اخبار کارگری – اخبار کارگری ١٨آذر ـ ٢٥آذر ماه ١٣٩٣ نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

١٨آذر ـ ٢٥آذر ماه ١٣٩٣

نسان نودینیان

داوود رفاهی

اعتراضات

تجمع اعتراضی پرستاران ــ تهران

٢٣آذر: ٧٠٠نفر از پرستاران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی از استان‌هایی چون تهران، اصفهان، مازندران و گیلان مقابل ساختمان ریاست جمهوری تجمع کردند. تعدادی از شعارهایی که در پارچه نوشته‌های پرستاران بود شامل «ما به بی‌عدالتی اعتراض داریم»، «بی‌توجهی مسئولان افزایش، مهاجرت پرستاران» واست. خواستهای پرستاران نیز شامل؛ اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، و خواستار توجه به کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان‌ها و بخش‌های مختلف کادر پرستاری شدند.


تجمع  اعتراضی پرستاران ــ مشهد

٢٣آذر: تجمع همزمان با پرستاران بیمارستان‌های دولتی و خصوصی از استان‌هایی چون تهران، اصفهان، مازندران و گیلان در تهران تجمع بیش از ١٠٠نفر از دانشجویان پرستاری در مشهد در اعتراض پایین بودن دستمزدها، برگزار شد. پرستاران با در دست داشتن پلارکاردهایی با مضمون ما خواستار برقراری عدالت در پرداخت هستیم، اگر پرستار نباشد تامین سلامت بیمار بسیار دشوار است، از مسئولان دانشگاه و وزارت بهداشت و درمان خواسته شده تا وضعیت حقوقی پرستاران را سامان دهند. در این تجمع پرستاران مهلت عملی شدن خواستها را روز پرستار ٥ اسفند اعلام کرده اند.  پرستاران در بیانیه‌ای ضمن اعتراض به بی‌عدالتی‌های وزارت بهداشت و درمان مراتب همراهی و حمایت خود را از برادران و خواهران همکار در تجمع امروز بیان کرده و اعلام داشتند: ١ما خواستار اجرای بی قیدو شرط قانون تعرفه گذاری پرستاری با تعیین ضریب عملکرد عادلانه در حد عرف جهانی هستیم. ٢ما خواستار اجرای عدالت در پرداخت‌ها هستیم به طوری که حداکثر اختلاف پرداخت بین تیم درمان سه برابر باشد. ٣ما خواستار توقف فوری واریزی‌های شگفت آور مرحله سوم طرح تحول نظام سلامت هستیم و معتقدیم اگر این شکاف چند صدبرابری اصلاح نشود آسیب جبران ناپذیری به اقتصاد مردم، بیماران و کارکنان تیم سلامت وارد خواهد کرد و اگر اجرایی شود دیگر آب رفته به جوی باز نخواهد گشت. ٤ما هر گونه تهدید، تنبیه و تبعید پرستاران و هر یک از اعضای تیم درمان را که در جهت پیگیری حقوق صنفی باشد محکوم می‌کنیم. ٥روز پرستار روز میعاد بعدی ماست ما به دوستان تا روز پرستار مهلت می‌دهیم تا خواسته‌های به حق پرستاران را جامع عمل بپوشانند و این همان فرصت دو ماهه مورد نظر وزارت است. بدیهی است راهکارهای قانونی دیگری نیز می‌تواند در دستور کار قرار بگیرد از جمله آن عمل به وظایف در حد قانون اگر قرار باشد پروسیجرهای مشترک بین پزشک و پرستار را تنها پزشک بگیرد پس باید خود انجام دهد. ٦ما از بیانیه مصوب پایانی تجمع همکارانمان در تهران و شهرستان‌های دیگر حمایت کرده و اتحاد بیشتر جامعه پرستاران ایران را تا حصول به خواسته‌هایمان که چیزی جز اجرای عدالت و رعایت حقوق مردم و کارکنان سلامت نیست را خواستاریم.


تجمع اعتراضی بازنشستگان نساجی مازندران

٢٣ آذڕ: بیش از ١٠٠ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه «نساجی مازندران در اعتراض به عددم پرداخت حقوق و مزایا در تهران مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی ایران واقع در در خیابان فردوسی تهران تجمع کردند. بانک ملی به عنوان سهامدار اصلی نساجی مازندران می‌خواهد با خرید قطعه زمینی ١٥ هکتاری به ارزش ٨٣ میلیارد تومان مطالبات کارگران را پرداخت کند. با وجود آنکه همه مراحل ثبت این زمین به نام بانک ملی انجام شده است اما هنوز پولی به کارگران پرداخت نشده است.

در ٢٤آذر یک روز بعد از تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کارخانه «نساجی مازندران» طی مذاکره و توافق با معاون حقوقی بانک ملی داشتند قرار شد مطالبات‌ حداکثر تا پایان ماه جاری(یکم دی ماه) پرداخت شود.

تجمع بازنشستگان کارخانه «نخ پارسیلون» خرم آباد

٢٣ آذر: پنجاه نفر از بازنشستگان کارخانه «نخ پارسیلون» خرم آباد در اعتراض به تعلل مالکان این کارخانه پارسیلون در خصوص پرداخت سنوات بازنشستگی‌شان، در مقابل استانداری لرستان تجمع کردند. کل سنوات ١٣٥ کارگر بازنشسته این کارخانه حدود ٢٠٠ میلیون تومان است که این رقم بعد از گذشت بیش از ٤ سال از بازنشستگی کارگران و کاهش شدید ارزش پول ملی هنوز به آنان پرداخت نشده است.

تجمع اعتراضی کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز

٢٣آذڕ: ١٠٠نفر از کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز در اعتراض به عدم پرداخت شش ماه دستمزدها در محل این شرکت تجمع کردند. در شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز که شامل کارخانه‌های «کشت و صنعت مهاباد»، «مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد»، «مجتمع هما مرغ مهاباد» و «سردخانه زمزم مهاباد» می‌شود نزدیک به ٢٠٠ نفر شاغل‌اند. در حال حاضر تمامی این کارگران شش ماه دستمزد و هشت ماه حق بیمه پرداخت نشده سال جاری را از کارفرما طلبکارند. کارفرما هنوز با ١٤٤ کارگری که از ابتدای سال جاری تاکنون به تدریج اخراج شده‌اند تسویه حساب نکرده است.


تجمع اعتراضی خانواده های فعالین کارگری بازداشت شده اخیر سنندج انتقال ریبوار عبدالهی به قرنطینه زندان مرکزی سنندج

٢٣آذر: خانواده های فعالین کارگری بازداشت شده اخیر سنندج در مقابل ستاد خبری سنندج دست به تجمع اعتراضی زدند وخواهان آزادی آنهاشدند. بنابهمین گزارش،همسر و خواهر ریبوار عبدالهیوارد ستادخبری شدند وبه آنان اعلام شد که این فعال کارگری ریبوار عبدالهی را به قرنطینه زندان مرکزی سنندج انتقال داده اند.

تجمع اعتراضی کارگران رنگین فام

٢٠آذر: ١٥نفر از کارگران شرکت رنگین فام سنندج (تولید کننده ی کودهای شیمیایی)، به دلیل تعطیلی اجباری واحد تولیدی خود، که منجر به بیکاری تمامی کارگران مشغول به کار در آن شده است، در مقابل استانداری کردستان دست به تجمع اعتراضی زده، و خواستار بازگشت به کار خود شدند.

پایان اعتصاب ٢٢٠٠نفر از کارگران کارخانه آلومینای جاجرم

٢٠آذر: اعتراضات کارگران کارخانه آلومینای جاجرم برای افزایش دستمزد از صبح روز ٢٧ آبان ماه تا روز یکشنبه ١٨ آذر ادامه داشت که با پادرمیانی فرماندار، اعضای شورای تامین ،اعضای شورای شهر و مدیر عامل آلومینا و دادن قول هایی در راستای حل حقوق واریزی پایان یافت. این توافق نامه در حضور دادستان، فرماندار، شورای تامین، مدیر عامل آلومینا و شواری شهر در مسجد آلومینا به طور رسمی اعلام شده است.

پایان اعتصاب کارگران معدن کوشک بافق

٢٠آذر: در استان یزد اعتصاب پنچ روزه کارکران معدن کوشک بافق پایان یافت. این اعتصاب در روز ١٥آذڕ شروع شد و ٢٠آذر در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایا، با مداخلهٔ فرمانداری و اداره کار شهرستان بافق در مذاکره با کارفرما و دریافت وعده پرداخت حقوق معوقه‌شان تا ٢٦ آذر، کار در این معدن را در نوبت کاری صبح پنج شنبه از سر گرفتند. در سومین روز اعتصاب، کارگران از مدیریت معدن پرداخت ١ ماه از ٩٠ روز حقوق معوقه را تحمیل کردند. عمده‌ترین مطالبات کارگران معدن کوشک بافق اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، توجه به مسائل رفاهی و رعایت نکات ایمنی و بهداشتی در محل معدن، پرداخت حق سختی کار و حق پله و تونل، حق جذب سرب و هزینه‌های غذایی، برخورداری از امنیت شغلی و افزایش مدت قراردادهای منعقده، عدم استفاده از دستگاه‌های فرسوده در معدن و همچنین استاندارد سازی سیستم‌های برق و آب و تهویه و نامناسب بودن امکانات خانه بهداشت، پرداخت اضافه کاری طبق قانون و مواردی از این دست عنوان شده بود. همچنین کارگران خواهان رسیدگی کارفرما به وضعیت پرداخت دیهٔ دو کارگر این معدن که سال گذشته در حین کار در این معدن کشته شده بودند، هستند.


تجمع زنان پناهنده افغانستانی مقابل دفتر کمیساریای سازمان ملل در تهران

١٧ اذر: بیش از ٢٠٠نفراززنان پناهنده افغانستانی مقابل دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در تهران در اعتراض به افزایش شهریه های اجباری دانش آموزان مهاجر افغانستانی تجمع نمودند. یکی ازتجمع کنند گان گفت: اخیرا و در سال تحصیلی جاری , وزارت آموزش و پرورش دولت ایران ,شهریه دانش آموزان پناهنده را در مقایسه با سال قبل ٣برابر افزایش داده و دانش آموزان را ملزم به پر داخت شهریه برای مقطع تحصیلی دبیرستان مبلغ ٣٦٠٠٠٠ هزار تومان ,راهنمای  ٣٣٠٠٠٠تومان و ابتدای ٣٠٠٠٠٠ نموده است.


تجمع اعتراضی بازنشستگان کارخانه نخ پارسیلون خرم آباد مقابل استانداری لرستان!

١٨آذر: کارگران بازنشسته کارخانه نخ پارسیلون خرم آباد در اعتراض به ٤ سال مطالبات معوقه در مقابل ساختمان استانداری لرستان تجمع کردند. ١٣٥ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه نخ پارسیلون خرم آباد که از سال ٨٩ تا ٩٢ به مرور بازنشسته شده‌اند با عدم پرداخت ١٨ ماه حقوقهای پرداخت نشده و ٤ سال عدم پرداخت سنوات پایان کار، عیدی و پاداش روبرو شده اند.


تجمع اعتراضی کارگران پتروشیمی کارون!

١٩آذر: ٢٠٠ نفر از کارگر پتروشیمی کارون، درپی عدم اجرای وعده کارفرما مبنی برافزایش دستمزد در روزهای (١٧ و ١٨ آذر) اجتماع اعتراضی برگزار کردند. و ١٩ آذر با وعده مجدد کارفرما جهت پرداخت افزایش مزد تا هفته آینده به این اعتراض خاتمه دادند. کارگران پتروشیمی کارون که پیش از این نیز بابت دریافت دستمزدی کمتر از دستمزدهای رایج در سایر کارگاه‌های مشابه منطقه ویژه پتروشیمی ماهدشت اعلام نارضایتی کرده بودند، می‌گویند به موجب توافقی که در تاریخ پنجم مهرماه میان کارگران و مدیران این مجتمع پتروشیمی در خصوص نحوه افزایش دستمزد‌ها به عمل آمد قرار بود که دستمزد‌ها از زمان پرداخت حقوق مهرماه به میزان ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار تومان برای هر کارگر افزایش یابد.


تجمع کارگران پست برق تهران

١٨آذر: کارگران شرکت برق منطقه‌ای تهران در اعتراض به محروم شدن از مزایای شغلی در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. یکی از تجمع‌کنندگان در تشریح جزئیات مشکلات خود و سایر همکارنش گفت: ما حدود ٧٠٠ نفریم که مطابق مقررات کار و تامین اجتماعی به عنوان اپراتور مسئولیت نگهداری پست‌های برق را برعهده داریم، با وجود آنکه در شغل سخت و زیان آور اشتغال داریم و بیمه شده سازمان تامین اجتماعی هستیم اما این سازمان همه ما را مشمول قانون خدمات کشوری تلقی می‌کند و با بازنشستگی پیش از موعد ما موافقت نمی‌کند.

تجمع سه روزه کارگران یاس در خرمشهر

١٧آذر: ٥٠ کارگر رسمی و ٣٥ کارگر قراردادی صنایع بهداشتی یاس که دوسال پیش به دلیل تعطیلی کارخانه بیکار شده‌اند در ٣٢ماه گذشته هیچ دستمزدی نگرفته‌اند. در اعتراض به بیکاری‌شان ظرف دو سال گذشته، ،عدم پرداخت حقوقهای پرداخت نشده مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان خرمشهر تجمع کردند.

تجمع ساکنان مسکن مهر بارفیکلای قائمشهر دراعتراض نداشتن آب، برق و گازدرمنازلشان!

١٨آذر: ساکنان مسکن مهر بارفیکلای قائمشهر مقابل استانداری مازندران تجمع کردند. در این تجمع خواستار تامین آب، برق و گاز منازلشان شدند. افراد شرکت کننده در این تجمع با بیان اینکه حدود یک سال کلید مسکن مهر بارفیکلای قائمشهر را تحویل گرفته‌ایم ولی هنوز امکانات آب، برق و گاز در واحدهای این مسکن برقرار نشده است، خواستاررسیدگی به خواستشان و پاسخگویی مسئولان استانی شدند.

گزارش

قیمت طلای سیاه و بودجه دولت روحانی

قیمت نفت به بشکه ای به قیمت ٣٠دلار رسید. بودجه سال آینده دولت یازدهم روحانی نفت بشکه ای ٧٠ دلاری را تجویز کرده اند که صدای پای سقوط قیمت طلای سیاه به بشکه ای ٣٠ تا ٤٠ دلار شنیده می شود.

اخراج بدلیل اعتراض

دراوایل آذرماه ٢٠نفر از کارگران نقاش شاغل در منطقه ویژه عسلویه به عدم پرداخت ٤ماه دستمزدهایشان اعتراض کردند. دو هفته پیش، کارگران معترض توسط کارفرما وادار به امضای برگه تسویه حساب و اخراج شده‌اند. طبق اظهارات کارگران، این اخراج پس از آن صورت گرفته است که کارگران نقاش در اعتراض به انباشته شدن مطالبات مزدی خود به پیمانکار معترض می‌شوند و در واکنش از سوی پیمانکار برای همگی آن‌ها برگه تسویه حساب صادر می‌شود.

رواج بیمه‌های بی‌نام

رواج بیمه‌های بی‌نام در واحدهای تولیدی، ساختمانی، خدماتی و، در میان کارفرمایان تاثیرات عمیقی بر افزایش آمار حوادث شغلی کارگران در ایران داشته‌اند. در حالی که در کشور‌های پیشرفته صنعتی ، آمار حوادث شغلی سالانه کاهش می‌یابد آمار حوادث شغلی در ایران سال به سال افزایش پیدا می‌کند. مثلا؛ حوادث حین کار در کارگاه‌های ساختمانی در سال ٨٢، ٣٢ درصد از کل حوادث شغلی را شامل می‌شد در حالی که هم اکنون، ٤٨ درصد  را در بر می‌گیرد. تا زمانی که استفاده از بیمه‌های مسئولیت مدنی یا‌‌ همان بیمه‌های بی‌نام ترویج می‌شود، کارفرمایان به جای آنکه بر ایمنی کارگرانشان نظارت مستمر داشته باشند به سمت تفکر بیمه‌ای می‌روند. کارفرمایان با استفاده از این بیمه‌ها مثلا به تعداد ١٠ نفر بیمه بی‌نام می‌خرند و اگر در یک حادثه شغلی تا سقف ١٠ کارگر جانشان را از دست بدهند بیمه خسارتش را (دیه) پرداخت می‌کند. همه جا شعار «اول ایمنی بعد کار» سر داده می‌شود اما  درصورتی که حادثه‌ای در یک واحد صنعتی، ساختمانی و…  اتفاق بیافتد تا یکی دو هفته در رابطه با مسائل ایمنی سخت گیری می‌شود و بعد از این مدت، همه چیز به روال عادی و سابق باز می‌گردد. بخشی ازیک گزارش مورخ٢١آذرایلنا

تأمین اجتماعی در مریوان و سروآباد حتی یک درمانگاه ندارد

در شهرستان‌های مریوان و سروآباد با بیش از ١٦٠ هزار نفر جمعیت یک درمانگاه تامین اجتماعی عادی وجود ندارد.

کارگرانی که در معرض خطر بیشتری برای سرطان هستند

متخصص تغذیه در امور سرطان با اشاره به اینکه ٥ درصد سرطان در جوامع صنعتی و پیشرفته به دلیل عوامل شغلی است گفت: کارگران نقاشی، رنگرزی و آرایشگری در معرض خطر بیشتری برای سرطان هستند اولین گزارش در زمینه وجود ارتباط بین سرطان و تماس شغلی در قرن ١٨ و زمانی منتشر شد که متوجه شدند سرطان پوست در افرادی که دودکش‌های بخاری تمیز می‌کردند و سرطان مثانه در کارگرانی که با رنگ تماس داشتند ارتباط معناداری داشته است. سرطان شغلی اغلب موارد در ریه ایجاد می‌شود البته مواردی نیز در پوست، سیستم ادراری و حفره‌های بینی نیز دیده شده است مثلاً بعضی مشاغل مثل نقاشی، رنگرزی و آرایشگری در معرض خطر بیشتری برای سرطان هستند. نکته مهم این است که تماس شغلی با مواد سرطان‌زا در کشورهای در حال توسعه به دلیل پیشرفت صنعتی رو به افزایش است چون کارگاه‌های کوچک، ساختمان‌های غیرایمن، کارگران آموزش ندیده و تجهیزات ایمنی مانند لباس‌های محافظ، تهویه، دستکش و به راحتی در دسترس نیستند.


یکه تازی کارفرما

٢٠٠نفر از کارگران صنایع غذایی «شیرین نوین» در سمنان از اجرا نشدن عقد قرارداد، عدم پرداخت حق اضافه‌کاری‌های عادی و شبانه، مرخصی ومعترضند. کارگران می‌گویند کارفرمای این کارخانه تولید کیک و کلوچه در بدو استخدام با آنان قرارداد یک ماهه امضا کرده و پس از آن قرارداد کتبی بین طرفین امضا نشده است. همچنین کارفرمای «شیرین نوین» حق اضافه کاری کارگران را از تیر ماه سال جاری به طور کامل به کارگران پرداخت نکرده است. یکی از کارگران این کارخانه در تشریح مشکلات خود و همکارانش توضیح داد: کارفرما برای بالا بردن تولید محصولات، برای کارگران هر نوبت کاری اضافه کاری‌ تعریف کرده است. اما بابت اضافه کاری‌ها و شب کاری‌های اجباری که انجام می‌دهیم حق شیفت را به طور کامل نمی‌گیریم. همچنین در تعطیلات رسمی حقوقی به ما نمی‌دهند. این کارگر شیرین نوین ادامه داد: کارگران هر هفته به صورت چرخشی شیفت عوض می‌کنند. کارگران یک شیفت ممکن است بجای یک هفته شیفت شب کاری در یک ماه، دو شیفت شب کاری انجام دهند. کارفرما بر اساس توافقی که با کارگران انجام داده می‌بایستی به کارگرانی که یک هفته شب کاری کرده‌اند صد هزار تومان حق شیفت پرداخت کند و به کارگرانی که دو هفته شب کاری انجام داده‌اند باید مبلغ یکصد و ٨٠ هزار تومان حق شیفت بپردازد. از تابستان سال جاری حق شیفت‌های کارگرانی که دو هفته شیفت شب کاری اجباری انجام داده‌اند به طور کامل پرداخت نشده است و بجای یکصد و هشتاد هزار تومان، ١٠٠ هزار تومان پرداخت شده است. فعالیت مداوم این کارگران در شیفت شب معضلات روحی و جسمی زیادی برایشان ایجاد کرده است به طوری که بی‌خوابی‌های مداوم باعث شده برخی کارگران نتوانند تمرکز لازم را در حین کار با دستگاه و سایر ماشین آلات صنعتی داشته باشند. این موضوع می‌تواند به طور ناگهانی خطرناک و حادثه ساز باشد. کارگران اگر از مرخصی‌شان استفاده نکنند این مرخصی از بین می‌رود. این در حالی است که کارگران نمی‌توانند در مواقع ضروری از حق مرخصی استفاده کنند. استفاده کردن از مرخصی ماهانه منوط به موافقت سرپرست تولید است که آنهم باید از یک ماه قبل اطلاع داده شود. در صورت استفاده از مرخصی بدون اطلاع نیز کارگر خاطی است و از حقوق وی ٤٠ هزار تومان کسر می‌شود.


تأخیر چندین ماهه در پرداخت حقوق ٢٠٠ کارگر شرکت‌های سرمایه گذاری سبز

١٨آذر: تاخیر چندین ماهه در پرداخت حقوق حدود ٢٠٠ کارگر شرکت‌های سرمایه گذاری سبز. براساس این گزارش،عدم پرداخت حق بیمه این کارگران توسط کارفرمابه سازمان تامین اجتماعی وهمچنین عدم همکاری سازمان تامین اجتماعی در تمدید و یا تجدید دفترچه‌های درمانی و یا برقراری بیمه بیکاری و همچنین بازنشستگی معضل کارگران را دو چندان کرده است. شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز به نام‌های کشت و صنعت مهاباد، مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد، مجتمع هما مرغ مهاباد و سردخانه زمزم مهاباد زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری غدیر وابسته به بانک صادرات ایران بوده که در سال ٨٦ و در راستای اجرای اصل ٤٤ قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شده است.

حقوقهای پرداخت نشده

عدم پرداخت دو ماه حقوق معوقه ١٥٠ کارگر

کارفرمای کارخانه قند کامیاب در خمینی شهر اصفهان با وجود حجم بالای تولید از پرداخت دو ماه حقوق معوقه نزدیک به ١٥٠ کارگر این واحد تولیدی خودداری می‌کند.

اخراج و بیکارسازی

اخراج ١٤٢ کارگر

١٩آذر: شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز به نام‌های کشت و صنعت مهاباد، مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد، مجتمع هما مرغ مهاباد و سردخانه زمزم مهاباد در سال ٨٦ به بخش خصوصی واگذار شدند که در آن زمان نزدیک به ٦٠٠ کارگر در این چهار شرکت مشغول به کار بودند. از سال ٨٦ شمار زیادی از کارگران شرکت‌های چهارگانه سرمایه گذاری سبز به تدریج اخراج شدند اما به طور خاص کارفرما از خرداد ماه امسال تا امروز حدود ١٤٢ کارگر را اخراج کرده است. اخراج کارگران این مجموعه اقتصادی ادامه دارد و کارفرما هر هفته تعداد بیشتری از کارگران را اخراج می‌کند.

اخراج ٥٧کارگر

١٩آذڕ: ٥٧ کارگر قرار دادی کارخانه «فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران واقع در شهرستان ری طی دو ماه گذشته پس از اتمام قرارداد کارشان اخراج شدند.یکی از کارگران بیکار شده گفت: شرکت فرآورده‌های تزریقی و دارویی ایران در حالی ٦٥ کارگر را اخراج و بازخرید خدمت کرده که مرتبا خود را یکی از بزرگ‌ترین تولید کنندگان داروهای تزریقی در سطح کشور معرفی می‌کند. مدیر این کارخانه نیز بعد از اخراج کارگران قرادادی، به عنوان مدیر نمونه کار آفرین در شهرستان ری انتخاب شد.

ناامنی محیط کار

کارگر خدماتی به شدت مصدوم شد

یکی از کارگران خدماتی شاغل در دانشگاه آزاد تهران مرکز، بر اثر سقوط از ارتفاع به شدت مصدوم شد.

سالانه یک هزار حادثه کارگری در قم رخ می دهد

١٨آذر: مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم: سالانه بیش از یک هزار حادثه ناشی از کار در این استان برای کارگران مشاغل مختلف رخ می دهد.


ریزش آوار جان یک کارگر را گرفت

١٩آذر: درپارک قیطریه یک کارگرساختمانی بدنبال فرو ریختن آوار بر رویش جانش راازدست داد.

ریزش خاک در پروژه قطارشهری مشهد، جان یک کارگر را گرفت

مدیر پروژه خط دوم قطار شهری مشهد گفت : یک کارگر حین عملیات حفاری پروژه خط دوم قطارشهری مشهد بر اثر ریزش توده خاک جان خود را از دست داد.


کارگر شهرداری زنجان حین انجام وظیفه براثر برخورد خودرو جان باخت

کارگر شهرداری زنجان صبح هنگام حین انجام وظیفه بر اثر برخورد یک دستگاه خودرو سواری پراید جان باخت.

کارگران


احضار و بازجویی مجدد بهنام از سوی مسئولان  زندان گوهر دشت

کارگران ، تشکل‌های کارگری ، انسان‌های شریف و آزاده! همانگونه که مطلع هستید بهنام ابراهیم زاده از تاریخ ١٢ آذرماه در اعتصاب غذا به سر میبرد و همین امر باعث وخامت حال جسمی‌ بهنام شده ، بهنام در تاریخ ١٧ آذر ماه یعنی‌ ٥ روز بعد از اعتصاب غذا به حفاظت زندان احضار و مورد بازجویی مجدد قرار گرفت همچنین در روز‌های ١٧ و ١٨ آذر ماه به بهداری زندان احضار شد و از او خواستند که اجازه دهد تا به او سرم وصل شد اما بهنام به مسئولان بهداری اجازه این کار را نداد و روز ١٩ آذر ماه هم که مجددا او را به بهداری احضار کردند بهنام دیگر به بهداری هم مراجعه نکرد. بهنام روز گذشته ضمن تماس تلفنی که با خانواده خود دشت اعلام کرد اگر تا ٢٨ آذر ماه مسئولان زندان با خواسته‌های بهنام موافقت نکنند بهنام دست به اعتصاب غذای خشک خواهد زد کمیته دفاع از بهنام ابراهیم زاده ضمن محکومیت این حرکت ضدّ کارگری و ضدّ انسانی‌  مسئولان زندان گوهر دشت خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط بهنام ابراهیم زاده و کلیه‌ کارگران زندانی و زندانیان سیاسی است.   

بازداشت ریبوار عبداللهی، فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی

به گزارش رسیده روز چهارشنبه ١٩/٩/٩٣ ریبوار عبداللهی، فعال کارگری و عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، در ادامه ی فشارهای وارده بر فعالین کارگری و اعضای کمیته هماهنگی شهر سنندج، پس از تماس های مکرر نیروهای اطلاعاتی و درخواست برای پاره ای از توضیحات به اداره ی اطلاعات شهر سنندج مراجعه و بلافاصله بازداشت گردید و تا زمان ارسال این خبر هنوز هیچ اطلاعی از وضعیت و اتهام وارده به او در دست نمی باشد. لازم به ذکر است زمانی که خانواده نامبرده به اداره ی اطلاعات سنندج مراجعه کرده و پیگیر وضعیت وی شدند مامورین به خانواده اش اعلام کرده اند که این اداره وی را آزاد کرده است و حتما با مشکلی مواجه شده است که دوباره دستگیر شده است. همچنین روز چهارشنبه فرزاد مرادی نیا یکی دیگر از اعضای بازداشتی کمیته هماهنگی طی روزهای اخیر، طی یک تماس تلفنی یک دقیقه ای، از وضعیت نامشخص خود با خانواده اش صحبت کرده است. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن محکوم نمودن بازداشت ریبوار عبداللهی، و تقبیح هرگونه فشاری به فعالین کارگری و اعضای این کمیته توسط عوامل سرمایه، خواهان پایان بخشیدن به تمامی سیاست های کارگر ستیزانه ی ارگان های سرمایه سالار بوده، و آزادی بدون قید و شرط فعالین کارگری و سیاسی را در اسرع وقت خواستار می باشد.. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

ما نباید اجازه بدهیم از بالای سرمان دستمزدهایمان را تعیین کنند

حسن محمدی: همیشه در خلال این ماهها صحبت بر سر دستمزد های کارگران بوده است و در طول سالهای گذشته همیشه و همیشه  خودشان بریده اند و خودشان دوخته اند. با جمع هائی که اصلا هیچکدام نمایندگی کارگران را نمی کنند. به اسم کارگران بر سر میز کارفرمایان ونمایندگان دولت می نشینند و دستمزد های شرم آوری تعیین می کنند و در پایان به همدیگر تبریک می گویند و شادی میکنند که توانسته اند دستمزدهای زیر خط فقر را تعیین کنند و ١٠ تا ١٥ در صد به فقر کارگران افزوده اند و هزاران توجیه و تعریف که ما دستمزد های کارگران را تعیین کرده ایم. کارگرانی که در این کشور زندگی می کنند میدانند که با این دستمزدهای شرم آور حتی ٥ روز هم نمی شود زندگی کرد چه رسد به یک ماه. همه کارگران میدانند که در این سالها زندگیشان هر روز بدتر از دیروز گردیده و حتی یک روز هم نشده که آب خوش از گلویشان پایین برود و آرامش داشته باشند. کارگران همیشه درتلاش تامین معیشت خود و خانواده در شرایط سختی به زندگی ادامه داده اند و کافیست کمی منصف باشی و ببینی که ما کارگران چه زجرها کشیدیم و پی ببری که این رنج و زجر حاصل چپاول دسترنج و کار ما کارگران است که غارت شده وگرسنه ایم. حاصل دستمزدهای زیر خط فقر و حاصل گرانی های وحشتناک که هر روز گرانتر از دیروز میشود .و نتیجه این بی حقوقی ها گرسنگی، فقر، فحشا، بی خانمانی، نابرابری،اعتیاد و آوارگی را ببار آورده ….در دنیای سرمایه داران در قوانینشان . در مناسبات اقتصادی و در فرهنگشان .در تک تک خشتهای نظام سود وسرمایه کارگر را با بیحقوقی و محرومیت و فرودستی و بی تامینی معنی میکنند. اما نزدیک به دو قرن است که بشریت محروم نام کارگر را با آزادیخواهی، مساوات طلبی، آزاد اندیشی، عدالت اجتماعی ورفاه و رهائی تداعی میکند. و اکنون نوبت پایان دادن به این همه محرومیت وبیداد است و ایجاد یک زندگی شاد و مرفه و انسانی است ….ما کارگران نباید چشم انتظار افزایش دستمزدها در شورای عالی کار باشیم .اعضای این شوراها و جمع هائی که متشکل از نمایندگان دولت و کارفرمایان هستند که بنام کارگران و با یدک کشیدن عنوان خود خوانده نمایندگی از سوی ما ماموریتی جز تحمیل دستمزد زیر خط فقر بر ما کارگران ندارند .تصمیماتی که این شورای عالی کار و مجامع کارگری دولتی در مورد حد اقل دستمزد میگیرند ربطی به نیاز های معیشتی ما کارگران ندارد و نه ذره ای از مشروعیت بر خور دار است . چرا که نه ما کارگران در این شورا برای تعیین دستمزدهایمان حضور داریم و نه این شورا بر اساس تورم واقعا موجود و سبد هزینه یک خانواده چهار نفره حد اقل دستمزد را تعیین میکنند . ما کارگران اعلام می کنیم روال تا کنونی تعیین دستمزد باید بر چیده شود. حداقل دستمزد باید با دخالت و رای و نظر مستقیم ما کارگران و باید بر اساس تورم واقعا موجود و سبد هزینه یک خانواده چهار نفره مطابق استاندارد های رفاهی تعیین شود. ما کارگران با فریادی کوبنده تر بمیدان خواهیم آمد و هم صدا با دیگر هم طبقه ای هایمان با پرچم حداقل مزد بر اساس اجرای بی کم و کاست ماده ٤١ قانون کار  و سایر مطالبات انباشته شده خود به مقابله با بر پا کنندگان فلاکت موجود خواهیم پرداخت. فلاکت دیگر بس است. ما کارگران با اتکاء به حقوق انسانی خود دست به اعتراضات و تجمعات و اعتصابات خواهیم زد و ذره ای از حقوق اجتماعی خود در اعتراض به وضعیت مشقت بار موجود کوتاه نخواهیم آمدباید دست به کار تغییر این وضعیت غیر قابل تحمل بشویم .

اعتراض کارگران شرکت رنگین فام سنندج در مقابل استانداری کردستان

طبق گزارش رسیده، طی روزهای گذشته ١٥ نفر از کارگران شرکت رنگین فام سنندج (تولید کننده ی کودهای شیمیایی)، به دلیل تعطیلی اجباری واحد تولیدی خود، که منجر به بیکاری تمامی کارگران مشغول به کار در آن شده است، در مقابل استانداری کردستان دست به تجمع اعتراضی زده، و خواستار بازگشت به کار خود شدند. لازم به ذکر است شرکت رنگین فام سالهاست که طرف قرارداد با استانداری کردستان بوده، و عملاً تمامی تولیدات خود را طی سالهای گذشته، بنا به تعهد استانداری کردستان، به آن ارگان عرضه نموده است. اما اخیراً با توجه به اینکه استانداری کردستان توانسته محصول مشابه را با قیمت پائین تر از بازارهای خارجی تهیه نماید، قرارداد خود را بدون توجه به بیکار نمودن تمامی کارگران شرکت مزبور، به صورت یکطرفه فسخ نموده است. همچنین سه نفر از کارگران معترض که در مقابل استانداری کردستان تجمع نموده بودند، به نمایندگی از طرف تمامی کارگران با واحد خدمات استانداری کردستان مذاکره نموده، و با وعده هایی نیز مبنی بر بازگشایی واحد مذکور از جانب مسؤلان مربوطه مواجه شدند.

 در پایان کارگران معترض اعلام نمودند که در صورت عملی نشدن وعده های استانداری، تا دستیابی به خواسته های خود، به اعتراضات و تجمعات خود در مقابل سازمان های دولتی ادامه خواهند داد. کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٢٠/٩/٩٣


این اشک تمساح ریختن ها برای چیست ؟؟

با نزدیک شدن به ماه های پایانی سال همچون گذشته دغدغه ها و نگرانی حول افزایش حداقل دستمزدها برای ما گارگران حیاتی و حائز اهمیت بیشتری پیدا می کند. بحث و جدال ها میان ارگان های تعیین کننده هر یک با یک نگاه بر سر افزایش نظریه پردازی میکنند و بیشتر حول دو معیار برای تعیین دستمزد به توافق میرسند . ١یکی بر اساس اعلام رسمی نرخ تورم توسط بانک مرکزی ٢بر اساس معیشت و هزینه یک خانوار چهار نفره و امسال بنا به پایین بودن اعلام نرخ تورم ولی معیار تعیین کننده خواهد بود

در هر حالت هیچ کدام نانی بر سفره ی کارگر اضافه نخواهد کرد چرا چون از هم اکنون زمزمه گرانی نان و خیلی مایحتاج زندگی برای افزایش به گوش میخورد و بدون شک در سال آینده قدرت خرید کارگران و اقشار کم درآمد از این پایین تر خواهد آمد حقوق ٦٠٩هزارتومنی با هیچ جمع و تفریقی خلا اقتصادی خانوارها از مایحتاج زندگی گرفته تا خوراک و پوشاک و بهداشت و مسکن هزینه تحصیل ورا پر نخواهد کرد .و تازه این برای کارگرانی است که هنوز مشغول به کارند وای به حال کارگرانی که در صف بیکاران پیوسته اند یا کارگرانی که ده ها ماه حقوق معوقه دارند و در پیچ و خم ادارات کارو دادگاهها به دنبال احکام گرفتن حقوق های معوقه خود هستند. چندی پیش  یکی از اعضاء کمسیون اقتصادی مجلس با اشاره به وضعیت اسف بار کارگران و اشک تمساح ریختن برای آنها هشدار داد باید حق و حقوق کارگران را داد اما !باید مواظب بود که فشار مضاعف به کارفرمایان وارد نشود که مبادا این چند واحد تولیدی هم تعطیل شوند پس اشک ریختن دیگر برای چیست معلوم است برای پر کردن عریضه و سوختن و ساختن با این شرایط است و گرنه هیچ دردی از کارگران و یا شکمی را سیر نخواهد کرد . امسال نرخ تورم توسط بانک مرکزی پایین و حول و حوش ١٧الی ١٨درصد و اگر ازاین هم پایین تر نیاید ودر خوشبینانه ترین حالت افزایش پایین تر از سال گذ شته خواهیم داشت و اما کارگران که در فروش نیروی کار خود هیچگونه دخالتگری نداریم و تنها نظاره گر حقوق چندین برابری زیرخط و فقر و این یعنی گرسنگی و فقر بیشتر سهم ما کارگران خواهد بود . تنها راه برون رفت از چنین شرایطی متحد و متشکل شدن در یک بعد سراسری حول افزایش دستمزدها از دست گرسنگی و فقر بیشتر ما کارگران است . شریف ساعد پناه

پیام تسلیت اتحادیه آزاد کارگران ایران به صدیق کریمی

صدیق عزیز، خبر فوت پدر گرامی تان جناب آقای توفیق کریمی همه ما را متاثر و غمگین کرد. مهربانی وصف ناپذیر و شخصیت والای این انسان شریف و بسیار دوست داشتنی همیشه در یادهای مان ماندگار خواهد بود. ما این ضایعه غم بار را به شما دوست عزیز، مادر گرامی و همه اعضای خانواده بزرگ کریمی تسلیت میگوئیم و به صلابت و پایداری شما در لحظات سخت عمیقا باور داریم. ما را در این روزهای پر اندوه در کنار خود بدانید. اتحادیه آزاد کارگران ایران.(نشریه کارگر کمونیست مرگ آقای توفیق کریمی را به همسر و خانواده گرامی ایشان تسلیت، میگوید)


ریبوار عبداللهی بر اثر ضرب و شتم مامورین امنیتی به بیمارستان منتقل گردید!

بنا به گزارش ارسالی  جمعه ٢١ آذر ریبوار عبدالهی فعال کارگری  و عضو کمیته هماهنگی به بیمارستان توحید منتقل گردیده است. این گزارش حاکی از آن است که نامبرده بر اثر ضرب و شتم مامورین دچار مصدومیت شدید شده و از نظر جسمی در وضعیت بدی به سر می برده به طوری که قادر به حرف زدن نبوده است و مامورین وی را در ساعت ٢ شب در حالی که سرم به وی وصل بوده است به محل نامعلومی انتقال داده اند. لازم به ذکر است که ریبوار عبدالهی در روز چهارشنبه ١٩ آذر درپی تماس های مکرر مامورین امنیتی و در خواست آنان برای پاره ای توضیحات به اداره اطلاعات شهر سنندج مراجعه نموده و توسط مامورین بازداشت گردید. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ضمن ابراز نگرانی در رابطه با وضعیت سلامت ریبوار عبداللهی، نیروهای امنیتی را مسئول حفظ سلامت و جان وی دانسته و خواهان آزادی فوری  انامبرده  می باشد. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری


واحد سیده با اتمام ‌مرخصی به زندان بازگشت

واحد سیده فعال کارگری عضو کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری که برای شرکت در مراسم خاکسپاری مادرش با سپردن وثیقه به ‌مرخصی آمده  با اتمام ‌مرخصی روز گذشته ١٩ آذر ماه ساعت ٥ بعد از ظهر به زندان مهاباد بازگشت. کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد ضمن محکوم کردن فشار بر فعالین کارگری و احضار و بازداشت فعالین کارگری شهر سنندج در چند روز گذشته خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی‌ کارگران زندانی و زندانیان سیاسی می‌باشد.


پیام تشکر و قدردانی خانواده سیده

همانگونه که طی‌ اطلاعیه‌ای از طرف کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد به اطلاع همگان رسیده بود ما با از دست دادن مادر عزیزمان  زینب کرمیانی ( دایه باجه ) در غم و اندوه فراوانی‌ به سر می‌بردیم اما حضور عظیم دوست داران ، آشنایان ، بستگان و هم تشکلی‌های عزیزمان در کمیته هماهنگی‌ برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری و همینطور اعضای کمیته دفاع از فعالین کارگری در این روز‌ها در کنار ما باعث دلگرمی ما گردید . بدینوسیله ما از تمامی‌ کسانی‌ که در این مدت چه در مراسم خاکسپاری مادر عزیزمان و چه در روز‌های بعد از آن چه حضوری و چه غیر حضوری از راه‌های ارتباطی‌ مختلف به ما تسلیت گفته و خود را در غم و اندوه ما شریک دانسته اند کمال تشکر و قدردانی را داریم  و برای همه این همراهان و هم غمان عزیز آرزوی سلامتی‌ می‌کنیم. از طرف خانواده سیده

اخبار بین المللی

هند اعتراض دانشجویان به افزایش تجاور به زنان

جمعی از دانشجویان روز یکشنبه٧ دسامبر (١٦ آذر) در شهر دهلی نو با تلاش برای ورود به یک مقر پلیس نسبت به افزایش تجاوز به زنان در پایتخت هند اعتراض کردند. برپایی این تظاهرات پس از آن است که زنی ٢٦ ساله در دهلی نو اعلام کرد که توسط یک راننده تاکسی مورد تجاوز قرار گرفته است. یکی از معترضان می گوید: “دوباره در دهلی تجاوز شده است. سال هاست که این اتفاق اینجا تکرار می شود. من اعتراض می کنم چون به نظرم این وظیفه اجتماعی ام است تا علیه آنچه مخالفش هستم بایستم.” معترض دیگری می گوید: “به اینجا آمده ام تا علیه بی نظمی و امتناع دولت از اذعان به شکست در برخورد با این موضوع اعتراض کنم. دستگاه دولت در انجام تدابیر لازم با توجه به تمامی حوادثی که درحال وقوع است شکست خورده است.”

مکزیک تداوم اعتراض به کشتار دسته جمعی‌ دانشجویان

تظاهرات در اعتراض به کشتار دانش آموزان همچنان ادامه دارد. این در حالی است که پزشکی قانونی اعلام کرده است که در میان استخوانهای سوخته، هویت الکساندر مورا، یکی از دانش آموزان شناسایی شده است. الکساندر مورا تنها یکی از ٤٣ دانش آموزی بود که از ماه سپتامبر ناپدید شده اند. پدر یکی از دانش آموزانی که پسرش در میان قربانیان است گفت که شناسایی پیکر آنها به معنای این نیست که والدین به گوشه ای می روند و گریه می کنند آنها به هر ترتیبی عدالت را در این باره اجرا خواهند کرد. وی در سخنرانی اعتراضی اعلام کرد: “برای الکساندر اشک نمی ریزیم، برعکس، می دانیم که خونش گلهایی را سیراب می کند که انقلابی عظیم در این کشور راه می اندازند برای تغییرات اساسی. هر جا که هست باید خیالش راحت باشد که ما پدران این ملت خاموش نمی نشینیم تا روزی که عدالت در این کشور برقرار نشود.” الکساندر مورا، در میان ٤٣ نفری بود که در ٢٦ سپتامبر توسط پلیس ایگوآلا و کولولا دستگیر شدند و با فشار شهردار و همسرش به گروه جنایی گرروس اونیدوس سپرده شدند. این گروه پس از شکنجه دانش آموزان آنها را به رگبار زدند و پیکر آنها سوزاندنند.

آمریکا تداوم اعتراض به رفتار نژاد پرستانه پلیس

اعتراض شهروندان ایالات متحده آمریکا به تصمیم هیات منصفه دادگاه مبنی بر عدم پیگرد افسر پلیس در پرونده فوت یک شهروند سیاه پوست هنگام بازداشت، به چهارمین شب متوالی رسید. این تظاهرات شنبه شب ٦ دسامبر (١٥ آذر) در نیویورک و شماری دیگر از شهرهای بزرگ ایالات متحده در حالی برپا شد که علیه دانیل پانتالئو، افسر پلیسی که از سوی معترضان متهم به قتل خوانده می شود شکایات قضایی دیگری نیز مطرح است. تصمیم هیات منصفه دادگاه بر اساس گواهی پزشک صادر شده است که علت مرگ را خفگی هنگام بازداشت نمی داند. از سوی دیگر اعتراض به این تصمیم قضایی در برخی از شهرها به خشونت و غارت فروشگاه ها نیز کشیده شده است. دست کم دو افسر پلیس در تظاهرات شبانه برکلی مجروح شده اند. عده ای از تظاهرکنندگان شیشه فروشگاه ها را شکسته و از دستور پلیس نافرمانی کردند. قرار است در شهرهای میامی، شیکاگو و فیلادلفیا نیز تظاهراتی مشابه برپا شود.

بلژیک اعتصاب گسترده در بروکسل

بنابر گزارش یورونیوزروز دوشنبه ١٧ آذرماه، شمار کثیری از مردم شهر بروکسلدر اعتراض به سیاست های ریاضت اقتصادی دولت بلژیک دست به اعتصاب گسترده زدند. برپایه این گزارش، شهر بروکسل، حومه و نیز فرودگاه آن بر اثر اعتصاب وسائل نقلیه عمومی در اعتراض به اقدامات ریاضتی دولت جدید به حالت نیمه فلج درآمد. در چارچوب این اقدامات، دولت مالیاتها و سن بازنشستگی را افزایش داده است. رئیس یکی از اتحادیه های کارگری بلژیک گفت: دولت در حالیکه به کارگران حمله می کند، به شرکتهای بزرگ و ثروتمندان هدیه می دهد. اگر دولت در مورد لغو اقدامات ریاضتی اقدام نکند، هفته آینده، آنان نه تنها بروکسل، بلکه سراسر بلژیک را فلج خواهند کرد. لازم به ذکر است قرار است اعتصاب دیگری در هفته آینده برگزار شود.

هند اعتصاب عمومی‌ کارگران و مزد بگیران

بنابر گزارش منتشره، طی روزهای اخیر چند میلیون کارگر و مزدبگیر هند در اعتراض به تضعیف قانون کار در این کشور دست به اعتصاب عمومی زدند. بزرگترین اتحادیه ها و سندیکاهای کارگری هند فراخوانی برای یک اعتصاب سراسری دادند. در این اعتصاب چند میلیون کارگر و مزدبگیر هند شرکت کردند. این اعتصاب پس از آنکه دولت جدید هند اعلام کرد برنامه هایی برای تغییر قانون کار دارد روی داد. فعالان صنفی و کارگری هند معتقدند این تغییرات اعلام شده با افزایش قدرت کارفرماها، حقوق کارگران را بیش از پیش تضعیف خواهد کرد. آنها معتقدند دولت جدید هند به اسم منعطف ساختن قانون کار، درصدد است خصوصی سازی را قانونی نموده و تا جایی که می تواند بندهایی از قانون کار را که برای کارفرماها تعهد آور است حذف کند. با این تغییرات، شاخص های برخورداری از تامین اجتماعی در جامعه کاهش یافته و افراد بیشتری در معرض بیکاری قرار خواهند گرفت.

آلمان اعتصاب کارگران شرکت آمازون

به گزارش رویترز، روز سه شنبه ١٨ آذرماه، اعتصاب ٥٠٠ تن از کارگران آلمانی شرکت آمریکایی آمازونوارد دومین روز متوالی خود شد. اعتصاب ٥٠٠ کارگر آلمانی شرکت آمازون در اعتراض به فشرده شدن خط تولید به دلیل نزدیک شدن ایام تعطیلات سال نو میلادی و نیز عدم افزایش دستمزد و شرایط نامناسب کار از روز دوشنبه ١٧ آذرماه آغاز شد. مسئولان اتحادیه کارگری آلمان اعلام کردند که سفارش های ویژه قبل از تعطیلات سال نو میلادی، باعث افزایش یافتن ساعات کاری و فشار کار بر کارگران شرکت آمازون شده است و مدیران شرکت حاضر به برآورده کردن درخواست های کارگران نیستند. شرکت آمازون بیش از ١٠ هزار کارگر در ٩ شعبه اصلی دارد و هر ساله حدود ١٠ هزار کارگر فصلی نیز در این شرکت مشغول به کار می شوند.

یمن مرگ ده‌ها پناهجو در سواحل این کشور

به گزارش خبرگزاری آلمان٧٠ پناهجوی اتیوپیایی در تنگه آبی باب المندببه دنبال غرق شدن قایق شان جان خود را از دست دادند. قایق این پناهجویان که بیش از ظرفیت خود سرنشین داشت در دریا واژگون شد و هوای بد و امواج شدید سبب گردید تا این پناهجویان غرق شوند. به گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان طی پنج سال گذشته نیم میلیون نفر از مردم شاخ آفریقا به دلیل فقر و جنگ از کشورهایشان گریخته اند.

یونان بازنشستگان دست به تظاهرات زدند

بازنشستگان یونانی در اعتراض به سختگیری های اقتصادی دولت و عدم دریافت حقوقشان به خیابان آمدند. نزدیک به دو ماه پیش از انتخابات پارلمانی یونان، بازنشستگان این کشور به خیابان آمدند و فریاد زدند که یکی از بزرگترین قربانیان سیاستهای سختگیرانه اقتصادی دولت هستند. در پنج سال اجرای این سیاستها آنها نزدیک به دو سوم از حقوق دریافتی شان را از دست داده اند. یکی از بازنشستگان می گوید: “برایمان مهم نیست دولت آینده در دست چه حزبی خواهد بود. ما جانمان به لبمان رسیده است دیگر نمی توانیم تحمل کنیم. به همین خاطر برای کسر حقوقمان که به ناحق انجام گرفته است تا آخر مبارزه خواهیم کرد.” حزب چپ سیریتزا، یکی از رقیبان اصلی دولت فعلی قول داده است در صورت پیروزی در انتخابات اخیر سیاستهای سختگیرانه را منحل و فشار را از روی اقشار آسیب پذیر کم خواهد کرد.

ایرلند تظاهرات در اعتراض به پولی‌ شدن آب

روز چهارشنبه ١٠ دسامبر (١٩ آذر) دهها هزار نفر در اعتراض به ریاضت اقتصادی و همچنین پولی شدن آب در دوبلین پایتخت ایرلند تظاهرات کردند. دولت ایرلند تاکید کرده که از سال ٢٠١٥ دیگر آب در این کشور رایگان نخواهد بود. آلن کلی، وزیر محیط زیست ایرلند، با بیان این که چیزی تغییر نکرده گفت: “طرحی که پیشنهاد شده مفادی در آن هست که من و دیگران در مورد آن بسیار فکر کرده ایم. این بهترین بسته ای است که می تواند ارائه شود.” اقدام دولت ایرلند در کاستن از قیمت اولیه پیشنهادی برای آب نتوانست به خشم مردم این کشور پایان دهد. دولت ایرلند قول داده تا سال ٢٠١٩ قیمت آب را پایین نگه دارد.

آلمان اخراج ٣ هزار کارگر از کارخانه اوپل

یورونیوزطی گزارشی از تعطیلی تدریجی کارخانه اوپلواقع در بوخومآلمان و بیکاری سه هزار کارگر شاغل در آن خبر داد. برپایه این گزارش، از روز جمعه ١٤ آذرماه، کارخانه خودروسازی اوپل در آلمان به تدریج فعالیتهای خود را متوقف خواهد کرد. بدین ترتیب از ابتدای ماه ژانویه سال ٢٠١٥ میلادی سه هزار نفر از نیروی کار این کارخانه رسما بیکار خواهد شد. لازم به ذکر است کارخانه اوپل در بوخوم ٥٢ سال پیش تولیدات خود را آغاز کرد و نیروی کار آن در سال ١٩٧٠ به رقم ٢٠ هزار نفر می رسید اما به مرور زمان این نیروها تعدیل شدند.