شهلا دانشفر
معادن مرگ
به گزارش ایسنا خبر گزارشی دولتی در هر ١٦ روز یک معدنچی در معادن ایران بر اثر ریزش معدن و یا سقوط جان خود را از دست میدهد. این آماری است که جاقریان معاون فنی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، در مراسم افتتاحیه کارگاه کشوری بهداشت معادن در خرمآباد گزارش میکند. بیان کرد: بنابر آخرین آمار در هر ١٦ روز یک نفر معدنچی در معادن کشور بر اثر سانحه ریزش معدن یا سقوط فوت میکند.
هولناکتر اینکه صاحبان کار و دولت از وضعیت فاجعه بار معادن و عدم ایمنی آنها مطلع هستند. بارها اتفاق افتاده است که این خطرات از سوی کارگران قبلا گزارش شده است، اما همچنان در اعماق تاریک این “معادن مرگ” کار جریان دارد .
این ادامه جنگی اعلام نشده به کارگران است که هر روز بخاطر سودجویی مشتی سرمایه دار جنایتکار و دولت حامی شان، در محیط های کار به وقوع می پیوندد. معادن در راس این قتل و کشتارند. در برابر این جنگ اعلام نشده، اولتیماتوم ما کارگران باید اجرای فوری قوانین ایمنی کار مطابق با استانداردهای علمی جامعه بشری امروز باشد. این وضعیت جهنمی باید موضوع فوری بحث و تصمیم گیری کارگران در مجامع عمومی شان و طرح خواست فوری رفع هر گونه مورد خطر برای جان و زندگی شان باشد. تا محیط کارمان امن نشود، سر کار حاضر نخواهیم شد. این باید اخطار کارگران در معادن از جمله ٥ هزار کارگر معدن بافق یزد که در یک ماهه اخیر یک کانون داغ اعتراض کارگری بود و کارگرانش در خطر بیماری سرطان و انواع بیماریهای دیگر قرار دارند، باشد.
هر ١٦ روز مرگ یک معدنچی و قاتلین جنایتی در چنین ابعاد، همچنان بر سر کارند و این جنایت هر روز تکرار میشود. چه کسی اسامی این قربانیان بی نام و نشان جنایتی در چنین ابعاد را شنیده است، تا لااقل برای دقیقه ای هم شده یادشان را گرامی بداریم؟ چه بر سر فرزندان و خانواده های آنان آمده است؟ پاسخ هیچ کدام از این سوالها در گفته های مقامات مربوطه و گزارشاتشان معلوم نیست. قرار هم نیست که معلوم شد. چون کسی در قبال آن مسئول نیست. این دادستان بردگی کارگر در محیط های کار و موضوع جنگ هر روزه مااست. به این توحش و بردگی باید فورا خاتمه داد.