نقدی بر فرهنگ گراییِ نخبه گرایانه ی سعید کرامت پارسا نیک جو سعید کرامت در دو نوشته ی « بازتاب شیعه گری در نگرش روشنفکران ایران» و « تاثیر فرهنگ شیعه بر پراتیک چپ ایران» کوشیده است با رویکردی فرهنگی و نخبه
Read More »پارسا نیک جو – شکوه و درد خدا
شکوه و درد خدا پارسا نیک جو به یاد آر! آن گاه که هر چیز خُرد و کلان̊ ترا به وحشت می افکند، چه گونه مرا در هزار قامت و جامه، جان و قدرت بخشیدی و در پناه قدرت من آرمیدی. به یاد آر! آن گاه که از دهشتِ نیست …
Read More »ترجمه – وضعیت کنونی انسان٭نویسنده: اریش فروم برگردان: پارسا نیک جو
وضعیت کنونی انسان٭ نویسنده: اریش فروم برگردان: پارسا نیک جو
Read More »ترجمه- سرشت انسان و نظریه ی اجتماعی نویسنده: اریش فروم برگردان: پارسا نیک جو
سرشت انسان و نظریه ی اجتماعی نویسنده: اریش فروم برگردان: پارسا نیک جو اریش فروم، نامه ای را که در پی می آید، در سال 1969 در پاسخ به نامه ی ولادیمیر دوبرنکوف، فیلسوف روسی، نوشته است. این نامه، با ارزش ترین سندی است که نشان می دهد وی بسیار …
Read More »ترجمه -مارکس ما نویسنده: آنتونیو گرامشی برگردان: پارسا نیک جو
مارکس ما نویسنده: آنتونیو گرامشی برگردان: پارسا نیک جو آیا ما مارکسیست هستیم؟ آیا چیزی به عنوان مارکسیست وجود دارد؟ هان ای حماقت، تو تنها نیرنگ جاودان هستی. به احتمال بسیار در چند روز آینده، به مناسبت فرا رسیدن صدمین سال گشت زاد روز مارکس، بار دیگر این پرسش …
Read More »ترجمه -منش انقلابی بخش دوم و پایانی نویسنده: اریش فروم برگردان: پارسا نیک جو
منش انقلابی بخش دوم و پایانی نویسنده: اریش فروم برگردان: پارسا نیک جو مسائل هر فرد، درست متناسب و هم سطح آزادی است که بدان دست یافته است. انسان آگاه و خلاق، انسانی آزاد است، زیرا او می تواند با اصالت زنده گی کند- وجود خود اش منبع زنده گی …
Read More »ترجمه – منش انقلابی بخش نخست نویسنده: اریش فروم برگردان: پارسا نیک جو
منش انقلابی بخش نخست نویسنده: اریش فروم برگردان: پارسا نیک جو مفهوم “منش انقلابی“، مفهومی سیاسی– روان شناختی است. از این لحاظ همانند مفهوم “منش اقتدارطلب” است، که از حدود سی سال پیش در حوزه ی روان شناسی مطرح شده است.
Read More »ترجمه -رواداری سرکوب گر بخش سوم و پایانی نویسنده: هربرت مارکوزه برگردان: پارسا نیک جو
رواداری سرکوب گر بخش سوم و پایانی نویسنده: هربرت مارکوزه برگردان: پارسا نیک جو پیش از این گفتم که تمایز میان رواداری راستین و دروغین، و هم چنین پیشرفت و پسرفت را می توان به نحو منطقی و مبتنی بر تجربه ترسیم کرد. امکان های واقعی آزادی انسان
Read More »ترجمه -رواداری سرکوب گر بخش دوم نویسنده: هربرت مارکوزه برگردان: پارسا نیک جو
رواداری سرکوب گر بخش دوم نویسنده: هربرت مارکوزه برگردان: پارسا نیک جو حال با یادآوری گفته ی یاد شده ی جان استوارات میل، می خواهم توجه شما را به مقدمه ی پنهان فرض وی جلب کنم: بحث آزاد و برابر فقط اگر عقلانی باشد، می تواند کارکرد
Read More »ترجمه – رواداری سرکوب گر بخش نخست نویسنده: هربرت مارکوزه برگردان: پارسا نیک جو
رواداری سرکوب گر بخش نخست نویسنده: هربرت مارکوزه برگردان: پارسا نیک جو این جُستار، ایده ی رواداری را در جامعه ی صنعتي پیشرفته ی ما بررسی می کند. نتیجه ای که بدان خواهیم رسید آن است که واقعیت یافته گیِ هدفِ رواداری، در گرو نارواداری با
Read More »پارسا نیک جو -توانایی ها و ناتوانایی ها ی پرولتاریای ایران
توانایی ها و ناتوانایی ها ی پرولتاریای ایران پارسا نیک جو ناتوانایی ها غیاب سیاسی پرولتاریای سازمان یافته و آگاه در سپهر پیکار طبقاتی جاری در ایران، هم چنان اصلی ترین علت تداوم حاکمیت سرمایه و حاکمان خون جنون کده ی اسلامی است، آن هم درست در زمینه و زمانه …
Read More »پارسا نیک جو -نقد قطعنامه ی لغو مجازات اعدام سازمان فداییان اقلیت
نقد قطعنامه ی لغو مجازات اعدام سازمان فداییان اقلیت پارسا نیک جو سرانجام رفقای سازمان فداییان اقلیت نیز به صف مخالفان مجازات اعدام پیوستند. سازمان فداییان اقلیت در چهاردهمین کنفرانس سازمانی خود، طی قطعنامه ای خواهان لغو مجازات اعدام شد. بدیهی است که این تغییرموضع فداییان اقلیت، مستقل از علل …
Read More »پارسا نیک جو – تأملی در معنای علمی بودن آموزهای کمونیستی مارکس
تأملی در معنای علمی بودن آموزهای کمونیستی مارکس پارسا نیک جو طرح مسأله مارکس بارها به روشنی و صراحت در تقابل با آموزه های سوسیالیست های ناکجا آبادی و آیده آلیست های نظرورز و ماتریالیست های مشاهده گر بر علمی بودن آموزه های کمونیستی خود تاکید کرده است. وی هم …
Read More »پارسا نیک جو -در ضرورت سرخ شدن نقدی بر “در ضرورت عبور از ستیز به تفاوت” فرخ نگهدار
در ضرورت سرخ شدن نقدی بر “در ضرورت عبور از ستیز به تفاوت” فرخ نگهدار پارسا نیک جو با خواندن نوشته ی فرخ نگهدار، منتشر شده در سایت رادیو زمانه، نخستین جمله ای که در ذهنم نقش بست، جمله ای از مارک تواین بود. جمله ای تکان دهنده و بیاد …
Read More »پارسا نیک جو -کهریزک افشاگر جهنم برساخته ی نظام حاکم نقدی بر صادق زیبا کلام
کهریزک افشاگر جهنم برساخته ی نظام حاکم نقدی بر صادق زیبا کلام پارسا نیک جو افشای جنایات و فجایعی که در شرایط اضطراری پسا انتخاباتی سال 88، در کهریزک رخ داد، زمینه ساز کشف کهریزک یا در معرض دید قرار گرفتن آن شد. کهریزک به مثابه مثال استثنایی نهفته در …
Read More »پارسا نیک جو -از مارکسیسم- لنینیسم پیرو راستین خط امام تا پارادایم ساز مجذوب اردوی سرمایه نقد دو نوشته از بهروز خلیق
از مارکسیسم- لنینیسم پیرو راستین خط امام تا پارادایم ساز مجذوب اردوی سرمایه نقد دو نوشته از بهروز خلیق پارسا نیک جو درآمد بهروز خلیق، مسئول هیات سیاسی – اجرایی شورای مرکزی سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)، در دو نوشته ی اخیر خود که با عنوان «تزهائی پیرامون نظریه ها …
Read More »پارسا نیک جو – سوسیالیسم کدام موضع و افق سیاسی- طبقاتی؟
سوسیالیسم کدام موضع و افق سیاسی- طبقاتی؟ پارسا نیک جو یک مفهوم سوسیالیسم، چون دیگر مفاهیم اجتماعی- اقتصادی و سیاسی- حقوقی و فرهنگی- ایده ئولوژیک، مفهومی است سیال و پویا. از منظری زبان شناختی با بهره گیری از نظریه ی سوسور می توان گفت، دال سوسیالیسم همواره به مدلول ویژه …
Read More »پارسا نیک جو- “نه” ی بزرگ یا چنگ زدن به بدیل درونی رژیم
“نه” ی بزرگ یا چنگ زدن به بدیل درونی رژیم پارسا نیک جو یک حضور گسترده ی مردم در انتخابات نمایشی، آن هم در هنگامه ای که جامعه در موقعیت انفجاری به سر می برد، پیش و بیش از آن که پی آمد و حکایت گر توهم و امید واهی …
Read More »پارسا نیک جواگر امروز به “بد” تن دهیم، فردا اسیر “بدتر” خواهیم شد
اگر امروز به “بد” تن دهیم، فردا اسیر “بدتر” خواهیم شد پارسا نیک جو نمی توان بر این واقعیت آشکار چشم پوشید، که هم اکنون منطق و گفتار “انتخاب بین بد و بدتر” بر فضای زیست اجتماعی و کنش و داوری سیاسی بخشی بزرگی از جامعه ی ایران و جهان …
Read More »پارسا نیک جوانتخابات نمایشی آن ها و نمایش انتخابی ما
انتخابات نمایشی آن ها و نمایش انتخابی ما پارسا نیک جو کسانی که انتخابات را نمایشی می خوانند، نباید از این حقیقت غافل شوند که با نمایشی خواندن انتخابات، تنها نیمی از حقیقت را بیان کرده اند. بی شک در عرصه ی نمادین، انتخابات نیز چون تمامی کنش های سیاسی- …
Read More »پارسا نیک جوموقعیت انفجاری جامعه ی ایران فرصت یا تهدید؟
موقعیت انفجاری جامعه ی ایران فرصت یا تهدید؟ پارسا نیک جو در آمد همه ی ناظران و کنش گران سیاسی از چپ و راست، پوزیسیون و اپوزیسیون، اصلاح طلب و انقلابی، یک صدا از موقعیت انفجاری جامعه ی ایران سخن می گویند. موقعیتی که در آن جامعه ی انباشته از …
Read More »پارسا نیک جوجنبش زنان و رهایی جامعه ی ایران
جنبش زنان و رهایی جامعه ی ایران پارسا نیک جو سی و چهار سال پیش، دو هفته پس از سرنگونی سلطنت پهلوی، خمینی طی فرمانی خواهان الغای قانون حمایت از خانواده – قانون مصوب ۱۳۴۶ و بازنگری شده در ۱۳۵۴ – شد. و ده روز پس از آن نیز درست …
Read More »پارسا نیک جودریغا از یک جو انصاف و صداقت درحاشیه پاسخ مجید آذری
دریغا از یک جو انصاف و صداقت درحاشیه پاسخ مجید آذری پارسا نیک جو اگر بپذیریم که هر گفت و گوی انتقادی باید کوششی باشد برای نزدیک شدن به حقیقت به یاری دیگری، پس آن گاه باید از تحریف نظر و تغییر موضوع مورد نقد و پرونده سازی و اتهام …
Read More »پارسا نیک جواثبات حزب به شیوه ی نفی طبقه در حاشیه پاسخ مجید آذری
اثبات حزب به شیوه ی نفی طبقه در حاشیه پاسخ مجید آذری پارسا نیک جو موج ناخنک زدن به بحث حزب و طبقه و قدرت سیاسی چون بسیاری از مفاهیم پایه ای دیگر هر از چندی در دستور کار تنی چند قرار می گیرد و پس از چند جدل و …
Read More »