اخبار کارگری – اخبار کارگری٢٨دی ماه ١٣٩٣نسان نودینیان داوود رفاهی

 

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

٢٨دی ماه ١٣٩٣

اعتراضات

ادامه اعتصاب بیش از١٠٠٠کارگرنورد لوله صفا

٢٧دی: بیش از یک هزار کارگر کارخانه نورد و لوله صفا در اعتراض به پرداخت نشدن ۱۶ ماه حق بیمه‌شان دست از کار کشیدند. کارفرما پیش از این وعده داده بود مطالبات بیمه‌ای کارگران را اواسط هفته گذشته پرداخت کند. کارفرما روزهای پنج‌شنبه و جمعه هفته گذشته را روز کاری اعلام کرده بود اما کارگران در اعتراض به تعلل او در پرداخت حق بیمه‌ معوقه‌شان، این دو روز را در کارخانه حاضر نشدند. تهدید کارفرما: کارفرما (٢٧ دی) با نصب اطلاعیه‌ای در تابلوی اعلانات تهدید کرده است که در صورت خودداری کارگران از تولید، برای معترض اعلام غیبت می‌کند.

 

تجمع کارگران معدن کوشک بافق

٢٧دی:  کارگران معدن کوشک بافق در تهران  در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزدها طی ۲ماه گذشته در مقابل وزارت صنعت و معدن تجمع کردند.

تجمع کارگران بازنشسته کارخانه پارسیلون

٢٧دی: ٤٠ نفر از بازنشستگان کارخانه پارسیلون خرم‌آباد در اعتراض به عدم پرداخت  حقوق و مزایای خود مقابل درب اصلی استانداری لرستان تجمع کرده و خواستار پرداخت مطالبات خود شدند. علی‌رغم شکایت کارگران به دادگاه و اداره کار تاکنون موفق به دریافت سنوات بازنشستگی و حقوق دو سال پایانی کار خود نشده  و بسیاری از کارگران نیز علاوه بر دریافت نکردن سنوات بازنشستگی حقوق چند سال کار خود را از سال ٨٨ به بعد دریافت نکرده‌اند.

 

تجمع کارگران بازنشسته مقابل تامین اجتماعی سقز

٢٨دی:  ۳۰ کارگر که تحت قانون بازنشستگی پیش از موعد بازنشسته شده‌اند مقابل یکی از شعب سازمان تامین اجتماعی در شهرستان سقز تجمع کردند. کارگران بازنشسته به شیوه محاسبه مستمری‌شان توسط سازمان تامین اجتماعی اعتراض دارند.  سازمان تامین اجتماعی مستمری این گروه از کارگران بازنشسته را بر اساس حقوق آخرین دو سال پرداخت حق بیمه یعنی حقوق بیست و چهار و بیست و پنجمین سال کاری محاسبه کرده است.  سازمان تامین اجتماعی هزینه‌ای را که بابت ۵ سال زودتر بازنشسته کردن آنان دریافت کرده است در محاسبه مستمری‌شان در نظر نگرفته است. میزان مستمری بازنشستگی عبارت است از یک سی‌ام متوسط مزد یا حقوق بیمه شده ضربدر سنوات پرداخت حق بیمه.

 

تجمع کارگران ماشین لنت 

٢٩دی: ۲۰ نفر از کارگران اخراجی و شاغل  به نمایندگی از سایر کارگران  کارخانه «ماشین لنت تهران» در سمنان، در اعتراض به پرداخت نشدن حق بیمه و تعویق ۴ماهه در پرداخت مطالبات حقوقی‌شان، در مقابل سازمان تامین اجتماعی این شهرستان تجمع کرند.

تجمع حمایتی خانواده کارگران معدن زغال سنگ زمستان یورت

٢٥دی: خانواده های کارکران معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر در اعتراض به عدم پرداخت ٤ماه حقوق  کارکران در مقابل فرمانداری تجمع کردند.  اعتراض این جمعیت به دلیل عقب افتادگی حقوق ۴ ماهه همسران خود بود و به این نتیجه رسیده بودند که با حضور و تجمع در مقابل فرمانداری آزادشهر ، صدای همسران خود را به گوش مسئولین برسانند. علاوه بر به تعویق افتادن حقوق کارگران، با توجه به اینکه در ابتدا قرارداد کارگران سفید امضاء بوده، هر بار نیز مبلغی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان از حقوق کارگران توسط کارفرما کاسته می شود. کارگران معدن سهمیه لباس فرم، چکمه، مواد شوینده نیز دریافت نمیکنند و به صورت نسیه این اجناس را خریداری و تامین میکنند.

 

پایان اعتراض کارگران ایران خودرو

٢٤دی: پایان اعتراضات هشت روز کارگران ایران خودرو بدنبال مذاکرات متعدد کارگران ایران خودور با مسئولین و مدیریت کارخانه و وعده های آنها برای تحقق خواستهایشان تا ١٥ بهمن ماه صورت گرفت. اهم وعده هایی که مدیریت شرکت ایرانخودرو طی مذاکرات و توافقات صورت گرفته ما بین خود و کارگران داده است بشرح زیر می باشد: ١- اجرا و بازنگری فوری طرح طبقه بندی مشاغل و اصلاح جدول مزدی کارگران ٢-پرداخت پاداش تولید قبل از اینکه سقف مورد نظر تولید برای پرداخت این پاداش محقق شده باشد.  مبلغ ٧٠٠هزار تومان برای کارگران تولید – ٦٠٠ هزار تومان برای کارگران پشتیبانی – ٥٠٠ هزار تومان برای کارگران ستادی و ٤٠٠ هزار تومان برای کارگران خدمات.  علاوه بر دو وعده فوق که به صورت ابلاغیه بر روی بسیاری از قسمتهای کارخانه نصب شده است دیگر خواستهای کارگران و وعده های مدیریت به شرح زیر بطور شفاهی مورد مذاکره و توافق ضمنی قرار گرفته و مقرر شده است نتیجه نهایی آن تا ١٥ بهمن ماه به کارگران اعلام بشود. ١-افزایش مزد پایه به میزان 8-7 درصد. تاریخ اعمال این افزایش از بهمن ماه سالجاری و حداکثر از اردیبهشت ماه سال آینده خواهد بود. این افزایش علاوه بر افزایش حداقل مزدی است که هر ساله در شورایعالی کار صورت میگیرد. توافق نهایی در مورد تاریخ اعمال این افزایش صورت نگرفته و قرار است اعلام شود ٢-افزایش آکورد به میزان 30 درصد ٣-پرداخت بن نقدی هر سه ماه یکبار 500 هزار تومان ٤-تعطیلی شیفت شب پنج شنبه ٥ -دادن استراحت یک ساعته در وسط ساعات شیفت شب. ٦-افزایش هدیه های مربوط به ایام خاص ٧-برقراری مجدد پاداش اضافه کاری. این پاداش از حدود دو سه سال پیش قطع شده است بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، علیرغم پایان اعتصاب غذای کارگران ایرانخودور، فضای اعتراضی در میان این کارگران همچنان بالاست و آنان اعلام کرده اند چنانچه مدیریت شرکت تا ١٥ بهمن ماه به وعده های خود عمل نکند  بار دیگر اعتراض خود را از سر خواهند گرفت.

 

تجمع کارگران مس سرچشمه کرمان

٢٥دی: در اعتراض به  اخراج ۱۴کارگر شرکت ارفع سازان کرمان کارگران این شرکت در مقابل دفتر مرکزی این شرکت تجمع کردند.  کارگران معترض میگویند؛  کلیه نیروهای این شرکت در واقع در خط تولید شرکت مس سرچشمه مشغول بکار هستند در حالیکه هیچ گونه مزایایی از سوی این شرکت به آنها پرداخت نمی شود، ما کارگران تنها حقوق ماهیانه خود را آن هم در ۲۲ یا ۲۳ هر ماه از شرکت ارفع سازان دریافت می کنیم. کارگران معترضین خواستار این هستند که امتیازاتی که شرکت مس سرچشمه برای سایر کارکنان خود قائل می شود ،به آنها نیز تعلق گیرد.  کارگران معترض درخوست دارند تا با انعقاد قراردادی با شرکت مس سرچشمه آنها نیز زیر نظر این شرکت قرار گیرند تا دیگر دلهره و درد سر کار را نداشته باشند. مدیر عامل شرکت ارفع سازان نیز نه تنها قول حمایت به این کارگران را نداده است بلکه عنوان می کند که اگر روزی این شرکت به نیرو نیاز نداشته باشد، اخراج می شوید و من نمی توانم درخواست های شما را در قرارداد وارد کنم.

تجمع کارکنان شرکت مخابرات

٢٥دی: کارمندان رسمی و شرکتی مخابرات کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به  پایین بودن  حقوق و مزایا در مقابل استانداری کهگیلویه وبویراحمددردست به تجمع  اعتراض زدند. کارگران معترض به پایین بودن دستمزدها سابقه کاری بین ١٠تا ١٥سال را دارند.

تجمع کارگران مجتمع مس خاتون آباد

٢٤دی: کارگران شرکتهای ذوب مس خاتون شهربابک دراعتراض به تهدید به اخراج بل مقابل فرمانداری شهربابک  دست به تجمع زدند. کارگران که از پروژه های پالایشگاه ، اکسیژن، اسید، انبار کنسانتره  و کانی مس بودند علت تجمع خود را آزمون استخدامی اخیر مجتمع مس شهربابک اعلام کردند.

تجمع صاحبان مسکن مهر پرند مقابل مجلس

٢٣دی: صاحبان مسکن مهر پرند در اعتراض به درخواست واریز مجدد وجوهی جهت واگذاری مسکن خود مقابل مجلس تجمع کردند. درخواست واریز مجدد وجوهی جهت واگذاری مسکن در حالی مطرح شده که ٤ سال پیش تمامی وجوه برای خرید مسکن مهر در پرند پرداخت شده است اما در حال حاضر درخواست پرداخت ١٧ میلیون تومان از صاحبان این مسکن‌ها شده است.

 

گزارش

۱۰ میلیارد غرامت اعتصاب

مدیرعامل سیمان سپاهان با طرح دادخواست در شعبه ۱۰۱ دادگاه عمومی (جزایی) دادگستری شهرستان مبارکه، خواستار محاکمه ۶ تن از کارگران پیمانی «محمدصادق نادری»، «مجید امیریان»، «علی یزدانی»، «مهران جعفری»، «حسینقلی منصوریان» و «محمد علیرضایی»  این کارخانه برای دریافت غرامت اعتصاب کارگران سیمان سپاهان در روزهای ۱۹ و ۲۰ مهر ماه امسال شد.  مدیرعامل سیمان سپاهان در شرح دادخواست خود برای ریاست دادگاه مبارکه خواستار محکومیت‌شان به پرداخت قریب به ده میلیارد ریال به عنوان غرامت اعتصاب شده است. کارفرما در شرح این دادخواست مدعی شده است کارگران پیمانی سیمان سپاهان در روزهای ۱۹ و ۲۰ مهر ماه امسال به تحریک این ۶ نماینده کارگری تجمع کردند و کارخانه در پی برپایی این تجمعات اعتراضی، قریب به یک میلیارد تومان زیان کرده است. این دادخواست در شرایطی در قوه قضاییه طرح شده است که کارگران می‌گویند در روزهای ۱۹ و ۲۰ مهر ماه امسال با توجه به ماده ۱۴۲ قانون کار و در اعتراض به خلف وعده کارفرما مبنی بر تبدیل وضعیت کارگران پیمانی به قرارداد مستقیم در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند. شکایت کارفرما مانور تبلیغاتی است. در همین رابطه، یک وکیل پایه یک دادگستری گفت دادخواست مدیرعامل سیمان سپاهان در دادگستری مبارکه رد می‌شود چرا که وجهه قانونی ندارد. «علیرضا مقدم» در گفتگو با خبرنگار ایلنا بیان کرد: دریافت خسارت یا بر اساس قرارداد است یا بر اساس ضمانت قهری. قاعدتا در این جور مسائل خسارت قراردادی نداریم. از طرفی کارفرما نمی‌تواند بر اساس ضمانت قهری، خسارت خود را به اعمال این ۶ کارگر منتسب کند بنابراین طرح دادخواست در این موضوع بی‌معناست.

 

پرستاران حضور در مراسم رسمی روز پرستار را تحریم می‌کنند

٢٧دی: دبیرکل خانه پرستار می‌گوید جامعه پرستاری امسال در هیچ یک از برنامه‌های رسمی روز پرستار شرکت نخواهد کرد. محمد شریفی مقدم عضو شورای عالی نظام پرستاری کشور با اعلام این خبر گفت: علی رغم گذشت بیش از یک ماه از تجمع گسترده پرستاران در شهرهای بزرگ کشور هنوز هیچ اقدام مثبتی از سوی دولت صورت نگرفته است.  «فرصت یک ماهه جامعه پرستاری برای پیگیری مطالبات به حقشان از طریق واحد ارتباطات مردمی ریاست جمهوری به پایان رسیده است»، گفت: در جریان تجمع قبلی پرستاران واحد ارتباط مردمی ریاست جمهوری معترض شده بود که چرا مطالبات‌تان را از طریق نامه نگاری و از راه حقوقی پیگیری نمی‌کنید و ما برای اینکه حقانیت مان را نشان دهیم یک ماه صبر کردیم تا واحد‌های ذیربط به وعده‌هایی که در ارتباط با پیگیری مطالبات داشتند عمل کنند اما با گذشت یک ماه نه تنها وعده‌های داده شده به انجام نرسید بلکه اقدامات اخیر وزارت بهداشت نشان می دهد به گونه ای دیگر قرار است حرفه ی پرستاری را با مشکلات جدی مواجه کنند. وی به اجرای نظام «پرداخت مبتنی بر عملکرد» در سیستم درمانی کشور اشاره کرد و گفت: در حالیکه هنوز اصلی ترین خواسته‌های پرستاران محقق نشده، مسولین وزارت بهداشت طرح نظام پرداخت مبتنی بر عملکرد را در دستور کار قرار داده‌اند که شیوهٔ اجرای آن ظلم مضاعف به جامعه پرستاری کشور است و پرستاران را از وظیفهٔ اصلی شان که مراقبت از بیمار است باز می‌دارد. دبیرکل خانه پرستار تاکید کرد: ما آمادگی داریم در مجامع کار‌شناسی و تخصصی ناکارآمدی اجرای این طرح را به بحث بگذاریم. شریفی مقدم تصریح کرد: پیگیری‌های مکرر و مستمر ما در واحد ارتباطات مردمی ریاست جمهوری نشان داده که هیچگونه پیشرفتی در پیگیری مطالبات جامعه پرستاری صورت نگرفته است. انتظار ما این بود که تجمع پرستاران در مقابل نهاد ریاست جمهوری به صورت مستقیم توسط عالیترین مقام اجرایی کشور دیده شود و پیگیری‌های لازم در خصوص مطالبات به حق جامعه پرستاری از طریق این نهاد تصمیم گیر انجام شود تا بیش از این شاهد التهاب در فضای پرستاری نباشیم. سخنگوی کمیته پیگیری مطالبات جامعه پرستاری و دبیر کل خانه پرستار در پایان با ذکر این مطلب که جامعه پرستاری همچنان پیگیر مطالبات خود خواهد بود، از عدم مشارکت پرستاران در مراسم روز پرستار در اسفند ماه سال جاری خبر داد و گفت: به دلیل بی‌توجهی مسولین تصمیم گیر، کمیته پیگیری که در حال حاضر به صورت کشوری فعالیت می‌کند، تصمیم گرفت در گام اول در برنامه‌های متعددی که به مناسبت روز پرستار در ۵ اسفند برگزار می‌شود شرکت نکند. (بخشی ازگزارش٢٧دی ایلنا)

ادامه روند برقراری فضای امنیتی در کارخانه واگن پارس اراک!

٢٤دی: احتمال اخراج گسترده کارگران واگن پارس در پایان دی ماه در پی جدید‌ترین تصمیم کارفرما مبنی بر منفک کردن چهار کارگر رسمی این کارخانه تقویت شده است. این ۴ کارگر رسمی پس از خاتمه آخرین دور از اعتراضات کارگران واگن پارس از کار منفک شدند و با شرط پرداخت حقوق به خانه فرستاده شده‌اند.

اخطار کارفرما به نماینده کارگران معادن البرز شرقی

٢٥دی: مدیر عامل معدن زغال سنگ شاهرود روز ۱۵ دی ماه سال جاری با ارسال نامه‌ای ۵ بندی به محل سکونت‌ این کارگرمعدن،وی را متهم به «بی‌انظباتی در محل کار»، «عدم پایبندی به مقررات شرکت (معدن)»، «تخطی از آئین نامه انظباطی کار در شرکت»، «اقدام به تحریک کارگران مبنی بر برپایی تحصن غیر قانونی و تحریک کارگران به کم کاری»، «اقدام به سرو صدا و فریاد زدن در محیط‌های اداری و اخلال در نظم معدن» کرده است. همچنین در این اخطاریه عنوان کرده است که «نتیجه این اقدامات خودسرانه شما باعث ضرر و زیان به شرکت و در نتیجه تضییع حقوق کارگران زحمتکش معادن شده است

 

قانون مشاغل سخت در کارخانه سیمان داراب اجرا نمی‌شود

مطالبات معوقه ٥٠٠ کارگران کارخانه سیمان داراب دراستان فارس پرداخت نمیشود.  قانون مشاغل سخت و زیان آمور در کارخانه سیمان داراب اجرا نمی‌شود. سنگ اندازی‌های تعدادی مسئولان این کارخانه مانع اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور شده است و به دلیل اجرا نشدن این قانون، بازنشستگی کارگران مشمول مزایای مشاغل سخت، بصورت عادی انجام می‌شود. کارگران سیمان داراب همچنین می‌گویند پرداخت «حق شیفت» به آنان مطابق قانون صورت نمی‌گیرد. به گفته آنان، حق شیفت کارگران این کارخانه هم اکنون به صورت ۱۵ درصد پرداخت می‌شود اما طبق استعلامی که کارگران از اداره کار انجام داده‌اند کارفرما موظف است در هر ماه بابت حق شیفت کارگران ۲۲ درصد پرداخت کند.

بخشی از مزایای عرفی شغل‌شان که در گذشته به آنان پرداخت می‌شده، سالهاست که قطع شده است.

 

اجتناب کارفرمایان ازبکارگیری کارگران زن،متاهل وعایله مند

٢٤دی:   اجتناب کارفرمایان اصفهانی ازبکارگیری کارگران زن وعایله مند. قوانین منجمله مرخصی زایمان و ساعت شیر باعث کاهش اشتغال زنان شده است. برخی کارفرمایان اصفهان از پذیرش کارگران عیالوار بدلیل حق عائله مندی خودداری می کنند و به استخدام کارگران مجرد می پردازند.

 

تعداد کارگران شاغل در استان اصفهان

در استان اصفهان بیش از ١٦٠ هزار واحد تولیدی وجود دارد که ٤٠ درصد آنها در بخشهای تولیدی و خدماتی فعال هستند. ٦٤ درصد جمعیت استان اصفهان را کارگران تشکیل می دهند وتعدادشان  یک میلیون و ٧٧هزار نفر است.

سریال دخالت مراجع قضایی دراعتراضات کارگری وایجادجورعب ووحشت!

پس از اعتراض ۲۹۰ کارگر معدن چشمه پودنه در واکنش به تعویق ۴ ماه حقوق در هفته گذشته، در جریان این اعتصاب کارگری دو تن از کارگران به نام‌های علی علیزاده و مهدی محمدی با شکایت کارفرما اخراج شدند. مهدی محمدی یکی از کارگران اخراجی این معدن که از ناراحتی ریه بر اثر کار در شرایط سخت معدن نیز رنج می‌برد، در این باره گفت: متاسفانه کارفرما با دادن نسبت‌های ناروا به ما دو نفر زمینهٔ اخراح ما از معدن را فراهم کرد. وی گفت: بعد از شکایت کارفرما من و علی علیزاده دیگر کارگر معدن چشمه پودنه به مدت ۲۴ ساعت در بازداشت بودیم و بعد از مراجعهٔ ایشان به دادسرای کوهبنان برای پیگیری شکایت، با اتهامات مختلفی مواجه شدیم، تا حدی که ما را ترساندند که اگر رضایت کارفرما را برای بازپس گیری شکایت جلب نکنیم امکان بازداشت مجددمان وجود دارد. علی علیزاده دیگر کارگر اخراجی معدن چشمه پودنه ضمن تایید اتهاماتی که از سوی کارفرما به این کارگران نسبت داده شده گفت: دادستان به ما گفت اگر نتوانید رضایت کارفرما را جلب کنید ممکن است بازداشتتان ادامه پیدا کند. اخذ تعهد از کارگران اخراجی! علیزاده گفت: با شنیدن این حرف‌ها، ما که دستمان به جایی بند نبود مجبور شدیم از کارفرما بخواهیم شکایتش را پس بگیرد، در پاسخ به درخواست ما برای بازپس گیری شکایت، کارفرما ضمن اخذ تعهد از ما خواست دیگر به شرکت برنگردیم. این کارگر اخراجی همچنین به شرایط سخت زندگی خود اشاره کرد و گفت: من و آقای محمدی هر کدام ۲ و ۳ فرزند داریم. تامین هزینه‌های تحصیل فرزندان در حالت عادی هم سخت است چه برسد به اینکه بیکار هم باشیم.

مشکل اصلی این کارگران در حال حاضر پس از اخراج از شرکت این است که علاوه بر عدم پرداخت حقوق و مطالباتشان از سوی شرکت به دلیل به حد نصاب رسیدن مدت بیمه گذاری بعد از برگشت به کار در شهریور ماه گذشته نمی‌توانند تحت پوشش بیمه بیکاری قرار بگیرند. (بخشی از گزارش ایلنا)

یکه تازی کارفرمای کارخانه سیمان سپاهان

ماموران واحد انتظامات کارخانه سیمان سپاهان اصفهان از ورود یکی از کارگران حاضر در تجمع اعتراضی ٢٢دی، به کارخانه جلوگیری کردند. ماموران واحد انتظامات به این کارگرگفته‌‌اند با دستور مستقیم رئیس خود از ورود او به کارخانه جلوگیری می‌کنند . رئیس واحد انتظامات در جریان تجمع  کارگران سیمان سپاهان در محوطه کارخانه به این کارگرمعترض تذکر داده بود که همراه با همکارانش محوطه کارخانه را ترک کنند. کارگران می‌گویند این اقدام کارفرما به قصد ترساندن سایر کارگران حاضر در تجمع و ممانعت از برگزاری تجمعات اعتراضی دیگر است.  کارگر اخراجی  در شرکت پیمانکاری «پیشرو همت زاگرس» و بخش بارگیری کارخانه کار می‌کند و قرارداد کارش تا پایان بهمن ماه اعتبار دارد.

تعهد پرداخت حقوق کارگران لوله صفا اجرا نشده است

قسط اول مطالبات معوقه نزدیک به یک هزار کارگر لوله و نورد صفا برخلاف تعهد کارفرما به شورای تامین شهرستان ساوه، هنوز پرداخت نشده است. این در حالی است که کارفرما ابتدای هفته جاری به شورای تامین شهرستان ساوه تعهد داده بود که قسط اول مطالبات معوقه کارگران لوله و نورد صفا را (یکشنبه ۲۱ دی) پرداخت کند. ــ کارگران لوله و نورد صفا از شهریور ماه امسال تاکنون حقوق نگرفته‌اند و از ابتدای پارسال تا به حال بیش از ۱۶ ماه حق بیمه‌شان به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. ــ  کارفرما امروز نیز کارخانه را تعطیل کرده است. با توجه به آنکه کارفرما کارخانه را از روز ۷ دی ماه تعطیل کرده بود، امروز پانزدهمین روز متوالی تعطیلی کارخانه محسوب می‌شود. ــ  ۶۰ کارگر لوله و نورد صفا (یکشنبه ۲۱ دی) در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات معوقه خود مقابل فرمانداری ساوه تجمع کرده بودند. همزمان بیش از ۱۰۰ کارگر دیگر در محوطه کارخانه تجمع کرده بودند و در اقدامی اعتراضی و نمادین، تعدادی لاستیک را به آتش کشیدند. کارگران پیش از این از تاریخ ۲۷ مهر تا ۱۷ آبان به مدت ۱۸ روز در اعتراض به تعویق سه ماه حقوق و چندین ماه بیمه دست از کار کشیده بودند. ــ کارخانه لوله و نورد صفا در مجاورت بزرگراه ساوه به تهران و در کیلومتر نهم این بزرگراه قرار گرفته است.

 حقوقهای پرداخت نشده

حقوق ۲۱۰ کارگر «آریا خزر شمال» پرداخت نشده است

کارفرما  در کارخانه «آریا خزر شمال» واقع در شهر صنعتی نکا ضمن تایید معوقات سه ماه حقوقی کارگران، اعلام کرد به دلیل نبود سرمایه در گردش توان پرداخت به موقع حقوق کارگران را از دست داده است.

 

کارگران دفتر رامپکو در ماهشهر ۵ ماه حقوق نگرفته‌اند

در منطقه آزاد ماهشهر کارگران که تعداد آن‌ها ۱۰ نفر است از ۵ ماه پیش تاکنون مطالبات مزدی خود را دریافت نکرده‌اند.

 

١٠٠ کارگر شهرداری «سی سخت» ۵ ماه حقوق نگرفته‌اند

کارگران که تحت مسئولیت شهرداری سی سخت در نقاط مختلف شهر به کارهای خدماتی و فضای سبز مشغول‌اند، علاوه بر حقوق اسفند ماه سال گذشته حقوق شهریور، مهر، آبان و آذر سال جاری را دریافت نکرده‌اند.

 

عدم پرداخت بیش از٢ماه حقوق۱۴۰۰ کارگر

در ۷۴ روز گذشته ۱۴۰۰ کارگر معادن زغال سنگ شاهرود حقوق نگرفته‌اند.

کارگران معادن زغال‌سنگ گلستان ٥ ماه حقوق نگرفته‌اند

٢٤دی: عدم پرداخت ٥ماه حقوق کارگران معادن زغال‌سنگ گلستان.

 

۶۳۰ کارگر معدن قشلاق بیش از ۳ ماه حقوق نگرفته‌اند

۶۳۰ کارگر شاغل در معادن زغال سنگ «قشلاق» واقع در شمال شرق شاهرود از تعویق بیش از ۳ ماه و نیم حقوق‌شان خبر می‌دهند. این کارگران صبح روز سه‌شنبه (۲۳ دی) در اعتراض به دریافت نکردن حقوق به مدت یک ساعت دست از کار کشیدند و همزمان همسران‌ این کارگران در مقابل فرمانداری «آزاد شهر» تجمع کردند.

 

عدم برقراری مستمری بازنشستگی کارگران کارخانه آزمایش مرودشت 

٢٤دی: بعد از گذشت ۲۱ ماه از بازنشستگی ۱۰۵ نفراز کارگران کارخانه آزمایش مرودشت، هنوز مستمری بازنشستگی همه این کارگران برقرار نشده است.  دلیل بر قرار نشدن مستمری این بازنشستگان تاخیر کارفرما در پرداخت نشدن ۴درصد حق بیمهٔ مربوط به مشاغل سخت و زیان آور بوده است.  طبق محاسبات تامین اجتماعی کارفرما برای برقراری مستمری این ۱۰۵ کارگر می‌بایست معادل ۴۰۰ میلیون تومان اضافی پرداخت می‌کرد اما در حال حاضر با پرداخت شدن تنها۱۵۰ میلیون تومان از این مبلغ تنها مستمری ۱۷ نفر از کارگران بازنشسته برقرار شده است.  ۵۲ نفر از کارگران قدیمی شاغل در کارخانه آزمایش مرودشت که در یک سال اخیر شاهد تعطیلی دو ساله کارخانه و بازگشایی این واحد تولیدی در شهریورماه سال جاری بوده‌اند، در سه سال اخیر ۳۰ ماه حقوق طلبکارند.


٢٢٠کارگرکارخانه آجرجیل١٩ماه بدون حقوق و بیمه

با گذشت ۷ ماه از تعطیلی کارخانه کارخانه آجرجیل (از خرداد ماه ۹۳) در استان خوزستان هنوز وضعیت ۲۲۰ کارگر قراردادی این واحد تولیدی نامشخص است. این کارگران از خرداد ماه سال گذشته (۹۲) با آغاز مشکلات مالی کارخانه حقوق نگرفته‌اند. همزمان با تعویق حقوق کارگران بیمه آنان نیز به تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

 

ادامه تاخیرچندین ماهه پرداخت حقوق کارگران شهرداری اهواز

تاخیر هفت ماهه پرداخت حقوق کارگران به روال عادی در شهرداری اهواز مبدل شده و ضربات جبران ناپذیری را به کارگران وارد می کند. گاهی اوقات پروژهای شهرداری به اتمام می رسد اما حقوق کارگران پرداخت نمی شود.

 

عدم پرداخت ٣ماه حقوق کارگران شهرداری بندرامام

شهرداری بندرامام به کارگران شهرداری سه ماه است حقوق و دستمزد پرداخت  نکرده‌ است

بازنشستگان صنعت فولاد ٢ماه حقوق معوقه دارند

بازنشستگان صنعت فولاد ٢ماه حقوق دریلفت نکرده اند.   حقوق به تأخیر افتاده بازنشستگان صنعت فولاد معطوف به ٨ هزار نفر بازنشسته می باشد.

دبیرخانه دفتر علی لاریجانی از ثبت طومار اعتراضی فرهنگیان امتناع کرد! اسماعیل عبدی- دبیر کل کانون صنفی معلمان ایران (تهران) ٢١دی: برای ثبت طومار سیزده متری اعتراضی معلمان کشور در دبیرخانه دفتر ریاست مجلس شورای اسلامی به خیابان اجانلو جنب بیمارستان شفا رفتم. دفتر لاریجانی در ابتدای کوچه میرزایی قرار دارد وقتی داخل شدم دیدم مسئولان محترم مشغول تماشای فوتبال هستند. پرسیدم مسئول کیست یک نفر گفت تشریف بیاورید. طومار را دید و گفت ما نمیتوانیم این طومار را در دبیرخانه دفتر ثبت کنیم! وقتی با اصرار من مواجه شد به طبقه بالا آقای ملکی ارجاع داد. رفتم طبقه بالا ولی همین مطلب دوباره مطرح شد! آقای ملکی معتقد بود حقوق فرهنگیان زیاد هم هست!! و می گفت نیاز نیست طومار را به آقای لاریجانی بدهیم و افزود آن را به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تحویل می دهد!!! به ایشان گفتم این طومار خطاب به علی لاریجانی نوشته شده است و ما رونوشت آن را تقدیم کمیسیون های آموزش وتحقیقات و بودجه کرده ایم.

به مجلس رفتم و طومار را به آقای فیاضی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس دادم. ایشان گفتند در صحن علنی نامه را به رییس مجلس خواهم داد. این طومار برای اتمام حجت با مجلس و در اعتراض به وضعیت نابسامان آموزش و پرورش و هشدار به مجلس و دولت نسبت به معیشت فرهنگیان نوشته شده است. برای تحویل طومار نمایندگان کانونهای صنفی معلمان همدان، تهران و کردستان سه شنبه گذشته به مجلس آمدند و با رییس کمیسیون تلفیق، نایب رییس مجلس و اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات دیدار کردند. بیست و یکم دیماه۹۳

 

اخراج و بیکارسازی

خطربیکاری٣٠٠٠کارگرکارخانجات گیتی پسنداصفهان

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفته است:  گیتی پسند چندان حال و روز خوبی ندارد و اگر به مشکلات  آن رسیدگی نشود، اتفاق بدی برای این مجموعه رخ می دهد که این نه تنها برای جامعه کاری استان بلکه برای کل کشور یک نقطه تاریک خواهد بود. در حال حاضر بالغ بر ٣٠٠٠نفر در اين گروه صنعتي مشغول به كار بوده و محصولات متنوع گيتي پسند علاوه بر فروش در اقصي نقاط ايران ، به تعداد زيادي از كشورهاي خارجي صادر مي شود.


بیکاری هزاران کارگردرپی تعطیلی کارخانه های کفش دوزی

طی٩ ماه اخیر مطابق آمار گمرک آمار واردات کفش به لحاظ وزنی حدود ١٣١درصد افزایش و صادرات کفش ایرانی حدود ٢٠درصد کاهش یافته است. این مسئله می‌تواند به معنی تعطیلی بسیاری از کارخانه های تولیدی کوچک و ورشکستگی بسیاری از کارخانه های بزرگ و بیکاری هزاران کارگر باشد.

 

اخراج۵۰ کارگر نورد و پروفیل ساوه

٢٤دی: بیش از ۵۰ کارگر نورد و پروفیل ساوه در چهار ماه گذشته اخراج شدند. کارفرما در پی اعتراضات کارگران این کارخانه لوله سازی در واکنش به تعویق حداقل چهار ماه حقوق در نیمه اول امسال، دست به این اخراج‌های گسترده زده است. بیشتر کارگرانی که در نیمه دوم امسال اخراج شدند نفراتی بودند که به صورت فعال در اعتراضات شرکت می‌کردند. کارفرما پس از اعتراضات کارگران در شهریور ماه امسال در شورای تامین ساوه تعهد داده بود که مطالبات معوقه کارگران را تا پایان آذر ماه پرداخت کند و حقوق کارگران را از دی ماه به بعد به روز کند. این در حالی است که بیش از یک هزار کارگر نورد و پروفیل ساوه هنوز چهار ماه حقوق معوقه دارند و آخرین حقوقی که دریافت کرده‌اند مربوط به مرداد ماه بوده است. بیشتر کارگران نورد و پروفیل با قرارداد موقت کار می‌کنند و به همین دلیل امنیت شغلی ندارند به گونه‌ای که کارفرما هر زمان اراده کند آنها را به راحتی کنار می‌گذارد. سهم کارفرمایی حق بیمه ما تا آخر مهر ماه پرداخت شده است. این تاخیر دو ماهه باعث می‌شود که کارگران همیشه برای تمدید دفترچه بیمه‌های خود با مشکل مواجه باشند زیرا سازمان تامین اجتماعی حاضر به تمدید دفترچه‌ها با این شرایط نیست. کیفیت غذای کارگران نسبت به گذشته بد‌تر شده است. کاهش تعداد سرویس‌ها باعث شده است که کارگران برای رساندن خود به محل‌های آغاز حرکت سرویس به سمت کارخانه، مسیر بیشتری را به صورت پیاده راه بروند. بیش از یک هزار کارگر در کارخانه نورد و پروفیل ساوه کار می‌کنند. کمتر از ۱۰۰ کارگر این واحد تولیدی قرارداد دائم دارند و سایر کارگران با قراردادهای موقت یک و سه ماهه مشغول به کارند. کارخانه نورد و پروفیل ساوه در کیلومتر سوم جاده ساوه به اصفهان قرار دارد.

اخراج کارگران کارخانه رادان کو

فعالیت واحد تولیدی وصنعتی «رادان کو» واقع در شهرک صنعتی البرز قزوین به دلیل آنچه از سوی کارفرما «زیان‌ده بودن کارگاه» عنوان شده است، منحل اعلام و تمامی کارگران این واحد تولیدی برای تسویه حساب فراخوانده شده‌اند. هم اکنون ۹ کارگر شاغل (۸ نفر رسمی یک نفر قرار دادی) در واحد تولیدی وصنعتی «رادان کو» مشغول کار هستند که بابت ۵ ماه حقوق (ماه‌های مرداد، شهریور، مهر، آبان، آذر) از کارفرما طلبکار هستند و علاوه بر این از آذر ماه سال گذشته تاکنون حق بیمه آن‌ها بصورت مرتب پرداخت نشده است. سابقه کار کارگران این کارخانه از ۱۸تا ۲۰ سال است که با وجود سوابق بالا و نوع کار به دلیل کوتاهی که کارفرما در پرداخت منظم حق بیمه‌ها داشته است هم اکنون امکان بازنشستگی از طریق مشاغل سخت وزیان آور وجود ندارند. کارفرما بابت عیدی سال‌های ۹۲ و ۹۳ کارگران بدهکار است.

۸۵۰ کارگر قرار دادی کارخانه آپادانا سرام آینده شغلی‌شان را در خطر می‌بینند

کارگران کارخانه آپادانا سرام از کاهش امنیت شغلی‌شان به سبب «کاهش تولید تا به حداقل ظرفیت ممکنی خبر می‌دهند. این واحد تولیدی یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان کاشی و سرامیک در استان قزوین است که هم اکنون با حداقل ۱۰ درصد ظرفیت تولید در آستانه تعطیلی است. این کارخانه با ۸۵۰ کارگر قرار دادی بیش از  هزار میلیارد تومان به بانک‌ها و سایر نهاد‌های دولتی همانند تامین اجتماعی، اداره دارایی و… بدهی دارد.

 

شرایط تولید ۹۰۰ کارگر دخانیات مازندران را نگران امنیت شغلی‌شان کرده است

تا قبل از سال ۹۰ شرکت دخانیات دولتی بود ولی از سال ۹۰ به بعد شرکت دخانیات در راستای سیاست‌های اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شد. از آن زمان تاکنون وضعیت مالی کارخانه و کارگران بد‌تر شده و عمده مزایای شغلی کارگران قطع شده است. ۵۵ درصد از سهام شرکت دخانیات مازندران به صندق بازنشستگی فولاد ایران، ۴۰ درصد به سهام عدالت و ۵ درصد مابقی به کارگران این کارخانه واگذار شده است. نگرانی کارگران از این است که چرا دولت بیشتر سهام این کارخانه را به صندوقی واگذار کرده که خود ورشکسته است و حتی توانایی پرداخت مطالبات کارگران بازنشسته خود را ندارد.  اشتغال در  دخانیات مازندران ۶۵۰ کارگر قراداد موقت، ۱۳۰ کارگر روزمزد، ۱۲۰ کارگر فصلی و تعدادی کارگر رسمی.

 

ناامنی محیط کار


مرگ کارگر ساختمانی در محمودآباد

٢٧دی: یک کارگر۳۰ ساله ساختمانی در محمودآباد بر اثر سقوط از یک ساختمان چهارطبقه جان باخت

 

مسمومیت ٢٣٩کارگر

٢٢دی: رئیس بیمارستان خمینیشهرستان کنگان از مسمومیت غذایی ٢٣٩ نفر از کارگران شاغل در فاز ١٤کنگان به دلیل مسمومیت غذایی  ناشی از خوردن غذای فاسد خبر داد.


سقوط آسانسور در اهواز جان 2کارگر راگرفت

٢٢دی: سقوط آسانسور بر روی کارگران اداره اتاق بازرگانی اهواز دو کشته بر جای گذاشت.

 

آتش سوزی مرگبار در کارگاه رنگرزی مبلمان

٢٢دی: آتش سوزی درکارگاه رنگرزی مبلمان و مصنوعات چوبی در بزرگراه آزادگان مرگ کارگر جوان را در پی داشت.

 

کشته وزخمی شدن ٢کارگر

در محل حادثه، زمینی به مساحت تقریبی ١١٠ متر مربع به عمق ٦متر گودبرداری شده بود که قسمت بزرگی از دیواره ضلع غربی به طور ناگهانی دچار ریزش شده بود و انبوهی از خاک و آجر بر سر دو کارگر که در این زمین مشغول کار بودند فرو ریخت.


مصدومیت دو کارگر در یکی از پروژه‌های آب و فاضلاب تهران

٢٧دی:  دو کارگر۲۲ و ۲۳ ساله  در هنگام کار در یکی از پروژه‌های آب و فاضلاب تهران در عمق ۵ متری چاه به دلیل ریزش دیواره‌های چاه مدفون شده‌ که با دخالت آتش‌نشانان بلافاصله و پس از ساعات‌ها تلاش توانستند این دو کارگر را نجات دهند.

 

سوختگی شدید یک کارگر

کارگر کارخانه ی کاغذ سازی کاغذ کار اهواز به دلیل نقض فنی و ترکیدن لوله ی بخار آب دچار سوختگی شدید شد و در بیمارستان اهواز بستری شده است.

کارگران

هشت روز اعتراض متحدانه کارگران ایران خودرو با وعده های مدیریت این کارخانه برای تحقق خواستهای کارگران پایان گرفت. اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران ایران خودرو پس از هشت روز اعتراض متحدانه از صبح روز چهارشنبه 24 دی ماه بتدریج در قسمتهای مختلف کارخانه اعتراض خود را تمام کردند و نهایتا این اعتراض دیشب بطور کامل پایان گرفت. چرخه پایان این اعتراض متحدانه همانگونه که آغاز آن به شکل زنجیرواری همه قسمتهای کارخانه را در بر گرفته بود پایان آن نیز به همین شکل  از شام روز 23 دی ماه از برخی قسمتها  آغاز و در شام روز 24 دی ماه در همه بخشهای کارخانه تکمیل شد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران پایان این اعتراض متحدانه بدنبال مذاکرات متعدد کارگران ایران خودور با مسئولین و مدیریت کارخانه و وعده های آنها برای تحقق خواستهایشان تا 15 بهمن ماه صورت گرفت. بنا بر این گزارش در طول هشت روز اعتراض کارگران ایران خودور که با محوریت خواست افزایش  مزد آغاز شد مسئولین و مدیریت این کارخانه در همان روزهای اول  تلاش کردند با توسل به تهدید و دادن وعده و وعید به کارگران،  این اعتراض را مهار بکنند اما کارگران ایران خودرو بر سر تحقق خواستهای خود بویژه خواست افزایش مزد از طریق افزایش مزد پایه ایستادگی کردند تا اینکه با مذاکرت متعددی که ما بین کارگران و مسئولین و مدیریت این شرکت بویژه در روزهای هفتم و  هشتم این اعتراض صورت گرفت، مدیریت شرکت ضمن دادن وعده تحقق خواستهای کارگران اعلام کرد تا روز 15 بهمن ماه همه خواستهای آنان و وعده هایی که داده شده است مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت و نتیجه نهایی آن در این روز اعلام خواهد شد. اهم وعده هایی که مدیریت شرکت ایرانخودرو طی مذاکرات و توافقات صورت گرفته ما بین خود و کارگران داده است بشرح زیر می باشد: ١- اجرا و بازنگری فوری طرح طبقه بندی مشاغل و اصلاح جدول مزدی کارگران ٢-پرداخت پاداش تولید قبل از اینکه سقف مورد نظر تولید برای پرداخت این پاداش محقق شده باشد.  مبلغ 700 هزار تومان برای کارگران تولید – 600 هزار تومان برای کارگران پشتیبانی – 500 هزار تومان برای کارگران ستادی و 400 هزار تومان برای کارگران خدمات علاوه بر دو وعده فوق که به صورت ابلاغیه بر روی بسیاری از قسمتهای کارخانه نصب شده است دیگر خواستهای کارگران و وعده های مدیریت به شرح زیر بطور شفاهی مورد مذاکره و توافق ضمنی قرار گرفته و مقرر شده است نتیجه نهایی آن تا 15 بهمن ماه به کارگران اعلام بشود. ١-افزایش مزد پایه به میزان 8-7 درصد. تاریخ اعمال این افزایش از بهمن ماه سالجاری و حداکثر از اردیبهشت ماه سال آینده خواهد بود. این افزایش علاوه بر افزایش حداقل مزدی است که هر ساله در شورایعالی کار صورت میگیرد. توافق نهایی در مورد تاریخ اعمال این افزایش صورت نگرفته و قرار است اعلام شود ٢-افزایش آکورد به میزان 30 درصد ٣-پرداخت بن نقدی هر سه ماه یکبار 500 هزار تومان ٤-تعطیلی شیفت شب پنج شنبه ٥-دادن استراحت یک ساعته در وسط ساعات شیفت شب. ٦-افزایش هدیه های مربوط به ایام خاص ٧-برقراری مجدد پاداش اضافه کاری. این پاداش از حدود دو سه سال پیش قطع شده است بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، علیرغم پایان اعتصاب غذای کارگران ایرانخودور، فضای اعتراضی در میان این کارگران همچنان بالاست و آنان اعلام کرده اند چنانچه مدیریت شرکت تا 15 بهمن ماه به وعده های خود عمل نکند  بار دیگر اعتراض خود را از سر خواهند گرفت. اتحادیه آزاد کارگران ایران – 25 دی ماه 1393

شش هزار معلم با امضای طوماری اعتراضی خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی خواهان تامین یک زندگی شرافتمندانه شدند! اتحادیه آزاد کارگران ایران: شش هزار معلم با امضای طوماری خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر زندگی زیر خط فقر معلمان و درماندگی آنان از تامین نیازهای اولیه زندگی، خواهان رفع تبعیض و بر قراری عدالت در پرداخت حقوق کارکنان دولت و تامین یک زندگی شرافتمندانه شدند. بنا بر گزارش خبرگزاری مجلس شورای اسلامی معلمان کشور با ارائه طومار 15 متری و حضور در کمیسیون شوراها خواهان رفع مشکلات معیشتی و اجرایی شدن نظام رتبه‌بندی معلمان شدند. همچنین خبر گزاری ایلنا نیز در گزارشی از این حرکت معلمان متن این  طومار اعتراضی را منتشر کرده است.

در بخشی از این طومار اعتراضی، معلمان کشور با اشاره به تعریف و تمجیدهای تبلیغاتی دولت و مسئولین از معلمان نوشته اند:  معلمان کشور از تمجید و تعریف جایگاه علم و معلم خسته‌اند و از برخوردهای سیاسی با شکل معیشتی ناراضی‌اند و از مجلس و دولت انتظار «عمل» دارند. در ادامه این نامه آمده است: امروزه معلمان کشور در تامین نیازهای اولیه زندگی خود درمانده‌اند و عموما زیر خط فقر به سر می‌بند و این امر به منزلت آن‌ها آسیب زده است. این موضوع موجب کاهش انگیزه‌های شغلی معلمان شده و آینده روشنی را برای کشور ترسیم نمی‌نماید. در پایان این طومار اعتراضی معلمان با تاکید بر رسیدگی به خواست بر حق شان نوشته اند: ما امضا کنندگان طومار موکدا از نمایندگان مجلس و دولتمردان جمهوری اسلامی می‌خواهیم به دور از هرگونه شعار، رفتار تبلیغی و سیاسی با عزمی قاطع و راسخ، خواسته برحق جامعه فرهنگیان کشور مبنی بر تامین حقوقی که نیازهای یک زندگی شرافتمندانه را پاسخگو باشد، محقق نمایند. متن کامل طومار اعتراضی شش هزار معلم که در خبرگزاری ایلنا منتشر شده است به شرح زیر میباشد: رییس محترم مجلس شورای اسلامی جناب آقای لاریجانی. سلام علیکم. همچنانکه که مستحضرید هرگونه برنامه ریزی برای پیشرفت و تعالی کشور در گرو برنامه ریزی اصولی در آموزش و پرورش و نگاه صحیح به مقوله تعلیم و تربیت می‌باشد و این امر در سایه توجه خاص به متولیان امر تعلیم و تربیت یعنی معلمان رقم خواهد خورد. هدف قوانینی چون قانون نظام هماهنگ پرداخت حقوق کارکنان دولت و قانون مدیریت خدمات کشوری ترقی و کارآمدی سیستم اداری کشور و رفع تبعیض و برقراری عدالت در پرداخت حقوق کارکنان دولت بوده است. ولی تدوین و تصویب این قوانین به اذعان دولتمردان و نمایندگان محترم نتوانسته است هدف مورد نظر را محقق نماید.

به باور جامعهٔ فرهنگیان کشور علت امر عدم عزم جدی مسئولان به رفع تبعیض و برقراری عدالت است. امروزه معلمان کشور در تامین نیازهای اولیه زندگی خود درمانده‌اند و عموما زیر خط فقر به سر می‌بند و این امر به منزلت آن‌ها آسیب زده است. این موضوع موجب کاهش انگیزه‌های شغلی معلمان شده و آینده روشنی را برای کشور ترسیم نمی‌نماید. معلمان کشور از تمجید و تعریف جایگاه علم و معلم خسته‌اند و از برخوردهای سیاسی با شکل معیشتی ناراضی‌اند و از مجلس و دولت انتظار «عمل» دارند.

ما امضا کنندگان طومار موکدا از نمایندگان مجلس و دولتمردان جمهوری اسلامی می‌خواهیم به دور از هرگونه شعار، رفتار تبلیغی و سیاسی با عزمی قاطع و راسخ، خواسته برحق جامعه فرهنگیان کشور مبنی بر تامین حقوقی که نیازهای یک زندگی شرافتمندانه را پاسخگو باشد، محقق نمایند. اتحادیه ازاد کارگران ایران – 23 دی ماه 1393

کارگران نورد لوله صفا امروز علیرغم حضور در کارخانه حاضر به شروع کار نشدند! اتحادیه آزاد کارگران ایران: دیشب یکماه از 4 ماه دستمزد معوقه کارگران نورد لوله صفا به حساب آنان واریز شد اما کارگران امروز علیرغم حضور در کارخانه حاضر به شروع کار نشدند. کارگران معترض نورد لوله صفا شروع کار را منوط به تصفیه حساب تمامی  مبلغ بیمه هایشان با سازمان تامین اجتماعی کرده اند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، کارگران نورد لوله صفا همچنین خواهان پرداخت یکماه دیگر از معوقاتشان تا پایان دی ماه  شده اند. بر اساس توافقی که مابین شورای تامین شهر ساوه و کارفرما صورت گرفته مقرر شده است تا پایان سال حقوق معوقه کارگران تا آخر آذر ماه بعلاوه عیدی و پاداش آنان پرداخت شود  و دستمزد دی و بهمن و اسفند سال آینده پرداخت شود. بر اساس این توافق یکماه دیگر از حقوق معوقه این کارگران 10 بهمن ماه پرداخت خواهد شد اما کارگران خواهان پرداخت این حقوق در پایان ماه جاری هستند. کارگران نورد لوله صفا بدنبال تعطیلی کارخانه از سوی کارفرما که در دو مرحله بمدت یک هفته تا 5 دی ماه و مرحله دیگر تا شنبه هفته جاری صورت گرفت روزهای شنبه و یکشنبه هفته جاری در مقابل کارخانه و فرمانداری شهر ساوه دست به تجمع زدند و با بر افروختن آتش در مقابل کارخانه تلاش کردند  توجه عمومی را در شهر ساوه به اعتراض خود جلب کنند. بدنبال این اعتراضات بود که کارفرما با پرداخت حقوق معوقه این کارگران موافقت کرد و دیشب یکماه از دستمزد معوقه آنان را به حسابشان واریز کرد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – 23 دی ماه 1393

کارگران نورد لوله صفا امروز هم در اعتصاب بسر بردند! اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نورد لوله صفا امروز نیز علیرغم حضور در کارخانه حاضر به شروع کار نشدند و اعلام کردند تا زمانیکه کارفرما بیمه های ما را تصفیه نکند کار نخواهیم کرد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارفرمای نورد لوله صفا پس از واریز یکماه از چهار ماه دستمزد معوقه کارگران متعهد شده بود بدهی های مربوط به بیمه کارگران را به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز کند اما از آنجا که امروز نیز اینکار را نکرد کارگران حاضر به شروع کار نشدند. بنا بر اظهار کارگران نورد لوله صفا در نتیجه همدستی سازمان تامین اجتماعی با کارفرما معلوم نیست که تاکنون چه میزان از بیمه آنان واریز شده است. قبلا در شعبه سازمان تامین اجتماعی شهرستان ساوه به این کارگران گفته بودند 15 ماه از بیمه هایشان واریز نشده و پس از واریز یکماه از آن در هفته های گذشته هم اینک می باید 14 ماه معوقه بیمه وجود میداشت اما امروز مسئولین تامین اجتماعی ساوه اعلام کرده اند که 11 ماه از بیمه سال 1392 و با احتساب دی ماه جاری 9 ماه از بیمه امسال شان(جمعا 20 ماه) به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده است. این وضعیت در حالی برای کارگران نورد لوله صفا روشن شده است که کارفرما با هدف ترغیب کارگران به شروع کار اعلام کرد که بخشی از بیمه هایشان را امروز واریز کرد و بخش دیگر آنرا را هفته آینده واریز خواهد کرد. در پی این اظهارات از سوی کارفرما، کارگران نورد لوله صفا با مراجعه به سایت سازمان تامین اجتماعی از آنجا که بر روی این سایت واریز بیمه هایشان را مشاهده نکردند حاضر به شروع کار نشدند و اعلام نمودند ما به این دلیل  که مسئولین تامین اجتماعی اطلاعات درستی در اختیارمان نمیگذارند دیگر کاری به میزان بدهی کارفرما به سازمان تامین اجتماعی نداریم  و فقط در صورتی شروع بکار خواهیم کرد که تصفیه حساب بیمه خود را بر روی سایت این سازمان مشاهده کنیم. بنابر گزارش دیگری نیز که به اتحادیه آزاد کارگران ایران رسیده است کارفرما طی نامه ای به شورای تامین شهر ساوه اعلام کرده است که این کارگران کار نمیکنند و فقط حقوق میخواهند و بدینگونه تلاش کرده است تا زیر بار تعهدات خود نرود. وی در این نامه اعلام کرده است 11 بهمن یکماه از حقوق معوقه و 11 اسفند یکماه دیگر را به همراه عیدی و پاداش کارگران پرداخت خواهد کرد و حقوق ماههای دی و بهمن و اسفند آنان را سال آینده پرداخت خواهد نمود. کارگران معترض نورد لوله صفا با تاکید بر این نکته که ما اطمینانی به تعهدات کارفرما نداریم اعلام کرده اند علاوه بر تعهدی که کارفرما در شورای تامین شهر برای پرداخت مزدمان داده است حداقل خواست ما در حال حاضر برای شروع کار این است که کارفرما بیمه های ما را تصفیه کند و ما آنرا بر روی سایت سازمان تامین اجتماعی مشاهده بکنیم. لازم به یادآوری امروز فقط بخشی از کارگران خدماتی نورد لوله صفا با توجه به تعطیلی مداوم کارخانه اقدام به نظافت کردند.  اتحادیه آزاد کارگران ایران – 24 دی ماه 1393

 

پیگیری مجدانه شکایت هزار کارگر از اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از صندوق سازمان تامین اجتماعی + متن کامل لایحه 15 صفحه ای دکتر خلیل بهرامیان

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بهمن ماه سال گذشته و بدنبال انتشار اسناد مربوط به اختلاس سه هزار میلیارد تومانی از صندوق سازمان تامین اجتماعی، 1000 کارگر شاغل و بازنشسته با انتخاب هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران(جعفر عظیم زاده، پروین محمدی، شاپور احسانی راد، شیث امانی، شریف ساعد پناه و جمیل محمدی) به عنوان نماینده های خود شکایتی را با وکالت آقای دکتر خلیل بهرامیان بر علیه این چپاول از دسترنج کارگران مطرح کردند. در این راستا دکتر خلیل بهرامیان در ادامه پیگیریهای شکایت موکلین خود  لایحه ای 15 صفحه ای را به دادگاه تسلیم و  خواهان بازداشت سعید مرتضوی به عنوان متهم اصلی این پرونده شد. خبر درخواست بازداشت سعید مرتضوی از جمله خبرهای مهمی بود که طی هفته گذشته در بسیاری از روزنامه ها و خبرگزاریها انعکاس ویژه ای پیدا کرد. در این میان روزنامه توقیف شده مردم امروز، روزنامه قانون و خبرگزاری ایرنا هر کدام طی مصاحبه هایی با دکتر خلیل بهرامیان به این مسئله پرداختند و بسیاری از خبرگزاریها و سایتهای اینترنتی پربیننده اقدام به انعکاس آن کردند. روزنامه مردم امروز در این باره نوشته است: خلیل بهرامیان وکیل ۱۰۰۰ کارگر که یکی از شکات این پرونده هستند ، درباره پرونده تامین اجتماعی می گوید: در آخرین اقداماتی که انجام شده هفته گذشته شکواییه ای را به شعبه ۵ دادسرای کارکنان دولت به عنوان دادگاه رسیدگی به این پرونده تحویل داده است.او عنوان می کند: براساس شکواییه از بازپرس خواسته دیگر متهمان که به گفته او غریب بر ۱۵۰ نفر هستند را نیز احضار کند، کاری که از نظر او خیلی پیش از این باید انجام می شده است. وکیل شاکیان پرونده تامین اجتماعی همچنین از بازپرس این پرونده درخواست مطالبه گزارش تحقیق و تفحص سال ۸۹ مجلس داشته تا زوایایی که از پرونده پنهان مانده، روشن شود. به گفته بهرامیان گزارش سال ۸۹ کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس کامل تر است. وی اطمینان دارد که با در اختیار داشتن اطلاعات آن گزارش، پای افراد بسیاری در این پرونده باز خواهد شد. ضمن اینکه او معتقد است :برای پرونده ای به این سنگینی بهتر بود که قوه قضاییه بازپرس ویژه تعیین می کرد تا به دلیل حجم و گستردگی آن روند کار سریع تر پیش می رفت. هفته گذشته اعلام شد که قرار کفالت ۲ میلیاردی مرتضوی به قرار وثیقه تبدیل شده است، اما این موضوع از طرف مرتضوی رد شد. اکنون وکیل شاکیان با تایید موضوع می گوید:برای مرتضوی قرار وثیقه صادر شده است. بهرامیان  که عمری موهایش در راه وکالت سفید شده درباره چگونگی قبول پرونده مطرح می کند: بعد از آن که قضایای بیمه های اجتماعی و کمیسیون تحقیق و تفحص پیش آمد، نمایندگان کارگران در چند صنف به من مراجعه کردند و اطلاعاتی در این مورد در اختیارم قرار دادند. در تحقیق و تفحصات بعدی متوجه شدم که مجلس دو بار درباره سوءاستفاده های صورت گرفته در تامین اجتماعی گزارش ارائه داده است. یک بار در سال ۸۹ کمیسیون تحقیق و تفحص تشکیل شده و این کمیسیون گزارش بسیار مفصلی از سوءاستفاده از سازمان تامین اجتماعی را به مجلس داده است. بهرامیان می گوید: گویا قرار بوده این گزارش سال ۸۹ در صحن علنی مجلس قرائت و از جمله نام تعدادی از نمایندگان مجلس که در این کار دست داشتند فاش شود. در آن گزارش نام تک تک وکلای مجلس که کارت هدیه و یا به قول برخی رشوه، در جهت تایید آقای مرتضوی دریافت کرده اند، ذکر شده بود. اما هیات رییسه به دلیل نفوذ سایرین نتوانسته بود اجازه قرائت آن گزارش در صحن علنی را دهد، در نتیجه مسکوت ماند. این وکیل دادگستری توضیح می دهد: سپس در سال ۹۰ گزارش دیگری تهیه شد که در حال حاضر در بازپرسی وجود دارد و شکواییه ما براساس آن به رشته تحریر در آمده است. در این گزارش اسم وکلای مجلس آورده نشده است. در لوایح قبلی و حتی در اعلام جرمی که انجام شده و پرونده براساس آن در حال رسیدگی است از بازپرس درخواست مطالبه آن گزارش سال ۸۹ را داشته ام تا وکلایی که در مجلس کارت هدیه گرفته اند، مشخص شوند.  بهرامیان در پاسخ به این سوال که برخی نمایندگان مجلس گفته اند که این کارت ها به عنوان هدیه به آنها داده شده، یا اینکه آنها را در حوزه های انتخابیه خود به مردم داده اند، عنوان می کند: وکلای مجلس نمایندگان مردم هستند به هیچ عنوان حق ندارند پولی از جیب کارگر بگیرند و در این کار دخالت کنند. بر چه اساس و با چه سمتی اجازه داشته اند این پول را که برای کارگران است را دریافت کنند. مجوز دریافت این پول کجاست؟ بعضی از این کارگران پول ثبت نام بچه های خود در مدرسه را ندارند. این وکلای ملت با چه اجازه ای حقوق آنها رادریافت کرده اند. در متن شکواییه ارائه شده به دادسرا درباره هدایایی که به نمایندگان مجلس داده شده آمده: براساس تحقیق و تفحص مجلس ۱۳۵ میلیون تومان از بودجه سازمان در اختیار مدیر عامل( سعید مرتضوی) بوده است. این مبلغ به استناد بر اسناد ثبت شده مالی در اردیبهشت سال جاری (۹۲) به صورت کارت هدیه به ۳۷ نفر از نمایندگان مجلس (بدون ذکر مشخصات) داده شده است. در این مورد هیات مدیره اعلام کرده که هویت نمایندگان فقط در اختیار خود آنها است.  این وکیل دادگستری تصریح می کند: سازمان تامین اجتماعی متعلق به کارگران یعنی محروم ترین قشر جامعه که چرخ اقتصادی کشور به دست آنها می چرخد. آن نیرویی که زجر  می کشد، مریض می شود و نیروی کار خود را در مقابل مزد اندک می فروشد. تعرض به حقوق این نیرو در جامعه فاجعه است. وکیل شکات درباره پرونده تامین اجتماعی توضیح می دهد: آقای مرتضوی تا به حال باید بازداشت موقت می شد، چرا این اتفاق نیفتاد؟ ایشان با گارد ویژه وارد بازپرسی می شود. موبایل ایشان را نمی گیرند، در حالی که دستور انتظامی این است که هر کسی وارد بازپرسی می شود موبایل او را می گیرند. متهمی که این همه کار انجام داده از مسئله کهریزک گرفته تا … با محافظ شش لول بند وارد دادسرا می شود. او مطرح می کند: مرتضوی یکی سری اتهامات بالمباشره دارد که شخصا انجام داده و یک سری اتهامات بالاشتراک که به همراه بقیه انجام شده است. موارد اتهامی که هیات تحقیق و تفحص مجلس بر آن تاکید کرده اند و من هم به همان اعتبار به آن تاکید می کنم، به کار گماردن افراد وابسته به خود به عنوان کارمند در سازمان تامین اجتماعی است. بهرامیان ضمن اشاره به تعداد حداقل ۱۵۰ نفری مورد اتهام در پرونده درباره سمت آنها می گوید: هیات و اعضای هیات مدیره، هیات امناء، ۳۷ وکیل مجلس، ۴ تا ۵ وکیل دادگستری که بر روی این پرونده لایحه نوشته اند، آقای حیدری فر که قبلا دادیار بود و برای تنظیم لایحه پول گرفته است. حسن زارع دهنوی مشهور به قاضی حداد و … . از جمله این افراد هستند. این موضوع را در قسمت دیگری از شکواییه نیز مطرح شده که مبلغ ۵۰ میلیون تومان به چهار نفر از همیاران مرتضوی به نام های حیدری فر همکار قضایی سعید مرتضوی و خانم حسینی، آقای اصلانی، آقای علی حسینی وکلای دادگستری در خدمت او پرداخت شده است. همچنین در روزهای پایانی دولت دهم و نزدیک شدن به اتمام دوره مدیریت مرتضوی، وی مبلغ ۰۰۰/۰۰۰/۹۷۴/ ۱۱ ریال به همکاران و همراهان خود، افرادی از جمله: آقایان روح بخش، رخشنده، سید عیسی حسینی معاون وقت امور مجلس شورای اسلامی، بختیار ملکی، رضایی مدیر کل امور اداری، ضابطی، پیرزاد خانی مدیر کل امور مالی، دکتر ادیب نیا معاون درمان وقت سازمان، پورحسینی تفت، محمدحسین دهقانی اشکذر، بختیار ملکی مدیرکل عامل پرداخته کرده است. همچنین ۷۴ عدد سکه از طرف مرتضوی به روح بخش، ملکی و معاونان سازمان داده شده است. بهرامیان تصریح می کند: موضوع تنها این نیست که اینها پولی گرفته اند و باید آن را بازگردانند، این افراد برای بردن پول کارگران همدستی کرده اند و باید مورد محاکمه قرار گیرند. حتی هیات های مدیره شرکت های وابسته و افراد این شرکت ها، پروژه های عظیمی در دست کار داشته اند پول گرفته اند و پروژه را هم پیش نبرده اند. زمانی که این افراد مورد محاکمه قرار گیرند مشخص می شود که چه نیروهایی در سازمان تامین اجتماعی در چپاول ها نقش داشته اند. بهرامیان تاکید می کند: این گزارش از طرف من یا شما ارائه نشده است، بلکه از طرف هیات تحقیق و تفحص مجلس بوده و اگر پیگیری نشود جایگاه مجلس و نمایندگان آن را هم زیر سوال می برد. او معتقد است: کار آقای مرتضوی حتی در مورد سمت دادستانی و اینکه چه میزان منطبق با قانون عمل کرده، مورد بحث است. در همه مسائل کشور باید براساس قانون عمل شود. آقای مرتضوی قدرتمند نبوده بلکه ماجراجویی کرده است. این ماجراجویی منجر به سروصدا علیه جمهوری اسلامی در رسانه های خارجی، سازمان ملل متحد، مبحث حقوق بشر شده است.  وکیل هزار کارگر تامین اجتماعی  خود به شایعاتی که درخصوص این پرونده مطرح شده اشاره می کند و می گوید:اینکه شایعه شده  برادران لاریجانی در جریان این پرونده قرار دارند و پیگیر قضیه هستند، صحت ندارد آقای لاریجانی در جایگاه رییس قوه وظایفی دارد که باید به آن عمل کند. بهرامیان می گوید: من از کسی دفاع نمی کنم. دلیلی برای این کار وجود ندارد، من یک وکیل دادگستری هستم و از کسی هم دستور نمی گیرم.

 متن کامل لایحه 15 صفحه ای دکتر خلیل بهرامیان که بنا بر درخواست نماینده های قانونی هزار کارگر در اختیار آنها قرار گرفته است به شرح زیر است: به نام خدا! بازپرس محترم شعبه نهم دادسراي كاركنان دولت! با سلام؛ پيرو شكوائيه تقديمي بوكالت از كارگران به طرفيت مشتكي‌عنهم موضوع گزارش كميته تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي در سال 1390 نسبت به تجاوز مادي حقوق كارگران در مسئله سوءاستفاده‌هاي كلان در سازمان تامين اجتماعي لازم دانستم مراتب ذيل در تعقيب اشخاصي كه بار اتهام بر دوش آنها مي‌باشد به عرض برساند و درخواست صدور دستور جهت اقدامات قضائي به منظور احضار تعقيب آنها را بنمايم: ١ – در بند 18 گزارش تحقيق و تفحص در پاراگراف چهارم قيد گرديده كه در سال 1389 كميته تحقيق و تفحص گزارش مبسوط تقديم هيات رئيسه مجلس نموده كه با كارشكني تعدادي از نمايندگان مجلس و جلوگيري معنادار از ارائه گزارش به نمايندگان و طرح آن يا قرائت در مجلس جلوگيري به عمل آمده بود كه بلاترديد بايد نام افرادي ذي‌نفوذ و يا تعدادي از نمايندگان مجلس در آن ذكر شده باشد كه مورد تعقيب قضائي اينجانب است. در نتيجه اين گزارش سال 1389 كميته تحقيق و تفحص مجلس از وارد استنادي اينجانب است كه تقاضاي مطالبه آن از مجلس و افرادي كه نام آنها در گزارش قيد شده كه بايد تحت تعقيب قضائي قرار گيرند را دارم. ٢ – در بندهاي فرعي و 1 و 2 و 3 همين بند اصل 18 موضوع سوءاستفاده از ارز مرجع براي صنايع پتروشيمي تحت پوشش سازمان تامين اجتماعي و سوءاستفاده از فروش محصولات خريداري شده در بازار به نرخ آزاد و به جيب زدن پول و سوءاستفاده در مديريت مالي شركت سرمايه‌گذاري تامين اجتماعي (شستا) و حيف و ميل اموال غيرقابل جبران متعلق به موكلين (بيمه‌شدگان) قيد شده و از بند 3 پرداخت پاداش و حق جلسات غيرمتعارف به مديران، مشاوران و نزديكان كه از جمله بايد از طرف مدير عامل و مسئول وقت سازمان (به احتمال زياد آقاي سعيد مرتضوي) صورت گرفته باشد درخواست تعقيب قانوني را دارم. ٣ – در صفحه 6 گزارش در قسمت الف: موضوعات ويژه به كار گماردن آقاي سعيد مرتضوي (مدير عامل وقت) عليرغم راي ديوان عدالت اداري در بركناري آقاي سعيد مرتضوي دولت وقت اصرار به حضور ايشان نموده كه با اين وصف امضاءكننده يا امضاءكنندگان چنين دستوري بعنوان معاون جرم بايد تحت پيگرد قانوني قرار گيرند كه تقاضاي استعلام براي مشخص شدن دستوردهنده (دهندگان) و در نتيجه تعقيب قانوني آنها را خواستارم (كه در بند‌هاي 1 و 2 در صفحه 7  لغو صورتجلسه هيئت مناي سازمان و ابطال اساسنامه قيد شده كه اگر هيئت امناء آقاي مرتضوي را به كارگمارده باشند بايد تعقيب قانوني شوند. ٤ – جالب توجه اقدامات خلاف قانون و استفاده هيئت تحقيق و تفحص به ماده 17 و تبصره‌هاي آن و اصلاحيه ماده 113 قانون خدمات مديريت كشوري، به كار گماردن افراد غيرصالح از جمله نزديكان مدير عامل و ساير مديران سازمان از اقدامات خلاف قانون است كه باعتبار ارتكاب اعمال غيرقانوني مسؤولين از جمله آقاي سعيد مرتضوي بايد تحت پيگرد قرار گيرند. ٥– در مورد قرارداد واگذاري 138 شركت متعلق به سازمان تأمين اجتماعي به شركت هلدينگ سورنيت قشم متعلق به بابك زنجاني با تفاهم‌نامه شماره 1000/91/9135-27/9/1391 از طرف آقاي سعيد مرتضوي (مدير عامل وقت) تا سقف 4 ميليارد يورو (معادل ين ژاپن) از جمله: هواپيمائي جمهوري اسلامي ايران (ج.ا.ا.)، مجمتع فولاد خوزستان، فولاد مباركه اصفهان، بانك صادرات، هتل‌هاي هما، مجمتع پتروشمي غدير، پتروشيمي تبريز، شرت ملي نفتكش، چوب و كاغذ ايران، شركت‌هاي بيمه (ملت، ميهن، دانا، پارسيان) كشتيراني جمهوري اسلامي ايران، بانك‌هاي (پاسارگاد، تات، پارسيان، دي و…) صنايع مس شهيد باهنر، كه اعمال مذكور مغاير قانون و حتي شروع به آن (امضاي تفاهم‌نامه) جرم محسوب و آقاي سعيد مرتضوي و ساير دست‌اندركاران قابل تعقيب هستند. (كه اقدامات خلاف قانون در صفحات 7 و 8 و 9 گزارش در قسمت (قرارداد واگذاري 138 شركت متعلق به سازمان قيد گرديده است) ٦ – پيشنهاد پرداخت پاداش به مبلغ بيش از 60 ميليارد ريال به اعضاي هيئت مديره و مديران عامل و معاونين و دست‌اندركاران سازمان (عليرغم محاسبات و ردّ حساب‌هاي سازمان از سوي هيئت نظارت سازمان، اين پيشنهاد از سوي هيئت مديره، سازمان به هيئت امناء در جلسه 45 مورخه 21/5/92 از سال 68 تا 1392 كه تصويب گرديد (كه هر چند از طرف مدير عامل جديد بعد از آقاي سعيد مرتضوي) پرداخت نگرديد شروع به جرم محسوب و قابل تعقيب است كه آقاي سعيد مرتضوي و اعضاي هيئت مديره هيئت امناء كه آنرا تصويب كردند بايد بر طبق قانون تعقيب شوند كه درخواست استعلام از سازمان جهت مشخص شدن اسامي آنها و تعقيب آنها را دارم. ٧ – مصوبه هيئت امناء سازمان در جهت استخدام 500 نفر بعنوان نياز سازمان، فرايند استخدام را تحت نظارت دو وزير تعاون و كار و امور اجتماعي وقت آغاز مي‌شود كه در ليست اوليه استخدام‌شدگان بكارگيري 94 نفر در استان گيلان (زادگاه وزير وقت)، 76 نفر در استان نيز (زادگاه مدير عامل – آقاي سعيد مرتضوي)، 26 نفر در استان مازندران (زادگاه آقاي مشائي) بوده كه از اين تعداد 104 نفر از سوي 66 نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي، 3 نفر از سوي آقاي شيخ‌الاسلامي و 2 نفر از سوي آقاي مشائي جهت استخدام معرفي شده بودند (بدون شركت در آزمون و بدون درج آگهي براي استخدام بر طبق قوانين استخدامي) كه با معين شدن 66 نفر نماينده و وزير وقت و هم چنين آقاي سعيد مرتضوي، شيخ‌الاسلامي و مشائي باعتبار و اقدامات خلاف قانون بايد تحت پيگرد قرار گيرند. (به نقل از ص 10 و 11 در قسمت «موضوعات» موضوعات خاص…») ٨ – بر طبق موارد مندرج در پارگراف 3 از صفحه 12 گزارش در قسمت «موضوعات خاص…» در سال 91 در ليست هزينه‌هاي سازمان حدود 8/21 ميليارد ريال به مديران و اعضاي هيئت مديره از جانب احتمالاً با دستور مدير عامل وقت پول پرداخت شد كه معلوم نيست براي چه و از بابت چه چيزي به آنان پرداخت شده (آنهم از دارائي يك مشت كارگر مظلوم و زحمتكش!) كه بايد آقاي سعيد مرتضوي و ساير مسؤولين جوابگو باشند. ٩ – درصفحه 13 گزارش پانصد ميليون ريال كارت هديه اختصاصي به آقاي رحيمي معاون اول آقاي احمدي‌نژاد تحويل آقاي ترابي جهت مساعدت به ايتام؟! و هزينه درمان مراجعين (معلوم نيست آقاي رحيمي چه تخصصي در درمان بيماري داشتند چه سمتي نسبت به ايتام داشتند – تاييديه 22/1/92) داده شد كه هم آقاي سعيد مرتضوي و هم آقاي رحيمي بايد پاسخگو و در صورت احراز غيرقانوني بودن عمل، بايد تحت پيگرد قانوني قرار گيرند. همچنين: ١٠ – يك ميليارد به آقايع باسي، يك ميليارد ريال به آقاي شيخ‌الاسلامي، پانصد ميليون ريال به آقاي عباسي سرپرست وقت وزارتخانه، يكصد و چهل ميليون ريال به آقاي اميدي شهركي، پنجاه ميليون ريال به آقاي صدوقي، يكصد ميليون ريال به آقاي شيرمردي، يكصد ميليون ريال به آقاي سعيدي، يكصد ميليون ريال به پرسنل نهاد رياست جمهوري و يك ميليارد ريال وام به آقاي شيخ‌الاسلامي معاون وقت رياست جمهوري و 250 ميليون ريال به آقاي ضابطي مدير كل روابط عمومي براي خبرنگاران، 100 ميليون ريال به دفتر بازرسي ويژه رئيس جمهوري وقت (احمد‌نژاد) و نيز 426 ميليون ريال موضوع بند 17 وجه نقد به كانون نخبگان عدل تهران حسب درخواست رئيس هيئت مديره و هم‌چنين 700 ميليون ريال نيز مجدداً به كانون نخبگان كه آقاي سعيد مرتضوي به سمت نايب رئيس هيئت مديره (حسب آگهي تأسيس اين كانون) (نخبگان عدل تهران در 16/2/88 معرفي و ثبت شده است) (بند 19 صفحه 15) و نيز اعطاي وام مسكن و قرض‌الحسنه به آقايان پارسا و رضواني و روحبخش (اعضاي هيأت امناء صندوق جمعاً به مبلغ حدود 000/000/500/2 ريال و 000/000/480 ريال به 4 عضو هيئت امناء بندهاي 20 و 21 گزارش و پرداخت 300 ميليون ريال وجه نقد و 150 ميليون ريال كارت هديه به هر يك از اعضاي هيئت مديره صندوق كه پرداخت فوق جمعاً به مبلغ 000/000/296/8 ريال كه پرداخت بر طبق بند 22 گزارش فاقد مجوز قانوني بوده است. ١١ – اعطاي 656 عدد سكه تمام بهار آزادي موضوع بند 23 گزارش به مديران عالي سازمان و آقاي صدوقي دبير وقت هيئت دولت و تيم حفاظت مدير عامل و آقاي محمد پارياب و… از طرف آقاي سعيد مرتضوي انجام شده است جمعاً با قيمت حداقل 656 ميليون تومان. ١٢ – بر طبق بند 24 گزارش به هر يك از اعضاي هيئت مديره و آقاي سعيد مرتضوي و صدرالله فيروزي، بهنام پرهيزگار و عليرضا عسگريان و سيدنورالدين شهنازي‌زاده و عليرضا جابر كوچك‌سرائي و عزيز دولتخواه هر يك وام 500 ميليون ريال وام قرض‌الحسنه دريافت نمودند و نيز در سال 1392 آقايان عبدالله عمادي، حسين حسن‌باقراني هر يك 500 ميليون ريال تسهيلات قرض‌الحسنه دريافت نمودند. ١٣ – در 5 سال اخير (88 الي 92) به اعضاي هيئت مديره سازمان 5/2 ميليارد تومان حق‌الزحمه به اعضاي هيئت مديره سازمان پرداخت شده است (بند 25 گزارش). ١٤ – در كل سال 91 (بر طبق بند 26 گزارش حدود 2 ميليارد تومان كارت هديه خريداري و تحت عناوين مختلف توزيع شده است) و نيز 130 ميليون تومان به 140 نفر در جشن بزرگداشت هشتمين سالگرد تأسيس سازمان پرداخت شده است. ٢+14 – بر طبق بند 27 گزارش 135 ميليون تومان كارت هديه حسب اسناد ثبت شده مالي از بودجه سازمان در اختيار مدير عامل (آقاي سعيد مرتضوي) به 37 نفر از نمايندگان مجلس (بدون ذكر مشخصات) در ارديبهشت سال جاري (92) سند خورده است كه هيئت اعلام كرده كه هويت نمايندگان فقط در اختيار هيئت مديره است. ١٥ – بابت برگزاري ششمين سال (سالگرد سازمان هزينه‌هاي خاص صورت گرفته كه اهم آن به شرح زير است). (بند 28 گزارش هيئت) الف: 000/500/852 ريال اجاره سالن (بابت 7 ساعت) ب: 000/000/132 ريال بابت 60 دست پيراهن، 000/200/2 ريال زيرپيراهن ج: مبلغ 000/250/404 ريال بابت افطار و شام 22000 نفر در شب برگزاري د: مبلغ 000/000/501 ريال (پنجاه ميليون و يكصد هزار تومان) به شبكه 3 سيما بابت تهيه و توليد و پخش هـ: مبلغ 700/020/048/1 ريال بابت ضيافت افطار در هتل هما و: مبلغ 000/000/803 ريال به 9 روزنامه بابت انعكاس مطلوب خبر ز: مبلغ 000/750/357 ريال بابت تنديس 450 عدد ١٦ – مبلغ 000/000/300 ريال بابت خريد 2000 جلد كتاب «دوستت دارم مادر» نوشته محمدرضا فلاح تفتي كه فاقد ارتباط با حوزه تأمين اجتماعي بوده كه در ميان خاطرات افطاري توزيع شد. ١٧ – مبلغ 000/000/000/1 ريال + 000/000/000/1 ريال بُن رفاه و 5 فقره به كانون مذكور (كانون انجمن‌هاي صنفي كارگران كوره‌پزخانه) به مجموع 000/000/626/1 ريال (مجموعاً 000/000/626/3 ريال) موضوع بد 30 گزارش تحقيق و تفحّص ١٨ – در ادامه بند 30 مذكور جمعاً 000/000/250/11 ريال بابت برگزاري همايش اموزش و برگزاري اردو در مشهد مقدس حداقل (صفحه 18 گزارش) پرداخت شده است. ١٩ – پرداخت 000/000/162/1 ريال به آقاي ناصر ناظم (مدير عامل شركت ايران مجري) به همراه همسر او (خانم فريبا علوي يزدي) جهت برگزاري (مراسم افطاري سالن اجلاس سران، مراسم افطاري هتل هما، مراسم كلنگ‌زني بيمارستان شهيد لواساني و ساخت انيمشن) با توجه به اينكه سازمان مشاور حقوق بگير (آقاي هوشنگ بختياري) داشته است (زن و شوهر همشهري آقاي مرتضوي هستند) (بند 31 گزارش). ٢٠ – پرداخت مبلغ 000/000/500 ريال بن رفاه (در قالب پاكت‌ها 000/000/2 ريالي) جهت تبليغات شيخ‌الاسلامي و خانم هما فلاح تفتي (همشهري‌هاي آقاي سعيد مرتضوي – نامزدهاي انتخابات شوراي شهر تهران) ٢١ – پرداخت 000/000/450 ريال وجه به آقاي ناصر برهاني بابت تبليغات كانديداهاي آقاي شيخ‌الاسلامي در انتخابات شوراي شهر تهران (موضوع بند 33 گزارش) ٢٢ – پرداخت به مطبوعات بابت چاپ آگهي تشكر كانون‌هاي كارگري… (؟!) به ترتيب 820 ميليون ريال و 733 ميليون ريال و 4/840 ميليون ريال و 4/683 ميليون ريال (موضوع بند 34 گزارش) جمعاً 000/800/035/3 ريال ٢٣ – پرداخت مبلغ 960 ميليون ريال به آقاي اكبر جنازها بابت مساعدت به كانون عالي كارگران بازنشسته مستمري‌بگيران سازمان كه مبلغ ياد شده تحويل اين كانون نگرديده است. (موضوع بند 35 گزارش) ٢٤ – جهت پيش‌نويس لايحه قانون جامع و… به 4 نفر حقوقدانان (؟!) به ترتيب: الف: دكتر حيدري‌فر (همكاري آقاي سعيد مرتضوي) 000/000/140 ريال و خانم حسيني (وكيل دادگستري) 000/000/200 ريال ب: آقاي اصلاني (وكيل دادگستري) 000/000/100 ريال و آقاي علي حسيني (وكيل دادگستري) 000/000/60 ريال (جمعاً 000/000/500 ريال) (موضوع بند 36 گزارش) ٢٥ – در روزهاي پاياني دولت دهم نزديك شدن به اتمام دوره مديريت آقاي مرتضوي مبلغي جمعاً 000/000/974/11 ريال (بندهاي فرعي (الف) الي (ي) در 10 بند فرعي)، آقاي سعيد مرتضوي به همياران خود: «آقايان روح‌بخش، رخشنده، آقاي سيدعيسي حسيني (معاون وقت امور مجلس شوراي اسلامي)، بختيار ملكي، رضائي (مدير كل امور اداري)، ضابطي، ‌مجدداً سيدعيسي حسيني و پيرزاده خاني (مدير كل امور مالي)، دكتر اديب‌نيا (معاون درمان وقت سازمان)، پورحسيني تفت، محمدحسين دهقاني اشكذري، آقاي بختيار ملكي (مدير كل عامل) پرداخت شد كه همگي مورد درخواست پيگرد قانوني اينجانب بعنوان شريك عمل خلاف قانون مي‌باشد. باضافه 74 عدد سكه طلا بذل و بخشش‌ آقاي سعيد مرتضوي به آقايان روح‌بخش، ملكي و معاونين سازمان انجام مي‌شود (صفحات 20 و 21 و 22 گزارش) ٢٦ – در 23/5/1392 حسب درخواست آقاي دكتر اديب‌نيا معاون وقت درمان در سازمان و موافقت آقاي روح‌بخش از محل 1% پركيس سهم معاونت درمان، مبلغ 250 ميليون ريال در اختيار آقاي روح‌بخش (؟!) قرار مي‌گيرد. در رسيد گيرندگان دو فقره دريافت 50 و 30 ميليون ريال از سوي آقاي روح‌بخش و 50 ميليون ريال به آقاي پورحسيني تفت (مدير كل دفتر راهبردي سيستم‌‌ها و مدير كل امور مجلس وجود دارد. آقاي محمد حسين دهقاني اشكذري، از پرسنل دفتر مدير عامل نيز مبلغ 40 ميليون ريال دريافت داشته است. ٢٧ – در تاريخ 12/6/1392 مبلغ 400 ميليون ريال در قالب كارت هديه به دست‌اندركاران دفتر راهبردي سيستم‌ها و پروژه ICT پرداخت مي‌شود كه از ميان 65 نفر گيرندگان مبلغ 40 ميليون ريال آقاي پورحسيني تفت و 10 ميليون ريال، 10 ميليون ريال آقاي خاني و 10 ميليون ريال آقاي بختيار ملكي مدير كل دفتر مدير عامل مي‌باشند. بازپرس محترم؛ اينك با توجه به مراتب فوق و اينكه بنا به نظر هيئت تحقيق و تفحص مجلس شوراي اسلامي و اينكه مدير عامل منتصب سازمان (بخصوص آقاي سعيد مرتضوي كه قاضي و حقوقدان مخصوص دادستان تهران بوده) در اجراي تبصره 3 ماده 28 قانون تأمين اجتماعي كه مدير عامل را مكلف مي‌دارد با گذشت سه سال يكبار امور مالي خود را با اصول محاسبات احتمالي تطبيق دهد و مراتب را به شوراي عالي گزارش دهد و اينكه چنين وظيفه قانوني را انجام دهد در نتيجه اين همه حيف و ميل اموال سازمان كه بهتر است عنوان (چپاول) را بيان كنيم صورت گرفته است. حال در جمع‌نبدي موارد معروضه در 8 برگ لايحه ميزان حداقل سوءاستفاده از اموال محروم‌ترين قشر جامعه يعني كارگران را بشرح برگ آتي اعلام مي‌دارم: الف- اقدام به واگذاري 138 شركت متعلق به سازمان تامين اجتماعي به شركت هلدينگ سورينت قشم متعلق به بابك زنجاني با تفاهم نامه شماره 1000/91/9135- 27/9/91 از طرف آقاي سعيد مرتضوي تا سقف 4 ميليارد رشوه از جمله هواپيمائي جمهوري اسلامي، مجتمع فولاد خوزستان، فولاد مباركه اصفهان، سهام سازمان در بانك صادرات، هتل‌هاي هما، مجتمع پتروشيمي غدير، پتروشيمي تبريز، شركت ملي نفت‌كش، چوب و كاغذ ايران، شركتهاي بيمه: (ملت، ميهن، دانا، پارسيان) كشتيراني جمهوري اسلامي ايران، بانكهاي (پاسارگارد، تات، پارسيان، دي و…)، صنايع مس شهيد باهنر، كه اقدام آقاي سعيد مرتضوي مغاير قانون بوده است. كه ملاحظه مي‌فرمائيد اگر ادعا شود تفاهم‌نامه انجام نشده است همين مقدار عمل آقاي سعيد مرتضوي، شروع به جرم محسوب مي‌شود. ب- پيشنهاد پرداخت 60 ميليارد ريال به اعضاي هيئت مديره و مديران عامل و معاونين دست‌اندركاران سازمان (عليرغم محاسبات و رد حسابهاي سازمان از سوي هيئت نظارت سازمان، كه اين پيشنهاد از سوي هيئت مديره سازمان به هيئت مديره امضاء در جلسه 45-21/5/91 از سال 68 تا 92 كه تصويب گرديد كه هر چند از طرف آقاي سعيد مرتضوي پرداخت نگرديد اما اقدام اعضاي هيئت مديره اقدام خلاف قانون و شروع به جرم محسوب مي‌گردد. ج- مصوبه هيئت امضاء سازمان در جهت استخدام 500 نفره فرايند استخدام را تحت نظارت دو وزير تعاون و كار و امور اجتماعي وقت به ترتيب: 94 نفر در استان گيلان (زادگاه وزير وقت)، 76 نفر در استان نيز (زادگاه آقاي سعيد مرتضوي) 26 نفر در استان مازندران (زادگاه رحيم مشائي) بوده كه 104 نفر از سوي 66 نماينده مجلس شوراي اسلامي 3 نفر از سوي آقاي شيخ‌الاسلامي و شاكي كه بدين ترتيب اعضاي هيئت امناء و اشخاصي فوق‌الذكر بايد تحت پيگرد قرار گيرند.  د- در پاراگراف 3 از صفحه 12 گزارش هيئت تحقيق و تفحص در سال 91 در ليست هزينه‌هاي سازمان 8/21 ميليارد ريال به مديران و اعضاي هيئت مديره احتمالي به دستور مدير عامل وقت (آقاي سعيد مرتضوي) پول پرداخت شده است كه اينهم سرمايه كارگران محروم كشورمان است كه در اين مورد تحقيق دقيق و دريافت كنندگان و دستور دهنده (دهندگان) بايد تحت پيگرد قانوني قرار بگيرند. هـ – جمع برداشت‌هاي آقاي سعيد مرتضوي در برگ 4 اين لايحه جمعاً 000/000/049/9 ريال از صندوق و:. به اضافه: 656 عدد سكه تمام بهار آزادي در بند 11 ص 5 اين لايحه هديه‌هاي آقاي سعيد مرتضوي از صندوق. به اضافه: 000/000/000/3 ريال (بند 12 ص 5 اين لايحه) هديه‌هاي آقاي سعيد مرتضوي از صندوق. به اضافه: 000/000/500/20 ريال حق‌الزحمه به اعضاي هيئت مديره (بند 13 ص 5 اين لايحه). به اضافه: 000/000/130/20 ريال كارت هديه (بند 14 ص5 اين لايحه) آقاي سعيد مرتضوي از صندوق. به اضافه: 000/000/350/1 ريال كارت هديه به 37 نماينده مجلس (بند 2+14 ص 5 اين لايحه) آقاي سعيد مرتضوي از صندوق. به اضافه: 000/500/852 ريال (اجاره سالن براي 7 ساعت) و 000/000/132 ريال بابت 60 دست پيراهن (در پيراهن 000/200/2 ريال) و 000/250/404 ريال و 000/000/500 ريال و 700/020/048/1 ريال و 000/000/803 ريال و 000/750/357 ريال جمعاً 700/520/097/4 ريال (جهت برگزاري شصتمين سال سازمان) (بند 15 ص 5 اين لايحه) آقاي سعيد مرتضوي از صندوق. به اضافه: 000/000/300 ريال خريد 2000 جلد كتاب دوستت دارم مادر (بند 16 ص 6 اين لايحه) آقاي سعيد مرتضوي از صندوق. به اضافه: 000/000/626/3 ريال (موضوع بند 17 ص 6 لايحه). به اضافه: 000/000/250/11 ريال (موضوع بند 18 ص 6 لايحه). به اضافه: 000/000/626/1 ريال (موضوع بند 19 ص 6 لايحه). به اضافه: 000/000/500 ريال بن رفاه جهت تبليغات براي آقاي شيخ الاسلامي و خانم هما فلاح تفتي (همشهري آقاي سعيد مرتضوي نامزد انتخابات شوراء شهر تهران بند2 ص 6 لايحه). به اضافه: 000/000/450 ريال وجه نقد به آقاي ناصر برهاني بابت تبليغات براي آقاي شيخ‌الاسلامي (بند 21 ص 7 لايحه). به اضافه: پرداخت به مطبوعات بابت چاپ آگهي تشكر جمعاً 000/800/035/3 ريال (بند 22 ص 7 اين لايحه). به اضافه: 000/000/960 ريال (موضوع بند 23 ص 7 اين لايحه). به اضافه: 000/000/500 ريال به 4 نفر (حيدري‌فر- همكار قضائي- آقاي سعيد مرتضوي و سه نفر وكيل) (موضوع بند 24 ص7 لايحه). به اضافه: 000/000/974/11 ريال الطاف، آقاي سعيد مرتضوي به همياران خود (موضوع بند 25 ص 7 لايحه). به اضافه: 000/000/250 ريال الطاف، آقاي سعيد مرتضوي به همياران خود (موضوع بند 26 ص7 لايحه) . به اضافه: 000/000/400 ريال الطاف، آقاي سعيد مرتضوي به همياران خود (موضوع بند 27 ص 7 لايحه). جمع اقدامات و برداشتهاي آقاي سعيد مرتضوي و همكارانشان بشرح 8 برگ لايحه پيوست 000/000/778/87 ريال كه بر اساس عرايض فوق كه استخراج از گزارش هيئت تحقيق و تفحص تقديمي به آن بازپرس محترم مي‌باشد. درخواست تعقيب اين گروه به رهبري آقاي سعيد مرتضوي و سايرين (از اعضاي هيئت مديره سازمان و هيئت امضاء و همياران آقاي سعيد مرتضوي و اعضاي هيئت مديره شركتهاي وابسته به سازمان و بانك رفاه كارگران و غيره را بر اساس قانون دارم و بذل توجه قضائي بازپرس محترم در جهت تعقيب قضائي متجاوزين به حقوق كارگران محروم كشورمان و اخذ پولهاي مورد سوء استفاده آنان و بهره پولها با اعتبار تورم حاصل بر اساس قيمت دلار در بازار ارز بلا ترديد مرهمي بر دلهاي زخم ديده و خسته اين زحمتكشان كه چرخهاي اقتصادي كشور را مي‌گردانند خواهيد گذاشت. مضافاً باعتبار بند 3 ماده 130 مكرر قانون آئين دادرسي كيفري ضمن درخواست احضار آقايان شيخ‌الاسلامي، رحيمي، عباسي و سايرين در بندهاي 5 الي 27 لايحه با احتمال مواضعه و تباني يا مصداق تبصره ذيل ماده قانون، درخواست توقيف آقاي سعيد مرتضوي را دارم. با احترام وكيل كارگران- بهراميان. اتحادیه آزاد کارگران ایران – 27  دی ماه 1393

اخبار بین المللی

انگلستان – بانک استاندارد چارترد ۴ هزار تن‌ را اخراج می‌کند

بانک بریتانیایی استاندارد چارترد اعمال تدابیر صرفه جویی اقتصادی را در دستور کار خود قرار داده است. تعدیل نیروی کار این بانک تا سقف ۴ هزار نفر از جمله این تدابیر است. از این تعداد حدود ۲ هزار پست در ماه اکتبر حذف شده و ۲ هزار پست دیگر در طول سال ۲۰۱۵ حذف خواهد شد. فعالیتهای خرید و فروش سهام در بازار بورس برای سرمایه گذاران حرفه ای نیز متوقف می شود. استاندارد چارترد که قسمت اعظم فعالیتهای خود را در آسیا و در قدرتهای نوظهور اقتصادی متمرکز کرده پیش بینی می کند با این تدابیر حدود ۴۰۰ میلیون دلار صرفه جویی کند.

 

برزیل – تظاهرات مردم در اعتراض به گرانی

مردم برزیل روز جمعه ۹ ژانویه (۱۹ دی‌) در اعتراض به افزایش کرایه اتوبوس ها، متروها و ترن ها در خیابان های سائو پائلو، در برزیل دست به تظاهرات زدند. این تظاهرات که آرام گزارش شده با مداخله پلیس به خشونت گرایید و ده ها تن بازداشت شدند. افزایش نزدیک به ۱۵ درصدی بهای حمل و نقل عمومی شهروندان برزیلی را خشمگین کرده است.

 

عربستان سعودی – اعتراض اتحادیه اروپا به مجازات شلاق وبلاگ نویس سعودی

اتحادیه اروپا شدیداً به محکومیت رائف بدوی، وبلاگ‌نویس عربستان سعودی به اتهام “توهین به اسلام” و نحوه مجازات او اعتراض کرد. فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مجازات رائف بدوی گفت: “شلاق زدن غیر قابل پذیرش است و در تقابل با حقوق بشر قرار دارد.” بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، قرار است که رائف بدوی در دفعات متوالی در ملاء عام ضربات شلاق را تحمل کند. او در ماه مه سال گذشته میلادی به خاطر فعالیت “غیر قانونی” روزنامه‌نگاری به ۱۰ سال زندان، پرداخت یک میلیون ریال عربستان (حدود ۱۹۱ هزار یورو) و هزار ضربه شلاق محکوم شد. سازمان عفو بین‌الملل در آخرین خبر در مورد سرنوشت بدوی اعلام کرد که مقامات سعودی در یک مسجد در شهر بندری جده نخستین نوبت “مجازات شلاق‌” را در مورد او اجرا کرده‌اند. وی در دور اول اجرای مجازات خود متحمل ۵۰ ضربه شلاق شده است. به گفته شاهدان عینی، بدوی با دستان و پاهای بسته متحمل ۵۰ ضربه شلاق شده است. مدت مجازات او حدود ۱۵ دقیقه بوده است. به گفته سازمان عفو بین‌الملل هزار ضربه شلاق به عنوان بخشی از مجازات رائف بدوی قرار است که در مدت ۲۰ هفته به مورد اجرا گذاشته شود. بنا به گفته سازمان‌های حقوق بشری قرار است که ماموران انتظامی هر بار برای اجرای مجازات، رائف بدوی را از زندان خارج کرده و وی را در ملاء عام شلاق بزنند.

 

نیجریه – جنایت غیر قابل وصف جنایتکارن اسلامی بوکو حرام

به گفته مقام های امنیتی نیجریه، اسلام‌گرایان بوکو حرام، با بستن بمبی به دختربچه‌ای ۱۰ ساله و منفجر کردن او در بازاری شلوغ تا ۲۰ نفر را کشته و ۲۰ نفر را نیز زخمی کرده‌اند. خبرگزاری رویترز، ۲۰ دی ماه از قول یک مقام پلیس می‌گوید مواد انفجاری دور بدن این دختربچه بسته شده بود. محلی که انفجار در آن رخ داده است، در ایالت شمالی بورنو قرار دارد؛ جایی که گروه بوکو حرام در آن دست به انجام عملیات گوناگون زده و بارها نیز صحنه انفجار بمب و حملات انتحاری بوده است. پیشتر، گزارش‌هایی در مورد استفاده از زنان ربوده شده به دست گروه بوکو حرام برای انجام حملات مرگبار منتشر شده بود.

سازمان دیدبان حقوق بشر در آبان ماه گذشته گفته بود این گروه که مکررا دست به ربودن کودکان، نوجوانان و زنان می‌زنند، علاوه بر تجاوز به زنان از آنها در فعالیت‌های مسلحانه خود یا برای کشتن دیگران استفاده می‌کنند.  حمله انتحاری روز شنبه، یک روز پس از انتشار گزارشی از سازمان عفو بین‌الملل صورت گرفته است که در آن، این سازمان مدافع حقوق بشر از کشف صدها جسد که هنوز کاملا شمارش نشده‌اند، در نیجریه خبر داده بود. افرادی که به دست گروه بوکو حرام کشته شده و جسدهایشان در بیابان‌های شمال نیجریه رها شده است. یک مقام ارشد دولتی در منطقه گفته بود بیشتر قربانیان زنان و کودکان و افراد سالخورده‌ای هستند که در زمان حمله شبه‌نظامیان به شهر بقا نتوانسته بودند خود را فورا از مهلکه نجات دهند.

 

فرانسه – راهپیمایی عظیم مردم در محکومیت تروریست‌های اسلامی و دفاع از آزادی

راهپیمایی بزرگ پاریس در دفاع از آزادی بیان و گرامیداشت یاد قربانیان حوادث تروریستی روز های اخیر، یکشنبه ۱۱ ژانویه با شرکت بیش از یک میلیون نفر برگزار شد. این راهپیمایی از ساعت سه بعد از ظهر به وقت اروپای مرکزی از میدان جمهوری آغاز شد و در مسیر خود به سمت میدان ناسیون به مدت سه ساعت ادامه یافت. جمعیت عظیم مردم نه تنها در دوسوی میدان جمهوری و میدان ناسیون بلکه در بسیاری از خیابان های منتهی به مسیر راهپیمایی موج می زد و تا پاسی از شب گذشته نیز به صورت پراکنده حضور داشت.  زنی که پلاکاردی در دست دارد و روی آن به زبان های فرانسه و عربی نوشته “من شارلی هستم“، می گوید: “من برای آزادی بیان به این راهپیمایی آمده ام، آزادی برای همه. ما می توانیم از سوء تفاهم بین جوامع مختلف بپرهیزیم. ما اینجا در فرانسه به آزادی اندیشه احترام می گذاریم. بنابراین من شارلی هستم.” مردی که یک کاریکاتور در دست دارد می گوید: “من امروز به طور خودجوش به این راهپیمایی پیوستم، زیرا این شهروند فرانسوی و برابری، آزادی و برادری است که کشته می شود، صرف نظر از اینکه چه دینی داشته باشید. همه ما قلب خونباری داریم.” و یک شرکت کننده دیگر می گوید: “امیدوارم که این لحظه ای زودگذر نباشد. امیدوارم در پشت آن یک آگاهی ملی و حتی بین المللی نهفته باشد. اینکه این یک آرزو باشد یا نه، نمی دانم. ولی به هر نحو می خواهیم به آن باور داشته باشیم.” بسیاری از راهپیمایان پلاکاردهای کوچک و بزرگی را با خود حمل می کردند که حاوی نوشته ها و کاریکاتورهایی در دفاع از آزادی بیان بود. جمعی از مردم نیز از بالکن ساختمان های مشرف به مسیر راهپیمایی، همبستگی خود را با راهپیمایان نشان وی دادند. تخمین زده می‌شود در سراسر فرانسه حدود چهارمیلیون نفر و در پاریس یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در راهپیمایی شرکت کرده باشند. دولت فرانسه این راهپیمایی را بزرگ‌ترین گردهمایی در تاریخ این کشور خوانده است.

 

سوریه – جان باختن کودکان آواره در اثر سرما

سخنگوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه، ۲۳ دی‌ماه اعلام کرد که کودکان آواره در سوریه و لبنان به خاطر سرمای شدید هوا در معرض مرگ هستند و تاکنون شش کودک به دلیل سرما جان خود را از دست داده‌اند. به گزارش خبرگزاری رویترز، کریستوف بولیراک مرگ شش کودک در لبنان و سوریه را به خاطر شرایط سخت هوا و زمستان تایید کرده و خاطر نشان کرده که این رقم احتمالا کمتر از رقم واقعی است. بیمارستان اَطارِب در حلب نیز اعلام کرده که تعداد کودکانی که با مشکلات تنفسی و بیماری‌های عفونی به این بیمارستان آورده می‌شوند، در حال افزایش است. یونیسف در ماه‌های آبان و آذر تلاش کرد تا برای پناه‌جویان پتو، بخاری و دیگر اقلام مورد نیاز در فصل زمستان مهیا کند، اما به رغم این تلاش‌ها صندوق کودکان سازمان ملل متحد اعلام کرد که هنوز جان پناه‌جویان آسیب‌پذیر در خطر است.

خبر‌های کوتاه

سوریه – بنابه گزارش سازمان “نظارت بر حقوق بشر سوریه۲۲ دستکم ۲۱۰۰ نفر در زندان های سوریه بر اثر شکنجه جان داده اند. این نهاد حقوق بشری می گوید آمار قربانیان در زندان های سوریه در یکسال اخیر احتمالا بسیار بیشتر از این رقم است، اما این نهاد گزارش خود را براساس اظهارات خانواده هایی تنظیم کرده که اجساد بستگانشان به آنها تحویل داده شده است. در سال گذشته میلادی در جریان جنگ داخلی ۷۶ هزار سوری جان خود را از دست دادند.

هند – در پی وقوع حادثه انفجار در یک کارگاه در ایالت “ماهاراشترا” هند سه کارگر جان باختند و پنج کارگر دیگر به شدت مجروح شدند. به گفته یک مقام ارشد پلیس هند علت این حادثه، آتش گرفتن قطعات ژلاتینی بوده است که در محل احداث یک ژنراتور بادی مورد استفاده قرار می گرفتند.

عراق –  روز سه شنبه ۲۳ دیماه، کارکنان بسیاری از ادارات دولتی استان “سلیمانیه” در کردستان عراق در اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوقشان، اعتصاب کردند. کارکنانی که در ادارات حضور یافته بودند دست از کار کشیدند و با تجمع در برابر ادارات اعتصاب خود را آغاز و بسیاری از مسیرهای منتهی به ادارات را در سلیمانیه مسدود کردند. معترضان می گویند هنوز حقوق دو ماه از سال گذشته میلادی را دریافت نکرده اند.

انگلستان – روز سه شنبه ۲۳ دیماه، هزاران راننده اتوبوس در لندن در اعتراض به دستمزدهای پایین دست به اعتصاب زدند. اتحادیه کارگری لندن به دنبال نارضایتی رانندگان اتوبوس از وضعیت حقوقی خود این اعتصاب ۲۴ ساعته را ترتیب داده و بیش از ۲۷ هزار راننده در آن شرکت کردند. گفتنی است این اعتصاب به دنبال مخالفت با گفتگو درباره وضعیت حقوقی رانندگان برگزار شد. دو سوم رانندگان اتوبوس خواهان یکسان سازی دستمزدهایشان هستند.

آمریکا – روز دوشنبه ۲۲ دیماه، کارکنان معترض مراکز درمانی در ایالت کالیفرنیای آمریکا دست از کار کشیده و به تظاهرات پرداختند. این اعتصاب و تظاهرات در اعتراض به وضع رویه های جدید در حوزه بازنشستگی این افراد و اخراج شماری از کارکنان این مراکز صورت گرفت. کارکنان این مراکز می گویند با کاهش بودجه این مراکز درمانی و اخراج کارکنان شان، توانایی این مراکز برای ارائه خدمات کاهش می یابد. این کارکنان روز دوشنبه در شهر “لس آنجلس” دست به تظاهرات زدند و هزاران نفر به این اعتصاب و اعتراض ملحق شدند.