اعتصاب کارگران واگن پارس همچنان ادامه دارد . زنده باد اعتصاب کارگران واگن پارس!
نینا- اخبار جنبش کارگری ایران
نهصد کارگر کارخانه واگن پارس اراک از صبح روز (شنبه ۵ مهر) در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق خود دست از کار کشیده اند. به دنبال کارگران اعتصابی واگن پارس باند ورودی به شهراراک را بستند . بنا بر اخبار منتشره ،رژیم اسلامی اقدام به گسیل نیروهای سرکوبگر خود به محل تجمع کارگران اعتصابی در بلوار موسوم به اراکی نموده که حاضرین در محل حضور پلیس و ماموران امنیتی در محل تجمع را پرشمار توصیف کردند .در تجمع روز شنبه کارگران با سر دادن شعار هایی خواستار استعفای مدیران این کارخانه شدند . روز اول اعتصاب مدیای رژیم اسلامی سعی کرد که اعتصاب کارگران را به یک خواست و آن هم پرداخت دستمزد های معوق ماههای تیر و مردا و شهریور محدود کند . اما خواست کارگران اعتصابی علاوه بر پرداخت دستمزد های معوقه ماههای تیر و مردادو شهریور ونیز پرداخت حق بیمه و عیدی و پاداش هایشان ،توقف طرح کارفرما برای تجزیه کارخانه به چهار شرکت جداگانه است . به گفته یکی از کارگران اعتصابی کارفرما یعنی قرارگاه سازندگی خاتم الاوصایا وابسته به وزارت دفاع در طرحی اعلام شده قصد دارد که کارخانه واگن پارس را به چهار شرکت جداگانه تقسیم کند . بنا بر گفته کارگران اعتصابی با تجزیه کارخانه عملا چیزی از کارخانه واگن پارس باقی نمی ماند و این موضوع قطعا برای کارگران عواقب خوبی به دنبال نخواهد داشت . کارگران اعتصابی می گویند که آنها الان در یک کارخانه واحد کار می کنند و کارفرما دستمزد و دیگر حقوقشان را نمی پردازد چه رسد به آنکه 10 کارگر در یک شرکت قطعه سازی کا کنند آنوقت دیگر صدایشان را کسی نخواهد شنید و براحتی سرکوبشان خواهند کرد . نهصد کارگر کارخانه واگن پارس ماه پیش نیز دست به اعتصاب زده بودند که با وعده های کارفرما اعتصاب کارگران به طور موقت پایان یافته بود .
در چهارمین روز اعتصاب کارگران کارخانه واگن پارس، به دلیل درگیری کارگران با اعضای شورای اسلامی کار این واحد تولیدی، رئیس نهاد کارگری این کارخانه به بهداری کارخانه منتقل شد.
در ادامه اعتصاب کارگران در روز سه شنبه اعلام شد که اعضای شورای اسلامی کار وابسته به حکومت اسلامی ، در کارخانه حاضر شدند و نتیجه مذاکرات دوشنبه شب خود را با کارفرما و سهامدار اصلی (قرارگاه نظامی خاتم الاوصیاء) را به کارگران گزارش دادند. مطابق گزارش این عناصر تصمیم خاصی در مذاکرات گرفته نشده و زمان جلسه صرفا به گفت و شنود طرفین گذشته است. کارگران از توضیحات اعضای شورا قانع نشدند و قصد داشتند از کارخانه خارج شوند تا اعتراض شان را با تجمع بیرون از محیط کار ادامه دهند اما اعضای شورا مانع از خروج کارگران شدند . بر اساس اخبار منتشره رئیس شورای اسلامی کار بر اثر درگیری با کارگران معترض که میخواستند از کارخانه خارج شوند، دچار «ضعف جسمانی» شده و به بهداری کارخانه منتقل شده است. اعتصاب کارگران واگن پارس همچنان ادامه دارد . زنده باد اعتصاب کارگران واگن پارس
– کارگران کارخانه کاشی گیلانا شنبه این هفته را نیز با اعتصاب خود آغاز کردند . هفته قبل خبر اعتصاب کارگران این واحد تولیدی به سمع و نظر شما عزیزان بیننده رسید . جهت یاد آوری اولا در کارخانه کاشی و سرامیک گیلانا 160 کارگر شاغل بوده که این تعداد کارگر کارخانه مدت 16 ماه است که دستمزد و دیگر حقوق خود را دریافت نکرده اند .در ثانی قطعا پایه ای ترین حق انسان کارگری که چندین ماه دستمزد و دیگر حقوقش را دریافت نکرده است ، اعتراض ومطالبه به حق حقوق خودش می باشد . مطابق این حق انسانی ،کارگران کارخانه کاشی و سرامیک گیلانا در روز های سه شنبه و چهارشنبه ( بیست و پنجم و بیست و ششم شهریور ماه )مقابل فرمانداری رژیم اسلامی در شهرستان رود بار تجمع اعتراضی بر پا کردند . اما به دنبال بی توجهی کارفرما و مسئولین رژیم اسلامی به خواست و مطالبات به حق کارگران تجمع کننده،آنها در مجمع عمومی خود تصمیم به توقف تولید در روز پنجشنبه (بیست و هفتم شهریور ماه ) می گیرند. فردای همان روز کارگران دست از کار کشیده واعتصاب خودشان را آغاز می کنند . سرمایه دار مالک کارخانه در واکنش به اعتصاب کارگران ، یکی از کارگران بخش کوره را از کار اخراج کرده و در همدستی با دولت حامی سرمایه داران از ده کارگر معترض دیگر به جرم اغتشاش شکایت کرد . قطعا ادامه اعتصاب کارگران این کارخانه به معنای عدم رسیدگی به خواست و مطالبه به حق کارگران در این واحد تولیدی مهم است . به گفته یک کارگر اعتصابی با وجود اینکه کارفرما ماهانه ۷ درصد از کل حقوق کارگران بابت پرداخت بیمه تامین اجتماعی کسر میکند اما از ۴ سال پیش پولی به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است و میزان بدهی کارفرما به تامین اجتماعی به بیش از ۳ میلیارد تومان رسیده است. به گفته همین کارگر ، بخش دیگری از مطالبات کارگران کاشی گیلانا مربوط میشود به کارگران بازنشسته که از سال ۹۰ تا سال ۹۳ در این کارخانه بازنشسته شدهاند. این کارگران بازنشسته هنوز نتوانستهاند سنوات پایان خدمتشان را از کارفرما بگیرند.
ضمن اینکه مقرری بازنشستگی این ۷۰ کارگر به دلیل افزایش بدهیهای کارفرما به تامین اجتماعی هنوز برقرار نشده است. کارگر یاد شده با اشاره به احضار و بازداشت هشت نفر از کارگران در روز 30 شهریور، ادامه می دهد :
چگونه است که کارگران برای مطالبه حقوق خود با تهدید روبرو میشوند اما مسببین بیعدالتیهایی که به کارگران تحمیل شده و آنان را ناچار به اعتراض کرده است، نه تنها مورد مواخذه قرار نمیگیرند بلکه حمایت میشوند؟ مامجبور به اعتراضیم چون تنها راه باقی مانده برای احقاق حقمان اعتراض کردن است.
– ایجاد فضای امنیتی در کارخانه پروفیل ساوه و اخراج 35 کارگر
بر اساس خبر منتشره از سوی اتحادیه آزاد کارگران ایران در روز شنبه پنجم مهر ماه ،بدنبال اعتصابات و اعتراضات کارگران کارخانه پروفیل ساوه در ماههای گذشته و آخرین اعتصاب آنان در 22 شهریور ماه، طی هفته گذشته 35 کارگر این کارخانه پروفیل ساوه و بدنبال اتمام مدت قراردادشان از کار اخراج شدند. کارگران این کارخانه با قرار داد یکماهه مشغول بکاربوده و 35 کارگر اخراجی که دارای سوابق کاری از پنج تا بیست و دو سال می باشند از سوی کارفرما تمدید قرارداد نشده اند. اتحادیه آزاد کارگران ایران خبر داد که طی روزهای گذشته در کیوسک نگهبانی کارخانه پروفیل ساوه به جای نگهبانان همیشگی، مامورین انتظامی مستقر شده اند و این مامورین به کارگرانی که تمدید قرارداد نشده اند اعلام کرده اند تجمع بیش از سه نفر در مقابل کارخانه ممنوع است و آنان برای دریافت حق و حقوق شان حق ندارند در مقابل کارخانه بایستند. کارگران پروفیل ساوه در حال حاضر چهار ماه دستمزد معوقه دارند و طبق جدول توافقی آنان با کارفرما قرار بود 31 شهریور دستمزد خرداد ماه این کارگران پرداخت شود. بدنبال اعتصاب روز 22 شهریور کارگران پروفیل ساوه که بدلیل عدم پرداخت مزد اردیبهشت ماه این کارگران صورت گرفت، آنان اعلام کرده بودند چنانچه کارفرما طبق جدول توافقی در 31 شهریور ماه نیز مزد خرداد ماه شان را پرداخت نکند طبق روال قبلی دست به اعتصاب خواهند زد. لازم به یادآوری است در پی اعتصاب کارگران پروفیل ساوه در روز 22 شهریور ماه، دادستان ساوه ضمن صدور دستور بازداشت دو کارگر، راسا کارگران این کارخانه را تهدید به زندانی کردن نموده بود و با یادآوری یکماهه بودن قرارداد کارگران، اخراج آنان را از طریق عدم تمدید قرار داد به رخ کارگران کشیده بود.
– دستمزد های معوق کارگران کارخانه کنتور سازی ایران
بر اساس اخبار منتشره کارگران کارخانه کنتورسازی ایران واقع در استان قزوین مدت چهار ماه است که دستمزدی نگرفته اند یکی از کارگران شاغل در این کارخانه ضمن اشاره به تعویق دستمزد ماههای خرداد،تیر،مرداد و شهریور کارگران این کارخانه می گوید کارگران به دلیل ترس از اخراج توان مطرح کردن مشکلاتشان را در نهادهای کارگری و رسانهها ندارندچرا که اکثر قریب به اتفاق کارگرانی که در این واحد کار میکنند قرارداد کاریشان کوتاه مدت (یک ماه تا سه ماه) است که طبیعتا فاقد امنیت شغلی هستند. بهانه کافرما در نپرداختن دستمزد های کارگران نداشتن منابع مالی و عدم تامین قطعات عنوان می کند . به گفته کارگر یاد شده کارفرما هر چند ماه یکبار تعدادی از کارگران قرار دادی کارخانه را اخراج میکند، و آخرین مورد اخراج در تیر ماه سال جاری بود که تعداد ۱۵ نفر از کارگران قراردادی این واحد به بهانه عدم نیاز اخراج شدند و هم اکنون پرونده شکایت این کارگران در اداره کار شهرستان البرز جریان دارد. با وجود اخراج ۱۵ کارگر این کارخانه در تیر ماه سال جاری، قرار داد حدود ۳۰ نفر دیگر در مرداد ماه تمدید نشده و پیش از این نیز در اسفند ماه سال گذشته قرار داد ۳۰ کارگر دیگر تمدید نشده بود.
– یکصد کارگر شاغل در فاز سه پالایشگاه آبادان از کار اخراج شدند !
بر اساس اخبار منتشره، سرمایه دار مالک شرکت پیمانکاری جندی شاپور از شرکتهای پیمانکار فاز ۳ پالایشگاه آبادان ، و تائید دولت اسلامی سرمایه داران تعداد ۱۰۰ نفر از کارگران شاغل در این پالایشگاه را به دلیل اتمام قرارداد کاری از کار اخراج کرد. در بازی رقابت میان جناح های حکومتی مصطفی نظری از کانون شوراهای اسلامی کار در شهر آبادان فاش کرد که علیرغم اینکه هنوز از اتمام پروژه در دست شرکت جندی شاپور در فاز ۳ پالایشگان آبادان زمان باقی مانده است ،شرکت مذکور به اخراج کارگران اقدام کرده است . به گفته وی «در صورت وجود نظارت بر شرکتهای پیمانکاری میشد از بیکاری کارگران جلوگیری کرد»، و حتی هر میتوانستند این کارگران را به پروژههای دیگر منتقل کنند.
وثیقه 200 میلیون تومان برای یک ماه مرخصی استعلاجی رضا شهابی
– روز شنبه پنجم مهر ماه سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خبری را در رابطه با رضا شهابی فعال کارگری محبوس در زندان رژیم اسلامی را منتشر کرد که بر اساس این خبر حکومت اسلامی حاکم بر ایران اعلام کرده است که برای مرخصی استعلاجی رضا شهابی خانواده وی باید 200 میلیون تومان وثیقه تهیه کند . سندیکای واحد در اطلاعیه خبری خود آورده است :
رضا شهابی راننده زحمت کش و عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد که بهنگام دستگیری و انتقال به زندان اوین مورد ضرب و شتم قرار گرفت و بر اثر ضربات ماموران دچار آسیب دیدگی شدید شد و در طی 5 سال زندان آسیب دیدگی اش بدتر شد،بالاخره پس از دوندگی های بسیار همسر ایشان در سال گذشته گردن و حدود یکماه قبل از ناحیه مهره های کمر مورد عمل جراحی سنگین قرار گرفت و هم اکنون در بیمارستان بستری است .
بنا به توصیه اکید پزشک معالج و به دلیل سنگین بودن عمل جراحی قرار بود ایشان به مدت 3ماه درمان و معالجه را بیرون از زندان ادامه دهد و دوران استراحت را تحت نظر پزشکان در منزل طی کند، اما به همسر شهابی که دوندگی های بسیاری در این رابطه انجام داده مراجع قضایی گفته اند که باید 200 میلیون تومان وثیقه برای مدت یکماه مرخصی تهیه کند ، با توجه به وضعیت وخیم اقتصادی و مستاجر بودن این کارگر زندانی تهیه این وثیقه برای نامبرده بسیار سخت و مشکل می باشد .
سندیکای کارگران شرکت واحد هم صدا با عموم رانندگان و کارگران کماکان ضمن اعلام نارضایتی از این وضعییت تحمل ناپذیر برای وی و خانواده اش از مسئولان قضایی می خواهند به در خواست های آقای رضا شهابی و خانواده او توجه نموده و آزادی بدون قید و شرط و احقاق حقوق پایمال شده کارگری وی را هر چه زودتر به سرانجام برسانند.
پدرام نواندیش