افزایش نرخ نان، حمله مستقیم به معیشت کارگران و مزدبگیران است
درادامه سیاست حذف یارانه های دولتی از کالاهای پایه سبد مصرفی مردم، دولت تدبید و امید سرمایه داران، اجازه گران شدن 30 درصدی نان، که از پایه ای ترین مواد غذائی مردم است، را صادر نمود.
اما این افزایش قیمت نان، به 30درصد اعلام شده از سوی سخنگوی دولت محدود نشده است. در بسیاری از مناطق این افزایش 100 درصدی اعمال شده است. با توجه به تلاش حکومت در شانه خالی کردن از مسئولیتهای اجتماعی و اقتصادی خود در قبال جامعه، افزایش قیمت ها تنها به گران شدن نان محدود نخواهد شد.
در گذشته دولتهای مختلف قیمت و مسئله نان را به مثابه خط قرمز خصومت اقتصادی با اکثریت مزد بگیر جامعه قلمداد میکردند، اما دولت کنونی هیچ حد و مرزی در یورش به پایه های اقتصادی و معیشتی کارگران و زحمتکشان نمی شناسد.
دولت تلاش میکند تا با پرهیز از دست اندازی به سهم سرمایه داران و باندهای اقتصادی از ثروت اجتماعی، هزینه های بحران و رکود اقتصادی را از آخرین بازمانده معیشت مزدبگیران تامین نماید.
گرانی نان که طبعا به دنبال خود گرانتر شدن سایر اقلام پایه را نیز به همراه دارد، جدای از اعلام رسمی گران شدن حامل های انرژی و سایر کالاهای در دست دولت است.
تعیین حداقل دستمزد شرم آور توسط نمایندگان دولت و کارفرماها، حذف آخرین بقایای حقوق کارگران در قانون کار، دستگیری فعالین کارگری و …… نشاندهنده عزم جزم دولت امید سرمایه داران در تقابل با کارگران و زحمتکشان است.
دولت روحانی با اعمال شدیدترین سیاست های ریاضت اقتصادی نشان داده است که از ظرفیت بالائی برای یورش به زندگی کارگران و مزدبگیران، و درمقابل دفاع همه جانبه از سرمایه داران و باندهای اقتصادی حکومت، برخورداراست. دولت بنفش سرمایه در کوتاه زمانی روزگار کارگر و مزدبگیر را سیاه کرده است.
اما در تقابل با این وضعیت، تنها راه چاره همانگونه که فعالین کارگری اعلام نموده اند، اعتراض و متشکل شدن کارگران است. اعتراض به روند تصاعدی افزایش قیمتها و سطح پائین دستمزدها از مهمترین عرصه های اعتراضی به شرایط حاضر است. اعتراض به افزایش قیمت نان، که یورش مستقیم به معیشت ملیونها نفر است، میتواند بستری مناسب برای شکل دهی به جنبشی اعتراضی بر علیه وضعیت موجود باشد.
“کارزار پشتیبانی از کارگران ایران”
karzarpki@gmail.com
www.karzarepki.com