اخبار کارگری -اخبار کارگری نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

نسان نودینیان

داوود رفاهی

اعتراضات

دو تجمع همزمان کارگران لوله صفا

٢١ دی: ٦٠ کارگر لوله و نورد صفا در اعتراض به تعویق ٤ ماه حقوق و بیش از ١٦ ماه بیمه مقابل فرمانداری ساوه تجمع کردند.

و در تجمع همزمان دیگر بیش از ١٠٠ کارگر لوله و نورد صفا در محوطه کارخانه تجمع کردند و لاستیک به آتش کشیدند.

یک هزار کارگر لوله و نورد صفا از شهریور ماه امسال تاکنون حقوق نگرفته‌اند. کارفرما ماه گذشته قول داده بود مطالبات معوقه‌ کارگران را تا روز ٥ دی ماه پرداخت کند.

اعتراض كارگران معدن سنگرود

پنچ ماه حقوق های پرداخت شده کارگران پرداخت شد

٢٠دی: كارگران معدن سنگرود در ١٧دی در اعتراض به انحلال معدن، حل نشدن مشکل بیمه بیکاری و بازنشستگی مشاغل سخت و زیان آور عدم دریافت حقوق به مدت ٨ماه ١٠٠نفر از کارگران سنگرود دست به تحصن در تونلی زدند که به دلیل وجود گاز احتمال انفجار آن بالاست. در جلسه‌ای که اعضای شورای تامین استان گیلان روز پنج شنبه (١٨ دی ماه) بعد از خاتمه تحصن کارگران سنگرود برگزار کردند مقرر شد ٥ ماه از معوقات حقوقی کارگران از سوی سازمان تهیه و تولید مواد معدنی و ایمیدرو سریعا پرداخت شود.

تجمع کارگران بازنشسته کارخانه «ایران برک»

٢٠دی: کارگران بازنشسته کارخانه «ایران برک» رشت در اعتراض به دریافت نکردن حقوق سالهای پایان خدمت خود بعد از گذشت ٧ ماه از بازنشستگی، در مقابل درب ورودی این کارخانه تجمع اعتراضی کردند. مطالبات کارگران ١٦ تا ٢٠ میلیون تومان است.

اعتصاب کارگران کارخانه سرامیک های صنعتی اردکان

١٩دی: اعتصلب کارگران کارخانه سرامیک های صنعتی اردکان در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و حق بهره وری. در یکسال گذشته کارگران کارخانه سرامیک های صنعتی اردکان بارها در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایا و نا امنی محیط کار دست به اعتصاب زده اند. سنت اعتصاب در میان کارگران کارخانه سرامیک های صنعتی اردکان شکل مداوم اعتراض است.

٥٠٠کارگر شاغل در شرکت‌های برق منطقه‌ای وزارت نیرو مقابل مجلس تجمع کردند.

١٧دی: ٥٠٠نفر از کارگران که از سراسر کشور و به نمایندگی از حدود ٥ هزار تن از همکاران‌شان به تهران سفر کرده‌اند خواستار استخدام رسمی در شرکت‌های برق منطقه‌ای هستند. کارگران معترض با شرکت‌های برق منطقه‌ای قرارداد کار مستقیم و یکساله منعقد کرده‌اند و در قرارداد کارشان آمده است کارفرما تضمینی مبنی بر استخدام آن‌ها ندارد.

تجمع اعتراضی صدها تن از رانندگان شرکت واحد

١٦دی: صدها تن از رانندگان شرکت واحد از ساعت ده صبح در مقابل ساختمان شهرداری دست به تجمع اعتراضی زدند. کارگران به توزیع ناعادلانه بودجه ٧٥ میلیارد تومانی مسکن اعتراض داشتند که از محل فروش زمین های مازاد شرکت واحد تامین شده بود وقرار بود برای تهیه مسکن کارگران بصورت بلاعوض به آنها پرداخت گردد. نیمی از رانندگان شرکت واحد ایچ مبلغی برای تهیه مسکن دریافت نکرده اند و گروهی از رانندگان که واحد مسکونی شان در پروژه سپیدار١و٢ است با توجه به اینکه بیش از هفتاد درصد از مبلغ خانه تحویلی را پرداخت کرده اند و نزدیک به دو سال از موعد تحویل خانه هایشان گذشته اما تا کنون نتوانسته اند منازل خود را تحویل بگیرند و همچنان سرگردان هستند. پروژه تنها چهل درصد پیشرفت داشته است و گروهی از آن کارگران هم که با تاخیر چند ساله خانه خود رو تحویل گرفته اند واحد مسکونی شان امکانات مناسبی ندارد و تعاونی مسکن از آنان مبلغی بیش از آنچه در قرارداد بوده طلب کرده است. شعارهایی که در این تجمع داده شد (کارگران بیدارند از حق کشی بیزارند) (راننده اخراجی شاغل باید گردد) (مدیر بی کفایت خجالت خجالت) (مسکن ما رو آبه سنندجی تو خوابه) (مسکن ما رو آبه مدیر ما تو خوابه) (قالیباف اعتصاب یادت نره) (مدیر خیانت میکنه شهردار حمایت میکنه)


اعتصاب کارگران شرکت کشت و صنعت هفته تپه

١٦دی: کارگران شرکت کشت و صنعت هفته تپه به اعتراض به عدم پرداخت٦ ماه حقوق دست به اعتصاب زند.

تجمع کارگران شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی 

١٦دی: ١٠٠ نفر از کارگران شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی در اعتراض به عدم دریافت به مدت ١٠ ماه حقوق و واریز حق بیمه در مقابل استانداری خراسان شمالی تجمع کردند. کارگران پلاکاردهایی با مضمون عدم دریافت حقوق به مدت ١٠ ماه، عدم واریز حق بیمه به مدت پنج ماه، وضعیت نامناسبت معیشت، مهاجرت از روستای بهکده رضوی، بلاتکلیفی کارگران و در دست داشتند و خواستار رسیدگی به مشکلات خود از سوی استانداری بودند.


تجمعات کارگران کارخانه سها سرام 

١٦دی: کارگران کارخانه سها سرام  یزد دراعتراض به عدم پرداخت ٦ ماه حقوق و بیش از یک سال بیمه مقابل فرمانداری دست به تجمع اعتراضی زدند. در ٦ماهه گذشته حقوق نزدیک به ١٥٠ نفر از کارگران کارخانه سها سرام پرداخت نشده. کارگران کارخانه سها سرام  در یک ماههٔ گذشته دو بار در برابر فرمانداری یزد تجمع کرده‌اند تا به مطالباتشان رسیدگی کنند. اما با وجود جلساتی که توسط فرمانداری و با حضور مدیران شرکت انجام شده، هنوز هیچ اقدامی در راستای رسیدگی به وضعیت کارگران صورت نگرفته است.


اعتصاب ٦٠٠ نفر از کارگران شرکت سابیر

١٤دی: ٦٠٠نفر از کارگران شرکت سابیر که در پروژه سدسازی نیروگاه چم شیرگچساران بعنوان اعتراض به تغییر درنحوه محاسبات دستمزد خود، دست از کارکشیدند. کارفرمای شرکت سابیر در این پروژه ظاهرابمنظورکاهش سهم خود در پرداخت مالیات ، بخشی از دستمزد توافق شده کارکنان را از فیش حقوقی آنان برداشته و هر سه ماه یکبار مبالغ برداشته شده را تحت عنوان مزایای انگیزشیبه کارکنان برمیگرداند.

اعتراض دانشجویان در کرمان

دانشجویان دانشگاه آزاد كرمان علیه افزایش هزینه شهریه ورود به دانشگاه دست به یك حركت اعتراضی زدند. میزان شهریه كه ٤٢هزارتومان بوده، بعد از افزایش قیمت نان در ایران به ٤٩ هزار تومان افزایش یافته است و این موضوع باعث اعتراض دانشجویان شده است.

گزارش

پیمانكاری كه جریمه اش را از حقوق كارگرانش كسر كرد

١٥دی: یكی از پیمانكاران شهرداری  اهوازجریمه اش بابت تخلف در كارها را از حقوق كارگران خود كسر كرده است .

دردها پنهان کودکان!

زمستان شروع شد و بازهم کودکان کار در شهر کرمان بی سرپناه و گرسنه درجدال با سرمای زمستان زمستان درکویر از هرجای دیگری در این کره ی خاکی سردتر سخت تر و رنج آورتر است بخصوص اگر سرپناهی نداشته باشی. کودکان کار و بی خانمان های کرمان امسال درجدال با سرمای کویر از هر سال دیگری ناتوانتر شده اند. امروز تعدادی از مردم دستکش و کلاه برای این کودکان بردند ولی آنها میگفتند این کارها فایده ای ندارد این کودکان سرپناه میخواهند ولی ما توان مالی نداریم که آنها را تامین کنیم. خودمان هم کم از این کودکان نداریم ولی باز هم نمیتوانیم از رنج کشیدن آنها صرف نظر کنیم. کرمان سردترین زمستان ها را دارد زیرا منطقه ای خشک و کویری و وسیع است و بخاطر همین وسعت و جمعیت زیاد ساكن در این استان، تعداد زیادی بی خانمان و کودک کار در آنجا زندگی میکنند که زمستان را باید پشت سر بگذارند. بسیاری از این کودکان خانواده و سرپناهی ندارند ولی مسئولین شهر گویا نه چشم دیدن دارند نه گوش شنیدن و هر دو را بسته اند و نمیخواهند صدای این کودکان را بشنوند. این کودکان از وضع بد و وخیم بهداشتی و تغذیه ای رنج می برند. آنها هیچ پشتوانه ای ندارند. یکی از شهروندان کرمانی اظهار داشت تعداد زیادی از این کودکان حتی توان تامین یک وعده غذا راهم ندارند و مجبورند گدایی کنند یا با حقوقی ناچیز کارهایی سخت و طاقت فرسا انجام دهند. ولی باز هم شرفشان اجازه نمیدهد دست به دزدی بزنند و هنوز انسانیت در آنها نمرده و بلکه زنده و پایدار است. وی گفت مطابق با توان مالی که شهروندان داشته اند به آنها کمک میشود ولی این کمک ها کافی نیست و باید دولت در این زمینه دست به اقدامی جدی بزند در غیر اینصورت باید با فجایع بزرگ و جبران ناپذیری روبه رو شویم.
   

حقوقهای پرداخت نشده

کارگر کشت صنعت بهکده رضوی

 عدم پرداخت ٨ماه حقوق و ٤ماه بیمه ١٠٨ کارگر شرکت کشت و صنعت بهکده رضوی.

عدم پرداخت حقوق کارگران ماشین‌آلات صنعتی تبریز

عدم پرداخت ١٢تا ٣٠ ماه حقوق کارگران ماشین‌آلات صنعتی تبریز، پس از خصوصی ساری

كارگران كارخانه فولاد و چدن درود

١٦دی: ٤ماه حقوق كارگران كارخانه فولاد و چدن درود پرداخت نشده است.

کارگران پروژه قطار شهری اهواز

 ١٧دی: ٩٠٠کارگر قطار شهری اهواز ٤ ماه حقوق نگرفته‌اند.

کارگران شهرداری شوشتر

١٥دی: عدم پرداخت ٨ماه کارگران شهرداری شوشتر. شهرداری شوشتر در برخی از بخش‌ها تا هشت ماه به کارگران قراردادی خود بدهی پرداخت حقوق دارد.

اخراج و بیکارسازی

بیکاری بیش از١٠٠٠کارگر

بدنبال تعطیلی ٢٥ کوره پزخانه در ورامین طی چهار ماه گذشته بیش از١٠٠٠کارگر بیکار شدند. از مجموع ٣٠ واحد باقی مانده تولید آجر سنتی در منطقه ورامین، امروز حداکثر ٥ واحد آنهم با حداقل ظرفیت تولید و نیروی کار به فعالیت ادامه می‌دهند و باقی واحد‌ها به دلیل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و تبعات کسادی بازار ساخت و ساز بر تولید آجر، از شهریور ماه سال جاری به مرور تولید‌ات خود را متوقف کرده‌اند.

اخراج در آب و فاضلاب اهواز

١٣ کارگر پیمانی شرکت آب و فاضلاب اهواز به دلیل «عدم نیاز کارفرما به آنان» اخراج شدند.

٣٠٠کارگرشرکت حفاری شمال بهشهر اخراج شدند!

شرکت حفاری شمال بهشهر با دادن مرخصی یک ماهه بدون حقوق، ٣٠٠ کارگر خود را اخراج کرد.


اخراج١٥ کارگر(١١مرد و ٤ زن)  کارخانه صنایع کم مصرف ایرانیان

در پی اعتصاب دراعتراض به تعویق شش ماه حقوق بیش از ٩٠ کارگر کارخانه صنایع کم مصرف ایرانیان زیر مجموعه کارخانه کنتور سازی ایران(واقع در استان قزوین) ، ١٥ نفر از کارگران این واحد تولیدی بیکار شدند.

اخراج گارگران سد بنیر

٢٥٠نفر از  کارگران سد بنیر مریوان شاغل در قسمتهای تونل و معدن توسط کارفرمای این پروژه به مرخصی اجباری بدون حقوق و مزایا فرستاده شده اند.

سقز بیکارسازی کارگران فضای سبز

با اتخاذ سیاست خصوصی سازی و واگذاری اداره فضای سبز به بخض خصوصی ٦٠نفر از کارگران فضای سبز بیکار شدند.

ناامنی محیط کار

مرگ ٢کارگر

بر اثر فروریختن سقف کارگاه یک شرکت راهسازی در ١٠کیلومتری سردشت زیدون بهبهان دو کارگر کشته شدند.

واژگونی وانت نیسان حامل کارگران نی برمزارع نیشکرشوش

بر اثر واژگونی یکدستگاه خودرو وانت نیسان در شوش دو تن کشته و هفت نفر مصدوم شدند.

انتقال و جابجایی کارگران با وانت بارها در جاده های شمال استان خوزستان منجر به بروز حوادث و تصادف متعدد شده و خسارت های جانی و مالی زیادی در پی دارد.

ریزش معدن زغال‌سنگ گله‌توت زرند

در حادثه ریزش معدن زغال‌سنگ گله‌توت شهرستان زرند سه کارگر مجروح شدند.

سومین مصدوم حادثه انفجار در شرکت فروزان گاز شهر صنعتی کاوه نیز جان باخت.

حجت الله رحیمیکه بر اثر انفجار بشکه حاوی استون و سیلندرهای گاز استیلن در این شرکت به شدت مجروح شده بود به دلیل شدت جراحات وارده، تلاش پزشکان برای نجات جان او بی نتیجه ماند.


کولبرجوانی در مرز شیخ‌صله با تیر مأموران نظامی سپاه جان سپرد

علی‌اکبر کیکاوسی جوان ٢٥ ساله کولبر جوان در مرز شهرستان ثلاث باباجانی بر اثر شلیک گلوله‌ی نظامیان رژیم جمهوری اسلامی جان خود را از دست داد.

سقوط مرگبار کارگر

در شهرک صنعتی سیاه سنگ در جاده دماوند، حوالی شهرک پردیس کارگر ساختمانی که از ارتفاع ١٥متری سوله در حال ساخت به داخل چاه سقوط کرده بود اتفاق افتاد و منجر به مرگ کارگری ٢٥ساله شد.


افزایش ١٥ درصدی جان باختگان حوادث کار در همدان

مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان از کشته شدن ٥١ نفر در این استان بر اثر حوادث ناشی از کار طی ٩ماه گذشته خبر داد. شمار جان باختگان حوادث کار در ٩ ماهه سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ١٥ درصد افزایش داشته است.

افزایش  ٢٨ درصدی مجروحان سوانح کار در همدان

افزایش ٢٨ درصدی مجروحان سوانح کار . ٤٤١ نفر در سوانح ناشی از کار در ٩ ماهه سالجاری مجروح و مصدوم شدند که از نظر جنسیت ٤٣٤ نفر از مجروحان مرد و هفت نفر زن هستند.

کارگران


شکل گیری زنجیره ای از اعتصاب غذا در بخشهای مختلف شرکت ایران خودرو با خواست افزایش مزد

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بدنبال اعتصاب غذای کارگران سواری سازی و سالن رنگ شرکت ایران خودرو که ظهر روز ١٥ دی ماه با خواست افزایش دستمزد آغاز شد این اعتصاب دیروز هنگام شام به سالن ٢٠٦ و ظهر امروز به قسمت نیرو محرکه این شرکت بزرگ خودروسازی  کشیده شد. بنا بر  گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران اعتصابی در اعتراض به پایین بودن دستمزدها از دریافت ناهار و شام خودداری میکنند و بطور نانوشته ای ادامه این نوع اعتصاب و گسترش آن در دستور کارگران ایران خودرو قرار گرفته است و با سرعت در حال گسترش به تمامی بخشهای کارخانه می باشد. زمزمه اعتراض به دستمزد پایین در شرکت ایران خودرو مدتهاست در میان کارگران وجود دارد و بنا بر اظهار برخی از کارگران این کارخانه، طی روزهای آینده این اعتراض گسترش بیشتری خواهد یافت. علیرغم اینکه صنعت خودور سازی در ایران بدلیل انحصار موجود در آن یکی از پرسود ترین صنایع کشور است اما اکثریت قریب به اتفاق کارگران این شرکت بزرگ خودرو سازی با اضافه کاری و سایر مزایا از ٩٠٠ تا یک میلیون و یکصد هزار تومان دستمزد دریافت میکنند و فقط بخش اندکی از آنان که در آستانه بازنشستگی قرار دارند و دارای سابقه ٢٥ سال به بالا می باشند تا حدود یک میلیون و چهار صد هزار تومان دستمزد میگیرند.  اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٧ دی ماه ١٣٩

اعتراض متحدانه کارگران ایرانخودرو ششمین روز خود را پشت سر گذاشت + نامه رسیدگی به خواست کارگران! اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران ایرانخودرو امروز ٢١ دی ماه ششمین روز اعتراض متحدانه خود را با عدم حضور در ناهار خوری کارخانه و دریافت غذا ادامه دادند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران به موازات ادامه  تهدیدات کارگران معترض ایرانخورو در برخی قسمتها و وعده های مسئولین این شرکت برای رسیدگی به خواستهای کارگران نامه ای نیز در برخی قسمتهای کارخانه با امضای معاونت منابع انسانی مبنی بر رسیدگی به خواستهای کارگران الصاق شد اما علیرغم همه اینها کارگران ایرانخودرو حاضر به پایان دادن به اعتراض خود نشدند. بنا بر این گزارش، در پی این وضعیت  و عدم قبول مفاد این نامه از سوی کارگران، مدیریت شرکت ایرانخودرو امروز طی نشستی با تعدای از نماینده های کارگران ضمن بکار گیری غیر مستقیم زبان تهدید با دادن وعده هایی از آنان خواست به اعتراض خود پایان دهند. طبق این وعده ها که بصورت شفاهی از سوی مدیریت ایرانخودرو مطرح شده  گفته شده است که در صورت پایان اعتراض از سوی کارگران علاوه بر افزایش میزان بن نقدی، ٣٠ درصد نیز بر میزان اکورد اضافه خواهد شد، پاداش مانده دنا بفوریت پرداخت و اجرای صحیح طرح طبقه بندی مشاغل بسرعت آغاز خواهد شد. بنا بر آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران علیرغم این وعده ها اعتراض متحدانه کارگران ایران خودور تا لحظه مخابره این خبر(ساعت ٣٠/١٩) همچنان ادامه دارد و رایزنی هایی نیز در میان کارگران در برخورد به این وعده ها جریان دارد.

 ادامه اعتراض کارگران نورد لوله صفا در مقابل کارخانه و فرمانداری ساوه! اتحادیه آزاد کارگران ایران: کارگران نورد لوله صفا در ادامه اعتراضات خود به عدم پرداخت مزد صبح امروز نیز بطور همزمان در مقابل کارخانه و فرمانداری شهرستان ساوه دست به تجمع زدند. در پی تجمع دیروز این کارگران در مقابل کارخانه و برافروختن آتش طی توافقی که مابین شورای تامین ساوه و کارفرما صورت گرفته بود مقرر شده بود امروز یکماه از ٤ ماه دستمزد معوقه کارگران به حساب آنان واریز شود. این توافق هر چند که مورد پذیرش کارگران نبود اما امروز کارفرما از ریختن این پول نیز به حساب کارگران امتناع کرد. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه ازاد کارگران ایران، در پی تجمع امروز تعدادی از کارگران نورد لوله صفا در مقابل فرمانداری ساوه مسئولین این نهاد با سلب مسئولیت از خود به کارگران معترض اعلام کردند مسئله شما به ما ارتباطی ندارد، بروید در مقابل کارخانه تجمع کنید و از کارفرما بخواهید تا حق و حقوق تان را بدهد. کارفرمای نورد لوله صفا امروز علاوه بر اینکه به توافق خود مبنی بر واریز یکماه از حقوق معوقه کارگران عمل نکرد بلکه علیرغم اصراری که دیروز برای شروع کار داشت امروز نیز کارخانه را تعطیل اعلام کرد. با اینحال بیش از ١٠٠ نفر از کارگران همزمان با تعدادی از همکارانشان که در مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند در مقابل کارخانه دست به تجمع و بر افروختن آتش زدند. بنا بر این گزارش علیرغم بی تفاوتهای کارفرمای نورد لوله صفا به شرایط سخت معیشتی کارگران و اعتراضات آنان، این کارگران اعلام کرده اند در صورت تداوم وضعیت موجود و عدم پرداخت معوقات شان همچنان به اعتراضات خود ادامه خواهند داد. اتحادیه ازاد کارگران ایران٢١ دی ماه ١٣٩٣

جوانمیر مرادیاعلام تورم ١٧ درصدی، زمینه سازی برای پایین نگه داشتن دستمزد! گفته می شود ١٦ ماه قبل زمانیکه دولت یازدهم زمام امور را در دست گرفت تورم ٤٠ درصد بوده است اما امروز بعد از ١٦ ماه از عمر این دولت تورم کاهش یافته و به ١٧ درصد رسیده است. کاش دلایلی یافت می شدند که با رجوع به آنها بتوان به این آمارها باور کرد! اما در زندگی واقعی اکثریت مردم جامعه اثری از بهبود وضعیت معیشت یافت نمی شود هیچی، بلکه اوضاع بسیار بدتر از یک سال پیش است. کاهش تورم ٤٠ درصدی به ١٧ درصد هنگامی اعلام می شود که هنوز زمان زیادی از افزایش نزدیک به ٢ برابری یا ١٠٠ درصدی بنزین نگذشته و مردم از شوک گرانی یکباره ٢٠، ٣٠درصدی چندی پیش نان اعصابشان در هم ریخته و در حالت انفجاری هستند.کاهش بیش از ٢٠ درصدی تورم اگر واقعیت داشت امروز ما باید شاهد افزایش قدرت خرید بیش از ٥٠ درصد برای مردم می بودیم. یعنی اگر پارسال بنزین به اصطلاح یارانه ای لیتری ٤٠٠ تومان بود امسال باید قیمتش کمتر از ٢٠٠ تومان می شد. یا نان سنگک ٤٥٠ تومانی در شهرستانها (در تهران قیمت بیشتر از این است) باید قیمتش به حدود ٢٢٥ تومان کاهش می یافت، در حالیکه قیمت کالاها در بازار واقعیتی خلاف آمارها را نشان می دهند. مثلا با ٤٠٠ تومانی که سال گذشته می شد یک لیتر بنزین به اصطلاح یارانه ای را خرید حالا ٥٧/٠ لیتر یعنی کمی بیشتر از نیم لیترمی توان خرید، یا با ٤٥٠ تومانی که می شد یک نان سنگک خرید حالا با آن می توان فقط ٥/٤ یعنی اگر یک نان سنگک را به ٥ قسمت تقسیم کنید ٤ قسمت آن را خرید. هزینه کمرشکن اجاره مسکن ، جمعیتی میلیونها نفره را ناچار به حاشیه نشینی کرده، حالا بگذریم از بقیه کالاها و خدمات بهداشتی، پزشکی، آموزشی، رفاهی و غیره که گرانی هر روزه شان باعث شده چقدر از دسترس اکثریت دور شوند. اما اعلام کاهش نرخ تورم در ماههای پایانی هر سال پدیده ای تکراری و آشنا برای مردم و بویژه کارگران است. ماههای پایانی سال، زمانیست که باید بر مبنای به اصطلاح نرخ تورم حداقل دستمزد کارگران تعیین گردد. بنابراین فهمیدن هدف از اعلام نرخ تورم کمتر در ماههای پایان سال نسبت به  ماههای دیگر سال و تا این حد کم، که جز پایین نگه داشتن سطح دستمزد نیست، سخت نمی باشد. هر چند حداقل دستمزد طی سالهای اخیر حتی خیلی کمتر از نرخ تورم اعلام شده تعیین شده است! اینجا برای روشنتر شدن موضوع، به میزان تعیین دستمزدها و فاصله آنها با نرخ تورم اعلام شده در چند سال گذشته اشاره می کنم: زمستان سال ١٣٨٩ نرخ تورم ٤/١٢ درصد میزان افزایش حداقل دستمزد برای سال   ١٣٩٠ ، ٩ درصد یعنی ٣٣٠٣٠٠ تومان، زمستان سال ١٣٩٠ نرخ تورم ٥/٢١ درصد، میزان افزایش حداقل دستمزد برای سال ١٣٩١ ، ١٨ درصد یعنی ٣٨٩٧٠٠ تومان، زمستان سال ١٣٩١ نرخ تورم ٥/٣٠ درصد، میزان افزایش حداقل دستمزد برای سال ١٣٩٢ ، ٢٥ درصد یعنی ٤٨٧١٢٥ تومان، زمستان سال ١٣٩٢ نرخ تورم  ٧/٣٦ درصد، میزان افزایش حداقل دستمزد برای سال ١٣٩٣ ، ٢٥ درصد یعنی ٦٠٩٠٠٠ تومان. این آمارها به وضوح نشان می دهند که حداقل دستمزدها از ٥/٣درصد درسال ٩٠ تا ٧/١١ درصد در سال ٩٣ کمتر از نرخ تورم اعلام شده تعیین گردیده است (٥/٣ درصد سال ٩٠ ، ٥/٣ درصد سال ٩١ ، ٥/٥ درصد سال ٩٢ ، ٧/١١ درصد سال ٩٣). از سال ٩٠ تا ٩٣ مجموعا دستمزد ٢/٢٤درصد عقب تراز میزان تورم نگه داشته شده است. یعنی اگر همین امروز حداقل دستمزد بدون در نظر گرفتن میزان تورم سال ٩٣ ، ٢/٢٤ درصد افزایش یابد (١١١٣٦٦ تومان) و میزان آن به ٧٢٠٣٦٦ تومان برسد تازه عقب ماندگی حداقل دستمزد نسبت به میزان تورم از سال ١٣٩٠ تا ٩٣ را جبران خواهد کرد. اما امسال یکی از عمده اهداف اعلام ١٧ درصدی نرخ تورم در سه ماه مانده به پایان سال، مشروع و قانونی جلوه دادن افزایش حداقل دستمزد به همین میزان است و احتمالا دیگر سطح دستمزد فاصله ای با تورم ١٧ درصدی نداشته باشد و به این طریق انصاف ! را به نمایش بگذارند. در سالهای گذشته علاوه بر نارضایتی کارگران نسبت به میزان افزایش دستمزدها به طور کلی (چون نرخ تورمهای اعلام شده هیچ وقت بیانگر میزان تورم واقعی نبوده اند) نسبت به فاصله بین میزان افزایش دستمزد و میزان تورم اعلام شده نیز اعتراضات گسترده ای براه افتاد. بنابراین اعلام تورم ١٧ درصدی تلاشی است برای راضی کردن افکار عمومی و از قبل مهار زدن بر نارضایتی کارگران نسبت به میزان اندکی که قرار است به حداقل دستمزد بیافزایند. چرا که به احتمال زیاد همین میزان را به دستمزد اضافه کنند و دیگر اختلافی بین حداقل دستمزد و میزان تورم اعلم شده دیده نشود! اما هر انسانی در این جامعه و بخصوص هر کارگری نه تنها شاهد کاهش نیافتن گرانی نسبت به سال گذشته بوده، بلکه گرانی ای بیشتر از پیش را تجربه کرده است و می داند اینگونه اعداد در زندگی واقعیش هیچ اساس و بنیانی ندارد. کارگر زمانی آمار را قبول خواهد داشت که اثری از کاهش قیمت و افزایش قدرت خریدش را ببیند. ببیند که وضع زندگیش تغییر کرده و بهبود یافته است. مثلا اگر تا دیروز مجبور بوده نان سنگک را دانه ای ٤٥٠ تومان بخرد امروز بتواند با ٢٢٥ تومان تهیه کند، اگر شیر را لیتری ٢٥٠٠ می خرید امروز بتواند با ١٢٥٠ تومان بخرد و همین طور بقیه ملزومات زندگیش را با هزینه ای نصف نسبت به گذشته تهیه کند نه اینکه قیمت هر یک از اقلام ضروری زندگی از ٢٠ درصد به بالا گرانتر شده باشد. حتی اگر کاهش تورم از ٤٠ درصد به ١٧ درصد واقعیت داشته باشد برای کارگران ایران معیار نه این آمار، بلکه برخورداری از رفاه است. زندگی در رفاه و آرامش حق کارگر است و باید از آن برخوردار باشد. طبیعی است که با دستمزد حدود ٤ برابر زیر خط فقر نمی شود حتی بخور و نمیر زندگی کرد بنابراین داشتن زندگی مرفه حق خانواده کارگر است و بدون توجه به این آمار و ارقام باید از آن برخوردار باشد. در نتیجه حداقل دستمزد را باید خود کارگران و نمایندگان واقعیشان بر مبنای هزینه های واقعی برای اداره زندگی تعیین کنند. جوانمیر مرادی    ١٩/١٠/١٣٩٣

حمایت سندیکای کارگران فلزکارمکانیک از اعتصاب کارگران ایران خودرو

از اعتصاب کارگران ایران خودرو حمایت می کنیم! کارگران ایران خودرو به دلیل گرانی و کم بودن دستمزد و قول های انجام نشده ی مدیر عامل در خصوص افزایش دستمزد ها از ساعت ١٠ صبح امروز اعتصاب غذا نموده اند و طی پیامی از همه کارگران ایران خواسته اند که از آن ها حمایت کنند . متن پیام : ما کارگران ایران خودرو به دلیل پائین بودن دستمزد که خانواده ما را دچار آسیب کرده بسختی و با مشکلات فراوان ، اعتصاب غذا ترتیب داده ایم . از ما و خانواده ی خود حمایت کنید و همراه ما باشید .

روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکار مکانیک. ١٧.١٠. ١٣٩٣

اعتراض به دستمزد پایین همه قسمتهای شرکت ایران خودرو را در بر گرفت

علیرغم احضار حدود ١٠ نفر از کارگران به حراست، اعتراض کارگران ایران خودرو به دستمزد پایین به طور هر چه متحدانه تری ادامه دارد اتحادیه آزاد کارگران ایران: در سومین اعتراض به دستمزد پایین در برخی قسمتهای شرکت ایران خودرو، این اعتراض از بعد از ظهر دیروز همه قسمتهای این  شرکت را فرا گرفت. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران،  بدنبال عدم پذیرش غذای کارخانه از سوی کارگران قسمت سواری شرکت ایران خودرو که در اعتراض به پایین بودن مزد از روز ١٦ دی ماه آغاز شد بتدریج ظرف دیروز و امروز این اعتراض مهم همه بخشهای شرکت ایرانخودرو را در بر گرفت و  هزاران کارگر این شرکت بزرگ خودرو سازی با خواست افزایش مزد در اقدامی متحدانه از پذیرش شام و ناهار کارخانه خودداری کردند. بنا بر این گزارش در حال حاضر این اعتراض در همه قسمتهای شرکت ایران خودرو از تمامی سالنهای تولید گرفته تا سواری سازی و  بدنه و  پرس تا بخش مونتاژ شامل مونتاژ ١ (پژو ٤٠٥ و پژو پارس)، مونتاژ ٢ (انواع سمند) و مونتاژ ٤ (خانواده ٢٠٦ و رانا) تا نیرو محرکه و …. ادامه دارد و احتمال سوار نشدن کارگران شیفت ٢ به سرویسهای کارخانه به عنوان گام دیگری در این اعتراض  وجود دارد. در پی این اعتراض بزرگ کارگری، دیروز بدنبال حضور مهدی جو و اسماعیل پور دو تن از مسئولین رده بالای شرکت در قسمت مونتاژ موتور پیکان وانت، کارگران این قسمت به مدت ٢ ساعت  کار را نیز خواباندند و علیرغم اصرار این دو مسئول برای گرفتن شام توسط کارگران، آنان از پذیرش آن سرباز زدند. همچنین دیروز ضیائی قائم مقام مدیر عامل شرکت ایرانخودرو در سالن شاتل، پرسنل بدنه سازی را جمع کرد و طی صحبتهایی با آنان تلاش نمود با دادن وعده و عید آنان را به پایان دادن به اعتراض ترغیب کند وی در جمع کارگران  از اجرا و بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل و افزایش حقوق در سال آینده و رسیدگی به مسائل آندسته از کارگرانی که در آستانه بازنشستگی قرار دارند  صحبت کرد  اما هیچیک از این وعده ها نتوانست باعث توقف اعتراض کارگران شود و آنان همچنان بر افزایش فوری مزد تاکید کردند. در همین حال و به موازات حضور مسئولین شرکت در برخی قسمتهای ایران خودرو و صحبت با کارگران، حراست این شرکت در اقدامی تهدید آمیز دست به احضار حدود ده نفر از کارگران معترض زد و مسئولین آن طی صحبتهائی با این کارگران و تاکید بر این نکته که اگر شماها غذا نمی خورید نخورید اما کارگران را تحریک نکنیدتلاش کردند تا با ایجاد رعب و وحشت در میان کارگران، آنان را وادار به عقب نشینی از خواست بر حق خود برای افزایش مزد بکنند. اما با همه این اقدامات از وعده و عید گرفته تا احضار کارگران معترض به حراست، اعتراض کارگران شرکت ایران خودور با اتحاد و یکپارچگی هر چه بیشتری ادامه دارد. کارگران ایرانخورو اعلام کرده اند تا تحقق خواست شان برای افزایش مزد همچنان به اعتراض خود ادامه خواهند داد. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٨ دی ماه ١٣٩٣


اعتصاب غذا در ایران خودرو! در پی اعتصاب غذای کارگران کارخانه پارس خودرو، که به وعده و قول مدیریت مبنی بر تحقق خواست های کارگران انجامید، امروز(چهارشنبه ١٧ دی ١٣٩٣) چندین هزار کارگر شرکت ایران خودرو نیز دست به اعتصاب غذا زدند و بدین وسیله اعتراض خود را نسبت به وضعیت دستمزدها و دیگر مسائل و مشکلات کار و زندگی خود اعلام کردند. اخبار موثق حاکی از آن است که این حرکت اعتراضی سراسری بوده و تمام قسمت های مختلف کارخانه عظیم ایران خودرو را در بر گرفته است، به طوری که جز مدیران و افرادی از میان سرپرستان هیچ کس برای خوردن غذا به سالن های غذاخوری نرفته است. بر اساس قول و قرارهایی که از درون خود کارگران جوشیده و بیرون آمده است، قرار است شیفت های دیگر نیز از خوردن غذای شرکت خودداری کنند و فردا پنج شنبه ١٨ دی کارگران شب کار همراه با کارگران شیفت صبح به صورت دسته جمعی خواست های خود را به مدیریت شرکت اعلام کنند.

یک کارگر اعتصابی ایران خودرو


محکومیت مجدد بهنام ابراهیم زاده به نه و نیم سال زندان را قویا محکوم میکنیم و خواهان آزادی فوری این فعال کارگری هستیم! بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و حقوق کودک پس از تحمل نزدیک به ٥ سال حبس و در حالی که یک زندانی است و دستش از هر نوع اعتراض خیابانی و اعمال فشار بر قدرت حاکم کوتاه است بار دیگر به نه و نیم سال زندان محکوم شد. بهنام یک کارگر معترض و یک انسان شریف است و نمیتواند هیچ جرمی جز سازش ناپذیری در زندان مرتکب شده باشد. آیا تکاندهنده تر از این میتواند وجود داشته باشد که انسانی را که نزدیک به ٥ سال از بهترین دوران عمرش را در زندان سپری کرده است بار دیگر به ٥/٩ سال زندان محکوم کنند؟ محکومیت چنین انسانی به نه و نیم سال زندان دیگر، بیش و قبل از اینکه کوچکترین اتهامی را متوجه این انسان عزیز بکند بیانگر سیمائی از یک وضعیت خشونت بار و بغایت غیر مدنی است که امروز در قرن ٢١ بر  کشور ما حاکم است. صدور چنین حکمی بر علیه یک کارگر در حالی صورت گرفته است که غارتگران میلیاردها میلیارد تومان از اموال ما کارگران با اسکورت و محافظ راست راست میگردند و در بهترین و مجلل ترین خانه ها زندگی میکنند اما کارگری همچون بهنام که تمام عمرش رنج و زحمت بوده و تنها جرمش مبارزه و تلاش برای پایان دادن به کار کودکان و دفاع از حقوق هم طبقه ای هایش بوده است باید پس از تحمل نزدیک به ٥ سال حبس و دوری از یگانه فرزند بیمارش و در حالی که خانواده اش در منزلی استیجاری در جنوبی ترین نقطه تهران زندگی میکنند به ٥/٩ سال زندان دیگر محکوم شود. این آن وضعیت دردناک و غیر قابل تحملی است که ما کارگران و مردم ایران با آن مواجه ایم و برای برون رفت از آن باید دست در دست هم بگذاریم و اجازه ندهیم هر بلائی که میخواهند بر سرمان بیاورند. وضعیتی که بر بهنام و دیگر کارگران زندانی ایجاد شده است تنها گوشه ای از شرایط مصیبت باری است که در این کشور بر ما کارگران تحمیل شده است. نیروی کار مال ما کارگران است اما دیگرانی از بالا بر سر قیمت آن تصمیم گیری میکنند، خط زندگی را برای ما خط فقر تعریف میکنند اما به این هم اکتفا نمیکنند و مزد ما یعنی سهم مان از زندگی را چندین برابر زیر خط فقر تعیین میکنند، با این حال برای این دور تسلسل ستم گرانه نیز هیچ مرزی قائل نمیشوند و همین مزد چندین برابر زیر خط فقر را ماهها پرداخت نمیکنند. قراردادهای موقت و سفید امضا کفاف غارتگری شان را نمیدهد در مجلس شورای اسلامی در صدد تحمیل شرایط راحت تری برای اخراج مان بر میایند و تلاش میکنند  تا با وارد کردن شرایط اقتصادی و اجتماعی و سیاسی کشور بر معیار تعیین مزد و  امنیت شغلی، قوت لایموتمان را نیز از گلویمان بیرون کشند. آنوقت و در تحت چنین شرایط غیر قابل تحملی اگر کارگری صدایش در بیاید چه در محل کار و چه بیرون از محل کار مورد استنتاق و بازداشت و تعقیب قضائی قرار میگیرد و به سالها زندان محکوم میشود. بدون تردید چنین وضعیتی غیر قابل دوام است و همچنانکه شاهدیم علیرغم وجود بالاترین درجه از ناامنی شغلی و باز بودن دست دولت و کارفرمایان در اخراج کارگران و این همه بگیر و ببند آنان، روزی نیست که در جای جای کشور کارگران دست به اعتصاب و اعتراض نزنند. این اعتراضات شاهد محکمی بر این مدعاست که طبقه کارگر ایران و پیشروان آن، نه تنها با بگیر و ببند و زندان و احکام تکاندهنده همچون حکمی که به بهنام داده اند  ذره ای عقب نشینی نخواهند کرد بلکه با عزمی راسخ تر و با اتحاد و همبستگی روز افزون تری برای دست یابی به یک زندگی انسانی به میدان خواهند آمد. بهنام ابراهیم زاده یک کارگر زندانی است و تنها جرمی که در داخل زندان مرتکب شده است ابراز نظر بوده است و بس. محکومیت این انسان شریف به ٥/٩ سال حبس مجدد بیش از اینکه چیزی در مورد مجرمیت این فعال کارگری بگوید بیانگر تلاش سرمایه داری ایران برای تحمیل برده وارترین شرایط بر طبقه کارگر و ترس و دست پاچگی دست اندرکارانش  از ابراز نظر یک کارگر از داخل زندان است. ما صدور این حکم را قویا محکوم میکنیم، خواهان لغو فوری آن و آزادی بی قید و شرط بهنام و دیگر کارگران دربند و همه انسانهای شریف و آزادیخواهی هستیم که در زندانهای سراسر کشور به بند کشیده شده اند و بدینوسیله از همه سازمانها و نهادهای کارگری و حقوق بشری در ایران و سراسر جهان میخواهیم تا نسبت به صدور حکم ٥/٩ سال زندان مجدد بر علیه بهنام ابراهیم زاده دست به اعتراض بزنند و اجازه ندهند صدور چنین احکامی به یک روال در برخورد به فعالین کارگری تبدیل بشود. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٨ دی ماه ١٣٩٣

صدور حکم زندان نه و نیم ساله علیه فعال کارگری ، بهنام ابراهیم زاده را محکوم می کنیم!!!

نهاد های حکومت سرمایه داری ، در جهت حفظ حاکمیت طبقاتی و حفظ قدرت در دستتان عوامل سرمایه داری حاضر در قدرت، مانند دزدان میلیاردری اموال مردم و یا توسط مافیای قدرت و ثروت، در جهت چپاول و انباشت ثروت های نجومی، به بهای گرسنگی ، بی خانمانی ، افسردگی ، در یک کلام ایران را به بهشت میلیاردرهای حاکم و جهنمی برای ما خانواده های ٥٠ میلیونی کارگری تبدیل کرده اند. ضمن تحمیل مرگ تدریجی به ما کارگران از طریق گرانی نان، آب ، برق ، گاز، گرانی کرایه ها و مسکن ، ایجاد بیکاری های میلیونی ، معوقه کردن دستمزدهای ناچیز، سرکوب ، دستگیری و محاکمه کارگران معترض و اعتصابی ، پولی کردن بیمارستانها ، بهداشت و درمان ، پولی کردن مدارس و دانشگاه ها ، فروش اموال عمومی و خدماتی به بخش خصوصی ، محروم کردن فرزندان ما کارگران از تحصیل، باعث رشد و شدت یابی هر چه بیشتر معضلات ضد اجتماعی و ضد انسانی نظام سرمایه داری از جمله فساد، اعتیاد ، فحشا، کودکان کار، کودکان خیابان ، طلاق ، دزدی ، اختلاس ، بیکاری و در جامعه ایران شده و می شوند. هر گاه کارگران آگاه و فعال بخواهند با اعتراض و با ایجاد تشکل، طبق وظیفه طبقاتی خود از حق و حقوق خود و هم طبقه ای هایشان دفاع کنند،  نهاد های مختلف اقدام به سر کوب و تنبیه آنان می کنند، در شرایطی که برادران و خواهران ما در سراسر کشور در مقابله با این نا برابری و نا عدالتی و تبعیض، هر روز دامنه اعتصابات و اعتراضات خود را مانند واگن پارس ، پارس خودرو تهران ، اعتصاب سراسری کارگران برق ، ایران تایر ، البرز و گسترده تر ، عمیقتر ، و آگاهانه تر پیش میگیرند و در زمانی که ضرورت ایجاد تشکل های مستقل صنفی و سراسری در قالب فدراسیون سراسری برای ادامه سازمان یافته، با برنامه و  سراسری اعتصابات حیاتی و در حکم مرگ و زندگی برای جنبش کارگری است، دادن حکم دو باره نه و نیم سال  به بهنام ابراهیم زاده عضو کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری در حقیقت جلو گیری با ترس و وحشت از ایجاد شدن اتحادیه های سراسری بعنوان یکی از مهمترین ابزار مقاومت و مقابله و مبارزه سازمان یافته مشترک ما ١٤ میلیونی طبقه کارگردر برابر سیاست های ضد کارگری دولت سرمایه داری می باشد، سرمایه داران میخواهند در سایه برنامه های سرکوب گرانه و ایجاد رعب و وحشت از طریق دادگاه ها و زندانها به عمر ننگین حکومت خود و استثمار کارگران و غارت و چپاول مالی ادامه دهند. تنها گناه نابخشودنی این کارگر آگاه کارخانه( بهنام ابراهیم زاده) در مقابل طبقه استثمار گر حاکم تلاش برای ایجاد تشکل های مستقل سراسری کارگری می باشد. کارگران : با ایجاد تشکل مستقل سندیکایی و با ایجاد فدراسیون سراسری به مثابه تنها وسیله تحقق مطالبات صنفی مان مانند امنیت شغلی ، دستمزد شایسته ، حق تشکل، حق اعتصاب،  بیمه های درمانی، بیمه های بیکاری ،  از کار افتادگی  و غیره  به مقابله با سیاست های ضد کارگری حکومت سرمایه داری بر خیزیم. مبارزه برای آزادی بهنام و همه ی فعالین کارگری مبارزه برای حق حیات انسانی می باشد. از هر طریق ممکن مانند طومار ، تحصن در مقابل قوه قضائیه ، اعتصاب و به مقابله با سیاست های دولت سرمایه داری بر خیزیم . سندیکای کارگران نقاشان استان البرز. هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزئینات تهران و حومه. انجمن سلامت اجتماعی آذربایجان. کارگران پیشرو بندر عبا ١٨/١٠/١٣٩٣

مهدی فراحی از دادگاه مجدد به انفرادی مجدد منتقل شد!!!

روز شنبه ١٣/١٠/١٣٩٣ مهدی فراحی شاندیز یکی از اعضای کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری  را که در اول ماه مه ١٣٨٨ در پارک لاله دستگیر شده بود و هم اکنون در زندان گوهر دشت است ،از سلول انفرادی به دادگاه انقلاب شعبه ١٥ به ریاست قاضی صلواتی بردند تا تحت پوشش طرح جدید پرونده سازی های دروغین با اتهامات ساختگی طی برنامه جدیدی که جمهوری اسلامی برای محاکمه و تنبیه زندانیان سیاسی مقاوم برای شکستن مقاومت آنها طراحی کرده است وادار به تسلیم کنند یا مورد محاکمه مجدد قرار بدهد ، (همان گونه که در رابطه با بهنام ابراهیم زاده عمل کردند ) مهدی فراحی شاندیز در مقابل اتهامات دروغین  و ساختگی قاضی صلواتی ضمن رد تمامی اتهامات دست به افشاگری های زد که قاضی صلواتی تحمل شنیدن واقعیت ها را نداشت دستور داد شاندیز را مجدد به انفرادی منتقل کنند و تا زمانی که دست از افشاگری بر نداشته و اتهامات را قبول نکرده است در انفرادی بماند. ما ضمن محکوم کردن طرح جدید پرونده سازی قوه قضائیه و نهاد های مربوط به زندانها و همچنین عمل ضد انسانی و ضد کارگری محاکمه مجدد زندانیان را عمل ددمنشانه حکومت ارتجاعی سرمایه داری جمهوری اسلامی می دانیم ، و از تمامی مردم آزادی خواه و کارگران و مبارزان و از جوانان می خواهیم از هر طریق ممکن به مقابله با این طرح جدید بر خیزند. مهدی فراحی شاندیز را از محاکمه مجدد و انفرادی نجات بدهیم. اجازه ندهیم جمهوری اسلامی با طرح جدید زندانیان سیاسی و کارگری را مجددامحاکمه کند.


ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار متوقف باید گردد

تجمع اعتراضی کارگران ایران تایر و ٥٠٠ کارگر برق منطقه ای تهران در مقابل مجلس شورای اسلامی

اتحادیه آزاد کارگران ایران: صبح امروز کارگران ایران تایر در اعتراض به شرایط تبعیض آمیز در کارخانه و بکار گیری کارگران با چهار شیوه مختلف و اعتراض به ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار دست به تجمع در مقابل مجلس شورای اسلامی زدند و خواهان رسیدگی فوری به خواستهای خود شدند. بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران بدنبال این تجمع که همزمان با تجمع اعتراضی ٥٠٠ کارگر برق منطقه ای در مقابل مجلس بود دو نفر از نماینده های مجلس آقایان موید حسینی صدر نماینده شهرستان خوی و محجوب یکی از نماینده های تهران در میان کارگران حاضر شدند و با دریافت نامه این کارگران قول رسیدگی به خواستهای آنان را دادند. در این تجمع کارگران ایران تایر در قالب سه الی چهار کارگر از هر قسمت کارخانه به عنوان نماینده های کارگران پیمانکاری این کارخانه تجمع کرده بودند. کارگران ایران تایر در نامه خود که در اختیار اتحادیه ازاد کارگران ایران قرار داده اند خطاب به نماینده های مجلس شورای اسلامی در مورد شرایط استخدامی کارگران در کارخانه ایران تایر نوشته اند: با سلام و احترام به استحضار می رساند در شرکت ایران تایر  کارگران با چهار نوع قرارداد  در شرایط سخت و زیان آور با حقوق و مزایای ناعادلانه مشغول به کار هستند . ١  قرارداد دائم ؛ که شامل همکاران استخدامی ما می شود . ٢قرارداد موقت ؛ همکاران عزیزمان که مستقیم با خود شرکت به صورت ماهیانه قرارداد می بندند . ٣قرارداد پیمانکاری ؛ که توسط چندین شرکت واسطه ای منعقد می گردد . ٤روزمزد ؛ کارگران زحمتکش که در کار مستمر در قسمت انبار لاستیک و مواد بدون حق بیمه مشغول به کار هستند. این در حالی است که قراردادهای مختلف کاری با مزایای نابرابر در شرایط کاری مساوی و کار مشابه در مشاغل سخت و زیان آور بسته می شود چرا این همه  تبعیض  و  بی عدالتی ؟!   با وجود اینکه پس از مناقشات فراوان ، طرح طبقه بندی مشاغل اجرا شده ولی در حقیقت ، اساس این طرح که ملهم از سازمان بین المللی کار در خصوص منع تبعیض در پرداخت دستمزد و به منظور برقراری عدالت مزدی برای  کار هم ارزش در شرایط یکسان  است اجرا نمیشود . از طرف دیگر کارگران پیمانکاری که اکثر نیروهای خط تولید را تشکیل میدهند و سابقه برخی از آنها  بیش از ١٥ سال می باشد و عمر و جوانی و سلامتی خود را در معرض انواع مواد شیمیایی ، آلودگی های تنفسی و شنوایی و غیره سپری کرده اند ، از مزایای مشاغل سخت و زیان آور از جمله بازنشستگی پیش از موعد بی بهره اند و بیمه آنها بصورت عادی  گزارش و ثبت می شود و این با ماهیت شغلی ایشان مطابقت ندارد. کارگران پیمانکار که  بیشترین نیروهای خط تولید  هستند با  کمترین درآمد  بیشترین سود  را برای شرکت  به ارمغان آوردند چرا که در همه بخشها تعدیل نیرو صورت گرفته و کارگران شریف و زحمتکش پیمانکار با نگاهی مثبت به آینده و  امیدی روشن ،  باعث کاهش هزینه ها ، صرفه جویی ، افزایش بهره وری ، بالا رفتن  شاخص تولید  و  بهبود درآمد شدند . با وجود اینکه  کارگران پیمانکار  همیشه و در همه حال  با مدیریت همکاری و تعامل داشته اند ولی مدیریت نه تنها  از  زحمات بی شائبه  ما تشکر و قدردانی نکردند بلکه از حسن نیت ما سوء استفاده کرده و اغلب رویکرد تقابلی و تنازعی  در پیش گرفته است و با شعارهای تو خالی  دیوار بلند بی اعتمادی را بوجود آورده است و همچنان حق تولید و حق مهارت ما را  که می بایست  به نسبت درصد افزایش مزد  افزوده میشد که نشده است  بلکه  ٥ کمتر از پارسال حساب می کنند و علیرغم  نامه های متعدد به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و بنیاد مستضعفان و جلسات مدیریت شرکت ایران تایر با مسئولان اداره کار  هنوز فرمول حق تولید مشخص نشده است و شنیده ها  حاکی از ارائه حق تولید  با زمانسنجی جدیدی که توسط یک شرکت خصوصی با کارشناسان تازه وارد و کم تجربه صورت گرفته ، می باشد. این کارگران در بخش دیگری از نامه خود در اعتراض به ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار توسط مجلس شورای اسلامی نوشته اند: در حال حاضر  دولت  تدبیر و امید قصد  ایجاد تغییر  در ماده های ٧ ، ٢٧ و ١٦٥  قانون کار با هدف از بین بردن آخرین ذره های امنیت شغلی کارگران و سر ریز کردن  تمام  بار بحران اقتصادی کشور  بر دوش قشر ضعیف و زحمتکشی که  حقوقش زیر خط فقر می باشد و تحمیل برده وارترین شرایط برای معیشت ما کارگران است . درد بزرگ کارگر تبعیض و بی عدالتی است . چرا مسئولان می خواهند  ضعف مدیریتی خود را با اعمال فشار بر قشر فقیر کارگران جبران کنند ؟! کارگران ایران تایر پس از مذاکره و قول رسیدگی به خواستهایش ساعت ٣٠/١٠ صبح به تجمع خود در مقابل مجلس شورای اسلامی پایان دادند. این کارگران از ساعت ٨ صبح دست به تجمع در مقابل مجلس زده بودند و بر این امر تاکید داشتند که ما با این اعتراض امر به معروف ( اجرای قانون )   و نهی از منکر ( بی عدالتی ) میکنیم و در این رابطه پارچه نوشته ای را نیز در دست داشتند. بنا بر اظهار کارگران ایران تایر همزمان با آنان حدود پانصد کارگر برق منطقه ای نیز از نقاط مختلف کشور در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند و خواهان تبدیل قرار دادهای خود به قرار داد رسمی بودند. مسئله مهمی که در تجمع کارگران برق منطقه ای خودنمایی میکرد این بود که این کارگران همگی بصورت کاملا متحد و یکپارچه ای  از نقاط مختلف کشور در این تجمع شرکت کرده بودند و کلیه مراحل سازماندهی و انجام این اعتراض از طریق سیستم وایبر انجام شده بود. اتحادیه آزاد کارگران ایران – ١٧ دی ماه ١٣٩٣


وضعیت نامشخص فردین میرکی از اعضای کمیته هماهنگی

بعد از پیگیری ها ی مکرر خانواده فریدن میرکی ازاعضا ی کمیته هماهنگی در بند و پس از گذشت نزدیک به دو ماه از زمان بازداشت وی ،هنوز وضعیت او مشخص نبوده و روز چهارشنبه ١٧/١٠/٩٣ نیز در پی مراجعه آرزو روحی ،همسر فردین میرکی  به شعبه چهارم بازپرسی دادگاه انقلا ب سنندج ، با عکس العمل تند مقامات قضای روبرو شده و به وی گفته اند برای آزادی  همسرش وثیقه تهیه کند ولی بعد از مراجعه مجد د به او  جواب رد داده وبه او گفته اند که تحقیقات در مورد همسرت هنوز به اتمام  نرسیده و ما به میل خود تا زمانی که بخواهیم او را در بازداشت نگه خواهیم داشت  . کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگر  ٨ ١دی ماه ١٣٩٣


اعمال فشار بر کارگران سقز سازی کردستان(وَن ) برای کسب سود بیشتر

شرکت تولیدی سقز سازی کردستان  تولید   کننده آدامس طبیعی و انواع لواشک  این بار برای کسب سود بیشتر کارگران را وادار به کار بیشتر اما در همان  ساعت کاری تولید قبل نموده اند به این شکل که کارگران قسمت بسته بندی  از سوی کارفرمای این شرکت مورد فشار قرار گرفته و به آنها گوشزد شده است باید در هر ساعت  ٣ کارتن ادامس و در مجموع ٢٢ کارتن در طول روز اماده و بسته بندی کنند و در غیر این صورت از حقوق ارزشیابی انان در هر ماه کسر خواهد شد. بنا به این گزارش  یکی دیگر از کارگران این شرکت با نام جبریل خانه بیگی که سابقه ١٠سال کار را دارد از جانب کارفرمای این شرکت مجبور به انجام انواع کارهای سخت و طاقت فرسا شده و به بهانه های مختلف مورد تهدید و اخراج قرار گرفته است. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

اعتصاب کارگران شرکت سابیر در پروژه سدسازی نیروگاه گچساران

اتحادیه آزاد کارگران ایران: بیش از ٦٠٠ نفر از کارگران شرکت سابیر که در پروژه سدسازی نیروگاه چم شیرگچساران مشغول بکارند از بعداز ظهر دیروز بعنوان اعتراض به تغییر درنحوه محاسبات دستمزد خود، دست از کارکشیدند. کارفرمای شرکت سابیر در این پروژه ظاهرابمنظورکاهش سهم خود در پرداخت مالیات ، بخشی از دستمزد توافق شده کارکنان را از فیش حقوقی آنان برداشته و هر سه ماه یکبار مبالغ برداشته شده را تحت عنوان مزایای انگیزشیبه کارکنان برمیگرداند. با اینکار نه تنها بارمالیاتی خودرا کاهش میدهد بلکه اهداف ضدکارگری دیگری را دنبال میکند. بدین معنی که حقوق جدید بتدریج بعنوان حقوق اصلی تلقی شده ومبنای کلیه محاسبات از جمله اضافه کاری ، اضافه حقوق ، حق بیمه کارگران ، پرداخت سنوات وتسویه حساب و کلیه محاسبات مرتبط میگردد که پرواضح است چه چپاولی از جیب کارگر صورت میگیرد. ماجرای مزایای انگیزشیهم که بخشی از حقوق مسلم کارگران بوده دستمایه تعبیر وتفسیرهای معمول دراین جامعه قرارمیگیرد بدین معنی که چون خارج ازمبنای حقوق ماهیانه قرارگرفته عملا وقانوناتعهدی در پرداخت مستمرآن از طرف کارفرما وجود ندارد و هرآن احتمال کاهش ویا قطع آن وجود دارد. بدینجهت کارگران این شرکت دراعتراض به این دست اندازی آشکار به دستمزدشان از دیروزبعدازظهر١٤/١٠/٩٣ دست از کار کشیدند. اخبار و نتایج این اعتراض کارگری متعاقبابه اطلاع خواهد رسید. اتحادیه آزاد کارگران ایران ١٥ دی ماه ١٣٩٣

خبری دیگر از خصوصی سازی و اخراج کارگران

در ادامه سیاست خصوصی سازی وکاهش هزینه ها ی ادارات و سازمانهای دولتی، شهرداری سقز، اداره فضای سبز این شهر را به بخش خصوصی واگذار کرد که نتیجه آن طبق معمول چیزی نبود جز اخراج  و بیکار شدن ٦٠ نفر از کارگران فضای سبز این شهر. این کارگران علیرغم پی گیری های مکرر و چندین بار مراجعه به اداره کار، تاکنون نتیجه ای نگرفته اند و کارفرمای جدید نیز حاضر به پذیرفتن انها نمی باشد. آنچه که در این میان هیچ اهمیتی برای سرمایه داری و ارگان ها و نهادهای تابعه و در این جا شهرداری سقز و همچنین کارفرمای جدید ندارد، زندگی و سرنوشت کارگران و خانواده های آنها است.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن هر نوع اخراج و بیکار سازی تحت هر عنوان بار دیگر تاکید می کند که کارگران برای مواجهه با چنین سیاستهای ضد کارگری و جهت دفاع از منافع خود چاره ای ندارند جز اینکه تشکلهای مستقل خودرا ایجاد کنند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٩٣/١٠/١٨

یورش نیروهای اطلاعاتی به منزل فعال کارگری جلیل محمدی! بنا به گزارش رسیده روز چهارشنبه ٩٣/١٠/١٧ چندین نفر از مامورین وزارت اطلاعات در ساعت هشت و نیم صبح به منزل فعال کارگری جلیل محمدی یورش برده و اقدام به تفتیش منزل ایشان نمودند. با توجه به اینکه نامبرده مدتی است در شهرستان مشغول به کار می باشند در زمان مراجعه مامورین در منزل حضور نداشتند. مامورین اطلاعاتی علت این اقدام خود را برای خانواده ی این فعال کارگری درخواست برای پاره ای از توضیحات از جانب وی دانسته اندلازم به ذکر است که جلیل محمدی ازفعالین کارگری و از چهره های خوشنام درمیان کارگران شهر سنندج می باشد و سالهاست که در راستای حقوق کارگران فعالیت می کند. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری این اقدام نیروهای امنیتی را به شدت محکوم نموده و خواهان رفع هرگونه فشار و اتهامی علیه این فعال کارگری می باشد. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ١٩ دی ١٣٩٣

ادامه اخراج کارگران سد بنیر مریوان! بنا به گزارش رسیده روز چهارشنبه ١٧/١٠/٩٣ تعداد ٢٥٠ نفر از  کارگران سد بنیر مریوان شاغل در قسمتهای تونل و معدن توسط کارفرمای این پروژه به مرخصی اجباری بدون حقوق و مزایا فرستاده شده اند. کارفرما دلیل این اقدام خود را کمبود بودجه و اعتبار کافی دانسته است و این در حالی است که این کارگران حقوق معوقه خود را از سه ماه و نیم پیش دریافت نکرده اند. لازم به ذکر است این سد خاکی در ٥ کیلومتری روستای نگل از توابع مریوان واقع و دارای ٤٥٠ نفرکارگر می باشد. کارفرمای این شرکت از آغاز فصل سرما در سال جاری اقدام به اخراج کارگران به بهانه های مختلف نموده است و در همین راستا چندی پیش نیز ٧٠ نفر دیگر از کارگران را اخراج و از کار بیکار نمود. در حال حاضر تعداد معدودی از کارگران این شرکت در قسمت خاک برداری مشغول به کار می باشند و پروژه به حالت نیمه تعطیل در آمده است. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ١٩ دی ١٣٩٣

سوء استفاده وبی حرمتی به متقاضیان آزمون عملی درسازمان فنی حرفه ای شهر سنندج! طبق گزارشات دریافتی، سازمان فنی و حرفه ای سنندج که ظاهرا وظیفه آموزش فنون ومهارتهای کاری را به عهده دارد به هنگام مراجعه افراد به این سازمان، جهت برگزاری آزمون عملی در خصوص حرفه خود و کسب کارت مهارت، تنها بعد از پرسیدن چند سئوال آنها را به بیگاری در اموری نظیر جارو کشی و تی زدن سالن ها و جا به جا کردن صندلی ها و جارو کردن محوطه این سازمان وادارمی کند و بعد از اتمام کاری که به شخص محول کرده آنها را به امور اداری معرفی و امور اداری نیز برگه ای را امضا کرده به اتاق امتحان تحویل داده و به اصطلاح از این طریق قبولی این افراد را تایید می کنند. لازم به ذکر است که این عمل شرم آور بدون در نظر گرفتن سن وسال وتوانایی جسمی افراد انجام می گیرد. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری این رفتار توهین آمیز، غیرانسانی و غیر قانونی را که با سوءاستفاده از شرایط موجود در جامعه، یعنی بیکاری مفرط از یک سو و فقدان تشکلهای مستقل کارگری و بیکاران از دیگر سو صورت می گیرد به شدت محکوم کرده تاکید می کند تا زمانی که کارگران و ازجمله بیکاران نتوانند تشکل های مستقل خود را تشکیل دهند هرروز شاهد تحمیل بی حقوقی هرچه بیشتر به این طبقه خواهیم بود. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ١٩ دی ١٣٩٣

Formularbeginn

Formularbeginn

Formularbeginn

اخبار بین المللی

مجارستان هزاران نفر دست به تظاهرات ضدّ دولتی زدند

هزاران نفر از مردم مجارستان روز جمعه ٣ ژانویه در اعتراض به سیاستهای اقتصادی دولت در بوداپست دست به تظاهرات زده و خواهان استعفای نخست وزیر محافظه کار خود شدند. یکی از آنها می گوید: “همه در شرایط سختی هستند. برخی در حال از دست دادن کارشان هستند. دستیابی به بازار کار برای بسیاری غیرممکن شده است.” دیگری هم می گوید: “سازمانهای مدنی می گویند که نمی خواهند حزب سیاسی تشکیل دهند زیرا احزاب در نزد مردم بی اعتبار شده اند و مردم دیگر به آنها اعتماد ندارند.” یکی از سازمان دهندگان این تظاهرات هم می گوید: “ما سوالاتی از احزاب سیاسی داریم که در طول ٢٥ سال گذشته فعالیت داشته اند. آنها تدابیر واقعی و موثری را برای تبدیل شدن به بخشی از جامعه و پیشبرد کارهای عمومی اتخاذ نکرده اند. این موضوع امروز موضوع اصلی ماست.” خبرنگار یورونیوز در بوداپست هم با اشاره به حضور مردم در این تظاهرات می گوید: “علی رغم سرمای زمستانی بسیاری بار دیگر به خیابانها آمده و خواهان استعفای نخست وزیر شدند. تا همین چند سال پیش غیرقابل تصور بود که مردم هر دو یا سه هفته یک بار به خیابانها بیایند. امروز دهها هزار نفر مخالف تصمیمات دولت هستند. بسیاری امیدوارند که این اعتراضات تاثیر واقعی در سیاستهای دولت داشته باشد.”

مکزیک بی‌ اعتمادی والدین دانشجویان ناپدید شده به پلیس

خانواده دانشجویان ناپدید شده در مکزیک می گویند با بی اعتمادی نسبت به تحقیقات دولت، از این پس راسا درباره ناپدیدشدن عزیزانشان اقدام خواهند کرد. رافائل لوپز، پدر یکی از چهل و سه دانشجویی که از ماه سپتامبر گذشته ناپدید شده است، می گوید: “ما می خواهیم کار تحقیقات را آغاز کنیم. دیگر از دولت کمکی نمی خواهیم چرا که آنها برای ما کاری نخواهند کرد. تنها از ما می خواهند که این پرونده را فراموش کنیم، چگونه می توانیم این موضوع را فراموش کنیم؟ اگر رییس جمهوری جای ما بود و فرزندش در میان دانشجویان بود، او هم فراموش می کرد؟کمیته متشکل از والدین دانشجویان گمشده معتقدند دولت با فراموشی پرونده ناپدیدشدن آنها می خواهد بر نقش مقامات دولتی در این باره سرپوشی کنند. در بیست و ششم سپتامبر گذشته، اتوبوسی از دانشجویان معترض در شهر ایگوالا متوقف شد و در یک درگیری با پلیس، سه تن از دانشجویان کشته و ٤٣ تن از آنها بازداشت شدند. ماهها از این اتفاق می گذرد و هنوز پلیس نتوانسته اثری از این دانشجویان پیدا کند. دادستان کل مکزیک می گوید دانشجویان به دستور خوزه لوییز آبارکا، شهردار ایگوالا مورد حمله قرار گرفته و سپس توسط پلیس به باند مواد مخدر گوئرروس یونیدوستحویل داده شده اند و افراد این باند، دانشجویان را قتل عام کرده اند. شهردار ایگوالا و همسرش که گفته می شود روابط نزدیکی با باند مذکور داشته اند، پس از این واقعه اقدام به فرار کردند اما دستگیر شدند.

پرتغال افزایش نرخ بیکاری در این کشور

نرخ بیکاری در پرتغال در ماه نوامبر سال ٢٠١٤ افزایش یافته است. موسسه ملی آمار این کشور روز سه شنبه٦ ژانویه نرخ بیکاری را ١٣.٩ درصد جمعیت فعال پرتغال اعلام کرد که نسبت به ماه اکتبر ٠.٣ درصد رشد دارد. در میان جوانان کمتر از ٢٥ سال نیز معضل بیکاری گسترش یافته و ٣٤.٥ درصد این قشر را دربر می گیرد. این نرخ بیکاری جوانان ١.٢ درصد نسبت به ماه اکتبر رشد دارد. دولت پرتغال پیش بینی می کند تا پایان سال ٢٠١٥ نرخ بیکاری در کشور کاهش یابد و به رقم ١٣.٤ درصد جمعیت فعال برسد.

هند اعتصاب کارگران معدن ذغال سنگ

روز چهارشنبه ١٧ دیماه، اتحادیه های کارگری زغال سنگ هند در اعتراض به تصمیم دولت مبنی بر افزایش سهم بخش خصوصی در استحصال زغال سنگ دست به اعتصاب زدند. کارگران معترض بخش زغال سنگ هند معتقدند با این تصمیم نقش اتحادیه های کارگری دولتی در تولید زغال سنگ کمرنگ می شود. شایان ذکر است ٣٥٠ هزار کارگر در ٥ اتحادیه کارگری وابسته به شرکت دولتی کول ایندیا٨٢ درصد تولید داخلی زغال سنگ را برعهده دارند. گفته می شود این اعتصاب اگر تا ٥ روز ادامه داشته باشد تولید برق در هند را با مشکل مواجه خواهد کرد. این اعتصاب سراسری که همه کارگران در آن حضور دارند بی سابقه است و اتحادیه های کارگری اعلام کرده اند که به اعتصاب خود ادامه خواهند داد.

خبر‌های کوتاه

نیجریه شبه نظامیان اسلامی بوکوحرام با حمله به روستایی در شمال شرق نیجریه چهل تن از پسران و مردان جوان آن روستا را ربودند.

افرادی که از روستای مالاری فرار کرده و خود را به شهر مایدوگوری رسانده اند می گویند که این حمله در شب سال نو ٢٠١٥ صورت گرفته است.

سال گذشته بوکوحرام حدود ٢٠٠ دختر را از یک مدرسه شبانه روزی ربود.

ایتالیا نرخ بیکاری در ایتالیا به طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و به دو برابر نرخ بیکاری در آلمان رسید. به گزارش بلومبرگ، نرخ بیکاری در ایتالیا به ١٣ و چهار دهم درصد رسید که حدود دو درصد از متوسط نرخ بیکاری در اروپا بیشتر است. بیکاری در ایتالیا از میزان رکود اقتصادی سال ١٩٧٧ میلادی بالا‌تر رفته است. ایتالیا اخیرا با اقتصادی ضعیف و سقوط قیمت‌ها مواجه بوده است.

پاناما کارگران پروژه گسترش کانال پاناماپس از ١٢ روز اعتصاب و اجتناب از ادامه روند کاری خود به اعتصابشان پایان دادند. دبیرکل اتحادیه ملی کارگران صنعت ساخت و ساز پاناما اعلام کرد که ٦٠٠ کارگر اعتصاب کننده پروژه گسترش کانال پاناما که به دلیل اختلافاتشان با کنسرسیوم بین المللی در ساخت این کانال از ٢٣ دسامبر گذشته تاکنون از ادامه روند کاری خود امتناع می ورزیدند روز شنبه هفته جاری به اعتصاب خود پایان دادند. اعتصاب کنندگان پس از پذیرش رسیدگی به اعتراضات آنان از سوی این کنسرسیوم تصمیم به از سرگیری کار خود گرفتند. کارگران بر سر حقوق دریافتی خود در ساعات اضافه و مدت زمان جبرانی ساخت این پروژه با شرکت مذکور اختلاف و اعتراض داشتند.

فرانسه به گزارش خبرگزاری ها فعالان مدنی در فرانسه با اشغال یک بیمارستان دولتی متروکه در شهر پاریس خشم خود را از بحران مسکن در این کشور اعلام کردند. در پی مرگ پنج بی خانمان در اثر سرما و یخ زدگی در هفته گذشته، صدها فعال فرانسوی با حمله به ساختمان این بیمارستان در پاریس شعار مسکن برای همهسر دادند. معترضان خشم خود را از تعداد زیاد ساختمان های دولتی خالی از سکنه در سراسر این کشور و افزایش نابرابری ها در بخش مسکن ابراز کردند.

ترکیه خبرگزاری آلماناز دومین کوشش حزب حاکم اسلامی عدالت و توسعهدر ترکیه برای اعمال سانسور بیشتر بر شبکه اینترنت در این کشور حکایت دارد. طبق گزارش مزبور، حزب اسلامی حاکم عدالت و توسعه در نظر دارد لایحه ای را به پارلمان ترکیه ببرد که بر مبنای آن نخست وزیر و وزیر ارتباطات این کشور اجازه خواهند داشت به تشخیص خود سایت های اینترنتی را سانسور کنند. وزیر ارتباطات دولت ترکیه در این باره گفته است: “وزیران در صورت به خطر افتادن نظم عمومی و امنیت ملی، اجازه خواهند داشت سایت های اینترنتی را پاک کرده یا آنها را به کلی مسدود کنند.”

سوریه صندوق کودکان سازمان ملل متحد یونیسفروز سه شنبه اعلام کرد حدود ٦٧٠ هزار کودک در مناطق تحت اشغال گروه داعش در سوریه از آموزش و تحصیل محروم شده اند.
رویترزبه نقل از یونیسف گزارش نمود محرومیت این کودکان از ادامه تحصیل به علت تعطیل شدن مراکز تحصیلی به دستور گروه اسلامگرای داعش به منظور تغییر مواد درسی بوده که در مدرسه ها آموزش داده می شود. داعش در ماه نوامبر سال گذشته مدارس واقع در بخش های تحت اشغال خود در شرق سوریه را به بهانه تجدیدنظر در مواد درسی تعطیل کرد.