تظاهرات علیه جنگ در اسرائیل، نقطه امید و ضامن صلح در منطقه
حسن رحمان پناه
رژیم نژاد پرست و ضدانسانی اسرائیل بە رهبری بنیامین نتانیاهو که یک بنیادگرایی یهودی متعصب و یکی از عاملین جنگ و کشتار فلسطینیان توسط ارتش اسرائیل است از ۸ ژوئیه ٢٠١٤ تا کنون به بهانه کشته شدن سه نوجوان اسرائیلی در شهر الخلیل، حملات وحشیانه و مرگباری را علیه مردم زجرکشیده نوار غزه که در دام گروه ارتجاعی “حماس” اسیر شدەاند، آغاز و تا ٣ روز قبل همچنان ادامه داده است. بر اثر این یورشهای هوایی و وحشیانه تا کنون بیش از ٢٠٠٠ فلسطینی جانباخته ،١٠٠٠٠ هزار نفر مجروح ، دهها هزار تن آواره، هزاران خانه مسکونی و محل زیست و کسب و کار مردم غزه با خاک یکسان و بخش عمده این منطقە به ویرانه تبدیل شده است.
این تراژدی انسانی ادامه چرخه ممتد و در حال تکرار جنگ و خونریزی میان اسرائیل و فلسطینیان و کشتار روزانه فلسطینیان توسط اسرائیل از تشکیل این کشور در سال ١٩٤٨ تا کنون توسط دولت های راست و “چپ” در این کشور بوده است.
اسرائیل کشور کوچک به لحاظ وسعت و جمعیت است، اما به لحاظ مالی و بویژه امکانات نظامی، کشوری نیرومند و پرقدرت و به عبارت دیگر یک کشور امپریالیستی است. اسرائیل، آمریکا کوچک شدە در خاورمیانه است.اگر اسرائیل سیاستهای آمریکا در خاورمیانه را تعیین نکند اما سیاستهای خود را به این کشور دیکته میکند.
طبق گزارش مؤسسه تحقیقاتی (Global Firepower) ارتش اسرائیل یازدهمین نیروی نظامی کل جهان است .
نیروی هوایی این کشور یکچهارم نیروی هوایی ایالات متحده است. اسرائیل یکی از نُه کشوری مجهز به سلاحهای هستهای است. تخمین زده میشود که انبارهای سلاحهای هستهای اسرائیل بیش از ۱۰۰ بمب را در خود جا دادەاند. همچنین گفته می شود که اسرائیل نزدیک به ٣٠٠ کلاهک هستەای در اختیار دارد. بنا به آمارهای رسمی ،دولت اسرائیل سالانه ٣ میلیارد دلار کمک مالی رسمی از دولت آمریکا دریافت میکند.دولت های مختلف آمریکا تا کنون ٢٦ قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه جنایت اسرائیل و کشتار مردم بی دفاع فلسطین را “وتو” کردەاند .اسرائیل ستون محکم اجرا،پیشبرد و حافظ سیاستهای امپریالیستی آمریکا در منطقه ناامن، آشوب زده و متلاطم خاورمیانه در برابر مردم ناراضی این منطقە و رقبای جهانی آن است.
دولت های حاکم بر کشور اسرائیل از بدو ایجاد این کشور تا کنون ، دولت های خشن، توسعەطلب و ضد عرب ، بویژه ضد فلسطینیان بودەاند. نوار غزه که طی چند هفته گذشته توسط هواپیماهای بسیار پیشرفته نظامی ساخت آمریکا و موشک های هوشمند هدایت شده از راه دور توسط آرتش فاشیست اسرائیل شخم زده شد، همراه با کرانه باختری رود اردن و قسمت های از خاک مصر و سوریه در سال ۱۹۶۷و جنگ اسرائیل و اعراب که در تاریخ به جنگ ” شش روزه” معروف شد، به اشغال اسرائیل در آمد. از آن زمان تا کنون اسرائیل بر توسعەطلبی و اشغالگری سرزمین فلسطینیان ادامه داده و مطابق برنامه در حال ایجاد شهرک های اسرائیلی نشین بودە است.
در مقابل جنایات دولتی و سازمانیافه دولت های مختلف حاکم بر اسرائیل ،فلسطینیان نیز نزدیک به ٧٠ سال است از کرامت و هستی خود با هر گونه ابزار و در اشکال مختلف دفاع و مبارزە کردە و تسلیم نشدەاند. اگر چه مبارزات مردم فلسطین توسط ناسیونالیسم تسلیم طلب حاکم بر این منطقه که اکنون به بخشی از پروژەهای امپریالیستی تبدیل شده (سازمان آزادی بخش فلسطین) و جریان ارتجاعی _اسلامی (حماس) که اساسآ زاده خشونت سازمانیافته و بی مرز اسرائیل و از آن تغذیه و نیرو می گیرد و همچنین دولت های فاسد عرب و رهبران مزدور و عیاش آنان کە حافظ چاەهای نفت و پمپ بنزین کشورهای امپریالیستی هستند و مسئله فلسطین را دستمایه دیپلماسی کثیف قرار دادەاند،به بیراه برده شده است، اما این مبارات کماکان ادامه دارد. از سوی دیگر غیبت یک نیروی چپ و سوسیالیست در هدایت و رهبری جنبش رهایی بخش مردم فلسطین تا کسب خواست و مطالبات انسانی این مردم از عوامل اصلی ناکام ماندن و عدم پیروزی مبارزه خونین ٧ دهه اخیر مردم فلسطین است. در داخل اسرائیل نیز ضعف نیروی چپ، سکولار، ضدجنگ و صلح طلب، در برابر جنگ طلبی حاکمان این کشور نیز از دیگر عوامل بنیادی در ادامه و فعال شدن هر چند ماه، یا چند سال یک بار چرخه کشتار و سرکوب دولت اسرائیل، علیه فلسطینیان و آوارەگی دهها هزار تن از آنان و همچنین تحمیل زیان و خسارت انسانی و مادی بر مردم اسرائیل نیز می باشد.
اما در روزهای اخیر و قبل از اعلام دور دوم آتش بس ٣ روزه میان دولت اسرائیل و سازمان حماس ، حرکت نوید بخش ضد جنگ و در دفاع از صلح در داخل اسرائیل به راه افتاد. به گزارش خبرگزاریها و به نقل از کانال ۱۰ تلویزیون اسرائیل، “حدود ۱۰ هزار نفر از مردم اسرائیل در مرکز شهر” تل آویو” پایتخت این کشور علیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر جنگ طلب اسرائیل و سیاست های ضد فلسطینی وی در برخورد به مردم غزه تظاهرات کردند.” طبق این گزارشات معترضین ضد جنگ اسرائیلی با سر دادن شعارهایی “اعلام کردند که نتانیاهو در جنگ با غزه شکست خورده است.”
همچنین بنا به گزارشات پخش شده و علارغم مخالفت و عدم صدور اجازه تظاهرات توسط پلیس اسرائیل، شب شنبه هفته گذشت صدها تن از فعالین چپ و مدافعین صلح طلب اسرائیلی در اعتراض به جنگ رژیم نتانیاهو علیه مردم غزه در تلآویو تظاهرات کردند.
فعالین جنبش چپ (صلح اکنون) پلاکارد بزرگی را در جلو تظاهرات خود حمل می کردند که بر روی آن نوشته شده بود، “کشتار دسته جمعی را متوقف کنید. به محاصره پایان دهید”.
این تظاهرات و اعتراضات مردمی و انساندوستانه که در داخل اسرائیل و پایتخت این کشور که سران جنگ طلب اسرائیل از نخست وزیر فاشیست تا رٶسای آرتش و دیگر مسئولین سازمانهای مخوف امنیتی این کشور در آن زیست و به سر می برند، مایه امید و نیروی اصلی بازدارنده جنگ و خونریزی از جمله ممانعت از اعزام جوانان به میادین جنگ و کشتن یا کشتەشدن آنان است . حرکتی که متاسفانه هنوز محدود و نیروی تعیین کننده علیه و در مقابل جنگ طلبان نیست . این نیرو و این روحیه و فضای ضد جنگ را نه تنها در میان مردم اسرائیل، بلکه در میان فلسطینیان و در میان مردم دیگر کشورهای عربی و منطقه باید گسترش و تقویت کرد. لازم است و میتوان نه تنها علیه بنیادگرایی یهودی و رژیم جنگ طلب اسرائیل ،بلکه در برابر بنیادگرایی اسلامی از جمله جریانات ارتجاعی و ضدمردمی از نوع “داعش ، القاعده و جبهه نصره ” و .. به مبارزه دستجمعی برخواست و به دفاع از مردم بی دفاع “کوبانی ، شنگال و کردهای ایزدی ” که مورد نسل کشی توسط سیاه پوشان کوردل “داعش” قرار گرفتەاند و همچنین به دفاع از مردم زجرکشیده عراق و سوریه همت گماشت و روحیه مقاومت ، صلح طلبی و انساندوستی را تقویت و گسترش داد.
از جنگ و خون ریزی،از کشتار و آوارگی ، از خانه بە دوشی مردم، از گسترش تخاصمات نژادی، قومی، مذهبی و … تنها بنیادگرایان مذهبی از نوع اسلامی ، یهودی ، مسیحی و دیگر مذاهب و همچنین نژادپرستان کوردل که بیگانگی کامل خود را با خواست و مطالبات انسان امروز به وضوح نشان دادەاند، سود و نفع می برند.
انسانیت، فارغ ، برتر و والاتر از نژاد، ملیت، زبان، رنگ، پرچم ، خاک و دیگرتمایزات ساخته و سیقل یافته در نظام طبقاتی سرمایەداری است . باید آنرا پاس و گرامیداشت.
١٥ اگوست ٢٠١٤
.