ایرج فرزاد

“دیوار برلین” دوم؟

  برخی که خود را “کارشناس مسائل ایران” و “کرد”ها لقب داده اند، پیش بینی کرده اند که پیشروی غیر منتظره نیروهای “هیئت تحریریه الشام” در سوریه، حکایت از فروپاشی دیوار برلین جمهوری اسلامی دارد.  و سرانجام دیدیم که حکومت بشار اسد ساقط شد. اما تشبیه این سقوط به فروپاشی …

Read More »

ما در ذهن آنها

ایلان برمن*(Ilan Berman)، چند مصاحبه در باره ایران انجام داده است. او در چنین موقعیتی بر شاخص ها و مولفه هائی تاکید میکند که موشکافی آنها از چند نظر حائز اهمیت اند: از نظر سناریوهای غرب برای آینده ایران و از نظر  مهندسی یک تاریخ نگاری دلبخواهی و جامعه شناسی …

Read More »

از منظر رویدادهای بزرگ

بحث و جدلها، و البته انگ زدنهای غیر مسئولانه به برخی از فعالان سیاسی و کارگری، که نمونه شاخص و تحقیر آمیز و لوس و لوده و سلبریتی مآب آن را در مورد “اسماعیل بخشی” دیدیم، زمینه های اجتماعی و تاریخی دارند. آن مواضع و برچسپ زنی ها، مصداق بارز: …

Read More »

از “گفتمان اصلاحات” تا سناریوهای “تغییر رفتار”

آنچه در ایران میگذرد، نشان تمام نمائی از ناممکن بودن بقاء سلطه اسلام سیاسی به شیوه ای است که در چهل سال گذشته وجه مشخصه جمهوری اسلامی بوده است. خود سران رژیم متوجه شده اند که در تداوم بکار گرفتن آن شیوه ها، از پَسِ مردم و قبول مطالبات و …

Read More »

فردائي هم هست آقايان!

دو نوشته، یکی از آقای فرخ نگهدار و دیگری از “حسین اکبری” را در سایت اخبار روز خواندم. هر دو وضعیت موجود تحت رژیم اسلامی را تثبیت شده، ازلی و ماندگار فرض کرده؛ و هر یک به تناسب دیدگاه خود از مدافعان سینه چاک ابقاء حاکمیت اختناق اسلام سیاسی در …

Read More »

آیا کماکان ما “بی اختیار” خواهیم ماند؟

به جرات میتوان گفت که دستگاههای متخصص و حرفه ای ۹۹ درصد دروغ پراکنی ها را در باره حقایقی که خود بخوبی آنها را میشناسند، در جهت منافع خود، برای شکل دادن به افکار ما شهروندان ساخت و پرداخت میکنند. تصور میکنم حالا دیگر روشن است که بهانه و مستمسک …

Read More »

فرصت را دریابیم!

“انتخابات” جمهوری اسلامی به زبان خودشان به این ارزیابیها در روزنامه های رژیم اسلامی در باره “انتخابات” اخیر مجلس اسلامی و مجلس خبرگان، توجه کنید: “چهلمین انتخابات؛ شکستها و پیا مهای معنادار باتوجه به آمارهای منتشر شده به نظر سهم کلانشهرها در مشارکت پایین بود… . به طوری که تا …

Read More »

درس هائي از «انقلاب» 1357

گرایشات سیاسی و طبقات و احزاب و شخصیتهای متعلق به آنها، از “انقلاب” ۵۷ “درس” های مختلفی گرفته اند. تصور میکنم گرایش راست و ناسیونالیست و طبقه بورژوا و احزاب آنها “آموخته” های خود را به شیوه ها و روش های گوناگون توضیح داده اند.  من از موضع مبانی کمونیسم …

Read More »

در سیاست و “دیدگاه”، همچون در سنگر مقاومت و قهرمانی ها

خامنه ای در باره شرکت در “انتخابات” در اسفند ماه سال جاری فرموده است: “حتی زنان بی حجاب هم میتوانند شرکت کنند”. متعاقبا ” جبّلی”، رئیس صدا و سیمای رژیم گفت  که: [“حضور یک مُجری در یک برنامه صبحگاهی با مانتو و روسری رنگی”،  به این خاطر نبوده است تا …

Read More »

جدل سياسي سالم، يا پرووکاسيون؟

جدل سياسي سالم، يا پرووکاسيون؟ دو نفر  بحثهائی را به منصور حکمت نسبت داده و با دستکاری زیرکانه فکت ها و حقایق سیاسی، نفرت از، و کمپین ترور شخصیت را “به روز” سازی کرده اند. پشت این ترور شخصیت، صدور حکم بی پایگی و پایان مبانی کمونیسم کارگری خفته است. …

Read More »

چنین گفتند کارگران فولاد!

 خبر کوتاه این بود: “اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد ایران در اهواز که با توقف تولید همراه بود، پس از هفت روز طی جلسه‌ای میان نمایندگان کارگران و نمایندگان دولت و کارفرما در استانداری خوزستان با توافق در بازنگری در اجرای طرح طبقه‌بندی و همسان‌سازی حقوق کارگران فولاد پایان یافت…. …

Read More »