اخبار کارگری – اخبار کارگری٥ اسفند ماه ١٣٩٣ نسان نودینیان داوود رفاهی

 

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

٥ اسفند ماه ١٣٩٣

اعتراضات

بیش از ٤ هزار پرستار  مقابل مجلس تجمع کردند

بنا بر فراخوانی از قبل داده شده، ساعت ٩ صبح امروز سوم اسفند بیش از ٤ هزار نفر از پرستاران تهران و شهرهای دیگر چون شیراز، گلستان، اصفهان، خوزستان، یزد به مقابل مجلس رفتند و برای پیگیری خواستهایشان دست به تجمعی اعتراضی زدند. همزمان با این تجمع کامیون داران نیز در کنار بیش از هزار پرستار تجمع اعتراضی داشند و بدین ترتیب جمعیت کثیری در مقابل مجلس جمع بود.
در تجمع اعتراضی امروز از ساعت ده سخنرانی نمایندگان پرستاران از شهرهای مختلف شروع شد و هر کدام به گوشه ای از مشکلاتشان اشاره کردند. هر لحظه جمعیت بیشتر میشد و زیر فشار اعتراض پرستاران در ساعت یازده و چهل دقیقه علیرضا محجوب رئیس “فراکسیون کارگری مجلس” و عزیزی “رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس” در جمع آنان حضور یافتند و با آنان گفتگو کردند. اما پرستاران خواستار حضور رئیس کمیسوین بهداشت و درمان مجلس و احضار وزیر بهداشت برای پاسخگویی به آنان شدند.  پرستاران با خواستهای افزایش حقوقها و قانون تعرفه پزشکی و اجرای کامل قانون ارتقای بهره وری که مبلغی بر حقوقهایشان اضافه میکند و نیز پیگیری دیگر خواستهایشان درمقابل مجلس اسلامی تجمع کردند. اجرای قانون سختی مشاغل، استخدام پرستاران بیشتر و کاهش فشار کار بر آنان، استخدام رسمی پرستاران پیمانی از جمله خواست های دیگر آنان است. این خواست مشترک همه کارگران از کارگران مراکز صنعتی، معلمان و پرستاران و بازنشستگان و معلمان است. جالب اینجاست که پرستارانی که از شهر یزد به این تجمع اعتراضی آمده بودند ، با پخش شیرینی از همکاران معترض خود در محل پذیرایی کردند و فضایی از همبستگی در جمعیت به چشم میخورد. صحبت بر سر اینست که در حالی که خط فقر سه میلیون و سه میلیون و نیم اعلام شده است، دستمزدها و حقوق پرستاران و معلمان و دیگر بخش های حقوق بگیر جامعه باید بالاتر از این رقم باشد. بر سر این خواست است که موجی از اعتراض در میان پرستاران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان و بخش های مختلف جامعه شکل گرفته است. خواست اصلی پرستاران افزایش حقوقهایشان است و این خواست مشترک کل طبقه کارگر اعم از کارگران مراکز صنعتی، معلمان و پرستاران و بازنشستگان و معلمان است. صحبت بر سر اینست که در حالی که خط فقر سه میلیون و سه میلیون و نیم اعلام شده است، دستمزدها و حقوق حقوق بگیریان جامعه باید بالاتر از این رقم باشد. بر سر این خواست است که موجی از اعتراض در میان پرستاران، معلمان، پرستاران، بازنشستگان و بخش های مختلف جامعه شکل گرفته است.  تجمع اعتراضی پرستاران در ساعت دوازده و نیم ظهر پایان یافت و در خاتمه این تجمع اعتراضی نماینده لاریجانی وعده داده است که ده روز دیگر یعنی در سیزده اسفند با شریفی مقدم دبیر خانه پرستار دیدار کند. پرستاران خواستهای خود را دارند و اعلام کرده اند که اگر جواب نگیرند به اعتراضاتشان ادامه خواهند داد. تجمع اعتراضی امروز پرستاران بدنبال تجمعات قبلی آنان در ٢٣ آذر و خرداد ماه انجام گرفت. پرستاران اعلام کرده بودند که اگر به خواستشان پاسخ داده نشود دوباره جمع خواهند شد و پیگیر مطالباتشان خواهند شد.

 

تجمع کارگران آبفای اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن ٥ ماه مزد معوقه

٤ اسفند: ٧٠نفر از کارگران پیمانکاری اداره آب و فاضلاب اهواز که ٥ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند  در مقابل دفتر شرکت پیمانکاری «پرتو داچک» واقع در خیابان کیان پارس اهواز تجمع کردند.

کارگران معدن «زمستان یورت» در اعتراض به تعویق ٤ ماه حقوق تجمع کردند

٣ اسفند:  ٧٠٠ نفر کارگر معدن زغال سنگ «زمستان یورت» (شمال غرب) واقع در فاصله ١٤ کیلومتری شهرستان آزادشهر از توابع استان گلستان  در اعتراض به تعویق ٤ ماه حقوق معوقه و  کاهش حقوق و نوع قرارداد کار  مقابل درب ورودی معدن تجمع کردند.

اعتراض و اعتصاب کارگران «سپکو»

٢اسفند: ٢٠٠نفر از کارگران یکی از شرکت‌های پیمانکاری فاز ١٣ عسلویه در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مزایای مزدی  طی سه ماه گذشته، با برپایی تجمع اعتراضی در مقابل درب ورودی سایت، مانع ورود و خروج خورد‌ها شدند.. کارگران شاغل در شرکت پیمانکاری سپکو میگویند؛  علاوه بر پرداخت نشدن سه ماه دستمزد، دست کم حق بیمه آنان از نیمه دوم سال تاکنون پرداخت نشده است. کارگران معترض پیش از آنکه در اقدامی اعتراضی درب‌های ورودی فاز ١٣ منطقه عسلویه را به روی خودرو‌ها ببندند، در طول ساعات کاری روز گذشته به نشانه اعتراض در محل کار خود از انجام کار خودداری کرده بودند اما چون این اقدام نتیجه‌ای در پی نداشت، در پایان ساعت کاری تصمیم گرفته شد در مقابل درب‌های ورودی تجمعی برگزار کنند.

تجمع  اعتراضی کارگران بافق

تعدادکارگران معترض اخراجی درسال جاری ازمرز٣٠٠نفرردشد.

٢ اسفند: بیش از ٢٥٠ نفر از کارگران معدن کوشک بافق  در اعتراض به اخراج ١٦ نفر از همکارانشان و عدم پرداخت حقوق و دستمزدشان طی ٢ماه گذشته مقابل درب وردی معدن تجمع کردند. از ابتدای ماه جاری (اسفند) کارفرما ١٦ نفر از کارگران را که در معادن زیرزمینی و روباز در بخش‌های انتظامات، سنگ شکن و… مشغول به کار بودند را اخراج کرده است. یکی از کارگران گفت: در طول ماه‌های گذشته بعد از هر دوره از اعتراضات کارگری بار‌ها به ما وعده داده شد که به مطالباتمان رسیدگی  می‌شود اما این وعده‌ها همچنان محقق نشده‌اند.  یکی دیگر از دلایل اعتراض امروز کارگران محقق نشدن وعده‌هایی است که در خصوص حذف غیبت‌هایی است که در روزهای اعتراض برای کارگران حاضر در تجمعات محاسبه شده است. در روز‌هایی که کارگران معدن در واکنش به تعویق پرداخت مطالبات خود اعتصاب کرده بودند، واحد اداری این معدن برای تمامی کارگران ٤ روز آخر آذر و ٦ روز اول دی را غیبت محاسبه کرده است. این در حالیست که  بنا بر ادعای این کارگر،کارفرما در جلسه شورای تامین وعده کرده بود که غیبت کارگران در روزهای اعتراضات را حذف می‌کند.

 

با اعتراضات مداوم کارگران، وعده پرداخت بخشی از مطالبات کارگران توسط کارفرمای تبریز کف

١ اسفند: بدنبال سه روز تجمع اعتراضی کارگران تبریز کف، مدیریت این کارخانه وعده داد که طلبهای کارگران را به زودی و تا پایان سال جاری پرداخت خواهد کرد. این کارگران با احتساب ماه بهمن ٧ ماه دستمزد خود را طلب دارند. و از اول سال جاری تا کنون فقط دستمزد ماههای فروردین، اردیبهشت، شهریور، مهر و آبان به آنها پرداخت شده است.  در نشستی که مدیریت با کارگران معترض این کارخانه داشته است، مقرر شده که تا پایان سال مبالغی بین ٤٠ تا ٥٠ میلیون ریال به هر یک از کارگرانی که حقوق و دستمزد آنان تعویق افتاده است پرداخت شود. تعداد زیادی از کارگران این کارخانه از سال ٩٢ بین یکصد تا ١٦٠ میلیون ریال از بابت حقوق و مزایا طلب دارند و تاکنون اقدامی برای پرداخت این مطالبات از سوی مدیران کارخانه صورت نگرفته است.

٢٩بهمن:  کارگران کارخانه تبریز کف روزهای (٢٨ و ٢٩ بهمن ماه) در اعتراض به تعویق ٦ ماه حقوق مزایا  در محوطه کارخانه تجمع کردند. مطالبات معوقه کارگران تا چند ماه قبل بیشتر از ٦ ماه بوده اما کارفرما اخیرا ٤ ماه آن را به صورت یکجا به حساب کارگران پرداخت کرده است.  علاوه بر تعویق حقوق کارگران قدیمی کارخانه، کارفرما حقوق ٦٠ نفر از کارگرانی  که از مهر ماه به استخدام کارخانه در آمده اند را پرداخت نکرده است.

 

کارگران پلی اکریل اصفهان با اعتراضات مداوم توانستند در (٣ اسفند) دستمزد دی ماه را از کارفرما بگیرند. و حقوق معوقه بهمن ماه کارگران ٢٠ اسفند پرداخت خواهد شد.

تجمعات اعتراضی کارگران و رانندگان پلی‌اکریل اصفهان

٢٩بهمن: کارگران و رانندگان کارخانه پلی اکریل اصفهان در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدهایشان دست به تجمعات اعتراضی مداوم  زدند.  در ٢٧ بهمن رانندگان سرویس های حمل و نقل در پلی اکریل به دلیل پرداخت نشدن ٤ ماه حقوق معوقه (ماه‌های آبان، آذر، دی و بهمن سال ٩٣) با تاخیر یک ساعته کارگرانی را که قصد رفتن به منازل خود داشتند، جابجا کردند. و دویست نفر از کارگران  کارخانه پلی اکریل در روز های ٢٨ و ٢٩ بهمن در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات دو ماه اخیر (دی و بهمن سال ٩٣) به مدت چند ساعت در محوط کارخانه تجمع کردند.  زیر فشار این اعتراضات مسئولان مالی – اداری کارخانه پلی‌اکریل با حضور در جمع کارگران وعده دادند که به خواسته‌های آن‌ها رسیدگی خواهد شد.

 

نارضایتی کارگران کشتی‌های یدک کش خرمشهر از پیمانکار

کارگران کشتی‌های یدک کش در خرمشهر به شرایط کاری خود اعتراض دارند.

٢٩بهمن: ١٢٧ نفر از کارگران اداره کل بنادر و دریانوردی خرمشهر کارگران کشتی‌های یدک کش تشکیل می‌دهند که به واسطه شرکت پیمانکاری ««فن آوران بحر» به کار جدا سازی کشتی از یدک کش اشتغال دارند. این کارگران از شرایط کار با این پیمانکار به دلیل نوع قرارداد کار خود و همچنین پرداخت نشدن بخشی از اضافه کاری‌ها اعتراض دارند. این شرکت پیمانکاری از ٨ ماه پیش که مسئولیت کارگران کشتی‌های یدک کش را بر عهده گرفته است از پرداخت بخش قابل توجه‌ای از اضافه کاری‌های کارگران در هر ماه خودداری می‌کند. هر کارگر کشتی‌های یدک کش ٣٦٠ ساعت در ماه کار می‌کند. از این میزان کار ١٩٢ ساعت کار قانونی کارگران است و مابقی ساعات کار بر اساس قانون باید به عنوان اضافه کاری پرداخت شود اما کارفرما از مجموع ١٦٨ ساعت اضافه کاری فقط ١٢٠ ساعت آن را به کارگران پرداخت می‌کند.  اداره کار و رئیس مناطق آزاد آبادان طبق خواسته کارگران از کارفرما خواسته‌اند مطالبات مربوط به اضافه کاری‌ و سایر مزایای کارگران یدکش را پرداخت کند اما کارفرما زیر بار مسئولیت آن نمی‌رود. علاوه بر پرداخت نشدن بخشی از حق اضافه کاری‌ها در ٨ ماه گذشته، کارفرما حق بیمه مزایای اضافه کاری کارگران را به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌کند که این موضوع باعث کاسته شدن از مستمری کارگران در هنگام بازنشستگی خواهد شد. کارگران پیمانی کشتی‌های یدک کش همچنین به قراردادهای کاری خود معترض‌اند. آنان می‌گویند علاوه بر اینکه کارفرما قرارداد‌های کوتاه مدت ٣ تا ٤ ماهه با کارگران منعقد می‌کند، در متن قرارداد بسیاری از معیارهای قانونی وجود ندارد. به عنوان مثال در متن قرارداد کارگران در خصوص پرداخت اضافه کاری‌ها همانند شب کاری‌ها، جمعه کاری‌ها و… آیتمی دیده نمی‌شود.  کارفرما در پرداخت حقوق کارگران سلیقه‌ای عمل می‌کند و رقم آن را به صورت دلخواه تغییر می‌دهد.

گروکشی کارفرما: بعد از هر دوره از قرا دادکاری، این شرکت پیمانکاری با گرو نگه داشتن بخش از مطالبات کارگران آنان را وادار به تسویه حساب می‌کند و می‌گوید اگر برگه تسویه حساب را امضاء نکنید از قرا داد بعدی خبری نیست. اخیرا هم از کارگران خواسته شده است اگر برگه‌های تسویه حساب را امضاء نکنید از عیدی و پاداش پایان سال خبری نیست.

 

اعتصاب کارگران شرکت “استیم” در پتروشیمی ایلام

٢٨بهمن: کارگران شرکت پیمانکاری “استیم”  در کارخانه پتروشیمی ایلام در اعتراض به عدم پرداخت ٤ماه دستمزدهای پرداخت نشده  دست به اعتصاب زدند.

تجمع اعتراض آمیز کشاورزان عنبرآبادی در مقابل فرمانداری

٣٠بهمن:  کشاورزان عنبرآبادی  که زحمات و سرمایه گذاری یک ساله خود را بر باد رفته می دیدند با تجمع  در مقابل فرمانداری  اعتراض خود را به وضعیت موجود اعلام کردند گلشنی کشاورز عنبرآبادی گفت : خیارها را کیلویی ١٠٠تومان از ما می خرند یعنی کارتنی ٢٠٠٠ تومان که پول کارتنشان هم نمی شود و ما تمام داراییمان را خرج کشاورزی کرده ایم . کشاورز دیگر با گلایه از نماینده مجلس ازجیرفت گفت : نماینده  قبل از انتخابات در میان ما حضور پیدا کرد و قول مساعد داد که اگر رأی بیاورد مشکل کشاورزان جنوب را حل می کند اما مشکل ما حل نشد بلکه بیشتر هم شد. کشاورز دیگری گفت : نماینده مجلس، در سخنرانی خود در مسجد جامع شهرستان عنبرآباد قول صادرات محصولات جنوب کرمان را داد اما محصولات ما صادر نشده اند و روی دستمان مانده اند مسئولین به فکر ما نیستند و فقط موقع انتخابات است که یادی از ما کشاورزان می کنند ،  یک بار هم نشده است که نماینده و مسئولین  ما در میدان تره بار یا در زمین های کشاورزی ما حضور پیدا کنند و از نزدیک مشکلات ما را ببیند. ما به نماینده  رأی داده ایم که مشکلات ما کشاورزان را در مجلس مطرح کند نه اینکه در سکوت کامل به سر ببرد . گفتنی است قصه پر غصه کشاورزان جنوب استان کرمان چندین سال است که ادامه دارد و هیچ اقدام قابل توجه ای در این زمینه انجام نشده است و هر ساله شاهد افت قیمت محصولات کشاورزی می باشیم.

 

تجمع اعتراضی معلولان زنجانی برای باردوم درسال جاری

٢٩بهمن: معلولان معترض به وضعیت مسکن با حضور در مقابل ساختمان اداره کل بهزیستی استان زنجان خواستار رسیدگی به وضعیت مسکن خود شدند. در این تجمع معلولان زنجانی خواستار رسیدگی مسئولان به وضعیت پروژه مسکن معلولان شدند. در سال ١٣٨٨ طی سفرهای استانی دولت دهم مصوبه‌ای در زمینه مسکن معلولان و قشر کم درآمد در استان زنجان تصویب شد. طی این مصوبه قرار شد یک پروژه ٥١ واحدی به نام‌های خاتم و پونک به شرط دریافت فقط ٣ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه در اختیار این ٥١ نفر قرار گیرد که با پیگیری‌های اعضاء در سال ١٣٨٩ اداره کل بهزیستی استان زنجان اعلام کرد که به دلیل کم آمدن بودجه با پرداخت نفری ٥ میلیون تومان و نصب آسانسور می‌توانید صاحب‌خانه شوید. از سال ١٣٨٩ تا به امروز هنوز از آسانسور و تکمیل پروژه خبری نشده که با پیگیری معلولان و تجمع اعضاء در ٣١ اردیبهشت ماه سال جاری بالاخره مدیر کل بهزیستی استان وعده استارت و آغاز کار پروژه را دادند که بعد از آغاز کار با مشکلات جدیدی روبرو شده است. شایان ذکر است، این دومین بار است که در سال جاری معلولان زنجانی برای دریافت پاسخ علت مشکلات خود از مسئولان اقدام به تجمع کرده‌‌اند. پیش از این نیز معلولان در مقابل ساختمان استانداری زنجان اقدام به تجمع کردند و خواستار حل مشکلات مسکن خود بودند که با وعده آغاز این پروژه توسط مرتضی مکاریان مدیر کل بهزیستی استان زنجان به تجمع خود پایان دادند.

طومار ١٠٠٠ امضایی بازنشستگان تهران برای افزایش واقعی «حداقل مستمری» ٩٤

بازنشستگان تامین اجتماعی شهر تهران با امضای طوماری از نوربخش مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی خواستند تا در آستانه شروع سال ٩٤ مستمری‌ بیمه شدگان بازنشسته، از کار افتاده و مقرری بگیر این سازمان بر اساس سبد واقعی هزینه‌های زندگی افزایش یابد. امضا کنندگان این طومار که تعداد آنها در حدود هزار نفر عنوان شده است مدعی اند مبالغی که هم اکنون توسط سازمان تامین اجتماعی بابت «حداقل مستمری‌» پرداخت می‌شود با خط فقر موجود فاصله زیادی دارد. در این طورمار آمده است: از یکسو حدود ٥٥ درصد از جامعه ٥ میلیون نفری مستمری بگیران این سازمان را حداقل بگیران تشکیل می‌دهند و از سوی دیگر متوسط دریافتی کل بازنشستگان تامین اجتماعی رقمی در حدود یک میلیون تومان است و این وضعیت با واقعیت‌های اقتصادی همخوانی ندارد. بازنشستگان تهرانی با یادآوری شرایطی که در بند دوازدهم از اصل سوم و اصل بیست و نهم قانون اساسی تعیین شده است خواستار اجرای کامل مواد ٩٦ و ١١١ قانون تامین اجتماعی شده اند. در بند دوازدهم از اصل سوم قانون اساسی دولت مکلف به پی‌ریزی اقتصادی صحیح و عادلانه بر طبق ضوابط اسلامی جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینه‏های تغذیه و مسکن و کار و بهداشت و تعمیم بیمه. شده است همچنین به موجب اصل بیست و نهم قانون اساسی برخورداری از تأمین اجتماعی از نظر بازنشستگی، بیکاری، پیری، ازکارافتادگی، بی‌سرپرستی، درراه‏ماندگی، حوادث و سوانح، نیاز به خدمات بهداشتی‌درمانی و مراقبتهای پزشکی به صورت بیمه و غیره، حقی است همگانی که دولت موظف است طبق قوانین از محل درآمدهای عمومی و درآمدهای حاصل از مشارکت مردم، خدمات و حمایتهای مالی فوق را برای یک یک افراد کشور تأمین کند. به موجب مواد مواد ٩٦ و ١١١ قانون تامین اجتماعی نیز سازمان تامین اجتماعی مکلف است میزان کلیه مستمری‌های بازنشستگی، از کار افتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یکبار کمتر نباشد را با توجه به افزایش هزینه زندگی با توصیب هیات وزیران به همان نسبت افزایش دهد و میزان مستمری از کار افتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان در هر حال نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد.


اعتراض کارگران بازنشسته مجتمع کشت و صنعت هفت تپه به عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل درموردشان

در ادامه  تجمعات اعتراضی ٢٨بهمن، بیش از ٤٠٠ نفر از کارگران بازنشسته مجتمع کشت و صنعت هفت تپه که از تاریخ ٢٥ اسفند ماه سال ٩٢ تا ٣١ مرداد ماه ٩٣ بازنشسته شده‌اند نمی‌توانند از مزایای بازبینی طرح طبقه‌بندی مشاغل که در ماه‌های اخیر در این واحد تولیدی اجرا شده است برخوردار شوند. کارگران بازنشسته که در زمان اشتغال با عنوان‌های شغلی استاد کار یک، دو و سه در بخش‌های تجهیزات مکانیکی و کشاورزی فعالیت می‌کردند، به دلیل صدور حکم بازنشستگی‌شان بعد از بازبینی طرح طبقه‌بندی مشاغل نمی‌توانند همچون شاغلان و بازنشستگان اخیر از مزایای بازبینی مبالغ مربوط به عنوان‌های شغلی خود  برخوردار شوند. کارگران می‌گویند درست یک ماه (شهریور ٩٣) بعد از بازنشستگی آنان بازبینی طرح طبقه بندی مشاغل در مجتمع هفت تپه اجرایی شده است و این در حالی است که در زمان اشتغال‌شان فرم‌های مخصوص را پر کرده‌اند و سالهاست که همچون سایر کارگران منتظر اجرای این طرح بوده‌اند. کارگران بازنشسته گفتند در زمان تشکیل پرونده و پر کردن فرم‌ها، به آنان وعده داده شده است «همه کسانی که این فرم‌ها را پرکرده‌اند حتی بعد از بازنشستگی‌شان از مزایای این طرح برخوردار می‌شوند.

گزارش

١٨ فوریه – روزجهانی دفاع از حق اعتصاب!

١٨ فوریه ٢٠١٥ از طرف اتحادیه جهانی سندیکاها (ITUC) روزجهانی دفاع از حق اعتصاب اعلام شده است. تعیین روز جهانی دفاع از حق اعتصاب باشعار «دست درازی به حق اعتصاب ممنوع!» بدلیل یورش گروه کارفرمایان سازمان جهانی کار (ILO) به آزادی اعتصاب و زیرسئوال بردن این حق مسلم کارگران است. این اتحادیه از تمامی سندیکاها در سراسرجهان خواسته است به همین مناسبت در روز ١٨ فوریه دست به اقدامات اعتراضی چون کنفرانس، تجمع، تظاهرات، راهپیمایی و…. بزنند. در کشورهای ترکیه، پاکستان، کامبوج، مراکش، سوئیس، فرانسه، ایتالیا، لوکزامبورگ، آلبانی، پاراگوئه، شیلی و… اقدامات اعتراضی صورت بگیرد.


اعلام اسامی کشته شدگان حادثه سقوط آسانسور حمل بار

در پی حادثهٔ سقوط آسانسور حمل بار در یک مجتمع در حال ساخت در اصفهان، که به کشته و مجروح شدن ٩ نفر انجامید، روابط عمومی پزشکی قانونی اسامی کشته شدگان این حادثه را اعلام کرد.  اسامی كشته‌شدگان این حادثه سقوط آسانسور حمل بار عبارت است از: اسماعیل بیگی، اکبر دیانی، محمود افشاری، غلامرضا عطایی، حسین مرادی، محمود چهرآزی، قدرت الله نجاتی و اسماعیل بختیار. گفتنی است بر اثر حادثهٔ سقوط آسانسور حمل بار در یک مجتمع مسکونی در حال ساخت از ارتفاع ٣٠ متری در بلوار کشاورز اصفهان، ٨ کارگر بین سنین ٣٠ تا ٤٠ ساله، در دم جان باختند و یک کارگر ٣٠ ساله نیز به شدت مصدوم شد.

ویژه اعتراض پرستاران

روز پرستار نزدیک است. جامعه پرستاری طی یک سال گذشته روزهای پر التهابی را سپری کرد. از نوشتن دو نامهٔ سرگشاده به رییس جمهور و طرح شکایت‌های متعدد در کمیسیون اصل ٩٠ مجلس، تا برگزاری تجمعات اعتراضی متعدد برای پیگیری مطالبات صنفی‌شان که که در یک مورد اثبات شده، منجر به صدور حکم تبعید شغلی برای دبیر کل خانه ی پرستار شد. پرستاران می‌گویند ما مطالبات زیاد و نامعقولی نداریم. آنچه حق است و قانونی است، مدتهاست در حال خاک خوردن است. آن‌ها به طور مشخص نسبت به عدم اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری معترض‌اند. واقعیت این است که از سال ١٣٨٧ که طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری تبدیل به قانون شده، این طرح هنوز اجرایی نشده است…………. وارد آمدن فشار کاری بیش از حد بر پرستاران در پی اجرای طرح تحول نظام سلامت نکتهٔ دیگری است که نارضایتی پرستاران را تشدید کرده است. این در حالیست که گفته می‌شود جامعهٔ پرستاری به شدت با کمبود نیرو مواجه است. بخشی از دلایل کمبود نیرو، مربوط به مهاجرت‌های گستردهٔ پرستاران است و بخشی دیگر آنچنان که فعالین پرستاری به آن اذعان دارند ناشی از کم شدن جاذبه‌های حرفهٔ پرستاری به دلیل عدم وجود رضایت شغلی در  بین پرستاران است.


پرستاران سراسر کشور فردا مقابل مجلس تجمع می‌کنند

٢اسفند: محمد شریفی‌مقدم با انتقاد از وضعیت پرستاران کشور اظهار کرد: پیرو جلساتی که تاکنون کمیته پیگیری مرکزی تهران با دفتر ریاست جمهوری داشته است، مشکلات و مطالبات جامعه پرستاری به سمع و نظر دکتر روحانی رسیده‌ است و رئیس جمهوری در جریان مسائل پرستاری قرار گرفته‌اند اما متاسفانه تاکنون اقدامی در این زمینه انجام نشده است. ……..مدیرکل خانه پرستاری علت مهاجرت و اشتغال پرستاران ایرانی به کشورهای ترکیه، ‌دبی و قطر را پایین بودن شاخص‌های پرستاری دانست و گفت: شاخص‌های پرستاری کشور ما در حد کشورهای عقب افتاده است، ‌جامعه پرستاری تاکنون برای رسیدن به مطالبات و خواسته‌های خود تمام راه‌های قانونی و مجاز را پیموده است و هم اکنون نیز خواستار تعرفه‌گذاری خدمات در کتاب ارزش‌گذاری نسبی خدمات است که از ٨ سال پیش در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و هنوز که متاسفانه وزارت بهداشت در این مورد از مجلس تمکین نمی‌کند و به‌رغم اینکه ١٠ هزار میلیارد بودجه به این وزارت‌خانه اختصاص یافته است اما هیچ اتفاقی برای جامعه پرستاری نیفتاده است. با توجه به اینکه وزارت بهداشت و نظام پرستاری به مطالبات و خواسته جامعه پرستاری تاکنون بی‌توجهی کرده است بر همین اساس آنان نیز جشن روز پرستار را تحریم کردند و فردا پرستاران سراسر کشور مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع خواهند کرد به طوری که هر ساله جشن روز پرستار را در سالن وزارت کشور برگزار می‌کردند اما امسال با توجه به تعداد کم شرکت‌کنندگان این جشن را در سالن امام علی دانشگاه شهید بهشتی برگزار کردند. وی ادامه داد: به دنبال تشکیل کمیته پیگیری مرکزی پرستاری در تهران در سایر شهرستان‌ها از جمله شیراز، اصفهان، قزوین و یزد نیز کمیته تشکیل شد و کمیته مرکزی و کمیته‌های استانی به شکل‌های مختلف مطالبات جامعه پرستاری را پیگیری کردند که به عنوان مثال کمیته پیگیری شیراز با امام جمعه، ‌استانداری و مسئولان ارشد استان به مذاکره پرداخته است.

 

همنوایی جشن و اعتراض

در آستانه روز پرستار امسال هم وزارت بهداشت مانند سالهای گذشته تصمیم دارد جشن‌ها و مراسم‌های مختلفی برای گرامیداشت این روز برگزار کند. این درحالیست که به گفتهٔ دبیر کل خانهٔ پرستار، به دلیل بی‌توجهی به خواسته‌های به حق پرستاران، آن‌ها امسال روز پرستار را تحریم کرده‌اند. «محمد شریفی مقدم» در آستانهٔ هفتهٔ پرستار آنچه در یک ساله گذشته باعث بروز اعتراضات در جامعه پرستاری کشور شده است، را تشریح کرد و به ایلنا گفت: در ابتدای سال بود که وزارت بهداشت وعده استخدام پرستاران را داد و قرار بود پرستاران را به صورت پیمانی استخدام کند که در حین برگزاری آزمون با ایرادی که سازمان مدیریت به برگزاری این آزمون وارد دانسته بود این آزمون تبدیل به آزمون استخدام شرکتی شد. مشکلات پرستاران شرکتی هم که بر کسی پوشیده نیست و در یک دههٔ اخیر با مشکلات و مسائل متفاوتی درگیر بودند، به همین دلیل پرستاران از این آزمون استقبال نکردند. تنها بخشی از پرستاران در شهرستان‌ها که به دلیل شرایط خاص کاری‌شان مجبور به شرکت در آزمون بودند شرکت کردند که آن‌ها هم در حال حاضر با تاخیر در پرداخت حقوق و مزایا مواجه‌اند و به شدت ناراضی هستند. وی ادامه داد: پس از آن وزیر بهداشت وعدهٔ اجرای پایلوت (آزمایشی) طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری را مطرح کرد و گفت که در چندین بیمارستان به صورت پایلوت اجرایی می‌شود. طرحی که هرگز عملی نشد و هنوز هم بحث اجرای طرح تعرفه گذاری در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. شریفی مقدم از اجرای طرح تحول نظام سلامت و از فشار مضاعفی که بر جامعهٔ پرستاری کشور در پی اجرای این طرح وارد شده است ابراز نارضایتی کرد و گفت:امسال طرح تحول نظام سلامت مطرح شد اما علی رغم اینکه برای این طرح بودجه‌ای در حدود ١٠ هزار میلیارد تومان به وزارت بهداشت تزریق شد، در ٣ مرحلهٔ اول به هیج عنوان از مشارکت پرستاران استفاده نشد و اساسا جامعهٔ پرستاری در تصمیم گیری‌ها جایگاهی نداشتند تا بتوانند در ارتباط با مطالبات قانونی و حقوق صنفی خود با مسولین سخن بگویند. پس از آن در فاز سوم، به دلیل ٣برابر شدن تعرفه‌های پزشکی برای اینکه بگویند ماهم به فکر پرستاران هستیم، آمدند و طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد را اجرا کردند……….

وزارت بهداشت و وعده‌ایی که عملی نشد

عضو شورایعالی نظام پرستاری وعده‌های وزارت بهداشت در خصوص ارتقاء سطح عملکرد پرستاران را بی‌نتیجه خواند و گفت: در حالی که در ابتدای روی کار آمدن وزیر بهداشت دولت یازدهم، یکی از وعده‌های ایشان این بود که پرستاری باید تخصصی شود اما می‌بینیم که بر خلاف آن عمل شد. به این ترتیب که بحث تربیت کمک پرستارهای ٦ ماهه یا بهیاری یک ساله را مطرح کردند که در حقیقت هدف اصلی‌اش این است که بگویند با تربیت این نیرو‌ها، پرستاری اشباع می‌شود و دیگر نیاز به نیروی تحصیلکرده نداریم و درواقع می‌خواهند به این شکل به سرکوب خواسته‌های واقعی پرستاران بپردازند. شریفی مقدم در ارتباط با موانع اصلی اجرایی نشدن طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری هم گفت: اگر بخواهم دلیل اجرایی نشدن این طرح را در یک خط توضیح دهم باید بگویم، «وجود تفکر تمامیت خواه و انحصارطلبانه وزارت بهداشت» عامل اصلی اجرا نشدن طرح تعرفه گذاری خدمات پرستاری است. یعنی در حالی که این قانون بر اجرای این طرح صراحت دارد، از اجرای آن خودداری می‌کنند. کمیسیون اصل نود مجلس در آخرین اقدام خود در ١٨ دی ماه، در پی شکایت پرستاران از وزارت بهداشت خواست که این قانون در عرض دو ماه اجرایی شود ولی می‌بینیم که علی رغم فشار مجلس هنوز وزارتخانه عزم جدی بر عملی کردن این طرح ندارد. اگر این طرح اجرا شود، پرستاری می‌تواند مستقل‌تر از قبل عمل کند. در حال حاضر خدمات پرستاری از محل در آمد حق العمل پزشکی تعیین می‌شود اما اگر این طرح اجرا شود تمام تعرفه‌های ارائهٔ خدمات از محل تعرفه‌های خدمات پرستاری تامین می‌شود و به این ترتیب پرستاران به مطالبات قانونی خود می‌رسند. شریفی مقدم به فشارهای وارد شده بر پرستاران در پی اجرای طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: قانون می‌گوید نباید بیش از ٨٠ ساعت اضافه کاری انجام شود، ولی به دلیل فشار کاری که در بیمارستان‌های دولتی به دلیل اجرای طرح تحول سلامت به پرستاران وارد شده، کارشان دو شیفته شده و مجبور می‌شوند گا‌ها تا ١٨٠ ساعت اضافه کار بدهند مطمئنا در چنین شرایطی متوجه می شوند که مورد ظلم قرار گرفته‌اند. و اینجاست که باید از سوی نظام صنفیشان مورد حمایت قرار بگیرند. وجود تبعیض‌ها و تداوم نابرابری‌ها دیگر قابل تحمل نیست. بخشی از این قضیه مربوط به ضعف نظام پرستاری در پیگیری مطالبات پرستاران است. زمانی که در یک بیمارستان بد‌ترین برخورد‌ها و هتاکی‌ها به پرستاری می‌شود، و نظام پزشکی از پزشک مورد نظر حمایت می‌کند و پرستار بی‌پناه می‌ماند، طبیعیست که پرستار هم متوجه عدم رعایت حقوقش از سوی وزارتخانه می‌شود و آنوقت متوجه می‌شود که نظام صنفی که تحت لوای آن فعالیت می‌کند نتوانسته از حقوقش دفاع کند تا پزشک به خود اجازه ندهد هرجور که می‌خواهد با او برخورد کند.

ویژه اعتراض معلمین

اعتراضات معلمین در تهران، در شهرهای خرم آباد، کرج، شهریار، اسلامشهر، رباط کریم، زرین شهر اصفهان، شهرضا، برخی از شهرهای خراسان رضوی، دیواندره کردستان

٣ اسفند: همزمان با بررسی بودجه ٩٤ در مجلس   معلمان در تهران، در شهرهای خرم آباد، کرج، شهریار، اسلامشهر، رباط کریم، زرین شهر اصفهان، شهرضا، برخی از شهرهای خراسان رضوی، دیواندره کردستان  تجمعات اعتراضی گسترده ای را برگزار کرده اند. معلمان به طرح مجدد مصوبه «افزایش فوق العاده شغلی کارکنان دولت» و اجرایی شدن این مصوبه بدون ملاحظه حقوق معلمین  و همچنین در نظر گرفته نشدن بودجهٔ مناسب برای آموزش و پرورش در سال آینده معترض‌اند.

 

اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا:از حقوق معلمان ایران دفاع کنیم

به گزارش٢٩بهمن روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ،نامه ضمیمه که امضای کریستین بلوئر، دبیرکل این اتحادیه در پای آن آمده است، طی یک ایمیل با عنوان «از حقوق معلمان ایران دفاع کنیم» توسط مسئولان بخش روابط بین‌المللی این اتحادیه، برای حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، و علی خامنه‌ای، ولی فقیه ایران، فرستاده شده است.. در متن این ایمیل آمده است: «به پیوست، بیانیهٔ اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا و پیام همبستگی و پشتیبانی از حقوق معلمان ایران را برای شما ارسال می‌کنیم.»

متن کامل این بیانیه چنین است: از حقوق معلمان در ایران دفاع کنیم! اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا (NUT) دفاع از معلمان را وظیفهٔ خود می‌داند. به اعتقاد ما، حرفهٔ معلمی باید از این حقوق برخوردار باشد: دستمزدی که متناسب با اهمیتِ این حرفه باشد؛ شرایط کاری خوب و مناسب؛ و استقلال حرفه‌یی. جذب معلمان و نگه داشتن آنها، که در جای خود در برابر شاگردان مسئولند، فقط در دنیایی امکان‌پذیر است که برای این حرفه ارزش قائل شود. امروزه در ایران معلمان در معرض تهدیدهایی از قبیل نپرداختن دستمزد و عدم ارتقای شغلی قرار دارند. آنها در شرایط کاری دشوار، نبود امنیت شغلی و خصوصی‌سازی آموزش انجام وظیفه می‌کنند. گذشته از این، در عمل، جای زیادی برای دگراندیشی نیست و صدای سازمان‌های صنفی را خفه می‌کنند. به‌رغم همهٔ اینها، ما با معلمان ایران ابراز همبستگی می‌کنیم. اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا اعتقاد دارد که در کارزار جاری ما زیر عنوان «دفاع از آموزش»، به نقش معلمان باید ارزش گذاشته شود، چه در سطح ملّی و چه در سطح بین‌المللی. با همبستگی،کریستین بلوئردبیرکل اتحادیهٔ سراسری معلمان بریتانیا (NUT)

بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون اعتراضات معلمان کشور

در همبستگی با معلمان، حمایت قاطعانه خود را از مطالبات و اعتراضات آنان اعلام میداریم. بدنبال ارائه طومار شش هزار نفری معلمان کشور به مجلس شورای اسلامی در اعتراض به زندگی زیر خط فقر، کانون صنفی معلمان ایران با انتشار بیانیه ای با ابراز نارضایتی شدید از شرایط حاکم بر آموزش و پرورش  و وضعیت معیشتی معلمان اعلام کرد تقاضای رسمی خود را برای برگزاری یک تجمع اعتراضی در روز ١٠ اسفند ماه از وزارت کشور به این وزارت خانه  داده است. دیگر هیچ انسان زحمتکشی در این جامعه تحمل فقر و فلاکت موجود را ندارد. فقر و نداری سایه خود را بر همه جا گسترانده و هیچ انسان زحمتکشی از کارگر و معلم گرفته تا پرستار و بازنشسته و نیروی کار ماهر و غیر ماهر از این بلای خانمانسوز در امان نیست. شرایط به قدری تکاندهنده است که معلمان این مربیان بزرگ و دلسوز جامعه بشری به سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزانشان بدل شده اند و بالاجبار برای گذران زندگی تن به شغل دوم و سوم داده اند. وضعیت حاکم بر آموزش و پرورش کشور از شرایط کار و زیست معلمان گرفته، تا گزینشهای غیر علمی و به روز نشدن امکانات آموزشی، تا مدارس کانکسی و بکارگیری معلمانی خارج از چهارچوبهای استاندارد آموزگاری با هدف پرداخت حقوق کمتر، تا فشارهای روحی و روانی ناشی از شرایط سخت معیشتی بر معلمان و به تبع آن نداشتن توان کافی در عمل کردن به وظیفه آموزگاریشان، تا بسط و گسترش مدارس غیر انتفاعی و تلاش برای نهادینه کردن مدارس هیات امنائی به جای مدارس دولتی با هدف برچیدن کامل آموزش رایگان و…، آنچنان شرایطی را پدید آورده است که تربیت علمی و اجتماعی نسل آینده کشور در حال نابودی کامل است. مجموعه این شرایط درد آور و احساس والای مربیگری و آموزگاری آن انگیزه بزرگی است که معلمان سراسر کشور را به ایفای نقشی تاریخی رهنمون کرده و امروز آنان به میدان آمده اند تا با دفاع از منزلت خود، ایفاگر نقشی دگرگون کننده در آموزش و پرورش کشور و به تبع آن استیفاگر حقوق از دست رفته فرزندان همه مردم زحمتکش ایران در برخورداری از یک جامعه سالم و انسانی باشند. مطالبات معلمان، مطالبات ما کارگران و عموم مردم زحمکش ایران است. فقر و فلاکت و تمامی آن شرایط سخت و غیر قابل تحملی که امروز بر صدها هزار معلم تحمیل شده، تماما بر ما کارگران نیز تحمیل شده است. درد ما چه در رابطه با معیشت مان و چه در رابطه با احساس مسئولیت مان در برابر وضعیت آموزش و پرورش و آینده فرزندانمان، دردی مشترک است. ما کارگران فریاد اعتراض معلمان هستیم و آنان فریاد اعتراض ما. در همبستگی با معلمان، حمایت قاطعانه خود را از مطالبات و اعتراضات آنان اعلام میداریم و بدینوسیله از خانواده های کارگران و همه والدین دانش آموزان در سراسر کشور میخواهیم تا از طریق طومار نویسی یا مراجعه به مراکز آموزش و پرورش و حضور در کنار معلمان خواهان تحقق فوری مطالبات بر حق آنان بشوند.  اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٨ بهمن ماه ١٣٩٣

حقوقهای پرداخت نشده

کارگران کارخانه کاشی سمند ٣ ماه حقوق نگرفته‌اند.

٨٠ نفر از کارگران کارخانه کاشی سمند در استان سمنان ظرف ٣ ماه گذشته حقوقی دریافت نکرده‌اند. معوقات حقوقی کارگران مربوط به آبان، آذر و دی ماه سال جاری است. علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران مربوط به ٦ ماه از سال جاری به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است. طی چند سال اخیر کارفرما به دلیل مشکلات نقدینگی حقوق کارگران را با سه الی چهار ماه تاخیر پرداخت می‌کرده است بطوریکه آخرین دریافتی کارگران مربوط به حقوق مهر ماه بوده است. مطالبات معوقه کارگران کاشی سمند در حالی است که پیش از این در دی ماه سال گذشته این واحد تولیدی به دلیل مشکلات مالی تعطیل و حدود ١٥٠ کارگر آن بیکار شده‌ بودند.

 

عدم پرداخت ٩ماه حقوق کارگران سدهای مارون و نازمکان شهرستان کهگیلویه

١ اسفند: پروژه های سدهای مارون و نارمکان شهرستان کهگیلویه  تعطیل شد و حقوق ٩ماه کارگران پرداخت نشده است.

اخراج و بیکارسازی

رکودپروژه های عمرانی ومسکن،تعطیلی کارخانه های مصالح ساختمان سازی وبیکاری کارگران

رکودپروژه های عمرانی و مسکن گریبانگیر کارخانجات تولید مصالح ساختمانی شده به‌طوریکه در ماه‌های اخیر علاوه بر توقف تولید سیمان و کاشی و سرامیک، قیمت تیرآهن نیز کاهش‌ قابل توجهی داشته است. بازار مسکن از اواخر بهار سال گذشته وارد دوران رکود خود شد، رکودی که همچنان ادامه دارد و اقدامات محتاطانه دولت نیز نتوانسته تاثیری در آن داشته باشد. دیماه سال گذشته دولت با هدف تحریک بازار وام ساخت خرید مسکن رابه ٣٥ میلیون تومان افزایش داد، اقدامی که دستاوردی به همراه نداشت. امسال نیز رکود بازار مسکن تداوم داشت و علی رغم خوش‌بینی برخی مسئولان و کارشناسان، بخش مسکن کمتر از یکماه مانده به تحویل سال همچنان راکد است و آمارهای مرکز آمار ایران در خصوص صدور پروانه‌های ساختمانی گواهی بر این ادعاست.  از سوی دیگر به دلیل عدم تقاضا برای ساخت‌وساز در کشور (پروژه‌های عمرانی و مسکن) باعث شد تا از اوایل دیماه‌ امسال کارخانجات سیمان به ناچار “توقف خود خواسته تولید” را اجرایی کنند. البته پیش از این یعنی در تابستان امسال نیز به واسطه رکود پروژه های عمرانی کشور کارخانجات تولید سیمان وارد رکود شده بودند.

 

اخراج و بیکارسازی در ایفای اهواز

از طرف شرکت پیمانکاری پرتو داچک به تعداد ٢٥ نفر از کارگران گفته شده است در لیست اخراج قرار دارند و این در حالیست که در تاریخ ٢٠ دی ماه ١٣ کارگر پیمانی شرکت آب و فاضلاب اهواز به دلیل «عدم نیاز کارفرما به آنان» اخراج شده بودند.

 

تعطیلی «دست چین» ١٠٠ کارگر را بیکار کرد

با تعطیلی کارخانه صنایع غذایی «دست چین» تولید کننده رب گوجه فرنگی، آبلیمو، مربا، آبمیوه و.. واقع در منطقه خاتون آباد پاکدشت ١٠٠ کارگر بیکار شدند.

 

اخراج سازی در کارخانه کاشی سمند

کارفرمای کاشی سمند  ١٠ نفر از کارگران قرارداد موقت بعد از اتمام مدت قرارداد را اخراج کرد

 

اخراج٢٦ کارگر فصلی معدن طلای آق‌دره

٢٦کارگر فصلی معدن طلای «آق‌دره» واقع در استان آذربایجان غربی از ١٥ بهمن ماه به دلیل «عدم نیاز کارفرما به کار آنان» تسویه حساب کامل شدند. تسویه حساب کامل با ٢٦ کارگر فصلی به این دلیل انجام شده است که مدیران معدن طلای آق دره در جریان اعتراض ٣٥٠ کارگر فصلی در روز ششم دی ماه، آنان را عامل اصلی اغتشاش در معدن معرفی کرده بودند. تسویه حساب شدگان کارگرانی هستند که از یک تا هفت سال سابقه کار دارند و به دلیل ماهیت کار فصلی هر سال با آغاز فصل سرما و به ویژه در ابتدای زمستان بیکار می‌شوند و مجددا در اوایل فصل بهار دوباره به کارشان بازمی گشتند. اما امسال به دلیل اعتراض با کارگران فصلی تسویه حساب کامل شده است و این کارگران امکان بازگشت بکار مجدد در فصل بهار را ندارند. کارگران اخراجی  گفته‌اند از چهار روز پیش به واحد اداری معدن فرا خوانده شده‌اند و همه مطالبات آنان که شامل سنوات، عیدی و سایر مزایای شغلی می‌شد به آنان پرداخت شده و حتی عضویت این ٢٦ کارگر در تعاونی مصرف کارگران لغو شده است. به گفته کارگران فصلی معدن آق دره، از مجموع ٢٦ کارگر، ١٢ نفر در جریان شکایت کارفرمای این واحد معدنی به نهاد قضایی تکاب احضار شده بودند که اکنون با قید وثیقه آزاد شدند. دلیل تشکیل پرونده قضایی برای کارگران معترض، واکنش حدود ٣٥٠ نفر از کارگران این معدن به اخراج‌شان بوده است.

ناامنی محیط کار

جان باختن یکی ازکارکنان ایران خودرو درمحوطه کارخانه

یکی از کارمندان بخش اداری ایران خودرو هنگام طی کردن عرض محوطه شرکت ایران خودرو ، با یکی از تریلی هایی که برای شرکت بار آورده بود ، به دلیل دنده عقب گرفتن تریلی ، تصادف کرده و کشته شد.


در بازارچه پرویزخان کارگری ٧٢ ساله جان سپرد

کارگر ٧٢ ساله که در بازارچه پرویزخان مشغول کار بوده به دلیل تصادف جان باخت. راننده کامیون که به صورت دنده عقب درحال حرکت بوده، با این کارگر کبرخورد و وی به شدت زخمی می‌شود و در نتیجه جراحات شدید پس از انتقال به بیمارستان قصرشیرین جان خود را از دست می‌دهد.

همچنین در اواسط آبان‌ماه سال جاری نیز، یک کارگر دیگربه نام فرامرز سلیمانی هنگام تخلیه بار کامیون بر اثر سکته‌ی قلبی جان سپرد. این کارگر میانسال به دلیل تأخیر و تعلل اورژانس در محل حادثه و نبود امکانات اولیه پزشکی و بی‌توجهی مسئولان این بازارچه نسبت به عدم تامین امنیت جانی برای کارگران، جان خود را از دست داده بود.

در بازارچه مرزی پرویزخان بیش از دو هزار کارگر وجود دارد که به گفته کارگران، امکانات امدادی این بازارچه جوابگوی کارگران شاغل نمی‌باشد. بازارچه پرویزخان که در همسایگی اقلیم کُردستان عراق واقع است علاوه بر عملکرد صادراتی و وارداتی، دارای عملکرد مسافر نیز می‌باشد. این بازارچه‌ی مرزی زیرنظر سازمان همیاری شهرداری‌های استان کرمانشاه است.

 

کارگران

جعفر عظیم زاده: در خشم از به خون خفتن کارگران ساختمانی اصفهان

غارت و استثمار ما کارگران بس شان نیست. گرسنگی خانواده هایمان خوی ضد انسانی شان را ارضا نمیکند. عدم پرداخت مزدمان جیبهای کشادشان را پر نمی کند. کاخها و بهشت برینی  که از دسترنج ما کارگران فراهم آورده اند کم شان است. غارت هزاران میلیاردی اندوخته های دوران پیری مان در صندوق سازمان تامین اجتماعی کفاف شان نمیدهد. بردگی ما در قانون ضد کارگری موجود، احساس برده دار بودنشان را فرو نمی نشاند. فروش کلیه و دیگر اعضای بدن مان برای لقمه نانی احساس ضد انسانی شان را تکافو نمیدهد. ناقص العضو شدن و آمار کشته های تاکنونی مان در محیطهای کار برای درنده خوئی شان کم است. غم و اندوه، و آه و فغان همسر و فرزندانمان وقتی که به ناگاه خبر مرگ مان را در محل کار می شنوند برای اینان تکاندهنده نیست. هر درجه ای از ضد انسانی بودن را که میشود در مخیله جنایت کارترین جنایتکارها تصور کرد باز هم  برای سود و سود آوری سرمایه کم است. این جنایتها و آدمکشی ها، و استثمار و غارت و چپاول، و  گرسنگی میلیاردها انسان در جای جای جهان، و آه و فغان همسران و فرزندان کارگران در نظام ضد انسانی سرمایه داری هیچ ایست گاهی ندارد. این حقیقت انکارناپذیر را  قبل از هر انسان دیگری ما کارگران باید باور کنیم و باور کنیم که تنها ایست گاه سرمایه و توحش و جنایت هایش، خشم زیر و رو کننده  و متحدانه ما کارگران برای در افکندن دنیائی بهتر است .  جعفر عظیم زاده – ٢٨ بهمن ١٣٩٣

 

کارگران از اعتراضات معلمان حمایت کنند! 

اتحادیه ی آزاد کارگران ایران: فقر و فلاکت و تمامی آن شرایط سخت و غیرقابل تحملی که امروز بر صدها هزار معلم تحمیل شده، تماما بر ما کارگران نیز تحمیل شده است. فریاد آن ها، فریاد ما کارگران است … در همبستگی با معلمان، حمایت قاطعانه خود را از مطالبات و اعتراضات آنان اعلام میداریم بدنبال ارائه طومار شش هزار نفری معلمان کشور به مجلس شورای اسلامی در اعتراض به زندگی زیر خط فقر، کانون صنفی معلمان ایران با انتشار بیانیه ای با ابراز نارضایتی شدید از شرایط حاکم بر آموزش و پرورش و وضعیت معیشتی معلمان اعلام کرد تقاضای رسمی خود را برای برگزاری یک تجمع اعتراضی در روز ١٠ اسفند ماه از وزارت کشور به این وزارت خانه داده است.
دیگر هیچ انسان زحمتکشی در این جامعه تحمل فقر و فلاکت موجود را ندارد. فقر و نداری سایه خود را بر همه جا گسترانده و هیچ انسان زحمتکشی از کارگر و معلم گرفته تا پرستار و بازنشسته و نیروی کار ماهر و غیرماهر از این بلای خانمانسوز در امان نیست. شرایط به قدری تکاندهنده است که معلمان این مربیان بزرگ و دلسوز جامعه بشری به سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزانشان بدل شده اند و بالاجبار برای گذران زندگی تن به شغل دوم و سوم داده اند. وضعیت حاکم بر آموزش و پرورش کشور از شرایط کار و زیست معلمان گرفته، تا گزینشهای غیر علمی و به روز نشدن امکانات آموزشی، تا مدارس کانکسی و بکارگیری معلمانی خارج از چهارچوبهای استاندارد آموزگاری با هدف پرداخت حقوق کمتر، تا فشارهای روحی و روانی ناشی از شرایط سخت معیشتی بر معلمان و به تبع آن نداشتن توان کافی در عمل کردن به وظیفه آموزگاریشان، تا بسط و گسترش مدارس غیر انتفاعی و تلاش برای نهادینه کردن مدارس هیات امنائی به جای مدارس دولتی با هدف برچیدن کامل آموزش رایگان و…، آنچنان شرایطی را پدید آورده است که تربیت علمی و اجتماعی نسل آینده کشور در حال نابودی کامل است. مجموعه این شرایط دردآور و احساس والای مربیگری و آموزگاری آن انگیزه بزرگی است که معلمان سراسر کشور را به ایفای نقشی تاریخی رهنمون کرده و امروز آنان به میدان آمده اند تا با دفاع از منزلت خود، ایفاگر نقشی دگرگون کننده در آموزش و پرورش کشور و به تبع آن استیفاگر حقوق از دست رفته فرزندان همه مردم زحمتکش ایران در برخورداری از یک جامعه سالم و انسانی باشند. مطالبات معلمان، مطالبات ما کارگران و عموم مردم زحمکش ایران است. فقر و فلاکت و تمامی آن شرایط سخت و غیرقابل تحملی که امروز بر صدها هزار معلم تحمیل شده، تماما بر ما کارگران نیز تحمیل شده است. درد ما چه در رابطه با معیشت مان و چه در رابطه با احساس مسئولیت مان در برابر وضعیت آموزش و پرورش و آینده فرزندانمان، دردی مشترک است. ما کارگران فریاد اعتراض معلمان هستیم و آنان فریاد اعتراض ما.

 

کارگران شرکت “استیم” در پتروشیمی ایلام دو روز است در اعتصاب بسر می برند

اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران شرکت پیمانکاری “استیم”  در کارخانه پتروشیمی ایلام از صبح دیروز ٢٨ بهمن ماه در اعتراض به عدم پرداخت مزد دست به اعتصاب زده اند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، این کارگران مدت چهار ماه است دستمزدی دریافت نکرده اند و در شرایط معیشتی سخت و طاقت فرسائی قرار دارند. بنا بر این گزارش علیرغم اینکه دو روز از اعتصاب این کارگران گذشته است، کارفرما و یا هیچ نماینده ای از سوی وی توجهی به خواست کارگران نکرده است. کارگران این شرکت اعلام کرده اند تا دریافت دستمزد معوقه خود به اعتصاب شان ادامه خواهند داد. کارخانه پتروشیمی ایلام یک پتروشیمی در حال ساخت است که در آن شرکتهای پیمانکاری مختلفی مشغول بکارند و همه کارگران شاغل در آن با قرارداد موقت مشغول بکارند. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ٢٩ بهمن ماه ١٣٩٣


بهنام ابراهیم زاده به قرنطینه زندان گوهردشت منتقل شد

بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و حقوق کودکان عصر امروز به قرنطینه زندان گوهردشت منتقل شد بنا بر اظهار همسر بهنام ابراهیم زاده هنوز معلوم نیست که بهنام را به کدام بخش این زندان منتقل کنند.

بهنام ابراهیم زاد پس از محاکمه مجدد و محکومیت به ٩ سال و چهار ماه زندان از روز دوم بهمن ماه جاری به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل شده بود و در طول ٢٦ روز گذشته خانواده اش از وضعیت وی هیچ اطلاعی نداشتند. بنا بر اظهار همسر بهنام ابراهیم زاده،  وی ساعت ١٨ امروز طی تماسی تلفنی از زندان گوهردشت اعلام کرد ساعتی پیش به قرنطینه این زندان منتقل شده است و معلوم نیست که او را به کدام بخش زندان منتقل کنند. بهنام  از جمله فعالین کارگری محکم و استواری است  که بارها در اعتراض به شرایط خود و بدرفتاری مسئولین زندان دست به اعتصاب غذا زده است. وی بدنبال وقایع بند ٣٥٠ زندان اوین در اواخر فروردین ماه امسال و در حالی که بشدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود ابتدا به بند ٢٤٠ و سپس به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل شد و نهایتا از آنجا به زندان گوهردشت انتقال پیدا کرد و در این زندان بود که  به دلیل انتقالش به بند زندانیان خطرناک دست به اعتصاب  غذا زد و علیرغم تحمل نزدیک به ٥ سال زندان بار دیگر با اتهامات واهی محاکمه و به ٩ سال و چهار ماه زندان محکوم شد و به فاصله کوتاهی پس از این محاکمه از روز دوم بهمن ماه جاری به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل شد و در طول ٢٦ روز گذشته هیچ خبری از وی در دست نبود. تمام این شرایط سخت در طول پنج سال گذشته در حالی بر این فعال کارگری و حقوق کودکان تحمیل شده است که تنها فرزند وی به بیماری سرطان مبتلاست و نیاز شدید به حضور پدر در کنارش دارد. اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن شرایط سخت و غیر قابل تحملی که بر بهنام ابراهیم زاده تحمیل کرده اند  خواهان لغو حکم جدید صادره بر علیه  این فعال کارگری و آزادی فوری و بی قید و شرط بهنام و دیگر فعالین کارگری در بند و تمامی انسانهای شریفی است که بدلیل آزادیخواهی و حق طلبی به زندان افکنده شده اند. اتحادیه ازاد کارگران ایران – ٢٧ بهمن ماه ١٣٩٣

 

اذیت و آزار و تبعید بهنام از زندانی به زندان دیگر همچنان ادامه دارد! کارگران، مردم آزاده، تشکل های کارگری ، وجدانهای بیدار. همچنان که اطلاع دارید کارگر زندانی بهنام ابراهیم زاده نزدیک به ٥ سال است که در زندان به سر میبرد و در پی‌ محاکمه‌ مجدد در دی‌ ماه سال جاری با ٩ سال و نیم زندان دیگر محکوم شد ، پس از ابلاغ حکم جدید به بهنام از اوایل بهمن ماه مسئولان امنیتی بهنام را از زندان رجایی شهر کرج جهت بازجویی به بند ٢٠٩ زندان اوین منتقل کرده بودند و طی‌ مدت ٢٧ روز گذشته بهنام نه اجازه تلفن داشت و نه ملاقاتی تا سرانجام امروز دوشنبه ٢٧ بهمن ماه مجددا بهنام به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد و هم اکنون در بند قرنطینه این زندان به سر میبرد . کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده ضمن محکومیت چندین باره این همه فشار و اذیت آزار بهنام ابراهیم زاده و دیگر فعالین کارگری و کارگران زندانی خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی‌ کارگران زندانی و زندانیان سیاسی است . بیست و هفتم دی‌ ماه ١٣٩٣


احضار علیرضا خانزادپور از اعضای کمیته هماهنگی

به گزارش رسیده، علیرضا خانزادپور فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری، طی تماسی تلفنی در روز چهارشنبه  ٩٣/١١/٢٩ به ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج احضار و چندین ساعت در رابطه با عضویت در کمیته هماهنگی، مورد بازجویی قرار گرفت. این فعال کارگری از عضویت خود در کمیته هماهنگی دفاع و ایجاد تشکل های مستقل کارگری و طبقاتی کارگران را حق مسلم آنان و امر ایجاد آن را برای رهایی از فقر و فلاکت تحمیل شده به کارگران اجتناب ناپذیر دانسته است. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم کردن احضار فعال کارگری علیرضا خانزادپور، اعلام می دارد که صاحبان سرمایه با فشار و احضار و بازداشت و زندانی کردن اعضای این کمیته و دیگر فعالین کارگری نمی توانند از تلاش کارگران برای رسیدن به خواستها و مطالباتشان و برخورداری از یک زندگی انسانی جلوگیری نمایند. کمیته هماهنگی همچنین خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط زانیار دباغیان فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی و دیگر کارگران و زندانیان سیاسی می باشد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری.


در محکومیت ادامه بازداشت ، شکنجه و اذیت و آزار فعالین کارگری

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده. همانگونه که در اخبار و یا اطلاعیه‌های مختلف مشاهده کردید در چند ماه گذشته نیرو‌های امنیتی حمله گسترده‌ای را علیه فعالین کارگری متشکل در تشکلات کارگری از جمله اعضای کمیته هماهنگی‌ آغاز کردند ، هر دفعه به بهانه‌های واهی کارگران عضو کمیته‌های مختلف کارگری از جمله کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری احضار شده و برای مدتی‌ بازداشت میشوند و سپس با قید وثیقه آزاد شده و برایشان دادگاه تشکیل میشود و احکام نا عادلانه‌ای برای آنها صادر میشود. نیرو‌های امنیتی با تمام قدرت اعضای کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری را مورد خشم خود قرار داده اند و روزی نیست که فعالین متشکل در این کمیته تهدید ، احضار و یا بازداشت نشوند ، اتهام این فعالین فقط عضویت در تشکلی می‌باشد که این کارگران با اتکا‌ به نیروی خود و به طور مستقل آن را تشکیل داده اند و این از حقوق اولیه هر کارگری است که تشکل مستقل خود را ایجاد کند تا بتواند متحدانه با دیگر هم طبقه‌ای‌های خود به جنگ با سرمایه و استثمار کنندگان برود. زانیار دباغیان فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری هم یکی‌ از همین بازداشتی‌های اخیر است که در روز ١٢ بهمن ماه هنگامی که عازم محل کار خود بود توسط نیرو‌های امنیتی بازداشت و به مکان نا معلومی منتقل شد که تا به این لحظه هیچ خبری از وضعیت او در دست نیست. کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکوم کردن چند باره احضار ، تهدید ، شکنجه و بازداشت فعالین کارگری خواستار آزادی بدون قید و شرط زانیار دباغیان و دیگر فعالین کارگری در بند است. کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد

 

اخبار بین المللی

 

کوزوو – هجوم مهاجران به دیگر کشور‌های اروپایی در اثر فقر و بیکاری

افزایش فقر و بیکاری در کوزوو، موج گسترده ای از پناهجویان این کشور را به سوی دیگر کشورهای اروپایی در پی داشته است. مقام های مجارستان می گویند، تنها طی یک ماه گذشته بیش از ٤٠٠ تن از اهالی کوزوو به این کشور پناه آورده اند. ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نیز از لزوم وضع قوانین جدید برای جلوگیری از موج گسترده پناهجویان خبر داده است. بسیاری از این پناهجویان پس از عبور از مجارستان به صربستان می روند و با عبور از این کشور در تلاش اند تا خود را به یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا برسانند. اکثر آنها اهل کشورهای کوزوو، آلبانی یا مهاجرانی از کشورهای خاورمیانه از جمله سوریه و عراق هستند. وزیر کشور آلمان نیز برای متوقف کردن موج گسترده مهاجران از همکاری نیروی پلیس این کشور با پلیس صربستان خبر داده است. مقام های آلمانی می گویند، تنها طی ماه ژانویه سالجاری حدود ٣٠٠ درخواست پناهندگی در این کشور به ثبت رسیده است که تعداد زیادی از درخواست کنندگان اهل کوزوو بوده اند و پناهجویان سوری نیز در رده دوم قرار دارند. کوزوو یکی از فقیرترین کشورهای اروپایی است که نرخ بیکاری در آن ٤٥ درصد ثبت شده است. بیش از ٣٤ درصد از ساکنان این کشور زیر خط مطلق فقر به سر می برند.

 

هائیتی – تظاهرات در اعتراض به افزایش بهای سوخت

تصمیم دولت هائیتی برای افزایش بهای سوخت باردیگر مخالفان را به خیابان های پایتخت کشاند. صدها تن از ساکنان شهر پورتو پرنس با برپایی تظاهرات و در اعتراض به شرایط اقتصادی در این کشور خواستار کناره گیری میشل مارتلی، رئیس جمهوری و اوانس پانول، نخست وزیرهائیتی از قدرت شدند. بر اساس گزارش ها، با وجود برپایی تظاهراتی صلح آمیز، پلیس برای متفرق کردن معترضان اقدام به شلیک گاز اشک آور کرد. همزمان معترضان نیز برخی خیابان های شهر را مسدود کردند تا مانع از هجوم پلیس شوند. معترضان هشدار دادند، در صورت عدم کاهش بهای سوخت در برگزاری کارناوال اختلال ایجاد خواهند کرد. کارناوال هائیتی از روز ١٥ فوریه در شهر پورتوپرنس آغاز می شود.

 

آرژانتین – رئیس جمهور متهم به پنهان کردن نقش ایران در پرونده آمیا

کریستینا فرناندز کریشنر، رئیس جمهوری آرژانتین از سوی دادستانی به تلاش برای پنهان کردن نقش مقامات جمهوری اسلامی ایران در بزرگترین حادثه ترویستی این کشور متهم شد.  این اتهام که اکنون به صورت رسمی علیه کریستینا فرناندز کریشنر مطرح شده باید از سوی قاضی بررسی شود. طرح اتهام برای پنهان کردن دست داشتن حکومت ایران در بمبگذاری مرکز یهودیان در بوینس آیرس در ٦٢ صفحه در اختیار دادگاه فدرال قرار گرفته است.  این در حالی است که جسد بی جان آلبرتو نیسمان، دادستان پیشین پرونده موسوم به آمیا هجدهم ژانویه در آپارتمانش کشف شد.چهار روز پیش از آن، وی رئیس جمهوری آرژانتین را به تلاش برای سرپوش گذاشتن بر مسوولیت مقامات ایرانی در این بمبگذاری، در ازای دستیابی به قراردادهای نفت و گاز متهم کرده بود. این دادستان، یک دهه درباره جزئیات پرونده بمبگذاری سال ١٩٩٤میلادی در بوینس آیرس تحقیق کرده بود.  رئیس جمهوری آرژانتین به همراه هکتور تیمرمان، وزیر امورخارجه این کشور همچنین به تلاش برای حذف نام مقامات ایرانی از فهرست پلیس بین الملل در سال ٢٠١٣ میلادی متهم است. بمبگذاری در مرکز یهودیان بوینس آیرس، آمیا ٨٥ کشته برجا گذاشت.

 

ترکیه – اعتراض هزاران تن به افزایش تدریس مبانی اسلام در مدارس

هزاران تن از معترضان به دولت اسلامگرای ترکیه در شهرهای آنکارا، ازمیر و استانبول به خیابان آمده و علیه سیاست های رجب طیب اردوغان دست به تظاهرات زدند.  معترضان که با برخورد پلیس رو به رو شدند خواستار جدایی دین از نظام آموزش عمومی هستند. نیروهای امنیتی در شهر ازمیر با خودروهای آبپاش تلاش کردند تا تظاهرکنندگان را متفرق کنند.  همزمان صدها تن از دانش آموزان و معلمان در سراسر ترکیه در اعتراض به افزایش تدریس مبنای اسلام در مدارس از حاضر شدن در کلاس خودداری کردند. مخالفان آقای اردوغان می گویند که وی در پی اسلامی کردن این کشور لائیک است.

 

یونان – تجمع هزاران نفره در همبستگی‌ با سیاست‌های دولت جدید

هزاران نفر در حمایت از دولت جدید یونان یکشنبه شب١٥ فوریه (٢٦ بهمن) در مقابل پارلمان این کشور در آتن تجمع کردند. جایی که در گرماگرم بحرن اقتصادی یونان در سال ٢٠١٢ صحنه ناآرامی ها و تظاهرات خشونت آمیز مخالفان دولت بود حالا تبدیل به محل همبستگی آنها با دولت ضد سیاست های ریاضتی شده است. این سومین بار طی بیست روز گذشته و از زمان سر کار آمدن دولت جدید است که شهروندان یونانی در مخالفت با ادامه ریاضت های اقتصادی مورد خواست اتحادیه اروپا به خیابان ها ریختند. تجمع کنندگان با سر دادن شعارهایی علیه آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و حزب پاسوک و حزب دموکراسی نوین، احزاب دولت ائتلافی حاکم پیشین، مخالفت خود را با سیاست های ریاضتی نشان دادند. یکی از تجمع کنندگان می‌ گوید: “ما باید به این تحقیر پایان دهیم و شان و کرامت خود را بازیابیم. بدهی ها را پس می دهیم اما هم اکنون نیاز داریم نفسی تازه کنیم.” یکی‌ دیگر می‌‌گوید: “اکثر کشورها در اروپا با مشکلات اقتصادی مشابهی روبرو هستند. امیدوارم نمونه خوبی از پایان دادن به سیاست های ریاضتی باشیم. امیدوارم پیام ما تغییرات برای کل اروپاییان را به همراه داشته باشد. ” جدا از آتن، مخالفان ریاضت های اقتصادی در برخی شهرهای دیگر اروپا با مردم و دولت جدید یونان ابراز همبستگی کرده اند. خبرنگار یورونیوز در آتن حال و هوای تجمع یکشنبه شب را چنین توصیف کرد: “تجمعی دیگر به منظور بازیابی شان و کرامت در خور؛ شهروندان آتن در میدان مرکزی شهر تجمع کردند تا حامل این پیام باشند که ورق برگشته و فصل ریاضت های اقتصادی پایان یافته است.”

 

خبر‌های کوتاه

سوئد – شرکت معدن “ال. کی. ای. بی” اعلام کرده است ٤٠٠ تن از کارکنان خود را اخراج خواهد کرد.
شرکت “ال. کی. ای. بی” اعلام کرده تا سال ٢٠١٦ میلادی قرار است از تعداد کارکنان این شرکت معدن کاسته شود. شرکت ال. کی. ای. بی که بزرگترین سهام دار دولت سوئد است دلیل تعدیل نیرو را کاهش قیمت سنگ آهن از سود این شرکت اعلام کرده است.

ایتالیا – هزاران تن در ایتالیا در اعتراض به سیاست های اقتصادی اتحادیه اروپا در خیابان های شهر “رم” و در مقابل ساختمان اتحادیه اروپا دست به تظاهرات زدند. شركت كنندگان در این تظاهرات به نشانه اعتراض به سیاست های تحمیلی ریاضتی اتحادیه اروپا به ساختمان این نهاد گوجه فرنگی و تخم مرغ پرتاب کردند. معترضان در جریان این تظاهرات همچنین حمایت خود را از سیاست ضد ریاضت اقتصادی دولت جدید چپگرای یونان اعلام کردند. همزمان با این تظاهرات پلیس ضدشورش ایتالیا تلاش کرد تا معترضان را متفرق کند.

پاراگوئه – روز سه شنبه ٢٨ بهمن، تظاهرات کارگران پاراگوئه در اعتراض به شرایط کار توسط نیروهای پلیس این کشور سرکوب شد. کارگران پاراگوئه به قوانین جدید تصویب شده در این کشور مبنی بر افزایش روند اداری نقل و انتقال کالا و صادرات به بهانه جلوگیری از قاچاق اعتراض دارند. همچنین تنش ها در مرزهای مشترک پاراگوئه با برزیل و آرژانتین به دنبال سرکوب تظاهرات کارگران تشدید شده است.

عراق – روز سه شنبه ٢٨ بهمن، شمار کثیری از معلمین در سلیمانیه اقلیم کردستان عراق در اعتراض به عدم دریافت حقوق و مزایای خود دست به تجمع زدند. حقوق معلمین مدارس به مانند دیگر کارمندان و حقوق بگیران اقلیم کردستان در پی اختلافات میان اربیل و بغداد و قطع بودجه اقلیم از سوی دولت مرکزی پرداخت نشده و این امر موجب نارضایتی شدید آنان شده و اعلام کرده اند تا تا دریافت حقوق معوقه، اعتراضات خود را ادامه می دهند.