محسن حکیمی

گفت‏و‏گوی کانون نویسندگان ایران با محسن حکیمی – درباره‏ی «کمیته‏ی دفاع از حقوق قربانیان قتل‏های زنجیره‏ای»*

گفت‏و‏گوی کمیسیون پنجاه سالکی کانون نویسندگان ایران با محسن حکیمی درباره‏ی «کمیته‏ی دفاع از حقوق قربانیان قتل‏های زنجیره‏ای»*    

Read More »

محسن حکیمی -«مظلومیت کتاب» و سانسور آن توسط روزنامه شرق

«مظلومیت کتاب» و سانسور آن توسط روزنامه شرق روزنامه شرق در شماره امروز خود (دوشنبه 20/2/95) یادداشت من درباره وضعیت کتاب را سانسور کرده است. برای اطلاع خوانندگان اصل یادداشت را در اینجا منتشر می کنم. محسن حکیمی

Read More »

محسن حکیمی – گفت و گوی «خط صلح» با محسن حکیمی درباره ی ایمنی در محیط کار

گفت و گوی «خط صلح» با محسن حکیمی درباره ی ایمنی در محیط کار – به عنوان اولین سوال، بفرمایید که قوانین کار در ایران، تا چه حد تامین ایمنی محیط‌های کاری را امری ضروری به حساب می‌آورد؟ مثلاً بازرسی‌های اداره‌ی کار، تعاون و رفاه اجتماعی در کاهش حوادث تا …

Read More »

پراکسیس مارکس، فراسوی فلسفه (متن سخنرانی محسن حکیمی در جشنواره ی گلاویژ، سلیمانیه، کردستان عراق، نوامبر 2015)

پراکسیس مارکس، فراسوی فلسفه (متن سخنرانی محسن حکیمی در جشنواره ی گلاویژ، سلیمانیه، کردستان عراق، نوامبر 2015) دهه های 30 و 40 قرن نوزدهم در فلسفه ی آلمان دوران افول گرایش به کانت و رشد روزافزون گرایش به هگل میان دانشجویان و محافل دانشگاهیِ آلمان بود. پیش از آن، دیدگاه …

Read More »

محسن حکیمی -نقش سانسور ایدئولوژیک در کاهش تیراژ کتاب و راه مقابله با آن

نقش سانسور ایدئولوژیک در کاهش تیراژ کتاب و راه مقابله با آن علت اصلی کاهش تیراژ کتاب در شرایط کنونی، وضعیت بحرانیِ اقتصاد سرمایه داری در ایران است. من این نکته را جایی دیگر توضیح

Read More »

محسن حکیمی -مهاجرت سرمایه

محسن حکیمی مهاجرت سرمایه چرا تیراژ کتاب از 3000 به 500 رسیده است؟ پیش از کوشش برای یافتن پاسخ این پرسش توضیح دو نکته را لازم می دانم. نخست آن که موضوع این بحث کتاب های معمولی، غیردرسی، غیردولتی و غیرتزیینی است. بنابراین، کتاب های با تیراژ بالاتر از 3000 …

Read More »

محسن حکیمی – این امامزاده شفا نمی دهد!

این امامزاده شفا نمی دهد! حکایت کسی که در این روزها از توافق دولت ایران با دولت های آمریکا و اروپا خوشحالی می کند – توافقی که به نظر می رسد کل حکومت جمهوری اسلامی در مجموع ناچار است پای اجرای آن برود – حکایت همان کسی است که به …

Read More »

محمدجعفر پوینده در پرتو آثارش – گفت و گوی اکبر معصوم بیگی با محسن حکیمی تهیه و تنظیم: کیوان باژن

محمدجعفر پوینده در پرتو آثارش گفت و گوی اکبر معصوم بیگی با محسن حکیمی تهیه و تنظیم: کیوان باژن اکبر معصوم بیگی: چه طور شد ویراستاری کتاب «تاریخ و آگاهی طبقاتی» به عهده ی شما افتاد. آیا پیشنهاد ناشر بود یا توافق بین شما و زنده یاد پوینده؟ به هر

Read More »

محسن حکیمی – محکومیت «مهرنامه» نقض آشکارآزادی بیان است

محکومیت «مهرنامه» نقض آشکارآزادی بیان است بر اساس خبر منتشر شده در رسانه ها، دادگاه مطبوعات مدیر مسئول نشریه ی «مهرنامه» را مجرم شناخته است. علی اکبر کسائیان، دبیر هیئت منصفه ی این دادگاه (شعبه ی 79 دادگاه کیفری استان تهران)، در گفت و گو با خبرگزاری فارس علت صدور …

Read More »

محسن حکیمی – کشتار کاریکاتوریست های فرانسوی را محکوم می کنم

کشتار کاریکاتوریست های فرانسوی را محکوم می کنم امروز چهارشنبه 7 ژانویه ی 2015، مردان مسلح نقابدار با حمله به دفتر هفته نامه ی «شارلی اِبدو» در پاریس 12 تن را کشتند و شماری دیگر را مجروح

Read More »

محسن حکیمی – کمونیسم لغو کار مزدی» در اسارت ایدئولوژی مارکسیسم

کمونیسم لغو کار مزدی» در اسارت ایدئولوژی مارکسیسم آقای ناصر پایدار در کتاب اخیرش به نام «از خلق گرایی میلیتانت دینی تا کمونیسم خلقی میلیتانت» سیر فعالیت سیاسی خود و در نهایت دست یابی به چیزی که او آن را «کمونیسم لغو کار مزدی» می نامد، شرح داده است. تا …

Read More »

ترجمه اتحادیه های کارگری: گذشته، حال، آینده کارل مارکس ترجمه ی محسن حکیمی

اتحادیه¬های کارگری: گذشته، حال، آینده کارل مارکس ترجمه¬ی محسن حکیمی (الف) گذشته سرمایه نیروی اجتماعی متمرکز است، حال آن که کارگر فقط می-تواند نیروی کارش را بفروشد. بنابراین، قرارداد بین سرمایه و کار هرگز نمی¬تواند مبنایی عادلانه داشته باشد، عادلانه حتا به معنای رایج در جامعه¬ای که مالکیت وسایل مادی …

Read More »

ترجمه کارگر باید «روی پای خودش بایستد» کارل مارکسترجمه¬ی محسن حکیمی

کارگر باید «روی پای خودش بایستد» کارل مارکس (از نامه¬ی مارکس به شوایتزر به تاریخ 13 اکتبر 1868) … وانگهی، لاسال همچون کسی که می¬پندارد نسخه¬ی درمان رنج توده¬ها را در جیب دارد، از همان ابتدا خصلتی مذهبی و فرقه-ای به تبلیغات خود داد. در واقع، هر فرقه ای مذهبی …

Read More »

محاکمه به اتهام قتل سیاسی – عقیدتی محسن حکیمی

محاکمه¬ به اتهام قتل سیاسی-عقیدتی سلب حق زندگی از انسان، به هر دلیل، چنان شنیع و نفرت¬انگیز است که وقتی کسی به قتل می¬رسد نخستین چیزی که به ذهن انسان-های دیگر خطور می¬کند پیداکردن قاتل است تا سپس عدالت در موردش اجرا شود. این البته گواهی است بر اهمیت حیات …

Read More »

ترجمه در باره ی قانونگذاری در حمایت از طبقه ی کارگر کارل مارکس ترجمه ی محسن حکیمی

در باره¬ی قانون¬گذاری در حمایت از طبقه¬ی کارگر کارل مارکس مقابله با دسیسه¬های سرمایه¬داران، که همیشه حاضرند در اعتصاب¬ها و تعطیل کارخانه¬ها از کارگر خارجی به عنوان ابزاری بر ضد کارگر بومی استفاده کنند، یکی از وظایف ویژه¬ی انجمن ما [انترناسیونال اول] است که تا کنون آن را با موفقیت …

Read More »

ترجمه«یک اقلیت اشرافی» کارل مارکس ترجمه ی محسن حکیمی

«یک اقلیت اشرافی» کارل مارکس [مارکس سخنرانی خود را در کنفرانس «انترناسیونال اول» در لندن به تاریخ 20 سپتامبر 1871 چنین گزارش می¬کند.] 1 مارکس بر این باور است که این قطع¬نامه در کنگره¬ی بال پذیرفته نشده است؛ پس از بازبینی می¬پذیرد که قطع¬نامه¬ای با این مضمون تصویب شده است.(1) …

Read More »

ترجمه ی محسن حکیمی درباره ی بنیانگذاری انترناسیونال اول کارل مارکس

درباره¬ی بنیان¬گذاری انترناسیونال اول کارل مارکس آدگر (کارگر کفاش و رئیس شورای تمام اتحادیه¬های کارگریِ اینجا در لندن و نیز رئیس «جامعه¬ی آژیتاسیون برای حق رأی اتحادیه¬های کارگری»، که «برایت» با آن در رابطه است) و کِرِمر، سنگ¬تراش و دبیر اتحادیه¬ی سنگ¬تراشان، کارگران را به همایشی عمومی در تاریخ 28 …

Read More »

محسن حکیمی جریان سرمایه در تن و خون یک کارگر سندیکالیست

جریان سرمایه در تن و خون یک کارگر سندیکالیست محسن حکیمی آقای مازیار گیلانی¬نژاد نمونه¬ی خوبی است برای نشان دادن تأثیر ویرانگر جریان سیاسی¬«چپ»¬ی که، در پوشش دفاع از منافع کارگران و به عنوان «حزب طراز نوین طبقه¬ی کارگر»، در طول سالیان دراز در مغز کارگران وابسته به خود فروکرده …

Read More »

ترجمه«تشکل سراسری علیه سرمایه» کارل مارکس ترجمه¬ی محسن حکیمی

«تشکل سراسری علیه سرمایه» کارل مارکس اعتصاب¬های بزرگ کارگران معادن ذغال سنگِ ساوث ویلز (South Wales) نه تنها ادامه یافته بلکه از درون¬شان اعتصاب¬های جدید کارگران معادن آهن بیرون آمده است. پیش بینی می¬شود که با اجرای «لایحه¬ی کشتی¬رانی تجاری»، کارگران کشتی در سراسر بریتانیا دست به اعتصابی عمومی بزنند؛ …

Read More »