یونس غیاثوند

فساد در مدارس ایران

فساد در مدارس ایران یونس غیاثوند همانطور که می‌دانید، از سه دهۀ گذشته تاکنون سیاست سرمایه‌داری کردن اقتصاد ایران منجر به فلاکت معیشتی در سرتاسر جامعه ما گشته و جبر تاریخ توانسته این فساد را در آموزش و پرورش ما که اکنون پولی شده و دلالی محور است نیز بگستراند. …

Read More »

آیا توسعه مهم تر از عدالت و برابری است؟

آیا توسعه مهم تر از عدالت و برابری است؟ یونس غیاثوند،۳ مرداد، ۱۴۰۱ خورشیدی اگر به دنیای امروز نگاه کنید در سرتاسر این سیارهء حیات بخش ، میزان انباشت ثروت در حال بیشتر و بیشتر شدن است، کارشناسان اقتصاد سیاسی از جمله دکتر مجید حسینی، استاد دانشگاه تهران اعتقاد راسخ …

Read More »

چپ نماها در ۱۴۰۱

یونس غیاثوند،۱ مرداد، ۱۴۰۱ خورشیدی از سال ۱۳۷۰ خورشیدی تاکنون، ما شاهد بزرگترین فاجعهء ژئوپلیتیکی قرن ۲۰ ام، که همان تجزیه اتحاد شوروی و نابودی اردوگاه سوسیالیسم بود بوده ایم، از آن دهه تاکنون ناتو و امریکا هیچ مانعی را در برابر خود ندیده و هر روز به یک بهانه …

Read More »

سالگرد آغاز انقلاب کوبا گرامی باد!

سالگرد آغاز انقلاب کوبا گرامی باد! یونس غیاثوند، ۲۶ تیر، ۱۴۰۱ خورشیدی. اکنون بیش از ۶۰ سال است که از انقلاب مردمی کوبا می گذرد و دقیق تر بگویم، ۶۳ سال از وقوع آن حوادث پربرکت در یک جزیرهء کوچک واقع در امریکای لاتین می گذرد، به برکت خدمات رهبران …

Read More »

علّت اصلی بحران آب در ایران چیست؟

نگارنده: یونس غیاثوند، ۱۲ تیر، ۱۴۰۱ خورشیدیاز دههء ۴۰ خورشیدی تاکنون، ایران دچار خشکسالی های متعدد سفره های آب زیر زمینی خود است و سال به سال به تعداد منابع از بین رفته آب شیرین کشورمان افزوده می شود، ماجرا چیست؟ آیا مردم عادی ایران مصرف گرا هستند و منابع …

Read More »

جمهوری آذربایجان به کدام سو می رود؟

جمهوری آذربایجان به کدام سو می رود؟ نگارنده: یونس غیاثوند، ۱۱ تیر ۱۴۰۱ از سال ۱۹۹۱ و در پی حوادث متعدد، جمهوری سوسیالیستی آذربایجان شوروی از این اتحادیه (اتحاد شوروی) جدا گشت و اعلام استقلال کرد، تا آن زمان در مقر ریاست جمهوری . س. آذربایجان سیاستمدارانی روی کار بودند …

Read More »

نه به مذاکره

نه به مذاکره یونس غیاثوند، ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ از اوایل پیروزی انقلاب مردمی ۵۷ تاکنون، ما شاهد بدقولی‌ها و بدعهدی‌های پی در پی و وقیحانه غربی‌ها در طول گفتگوهایی که با آنها داشتیم بوده‌ایم. دولت پشت دولت در ایران اولین هدفشان رسیدن به توافق با امریکا و اردوگاه غرب بود. …

Read More »

کاهش امید به زندگی در ایالات متحده، طی سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱

نگارنده: ناشناس، سایت یو اس. پلی استروم، ۲۴ مه، ۲۰۲۲ میلادی مترجم: یونس غیاثوند، ترجمه در ۱۴ خرداد، ۱۴۰۱ خورشیدی براساس مطالعاتی که محققان دربارۀ امید به زندگی به عمل آورده‌اند، توانسته‌اند اطلاعات جدیدی دربارۀ این موضوع کسب کنند. محققان معتقدند که این کاهش امید به زندگی میزان سقوطش شدیدتر …

Read More »

پلاسکویی دیگر …

پلاسکویی دیگر … نگارنده: یونس غیاثوند، ۸ خرداد، ۱۴۰۱ خورشیدی ۵ سال است که از حادثهء ساختمانی پلاسکو در تهران بزرگ می گذرد و کمتر کسی دوباره به ذهنش این پیش بینی منفی خطور می کرد که مجدداً اینچنین اتفاقی تکرار شود، امّا شد! در اوایل اردیبهشت ماه ۱۴۰۱، ساختمان …

Read More »

تفکر شیعه آریایی چیست؟

تفکر شیعه آریایی چیست؟ نگارنده: یونس غیاثوند، ۳۰ اردیبهشت، ۱۴۰۱ خورشیدی درست پس از فروپاشی اتحاد شوروی  و اردوگاه سوسیالیسم بود که فرانسیس فوکویاما، فیلسوف معروف امریکایی نظریۀ پایان تاریخ را اعلام کرد و باور داشت که لیبرالیسم و سرمایه‌داری آخرین عقیدۀ سیاسی-اقتصادی در دنیای ماست. اما اشتباه کرد. هنگامی …

Read More »

جنایات اقتصادی آمریکا در سطح جهان

به قلم یونس غیاثوند، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ فرض کنید که شما یک فرد دامدار هستید و تمامی دار و ندارتان و منبع امرار معاشتان حاصل از فروش شیر سه گاوتان است، امّا به طور ناگهانی فردی قلدر نزد شما آمده و گاوهای شما را می‌دزد و با خود می برد. …

Read More »

یمن به دنبال پایان جنگ هفت سالۀ فراموش شده در جهان

به قلم:احمد عبدالکریم، ۵ آوریل ۲۰۲۲ مترجم:یونس غیاثوند هفت سال از جنگ وحشیانه علیه یمن می‌گذرد. این کشور در نقشه شبیه به یک کشتی است در جنوب شبه‌جزیرۀ عربستان قرار گرفته که جنگ در آن از مارس ۲۰۱۵ آغاز شد. این جنگ خونین‌ترین جنگ جهان است و گروه‌های حقوق بشری …

Read More »

پروژۀ نیمبوس

چگونه آمازون و گوگل میلیاردها دلار از طریق اشغال فلسطین بدست آوردند. نوشتۀ رمزی بارود (Ramzy Baroud) ترجمۀ یونس پروژۀ نیمبوسچگونه آمازون و گوگل میلیاردها دلار از طریق اشغال فلسطین بدست آوردند.نوشتۀ رمزی بارود (Ramzy Baroud)ترجمۀ یونس غیاثوندایتل، واشنگتن دی سی- ما هویتمان را آشکار نمی‌کنیم، چون از تلافی آن‌ها …

Read More »