سعید آرمان – ناجیان ریاکار، خالقین وقایع مرگبارند! در حاشیە مرگ دلخراش 700 پناهجو در دریای مدیترانە

ناجیان ریاکار، خالقین وقایع مرگبارند!
در حاشیە مرگ دلخراش 700 پناهجو در دریای مدیترانە
در هفتە گذشتە در دو حادثە غرق شدن قایق های حامل پناهندگان بیش از 700 جان خود را از دست دادند. یکی از این دو تراژدی هولناک در نزدیکی مالتا رخ داد کە یک قایق با کلیە 500 تن سرنشینانش بجز نە نفر همگی غرق شدند.  طبق گزارش خبرگزاریها و بنا بە اظهارات دو پناهجوی فلسطینی شاهد عینی این قایق تعمدا از جانب قاچاقچیان انسان غرق شدە است. واقعە دوم کشتی حامل 250 نفر در سواحل لیبی اتفاق افتاد کە طبق اخبار رسانەها تنها 36 نفر جان سالم بدر بردەاند.
سرنشینان این دوکشتی عمدتا شهروندان سوریە، مصر، فلسطین، لیبی و سودانی بودەاند. این اولین بار نیست کە قایق حامل پناهجویان غرق میشود. در چند سال گذشتە از جزیرە کریسمس مابین آبهای اندونزی و استرالیا تا سیسیلی در ایتالیا و دریای مدیترانە تا مرز آبی مابین ترکیە و یونان و سایر نقاط دیگر هزاران پناهجو در حوادث اینچنینی جانشان را از دست دادەاند کە در میانشان کودکان و زنان حاملە نیز وجود داشتە است. بیشتر این پناهجویان کە در دریا غرق شدەاند و یا در مرزها توسط مرزبانات بە گلولە بستە شدەاند از کشورهای آفریقایی، ایران، عراق، افغانستان، سوریە، فلسطین و غیرە میباشند. در عین حال موارد دیگری از برخوردهای غیر انسانی از جانب دولتها بە پناهجویان نجات یافتە صورت میگیرد کە بە هیچوجە قابل توجیە و یا بخشودنی نیستند. از جملە اردوگاە مانوس واقع در گینە نو کە دولت استرالیا در یک اقدام تنبیهی و بمنظور “پیشگیری از ورود پناهجو بە این کشور”، 1300 پناهجو را بە این جزیرە تبعید کردە تا دیگر هیچ پناهجویی جرات نکند دل بە دریا بزند و قصد ورود بە خاک استرالیا را داشتە باشد. تاکنون دو پناهجوی ایرانی بە نامهای ( رضا براتی و حمید خزایی) بە دلایل جداگانە در اردوگاە مانوس جان خود را از دست دادەاند کە بە جرات میتوان گفت قاتل انان دولت استرالیاست .
در چند سال گذشتە اوضاع جهان تحت حاکمیت سرمایەداری از هر لحاظ غیر قابل تحمل تر و چهرە آن هر روز کریەتر شدە است. اعتراضات بحق چند سال گذشتە مردم در سوریە و لیبی و مصر و غیرە علیە دولتهای دیکتاتور حاکم بر این کشورها علیرغم سقوط بخشی از حاکمین آنان در نتیجە دخالتگری دول اروپایی و قلدر جهان (آمریکا) و میدانداری دولتهای ارتجاعی منطقە و بلوک بندیهای جدید در عرصە جهانی و ایجاد کانونهای بحران و شعلەور کردن جنگهای قومی – مذهبی و سر بر آوردن سکتهای گوناگون یکی از دیگری وحشی تر و جنایتکارتر از نوع داعش و نصرە و سایر جانوران دیگر مانند بوکو حرام کە بر بطن لجنزاری کە آمریکا و متحدینش در خاورمیانە و شاخ آفریقا تا حمایت از نئو نازیها در اکرائین برای این جوامع ساختەاند، رشد نمودەاند و فضا را بر انسانیت و ازادیخواهی تنگ کردە اند و کشتار و آزار را بە نرم در این جوامع تبدیل کردەاند. از غزە تا طرابلس، از سودان تا سومالی و شنگال و موصل و حلب و کوبانی بوی خون و باروت می آید و سر بریدن و نسل کشی مردم و کشتار دستە جمعی و بە غنیمت گرفتن زنان و دختران خردسال توسط دولت اسلامی شام و عراق (داعش) تا دختران مدارس در نیجریە توسط بوکوحرام بە امری عادی تبدیل شدە و جهان را بمراتب نا امن تر نمودە است.
دەها سال جنایتکارانی مانند صدام حسین و حافظ اسد و معمر قذافی و غیرە از جانب آمریکا و بریتانیا و فرانسە حمایت شدند و در سرکوب مردم آنان را یاری دادند و در نتیجە پیادە کردن “نظم نوینشان” در عراق و تحریمهای اقتصادی این کشور صدها هزار کودک را بە کام مرگ بردند و سرانجام با حذف یک دیکتاتور و آوردن دەها دیکتاتور دیگر جامعە را نا آرام و بە لجنزار باندهای ادمکش و غارتگر ثروت جامعە تبدیل کردند و امروز در مقام ناجی در نشست پاریس تجمع میکنند و برای یک دورە طولانی دیگر حضور نظامی و جنگ بی ثباتی را توام با آوارگی و فقر بە مردم منطقە تحمیل خواهند کرد.
در ایران تحت حاکمیت اوباشان اسلامی در سی و پنج سال گذشتە آنچە را کە اکنون داعش در سوریە و عراق انجام می دهند، آنان بدتر از آن در کردستان، ترکمن صحرا، بندر انزلی، زندانهای اوین و قزلحصار و گوهر دشت و کهریزک بر سر مردم اوردند و صاورانها را ایجاد نمودند و کودکان را بە دار آویختند و دختران باکرە را مورد تجاوز قرار دادند و در نتیجە این اعمال وحشیانە میلیونها ایرانی را ناچار بە ترک محل زیست و بستگانشان کردند و چە بسا بسیاری در مسیر رسیدن بە کشوری “امن” جانشان را از دست دادند.
بە همە موئلفەهای فوق فشارهای ناشی از بحران اقتصادی و بیکاری میلیونی و بی افقی ایکە بورژوازی برای جامعە بە ارمغان آوردە است، انسانها را ناچار میکند کە مکانی امن تر و قابل تحمل تر برای خود و بستگانشان جستجو کنند. بە همین دلیل در فاصلە ژانویە تا اوت سال جاری یکصد و هشت هزار نفر از مسیرهای پر خطر خود را بە ایتالیا رساندەاند، در حالیکە در سالهای قبل این رقم در اوج خود بە چهل و سە هزار نفر در همین فاصلە زمانی رسیدە است. تراژدی اینجاست کە با تمام مشقاتی کە پناهجویان در مسیر پر مخاطرە متحمل میشوند، هنگام رسیدن بە مرز کشورهای اروپایی با دژ محکمی روبرو میشوند کە همە امیدها را بە سراب تبدیل میکند. در مواردی گزارش شدە کە مرزبانان دریایی بویژە در مرز یونان عامدانە پناهجویان را نجات ندادەاند و از ورود بە قایق نجات منع کردەاند.
اوضاع نا آرام کنونی، وجود دولتهای فاشیست و ضد بشری از ایران گرفتە تا کشورهای آفریقایی،  کشتار و مرگ روز افزون در ابعاد کلان، تحمیل فقر و بی حقوقی محض در اقصی نقاط جهان و حملە بە عراق و لیبی و مسلح کردن باندهای ادمکش در این منطقە و انداختنشان بە جان مردم بزرگترین عامل فرار و جابجایی میلیونها نفر در در این کشورهاست و کماکان تا درب بر این پاشنە بچرخد متاسفانە باید شاهد فجایع انسانی دیگر باشیم. لذا بشریت آگاە و در راس آن طبقە کارگر باید بە وضع موجود پایان دهد تا دیگر شاهد مرگ دلخراش هزاران انسان در دریاها و مرزها نباشیم.
سعید آرمان
19  سپتامبر 2014