شهلا دانشفرتحصن کارگران مقابل مجلس، یک موفقیت بزرگ

تحصن کارگران مقابل مجلس، یک موفقیت بزرگ
شهلا دانشفر
تحصن هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار امضا برای افزایش دستمزدها در روز سه شنبه ٢٨ آذر مقابل مجلس اسلامی، یک موفقیت بزرگ برای همه کارگران و مردم در ایران است.
هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار امضا برای خواست افزایش دستمزد، با این حرکت اعتراضی خود در این روز و با قراردادن خواستهای کارگران بر روی میز وزیر کار و مجلس اسلامی، در جلوی صحنه سیاسی جامعه ایستاده و جسورانه صدای اعتراض کل کارگران و کل جامعه را علیه دستمزدهای زیر خط فقر و علیه لوایح ضد کارگری اخیر دولت تحت عنوان “اصلاح در قانون کار” و “اصلاح در قانون تامین اجتماعی” به صدا در آوردند. به سهم خود دست تک تک این عزیزان را به گرمی میفشارم و این موفقیت را به همگان تبریک میگویم.
روز ٢٨ آذر هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار امضا برای خواست افزایش دستمزدها، ده هزار امضای جدیدی که کارگران از مراکز مختلف کارگری در شهرهای مختلف پای طومار گذاشته بودند را به همراه ٢٠ هزار امضای قبلی که از سطح هشت استان کشور گرد آمده بود، همراه با نامه سوم خود خطاب به مجلس اسلامی، وزیر کار و احمدی نژاد تحویل کاربدستان جمهوری اسلامی دادند.
هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی سی هزار امضا برای افزایش دستمزدها در نامه سوم خود که همراه با سی هزار امضا به وزیر کار و مجلس اسلامی و دفتر احمدی نژاد تحویل داده شد، ضمن اشاره به سطح نازل دستمزدها و نرخ سرسام آور قیمت ها و افزایش هر روزه اش، ضمن اشاره به بیکارسازی های هر روزه کارگران و فشار هر روزه بر زندگی و معیشت کارگران، اعتراض خود را به این موارد که نه تنها به دو نامه اعتراضی قبلی آنان در همین رابطه پاسخی داده نشده، بلکه به اینکه دولت با اراِیه دو لایحه ضد کارگری تحت عنوان ” اصلاح قانون کار و قانون تامین اجتماعی ” به مجلس، تعرضات بیشتری به کارگران و کل مردم را در دستور گذاشته است، اعلام داشتند. در بخشی از نامه سوم این کارگران آمده است:
” جناب وزیر! بدانید و آگاه باشید این “باری” که شما درصدد نهادن آن بر دوش کارگران هستید چنان کج است که هیچگاه به منزل نخواهد رسید. شما و وزارتخانه متبوعتان با رویکردی که در مورد اعتراضات کارگران و خواستهای آنان پیشه کرده اید و با لایحه اصلاحیه ای که در مورد قانون کار در دستور گذاشته اید به نظر ما هدفی جز ذلت و خواری بیش از پیش کارگران دنبال نمیکنید لذا ما مصرانه خواهان استیضاح شما در مجلس شورای اسلامی و استعفایتان هستیم. ذره ای تردید به خود راه ندهید که ما کارگران در برابر تداوم وضعیت موجود از قبیل عدم افزایش دستمزدها و وارد کردن اصلاحات ضد کارگری تر بر قوانین کار و تامین اجتماعی ساکت نخواهیم نشست. منزلت، آبرو، حیثیت و شرافت ما کارگران در گرو معیشت ماست و ما در دفاع از حیثیت و شرافت خود لحظه ای تردید نخواهیم کرد…”. در ادامه این نامه همچنین بر خواستهای فوری کارگران از جمله متوقف شدن اجرایی کردن هر نوع “اصلاحی” در قوانین کار و تامین اجتماعی و زیر فشار قرار دادن بیشتر زندگی و معیشت کارگران و اینکه هرگونه تصمیمی در مورد شرایط کار کارگران باید با شرکت و دخالت مستقیم نماینده های منتخب مجامع عمومی کارگران صورت گیرد، حداقل دستمزد کارگران شاغل و بازنشسته باید فورا و با نظارت نمایندگان مجامع عمومی کارگران افزایش یابد، دست پیمانکاران از محیط های کار کوتاه گردد و بالاخره اجرای کامل بیمه کلیه کارگران ساختمانی، تاکید گذاشتند.
این نامه ، فریاد اعتراض و اولتیماتوم همه کارگران و همه مردم در قبال وضع فلاکتبار کنونی است. این نامه بر خواستهای فوری کل کارگران و کل مردم تاکید گذاشته است. این نامه بر نمایندگان منتخب مجامع عمومی کارگری در مراکز و واحد های مختلف تولیدی بعنوان تنها مرجع تصمیم گیری و اعمال اراده کارگران تاکید میگذارد.
هماهنگ کنندگان این طومار تا همین جا با بلند کردن چنین پرچمی، قدم بزرگی به جلو برداشته اند و همانطور که اشاره کردم این خود یک موفقیت برای همه کارگران و کل جامعه است، باید وسیعا به این حرکت پیوست.
طومار سی هزار امضا با خواست افزایش فوری دستمزدها و علیه تعرضات رژیم اسلامی به زندگی و معیشت کارگران و کل جامعه، ابتکار جالبی بود که اول بار در اول مه یعنی روز جهانی کارگر امسال از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران با ٥ هزار امضا انتشار یافت. اکنون این حرکت حمایت و امضای سی هزار کارگر را پشت خود دارد و عملا به ظرف مناسبی برای سازمان دادن اعتراضی سراسری و گسترده علیه فقر و فلاکت حاکم بر جامعه، تعرضات هر روزه رژیم به زندگی و معیشت کارگران و کل جامعه و برای خواست افزایش فوری دستمزدها تبدیل شده است. باید وسیعا حول این حرکت و این طومار گرد آمد. همچنین انتظار میرود که تشکل های مختلف کارگری با تمام قدرت به این حرکت بپیوندند. همانطور که انجمن برق و فلز کرمانشاه در همین هفته حمایت خود را از طومار اعتراضی کارگران با خواست افزایش دستمزدها و جنبشی که حول آن دارد شکل میگیرد اعلام داشتند.
خلاصه کلام اینکه شش ماه جنب و جوش گسترده حول طومار دستمزدها، تحصن ٢٨ آذر مقابل مجلس از سوی هماهنگ کنندگان این طومارها و اعلام اینکه کارگران زیر بار لوایح و تصمیات آنها و فشار بیشتر بر زندگی و معیشتشان نمی روند و خواهان افزایش فوری دستمزدهایشان هستند، همه و همه نشانه قد علم کردن کارگران در راس خواستهای کل جامعه و بعنوان پرچمدار خواستهای مردم است. از جمله در تحصن ٢٨ آذر در مقابل مجلس، اکنون این رهبران کارگران هستند که پشت میکروفون قرار میگیرند و در واقع بعنوان پیشروان جامعه علیه فقر و گرانی بیسابقه حاکم بر جامعه فریاد بر می آورند و خواستهای کارگران را بر روی میز مقامات دولت و مجلس میگذارند. این اتفاقات حال و هوای امروز جنبش کارگری و نه تنها این، بلکه کل جامعه را نشان میدهد. این اتفاقات بطور واقعی وزن و جایگاه کارگران را در پیشاپیش خواستها و مبارزات کل مردم به جان آمده از فقر و فلاکت نشان میدهد. این اتفاقات از شکل گیری و سازمانیابی مبارزات کارگری حول خواستهای فوری خود و علیه فقر و فلاکت و ایستادن در مقابل تعرضات رژیم اسلامی به زندگی و معیشتشان، حکایت دارد. اینها همه جنب و جوشی گسترده است که در آن کارگران با طومارهای اعتراضی شان دارند فریاد میزنند که کوتاه نخواهند آمد و در دفاع از معیشت خود لحظه ای درنگ نخواهند کرد و داشتن یک زندگی انسانی را حق مسلم خود میدانند. این جنبشی است که قدرتمند به جلو می آید و خود امروز فاکتور مهم و تعیین کننده ای در تحولات سیاسی کل جامعه است. فاکتوری امید بخش که در مقابل کل جامعه، راه نشان میدهد. زنده باد مبارزه متحد کارگران.