در حاشیه اخبار کارگری 19 اوت 2014

در حاشیه اخبار کارگری

نسان نودینیان

19 اوت 2014

هراس دولت از اعتراضات کارگری فرا کارخانه ای

“اسماعیل احمدی مقدم در حاشیه مراسمی که صبح روز١٩مرداد به مناسب گرامیدات روز خبرنگار توسط معاونت اجتماعی ناجا برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار ایلنا مبنی بر اینکه “رویکرد ناجا در مواجه با اجتماعات اعتراضی صنفی کارگری چیست؟” گفت: “مطابق قانون برگزاری هر تجمع اعتراضی صنفی یا غیر صنفی نیازمند اخذ مجوز قانونی است اما چنانچه در دورن کارخانه یا واحدهای صنفی برای طرح خواسته‌های شرکت کنندگان برگزار شود سیاست ناجا پرهیز از هرگونه دخالت است”. احمدی مقدم برگزاری تجمعات کارگری را به داشتن مجوز موکول میکند و میگوید: “برگزاری اجتماعات صنفی در محیط‌های اجتماعی و عمومی مانند خیابان تنها به شرط داشتن مجوز قانونی ممکن خواهد بود”. در نظام جمهوری اسلامی دادن مجوز برای خودی های (خانه گارگر) در روز کارگر با مخالفت روبرو میشود. در این نظام کارگر حق تشکل، اعتصاب و آزادی بیان را ندارد. از امکانات میدیای اجتماعی و روزنامه و رادیو و تلویزیون محروم است. تجمعات کارگران با امنیتی کردن فضا، اعتراض سرکوب میشود. با وجود تمام این فشارها در حال حاضر تجمعات و اعتصابات کارگری بطور گسترده و مداوم  انجام میشود. کارگران با استفاده از نیروی اعتراضی شان ده ها اعتصاب و تجمع را در خیابانها و در مقابل نهادهای این رژیم از جمله مجلس شورای اسلامی برپا کرده اند. در تهران و ده ها شهر بزرگ، تجمعات اعتراضی کارگران هر روزه برگزار میشود. هراس فرمانده جنایتکار “احمدی مقدم” از اعتصابات و اعتراضات ایندوره کارگران است که بشکل گسترده و وسیعی ادامه دارد. هراس دولت یازدهم و فرماندهان او واقعی است. اینها از اعتصابات اخیر هراسناک شده اند. کارگران در ایندوره بیش از گذشته در مقابل کل نظام جمهوری اسلامی و دولت و کارفرماها با قاطعیت ایستاده اند.

افشاگری مزورانه

در ابتدای انقلاب، قرارداد کار ٩٠ درصد کارگران دائمی بود که امروز برعکس شده و قراردادهای ٩٠ درصد کارگران، موقت شده است.  معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه  به بالا بودن امنیت شغلی کارگران در ابتدای انقلاب اشاره کرد و افزود: ٩٠ درصد کارگران در آن زمان قرارداد دائمی داشتند در حالی که امروز ٩٠ درصد کارگران قرارداد موقت کار دارند. علیرغم افشاگری های مزورانه مقامات وزارت کار، قرار داد سفید امضا رواج پیدا کرده است.  یکی از عواملی که زمینه ساز بروز قرار‌دادهای سفید امضا در کارگاه‌ها می‌شود، پرداخت نقدی حقوق از سوی کارفرمایان به کارگران و عدم ثبت دریافتی کارگران است.  ادعای مقامات وزارت کار در ارتباط با افزایش قراردادهای سفید امضا این است که: “از جمله مهم ترین این موارد احتمال تخلف کارفرما در پرداخت حقوق کمتر از مصوبه شورای عالی کار  و گرفتن رسید پرداخت کامل از سوی کارگر است. مسئله دیگری که ممکن است برای کارگران بروز کند این است که در صورت بروز اختلاف بین کارگر و کارفرما رسیدگی چنین موضوعی قابل بررسی نیست و زمانی که کارگر سندی برای اثبات ادعای خود درباره تخلف کارفرما در پرداخت حقوق قانونی نداشته باشد امکان احقاق حق برایش وجود ندارد”. ادعای این نهادها بر متن بی حقوقی و فقر بی شائبه ای است که بر کارگران و خانواده های آنان توسط دولت و کارفرماها تحمیل شده. قراردادهای سفید امضا محصول بند و بست، رشوه خوری نهادهای دولتی وزارت کار و رفاه و بیمه های اجتماعی با کارفرما ها است. برای کارفرما مهم این است که در قبال سرنوشت کارگران تامین امنیت جانی و ایمنی محیط کار بی مسولیت و بیمه های درمانی را نپردازد. کارفرمایان با با بگرو گرفتن زندگی کارگران، سودهای میلیاردی به جیب میزنند. مصوبه دستمزد پایه کمتر از ٧٠٠هزارتومان، خود عامل اصلی شرایطی است که کارگران را  بتن دادن به قراردادهای سفید امضا وادار میسازد. فشار دولت و کارفرماها در عرصه اخراج و بیکارسازی و نا امن بودن اشتغال، خود عوامل مهم در اعمال بی حقوقی کارگران در نظام ظالمانه جمهوری سرمایه اسلامی است.

بیش از ٨میلیون حاشیه‌نشین

اخیرا شرکت  عمران و بهسازی شهری ایران از وجود بیش از ٨ میلیون حاشیه‌نشین  در کشور خبر داده است.  حاشیه نشینی در کشور استبدای و تحت حاکمیت فاشیسم اسلامی به مساله میلیونی تبدیل شده است. نهادهای  رژیم اسلامی در بیان آمار و ارقام تا جایی پیش میروند که شوک جامعه را موجب نشود.  بیش از ٨میلیون حاشیه نشین را باید ضربدر معیشت و درآمد، معماری اماکن و بویژه امکانات  زیستی شبکه آب رسانی، سیستم برق و گرما و شبکه های فاضلاب و امکانات بهداشتی و تفریحی برای کودکان در حاشیه شهرها، کرد. در محلات حاشیه نشین از این امکانات خبری نیست. حاشیه نشینی و فقر مطلق همزاد هم هستند. زندگی سیاه و پر از فشار، عدم تامین معیشت را به بیش از پنچاه میلیون از خانواده های مزدبگیر در جامعه تحمیل کرده است. ثروت در اختیار مشتی استثمارگر، مزدور جنایتکار و مسلح است. لیست  ثروت تعدادی از دزدان این نظام فساد را با زندگی بیش از ٨ میلیون حاشیه نشین مقایسه کنید تا عمق تباهی زندگی و ب تامنی میلیونها انسان برایتان روشنتر گردد:

احمد بخشایش نماینده مجلس، لیست بدهکاران بانکی شامل نام دولتی های سابق را تایید کرد:

اسفندیار رحیم مشایی ٨٩٠٠ میلیارد تومان

محمدرضا رحیمی ١٤٠٠ میلیارد تومان

حمید بقایی ٣١٠٠ میلیارد تومان

صادق محصولی ٢٣٧٠ میلیارد تومان

سعید مرتضوی ١٣٤٠ میلیارد تومان

دانشگاه ایرانیان (احمدی نژاد) ١٢٠٠ میلیارد تومان