ستون اول،
خودکشی سه کارگر معدن
عصر روز شنبه ۷ دیماه، سه نفر از کارگران اخراجی معدن طلای آق دره در شهرستان تکاب زیر فشار روانی پیامدهای بیکاری اقدام به خود کشی کردند. کارفرمای معدن طلای آق دره ۳۵۰ کارگر این معدن را اخراج کرده است. اقدام به خودکشی سه کارگر بدنبال اجتماع اعتراضی کارگران در محوطه معدن رخ داد که خوشبختانه توسط همکارانشان نجات یافته اند.
مورد خودکشی در میان کارگران بالا رفته است. در مواردی با خبر دلخراش خودکشی دسته جمعی خانواده کارگری در منگنه فقر و گرسنگی و نداری و احساس تحقیر روبرو بودیم و متاسفانه آمار آن سیر صعودی دارد. روشن است که اقدام به خودکشی تنها از سر استیصال و بن بست نیست بلکه یک عمل اعتراضی به وضعیتی است که دیگر قابل تحمل نیست.
اما خود کشی کارگران نه راه حل است و نه ذره ای برای کارفرماها و حکومت اسلامی شان مهم است. آنها کارگران را هر روز آگاهانه و بطور مستمر در محیط کار به قتل میرسانند و مسئولیت آنرا هم بعهده نمی گیرند. طبقه کارگر ایران چه برای تخفیف مشقات موجود و چه برای تغییر آن نمیتواند خودکشی بکند و اگر هم بخواهد ممکن نیست. کارفرماها و حکومت اسلامی با اعمال مستمر سیاستهای ضد کارگری وضعیت را بجائی رسانده اند که دارد بتدریج برای کارگر تفاوت زنده بودن و مرگ از میان میرود. اما باید علیه همین جهنم زمینی سرمایه قیام کرد. کارگران بجای حمله بخود و خودکشی، حتی اگر با قصد اعتراض باشد، باید نیرویشان را فشرده کنند و به سیستم و نظامی تهاجم کنند که بجز مرگ و نابودی هیچ راهی جلوی پای کارگر باقی نگذاشته است.
وضعیت انفجاری فقر و بیکاری و فلاکت اقتصادی کنونی تنها براین حقیقت تاکید میکند که طبقه کارگر در انقلاب علیه نظم ضد انسانی و آبروباخته سرمایه داری، ”چیزی جز زنجیرهای بردگی اش را از دست نخواهند داد“. کارگران نباید خود را نابود بکنند، باید نظامی را نابود کنند که بر پاشنه استثمار فرد از فرد بنا شده است. *
سردبیر.