پدرام نواندیش – نینا-مروری بر اخبار جنبش کارگری ایران!

نینا-مروری بر اخبار جنبش کارگری ایران!
وقتی نماینده مجلس غارتگر اسلامی لب به اعتراف می گشاید!
وقتی نماینده مجلس غارتگر اسلامی لب به اعتراف می گشاید!
بی حقوقی میلیونها کارگر و توده کارکن در جامعه تحت حاکمیت حکومت سرمایه داران اسلامی به حدی گسترده است که حتی نمایندگان مجلس دزد و غارتگر اسلامی رااز ترس گسترش اعتراضات کارگری  به وحشت انداخته است . تا آنجا که یکی از ارازل که خود را منسوب به مردم قائم شهر و سواد کوه می داند، از عدم دریافت دستمزد 82 هزار کارگر صنعت فولاد به مدت ماه خبر می دهد . در جلسه علنی مجلس ارتجاعی اسلامی در روز یکشنبه بیست و نهم تیرماه کمال علی پور خنکداری از عناصر رژیم اسلامی در مجلس در ادامه جدال های درون خانوادگی رژیم اسلامی و برای آنکه خطری را که از بابت گسترش اعتراضات کارگری متوجه رژیم اسلامی است به دیگر مزدوران حکومت یاد آوری کرده باشد طی اخطاری اعلام کرد که 82 هزار کارگر صنعت فولاد مدت سه ماه است که دستمزدی نگرفته اند و حتی به گفته همین عنصر رژیم اسلامی فقط در منطقه قائمشهر و سواد کوه و جویبار تعداد 8 هزار کارگر دستمزد نگرفته اند. اگر همین تعدادی که نماینده رژیم در مجلس دزدان و غارتگران  به عنوان بخش کوچکی از واقعیت امروز جامعه ایران به آن اشاره دارد را ضرب در تعداد چهار نفر میانگین تعداد نفرات خانواده  در ایران کنیم به تعداد328000 هزار نفر خواهیم رسید. یعنی 328000 هزار نفر مدت سه ماه است که سفره هایشان خالی است . این در حالی است که میلیاردها دلار خرج اقدامات تروریستی این رژیم درمناطق مختلف می شود . میلیاردها پول خرج گله حزب الله و آخوند و مزدوران سرکوبگر رژیم می شود . براستی چه راهی به جز سرنگونی این رژیم مقابل مردم رنج دیده و به گرسنگی کشیده شده ایران وجود دارد؟ث
در راستای سخنان این عنصر رژیم در مجلس ارتجاع اسلامی ، ایرج عبدی  سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس یاد شده به تجمع کارگران شرکت متروی تهران اشاره کرده وتجمع این کارگران را نشان مدیریت ضعیف شهرداری عنوان کرد. نام برده در رابطه با تجمع کارگران متروی تهران در جمع مزدوران رژیم گفت که چنین تجمعاتی بحران اعتراض را در کشور ایجاد  خواهد کرد
سیاست خارجی ستیزی دولت حسن روحانی  ادامه سیاست ضد کارگری حکومت سرمایه داران اسلامی !
در ادامه اقدامات سازمان یافته  حکومت سرمایه داران اسلامی علیه طبقه کارگر، کابینه حسن روحانی طی صدور بخشنامه ای همه دستگاه‌های اجرایی دولتی و عمومی، غیر دولتی و نیز شرکت‌ها و پیمانکاران مرتبط با آنها را ملزم کرده تا کارگران مورد نیاز خود را صرفاً از نیروی کار ایرانی تأمین کنند. در این بخشنامه که از سوی اسحق جهانگیری به سازمان های اشاره شده اعلام شده آمده است:که در صورت ضرورت به‌کارگیری نیروی کار خارجی در موارد خاص، باید تنها نیروهای کار دارای کارت کار موقت که توسط ادارات زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی صادر شده باشد، به‌کار گرفته شود . در این زمینه باید گفته شود که سمت و سوی چنین اقداماتی ایجاد انشقاق در صفوف طبقه کارگر است که به اینگونه علت بیکاریهای گسترده در ایران را وجود نیروهای کارگر خارجی و خصوصا کارگران افغانی اعلام کنند . این یک فرار به جلو برای سر پوش گذاردن بر مصائب و مشکلاتی است که مسبب آن نه وجود کارگران خارجی بلکه خود سرمایه داری و دولت  اسلامی آنها است. راستش این زمینه قانونی کردن بر خورد غیر انسانی با انسانهای کارگری است که بر اثر جنگ و ویرانی که خود جمهوری اسلامی مسبب بسیاری از آنها است خانه و کاشانه اشان را ترک کرده اند . سئوالی که کارگران از خود می پرسند آن است که مسبب تعویق چندین ماه دستمزد های آنها آیا وجود کارگران خارجی است؟ آیا شرایط اسفناکی که هم اکنون کارگران معدن در ایران با آن روبرو هستند، آیا وجود  کارگران خارجی است ؟  همانطور که اشاره شد؛ این زمینه سازی برای آغاز یک یورش به شهروندان گریخته از چنگال حکومت های ارتجاعی منطقه و از جمله شهروندان افغانستانی است .  طبقه کارگر ایران این سیاست ارتجاعی و ضد انسانی را قویا  محکوم می کند . این سیاست دامن زدن به یک سیاست شوینیستی است و هدفش دامن زدن به سیاست  ارتجاعی خارجی ستیزی می باشد . باید علیه این سیاست به طور گسترده اعتراض کرد . جمهوری اسلامی خود مسبب و بانی شرایطی است که این انسانها مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شده اند . وطن برای این ارازل چنگ انداخته بر ثروت و سامان جامعه معنی دارد و  طبقه کارگر ایران باید همدوش با رفقای کارگری که از دیگر نقاط آمده و در ایران تولید ثروت می کنند علیه سرمایه داران و دولت اسلامی آنها متشکل شده و مبارزه ای پیگیر را به سرانجام برسانند.
اعتصاب کارگران پیمانکاری فاز های یک تا هفت پارس جنوبی!
 پانصد نفر از کارگران پیمانکاری فاز های یک تا هفت منطقه پارس جنوبی در اعتراض به پرداخت نشدن چهارده ماه مطالباتشان ، روز سه شنبه سی و یکم تیر ماه دست از کار کشیده و  مقابل ساختمان اداره کار منطقه ویژه پارس جنوبی تجمع کردند. این تعداد از کارگران منطقه ویژه پارس جنوبی طی سال جاری تا کنون برای دومین بار است که جهت تحقق مطالبات به حق خود تجمع اعتراضی بر پا می کنند . کارگران که در تاریخ چهارم تیر ماه مقابل ساختمان اداره کار در این منطقه تجمع اعتراضی کرده بودند که با وعده رسیدگی از سوی رئیس اداره کار منطقه ویژه پارس جنوبی بر سر کارهایشان باز گشتند . اما علیرغم گذشت این مدت از تجمع اعتراضی شان و وعده های رئیس اداره کار این منطقه هنوز هیچ یک از مطالبات کارگران متحقق نگردیده است .  به گفته یکی از این کارگران آن زمان مسئولان اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی به آنها وعده دادند که از طریق مکاتبه با وزارت نفت در مقام کارفرمای اصلی تلاش خواهند کرد تا معوقات مزدی آنها را از محل مطالبات پیمانکار پرداخت خواهند کرد اما پس از گذشت چندین روز از نخستین تجمع شان  هنوز ریالی از طلب کارگران پرداخت نشده است .
در برنامه هفته ،  برای شما خبرهایی در رابطه با کارگران معادن ایران داشتم . اما با وجود تداوم حکومت سرمایه داران اسلامی چنگ انداخته بر جامعه ایران این اخبار هر روز از نو باز تولید می شوند . به این اعتبار کارگران معادن ، زندگی پر از مشقت آنها، کشتار هر روزه آنها ، اعتراضاتشان همچنان در صدر اخبار جنبش کارگری ایران در کنار هزاران اعتراض ، اعتصاب و تحصن کارگران ایران قرار دارد .
افزایش تعداد جان باختگان انفجار در معدن سنگ گرانیت اردکان
ابتدا توجه تان را به  یک خبر از معدن سنگ گرانیت در اردکان جلب می کنم. ظهر روز دوشنبه برابر با شانزدهم تیرماه بر اثر وقوع انفجار در معدن سنگ گرانیت قرمز قلعه خرگوشی واقع در شمال شرق اردکان،متاسفانه دو کارگر شاغل این معدن جان باخته و سه تن دیگر ازکارگران این معدن مجروح شده اند . به دنبال وقوع انفجار در این معدن، یکی از کارگران بلافاصله جان باخته و چهار کارگر دیگر نیز بشدت مجروح شده که به بیمارستانی در یزد موسوم به صدوقی انتقال داده شده که متاسفانه دو روز بعد در روز چهارشنبه 18 تیر یکی دیگر ار کارگران مجروح شده به دلیل شدت جراحت جان خود را از دست داد.  رئیس سازمان آتش نشانی   اردکان اعلام کرد که سه کارگر دیگر مجروح شده نیز به علت شدت جراحات جان باخته اند . به این ترتیب شمار کارگران جان باخته به پنج نفر رسید. محمد رضا محمدی،باقر یادگاری،علی چمرزی، جواد حسینی و مرادی نژاد پنج کارگری هستند که در این انفجار جان خود را ازدست داده اند . دررابطه با علت  وقوع انفجار در این معدن مدیر کل اداره کار استان یزد بی شرمانه  مقصر را یکی از کارگران اعلام کرده وعنوان کرد  که بر اثر افتادن ته سیگار یکی از کارگران بر روی محموله فسفر موجود در انبار انفجار رخ داده است .  راستش همیشه این را گفته اند که دروغ گوکم حافظه است. جناب مدیرکل اداره کار رژیم اسلامی یادش می رود که کارگرانی که در انبار حضور داشته اند بر اثر انفجار دو نفرشان جان باخته و چند نفردیگر آنها نیز شدت جراحاتشان  به حدی عمیق بوده که آنها نیز  تا قبل  از پنجشنبه 26 تیرماه جان باخته اند  و معلوم نیست این گزارش کارشناسی چگونه به این سرعت تهیه شده و به دست مدیر کل اداره  کار رسیده است ؟  دوم اینکه چرا خبر انفجار در معدن سنگ گرانیت اردکان با دو روز تاخیر انتشار پیدا کرده است ؟ راستش در این رابطه یعنی دروغ پردازی مدیر کل اداره کار استان یزد در خصوص مقصر اعلام کردن کارگران جان باخته  و تاخیر در  انتشار خبر آن فقط نشان ترس رژیم اسلامی و تمام عوامل آن از گسترش اعتراضات کارگری ای است که هم اکنون ادامه دارد. در همین رابطه حسین داد آفرین رئیس آتش نشانی اردکان پس از بازدید از محل وقوع گفت که  «نگهداری مواد آتش زا در انبار باتون معادن ممنوع بوده و تنها هنگام انفجار مواد مورد نیاز توسط نیروی انتظامی و تیم انفجار ناحیه به محل منتقل و منفجر می‌شود. مواد باقیمانده نیز باید در‌‌ همان زمان توسط نیروی انتظامی امحا شود.» دادآفرین ادامه داد: شاهدان در گزارش‌ها سرپرست جانباخته انبار را مقصر حادثه معرفی کرده و گفته بودند پرت شدن کبریت روشن روی مواد آتش زا منجر به انفجار شده است. اما در بازرسی مشخص شد این شخص ۱۷ سال سابقه کار داشته بنابراین بعید است شخصی با این سابقه کار اینطور ناشیانه رفتار کند. از طرفی به گفته کارگران معدن این شخص همیشه سیگار خود را نه با «کبریت» که با «فندک» روشن می‌کرده است . ما می گوئیم این سرمایه داران و دولت اسلامی آنها هستند که  مسئول مستقیم جان باختن کارگران این معدن می باشند . نهایت تسلیت خودم را به خانواده کارگران جان باخته این معدن اعلام می کنم.
معدن گرانیت قرمز قلعه خرگوشی اردکان رو باز است، ۱۷ کارگر در آن مشغول به کارند و کارفرمای این معدن  شرکت کوه نور پارس است که از آن بهره برداری می کند .
کارگران معدن ذعال سنگ البرز شرقی دامنه اعتراضات خود را به شهر شاهرود کشاندند !
هفته گذشته به اطلاع شما رساندیم که هزار و چهارصد  کارگر معدن ذعال سنگ البرز شرقی واقع در منطقه طرزه استان سمنان در اعتراض به  واگذار کردن این معدن به بخش خصوصی  از روز یکشنبه پانزدهم تیر ماه اعتصاب کرده و در محوطه این معدن تحصن کردند و بنا بر اخبار منتشره  کارگران معدن به اعتصاب خود  ادامه داده و دامنه اعتراضات خود  را به شهر شاهرود کشاندند  . مطابق اخبار منتشر شده کارگران معدن در روز دوشنبه سی ام تیر ماه   در ادامه اعتراضاتشان مقابل ساختمان ستاد مرکزی این معدن در شهر شاهرود  تجمع کردند . سازمان دلال و غارتگرسرمایه داران موسوم به خصوصی سازی، سهام شرکت ذغال سنگ البرز شرقی را صد در صد به بخش خصوصی ذوب آهن اصفهان واگذار کرد، این درحالیست که ۵ درصد از سهام تدریجی این معدن واملاک ان به ۱۳۹۲ نفر از کارگران تعلق دارد. در ادامه این روند ۴۲ هکتار از زمین‌های تحت مالکیت این معدن را نیز که در مرکز شهر شاهرود واقع شده بدون اطلاع کارگران به شهرداری واگذار کرده است. این در حالی است که 1400 کارگر شاغل این معدن چندین ماه دستمزد و دیگر حقوق خود را طلب داشته تا آنجا که رئیس تشکل دولت ساخته موسوم به شورای اسلامی معدن بر این نکته تاکید گذارده که حق کارگران معدن است که بخواهند بابت وصول طلب خود مالک بخشی از این زمین ها باشند که این اقدام بدون اطلاع کارگران در حال انجام است . با وجود آنکه کارگران طی اعتراضات خود و در چندین نوبت از مسئولان استانی وشهرستانی خواسته اند که مانع خصوصی سازی این معدن وواگذاری ۴۲ هکتار از زمینهای این واحد که ساختمان های مسکونی کارگران در آن واقع شده  به شهرداری شوند اما آنان نسبت به این موضوع بی‌توجه بوده وسکوت آنان موجب گسترش اعتراضات کارگری در این معدن شده است. کارگران شاغل معدن هیچگاه از امنیت شغلی برخوردار نبوده و به گفته کارگران همواره کارشان را با استرس و ترس از دست دادن شغل شان آغاز می کنند.   یاد آوری می کنم معدن ذغال سنگ البرز شرقی یکی از بزگترین تولید کنندگان کن سان تره ذغال سنگ به منظور استفاده در کوره های کک سازی ذوب آهن اصفهان به شمار می رود.
تازه ترین آمار از تعداد کارگران شاغل بخش معدن و میزان سرانه تولید ثروت کارگران در این بخش
با توجه به این  که ایران با 37 میلیارد تن معادن شناخته شده و بیش از 57 میلیارد تن منابع بالقوه معدنی  در ردیف 15 کشور اول جهان از حیث میزان ذخایر معدنی است و در  معادن مس ، روی و سرب ، طلا ، ذغال سنگ و سنگ آهن ، انواع سنگ های ساختمانی ، هزاران نفر کارگر به کار اشتغال دارند از معادن  با نام قتل گاههای کارگران یاد می شود .
در تازه ترین گزارش مرکز آمار ایران در سال 1390 پنج هزار و 246 معدن بدون در نظر گرفتن معادن نفت و گاز، مواد رادیواکتیو و خاک رس در کشور وجود داشته و در حال بهره‌برداری هستند. در گزارش  اداره آمار  آمده است در مجموع 84 هزار و 528 نفر در این معادن مشغول به کار هستند که تعداد شاغلان در این بخش از اقتصاد کشور نسبت به سال 1389، بیش از سه درصد افزایش داشته است. همچنین ارزش افزوده حاصل از فعالیت معادن در حال بهره‌برداری کشور در سال 1390 بالغ بر چهار هزار و 783 میلیارد تومان بوده است که نسبت به سال قبل از آن پنج درصد افزایش یافته است.
با توجه به فعالیت بیش از 84 هزار و 528 شاغل در بخش معادن در حال بهره‌برداری و ارزش‌افزوده چهار هزار و 783 میلیارد تومانی در این بخش می‌توان تخمین زد که هر معدن‌کار ایرانی سالانه بیش از 56 میلیون تومان ارزش‌آفرینی در این بخش دارد.
 کار در این قتل گاهها برای کارگران رنج ومرگ به دنبال داشته و دارد ولی برای سرمایه داران و دولت اسلامی حامی آنها میلیاردها  میلیارد ها ثروت و مکنت همراه داشته است به نحوی که بعد از هر انفجار و جان باختن چندین کارگر شاغل در این معادن ؛ به جای توقف تولید و یا افزایش سطح ایمنی کار در این معادن ، کارگران را مجبور به ادامه کار در این قتل گاهها می کنند.
آخرین آمار تلفات حین کار از سوی روابط عمومی پزشکی قانونی
روابط عمومی پزشکی قانونی هفته گذشته اعلام کرد که در سال گذشته ۱۹۹۴ نفر بر اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند.
سازمان پزشکی قانونی ایران می‌گوید که حوادث مرگبار در محیط کار در ده ساله اخیر در ایران بالا رفته‌اند.هر چند این آماری که سازمان پزشکی قانونی ارائه داده است واقعی نیست و بسیاری از حوادث حین کار ثبت و اعلام نشده و نمی شود .
 روز نیست که از طریق رسانه های خود رژیم اسلامی البته فقط سایت های اینترنتی شاهد اعلام چندین کارگر در حین کار نباشیم . در همین برنامه امروز به اطلاع شما رساندیم که در انفجار معدن سنگ گرانیت در اردکان چند کارگر کشته و زخمی شده اند . بر اساس اخبار منتشره  حوالی ظهر روز پنجشنبه دوازدهم تیر ماه دو نفر از کارگران مسیر خط ۷ متروی تهران از افسریه به سعادت‌آباد در حین کار جان باخته اند .  در این روز  لوکوموتیویی بعد از خروج از ریل با یکسری (کانکس) برخورد کرده و کارگر برق کاری که در یکی از این اتاق‌ها حضور داشته کشته شده و راننده نیز که به جای ترک کردن لوکو تا آخرین لحظه سعی در مهار آن داشته به دلیل برخورد با دستگاه حفاری به کما رفته و در ‌‌نهایت هنگام اعزام به بیمارستان جان باخته است. این گوشه ای از واقعیت های هر روزه ای است که سرمایه داران و دولت اسلامی آنها بر میلیونها انسان کارگر و کارکن جامعه تحمیل کرده اند . شرکت سپاسد، پیمانکار طراحی و اجرای این پروژه، از شرکت‌های وابسته به قرارگاه خاتم الانبیا سپاه پاسداران رژیم اسلامی  است  آنچه قابل توجه است و ما بارها به آن اشاره کرده ایم آن است که سرمایه داران و دولت اسلامی آنها هر روز به قیمت جان انسان ها بر ثروت های نجومی خود می افزایند.پائین بودن سطح ایمنی کار،استفاده از تکنولوژی های عقب مانده و بسیار ارزان تنها  بیان بخش کوچکی از این جنایت سازمان یافته سرمایه داران و دولت اسلامی آنها در ایران است .تنها در دو ماه نخست سال جاری دویست و هشتاد و پنج کارگر در ایران در حین کار کشته شده اند .
مطالبات معوق کارگران واحد طیور مجتمع کشت و صنعت زیاران
بنا بر اخبار منتشره کارگران واحد طیور مجتمع کشت و صنعت زیاران بیش از سه ماه است که دستمزد های خودشان را نپرفته اند . کارگران این واحد تولیدی که هر یک دارای سوابقی بین هشت تا دوازده سال هستند از فروردین سال جاری تا کنون دستمزدی دریافت نکرده اند . بنا بر گفته کارگران مدیر عامل جدید که از ابتدای تیرماه وارد مجتمع شده است مدعی است مطالبات معوقه کارگران به مدیریت سابق مربوط می‌شود و در مقابل؛ مدیر عامل سابق نیز نسبت به این موضوع بی‌توجه است  آنها می گویند .کارفرما هر ماهه به کارگران قول می‌دهد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند، اما متاسفانه با گذشت چندین ماه از سال جدید نه تنها حقوق کارگران برقرار نشده بلکه امنیت شغلی ندارند.
همچنین
 سیصد نفر از کارگران و کارکنان  شهرداری گناوه بیش از یک سال است که حقوق خود از جمله حق اضافه کاری و نیز حق روز های تعطیلی را که کار کرده اند را دریافت نکرده اند . به گفته مراد بهروزی که عنوان معاون رئیس تشکل ضد کارگری شورای اسلامی کار شهرداری گناوه را بر عهده دارد این تعداد از کارگران ایام عیدسالهای 92 و 93 و روز های جمعه شیفت کاری داشته اند اما هنوز دستمزد مربوط به آن را دریافت نکرده اند . به گفته وی کارگران بخش نگهبانی و آتش نشانی گناباد نیز طی این مدت حق شیفت خود را نگرفته اند.علاوه بر اینها طی یک سال گذشته بیمه کارگران به طور مرتب پرداخت نشده که در این راستا ، بیمه شهریور و مهر سال گذشته برای هیچ کدام از کارگران شهرداری واریز نشده است.
پدرام نواندیش