. در این تجمع اعتراضی زنان معلم نیز حضور چشمگیری داشتند و تعدادی از آنان همراه با فرزندان خردسالشان در تجمع شرکت کرده بودند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، علیرغم درخواست نماینده های معلمان از مسئولین مجلس برای دادن بلند گوئی جهت قرائت قطعنامه، آنان از دادن بلندگو پرهیز کردند. بدنبال این وضعیت قطعنامه توسط آقای بهشتی قرائت شد و گروهی نزدیک به بیست نفر از معلمان بطور یکصدائی آنرا تکرار کردند و در ادامه قرائت بند بند قطعنامه توسط همه تجمع کنندگان تکرار شد. شرکت کنندگان در این تجمع در پایان هر بند قطعنامه با کف زدن آن را تایید میکردند. این قطعنامه به دبیرخانه مجلس شورای اسلامی نیز تحویل داده شده بود. در این تجمع دهها پلاکارد در دست معلمان بود. بر روی این پلاکاردها مطالبات و شعارهای اعتراضی زیر دیده میشد: منزلت، معیشت حق مسلم ماست – ما خواهان حقوق بالاتر از خط فقر هستیم – خط فقر ٣ میلیون تومان ، حقوق ما یک میلیون تومان – معلم بیدار است از تبعیض بیزار است – ما خواهان آموزش مدرن و مبتنی بر نیازهای جامعه هستیم – بودجه آموزشی هزینه نیست، سرمایه گذاری برای آینده است – آموزش کیفی برابر و رایگان میخواهیم- تشکل یابی حق مسلم ماست – خصوصی سازی مدارس را متوقف کنید – حقوق ما هیچ تناسبی با تورم کمر شکن ندارد – خط فقر سه میلیون تومان، حقوق معلم ٩٠٠ هزار تومان – تحقیر اجتماعی و اقتصادی معلم تا کی!!؟؟و…. بنا بر این گزارش از ساعات اولیه شکل گیری تجمع معلمان در مقابل مجلس، نیروهای امنیتی نیز بطور چشمگیری در محل حاضر بودند و اقدام به فیلمبرداری میکردند. بسیاری از معلمان نوار نوشته ای تحت عنوان ” تجمع اعتراضی سکوت” را بر روی دهانشان چسبانده بودند. در این تجمع تعدای از کارگران عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران نیز در همبستگی با معلمان شرکت کرده بودند و یکی از آنان بطور حضوری در دیداری با آقایان بهشتی و عبدی به عنوان مسئولین کانون صنفی معلمان، همبستگی کارگران و اتحادیه آزاد کارگران ایران را با اعتراضات و خواستهای معلمان اعلام کرد.در انتهای این تجمع که حدود ساعت ١٦ به پایان رسید همچنین شعار “زندانی سیاسی آزاد باید گردد” و شعارهایی در حمایت از زندانیان معلم سر داده شد و شرکت کنندگان در حالی که پلاکاردهایشان را بدست داشتند تا ورودی مترو بصورت راهپیمائی حرکت کردند طوریکه به دلیل این اقدام از سوی معلمان، پلیس به ناچار خیابانهای مسیر حرکت به سمت مترو را مسدود کرد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم اسفند ماه ١٣٩٣ گزارش اول اتحادیه آزاد کارگران ایران از تجمع اعتراضی امروز معلمان در مقابل مجلس تجمع اعتراضی هزاران معلم در مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شده است. اتحادیه آزاد کارگران ایران: تجمع اعتراضی معلمان که قرار بود از ساعت ١٤ امروز در مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شود از ساعت ٣٠/١٣ ظهر با حضور تدریجی معلمان آغاز شده است و هم اکنون (ساعت ١٤/٣٠) هزاران معلم در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده اند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، تا لحظه مخابره این خبر هیچیک از مسئولین مجلس شورای اسلامی جهت پاسخگوئی به اعتراض بر حق معلمان در میان آنان حاضر نشده اند و نماینده های معلمان تجمع کننده قطعنامه این تجمع را تحویل دبیرخانه مجلس داده اند. بنا بر این گزارش همچنانکه کانون صنفی معلمان پیشاپیش اعلام کرده بود این تجمع یک تجمع اعتراضی سکوت در مقابل مجلس است و هزاران معلم با در دست داشتن پلاکاردهایی در این تجمع حضور دارند که هر لحظه نیز بر تعداد آنان افزوده میشود. بر روی دهها پلاکاردی که در دست معلمان قرار دارد مطالبات و شعارهای اعتراضی زیر نوشته شده است: منزلت، معیشت حق مسلم ماست – ما خواهان حقوق بالاتر از خط فقر هستیم – خط فقر ٣ میلیون تومان ، حقوق ما یک میلیون تومان – معلم بیدار است از تبعیض بیزار است – بودجه آموزشی هزینه نیست، سرمایه گذاری برای آینده است – تشکل یابی حق مسلم ماست – خصوصی سازی مدارس را متوقف کنید – حقوق ما هیچ تناسبی با تورم کمر شکن ندارد – خط فقر سه میلیون تومان، حقوق معلم ٩٠٠ هزار تومان در این تجمع تعدادی از فعالین کارگری نیز در همبستگی و حمایت از اعتراض بر حق معلمان شرکت دارند. اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم اسفند ماه ١٣٩٣
تجمع اعتراضی هزاران معلم در مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شده است
اتحادیه آزاد کارگران ایران: تجمع اعتراضی معلمان که قرار بود از ساعت ١٤ امروز در مقابل مجلس شورای اسلامی آغاز شود از ساعت ٣٠/١٣ ظهر با حضور تدریجی معلمان آغاز شده است و هم اکنون (ساعت ١٤/٣٠) هزاران معلم در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده اند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، تا لحظه مخابره این خبر هیچیک از مسئولین مجلس شورای اسلامی جهت پاسخگوئی به اعتراض بر حق معلمان در میان آنان حاضر نشده اند و نماینده های معلمان تجمع کننده قطعنامه این تجمع را تحویل دبیرخانه مجلس داده اند. بنا بر این گزارش همچنانکه کانون صنفی معلمان پیشاپیش اعلام کرده بود این تجمع یک تجمع اعتراضی سکوت در مقابل مجلس است و هزاران معلم با در دست داشتن پلاکاردهایی در این تجمع حضور دارند که هر لحظه نیز بر تعداد آنان افزوده میشود. بر روی دهها پلاکاردی که در دست معلمان قرار دارد مطالبات و شعارهای اعتراضی زیر نوشته شده است:
منزلت، معیشت حق مسلم ماست – ما خواهان حقوق بالاتر از خط فقر هستیم – خط فقر ٣ میلیون تومان ، حقوق ما یک میلیون تومان – معلم بیدار است از تبعیض بیزار است – بودجه آموزشی هزینه نیست، سرمایه گذاری برای آینده است – تشکل یابی حق مسلم ماست – خصوصی سازی مدارس را متوقف کنید – حقوق ما هیچ تناسبی با تورم کمر شکن ندارد – خط فقر سه میلیون تومان، حقوق معلم ٩٠٠ هزار تومان
در این تجمع تعدادی از فعالین کارگری نیز در همبستگی و حمایت از اعتراض بر حق معلمان شرکت دارند. خبر تکمیلی این تجمع متعاقبا از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران منتشر خواهد شد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم اسفند ماه ١٣٩٣
حقوقهای پرداخت نشده
کارگران شرکت نمکزدایی پتروپارت در سال ١٣٩٣ یک ماه حقوق دریافت کرده اند
کارگران پروژه نمکزدایی شرکت پتروپارت که ٧٠ کارگر رسمی و ٣٠ کارکر پیمانی هستند، در سال ١٣٩٣ تنها حقوق فروردین ماه را دریافت کردهاند. کارگران در سال گذشته نیز حقوق خود را با ٩ ماه تاخیر دریافت میکردند. کارگران پروژه نمکزدایی شرکت پتروپارت با اعتصابات مداوم در دو سال گذشته توانسته اند حقوق های پرداخت نشده را از کارفرما بگیرند.
عدم پرداخت ٣ ماه حقوق کارگران صنایع پیشرانه ساری در آستانه سال نو
عدم پرداخت ٣ ماه حقوق کارگران صنایع پیشرانه ساری در آستانه سال نو. ٦٥ کارگری که در این واحد تولید کننده کالاهای صنعت برق کار میکنند علاوه بر دریافت نکردن حق عیدی، در ماهای آذر، دی و بهمن نیز حقوقی دریافت نکردهاند.
١٨٠ کارگر کارخانه قطعات بتنی گیلان٣ ماه حقوق نگرفتهاند
پرداخت حقوق ١٨٠ کارگر کارخانه «قطعات بتنی گیلان» طی ٣ ماه گذشته به تعویق افتاده است.
کارفرمای کارخانه قطعات بتنی گیلان از آذر ماه سال جاری حقوق کارگران را پرداخت نکرده است. ١٣٠ نفر از کارپران با عنوان شغلی «کارگر خدماتی» بیش از ١٦ سال است که با حداقل دریافتی ماهانه ٧٠٠ هزار تومان، تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «گیلان آفتاب یکتا» به کارهای تخصصی آرماتوربندی، قالب گیری، بتن ریزی و… مشغولاند اما در طول این سالها برخی مزایای شغلی این کارگران پرداخت نشده است.
اخراج و بیکارسازی
بیکاری ١٥٠ کارگر «کاشی سمند»
در کارخانه کاشی سمند کارفرما اخیرا ١٥٠ نفر از کارگران شاغل در بخشهای سورت، فنی، تهیه لعاب، پرس، خط لعاب، بارگیری، تولید، کوره، کنترل کیفیت و بسته بندی را به دلیل عدم نیاز اخراج کرده است. کارگران میگویند دلیل بیکاری کارگران این واحد تولیدی انباشت بدهیهای مالی کارخانه به چند نهاد دولتی و خصوصی همانند اداره تامین اجتماعی، اداره گاز و برق و همچنین اداره دارایی بوده است.حقوق سه ماه گارگران اخراجی پرداخت نشده است.
بیکاری ١٠٠ کارگر
با تعطیلی کارخانه قند کرج ١٠٠ کارگر بدون دریافت حقوق دو ماه آخر کارشان بیکار شدند.
ناامنی محیط کار
افزایش٦١.٥ درصدی تلفات حوادث كار ده ماهه سال جاری استان سمنان
در ده ماهه سال جاری ٢١ نفر در حوادث ناشی از كار جان خود را از دست داده اند این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل كه آمار تلفات ١٣ نفر بود، ٦١.٥ درصد افزایش یافته است. از كل تلفات حوادث كار در ده ماهه امسال همگی مرد بودند، این در حالی است كه در مدت مشابه سال قبل ١٢ مرد و ١ زن در حوادث كار جان خود را از دست دادند.
سقوط مرگبار کارگر جوان به چاهک آسانسور
٦ اسفند: در یک ساختمان ٧ طبقه در حال ساخت یک کارگرافغانی به نام صاحب-گ ٢٥ ساله در طبقه پنجم مشغول کار بود که به علت نامعلوم به داخل چاهک آسانسور طبقه منفی دو سقوط کرده و به طرز دلخراشی جان سپرد.
برق جان کارگر شهر هویزه را گرفت
٩ اسفند: اتصال برق، جان کارگر شهر هویزه را گرفت. این کارگر مشغول به کار بوده که بر اثر اتصال برق چنین اتفاقی به وقوع پیوسته است.
گلولهی سپاه در مرز ربط، جان کولبرجوانی را گرفت
٩ اسفند: یک کولبر جوان به نام سیروان برزنجی در مناطق مرزی شهر ربط از توابع شهرستان سردشت توسط گلوله نیروهای مرزبانی ایران جان سپرد. حادثه در شامگاه روز گذشته، هشتم اسفندماه روی داده است. نظامیان هنگ مرزی سپاه به هنگام عبور شماری از کولبران، بدون هیچگونه اخطار قبلی، اقدام به تیراندازی کردند که در این گلولهپراکنیها جوانی ٢٥ ساله در دم جان خود را از دست داد. نظامیان ایران برای کولبران کمین کرده و تیراندازی مداوم آنان، تلفشدن تعدادی از اسبهایبارکش متعلق به کاسبکاران را نیز در پی داشت. همچنین تمامی وسایل و کالای همراه کولبران و کاسبکارن توسط این نظامیان ضبط شده است.
راننده تانکر حامل سوخت در مسیر نایین به اردکان در آتش سوخت
٧ اسفند: یک تانکر حامل مواد سوختی در پی واژگونی در مسیر نایین به اردکان آتش گرفت و راننده آن کشته شد. حادثه در کیلومتر ٤٥ جاده نایین به اردکان یزد رخ داد .تانکر حامل مواد سوختی به علت نامعلومی به سمت راست جاده منحرف و واژگون شد و آتش گرفت و راننده آن در دم جان داد.
کارگران
صبح امروز جعفر عظیم زاده در شعبه ١٥ دادگاه انقلاب تهران مورد محاکمه قرار گرفت
صبح امروز طبق احضاریه کتبی شعبه ١٥ دادگاه انقلاب تهران، جعفر عظیم زاده به همراه وکیل خود در این دادگاه حضور پیدا کرد و به ریاست قاضی صلواتی مورد محاکمه قرار گرفت. در این دادگاه که حدود دو ساعت طول کشید ابتدا نماینده دادستانی کیفر خواست تنظیم شده بر علیه این فعال کارگری را قرائت کرد و سپس جعفر عظیم زاده بصورت مکتوب به اتهامات وارده پاسخ گفت. در این کیفر خواست وی متهم به اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت ملی، اخلال در نظم و آسایش عمومی، بر هم زدن امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی با مصادیق شرکت در تجمعات غیر قانونی و ارتباط با رسانه های بیگانه و انعکاس لحظه به لحظه اخبار این تجمعات در فضای مجازی شده بود. جعفر عظیم زاده در پاسخ به اتهامات وارده و مصادیق آنها با رد این اتهامات، مامورین امنیتی را به ارائه گزارشات کذب و گنجاندن آنها در پرونده اش متهم کرد و با دفاع از قانونی بودن اتحادیه آزاد کارگران ایران به تشریح فعالیتهای خود جهت افزایش حداقل مزد از طریق طومار چهل هزار نفری کارگران و شکایت از غارت صندوق سازمان تامین اجتماعی پرداخت و با غیر قانونی و مجرمانه خواندن عملکرد شورایعالی کار در تعیین حداقل مزد کارگران، اعتراض به شرایط فلاکت بار موجود را حق مسلم کارگران عنوان کرد و در ادامه بر تداوم فعالیتهای تاکنونی خود تاکید نمود. در این دادگاه قاضی صلواتی طی گفتگوئی شفاهی جمع آوری امضا برای افزایش حداقل مزد و تجمع در محل وزارت کار را مجرمانه تلقی کرد و جعفر عظیم زاده در پاسخ اعلام داشت: اگر ما کارگران برای دستیابی به حقوق خود دست به اعتراض نزنیم و شرایط معیشتی مان بهبود پیدا نکند آنوقت اگر من کارگر فردا به دلیل فقر و فلاکت دست به قتل و دزدی بزنم شما مرا تبرئه خواهید کرد!؟ در پایان این دادگاه قاضی صلواتی بر عدم تداوم فعالیتهای جعفر عظیم زاده تاکید نمود و وی نیز متقابلا با قانونی خواندن فعالیتهایش، بر تداوم آن به عنوان حق مسلم خود و دیگر کارگران تاکید کرد. جعفر عظیم زاده از بنیان گذاران کمیته پیگیری ایجاد تشکلهای آزاد کارگری، اتحادیه سراسری کارگران اخراجی وبیکار، اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران برای افزایش واقعی حداقل مزد و جزو شش نماینده ١٠٠٠ کارگری است که با وکالت دکتر خلیل بهرامیان شکایتی را علیه غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی در شعبه ١٥ دادرسی کارکنان دولت مطرح کرده اند. وی سالهاست دوشادوش کارگران کارخانه هایی از جنوب تا شمال و غرب و مرکز کشور برای احقاق حقوق کارگران ایران مبارزه میکند و به عنوان نماینده کارگران تعدادی از کارخانه ها در هیاتهای حل اختلاف و تشخیص در احقاق حق آنها بسیار موثر بوده است. اینها گوشه هایی از فعالیتهای جعفر عظیم زاده است که امروز بدلیل آنها در برابر دادگاه قرار گرفت و توسط قاضی صلواتی به محاکمه کشیده شد. جعفر عظیم زاده امروز در حالی با انواع اتهامات امنیتی واهی مورد محاکمه قرار گرفت که دیروز حکم سه و نیم سال زندان برای جمیل محمدی در شعبه ١٥ دادگاه انقلاب توسط قاضی صلواتی به وی ابلاغ شد. صدور حکم سه و نیم سال زندان برای جمیل محمدی و محاکمه و محکومیت احتمالی جعفر عظیم زاده، معنایی جز چنگ و دندان نشان دادن سرمایه داری ایران برای میلیونها کارگر و تلاش برای به تمکین واداشتن آنان جهت تن دادن به یک زندگی فلاکتبار ندارد. اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن محاکمه جعفر عظیم زاده و صدور حکم سه و نیم سال زندان برای جمیل محمدی اعلام میدارد عضویت در تشکلهای مستقل کارگری، برپائی چنین تشکلهایی و دفاع کارگران از حقوق انسانی شان از طریق طومار، تجمع، راهپیمائی و سازماندهی مبارزه ای قدرتمند برای افزایش واقعی حداقل مزد جزو بدیهی ترین حقوق اجتماعی آنان است و بی تردید صدور حکم زندان و بر پائی دادگاههای فرمایشی بر علیه فعالین جسور جنبش کارگری، نه تنها ما کارگران ایران را در دفاع از حقوق انسانی مان ذره ای وادار به عقب نشینی نخواهد کرد بلکه ما را مصممانه تر از پیش به مصاف با وضعیت موجود خواهد کشاند. اتحادیه آزاد کارگران ایران – دهم اسفند ماه ١٣٩٣
اعتصاب گسترده کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندرامام در ماهشهر
اتحادیه آزاد کارگران ایران: از امروز صبح یکشنبه ١٠/١٢/٩٣ کارگران شرکتهای پیمانکاری مجتمع پتروشیمی بندرامام درماهشهر بمنظور دستیابی به مطالبات خود دست از کار کشیدند. این کارگران که تحت شرکتهای پیمانکاری در این مجتمع بزرگ کارمیکنند ازماهها قبل برای دستیابی به مطالبات عقب مانده خود با کارفرما کشمکش و مذاکره داشته اند. براساس توافقات و قول کارفرما، مقررشده بود که این مطالبات ازجمله مزایای قانونی: حق جذب ، بدی آب وهوا، حق کثیفی کار، حق کار در ارتفاع و سایرمزایای مرتبط با شغلشان همراه با عیدی امسال در دستمزدهای پرداختی در اسفندماه به حساب این کارگران واریز شود. اما بعد از دریافت دستمزد در این ماه، خبری از واریزکردن این مزایا و عیدی نبود، لذا کارگران شرکتهای زیرمجموعه پتروشیمی بندر امام بمنظور دستیابی به این مزایای قانونی توافق شده دست از کار کشیدند. تلاش کارفرما برای متقاعد کردن کارگران در بازگشت بکار با واریزکردن مبلغی تحت عنوان “کارت هدیه” بجایی نرسید و این اعتصاب همچنان ادامه دارد. کارگران شرکتهای پیمانکار اعتصاب کننده تصمیم گرفته اند فردا نیز با حضورمتحدانه تر و گسترده تر تا نیل به مطالباتشان به اعتصابشان ادامه دهند. لازم بذکر است که وضعیت سخت ومشقت بار معیشتی این کارگران در شرایط نامناسب منطقه، آنچنان عرصه زندگی را بر آنان تنگ کرده است که هفته گذشته ٥/١٢/٩٣ یکی از این کارگران بنام بهمن حاتمی ٤٠ ساله دارای دو فرزند در اعتراض به این وضعیت فلاکتبار ازطریق اس ام اس پیام کوتاهی منتشر کرده و سپس با خودکشی به زندگی اش پایان داد. خشم کارگران از این حادثه دلخراش عزم آنان را در برخورد با این وضعیت، مصمم تر کرده است.
از اعتراضات معلمان و کارکنان آموزش و پرورش پشتیبانی کنیم
کارزار پشتیبانی از کارگران ایران! اعتراضات و تجمعات روزهای گذشته معلمان در شهرهای مختلف، نشاندهنده شروع دوباره اعتراض بخشی مهم از مزدبگیران ایران است. شرایط کنونی معیشتی و شرایط عمومی اقتصادی کشور، فشار فزاینده ای را بر زندگی مزدبگیران کشور تحمیل نموده است. فشارها و فلاکتی که با دوره های پیشین کاملا متفاوت است. علاوه بر ورشکستگی و بن بست اقتصادی ، ارگانها و نهادهای برنامه ریز حکومت نیز بدون هیچ ملاحظه ای همه فشارهای ناشی از بی برنامگی، چپاول و روزمرگی اقتصادی کاربدستان و تصمیم گیرندگان کشور را بر دوش مردم کارگر و مزدبگیر قرار داده اند. سیاستگذاران حکومت با حذف یارانه کالاهای اساسی ، عدم افزایش متناسب دستمزدها و پائین نگاهداشتن سطح معیشت مزدبگیران، بار تمامی نابخردی های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خود را بر دوش ٩٩درصد جامعه ایران گذاشته اند. اعتراضات روزمره کارگران در مراکز تولیدی و صنعتی، اعتراضات آموزگاران و کارکنان آموزشی، اعتراضات پرستاران و… طی ماههای گذشته نشان داده است که جامعه دیگر حاضر نیست بیش از این هزینه های غارت و چپاول ثروت اجتماعی را به قیمت خانه خرابی میلیونها نفر تحمل کند. همبستگی و تعامل میان فعالین و تشکلهای معلمان و پرستاران و کارگران و حمایت عملی گروههای نامبرده از اعتراضات یکدیگر نشانه های امیدوار کننده ای از همبستگی اصلی ترین نیروهای عرصه کار و تولید، برای پایان بخشیدن به شرایط فلاکتباری است که حکومت سرمایه داران طی سالها بر جامعه تحمیل کرده است. کانون صنفی معلمان ایران به نمایندگی ازسوی بخش گسترده ای از معلمان و کارکنان آموزشی عضو این تشکلها، در اعتراض به وضعیت غیر قابل تحمل اقتصادی، استخدامی و بی احترامی و نادیده گرفتن منزلت معلمان و دانش آموزان در سیستم آموزش و پرورش کنونی، فراخوان تجمعی اعتراضی در تاریخ ١٠ اسفند را صادر نموده است. ما معتقدیم که شرکت فعالانه همه معلمان و کارکنان اداری آموزش و پرورش جدای از شرایط استخدامی و محلی، ضامن اثرگذاری این حرکات اعتراضی خواهد بود. شرکت گسترده معلمان و خانواده های آنان در این اعتراضات به عمیقتر شدن هر چه بیشتر این حرکات کمک نموده و همچنین سدی خواهد بود در برابر مماشات و بده بستانهای کسانی که بیش از توجه به زندگی دشوار معلمان در پی منافع شخصی و گروهی خود هستند. پشتیبانی از اعتراضات معلمان زحمتکش توسط دانش آموزان و خانواده های آنان، نه تنها در به ثمر رسیدن این اعتراضات نقش مهمی دارد، علاوه بر آن برعلمی شدن روند آموزش وبهبود فضای محیط های آموزشی نیز موثر است. در شرایط کنونی و به موازات عمیقتر شدن بحران اقتصادی ، تنها با مبارزات و اعتراضات متحدانه بخش های مختلف مزدبگیران میتوان به مقابله با فقر و فلاکتی رفت که از سوی غارتگران دسترنج میلیونها انسان زحمتکش به جامعه ایران تحمیل میشود. کارزار پشتیبانی از کارگران ایران ٧ اسفند ٩٣
کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری:تهدید محمد جراحی به اعتصاب غذا
محمد جراحی کارگر زندانی که در زندان عمومی تبریز به سر میبرد مدتهاست که در این بند دچار نا امنی جانی شده است واز سوی افرادی (رحمان استادی و جواد محمدپور ) که توسط ماموران زندان حمایت می شوند مورد توهین واهانت و آزار قرار گرفته است ، چنانکه شدیدا فضای بند را برایش نا امن کرده است. به همین دلیل محمد جراحی با شرح فضای بند برای رییس زندان ، از وی خواسته است که به بند سیاسی منتقل شود ، در غیر این صورت دست به اعتصاب غذا خواهد زد.
کمیته پیگیری و خانواده محمد جراحی از سازمانهای کارگری میخواهیم که جهت تحقق مطالبه این کارگر زندانی تلاش نمایند . کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری
اخبار بین المللی
یونان – گزارشی از اثرات ریاضت کشی اقتصادی بر زندگی مردم
تاثیرات بحران مالی در یونان بیش از همه، در میان طبقات متوسط و فقیر جامعه مشهود است. دولت جدید قرار است طرح کمک های اجتماعی را به پارلمان ارائه کند. این طرح بمنظور کمک به خانوارهای کم درآمد است. بحران اقتصادی در این کشور موجب بیکاری هزاران نفر و از بین رفتن منبع درآمد انها شده است. خانوادۀ پنج نفری کوزیلوس بمدت ٢ سال است که بدون استفاده از برق زندگی می کنند. کم نیستند خانواده هایی که همانند آنها توان پرداخت قبض های آب و برق شان را ندارند. بنا بر اعلام دولت یونان، بیش از ٣٠٠ هزار خانوار در این کشور زیر خط فرق زندگی می کنند و حتی به سختی می توانند مواد غذایی روزانه شان را تامین کنند. پدر این خانواده این شرایط را به خصوص برای کودکانش ناگوار می داند و می گوید: “وضعیتی که در آن گرفتار هستیم برای کودکان و همسرم غیرقابل تحمل است. سعی می کنیم روزمان را با فعالیت هایی مثل آموزش به بچه هایمان و کمک به آنها برای انجام تکالیف درسی پر کنیم.” به دلیل بیکار شدن بسیاری از شهروندان یونانی در اثر ورشکستگی کارخانجات و موسسات، بر تعداد بیکاران افزوده شده است. نهادهای غیردولتی و بانک های مواد غذایی سعی می کنند با توزیع مایحتاج اولیۀ خانواده ها در میان اقشار فقیر، به آنها کمک کنند. میکالیس که رانندۀ کامیون بوده، مدت ٥ سال است که شغل خود را از دست داده است و هنوز هم نتوانسته شغلی پیدا کند. بهای برق و آب مصرفی یکسال را به سازمان آب و برق بدهکار است و بمدت ٦ ماه نیز اجارۀ خانه خود را نپرداخته است. او می گوید هیچ منبع درآمدی ندارد و نزدیک به یکسال است که نتوانسته هیچ پولی دربیاورد. او می گوید: “وجودم را بیهوده می دانم انگار که کثیف باشم یا اصلا وجود نداشته باشم.” بیش از ٢١ درصد از خانواده ها در یونان از گرسنگی رنج می برند و در بیشتر مواقع تنها تغذیۀ کودکان در طول روز در مدارس تامین می شود. به گزارش بنیاد طب پیشگیرانه و بهداشت محیطی و شغلی، که به نام “پرولپسیس” شناخته می شود، ٥٤ درصد از مردم نیز به اندازه کافی غذا ندارند. بر اساس آمار اعلام شده، یونان فقیرترین کشور اروپا محسوب می شود و بیش از ٤٠ درصد از کودکان در این کشور زیر خط فقر زندگی می کنند. در پی اجرای چندین برنامۀ ریاضت اقتصادی، بودجۀ اختصاص داده شده به خدمات اجتماعی کاهش یافته است. این امر نه تنها به بیکاری در میان کادر درمانی منجر شده بلکه موجب شده که نزدیک به ٢ میلیون نفر از مردم این کشور به بیمۀ عمومی دسترسی نداشته باشند. از دست دادن شغل با از دست دادن بیمه درمانی ارتباط مستقیم دارد و به دلیل نداشتن منبع درآمد نیز خدمات درمانی خصوصی برای بیکاران گران تمام می شود. نرخ بیکاری در میان جوانان نیز روز به روز در حال افزایش است. در نوامبر سال گذشته، نرخ بیکاری در میان جوانان کمتر از ٢٥ سال از مرز ٥٠ درصد گذشت. کارخانجات یکی بعد از دیگری بسته می شوند و بر شمار این بیکاران نیز افزوده می شود. در حال حاضر نرخ بیکاری در کل یونان ٢٥ درصد گزارش می شود. استولیوس فوتیاس که در یک کارخانۀ سیمان کار می کرده است، می گوید: “به ما اعلام کردند که خیلی ها را می خواهند از کار اخراج کنند و رقم ٢٢٦ نفر را اعلام کردند. مسالۀ وقت در میان است و همه از کار بیکار خواهند شد. همۀ ما منتظر رسیدن نوبتمان هستیم شاید این ماه، شاید ماه بعد، دیر یا زود نوبت بیکاری همه می رسد.” از زمان آغاز بحران اقتصادی در یونان، آمار خودکشی نیز در این کشور افزایش یافته است. نرخ خودکشی در فقیرترین کشور اروپا در سال ٢٠١٢ یعنی یکسال بعد از آغاز اجرای برنامه های ریاضت اقتصادی، ٣٥ درصد گزارش می شود. دولت جدید یونان می گوید بمنظور بهبود نسبی وضع اقتصادی مردم در داخل کشور برنامه های ریاضت اقتصادی را اجرا نخواهد کرد و همین مساله مورد مناقشۀ این کشور با وام دهندگان و اتحادیۀ اروپاست.
آلمان – گسترش و رشد نرخ فقر در این کشور
فقر در آلمان، قدرتمندترین اقتصاد حوزه پولی یورو به بالاترین سطح خود از زمان اتحاد دو آلمان رسیده است. گزارش منتشر شده انجمنهای خیریه و فعال در بخش کمکهای اجتماعی نشان می دهد نرخ فقر از ١٥ درصد جمعیت آلمان در سال ٢٠١٢ به ١٥.٥ درصد در سال پس از آن رشد داشته است. این رقم معادل دوازده و نیم میلیون نفر از جمعیت آلمان ٨٠ میلیون نفری است که زیر خط فقر زندگی می کنند. داده های این انجمنها نشان می دهد ایالت “مکلن بورگ” واقع در شمال شرقی آلمان با ٢٣.٦ درصد بیشترین آمار افراد فقیر را دارد. پس از آن شهر برلین ٢١.٤ درصد جمعیت خود را فقیر می بیند. اولریش اشنایدر، رییس انجمن تامین اجتماعی و بهداشت می گوید: “فقر در آلمان چندان مربوط به مشکلات اقتصادی نمی شود بلکه نتیجه نوعی فراموشی سیاسی است. باید به روشنی این موضوع مطرح شود. پتانسیل مبارزه با این فقر وجود دارد زیرا ما پنجمین کشور ثروتمند دنیا هستیم. اما مشکلات عدیده ای در زمینه توزیع ثروت در زمان رونق اقتصادی داریم. ” انجمنها اعتقاد دارند باید میزان کمک های تامین اجتماعی افزایش یابد و در برنامه های کمک به افراد بیکار تحول ایجاد شود. براساس آمارها افراد بیکار، خانواده های تک والدینی، مادران مجرد، بازنشستگان و بسیاری از افراد زیر سن قانونی بیش از دیگران زیر خط فقر قرار دارند. افراد دارای درآمد ٦٠ درصد پایین تر از متوسط درآمد در آلمان فقیر محسوب شده و زیر خط فقر قرار می گیرند.
آمریکا – روز شنبه ٢ اسفند، بزرگ ترین پالایشگاه نفت آمریکا به اعتصاب سراسر پالایشگاه های نفت در این کشور پیوست. کارگران پالایشگاه های نفت در آمریکا خواستار افزایش دستمزد و ایمنی بیشتر در کار هستند. قابل ذکر است ٣٠ هزار کارگر صنایع فولادسازی آمریکا در پالایشگاه ها، پایانه ها و کارخانه های پتروشیمی سراسر کشور فعالیت دارند. این اعتصاب اوایل فوریه پس از شکست مذاکرات کارخانجات فولاد سازی و شرکت نفتی شل در آمریکا آغاز شد. دو طرف تاکنون چند مرتبه به میز مذاکره بازگشته اند اما نتوانسته اند به نتیجه برسند.
فرانسه / هلند – بیلان مالی شرکت هواپیمایی ایرفرانس- کی ال ام برای دومین سال متوالی منفی است. این شرکت در سال ٢٠١٤ متحمل ضرر و زیان ١٩٨ میلیون یورویی شده است. ضرر ایرفرانس – کی ال ام در سال پیش از آن، به رقم سنگین ١ میلیارد و ٨٢٠ میلیون یورو رسیده بود. مدیریت این شرکت نیز در واکنش اعلام کرده که برای سومین سال متوالی برنامه کاهش هزینه ها و مخارج آن به مرحله اجرا درآمده است. اعتصاب تاریخی ماه سپتامبر خلبانان ایرفرانس- کی ال ام عامل اصلی ضرر و زیان این شرکت معرفی شده است. در این ماه خلبانان در اعتراض به توسعه «ترانساویا» شرکت هواپیمایی ارزان قیمت وابسته به این کمپانی و در معرض خطر قرار گرفتن موقعیت شغلی خود به اعتصابی ١٤ روزه دست زدند.
برزیل – “اتحادیه معلمان” منطقه فدرال “برازیلیا” پایتخت برزیل طی گزارشی از اعتصاب معلمان این کشور خبر داده است. به گزارش اتحادیه معلمان” منطقه فدرال برازیلیا پایتخت برزیل، معلمان این کشور در اعتراض به تعویق دستمزدها و سایر مطالباتشان از روز دوشنبه ٤ اسفند دست به اعتصاب زده اند. این گزارش می افزاید که در پی این اعتصاب مدارس این کشور تعطیل شدند.