تشدید فشار به خانواده جمال سلیمانی زندانی اهل سنت کُرد
http://kampain.info/mer.php?id=1712
جمال سلیمانی از سوی نیروهای امنیتی تهدید به مرگ شده و از کشور خارج شده است
جمال سلیمانی زندانی اهل سنت کُرد، نزدیک به یک ماه پیش با سپردن وثیقه به مرخصی خارج از زندان اعزام میشود. وی به دلیل تهدید نیروهای امنیتی از کشور خارج میشود. اکنون فشارها بر خانوادهاش افزایش یافته است.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، جمال سلیمانی فرزند امین زندانی عقیدتی، پس از گذراندن نزدیک به 5 سال از حکم 11 سال زندان خود، یک ماه پیش با سپردن وثیقهای 800 میلیون تومانی به مرخصی چند روزه خارج از زندان اعزام و در پی آن از کشور خارج شد. اکنون خانواده وی تحت فشار نیروهای امنیتی قرار دارند.
گفته شده جمال سلیمانی که از فعالان اهل سنت شهرستان جوانرود است، پس از تحمل شکنجه و رفتارهای غیر انسانی در زندانهای ایران، به دلیل وجود تهدید از سوی نیروهای اطلاعاتی و امنیتی جوانرود و احضارهای گاه و بیگاه به اداره اطلاعات این شهر، به صورت مخفیانه از کشور خارج شده است.
یک منبع مطلع از وضعیت این فعال مذهبی اهل سنت به کمپین گفته: «جمال با سخنرانی در چندین مجلس دیدار که اهالی شهر برای دیدن وی آمده بودند، از ظلمهای رژیم در زندان و شکنجه بازجویان گفته بوده و به همین دلیل به اطلاعات جوانرود احضار شده و تهدید به مرگ میشود.»
این منبع افزود: «پس از چندین بار تهدید ماموران امنیتی و بنا به اظهارات یکی از نزدیکانش، جمال سلیمانی ایران را به مقصد امارات یا مالزی ترک کرده است، حالا پس از متوجه شدن نیروهای امنیتی از فرار وی، فشارها متوجه خانواده این فعال مذهبی شده است.»
ماموران امنیتی اطلاعات جوانرود، از خانواده این فعال مذهبی خواستهاند “چند باب خانه گرو گذاشته شده” تخلیه شود. آنها همچنین داماد جمال سلیمانی را به دلیل تلاش برای “قبول مرخصی زندانی”، تهدید به بازداشت کردهاند.
برخی منابع گفتهاند امارات و مالزی دو کشور مقصدی هستند که در چند سال اخیر بیشتر فعالان عقیدتی اهل سنت که از سوی نیروهای نهادهای امنیتی در ایران تحت فشار قرار میگیرند، به آنجا مهاجرت میکنند.
چهارشنبه ۸ بهمنماه ۱۳۹۳ – ۲۸ ژانویه ۲۰۱۵
دعوت از معترضان و روشنگران درباره موارد و افشای آمران، عاملان و حاميان نقض حقوق بشر در ایران
http://kampain.info/mer.php?id=1710
اطلاعيه دهم کارزار برای افشای نقض حقوق بشر در ج. ا. در روند بیست و هشتمین اجلاس شورای حقوق بشر
هممیهنان عزيز،
از روز دوشنبه ۲ مارس ۲۰۱۵ (۱۱ اسفندماه ۱۳۹۳)، بیست و هشتمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در شهر ژنو آغاز میشود و تا ۲۷ مارس ۲۰۱۵ (۷ فروردینماه ۱۳۹۴) ادامه خواهد يافت.
در این اجلاس مرحله دوم، دوره دوم بررسی ادواری جهانی پرونده حقوق بشری جمهوری اسلامی برگزار خواهد شد و همچون روال سالهای گذشته، گزارش آقای بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد و احمد شهید گزارشگر ويژه ایران به شورای حقوق بشر بررسی میشود و سپس پیشنویس قطعنامهای در مورد نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی که قاعدتا تمدید دوره گزارشگری گزارشگر ويژه ایران را در متن خود دارد، جهت تصویب ارایه خواهد شد.
در نیمه نخست این اجلاس علاوه بر کمیسر عالی حقوق بشر، از جمله گروههای کار و گزارشگران ويژه زیر گزارش خود را ارایه خواهند داد:
گزارشگر ويژه شکنجه
گزارشگر ويژه مدافعان حقوق بشر
گزارشگر ويژه آزادی ادیان و عقاید
گزارشگر ويژه افراد با ناتواناییها
کارشناس بینالمللی محیط زیست
گزارشگر ويژه حقوق فرهنگی
گزارشگر ويژه خشونت علیه کودکان
گزارشگر ويژه اقلیتها
در طول اجلاس از جمله پانلهای زير در صحن اصلی شورای حقوق بشر برگزار خواهد شد:
مباحثه سالانه در مورد حقوق کودکان
مباحثه سالانه در مورد افراد با ناتواناییها
مباحثه در مورد مجازات مرگ
مباحثه در مورد حقوق بشر و تغییرات آب و هوا
از کليه همميهنان در تمام نقاط دنيا که به نقض حقوق بشر در ايران معترض هستند تقاضا میشود که کوششهای خود را برای روشنگری درباره موارد نقض حقوق بشر در کشورمان و افشای آمران، عاملان و حاميان آن هماهنگ کنند.
ما با برگزاری اجلاسهای جانبی (موازی) در شورای حقوق بشر و تجمع یا تجمعاتی در برابر مقر سازمان ملل متحد در شهر ژنو، در ارتباط با نحوه برخورد جمهوری اسلامی با دور دوم روند بررسی ادواری جهانی و گزارش آقای احمد شهید، تلاش میکنیم که همزمان با بیست و هشتمین اجلاس شورای حقوق بشر، کارزاری را برای افشای موارد عديده نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی تدارک ببینیم.
همچنین چند کارگاه آموزشی حقوق بشر در آخر هفتههای حین اجلاس پیشبینی شده است. یکی از این کارگاهها که در آخر هفته چهاردهم و پانزدهم مارس، با همکاری سازمان غیردولتی کمیسیون بینالمللی حقوق بشری همجنسگرایان برگزار خواهد شد، به تلاشها برای رفع تبعیض از اقلیتهای جنسی اختصاص خواهد یافت.
اسنادی که در این اجلاس بررسی میشوند، در پیوند زير در دسترس میباشند:
http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/RegularSessions/Session28/Pages/ListReports.aspx
اسناد ارایه شده توسط سازمانهای غیر دولتی، به تدریج در صفحه اکسترانت شورای حقوق بشر منتشر خواهد شد:
https://extranet.ohchr.org/sites/hrc/HRCSessions/RegularSessions/28thSession/Pages/default.aspx
برنامه این اجلاس به زبان انگلیسی در این پیوند قابل مشاهده میباشد:
http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/RegularSessions/Session28/Pages/28RegularSession.aspx
در این دوره نیز تسهیلات محدودی برای سفر به ژنو و اقامت در این شهر برای تعدادی از شرکتکنندگان در این کارزار در نظر گرفته شده است. شرکتهای هواپیمایی گوناگون از بسیاری از شهرهای اروپا، در صورتی که بلیط هواپیما در زمان مناسبی تهیه شود، قیمتهای مناسبی را برای سفر به ژنو ارایه میکنند.
جهت هماهنگیهای ضرور از علاقهمندان به مشارکت در سازماندهی اين کارزار دعوت میشود که در اجلاس پالتاکی که در روز پنجشنبه ۲۹ ژانويه ۲۰۱۵ (۹ بهمنماه ۱۳۹۳) در ساعت ۲۱ به وقت اروپای مرکزی، در تالاری در بخش آسیا-پاسیفیک، گروه ايران با نام
HRC IRAN Geneva
و با کد ورودی
280227
برگزار خواهد شد، شرکت کنند.
۲۸ ژانویه ۲۰۱۵ (۸ بهمنماه ۱۳۹۳
)
تدارکدهندگان کارزار برای افشای نقض حقوق بشر در ج. ا. در روند بیست و هشتمین اجلاس شورای حقوق بشر
ماموران شما به منازل ما حملهور شدند و حرمت خانوادهها را شکستند
http://kampain.info/mer.php?id=1711
نامه خواهر دو تن از دستگیرشدگان روستای نصیرآباد سرباز به فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان
خواهر امین و یوسف بهرامزهی از بازداشتشدگان نصیرآباد سرباز، نامهای به فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان نوشته و از وضعیت خانواده، فوت پدر و بازداشت برادرانش گفته است.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در نامه خواهر دو تن از دستگیرشدگان روستای نصیرآباد سرباز به فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان آمده: «جناب آقای رحیمی ماموران شما صبحگاه روز یکشنبه 14 دیماه، به منازل ما حمله کردند و به روستای ما حملهور شدند و با حمله به خانههای ما حرمت زن و بچه و کل خانواده را شکستند و با شکستن درب و شیشههای منازل به ما حمله کردند و بدون نشان دادن مجوز و حکمی، به خانههای ما وارد شدند و مردان ما را بدون هیچ جرم و گناهی دستگیر کردند.»
گفته شده یک روز پس از آن سپاه پاسداران و فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان سردار رحیمی در اظهارات خود مدعی دشند که 18 نفر از این بازداشتش دگان یک تیم تروریستی هستند که به 90 درصد عملیات های انفجاری و ترور های اخیر استان سیستان و بلوچستان اعتراف کرده اند.
خانواده بازداشتشدگان با بیان روایتهای متفاوت از اظهارات مسوولان در نامههایی سرگشاده به مقامات از جمله “سردار حسین رحیمی” فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان که چندین بار به این حادثه اشاره کرده بود، نامه نوشته و ضمن شرح زندگی بازداشتیها و بیگناه خواندن آنها، آزادی دستگیرشدگان را مطالبه کردهاند.
“مولوی دوست محمد رییسی” امام جمعه نصیرآباد، ریشسفیدان به همراه جمعی از خانوادههای بازداشتیها در پرونده ترور یک معلم و بسیجی در این روستا، از بعدازظهر روز جمعه 3 بهمنماه 1393، برای پیگیری وضعیت دستکم 30 تن از بازداشتشدگان در این روستا، به شهر زاهدان رفتند، اما بازگشت آنان در حالی است که پس از چند روز پیگیری و تلاش، دیروز دوشنبه 6 بهمنماه 1393، موفق به دیدار با مسوولان و فرزندان خود نشده و بدون هیچ نتیجهای بازگشتند.
به دنبال سه روز از ترور “عیسی شهرکی” معلم غیربومی و “ادهم صبوری” بسیجی در روستای نصیرآباد شهرستان سرباز در جنوب استان سیستان و بلوچستان، ماموران اطلاعاتی و امنیتی، دستکم 30 نفر از اهالی این روستا را در روز یکشنبه 14 دیماه 1393، بازداشت و به زاهدان منتقل کرد.
یک روز پس از این بازداشت گسترده، حداقل 18 نفر از سوی نهادهای امنیتی، سپاه پاسداران و فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان در اظهارات خود، به انجام دهها عملیات تروریستی دیگر نیز متهم شدند.
این منابع حکومتی گفتهاند که این 18 نفر، یک “تیم تروریستی” هستند و در بازجوییها به “90 درصد عملیاتهای انفجاری و ترورهای اخیر” در استان سیستان و بلوچستان اعتراف کردهاند.
این در حالی است که خانوادهی بازداشتشدگان نصیرآباد، آنها را بیگناه میدانند و همچنان خواستار بازداشت عوامل اصلی عملیاتهای تروریستی و انفجاری در بلوچستان هستند.
تاکنون 18 شهروند اهل سنت روستای نصیرآباد هیچگونه تماس و ملاقاتی با خانوادههای خود نداشتهاند.
یک نسخه از نامه سرگشاده خواهر امین و یوسف بهرامزهی که در وبسایت “کمپین فعالین بلوچ” منتشر شده، در اختیار “کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی” قرار گرفته که در پی میآید.
جناب آقای سردار حسین رحیمی
سلام علیکم؛
من خواهر بازداشتشدگان امین و یوسف بهرامزهی هستم. برادرم امین محل سکونتش پیشین و زمیندار کشاورزی است و درددل دارم با شما مسوولان خصوصا جناب آقای رحیمی فرمانده نیروی انتظامی استان که برادران ما را تروریست و قاتل و مزدوران کشور عربستان میداند.
جناب آقای رحیمی، ماموران شما صبحگاه روز یکشنبه 14 دیماه، به منازل ما حمله کردند و به روستای ما حملهور شدند و با حمله به خانههای ما حرمت زن و بچه و کل خانواده را شکستند و با شکستن درب و شیشههای منازل به ما حمله کردند و بدون نشان دادن مجوز و حکمی، به خانههای ما وارد شدند و مردان ما را بدون هیچ جرم و گناهی دستگیر کردند.
هنوز از فوت پدرم یک هفته نگذشته بود که خانواده ما عزادار بودند که جوانان ما را دستگیر کردند. حتی برادرم چهار روز قبل از وفات پدرم، بالای سر پدرم در کرمان بود (همان ایامی که معلم و بسیجی در نصیرآباد شهید شدهاند)
و برادرم امین چند سال هست که در پیشین زندگی میکند و برادر کوچکترم یوسف بهرام زهی دانشآموز است و هجده سال سن دارد و به قول آقای رحیمی حتی این گروه 18 نفره در ترور شهید مولوی جنگی زهی شرکت داشتهاند و او و بقیه را به قتل رساندهاند؛ اما آقای رحیمی، هفت سال قبل برادر من سنش 11 سال بوده و مشغول بازی بوده و نمیدانسته قتل و کشت و کشتار یعنی چه که شما میگویید از سال 86 اقدام به فعالیتهای تروریستی کردهاند.
آقای رحیمی، زمانی که ماموران شما به خانه ما حمله کردهاند، مادرم به خاطر فوت پدرم، در عزا و عدت بوده که حتی ماموران، حرمت عزای مادرم را شکستند و از او فیلمبرداری کردند و طوری وارد خانه شدهاند که انگار میخواستند بزرگترین تروریست را دستگیر کنند. و برادرم امین بیماری دیسک کمر و نفس تنگی دارد. خواهشا او و بقیه افراد گروه را شکنجه ندهید.
آقای رحیمی، ما الان کسی برای خرید نداریم که بفرستیم. ما روستایی هستیم، این دو برادر کارشان کشاورزی و چراندن گاو و گوسفند است و الان کسی نیست که به گاو و گوسفندان رسیدگی کند.
لذا از تمامی مسوولان تقاضا دارم که به وضعیت این بیگناهان رسیدگی کامل کنند و خصوصا از آقای رحیمی میخواهم که جوانان بیگناه و برادران من که به جز مادرم، همه چیز زندگیام هستند را آزاد کنید.
فهیمه بهرام زهی، خواهر امین و یوسف بهرام زهی
از بازداشتشدگان 14 دیماه 1393، روستای نصیرآباد سرباز
چهارشنبه ۸ بهمنماه ۱۳۹۳ – ۲۸ ژانویه ۲۰۱۵
جیسون رضاییان به زودی در تهران محاکمه میشود
http://kampain.info/mer.php?id=1709
غلامحسین اسماعیلی، رئیس دادگستری تهران، میگوید که جیسون رضاییان، خبرنگار بازداشتی روزنامه واشنگتن پست در تهران، به زودی محاکمه میشود.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، رئیس دادگستری تهران درباره وضعیت جیسون رضاییان گفته است: “محاکمه او به زودی انجام شده و نتیجه بعد از دادرسی اعلام میشود.”
او همچنین گفته است که آقای رضاییان با خانوادهاش تماس دارد و با آنها ملاقات نیز کرده است.
جیسون رضاییان، خبرنگار واشنگتن پست، مرداد ماه سال جاری به همراه سه نفر دیگر از جمله همسرش، یگانه صالحی که او نیز روزنامهنگار است، بازداشت شد.
دیگر بازداشتیها بعدتر آزاد شدند اما آقای رضاییان از آن موقع تاکنون در بازداشت به سر برده میبرد.
جیسون رضاییان تابعیت دوگانه ایرانی و آمریکایی دارد و دولت آمریکا به همین دلیل درباره وضعیت او ابراز نگرانی کرده است.
محمدجواد لاریجانی، از مقامهای قوه قضاییه ایران، پیشتر درباره ماهیت پرونده آقای رضاییان گفت: “متاسفانه او به عنوان روزنامهنگار آمد اما کارهایی کرد که از دید نیروهای امنیتی ما قطعاً ورای روزنامه نگاری بود.”
منبع: بیبیسی
چهارشنبه 8 بهمن 1393، 28 ژانویه 2015
حمید فتحی و مجید سرحدی با قرار وثیقه آزاد شدند
http://kampain.info/mer.php?id=1708
حمید فتحی و مجیدی سرحدی به اتهام همکاری با رسانههای فارسی زبان خارج از کشور با قرار وثیقه بعد از 5 ماه انفرادی تا زمان دادگاهی آزاد شدند.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، حمید فتحی کارمند بخش آرشیو صدا و سیما و مجید سرحدی، مستندساز شاغل در دبی، که متهم شدهاند قسمتی از آرشیو تاریخی و فرهنگی صدا و سیما را به یکی از رسانههای فارسی زبان خارج از کشور ارائه دادهاند، پس از تحمل ۵ ماه حبس در سلولهای بند امنیتی ۲۰۹ و بعد از انتقال به سالن قرنطینه بند ۷ هر کدام با قرار وثیقه 500 میلیون تومانی تا زمان دادگاه بصورت موقت از زندان آزاد شدند.
گفتنی است چندی پبش تلویزیون رسمی ایران در بخش خبری «20:30» گزارشی از این موضوع را با موضوع سرقت اسناد تاریخی منتشر نموده کرده بود، با این حال از اتهام مطرحه بر علیه این افراد همچنان اطلاع دقیقی در دست نیست.
چهارشنبه 8 بهمن 1393، 28 ژانویه 2015