علیه بیکاری
١١ میلیون نفر در ایران امنیت شغلی ندارند
معاون وزیر کار می گوید ٩٠ درصد کل شاغلان مشمول قانون کار کشور دارای قرارداد موقت کاری هستند و در این زمینه وضعیت انعقاد قرارداد کاری در ایران به بحران رسیده است. باقی ماندن این شرایط یعنی اینکه حدود ١١ میلیون نفر از کارگران که بیش از ٥٠ درصد کل شاغلان کشور را تشکیل می دهند، قرارداد موقت هستند.
با وجود اینکه بازار کار کشور در دو دهه اخیر به سمت انعقاد قراردادهای موقت کار حرکت کرده است، اما قانون کار تصریح دارد قرارداد کار در رشته های شغلی دارای جنبه مستمر باید دائم باشد و نمی توان در تمام بخش ها اقدام به امضای قرارداد موقت و جذب نیرو با شرایط کوتاه مدت کرد.
اما عدم وجود ضمانت اجرایی قانون کار و بی توجهی دولت ها به این امر باعث شده تا امروز بسیاری از بنگاه ها و واحدهای تولیدی کشور و حتی واحدهای توانمند، صاحب نام و بزرگ نیز در جذب نیرو وانعقاد قرارداد کاری به بدترین وجه عمل کنند و شرایط کاملا یکطرفه و بعضا استثمارگرایانه ای در قراردادهای کاری کشور جاری شود.
کارشناسان بازار کار معتقدند در کنار سوءاستفاده کارفرمایان از شرایط نامتعادل عرضه و تقاضای نیروی کار و البته بروز مسائل گوناگون مدیریتی در بنگاه ها؛ ماده ٧ قانون کار نیز دست کارفرمایان را در اعمال قراردادهای کاری سلیقه ای باز بگذارد.
در این ماده قانونی بر فراهم بودن امکان امضای قرارداد به صورت مکتوب و همچنین بسته شدن قرارداد کاری شفاهی تاکید شده است. وجود میلیون ها قرارداد کاری موقت باعث شده تا امکان برنامه ریزی در زندگی کارگران و مشمولان قانون کار از بین برود.
کارجویانی که از آینده می ترسند
امروز بیشتر کارجویان جوانی که وارد بازار کار کشور می شوند به دلیل داشتن قراردادهای موقت کاری، امکان برنامه ریزی برای آینده خود را ندارند؛ آنها به دلیل نامشخص بودن آینده شغلی خود از ازدواج و تشکیل خانواده می ترسند و نمی توانند برخی پیش بینی ها را برای توسعه زندگی خود انجام دهند.
در کنار این موضوع، کارفرمایان نیز در اقداماتی عجیب و سوال برانگیز ترجیح می دهند اغلب نیروهای کارآمد و موثر خود را نیز به راحتی از دست بدهند، قرارداد آنها را تمدید نکنند، ارتباطی با بدنه سازمان نداشته باشند و همیشه از طریق واسطه ها با نیروها ارتباط بگیرند و در تمام طول سال در حال پرداخت هزینه آموزش نیروهایی باشند که با اخراج نیروهای قبلی، باید بپردازند تا تازه واردها فنون کار را یاد بگیرند.
وضعیت امنیت شغلی
اهمیت افت شدید امنیت شغلی در ایران از این جهت است که بدانیم وقتی ٩٠ درصد از کارگران دارای قرارداد موقت هستند یعنی بیش از ٥٠ درصد از کل شاغلان کشور در وضعیت کاملا نامناسب امنیتی به لحاظ شغلی قرار دارند.
حمید حاج اسماعیلی در باره نقش دولت ها در موقت شدن قراردادها میگوید: این دولت ها بودند که با سهل انگاری در اجرای قوانین درباره نیروی کار، برخی کارفرمایان را به این فکر انداختند که با قرارداد موقت شرایط ویژه ای را در بازار کار کشور به وجود آورند.
این کارشناس بازار کار اظهارداشت: متاسفانه از سویی نیز شرایط اقتصادی کشور قراردادهای کاری کارگران را بی امنیت کرده است. معتقدم در چنین شرایطی باید در اصلاح قانون کار تعجیل شود، اما آنگونه که در ماه های اخیر عمل شده حاکی از آن است که دولت تدبیر و امید تمایلی به اصلاح قانون کار ندارد.
بیکاری در چهار محال بختیاری بیداد می کند
بیکاری در استان چهارمحال بختیاری به ویژه شهرستان های کیار، کوهرنگ، اردل، فارسان به علت عدم وجود زیرساخت های مناسب بیداد می کند.
تعطیلی کارخانه کمپوست خراسان شمالی از سال گذشته تاکنون
با تعطیلی کارخانه کمپوست از سال گذشته تاکنون ٤٠ نفر ار کارگران این کارخانه از کار بیکار شدند.
بعد از گذشت ١٦ ماه از زمان بر گزاری آزمون استخدامی شرکت نفت، هنوز وضعیت اشتغال ١٨٠٠ نفر از قبول شدگان این آزمون مشخص نیست.
بعد از گذشت بیش از ١٣ ماه از اعلام نتایج بزرگترین آزمون استخدامی سال ٩٢ شرکت نفت ایران، ١٨٠٠ نفراز پذیرفته شدگان در رشته ههای مختلف مرتبط بااین صنعت، هنوز جذب نشدهاند. شرکت نفت ایران در اردیبهشت ماه سال ٩٢ بزرگترین آزمون استخدامی خود را با حضور ١٢٠هزار نفر در رشتههای مختلف به صورت سراسری بر گزار کرد که در نهایت ٣٥٠٠ نفر (دو برابر ظرفیت) برای ورود به مرحله مصاحبه علمی و فنی وارزیابی روانی برگزیده شدند. به دلیل تاخیر ایجاد شده سرانجام این مصاحبه توسط کارشناسان و مدیران ارشد نفتی در مهر و آبان سال٩٢ انجام شد اما از آن زمان تا کنون هیچ اتفاقی در خصوص جذب افراد قوبل شده در مرحله مصاحبه صورت نگرفته است. قرار بود نتایج اولیه پذیرفته شدگان یک ماه بعد از مصاحیه اعلام شود اما تا امروز که حدود شش ماه از انجام مصاحبه میگذرد این مسئله به تعویق افتاده است. شرکت نفت برای جذب این تعداد نیروی انسانی همکاری ندارد و به نظر میرسد قبولی این ١٨٠٠ نفر را به رسمیت نمیشناسند.(منبع ایلنا)
تعطیلی کارخانه ذوب آهن اردبیل ،بیکاری٢٧٥کارگروتجمع اعتراضی مقابل اداره کار
١٢ خرداد: کارخانه ذوب آهن اردبیل به عنوان یکی از واحدهای بزرگ صنعتی این استان که در زمینه تولید آهن و فولاد درهای خود را بروی ٢٧٥ کارگر فعال در این واحد تولیدی بست تا عملا تعطیلی کارخانه و بیکاری کارگران خود را اعلام کند.