دیدار معاون رییس جمهور با آتنا فرقدانی و حکیمه شکری در زندان قرچک ورامین
http://kampain.info/mer.php?id=1756
شهیندخت مولاوردی، معاون رییس جمهور در امور زنان روز دوشنبه ۲۱ بهمنماه، در بازدید از زندان زنان در قرچک ورامین، با آتنا فرقدانی و حکیمه شکری دو نفر از زندانیان سیاسی محبوس در این زندان دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سحامنیوز با اعلام این خبر نوشته: «آتنا فرقدانی و حکیمه شکری به خانم مولاوردی درباره شرایط نامناسب نگهداری زندانیان زن در قرچک ورامین توضیح مبسوط دادند و شرایط این زندان را بسیار غیربهداشتی، غیرانسانی و غیرقابل تحمل توصیف کردند.»
آتنا فرقدانی به خانم مولاوردی گفته که در دومین روز اعتصاب غذای خود به سر میبرد و فقط آب می خورد و تا زمانی که او به زندان اوین منتقل نشود به اعتصاب غذای خود ادامه خواهد داد حتی اگر منجر به مرگ وی شود.
فرقدانی در پاسخ به این سوال مولاوردی که دلایل اعتصاب غذایت چیست، افزوده: «در اعتراض به شرایط غیرانسانی نگه داری همه زندانیان زن اعم از عادی و سیاسی در زندان قرچک ورامین، اعتراض به روند انتقال زندانیان سیاسی از جمله انتقال نگار حائری، حکیمه شکری، رویا صابرینژاد و بسمه جبوری به زندان قرچک ورامین و همچنین اعتراض به انتقال غیرقانونی خودم به زندان قرچک ورامین دست به اعتصاب غذا زدهام و درخواست میکنم مسوولان قضایی هرچه سریعتر مرا به زندان اوین بازگردانند.»
به گزارش این وبسایت، فرقدانی به معاون رییس جمهوری گفته : «امروز به خاطر بازدید شما از زندان، ظاهرسازی کرده اند و برای نخستین بار به زندانیان برای ناهار مرغ داده اند در حالی که در برنامه غذایی زندان قرچک چیزی به نام گوشت و مرغ وجود ندارد. همچنین به خاطر حضور شما تعداد زیادی از زندانیان را به واحد اشتغال فرستادند و در آنجا به آنها لباسهای مناسب دادند که بپوشند تا در بازدید شما این جور به نظر بیاید که زندانیان زن از لباس مناسب و امکان فعالیتهایی چون خیاطی، بافتنی و عروسکبافی برخوردارند، اما این فقط برای همین امروز و همین چند ساعتی است که شما از اینجا بازدید میکنید.»
حکیمه شکری و آتنا فرقدانی همچنین شرایط بد بهداشتی این زندان را تشریح کردند و گفتند: «آب مصرفی اینجا آنقدر شور است که اغلب زندانیان دچار بیماریهای پوستی و چشمی شدهاند، امکانات درمانی و دارویی بسیار محدود و در مواردی در حد صفر است.»
حکیمه شکری در باره بیماری چشمی خود نیز توضیحهایی داد و گفته مسوولان زندان از درمان و رسیدگی به بیماریاش خود داری میکنند. وی همچنین با اشاره به قانون تفکیک زندانیان سیاسی و عادی گفت که با وجودی که جرم او سیاسی است برخلاف قوانین او را به زندان قرچک تبعید کردهاند.
خانم مولاوردی از بندهای یک تا پنج زندان زنان قرچک ورامین دیدار کرده و با زندانیان عادی نیز گفتوگوهایی داشته است.
آتنا فرقدانی هنرمند نقاش، فعال حقوق کودکان است از چندی پیش در زندان به سر میبرد. وی در انجمن حمایت از کودکان کار به کودکان نقاشی درس میداد و با معدل کل ۱۹.۷۸ و رتبه برتر کل دانشگاه الزهرا در مقطع کارشناسی در رشتهی هنر از دانشجویان نخبه و استعدادهای درخشان این دانشگاه بود، اما به خاطر کشیدن طرحی از نمایندگان مجلس از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد منع شد.
حکیمه شکری نیز از حامیان «مادران پارک لاله» بود که در پی اعتراضات پس از انتخابات ۱۳۸۸ در حمایت از مادران زندانیان و کشته شدگان بعد از انتخابات ایران فعالیت میکرد. وی ۱۴ آذرماه ۱۳۸۹، به همراه شماری دیگر در مراسم بزرگداشت امیر ارشد تاجمیر یکی از کشته شدگان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری در ایران، در«بهشت زهرای تهران» بازداشت شد. وی توسط قاضی مقیسه به تحمل سه سال زندان محکوم شد.
سهشنبه ۲۱ بهمنماه ۱۳۹۳ – ۱۰ فوریه ۲۰۱۵
اعزام به مرخصی رشید آخکندی برای درمان از زندان سقز
http://kampain.info/mer.php?id=1755
رشید آخکندی زندانی سیاسی محبوس در زندان سقز، امروز سهشنبه ۲۱ بهمنماه، جهت درمان به مرخصی خارج از زندان آمد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، رشید آخکندی زندانی کهنسال و بیمار زندان مرکزی سقز، امروز سهشنبه ۲۱ بهمنماه ۱۳۹۳، پس از سپردن وثیقهای سنگین جهت مداوا در مراکز درمانی خارج از زندان، به مرخصی 15 روزه اعزام شد.
پیشتر «محمدحسین علیمحمدی» برادر زن این زندانی سیاسی در گفتگو با «رادیو کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی» گفته بود: «همسر ایشان از لحاظ روانی افسردگی کامل گرفته، نانآوری ندارد؛ آنها در فقر شدید هستند. رشید هم شده یک پیرمرد در زندان و هر لحظه امکان مرگ بر اثر بیماری برایش هست.»
وی درباره وضعیت جسمانی این زندانی بیمار گفته: «رشید با توجه به سن بالایی که دارد این روزها و ماههای اخیر خیلی ناتوانتر شده و ناراحتیهای جسمی زیادی هم دارد. دندانهایش دچار پوسیدگی شدید است، از لحاظ دید از ناحیه هر دو چشم مشکلات اساسی دارد، کلیههای وی هم دچار عفونت شدید است و روزبهروز وضعیت جسمی وی بدتر میشود. متاسفانه چون از لحاظ مالی توان نداریم نمیتوانیم هزینههای درمان رشید را تهیه کنیم. در کل وضعیت جسمی وی در حال حاضر وخیم است و مسوولین هم کاری برای درمان وی انجام نمیدهند.»
گفته شده این زندانی سیاسی کُرد، پیشتر محکوم به اعدام و سی سال زندان بود، در پی اخذ رضایت خانواده شاکی (اولیای دم) و دریافت مبلغ قابل توجهی دیه، و همچنین موافقت ديوان عالی كشور، حكم اعدامش در ٢٠ اسفندماه ١٣٩٢، لغو و منتظر بررسی دوباره پروندهاش شد. در نهایت نتیجه بررسی مجدد پرونده در 6 اردیبهشتماه 1393، به وی اعلام شد و این بار در دادگاه انقلاب شهرستان سقز در مجموع به 40 سال تحمل حبس محکوم و از اعدام رهایی یافت.
اتهام اين زندانی سیاسی 56 ساله، ارتباط با یکی از احزاب کُرد مخالف حکومت است. وی ابتدا به انجام اقدام مسلحانه نيز متهم شده بود که هيچگاه آن را نپذيرفت تا سرانجام حکم اعدام صادره، در ديوان عالی کشور نقض شد.
رشید آخکندی متاهل و ساکن شهر سقز، در ۲۱ فروردینماه 1387، در شهر اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. این زندانی در ۳۱ تیرماه همان سال، در شعبه یک دادگاه انقلاب شهر سقز به ریاست قاضی شایق، به اتهام محاربه از طریق عضویت در احزاب کُرد مخالف حکومت، و همچنین معاونت در قتل، به اعدام و سی سال حبس در تبعید در زندان میناب محکوم شد.
پس از اعتراض این زندانی سیاسی، پرونده به شعبه ۵ تجدید نظر استان کردستان ارسال و ۳۱ تیرماه 1388، حکم اعدام تایید شد. بعد از اعتراض مجدد به این حکم، پرونده به شعبه ۸ دیوان عالی کشور ارسال شد و در ۳۱ مردادماه 1388، حکم اعدام تایید شد. حکم اعدام رشید آخکندی بعدها در ٢٠ اسفندماه ١٣٩٢، در دیوان عالی کشور لغو شد.
گفتنی است خانواده این زندانی سیاسی، با توجه به گذشت 7 سال از زندانی شدن وی و سن بالا و ابتلا به بیماری، ادامه دوران حبس را برای وی ناممکن دانسته و از مردم، سازمانها و نهادهای حقوق بشری و فعالان حقوق بشری و مدافعان حقوق زندانیان سیاسی درخواست کمک کردهاند.
سهشنبه ۲۱ بهمنماه ۱۳۹۳ – ۱۰ فوریه ۲۰۱۵
انتقال یک فعال مدنی کُرد از بازداشتگاه اطلاعات سنندج به زندان مریوان
یک فعال مدنی کُرد، پس از ٧٠ روز بازداشت و نگهداری در سلولهای انفرادی ادارهی اطلاعات سنندج، به بند عمومی زندان شهر مریوان منتقل شد.
بنابه گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه نوزدهم بهمن ماه، مأموران امنیتی حکومت اسلامی ایران، علی خوشنمک فعال مدنی کُرد را از ادارهی اطلاعات سنندج به بند عمومی زندان مرکزی شهر مریوان انتقال دادند.
این فعال مدنی در تاریخ هشتم آذرماه سال ١٣٩٣، توسط نیروهای لباس شخصی اداره اطلاعات شهرستان مریوان بازداشت و بعد از آن به بازداشتگاه اطلاعات شهر سنندج منتقل شد.
یک منبع در این باره به کمپین گفت که نامبرده در این مدت مورد آزار و شکنجه های زیادی قرار گرفته و دلیل اینکه حکم بازداشت وی دوبار تمدید شده بود، این است که نامبرده چون مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود و برای اینکه زخم و آثار شکنجه های وی معلوم نشود، در این مدت اخیر در سلول انفرادی اداره اطلاعات شهر سنندج نگه داشته شد.
علی خوشنمک، ٥٢ ساله و داراي همسر و٣ فرزند و از فعالان مدنی شهر مریوان بشمار می رود که تاکنون از اتهام و یا دلیل نگهداری وی در زندان هیچ خبری در دست نیست. و نیروهای امنیتی هم به خانواده وی در این باره هیچ گونه جوابی نداده اند.
سه شنبه – ۲۱ بهمن – ۱۳۹۳ 10 – 02 – 2015
http://kampain.info/mer.php?id=1753