اخبار کارگری
نسان نودینیان
داوود رفاهی
اخبار اعتراضات كارگری
هجوم کارگران به دفاتر کارفرمایان
بنابه گزارش دریافتی، شرکتهای پیمانکاری (شرکت پتروپارت ، پایندان ،دریا ساحل ،فارس اسکات) فاز ١٥ و ١٦ پارس جنوبی در عسلویه به دلیل عدم پرداخت مطالبات توسط کارفرمای مجری طرح ( شرکت آریا نفت شهاب که متعلق به سپاه پاسداران می باشد) در آستانه ورشکستگی می باشند. با توجه وضعیت این شرکت ها ، عیدی سال گذشته و حقوق معوقه پرسنل از مرداد ماه تا کنون پرداخت نشده است. شرکتهای فوق در ماههای اخیر تعداد زیادی از پرسنل خود را اخراج کردند. کارکنان بعضی از این شرکتها که از شنبه گذشته دست به اعتصاب آرام زده بودند بعد از این که با بدقولی وعده داده شده جدید شرکت آریا نفت شهاب مواجه شدند، دیروز ، جمعه پس از هجوم به دفاتر کارفرما خسارت زیادی به اموال آنها وارد کردند. لازم به ذکر است که جمهوری اسلامی همچون همیشه بارها اعلام کرده است که فاز ١٥ و ١٦ از مدتها قبل شروع به کار کرده است در صورتی که تا شروع اولیه حداقل دو سال زمان در بهترین حالت لازم است. فازهای ٢٩ گانه دیگر نیز در شرایط وخیم تری به سر می برند.
***
پارلو ساوه؛ اعتراض به اخراج ٢٠كارگر
بیش از ٢٠٠ كارگر كارخانه پارلو تولید كنننده پنل و ساختما ن پیش ساخته كه در اعتراض به اخراج ٢٠ كارگر قراردادی این شركت اعتصاب نموده بودند برای چهارمین روز متوالی این اعتصاب و تحصن در محوطه دا خلی شركت ادامه پیدا كرد .كارگران گفته اند كه تا به خواسته هایشان پاسخ مثبت داده نشود به سر كار برنخواهند گشت.
***
اعتراض در عسلویه
اعتراض كارگران شركت پتروشیمی پارس ١٢درعسلویه ٦ ماه حقوق معوقه خود را میخواهند.اخبار واصله از عسلویه حاكی از این است كه بیش از ٢٠٠ كارگر شركت پتروشیمی پارس ١٢ هنوز ٤ ماه از حقوقهای معوقه خود را طلب دارندیكی از كارگران گفت ٦ ماه جزء مطالباتمان بود اما با پیگیری ها و اعتراضات كارگران اخیرا موفق شدیم دوماه از٦ ماه حقوق معوقه را بگیریم و پیگیر حقوق مرادماه تا كنون پرداخت نشده خود میباشیم.
***
سومین تجمع کارگران قند اهواز؛ این بار به همراه خانوادهها
کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز برای سومین روز متوالی در مقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.
این کارگران که در دو روز گذشته نیز در اعتراض به تعویق حقوق ٢٢ ماه گذشته خود و همچنین محرومیت از خدمات رایگان درمانی تجمع کرده بودند، امروز صبح به همراه خانوادههایشان به مقابل استانداری خوزستان آمدند. یکی از کارگران قند اهواز درباره علت همراهی خانوادههای کارگری در این تجمع به خبرنگار ما گفت: معمولا بعد از این تجمعها، وقتی به خانه میرسیم خانواده منتظر شنیدن اخبار خوب درباره رفع مشکلات و تاریخ پرداخت حقوق هستند اما از آنجا که مسئولان هیچوقت جواب مشخصی به ما نمیدهند ما هم جوابی برای خانوادههایمان نداریم و شرمندهشان میشویم. امروز آنها را به همراه آوردیم تا خود شاهد باشند.
***
تجمع کارگران نساجی مازندران مقابل مجلس/ “٢٨ ماه حقوق نگرفته ایم”
١٤آذر، جمعی از کارگران نساجی مازندران در اعتراض به ٢٨ ماه حقوق معوقه خود در مقابل مجلس تجمع کردند و از مسئولان خواستند تا به مشکلات آنها رسیدگی کنند. جمعی از کارگران کارخانه نساجی مازندران در اعتراض به عقب افتادن چندین ماهه حقوق خود در مقابل درب مجلس تجمع کرده و از نمایندگان مجلس و دولت خواهان رسیدگی به شرایط نابسامان خود شدند.
***
با وجود سختی شرایط به اعتراض ادامه میدهیم
١٨ آذر؛ کارگران معترض نساجی مازندران که برای پیگیری مطالبات خود در مقابل دفتر مرکزی کارخانه تجمع کرده بودند، در شرایط بسیار بدی به سر می بردند. این کارگران در حالی برای پیگیری مطالبات خود در شرایط بد آب و هوایی به تهران آمده و در دفتر مركزی كارخانه مقیم شدند که هم از بابت تامین هزینه های کرایه اتومیبل و خورد و خوراک دچار مشکل بودند و هم از نظر پوشش در برابر سرما و محل اقامت و اسکان سرپناه مناسبی نداشتند. کارگران نساجی مازندران می گویند طبق وعده ای که به آنان در جریان آخرین تجمع داده شده است، برای بازگشایی کارخانه و دریافت مطالبات معوقه خود تا پایان آذرماه منتظر خواهند ماند.
***
کارگران اعتصابی شرکت نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن سیرجان ،امروزمقابل ایستگاه راه آهن سیرجان تجمع کردند
١٤آذر ،تعدادی از کارگران شرکت نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن سیرجان (تراورس)، به علامت اعتراض به وضعیت حقوق، مزایا و عدم پرداخت بیمه که از چند روز پیش دست از کار کشیده اند، صبح امروز سه شنبه مقابل راه آهن سیرجان تجمع کردند.
***
اعتراض کارگران شرکت های گروه آریا
١٥آذر؛ به گزارش مشهد خبر، یکی از معترضین در گفتوگو با ایسنا، اظهار داشت: این تجمع اولین تجمع از این دست نبوده است و قبل از آن نیز بارها این کار را انجام دادهایم و خواستار دریافت حقوق و مزایای کامل از شرکت خود هستیم. در سال ٨١ اداره خط که یکی از ادارات راهآهن است به یک شرکت خصوصی به نام تراور واگذار شد، آن زمان به این افراد گفته شد شما مامور یک شرکت نیمه دولتی شدهاید و تا سال ٨٩ این افراد مانند سایر افراد راهآهن حقوق و مزایای خود را به موقع دریافت میکردند و هیچ مشکلی نیز وجود نداشت. در سال ٨٩ سازمان خصوصیسازی طبق اصل ٤٤ قانون اساسی اعلام کرد که شرکت تراور را به یک شرکت خصوصی در فرابورس واگذار کردیم و به دلیل آنکه در فرابورس متقاضی خریدی وجود نداشت به مزایده گذاشته شد و این شرکت در نهایت به شرکت گروه امیر منصور آریا واگذار شد. همزمان کارکنان این شرکت به راهآهن گوشزد کردند که حالا که کلا این شرکت به یک شرکت خصوصی واگذار شده است دوباره نیروهای آن را به راهآهن برگردانید، اما راهآهن کشور اعلام کرد شما طبق دستور سازمان خصوصیسازی به شرکت گروه امیرمنصور آریا واگذار شدهاید که متاسفانه این شرکت همان شرکت اصلی در پرونده اختلاس بزرگ سه هزار میلیاردی کشور بود. امروز به دلیل نداشتن متولی کمکم تمام مزایا قطع شده است و هرگونه مزایا از قبیل پاداش، حق ماموریت، اضافه کاری، سهمیه بلیت رایگان و … قطع شده است و آنقدر ادامه یافت که نیروهای خدمات درمانی راهآهن علاوه بر قطع شدن تمام مزایا، حقوقشان نیز با همان تعرفه سال ٩٠ داده میشود. از طرف دیگر خیلی از نیروهایی که روزمزد بودند، از تیرماه حق بیمه آنها قطع شده است و هیچ پولی به تامین اجتماعی بابت حق بیمه این کارکنان واریز نشده است و نیرویی که ٢٨ سال سابقه دارد امروز بدون دفترچه تامین اجتماعی است. به همین دلیل در شهرهای کرمان، شاهرود، یزد، اصفهان، اهواز و بندرعباس به اسم اینکه این شرکت منحل شده نیروها نیز در حال تعدیل هستند. در ماده ٢١ سازمان خصوصیسازی کشور آمده است که اگر قصد واگذاری سازمانی را به بخش خصوصی دارید باید چند موضوع را مدنظر گرفت، اول آنکه کارمندان باید اعلام رضایت کنند و دیگر آن که تا زمانی که شرکت مادر ظرفیت خالی دارد نباید نیروها را واگذار کند، اما راهآهن از سال ٨٩ تا امروز ٤٠٠ نفر نیرو با عناوین مختلف سوزنبان، مانورچی و … در خراسان استخدام کرده است و حاضر نیست این نیروها را بازگرداند و حرفشان آن است که دولت میخواهد بدنهاش را کوچک کند و چون شما از طریق سازمان خصوصیسازی واگذار شدید دیگر نمیتوانید برگردید. در این رابطه با استاندار، فرماندار، امام جمعه، نمایندگان مجلس، معاونین وزارت راه، مدیرکل راهآهن کشور و حتی دفتر ریاست جمهوری مکاتبه کردهایم و همه از این موضوع باخبر هستند. این تجمع هم بدون هیچ نتیجه خاصی تمام شد و همچنان بدون جواب ماند. در مقابل خبرنگار ایسنا که در محل حاضر شد ابتدا هیچ یک از مسوولین راهآهن پاسخگو نبود و همه کلا وجود چنین اعتراضی را منکر میشدند و مدعی بودند نه تجمعی و نه اعتراضی در کار نبوده است، و همچنین مانع از ورود عکاس این خبرگزاری به محل و گرفتن عکس شدند.
***
با تعهدات کارفرما درفرمانداری ساوه،کارگران کارخانه های پروفیل ساوه ونورد لوله صفا به اعتصاب خودپایان دادند
اتحادیه آزاد کارگران ایران: ٢٤٠٠ کارگر کارخانه های پروفیل ساوه و نورد لوله صفا از روز دوشنبه ١٣ آذر ماه و بدنبال حضور کارفرمای این کارخانه ها در فرمانداری شهرستان ساوه و تعهد وی مبنی بر پرداخت بموقع دستمزد کارگران، بر سر کارهای خود بازگشتند بر این اساس کارفرما متعهد شده است ٥ ماه دستمزد معوقه کارگران را نیز تا آخر سال جاری تصفیه کند و دست به اخراج کارگران اعتصابی نیز نزند. بر اساس آخرین گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، بدنبال این تعهدات از سوی کارفرمای این دو کارخانه، کارگران نورد لوله صفا از صبح روز دوشنبه بر سر کارهایشان بازگشتند اما تعدادی از کارگران پروفیل ساوه تا ظهر روز دوشنبه در مقابل فرمانداری تجمع کرده بودند که بدنبال حضور یکی از مسئولین امنیتی در میان کارگران و قول وی مبنی بر پیگیری اجرای تعهدات کارفرما، آنان نیز بر سر کارهایشان بازگشتند. کارگران این دو کارخانه علیرغم اینکه به اعتصاب خود پایان داده اند امیدی به اجرای تعهدات کارفرما ندارند و اعلام کرده اند چنانچه این تعهدات به مرحله اجرا در نیاید بار دیگر اعتصاب را از سر خواهند گرفت.
***
تهران؛ تجمع جلوی ارگ آزادی
١٣آذر، بیش از ٣٠ نفر از کارشناسان و کارمندان موزه های تهران ساعت ١٠ صبح در مقابل ساختمان ارگ سازمان میراث فرهنگی تجمع کردند. این کارشناسان خواستار دریافت حقوق عقب افتاده خود بودند. کارمندان و کارشناسان که معترض به وضعیت مالی نابسامانشان شدند. بیشتر آنها نزدیک ١٤ و ١٥ سال سابقه کاری دارند.
اخراج و بیكارسازی ها
١٨ آذر؛ ٣٠ کارگر کارخانه صنایع فلزی ایران، پس از اتمام قرارداد توسط کارفرمای دولتی این واحد تولیدی بیکار شدند.
پروین محمدی نماینده كارگران صنایع فلزی ایران:بیكاری ٣٠ کارگر قراردادی صنایع فلزی ایران
٣٠کارگر کارخانه صنایع فلزی ایران، پس از اتمام قرارداد توسط کارفرمای دولتی این واحد تولیدی بیکار شدند. نماینده کارگران صنایع فلزی ایران با اعلام این خبر، گفت: در پی عدم پرداخت معوقات حقوقی کارگران کارخانه صنایع فلزی ایران و اعتراضات مکرر بیش از ٦٠٠ کارگر این کارخانه در مقابل نهادهای دولتی برای رسیدگی به مشکلات کارگران این کارخانه، نمایندهای از جانب دولت در کارخانه مستقر شد که متاسفانه بجای ایجاد فضای کسب کار و افزایش اشتغالزایی، تعداد ٣٠ کارگر قرار دادی این کارخانه با اتمام قرار داد کاریشان بیکار شدهاند. پروین محمدی با بیان اینكه تعداد كارگران اخراجی ظرف هفتههای آینده افزایش خواهند یافت، افزود: كارگران نگراناند كه دولت به بهانه کاهش سفارشات کار، همه کارگران قراردادی این کارخانه را اخراج کند. به گفته محمدی، همچنین نماینده دولتی مستقر در کارخانه در تلاش است با این اقدام خود علاوه بر تعطیلی سالن شماره یک این کارخانه تمام کارگران رسمی را به کارخانه شماره دو انتقال دهند. این فعال كارگری در ادامه اضافه کرد: هم اکنون حدود ١٥٠ کارگر رسمی این واحد تولیدی که در شرف بازنشسته شدن هستند با دریافت حقوق خود در منزل بسر میبرند و به آنان گفته شده تا رسیدن به سن بازنشستگی در منزل باشند. این نماینده با بیان اینکه نگرانی کارگران این واحد صنعتی به سبب نداشتن امنیت شغلی بیشتر شده است گفت: تنها کمک کارفرمای دولتی کارگران صنایع فلزی ایران بیكار ساختن کارگران قراردادی با هدف تعطیلی کارخانه شماره یک بوده است.
***
توقف تولید کارخانه تیک تاک وعدم پرداخت حقوق کارگران رسمی و قراردادی
١٥آذر، تعدادی از کارگران کارخانه تیك تاك که در شرف بازنشستگی قرار دارند به سبب پرداخت نشدن چند ماه از حق بیمهشان شرایط بازنشستگی ندارند. در همین رابطه یکی از کارگران کارخانه تیک تاک در تشریح وضعیت خود گفت: در طول ٢٠ سالی که به عنوان یک راننده لیفتراک کار کردهام سوابق بیمه من از سوی کارفرما به عنوان سخت و زیان آور پرداخت نشده است و اکنون با سازمان تامین اجتماعی در این مورد دچار مشکل شدهام. به گفته کارفرما مشکلات تهیه مواد اولیه عمدهترین مشکل این کارخانه است که در صورت ادامه مشکلات تولید این کارخانه همچنان متوقف خواهد ماند. کارخانه تیک تاک واحد تولید کننده سیمهای جوش و میخهای پرچ بوده است.
***
توقف خط تولید كارخانه یخچال سازی «بوژان»خرم آباد
١٦آذر، كارخانه یخچال سازی «بوژان» به دلیل افزایش بی سابقه نرخ قطعات وارداتی تعطیلی شد.
یخچال سازی بوژان خرم آباد با ٢٤٢ کارگر رسمی و قراردادی طی سالهای گذشته داشت، اما هم اکنون به دلیل افزایش نرخ ارز در واردات کمپرسورهایی که از عمده قطعات برای تولید این محصول محسوب میشوند، دچار مشکل شده و خط تولید متوقف شده است.
***
زنجان؛ اخراج هزاران كارگر در دو سال
اخراج از بخش صنعت و خدمات در سال ١٣٩٠ (سه هزارط ٧٦٨كارگر) و در سال ١٣٩١(سه هزارط ٧٨١ كارگر) در مجموع ٧٥٤٩نفر از كارگران در استان زنجان از كار اخراج و به خیل میلیونی بیكاران پیوسته اند.
اطلاعیه های كارگران
سوالات یک جوان درباره کارخانه نساجی مازندران؟چه کسی پاسخوست؟
بنده یکی از دانش آموزان سال دوم دبیرستان هستم و درحال تحقیق درباره کارخانه نساجی مازندران هستم . چند سوال داشتم ولی پاسخ خودم را نیافتم . سوالات درمورد کارخانه نساجی است: – چرا کار خانه نساجی الان به این وضعیت بد دچار شده؟- وسایل وماشین های این کارخانه کجاست؟ – بر سر کارگران این کارخانه چه آمده است؟- این وضعیت بد تاکی ادامه دارد؟ اگر کارخانه نساجی الان درحال کار بود چه تاثیری بر اقتصاد کشور داشت؟ – آیا کارخانه دیگری در کشور وجود دارد که مانند کارخانه نساجی چنین فاجعه ای بر سرش آمده باشد؟؟باتشکر فراوان خداقوت منبع:دریا نیوز-١٨آذر
***
اطلاعیه كارگران كارخانه های تهرانپارس
ستار بهشتی تنها نان آور خانواده اش و كارگری بود كه جانش را بخاطر آزادی نثار كرد به این وسیله ما جمعی ازكارگران كارخانه های تهرانپارس در چهلمین روز شهادت كارگر قهرمان ستاربهشتی را گرامی خواهیم داشت، او كه كه فقط بخاطر نوشته های ازادیخواهانه در وبلاگش دستگیر شد و زیر شكنجه ستمكاران دین فروش،شهید شد درود بر ستار بهشتی كه جانش را فدا كرد ولی در مقابل بیداد و نابرابری سرتسلیم فرود نیاورد. ما از خانواده ستار بهشتی شهید و همچنین از همه كارگرانی كه در این رابطه از حق و حقوق شهروندی خود دفاع كرده و قیمت آزادگی میدهند تقدیر میكنیم و به این وسیله از همه مردم بویژه كارگران میهنمان درخواست داریم كه در چهلمین روز شهادت ستار با برگزاری مراسم هرچه با شكوهتر یاد آن شهید را گرامی بداریم.جمعی از كارگران كارخانه های تهرانپارس ١٩ ـ آذرماه ١٣٩١
***
پیرامون سازمان تامین اجتماعی
بدون مقدمه شروع میكنیم، شاید بین سالهای هفتاد و نه تا هشتاد و یك بود كه صحبتهائی پیرامون سازمان تامین اجتماعی مطرح شد. كه، این سازمان خیلی ثروتمند است. سرمایه فراوانی دارد و تا به امروز با این سرمایه ها كلی معاملات سودآور انجام داده (برای مثال، خرید مجموعه ای از شركت های داروئی و سی درصد از سهام شركت پارس خودرو و یا پارس الكتریك و نهایتاً مجموعه ای از شركتهای مختلف كه بعدها تحت عنوان شستا معرفی و مشهور گردید.) و می گفتند می توان از این سرمایه ها برای دیگر نهادها و سازمانهائی كه كمبود بودجه دارند استفاده گردد، مثلاً بهزیستی، كمیته امداد و …از سوئی دیگر می گفتند، سازمان قصد دارد برای تعویض دفترچه های بیمه، مبلغی را بگیرد و یا اینكه درصد سهم پرداختی ثابت دارو و درمان بیمه شدگان را افزایش دهد و یا بازنشستگی با حداقل ده سال سابقه كار و شصت سال سن را به حداقل بیست سال سابقه كار تغییر دهد و صحبتهائی از این قبیل در میان كارگران كارخانجات و شركتها می پیچید و باعث اعتراضهای فراونی هم شد، از نوشتن نامه های اعتراضی، تومارها، تجمعات و حتی یكبار تعداد زیادی كارگر، از تهران و شهرهای اطراف در مقابل سازمان تامین اجتماعی مركز با شعار:( تامین اجتماعی این آخرین پیام است جامعه كارگری آماده قیام است)اعتراض خودشان را به گوش مسئولین رساندند بعد از این اعتراضها و فریادها بود كه مسئولین گفتند، خیر، قرار نیست كه قانونی تغییر كند و روال به همین شكل كه تا به امروز بوده ادامه پیدا می كند. ولی متاسفانه، از آن زمان تا به امروز ما شاهد تغییراتی (بر علیه منافع كارگران بودیم كه آرام آرام در این سازمان صورت گرفت. به طور نمونه هر بار كه به دكتر، آزمایشگاه رادیولوژی و بیمارستان مراجعه كردیم با كمال تعجب می دیدیم كه سهم پرداختی ما بیشتر و سهم سازمان كمتر شده است یا بر خلاف روال سالهای قبل، با آمدن سال جدید، چند ماهی را باید منتظر بمانیم كه دولت كریمه چقدر از سرمایه خودمان را حاتم بخشی كند و مبلغی ناچیز، به حقوقهایمان اضافه كند و اخیرا هم با انتصاب و آمدن جماعتی به سازمان كه شاید تا به امروز، بوی تامین اجتماعی هم به مشامشان نخورده، با ظاهری بسیار خیرخواهانه و تحت عنوان، دفاع از حقوق بازنشستگان و بالا بردن میزان حقوق ماهیانه به حداقل هفتصد هزار تومان اوال سال ٩١ و دهها وعده امیدوار كننده دیگر و در این اواخر (نیمه دوم سال ٩١) با چرخشی ناگهانی شاهد صبحتهائی نه از نوع تغییر بلكه بیشتر از نوع شخم زدن قوانین سازمان تامین اجتماعی آنهم بر علیه منافع كارگران می باشیم. كه (قانون این سازمان خیلی قدیمی ا ست و باید تغییر كند) و اگر از سرمایه سازمان به همین روال استفاده شود. چند وقت دیگر پولی برای پرداخت حقوق بازنشستگان باقی نمی ماند، هزینه ها نسبت به درآمد افزایش یافته و با جملاتی مانند (ورودی ها كم شده و خروجی ها فراوان) به همین خاطر اگر فكری نكنیم ورشكستگی ما حتمی است و اصلا سن امید به زندگی در دنیا تغییر كرده و باید در ایران هم تغییر كند و چرا ما باید افراد را بعد از سی سال كار به خانه هایشان بفرستیم؟ اینها افسرده میشوند و بهتر است سی و پنج سال كار كنند!!! اصلاً چرا باید مبنای پرداخت حقوق بازنشستگان كارگری دو سال آخر باشد چرا پنج سال نباشد و یا حتی سی سال نشود؟ و خلاصه اگر راهی پیدا كنند در آینده خواهند گفت (آقا چه دلیلی دارد كه افراد بازنشسته شوند و حقوق بگیرند تا روزی كه كار می كنند خب كه حقوقشان را می گیرند و بعد هم بیایند مقدار پولی را كه در این سازمان پس انداز كرده اند به آنها بر میگردانیم و خلاص) اصلاً پرداخت حقوق بازنشستگی چه معنی می دهد؟ و ظاهراً هم با تائید و تكذیب حرفهای یكدیگر، قرار است به زودی تغییرات صورت گرفته نهائی و به دولت، مجلس و … فرستاده و در صورت تصویب اجرائی گردد. حرف ما كارگران (یعنی پدربزرگهایمان، پدرانمان و فرزندان امروزی كه همگی نسل اندر نسل از زمانهای گذشته تا به امروز، ذره ذره آن پولها را در آن صندوق جمعآوری نموده) این است كه قبل از اینكه حقوق ماهیانه را دریافت كنیم اول سهم بیمه، بعد سهم مالیات و … را از حقوق ما برداشته و ته مانده آنرا به ما داده اند به این امید كه در فردای پیری و ناتوانی، بتوانیم با همین سرمایه های خودمان، چند روزه باقیمانده عمر را نیز سپری كنیم حالا شما دور هم جمع شده اید و می خواهید برای ما تصمیم بگیرید چه اتفاقی افتاده كه صاحبخانه بیگانه شده و شما تبدیل به صاحبخانه شده اید؟ اصلاً مگر این پولها و سرمایه به شما تعلق دارد كه هر روز یك تصمیم جدید برایش می گیرید؟ مگر نه اینكه سهم ماهیانه از حقوق و دستمزد ما هفت درصد و سهم كارفرما از بابت كارگر نیز بیست و سه درصد و جمعا سی درصد از حقوق و مزایای ماهیانه ما به آن سازمان سرازیر می شود؟ حالا شما چند درصد پرداخت می كنید كه همه كاره شده اید؟ مگر فقط این قانون قدیمی شده، مگر نه اینكه از عمر قانون تجارت بیشتر از شصت سال میگذرد؟ (١) قانون تجارت كه قدیمی تر و مهمتر است. چگونه فیلتان یاد هندوستان كرد و به فكر قدیمی شدن قانون تامین اجتماعی افتاده اید؟ مگر نه اینكه شما هر كاری را كه به نفعتان بوده و خواسته اید انجام دهید به قوانین گذشته حتی پنجاه سال قبل استناد كرده اید، ولی به حق و حقوق ما كارگران كه می رسید قانون را قدیمی می دانید. مگر شماها یك شبه سازمان تامین اجتماعی را به صندوق تامین اجتماعی تبدیل نكردید و باز صندوق را به سازمان تامین اجتماعی تغییر ندادید و باز مگر تا چند سال پیش نمی گفتید كه این سازمان یكی از بزرگترین سازمانهای اقتصادی ایران است حالا چه بلائی سرش آوردید كه می خواهد به ورشكستگی بیافتد؟ مگر آن زمان كه وضع اقتصادی سازمان خوب بود سهم بیمه كارگران را از هفت درصد به پنج كاهش دادید كه حالا می خواهید تصمیم بگیرید برای نجات مالی سازمان سهم بیمه كارگران را از هفت درصد به نه درصد تغییر بدهید؟ روزنامه همشهری دوم آبانماه ١٣٩١ صفحه (١) آنهم در این وانفسای گرانی ها و تورم. به قول خودتان (این سرمایه متعلق به كارگران و نسلهای قبلی آنان می باشد) حالا چی شده كه در تصمیم گیریها كوچكترین نقشی به این صاحبان سرمایه داده نمی شود؟ درست است كه ما كارگران زیر خط فقر زندگی می كنیم ولی یادمان نرفته چند ماهی بعد از كشف (بزرگترین اختلاس اقتصادی ایران) به یكباره اختلاسی دیگر رو شد كه همگان را شوكه كرد و آنهم در كجا؟ در سازمان تامین اجتماعی، نمایندگان مجلس و دیگر مسئولین همگی دست به كار شدند و به كمیته تحقیق و تفحص ماموریت داده شد تا قضیه اختلاس در سازمان تامین اجتماعی را پیگیری و به نتیجه برساند كه آن كمیته نیز با جمع آوری اسناد و مدارك خصوصاً از شركتهای تحت پوشش تامین اجتماعی (شستا) مبلغ اولیه اختلاس را بیش از یكهزار میلیارد تومان (از سرمایه كارگران و بازنشستگان) اعلام كردند كه سر و صدای زیادی نیز پیرامون این اختلاس ایجاد گردید ما كه صاحبان این سرمایه بودیم خبر نداشتیم كه چی بود و چی شد و یكباره ورق برگشت و به دستور رئیس مجلس از ادامه كار تحقیق و تفحص و پیگیری آن اختلاس ممانت به عمل آمد و انگار كه اتفاقی كه در آن سازمان نیافتاده بود. حالا جماعتی نشسته اید و برای زندگی و سرمایه ما برنامه ریزی می كنید. راستی اگر روزی آمد و ما برای شما تصمیم گیری كردیم روزی هزار بار فریاد نمی زنید خود را به در و دیوار نمی كوبید اگر ذرهای از پول جیبهای شما كم شود فریاد وامصیبتا سر نمی دهید؟ ما كه به قول خود شماها (مستضعف، شرافتمند، زحمتكش، حقوق بگیر ناچیز زیر خط فقر، اقشار آسیب پذیر و دهها القاب و عناوین دیگر هستیم) نمی شود دستهای مباركتان را از سر ما بردارید و اجازه بدهید با همین بدبختی ها خودمان بسازیم. هفت درصد كم است؟ همین مقدار برای ما زیاد هم هست ما روی هزار تومان درآمد ماهیانه مان حساب باز كرده ایم، حالا میخواهید نه درصدش كنید و تازه از طرف خودتان اجازه می دهید كه سالیانه مطابق با نرخ تورم بیشتر هم بردارید و افزایش دهید، فعلا همه اش دم از خوبی های این تغییر قانون می زنید ولی حتی یك كلمه نیز نمی گوئید كه این تغییر چه بلائی بر سر طرف مقابل می آورد. آری به قول خودتان، ورودی های شما (كه همان جمع آوری پول از جیب سوراخ و سفره خالی كارگران است) زیاد می شود ولی خروجی های شما كه هزینه ها و همان كارگران در شرف بازنشستگی هستند قبل از رسیدن به آن سن تلف می شوند چه رسد به افزایش آن، و شاید اصلا خارج نشوند، با این قراردادهای یك ماهه، سه ماهه، شش ماهه و خیلی خیلی هم كه شانس بیاوری یكساله و دوباره فسخ قرارداد و بعد اگر كار دیگری را پیدا كنی دوباره قرارداد بستن قطع كار و باز هم قرارداد بستن مگر با این وضعیت می شود برای شما سی سال كه هیچ، سی و پنج سال سابقه جمع آوری كرد و بازنشسته شد. كارگران و همكاران نسل قبلی ما كه همگی رسمی بودند و از امنیت نسبی شغلی برخوردار بودند وضعیتشان آن شد، وای بر حال ما كه همگی قراردادی هستیم و چیزی به نام امنیت شغلی برای ما وجود ندارد آنوقت می خواهید ما برای شما سی و پنج سال سابقه جمع آوری كنیم مطمئن باشید ما قبل از رسیدن به آن سن از بین می رویم و بعد هم آئین نامه دیگری را اصلاح و تنظیم می كنید كه طبق ضوابط و قانون فلان و … مقدار ناچیزی از سرمایه بیمه شده را به خانواده اش بپردازید و یا نپردازید و در آخر هم، سازمان شما كه قبلاً متعلق به ما بود پولدارتر می شود و سفره ما كارگران خالی تر، شما پولدارتر، ارقام اختلاسها بالاتر، و ما هم فقیرتر و به قول شما (آسیب پذیرتر). ما كارگران و بازنشستگان عاجزانه از شما تقاضا داریم بروید و برای سازمانهای دیگر برنامه ریزی كنید شما نمی خواهد به فكر فردای ما باشید، مطمئنا ما آنقدر عقل و شعور داریم كه بتوانیم برای سرمایه های خود برنامه ریزی كنیم، شما كافی است سایه (ریخت و پاشها، حقوقهای آنچنانی، اختلاسهای هزار میلیارد تومانی و دیگر برداشتهائی كه ما هیچگاه از آنان باخبر نشده و نخواهیم شد.) از سر ما بردارید، ما كارگران می دانیم كه باید چه كاری را انجام دهیم و احتیاجی به كارشناسانی مثل شما نداریم ما را به خیر شما نیازی نیست شر نرسانید. نیازهای امروز، برنامه های آینده، كار،زندگی و بازنشستگی ما را كسانی می توانند مدیریت نمایند كه خودشان كار كرده، زحمت كشیده و دردهای زندگی كارگران و بازنشستگان را لمس كرده باشند. نیاز ما آن نیست كه شما تشخیص داده اید و لازم نیست ورودی های سازمان را به جیب و سفره ما وصل كنید، بلكه اگر میشود مرحمت فرموده و از این همه ثروتهای بی حساب و كتاب، از این همه فروش نفت و گاز و معادن و … اندكی هم به صندوق تامین اجتماعی واریز كنید. تا ما مجبور نباشیم، در سالهای پایانی عمر و كار و نزدیك به ایام بازنشستگی كه احتیاج به استراحت بیشتری داریم ساعات بیشتری را تحت عنوان اضافه كاری، جان كنده،به امید اینكه در فردای بازنشستگی چند تومانی بیشتر به حقوق بازنشستگی هایمان اضافه گردد. نیاز ما این است كه بتوانیم مشكلات بیماری و درمان آن را به راحتی حل كنیم تا ناچار نباشیم به محض اتمام كار و شروع بازنشستگی، دفترچه به دست، هر آنچه را كه اندوخته ایم صرف بازسازی سلامتی خود كنیم. نیاز ما برنامه ای است تا در فردای بازنشستگی، شرمنده خانواده خود نباشیم و حداقل نیازهای آنان را برآورده سازیم، تا ناچار نشویم برای جبران كسری های درآمدهایمان به كارهائی مانند مسافركشی، سیگار فروشی، دستفروشی كنار خیابانها، نظافتچی، نگهبانی و كار در جاهای مختلف با یك چهارم حقوق باز هم كار كنیم. و حرف آخر ما این است كه در بهترین سنین عمرمان فقط به كار، اضافه كار و پرداخت بدهی و اقساط فكر كردیم و در آخر هر ماه همیشه (هشتمان گرو نهمان) بود ما كه از این زندگی لذتی نبردیم و چیزی هم نفهمیدیم لااقل اجازه بدهید كه راحت بمیریم. جمعی از كارگران صنایع داروئی، آرایشی، بهداشتی، صنایع خودروسازی، مراكز صنعتی و مخابرات، كارگران بازنشسته آذر ١٣٩١
***
تشكلهای كارگری
کارگران، تشکل های کارگری و نهادهای مدافع حقوق بشر! مردم شریف و آزادی خواه! همان طوری که پیش از این نیز اعلام کردیم، در روز چهارشنبه هفته گذشته، پدرام نصرالهی از فعالین کارگری شهر سنندج و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، برای سپری کردن دوره محکومیت ١٩ ماهه خود، بار دیگر در زندان مرکزی شهر سنندج محبوس شده است. علاوه بر این در نیمه اول آبان ماه، بخشی از نیروهای امنیتی ، موسوم به فتا، ستار بهشتی کارگر وبلاگ نویس را به اتهام نشر اکاذیب و اقدام علیه امنیت ملی، در شهر رباط کریم بازداشت نموده و پس از چند روز، جسد او را تحویل خانواده اش می دهند. و این در حالی است که رضا شهابی، بهنام ابراهیم زاده، محمد جراحی، فریبرز رئیس دانا، شاهرخ زمانی، نسرین ستوده، رسول بداقی و ده ها کارگر و روزنامه نگار، حقوق دان و وکیل دادگستری، معلم و دانشجو و بسیاری دیگر ازفعالان سیاسی و اجتماعی، صرفن به دلیل دفاع از خواسته ها و مطالبات کارگران و دیگر اقشار محروم و تحت ستم جامعه و بیان افکار و اعتقادات سیاسی و اجتماعی خود ، به حبس های طولانی مدت محکوم شده و هم اکنون در زندان بسر می برند. کارگران و فعالان سیاسی و اجتماعی کشور، درست در شرایطی بازداشت و روانه زندان ها می شوند که تحت سلطه و حاکمیت سرمایه و در چنبره مناسبات نابرابر و ضدکارگری نظام سرمایه داری، خیل میلیونی مزد بگیران، زیر شدیدترین فشارهای اقتصادی و معیشتی قرار گرفته و مشکلات و گرفتاری های آنان به شکل روزافزونی در حال گسترش است. صعود سرسام آور و روزانه قیمت کالاها، به ویژه کالاهای ضروری و مورد نیاز توده های مردم همچون مواد غذایی و دارویی، پوشاک و نوشت افزار، ایاب و ذهاب و مسکن و …، امروزه دیگر بر هیچ کس پوشیده نیست و تامین هزینه های آن، در شرایط کنونی، به یکی از مهم ترین و اساسی ترین دلمشغولی ها و دغدغه های کارگران و مردم به جان آمده تبدیل شده است. همین مسئله به نوبه خود بر روی قدرت خرید کارگران تاثیر گذاشته و آن را بیش از پیش تنزل داده است. تا آن جا که دستمزدها و درآمدهای کنونی این طبقه، دیگر به هیچ وجه پاسخ گوی نیازها و تقاضاهایزندگی آنان نخواهد بود. عمال سرمایه در این میان نه تنها برنامه روشن و مشخصی برای کنترل چنین وضعیتی ندارند بلکه خود به عنوان مسببین اوضاع نابسامان کنونی و عاملین سیه روزی و فلاکت توده های مردم، با طرح ها و برنامه های ضد کارگری، هربار بر وخامت اوضاع افزوده و شرایط را برای این طبقه و مردم به جان آمده بیش از پیش وخیم و تحمل ناپذیر می کنند. آنان پیوسته تشکل های مستقل کارگری، کارگران و فعالان این جنبش و دیگر جنبش های اجتماعی را از طریق ارگان ها و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی، مورد تعقیب قرار داده و به دفعات احضار و بعضن بازداشت می کنند و به بهانه های واهی همچون نشر اکاذیب، تشویش اذهان عمومی، اقدام علیه امنیت ملی و اتهاماتی از این دست روانه زندان ها می نمایند. صاحبان سرمایه و عوامل آنان ، در راستای کسب سودهای نجومی و انباشت بیش از پیش سرمایه، در کمال آسایش و بدون اینکه هیچ گونه خطر و یا مجازاتی متوجه آنان گردد، حقوق کارگران را پایمال می کنند؛ حداقل ممکن دستمزد را برای کارگران تعیین می نمایند و از پرداخت همان حداقل ها نیز برای ماه های متمادی امتناع می ورزند؛ قراردادهای ننگین و اسارت بار موسوم به “قراردادهای موقت و سفید امضا” را به کارگران تحمیل می کنند؛ دسته دسته آنان را اخراج می نمایند و در صورتی که این کارگران به وضعیت سخت و فلاکت بار موجود اعتراض کنند آنان را احضار، بازداشت و روانه زندان ها می کنند. سئوال ما در اینجا این است که تحمیل حداقل ممکن دستمزد به کارگران، تا میزان یک چهارم زیرخط فقر و عدم پرداخت همان دستمزدهای بی مقدار و ناچیز به آنان، که در واقع به منزله تحمیل انواع بی حقوق و گرسنه گی و فقر و خانه خرابی به کارگران و خانواده های آنان و ایجاد فضایی مملو از نگرانی و اضطراب برای طبقه کارگر است، جرم نبوده و مجازاتی در پی نداشته؛ اما پرسش هایی از این دست که مسبب بدبختی و فلاکت خیل عظیمی از تولید کنندگان ثروت و رفاه در جامعه چه کسانی هستند و تلاش و فعالیت برای تقلیل و از میان برداشتن چنین مناسبات و چنین نابرابری هایی، جرم تلقی شده و مجازات مرگ و زندان در بر دارد؟ آیا پایمال کنندگان حقوق و منزلت توده های کارگر و مردم تحت ستم و اشتثمار می بایست آزاد باشند تا دست به هر کاری بزنند و کارگران را به روز سیاه بنشانند وهیچ مجازاتی هم شامل حال آنان نشود و گریبان آن ها را نگیرد؛ اما فعالین کارگری و اجتماعی یکی پس از دیگری احضار ، بازداشت ، محاکمه و زندانی شوند؟ آیا کارفرمایان و عوامل اخراج و خانه خرابی کارگران باید روز به روز چاق تر و فربه تر شوند؛ اما پدرام ها و بهنام ها و شهابی ها و شاهرخ زمانی ها به زندان های طویل المدت محکوم شده و در کنج زندان ها بمانند؟ پاسخ ما البته به این پرسش ها مشخص است. به باور ما در جامعه ای که دیو سرمایه بر اریکه قدرت فرمانروایی می کند و بر جان و مال و زندگی و هستی کارگران حاکم و مسلط است، انسان های شریف، آزادی خواه و عدالت طلبی چون پدرام نصرالهی، رضا شهابی، علی نجاتی، بهنام ابراهیم زاده، شاهرخ زمانی، منصور اسانلو، ابراهیم مددی، رسول بداقی، محمد جراحی، فریبرز رئیس دانا، نسرین ستوده، و بسیاری دیگر از کارگران و فعالین کارگری و اجتماعی باید که بطور مداوم مورد تهدید و ارعاب قرار گیرند؛ پی در پی احضار شوند، انواع فشارها و سرکوب ها را تحمل نمایند؛ بازداشت و روانه زندان گردند و یا همچون ستار بهشتی در زیر فشار و شکنجه عوامل سرمایه جان ببازند. این قبیل رفتارها در واقع جزء جدایی ناپذیر از اجزاء و عملکردهای نظام نابرابر و ضد مردمی سرمایه داری و از پیامدهای سلطه و حاکمیت چنین مناسباتی است. مناسباتی که نتیجه ی بلافصل آن چیزی جز سرکوب آزادی های دموکراتیک و گسترس ستم و استثمار طبقاتی علیه کارگران و فعالان کارگری نبوده و نخواهد بود. به اعتقاد ما مرگ ستار بهشتی و ده ها تن دیگر و علت دستگیری و زندان بسیاری از کارگران و فعالین کارگری و اجتماعی و تمامی کوشندگان راه آزادی و بهروزی توده های مردم کارگر و رهایی آنان از ستم و استثمار طبقاتی را تنها در این راستا و از این منظر می توان بررسی نموده و توضیح داد. برای سرکوب کنندگان آزادی و مروجان نابرابری، استثمار و ستم طبقاتی، گران تمام می شود که کارگران، تشکل های کارگری و فعالین این عرصه ها و این جنبش ها در خصوص سرمایه اندوزی و کسب سود های کلان و نجومی مشتی صاحب سرمایه ، چون و چرا کنند و دزدی ها و غارتگری های افسارگسیخته ی و بی حساب آنان را برملا نمایند. مقام های امنیتی و قضایی پدرام نصرالهی و کارگران و فعالین کارگری بسیاری را به اتهام عضویت در تشکل های کارگری محکوم نموده و به همراه بسیاری دیگر از زندانیان سیاسی ، به جرم بیان عقاید و باورهایی که با دیدگاه های سرمایه داران و عوامل آن ها همسو وهماهنگ نیست، به زندان افکنده و در کنج زندان ها محبوس کرده اند. و این درحالی است که آزادی بیان و اندیشه و ایجاد تشکل های کارگری از حقوق برسمیت شناخته شده ی شهروندی است و هیچ کس را نباید به خاطر اعلام نظرات و یا عضویت در چنین تشکل هایی، بازخواست و محاکمه کرد. بی تردید حق ایجاد تشکل و برخورداری از حق اعتصاب و اعتراض و بیان آزادنه باورها و عقاید، امروزه دیگر از حقوق اولیه و مسلم کارگران و آحاد مردم درجوامع انسانی است. این حقوق و دست آوردها همانا نتیجه و ماحصل چندین دهه مبارزه و تلاش از جانب میلیون ها انسان شریف ، آزادی خواه و برابری طلب جنبش های مختلف اجتماعی و به ویژه جنبش کارگری، در سرتاسر دنیا بوده است. به باور ما در واقع این کارگران و فعالین کارگری نیستند که باید به اتهام دفاع از حقوق حقه و مسلم خود بازداشت و زندانی شوند، بلکه این سرمایه داران هستند که می بایست به دلیل ستم و استثمار بی رحمانه کارگران و مسبب بدبختی و سیه روزی طبقه کارگر و همچنین توهین به کرامت و شخصیت انسانی آنان به پای میز محاکمه کشانده شوند. ما بار دیگر زندانی کردن پدرام نصرالهی را به جرم عضویت در کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری محکوم نموده وخواستار آزادی بدون قید و شرط وی و دیگر کارگران و فعالین کارگری و تمامی زندانیان سیاسی، از زندان های نظام سرکوبگر سرمایه داری هستیم. ما همچنین چنین جان باختن کارگر وبلاگ نویس ستار بهشتی را به جرم بیان عقاید و نظرات خویش، محکوم نموده و فقدان آن عزیز از دست رفته را ، به خانواده محترم و همکاران و دوستان ایشان و همه کارگران ایران و جهان، تسلیت می گوییم و اعلام می کنیم که خواست اولیه افکار عمومی و مدافعین حقوق بشر، همانا روشن شدن چگونگی جان باختن این کارگر و محاکمه و مجازات عاملین این رویداد دردناک تاسف بار می باشد. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ٥ آذر ماه ١٣٩١
***
در محکومیت بازداشت پدرام نصرالهی
یک بار دیگر نمایندگان سرمایه در ایران، به نام سیانت از امنیت ملی، که صد البته دفاع و پاسداری از منافع طبقهی خود که همانا طبقهی سرمایهدار است، به صفوف کارگران تعرض نموده و یکی دیگر از فعالین کارگری و عضو کمیتهی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری به نام «پدرام نصراللهی» را به بهانههای واهی به سیاه چالهای مخوف خود افکندند؛ تا بدین وسیله و به خیال خویش مانع فوران آتشفشان تودههای به ستوه آمده شوند. این در حالی است که زندگی کارگران و تودههای زحمتکش ایران، در سایهی سیاستهای ضد کارگری موجود بیش از پیش دستخوش چالش شده و بر لب پرتگاه سقوط قرار گرفته است. به طوری که آنان از ابتدایی ترین حق و حقوق و امکانات زیستی بی بهرهاند، و برخورداری از شرایط شایستهی انسانی برایشان به رویایی بدل گشته است. با این وجود هستند انسانهایی که هنوز دل در گرو رهایی رنجبران و محرومان دارند؛ و با عظمی راسخ در راهِ بر پا ساختن دنیایی عاری از هر گونه تبعیض و نابرابری گام نهادهاند. آنانی که در دفاع از سفرهی خالی کارگران قید هر گونه آرامش و آسایشی را زده و نستوه و استوار در کارزاری نابرابر در مقابل با دژخیمان سرمایه استادهاند. «پدرام نصراللهی» نیز همانند بسیاری از کارگران و فعالین کارگری دربند، بنا به وظیفهی طبقاتی خود سعی در زدودن هر گونه استثماری از چهرهی جامعه و ارتقاء سطح زندگی کارگران جهت نیل به زندگی بهتر، به دفاع از هم طبقهایهای خود پرداخته و با طرح مطالبات و خواستهای بر حق کارگران، به بهبود وضعیت معیشت آنان کمک نموده است. و تنها به جرم شکستن سکوت خفه کنندهی جامعه، محکوم به تحمل ١٩ ماه زندان شده است. بدین وسیله ما اعضای شورای بیکاران ضمن محکوم نمودن حکم صادره علیه «پدرام نصراللهی» و تمامی کارگران و فعالین کارگری در بند، خواستار آزادی بدون قید و شرط تمامی کسانی هستیم که دل در گرو رهایی انسان دارند. شورای بیکاران
نا امنی محیط كار
مرگ كارگر اسكلت بندی
(شنبه ١٨ آذرماه ١٣٩١) رضا رستمی کارگر اسکلت بندی (فورمن استراکچر) اهل نورآباد ، به علت پرت شدن از اسکلت فوت کرد. وی در شرکت هانمک، پیمانکار شرکت پتروپارس در فاز ١٩ طرح توسعه پارس جنوبی، مشغول به کار بوده است. این کارگاه بین کنگان و عسلویه واقع شده است.
***
کشته و مجروح شدن ٥ کارگر ساختمانی در تهران
١٦آذر؛ بر اثر ریزش آوار ساختمانی در شرق تهران واقع در محله خاکسفید خیابان امین خیابان بهشتغربی،یک کارگر ساختمانی کشته و چهار كارگر دیگر با جراحات شدید به بیمارستان منتقل شدند.
***
مرگ یک کارگر و ١٧ مجروح در حادثه برخورد اتوبوس دانش آموزان با نیسان گل کار شهرداری
به گزارش خراسان،بر اثر حادثه رانندگی اتوبوس دانش آموزان در مشهد، ١٧ تن مجروح شدند و یک کارگر فضای سبز جان باخت.
***
مرگ كارگر افغان
تهران ١٨آذر؛ یک کارگر افغان به دنبال پرشدن چاه فاضلاب یک منزل مسکونی مشغول حفر چاه دیگری در مجاورت این چاه بوده که ناگهان دیواره چاه تخریب شده و محتویات چاه فاضلاب کناری به چاه در حال حفر وارد شد.
***
سلماس؛ مرگ كارگر ٣١ساله
جوانی ٣١ ساله به نام “مرتضی ساجدی” ساکن سلماس درحین کار درزیر چرخ ماشین، درسد “دریک چای” شهرستان سلماس، جان خود را از دست داد.
***
مرگ كولبر بر اثر تیراندازی
١٨آذر کُردپا، یک از کولبران منطقهی مرزی شهرستان سردشت بر اثر تیراندازی مستقیم نیروهای نظامی ایران، جان خود را از دست داد. برپایه این گزارش، عصر روز هفدهم آذرماه نیروهای نظامی حکومت اسلامی ایران یک کولبر کُرد به نام “سمکو ریحانی” فرزند محمود از اهالی روستای “بِران” از توابع دهستان بریاجی را هدف شلیک مستقیم قرار دادند. محل تیراندازی مأموران نظامی در نزدیکی روستای “دوله گرم” بوده است. این کولبر کُرد متأهل و دارای ٢٠ سال سن و فرزندی یک ماهه میباشد. تا لحظهی انتشار این خبر، جسد سمکو در یکی از مراکز درمانی سردشت میباشد و به خانوادهی وی تحویل داده نشده است. این گزارش حاکی از آن است که دو سال قبل محمود ریحانی پدر سمکو ریحانی در منطقهی مرزی سردشت و به هنگام کولبری در زمستان دچار حادثهی سقوط بهمن شده و جان خود را از دست داد بود.
زلزله
كودكان ذهان از سرما میلرزند
با وجود توزیع هزاران پتو و البسه گرم از سوی جمعیت هلال احمر خراسان جنوبی سرمای شدید هوا در منطقه کوهستانی و زلزلهزده زهان خواب راحت را از مردم به ویژه کودکان سلب کرده است. سه روز از زلزله زهان میگذرد و همچنان بر خدمترسانیها افزوده میشود اما افزایش سردی هوا نیاز زلزلهزدگان را روز به روز بیشتر میکند. زلزلهزدگان مکانی برای انباشت وسایل خود که از زیرآوار در میآورند ندارد که به ناچار خانوادههایی که وسیله نقلیه دارند به روستاهای مجاور یا شهر منتقل میکنند ولی روستاییانی که خودرو ندارند مجبورند این وسایل را زیر باران و طوفان گوشهای انبار کنند. شبها مردم به ویژه کودکان و زنان با چندین لباس گرم بر تن میخوابند ولی هنوز از سرما به خود میلرزند.
كار كودكان
گزارش سازمان ملل میگوید روند کاهش کار کودکان در مقطع فعلی بسیار کند است. یک گزارش جدید در مورد کار کودکان نشان میدهد که بیش از ٢٠٠ میلیون کودک در سراسر جهان مجبور به کار کردن هستند.
١٥ میلیون نفر از این کودکان از مدرسه رفتن نیز محروم ماندهاند. این گزارش توسط گوردون براون، نماینده ویژه سازمان ملل در امور آموزشی و نخستوزیر پیشین بریتانیا تهیه شده است. این گزارش میگوید که میزان کاهش کار کودکان در مقطع فعلی بسیار کند است و این امر، به تلاشها برای بهبود وضعیت آموزش در جهان لطمه وارد میکند. پیشبینی شده که به تعداد کودکان کار در آفریقا تا سال ٢٠٢٠ میلادی، پانزده میلیون نفر دیگر اضافه خواهد شد. این گزارش میگوید نزدیک به ٢٥٠ میلیون کودک بین پنج تا ١٧ سال، مجبور به کار کردن هستند. برخی از این افراد امکان آموزش و مدرسه رفتن را پیدا میکنند، اما نزدیک به ١٥ میلیون نفر از آنها چنین فرصتی را پیدا نمیکنند. در این گزارش آمده که در مجموع، تعداد کودکان کار در جهان در حال کاهش است اما روند این کاهش بسیار کند است. در گزارش آقای براون به خصوص در مورد مناطق مرکزی و جنوبی آفریقا ابراز نگرانی شده و آمده است که یک چهارم کودکان این منطقه به کار مشغولند و طی یک دهه آینده، ١٥ میلیون نفر دیگر به تعداد این کودکان اضافه خواهد شد. روز شنبه، چهارده کودک که در کارگاهی در نزدیکی دهلی نو، پایتخت هند مجبور به کار شده بودند، نجات داده شدند. این کودکان به اجبار به تهیه وسایل دکوراسیون کریسمس مشغول بودند و کوچکترین آنها، هشت سال داشت. گزارش نماینده ویژه سازمان ملل از دولت هند خواسته که قوانین لازم را برای کار کودکان به تصویب برساند. لایحهای در همین زمینه اینک در پارلمان هند مطرح است که طبق آن، کار کردن کودکان زیر ١٤ سال ممنوع خواهد شد. طبق این گزارش، بیش از یک میلیون کودک که سن برخی از آنها ١٢ سال است، در معادن طلا، نقره و سایر معادن کار میکنند. نزدیک به دو میلیون کودک هم در غرب آفریقا در مزارع کشت کاکائو مشغول هستند. نزدیک به سی میلیون کودک هم به عنوان مستخدم خانگی کار میکنند که اغلب در معرض، آزار و اذیتهای جسمی و جنسی قرار میگیرند.
***
خانوادههای کودکان كار به علت درگیری با مشکلات اقتصادی دغدغه آموزش و تحصیل این کودکان را ندارند
ژیلا بشیری از عدم مشارکت جدی ارگانهای دولتی در جهت حمایت از کوکان كار به ایلنا گفت: ما تا جایی که امکان دارد تلاش میکنیم از ارگانهای دولتی کمک بگیریم اما این اتفاق کمتر رخ میدهد و غیر از امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران که در جهت برگزار کردن برنامههای تفریحی و اردویی به ما کمک میکند، ما کمترین کمک را از ارگانهای دولتی دریافت میکنیم و سیاست کلی این ارگانها عدم دخالت و درگیری در مشکلات مربوط به کودکان کار است. اکثر خانوادههای کودکان كار به علت درگیری با مشکلات اقتصادی دغدغه آموزش و تحصیل این کودکان را ندارند و آموزش و پرورش نیز به علت بالا بودن سن این کودکان از پذیرش آنها امتناع میکند. بشیری افزود: ما تلاش میکنیم تا کودکان بازمانده از تحصیل را تا حد امکان به مقطع تحصیلی که باید در آن مشغول به تحصیل شوند برسانیم تا آنها بتوانند در مدارس عادی ثبت نام کنند و با پیدا کردن خانوادههای حمایت گر، هزینههای تحصیل این کودکان را تأمین میکنیم.
عدم امنیت شغلی
کارگران قهوه خانه ها روزمزدوبدون بیمه!
تحمل و تنفس و زندگی با شانزده ساعت «دود»، از هشت صبح تا یازده شب، حتی سق زدن هولهولكی به چند لقمه ناهار در ضیافت شبانهروز همین دود جریان دارد. این سهم و زندگی كارگران قهوهخانههاست، كارگرانی كه معمولا به چشم نمیآیند، بماند دستور و سركوفت و سفارشهای تمامنشدنی مشتریان از سوختن ذغال و تمام شدن تنباكو كه فرصت سر خاراندن هم برای كارگران باقی نمیگذارد. كارگران قهوهخانهها، «روزمزد» هستند، آخر شب، صاحب قهوهخانه، از دخل پولشان را میدهد و آنها میروند تا فردا، فردایی كه ممكن است نباشند، اخراج شوند، بهخاطر كم شدن مشتری یا یك اتفاق غیرمترقبه همچون ممنوعیت قلیان.
یادتان باشد آن پیرمردهای فرسوده یا جوانكهای تازه رسیده از شهرستان كه برای شما قلیان و چای میآورند، همه «روزمرد» هستند و طبعا بدون بیمه! منبع:جام جم-١٣آذر
بی مسكن ها
به گزارش روزنامه “حمایت” طبق اعلام “شركت تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران” حداقل ٧.٥ میلیون نفر از جمعیت شهری ایران در زاغه ها و حلبی آبادی ها زندگی می کنند. این گزارش نشان می دهد که با ادامه روند موجود در دهه آینده تعداد حاشیه نشین ها که تقریبا از کلیه امکانات اولیه زندگی و خدمات اجتماعی محروم هستند به بیش از دو برابر افزایش خواهد یافت.
دستفروشان
فشار بر دستفروشان شهرستان کامیاران
به گزارش رسیده، فشار بر دستفروشان شهرستان کامیاران از سوی شهرداری در دو هفته اخیر بسیار شدت گرفته است و شهرداری این شهر با کمک نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی آنان را به شدت مورد اذیت و آزار قرار داده و وسایل آنها را ضبط می کنند. به گونه ای که امروز شنبه ١٨ آبان مامورین دوباره این دستفروشان را به شدت مورد اذیت و آزار قرار دادند. تعداد دستفروشان در کامیاران بسیار زیاد است. اکثریت دستفروشان تا دو سال پیش با وانت بار مشغول حمل گازوئیل و بنزین و نفت بودند که به دلیل تعطیلی این کار عملا به دلیل بیکاری و برای تامین معاش زندگی روی به دستفروشی و میوه فروشی با وانت آورده اند. مامورین شهرداری به کمک مامورین راهنمایی و رانندگی مانع کار دستفروشان در خیابان ها و میادین شهر می شوند و در صورت مقاومت آنان، با یادداشت کردن شماره ماشین و نوشتن برگه جریمه ایشان را وادار به ترک محیط می کنند؛ چرا که در صورت جریمه شدن درآمد چند روز خود را برای جریمه باید پرداخت کنند. دستفروشان در طی این جنگ و گریز با مامورین چندین بار از مسئولین خواسته اند که با اختصاص محلی در حاشیه شهر شرایطی برای کار آنان فراهم شود که هر بار با پاسخ منفی مسئولین و گفتن اینکه «مسائل شما به ما ربطی ندارد و شما نباید در داخل شهر باشید» روبرو شده اند. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری ١٨ آذر ١٣٩١
بازنشستگان
بازنشستگان فولاد هر روز یک خیابان را دراصفهان می بندند
مشكل بازنشستگان صندوق فولادشامل كاركنان مجتمع فولاداصفهان، خوزستان ، خراسان و سایر مناطق در سه ساله گذشته برطرف نشده است. بعضا كاركنان بازنشسته شركت فولاد به نان شبشان نیازمند هستند؛ این در حالی است كه حقوق مهرماه خود را تازه دو روز پیش دریافت كرده اند.
گزارش
گزارش زیر از گروه اقتصادی است. این گزارش با درج آمار و ارقامی از هم اكنون بعنوان اطاق فكری دولت و نمایندگان قلابی كارگران(خانه كارگر) افزایش دستمزدها را در سال جاری(سال ١٣٩٢) در حد ٨٤هزار تومان افزایش دستمزدها تعیین شود را در اختیار آنها قرار میدهد. طبقه كارگر باید در مقابل اطاق ههای فكری و آمار و جدول هایی كه هم اكنون در اكثر روزنامه و هفته نامه های جمهوری اسلامی در ارتباط با تعیین دستمزدها منتشر میشود، آگاه باشد. و سرنوشت افزایش دستمزدها را به دست این به “متفكرین مزدور ضد كارگر نسپارند. در حالیكه خط فقر را بخشهایی از این “اطاق های فكری” دولت در حد یك میلیون ٣٥٠هزار تومان اعلام كرده اند. افزایش حداقل دستمزدها تا سطح ٨٤ هزار تومان عملا كشاندن طبقه كارگر و مزدبگیران جامعه به قعر خط فقر است. آنچه مسلم است، این است كه طبقه كارگر و توده عظیم زحمتكشان كه در قبل كار مزدی امرار معاش میكنند، امسال باید با سنبه قوی و با هوشیاری بالایی در صحنه جامعه و جنبش كارگری برای افزایش دستمزدها بر اساس تامین زندگی بر اساس استانداردهای بین المللی و جبران خسارت مالی ـ فكری و معیشتی كه در یكسال گذشته به آنها تحمیل شده برای افزایش حداقل دستمزدها به اعتراض بپردازند. (ك.ك).
مهر منتشر کرد: جدول ٧ ماهه افزایش نرخ تورم/ احتمال رکوردزنی افزایش حداقل مزد٩٢
خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی: افزایش ٣ درصدی نرخ تورم در سالجاری و تلاش مقامات کارگری برای بهبود وضعیت دستمزدها در سال آینده، احتمال ثبت یک رکورد جدید مزدی را تقویت کرده است. به گزارش خبرنگار مهر، تعیین حداقل دستمزد سال آینده کارگران به عنوان مهم ترین و محوری ترین برنامه و موضوعی است که در ماه های باقیمانده از سال جاری، از سوی جامعه کارگری کشور پیگیری خواهد شد. بررسی وضعیت افزایش حداقل دستمزد در ٧ سال اخیر و نگاهی به مصوبات شورای عالی کار در سنوات گذشته نشان می دهد که نه تنها هیچگاه افزایش حداقل مزد بر مبنای نرخ تورم واقعی تعیین نشده است، بلکه بر موضوع لزوم تامین معیشت خانوار کارگری هم توجه چندانی نشده است. شکاف بین درآمد و هزینه کارگران این مسئله باعث بروز شکاف بین درآمدها و هزینه های سالیانه کارگران شده است و ادامه یافتن این روال تا سال جاری باعث پایین ماندن قابل توجه حداقل دستمزد کارگران شد. اهمیت موضوع میزان حداقل دستمزد و نحوه تعیین آن در شورای عالی کار به این جهت است که به گفته مقامات کارگری کشور، درصد بسیار زیادی از نیروی کار از حداقل دستمزد برخوردار هستند و به عبارتی کل دریافتی درصدی از بازار کار در هر ماه، تنها مصوبه شورای عالی کار است. جامعه کارگری کشور و نمایندگان آنها با وجود تلاش های فراوانی که در سال های اخیر انجام داده اند، نتوانسته اند نتیجه بررسی ها و کارشناسی های خود درباره وضعیت معیشت کارگران را در مصوبه نهایی حداقل دستمزد تاثیر دهند تا جایی که برخی مقامات کارگری معتقدند موضوع معیشت اساسا در تعیین حداقل مزد سالیانه، بررسی نمی شود. تصویب حداقل دستمزد بدون توجه به معیشت به صورت کلی در ٧ سال اخیر حداقل دستمزد سالیانه بین ٩ درصد سال ٩٠ تا ٢٢ درصد سال ٨٦ در نوسان بوده است، اما برای حداقل دستمزد سال آینده، اولیاء علی بیگی به مهر اعلام کرد که اینبار برای ترمیم وضعیت دستمزدی کارگران باید اتفاقات خوبی بیافتد. رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور، وجود برخی مشکلات کارفرمایان در عدم پرداخت دستمزد مناسب به کارگران را ناشی از سیاست گذاری های دولت در این حوزه دانست و گفت: این مسئله به کارگران ارتباط چندانی ندارد و نمی توان به دلایل مختلف، مصوبه شورای عالی کار را در حداقل خود نگه داشت.
جدول افزایش حداقل دستمزد در ٧ سال گذشته
سال |
حداقل دستمزد |
درصد افزایش نسبت به سال قبل |
٨٥ |
١٥٠٠٠٠ |
١٨% |
٨٦ |
١٨٣٠٠٠ |
٢٢% |
٨٧ |
٢١٩٦٠٠ |
١٧% |
٨٨ |
٢٦٣٥٢٠ |
١٧% |
٨٩ |
٣٠٣٠٠٠ |
١٣% |
٩٠ |
٣٣٠٣٠٠ |
٩% |
٩١ |
٣٨٩٧٠٠ |
١٨% |
با اینکه در اسفندماه سال ٩٠ نرخ تورم به میزان ٢١.٥ درصد بوده است، اما میزان افزایش حداقل دستمزد امسال کارگران به میزان ١٨درصد نسبت به ٣٣٠٣٠٠ تومان سال گذشته افزایش یافت و به ٣٨٩٧٠٠ تومان رسید. این موضوع در حالی وجود دارد که اساسا در سال گذشته هیچگونه توجهی به تامین معیشت کارگران به عنوان رکن دوم ماده ٤١ قانون کار، در زمان تعیین دستمزد صورت نگرفته است. نگاهی به روند افزایش نرخ تورم از فروردین تا مهرماه امسال که از سوی بانک مرکزی اعلام شده است، نشان می دهد که این نرخ از ٢١.٨ درصد به ٢٤.٩ درصد در پایان مهرماه سال جاری افزایش یافته و گفته می شود این روند در ماه های آینده نیز ادامه خواهد داشت. افزایش ٣ درصدی نرخ تورم در ٧ ماه با اینکه در سال جاری تنها ٥٩ هزار و ٤٠٠ تومان به حداقل دستمزد کارگران افزوده شده است، اما برآورد میزان افزایش حداقل دستمزد برای سال آینده طبق نرخ تورم و بدون توجه به موضوع معیشت که برآوردهای آن از سوی شورای عالی کار صورت می گیرد، بیشتر از افزایش سال جاری خواهد بود. اگر مقامات کارگری بتوانند در مذاکرات شورای عالی کار که نمایندگان دولت و کارفرمایان نیز حضور خواهند داشت تنها نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی را نیز مبنای افزایش حداقل دستمزد سال آینده قرار دهند، حداقل دستمزد ٩٢ بیشتر از ٨٤ هزارتومان رشد خواهد داشت. روند طی شده برای نرخ تورم و افزایش قیمت ها در ماه های گذشته نشان می دهد که افزایش حداقل دستمزد در سال آینده به نسبت همه سال های گذشته می تواند یک رکورد جدید باشد. با این حال کارگران می گویند نه تنها افزایش به میزان نرخ تورم برای حداقل مزد را یک حق می دانند، بلکه پیشنهادی نیز برای تامین معیشت و اجرای رکن دوم ماده ٤١ قانون کار خواهند داشت که تحقق این امر، به معنای افزایش حداقل دستمزد سال آینده کارگران؛ بیشتر از نرخ تورم و یک رکورد جدید خواهد بود.
جدول نرخ تورم ٧ ماهه و برآورد حداقل مزد در صورت اجرای ماده ٤١ قانون کار
ماه |
نرختورم(درصد) |
برآورد افزایش حداقل مزد٩٢(تومان) |
فروردین |
٢١.٨ |
٨٤٩٥٤ |
اردیبهشت |
٢٢ |
٨٥٧٣٤ |
خرداد |
٢٢.٤ |
٨٧٢٩٣ |
تیر |
٢٢.٩ |
٨٩٢٤١ |
مرداد |
٢٣.٥ |
٩١٥٧٩ |
شهریور |
٢٤ |
٩٣٥٢٨ |
مهر |
٢٤.٩ |
٩٧٠٣٥ |
***
اخبار بین المللی
تشسوزی در کارخانه تولید پوشاک در چین ١٤ قربانی گرفت
در پی وقوع آتشسوزی در کارخانه تولید لباسزیر در شهر شانتو، در جنوب چین، ١٤ نفر طعمه حریق شده و جان باختند. این آتشسوزی روز سهشنبه در ساعت ٣ و ٣٠ دقیقه بعد از ظهر (به وقت محلی) رخ داد و به گفته مقامات چینی مأموران آتشنشانی پس از نیم ساعت موفق به خاموش کردن آتش شدند. مسئولان اعلام کردهاند که تحقیقات برای یافتن علت وقوع حریق در حال انجام است.
اروپا – نرخ بی سابقه بیکاری در منطقه پولی یورو
به گزارش خبر گزاریها بر اساس ارقام منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا نرخ بیکاری در منطقه پولی یورو به بالاترین حد خود از هنگام اعلان پول واحد اروپا یعنی یورو در سال ١٩٩٩ میلادی رسید. این ارقام نشان میدهد که نرخ بیکاری در ١٧ کشور اروپایی در ماه اکتبر به رقم بیسابقه ١١.٧ در صد رسیده است. بر اساس همین گزارش هم اکنون ١٨.٧ میلیون نفر در این ١٧ کشور بیکار هستند که این رقم ٢.٢ میلیون بیشتر از سال قبل میباشد. این گزارش همچنین از نرخ بیکاری ١٠.٧ در صد در ٢٧ کشور عضو اتحادیه اروپا یعنی بیکار بودن ٢٥.٩ میلیون نفر خبر میدهد. اسپانیا و یونان با نرخ بیکاری بیش از ٢٥ در صد و اتریش با نرخ بیکاری ٤.٣ در صد به ترتیب از بیشترین و کمترین تعداد بیکارن برخوردار هستند.
***
اسلوونی – تظاهرات هزاران معترض به سیاست ریاضت کشی دولت
در حالیکه تنها دو روز به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری اسلوونی باقی مانده، دستکم ٥ هزار معترض روز جمعه٣٠ نوامبر (١٠ آذر) در مقابل ساختمان پارلمان این کشور تجمع کردند. تظاهرکنندگان در حالیکه شعار “دزدها” را سر میدادند، خطاب به نخست وزیر اسلوونی شعار “کار تو تمام است” سر داده و خواستار استعفای وی شدند. یکی از تظاهرکنندگان حاضر در صحنه گفت: ” من علیه دولت تظاهرات میکنم چرا که آنها کشور ما و همینطور نظام آموزشی، بهداشتی و اجتماعی ما را ویران کردند. ”
نیروهای پلیس به منظور متفرق کردن تظاهرکنندگان، با ماشینهای آبپاش به سوی آنان آب پاشیده و معترضان را با گاز اشکآور هدف قرار دادند. در جریان این تظاهرات اعتراضآمیز دستکم ٣٠ تن بازداشت و حدود ٥٠ تن مجروح شدند. بیش از ٣٠ هزار تن از مردم اسلوونی در نوامبر گذشته به خیابانهای شهر لیوبلیانا آمده و علیه ٥ درصد کاهش دستمزدهای بخش عمومی که از جانب دولت این کشور برای سال آینده در نظر گرفته شده، تظاهرات برگزار کردند.
***
اردن – هزاران نفر دست به تظاهرات زدند
هزاران معترض اردنی با تظاهرات در خیابانهای امان، پایتخت این کشور اصلاحات سیاسی و کاهش قیمتها را خواستار شدند.
معترضان روز جمعه (١٠ آذر) با برگزاری تظاهرات از دولت خواستند از افزایش بهای کالاهای ضروری به ویژه سوخت جلوگیری کند. بهای کالاهای ضروری در اردن در ماههای اخیر افزایش یافته است. بهای سیلندرهای گاز طبیعی، گازوئیل و بنزین ١٣ نوامبر به ترتیب ٥٤، ٣٣ و ١٥ درصد افزایش یافت. دولت اردن به منظور مقابله با کسری بودجه ٣.٥ میلیارد دیناری (٥ میلیارد دلاری) این کشور اقدام به قطع یارانههای سوخت کرد که به افزایش بهای این کالا انجامید. معترضان اردنی همچنین استعفای عبدالله انسور، نخست وزیر این کشور را خواستار شدند. انسور ماه گذشته این سمت را به عهده گرفت. مردم اردن از ژانویه ٢٠١١ با برپایی اعتراضات سراسری، اصلاحات سیاسی از جمله انتخاب نخست وزیر از طریق رای مردم و پایان فساد را خواستار شدهاند. ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن از زمان آغاز تظاهراتها به منظور فرونشاندن اعتراضهای مردمی ٣ نخست وزیر این کشور را برکنار کرده است.
***
آلمان – شرکت زیمنس ٤٧٠٠ نفر را اخراج میکند
در پی رو به وخامت نهادن بحران اقتصادی در اروپا، مجتمع کارخانجات لوازم برقی و مهندسی الکترونیک آلمان، زیمنس تصمیم گرفته است که ٤٧٠٠ شغل دیگر را در کارخانه لامپسازی اسرام حذف کند. به گفته ولفگانگ دیهن، مدیر اجرایی اسرام، شرکت مادر، زیمنس روز جمعه٣٠ نوامبر (١٠ آذر) اعلام کرده است که تلاش دارد تا سال ٢٠١٥، یک میلیارد یورو (١.٣ میلیارد دلار) از هزینههای خود را کاهش دهد. تصمیم تعدیل مشاغل در این شرکت پس از آن گرفته شد که پیش از آن این شرکت ١٩٠٠ فرصت شغلی در کارخانهجات خود در سراسر جهان، از جمله ٣٠٠ شغل در آلمان را تعدیل کرده بود. اسرام که بزرگترین شرکت مهندسی اروپا بشمار میرود، همچنین با هدف کاهش بیشتر هزینهها تصمیم گرفته است کارگاههای کوچک خود در سراسر جهان را بفروش برساند.
بحران اقتصادی که از سال ٢٠٠٨ میلادی آغاز شده است، دولتهای اروپایی را وادار کرده تا سیاستهای سختگیرانه ریاضت اقتصادی و اقدامات مالی شدیدی را به اجرا بگذارند که این امر ناآرامیهای اجتماعی و اعتراضات گستردهای را در پی داشته است.
***
اسپانیا – تظاهرات معلولین بر علیه ریاضت کشیاقتصادی
به گزارش خبرگزاریها روز یکشنبه ٢ دسامبر (١٢ آذر) حدود پانزده هزار نفر از افراد معلول از سراسر اسپانیا در خیابانهای مادرید تظاهرات کردند و علیه سیاستهای ریاضت اقتصادی دولت شعار دادند. اقدامات ریاضتی دولت شامل از جمله تعطیلیتعداد زیادی از مرکز درمانی معلولین، کاهش خدمات و بیکاری بیش از ٦٠ هزار نفر خواهد شد.اصلاحات درمانی درنظر گرفته شده همچنین به این معنی است که بیماران باید بخش بیشتری از هزینه های درمانی را که پیش تر دولت پرداخت می کرد، بپردازند. یکیاز شرکت کنندگان در این راهپیمایی میگوید: ” بهداشت و درمان حق ماست و ما نمیخوهیم که به ٤٠ سال قبل برگردیم”.تعداد زیادی از این معلولین با صندلی چرخ دار در این تظاهرات شرکت کرده بودند.
***
فرانسه – تظاهرات پزشکان در اعتراض به وضعیت کاری و دستمزد پایین
پزشکان فرانسوی در حالی که روپوشهای سفید و لباس و کلاههای آبی جراحی به تن داشتند روز یکشنبه٢ دسامبر (١٢ آذر) در اعتراض به اصلاحات دولتی در بخش پزشکی در پاریس راهپیمایی کردند. این دومین تظاهرات پزشکان در ٢ هفته گذشته به شمار میرود. هزاران پزشک فرانسوی روز ١٢ نوامبر (٢٢ آبان) نیز به خیابانهای پاریس آمدند تا بر ضد تدابیر ریاضتی و کاهش بودجه بخش بهداشت و درمان این کشور اعتراض کنند. پیش از این بیماران فرانسوی در انتخاب پزشک خود آزاد بودند و تمامی هزینههای پزشکی را از طریق سیستم بیمه ملی عمومی موسوم به تامین اجتماعی دریافت میکردند. دولت فرانسه همچنین به شرکتهای بیمه خصوصی اجازه داده است بیماران را به مراجعه به پزشکان مورد انتخاب خود وادار کنند. پاتریک سولرات، عضو فدراسیون اتحادیه دندانپزشکان میگوید: “این که در کشوری که به آزادی، برادری و برابری مباهات میکند بیماران از حق انتخاب پزشک خود محروم شوند مسالهای عادی نیست. آنها باید به پزشکانی مراجعه کنند که از سوی شرکتهای بیمه دیکته شدهاند و بسیار بیشتر از بخش بهداشت و درمان سود میکنند.”
***
اسپانیا – افزایش تعداد بیکارن به مرز ٥ میلیون نفر
بنابر اعلام وزارت کار اسپانیا، با افزوده شدن بیش از ٧٤ هزار نفر بر تعداد متقاضیان حقوق بیکاری در ماه نوامبر، تعداد بیکاران در این کشور با یک و نیم درصد رشد به مرز پنج میلیون نفر رسید. همچنین نرخ بیکاری در اسپانیا در سه ماه سوم به ٢٥ درصد و نرخ بیکاری در میان جوانان به بیش از ٥٠ درصد افزایش یافت. اسپانیا از سال ٢٠٠٨ میلادی تاکنون در بحران شدید اقتصادی بسر می برد و هر ماهه بر شمار بیکاران آن افزوده می شود. این کشور در حال حاضر بالاترین نرخ بیکاری را در منطقه یورو دارد.
***
تونس – اعلام اعتصاب عمومی توسط بزرگترین اتحادیه کارگری
بزرگترین اتحادیه کارگری تونس در اعتراض به حمله اخیر علیه اعضای این اتحادیه، برای برگزاری اعتصاب عمومی فراخوان داده است. اتحادیه عمومی کارگران تونس UGTT روز چهارشنبه ٥ دسامبر (١٥ آذر) اعلام کرد، ١٣ دسامبر (٢٣ آذر) اعتصاب عمومی برگزار خواهد کرد. این اعتصاب در واکنش به حمله علیه اعضای اتحادیه عمومی کارگران تونس درجریان یک تظاهرات در مقابل مقر این اتحادیه، برگزار میشود. این حمله روز سه شنبه ٥ دسامبر (١٤ آذر) زمانی روی داد که اعضای اتحادیه عمومی کارگران تونس سرگرم برگزاری مراسم شصتمین سالروز ترور فرحات حشاد، بنیانگذار این اتحادیه بودند. دستکم ده تظاهرکننده در این حمله زخمی شدند. اتحادیه عمومی کارگران تونس واعضای کمیته حفاظت از انقلاب، گروهی نزدیک به حزب حاکم النهضه را مسئول حمله روز سه شنبه میدانند.این اتحادیه، همچنین انحلال این گروه را خواستار شده است. این اعتصاب درحالی برگزار میشود که مردم تونس خود را برای برگزاری دومین سالروز انقلاب این کشور آماده میکنند. انقلاب مردم تونس به برکناری رژیم دیکتاتوری زین العابدین بن علی انجامید.
***
آمریکا – شرکت مالی “سیتی گروپ” ١١ هزار تنرا اخراج میکند
به گزارش رویترز، گروه مالی سیتیگروپ آمریکا یازده هزار کارمند خود را اخراج میکند. این شرکت که بزرگترین بانک و شبکه مالی دنیا را در اختیار دارد، قصد دارد با کم کردن ٤ درصد از نیروی کار خود در سرتاسر دنیا، سالیانه ١.١ میلیارد دلار در هزینههای خود صرفهجویی کند. بر اساس همین گزارش این شرکت از ابتدای سال ٢٠٠٧ تا سال ٢٠١١ میلادی حدود ٩٥٥٠٠ تنرا اخراج کرده است. مدیر عامل جدید این شرکت اعلام کرده است که آنها نقاطی که بازدهی سودشان کم بوده شناسائی کرده اند و برای افزایش سود شرکت قصد دارند تا شعبات بیبازده و یا با بازده کم را تعطیل بکنند.