پدرام نواندیش -نینا- مروری بر اخبار جنبش کارگری ایران برنامه یازدهم ژوئن 2014

نینا- مروری بر اخبار جنبش کارگری ایران
برنامه یازدهم ژوئن 2014

پدرام نواندیش

ادامه اعتصاب کارگران کارگران کارخانه نورد پروفیل ساوه
در اخبار هفته گذشته به اطلاع شما رساندیم که بعد از یک هفته اعتصاب پر شکوه کارگران کارخانه نورد پروفیل ساوه ، روز شنبه دهم خرداد ماه ؛ رستمی صفا مالک کارخانه مجبور به مذاکره و تن دادن به خواست به حق کارگران در این کارخانه شد.به دنبال چانه زنی وکشمکش بسیارکارگران اعتصابی با مدیرعامل که سعی درتوافق با حداقل مطالبات ممکن با کارگران را داشت. مقاومت وپافشاری کارگران، بالاخره به عقب نشینی رستمی منجرشدو کارگران به مطالبات اصلی خود دست یافتند. جدا از یکماه حقوق و تمدیداعتباردفترچه های درمانی، که طی روزهای قبل انجام شده بود ؛مدیر عامل متعهد گردید دو ماه مبلغ عیدی و پاداش را تا حداکثر یکشنبه هیجدهم خرداد ماه به حساب کارگران واریز کند . در همان زمان کارگران کارخانه با این التیماتوم که اگر کارفرما تا تاریخ یکشنبه هیجدهم خرداد ماه به وعده داده شده عمل نکند اعتصاب خود را از سر خواهند گرفت ، بر سر کارهایشان بازگشتند .
بر اساس اخبار منتشره کارفرما به هیچ یک از وعده های خود عمل نکرده و در نتیجه کارگران مجددا از روز یکشنبه هیجدهم خرداد ماه دست از کار کشیده و اعتصاب خود را از سر گرفتند . در توافقات به عمل آمده که برای کارگران یک پیروزی محسوب میشد کارفرما موافقت کرده بود که علاوه بر پرداخت دستمزد های معوق کارگران که تا تیرماه کلیه معوقات کارگران را پرداخت کرده و چهار درصد مبلغ مربوط به مشاغل سخت وزیان آوربرای تامین بازنشستگی کارگران، به سازمان تامین اجتماعی پرداخت گردد ، هیچ یک از کارگران به خاطر شرکت در اعتصاب از کار اخراج نشده و نیز حقوق یک هفته اعتصاب کارگران کارخانه محاسبه و پرداخت گردد. اتحاد و یکپارچگی و احساس قدرتی که کارگران قبلا اینچنین تجربه اش نکرده بودند و تشکیل مجمع عمومی کارگران و هدایت اعتصاب توسط مجمع عمومی بدون معرفی نماینده خود، موجب شده تا بار دیگر کارگران این کارخانه بر این قدرت خود صحه گذارده و برای تحقق مطالبات به حق و انسانی خود دیگر بار دست به اعتصاب بزنند.
تعرض بی پاسخ سرمایه دار مالک کارخانه طی چند ماه گذشته کاسه صبر کارگران را لبریز کرده است . رستمی صفا مالک کارخانه لااقل تا کنون 60 نفر کارگر این کارخانه را اخراج کرده و مدت قرارداد های کارگران را به سه ماه و حتی یک ماه تقلیل داده و به این صورت امنیت شغلی کارگران و خانواده آنها و آن هم به واسطه منفعت طلبی مالک کارخانه روز به روز کاهش پیدا کرده . به درست راهی به جز اعتصاب و به تعطیلی کشاندن روند تولید پیش روی کارگران باز نمانده است . در برنامه های بعدی نتایج اعتصاب کارگران این کارخانه را به سمع و نظر شما خواهیم رساند.
ادامه اعتصاب کارگران قطارهای شهری اهواز!
همچنین اعتصاب کارگران قطار های شهری اهواز که از روز یک شنبه یازدهم خرداد ماه در اعتراض به عدم دریافت پنج ماه دستمزهای خود دست از کار کشیده بودند، در این هفته نیز ادامه پیدا کرد و در مقابل سایت مرکزی قطار شهری واقع در خیابان اقبال اهواز تجمع کردند . کارگران پیمانی شرکت کیسون از پیمانکاران مجری ساخت قطار شهری اهواز که در بخش های حمل و نقل و حفاری تونل مشغول به فعالیت هستند از روز یکشنبه یازدهم خرداد در اعتراض به دریافت نکردن پنج ماه دستمزد های خود دست به اعتصاب زده اند . کارگران اعتصابی وعده های کارفرما را باور نکرده و همچنان به اعتصاب خود داده اند . مطالبات کارگران پیمانی قطار های شهری اهواز مربوط به ماههای دی و بهمن و اسفند 92 و نیز ماههای فروردین و اردیبهشت سال جاری می باشد . به گفته یکی از کارگران اعتصابی مطالبات حدود 900 نفر کارگر زیر مجموعه شرکت کیسون علاوه بر پنج ماه دستمزد های معوق ؛ صدور فیش حقوق برای دریافتی های خود ؛ محاسبه اضافه کاری در ایام تعطیلات و پرداخت شدن افزایش دستمزد های مصوب شورای عالی کار رژیم در سال جدید می باشد که حتی کارفرما از محاسبه این افزایش 25 درصدی دستمزد شورای عالی کار رژیم نیز سر باز می زند .و به گفته کارگر مذکور کارفرما در سال 93 بجای افزایش 25 درصدی حقوق،12 درصد حقوق کارگران را افزایش داده است که آنهم هنوز به حساب کارگران واریز نشده است.

ادامه اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن بافق
اما همچنان که هفته قبل به اطلاع رسید ، بالغ بر پنج هزار نفر کارگر معدن سنگ آهن بافق واقع در استان یزد از روز یکشنبه 28 اردیبهشت ماه در اعتراض به خصوصی کردن این معدن و در نتیجه احتمال اخراج های وسیع و کاهش دستمزد ها و دیگر مزایا ؛ دست به اعتصابی گسترده زده اند و بنا بر اخبار منتشره اعتصاب کارگران این معدن همچنان ادامه دارد . آنچه که کارگران معادن مختلف طی سالهای گذشته در حکومت سرمایه داران اسلامی به چشم خود دیده اند این بوده که به دنبال هر واگذار کردن معدن و یا مراکز صنعتی به بخش خصوصی اوضاع معشیتی کارگران نیز اسفناک تر از قبل شده است . صاحبان کارخانجات و معادن در این بخش همچنان که محمد رضا عطاردیان دبیر کانون سرمایه داران می گوید تحمیل قرارداد های سفید امضاء را در دستور قرار داده اند تا بدون کمترین دردسر هر کارگری را بدون پرداخت حق و حقوق از کار اخراج کنند . اما لااقل تا زمانی که هنوز معادن و کارخانجات به بخش خصوصی واگذار نگردیده است این امکان به میزان زیادی از صاحبان کارخانجات و معادن گرفته شده است . به این ترتیب برای کارگران شاغل در معادن و کارخانجاتی که قرار است به بخش خصوصی واگذار شود،خصوصی سازی یعنی تعرض هر چه بیشتر به سطح معیشت کارگران ،یعنی اخراج به هر بهانه ای و یعنی دست اندازی بر زندگی و سرنوشت میلیونها کارگر و خانواده های آنها و به عبارتی یعنی عدم امنیت شغلی و تحمیل شرایط اسارت بارسرمایه داران نوکیسه ای که از قبل حاکمیت سیاه سرمایه داران اسلامی به ثروت های انبوه چنگ زده اند . اکنون بعد از واگذاری بالغ بر 30 درصد سهام این معادن و ارائه بخش های دیگر سهام آن برای عرضه در بورس ، حدود پنج هزار نفر کارگر سنگ معدن بافق برای جلوگیری از این تعرض به زندگی اشان به مقاومت بر خاسته و اعتصاب متحدانه ای را آغاز کرده اند . باید با تمام توان از اعتصاب کارگران معدن سنگ آهن باف پشتیبانی کنیم .
دستمزد های معوق کارگران کارخانه کاشی سمند
دی ماه سال گذشته سرمایه دار مالک کارخانه کاشی سمند، تعداد 150 نفر کارگر این کارخانه را از کار بدون آن که دستمزد ها و دیگر حقوق آنها را پرداخت کند به بهانه داشتن مشکلات مالی از کار اخراج کرده است . حال توجه کنید که همین سرمایه دار بدون آنکه مطالبات کارگران اخراج شده از کار را بپردازد ، از ابتدای سال جاری تعداد دیگری کارگر را با قرارداد های سفید امضاء به استخدام در آورده است . بنا بر اخبار منتشره 75 نفر کارگری که به استخدام این کارخانه در آمده اند اعلام کرده اند که از ابتدای استخدام خود تا کنون هیچ گونه دستمزدی نگرفته و علاوه بر آن مالک کارخانه بابت بیمه کارگران هیچ حق بیمه ای را نیز به حساب تامین اجتماعی واریز نکرده است و به این ترتیب کارگران نه تنها سفره هایشان خالی است ، بلکه فاقد هر گونه بیمه ای جهت درمان خود و خانواده هایشان هستند .
به گفته یکی از کارگران اخراج شده، سرمایه دار مالک کارخانه هر ماهه به کارگران قول پرداخت معوقات حقوقی آنان را میداده است ، اما با گذشت چندین ماه از سال نه تنها حقوق و بیمه کارگران برقرار نشد بلکه آنها شغل‌شان را نیز از دست دادند. کارگران اخراجی در بخش‌های سورت، فنی، تهیه لعاب، پرس، خط لعاب، بارگیری، تولید، کوره، کنترل کیفیت و بسته بندی کارخانه کاشی سمند کار می‌کردند.
اظهارات دادستان رژیم اسلامی در خصوص شکایت دستمزد92
و اما دادستان رژیم اسلامی سرمایه داران در تازه ترین اظهارات رسانه ای خود در خصوص رد شکایت چند تشکل که علیه حداقل دستمزد سال 92 شکایتی را طرح کرده بودند گفت که شاکیان مزد سال 92 می توانند درخواست فرجام خواهی کنند. لازم به توضیح است که در روز های پایانی سال 91 شورای عالی کار رژیم اسلامی حداقل دستمزد سال 92 را 25 درصد اعلام کرد . همان زمان تورم جاری در جامعه بسیار فراتر از نرخ تورمی بود که بانک مرکزی جمهوری اسلامی آن را اعلام کرد . با این وصف بانک مرکزی رژیم اسلامی نرخ تورم را 30 درصد اعلام و به این ترتیب حداقل دستمزد برای سال 92 را نیز پنج درصد پائین تر از نرخ تورمی بانک مرکزی اعلام کردند . به دنبال آن تعدادی از تشکل هایی که توسط عناصری از خود رژیم اسلامی تشکیل شده بود همانند کانون کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران، اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، اتحادیه کارگران پتروشیمی بندرخمینی و انجمن صنفی کارگران پتروشیمی تبریز، شکایتی را تنظیم کردند و آن را به دیوان عدالت اداری رژیم تحویل دادند . و در 24 اردیبهشت ماه سال جاری دیوان عدالت رژیم اسلامی سرمایه داران رای به رد این شکایت صادر کرد . و به این ترتیب رژیم اسلامی نشان داد که حتی آن اعتراضات درونی خود را نیز بر نمی تابد . اکنون که این سئوال در مقابل دادستان رژیم اسلامی قرار داده می شود پاسخ بازهم گشودن باب توهم در مقابل کسانی است که فکر می کنند میتوان این رژیم ضد کارگر را با نامه نگاشتن به وزرایش و یا شکایت به دیوان عدالتش به بازنگری در مصوبه های ضد کارگری اش واداشت .