حکم جدید مهرداد امینوزیری فعال کارگری
http://kampain.info/mer.php?id=1901
مهرداد امینوزیری فعال کارگری به 5 سال 91 روز حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، مهرداد امینوزیری فعال کارگری سنندجی که در تاریخ دوشنبه 8 دی ماه سال 1393، ساعت 8 صبح در محل کار خود توسط ماموران لباس شخصی اطلاعات بازداشت شده بود، بعد از 10 روز بازداشت در اداره اطلاعات شهر سنندج پنجشنبه 18 دی ماه سال جاری، ساعت 14 با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی بصورت موقت آزاد شد.
روز گذشته سهشنبه 12 اسفند ماه 1393، حکم 5 سال و 91 روز تعزیری، را به وکیلش ابلاغ کردند و تا 20 روز حق اعتراض به این حکم را دارد.
این فعال کارگری پیشتر در سال 1390، به مدت 32 روز در بازداشت اداره اطلاعات بوده و با قرار وثیقه 15 میلیون تومانی آزاد شده بود، که در دادگاه سیام مهرماه سال 1390، در شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج، به پنج سال حبس که به مدت 5 سال تعلیق است، محکوم شده بود.
چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ تهران ۱۶:۴۳ – ۴ مارس ۲۰۱۵
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
تدفین پیکر شش زندانی اهل سنت اعدام شده در آرامستان بیبی سکینه در کمال شهر کرج
http://kampain.info/mer.php?id=1903
پیکر شش زندانی اهلسنت اعدام شده، با حضور شش تن از اعضای خانوادههایشان عصر امروز چهارشنبه ۱۳ اسفندماه، در آرامستان بیبیسکینه به خاک سپرده شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، مسوولین زندان رجایی شهر کرج، از سحرگاه امروز چهارشنبه 13 اسفندماه 1393، که حکم اعدام شش زندانی اهل سنت کُرد را اجرا کردند تا عصر امروز خانواده آنها را در “سردرگمی و بلاتکلیفی” گذاشتند. مسوولان در نهایت در ساعت 16 به خانودهها گفتند: «فقط از هر خانواده یک نفر اجازه شناسایی دارد.»
گفته شده مسوولان شش نفر از خانوادهها را که برای شناسایی رفته بودند، از خارج شدن منع کرده و با حمله به بقیه خانوادهها که نزدیک به ۵۰ نفر بودهاند، آنها را با اهانت و وحشیگری از آرامستان بیرون کرده و به آنان گفتند: «فقط ما خودمان جنازهها را غسل میدهیم و فقط این شش نفر حق خواندن نماز میت را دارند و خودمان نیز جنازهها را دفن خواهیم کرد.»
یکی از اعضای خانواده این زندانیان اعدام شده به «کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» گفت: «امروز بعد از اعدام شش زندانی اهل سنت کُرد، مسوولین زندان ساعت ۴ بامداد خانوادهها را در سردرگمی و بلاتکلیفی قرار دادند و بعد از یک ساعت به آنها گفتند که برای تحویل گرفتن جنازه فرزندانشان، به آرامستان بیبی سکینه واقع در کمال شهر کرج مراجعه کنید و پس از رسیدن خانوادهها به آنجا، بعد از انتظاری طولانی گفتند که تا ساعت ۸ صبح هیچ چیز معلوم نمیشود.»
وی در ادامه افزود: «بعدا به خانوادهها گفتند که باید تا ساعت ۱۴ صبر کنند که دادستان اجازه تحویل جنازهها را بدهند ولی وقتی دیدند خانوادهها بسیار صبورند و فقط منتظر تحویل گرفتن جنازه فرزندانشان هستند، به آنان گفتند که به هیچ عنوان جنازه فرزندانشان تحویل داده نخواهد شد و اجازه دارید که خودتان آنها را غسل داده و دفن نمایید اما بعد از چند ساعت به این وعده خود نیز عمل نکردند. در نهایت مسوولین در ساعت 16 به خانودهها گفتند که فقط از هر خانواده یک نفر اجازه شناسایی دارد.»
این در حالی است که اعضای خانواده از جمله مُهنا دختر شش ساله حامد احمدی یکی از این محکومان، از شب پیش با جمعی از فعالان سیاسی و مدنی در پشت دیوارهای این زندان تجمع اعتراضی را ترتیب داده بودند.
گفتنی است مسوولان حکومتی نه تنها از تحویل جنازه فرزندانشان به خانوادهها خودداری کردند، بلکه حتی اجازه ندادهاند که بقیه اعضای خانوادهها، پیکر فرزندانشان را مشاهده کنند.
شاهدان عینی گفتهاند: «ماموران حتی نگذاشتند که بقیه خانوادهها نماز فرزندانشان را بخوانند و اجازه به جا آوردن مراسم مذهبی غسل، تکفین و تدفین جگرگوشههایشان طبق آداب دینی و عقیده خود را به آنان ندادند.»
چهارشنبه ۱۳ اسفندماه ۱۳۹۳ – ۴ مارس ۲۰۱۵
بیانیه: حکومت ایران اجرای اعدامها را فورا متوقف کند
http://kampain.info/mer.php?id=1904
واکنش خشونتبار و رفتارهای افسارگسیخته حاکمیت اسلامی ایران و صدور و اجرای بیرویه احکام اعدام از سوی قوه قضاییه آن محکوم است و باید روند نگران کننده اعدامها متوقف شود.
شش زندانی اهلسنت در زندان رجایی شهر کرج، سحرگاه امروز چهارشنبه ۱۳ اسفندماه 1393، به دار اعدام آویخته شدند. این در حالی بود که اعضای خانواده از جمله مُهنا دختر شش ساله حامد احمدی یکی از این محکومان، از شب پیش با جمعی از فعالان سیاسی و مدنی در پشت دیوارهای این زندان تجمع اعتراضی را ترتیب داده بودند.
سازمان عفو بینالملل دفتر لندن دو روز پیش، با صدور بیانیهای نسبت به احتمال اجرای احکام اعدام این زندانیان واکنش نشان داده و خواستار توقف اجرای احکام آنان شده بود.
همچنین دیروز گزارش سالانه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، منتشر شد. این سازمان افزایش موارد اجرای اعدامها در ایران را “نگران کننده” خوانده است.
حامد احمدی، کمال ملایی، جمشید دهقانی، جهانگیر دهقانی، صدیق محمدی و هادی حسینی این شهروندان کُرد سنی مذهب در شعبە ۲۸ دادگاە انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به «محاربه»، «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» محکوم شده بودند. این در حالی است کە به گزارش بسیاری از فعالین و سازمانهای مدافع حقوق بشر، برای این زندانیان هرگز نە دادگاهی عادلانە برای رسیدگی به اتهاماتشان برگزار شده و نە امکان دسترسی قانونی و مناسب بە وکیل داشتەاند.
حامد احمدی، جهانگیر دهقانی، جمشید دهقانی و کمال ملایی، به اتهام قتل ماموستا ملا محمد شیخالاسلام، نماینده سابق کردستان در مجلس خبرگان رهبری که با حکومت ایران روابط نزدیکی داشته است، بازداشت شدند.
آنها این اتهامات را رد کردند حتی سازمان عفو بینالملل، پیشتر نیز در بیانیهای گفته بود: “این زندانیان مدعی هستند که تاریخ دستگیری آنها دو ماه پیش از ترور شیخالاسلام بوده است.”
صدیق محمدی و هادی حسینی به دلیل ارتباط با گروههای مخالف حکومت، به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده بودند. این در حالی است که به استناد ماده 279 قانون جدید مجازات اسلامی،و در صورت اثبات اتهامات انتسابی، «هواداری» و «عضویت» در گروههای مسلح مخالف حکومت، «محاربه» تلقی نمیشود.
اعدام این شش زندانی کُرد در حالی صورت گرفته که نشست شورای حقوق بشر این سازمان درباره پرونده حقوق بشری ایران، که از دوشنبه ۱۱ اسفندماه شروع به کار کرده، هماکنون در جریان است و اجرای این اعدامها بر کارنامه حقوق بشری این کشور تاثیر خواهد گذاشت.
«کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» ضمن محکوم کردن ایران نسبت به اجرای احکام اعدام این زندانیان، از مجامع بینالمللی، دیدبانان حقوق بشر، نهادهای کمکرسان و مدافعین حقوق بشر میخواهد در برابر مجموعه اقدامات ضد بشری حکومت اسلامی سکوت نکرده و هرچه سریعتر اقدامات فوری و لازم را برای توقف این اعدامها انجام دهند.
ما بر این باوریم که واکنش خشونتبار و رفتارهای افسارگسیخته حاکمیت اسلامی ایران و صدور و اجرای بیرویه احکام اعدام از سوی قوه قضاییه آن محکوم است و باید روند نگران کننده اعدامها متوقف شود.
ما همچنین از سازمان ملل متحد میخواهیم از راههای دیپلماتیک فشارهای خود را بر حکومت ایران جهت پذیرش و اخذ اجازه ورود گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران افزایش داده و از راهها و ابزارهای قانونی، جنایات علیه بشریت واقع شده و در حال وقوع حکومت فعلی ایران را به جهان گزارش داده و مانع از اجرای احکام اعدامهای احتمالی در آینده در این کشور شوند.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
چهارشنبه ۱۳ اسفندماه ۱۳۹۳ – ۴ مارس ۲۰۱۵
آخرین ملاقات خانوادهها و قوت گرفتن احتمال اعدام شش زندانی اهل سنت تا ساعاتی دیگر
http://kampain.info/mer.php?id=1895
خانواده شش زندانی عقیدتی اهل سنت در زندان رجایی شهر كه جهت اجرای حكم اعدام به قرنطینه منتقل شدهاند، فرزندان خود را برای آخرین بار ملاقات كردند.
به گزارش كمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، خانوادههای این شش زندانی عقیدتی اهل سنت، عصر امروز سهشنبه 12 اسفندماه 1393، برای آخرین بار با این زندانیان به مدت كوتاهی ملاقاتی داشتند.
خانوادهها میگویند که از ماموران زندان رجایی شهر شنیدهاند حکم اعدام این ٦ زندانی قرار است بامداد فردا اجرا شود.
بنابه گفته خانوادهها، به آنها اعلام کردهاند که فردا ساعت چهار صبح حکم اعدام اجرا میشود.
حامد احمدی، کمال ملایی، جمشید و جهانگیر دهقانی، محمد صدیقی و هادی حسینی زندانیان سیاسی اهل سنت هستند که به محاربه و اقدام علیه امنیت ملی، متهم و به اعدام محکوم شدهاند و قرار است حكم اعدام آنها در ساعات آینده به اجرا درآید.
حبیبالله احمدی، پدر حامد احمدی که امروز با فرزندش ملاقات کرده در گفتگو با «كمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» میگوید: «امروز صبح به ما گفتند بیایید برای ملاقات. یكی از دوستان پسرم به من زنگ زده بود و گفته بود که میخواهند او و پنج نفر دیگر را اعدام کنند. امروز که ملاقات کردیم پسرم گفت که به آنها گفتهاند ابلاغیه اجرای حکمشان آمده و حال او و پنج نفر دیگر هم اصلا خوب نبود.»
آقای احمدی میگوید كه پسرم میگفت میخواهند اعدامم کنند، و ما الان نمیدانیم چه باید بکنیم.
حبیبالله احمدی میگوید که تنها جرم پسرش و همپروندهایهای او “سنی بودن” است و «بیشتر از پنج سال و نیمی که در زندان است، جرماش این است که سنی است، کُرد است. او هیچ جرم دیگری ندارد. گفتند دو نفر روحانی را کشتهاند؛ در حالی که وقتی آنها کشته شدند، پسر من زندان بود، در اطلاعات زندانی بود، از ٦ ماه قبل از کشته شدن آن دو نفری که میگویند.»
او میافزاید: «ما یک پیرزن و پیرمرد هستیم که دستمان جایی بند نیست. پسر من دختری خردسال دارد که اصلا پدرش را هم دیگر نمیشناسد. هر کاری میتوانید بکنید، نگذارید اعدامشان کنند.»
پدر این زندانی محكوم به اعدام از اعتصاب غذای این ٦ زندانی اهل سنت و جمعی دیگر از همبندهایشان خبر میدهد و میگوید: «بچهها از صبح در اعتصاب غذا هستند و به زندان هم اعتصاب غذایشان را اعلام کردهاند.»
حامد احمدی، کمال ملایی، جمشید و جهانگیر دهقانی چهار تن از زندانیان كه متهم به هواداری از گروههای سلفی و ترور دو روحانی اهل سنت شدهاند.
از طرفی دیگر خواهر جمشید و جهانگیر دهقانی میگوید: «تا حالا چند بار هم همین نمایش را راه انداختهاند. وقتی آن دو روحانی کشته شدند، این بچهها از ۶ ماه قبل در سلولهای انفرادی اطلاعات سنندج بودند، چطور ممکن است کسی که در زندان اطلاعات باشد همزمان بتواند بیرون کاری بکند.»
او میافزاید: «نه در پرونده اعترافی دارند نه چیزی. اهل سنت هستند، تبلیغ عقیده خودشان را میکردند، هیچ فعالیت سیاسی نداشتند و ندارند. نه سابقهای داشتند نه چیزی. حتی در عموم شهر سنندج اینها را به عنوان آدمهای خیلی خوبی میشناختند. فقط عقیدهشان را تبلیغ میکردند و تنها فعالیتشان همین بود. هر چیزی که گفتهاند دروغ محض است. حتی اعتراف دروغ هم نتوانستند از اینها بگیرند. در دادگاه ۱۰ دقیقهای هم حتی اجازه دفاع نداشتند حتی وکیل هم نداشتند. هیچوقت هیچ وکیلی نداشتند.»
خواهر این دو برادر سپس از سازمانهای بینالمللی و حقوق بشری میخواهد که تلاش کنند و مانع اعدام برادرش و دیگر همپروندهایهای او شوند.
حامد احمدی یكی از این زندانیان، قبلا در مورد خودش به كمپین گفته بود: «حکم اعدام ما از ۲۰ اردیبهشتماه سال ۹۰، از طرف دیوان عالی قطعی شده است دوباره رد شد به خاطر تروری که به ما نسبت داده بودند؛ در حالی که ما زمان ترور در زندان بودیم. به همین خاطر رد شد. اما ۲۲ خردادماه ۹۲ دوباره این حکم از طرف دیوان عالی کشور تایید شد. از ترور تبرئه شدیم و ولی حکم اعدام تایید شد به اتهام محاربه و اقدام علیه امنیت ملی و به شعبه یک اجرای احکام اوین رفت.»
گفتنی است كه ساعات اولیه صبح امروز سهشنبه، بیش از صد تن از نیروهای گارد ویژه زندان رجایی شهر، پس از یورش به سالن 10 این زندان، شش از تن زندانیان عقیدتی اهل که محکوم به اعدام به نامهای حامد احمدی، جمشید و جهانگیر دهقانی، کمال ملایی، هادی حسینی و صدیق محمدی را جدا نموده و با دستبند و پابند و چشمبند به مکان نامعلومی منتقل کردند.
كه پس از آن شش زندانی محكوم به اعدام و حدود ٧٠ نفر از همبندهایشان كه از زندانیان اهل سنت رجایی شهر هستند، اعتصاب غذای خود را اعلام کرده و اظهار داشتهاند که تا لغو حکم اعدام آنها، دست از اعتصاب غذای خود برنخواهند داشت.
همچنین امروز تمامی اعزامها به دادگاه و بیمارستانها، بنا به دلایل امنیتی لغو شده و تلفنهای زندان نیز قطع و ارتباط زندانیان با بیرون کاملا قطع شده است و تمامی مامورین اعم از سربازان وظیفه، به حالت آمادهباش کامل درآمدهاند، حتی از زندانهای قزلحصار و اوین نیز نیروهای گارد ضد شورش به زندان رجایی شهر آمده و در آنجا مستقر شدهاند تا بعد از اجرای احتمالی احکام اعدام، همانند گذشته کوچکترین تشنج و آشوب را به شدت سرکوب كنند.
حامد احمدی فرزند حبیبالله متولد ۱۳۶۰، کمال ملایی فرزند احمد متولد ۱۳۶۳، جمشید دهقانی فرزند خدارحم متولد ۱۳۶۴، جهانگیر دهقانی فرزند خدارحم ۱۳۶۵، صدیق محمدی فرزند حسین متولد ۱۳۶۵ و سید هادی حسینی فرزند محیالدین متولد ۱۳۶۲، شش زندانی عقیدتی اهل سنت در زندان قزلحصار میباشند که حکم آنها در دیوان عالی کشور به تایید رسیده و خطر اجرای حکمشان بارها از سوی محافل حقوق بشری منتشر شده است.
سهشنبه 12 اسفندماه 1393 – 3 مارس ۲۰۱۵
—
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی
ممانعت از برگزاری مراسم سالگرد دانشجوی کُرد شیدا حاتمی
http://kampain.info/mer.php?id=1894
شیدا حاتمی دانشجو کُرد دانشگاه ارومیه که 1 سال پیش به طرز مشکوکی فوت کرده بود، مسوولان و حراست دانشگاه از برگزاری سالگرد این دانشجو ممانعت بعمل آوردند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی به نقل از ماف نیوز، شیدا حاتمی دانشجو کُرد دانشگاه ارومیه که به طرز مشکوکی فوت کرده بود، روز یکشنبه 10 اسفند ماه سال 1393، در پی برگزاری مراسم یاد بود سالگردش توسط فعالین دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه مسوولین و حراست دانشگاه ممانعت به عمل آوردند.
مسوولین حراست دانشگاه رازی کرمانشاه، به دانشجویان اعلام کردند که طبق گزارش پلیس، شیدا حاتمی خودکشی کرده است و آنها حق برگزاری چنین مراسمی را ندارند. همچنین امور فرهنگی دانشگاه رازی به دانشجویان متقاضی برگزاری مراسم یادبود سالگرد این دانشجویی کُرد هشدار دادهاند که مطابق قوانین اسلامی نیز، برگزاری مراسم یادبود برای کسی که خودکشی کرده است، “خلاف شرع” بوده و در صورت برگزاری هر گونه مراسمی، با آنها برخورد خواهد شد.
این در حالی است که قرار بود دانشجویان در سالگرد این دانشجو، به ایراد سخنانی در رابطه با قتل این دانشجوی کُرد پرداخته و خواهان یافتن قاتل و یا قاتلین شوند و سخنانی نیز در انتقاد “عابد فتاحی”، نمایندهی ارومیه ایراد گردد.
بعد از قتل شیدا حاتمی، اولین فرد حکومتی که اعلام کرد وی خودکشی کرده است، “عابد فتاحی”، نمایندهی ارومیه در مجلس شورای اسلامی ایران بود.
یک سال پیش در 10 اسفند، شیدا حاتمی، دانشجوی کُرد دانشگاه نازلوی ارومیه در اتاق خود در خوابگاه المهدی ارومیه به قتل رسید. با وجود اعتراضات صورت گرفته در پی قتل این دانشجو، اما تاکنون اقدام چندانی برای یافتن قاتل یا قاتلین آن انجام داده نشده است و علی رغم شواهدی دال بر شکستن گردن و دستان وی، پلیس اعلام داشته کرده که وی خودکشی کرده است.
چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ تهران ۰۰:۳۶ – ۴ مارس ۲۰۱۵