پدرام نواندیش – آمار بیکاری تکان دهنده است !

آمار بیکاری تکان دهنده است !
پدرام نواندیش
حسن روحانی رئیس کابینه رژیم اسلامی حاکم بر ایران در گزارش خود به  وضعیت بحرانی بازار کار اشاره کرده و اعلام کرد که آمار بیکاری در ایران تکان دهنده است . حسن روحانی که طی قریب به 36 سال گذشته همواره یکی از عناصر مطرح رژیم اسلامی و شریک در کلیه اقدامات ضد کارگری این رژیم بوده می گوید که از سال 86 تا سال 91 ایجاد اشتغالی صورت نگرفته است و تعداد بیکار شدگان با تعداد ورودی ها به بازار کار برابر بوده است .
بیکاری یک پدیده ذاتی سرمایه داری در همه جای دنیاست. اما در ایران این مساله به یک معضل و فاجعه بزرگ اجتماعی و یک مساله عاجل اکثریت مردم اعم از کارگران و جوانان بیکار و نیز کارگران شاغل و همه مردم زحمتکش تبدیل شده است که هرروز دارد از مردم قربانی میگیرد و زندگی آنها را به جهنمی غیرقابل تحمل تبدیل کرده است.
چندی پیش وزیر کشور رژیم اسلامی نرخ بیکاری را ۱۴ درصد و برخی مقامات دیگر حکومت  آنرا ۲۰ درصد اعلام کرداند. بر اساس آمارهای رسمی نرخ بیکاری در بین زنان، جوانان و افراد دارای مدرک دانشگاهی تقریبا دو برابر بیشتر است. در آمارهای رسمی این حکومت کسانی که در طول هفته فقط یک ساعت کار کرده اند، شاغل به حساب آمده و یک میلیون مهاجر افغانی و میلیون ها زن نیز به حساب نیامده اند. آمار واقعی بیکاری بسیار بیشتر از آمار رسمی حکومت است و همچنان و با سرعت رو به افزایش میرود. مقامات حکومت جرات اعلام آمار واقعی بیکاری را ندارند اما به اشکال مختلف به ۱۰ میلیون بیکار و به سونامی بیکاری اعتراف میکنند. اعتراف اخیر حسن روحانی را اگر در کنار دیگر اعترافات کاربدستان رژیم همانند اعتراف رحمان فضلی وزیر کشور در خصوص جدی بودن معضل حاشیه نشینی و یا اعتراف علیرضا محجوب نماینده مجلس رژیم در خصوص زندگی 90 درصد کارگران زیر خط فقر گویای یک واقعیت انکار ناپذیر است که سرمایه داران و دولت اسلامی آنها مسئول و مسبب این اوضاع فلاکت بار ی هستند که میلیونها کارگر و کارکن جامعه ایران امروز با آن مواجه هستند . این  به بد عمل کردن احمدی نژاد و یا بهتر عمل کردن این مدیر و  یا آن وزیر ربطی ندارد . همه این ارازل چه آنها که اکنون در قدرت هستند و چه آنها که در جدال قدرت برای سرپا نگه داشتن رژیم اکنون به کناری رفته اند مسبب این شرایطی هستند که اکنون میلیونها مردم جامعه ایران با آن دست به گریبان هستند . قطعا برای رفع شرایط اسفناکی که بر زندگی مردم کارگر و زحمتکش جامعه تحمیل شده است باید آن عوامل و مسببین آن را بزیر کشید . حسن روحانی قرار نیست وضعیت را بهبود بخشد . حسن روحانی با این اعترافات قرار است با انداختن علت مصائب موجود به پای یکی از عناصر رژیم برای حکومت  اسلامی عمر بخرد . قطعا راه حل عاجل برای مردم کارگر، برای صف آزادی خواهان و برابری طلبان این است که باید این حکومت را بزیر بکشند.
و اما در این گزارش:
در خبر ها آمد که رژیم اسلامی حاکم بر ایران روز پنجشنبه دوم مرداد ماه آخرین مبلغ  بلوکه شده ایران  از مجموع چهار میلیارد و دویست میلیون دلار را دریافت کرد . و به این ترتیب  قرار است ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از درآمدهای بلوکه شده حاصل از فروش نفت ایران طی ۶ قسط به حساب بانک مرکزی واریز شود که دهم مرداد سررسید اولین قسط بوده است .
حال ببینیم در چنین شرایطی که درآمد های بلوکه شده حاصل از فروش نفت ایران  به حساب های بانک مرکزی رژیم اسلامی واریز شده ،اوضاع همه طبقه ای هایمان  در گوشه گوشه ایران چگونه است ؟
دستمزد های معوق کارگران آب و فاطلاب خوزستان!
1850 کارگر شرکت آب و فاضلاب روستایی در استان خوزستان بیش از دو ماه است که دستمزد نگرفته اند . این در حالی است که کارگران این شرکت که تامین کننده آب آشامیدنی روستاهای منطقه ای وسیع هستند دستمزد های خود را همواره با تاخیر دریافت می کرده اند و این بار بیش از دو ماه است که دستمزدی نگرفته اند .   به گفته یکی از کارگران شاغل در آبفای خوزستان آنها طی اریبهشت ماه امسال فقط دستمزد پایه خود را دریافت کرده اند و مابقی را طلب دارند .کارگر یاد شده اضافه می کند که کارفرما می بایست سالانه مبلغ 150 هزار تومان بابت حق لباس کار به کارگران پرداخت کند که این حق چند سال است از سوی کارفرما پرداخت نمی شود .   همچنین کارفرما از پرداخت مبلغی تحت عنوان پاداش ترفیع رتبه شرکت آبفای خوزستان به کارگران که  ده روز دستمزد بوده تا کنون سر باز زده است . این تعداد از کارگران که دارای سوابقی بین چهار تا پانزده سال هستند.
دستمزد های معوق کارگران فرش پارس !
کارگران کارخانه فرش پارس چند ماه است که دستمزد های خود را دریافت نکرده اند .  82 نفر از چهارصد کارگر این کارخانه که به صورت رسمی در این کارخانه به کار اشتغال دارند پنج ماه دستمزد خود را طلب دارند ضمن آنکه کلیه چهارصد کارگر کارخانه فرش پارس دستمزد تیر ماه خود را دریافت نکرده اند. یکی از کارگران کارخانه فرش پارس در خصوص دستمزد های معوق همکاران خود می گوید که  مالک کارخانه علاوه بر چند ماه دستمزد ، بیمه کلیه کارگران را از اردیبهشت ماه به حساب تامین اجتماعی واریز نکرده است و به گفته کارگر یاد شده هیچ یک از خطوط تولید کارخانه متوقف نشده و فروش محصولات هم افت نداشته است .
ادامه اعتصاب و تجمع کارگران نیشکر هفت تپه!
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه نیشکر هفت تپه که از صبح روز شنبه هیجدهم مرداد ماه مقابل ساختمان اداری این واحد صنعتی آغاز شده بود در روز های بعد نیز ادامه پیدا کرد . به گفته کارگران معترض از آنجا که مسئولان مربوطه پاسخی به مطالبات کارگران نداده اند ، آنها نیز اعتراضات خود را از سر گرفته اند. کارگران متحصن می گویند با وجود آنکه طی روز های گذشته با برگزاری تجمعات اعتراضی خواهان دریافت حقوق معوق خود و پرداخت بیمه های تامین اجتماهی ماههای خرداد و تیر شده اند اما هنوز نه  کارفرما و نه احدی از مدیران کارخانه در جمع معترضین حضور پیدا نکرده است .
کارگران فولاد زاگرس امروز نیز در مقابل مجلس تجمع نمودند!
 صبح روز یکشنبه نوزدهم مرداد   کارگران فولاد زاگرس  مقابل مجلس رژیم اسلامی سرمایه داران دست به تجمع اعتراضی زدند . مطابق اخبار منتشره تعداد صد نفر از کارگران کارخانه فولاد زاگرس که شب قبل را در پارک های جنوب تهران بسر آورده بودند از ساعات اولیه صبخ روز یکشنبه مقابل مجلس رژیم اسلامی تجمع کردند . در تجمع روز یکشنبه کارگران کارخانه فولاد زاگرس که ساعت ها سر پا ایستاده بودند  به سر دادن شعار علیه سیاست های ضد کارگری دولت حسن روحانی دست زدند که در این میان نماینده مجلس رژیم با نام علوی و فیاضی به میان کارگران آمده و  با دادن وعده رسیدگی به خواست کارگران از آنها خواستند که به تجمع خود پایان دهند  اما کارگران به تجمع اعتراض خود ادامه دادند که در ادامه محسن بیگلری نماینده مجلس رژیم از شهر سقز از سوی هیئت رئیسه مجلس با نماینده کارگران و خانم پروین محمدی عضو اتحادیه آزاد کارگران به مذاکره پرداخت . آنان تمامی مشکلات پیش آورده از سوی کارفرما و اداره کار قروه و استانداری کردستان را برای آقای «محسن بیگلری» توضیح دادند و از ایشان خواستند تا مانع انحلال غیر قانونی تنها  شرکت تولیدی شهرشان شوندو اداره کار قروه را مجاب نمایند تا جهت بقیه کارگران  فولاد زاگرس ،حکم  قطعیت انحلال و معرفی به بیمه بیکاری صادر ننماید. کارگران در ساعت 12.30 به تجمع خود پایان دادند و به شهرشان بازگشتند