اخبار کارگری – اخبار کارگری اخبار کارگری ٢٤تیرخرداد ـ ١مرداد ماه ١٣٩٣ نسان نودینیان داوود رفاهی

اخبار کارگری

٢٤تیرخرداد ـ ١مرداد ماه ١٣٩٣

نسان نودینیان

داوود رفاهی

خبر مسرت بخش: خبر پایان اعتصاب کارگر انقلابی رضا شهابی

 

موافقت نماینده دادستان با مرخصی پزشکی رضا شهابی – پایان اعتصاب غذای رضا! بیانیه شماره ٧٥– موافقت نماینده دادستان با مرخصی پزشکی رضا شهابی – پایان اعتصاب غذای رضا. در ٥٠ امین روز اعتصاب غذای رضا شهابی در روز یکشنبه ٢٩ تیر ماه آقای خدابخشی نماینده ی دادستان تهران با مراجعه به بیمارستان بر بالین رضا حاضر شد و با توجه به وخامت وضع جسمی رضا از جمله خونریزی شدید معده، لاغری، بی حسی و مشکلات عدیده ی جسمی در حضور رضا و همسرش اعلام نمود که با مرخصی پزشکی رضا موافقت می کند و از رضا نیز درخواست نمود که اعتصاب غذای خودش را متوقف نماید.رضا شهابی با توجه به اظهارات نماینده ی دادستان مبنی بر آغاز روند صدور مرخصی پزشکی از ابتدای ساعات اداری پیش رو، که در واقع اجرایی شدن خواسته های وی می باشد اعلام نمود نظر به درخواست اکید دوستان، فعالین کارگری، تشکل ها و نهادهای داخلی و خارجی و نیز درخواست همسر و اعضای خانواده اش در ٥٠ امین روز اعتصاب (از ساعت ٧ عصر یکشنبه ٢٩ تیرماه ٩٣) دست از اعتصاب غذا بر می دارد؛ اما چنانچه کوچکترین ممانعت یا تغییری در روند اجرایی شدن خواسته هایش ایجاد گردد مجدداً اعتصاب غذای خود را از سر خواهد گرفت و تن به عمل جراحی نیز نخواهد داد. در صورت صدور مرخصی پزشکی، رضا شهابی با عمل جراحی که باید هر چه سریعتر انجام گیرد موافقت خواهد نمود. پزشکان معالج با توجه به اوضاع جسمی رضا انجام عمل جراحی و نیز مرخصی پزشکی بعد از عمل را برای سلامتی رضا و خروج وی از این بجران و وخامت جسمی ضروری اعلام کرده اند. کمیته دفاع از رضا شهابی ٢٩تیرماه ١٣٩٣

اعتراضات

تجمع کارگران ذغال سنگ البرز شرقی در شاهرود

٣٠تیر: کارگران معدن ذغال سنگ البرز شرقی (واقع در منطقه طرزه استان سمنان) برای چهارمین باردر ماه جاری در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده و با سفر به شهرستان شاهرود در مقابل ساختمان ستاد مرکزی این معدن تجمع کردند.

تجمع ٥٠٠کارگر پیمانی مقابل اداره کار پارس جنوبی 

٢٩تیر: کارگران پیمانکاری شاغل در فازهای ١ تا ٧منطقه انرژی پارس جنوبی در اعتراض به ادامه پرداخت نشدن ١٤ ماه مطالبات مزدی و حقوقی خود برای دومین بار در مقابل ساختمان اداره روابط کار منطقه ویژه پارس جنوبی تجمع کردند.


تجمع کارگران شرکت مترو دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزد

٢٩تیر: تجمع کارگران شرکت مترو مقابل مجلس شورای اسلامی دراعتراض به عدم پرداخت حقوق و دستمزدهایشان.

اعتصاب کارگران سد بنیر مریوان

بنا به گزارش رسیده، ٤٥٠ نفر از کارگران سد بنیر مریوان از روز چهارشنبه ٢٥/٤/٩٣برای چندمین بار در سال جاری، در اعتراض به وعده های کارفرما مبنی بر پرداخت عیدی و پاداش سال ٩٢ و عدم پرداخت حقوق فروردین و اردیبهشت و خرداد ٩٣ دست به اعتصاب زدندبنا به این گزارش حدود ٣٥ نفر از این کارگران، که در قسمت حمل ونقل مشغول به کار می باشند از ماه اذر ٩٢ حقوق خود را دریافت نکرده اند و همراه با قسمتهای مخزن و دیوار و تونل در اعتراض به این وضعیت در این اعتصاب شرکت کرده اند. کمیته ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری


تجمع اعتراضی کارگران کارخانه آبگینه قزوین

٢٥تیر: تجمع کارگران در اعتراض به عدم پرداخت٣ ماه حقوق  و ٣٠ درصد از عیدی هنوز پرداخت نشده به کارگران برگزار شد. در چند هفته گذشته کارگران و کارکنان کارخانه آبگینه قزوین به عدم پرداخت حقوق های معوقه اعتراض جمعی کرده اند و تحت فشار این اعتراضات کارفرما تعهد به پرداخت معوقها کرده اما کماکان به تعهد خود عمل نکرده و ٣ماه حقوقهای معوقه پرداخت دشده است.

کارگران البرز شرقی اعتصاب و تجمع

٢٥ تیر: هزارکارگر معدن ذغال سنگ البرز شرقی برای سومین باردر تیر ماه امسال در اعتراض به خصوصی سازی این معدن دست از کار کشیده ودر محوطه معدن در مقابل ساختمان امور اداری تجمع کردند. درپی اعتصاب وتجمع کارگران شرکت ذغال سنگ البرز غربی که از ٧صبح تا ساعت ١٠ صبح به مدت ٣ ساعت به طول انجامید مسئولان معدن وعده دادند حداکثر تا پایان ماه جاری جواب قانع کننده‌ای به کارگران بدهند.


تجمع بازنشستگان فولادمبارکه، ذوب‌آهن و گیتی‌پسند مقابل استانداری اصفهان

٢٥تیر: مستمری بگیران فولاد مبارکه، ذوب‌آهن اصفهان و شرکت گیتی‌پسند اصفهان در مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند. این تجمع در حالی شکل گرفت که بر اساس مصوبه‌ای که سال گذشته به تصویب رسید، مقرر شده که با بیش از ٩٥هزار نفر مستمری‌بگیران فولاد مبارکه و ذوب‌آهن ماهیانه حقوق و مستمری خود را دریافت و تسویه کنند.. معترضان شرکت گیتی‌پسند نیز دلیل تجمع خود را تشکیل مجمع عمومی جدید عنوان کردند که قرار بوده است که به حق و حقوق آنها رسیدگی شود.

ادامه تجمع اعتراضی کارگران شرکت کولهایم در سنندج

٢٩تیر: کارگران شرکت کولهایم در سنندج بار دیگر در اعتراض به اخراج بی رویه کارگران در مقابل این شرکت دست به تجمع زدند. کارگران معترض گفتند نهادهای دولت و کارفرماها در این شرکت قصد دارند تا یک ماه آینده بیش از ٦٠٠تن از کارگران را به بهانه اتمام پروژه سد داریان از کار اخراج کنند. خاطرنشان می شود روز شنبه هفته گذشته ٢١تیر جمعی از کارگران این شرکت در اعتراض به اخراج ٥٠تن از رانندگان در مقابل این شرکت دست به تجمع زده بودند.

دومین تجمع اعتراضی کارکنان نیروگاه دماوند

٢٤تیر: بیش از بر ٢٠٠ نفر از کارکنان نیروپاه دماوند، به نحوه اعمال سیاست‌های این شرکت و بنیاد شهید به عنوان مالک آن، در قبال پرداخت‌های معوق، پاداش سال ٩٢ و همچنین اعمال افزایش حقوق سال جاری اعتراض کردند. حرکت اعتراضی پرسنل از جلوی درب اصلی نیروگاه آغاز شد و نهایتا بعد از یک ساعت منجر به حضور مدیرعامل جدید نیروگاه شهدای پاکدشت (دماوند) شدمدیریت جدید این نیروگاه در سخنان خود تلاش کرد تا با توضیحات خود در قبال مشکلات، آرامش را به معترضین برگرداند. با این حال قول‌های مهندس جمال‌الدین عزیزی مورد توجه معترضین واقع نشد و تجمع به سمت ایستگاه گاز گسترش یافت به گونه‌ای که برخی زمزمه‌ها از تلاش برای قطع کردن گاز نیروگاه و از مدار خارج کردن ٢١٠٠ مگاوات ظرفیت فعلی نیروگاه دماوند به گوش می‌رسید. در ادامه و با اصرار معترضین جهت حضور مقامات بالاتر جهت ارائه پاسخ شفاف و قانع کننده، سرپرست شرکت مدیریت تولید برق دماوندبه عنوان متولی نیروگاه و معاون مالی و سرمایه‌گذاری بنیاد شهیدکه به تازگی مالک نیروگاه شده، گردید که بعد از ساعت‌ها تاخیر ناچار به جلسه با معترضین شددر روز دوم این تجمع اعتراضی اعضای هیئت مدیره شرکت مدیریت تولید برق به همراه مدیرعامل شرکت تولید برق دماوند و نماینده بنیاد شهید دکتر مقدم در جمع پرسنل حاضر شدند. نمایندگان کارفرما در جلسه ای که با معترضین داشتند در خصوص موارد پانزده ­گانه­‌ای که توسط پرسنل مطرح شده بود، به بحث و تبادل نظر پرداختند. مدیران شرکت تولید برق دماوند و نماینده بنیاد شهید در این دیدار، برخی از خواسته‌های کارکنان را به صورت مشروط پذیرفتند و قول بررسی بیشتر را دادند. افزایش حقوق و دستمزد مطابق مصوبات توانیر که اصلی ترین خواسته کارکنان معترض بود، منوط به برگزاری مجمع عمومی شرکت در تاریخ اول مرداد ماه سال جاری شد. همچنین مدیران نسبت به پرداخت ١٠% مطالبات کارکنان اقدام کردند.

اعتراض کارکنان شهرداری لالی 

٢٤تیر: کارکنان شهرداری لالی به عدم پرداخت ٤ماه حقوقهای پرداخت نشده دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع اعتراضی بازنشستگان فولاد اصفهان

٢٥تیر: بازنشستگان کارخانه فولاد اصفهان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوقشان در مقابل فرمانداری تجمع کردند و خیابان را بستند.

اعتصاب جمعی از کارگران در فازهای ١٧ و ١٨ در عسلویه

اعتصاب جمعی از کارگران شرکت پایندان در فازهای ١٧و١٨ عسلویه هم چنان ادامه دارد.
کارگران در اعتراض به پرداخت نشدن ٣ماه حقوق عقب افتاده و پرداخت نشدن حق بیمه از روز چهارشنبه٢٤تیر دست به اعتصاب زدندمقامات مسئول و کارفرماها برای جلوگیری از گسترش این حرکت اعتراضی به سایر بخشها، به کارگران و مهندسان وعده دادند طی روزهای آینده حقوق آنها را پرداخت خواهند کرد. کارگران و مهندسان این شرکت تهدید کردند در صورت عملی نشدن وعده ها، به اعتصاب کنندگان خواهند پیوست.

اعتراض دانشجویان دانشگاه قم به افزایش شهریه

٢٥تیر: جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد قم در اعتراض به افزایش شهریه ثابت در ترم تابستان، در مقابل گرداننده بخش امور مالی این دانشگاه تجمع کردند. شهریه ثابت ترم تابستانی سال گذشته ١٢٠هزار تومان بود و امسال به ١٨٠هزار تومان افزایش یافته است.

ادامه اعتصاب آهن فروشان بازار تهران

٢٩تیر: اعتصاب آهن فروشان بازار تهران هم چنان ادامه دارد. اکثر آهن فروشان بازار تهران از جمله آهن فروشان مسجد شاه تا خیابان پامنار مغازه های خود را بسته بودند. این اعتصاب در اعتراض با اخاذی مالیاتی از یکشنبه هفته گذشته آغاز شد.


نامه اعتراضی

٢٩تیر: کارگران شرکتی دانشگاه تبریز با ارسال نامه‌ای از استاندار آذربایجان شرقی خواستار رسیدگی به وضعیت شغلی خود شدند. کارگران شرکتی که تعداد آنان به بیش از ٢٠٠ نفر می رسد در این نامه از تصمیم جدید مدیران اجرایی دانشگاه تبریز مبنی بر اعمال حجمی کار و واگذاری فعالیت آنان به یک شرکت خصوصی دیگر آن را موجب از بین رفتن امنیت شغلی خود دانسته‌اند.

در بخشی از این نامه آمده است: ما جمعی از پرسنل خدماتی و شرکتی دانشگاه تبریز هستیم که به تعداد ٢٠٠ نفر و با سابقه کاری ٤ الی ٢٨ سال در این دستگاه به صورت صادقانه مشغول فعالیت و کسب روزی حلال هستیم. اخیرا با توجه به تصمیم مدیران اجرایی دانشگاه، مبنی بر اعمال حجمی کار و واگذاری فعالیت این پرسنل به شرکت خصوصی عملا امنیت شغلی ما از بین خواهد رفت و با توجه به اینکه همه این افراد از طبقه مستضعف جامعه هستند، آینده شغلی و خانوادگی‌شان دچار بحران خواهد شد. با این وجود پیگیری‌های ما تاکنون نتیجه‌ای در برنداشته و متاسفانه مسئولین دانشگاه پاسخگوی مشکلات پیش آمده نیستند.

ناامنی محیط کار

جانباختن سه کارگر

سه کارگری که در جریان انفجار اخیر معدن گرانیت «قلعه خرگوشی» مجروح شده‌بودند، بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست دادند.انفجار روز ١٦ تیر بوقوع پیوست. دو نفر از معدنچیان در همان محل انفجار کشته شده بودند. با احتساب خبر مرگ سه معدنچی مجروح شده در این حادثه، شمار کشته شدگان انفجار روز ١٦ تیرماه معدن سنگ گرانیت قلعه خرگوشی به ٥ نفر رسید.


مرگ ٢کارگرمعدن سنگ

٢٦تیر: مشهد. سقوط یک دستگاه لودر به عمق ٣٠ متری دره، مرگ ٢کارگر ٤٠و٥٣ساله را رقم زد.

مرگ کارگر ١٨ساله در زیر آوار

٢٦تیر: تهران. حادثه در قطعه زمینی به وسعت ٢٥٠ متر مربع که به عمق چهار متر گود برداری شده بود رخ داده و در حالی که کارگران مشغول کار در این منطقه بودند ناگهان دیواره ضلع غربی محل گود برداری فرو ریخته و در پی آن بخشی از ساختمان مجاور نیز تخریب شده است.

دو تن از کارگران در زیر آوار محبوس شده. یکی از کارگران افغان که تا پاها و کمر زیر آوار رفته بود توسط تیم آتش نشانان خارج میشود. آتش‌نشانان کارگر دیگر را که کاملاً در زیر آوار گرفتار بود را نیز پس از مدتی از زیر آوار خارج کرده و به عوامل اورژانس تحویل دادند که آنان پس از بررسی علائم حیاتی مرگش را تائید و اعلام کردند.هردو کارگر ١٨ سال سن داشتند.

خفگی ﯾﮑﯽ از ﮐﺎرﮐﻨﺎن ﭘﯿﻤﺎﻧﮑﺎر ﺑﺮق ﻓﺎزھﺎی ١٥ و ١٦ ﭘﺎرس ﺟﻨﻮﺑﯽ

٢٨تیر: ﯾﮑﯽ از ﮐﺎرﮐﻨﺎن ﭘﯿﻤﺎﻧﮑﺎر ﺑﺮق ﻓﺎزھﺎی ١٥ و ١٦ ﭘﺎرس ﺟﻨﻮﺑﯽ ﺑﮫ ﻋﻠﺖ ﺧﻔﮕﯽ ﺟﺎن ﺧﻮد را از دﺳﺖ داد. ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ٣٥ ﺳﺎﻟﻪ و ﺧﻮزﺳﺘﺎﻧﯽ واﺣﺪ ﺑﺮق ﯾﮏ ﺷﺮﮐﺖ ﭘﯿﻤﺎﻧﮑﺎری در ﻓﺎزھﺎی ١٥ و ١٦ ﭘﺎرس ﺟﻨﻮﺑﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ در ﯾﮏ ﻣﺨﺰن زﯾﺮزﻣﯿﻨﯽ  ﻣﺸﻐﻮل ﺑﻮد ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺧﻔﮕﯽ ﺟﺎن ﺧﻮد را از دﺳﺖ داد.


مرگ یک کارگر هنگام تعویض کابین آسانسور قدیمی یک هتل آپارتمان در مشهد

٢٩تیر: هنگام تعویض کابین آسانسور وزنه تعادل آسانسور روی سر یکی از کارگران سقوط کرد و باعث مرگ وی شد.


مرگ دو کارگر براثر حوادث هر هفته در مازندران

هر هفته جان دو کارگر در مازندران بر اثر حوادث ناشی از کار از نفس می ایستد.  حوادث کار همواره در کمین نیروی کار و کارگران بخش های مختلف از جمله ساختمانی است و این حوادث در بهار سال جاری در مازندران ٢١قربانی برجای گذاشته است. ٨٦درصد از مرگ ها کارگران متاهل بین سن های ٣١ تا ٤٠ سال هستند.

 مرگ کارگر١٥ساله درمشهد

کارگر ١٥ساله‌ هنگام کار کار در اطراف آبگیر به داخل آب سقوط کرده و به دلیل نداشتن مهارت کافی در فن شنا غرق شده‌ و جانباخت.

مرگ یک کارگردر دانشکده الهیات

سقوط ستون آهنی ساختمان در حال ساخت دانشکده الهیات از روی جرثقیل مرگ کارگری را رقم زد. این حادثه در خیابان مطهری در حال خالی کردن بار تریلی آهن بودند که ناگهان ستون عظیم جثه آهنی از بالابر جرثقیل سنگین وزن رها شد و دقیقا بر روی کارگر مشغول به کار افتاد وکارگر جوان در دم جانباخت.

مرگ ٢کارگر در اثر گازگرفتگی

مسوول سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری محلات از گاز گرفتگی و مرگ دو شهروند در داخل چاه خبر داد. این چاه ١٧ متری و خشک شده نزدیک یک حمام عمومی بود. گازهای هیدروژن سولفوره، آمونیاک، گاز کربنیک و متان در چاهها وجود دارد. گاز گرفتگی در داخل چاه هر ساله جان تعدادی از کارگران و حفاران را می گیرد.


٢١ کارگر کشتارگاهی در لوشان مسموم شدند

٢٧تیر: ٢١ کارگر شاغل در یک کارگاه کشتار دام که براثر آتش سوزی، در حین انجام کار، بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن مسموم شدند.

دستمزدهای پرداخت نشده

سوادکوه و جویبار عدم دریافت حقوق ٨٢هزار پرسنل صنعت فولاد در ٣ماه اخیر

«کمال علی‌پور خنکداری» در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی گفت: ٨٢ هزار نفر از کارکنان صنعت فولاد سه ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند.

اخراج و بیکارسازی

٢٠٠کارگر شهرداری سنندج اخراج شدند

اتحادیه آزاد کارگران ایران : ٢٠٠ نفر از کارگران روز مزد شهرداری سنندج در روزهای اخیر از کار خود ، اخراج شدند طبق اخبار رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران این کارگران که همگی  چند سال سابقه کار دارند ، از طرف شهرداری اخراج شدند لازم به ذکر است که این کارگران در طی این سالها ، قرارداد روز مزد با شهرداری داشتند و در صورتی که کارگران ، در ایام تعطیل و یا روزهایی که به سر کار خود حاضر نمیشدند از حقوق و مزایا و بیمه محروم بوده اند این کارگران به مدت سه ماه میباشد که حقوق های  خود را دریافت نکردند  و شهرداری سنندج سه ماه از بیمه های این کارگران را نیز به تامین اجتماعی واریز ننموده است کارگران در روزهای آینده در اداره کار سنندج طرح شکایت خواهند کرد اتحادیه آزاد کارگران ایران

کارگران

ملاقات با رضاشهابی دربیمارستان درچهل وهفتمین روزاعتصاب غذایش

امروز به ملاقات رضا شهابی در بیمارستان رفتم، دیگر دستبند به دست نداشت ٤٧ روز از اعتصاب غذایش می گذشت ١٨ کیلو از وزن بدنش را از دست داده بود و معده اش به خونریزی افتاده بود ، در بدو ورود من ،همسرش با دیدنم گفت تا شما اینجا هستی من بروم و کمی کارها را سر سامان بدهم و برگردم، نگرانی و خستگی در چهره خانم شهابی کاملا مشخص بود ، در دو روز گذشته همسر شهابی یکسره در دادستانی پیگیری کرده بود که هم دستبند را از دست رضا باز کند و هم اینکه بتواند برای همراهی در کنار همسرش مجوز بگیرد که خوشبختانه موفق هم بوده، در دو روز گذشته تعدادی از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد و دیگر فعالین کارگری و تعدادی از فعالین سیاسی و مادران پارک لاله به ملاقات شهابی رفتند و با وی همدری کردند و در خواست داشتند تا شهابی به اعتصاب غذایش پایان دهد اما شهابی بعد از ٤٧ روز اعتصاب غذا با توجه به دغدغه های دیگر فعالین و احترام برای همه ی انها و تشکر می خواهد تا یکشنبه ادامه دهد تا شاید مسئولی از طرف سیستم قضایی کشور به خواسته هایش توجه کنند ، هر چند که شهابی توان برداشتن چندین قدم را نداشت اما روحیه ای محکم و استوار در چهره اش موج می زد امیدورایم قبل از اینکه دیر شود مسئولین قضایی تصمیمی منطقی بگیرند تا جان کارگری که دستمایه حداقلی حقوق هر شهروند است حفظ شود

داود رضوی٢٦ تیر ماه

حسن محمدی : نمیشود سرمایه و سرمایه داری را به حال خود گذاشت

در این دنیای امروز همه زندگی ما کارگران با سرمایه و سرمایه داری گره خورده است . هر حرکتی که سرمایه داران انجام می دهند مستقیما نتیجه اش به ما کارگران بر می گردد . در رابطه با محیط زیست برای اینکه سرمایه داری سود بیشتری ببرد تمامی منابع و ذخایر را به اختیار می گیرد و غارت می کند .نه امنیت جانی و نه هوائی برای تنفس برایمان می گذارد تمام آبها را آلوده می کند و دود کارخانه ها سلامتی را از ما ربوده . در سال گذشته ١٣ هزار حادثه ناشی از کار رخ داده که بیش از ١٨٠٠ مورد ان منجر به فوت شد . قردادهای کار تغییر کرده به گونه ای که بیش از ٩٠ در صد قراردادهای کار در سال گذشته موقت بوده .سالانه ٩٠٠ هزار نفر در جهان بر اثر کار با مواد شیمیائی جان خود را از دست داده اند .با اعلام سازمان جهانی کار سالانه ٣٢١ هزار نفر براثر حوادث شغلی و حدود ٢٣٠٠/٠٠٠ نفر بر اثر بیماری های شغلی جان خود را از دست می دهند .هزینه های ناشی از حوادث کار در دنیا ٢ تریلیون دلار است .در رابطه با دستمزد هایمان انقدر ما را بی حقوق می کنند که ما حتی زندگی برای بقاء هم برایمان دشوارمیشود در رابطه با معیشتمان این مزد کفاف اجاره خانه امان هم نمیشود چه رسد به معاش زندگی و تحصیل کودکانمان و تفریح وگردش وشاد زندگی کردن و خانواده ها هرروز در گیر این وضعیت هستند . وقتی به جامعه نگاه می کنیم خیل عظیمی از بیکاران را مشاهده می کنی که برای معاش روزانه خود در مضیغه اند وقتی کارگران اخراج و بیکار میشوند و بیکاری تبدیل به سونامی میشود یعنی فقیر کردن انسان و یعنی بی حقوقی مطلق و در ادامه این بیکاری ها اعتیاد در جامعه بیداد می کند و هر روزه انسانها در مقابل چشمان مردم در جامعه پرپر میشوند .کودکان به خاطر بیکاری والدینشان از تحصیل و بازی و شادی محروم میگردند و به تبع این وضعیت نه جامعه ای سالم است نه به انتظار  اینده ای. هر روز نگران فردای خود هستیم چون هیچ گونه امنیتی وجود ندارد .زنان بخاطر سختی معیشت و گرانی هر روزه که نمیتوانند زندگی کنند به تن فروشی روی می اورند تا بتوانند نیاز های معیشتی خود وخانواده وفرزندانشان را تامین کنند .این تورم افسار گسیخته بویژه از ابتدای سال بر جامعه حاکم شده وضع معیشتی کارگران را به شکل فاجعه باری در اورده است هر روز بخش عظیمی از کودکان و نوجوانان مجبور به ترک تحصیل میشوند تنها به دلیل اینکه پدران و مادران انان کارگرند .                                 اما کارگران با اعتراضات و تشکل های خود و مجمع عمومی که حاصل مبارزاتشان است به سرمایه داران و کارفرمایان و حا میانشان نشان دادند که نمیگذارند این زندگی نکبت بار را بر سرشان خراب کنند .با مشاهده اعتراض کارگران خواهید دید که کارگران در این سالها هرگز سرمایه داران را به حال خود رها نکرده و دست از اعتراض و اعتصاب بر نداشته اند و به سرمایه داران گفتند که خیابانها را می بندیم تا متوجه شوید که در کنار گوشتان عده ای گرسنه هستند و معیشت کارگران را به شکل فاجعه باری در اورده اید و در این اعتراضات تشکل های خود را بر پا می کنند و هر روز قوی ومتحد تر به اعتراضات خود ادامه می دهند و نمی گذارند که در شرایط تنهائی و فقر و بیکسی به استقبال مرگ بروند .این اعتراضات ما کارگران به سرمایه داران نشان خواهد داد که ما انسانیم . موارد اعتراضات شامل ١ اعتصاب کارگران هفت تپه  ٢اعتصاب واعتراض شگفت انگیز کارگران پروفیل ساوه ٣اعتراض کارگران فولاد زاگرس ٤اعتراض کارگران ایران تایر ٥اعتصاب کارگران شرکت واحد ٦اعتراض و اعتصاب موفقیت امیز کارگران معدن سنگ بافق ٧اعتراض کارگران خباز ٨اعتراض کارگران پتروشیمی شازند اراک ٩اعتصاب کارگران شرکت جیسون در فاز ١٢ پارس جنوبی ١٠اعتراض کارگران قند اهواز ١١اعتصاب کارگران معدن افریقای جنوبی و اعتصاب پیاپی معدنکاران در سراسر جهان …..و ده ها و صد ها اعتراض واعتصابات دیگر . این ااعتراضات واعتصابات به ما کارگران نشان داد که قادریم به حقوق خود برسیم و به اتحاد و همبستگی دست یابیم . سرمایه داران بدانند کارگران اعتراضات واعتصابات خود را شروع کرده اند انان بدانند در محاصره گرسنگان قرار دارند . این اعتراضات واعتصابات نشانگر این است که کارگران مطالباتشان تعطیل بردار نیست و سرمایه داران را به حال خود رها نخواهند کرد .این زندگی هر روزه و همیشگی کارگران است .تمام ثروت های این جهان بدست ما کارگران وزحمتکشان بوجود امده و متعلق به ماست .باید همیشه صدای کارگران شنیده شود وکارگران خوب زندگی کنند و در رفاه کامل باشند .ما نمیگذاریم سرمایه داران بین ما تبعیض جنسیتی ایجاد کنند برای انان انسان مطرح نیست سود مطرح است .سرمایه داران را نباید به حال خود رها کرد ما امضاء کنندگان طومار ٤٠ هزار نفری اعتراض به دستمزدهای زیر خط فقر دو سال در رابطه با دستمزد های ناچیزمان به اشکال مختلف اعتراضاتمان را به مسئولین رساندیم  و در این رابطه با دستگیری نمایندگانمان رو برو گشتیم اما از مسئولین هیچگونه جوابی برای دستمزدهایمان نشنیدیم دستمزدی که امسال برای کارگران تعیین کردند واقعا فاجعه امیز بود . دستمزد ٦٠٨ هزار تومان یعنی مرگ تدریجی . این دستمزد پاسخ ابتدائی ترین نیاز ما کارگران را نمی دهد  . ما بارها اعتراض کردیم و باز هم اعتراض خود را اعلام می داریم شما مسئولین باید جوابگو باشید این دستمزدها عواقب فاجعه امیزی برای جامعه خواهد داشت و شما مسئول این عواقب خواهد بود .کارگر زندانی ازاد باید گردد.

کمپین گسترده حمایت از کارگران زندانی!

دیدار رضا شهابی در بیمارستان

دیروز دوباره به دیدار رضا شهابی در بیمارستان هزار تختخوابی رفتم. تعدادی از دوستان و فعالان اجتماعی نیز آمده بودند. حالش کمی بهتر بود و خوشبختانه دستبندها را نیز از دست اش باز کرده بودند و فرزندان اش نیز با خیالی راحت تر به دیدارش آمده بودند، چون تحمل دیدن پدر را با دستبند نداشتند. البته ربابه خانم مجبور شده بود صبح نیز دوباره به دادستانی برود و برای باز کردن دستبند و ملاقات از خدابخشی نامه بگیرد که بالاخره موفق شد. سرم دوباره به او وصل شده است ولی هم چنان در اعتصاب غذا بسر می برد و منتظر است که حداقل یکی از خواسته هایش متحقق شود. دکتر گفته است اگر برای ادامه درمان به او مرخصی استعلاجی بدهند، برای عمل جراحی لازم است که مدتی در بیمارستان بماند تا قوای از دست رفته اش را باز یابد و پس از عمل نیز لازم است استراحت کند و تحت کنترل باشد تا مشکلی برایش پیش نیاید. حکم رضا شهابی در دادگاه تجدید نظر از شش سال به چهار سال تقلیل یافت ولی قاضی دوباره همان شش سال را برای او در نظر گرفت و چهار سال و دو ماه از حکم ناعادلانه اش را گذرانده است. امید این فعال کارگری که برای دفاع از حق خود و دیگر همراهان اش، آسیب های زیادی دیده است، هرچه زودتر، بدون قید و شرط آزاد شود و به سر کار و زندگی خود باز گردد.منصوره بهکیش پنج شنبه ٢٦ تیر ٩٣

حمایت از خواسته های رضا شهابی و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران  و حومه

اطلاعیه زیر* از طرف سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه  به روابط عمومی سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ارسال شده است. ما ضمن انتشار  این اطلاعیه ، حمایت بی دریغ خود را از خواسته های رضا شهابی و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران  و حومه مبنی بر پایان دادن به اعتصاب غذای رضا شهابی اعلام می داریم. سندیکای کارگران فلزکارمکانیک هیات بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزیینات تهران. سندیکای کارگران نقاش استان البرز    

 گفتگوی مجله پیام سندیکا (نشریه درونی سندیکاهای کارگری ایران) با خانوادۀ رضا شهابی می آید:

رضا شهابی (کارگر بیمار زندانی و عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی) از شنبه پس از انتقال از زندان رجایی شهر به بیمارستان امام خمینی تهران پس از مشورت با پزشکش اجازه داده که به او سرم وصل کنند. فشار خون امروزِ رضا ١٠ روی هفت است. دیروز فشار او به کمتر از ٩ به روی ٦ رسید. متاسفانه از امروز خونریزی روده هایش شروع شده که نشانه خوبی نیست. طبق گفته پزشک رضا شهابی او باید یکماه تحت درمان پزشکی قرار بگیرد تا برای جراحی آماده شود. رنگ رخسارش زرد و چشمانش گود افتاده است رضا قبل از اعتصاب غذا ٨٧ کیلو بوده که امروز ٦٩ کیلو شده است. او ممنوع الملاقات است و کسانی که به دیدارش می روند با جلوگیری مامورین زندان گوهردشت و مراقبین انتظامی روبرو می شوند. پس از انتقال رضا شهابی به بیمارستان، با خانوادۀ وی گفتگویی کوتاه داشته ایم که در پی می آید: پیام سندیکا : چهل و چهارمین روز اعتصاب غذای رضا شهابی را پشت سر میگذاریم. امروز در ملاقاتی که با ایشان داشتید وضعیت جسمیشان را چگونه دیدید؟ ربابه رضایی (همسر رضا شهابی) : حالش اصلا خوب نیست. فشارش پایینه و گاهی به همین خاطر از حال رفته .از زمان شروع اعتصاب غذا تا امروز، هجده کیلو وزن کم کرده . به شدت رنگ پریده و خیلی بی حاله. دست و پایش بی حس است. پیام سندیکا : در خواست شما برای بهبود آقای شهابی چیست ؟ ربابه رضایی (همسر رضا شهابی): اولین درخواست ما باز کردن دستبندی است که با آن، دستش را به تختِ بیمارستان بسته اند که خیلی وضعیت روحی اش را خراب کرده . بعضی وقتها به دلیل همین بسته بودن دستش ، چون مسوول باز کردن دستبند نیست ، رضا مجبوره که فشار ادرار را تحمل کنه که یک مشکل به مشکلات دیگرش اضافه شده. از مطالباتش یکی پیگیری درمانش در بیمارستان و بعدش خانه است. دیگه اینکه به او آزادی مشروط هم تعلق میگیره که نمی دونم چرا اجرایی نمیشه. امروز شنیدم که آقای مهدی خزعلی از زندان آزاد شده که به خانواده اش تبریک میگم و نمی دونم چرا این کار برای رضا اجرا نمیشه! .به هرحال آزادی هر زندانی برایم خبر خوبی است. چرا که شاید زندانی خودش آدم مرفهی باشد اما دوری از خانواده برای هر کسی سخت است. من از زندانی بودن هیچ کسی خوشحال نمیشم . رضا چهار بار اعتصاب غذا کرده که این بار، دومین اعتصاب غذای طولانی مدتش است و هنوز بخاطر خواسته هایش اعتصابش را نشکسته. ما از شما برای اطلاع رسانی قدردانی میکنیم. محمد امین شهابی (فرزند خردسال رضا شهابی): منم به نشانه اعتراض به دستبند زدن به بابام به دیدارش نرفتم . خواهرم که رفته بعد از دیدن دستبند ناراحت شده و به خونه برگشته. خواسته های رضا شهابی برای شکستن اعتصاب غذایش : بازگشت به محل قبلی‌ یعنی‌ زندان اوین بند ٣٥٠ ، ‌مرخصی استعلاجی جهت درمان و عمل جراحی دیسک کمر و مراقبت از او در خانه و اجرای ماده ١٣٤ قانون جدید مجازات اسلامی و اجرای قانون آزادی مشروط ، اینها خواسته‌های رضا برای پایان دادن به اعتصاب است که متاسفانه دستبند زدن به دستش هم به خواسته هایش اضافه گردیده است. با امید برای پایان اعتصاب غذای شهابی و آزادی بی قید شرطش. پیام سندیکا (نشریه درونی سندیکاهای کارگری ایران)


 وضعیت رضا بحرانی است!-تعلل مسئولین امنیتی و قضایی در رسیدگی به وضعیت رضا شهابی

٤٥ روز از اعتصاب غذای رضا شهابی می گذرد. وی علیرغم فشار جسمی و روحی هنوز در اعتصاب غذا به سر می برد. مسئولین امنیتی آشکارا تلاش کرده اند که با وارد آوردن فشارهای عصبی به رضا شرایط را برای وی دشوارتر نمایند. در همین راستا آنان با وجودی که می دانند رضا بعد از ٤٥ روز اعتصاب غذا از نظر جسمی بسیار ضعیف تر شده است، علی رغم انتقال او به بیمارستان، او را با دستبند به تخت بسته اند که باعث تشدید فشار روحی و جسمی بر وی شده است. رضا حتی برای استفاده از دستشویی بایستی ساعتها منتظر بماند تا دژبان به اتاق او بیاید و دستبند را باز کند تا او بتواند به دستشویی برود. همچنین بستن وی با دستبند باعث شده است که وی با وجود ناراحتی گردن و کمر ساعتهای طولانی در یک وضعیت بماند که برای وی از نظر جسمی بسیار اذیت کننده است. فشار خون او بین ٩ و١٠ در نوسان است. ادامه این شرایط ضدانسانی و توهین آمیز، و ندادن حق ملاقات به اعضای خانواده، باعث شده است که رضا اعتصاب غذای خود را ادامه بدهد که وضعیت سلامت وی را بحرانی تر خواهد کرد. کمیته دفاع از رضا شهابی ادامه اعتصاب غذای رضا را برای وی از نظر جسمی بسیار خطرناک دانسته و مسئولیت جان رضا را کاملا بر عهده مسئولین امنیتی و قضایی می داند و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط رضا شهابی از زندان و فراهم نمودن شرایط مناسب برای ادامه درمان وی می باشد. تا دستیابی به این مطالبات به کارزارهای حمایت از رضا شهابی ادامه دهیم.

 کمیته ی دفاع از رضا شهابی ٢٤ تیرماه ١٣٩٣


از مطالبات رضا شهابی حمایت می كنیم و از او می خواهیم به اعتصاب غذایش پایان دهد

رضا شهابی هفته هاست كه در اعتراض به عدم توجه مسئولان زندان به مطالبات خود، دست به اعتصاب غذا زده است. یك زندانی دارای حقوقی است. بی شك دولت و قوه قضاییه باید به حقوق ابتدایی زندانی ارج گذارد و به آن پابند بوده و آن را برای زندانی تامین نماید. كارگر زندانی تنها برای دفاع از حقوق صنفی خود كه آن نیز حداقل حقوقی است كه تنها برای زنده ماندن و استثمار و بهره كشی ،به وجودش بسیار نیاز ضروری دارند. رضا شهابی از جمله میلیون ها كارگری است كه دولت برای بهره كشی غیر انسانی وصد بار بیشتر از بهره كشی برده وار، هر روز زندگی را بر برده گان (كارگران ) وقیحانه بیشتر كرده است. زندگی كه فروپاشی خانواده هر لحظه قریب الوقوع می شود. كودكانشان به كودكان كار بدل میشوند.دختران حتی خرد سالش به كنار خیابانها كشیده میشود.. این زندگی نیست كه بر گرده كارگران تحمیل میشود.این عین نسل كشی است. كارگران این زحمتكشان جامعه چرا همیشه با عدم افزایش دستمزد واقعی ،عدم پرداخت دستمزد ،فاقد امنیت شغلی ( بیكارسازی و قراردادهای موقت) سركوب كوچكترین اعتراض اش انها را به زندگی پست وحقیر وحیوانی سوق می دهد. رضا شهابی صدای میلیون ها كارگر جان به لب رسیده است.میلیونها كارگری كه یك لقمه نان اندك را در قبال زحمت روزانه هر روز كوچكتر میكنند. دستمزدی را برایش مقرر می كنند كه پاسخگوی هزینه تعداد انگشت شمار روزهای زندگی اش نیست. رضا شهابی ،صدای حق طلبانه (نه) به این زندگی خفت باری است كه برایش مقدر كرده اند. .اما اینك ما به رضا شهابی كارگر جان به لب رسیده و جسور و از جان گذشته می گوییم، برادر، رفیق، همكار با عزت، دست از اعتصاب غذا بردار. خود را بیش از این آزار نده. وجود با غرور و جسورت در كنار صفوف مبارزات ما كارگران مفید و ثمر بخش است. دوست عزیز،همكار محترم، ما طبه كارگر به وجودت افتخار میكنیم. به شرط آنكه زنده باشی، و این زندگی عزتمندت را به فنا نكشانی. اقدام به اعتصاب غذا آخرین ابزار مبارزه یك زندانی است. این ابزار تنها پیغام به دیگر انسانهای ازادیخواه است كه وجودت را دریابند. اما تداوم اعتصاب غذا به ضد خود بدل می شود. یعنی خودكشی. این امر انسان كشی تنها در قانون ضد بشری حاكمان سرمایه داری است .نه در قانون انسانی كه ما برای یك دنیای بهترمان امید داریم. كمیته پیگیری ایجاد تشكل های كارگری ایران

 همصدا با یکدیگر به دفاع از رضا شهابی برخیزیم

اکنون نزدیک به  ٥٠ روز است که رضا شهابی دراعتصاب غذا به سر می برد! زندگی و سلامت این کارگر مبارز زندانی در خطراست! رضا شهابی جان خود را وثیقۀ افشای بی عدالتی و ستمگری قوۀ قضائیه و مسئولان زندان ها و هیئت حاکمۀ ایران قرارداده است! رضا شهابی چه می گوید و چرا به زندان محکوم شده و اینگونه مورد ستم و تعدی قرار می گیرد؟ او کارگرمبارزی است که مقتضیات کار و زندگی اش او را به واکنش علیه قوانین ضد کارگری واداشته است. او به عنوان یک کارگر، نابرابری اقتصادی و اجتماعی را در محیط کار و زندگی اجتماعی خود تجربه کرده است. حساسیت و هوشیاری اش نسبت به نابرابری و تضاد طبقاتی موجود در جامعه او را در جایگاه یک کارگر آگاه و مبارز قرارداده است که برای تأمین خواست هایش که همانا خواست طبقۀ کارگر نیز می باشد از فدا نمودن جان خویش نیز دریغ نمی ورزد. رضا شهابی می گوید: کارگران حق دارند که برای دفاع از منافع طبقاتی خود مبارزه کنند و از تشکل مستقل طبقاتی خویش برخوردارباشند. به همین دلیل او به همراه رفقای کارگر شرکت واحد اتوبوسرانی تهران برای ایجاد سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه وارد عرصۀ مبارزه گردید. با پافشاری و مبارزه اش در امر احقاق حقوق کارگران بود که با رأی عمومی همکارانش به عضویت هیئت مدیرۀ سندیکای شرکت واحد برگزیده شد. او در پاسخ به اعتماد دوستانش عزم و ارادۀ خود را برای دفاع از آزادی تشکل مستقل کارگری و آزادی اعتصاب به عنوان یکی از ابزارهای مبارزۀ طبقۀ کارگر در جهت تأمین مطالبات اقتصادی و سیاسی جزم نموده است. او تصویب مزد زیر خط فقر از جانب شورای عالی کار و وزیر و نمایندگان ضدکارگری را متناسب با هزینۀ خانوار کارگری نمی داند و برای افزایش مزد و همچنین پرداخت حقوق معوقه کارگران مبارزه می کند. خواست دیگر او آزادی زندانیان سیاسی و آزادی کارگران زندانی و بازگشت به کار و پرداخت مزد زمان محکومیت آنان می باشد. رضا شهابی به دلیل بیان این گونه مطالبات و برافراشتن پرچم مبارزه علیه قوانین سرمایه داری مورد خشم مسئولان ضدکارگری قرارگرفته است. او را در زندان نیز آسوده نمی گذارند و دائم مورد ستم و اذیت و آزار و بی حرمتی قرارمی دهند. مسئولان قضائی و امنیتی رژیم برای پایین آوردن شأن و منزلت او مدام او را زیر فشار قرار می دهند و حتی از درمان وی نیز ممانعت به عمل می آورند. سلامت و جان رضا شهابی برای آنها بی ارزش است و مرگ این کارگر مبارز را آرزو می کنند. بدون شک دشمنان رضا شهابی نباید به این آرزوی پلیدشان دست یابند. طبقۀ کارگر ایران و همۀ مدافعان آزادی طبقۀ کارگر و همچنین کارگران و سازمان های بین المللی کارگری رشادت و آشتی ناپذیری رضا شهابی را می ستایند و حفظ جان این رفیق کارگر را برای استمرار مبارزه در راه آزادی طبقۀ کارگر امری جدی و مهم تلقی می کنند. از این رو بی آنکه ذره ای در شایستگی و خستگی ناپذیری رضای عزیز در مبارزه به ضد ستم طبقاتی تردیدی داشته باشیم، در اقدامی مشترک دستان توانمند ایشان را می فشاریم و به عنوان بخشی از جنبش کارگری ایران پایان پیروزمندانۀ اعتصاب غذای رفیق شهابی را در پیشگاه طبقۀ کارگر طلب می نماییم. سلامت و پیشگامی او در مبارزه لازمۀ نبرد متحد همۀ کارگران از جمله برای تحقق خواست های او است. اتحاد و همبستگی طبقۀ کارگر توصیۀ خود اوست. ما نیز در این پیام به خواست او که وحدت و یکپارچگی در صف طبقۀ کارگر است پاسخ گفته ایم . برای آزادی همۀ زندانیان سیاسی و همۀ کارگران زندانی مبارزه ای سراسری را سازماندهی کنیم. ننگ و نفرت بر استبداد و دیکتاتوری

زنده باد آزادی. کارگران پروژه های پارس جنوبی. فعالان کارگری ضد سرمایه داری گیلان. فعالان کارگری جنوب. جمعی از کارگران پتروشیمی های ماهشهر و بندرامام. جمعی از کارگران محور کرج – تهران                      . تیرماه ١٣٩٣       

فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل خواهان آزادی رضا شهابی شد

رضا شهابی  هم اکنون  نزدیک به ٥٠ روز است  که در اعتراض به وضعیت خود  در اعتصاب غذا بسر می برداو در نامه ای به مسئولان قضایی و امنیتی  رژیم جمهوری سلامی خواسته های  خود را به شرح زیر طرح و  خواهان بر اورده شدن انها شده  است : ١ـ بازگشت به بند ٣٥٠ زندان اوین  چنانچه قرار شود به زندان بازگردد. ٢ـ مرخصی استعلاجی کافی قبل و بعد از عمل جراحی دیسک کمر ٣ـ اجرای ماده ١٣٤ قانون مجازات اسلامی جدید (قانون تجمیع) ٤ـ آزادی مشروط در طی این مدت، حمایتهای گسترده ای در کشورها مختلف جهان از رضا شهابی بعمل امده است. فدراسیون  جهانی کارگران حمل و نقل، ای تی اف،  با انتشار بیانیه مطبوعاتی  در ١١ ژوئیه ٢٠١٤ خواهان آزادی رضا شهابی، فعال  کارگری و عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و حومه شددر بیانیه مطبوعاتی فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل،  بعد از اشاره  به وضعیت  رضا شهابی و در خواست آزادی او، قسمت هایی از نامه آقای استیو کاتون،  کفیل دبیر کل این فدارسیون  به حسن روحانی نقل شده است. در بخشی از این نامه  که برای حسن روحانی ارسال شده است استیو کاتون می گوید آی تی اف چندین بار به دولت شما نامه نوشته و تقاضای آزادی رضا شهابی و تضمین فراهم ساختن معالجات ضروری برای  او را کرده است. آی تی اف همچنین در چندین مورد تعهدات  کشور شما مبنی بر رعایت حقوق بین المللی مبنی  بر حقوق بشر و استانداردهای بین المللی کار، و به ویژه  حق آزادی تشکل و قراردادهای دسته جمعی  را به شما یاد اور شده است.

در واقع،  در گزارش ILO سال ٢٠١٤  ( سازمان جهانی کاربه کمیته مدیریت این سازمان،  مجددا  به این تعهدات  تاکید شده استدر گزارش چنین امده:  “در ارتباط با وضعیت آقای شهابی، دولت ایران می گوید  به تلاش های سازنده خود برای آزادی مشروط و عفو  ایشان از طریق کانال های قانونی ادامه می دهد. دولت ایران یاد اور می شود که  در ملاقات با مدیر گروه استانداردهای بین المللی کار سازمان جهانی کار، در ١٧ آوریل ٢٠١٢ ،  وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تمایل دولت ایران برای  آزادی فوری آقای شهابی مجددا تاکید کرد است و به معاون خود در امور بین المللی  دستور داده  تا این مورد را از نزدیک دنبال کند.  در رابطه با اتهام بدرفتاری با آقای شهابی، دولت ایران  می گوید که هرگونه ادعایی مبنی بر  بد رفتاری  با مظنونان و افراد بازداشت شده، صرف نظر از اتهامات عنوان شده علیه آنها، موضوع مجازات  قانونی قرار گرفته و عاملان آن به جرم بدرفتاری و سهل انگاری در انجام  وظایف، تحت پیگرد قرار می گیرند و درصورتی که  مجرم شتاخته شوند مجازات خواهند شد. و  از این لحاظ ، آقای شهابی چنانچه بخواهد می تواند با استناد به  قانون اساسی و حق قانونی خویش  خواهان استراد حقوق خود شود.   در رابطه با اتهام سهل انگاری و  کوتاهی در تامین  نیازهای پزشکی فوری آقای رضا شهابی در طول مدت زندان،  دولت ایران می گوید که اداره کل زندانها و اقدامات تامین و تربیتی، مسئول ایمنی، امنیت و سلامت زندانیان استو ماده ها و بند های  مختلف مقررات اجرایی  بخش نامبرده  طبق قانون ، این  اداره را ملزم می سازد که  به طور مداوم به وضعیت عمومی و فردی زندانیان نظارت داشته باشد وبه نیار های آنان فورا رسیدگی کند. بند (١) ماده ٤٤ از مقررات اجرایی زندان ها، بازرس زندان را ملزم به نظارت دقیق بر هر گونه تخلف از حقوق مشروع زندانیان می کند. دولت می گوید که، متوجه اهمیت ارائه گزارش دقیق از چگونگی  معالجه پرشکی آقای شهابی هست و تعهد می دهد که گزارش  دقیقی از درمان های پزشکی رضا شهابی را به این  کمیته  ارائه دهد. دولت ایران می گوید که رضا شهابی قبلا در بیمارستان برای مهمیز استخوان تحت درمان بوده است.” بیانیه مطبوعاتی فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل سپس می افزاید: “با وجود این اظهارات توسط  دولت ایران و تکرار بر انجام  تعهدات خود در ارائه  خدمات درمانی مناسب، این وعده ها به طورمرتب شکسته شده استعلاوه بر این، شهابی به تازگی از بند ٣٥٠ زندان اوین تهران به زندان رجایی شهر در کرج منتقل شده استگزارش شده است که او در اعتراض به  انتقال به  این زندان که در آنجا زندانیان سیاسی و تبهکاران با هم در یک جا نگهداشته می شوند، اعتصاب غذا کرده است. با توجه به بدتر شدن سلامتی شهابی و وخامت حال  او، دولت ایران باید  بی درنگ اقدام کندآی تی اف  یک بار دیگر موضع خود را قویا تکرار می کند که هیچ کارگری به دلیل فعالیت های اتحادیه ای نباید زندانی شود، چه رسد به این که با او به گونه ای رفتار شود که  مصداق شکنجه عمدی است . اتحادیه های عضو آی تی اف، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط رضا شهابی هستند. تا زمان آزادی او، فدراسیون همچنین خواستار آن است که از  سلامت روحی وجسمی شهابی مراقبت شود. آی تی اف، وضعیت ( رضا شهابی ) را همچنان  به دقت پیگیری خواهد  کرد.  .آی تی اف   و نیز آی تی یو سی   ( کنفدراسیون جهانی اتحادیه های کارگری ) در این باره به  سازمان بین المللی کار، نامه نوشته اند. این سازمان گفته است  که از تقاضای آزادی بی قید و شرط شهابی و ارائه درمان پزشکی مناسب و ضروری به او  پشتیبانی می کند. فدراسیون همچنان به حمایت های خود از اعضایش در سراسر جهان ادمه خواهد داد و  اعضای این فدراسیون  در صورت لزوم  از تلاش برای نشان دادن همبستگی خود  دریغ نخواهد کرد“.  ترجمه و بازتکثیر از اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایرا

نامه ی سندیکاهای فرانسه به وزیر امور خارجه فرانسه در مورد رضا شهابی

وزارت امور خارجه! ٣٧که دورسه. پاریس ٧٥٣٥١. آقای لوران فابیوس. پاریس ١١ ژوئیه ٢٠١٤ آقای وزیر، سازمان های سندیکائی فرانسوی ث.ژ.ت، و سولیدر  توجه شما را نسبت به وضعیت رضا شهابی، عضو هیئت مدیره ی سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه که از ماه ژوئن ٢٠١٠ به علت فعالیت برای احقاق حقوق کارگران زندانی است، جلب می کند. این حبس تخطی از معائده های اساسی و زیرپا گذاشتن قواعد و اصول بین المللی کار است. به همین دلایل است که سندیکاهای فرانسوی و همچنین جنبش سندیکائی جهانی سال ها است آزادی نامبرده را مطالبه می کنند. در تاریخ اول ژوئن ٢٠١٤ رضا شهابی را که از بیماری های گوناگونی وخیم رنج می برد، به زندان رجائی شهر در کرج محل نگداری بزهکاران عادی منتقل می کنند.  رضا شهابی از همان اولین روز انتقالش در اعتراض به این عمل به اعتصاب غذا دست زده و خواستار بازگرداندنش به زندانی است که ملزومات بین المللی در رابطه با رفتار با زندانیان در آن رعایت شوند. وضعیت سلامتی رضا شهابی بی اندازه ما را نگران کرده است. پزشکان بیمارستان خواستار انتقال فوری او به بیمارستانی در خارج از زندان شده اند که در صورت مخالفت با آن، ستون فقراتش دچار آسیب های جبران ناپذیزی خواهد شد. او را به بخش اورژانس بیمارستان زندان منتقل کرده اند ودر حال حاضر در بیهوشی به سر می برد. با توجه به وخامت وضعیت شهابی، ما از شما می خواهیم از هر طریقی که ممکن است مقامات دولت ایران را تحت فشار قرار دهید تا اقدامات لازم جهت معالجه شهابی را فراهم آورند و حقوق ابتدائی اش رعایت کنند. در رابطه با پیشینه بیماری های شهابی که بطور جدی سلامتی اش را به خطر انداخته اند چنانچه دولت ایران قادر به تضمین معالجه شهابی در داخل ایران نباشند، سازمان های سندیکائی فرانسوی او را برای معالجه به فرانسه دعوت می کنند. در چنین موردی ما از مقامات دولت ایران می خواهیم  که به او اجازه سفر به فرانسه را بدهند و ما سندیکاهای فرانسوی درمان وی در یک بیمارستان مناسب را تقبل خواهیم کرد. آقای وزیر احترامات فائقه ما را بپذیرید. تییری لوپائونسیسیل گوندار لالان دبیر سراسری  ث.ژ.ت. سخنگوی سولیدر  ترجمه و پخش از : همبستگی سوسیالیستی با کارگران ایران – فرانسه اتحاد بین المللی درحمایت از کارگران در ایران – پاریس

گزارش

کاهش امنیت شغلی کارگران کوره پزخانه به دلیل رکود بازار کار

رکود بازار ساخت و ساز به فعالیت کوره پزخان‌ها هم سرایت کرده‌است و سوی دیگر افزایش بهای قیمت حاملهای انرژی بویژه گاز باعث شده نیمه فعال شدن کوره های واحد‌های آجر پزی شده است.

نایب رییس انجمن صنفی کارگران کوره ‏پزخانه ‏های قرچک ورامین، از کاهش امنیت شغلی کارگران کوره پزخانه به دلیل رکود بازار کار خبر داد. چند برابر شدن قیمت حاملهای انرژی بویژه گاز موجب نیمه فعال شدن برخی واحدهای کوره پزخانه شده است با ذکر مثالی افزود: اگر قبلا یک واحد دو میلیون تومان بهای گاز مصرفی در یک دوره می‌داد هم اکنون این رقم به ١٠ میلیون تومان رسیده است. افزایش قیمت حاملهای انرژی در حالی عملی شده که قیمت آجر هیچ گونه افزایشی نداشته به همین دلیل تولید برای تولید کننده آجر به صرفه نیست وتوجیهه اقتصادی ندارد از طرف دیگر کشش خریداران اجرهای سنتی به سمت اجرهای صنعتی سوق پیدا کرده است. علاوه بر مشکلات واحد‌های تولیدی، کارگران شاغل در کوره پزخانه‌ها از مشکلات مضاعفی همانند نواقص سوابق بیمه‌ای، عدم ایمنی وبهداشت در کارگاه‌ها روبرو هستند.

اخبار بین المللی

پرتغال اعتراض هزاران نفر به سیاست‌های دولت

هزاران کارگر و کارمند روز پنجشنبه١٠ ژوییه (١٩ تیر)با تجمع در برابر پارلمان پرتغال در لیسبون، پایتخت، علیه سیاست های دولت اعتراض کردند. آنان معتقدند سیاستهای دولت، آنهم بوقت شرایط بد اقتصادی کشور، باعث بدتر شدن شرایط زندگی اشان شده است. یک معلم می‌ گوید: “نمی توانم شاهد رنج، مشقت، گرسنگی، بیکاری و فقر هموطنانم باشم. شاگردان من گرسنه اند. با نگاهی به اطراف می توان شرایط سخت مردم را دید و حس کرد. جوانان ما، بهترینهای آینده کشورمان، کشور را ترک می کنند.پرتغال یکی از کشورهای بحران زده اتحادیه اروپا و حوزه پولی یوروست که همچنان در سر و سامان دادن به اقتصادش دچار چالش است.

غنا اعلام اعتصاب کارگران راه آهن

کارگران راه آهن در غنا اعلام کرده اند از روز دو شنبه ٢١ ژوییه (٣٠ تیر) در اعتراض به عدم افزایش دستمزدشان دست به اعتصاب خواهند زد.این کارگران می‌گویند که بر طبق توافقات قبلی‌ قرار بود که دستمزد کارگران مورد باز بینی‌ قرار بگیرد و افزایش یابد، ولی‌ بعد از آن توافقات هیچ اقدامی در جهت افزایش دستمزدشان صورت نگرفته است.انتظار میرود که در اثر این اعتصاب حرکت قطار از آکرا پایتخت این کشور به چند شهر دیگر متوقف بشود.

برزیل بازگشت مخالفان دولت به خیابان ها

تب و تاب مسابقات جام جهانی فوتبال هنوز کاملا فرو ننشسته که معترضان برزیلی دوباره به خیابان ها آمده اند.سپ بلاتر، رییس فدراسیون بین المللی فوتبال، فیفا، در پایان بازی های این جام گفت: این اعتراض های خیابانی که از آن حرف می زدند، کجا هستند. می خواهم شخصا به برزیلی ها برای این جام جهانی تبریک بگویم.اما مردم معترض، یکروز بعد از بازی ها، علاوه بر دولت برزیل، فیفا را نیز هدف اعتراض های خود قرار داده اند. بحران اقتصادی و فقر دلایلی بود که مردم برزیل بویژه بیکاران را طی چند ماه گذشته، به خیابان ها کشانده بود. صرف میلیاردها دلار برای تاسیس زیرساخت ها و ورزشگاهها، در جایی که روز به روز بر شمار بیکاران این کشور افزوده می شود، اعتراض کارگران بیکار و حتی بومی های برزیل را برانگیخته بود. در جریان این بازی ها، تظاهرات فروکش کرد اما حال که بازی ها به اتمام رسیده، معترضان دوباره به خیابان آمده اند. روز چهاردهم ژوییه، درست یکروز پس از اتمام بازی های جام جهانی فوتبال، مخالفان دولت برای ادامۀ اعتراض های خود که در طول برگزاری بازی ها، آرامتر شده بود، دوباره به خیابان ها آمدند. بنظر می رسد، این بازی ها حتی برای معترضان، یک وقت استراحت بین دو نیمه محسوب می شده و حال که این بازی ها پایان یافته است، مخالفان نیز برای نیمۀ دوم اعتراض علیه دولت، به میدان آمده اند. دیلما روسف، رییس جمهوری برزیل که برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو آماده می شود، بهنگام مراسم اختتامیۀ جام جهانی، از سوی تماشاگران برزیلی هو شد. بنظر می رسد که این بازی ها، از اقبال وی برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر بکاهد. درخواست میشل پلاتینی، رییس فدراسیون فوتبال اروپا که از مردم خواسته بود اعتراض ها را یکماه متوقف کنند نیز مثمر ثمر نبوده است. برزیلی ها می گویند عشق به فوتبال در خون آنها جاری است اما تورم، گرانی، بیکاری، عدم دستیابی به آموزش و بهداشت رایگان و فقر، معضلاتی است که عشق به فوتبال را کمرنگ می کند.

امریکاقصد شرکت ماکروسافت برای اخراج هزاران نفر

به گزارش تلویزیون بلومبرگ از قول منابع آگاه به مسائل این شرکت گفت شده که این شرکت قصد دارد در پی‌ ادغام با شرکت نوکیا دست به اخراج هزاران کارمند بزند. این شرکت در سال ٢٠٠٩ میلادی و بدنبال بحران مالی جهانی‌ دست به اخراج ٥٨٠٠ تن‌ از کارمندان خود زد، ولی‌ منابع آگاه گفته اند که رقمی‌ که این شرکت قصد اخراجشان را دارد میتواند بسیار بالاتر از تعداد اخراجی‌های سال ٢٠٠٩ باشدقرار است تعداد کسانی‌ که اخراج میشوند ظرف روز‌های آینده اعلام بشود. بر اساس آخرین گزارش‌ها مدیریت این شرکت اعلام کرده است که قسط اخراج ١٨ هزار کارمند را دارند. این شرکت ١٢٧ هزار نفر را در استخدام خود دارد که این تعداد بیش از ١٤ درصد از نیروی کار آن بشمار میاید.

آرژانتین اعتصاب نامحدود رانندگان اتوبوس

اتحادیه ترانسپورت UTA اعلام کرد که رانندگان اتوبوس‌های مسیرهای طولانی‌ از روز دوشنبه ١٤ ژوییه (٢٣ تیر) دست به اعتصاب نامحدود میزنند. بدنبال بی‌ نتیجه ماندن مذاکرات نمایندگان کارگران و کارفرمایان کارگران تصمیم به اعتصاب گرفتند. آنها خواهان ٣٠ درصد افزایش دستمزد و پرداخت هزینه‌های بین راه در مدت زمان رانندگی‌ هستند. کارگران می‌گویند ٧ ماه مذاکره با کارفرمایان هیچ نتیجه‌ای نداشته است و آنها مایل به ادامه این روند خسته کننده نیستند. اتحادیه کارگری UTA ٢٣ هزار کارگر را نمایندگی‌ می‌کند.

افغانستان اعتراض علیه تصویب قانون امتیازات اعضا پارلمانشماری از جوانان و فعالان مدنی در کابل در اعتراض به تصویب طرح قانون حقوق و مصئونیت اعضای شورای ملیدر برابر پارلمان افغانستان دست به اعترض زدند. معترضان با تجمع در مقابل پارلمان افغانستان کارت‌های سرخ را به رسم اعتراض بلند کردند. خواست اساسی این معترضان جلوگیری از توشیح مصوبه این قانون توسط ریاست جمهوری افغانستان است. هرچند مجلس سنای افغانستان آن را رد کرده اما قرار است کمیته مختلط دو مجلس در مورد آن تشکیل جلسه بدهند.در یک بیانیه معترضان آمده که اگر طرح این قانون تصویب شود به نمایندگان مجلسین شورای ملی، خانه‌های مسکونی، بیمه بهداشتی، مصئونیت قضایی و حقوق و امتیازات دپلماتیک در سفرهای خارجی هنگام گردشگری و زیارت و یا معالجه در نظر گرفته خواهد شد و ٢٥ درصد از مزد ماهانه شان به صورت مداوم تا پایان عمر به آنها پرداخت خواهد شد.همچنین دو نگهبان برای هر عضو مجلس نیز در نظر گرفته خواهد شد. معترضان هشدار داده اند که در صورتی که به خواسته های شان رسیدگی نشود به اعتراضات گسترده تری ادامه خواهند داد. تجمعات مشابه بر ضد تصویب طرح قانون حقوق و مصئونیت اعضای شورای ملیدر شهرهای دیگر افغانستان از جمله هرات و مزارشریف نیز برگزار شد.طرح قانون حقوق و مصئونیت اعضای شورای ملی در حالی اعتراضات گسترده ای را به همراه داشته که روز شنبه ٢١ تیر مجلس نمایندگان افغانستان این طرح که برای اعضای مجلس در زمان خدمت و بعد از اتماممدت کاری امتیازات ویژه ای قایل شده است را با اکثریت آرا تصویب کرد.